Új privát üzeneted érkezett!

Ayse,
Hulye fejfajas :lol: Huss, keruljon el messze, sajnos egy migren szeru fejfajas(allandoan azzal kuzdok), nem mulik el csak valami erosebb gyogyszertol! Kitartas!!!!!!!!! Ez tenyleg nagyon szar lehet!!

Benianyu,
Nincs korom, ami nem is rossz!! Beirnad, hogy 33 :cry: :oops: eves
Koszonom!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó!

Nagyon érdekes, amit az alvásról írsz!
Márcsak azért is, mert Gergőnél pont ez a helyzet!
Felsír, de 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy csak álmában sír.
Lehet, hogy ezek a picik rosszat álmodnak?
Én ilyenkor már az elején rögtön bemegyek , ahogy felsír, megitatom, félálomban iszik, és rögtön fordul a másik oldalára, és már alszik is tovább.
Tuti, hogy szomjas is, mert csak úgy nyeli a vizet, úgy kell elvenni tőle a cumisüveget.
Szerencsére ez nálunk éjjel csak 1x fordul elő, rossz esetben 2x kell bemenni hozzá.
Viszont, megfigyeltem, hogy amikor áthozom magam mellé, amikor apa elmegy hajnalban, és elalszunk, álmában nagyon soxor nyöszörög.
Nem sír fel, csak olyan, mintha sírás készülődne, de nem , csak nyöszörög. Majd alszik tovább.
Ilyenkor persze nem ébresztem fel azzal, hogy megitatom esetleg.

Kép
kuha

Juci
Most olvastam ezt a 1,5 oraig sirast!! :cry: Eszmeletlen milyen kitartoak tudnak lenni, ha belevesznek valamit abba a pici kobakjukba. Irtam pont errol az elobb, hatha segit neked is, bar oszinten egy heten legalabb egyszer , (de legalabb nem egesz heten) nalunk is elofordul meg az ilyen, hogy nem akar elaludni!
Mi ez a szekrekedes?? Nem lehet orvosolni????? Lemaradtam rola, ne haragudj!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Atya Ég!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

DRÁGA BODZA ÖRS ÉS SACI SZÍVBŐL GRATULÁLUNK MI IS A KICSI KRISTÓFHOZ!
SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!
GYÖNYÖRŰ CSALÁD VAGYTOK!!!! :D

Alvás:

hát köszönöm mindenkinek a leírtakat.
Akkor most én is elmondom nálunk mi a helyzet aztán majdcsak kitalálunk vmit.
Szóval:

Mazsi újszülött korában először mellettem aludt mózeskosárban.
Aztán a kiságyában és én keltem fel és kiültem a hintaszékbe szoptatni.
Aztán ezt már nem bírtam fizikailag és akkor leszereltem a kiságy egyik oldalát és oda volt tolva a miénk mellé és abban aludt én meg csak odagurultam szopizott majd aludt tovább.
Kb. szeptember óta átalakult nálunk a helyzet,most az ő szobája amiénk mellett van közvetlenül,ott alszik a saját kiságyában.
A szomán eleinte nem volt ajtó(egy boltív kötötte össze a két szobát(Mazsié régen télikert volt)de mivel ő nagyon érzékeny minden zajra és Apa gyakran horkol :evil: :evil: :evil: ezért betettünk egy szigetelt gipszkarton falat ajtóval.
Úgy néznek ki nálunk az esték,hogy ete 1/2 7-kor vacsi,ált.tejpép vagy sinlac,utánna egy félóra játék még lenn a nappaliban.
Hétkor fürdés és játék a nagykádban kb.20-30 perc(attól függ mennyire fáradt).
1/2 8-kor kádból ki,elköszönünk mindenkitől,puszik,jóéjszakát mondunk és kettesben bevonulunk a szobájába.
Akkor már csak egy halvány éjszakai holdacskafény világít a szobában.
Megtörölöm,halkan énekelek neki,pelust és pizsit kap,aztán leoltjuk a kislámpát is és leülök vele a kanapéra cicire teszem.
Ilyenkor majdnem sötét van a szobában,csak egy kis halvány fény szűrődik be az utcáról a függönyön keresztül.
Megsimizem a buksiját,elmondom,hogy nagyon szeretem,akkor kényelmesen elfészkelődik az ölemben és szopizik.
Aztán mikor elaludt,beteszem a kiságyába,betakarom és kijövök.
Ez ált.kb.háromnegyed óra.
Akkor lejövök,hozom a bébiőrt vacsizunk a többiekkel stb.

És innentől van az,hogy alszik kb.1-2 órát de van hogy többet teljesen változó és akkor felsír.
Mire felérek a nappaliból az emeletre 10 lépcső és nagyon gyors vagyok(!) többnyire már ül vagy mostanában áll a kiságyban és zokog és mostmár azt is mondja,hogy MAMA :( :( :(
Kisfeje lehajtva,szemei csukva. :(
De sír,mert gurulnak a könnyei. :cry: :cry: :cry:
Ilyenkor gyorsan kiveszem megpuszilom,cicire rakom és kb.2 per alatt visszaalszik.
Nem is ez a baj,hanem,hogy ez éjfélig,mert ugye én általában akkor fekszem le még vagy két-háromszor megismétlődik,de teljesen kiszámíthatatlan.
Van hogy csak egyszer.Van hogy háromszor.
És akkor mondjuk éjfélkor lefekszem és akkor még reggel 1/2 7-7-ig,mikor is felkelünk végleg,addig még szintén 2x vagy 3 x.

Az egy dolog,hogy én mocskosul fáradt vagyok már,de azon aggódom leginkább,hogy ez neki sem jó,mert nem tud huzamosabb ideig egy igazán pihentetőt aludni.

Viszont testileg és szellemileg is jól fejlődik,sőt olyan kis okoska! :oops: :lol: Amit kérek tőle,mindent megért és 99%-ban meg is csinálja! :shock:

Próbáltam már cumit adni neki :oops: ,simizni a hátát ,vízzel itatni,de ezektől csak annyira feldühüdött,hogy csak mégjobban ordított,tehát hagytam a francba.
Cicivel max.5 perc alatt visszaalszki csak éppen az a baj,hogy 100000 x 5 perc..... :(

És már Apa is pedzette a múltkor,hogy mikor lesz nár az,hogy este csak mi ketten el tudunk menni egy moziba,színházba vagy vacsizni,mert nagyon hiányzom már neki....hogy csak így kettesben is menjünk gyerekek nélkül......hát mondtam,hogy fogalmam sincs.... :( ...pedig mostmár nekem is jólesne....de ugyanakkor úgy vagyok vele,mint Jucc is írta,hogy nincs erőm és szívem megfosztani az esti szopitól és az összebújástól,hiszen ez a háromnegyed órácska csak kettőnké!
nem is ez a bajom,hanem az utánna következő millió ébredés.........

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

na erre mit mondtok.............. :roll: :roll: :roll:

Ja és elolvastam Duda könyvét az "Aludj jól gyermekemet" de ez sajnos nem nekem való........

egyébként ezt írja idézem ez az amit kértél Duda:

...."Egy gyerek,akinek öt éves koráig bem sikerül rászoknia,hogy átaludj az éjszakát,sokkal hajlamosabb lesz rá,hogy élete végéig alvászavarai legyenek,mint a jó alvó gyerekek.
Az ötéves kort azért tekintjük határnak,mert egy gyerek ebben a korban már tökéletesen megérti,hogy mit mondanak neki a szülei és ha megkérik,hogy ne jöjjön ki a szobájából és ne molesztálja őket - sőt még meg is fenyegetik - ,valószínűleg szót fogad,ami nem azt jelenti,hogy végigalussza az éjszakákat.
Ha eddig sem aludt jól,ezután sem fog jól aludni,de mostmár egymagában kínlódik.
Ilyenkor általában másfajta problémák is felmerülnek:fél a lefekvéstől,rosszat álmodik,alvajáró lesz.......és a kamaszkortól kezdve egész életében álmatlansággal fog küszködni.".......

