Új privát üzeneted érkezett!

Még fürdeni voltam, eszembe jutott valami, pontosabban valakinek a nem túl fényes története, ígérem, utánna megyek aludni, gondolom elég volt ennyi negatívumot olvasni tőllem.

A főszereplő egy nyolc éves kisfiú-aki történetesen a férjem-
(megismerkedésünk után pár hónappal írta egyik levelében, ugye akor még nem volt mobiltelefon, internet, így sokat leveleztünk.)
A szülei akkortájt igen rosszul álltak anyagilag, após szinte az összes pénzüket elitta.Férjem kapott karácsonyra egy barna gumicsizmát, aminek nagyon örült, s igen büszke volt, hogy neki is van új csizmája.
A téli szünet után büszkén ment benne suliba, és a többi gyerek kigúnyolta, kiröhögte a csizmát!Tisza cipőre nem tellett.....
Azt a keserűséget, fájdalmat ami abban a levélben állt(pedig akkor már19-20éves volt)
Persze, ez azóta halványodott, nagyon jó ösztöndíjja volt, utánna dolgozni kezdett, végül 3 éve pedig életünkben először mindketten elmehettünk egy komolyabb nyaralásra repcsivel Krétára!

Akkor azt mondta, hogy nagyon szeretné ezt a szépet megmutatni egyszer a gyerekének!!!!

Remélem, nem értetek félre, tudom, nem minden a pénz, meg ahogy előttem Mea nagyon jól írta, sokszor mit sem ér.....!
De gázt, villanyt, ruhát, netalán hobbit sajnos csak pénzért adnak!!!!

Fúúúú, most remélem nem útáltatok meg, hogy ilyen szép babás fórumon ennyi kesergést írtam!!!!

Jó éjszakát!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Hajni!

Én is teljesen meg tudlak érteni! Mondjuk mi is elég nagy sz@rbn vagyunk a lakáshitel miatt (Csikken: nálunk is havi 70.000 körül van) :( De bennem tartja a lelket az, hogy ha visszamegyek dolgozni és már nem csak a gyed-et kapom, akkor a helyzet stabilizálódik! (legalábbis remélem) És én nagyon szeretnék egy tesót Petinek, mert nekem is van egy öcsém és nagyon jó, hogy ő van! Remélem Petinek is lesz egy hugica, vagy egy öcsike. Persze nem biztos, hogy bizonytalanra én is bevállalnám.
Panna morcosan is tündéri! :D

Mea!

Azt is teljesen megértem, ha most úgy gondolod, hogy nem kell több gyerek. Van időd, majd ha esetleg mégis, semmi akadálya nem lesz! :wink:

Megann!

Nekünk is a dokinéni eltolta az oltást január 2.-ára, pont azért, hogy ne a karácsonyt rontsa el!!! (amúgy dec.19-én kapta volna)
Alvós Léna is tündéri ám! :D

Most hirtelen ennyire emlékszem, bocs....... :oops:

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Lányok!

Csak nagyjából futottam végig az este termését.. :oops: , most nem is tudok nagyon reagálni..

De azért nagyon köszönjük a dicséreteket...átadom Lénának holnap.. :D :D

Reggel 6 kor lesz ébresztő neki is....remélem nem lesz gond..bár mindenszentkor se volt :D :D

Úgyhogy legahamarabb vasárnap tudok jönni...aztán mindenki rakjon féket a kezére.. :lol: :lol: , mert nem fogok győzni visszaolvasni :lol: :lol:

Mea!
Fúúúúúú ez a gépirás az egyik leghasznosabb dolog amit valaha is talnultam :P :P :P sok sikert :P :P

Pusz mindenkinek és jó hétvégét....

Ja és ha nem leszünk nagyon kidögölve(amit kétlek) akkor természetesen megyünk vegyülni a többi aprónép közé vasárnap délelőtt...

Jó éjt...

M.

Kép

Kép
megann

Panna!

Nézd csak mit irt nekem Viki :( :( :( , úgy látszik tényleg nem vak lárma ez a 15 hós oltás :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Már előre félek én is.. :cry: :cry: :cry: :cry:

Viki!
Köszi az infót...

Totka!
Cukorpofa a jányod...tán csak nem föl akarja boritani azt az órát???Vagy vitrin????? :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Ja mégegy!

Mea!

Itt az utcában egy pár házzal arréb egy nőci 40 évesen vállalta be a 3. gyereket a 16-18 éves nagyok mellé :D :D
Lénától pár héttel idősebb a Sára...
A szülők meg egy nagy ajándékként élik meg...és megfiatalodtak... :D :D
Soha ne mond hogy soha..

És anyum is siránkozik..hogy milyen jó lett volna még szülni egyet később, mert még lenne neki is egy otthonlévő gyereke :D :D
Csak hát anyu már minket is 30 on fölül szült..egyszobás albérletbe..nuku fürdőszoba..nuku gáz...nuku minden....

M.

