Új privát üzeneted érkezett!

Az adventi koszorú tök jó lett :). Én raktam fel a fenyőgallyat (qrvára szúrt, én normandágból szoktam, itt meg ezüstfenyő volt), a masnikat és a gyertyákat, Lili kiválogatta, hogy mi kerüljön még rá és együttes erővel ráragasztópisztolyoztuk :). Úgy belejöttem a pisztolyozásba :oops: :oops: :oops: . Mézeskalácsangyalok szerepelnek főleg a koszorúnkon.

Rokica!
Milyen volt az információs est?

ayse

Ayse:

Pénteken lesz.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Bodza udvozoljuk Kristofot az eletben :)

Annyit irtok, hogy mindig csak futok a temak utan, de most igenis megnyilvanulok :)

Alvas:
David sem aludt vegig meg egyetlen ejszakat sem, hol jobb hol rosszabb. Most epp Annamamihoz hasonlo a cipo amiben jarunk..
David is szopik meg, ejjel is, es ugy sikerult ide visszafejlodni, ahogy azt Roki is irta:
En is gondoltam par honapja, hogy kiprobaljuk az alavastanitast, ha nem is a legkemenyebb variaciot, tehat nem ugy, ahogy a "nagykonyv irja :)" de mindenesetre, bementunk 1-3-5 percenkent, igyekeztunk nem kivenni stb stb. Es valoban nagy eredmenyt ertunk el rovi ido alatt, mar csak hajnalban kellett kivenni Davidot. Igy ment ez par napig, azatn elmentunk nyaralni. Ott persze ki kellett venni DAvidot, mert azt sem tudta hol vagyunk, mivel idegen volt a hely. Mikor hazajottunk gondoltam leszoktatom a tejrol ejjel, es akkor milyne jo lesz. Ezzel is tok nagy eredmenyeket ertunk el, mig nem kezdett jonni a foga, most meg nathas, es lazas. Tehat most perszehogy kiveszem, sot megszoptatom, mert beteg. Szoval ezt mind csak azert irom, mert szerintem is az van ahogy Roki is irta, hogy ezek a dolgok jol mennek mig kozbe nem jon valami, de altalaban konnyen kozbejon ennyi idos babknal egy fog vagy egy betegseg. En masodik gyereknel tuti azt probalanam, amit Benianyuval mar itt meg is beszeltunk egyszer, hogy o igy csinalta: hat hos kora korul, amig meg nem tud felallni es szellemileg es erzelmileg sem olyan fejlett, szep lassan leszoktatnam az ejjeli szopirol..
Davidnal nem igy csinaltam, nala abban maradtam magammal, hogy mostmar fogyoban a tejcsi, megprobalom leszoktatni ha JOL LESZ megint az ejjeli szopirol..

Edesek a kepek, a jatszohaz es a Marcibulis is nagyon jo intruder Danival, marha jo Gergo es Kisnyul, ok mar akkora csavok, hogy ÖV VAN GATYAJUKON!!! nagyon vagany :) :)

Tominak jobbulast meg minden betegnek

Kép

Kép
ppanna

Bodza
Jó hallani felőletek és köszi, hogy időt szakítassz ránk amellett a tüneményes fiúcska mellett. Még a szülés előtt olvastam valahol, hogy ezeket a méhösszehúzódásokat minden szülésnél egyre jobban érzi az ember. Őszintén szólva én Briginél egyáltalán nem éreztem. Te Sacinál érezted?
Saci mit szól az öcsikéjéhez? Látta már? Szopizik a nagylegény? Mitől volt a nagy vérveszteség? Azért ennyi idő alatt lezavarni ezt a szülést, nem semmi. Bocsi, a sok kérdésért, de egy emberként drukkoltunk nektek és együtt örülünk veletek Kristófnak.

Totkához csatlakozva, nagyon jó egy ilyen csapathoz tartozni, ahol így odafigyelnek a másikra és szükség esetén lelket öntenek belé :roll:

Juci
Sajnos nem jutottunk el ma a tücsökzenére, mert még itt voltak a munkások, de holnap kézműves foglalkozásra megyünk.
Szóval a tücsökzene alatt mondókázást, gyerekdalokat és táncit kell érteni. Legalábbis nálunk ez van. A Brigi nagyon élvezi. Itt Bián egy Alapítvány keretein belül működik és sok gyerek foglalkozásuk van pl.: torna, úszás, kézműves foglalkozások, mesemondás.
Szép lassan mindegyiket végig látogatjuk, mert nagyon hosszú még a tél. Az úszástól félek egy kicsit, mert Brigi úgy retteg a hajszárítótól, mintha az maga lenne az ördög.

Kép
Kép
maresz

BODZA!:P :P :P :P

ÓRIÁSI GRATULA ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KIVÁNUNK MI IS..
:P :P ÉS VÁRJUK MAJD A SZÜLÉSTÖRTÉNETET.