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
annamami

Bodza és Örs és Saci és Kristóf (hú, de sokan vagytok.. :lol: )

Mi is nagyon sok boldogságot kívánunk nektek, jó egészséget, és sok-sok tejecskét!!!
Kicsit libabőrős lettem a hírtől, meg a csodaszép fotótól!!!
Nagyon szépek vagytok!!!
Nagy gratula!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kuha,
Latod, pont ez az, amit nem szabad csinalni a konyv szerint. Ha megvacsizott, tejet ivott, altalaban nincs szukseguk ejjeli ivaszatra, ezzel csak azt ered el, hogy automatikusan felkel egy megadott idopontban, mert hozzaszokott az ivashoz. Mint a szopos babaknal, hozzaszoknak az eveszethez, ezert rosszabb leszoktatni oket a kelesekrol. De az ivassal is ez a helyzet. Nem akarok okoskodni, de miert nem probalod meg az elkovetkezendo napokban, hogy hagyod sirdogalni, anelkul, hogy zavarnad es bemennel hozza, haha visszaaludna. A kozos agyban alvas pedig azert nem jo, mert felebresztitek egymast a mozgasotokkal. En megfigyeltem, hogy peldaul delutan neha egyutt sziesztazok Balazzsal, :lol: amit meg a konyv ellenzesere se hagynek ki, :lol: de igy o azonnal felebred, ha en mozgolodok, ez forditva is igaz, es akkor vege a pihenesnek. Ha meg az agyaban alszik, akkor kepzeljetek majd ket orat alszik delutan. ES TOVABBMEGYEK: A konyv hatasara, nem megyek be az elso sirasra meg a delutani pihenoknel sem, mert tobbszor elofordult, hogy bementem, kivettem az agybol, mondvan, na csak fel orat aludt, na csak egy orat aludt es tiszta nyugos volt utana. Hagyom sirdogalni kicsit es az esetek tobbsegeben TOVABB alszik es tok jokedvuen ebred, majdnem enekel. Akkor tudom, hogy kialudta magat. Es eljutottam, hogy van amikor ket teljes oram marad delutan a nagyra!! Olyan jo!! Szerintem egy probat meger nem?? :lol: :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Annamami!
Nekem egy dolog tűnt fel. Az, hogy Mazsi elalszik a szopin és alva teszed az ágyikójába. Ha felébred, naná, hogy megijed, hiszen nem emlékezik, hogy került oda és egyébként is idegen a szitu. Mintha olvastam is volna, hogy jó, ha a gyerek önállóan alszik el ilyen értelemben, mármint hogy ne csempésszük be az ágyába, hanem tudja azt, hogy mi van. Mert amikor éberebb alvásszakba ér és felébred, ahogy mindnyájan tesszük egy éjszaka során többször is, akkor felébred teljesen, mert megijed (talán ezért is sír Mazsi).
Andrist ébren teszem az ágyikójába a szopi után és szépen elalszik magától. lilinek énekelni is kellett, meg ott lenni, de az ágyában aludt el.
Ezenkívül nem nálam van a bölcsek köve, mert Andris is kel még éjszaka (1x). de ha hozzávesszük, hogy mikor én lefekszem, akkor is szopik, valamint, hogy hajnali 5-kor is van szopi, már nem is olyan jó...és ha még felszorozzuk az éveim számáva és gyököt vonunk belőle, az jön ki, hogy én is hullafáradt vagyok...

ayse

Annamami, megprobaltal mar nem bemenni hozza? Mennyi ideig sirna igy?? Biztosan nem konnyu, hiszen sirasaval valoszinuleg zavarja a tobbi gyerekedet, de talan egy probat meger, egyik este kiprobalni, hatha vissza tudna altatni sajat magat. Szerintem jol csinalod az esti fektetest neked az ejjeli cicirol leszokast kellenne megprobalni a hagyom sirni megoldassal. O hozza van szokva ehhez, sirok-cici-alszok, ezert is nem mukodik mas csak ez, de ha EZ nincs, akkor masert nem is fog felkelni. Itt kellenne, hogy kitarts, ne addj neki cicit este.

Na most ne gondoljatok, hogy okoskodok meg ilyesmi, leirom es irtam amit a konyv ir!!!! Ha gond, akkor befogom!!!

De szerintem egy probat meger!!

Annamami, biztosan sirni fog az elejen, hiszen ehhez van hozzaszokva, de beszelj hozza, ha kell nagyon hatarozottan, hogy nincs cici, mar az esti fekteteskor kezd el neki mondani, hogy hiaba kel fel es sir, nincs!!!Tartsd magad hozza, (ha tudod), csak igy erti meg, ha igazan nem is adod oda. ez olyan mint amikor hisztizik a gyerek, eloszor azt mondod NEM, majd egy jo ideig tarto uvoltes utan megis megkapja amit akar, akkor tudni fogja, hogy csak kitartonak kell lennie, de idovel ugyis az o akarata ervenyesul.

Errol az ot eves hozzaallasrol ops, hat nem igazan ezt irja az enyem, de nem terhellek itt titeket!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Bodza, Örs, Saci :) Annyit gondoltam Rátok éjjel, nagyon-nagyon ügyesek voltatok, Kristóf pedig villámgyors, és milyen hatalmas, főleg Saci méreteihez képest :) Szívből gratulálok, és a legjobbakat a kis családnak!!!

Sajnálom, hogy senki sem csatlakozik a szigeti sétához, bár ma egyáltalán nincs kedvem menni, de Balázs nem enged a szigetből. Gergő gyakorlatilag élő cuminak használt egész éjjel, reggel már sírtam a telefonba, amikor Apának panaszkodtam, hogy nem tudom a megoldást. Teljesen tanácstalan vagyok, mert most Gergő kezdi azt, amit Balázs is ennyi idősen, hogy le se száll rólam, egész éjjel lóg rajtam, így én nem tudok aludni. Balázstól erőszakkal elvettem 15 hónaposan az éjszakai cicit, de baromi nagy sírások voltak éjszakákon keresztül, és néha, ha rossz passzban volt, még egy évvel utána is balhézott a ciciért. Most ezt hogy a fenébe csináljam, amikor ott a másik alvó gyerekem??? Meg a férjem... Ma fél hatkor bekeményítettem, pár perc balhé után el is aludt Gergő, tisztára örültem magamnak, hogy így kell ezt csinálni. Öt percig bírta, kezdte újra. Hétkor Balázs is fölébredt, és nem tudott öcsitől aludni, muszáj volt cicit adnom neki Balázs miatt. Így cumizgatva elvoltunk negyed tízig.
Akinek van megoldása, ötlete, szóljon!

Anikó :) Amit írsz, elvileg jó / az esti szertartás/, de mi minden este mindent szertartásosan ugyanúgy csinálunk, mégsem segít. És én sem megyek be azonnal Gergőhöz, volt is már példa arra, hogy visszaaludt egy fölsírás után, de általában nem így van.

Annamami :) Nálunk is így zajlanak az esték, éjszakák, mi Apánknak is ezzel van a legtöbb baja. / és én is mennék már, szó se róla/. De ez a pár napja tartó éjszakai terror, ez rosszabb mindennél, inkább akkor kérem vissza a megszokott rendet, ennél még az is jobb!
Amit ír a könyv, az tényleg nem szívderítő, de mit csinálhatnék? Balázs fél év múlva öt éves, és nem sok esélyt látok rá, hogy átaludja addig az éjszakákat. Az esti szertartások nála is egyformák, mesével ér véget a nap, majd hozzám bújik, és hamar elalszik. Általában csak egyszer ébred föl éjjel, amikor át is jön hozzánk, néha előfordul, hogy valami miatt fölébred korábban is sírva, de gyorsan visszaalszik, ha megnyugtatom. Nem hiszem, hogy változna bármi is, ha mostantól egyedül kéne elaludnia, d eha valaki bizonyítja ezt nekem, kipróbáljuk :)

Ayse :) Jobbulást! Nekem is napok óta kitartóan fáj a fejem, rohadt türelmetlen vagyok szegény srácokkal, és pocsék szar a kedvem, illetve semmihez sincs kedvem...

