Új privát üzeneted érkezett!

Totka
Panna írtó édes a nadrágtartóban, üvegfestés pedig nagyon szép lett. Az eszközöket már hónapok óta beszereztem, de még nem volt alkotókedvem elővenni.

And
Eszti 6 hetes alvása :P

Bodza már lehet, hogy a szülőszobán van? Hű, de izgi. Szerintem a szülés a legszebb dolog a világon.

Kép
Kép
maresz

közben visszaolvastam...
szóval buli 15-én??!
egyelőre nekünk is jó! :)

Ayse, ikea konyha összerakás :D nagyon bírom ahogy írsz róla, nagyon humoros :) persze gondolom nektek nem annyira, de legalább mi jól szórakozunk :)
a Lili levél azért volt nekem szomorú, mert mindig megérint, ha valaki nagyon a kedvébe akar járni annak, akit nagyon szeret, és az valamilyen külső balszerencsés ok miatt nem sikerül. senki nem tehet róla, és mégis olyan rossz érzés. pl nekem a 30. szülinapomra az anyukámék és a férjem is ugyanazt vettek. anyuék annyira örültek, hogy majd jól meglepnek, és nagyon elszontyolodtak, hogy mégsem sikerült.

na jól elfelejtettem a többit....

KépKép
KépKép
and

Megann
A kajcsival Pannának is finoman fogalmazva gondjai voltak a mai napon...Köpködött ki mindent, pedig fini brokkolos csirkét főztem!

Azt hiszem, megyek aludni, remélem reggel már olvashatjuk a jó hírt Kristófról!
Úgy elgondolkoztam, milyen jó lett volna ha régen tag vagyok már itt!!!
Jó éjt!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Megann, holnap majd jobb lesz, aludjatok rá egyet!

félek, hogy Eszti is ilyen hisztis lesz. szerencsére azért mi felváltva csináljuk a dolgokat, de van, amikor úgy ellöki az apját, hogy ihaj..

KépKép
KépKép
and

Hajni, a topiknak is jót tett volna, az biztos, de ezt már írtam neked :wink:

KépKép
KépKép
and

Juci,
Most olvasom, hogy az első este másfél órát sírt Marci. Szegény! :(
Igazán kitartó volt. Én is sírtam volna a helyedben utána.
Éljen Árpi a konyhatündér! :) Hogy tudtok ilyen későn enni? :oops: Bár, feltételezem, hogy eddig nem volt rá időtök. :?

Megann,
Ne mérgelődj, más gyerek is csinál ilyet! Léna kicsit elszokott a napirendtől. Pár nap és helyreállnak a dolgok. Mondjuk megértelek, mert engem is kiakasztott volna a mai napotok. :? :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Fú Bodza!!!!!
A leírás alapján Te már..... :P :P :P

Adventi vásárra készülünk...festettünk üvegmécsestartókat (Hajni! Gratula az üvegfestéshez, tuti jók, és Panna is édes!) és diót aranyra, piros szaténszalaggal átkötöztük (egy kis ragasztópisztolyozás segítségével), masnit kötöttünk rá. Tök jó, olyan, mint a régi idők karácsonyfadíszei. A vásárban a gyerekek árulnak ilyen házikészítésű ajándékokat, a bevételt meg a gyerekekre költi az óvoda (játék, könyv, bábszínház, stb. formájában). Lili nagyon boldog, hogy árulhat!

Délelőtt usziban voltunk, addig Anyukám vigyázott Andrisra, szabit vett ki. Aztán, mikor hazajöttem, ebéd után lefekhettem egy kicsit, sőt sokat. Addig Anyukám játszuott a gyerekkel kinnt és bennt. Sajnos messze laknak tőlünk és szerencsére aktív dolgozók a szüleim, úgyhogy erre ritkán van mód. De senki nem olyan jó az emberrel, mint az anyukája :):):).

And!
Eszti aaaaaannyira édes 6 hetesen is! Olyan kis cukorfalat!!! :):):)

ikea rádió: ma semmit se haladtunk, ámde telefonált a férjem egyik barátja, aki szintén ezermester, hogy hallja mi van és jönne segíteni :P :P :P

ayse

Juci!
Marcisírás :( :( :(

Amikor 9-kor kell nekiállni főzni, az szerintem is jajj de jó....

ayse

Ayse,
Igen, egyetértek, de nagyon! Senki sem olyan jó az emberrel, mint az anyukája.
Már a múltkor akartam reagálni az úszás témára. Tényleg nem lehet egyszerű a sok kis (esetlen) egyedül öltöző-vetköző-hajat szárító ovissal, a szauna jellegű melegben, utcai ruhában. Megérdemelted a délutáni pihenést. :)
Ikea hiradó :) éljen a bölcsész család ezermester barátja! :)

Totka,
Ha még sokáig él ez a topik és miért ne! Majd végigdrukkoljuk neked is a második terhességed! :)

benianyu

Thomasanne!
DRUKKDRUKKDRUKK Tominak!!!! :(:(:(

Annamami!
Én is vizuális típus vagyok s irígykedem, hogy ilyen profik vagytok!