M.

Kép

Kép
megann

Juci
Ja, te a zenebölcsire gondoltál? Azt nem tudom, nálunk az nincs, de gondolom hasonló a tücsökzenéhez. Nem lányok?

Ancsi
Irigylésre méltó a kislányod, hogy ilyen ügyesen alszik.

Anikó
Szuper program, biztos nagyon fog örülni Matthew.

Úgy látom jó kis labdát dobtam fel alvás ügyileg. Őszintén szólva nem vagyok boldog, hogy más is ilyen problémával küzd mint mi. De jó beszélni róla, mert nagyon jó dolgokat írtatok, sok minden elgondolkoztató közöttük. Valóban gyereke válogatja, hogy ki hogy reagál dolgokra. A Brigi a suttogó könyvek szerint abszolút talpraesett típus (és valóban az). Neki korlátokat kell szabni, különben elszabadul a pokol. Viszont teljesen kiborul ha valami nem úgy van, ahogy Ő szeretné. Nálunk ezért nehézkes az alvástanítás. Ő nem adja fel a sírást, sikításba csap át, amit nem lehet sokáig hallgatni. Őszintén szólva én is abban bízom, hogy a szopi elhagyása után maguktól rendeződnek a dolgok.

Kép
Kép
maresz

Bodza!
Olyan megható kép! Gyönyörűek vagytok! Gratulálok! :D

Roki!
Igen apja el tudja altatni, pontosabban mostanában csak ő tudja. De nagyon változó, hogy mennyi idő alatt sikerül. Nincs egyértelmű javuló tendencia. Pl. tegnap napközben egyáltalán nem sikerült neki, ma meg délben 5 perc alatt elaludt neki. :roll: Nekem úgy tűnik, csak a megfelelő pillanatban megy könnyen a dolog, ha nem elég fáradt vagy már túl esett a holtponton akkor nem megy és óriási hisztibe torkollik a kisérlet. :?

Maresz!
Köszi! :)

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Hú, Maresz most olvsom, hogy milyen klassz foglalkozások vannak Bián, nem is tudtam. :oops: Már alig várom ,hogy odaköltözzünk. Különben is, de most aztán még jobban. :lol:

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Jucc!

Hát beletrafáltál.. :oops: pedig csak most olvastam, hogy mit is irtál még tegnap...
Szóval du kimentünk sétálni...sasoltam is hogy talán ti is kint vagytok a fiúkkal..aztán este is...amikor visszatértünk a srácokkal a kisvonatoshoz...de sehol senki..
De aztán a kürtöskalácsost ne is mondd....egy egészet befaltam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: tök egyedül :oops: :oops: :oops:
Léna aludt....anyum meg bement a CBA-ba...és még egy morszát sem hagytam neki :oops: :( , mert ugy gondoltam veszek mégegyet...de aztán anyum mondta hogy neki nem is kell...
Na de majd megyünk még...lehet hogy hétvégén is, mert anyum azt mondta hogy Kocsonyát fog csinálni :D :D :D , úgyhogy sürgős dolgunk lesz megint Erzsébeten :lol: :lol: :lol:

Anikó!

Nagyon érdekes az amit az alvástanitásról irsz..és nagyon igaznak is tartom minden szavát..
Tudom, hogy el sem tudjuk képzelni(mi jóalvó gyerekes kismamák), hogy micsoda gyötrelem a nemalvás.
De az az igazság hogy nem csak a szülőnek hanem a gyereknek is..úgyhogy én mindenképp tanitáspárti lennék ha esetleg ketteske nemalvós lenne...
De azért bizakodom, hogy elkerüljük ezt...mert lehet hogy igy Léna után már nem tudnék olyan "kemény" lenni.

M.

Kép

Kép
megann

Anikó
Bocsi, Matthieu :wink:

Kép
Kép
maresz

jaj Bodza!te már igazi menő többgyerekes mami vagy,aki lazán netezget a kórházból!semmi para csak a végtelen byugalom és tapasztalat!tök jó!
remélem hamar felépülsz,Kristófnak meg halk cuppanós puszi a pici nózijára,hogy ilyen jó baba!de édes lehet!
:P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rókica!

Cipóbehurcolás:

Azt hiszem hogy ebben én is hibás vagyok, mármint hogy azt várom el tőle hogy értse meg hogy nem lehet minden nap reggeltől estig flangálni hol ide, hol oda.. :roll:
3 napig bolyongunk utána meg elvárom tőle, hogy márpedig értse meg hogy nem megyünk ma sehova.
Én tudom hogy ez az ő részéről nagyon okos megnyilvánulás, lehet hogy azért idegesit nagyon, mert "nem tudok eleget tenni az óhajának" és ő erre engem egész nap emlékeztet...

Ugyanilyen dolog, Pont ma mondtam anyunak, hogy cserepesre beszélem a számat Lénának egész nap...és mégis néha úgy érzem hogy ez is kevés...azaz nem teszek meg mindent ...beszéd terén..Lénáért..

