Új privát üzeneted érkezett!

Barbi! Én is akarok talira menni!!! persze ennek 0-val egyenlő az esélye. :D Bár ki tudja, lehet, hogy még akkor is egyben leszek. Akkor mindenképp megyek!

Duda! De jó, hogy Natinak nem lett láza az oltástól! Stramm kiscsaj!

Ayse! Ti előtte hol laktatok? Vicces ez az Ikea szekrény összeszerelés, mi is átéltük. Bár a pozitív az volt a dologban, hogy minden szó nélkül adtak pótalkatrészeket, amikor bementünk az IKEÁ-ba, még olyat is, ami pedig rendesen benne volt a dobozban, csak kellett belőle nekünk plusz. :)

Lili nagyon okos! Hát nem igaza van???

Maresz! Olvasó Brigi nagyon komoly!

Róki! Tényleg jobb itthon kisgyerekkel, mint USA-ban? Ezt nem gondoltam volna. Akkor adjunk hálát itt a jóságos állam-bácsinak??? :D

Totka! Édes vagy, hogy miattam kukkolsz be reggelenként, de gyere csak minél többször a többiek miatt is. Látod, én már csak így egyben maradok. :shock: Egyébként én is imádom az üvegfestéket, nagyon jó kis elfoglaltság! Sőt, minden más kreatív hobbi is jöhet, olyan szép dolgok kerülhetnek ki az ember keze közül. Csinálj esetleg fotókat a kész művekről, kíváncsi lennék rájuk!

Majd még jövök...

Kép

Kép

Kép
bodza

Ayse
Kitartás a konyha összerakásához :wink: . Nekem mindig a több ezer darabos puzzle-k jutnak az eszembe.

Megann
Nem is vettetek semmit csak boroztatok? :wink:
Ez nem ér, a Gazdálkodj okosan a kedvenc társasom.

Kép
Kép
maresz

Bodza,
Én nagyon drukkolok, ha gondolod már ma éjszakára is! :) Saci időben jött? Nekem Dani is késett, bár ő csak 6 napot.

Kuha,
Mi történt Gergő pocakjával? Megégett?
Ez az éjszakai előadás nem semmi! :wink: :wink:
Apa nálunk sem vevő a Totka féle családi programokra, ezt gondolom az üvegfestésre értetted. :wink:
Fényképeztetek délelőtt a játszóházban? Kíváncsi lennék. :) :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kristóf vonalzója szerintetek meddig képes elmenni??? teszteljem, hogy van-e még olyan, hogy "45 weeks pregnant" ? :D

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

Hűű, nem irigyellek!
De a fiúk lustábbak, én márcsak tudom! Kereken egy héttel hordtam túl Gergőt!!!
Ja, és azt mondtam már ugye egy párszor, hogy ctg . a szülés napján is nyíl egyenes volt, szintén 20 körüli értékkel... :wink: :wink: :wink:

Kép
kuha

Benianyu!
Megkaptam, köszönöm szépen! :D
Válaszoltam is! Nem jutott el hozzád?
Azt kérdeztem, tudod-e esetleg, merrefelé dolgozik az ékszerész?

Kuha!
Áruld már el, mi történt Gergővel!!!!!!!!!!! :shock: :shock:

Bodza!
Jaj, te szegény! Tarts ki!!! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Benianyu! Saci 2 nappal korábban jött. :)

Az üvegfestés tényleg nem a pasik kedvenc elfoglaltsága, de én nem is próbáltam férjet bevonni. A végeredmény viszont neki is tetszett. Az ilyenekre lánybulit kell összehozni, ezek elengedhetetlen kelléke a puncs, forralt bor, mézeskalács. :)
Jövőre ilyet is csinálhatunk majd, addigra már a gyerkőcök is talán élvezni fogják.

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Mi is úgy mentünk volna a Játszóházba, de Apa bulizott éjjel, és nem óhajtott fölkelni, Balázs viszont -érthető módon - vele akart lenni. De a gyomrom sem tuti még, délután meg Balázsnak is hasmenése volt, úgyhogy jobb is, hogy kihagytuk.

Maresz :) Igen, 73, január. Te?

Kuha :) Ezek a Gergők! Enyém is a napokban csinált egy hasonló bulit. Mi is csak röhödni tudtunk rajta.
Mi történt Gergő hasával???

Tegnap itt volt tesóm,jót csicseregtünk, srácok meg nagyot hancúroztak vele. Nagy meglepetésemre Gergő sem kapott tőle sikítófrászt, simán elvolt az ölében, igaz kellett neki egy kis idő. Úgy nézett ki a dolog, mintha először frászt kapott volna, hogy jött valaki, és ez azt jelenti, hogy anya el fog menni. De látta, hogy nem, megnyugodott, és így már elvolt a jövevénnyel is.
Hugi mesélt egy szomorú, de egyben szép történetet:
volt gimis osztálytársának nyitott gerinccel született babája. Nem vették észre a terhesgondozás alatt. Ez elvileg az élettel összeegyeztethetlen rendellenesség, a baba nem fejlődik, és meghal. A születésekor nem engedték a szülők megműteni / vízfejjel is született/, csak amikor megerősödött. Három hónapos korában még mindig szépen fejlődött, ekkor volt a gerincműtét, és a vízleszívás / vagy hasonló/. Most három éves, beszél, számol, édes aranyos, és még az is lehet, hogy egy újabb műtétnek köszönhetően járni is fog tudni. :)

Tegnap tesóm nagyon rémmesélős hangulatában volt, több ehhez hasonlót is mesélt, és csöndesen megjegyzem, hogy elgondolkodtam azon is, hogy tán én is fölkeresem legközelebb Geréb Ágit...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jaj, Benianyu látom már! Köszi szépen! :lol: :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Bodza,
45 hétig azért ne teszteld! :) :) :) Nekem is elég lapos ctg-im voltak a szülés előtti napokban. Napi kettőt csináltak, mert be voltam fektetve. :(
Remélem, te otthonról mész majd szülni! Drukkdrukkdrukk! :wink: :wink:

benianyu

Benianyu!

Igen!!! Tegnap este tök úgy járt, mint Annamami szegény Mazsija!
Szokásos játékukat játszották Apával a szőnyegen... Amikor is Gergő négykézláb menekül az Apja elől, Apja kergeti, majd megfoja a kis lábait, és visszhúzza
Csak most egy szál pólóban volt, ami felcsúszott... :? :? :?

Így nézett ki ma reggel:

Kép

De hála Annamamimnak, Apa még este gyorsan beszerezte a "csodakencét", és reméljük, nem marad foltos!

Kép
kuha

Sziasztok!

Andi!

Ez jó hír! Pont most nézegettem az információkat a 15 hós oltásról, mert Zsuzsa most csütörtökön fogja megkapni. Egy héttel korábban mint kéne, de inkább mint hogy Karácsonyra legyen beteg tőle.