Andrisról nem tudok beszámolni (:D), de Lili a következőképp szokott le a szopiról:
először is magától sohasem szokott volna le, ezért én hagytam el egy-egy szopit (például azért, mert 1 éves korában is 2 óránként szopott és ha nem kapott, zokogott). Mindig magamat kellett először meggygőznöm, hogy most kihagyjuk a délelőtti szopit stb.
De gondolom, Téged a vége érdekel. Na ott tartottunk, hogy már csak az esti szopi volt és én se bírtam elképzelni, hogy ennek hogy lesz vége. De az az igazság, hogy nekem már kényelmetlen volt, és szerettem volna már visszakapni a saját testemet. Így aztán kapóra jött, hogy Lilitől elkaptam egy nagyon kegyetlen hányós-fosós vírust. Látta, hogy nagyon kivagyok, felkelni se tudtam, szopiról meg pláne szó nem lehetett. Ezt elfogadta. Aztán meg már nem kínáltam meg, hanem csak a mese, az összebújás, az ének maradt... Akkor volt 25 hónapos. Pár hónap múlva már úgy emlékezett, hogy kakaó folyt a ciciből... :lol: :lol: :lol:

ayse

Ayse
Nagyon drukkolok, hogy a konyhátok hamarosan elkészüljön!

Benianyu
Milyen lenne, ha holnap esetleg de sétálnánk? Azért kérdezem most,hogy legyen időd átgondolni :lol:

Főzés
Amúgy nagyon bosszús vagyok. A Sparban vett hús már kb harmadjára irtó büdös amikor főzésre kerülne a sor. És nem azért mert lejárt a dátum szerint :evil: :evil:
Holnap viszem is a döghúst a tisztelt üzeltvezetőnek :!:

Megann
Átérzem. Vígasztaljon a tudat, hogy a mi napunk, ha hiszed ha nem sokszor ezen túltesz amit írtál. Képzelj el órákon át tartó hisztit. MInden a székrekedés számlájára írható leginkább :cry: :cry:

Totka
Panni nagyon aranyos!És nagyon ügyesek vagytok. Az én Mikulásom, hmm nos nem egészen így nézne ki :lol: Valószínűleg feliratra lenne szükség, hogy ráismerjetek :lol:

And
Alvás. Az úgy volt, hogy Marci mióta ide költöztünk bevezette hogy hosszas hiszti után csak este tíz körül volt hajlandó elaludni, de csakis úgy hogy kint volt velünk. Ezért gondoltam, hogy ez már azért nagyon mindennek a teteje.
Amúgy fürdés után kiságyba betettem, elmondtam Neki a hivatalost(itt vagyunk, szeretünk, aludj ügyesen..stb) és kimentem. Először 1 perc után mentem be, megismételtem. Ezt fokoztam 6 percig. És ez ment 1,5 óráig. Akkor a nagy ölelés hatására elgyengültem :oops: :oops: :oops: és bent maradtam amíg elaludt. Aztán éjszaka átkerült a mi ágyunkba és ott is kb títszer felébredt. De a mi esetünk olyan szempontból elég egyedi, hogy mondom nagyon megnehezíti a napjainkat a székrekedés. És amikor már nagyon feszíti a pociját, se alvás, se evés, se semmi :cry: Na így volt az eset. Következő este meg betettem az ágyba és csak akkor kezdett ordítani amikor elindultam kifelé. Leültem az ágy bellé és 20 perc csöndes nézelődés után elaludt. Ma is. Bár ma már kezdte volna feszegetni a határokat úgy láttam. Pl felült, nyöszörgött picit. De mondtam Neki, hogy ha feláll, vagy elkezd sírni én kimegyek és befejezte :shock: . Így maradtam. :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Hibák és hibák és hibák :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megann!
Kedvem szottyant az öntött karfiolodra! :oops: :oops: :oops:
Vettem karfiolt, darált húst, tejfölt, tojást sajtot. Mit tegyek velük??? (tudom, hogy írtad már de lécci!!!)