Hmm pedig nincsen olyan "szar anyának érzem magm" szindrómám, inkább csak talán maximalista vagyok...vagy mi....

Vagy csak irracionálisan magasak az elvárásaim magammal szemben is, meg másokkal szemben is...

Egyébként ma anyunál is csinálta a cipőbehurcolást...:roll: :roll: :roll: :roll: de most inkább úgy vettem észre hogy szórakozik rajta, mert behozta, belelépdesett anyum, tesóm papucsaiba cipőibe... :lol: :lol:
De amiko mondtunk hogy na indulás megyünk sétálni, hozd a cipőt, na mint a nyil ment érte és dugta a kezünkbe a cipőket :) :) :)

M.

Kép

Kép
megann

Mégegy mai eset:

Lénával mentünk oviba, suliba az unokaöcsikért..az oviban Léna berongyolt a játszószobába...és hiába szólongattam hogy jöjjön ki, és hogy itt vannak az uncsitesók meg mittudoménmi...
Nem volt hajlandó kijönni, csak tanulmányozta a még ottlévő gyerekeket..a játékokat...a környezetet....
Ráadásul az ovónéni az én volt általános iskolai osztálytársam anyukája volt.... :lol:
Úgyhogy mondta hogy jöhet Léna bátran a nagyok közé :D :D
Szóval a végén egy ovis kislányt kértem meg hogy kézenfogva vezesse ki Lénát, mert én cipővel nem akartam betrappolni az oviszobába...
Szóval lehet hogy Léna tök jól ellesz majd a bölcsiben is.. :wink: :wink:

Ja meg Nyúlné jutott eszembe..hallod Nyúlné..meg And is....

Léna ma már végigvauvauzta a sétát...megtaniottam neki hogy hogy kell válaszolni a Mit mond a kutya? kérdésre...

Nagyon értékelték anyumék meg az uncsitesók a produkciót :D :D

Nyúlné!
Még jó régen irtad, hogy Kisnyúl is volt idő hogy végigvaúzta a sétát..

And!
Te pedig a Zooban mutattad be Esztikisasszony tudományát oroszlánüvöltés terén..és nagyon tetszett.. :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Itt vagyok megint. Sziget jó volt, kicsit jót tett a depis hangulatomnak, bár az nem használt, hogy Apára két órát vártunk... / persze nem unatkoztunk a várakozás alatt, de azért siethetett volna, ha megígérte/. A végén én már fáztam.
Viszont szinte az egész játszó a miénk volt :)
Este amíg a fiúk fürödtek, Apa leküldött megint szoliba, ez is jó tud lenni / egy kis műnapfény/, és beugrottam csokiért is :oops:
Őrület, tuti, hogy dagibb vagyok, mint szülés után. És hiába tudom, hogy a mozgás jót tenne a hangulatomnak, de ilyen hangulatban kinek van kedve mozogni? Ördögi kör :(

Barbi :) 12 óra alvás egyhuzamban? Ha 5 megvan, már örömtáncot járok :) :(
Mi is sokáig alvók vagyunk / és későn fekvők/, és sok helyen hallottam már, hogy számít a pocaklakó korban kialakult ritmus. Szerencsére a mi kölkeink is viszonylag későn ébrednek / 1/28-1/29/.

Anikó :) Köszi az ötletet, átnézek abba a topicba, hátha :)
Cumi volt, sőt, Gergő kifejezetten nagy cumis volt, aztán egyik napról a másikra eldobta magától. Most hiába nyomom a szájába, visít tőle.
Én is az időben bízom leginkább. Az előbb pl. Apa ment be hozzá, és szó nélkül visszaaludt, le is tudta tenni. Ez óriási haladás ám :)
Egyébként gondolkoztam egy csomót, és az is eszembe jutott, amit egyszer Ayse írt, hogy Andrist zavarja, ha együtt alszanak, attól ébred. Remélem, jól emlékszem... Szóval még ez is lehet nálunk. Eddig Gergő sokkal jobban aludt, ha bebújtam mellé, most az az érzésem, hogy nem így van. Egyelőre nem tudom, hova tehetnénk, de ha továbbra sem javul a helyzet, kitalálunk valamit.

Megann :) Kürtőskalács :) Finom mi? Sajna az az érzésem,hogy évről évre egyre drágább, és egyre kisebb...