Kép

Kép
megann

Mea!
Én is elvégeztem a 3 éves nyelvtanárit (is), és elég sokszor elgondoltam, hogy vajon mért nem szöktem meg két hét után???? :P Azért nem volt egy gyaloggalopp, hogy mást ne mondjak a képzési idő rendes végén, azaz 3 év múlva 20-an szakzáróvizsgáztunk a 100-ból...
Hogy mért maradtam? Én már akkor is tanítottam és tudtam, hogy ezt szeretném csinálni, ahhoz meg kell a papír. Így aztán még a bölcsészdiplomát is kizzadtam magamból. Ehhez képest még meg se kaptam a diplomámat, kaptam egy visszautasíthatatlan állásajánlatot egy multinál. Na az nagyon jó volt arra, hogy tudjam, nem nekem való az üzleti élet! Úgyhogy sipirc vissza tanítani (közben egy közgáz diploma is becsúszott). Na ezekből adódott, hogy üzleti nyelvet tanítok egyetemistáknak, főiskolásoknak. Az időbeosztás isteni és szeretek értelmes fiatalokkal beszélgetni nap, mint nap. Azért is szeretem ezt a pályát, mert változatos: van íróasztali része is, amikor fel kell készülni az órára, tanulni, olvasni, de van "szereplős" része is, maga a tanítás. Állítom, hogy még a felsőoktatásban is az oktatás nagyon-nagy része a pedagógiai munka, szóval nem is a konkrét oktatandó tananyag átadása. Ezt a részét szeretem a legjobban. Persze kisebb gyerekekkel sokkal intenzívebb a pedagógus kapcsolata, de talán éppen ezért fárasztóbb is. Ahogy például elfigyelgetem az ovónéniket, háááát nem semmi, amit ők bírnak...

Vállalkozásba szerintem majd egy következő életemben fogok. Hitelt semmiképpen nem veszek föl, tőke nélkül meg nem hiszem, hogy bármibe bele lehet fogni. Csak álmodozunk, mi lenne, hogy lenne...

Rokica és többi pénzen kesergők (így én is)!
Sztem manapság már az sem elég, ha aszkéta az ember (semmi lazítás, no édesség, no újság, hogy olyan luxus dolgokról, mint ruha, cipő saját magunknak már ne is beszéljek), iszonyatosan elmegy a pénz. Hiába írjuk fel, vagy osztjuk be, erre a hétre ennyi és ennyi... mindig jön valami váratlan, kikerülhetetlen kiadás. De a napi megélhetés is horrorösszeg. Nálunk egy hétvégi bevásárlás (ezt azért hétközben ki kell még egészíteni) 10 alatt nem jön ki. egy tankolás minimum 8 (és akkor itt jártunk a faluban, meg egyszer-kétszer bementünk a városba), a bérlet nem is tuom hol lehet, de úgy 7 körül, az biztos. Egy mozi, csak a belépő kettőnknek 2500. Könyv nincs 1500 alatt... Lili különórái 7 ezer... Bár tulajdonképpen nem az árakkal van a baj, azok nagyon is rendben vannak...de a fizetések!!!!

ayse

És ha már úgyis annyi szó esett rólam :oops: :oops: :oops: , még azt elárulom, hogy nagyon szeretnék elvégezni egy újságírósulit....

ayse

Sziasztok!

Gyerekszám:

Én azelőtt 3 gyereket akartam, nagy családot, stb... talán azért mert mi is hárman vagyunk testvérek, igaz, jóóóó nagy korkülönbséggel (én, utána 12 évvel a húgom, utána 4 évvel az öcsém). De most hogy jön a második baba, én is csak azt nézem, meddig kell még várni mielőtt visszamehetek dolgozni... szóval nem hiszem hogy "egyhuzamban" le tudom húzni a hármat, muszáj egy kis pihenő közöttük. Pihenő a babázás mellől. Én nem adtam fel a harmadik gondolatát, de David nagyon ellenzi, neki már van egy nagyfia, ezáltal neki már megvan a három. És az is igaz, hogy ha most szünetet tartunk, akkor már én is a 35-ön túl lennék mire jönne a harmadik, David pedig a 40-en, és ő már most úgy gondolja, túl öreg a babavállaláshoz.

Mea:

Pont nemrég beszélgettem valakivel aki hirtelen ötlettől vezérelve elment óvónőnek mert egy félévet ki kellett hagynia az egyetemen. Meg is hökkentem, hogy azt hogy lehet, ha nincs se egyetemi se óvónői végzettsége. Azt mondta, van olyan státusz, hogy képzés nélküli óvónő (vagy valami hasonló). Sztem érdemes érdeklődni ovikban, mert nem hiszem hogy túltengés lenne óvónőkből. Nem is fizetik meg őket, de mondod, ez nem feltétlenül szempont. Azonkívül ha tanulni akarsz rá, én úgy tudom, a Waldorfnál nem kell hozzá felsőfokú végzettség hogy elvégezd a tanfolyamukat, és menetközben is van gyakorlat, tehát nemcsak sulipadban ülsz évekig. És amint hallottam az nem egy hagyományos képzés, hanem sokkal több hangsúlyt fektetnek pl az önismeretre, önfejlesztésre. A hagyományos óvónőképzőt nem ismerem, gondolom az ilyen seggelősebb...