Egyúttal egy új szót is tanultam: a tojás jelzője: MÉLYALMOS volt.

Én most el, mert az én jelzőm saccperkábé 3 perc múlva mélyálmos lesz....

ayse

Ja Benianyu
Most csak holnapra próbálom prezentálni Marcinak az ebédet.
De Árpi azért eszik :lol:nem teljesen érdek nélküli a konyhatündérsége :lol: De azért tündér :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Rég nem jártam errefelé, de hiába olvasgatok olyan gyorsan pörögnek az események hogy szinte követhetetlen.

Úgy nézem mindenfelé most van itt a születés ideje? :lol:

Boldogságot, egészséget és sok tejecskét Bodza családnak.

Alvás. Elrettent amit írtok. Vagy csak én vagyok nagyon szerencsés? 3, de inkább 4hónapos kora óta átalussza az éjszakát Málna. 7-8körül fürdés, 9ig alvás és reggel 8után kel van hogy csak 10kor. :lol: :P

Eleinte ez az alvási idő este10től csak reggel 7ig volt de már 8hónapos kora óta keményen alszik. Végig.
Ráadásul én nem is tudnám, hogy bírnám ha felkelne. :oops:
Utáltam mindig a virrasztást, pedig ha visszaemlékszem csak 2hetem volt ami borzasztó, mert 11kor kelt és hajnal 2-5ig vissza sem aludt. :(

De szerencsére ezen túl vagyunk. Mostmár jó hogy olyan az életritmusa mint a mienk.

Na Jó éjszakát mindenkinek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

Juci,
A holnappal kapcsolatban ahogy mélben írtam, jó?
Remélem, Marci megeszi a kaját holnap!!! :)
Ezt a Sparos balhét megnézném! Nekünk is volt már rossz tapasztalatunk hús ügyben. Apának extra kényes orra van (az enyém meg katasztrófa). :oops: :?

Ayse,
Mélyálmos :) :) :) Lassan én is! De úgy néz ki, hogy ideragadt a fenekem a székhez. :wink: :oops:

benianyu

Na nagyjából visszaolvastam

Marci-anyukák!

Marcik tündériek...vendégDanóval együtt :D

Prüntyi!
Le van soványodva Tüncsi, gondolom a sok mászkálásban... :roll:
Léna dettó :roll:

Benianyu!
Fiúk helyesek mint mindig.

Rókica!
Hurrá...Zsuzsa átalvásához :D

M.

Kép

Kép
megann

Juci! hát nem semmi milyen erős vagy!!
nekem ez csak apa támogatásával menne, ő meg nem hisz ebben az 1-3-6 perces dologban, hanem inkább 20-30-50 percebn.....
szegény Marci, ez a rohadt székrekedés mindenre kihat :(
én egyébként mindig székrekedős voltam és vakbélműtétem óta, mintha elvágták volna, kopp-kopp. egy idő után ez már tuti pszichés is :(

Noémi, mázlista!!!! :D

Ayse, ádventi vásárra készülődés :D

KépKép
KépKép
and

Megann,
Köszi, köszi, köszi. :)
Dani sem annyira gombóc már, na lesoványodva azért messze nincsen, mióta megállás nélkül jár-kel. :)

benianyu

Ayse!

Öntött karfiol

Nos főzd meg félig a karfiolkát sósvizben...vajazd ki a tepsit, szórd meg zsemimorzsival...
Egy réteg főtt karfiol..egy réteg darálthús(amit olajon átpiritasz vöröshagymival, sóval borssal), aztán megint egy réteg karfiolka....aztán a tetejére meg ráöntöd a tejfölell összekevert tojáskát..és rábigyesztess néhány csik füstölt szallonácskát..hogy jó zamatos legyen..
Tesóm a főtt karfiolra szokott még rakni külön is őrölt borsot..de azt hiszem a kicsik miatt ezt most hanyagolhatjuk..
A recept tovább bővithető és variálható különféle fűszerekkel..kinek milyen az izvilága..
És speciel sajtit soha nem tettem még rá...de ha lereszeled és belekvered a tejfölös tojásos témába..biztos nem fog sikoltozva tiltakozni a karfiolka, hogy igy már nem oké :wink:
Aztán 20-30 perc alatt készre sül..ha száraz a husid, esetleg kevés olivaolajat még lehet rácsepegtegni...

Jó étvágyat...

Remélem bejöna családnak :wink:

Lili:
A szabály az szabály...
Jövőre tessék megiratni a levelet vele már jóelőre..."feladni" és aztán elmondani hogy a módositó levél már biztos nem ér oda, és hogy a Télapó ugyan lát mindent, de el van nagyon foglalva a csomagolással, és már biztos nem lesz ideje csereberélni.
Én legalábbis igy csinálnám...