Bodza :) De jó, hogy tudsz jelentkezni! Remélem, gyorsan felépülsz! A méhösszehúzódás holnap már jobb lesz :)
Őrület, hogy ez a kicsi Sacilány máris valakinek a nővére lett :D

Rokica :) Látod, ezért nem megy nekem ez az alvástanítás: egyszerűen cserbenhagyásnak érzem. Nem ér az egész annyit, hogy az én gyerekem, akit annyira vártam, és mindent megadnék neki, azért ne sírjon többet utánam, mert úgy érzi, fölösleges, úgysem számíthat rám... Én úgy gondolom, hogy a gyerek nem azért üvölt, hogy bemenjek hozzá, és nyugtassam szavakkal, és lássa hogy megvagyok, hanem azért, hogy megöleljem, megszoptassam, hogy hozzám bújhasson.
De mindenkivel tökéletesen egyetértek, aki azt írta, hogy mindenki másképp csinálja, ez tényleg sokmindentől függ.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Barbi!

Még nem reagáltam a bulira..

Természetesen mi is mennénk ha minden jól megy.. :wink:

Csak ti gyógyuljatok meg addig :roll: :roll: :roll: :roll: :cry:
Tényleg kikaptátok ezt most rendesen :evil: :evil: rohadék bacik.. :evil: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Bodza!
De jó, hogy tudtál írni! :D
Nagyon ügyi Kristóf, jaj de babáznék én is.....olyan jó lehet egy kis csomagot magad mellett tudni, ahogy szuszizik :D
Istenem, nincs is ennél szebb dolog a világon!

AKKOR 15-ÉN, PÉNTEKEN BULIIIIIII!!!!!! :D :D
Készüljön mindenki :wink: :P

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc :D :D :D
SZÍVEMBŐL SZÓLTÁL! :D

Titkon én is abban reménykedem,hogy egyszercsak nem kér már többet,lehetőleg még azelőtt,hogy én kinyiffanok!

MEGANN 8) 8) 8)
ESTE HOZOM A BEJGLIRECEPTET!!!!!! 8) 8) 8)

Most reggeli aztán indulunk a mamához!!!!! :D
annamami

Helló!

Jucc!
Sajnos igazad van.. :( drága, kicsi és finom.

Annamami!
Várom ám :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!!

MEGANN!!!
Itt vagy még???
Mennyi tojást és tejfölt rakol arra a karfiolra???
Most csinálom!!!!

ancsi26

Ancsi!

Igen itt vagyok...
Én egy olyan normál nagy karfiolra..mondjuk több mint egy kilósra rakok kb 5 tojáskát meg 1-1,5 kicsi tejfölt...
De ha egy nagyot raksz, attól sem lesz baja :wink:
Csak én még néha tálaláskor is pöttyintek rá fini hideg tejfölkét..

M.

Kép

Kép
megann

Na mi van, mindenki sétál ebben a szép időben?????

Undoritó, taknyos, nyálas, gusztustalan :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Hát tényleg, alvás ügyben ahány ház, annyi szokás. :)
Amit Anikó írt, én is tapasztaltam. Már nem rohanok az első nyikkanásra és nagyon sokszor előfordul, hogy így még ráhúz az alvásra Nati. Ez főleg a délutáni alvásnál szokott előfordulni.
Az ismeretségi körömben sajnos mindenhol azt látom, hogy ha egy gyerek kicsi korától kezdve gyakran ébred, akkor magától nem fog átállni a folyamatos alvásra. Én is bíztam pedig ebben, egészen addig, amíg úgy nem éreztem magam, mint a mosott sz@r.
Két nehezebb éjszakánk volt, de nem bántam meg, mert azóta sokkal jobb a helyzet. Én nem érzem úgy, hogy cserben hagytam volna Natit, hiszen gyakran bementem hozzá, beszéltem neki, simogattam, vigasztaltam, CSAK NEM szoptattam meg. Szó nem volt arról, hogy egyedül hagytam volna!!
De egyébként szerintem a legfontosabb, ha valaki elkezdi az alvástanítást, hogy biztos legyen benne, hogy mit akar, elszánt legyen, mert különben nem fogja tudni végig csinálni. A gyerekkel pedig csak rosszat teszünk, ha következetlenek vagyunk.
Szerintem. :wink:

Annamami!
Ha már nincs szükséged a könyvre, visszajutatnád nekem valamikor? A nővéremé, nekem is vissza kellene adnom.
Jössz Barbi talijára? :wink:

Bodza!
De szép ez a Kristóf fiú! :)
Remélem jobban vagy már! :)

Jucc!
Látom, a héten te vagy rossz hangulatban. :(
Remélem gyorsan túl leszel rajta te is! :)

Ayse!
Tök jó ovija lehet Lilinek! Annyira jók ezek a közös programok! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Szép jó napot!
(nem ilyen ködöset, meg taknyit, ahogy Megann írta!)