Gyerek után:

Hát én képződőm át a pszichoterapeutaság felé, és majd ilyen jellegű magánvállalkozásból szeretnék megélni. Részidőben szeretnék intézményben is dolgozni, mert szerintem élvezném és jól jönne a szakmai háttér és kapcsolatok. Majd szeretnék egyszer egy igazi korrekt rendelőt is, és angol nyelven mindenféle pszichológiai szolgáltatást nyújtani, többek között ezt a terhességre felkészítő tanfolyamot, de van egy csomó más ötletem hogy milyen tanfolyamokat szeretnék még tartani. Úgyhogy én ötvözném a pszichológiát, a tanítást és az angolt mert úgy érzem ezek az erősségeim.

Totka, Csikken, Viki!

Én csak becsülni tudlak Titeket, hogy ilyen nehéz helyzetben is helytálltok. Nálunk David gyerektartása mozog ilyen havi 70-80e körül (a dollár árfolyamától függően), úgyhogy emellé hitelt vállalni nem is merünk, pláne hogy abszolút kiszámíthatatlan hónapról-hónapra, hogy mennyit fog keresni David. De szerintem nálunk még mindig a legnagyobb baj hogy nem tudunk spórolni hanem elmegy mindig az a pénz amit megkeresünk, illetve ami most nem ment el, azt elvitte a szemműtét.

Meg az a baj, hogy én valahogy annyira húzódozom attól, hogy belevágjak mondjuk egy lakásfelújításba, akár apránként... pedig nagyon ráférne erre a lakásra, de valahogy bele se merek vágni még csak odáig se hogy utánanézzek mennyibe kerülne, mert az lebeg a szemeim előtt, hogy tuti minden többmillió, aztán el is rontanák, stb, stb. De ez már az én tutyimutyiságom.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó Reggelt.

Nagyon jók a témák én is hozzáfűznék néhány dolgot,de csak este tudok jönni.
Most reggeli,aztán védőnénihez megyünk.

Szép napot mindenkinek. :wink:
annamami

Jó reggelt!

Csak nagyjából futottam végig a sorokat és látom gyerek-pénz téma merült fel!!
Nekünk tuti lesz 2.baba,ha a jóisten is úgy akarja,sőt a 3.-tól sem zárkózok el és a párom se.De ez még odébb van.
Nekem nincs tesóm és a páromnak sincs.Én nagyon szerettem volna mindig,dehát nem rajtam múlt!!Az utcánkban olyan barátnőm volt akik 6-an vannak tesók.Hát én,hogy eltudtam keseredni,mikor onnan hazamentem és egyedül voltam!!Ott mindig zajlott az élet,ünnepekkor voltak egy csomóan én meg egyedül kuksiztam! :( Nagyon utáltam!!Úgyhogy Melit ennek nem akarom kitenni.Ha jól belegondolok,ezáltal hogy nincs tesónk,még unokatesója sincs Melinek.
Úgyhogy ha minden jól megy lesz tesó,az tuti!!!!! :D

A pénz téma,hú......
Hát nem mondom,hogy rosszul állunk,de azért jól sem! :?
Lakás,kocsi és ami szükséges az megvan.Egy nagy szerencsénk van,hogy hitelünk nincs!!!!De azért én is kétszer megnézem,hogy mit veszek!!
És ha a szülők nem lennének......
Mindkét részről amennyit csak tudnak segitenek.És ahogy Hajni is irta,én sem fogom nekik tudni meghálálni azt a sok mindent amit adnak nekünk!!Pedig az egyik álmom az,egyszer de jó volna ha én tudnék segiteni nekik!!!

Mea.
Fel a fejjel!Tudod valahol én is ott tartok ahol te!! :wink:
Sőt...!Nekem még nyelvvizsgám sincs.

Hű,néha annyira kevésnek érzem magam!!!!
Pl.most is ahogy olvastam Ayse irását!!!Anyám,micsoda diplomák!!!
HÁT AYSE,MINDEN ELISMERÉSEM A TIÉD!!!!!

Ja és azt ejtettem irni,hogyha a párom nem ilyen lenne amilyen,akkor sem tartanánk ott ahol tartunk!!Nagyon-nagyon szorgalmas és mindenben azt keresi,hogy hogy zudna több pénzt szerezni!!!!IMÁDOM!!!Na nem ezért,hanem mindenért!!!

És hogy nem minden a pénz????
Hát ezt én is állithatom.
Mi a volt férjemmel egy jól menő vállalkozást csináltunk.Megvolt mindenünk,szép autó,lakás,külföldi utak amik közül kiemelném HAWAII-t,mert nemhiszem,hogy mégegyszer oda eljutok,bár kitudja.Na szóval megvolt minden,csak a boldogság nem!!!
És most,hogy a mostani párommal nincs annyink,egyáltalán nem keserit el,mert BOLDOG VAGYOK!!!!!!! :D

Hű,ne haragudjatok,de ez most igy kijött belőlem!!!