Lehet hogy túl szigoró vagyok????

M.

Kép

Kép
megann

Juci!

:( :( :(

Hát tudod vasárnap a szomszédba voltuk ahol 2 fiúgyerek van, és hát a kisebbik egyhén "nyávogós" :( , szóval szegény anyuka már idegrángása van...
Be is fogom...
Mert Léna nem is hisztizik,....csak jön és nyúz...ráül a lábamra, nyüszitgetve belémcsimpaszkodik...szóval ez nem a hagyományos értelmű hiszti...
Úgyhogy tényleg befogom...

és mégegyszer...szegény Marci :( :( :( :( :( :( :(
Csodálom hogy még nem kattantál meg...de őszintén.... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

And!

Ja holnap biztos jobb lesz...mivel már reggeli után útrakelünk anyumhoz..egész napra :lol: :lol: :lol: :wink:
Tuti holnap már semmi baja nem lesz :? :?

Ez a nemevés viszont egyáltalán nem tetszik...

Bár mondjuk ha hozzáveszem, hogy vasárnap este amig én megnyeretem a gazdálkodj okosant, addig férj és szomszédfaszi téliszalámival és kolbásszal tömték Lénát.. :roll: :roll: :? :? :? :evil: :evil: :evil: :evil:
Szóval lehet hogy kellett ez a nap szünet...

M.

Kép

Kép
megann

Na mivan, lelépett mindenki??

Pedig még meg akartam tudni, hogy akkor most Bodza kinek fog küldeni sms-t?

Tuti szülőszobán van :D :D :P :P :P :P

Olyan izgi, új morzsa érkezik a csapatba :P :P :P :P :P :P

Kicseszett irigy vagyok ebben a percben...

Fürdés közben épp nézegettem a hasam...hogy milyen is volt amikor Léna benne volt..és hogy milyen jó lenne ha megint lakna odabent valaki :P :P :P :P :P
De azért az eszemnél vagyok....

M.

Kép

Kép
megann

Jó estét!

Bodza :) Tőlem is ezer drukk megy, nagyon szorítok!!! Lehet, hogy kicsit mégis banya vagyok, hogy megjegyeztem, hogy ma lenne a legjobb, ha kibújna Kristóf? :)

Juci :) Megértelek, én is elgyengültem volna. Balázzsal annak idején egyszer álltam neki az alvástanításnak, nagyon elszánt voltam, hittem benne, meg minden. Három órát ordított. Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, 1,5-2 órát írnak, hogy annál többet úgyse fog. Na, 3 óra után bepipultam, dühös lettem a könyvre, magamra, és iszonyatosan megöllegettem szegény elgyötört gyerekemet, aki egy másodperc alatt elaludt cicin...
Tegnap este épp bemásztam egy kád jó forró vízbe, amikor Gergő fölébredt. Apja ugrott, de sejtettem, hogy kapkodnom kell, nem lesz neki elég az Apa. Pár perc azért kellett, pláne, hogy hajat is mostam, azt végigordította. Amikor bementem, átjött hozzám, őrült erővel megszorított, a vállamra hajtotta a fejét, és csöndesen nézelődött. Amikor apja odament hozzá, hogy megpuszilja, már vigyorgott rá. Ilyenkor nagyon szeretném tudni, mi lehet a fejükben! Nappal pedig Apa az isten, ha ő itthon van, megy utána, hancúroznak, bújik hozzá, tegnap még integetett is nekem, hogy mehetek, ő Apával megy sétálni :) Tök ugyanazt csinálja, mint Balázs anno...

Az integetésről jut eszembe: Ma úgy elcsodálkoztam, hogy milyen okos kisfiam van :oops: Két üzletben is voltam vele, és mindkettőben, amikor megkaptam a visszajárót, és megköszöntem, elkezdett hevesen integetni :) Ebből gondolom, hogy már nagyon sokat ért, tudja, mikor mi fog következni, bár a beszédén ezt még nem lehet érzékelni :D

Ayse :) Örülök, hogy valaki a segítségetekre siet! Mi bele se vágnánk ilyesmibe, amíg előre fel nem ajánlja valaki a két jobbkezét :) Párom reménytelen eset az ehhez hasonló dolgokban...

Totka :) Annyira jó az az orrátodanyomós kép :) A nadrágtartós se kutya! És szépek az üvegfestések! A napokban mi is nekiállunk, már szereztem sablonokat, néhány szín viszont kifogyott, pótolni kell.

