Sziasztok!
Andi!
Ez jó hír! Pont most nézegettem az információkat a 15 hós oltásról, mert Zsuzsa most csütörtökön fogja megkapni. Egy héttel korábban mint kéne, de inkább mint hogy Karácsonyra legyen beteg tőle.
And!
Esztinek jobbulást!
Benianyu!
Nagyon jók a képek tényleg! Ez jó bababarát helynek tűnik. El kéne kezdenem gyűjteni ezekről az információt tőletek, mert egyszer én is szeretnék eljutni egy ilyen bababarát kiruccanásra. Egyelőre az egyetlen tervezett kiruccanás Pozsonyba van most szerdán hogy intézzük David tartózkodási engedélyét...
Oda nem visszük Zsuzsát...
Ayse!
Hihetetlen türelemmel viseltettek az Ikea konyha iránt. Én szerintem már idegösszeroppanást kaptam volna...
Göndörzsóf!
Hihetetlen milyen kitartó a fiad!
Ha így haladunk, pár évtized múlva már az esküvőjüket tartjuk!
Nagyon szépen köszönjük a fehér rózsát! Ahogy Zsuzsa egy kicsit jobb kedvre derült (miután aludt), ki sem akarta engedni a kezéből.
Képzeljétek...
Legnagyobb meglepetésemre Zsuzsa velünk együtt vacsorázott székelykáposztát... teljesen ledöbbentem... általában ugyanazt eszi vacsorára mint mi , de ezt meg se próbáltam neki feltálalni, gondolván hogy úgysem fogja megenni, erre addig kepeszkedett, hogy mi van a mi tányérunkban, hogy adtam neki az enyémből, és megette!!! Egyébként a legújabb kedvenc az a vajaskenyér. Mondjuk a szőlőt semmi nem bírja helyettesíteni, azt bármikor bármilyen mennyiségben képes enni. Úgy tűnik, legalábbis egyelőre, hogy eléggé gyümölcsös beállítottságú, a gyümölcsöket szereti legjobban, de jöhet még a friss pékáru/tészta, meg a tejtermék is, utána a zöldségek (borsó, kukorica, paradicsom, padlizsán, hagyma - a krumpli nem annyira), és legeslegutoljára a hús. Abból tkp csak a virslit szereti.
Olyan eszméletlen jókedvű mostanában, megállás nélkül hablatyol, vigyorog, és szalad főleg ha mondom, hogy jöjjön oda! Én jókat röhögök rajta (most még), de már látom hogy ő egyre gyorsabb lesz, én meg egyre lassabb.
Ma először láttam hogy építeni próbált valamit, nemcsak lerombolni. Vannak új szavai is: hinta-palinta ("inta-ainta"), cocoa (kakaó angolul), kaka (ez magyarul
), goat (kecske angolul), coat (kabát angolul), bu (ez helyzettől függően vagy book: könyv vagy boot: csizma), MAMA (hurrá), dada (daddy: apu), halló ("aló!"). Néha már puszit is ad, ha épp olyanja van, viszont ölelni szeret akkor is ha én kérem. Rázza a fejét ha valamire nemmel akar válaszolni. Kimegy a konyhába és mászna fel az etetőszékébe ha éhes. Mostanában mutogatja a pelenkáját vagy a pelenkázóját ha azt akarja, cseréljünk pelenkát. Kivéve ha kakis, mert akkor ugyan rámutat a pelenkájára, de ha megkérdem tőle, kaki van-e a bugyiban akkor rázza a fejét és menekül a másik irányba... asszem csípheti a fenekét a törlőkendő kaki után, mert a pisis pelenkacsere elől nem menekül. Ha azt akarja, menjek vele valahova, megfogja a kezem és húz oda.
A legjobb hogy most már vannak olyan dolgok amiket meg lehet beszélni vele és általában elfogadja. Pl ha elveszem tőle a poharát mielőtt ő befejezte volna, akkor természetesen üvölt... de ha mondom neki, hogy hozok még, akkor odaadja magától és megvárja. Ha kér valamit és mondom neki, várjon, akkor általában egy fél percig azért kibírja. Ha akar valamit (pl valami gyümölcsöt) és mondom neki, hogy előbb meg kell mosni, akkor kivárja míg megmosom reklamáció nélkül. Ahhoz viszont nincs türelme, hogy megvárja míg pl a tejét felmelegítem a mikróban, akkor megy, mutogat, reklamál és megpróbálja kinyitni. Pedig 5-10 másodpercnél nem szoktam tovább berakni neki, de még így se bírja kivárni. Érdekes.
A motorokat/kisautókat imádja, felmászik rájuk, ki és bepakol, de még mindig nem jött rá, hogyan kéne hajtani őket. A formákkal nem talál bele a lukakba, illetve csak a nagyon egyszerűekkel néha.
Ééééés....
Az ami késik nem múlik kategória (avagy mit találtam a ritkábban használt digitális kamera kártyáján):