Barbi :) Gyógyuljatok meg mostmár, irgumburgum! Sajnálom ezt a sok betegséget! Nálunk is hosszú nyavalyán vagyunk túl talán, legalábbis két napja nem kellett szívni Gergő orrát :)

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

nekem is az Anikó módszer(vagy mi)jött be!nem volt könnyű nekünk se a síreást hallgatni,ráadásul kisnyuszi aztán rikácsol rendesen!
együtt nekünk se ment a pihentető alvás,mi se az első nyivákolásra vesszük ki,mert tényleg legtöbbször visszaalszik,van hogy többször
és mára elértük,hogy szól,jelez,ha aludni akar és beviteti magát(nem viccelek)az ágyához!pedig jó szar alvó volt és csak függőleges rázással ,órákon át tudtuk elaltatni régen(főleg napközben),hűűű,de rémes volt!az esti tápiról is villámgyorsan leszoktattuk,mert tényleg felesleges és csak megszokásból felkel miatta
nyilván nem minden éjszakánk és nappali alvásunk zavartalan,de általában az és nincs ennél megnyugtatóbb és PIHENTETŐBB!
szóval hajrá!
másik!
szerintem azért a közös alvás jó dolog,de csak akkor ha mindkét félnek jó!ha egy gyerek 5ször is felkell (rendszeresen)és nehezen alszik vissza,akkor valamit változtatni kell!nekünk pl.nappal a halk rádió megy háttér zajnak,mert így nem hallja a mi neszelésünket,amire szeret rögtön felpattanni,hiszen nem akar kimaradni semilyen buliból!én is ilyen voltam még kamaszkorban is!
este a rendszer jött be,mindig ugyanabban az időben van az esti szertartás(+-fél óra)és nem is nagyon bírja tovább!meseolvasás alatt próbálja alatatni magát,néha könnyebben ,néha nehezebben!előfordul,hogy éjszaka hatalmas visításban ébred,és nagyon ki akar mászni,mintha keresne valamit,valakit,esetleg minket és körbe kell cipelni a lakáson,végig mutogat,majd vissza irányít az ágyába!ez ritka,de megeseik!
van,hogy többször is felriad,dehát ki tudja miért,annyi minden lehet!de vissza is alszik,kaja,pia,ringatás nélkül(néha azért kis ölelés szükséges)de ez belefér,túl szép lenne ,ha minden nap tökéletes lenne!

és persze ez az esti kemény vagyok anyuka módszer akkor jön be,ha a nappali hisztiket is hasonlóan kezeljük!próbáljuk... :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Anikó :) Balázst ugyan leszoktattam kínok árán az éjszakai szopiról 15 hósan, de az éjszakai fölkelések, és sírások ugyanúgy megmaradtak. Nem mindenkinek megoldás ez sem sajnos :(

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse

egy gumilófelfújás sétával egybekötve? :oops: :oops: :oops:
Sok dumcsival..... :roll: :roll: :roll:
Kicsit bedepiztem..... :cry: :cry: :cry:
annamami

Jucc
azt honnan tudod,hogy egy év múlva is a cicid miatt balhézott?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,Annamami!
ne csináld már!
ha Ayse nem ér rá szivesentársulok,igérem nem rólam beszélünk! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Bodza, Őrs, Saci és Kristóf
Nagy-nagy gratula a kibővült családhoz, ügyesek voltatok és Kristóf csudaszép. :lol: Sok boldogságot és sok-sok tejcit kívánok.

Megyek is, mert Brigi felébredt. Ha tudok, még jövök.

Kép
Kép
maresz

Nyúlné!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Üdv újra itt!

Nekem ez jó módszernek tűnik, amit Nyúlné is, és Anikó is írt, hogy éjjel hagyjam sírni, visszaalszik.
Csak két baj van:
1. ott ordít a babaőr a fülünkbe, ha kikapcsolom, akkor egyáltalán nem hallom Gergőt, mert nem közvetlenül a mi szobánk mellett van.
2. Apa hajnalban kel, nem örülne szerintem, ha fél órákat sírna Gergő.

Szóval szerintem én ezért rohanok gyorsan, hogy minél hamarabb csendben legyen.
Abban tuti biztos vagyok, hogy szomjas, mert van, hogy már ha meghallja, hogy lötykölődik az üvegben a víz, már kap is érte, kapja ki a kezemből.
Iszik, és rögtön visszaalszik.

Egyébként volt már, hogy nem mentem át rögtön hozzá, és a kis nyöszörgélős sírdogálásból hatalmas ordítás lett, Gergő állva tombolt a kiságyban.

Nekünk a hajnali együtt alvás tökéletesen bejön. Nem zavarjuk egymást a mocorgásunkkal, tök jól elalszunk együtt.
Csak 5 órakor szoktam áthozni hozzán, amikor Apa elmegy a dolgozóba.
És rögtön vissza is alszik.

Aztán kezdtem ezt el, mert különben nagyon korán, 6 órakor fennt volt minden reggel. Én ezt nem bírtam, pláne, hogy nem is akart visszaaludni.
Így gondoltam, ha mellettem ébred fel, talán vissza tudom altatni.
Eleinte így is volt, vissza kellett simogtani, úgy elaludt.
Ma meg már fel sem kel ilyen korán, vagy ha mégis, akkor felül, nyugtázza, hogy ott vagyok, majd odafúrja a kis fejét az arcomhoz, és alszik is tovább.
Így átlagban fél 8 - 8-ig alszunk. Azért ez nem mindegy ám!!!!

Emiatt a reggeli együtt alvás miatt nem aggódom, mert jövőre, ha bölcsibe megy, úgyis sokkal korábban kell majd kelnünk, úgyhogy szépen le fog erről szokni.
Nem hiszem, hogy a későbbiekben gondot fog ez majd okozni.

Jucc, Annamami!
Sajnálom, hogy ilyen "állapotok" uralkodnak nálatok! Nem is tudom, hogyan bírjátok energiával.
Én tuti nem bírnám. Így extrán felnézek rátok. Egyszer,mert ilyen sokáig szoptattok, másszor, mert mindezt végig bírjátok csinálni.

Kép
kuha

Kuha!
Kisnyuszi gyakran kelt,óramű pontossággal hajnali 5kor!kérte a reggeli tápit,majd vittem az ágyunkba és aludtunk tovább,persze játék és arcrugdosás után!mostanság inkább alszik f6,6,f7 nagy ritkán 7ig és csak 10körül alszik ugye visszade van,hogy hajnali kelés után az istennek se alszik vissza,hanem kiráncigál minket az ágyból,hogy buli van,de ezen nem lepődök meg ,mert én is ilyen hajnali pacsirta voltam világ életemben még terhesen is,van hogy elöbb kelek,mint nyuszim,de persze azért miatta nagyon fáradt vagyok,így azóta inkább aludnék,de a reggeli túlalvások engem megviselnek,ha kipihent akaropk lenni,akkor korán kell lefeküdni!sőt olvastam,hallottam,bizonyított,hogy az éjfél utáni alvások mit sem érnek!!!!!!!!! :!: :!: :!:
a legjobb 8tól éjfélig,de már a 10től éjfélig is megteszi,nálam így is van!akkor aztán ébredhet Kisnyuszi olyan korán,amilyen korán csak akar,engem aztán nem érdekel!ezért is tartjuk be a f8as fürdetést,hogy 8,f9 de legkésöbb 9kor aludjon!és ebben az időszakban alszik is ,mint a bunda,szinte mozdulatlanul,éjféltől kezdődik a mocorgás!nálam is!
nem tudom ti hogy vagytok ezzel?
persze mocskos nehéz korán lefeküdni,de még nehezebb egyre álmosabban túlvészelni a napokat!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!