Megann :) Jó "Anyuzást" Nektek holnapra! Ne hagyd ki a kürtős kalácsot a sétálóban :) Mi szigetelést tervezünk délutánra, így nem futunk össze :(
Senki sem csatlakozik???
Szerintem az lesz a meglepetés, hogy kinek küldi Bodza az SMS-t. Vagy valakivel megbeszélte?

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Húúú, nagyon izgi!!! Hajrá Bodza, hajrá kicsi Kristóf! :D :D :D

Szegény Tomi, kitartás neked Szilvi! :( :)

Nálunk is óriási alvás mizéria van mostanában. :roll: Pontosabban az elalvás körül. Maja idáig ugye cicin aludt el és én sem tudtam elképzelni, hogy hogyan fog erről valaha is leszokni. Mostanában viszont hiába rakom cicire, ahogy szoktam egy pár perc cumizás után ahelyett, hogy bealudna egy hatalmasat harap a cicimbe (de akkorát, hogy majd besz@rok :evil: ), huncutul röhög és lemászik az ágyról. Én semmilyen más módot nem ismerek az altatására, meg el is kell mennem suliba (szept.-ben direkt úgy állitottam össze az órarendemet, hogy 11 körül haza tudjak menni altatni, de csak max egy órám van otthon aztán rohanok vissza), igy pl. ma sem aludt egészen du. 4-ig (pedig már tiszta zombi volt), mikoris beraktuk a kocsiba ahol kb. 1 perc múlva aludt. :? És most este is egy órán át feküdtem mellette a nagyágyban ahol össze-vissza dobálta magát, kereste a jó poziciót és közben elképesztően édesen dumált. Ha cicire raktam harapott. Úgy néz ki, hogy nem kell már neki, de ő sem tud máshogy elaludni. A végén bepakoltam a kiságyba és kijöttem, 1-2 perc nyüszögés után elaludt. Csak tudom, ha előbb rakom be az ágyába, mikor még nem ennyire álmos, akkor ő is úgy kiborulna, mint Marci ( :( ), de igy meg marha sokáig tart.... :roll: Hát majd csak megtanul egyedül is elaludni. Különben jól alszik ált. egyszer kel, vizet iszik és cicin visszaalszik (félálomban nem harapós :lol: ), kb. 5 perc alatt.

Nagyon helyesek a Marci fiúk, meg persze a protekciós Danika is! :lol:

Totka!
Nagyon édes az üvegre kenődött Pannád! :lol:

Maresz!
Vasárnap elfelejtettem megkérdezni, van Bián bölcsi?

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Bodza férje vagyok. Nagy boldogság számunkra, hogy 21:22-kor megszületett Kristóf. 3700g és 56cm. Bodza és Kristóf is egészséges. Minden rendben zajlott.

Szép az élet, szép estét nektek!

Örs

u.i.: Köszönöm nektek ezt a kis melegszívű közösséget. Sokszor olvasgatom a hozzászólásokat és csodállak benneteket. Szép ez az összetartás és nagyon jó, hogy nemcsak itt találkoztok!

Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

van ennél csodálatosabb érzés, mint mikor az édesanya magához szoríthatja annyira várt kisbabáját?????
Drága Bodza!Szívből gratulálok Kristófhoz, jó egészséget, sok boldogságot Nektek!
(Csajok!Ha készültök majd látogatóba, átadjátok Neki???)

KépKép

Hajni&Panna
totka

éljen!
Bodza és egy kicsivel nagyobb családod!
ez csodálatoss bizony!
úgy örülök,este forgolódtam izgalmamban,hogy mi lehet veletek,de látom a leges legjobb történt!
gratullok és sok bodogságot Kristófnak az élethez! :P :P :P :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Drága Bodza!
Szívből gratulálok, jó egészséget kívánok és legyetek nagyon boldogok! :) :)
Szép nagy babó Kristóf és tényleg sugárhajtással jött! :D :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Bodza és Örs!!!

Nagyon köszönjük a csodálatos híreket!!!!!!!
Ahogy felkeltünk , az volt az első dolgom, hogy bekapcsoljam a gépet. Annyira éreztem, hogy Kristóf megszületett az éjjel!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Igaza volt a dokinak, tényleg nagyon gyors szülés volt!!

Gratulálunk Nektek, és nagyon szép, boldog életet kívánunk a kicsi Kristófnak, és persze az egész "Bodza családnak!!!"

Kép

Kép
kuha

Kedves Bodza!
Mi is szívből gratulálunk Kristófhoz! Sok egészségedet és tejecsekét kívánunk!

