Totka,
Nagyon szep lett az eredmenye az uvegfestesnek!Ugyesek vagytok! Tavaly en is csinaltam, nekem egy kicsit osszefolytak a szinek
, iden nem tudom belevagok-e, inkabb a mezecskalacs es Ayse fele diszek (toboz es diofestes, kisebb diszek fenyore jar az eszemben!
And
Jo a kep nagyon a 6hetes alvasrol!
Davallia
En is ringatok
Meg mindig, enelkul nincs alvas szerintem visszajon majd nalatok is
Alvastema,
Nekem is volt es van is vele gondom!
Az ezelotti heten elo is kaptam egy Matthieu korabeli alvastanitasi konyvet es tobbe kevesbe bejon! Sok erekesseg van benne, a Maresz altal irt dolgokrol is van benne nehany szo!
A konyv szerint osszefugges lehet a nem alvas es az iskolai eredmenyek kozott. Ha egy gyerek nem alszik normalisan este, masnap nem fog tudni teljesiteni az iskolaban. Szerintem ez teljesen ertheto, ha nem alszok normalisan, akkor en sem tudok megfelelni teljes mertekben a munkahelyemen.
Ezert ha egy gyerek 4 eves koraig nem alszik rendesen, orvost javasol felkeresni es az o segitsegevel rajonni a miertre!
Egyebkent irja, hogyha egy gyerek felsir ejjel az nem jelenti azt, hogy fel is ebredt. Sokszor mi magunk keltjuk fel a gyereket azzal, hogy bemegyunk a szobajaba, hogy suttogunk neki, hogy megprobaljuk odaadni a cumit vagy kisparnat stb. Neha jobb, ha hagyjuk egy kicsit sirdogalni es csak akkor nezzuk meg, ha mar eltelt legalabb egy negyed ora.
A konyv szerint a baba ujraeli a napjat ha alszik es ha olyat almodik ami rosszul esett neki aznap akkor sirassal vezeti le a rosszerzeset es a stresszet. Ezt a pontjat igazolom a konyvnek, Balazs nagyon sokszor felsirt ejjel es rendszeresen felkelt hajnal 5-kor. Mostanaban is felsir es sirdogal, de NEM megyek be hozza es valoban ugy tiz perc mulva sajat magatol alszik tovabb! Valamint a reggeli 5 oras keleseket is kijavitottuk 7 orara, hagyom dumalni, sirdogalni es visszaalszik!!!! Mar ott tartok, persze vannak kivetelek, (megfazas, fogak jonnek stb), hogy este a tejcsije utan ringatom tiz percet, dudolok elmagyarazom, hogy most aludni kell stb beteszem az agyaba es o alszik el magatol!
Jucc,
Azt hiszem, te irtad, hogy voltal mar dokinal, aki pontos napirendet javasolt. A konyv is ezt irja, mindegy hany orakor fekteted le, nalunk is van neha elcsuszas, de legalabb az utolso fel oranak minden nap ugyanugy kell lezajlania ez az alvas elokeszitesi szakasz. Peldaul nalunk: Furdes, apatol, Matthieutol elkoszones, tejmelegites, megkeressuk a dudut, cumit, felmegyunk a szobaba, lehuzzuk a redonyt, leoltjuk a villanyt, felkapcsoljuk az ejjelit, leulok a matracra(kulon erre a celra van a szobajaban), o az olembe ul, megissza a tejet en addig dudolok, dalolok beszelek hozza( itt hatarozott hangon mondani, hogy este van, aludni kell, stb........) tejcsi utan odaadom a cumijat, maradok meg vagy 10 percig ringatom, puszilgatom majd beteszem az agyaba!
Bocs, eleg reszletes, de HATHA segit!!!!!!!! Nekem vannak persze kiveteles napok, de 90%-ban bejott!!!!!!!!
Van a magyar baratnom akinek most 26 honapos a fia es csak EROSZAKKAL alszik el. Ertsd ezalatt, le kell fogni neha, hogy aludjo, ha nem maszkal ossze vissza
En mar kihaltam volna, mondta hogy neki nem sok valasztasa van, alberletben laknak es a fiu ugy ordit este, hogy athallatszik a szomszedokhoz, akik ugye masnap panaszkodnak
Van amikor ket ora hosszan keresztul altatja, odafekszik melle es addig ott kell lennie amig el nem alszik, ami van neha ket ora is, mint irtam!
Nyulne,
Akkor mostmar irhatsz
Megann,
Ez nem is hiszti amirol irsz csak a maga modjan akarta megertetni veled, hogy menokeje van!!
Egyebkent ezt a lanyt szerintem barhova elviheted, nem lesz vele gondod!
Thomassanne
Remelem Tomi jobban van!!!!!
Barbapapa
Ebben a szar nyirkos idoben tamadnak a virusok!!!! Probalj meg kurakent valami vitaminkeszitmenyt szedni felerositeni az immunrendszeredet. Nem segitene?
Kuha,
Nem is irtam, sajnalom es puszilom fia pici piros foltjait, tenyleg nagyon kell vigyazni veluk, olyan kis erzekenyek meg!
Aniko