Nem fogod elhinni, de szerintem nálam aztán senki nem fekszik le korábban!!!!!

Míg dolgoztam, volt, hogy fél 8-kor, de legkésőbb 8-kor már aludtam.
Volt , hogy még a Barátok Közt-ös sem tudtam nézni.. :) :) :) :) :)

Aztán, most, hogy itt ez a kis pöcsös, azért változott a helyzet, mert sok mindenre csak akkor van időm, ha már alszik.
De fél 10-10-kor legkésőbb már én is ki vagyok ütve!!!!!!

Gergő alvása meg nálunk is nagyon állandó, és ehhez következetesen tartjuk is magunkat!

Általában háromnegyed 7-kor fürdünk, olyan negyed 8-ra kész is vagyunk, utána kapja meg az esti tápit.
Majd miután azt befalta, és az üveget elhajította a szoba valamelyik sarkába, akkor szépen adunk egy jó éjt puszit apának, és megyünk is aludni.
És az elvalvássokkal nincs is gond, mert napközben is, este is berakom a kiságyba, és kb. 2 perc múlva alszik is.

És nagyjából olyan 2 és 3 között szokott kelni, már amikor ugye.
Akkor jön ez az itatós dolog, majd megy tovább az alvás.
Arra meg, mikor apa reggel áthozzá hozzám, van, hogy fel sem ébred.

Kép
kuha

Kuha :lol: :lol: :lol:

bébiőr!nekünk is van,a mi fülünkbe is ordít,nagyNyúl is hajnalban járt dolgozni,na de mindenkinek nem járhatsz a kedvében,nem tudsz új lakásba költözni addig,amíg Gergőt alvásra tanítod!bizony apáé is Gergő,neki is hallani kell a sírásokat és én biztosan nem fogom be Kisnyuszi csőrét azért,hogy az apja aludhasson!blablajavascript:emoticon(':lol:')
tuti biztos,hogy szomjas,mert megszokta,hogy iszik!
én magamról is tudom,hogy néha elkapattam magam és nekiálltam éjszakánként inni,amiből az lett,hogy állandóan szomjaztam,majd pisiltem!le kellett nekem is szoknom róla!
van párásítotok?nem lehet,hogy száraz a levegő?vagy nagyon sósat eszik este vacsira?
de mindezek nélkül is szokást csinálhatunk az esti ivásból!

az is biztos,hogy ha kipróbáljuk a szigort bizony óóóóriáááási ellenállásba kezdenek!profi játékosokkal van dolgunk,de valahogy mégis kiderül,hogy tudnak ivás-evés nélkül aludni! :wink:
próbálkozni lehet,de inkább kitartóan új dolgokra kéne szoktatni!
én pl.azt hittem nincs élete már a túrórudi nélkül,de kiderült,hogy 3-4nap után már a boltban se balhézik érte,aztán azóta kapott újra rudit és kezdhetem előről :? :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ja,hogy nektek tulajdonképpen nincs is semmi problémátok,csak a sarkokat kell kipárnázni.......jaaaaa! :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pedig úgy belejöttem

Emese és MarciKépKép
nyúlné

mi akkor jó szobatársak lennénk,mert együtt-egyidőban horkolnánk! :wink: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hát ez az alvás jó téma, nekem Leonnal nincs bajom, Nolcsival viszont igen. :(
Leon ugye 2-3 hónapos kora óta végigalussza az éjszakát, magától alszik el, minden oké.
Nolcsi viszont akkor kezdte az éjszakai keléseket, amikor Leon beköltözött s szobájába. Aztán hagytuk mi is sírni, jobb lett a helyzet, sőt nyáron teljesen megszüntek a problémák. Most ősszel kezdte újra, amikor beteg lett. Ugye én is ráfogom arra, hogy beteg, állandóan azért sír fel, hogy bedugult az orra, vizet kér, stb.
Az ivás az nála is egy rossz szokás szerintem, mert erre rendszeresen felkel 11-12 között. :( Szerencsés esetben utána alszik reggel 8-1/2 9-ig. Vagy ha nem, akkor hajnalban van még egy ébredés. Igazából 1-2 percig vagyok bent nála, vagy még annyi sem, mert iszik, vagy kifújjuk az orrát és már fekszik is vissza.
DE fel kell kelni, megzavar az éjszakai alvásban engem is. Van, amikor én csak 1/2-1 óra forgolódás után tudok csak visszaaludni.
Gondolom hagyni kéne egy ideig sírni, csak nekem is egyszerűbb berohanni 1-2 perc alatt lerendezni.....
Meg nem tudom, mikor álmodik rosszat, mert van, hogy áll a kiságyban és potyognak a könnyei, mondja, hogy mit álmodott (kutya megharapta, apával történt valami, stb.). Ilyenkor azért csak nem kéne sírni hagyni, nem?!
Nem tudom én se, mi lenne a jó megoldás :(
De már nagyon unom, hogy menetrendszerűen 1x tuti felsír.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Annamami!
most olvasom csak...
Ma délután félnégyig ráérünk (ha most autóba ültök, akkkor az még másfél óra), mert 4-től adventi koszorúkészítés van az oviban. Oda is jöhettek, ha van kedvetek, de nem tudom, Marci mennyire értékelné. én viszem Andrist, mivel nem tudom kire hagyni.
Ha ez nem jó, akkor holnap egész nap ráérünk!!!!

ayse

Egyébként, nyugi, biztos Apa hiányzik nagyon!!!! :)

ayse

Csak gyors helyzetjelentés, mert hisztis a kisasszony
Szilviék sajnos még mindig kórházban vannak :cry: , Tomi reggelre belázasodott. Már hurutosan köhög, de nagyon. Szilvi a két éjjel összesen 4 órát aludt a kempingszéken. Ha holnapig nem lesz láza és a pisiben sem találnak semmit, haza mehetnek :roll: .

Kép
Kép
maresz

jessus !!!!!
Thomasanne és Tominak sok kitartás és gyógypuszi,szegények!
Barbi,nektek is gyógypuszihalom,tessék befejezni!!!!!
fejfájósok is elég legyn már!
és különben is minden frány kórnak,bacinak és nemalvásnak és nemkakinak!!!!TÜNÉS!!!!

Davallia! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pandád egy tündér,2szer is megnéztem a locsifecsi kisasszonyodat! :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De azért lehet, hogy csak megmutatom Apának, amit ide írtál....
Meg , hogy tán ki kéne próbálni, hogy hagyjuk egy kicsit sírdogálni.
Hátha hozzászokna, hogy nem kel fel éjjel...

Na, majd megtárgyalom Apával este!

Maresz!
Köszi a Szilvi-Tomi híradót, bár ezek nem túl jó hírek. Azért reméljük, holnap hazamehetnek!

Kép
kuha

Sziasztok!

Bodzáék nagyon gratulálok! Isten hozta Kristófot! És Örs köszönjük a híreket és a kedves szavakat. :D

Ayse
Fejfájás :cry: Nagyon útálom! Egész várandósságomat végigkísérte a hányingerrel karöltve :? Remélem már jobban vagy!

Barbi
Tényleg valami vitaminkúra talán segítene.

Thomasanne
Szorítok, hogy végre kijöhessetek és Tomi jobban legyen!

Jucc
3 óra :cry: Akkor Te is ismered az érzést ami olyan mint, amikor egy tucatnyi úthenger gázolt át a lelkeden.