Itt vagyok, ragyognék.....Ha 23 hónap után nem tegnap este jött volna meg először a menstruációm(v. ahogy Ti hívjátok a DRÁGÁT; vörösök! :lol: :? :( )Ömlik belőlem! :( Többek között anno ezért kellett elkezdenem a fogamzásgátlót, mert nagyon görcsöltem, s rengeteg vért veszítettem, állandóan szedtem a vasat!Most dettó, bár a görcsök elviselhetőek, én rosszabbra számítottam!Ha Panna nem kér már szopit, alig várom, hogy elkezdjem a Yadine-t!!!!!Nagyon bevállt!

tegnap voltunk kismamilátogatóba, ott volt a mi gyerkőceinkkel egyidős kisfiú(sokat dumcsizok velük, bár még nem voltunk egymásnál).Húú, elég érdekesen nevelik....2-5 ig voltunk, addig megevett 2 túró rudit, 1 kinder tejszeletet, 1 pici sportszeletet, meg vagy fél zacsi csipszet..... :shock: :shock: Persze, Pannának is kellett, de le volt a drágám kicsit szabályozva, ennyi édesség a kéthavi adagja...!Ők meg így :shock: néztek, hogy milyen szabályok közé van állítva a gyerekem!nálluk az az egy szabály van, hogy a konnektorba nem nyúlunk, egyébként azt csinál a Kevin, amit akar(pl.a csokis praclijait kente a falba...)Tehát ezek után konstatáltam:Panna egy angyal!

Bodza
De jó hogy netezel picit!!!!!Remélem, hamar erősödsz, Kristófnak puszi-puszi!
Barbi
Tényleg rátok járnak a nyavaják...!Jobbulást Nektek!

Köszönjük a dícséreteket, mind Panni, mind pedig az üvegfestők (Apa, én 8) )nevében!!!!
Annyira belejöttem, hogy csak úgy gyártom Őket, férj kontúrozó, ill.bárminemű segítsége nélkül!!!Panni szobaablakára kreáltam egy kacsintós Mikit, ill. a konyhába egy mikulásvirágos gyertyás kompozíciót!Nagyon élvezem, úgy mint Ayse a koszorúkészítést!Akkor lesz az igazi, ha majd be tudom már vonni Pannulit is!

Majola merre van, v.csak régen nem írt?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Duda!
mi is nagyon szeretjük az ovinkat! :):):)
Mondták, hogy szeretettel várnak minket jövőre is, amikor megköszöntük a lehetőséget, hogy adventi koszorút készíthettünk. Kérdeztem, hogy akkor is, ha Lili már sulis lesz? És azt mondták, hogy akkor is!!!!
Egy kicsit olyan nekem ez a hely, mint a Váratlan utazás: családias, meghitt és sok itt a szépre és jóra törekvés...

Jucc!
Jól emlékeztél, Andris nem tud kettőnk között aludni, fészkelődik, minden baja van. ha visszaviszem az ágyába, ami kb 2-re van a mienktől, gond nélkül elalszik. Pedig szívem szerint nem vánszorognék át, mert fizikai fájdalmat jelent már az a néhány méter is...de annyira fészkelődik, hogy muszáj.

És Duda!
Az alváshoz: Lili élő példa rá, hogy egyszer csak magától átaludta az éjszakát, egyik pillanatról a másikra, éjjeli 4x szopiról a nullára. (Maresz! Mivel nagyon szopipárti vagyok, reménykedem, hogy nem hagyjátok abba hamarabb a szopit az átalvás reményében, mert én nem látok összefüggést. Lili különben hasonló típus, mint a Te Brigid :)). És utána még félévig szopizott, nappal, természetesen.
DE senkinek nem akarom elvitatni a jogát az alvástanítástól, mert elhiszem, hogy létezik az a fáradtság, aminél már egyszerűen nem megy tovább!!!
Nekem szerencsém volt, ráérzett Lili, hogy mikor van a vége az erőmnek. És néha, amikor úgy érzem, hogy kész, nem bírom, akkor Andris is átalszik egy-egy éjszakát. Annamami! Szerintem reményledj benne, hogy nálatok is így lesz!

Megann!
A kicsi, drága és finom ma nekem is megvolt: profiterol... :oops: :oops: :oops:

A Télapósztorinak jó vége lesz (hallod And?)
megvettem az itatós macit (beazonosítottuk és a helyi játékboltban volt is egy, lehet, hogy drágább egy kicsit, mint máshol, de ha a benzinköltséget is beleszámolom, akkor már nem). Több beszélgetés alatt meggyőztem Lilit, hogy mindazt, amit írt mégse várhatja el a Télapótól. De azért lesz nagy öröm, mert a macira van nagyon rákattanva, és természetesen a csoki sem marad el. Kutyusok, cicusok mennek a karácsonyfa alá. Sokat vívódtam, mi legyen, mert ugye a Télapó eredetileg csokit hoz, most meg felküzdöttük a dolgot egy kisebbfajta Karácsonyra. Dehát tényleg örömöt szeretnék látni a gyerekem arcán és ideológiát is gyártottam hozzá, hogy mért jó ez: higyjen abban, hogy a vágyai teljesülhetnek, ne lemondó legyen, hanem jó értelembe vett "akaratos".