And!

Esztinek jobbulást!

Benianyu!

Nagyon jók a képek tényleg! Ez jó bababarát helynek tűnik. El kéne kezdenem gyűjteni ezekről az információt tőletek, mert egyszer én is szeretnék eljutni egy ilyen bababarát kiruccanásra. Egyelőre az egyetlen tervezett kiruccanás Pozsonyba van most szerdán hogy intézzük David tartózkodási engedélyét... :? Oda nem visszük Zsuzsát...

Ayse!

Hihetetlen türelemmel viseltettek az Ikea konyha iránt. Én szerintem már idegösszeroppanást kaptam volna...

Göndörzsóf!

Hihetetlen milyen kitartó a fiad! :) Ha így haladunk, pár évtized múlva már az esküvőjüket tartjuk! :) Nagyon szépen köszönjük a fehér rózsát! Ahogy Zsuzsa egy kicsit jobb kedvre derült (miután aludt), ki sem akarta engedni a kezéből. :)

Képzeljétek...

Legnagyobb meglepetésemre Zsuzsa velünk együtt vacsorázott székelykáposztát... teljesen ledöbbentem... általában ugyanazt eszi vacsorára mint mi , de ezt meg se próbáltam neki feltálalni, gondolván hogy úgysem fogja megenni, erre addig kepeszkedett, hogy mi van a mi tányérunkban, hogy adtam neki az enyémből, és megette!!! Egyébként a legújabb kedvenc az a vajaskenyér. Mondjuk a szőlőt semmi nem bírja helyettesíteni, azt bármikor bármilyen mennyiségben képes enni. Úgy tűnik, legalábbis egyelőre, hogy eléggé gyümölcsös beállítottságú, a gyümölcsöket szereti legjobban, de jöhet még a friss pékáru/tészta, meg a tejtermék is, utána a zöldségek (borsó, kukorica, paradicsom, padlizsán, hagyma - a krumpli nem annyira), és legeslegutoljára a hús. Abból tkp csak a virslit szereti.

Olyan eszméletlen jókedvű mostanában, megállás nélkül hablatyol, vigyorog, és szalad főleg ha mondom, hogy jöjjön oda! Én jókat röhögök rajta (most még), de már látom hogy ő egyre gyorsabb lesz, én meg egyre lassabb. :? Ma először láttam hogy építeni próbált valamit, nemcsak lerombolni. Vannak új szavai is: hinta-palinta ("inta-ainta"), cocoa (kakaó angolul), kaka (ez magyarul :lol:), goat (kecske angolul), coat (kabát angolul), bu (ez helyzettől függően vagy book: könyv vagy boot: csizma), MAMA (hurrá), dada (daddy: apu), halló ("aló!"). Néha már puszit is ad, ha épp olyanja van, viszont ölelni szeret akkor is ha én kérem. Rázza a fejét ha valamire nemmel akar válaszolni. Kimegy a konyhába és mászna fel az etetőszékébe ha éhes. Mostanában mutogatja a pelenkáját vagy a pelenkázóját ha azt akarja, cseréljünk pelenkát. Kivéve ha kakis, mert akkor ugyan rámutat a pelenkájára, de ha megkérdem tőle, kaki van-e a bugyiban akkor rázza a fejét és menekül a másik irányba... asszem csípheti a fenekét a törlőkendő kaki után, mert a pisis pelenkacsere elől nem menekül. Ha azt akarja, menjek vele valahova, megfogja a kezem és húz oda.

A legjobb hogy most már vannak olyan dolgok amiket meg lehet beszélni vele és általában elfogadja. Pl ha elveszem tőle a poharát mielőtt ő befejezte volna, akkor természetesen üvölt... de ha mondom neki, hogy hozok még, akkor odaadja magától és megvárja. Ha kér valamit és mondom neki, várjon, akkor általában egy fél percig azért kibírja. Ha akar valamit (pl valami gyümölcsöt) és mondom neki, hogy előbb meg kell mosni, akkor kivárja míg megmosom reklamáció nélkül. Ahhoz viszont nincs türelme, hogy megvárja míg pl a tejét felmelegítem a mikróban, akkor megy, mutogat, reklamál és megpróbálja kinyitni. Pedig 5-10 másodpercnél nem szoktam tovább berakni neki, de még így se bírja kivárni. Érdekes.

A motorokat/kisautókat imádja, felmászik rájuk, ki és bepakol, de még mindig nem jött rá, hogyan kéne hajtani őket. A formákkal nem talál bele a lukakba, illetve csak a nagyon egyszerűekkel néha.

Ééééés....

Az ami késik nem múlik kategória (avagy mit találtam a ritkábban használt digitális kamera kártyáján):

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó estét!

Bodza!
Nem semmi, hogy még egyben vagytok, de próbálj meg minél többet pihenni, ki tudja utána mikor fogsz... :?
Talira várlak szeretettel, de gondolom egy 2-3 hetes babával még nem mozdulsz ki :lol:

Benianyu!
Nektek nem jó a péntek 15-e? :(
Mert azért is gondoltam a péntekre, mivel tudom,hogy neked csak az jó. :)
Meg Aysenak is, csak ő nem ér rá :(

Hajni!
Én is nagyon szeretem ezeket a kreatív dolgokat, csak mostanában nem nagyon jut rá időm :( Meg baromi szar a kézügyességem, de próbálom fejleszteni :lol:
Inkább a fiúkkal szoktam festeni, meg rajzolni, de azt nem nevezném műalkotásnak :lol: :lol:

Évi!
Képzeld el, tegnap éjszaka Leon is felsírt egyszer keservesen, neki ez kb. a 3-4-ik ilyen alkalom, szóval nem gyakran csinálja. Eddig mindig fog miatt volt, de szerencsére ő rögtön visszaalszik, iszik egy fél pohár vizet, aztán kész.
Gergő végül a helyén aludt el, vagy köztetek?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Szép jó estét!