Alvás
Egyrészről tök igaz, hogy a "rossz" de legalábbis szokások miatt kelnek föl. Meg azért is mert úgy alszik el,hogy mellette vagyok és ha felriad keres. De ott van az én nagy kétségem ebben a dologban, hogy egy egy éves gyereknek vajon tényleg muszáj Anya nélkül elaludnia? Hát még olyan pici.... Persze tudom a választ is. A kérdés költői volt. De nehéz meggyőzni az anyai szivemet :oops:

Megann
Valóban szerencséd van a kislányod természetével. Ez nagy könnyebbséget jelent. Persze nyilván a Te érdemed is, hogy ilyen de gondolom adottságtól is függ.

Aniko, And
Székrekedés ügyben csütörtökön megyünk az országos specialistához vissza. Eddig nem mondta meg az okosságot.
Senki.
Aniko, röviden annyi, hogy már kb 4 hónapja székrekedése van Marcinak. EGyszer megfogta a gyomrát valami, akkor kirepedt a végbélnyílása kakilás közben. Úgy megjegyezte szegénykém, hogy azóta visszatartja. És ez egy ördögi kör, mert így aztán tényleg megkeményedik és tényleg fáj megint. Ráadásul nagyon válogatós kajaügyileg, tehát még az sem jön be,hogy egy napig csak paradicsomlevest kap narancslével és hátha segít.

Most elaludt. Na nem ám a kiságyban. Van még mit csiszolni magunkon.... :oops: :oops:

puszi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Kisnyuszi hatalmasat alszik már megint!
kicsit borult a mai rend,mert 7ig aludt! :shock: :shock: :shock: aztán 8kor már visszakéreckedett az ágyába,de csak szendergett egy keveset és folytatta a napot,viszont így valszeg csak egy nagyot alszik és többet nem!de legalább lehet.....bameg fúrnak! :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Bodzáék nagyon gratulálok! Isten hozta Kristófot! És Örs köszönjük a híreket és a kedves szavakat. :D

Ayse
Fejfájás :cry: Nagyon útálom! Egész várandósságomat végigkísérte a hányingerrel karöltve :? Remélem már jobban vagy!

Barbi
Tényleg valami vitaminkúra talán segítene.

Thomasanne
Szorítok, hogy végre kijöhessetek és Tomi jobban legyen!

Jucc
3 óra :cry: Akkor Te is ismered az érzést ami olyan mint, amikor egy tucatnyi úthenger gázolt át a lelkeden.

Alvás
Egyrészről tök igaz, hogy a "rossz" de legalábbis szokások miatt kelnek föl. Meg azért is mert úgy alszik el,hogy mellette vagyok és ha felriad keres. De ott van az én nagy kétségem ebben a dologban, hogy egy egy éves gyereknek vajon tényleg muszáj Anya nélkül elaludnia? Hát még olyan pici.... Persze tudom a választ is. A kérdés költői volt. De nehéz meggyőzni az anyai szivemet :oops:

Megann
Valóban szerencséd van a kislányod természetével. Ez nagy könnyebbséget jelent. Persze nyilván a Te érdemed is, hogy ilyen de gondolom adottságtól is függ.

Aniko, And
Székrekedés ügyben csütörtökön megyünk az országos specialistához vissza. Eddig nem mondta meg az okosságot.
Senki.
Aniko, röviden annyi, hogy már kb 4 hónapja székrekedése van Marcinak. EGyszer megfogta a gyomrát valami, akkor kirepedt a végbélnyílása kakilás közben. Úgy megjegyezte szegénykém, hogy azóta visszatartja. És ez egy ördögi kör, mert így aztán tényleg megkeményedik és tényleg fáj megint. Ráadásul nagyon válogatós kajaügyileg, tehát még az sem jön be,hogy egy napig csak paradicsomlevest kap narancslével és hátha segít.

Most elaludt. Na nem ám a kiságyban. Van még mit csiszolni magunkon.... :oops: :oops:

puszi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Alvás:

Szerintem kár azon tépelődni, hogy hogyan "kellett volna" csinálni csecsemőkorban... mert én úgy vagyok vele, hogy az adott pillanatban az ember mindig a legjobb belátása szerint csinálta a dolgokat, beleértve az altatást. Biztos nagyon jó oka volt mindannyiunknak, akik kézben/cicin altattuk a gyerekeket, hogy így tegyük, nem szórakozásból tettük... ha a gyerekeink könnyedén elaludtak volna maguktól, nem hiszem hogy van olyan mazochista anyuka, aki a komplikáltabb módszert választja, ergo akkor ez volt a legjobb/leghatékonyabb megoldás. Több hónap, illetve már egy év távlatából nézve az ember hajlamos elfelejteni, milyen fárasztó volt az az időszak, és mennyire a túlélésről szóltak az ember napjai, arról hogy ne dőljön ki a fáradtságtól, hogy a baba mellett legyen ideje bekapni valami ennivalót esetleg lezuhanyozni, és nem az ideológiáról. Meg arról, hogy mennyire esetlen egy pici baba, mennyire igényli a közelséget, a babusgatást.

Egyébként mikor az itteni szopis csoport vezetőjével beszélgettünk erről, aki mellesleg pszichológus és szokott a Kismamába alvásról szóló cikkeket írogatni, akkor azt mondta, hogy a legtöbb esetben az történik, hogy a gyerek egyik napról a másikra hagyja abba az éjjeli ébredéseket... tehát nagyon rövid időn belül. Neki 4 gyereke van, gondolom volt ezzel tapasztalata.

Az alvástanításról detto ugyanazt mondta, mint amit And tapasztalata tükröz: hogy lehet tanítani, de egy csomó gyereknél (még azt is megkockáztatta, hogy a legtöbb gyereknél) nem úgy megy a dolog, hogy egyszer végigcsinálod az alvástanítást, és onnantól kezdve megy a dolog, hanem valami közbejön, felborítja az új "rendet" és akkor kezdhetik a szülők előlről, csak bírják idegekkel. Én mindig úgy voltam vele, hogy kevesebb energiát igényelt bemenni megszoptatni Zsuzsát hogy visszaaludjon, mint esetlegesen heteken át hallgatni, hogy üvölt, ezért nekem nem érte meg. De gondolom akinél a gyerek órákat van fent, vagy több energia visszaaltatni, mint végigcsinálni egy ilyen alvástanítást, ott már más a helyzet.

A harmadik ami így eszembe jut, hogy a gyerekek fejlődnek. Hol jól esznek, hol rosszul, hol jókedvűek, hol nyűgösek, hol szépen alszanak, hol nem... szerintem ezek fejlődési szakaszok is, tehát változik. Egy jó alvó gyerek is kezdhet újra ébredezgetni. Persze van egy alap amire ez rátevődik, egy bizonyos adottság a gyerek részéről, amire ez ráépítődik. Ott van pl Barbi két kisfia, mindkettő nagyon jó alvó, órákat alszanak napközben is. Szerintetek én meg tudnám "tanítani" Zsuzsának hogy nappal aludjon egy huzamban 2-3 órákat??? Ezért vagyok én szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az megtanítható, hogy ne ébredjen éjjel... az biztos tanítható, hogy ne ébresszen fel minket éjjel... hanem aludjon vissza magától. Lehet akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy van olyan gyerek, aki alapból jól alszik, van aki könnyen tanítható, és ebből következik, hogy biztos van olyan is, aki egyáltalán nem tanítható.

Göndörzsóf!

Nagyon aranyos a kisfiad. :) És nagyon hűséges, teljesen megdöbbentő számomra hogy ilyen idős korban ennyire kitartó.

Totka!