Még egy kis epizód Liliről.
Hát nem ő az úszóbajnok, fél is a víztől (eddig 2x mert bemenni a medencébe az úszásoktatás előtt, de nem akartuk erőltetni és bíztunk benne, hogy a többi gyerekkel együtt majd neki is kedve lesz. Bejött.). Meg a betegségek miatt sokat ki is hagyott. Szóval látja, hogy másoknak jobban megy és mivel nagy benne a versenyszellem, zavarja ez. Miért van ez így, ezt a kérdést feszegeti.
- Nem vagyunk egyformák - mondom - Ha efogadod, hogy szép vagy, okos vagy, szépen énekelsz például, akkor azt is el kell fogadnod, hogy valami nem megy annyira jól, mint a többieknek. De majd belejössz.

Ma reggelinél megint az úszás a téma, fél attól, hogy be kell ugorni a vízbe. Így bíztatja magát:
- Ha elfogoadom, hogy nagylány vagyok, akkor azt is el kell fogadnom, hogy beleugrok a vízbe! :):):)

ayse

Totka!
Éljen az üvegfesték!
Fúj vörösök, le velük!!!!
(Az első 2 nap én is eléggé tudok vérezni, úgyhogy ha rászánom magam, hogy nincs több bébi, felrakatom a mirenát).
És a szabályok szerintem baromira fontosak. Mit tudtál tenni. Ilyenkor próbálom rezzenéstelen arccal figyelni az eseményeket. A probléma az, hogy az én gyerekem azt hiszi, hogy neki is lehet akkor, aztán meg konfliktus van, hogy nem.

NÁLUNK GYÖNYÖRŰEN SÜT A NAP!!!!!

ayse

Sziasztok!

Hát én nem sétálok ebben a 'szép' időben, hanem próbálok az ágyban maradni és gyógyulni. Fiúk ma és holnap Gabi-anyunál vannak, persze éjszakára hazajönnek.
Annyi, de annyi mindent kellene karácsonyra elintézni, hogy nincs szívem itt dögleni az ágyban. Gabi viszint rámparancsolt, ha nem maradok itthon, elviszi az összes hitelkártyát meg pénzt, hogy ne tudjak vásárolni...... :lol:
Szóval most pihenek. :?
Januártól azt hiszem elkezdem a candida diétát egy immunerősítő kúrával egybekötve, mert ez nem állapot. Sajnos Leon születése óta vannak a problémáim, meg vagyok győződve róla, hogy az, hogy 2-3 éven belül kihordtam, megszültem és szoptattam 2 gyereket, az teljesen kimerítette a szervezetem raktárait. Úgy érzem, újra fel kell töltenem. Van is egy ismerős, aki bio dolgokkal foglalkozik és mindenféle méregtelenítő dolgokban profi. Majd eljön és megbeszéljük, mit kell szednem, stb.

Na Gabi most telefonált, hogy leellenőrizze, itthon vagyok-e? :P

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok.
Barbapapa, mi is jönnénk a talira, de nem 100 %-mert jövő héten kap 15 hós oltást Roli, és elvileg ha kijön valami akkor kb abban az időben.
De azért majd várom a címet, mert nem tudom hova kellene menni.
csnevargak@invitel.hu

Jaj, nem is mondtam, hogy voltunk Rolival hasi és here uh-n.
A májánál volt valami góc, de az felszívódott :) a heréjével, meg hogy lehozzák február 6-ra kaptunk időpontot a műtétre.
Nagyon izgulok ám, de bent aludni pl, nem kell szerencsére.
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Ez nem igaz...már megint kezdi........
Az összes cipő a nappaliban.......... kabátjába félig belegújt persze teljesen forditva, fejjel lefelé............
:? :? :? :?
:lol: :lol:

pedig még ebéd sincs....

M.

Kép

Kép
megann

Csikken!
Küldtem mailt :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!

Nem hiszem el.... :evil:
Milyen nap sütés??????
Itt takony van és köd, szitálással egybekötve..

Barbi!

Ez tök jó dolog szerintem :D :D
Biztos nagyon jót fog tenni a szervezetednek és szerintem majdnem biztos hogy pár kiló lemegy ha akarod ha nem :wink:
Majd számolj be, hogy mi volt a megbeszélésen :D

Totka!
Vörösök :(
Kismamilátogatás :? :? :? :?
Hát én ezt nagyon szélsőségesen látom úgyhogy inkább befogom...

Igy is ha Léna kap valami kekszfélét mondjuk reggeli és ebéd között, már nem is kell úgy az ebéd..
Anyum azt mondta hogy nasit szigorúan csak főétkezések után közvetlenül adjak...és akkor nem lesz gond.. 8)
Na majd kipróbálom 8)

Akkor az a gyerek normál kaját nem is eszik?????

Húúúúúúúú képzelem férj mit szólna ha Léna csokis kézzel taperolná itthon a falat :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Szerintem kiállitaná Lénát őrnek a ház elé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Köszi megkaptam :)

KépKép
Kép
csikken

Megann!