Huuuu, itt vagyok!
Csáó Megann
Nagyon jó lehetett NekteK!Várjuk a beszámolót!
Kuha
Gergőtávirányító :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon vicces lehetett!(gondolom, ez Nektek éjfélkor nem annyira! :D :D )Az üvegfesték meg nem annyira ördöngősség, ha én mint nukukézügyességgel megáldott el tudtam készíteni, akkor Neked is megy!!!
Ayse
Mézeskalács sütés :D az üvegfestéskor mondtam apának, hogy ha Panna nagyobb lesz, mi is sütünk a csajszimmal közösen!!!Nagyon várom már!!!
Duda
Nekünk azt mondta a védőnéni, hogy semmi probléma nem szokott a 15hós oltással lenni.....Örülök, hogy Nati is igazolta! :D Képzeld, Panninak van nadrágtartós képe, majd felrakom! :wink:
Bodza
Nem érzed, hogy kb.kKristóf mikor akar Veletek találkozni?Én megmondtam mindenkinek, hogy figyeljék meg, a kiírás előtt egy nappal, éjjel fogok szülni!Mindenki :shock: nézett, és úgy lett, az éjjel helyett este 8. :D

Panna ma annyit kajcsizott, nagyon fogok örülni, ha nem fog fájni éjjel a pocija!Barátnőmnek könnyű nasinak pannónia sajtkockákat-nagyszemű szőlővel szúrtam fel fogpiszkálókra, a negyedét Panna falta be, mint aki sosem evet... :D :D :oops:

Egyébként nem írom le, hogy milyen napunk volt, mert azt hinnétek, hogy az utóbbi napokban csak negatív, keserű dolgokról tudok írni!
Anyóséknál bosszantó volt, de a barátnőm.....Áhhh.
Benianyu
Köszi az érdeklődést, igen újból tornázok(Juci hat rám! :D ), sőt, Norbizok ezerrel, eddig hős vagyok nagyon!!!Pl.imádom a Pepsi colát, anyóséknál nem volt light, így vizet ittam, a gesztenyés alagút helyett pedig pisztárciát ettem(norbi2 es)

KépKép

Hajni&Panna
totka

üvegfestés:
Szégyen, nem szégyen, nállunk fordítva vannak a dolgok....Apa dobta fel az ötletet, és pl.Ő kontúroz, én csak színezek, ami nem egy kreatív feladat....... :oops: Nem akarom férjemet színezni(pláne a mai anyóséknál tett beszólása, meg egyéb hibái miatt), de a vasaláson, mosáson kívül nincs olyan dolog, ügy amit ne tudna!Sokáig sokkal-de sokkal jobban főzött mint én, anyu szerint nemnormális!! :D

Rokica
A szőlő Pannánál is befutó kaja!!! :D Olyan kis okos lányod van!
Kuha
Szegény Gergő!!!! :( :( :( :(

KépKép

Hajni&Panna
totka

Barbi!

Igen, végül köztünk aludt el Gergő! Jobban mondva rajtam, úgyhogy jól el voltam gémberedve! :? :?
Hogy fejleszted a kézügyességedet?? És mennyit fejlődött?? Erről Gabi tehetne jelenést, ugye, erre gondoltál??? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Róki!

Képek!! :D :D :D :D

Én is feldobom a maiakat,dehát nagyon pocsék minőségűek!!!
Nem is tudom, mit bénáztam el!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Totka!

De azért ugye a barátnőddel jól érezted magad???

Kép
kuha

Barbi,
Nagyon kedves vagy, hogy miattunk (is) gondoltál pénteki napra. Kicsit necces és még nem tudom megmondani, hogy jó lenne-e, bár én nagyon nagyon szeretnék menni. A férjem nagyfia előtte való nap fog megjönni - 3 hónap után - külföldről és még nem tudom, hogy másnap mi is programon leszünk-e vagy csak szombaton.

Totka,
Ügyes vagy! Hajrá! Csak így tovább! :) (engem ki lehetne kergetni a világból egy diétás kólával :oops: )

Rokica,
Jobb későn, mint soha. :wink: Ezek a képek Megann taliján készültek. :)
Még Szilvi születése előtt utaznátok el? Szerintem tetszene nektek is a hely. Modern, nagyon tiszta, szép, igényes. Zsuzsa is biztos örömmel játszana a játszóházban. :) Most jó akciójuk is van. 3 nap/2 éjszaka félpanzióval 24.000 Ft/fej, gyerekeknek ingyen van. (nem kapok ám jutalékot)

Kuha,
Gergő jól lehúzta a hasán a bőrt. :( De nyoma biztos nem lesz, talán már most is halványabb, nem?

benianyu

Még egy, utánna menni kellene fürdeni!

Kedden megyünk Pannával látogatóba egy 22 hetes kismamihoz, aki régi jó ismerősöm, évfolyamtársam volt általánosban!Ma sírva hívott, hogy ráijesztett a védőnő, hogy lehet pajzsmirigytúlműködése van.Egyébként tuti valami nincs vele rendben, mert egy hét alatt hízik egy kg-ot.22 hetes, 60kg-mal kezdte a terhességét, most meg73 kg!!!!Mondtam neki hogy sűrgőssen intézkedjen legalább egy vérvételt!(mondjuk nem tudom, minek van nőgyógyásza)
And
Te mint a világ legkedvesebb doktornénije!Terhességi diabetese, vagy hyperthyreosisa van (nekem ezek ugrottak be)Nem nasizik, normál menny.kajákat eszik!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Kuha
Nagyon nem, rosszabb volt mint anyósnál, fájdalommal teli!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: !!!!!
Kézügyesség!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja, és mindjárt december, és megjelenik a BABA-PAtika!!!!Hurrá!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Kuha,
Ennyi az egész? :) :) Na, jó! :wink: A srácok ezeken is nagyon helyesek! :)
Gergő milyen aranyosan nézelődik az üvegen át! Ott biztosan izgalmasabb dolgok voltak! :)

Rokica,
Zsuzsa hogy megnőtt! :) Lehet, hogy csak a csatt miatt, de olyan kislányos lett! :)
És mennyit dumál! Nagyon okos kiscsajszi! :)

benianyu

Bodza!

Kitartás, 14 napon szerintem nincs olyan orvos Magyarországon aki hagy túlmenni. A vonalzó meg szerintem nem "okos" az megy ameddig le nem lövöd...

Amerika: Szerintem kisgyerekeseknek kifejezetten barátságtalan, hacsak nem olyan anyagi háttérrel rendelkeznek, hogy egy fizetésből megél az egész család és anyuka otthon marad (mert az állása nincs garantálva egyáltalán, csak nagyobb cégeknél és ott is csak 6 hét fizetés nélküli szabit kap szülésre), és emellett még tudják fizetni a segítséget, mert hogy nagycsalád általában a négy égtáj felé szétszóródva... Természetesen szociális támogatás nulla, és minden fizetős.

Szidjuk a magyar államot, de ez, hogy 3 évig FIZETNEK az anyáknak, hogy otthon maradjanak, hallatlan dolog. Más európai országokban is ha jól tudom, az egy év a standard. És az Európa. Amerikában ilyen nincs... hány olyan anyukáról olvasok az amcsi fórumokon, aki a kéthetes gyerekét kénytelen bölcsibe adni, mert vissza kell mennie dolgozni. Eszméletlen...

Jucc:

Tényleg szép történet, minden jó ha a vége jó. :) De én úgy tudom, a nyitottgerinc lehet teljesen tünetmentes vagy halálos, a mértékétől függ, hogy mennyire káros.