Megyek is mert vár a takaritás!!! :?

ancsi26

Jaj,még annyit...
Rókica.
70-80E GYEREKTARTÁS????? :shock: :shock:
Azt a ro..dt eget.Pfúúúú.....
Erre nem is tudok mit mondeni!!!

ancsi26

Jó kis témát vetettetek fel tegnap. Én mióta az eszemet tudom 2 vagy 3 gyereket szeretnék. Van egy 6 évvel fiatalabb öcsém, nagyon jó érzés, hogy szinte bármiben számíthatok rá. Férjnek nincs testvére, ehhez mérten neki az 1 gyerek is elég lenne. De mióta Brigi megszületetett és Apa lett, nem zárkózik el a két gyerek ötletétől. Egyébként Ő is azt az elvet vallja, hogy inkább egynek adjunk meg mindent, mint kettő nélkülözzön. Hála istennek egyenlőre jól élünk (hála Férjnek), de a mai világban semmiben nem lehetsz biztos. Az építkezés minden vagyonunkat felélte, most próbálunk egyenesbe jönni.
Szerintem nem lehet valakit azért elítélni, hogy hány gyereket vállal. Mindenki tudja mennyit bír úgy anyagilag, mint fizikailag és lelkileg. Tesóméknál látom, hogy mikor még csak egy gyerekek volt, sokkal mozgékonyabbak voltak. Most a második után már minden nehezebb. Nem is a pénz miatt, ott nem nagyon látnak változást, hanem kevesebb idő jut minden másra. De azt mondják ez így van jól. És látom a két gyerek (mindkettő kislány) mennyire szereti egymást, milyen jól eljátszanak, a nagy anyatigrisként védi a kicsit. Ha lehet nem fogom ettől megfosztani a Brigit. Bár vele nagyon nehezen estem teherbe, bízom benne, hogy kijárta az utat a tesónak.

Kép
Kép
maresz

Ppanna, Anikó!

Köszönöm, aranyosak vagytok, és egy kicsit megnyugodtam ezzel a rohadt "ingerszegénységgel" kapcsolatban.
Csak tényleg olyan rossz, hogy nincs neki más társasága, csak én, meg este az apja.
És tényleg, nekem meg nem mindig van türelmem odaülni mellé, és játszani vele.
Persze, Gergő nagyon jól eljátszik magában is, akár órákig, de azt sem szeretném, ha emiatt olyan kis magába forduló lenne.
Nem tudom, nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, ezt talán Róki tudná megmondani.

Prüntyi!

Szép kis kiadásaitok vannak most kari előtt, mondhatom!
Tüncsi bőre :) :) :) Reméljük, mostmár csak jobb lesz, és nem esik vissza!

Mea, Ancsi!
Nekem sincs diplomám, és már korábban leírtam, hogy ég is az arcom, amikor írjátok, hogy kinek milyen, és főleg hány diplomája van.
De felnézek mindenkire, főleg azokra, akiknek több is van. Mert sejtem, hogy mi munka lehet mögötte.
Na, azokra meg triplán felnézek, akik mindezt gyerkőc mellett csinálják végig.
Nekem szerencsém van, mert már beszéltem a főnökömmel, és mehetek szeptembertől vissza dolgozni.
De viszont nem így terveztem, nekem eszem ágában sem volt visszamenni ehhez a céghez, mert nagyon rossz szájízzel jöttem el onnan.
De most áldom mindenki eszét, aki akkor azt mondta, hogy talán mégse borogassak asztalt, mielőtt eljövök, mert soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.
És tényleg... Nekik lett igazuk.
Pedig nagyon be akartam olvasni a főnökömnek.
Dehát jobb, hogy nem tettem. Akkor még nem gondoltam, hogy 2 év után vissza akarok menni (vissza kell mennem).
Ez több dologból is összetevődik, egyrészt ugye az itteni állapotoktól megőrülök, másrészt tényleg azok a rohadt anyagiak.
Sajnos, ha a gyes-ből kéne megélnünk (+ persze Apa fizuja), nem tudom, mi lenne.
Nekünk ugyan lakáshitelünk nincs, de ott a kocsi lízingünk.
És arról nem is beszélve, hogy ugye el szeretnénk költözni. Szóval mindenképpen kelleni fog az én fizum is ahhoz, hogy besétálhassunk a bankba,
egy "kis" lóvéért.
Úgyhogy nekünk az igazi hepaj majd csak ezután kezdődik.
Írtam már azt is korábban, hogy belevágtunk ebbe az Ilfero-s dologba.
Ugyan mi már meglévő autót matricáztattunk, azért így könnyebb. Mert e nélkül is kéne fizetni a részletet, így viszont,
azt a havi összeget, amit kapuk félre tudjuk tenni.
Bevallom, ennyi pénz nem tudnánk félre tenni havonta.
És nem feltétlenül azért, mert olyan baromi rosszul megy, hanem egész egyszerűen mi sem tudunk bánni a pénzzel.

