Atya Ég!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DRÁGA BODZA ÖRS ÉS SACI SZÍVBŐL GRATULÁLUNK MI IS A KICSI KRISTÓFHOZ!
SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!
GYÖNYÖRŰ CSALÁD VAGYTOK!!!!
Alvás:
hát köszönöm mindenkinek a leírtakat.
Akkor most én is elmondom nálunk mi a helyzet aztán majdcsak kitalálunk vmit.
Szóval:
Mazsi újszülött korában először mellettem aludt mózeskosárban.
Aztán a kiságyában és én keltem fel és kiültem a hintaszékbe szoptatni.
Aztán ezt már nem bírtam fizikailag és akkor leszereltem a kiságy egyik oldalát és oda volt tolva a miénk mellé és abban aludt én meg csak odagurultam szopizott majd aludt tovább.
Kb. szeptember óta átalakult nálunk a helyzet,most az ő szobája amiénk mellett van közvetlenül,ott alszik a saját kiságyában.
A szomán eleinte nem volt ajtó(egy boltív kötötte össze a két szobát(Mazsié régen télikert volt)de mivel ő nagyon érzékeny minden zajra és Apa gyakran horkol
ezért betettünk egy szigetelt gipszkarton falat ajtóval.
Úgy néznek ki nálunk az esték,hogy ete 1/2 7-kor vacsi,ált.tejpép vagy sinlac,utánna egy félóra játék még lenn a nappaliban.
Hétkor fürdés és játék a nagykádban kb.20-30 perc(attól függ mennyire fáradt).
1/2 8-kor kádból ki,elköszönünk mindenkitől,puszik,jóéjszakát mondunk és kettesben bevonulunk a szobájába.
Akkor már csak egy halvány éjszakai holdacskafény világít a szobában.
Megtörölöm,halkan énekelek neki,pelust és pizsit kap,aztán leoltjuk a kislámpát is és leülök vele a kanapéra cicire teszem.
Ilyenkor majdnem sötét van a szobában,csak egy kis halvány fény szűrődik be az utcáról a függönyön keresztül.
Megsimizem a buksiját,elmondom,hogy nagyon szeretem,akkor kényelmesen elfészkelődik az ölemben és szopizik.
Aztán mikor elaludt,beteszem a kiságyába,betakarom és kijövök.
Ez ált.kb.háromnegyed óra.
Akkor lejövök,hozom a bébiőrt vacsizunk a többiekkel stb.
És innentől van az,hogy alszik kb.1-2 órát de van hogy többet teljesen változó és akkor felsír.
Mire felérek a nappaliból az emeletre 10 lépcső és nagyon gyors vagyok(!) többnyire már ül vagy mostanában áll a kiságyban és zokog és mostmár azt is mondja,hogy MAMA
Kisfeje lehajtva,szemei csukva.
De sír,mert gurulnak a könnyei.
Ilyenkor gyorsan kiveszem megpuszilom,cicire rakom és kb.2 per alatt visszaalszik.
Nem is ez a baj,hanem,hogy ez éjfélig,mert ugye én általában akkor fekszem le még vagy két-háromszor megismétlődik,de teljesen kiszámíthatatlan.
Van hogy csak egyszer.Van hogy háromszor.
És akkor mondjuk éjfélkor lefekszem és akkor még reggel 1/2 7-7-ig,mikor is felkelünk végleg,addig még szintén 2x vagy 3 x.
Az egy dolog,hogy én mocskosul fáradt vagyok már,de azon aggódom leginkább,hogy ez neki sem jó,mert nem tud huzamosabb ideig egy igazán pihentetőt aludni.
Viszont testileg és szellemileg is jól fejlődik,sőt olyan kis okoska!
Amit kérek tőle,mindent megért és 99%-ban meg is csinálja!
Próbáltam már cumit adni neki
,simizni a hátát ,vízzel itatni,de ezektől csak annyira feldühüdött,hogy csak mégjobban ordított,tehát hagytam a francba.
Cicivel max.5 perc alatt visszaalszki csak éppen az a baj,hogy 100000 x 5 perc.....
És már Apa is pedzette a múltkor,hogy mikor lesz nár az,hogy este csak mi ketten el tudunk menni egy moziba,színházba vagy vacsizni,mert nagyon hiányzom már neki....hogy csak így kettesben is menjünk gyerekek nélkül......hát mondtam,hogy fogalmam sincs....
...pedig mostmár nekem is jólesne....de ugyanakkor úgy vagyok vele,mint Jucc is írta,hogy nincs erőm és szívem megfosztani az esti szopitól és az összebújástól,hiszen ez a háromnegyed órácska csak kettőnké!
nem is ez a bajom,hanem az utánna következő millió ébredés.........
na erre mit mondtok..............
Ja és elolvastam Duda könyvét az "Aludj jól gyermekemet" de ez sajnos nem nekem való........
egyébként ezt írja idézem ez az amit kértél Duda:
...."Egy gyerek,akinek öt éves koráig bem sikerül rászoknia,hogy átaludj az éjszakát,sokkal hajlamosabb lesz rá,hogy élete végéig alvászavarai legyenek,mint a jó alvó gyerekek.
Az ötéves kort azért tekintjük határnak,mert egy gyerek ebben a korban már tökéletesen megérti,hogy mit mondanak neki a szülei és ha megkérik,hogy ne jöjjön ki a szobájából és ne molesztálja őket - sőt még meg is fenyegetik - ,valószínűleg szót fogad,ami nem azt jelenti,hogy végigalussza az éjszakákat.
Ha eddig sem aludt jól,ezután sem fog jól aludni,de mostmár egymagában kínlódik.
Ilyenkor általában másfajta problémák is felmerülnek:fél a lefekvéstől,rosszat álmodik,alvajáró lesz.......és a kamaszkortól kezdve egész életében álmatlansággal fog küszködni.".......