Ez az ablakra cuppant Panni haláli jó! :D

Juci:

:( Nekem is összeszorult a torkom a leírtak alapján... nálunk standard, hogy Zsuzsa mellé fekszem míg elalszik. Talán az a különbség, hogy nekem sose volt elvárásom, hogy ő egyedül aludjon el, lehet ezért nem zavar, hogy tényleg nem alszik el egyedül. (bölcsiben bezzeg igen). Én kimondhatatlanul élvezem az esti összebújást, még most is hogy már nem szopizza álomba magát, meg akkor is amikor még az volt a rendszer. Mindig arra gondolok, hogy egy pár év múlva már nem fogja ezt igényelni, addig élvezkedek, amíg lehet. :) Valahogy bízom benne, hogy az esti összebújás egyszer magától átalakul esti mese olvasássá és magától elalvássá.

Thomasanne!!!

Gyógyulást Tominak!!!

Ölelgetés:

Zsuzsa már egy ideje ölelget, mondjuk mi tudatosan gyakoroltattuk is, mert Amerikában nagy divat az ölelgetés (give me a hug! címszó alatt). A maciját is ölelgeti, odajön hozzám és engem is megölel ha kérem, de a legjobb hogy mikor bújós, akkor jön és a vállamra hajtja a fejét. Én borzasztóan élvezem. :)

Ellökés:

Zsuzsa is elég undok tud lenni az apjával... de szerintem azért is, mert David szerintem van hogy nem veszi figyelembe az elég egyértelmű jeleit, hogy Zsuzsának éppen mihez van kedve... van hogy úgy akar vele hancúrozni, hogy Zsuzsa teljesen nyilvánvalóan kifejezi, hogy ő azt most nem akar. Persze van olyan is, hogy azért löki el, mert én kellenék neki. A baj az, hogy van hogy David a szívére veszi. Érdekes, én még sose vettem a szívemre, persze Zsuzsa engem csak akkor lökdös, ha éppen hisztis/fáradt/nyűgös, és akkor betudom annak. De nem hagyom szó nélkül, én erélyesen rá szoktam szólni, hogy azt nem lehet. Nem is nagyon szokott. Pl régebben a pelenkázás elleni tiltakozásban nagyon rugdosott a pelenkázón, mióta terhes vagyok azóta szoktatom le arról, hogy hasba rúgjon. Most is rugkapál, de a levegőbe! :lol: A hasamat békén hagyja. Szóval le lehet nevelni róla, csak következetesen és szigorúan rá kell szólni.

Na nem sikerült végigolvasnom, de mennem kell doki bácsihoz, mert még leszúr hogy kések... folyt köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Indulunk a Szigetre, csak egy mondat:
Nyúlné :) Onnan tudom, hogy Balázs ezt mondta sírva: " cicit kérek!" Elég egyértelmű, asszem :) / elmúlt kétéves, ilyenkor már szerencsére nem csak bőgnek, hanem szavaik is vannak/.

Este jövök!

Ja, Davallia :) Tüneményes a videó!!!

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Lányok a segítségetekre lenne szükségem!

1. Tudom számtalanszor elhangzott, de én sajnos nem jegyeztem meg. Ha a második baba akkor születik amikor még itthon vagyok az elsővel, mint pl Bodzáéknál, meg Rokica meg Majola (aki tényleg merre jár?????, Költözés?)szóval akkor mi alapján számolják ki a GYED-et és TGYÁS-t?

2. Csak a GYED ideje alatt ingyenes a tanulás vagy a TGYÁS és GYES ideje alatt is?

3. Ha valakinek még eszik üveges bébiételt a gyerkőce annak szívesen átadom kedvezményes áron a mieinket. Akit érdekel annak felsorolom a kínálatot.

Rokica
Hát ez az! Én sem az elalvás miatt, hanem azért mert gyanítom összefügg az éjszakai ébredésekkel.
Egyébként Zsuzsa nagyon értelmes kislány!

Majola szóval merre vagy?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jucc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jól van na! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok!

Az előbb elszállt a telefonvonalunk (már megint :evil: :evil: :evil: ), múltkor utánarepült a net is.... ha nem jönnék, ez az oka. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom

ayse

Róki!
Pont most panaszkodtam Nolcsi alvásproblémáiról :lol: :lol:

Ez is érdekes, mert ő is korán, 6-8 hetesen már átaludta az éjszakát, aztán 7-8 hónaposan elkezdődött a fogzás és ő is elkezdett felsírni. Viszont a chamomilla homeopátiás bogyó teljesen elmulasztotta, nem is volt gond Leon megszületéséig. :?
Pontosabban amíg Leon be nem költözött a közös szobába. Biztos van összefüggés a kettő között, nem tudom. Azóta viszont hol jobb, hol rosszabb, de mondom, nyáron volt 2-3 hónap, amikor teljesen megszűntek a kelések.
Ebből látszik, hogy aki alapjáraton jól alvó gyerek, az is elromolhat. Nolcsinak is volt olyan időszaka, amikor délután alig aludt. Aztán mostanában, ha nem kakil be 2 óra körül alszik. :P
Biztos, hogy adottság kérdése is, mivel pl. nálunk nagyobb bajok nincsenek az alvással. Viszont Juccéknál Balázs is, meg Gergő is cicifüggő (volt), szopizna állandóan, sokszor kel éjjel. Nem hiszem, hogy csak neveléssel lehetett/lehetne változtatni a dolgon.
Ők szerintem ilyen gyerekek, javítani az állapoton persze lehet, de biztos nem lesznek soha olyanok, hogy 12 órát aludjanak egyhuzamban. Vagy ha igen, Jucc áruld el a titkot, hogy csináltad :D
Szerintem mindenki úgy csinálta az elején is, ahogy jónak érezte, ahogy gondolta, hogy a babának a legeslegjobb. Minden gyerek más és más, nem is lehet összehasonlítani őket.
Pl. nálunk tuti azért alszanak sokáig, mert mi is sokáig alvók vagyunk, lehet a gyerek már az anyaméhben ezt megszokta, ki tudja?! :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Cleo
Nem tudom van-e Bián bölcsi, de megérdeklődőm és szólok.

Davallia
Panda videó írtó édes :P . Hogy mit mondhatnak ilyenkor ki tudja, de Brigi lehet, hogy értett belőle valamit, mert válaszolgatott neki.

Megyünk készülődni, mert ha nem esik addigra az eső megyünk tücsökzenére.

Kép
Kép
maresz

És még egy kérdésem van Lányok!
MIlyen ez a zenebölcsi???

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!!

BODZA ÉS CSALÁDJA!!!
GRATULÁLOK!!!!NAGYON-NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT,EGÉSZSÉGET KIVÁNUNK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!!!!
TISZTA LIBABŐR VOLTAM MIKOR OLVASTAM ÖRS SZAVAIT ÉS MEGLÁTTAM A FÉNYKÉPET!!!!!!

Alvás téma:
Hát én őszintén megmondom Meli 1 éves koráig nem gondoltam volna,hogy ilyen jó alvó lesz belőle!!!
Születése óta nem volt jó alvó,sőt volt olyan pici korában 2-3hétig mikor egész éjszaka felvolt!!!Na én akkor álltam a kiborulás szélén.De aztán ez is elmaradt,viszont utánna is sokszor kelt!!
Aztán egyszer kipróbálzuk ezt az alvástanitást,ami tényleg megviseli az embert.Két éjszaka volt sirás,utánna 3napig aludt éjszaka,majd kezdődtek ismét a felkelések!!!Másodszorra nem vállaltam be ismét a tanitást! :oops:
Úgyhogy maradtak a gyors szopik és gyors visszaalvások.
Majd a kelések is kezdtek csökkenni,a végén már csak egyszer ébredt és ugye mikor már nem kérte a cicit onnantól alszik egész éjszaka.
Ma is 7-kor felkelt,megvártuk mig apa elmegy,8-kor megkapta a tápit és visszaaludt 10.30-ig!!!! :D Most megint alszik!
A menet nálunk a következő:
kb.fél7 vacsora,fél8-ig hancúr apával,aztán fürdés.Mig én csinálom a tápit apa pelenkáz,pizsibe öltöztet és közben nagyokat nevetnek!! :lol:
Aztán bemegyek,apától elbúcsúzunk,odaadom a tápit,mig issza addig simogatom,puszilgatom és végül 8-kor beteszem az ágyba,megsimogatom,mondom neki,hogy nagyon szeretem és hogy csucsukáljon jól,majd kijövök és hang nélkül elalszik!!! :D
A nappali alvásokkal,már nagyon régen nincs gond.Beviszem a szobába,leengedjük a reluxát,megfogja a kispárniját és mostanában mikor jövök ki rámmosolyog és integet,majd szépen elalszik.
Fogalmam sincs hogy ez hogy is alakult ki,de igy nagyon jó!!! :D

Na,befogtam! :oops: :)

ancsi26

Juci,
Nagyon szoritok akkor, hatha talalnak valami megoldast!