Otthonszülés: nézz be az Otthon szültünk topikba, mert folyt ott egy számomra eléggé megdöbbentő beszélgetés... miszerint az ember készüljön fel arra, hogy egyedül is megszül, mert az "benne van a pakliban." Hát nekem nincs benne a pakliban... én háborítatlan szülést szeretnék, nem magányosat! Mert jó hogy egyfelől nem szeretném, ha a 99,9% hogy minden rendben van szülésembe nem szeretném ha feleslegesen beavatkoznának, de arra a 0,01%-ra hogy valami mégsem stimmel, szeretném a szakember jelenlétét. Szóval kicsit most megdöbbentem, mert ez már nekem is extrém, hogy készüljek fel arra, hogy akár egyedül szüljek... de most pénteken lesz az információs est, akkor majd jól rákérdezek. Mondjuk én amúgy is most arra tendálok, hogy bemennék a születésházba szülni, ami kórház mellett van, tehát ha bármi gáz van mégis, akkor nem kell messzire menni.

Barbi!

Köszi a szervezést! Szerintem nekünk is jó a 15-e.

Kuha!

Fúúú, szegény Gergő. :( Ezek a horzsolások ráadásul annyira tudnak fájni... nem fájlalja őket?

Benianyu!

Köszi az infót! Ez az akció meddig érvényes? Van honlap? Sajna egyelőre tervezni nem merek, pedig volt egy olyan ötletem is, hogy ajándékképpen Karácsonyra ilyesmit adnánk magunknak... de amíg nem tudom, hogy ki kell-e fizetni azt a második fránya szemműtétet vagy sikerül addigra elintézni a TB-t, addig minden fillér erre lesz félrerakva... Ha belegondolok, hogy ezért a pénzért már egy fél autót vehettünk volna. :?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
www.mendan.hu - nem tudom meddig tart az akció, talán karácsony előtti hétig. Drukk, hogy beleférjen a keretbe! :)

benianyu

Benianyu!

Ne gondold!! Ma sokkal rondább, mint tegnap! Tegnap "csak" tök piros volt, most meg már tök sebes is!

Totka!
Privi ment!

Jucc, Róki!

Tudjátok, nekem is vannak gerincbántalmaim, kb. 3 - 4 hónapja jöttek elő. Mind kiderült, két csigolyám szét van csúszva,
és a megnem mondom most hol egész pontosan (főleg , hogy latinul volt) szóval a gerincem valahol "kissé nyitott". Ez szerepelt a leletemen.
Jó, mi?? :roll: :roll:

Ezen nagyon le voltam döbbenve, és rögtön ez a dolog jutott eszembe nekem is akkor.

Kép
kuha

Halihó!

Hát nagy beszámolót ne várjatok, de azért még pár szó :roll:

Vásárlás:
Már ott végiggondoltam hogy miért is van olyan "van is akció meg nincs is" hangulatom Parndorfban, de aztán hamar rájöttem hogy hát persze...Karácsony előtt majd hülyék lesznek nagy akciókra...
Mondok példát...
Pl a Mexx ben én rendszeresen veszek fölsőket...legutóbb olyan 12 euró körül vettem hosszú újjú pamutot..olyan farmerhozvalót, amiben manapság ugye járok :? .
Nos most ilyen egyáltalán nem volt...a legolcsóbb póló is 16 euró volt lehelletvékony anyagból..épp hogy csak át nem látszott...
Vagy pl volt egy fehér jobb anyagú (csinosabb darab)felső mellrészén pici virággal gyöngyökből 26euro :shock: :shock:
Hát köszi, nekem ez nem rabatt :? :?
De ugyanezt elmondhatnám a Mangorol is..ahol a legolcsobb ruhadarab szinén 16,93 euro volt...és itt meg aztán dögivel szoktak lenni egyszerűbb kis dolgok 10 euro alatt is...
Próbáltam itt egy fekete kabit 49 euroert(ami ugye szinten nem jutányos)..de ebből meg méret nem volt...egy térdfarmerrel 25 euroért ugyanigy jártam...
Úgyhogy jól el is ment a kedvem...úgyhogy hamar továbbálltunk mégis az SCS-be..férj azért vett egy inget pierre cardine 35-40 euroert, meg egy nyakkendot, meg 3 focilabdat a nikeban :lol: :lol:

SCS szuper jó...szintén nem akciós árakkal...viszont H&M fenomenális...
Na ha oda bementek vérző szivvel fogtok kijönni...na itt vettem én is 2 melltartót...ami ugyan van itthon is,de mérethiány miatt nem tudtam itthon megvenni...
És végül Léna is kapott 3 db 92-es hosszúújjú pólót :D :D ezeknek örültem a legjobban mert az egyik Hello Kitty-s a másik Superman-es(girl kiadásban), a harmadik meg egy kicsit fényes csikos :D
Ezek is teljesen itthoni árakon voltak 10-10-8 euro voltak..ugyanazokkal az árcimkékkel amik itthon is vannak..
Ez sem volt olcsó...de valamit legalább vettünk...
Na de a választék az egész más mint itthon :? :? , tényleg vérzett a szivem a szebbnél szebb darabokért...de megbeszéltük férjjel, hogy tavasszal jövünk Lénát felszerelni :D :D

Ami miatt érdemes kimenni:
Végigsétálni a városon, megnézni minden útcai hegedűművészt, zenészt, bűvészt...elmélázni a hömpölygő tömegen...elvegyülni a sétálóutcában, inni egy jó forraltbort...enni gesztenyét...megcsodálni a dekorációkat stb..
Voltunk az Adventi vásárban is.....hát gyönyörűséges....de sajnos szinén nem magyar pénztárcához mérten...gyönyörű egyedi karidiszek 8-10 euroért..fincsi fánkok, sütikék, forrócsoki(3,50 euro-1 euro pohárbetét)

folyt..

Kép

Kép
megann

Kuha!

Chinese hotpot..az egy olyan zabálás... :wink: , mint a fondou..azaz van egy bili és ebben mi magunk főzzük meg a cuccokat..
Ezt már csak úgy elmondták, mert végülis nem volt hotpot...mert kintragadtunk ebédidőben a sétálóutcában...
Majd legközelebb...

Merthogy valszeg még Kari előtt visszamegyünk...de ez még nem biztos..

Egyébként egy furi szállodában aludtunk..roppant modern és puritán...de nagyon tiszta és preciz..valami 60 euro volt reggelivel, garázsal..és az bécsi viszonylatban nem túl sok...és kocsival alig 10 perc a központtól ha lemegy a forgalom.

M.

Kép

Kép
megann

Én is csináltam ma képeket! (Végre egyszer...)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És nézzétek, Zsuzsa bemerészkedett abba a felfújható várba, és tök sokáig benne is maradt! Ő volt a legkisebb! Mondjuk elgondolkoztam, hogy mi van ha megijed és elkezd sírni, hogy a francba mászom utána a pókhasammal...

http://smg.photobucket.com/albums/v684/ ... img043.flv

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Miket talál az ember, ha lomtalanit, mi?? :wink:

Talán jövő héten mi is megyünk...
Ma nem tudtunk....