Jó gyorsan kibújt ez a nagyfiú! :)
Örs, nagyon kedves tőled, hogy rögtön tájékoztattál minket. Láttad, nagyon izgultunk! :) :) :)

benianyu

Felrakok egy táblát a kis Kristóf tiszteletére. :)

Kép

Ha valaki megöregedett közben :) :wink: :oops: , szeretne be/visszakerülni, nyugodtan jelezze. :)

benianyu

Benianyúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én mér' kerültem ki a tábliból?????????????????????????????
Most nagyon szomorú vagyok ám!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Eddig mindig ott voltunk, Leon és Csikken után, Lívi előtt!!!!!!!

Naaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Légyszí-légyszí!!!!!!

Kép
kuha

Természetesen Leon és Roli után, Lívi előtt!!!!

Kép
kuha

Kuha,
Jaj, bocs! Nem tudom! :? Véletlen! :? Soha nem vennélek ki! :oops: :oops: Ne haragudj! Gyorsan vissza is teszlek! :oops:

benianyu

Benianyu!!!

Köszönöm-köszönöm-köszönöm!!!!!

Már azt hittem , hogy....... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Na jó, csak vicceltem!

Köszönöm!

Kép
kuha

Maresz!

Mi hír Szilviről és Tomiról??? Már minden rendben, ugye???

Kép
kuha

Évi, írtam PÜ-t

Kép

Kép
prüntyi

Bodza!

Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!!!

Remélem nemsokára (majdnem) falunkbeliként is üdvözölhetjük a nagyon cuki Kristófot és édes nővérkéjét Sacit!

(És így folytatjátok továbbra is? Szóval jövő ilyenkor már öten??? :wink: )

ayse

Sziasztok!

Először is!

BODZA ÉS ÖRS!!!!! :D
Nagyon sok boldogságot és sok tejcsit kívánok!
Köszönjük a gyors tudósítást is :D
Kristóf pedig csudaszép!
Hú, valóban nagyon gyors volt ez a fiú, mindjárt vissza is nézem, mikor jelentkezett be Bodza utoljára. :wink:

Hajni!
Nagyon szépek az üvegmatricák, de Panni a nadrágtartóban, meg az üvegre cuppanva azért übereli őket! :D

Maresz!
Tominak jobbulást kívánunk, remélem már ki is jöhettek a kórházból!
Nem is tudtam, hogy Brigi ennyire szimpatizált Nolcsival, na majd legközelebb jobban figyelek rájuk :lol:

Juci!
Szegény Marci, meg szegény Te :( Ennyit én se bírnám sírni hagyni, teljesen megértelek, hogy utána jó erősen megölelgetted Marcit.
Székrekedésre mondtak a dokik valami érdemlegeset? Ez szörnyű lehet, hogy egy kisgyerek így szenvedjen vele. :cry:

Jucc!
Hú, 3 órát bírtad hallgatni Balázst???? :shock: Te egy hős vagy, nem csodálom, hogy nem bírtad tovább.... :?
Szigetre sajna nem tudunk menni, mert torokgyulladásom van............a változatosság kedvéért :?

Komolyan csajok, nem értem, mi ez a sok szar, amin az elmúlt 1 hónapban átmentünk. Mintha valami átok ülne rajtunk. :(
A fiúk sincsenek még teljesen jól, vasárnap este elkezdtek köhögni, tegnap voltunk dokinál, csúnya a torka mind a kettőnek, ráadásul tegnap délutánra nekem is begyulladt, de olyan szinten, hogy nem tudok beszélni, fáj a fülem, megduzzadtak a nyirokcsomóim :( :(
Na nem nyavajgok tovább :?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Benianyu, Prüntyi!

Privik mentek! :lol: :lol:

Kép
kuha

Benianyu!
A koromat kijavítanád 30-ra :oops:
Meg most látom, hogy Leon születési hossza nem jó, 53 cm-el született.
Valószínű összekevertem Nolcsival, ő született 54 cm-el (meg 4015 gr-al :lol: ). Majdnem egyformák voltak :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Bodza!
Mi is gratulálunk Kristófhoz! Sok boldogságot és sok tejecskét kívánunk Nektek!!

Barbi!
Sajnálom hogy megint betegek vagytok. Gyógyuljatok meg hamar!

Benianyu!
Időközben még a nyáron nagy hirtelen öregedtem én is egy évet. Kijavítanád 34-re? :( :roll: Köszi!