Szóval, ha nekem is most új munkahelyet kellene keresnem , igencsak be lennék szarva.
Egy érettségivel, egy középfokú nyelvvizsgával, és egy felsőfokú menedzserasszisztensi képzettséggel (ami egyszerűen titkárnő:) :) : ) )

Mert nem attól félek, hogy nem kapnék állást, mert az van dögivel, hanem inkább attól, hogy mennyi pénzért...
Mert azért mindettől függetlenül nekem elég jó kis pénzem volt...

Totka!
Én is csak becsülni tudlak azért Téged is és a párodat is, hogy mindazok mellett, amit leírtál, ilyen szuperül helytállsz.
Nekem nagyon tetszik a dolgokhoz való hozzáállásod, és egyébként is... :) :) :)

Lányok!
Most vasárnap készültök a Művészetek Palotájába???
Fűzöm Apát, hogy vigyen be minket is. Úgy látszik, menne a dolog.
Igaz, kétségbe volt esve, hogy akkor mikor lesz ebéd, meghogy ha hazaértünk, akkor soha nem lesz kész a kaja, stb.
Na, ezen kiakadtam, és felcsattantam, hogy hogy lehet az, hogy ott vagytok ti, nem is kevesen, akik , meg akiknek a férjeik tudnak rugalmasak lenni,
és leszarják, hogy mikor lesz kész a vasárnapi ebéd. Mondtam neki, hogy ez többeknél miért tud működni, nálunk miért nem???????
Na, ezen először besértődött, majd rögtön mondta, hogy jó, akkor elvisz minket.
Erre tegnap is kérdezte, hogy mikor megyünk?

Bár szerintem titkon reménykedik, hogy nem megyünk.
Meg tudom érteni, mert az a baja, hogy be kell vinnie, addig ő mit csinál. Meg hogy én nem tudok beülni a kocsiba, és menni.
Kicsit meg is értem, hétfőtől szombatig dolgozik, mint a hülye, vasárnap pihenhetne, erre kocsiba kell vágnia magát, és irány Bp.
Szóval ezt a részét megértem, de hát ő is megérthetne engem.
Különben is, elég rosszul esett, mikor valamelyik nap előadtam neki ezt az "ingerszegényes-környezet " teóriámat, és csak széttárta a kezét, hogy akkor ő most mit tudna csinálni????
Nem ezt a reakciót vártam. Persze, utána belegondoltam, hogy tényleg nem tudna mit csinálni, mindent megtesz azért, hogy mindenünk meglegyen, meg hogy jövőre költözhessünk.
Csak azért mégis rosszul esett.

Na, vinnyogást befejezem, pláne, hogy ma végre korán jön haza.

Ja, és mégegy:

Barbin felbúzdulva feldobnék én is egy kabátot, hátha érdekel valakit.

A Babaszobán vettem Gergőnek, de hát nagyon nagy rá, idén tuti, hogy nem fog bele nőni.
És már kapott másik kabit is.
Szóval, én 1.400 Ft-ért vettem (plusz postktg.), ennyit is szeretnék érte kapni.

Ha esetleg valaki érdekel, vagy tudtok valakit, akit érdekelhet.

A méretek:
Hossz: 42 cm
Szélesség: 42 cm
Ujj hossz válltól: 28 cm
Ujj hossz nyaktól: 38 cm

Nagyon finom anyagú, pufi kabát, ebben tuti nem fázik a gyerkőc, mert nagyon vastag.

És a képek:
Balra Gergő lába látható:)
Kép
Itt meg az agyonrágott kispárnikó :) Kép
Kép
Kép

Ha nem érdekel senkit, akkor feldobom a Vaterára, vagy a TeszVesz - re:)

Kép
kuha

Bodza!!!!

Mi hír felőletek?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kép
kuha

Ancsi!

Szavazat ment!

Látom, jól belehúztatok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most már csak azt nem tudom, hogy azok, akik a legelején állnak, hogyan tudták azt a több száz szavazatot leadni??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Nyúlné!!!

Billentyűzet????

Kép
kuha

Egy kis pihenő!!Éppen a konyhát forgattam fel!!! :?

Kuha.
Én is küldtem!! :wink:
És ezt én sem értem,hogy-hogy csinálják azokat a sok 100-as szavazatokat!!! :shock: :roll:
Pedig én is bevetettem mindent,szóltam minden ismerősnek,dehát gondolom sok mindenkinek nem ez a legfontosabb!!!
Na,mindegy,úgyis mindenkinek a saját gyereke a világon a legszebb!!!! :D :D

Na,folytatom a gályázást!!(ly-nal kell irni??? :oops: :oops: )

Ja és jó,hogy te visszatudsz menni dolgozni!!
Én is visszamehetnék,de 9-18-ig!!! :shock: :( Azt nem akarom hogy mindig valaki más vigye hozza Melit oviból!!!
Na majdcsak lesz valahogy!!

ancsi26

1-2-3 gyerek, jo a tema!