Kuha!

Gergő :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Rohadék szőnyegek :evil: :evil: :evil:

Fúúú nemtom mikorra tudok visszaolvasni...talán holnap..

Benianyu!
Én még bizom benne, hogy egy kis szobácska marad a Mendanba 2 ünnep közöttre is, hogy mi is tudjunk menni 2 éjszakára. :wink:
Remélem vannak képek, majd visszaolvasok :)

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
Van egy érzésem, hogy hamar le kéne foglalni a két ünnep közötti vakációzást, mert telt ház várható. Pedig abban az időszakban sokkal drágább lesz!
Vannak képek! :)

Rokica,
Zsuzsa tényleg nagyon bátor volt az ugrálóvárban! :)

benianyu

Évi
Szupik a képek. Hajcsattos Zsuzsa írtó édes, Üvegpuszilós Gergő úgyszintén. Koncentráló építős Leon zabálni való.
Brigitta nincs a toppon a képen, de érthető, hisz Nolcsi iránti rajongása nem talált viszonzásra ( és hát ugye tudjuk milyen a szerelmi bánat). Tepert, hogy vigye egy kört a bocis járgánnyal, de nem járt sikerrel. Barbinál is próbálkozott, hátha Anyun keresztül rövidebb az út Noel szívéhez. Megjegyzem, hogy Barbi nyakláncaitól a Brigi is oda volt teljesen. De úgy látom a lányom nem adja fel az udvarlást, legközelebb folyt.köv.

Tehát Barbi azt hiszem jó lesz odafigyelni a két kópéra. Még egyszer köszi a közvetítést pulcsi ügyben, Apának is nagyon tetszik. A talival kapcsolatban egyenlőre nem tudok nyilatkozni, ha addig beújítunk egy autót akkor biztos megyünk.

And
Eszti hogy van?

Annamami
Mi újság? Hogy bírod az Apa nélküli létet?

Ma a játszóházban beszélgettem egy csajszival, 14 hónapos a gyereke. Szóba jött természetesen az alvás probléma, mire Ő elmesélte, hogy a kisfia is 7-8-szor kelt fel éjszaka. Elvitte két dokihoz is, akik azt mondták, hogy csak a sírni hagyás segít már ilyen korban. Ha most nem tanul meg egyedül aludni, illetve elaludni később beilleszkedési és tanulási zavarai is lehetnek. Ja, két hete kezdték a sírni hagyást és már csak kétszer kel fel a kissrác éjszaka és kb.5 perc után magától visszaalszik. Tökre kivagyok. Tényleg ez a megoldás?

Kép
Kép
maresz

Na jó éjt mindenkinek, én megyek aludni. David már megint hajnali négykor akar kelni... :? Olyan jó lenne ha erről leszokna...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja és amitől pofára estem...

Ugye az mondtam hogy férj barátja kinai...nos amerre járunk, ahol ettünk..úton útfélen összeakadtunk a kinai pasi ismerőseivel..
Ezeknek még az utvonaluk is egy...úgy élnek kint mint egy kis kolóniában., hasonló a szakmájuk, ugye zömében kereskedők(csak nagyvállalatoknál)..egy éttermekbe járnak..egy helyeken kávéznak stb..
Nos egy étteremben összeakadtunk egy másik haverral meg annak családjával...és az ő kislányukkal...aki kb 3 másodperc alatt vágta le..hogy mi nem tudunk kinaiul(vagy japánul)...és nem beszélünk osztárul sem....igy nyilván csak angolul beszélhetünk...igy köszönt és nyújtotta a kezét hogy My name is......... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ja a kislány 5 éves volt.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Na férjjel mi padlót fogtunk....hát igen..micsoda előnyere tesznek szert ezek a gyerekek..tudják az anyanyelvüket(kinai, japán stb...hiszen az anyuka igy beszél velük), az oviban megtanulja a németet és a szülők beszélgetéseiből meg felszedik az angolt..
Kész vagyok ettől...

Férj persze egyből rácsapott, hogy na ezért kell itthon angolul beszélni....
Mondtam hogy ez ennél bonyolultabb és bár ő jól tud angolul, én alig...igy nemhiszem hogy a JÓT tanulná el Léna..

M.

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Sejtem :(
Csak tudod irtam hogy a 2 ünnep közöttre a szálloda csak 4 nap/3 éjszakás foglalásokat csinál..nekünk meg az túl sok időben :(
Azt monták az értékesitésen, ha december közepe táján még van szoba azokat oda fogják adni 3 nap/2 éjszakára is..
Hát sejtem hogy nem fog maradni :( de azért még reménykedem....

Társasjáték:

ÉN GYŐZTEM :D
Tök fura, mert én úgy ültem le játszani hogy én nyerni jöttem...és az első fél-1 órában tök szerencsétlen voltam, aztán nyeretem szobabútort, konyhabútort...sok lóvét...úgyhogy tök jó volt.. :D :D

M.

Kép

Kép
megann

Még gyorsan:

Maresz!

Szerintem ne orvos véleményére adj ebben a témában, és pláne ne másodkézből... szerintem ez az alvástéma tipikusan nem orvosi kérdés, és az orvosok nem kompetensek a megválaszolásában sem. Inkább gyerekpszichológus lenne mérvadó. Próbáld meg pl a Korai Fejlesztőket, nem tudom ők melyik oldalon állnak az alvástanításban, de azt tudom, hogy tuti van gyerekpszichológus.

Azért kiváncsi lennék azokra a kutatási eredményekre, amik azt igazolják, hogy a sokszor ébredő totyogóknak majdan beilleszkedési problémái és tanulási zavarai lesznek...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Estére addig jutottunk, hogy még egy darab ajtót is felbírtunk szerelni, valamint rájöttünk, hogy nem jó spotokoat vettünk. De amikor a férjem kijött a fürdőszobából, végignézett a művön és az enyhe káoszon és így szólt:
- Hú, de izgi! :D

Maresz!
Én viszont azt olvastam, hogy egyszerűen vannak olyan gyerekek, akik később tanulnak meg aludni, akár 5 éves korukban!!! Persze az más téma, hogyha a családot szétzilálja, anyukát lerombolja ez a helyzet, akkor változtatni kell. De tanulási nehézségek??? Ezt azért elég nehéz lenne bizonyítani....

ayse

Sziasztok,

már napok óta csak olvasgatok megint..... :(

Kuha,
nincs mit,remélem Gergő pocija is hamar begyógyul,Mazsié pár nap alatt rendbejött de a rózsaszín folt,ami maradt a helyén az csak kb.10 nap alatt tűnt el.
Mára persze már nyom a sincs! :wink:
ROHADÉK SZŐNYEGEK!!!! :evil: :evil: :evil:

Most csak össze-vissza fogok írni,amikre az elmúlt napokból emlékszem:

Rokica,
megdöbbentem a játszóházas Zsuzsán!!!! :shock:
Pár hét alatt annyira nagylány lett és OLYAN SZÉP ÉS MILYEN SZŐKE!!!!!!!!!! :shock: :D :shock: :D
Megáll az eszem!!!!
Olyan nőcis! :P :P :P
Mikulás zacsit sima ABC-ben lehet venni,ált. a pénztárnál adják.
Virgácsot piacon vagy virágüzletben.
Krampuszt nem tudom.
Én sztem almát mandarint és túrórudit fogok Mazsi cipőcskéjébe tenni mert ezeket mind meg is tudja enni.
A lányok természetesen kapnak csokit meg héjas földimogyorót,de Marci azokra még ráér! :wink:

Ayse,
pfúúúú nem egyszerű ez a konyha ügy! :shock:

Mi anno saját magunk terveztün,lemértük,aztán autóba ültünk és kimentünk a férjemmel Rákosborzasztóra ott egy lapszabászatban levágattuk azösszes bigyót csavart,fióksínt,foggantyút ,ajtókat stb. megvettük.
Aztán hazahoztuk és egy nap alatt összeraktuk. :oops:
Persze tényleg egy napig tartott reggeltől estig és hozzá kell tennem hogy Apa nagyon ügyes és szereti is az ilyen dolgokat csinálni(persze én is) és van egy szuper szerszámosládája spéci szerszámokkal fúrókkal,miegyebekkel.......meg érzéke is hozzá és így ugye nem nehéz.
És míg más bulizott és tüzijátékot nézett aug.20-án én este tízkor vasaltam fel a szekrényekre az élfóliákat!
De megérte és azóta is olyan jó ránézni hogy ez a mi két kezünk munkája.... :wink:
De ezt nem azért írtam,hogy fájdítsam a szívedet csak arra gondoltam,ha épp nem lenne Anerikéában ugyan átküldeném hozzátok,hogy dobja már össze a tiéteket is! :D
Azért ez a "két bölcsész fogja összerakni" aranyos volt.....tudod én nagyon vizuális típus vagyok! :D :D :D :oops:

Maresz,
jajj neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nálunk is ez van,mondjuk éjjel kelés 4x jó esetben 3 x.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

más nem jut eszembe,mert közben már reggeliztunk is.....
most Mazs megy aludni,mert ma éjjel 1/2 3-tól kezdtük a bulit óránként.....mosott sz@r vagyok......... :(
annamami

illetve az még eszembejutott,hogy :

BODZAAAAAAAA :D :D :D :D :D
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Lehet Kristóf karácsonyi baba lesz? :roll:
Na jóóó neeeem csk vicc volt! :P

Duda,
Virág köszöni NAGYON ÖRÜLT ,hogy gondoltál rá! :wink:

Nemtom' már ki írta nekünk is van hidegpárásítónk,nagyon jó.
Illóolajat ugyan nem lehet beletenni,de így is nagyon szupi.
Apa vette a saturnban mikor Mazsinak rózsahimlóje volt és előtte iszonyúan köhögött.
Tényleg nagyon hasznos.

Ja! és képzeljétek,Mazsi két-hhárom napja folyamatosan MAMA-zik!!!!! :D :D :D
Eddig is mondta néha,de mostmár "rendeltetésszerű helyen és időben" használja,tehát ha engem akar!!!! :D :D :D
Megzabálom!
Annyira jóóóóó érzés! :D :D :D

És mégegy új szót tud:
Doda ( ez dorottya akar lenni)
annamami

Maresz

én is egyre többet agyalok ezen az alvás dolgon....... :(
Brigikirálylány hányszor kel ????
És ti is szopiztok még ugye???
Annyira tanácstalan vagyok...
talán ha végre rendesen kialudhatnám magam,de nem vagyok képes este soha időben lefekdüni.mire mindent megcsinálok,lezajlik a vacsi,gyerekek ágyban,akkor tudok kicsit ideülni vagy nyugiban elolvasni egy cikket vagy akármi....és mivel semmi más kikapcsolódásom nincs irtóra fontos nekem az a "gyerekmenzes" 1-2-3 :oops: órácska....na de akkor már már megint éjfél és itt az éjszakás műszak.......ahhh nem is tudom.....

AKKOR MOST ÉN TESZEK FEL KÖRKÉRDÉST AZOKNAK AKOK VISZONYLAG SOKÁIG SZOPTATTÁK A BABÁJUKAT:

- NEKTEK HOGY VOLT AZ AMIKOR LESZOKOTT A BABA A CICIZÉSRŐL??????

egyszer csak nem kérte vagy hogy?
mert én nem is tudom elképzelni,hogy mondjuk alvás előtt ne kérje..... :roll: :roll: :roll: :roll:
annamami

nemá'mostmeg én csinálok sormintát...
HOL VAGYTOK????????? :( :( :( :( :(

és Apa is már nagyon hiányzik...... :cry: :cry: :cry: :cry:
annamami

Bodza,

Hu, jo, hogy birod meg :lol:
Ne aggodj, addig nem is fognak hagyni, vagyis par napon belul ugyis megszuls!

Rokica,
Zsuzsa nagyon szep kislany es valoban mennyire szoke!

Annamami,
Nemsokara hazajon!

Ayse,
Kitartas, majd csak osszeall a konyha!

Felajanlom szivesen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha valakinek segithetek, peldaul Ayse, ha nincs otthon olyan jatek, amit szeretnetek es itt en megtalalom, akkor megveszem es hazaviszem nektek. 21-en megyek haza, igy meg idoben van.
Csak ki kell jonnotok a repterre :!: :!: :roll: erte! Meg ne legyen nagy, hogy beferjen a borondbe :lol: :lol: :lol: :lol:

Jok a kepek megint nagyon, ide is elkelne egy ilyen jatszohaz!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Szia Annamami :) Jöttem kicsit, hogy ne legyél egyedül :wink:
Gergőm is cicizik még, és én sem tudom elképzelni, hogy mikor fog leszokni, és hogyan. Ha leülök, vagy urambocsá' leheveredek a kanapéra, ő ezt felhívásnak érzi, és máris jön, húzogatja a pólómat, gondolja, itt az ideje a szopinak. Ha épp öt perccel azelőtt hagyta abba, akkor is... Éjszaka sokszor van fent, most az utóbbi két-három éjszaka az volt az érzésem, hogy folyamatosan rajtam lógott :( Nagyon fárasztó, de erőszakkal képtelen lennék elvenni tőle, vagy alvástanítani, sírni hagyni. Balázzsal is próbáltam, és nem sikerült. Ő három éves volt, amikor leültem vele, és megbeszéltük, hogy nem megy tovább a dolog, pihennie kell a cicinek. Akkor már bőven terhes voltam Gergővel, és iszonyat érzékeny volt a cicim. Nem volt semmi balhé, gyönyörűen megértette, valószínűleg pár hónappal korábban is ment volna a dolog, csak én nem voltam elég erős hozzá. De azt nem tudom elképzelni, hogy akár ő, akár Gergő egyszercsak elforduljon, és többet ne kérje. Nagyon cicifüggő manócskáim vannak :) Persze ki tudja.
Én sem hinném, hogy lenne összefüggés a babakori rossz alvás, és a tanulási nehézségek között. Ha iskolás korban is rosszul alszik a gyerek, az más... Orvostól én se kérdeznék alvásproblémáról, nincsenek jó tapasztalataim. Ahhoz értenek, hogy az összes önbizalmamat, ami még maradt elvegyék, de segíteni nem tudnak. Balázzsal voltunk gyerekpszichiáternél is, ő megpróbált segíteni, voltak jó ötletei, de összességében nem változott a helyzet./ nála anapirenden volt ahangsúly, először szigorű napirendet kellett létrehoznunk, amihez az első hetekben nagyon kellett ragaszkodni, aztán lehetett lazítani/. Az idő hoz javulást, Balázs is sokkal jobban alszik, igaz, hogy éjjel átjön hozzánk, de legalább alszik.

Rokica :) Nyitott gerincről persze nem sokat tudok, de amit eddig hallottam, az egyértelműen az volt, hogy ha kiszűrik, azonnal abortusz a vége :( De tényleg nem néztem utána, nem is tudtam, hogy különböző változatai vannak.
Otthonszülés: gondolatban én felkészültem arra, hogy egyedül szülök, én úgy képzelem, hogy ha már nem lehet benntartani a gyereket, akkor olyan nagy baj nem lehet, közben hívhatok mentőt, orvost, akik segíthetnek ha mégis baj van, de mért lenne? :)
Nekem mondjuk elég gyors szüléseim voltak, de bőven beértünk. Húgom már alig, főleg az utolsónál :) De ő sem félt az otthonszüléstől /mármint tervezetlenül/, csak az riasztotta el ettől, hogy a gyerekei esetleg végignéznék... Ezt én sem akarnám.
Kíváncsi vagyok, miket tudsz meg!
Virgács: tegnap vettem az Intersparban, sztem a legtöbb üzletben van, 100 Ft-os boltban is, ott zacsi is van.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Rókica! :D

Gergő egészen el volt bűvölve Zsuzsától, örült neki, mikor mondtam, hogy Zsuzsa milyen nagy becsben tartja a rózsát. :D Csak azt sajnálta, hogy elmentetek, többször kérdezte, hogy miért. Többször is elmondta, hogy Zsuzsa lesz a felesége. :D Úgyhogy szervezhetjük az esküvőt, ha Zsuzsának sincs ellenére a dolog. :D Most kérdeztem Gergőtől, mit üzen Zsuzsának, és azt mondta, hogy szereti és ő lesz a felesége. :D :D :D
Milyen krampuszra gondoltál? Plüssre? Szerintem ajándékboltban, játékboltban biztos van. Gergő kap Kinder mikulást és ilyen Microse kézműves mikulást is, meg persze kiwit, mandarint. Bubus a nehezebb eset, talán ő is kap csokit, de majd én eszem meg, és tejben kapja. :D :D :D :D :D :D

Annamami! :D

Gergő anno szép fokozatosan szokott le, először a napközbeni szopikat hagyta el, aztán az estit, legvégül a reggelit. Biztos a terhesség ia segített, hogy nem nagyon volt már benne tej, de ahogy nőtt, ez az önállósodásához is hozzátartozott.

Benianyu! :D

Nagyon szuper lehetett ez a kis kiruccanás, látszik a gyerekeken is, mennyire élvezték. Megnéztem a honlapjukat is, jó lenne egyszer elmenni. Azt hiszem, ez egyelőre álom marad...

Megann! :D

Én is szeretem a Gazdálkodj okosan!-t. :D Jó kis nosztalgia, nem?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!!!

Csak gyorsan bekukk,mert éppen egyedi naptárt akarok rendelni karira és félek,hogy már kicsúszok az időből!!
Tényleg ti milyen ajándékot adtok a nagyszülőknek????

A nagytakaritásom kész van,és valaki kérdezte,de nem tudom ki :oops: :oops: ,IGEN,A PÁROM PUCOLTA MEG AZ ABLAKOKAT!!! :D :wink:
Magától nem biztos,hogy eszébe jutna,de ha megkérem bármit megcsinál!!! :P

És Totka.
Mi is csináltunk már a párommal üvegmatricákat!!! :D :wink:
Ő is nagyon-nagyon szeret ilyeneket csinálni!!!IMÁDOM!!!! :D

Annamami.
Meli 1éves kora előtt 10 nappal,köszönte de nem kérte tovább a cicit!!!Reggel még szopizott este meg már nem.És onnantól kezdve egyáltalán nem!!!!És mióta nem szopizik,NEM KEL FEL ÉJSZAKA!!!
Este 8-tól reggel 8-ig simán alszik!!!! :D :D

Képzeljétek,ugye vasárnap mentünk Meliért anyukámékhoz és megvolt rám sértődve!!! :cry:
Az apjával puszilgattuk össze-vissza és az én arcomat tolta el és bújt az apjához!!! :shock:
Mikor mondtam neki,hogy gyere ide Melike elforditotta a fejét!!!Csak az apjánál volt hajlandó lenni!! :?
Tök sz.r érzés volt,de azóta már újra jóban vagyunk!! :lol: :wink:

Na most egyenlőre ennyi.Ha tudok még jövök!!!

ancsi26

sziasztok!
csak gyorsba, mert megint nekünk is jó szar esténk volt :( (este 10-2-ig volt a pizsibuli)

Hajni!
a 13 kg hízás biztos nem lehet pajzsmirigytúlműködés, legfeljebb alulműködés. de megjegyzem a középidőben nekem minden nap egyre többet mutatott a mérleg! nagyon durva volt. mondjuk akkortájt parancsoltak fekvésre, apa meg sokszor járt a kedvemben kajaügyileg, ezért is lettem +18 a végére, de az biztos, hogy jó lenne, ha látná orvos. és az sem mindegy, hogy milyen ütemben szedte fel a kilókat. azt nem tudom, hogy terhesség kapcsán gyakrabban jön-e elő a pajzsmirigybetegség, nem emlékszem ilyenre. azért kérdezd ki részletesen, hogy hogy telik egy napja, mit eszik és mit iszik...