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Megann!
Köszi!
A férjem pont ezt mondta, mint Te. Hogy ha lebeszélhetetlen, akkor sajnos csalódni fog.... :(:(:(
Megírtuk a levelet, de egyáltalán nem tudtam irányítani a helyzetet (pedig nekem ez a szakmám és nem vagyok kezdő). Szóval ő a macit meg a nyuszit várja. Az oviból hazafelé beugrottam a játékboltba. Itatható maci van, 5800-ért. Nem tudom én olyan engedékeny vagyok, szívem szerint megvenném, de a férjem sztem nem fog engedni...na majd kap egy finom ebédet (itthon eszik) és utána hozakodok elő a dologgal...
A hugom egyébként tavaly pont így járt a kisfiával, aki másfél évvel idősebb Lilinél. Miki távcsövet kért, vagy mit, amivel lehet nézni a csillagokat. Ők azt a megoldást választottták, hogy megkapta....

Andris ma éjszaka extra rosszul aludt, áttettem hozzánk, ott is forgolódott, még kapott egy kis szopit vissza az ágyába, ott is magyarázott. Szerencsére olyan hangerővel csinálja, ami még elviselhető, úgyhogy más eljárának nem vetettük alá.

Nekem viszont van egy f@sz@ kis fejfájásom (bocsánat a vulgáris kifejezésért, de ilyenkor agresszív-depresszív leszek). Már 4. napja tart, de ma átment migrénbe. Reggel nem tudtam, hogy verek életet magamba és készülök el a gyerekekkel, lehetőleg minél előbb, mert zenekuckóra oda kell érni. Majdnem kidobtam a taccsot is :oops: :oops: . Na mindegy egy anya azért anya, hogy megoldja a dolgokat. Sajnos komolyabb gyógyszert nem szedhetek, pedig kéne, mert délután adventi koszorú készítés van az oviban.

ayse

Barbi, Márti
Javítottam. :)

Kuha,
Olvastam, köszi. :)

Davallia,
Panda nagyon édes! Kis dumagép! :) Ez szuahéli? Mert akkor azt Dani is beszéli. :)

Barbi,
Jobbulást nektek! Tényleg rátok jár a rúd mostanában. :( Remélem, most már végre kilábaltok!

benianyu

Barbi!
Jobbulást Nektek!
Jajj ez nagyon vacak, amikor egyik betegségből ki, a másikba be....

Benianyu!
Még ne most, hanem majd a legközelebbi táblafrissítésnél a 3-as szám után cseréld ki lécci az 5-öt, 6-ra! :oops: :oops: (azt a kis időt még ki akarom élvezni)

ayse

BODZA ES ORS

HATALMAS GRATULA KRISTOFHOZ JO EGESZSEGET ES RENGETEG TEJCSIT KIVANOK NEKTEK!!

KépKép
KépKép
aniko47

Ayse,
Oké! :) :) :)

benianyu

Ayse!
Jaj, sajnálom a fejfájást, hát neked se könnyű :( :(
Több napig tartó fejfájással se lehet túl jó két gyereket ellátni. :?
Én is így voltam ma, hogy nem bírok felkelni, de muszáj. Szerencsére Leon még alszik, de most már őt is fel kell kelteni, Nolcsi meg 1/2 9-kor kelt, megitta a tejet, meg kakaó repetát is kért, evett sütit és elveimmel ellentétben beültettem a minimax elé :oops:
De thomast nézett pl., ami egy aanyos rajzfilm.
Ja Ayse, mindig akarom írni, hogy a Hunyor-majort mi is nagyon szeretjük :wink:
Rájöttél egyébként, hogy milyen nyuszit, meg macit szeretne Lili?
Én is figyeltem a minimax hirdetéseit, de semmi macisat, vagy nyuszisat nem láttam. :?
Hát a helyedben én is megvenném neki, mert lehet olyan csalódott lesz, ha nem azt kap, amit a levélben kért, hogy akkor az egész ünnep nem ér semmit. Nehéz döntés.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Totka,

Nagyon szep lett az eredmenye az uvegfestesnek!Ugyesek vagytok! Tavaly en is csinaltam, nekem egy kicsit osszefolytak a szinek :cry: , iden nem tudom belevagok-e, inkabb a mezecskalacs es Ayse fele diszek (toboz es diofestes, kisebb diszek fenyore jar az eszemben!

And
Jo a kep nagyon a 6hetes alvasrol!