Pedig de és egy szál felhő sincs az égen!!!!!

És megint jött a fakopáncs az oviba, lehet rendelni és tök jó ajándékokat néztem ki a család nevében is. Tök felvagyok dobva. Juhéjj!!!!!

ayse

Sziasztok!

Mai éjszakánk klasszisokkal jobb volt a mostanában kialakultakhoz képest! Nem mondom, volt fent Gergő jópárszor, de mindig visszaaludt, és nem lógott rajtam folyamatosan. Fáradt vagyok, de látom a fényt az alagút végén :)

Tegnap, amikor jöttünk haza a szigetről kocsival, Balázs kapott apjától egy Kinder Buenot, amiben két rúd csoki van. Ezt majszolgatta, és nagyon el volt gondolkodva. Amikor elfogyott az egyik rúd, megszólalt: " Azon gondolkodom, hogy ha lenne ebből a fajta csokiból nekem valahány, akkor hány lenne benne összesen."
El is kezdte mondani, hogy ha öt lenne, akkor 10 lenne benne, stb. Nem mondom, hogy mindig jól mondta, de azért eszembe jutott, hogy én 4 évesen tuti, hogy nem gondolkodtam ilyeneken :D

Ayse :) De jó, hogy így fel vagy dobva!
Nekem is jó a kedvem, megbeszéltem a bébiszitterrel, hogy hétfőn eljön Balázshoz, én meg nyakamba veszem a várost / meg Gergőt.../ és beszerzem az ajándékokat :) Kértem, hogy olyan napot válasszon, amikor nem kell rohannia, így én is nyugodtan mehetek, amíg Gergő bírja.

Totka :) Neked is jó sokáig bírták a vörösök :) Pihenj, ha tudsz, talán az a legjobb ilyenkor./ meg egy kis csoki :oops: van belőle norbis is.../

Szép napot!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Csak gyorsan-gyorsan amíg alszik.

Rokica
A kérdés azért volt költői, mert bár én is úgy érzem ahogy Te, de az szerintem igaz, hogy szokás kérdése (részben természetesen) az hogy éjjelente iszik, ha felébred keres engem, hiszen úgy aludt el hogy én ott voltam. És itt kezdődnek a problémáim. Egy éjszaka mostanában kb 5ször ezt megteszi. És már nagyon fáradt vagyok. Vele együtt.

Bodza
Nagyon szépek vagytok! És tényleg, ha van egy kis energiád írjál magatokról. Nagyon aranyos vagy, hogy godnoltál ránk. Meddig maradsz bent?

Akkor csajok ezek szerint senki nem szeretne élni a bébiételekkel.

Ancsi
Köszönöm a választ!

Megann
Nagyon aranyos lehet LÉna a fordított kabátkájában! :lol:

Totka
Ismerősök :shock: :shock: Hááát ez elég érdekes....
Mennyi idős a kisfiú?

KÉpzeljétek este vacsora nélkül fektettem le Marcit.
Vagyis Anyuéknál evett és úgy hittem az elég volt...
Aztán egy óra forgolódás után eszembe jutott, hogy talán megnézem éhes e :oops: Megevett egy tányér pörit tésztával :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Hahó.

Kész a fini karfiolom!!! :D Köszi Megann! :wink: Melinek is nagyon izlett!!
És még csináltam máglyarakást is,fel is pórszivóztam,Meli most aludt el.....Már csak felkel mosni és hajat akarok még mosni.
mosni-mosni-mosni..... :oops: :lol:

Bodza.
Jól vagytok??Kristófnak sok-sok puszi.
Saci hogy viseli anya nélkül???

Totka.
Elárulod,hogy honnan vannak télapós sablonjaid???Vagy ti rajzoljátok??

Barbi.
Akkor teesék szépen férjre hallgatni és pihenni,gyógyulni!!! :D :wink:
Szóval még mindig van valami nyavajád???
Én nekem most menszi után kicsit jobb,de nem az igazi....
Már várom,hogy mikor jön megint elő.... :evil:

Ayse.
Tök jó olvasni,hogy ilyen jó kedved van!! :D :D

ancsi26

Juci.

Mire válaszoltam neked?? :oops: :oops:
Tiszta gyagya vagyok....
Vagy valamire nem válaszoltam??
Komolyan nem tudom... :oops:

ancsi26

Még nem is mutattam,hogy mit túrtam Melinek!! :D 600 valahány forintért.
A nerc bunda: :lol:
Kép

És nem baj ha megmutatom az új ülőgarnitúránkat??
A szőnyeget ne nézzétek,az csak ideiglenes,mig nem találunk ideillőt!! :oops: :D
Kép

ancsi26

Hú,de nem adja vissza a szineket...
Sokkal narancsosabb az ülőgarnitúra,itt meg olyan mintha barack szinű lenne. :evil:

ancsi26

Ancsi :) Nem baj, nekem így is tetszik :) És megint tetszik a fal színe is :)

Sablonokat találsz itt: uvegfestes.lap.hu
Van egy csomó, én is innen szedtem le.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Szóval: http://www.uvegfestes.lap.hu/

Kicsit lejjebb mész, és lesz olyan, hogy minták, sablonok. Külön is van bontva évszakokra, ünnepekre.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ancsi!