En nem akartam gyereket, amikor fiatal voltam es ferjhez sem akartam menni. Errefel ferjem is van meg ket gyerekem :lol: Ilyen az elet, de Matthieu utan egesz harom eves koraig nem is gondoltam, hogy nekem lesz masodik. Olyan boldog voltam vele, de ra kellett jonnom, hogy ez onzoseg, mert o nagyon egyedul volt. Ez altalaban ebben a korban merul fel, amikor oviba mennek. Es a kerdesek, nekem miert nincs testverem, en miert vagyok egyedul, elviszel a baratomhoz, elhozol valakit, mert unatkozok!
Valahogy ezert dontottunk, hogy kell ketteske, persze, most, hogy megvan mar nem banom, imadom es valoban nagyon jo igy, sokkal kiengyensulyozottabb, de eszembe jut, mennyire ketsegbe voltam esve, annak ellennere, hogy akartuk, mikor teherbe estem :lol: :lol: Nalunk nem az anyagiak miatt, hanem inkabb a hogyan fogom csinalni kettovel kerdes miatt. Hat, most bar neha vannak huzos napok, ugy erzem megerte es hulyeseg megijedni.

Rokica,
Elfelejtetem irni, csak suttogva gratula az ejszaki alvasokhoz!! :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Lányok!

Egy olyat szívtam/ok!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Lilinek megvettem ugye a kiskutya-kiscica készletet Mikulásra, mivel arról beszélgettünk, hogy majd ezt kérünk a Mikulástól. Este beszélgetünk róla, hogy mit írjunk a levélbe. Lili:
- Olyan kis ugrálós medvét meg azt a fehér nyuszit!!! - :shock: :shock: :shock: Bakker!!! Ilyet meg honnan szerezzek, azt se tudom, mire gondol! Próbáltam rávezetni, hogy írjuk bele a levélbe a cicust meg a kutyust, hogy legyen a Télapónak választási lehetősége.
- De Anyu! A télapó azt hoz, amit csak akar, mert mindent tud! - néz rám szánakozó képpel (én hülye!)
- Dehát tudod, hogy a Télapó mindent lát és hall. És ha meghallotta, hogy múltkor mit kértél és már becsomagolta?
- A Télapó azt is hallja, hogy most mit kérek és majd kicseréli, mert ügyes!
Na, ma egyrészt nézhetjük a minimaxot, hátha megtudom, mire gondol, másrészt ravaszkodhatok tovább! De hülye ötlet ez a levélírás...pedig eddig olyan jól működött.....

ayse

Ayse!

Hűűűű, ez tényleg gáz!!
Na, ilyenkor legyen okos az ember!!!!
Tényleg, ilyenkor mit tudsz csinálni??? Vagy rábeszéled Lilit, hogy mégiscsak egy ilyen kiskutya-kiscica készlettel járna a legjobban, vagy megveszed a másikat is, és megkapja mindkettőt. (És akkor járt a legjobban :) :) :) )

Kép
kuha

Gyerekvállalás "idős" korban:

Nem akarok vészmadárkodni, de... van okom rá. Remélem nem haragszotok meg.

Az én szüleim is 40 évesen vállalták az öcsémet. Apukám 49 évesen meghalt, öcsém 8 éves volt, húgom 12. Ha nincs olyan mázlink hogy Apu sikeres üzletember félretett pénzzel, nem tudom anyukám mit csinált volna hogy eltartsa a két gyereket nagykorúságukig, mivel ő a húgom születése óta háztartásbeli.

Nagynéném (apukám húga) szintén 40 évesen vállalt gyereket, az elsőt és egyetlent. Ő 55 éves korában halt meg egy bő hónapja, és maradt utána egy 15 éves kislány. A férje szintén közalkalmazott, nem hiszem hogy könnyű dolga lesz anyagilag, hogy megéljenek.

Szóval én a saját családomon belül azt látom, igencsak kockázatos későn gyereket vállalni, mert abszolút nincs garancia, hogy azt a gyereket te fel is tudod nevelni. És szerintem egy időskori gyerekvállalás még halmozott körültekintést és előrelátást igényel, legalábbis anyagi szempontból, hogy tuti fix bebiztosítsd, hogy ha valami történik veled, lesz aki és lesz amiből felneveli a gyereket.

Persze sosincs garancia az életben, és egy fiatallal is történhet bármi, a tragédia az nem korfüggő. De azt hiszem az elmondható, hogy minél idősebb az ember amikor gyereket vállal, annál nagyobb a valószínűsége hogy előbb meghal mint látná azt a gyereket felnőni.