Esztinek kezd olyan lenni a cucc az orrában, amit alig lehet kiszívni, ráadásul bizti fájhat is neki egy kicsit, mert eddig nagyon szépen hagyta, most meg már hamar elfogy a türelem. bneszéltem a dokinénivel elkkezdtem neki a lándzsás utifű szirupot és fluimucilt javasolt még az acc helyett. péntekig meg kell gyógyulnunk!!

ez az éjszakai ébredéses és elalvásos dolog engem is fursztrál. meg is ijedtem attól, amit írtál Maresz, hogy beilleszkedési zavarai lesznek, meg ilyesmi.
most, hogy megint ilyen sz@r a helyzet, gondolkodtam rajta, ezen az egy dolgon változtatnék, ha újra kezdhetnénk. haragszom magamra, amiért nem voltam elég kitartó, és azzal vígasztalom magam, hogy Eszti azért nem a könnyű esetek közé tartozik. persze lehet, hogy pont ezért kellett volna összeszorítanom a foögam.
ma reggel kivételes alkalom volt, reggel az ágyunkba tettem, hogy hátha elvan még egy kicsit, mert éjjel lefárasztott mindkettőnket. és ő is olyan álmos volt, hogy még visszaaludt egy kicsit, ilyen nem igazán szokott lenni, azonnal felpörög, ahogy meglát mindkettőnket, és ugrabugrál. mim persze nem tudtunk aludniu, mert úgy forgolódott, hogy hol engem, hol az apját vágta szájba, orron, stb :D

majd igyekszem visszaolvasni és kicsit aktívabb lenni, de már semmit nem ígérek ...

KépKép
KépKép
and

HURRÁ!!!!!
Most telefonáltak,hogy megjött az ülőgarnitúránk!!!!!
Azt hittem,már sose ér ide!!!!
Megyek is intézkedni....!!! :D

ancsi26

And :) Én meg ezzel az egy dologgaL /alvás/ vagyok úgy, hogy nem tudnám máshogy csinálni. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden mást máshogy csinálnék legközelebb, de ezt az egyet tutira nem tudom, hogy kéne máshogy. Mivel nekem már volt egy rosszalvóm, a másodikat várva sokat törtem a fejem, hogy csinálhatnám jobban, de nem jöttem rá. Férjemnek egy kérése volt: ne szoktassam be az ágyunkba. Így aztán hősiesen minden éjjeli szopi után visszatettem a helyére. Egyébként sokkal jobban aludt Gergő kiskorában, mint most, és mint annak idején Balázs. Aztán amikor "elromlott", odatettük az ágyát a miénk mellé leszerelt ráccsal, így még mindig nincs az ágyunkban, de nem kell fölkelnem legalább. Egyszer csak jobb lesz...

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Lányok, azt akartam még: Balázs tegnap délután rákezdett, hogy Szigetre akar menni. Mivel sötétben értünk volna ki, már nem mentünk, de megígértük neki, hogy kedden kimegyünk, Apa is csatlakozik majd hozzánk :) Nincs kedvetek jönni? Én mondjuk délutánra tervezem, próbálom Gergőt korán letenni, és akkor három körül kiérnénk talán.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Tudjátok, mi is küzdöttünk az alvással, nem is egyszer volt olyan, hogy azt hittem, állva elalszom.
Mi Natinál kipróbáltuk az Aludj jól gyermekem c. könyvet és többé-kevésbbé be is jött! Korábban volt, hogy óránként kelt, mostanában max. 1x.
Nem is emiatt írok most, hanem, mert úgy emlékszem, a könyvben van szó arról, milyen következményekkel jár, ha egy gyerek huzamosabb ideig nem alussza végig az éjszakákat és, hogy meddig lehet "megtanítani aludni" egy gyereket.
Miután a könyvet kölcsön adtam Annamaminak, nem tudok utánanézni, de Annamami, megteszed, hogy megnézed mit írnak erről?

Hangsúlyozom, nem akarok ebből vitát indítani!!
Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak érzi!!!!

Jucc!
Nekünk sajnos nem jó a holnap. :( Egy barátnőmék jönnek látogatóba.
Nektek jó sétát! :)

Kuha!
Szegény Gergő! :( Remélem gyógyul már a pocija! Biztos, ha hegesedik!

Róki!
Zsuzsa tényleg annyira szép lett! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Még mindig egyben (milyen változatosan kezdem mostanában a hozzászólásaimat :D ).

Voltam ma dokinál, keresztülutaztam a fél várost, ki kellett mennem a Kútvölgyibe. Szerda estig meg kellene születnie Kristófnak, mert csütörtök hajnalban dokim elutazik 3 hétre. :( :( :(
Megvizsgált, 5 cm-re nyitva vagyok, de fájás sehol. Azt mondta, villámszülés lesz, így azonnal szóljak neki, ha érzek valamit, és mi is induljunk rögtön, mert ilyen tágulással valszeg nem fogok sokáig vajúdni. És épp emiatt nem is akar átadni másik dokinak, ha nem szülnék szerdáig, mert szerinte az ügyeletes örülni fog, ha fölér a szülőszobára. :shock: Kristóf jól van, jól érzi magát odabenn, köldökzsinór áramlással minden rendben.

Hát, most nem tudom, mit gondoljak, mit higgyek, mindenesetre reménykedem, hogy szerdáig meg akar születni ez a gyerkőc. Valahogy nincs kedvem az ügyeletesnél szülni, főleg, hogy szülésznőt se választottam, gondolván, hogy elég a dúla.

Valamelyik ügyeletes boszorkány intézze el nekem, hogy minél előbb elinduljon a szülés, pls!!!!!

Később megpróbálok reagálni is.

Bodza

Kép

Kép

Kép
bodza

Ja, és doki aanyosan azt javasolta, hogy vessük be a prosztaglandin-terápiát, hátha az segít... :D :D

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza!

Ezek aztán a hírek!!!!

Te a Kútvölgyiben fogsz szülni??? Ki a dokid???
Én úgy tudtam, hogy a topikban egyedüli kútvölgyis vagyok...
Vagy csak félreértettem valamit???

Lányok!
MOstmár én is szeretnék hozzászólni ehhez az alvás témához, ill. kérdeznék inkább.
Egész pontosan azoktól, akiknek 1x , 2x, vagy egyáltalán, többször felkel a babájuk éjjel.
Ez konkrétan hogyan néz ki nálatok??? Nem is alszik vissza jó darabig???

Csak azért kérdem, mert én eddig azt hittem, hogy Gergő tök jó alvó, hiszen végigalussza az éjszakát.
De egyszer felkel minimum, olyankor meigtatom, és már alszik is tovább.
Ez ugyanolyan "ébredés", mint a ti babáitoknál???
És akkor lehet, hogy őt is "tanítani" kéne aludni???

Most egy kicsit megrémültem, mert idáig nem is jutott eszembe, hogy lehet, hogy nálunk is "baj van az alvással???"

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?