Rokica
Milyen szepen osszefoglaltad! :lol:

Kuha,
Egyetertek Nyulneval, beszelj a ferjjel, hiszen ketten csinaltatok a gyereket! Szerintem ne aggodj, Matthieuvel nagyon gyakran csinaltam ezt, amikor apa utra kelt nehany napig uzleti ugyben es biztosithatlak, hogy egy rendkivul jo alvo gyerek, most het evesen, hogy meg egy agyu sem ebresztene fel, ha elaludt.Tehat nyugodtan hasznald ki az ilyen jo kis alkalmakat reggelente, plane ha ez meg pihenteto is :lol: :lol:

Szerintem, jo hogy felvetodott ez a problema, mert azert csak le lehet szurni dolgokat belole! En egyetertek azzal, hogy nem mindig jon be az alvastanitas, egyebkent is, nagyon birom a konyvet, valahogy igy irja, a konyv statisztikai adatokon alapul, figyelembe kell azonban venni az anyukak hozzaallasat es az adott lehetosegeket :lol: :lol:

Tuti, hogy nem lehet egyazon modon nevelni ket gyereket mert mas a termeszetuk es sajnos az ugyanugy nevelt gyerekek sem lesznek egyformak, mert mar szuletesukkor megvan a veluk szuletett tulajdonsagaik. Az enyem allandoan balhezik mindenert. MINDENERT! De valoban nagyon sok szakaszon fut at az eletuk, eleg rovid idon belul elsajatitanak rengeteg dolgot es szerintem ez hat rajuk kulonbozoen.

Nyulne,
Olyan jot nevettem :lol: :lol: ez az Aniko fele modszer vagy mi :lol: :lol:
Folyt kov.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Jaaj, elfelejtettem irni, hogy lerendeltuk a jovo hetveget. Penteken indulunk ebed utan Parizsba TGV-vel(Matthieu regi alma), majd karacsonyi vasar Parizsban pentek este. Szombaton aquaparc es hajokiallitas, este vacsora a Tour Eiffel-ben es hajokazas a kivilagitott parizsi nevezetessegek megtekintese. Vasarnap pedig, mivel Parizs kozpontjaban leszunk hotelban, hat elmegyunk szetnezni egy kicsit. Vasarnap este jovunk haza es a kicsit nem viszem :oops: :cry: Bar faj a szivem, de alig varom, hogy a naggyal legyek egy kicsit es apjaval persze, egy kicsit felnotesebb programokkal. Matthieu meg nem tudja, meglepetesnek szanjuk, penteken csak a vonatnal lesz felvilagozitva. Alig varom, hogy meglassam milyen kepet vag, amikor megtudja, hoy vonatozunk!! Legalabb harom eve ker, hogy uljunk mar fel ra :lol: :lol:
Na most majd megkapja a nagy betyar!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ancsi

Hat ez az amikor az ember szerencsesnek mondhatja magat :lol: :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Jucc,

Az biztos, hogy nem ehes!!!!!!!!!! Rettenetes szopasi ingere lehet(mi lehet megnyugtatobb mint az anya melle :oops: :lol: ), nemigaz, hiszen ennel jobb nincs is a vilagon. Ez ertheto, ezert is ez a legjobb fegyver megnyugtatasra. A problema ott van, hogy teljesen kikeszulsz! Probaltad mar a cumit?? Persze nem hiszem, hogy kell neki, hiszen egy gumi vacak nem helyettesiti a te illatodat, melegsegedet, DE lehet, hogy eloszor, masodjara, harmadjara kikopi es utana csak elfogadja!! Irtad, hogy nagyon nehezen, de leszoktattad a nagyot! Az biztos, hogy nehez lesz a kicsivel, foleg, hogy megszokta es csak ez nyugtatja meg, mint irod. Ordogi kor ez, az biztos. De szerintem is az ido csak valtoztat valamit es valahogy ezek a gyerekek is ugy vannak beallitva, hogyha mar eppen dilihazba kerulnenk, akkor fordul a kor es rendbe jonnek egy kicsit. Nalatok nem igy van? Amikor mar tenyleg ugy erzed, itt a veg, nem birod tovabb, akkor valami folytan, hopp van egy jol ataludt delutan vagy este stb, ami atsegit ezeken a faraszto szakaszokon.
Sajnos mi akarmit irogathatunk, csak te tudsz donteni! De halal komolyan minden elismeresem a sokaig szoptato es ilyen szoptatasi problemakkal kuzdo anyuknak, mert eszmeletlen akaratero kell am veghezvinni ezt. A jovo meghalalja ezt majd neked es nagyon de nagyon jo kapcsolatod lesz a fiukkal marcsak ezert is, mert teljes mertekben kielhettek igenyuket ezen szempontbol.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Jucc,

Nezz be a 2007-re babat tervezok topikba, pont errol beszelgetnek az anyukak, kb olyan idos gyerekeknel, mint a tied! hatha tudnanak tanacsolni valamit!
A.

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Nem olvastam még vissza, csak bele-bele kukkoltam :oops:

Bodza!
Gratulálok!
Nagyon szépek vagytok a képen, és ahogy néztem az időpontokat azért elég györsan is ment! Jó egészséget és sok tejecskét Nektek! :D

Maresz!
Szilvinek én is kitartást, Tominak meg jobbulást kívánok!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok,

BODZA, gratulálok nektek !!!! :) :) :)
Sok sok tejcsit kívánok.

Juci,
hát én úgy tudom, hogy a második babánál már a minimálbér kétszeresével számolnak mind TGYÁSt és GYEDet is.

Tanulás, eddig teljesen mindegy volt, hogy GYED, TGYÁS vagy GYES mindegyik mellett ingyenes volt a tanulás, de úgy hallottam ez megszűnik.

Nálunk is van éjszakai kelés, de én nem tudom mikor mert NEM ÉN KELEK :) hozzá !!!
Este férjé Rolika, elmegy fürdeni, amikor lefürdött beviszem hozzá és együtt szórakoznak. Utána valami kajci és ált 10kor teával és Zsoltval lefekvés.
Kb 11-kor megyek be hozzájuk és felkeltem Zsoltit aki beteszi Rolit az ágyába és kijön.
Hajnalban valamikor visszamegy hozzá és engem csak 7kor szokott kelteni, hogy feküdjek Roli mellé mert készülődik.

Akkor adok neki inni (két napja sikerül megint tejet adnom) és alszunk kb 9-1/2 10ig.

Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat!

A kórházból jelentkezem. Milyen jó ez a mobiltelefonos net. Már jobban vagyok, kicsit sok vért vesztettem. Ez a szopizás közbeni méhösszehúzódás viszont még mindig szörnyű. Kristóf nagyon rendes baba, eszik és alszik.

Bárki erre jár, szeretettel várom látogatóba, 103-as szoba (István kórház).

Pussz mindenkinek

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Folytatom a visszaolvasást...

Amúgy most jöttem meg a dokitól, és megint magas lett a vércukrom, kell mennem a terheléses (cukros lötyis) vizsgálatra is, fujjjjjj...