Ayse:

Ezek szerint te is megszállott diplomagyűjtő vagy. :) Én is zsebelem be a papírokat, bár diplomám még "csak" kettő van, de megvan a következő 40 éves terv, hogy még milyen képzéseket szeretnék elvégezni. :) Hobbinak ez is elég drága amúgy...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Az én férjemet is hasonló gondolatok motiválják, hogy ne vállaljunk több babát. Ő 60 LESZ, mire Andris érettségizik... Pont akkor kell a legnagyobb pénzeket nyomatni, amikor ő már nyugdíjas lesz. És az együtt, ezen a Földön tölthető idő korlátai miatt minél előbb születik egy gyerek, annál több időt tölthetünk vele! Valamint saját magam is tanúsíthatom, hogy 10 évvel ezelőtt sokkal fittebb kismama lettem volna (hátfájás, éjszakázás).
De azért hadd írjak pozitív példát is:
a nagyszüleim idősek voltak, pláne abban a korban, amikor összeházasodtak és apukám megszületett: a nagymamám 40, a nagypapám 45. Szerencsére viszonylag, pláne ebben a vadkeleti régióban annak számítóan hosszú időt érhettek meg, látták, ahogy felnövünk, sőt a nagymamám még a férjemmel is találkozott. (elmondhatatlanul hiányoznak, nap mint nap).

Tanulás:
igen, el tudnék még képzelni egy-két évtizedet, amit tanulással tölthetnék... (pláne, ha nyernék a lottón, olyan fizetős szakokra iratkoznék be, hogy csak na!).
de asszem manapság nem sokan úszhatják meg az élethosszig való tanulást...

Kuha!
Ha neadj' Isten megtalálom azt az ugrálós macit, meg a fehér nyuszit, akkor a másik ajándék Karácsonyra csúszik. AZért még megpróbálok ravaszkodni!!!!

ayse

Ja, hogy mind a négyet megkapja, azt a Lili is felvetette...mondtam, hogy a Télapónak igazságosan kell elosztani az ajándékokat, nem lehet egyszerre 4-et kapni! (ezt valamiért elfogadta)

ayse

Sziasztok!

Tetszenek a témák! :)

Én mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni. Az is vagyok :D , de ennél jóval fiatalabb koromra terveztem, úgy húsz körül. Anyukám is 20 volt, amikor születtem, és olyan jó volt így! De neki marha nehéz volt, minden alap nélkül, állandó szegénységben. Mégis állandóan azt hallottuk a párommal, hogy mire vártok még, jöjjenek az unokák! Mi nem mertünk a semmire belevágni, főleg a férjem ilyen tervezős, nyilván övé a fő felelősség, így ő előbb az anyagi feltételek megteremtésén akart dolgozni, és mellesleg élni is akart. Ha nem ő lenne a párom, valószínűleg jóval előbb lettek volna gyerekeim, de így volt ez jól :)
Mindketten nagycsaládban nőttünk fel, egyértelműen sok gyereket szeretnénk, de persze az anyagiak, és a korunk nálunk is határt szabnak...

Rokica, Mea :) Tesóm is dolgozott képesítés nélkül óvónőként egy évig, de nem tudom, mennyire van még erre lehetőség, szerintem azért nem olyan kevés az óvónő, de nemtom. A Waldorfot meg tudom kérdezni, ha érdekel :)

Tegnap Gergő majdnem éjfélig nem volt hajlandó elaludni, tágra nyílt szemmel szopizott, majd nekiállt bulizni. Halálra nevettük magunkat, annyira édes volt, egyáltalán nem volt fáradt. Balázst sem hagyta aludni, ő is fönt volt majdnem 11-ig, de aztán kidőlt. Azt gondoltam ezek után, hogy 10-ig alszunk egy nagyot, de a szokásos fél nyolckor kukorékolt a kis vacak...

Ma meg jó vacakul vagyok, hasmenés, gyomorgörcsökkel kísérve. Remélem, ez is csak egy napig tart, és nem kapnak belőle a skacok.

Holnap jön a hugim, és jól elterveztem, hogy sütök töki pompost / vagy vasi langallót :) /, de pillanatnyilag nem igazán kívánom...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Jó kis témákat boncolgattok! :)

Én a régi munkahelyemre fogok visszamenni dolgozni. Szerettem is ott lenni és az időbeosztás is jó volt. Azt hiszem gyerek mellett ideális hely, bár a pénz nem túl versenyképes.
De még szerencse, hogy itt van nekünk Apa és mi is sokat köszönhetünk a szüleinknek! :)
Ennek ellenére, én egyelőre nem érzem úgy, hogy bemernék vállalni még egy babát. Én nem gondolom, hogy emiatt szégyenkeznem kellene, egy gyereket is szép dolog tisztességben, becsületben felnevelni.
Nem mondom, hogy nem lesz kistesó, csak azt, hogy mostanában nem.
Mi is szeretnénk jövőre nagyobb lakásba költözni és szeretnék kicsit dolgozni is.
Annak ellenére, hogy imádom Natit, néha nehezen viselem a bezártságot.
Úgy érzem, vissza kell kicsit térnem a "normál hétköznapokba", mielőtt bevállalok még egy gyereket.

Ma fogtam Natit és elmentünk a Brendonba. Vettem neki egy zenebölcsis bérletet! :)
Remélem tetszeni fog neki! :)

Miután vettünk még néhány dolgot, bementünk a játszóházba is.
Volt ott egy 4 éves kisfiú az Apukájával, aki nem mellesleg bazi jóképű volt! :lol:
Szépen terelgette magyarul a kisfiút, majd egyszer csak átváltottak németre és úgy csevegtek tovább. :)
A kis srác folyékonyan beszélt mindkét nyelven! :shock:
Megkérdeztem Apukát, hány éves a gyerek és mióta tanítják németül, mire elmesélte, hogy ők tulképp Németországba laknak és csak látogatóba jöttek haza. Ők csak magyarul beszélnek hozzá, de az ovi ugye német.
Háát, csak néztem, milyen ügyes volt a gyerek!