Nekem is tetszik :wink:

És rájöttem hogy mi kell a mi ülőgarnitúránkra...

Olyan sok diszpárna mint nektek van :D , már csak azt nem tudom hogy hol vegyek ilyeneket, na meg huzatot..
Mondjuk az Ikeában is láttam ilyesmit.....

Ayse!
:D

Hótaposó:

Elszaladtunk a Decathlonba Lénával..és láttam hótaposót 3000-ért..elég jónak találtam de csak sötétsszürke-feketés szinben...
Szerintetek megy ez egy kislánynak?

Muszáj vennem egy hótaposót de ez az első hely ahol ilyen kis méretben is van.
Ezt is itt irta valaki, talán Rókica... :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Megann
Mekkora lába van Lénának? Mi a Deichmann-ba vettünk a Briginek nagyon csajos hótaposót, 22-es mérettől van. A Brigi lába elvileg most 20-as, de vastag zoknival jó neki a csizma. Majd dobok fel képet róla. Ja, és nem volt 3e Ft sem.

Ayse
Nem szeretném a szoptatást abbahagyni, amíg Briginek szüksége van rá és tejci is van, hajrá. CSAK ALUDNI SZERETNÉK EGY JÓT és NÉHA ODABÚJNI APÁHOZ. Mostanában már akkor felébred, ha altatás után lefektetem a kezemen, hogy betegyem a kiságyba. Most is a mi ágyunkban alszik, körbe barikádozva.

Totka
Kedvet kaptam tőled az üvegfestéshez, holnap jön Anyósom unokázni, lehet, hogy csinálok is pár képet.

Ma voltunk Brigivel "Apró kezek ügyeskednek" foglalkozáson. Volt mondókázás, éneklés, játék és a végén csináltunk lisztből és vízből gyurmát, amibe szotyit dugdostunk és itthon kitettük a madaraknak csemegézni. Nem is gondoltam, hogy a Brigi ennyire élvezni fogja. Nagyon ügyesen gyömöszkölte a gyurmát. A szotyit persze állandóan meg akarta enni.

Cleo
Jövő héten, dec.6-án jön a főtérre a Mikulás, ha kinnt vagytok gyertek előre.

Ancsi
Szép ez az ülőgarnitúra, de még jobban tetszik a fal színe.

Kép
Kép
maresz

Ayse
A 2005. októberi topik megszűnt? Nem mintha sokat írtam volna, de azért olvasgattam.

Kép
Kép
maresz

Ez az óra már sosem lesz átállítva? Vagy azt nekünk kell valahol beállítani?

Benianyu
Elfelejtettem írni, nekünk is a Hunyor major a kedvenc mesénk. De a legeslegjobban a Skandi lottó sorsolást szereti a Brigi. Akkor hozzá sem lehet szólni. Ha csak a zenéjét meghallja, már megy a kisszékéért és onnan nézi végig.

Kép
Kép
maresz

Hova túnt mindenki?
Hát, ha nem jöttök elő, megyek vasalni :wink:

Kép
Kép
maresz

túnt=tűnt
Sorminta :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Kép
Kép
maresz

Maresz!

Sejtem melyik...próbáltuk is...de elég viccesen állt Léna miniatűr lábán a 22-es csizmi.
Most hogy már hordjuk a Siestát, ugye a vastag szőrme bélés is lelapult már benne, és hát ugy is lejön Léna lábáról a 20-as baki hogy ki sem tépőzárazom...úgyhogy a 22-es tuti szóba sem jöhet..

De már bánom hogy nem vettem meg....olyan hülye vagyok...hát mit számit hogy milyen szinű, a lényeg hogy VAN 20 AS MI TÖBB MÉG 18-19 ES MÉRETŰ IS..

Lehet hogy visszamegyek érte...csak most megyünk be apárért az irodába...megyünk az Obiba az új kerti fenyőnkre égősort venni... :D :D
És ha már visszamegyünk, lehet hogy memutatom férjnek a sipulcsit amit tök véletlenül szúrtam ki saját részre :wink: :wink:

Majd csinálok fényképet a házikónkról szürkületben, mert olyan szép, minden ablakban van világitó disz :D :D :D

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

na, mai is intézkedtem még...
mosógépnek meg eltőrt a lengéscsillapító, nincs raktáron, kb 1 hét mire megjavítja...

BODZA, gyönyörűek vagytok! Gratulálok!

Kép

Kép
prüntyi

Davailla

Pü ment.

Ancsi
A sulira és a második babás GYED-re :lol:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6