Davallia
En is ringatok :lol: Meg mindig, enelkul nincs alvas szerintem visszajon majd nalatok is :lol:

Alvastema,
Nekem is volt es van is vele gondom!
Az ezelotti heten elo is kaptam egy Matthieu korabeli alvastanitasi konyvet es tobbe kevesbe bejon! Sok erekesseg van benne, a Maresz altal irt dolgokrol is van benne nehany szo!
A konyv szerint osszefugges lehet a nem alvas es az iskolai eredmenyek kozott. Ha egy gyerek nem alszik normalisan este, masnap nem fog tudni teljesiteni az iskolaban. Szerintem ez teljesen ertheto, ha nem alszok normalisan, akkor en sem tudok megfelelni teljes mertekben a munkahelyemen.
Ezert ha egy gyerek 4 eves koraig nem alszik rendesen, orvost javasol felkeresni es az o segitsegevel rajonni a miertre!
Egyebkent irja, hogyha egy gyerek felsir ejjel az nem jelenti azt, hogy fel is ebredt. Sokszor mi magunk keltjuk fel a gyereket azzal, hogy bemegyunk a szobajaba, hogy suttogunk neki, hogy megprobaljuk odaadni a cumit vagy kisparnat stb. Neha jobb, ha hagyjuk egy kicsit sirdogalni es csak akkor nezzuk meg, ha mar eltelt legalabb egy negyed ora.
A konyv szerint a baba ujraeli a napjat ha alszik es ha olyat almodik ami rosszul esett neki aznap akkor sirassal vezeti le a rosszerzeset es a stresszet. Ezt a pontjat igazolom a konyvnek, Balazs nagyon sokszor felsirt ejjel es rendszeresen felkelt hajnal 5-kor. Mostanaban is felsir es sirdogal, de NEM megyek be hozza es valoban ugy tiz perc mulva sajat magatol alszik tovabb! Valamint a reggeli 5 oras keleseket is kijavitottuk 7 orara, hagyom dumalni, sirdogalni es visszaalszik!!!! Mar ott tartok, persze vannak kivetelek, (megfazas, fogak jonnek stb), hogy este a tejcsije utan ringatom tiz percet, dudolok elmagyarazom, hogy most aludni kell stb beteszem az agyaba es o alszik el magatol!

Jucc,
Azt hiszem, te irtad, hogy voltal mar dokinal, aki pontos napirendet javasolt. A konyv is ezt irja, mindegy hany orakor fekteted le, nalunk is van neha elcsuszas, de legalabb az utolso fel oranak minden nap ugyanugy kell lezajlania ez az alvas elokeszitesi szakasz. Peldaul nalunk: Furdes, apatol, Matthieutol elkoszones, tejmelegites, megkeressuk a dudut, cumit, felmegyunk a szobaba, lehuzzuk a redonyt, leoltjuk a villanyt, felkapcsoljuk az ejjelit, leulok a matracra(kulon erre a celra van a szobajaban), o az olembe ul, megissza a tejet en addig dudolok, dalolok beszelek hozza( itt hatarozott hangon mondani, hogy este van, aludni kell, stb........) tejcsi utan odaadom a cumijat, maradok meg vagy 10 percig ringatom, puszilgatom majd beteszem az agyaba!
Bocs, eleg reszletes, de HATHA segit!!!!!!!! Nekem vannak persze kiveteles napok, de 90%-ban bejott!!!!!!!!

Van a magyar baratnom akinek most 26 honapos a fia es csak EROSZAKKAL alszik el. Ertsd ezalatt, le kell fogni neha, hogy aludjo, ha nem maszkal ossze vissza :cry: :cry: En mar kihaltam volna, mondta hogy neki nem sok valasztasa van, alberletben laknak es a fiu ugy ordit este, hogy athallatszik a szomszedokhoz, akik ugye masnap panaszkodnak :cry: :cry: Van amikor ket ora hosszan keresztul altatja, odafekszik melle es addig ott kell lennie amig el nem alszik, ami van neha ket ora is, mint irtam!

Nyulne,
Akkor mostmar irhatsz :lol: :lol:

Megann,
Ez nem is hiszti amirol irsz csak a maga modjan akarta megertetni veled, hogy menokeje van!! :lol: :lol: Egyebkent ezt a lanyt szerintem barhova elviheted, nem lesz vele gondod!

Thomassanne
Remelem Tomi jobban van!!!!!

Barbapapa
Ebben a szar nyirkos idoben tamadnak a virusok!!!! Probalj meg kurakent valami vitaminkeszitmenyt szedni felerositeni az immunrendszeredet. Nem segitene?

Kuha,
Nem is irtam, sajnalom es puszilom fia pici piros foltjait, tenyleg nagyon kell vigyazni veluk, olyan kis erzekenyek meg!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?