Megann:

Miért idegesít annyira, hogy Léna viszi neked a cipőjét/kabátját? Mindig mondjátok nekem, hogy Zsuzsa milyen okos, ha ilyesfajta viselkedésről számolok be, és szerintem ez Lénától egyértelműen azt jelenti, hogy ő ki szeretne menni veled. És nagyon is arra mutat, hogy milyen értelmes, mert lám tudja, hogy ahhoz fel kell előbb öltözni, és mivel szavakkal elmondani még nem tudja, úgy "mondja" meg neked, hogy odaviszi a cuccokat. Nagyon okos kislány.

Apropó:

Anyukám vigyázott Zsuzsára náluk míg én orvoshoz mentem, és most telefonált, hogy egy kicsit korábban hozná haza, mert Zsuzsa már negyedszer megy az ajtóhoz a kabátjával, hogy "mama, mama!" :D Teljesen elérzékenyültem.

Cleo!

Nálunk is volt egy nehéz periódus, jó egy hónapig eltartott, mikor apadt a tejem, már nem volt elég ahhoz, hogy álomba szopizza magát Zsuzsa, és ő se tudott máshogy elaludni. Na akkor volt az amit te is leírsz, hatalmas forgolódások, dumálások, maga-dobálások, stb. Próbáltuk adni neki a tápszert, énekeltem neki, ha David ment be vele, akkor ringatta, szóval mindenféle kombinációt kipróbáltunk. És szép lassan (jópár hét kellett hozzá) azt vettem észre, hogy már nem kell a komplikált ceremónia, hanem egyszerűen megissza a tápit, hozzámbújuk, és alszik. Mostanában ezt módosítottuk mivel egyszer-kétszer bealudt az üvegen, túlette magát és kibukta, úgyhogy most a párnára dőlve issza a tápszert, megvárom míg befejezi, és csak úgy rakom le vízszintesbe. Ezt most kezdtük egy pár napja, egy kicsit felébred tőle és dumálgat, de ugyanúgy pár perc alatt elalszik utána. Szerintem Maja is most alakítja ki, hogy hogy is aludjon el cici nélkül. Apja hogy altatja? Azt modntad, neki elalszik...

Davallia!

Zsuzsa is megcsinálta egyszer-kétszer, hogy mikor álmos volt, egyszerűen bemászott az ágyába, és lehajtotta a fejét. Sajna aztán ki is mászott és nem aludt el így önállóan, pedig az milyen szép lenne! :)

Bodza!

Itt is nagyon-nagy gratula Kristóf születéséhez!!! :)

Barbi!

Jobbulást! TÉnyleg nagyon rátok jár a rúd mostanában egészségügyileg! Remélem minél hamar kilábalsz ebből a legújabb nyavalyából.

Anikó!

Visszatérve az alvástémához... szóval az logikus, ha a gyerek nem jól alszik, akkor másnap fáradt és nem tud úgy koncentrálni a suliban. De ez sulis kor!!! Hol van az még... azt bizonyítsa nekem valaki, hogy a csecsemőkori alvás és iskolai teljesítmény között van összefüggés!!!

Annamami:

Amit bemásoltál, csak annyi kommentárom van, hogy ebből én pont azt szűröm le, hogy alkati hajlam kérdése az alvástudás... mert ugye a csecsemőkori alvástanításnak is az a lényege, hogy ha az ember nem megy be, nem veszi ki, nem szoptatja meg a gyereket, az előbb-utóbb megtanulja saját magát elaltatni. Ezt feltételezik egy 5 évesnél fiatalabbról, sőt, egy csecsemőről, de a mágikus 5 éves kor után, amikor már ÉRTI a gyerek, hogy nem szabad kijönni, és "egymagában kínlódik" és MÉGSEM tanul meg saját maga elaludni, akkor miért gondolják, hogy ez 5 éves kor előtt tanítható?!?!

Anikó!

Nem tudom, én is felébredek éjjel arra hogy szomjas vagyok, akkor a gyerek miért ne ébredne? Vagy részemről is ez csupán egy rossz szokás?

Egyébként nálunk pont fordítva van, mint nálatok, én azt vettem észre, Zsuzsa tovább alszik napközben ha vele alszom. Ilyenkor képes egy óránál hosszasabban aludni, különben olyan 20-45 percet szokott. Van hogy éjjel együtt alszunk, ha David valami istentelen koránra állítja be az ébresztőjét, és azt nem állítom hogy én jobban alszom vele (pláne most nagy pocakkal), de őt nem zavarja, úgy látom. Fel se ébred ha bemegyek, és nem ébred többször az éjjel folyamán.

Egyébként most így a hozzászólásokat olvasgatva az lett világos számomra, hogy ahány ház, annyi szokás. Nemcsak azon múlik, hogy milyenek a gyerekek, hanem azon is, hogy a szülő mit hajlandó bevállalni, legyen az a sírni hagyás vagy a hullafáradtság. És minden szülő-gyerek kombináció egyedi.

Barbi!

Bocs, csak most olvasom amit Nolcsiról írtál, még mikor példálóztam veled, akkor nem jutottam el odáig az olvasásban. :)

folyt.köv.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bodza!
Te jó ég! Remélem mér minden oké! Második babáknak ált. ez a sorsuk, evés, alvás. :)

Ikea rádió:
Ma egy újabb ezermester barát bejelentkezett!!! Az első jön pénteken, a második szombaton!!!
Mi nem is szerelünk addig semmit, nehogy csalódniuk kelljen! :lol: :lol: :lol:

ayse

Juci!

A te költői kérdésedet is csak most olvasom... miszerint tudnia kéne-e egy 1 éves gyereknek anyja nélkül elaludni. Érdekes, bennem fel se merült, hogy erre a válasz az "igen" lenne... Illetve az nem merült fel, hogy muszáj akkor is ha nem muszáj... talán azért sem, mert én nagyon igény szerint akartam mindent csinálni, de magam körül a családban azt láttam, hogy a szüleim korosztálya, akik kifejezetten NEM így csinálták, hanem Spock szigorú rendszere szerint, hát ott is bizony ott kellett lenni a gyerekekkel míg el nem aludtak, és sokkal idősebb korukig. Nagyon jól emlékszem rá, mikor a húgom 2-3 éves volt, az én feladatom (is) volt befeküdni mellé az ágyba és megvárni míg elalszik. A kis unokatestvérem szülei, akik tényleg betűre betartották Spock könyvét, még tizenvalahány éves koráig bementek mellé este míg el nem aludt. Nem vették ki, nem etették, nem itatták (mármint csecsemő korban), de ott kellett lenniük. Tehát szerintem egy gyereknek igenis természetes igénye a szülő közelsége pici korában.

Az ellenpélda persze az árvaházi gyerekek, akik nagyon-nagyon hamar megtanulják átaludni az éjszakát és nem sírni, mivel egész egyszerűen tényleg senki nem reagál nekik a jelzéseikre. De ez nekem szívszorongató. Mondjuk ez az alvástanítás abszolút drasztikus, extrém vége. Brutális, de beválik, lám azok a gyerekek megtanulják nagyon hamar, hogy nem éri meg sírni.

És a mi gyerekeink is megtanulják ám hogy anyuka nélkül is lehet aludni, hiszen Zsuzsa is alszik a bölcsiben is, nagymamájánál is... mindenhol máshogy, mert okos és alkalmazkodik. Ha nincs anyu, akkor megoldja ő máshogy.

Anikó!

Hehe, dehogy foglaltam, épp hogy csak belekezdtem!!! :lol: (Ezt hívják szófosásnak...)

Fúúú... asszem most a végére jutottam a vissaolvasásnak...

Holnap megyünk Pozsonyba David munkavállalási papírjait intézni (hogy aztán kaphasson TB-t, hogy aztán ne kelljen zsebből fizetni a szemműtétjét)... kérjük a drukkokat, hogy ne pattintsanak le!!! :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?