Ayse!
Lili tényleg jól feladta a leckét! :roll:

Andi&Nati

KépKép
duda

sziasztok :)

ezt az oldalt elolvastam, jó kis témák :)

Eszti náthája tegnap csúcsosodott, de annyira nem volt vészes, hogy nem meniünk csavarogni. barátnőztünk a westendben (a 4 hónapos Danival :) ). Eszti extázisba került a szökőkúttól, mindig meg akarta fogni a vízsugarat, amitől persze jó vizes lett. jól elfáradt este 6-ig aludt, aztán este kb fél10-től délelőtt 10-ig (2 megszakítással) :shock: :shock: :shock: ilyen még nem volt.
kezdtem is megijedni, hogy lehet, hpogy a párásító a baj, mert salvus vizet tettem bele, és egész este ment. de aztán jókedvűen ébredt és sokkal jobban van! :) :) és megint alszik :)

akkor a témák...

én nagyon szerencsésnek érzem magam. szüleink sokat segítenek, minden formában. van házunk, igaz egy halom hitellel, de legalább van, legrosszabb esetben el kell adnunk. adott férj, aki szerencsére elég aktív, úgy értem, ha rajtam múlt volna, akkor most még mindig az anyuék lakótelepi lakásában laknánk, de ő erősködött, hogy vágjunk bele, és igaza volt. van valamennyi tartalékunk is, de azt most kezdjük felélni, mert ember otthagyta a "rendes" állását, mert ki akarja magát próbálni más téren, vállalkozni akar, vagy valami ilyesmi, márnem bírom követni. a lényeg, hogy bízom benne, hogy megteremti nekünk az anyagi biztonságot. bár pont tegnap mondta, hogy bármikor kijönne velem amerikába, ha ott szeretnék dolgozni (tegnap volt a tv-ben, hogy nővérek mennek ki). sztem én erről már lemaradtam, és félnék is az egésztől.
a pénzre nekünk is sokkal jobban kellene figyelnünk, főleg nekem...

a tesókérdés nálunk is egyértelmű, mert iogaz, mi a húgommal nem voltunk annyira jó tesók, de kifelé ez annyira nem látszott, nagyon szeretjük egymást, és most is milyen jó, hogy van egy tánti :wink: a harmadik kérdésében majd azért végig kell gondolni, hogy mennyit tudunk majd segíteni nekik az elindulásban a nagy betűs élet felé. ki tudja milyen élet lesz 20 év múlva... én sok mindent kaptam a fenekem alá, van, aki azt mondja el vagyunk kényeztetve, de én nagyon örülök, és büszke vagyok rá, hogy ilyen jó szüleim vannak, amit csak lehetett mindent megkaptunk.
pedig emlékszem az első adidas cipőmre, még arra is, aki először rátaposott. sokat nélkülöztünk mi is (azért nem éheztünk szerencsére), de ezt már csak felnőtt fejjel tudom, akkor soha semmi nem hiányzott. engem is zavart, hogy én ezt hogyan fogom meghálálni az anyuéknak, és amióta van gyerekem tudom, hogy sehogyan. és ez így van jól. én a saját gyerekemnek adom tovább azt, amit én kaptam a szüleimtől, és remélem, hogy ő is ezt teszi majd.
nagyon furcsa volt arra rádöbbennem, hogy a gyerek szeretete a szülei iránt mennyivel másabb, mint az anya szeretete a gyereke iránt. talán nem lehet összehasonlítani, de mégis erősebb a gyerekem felé a kötelék, mint az anyukám felé, pedig nagyon-nagyon szeretem őt is. és tudom, hogy az anyu ezt tudja, és majd az én lányom is így lesz ezzel talán. azt el se tudom képzelni a fiúk fejében ez hogy van...

na asszem nagyon belemelegedtem, bocs, hogy hosszú lett

KépKép
KépKép
and

Ancsi:

300 USD / hó :( Attól függ mennyi éppen a dollár.

Maresz:

Szerintem nem egészen úgy merül fel, hogy vagy egynek mindent, vagy kettő nélkülöz... a kettőnek akkor részarányosan kevesebb jutna az anyagi javakból, ez igaz, de pl egy második gyerek korántsem olyan drága mint egy első, mivel már az elsőre az ember annyi mindent beruházott. Legalábbis én ezt most így látom. És azt is látom, hogy az első év még istenes volt gyerekkiadások szempontjából, még a szülést is belevéve, de a második már drágább. És az a sanda gyanúm, hogy egyre drágább lesz, és még jobban megugrik majd ha jön a sulis időszak, tankönyvek, stb.

Kuha:

Szerintem ne aggódj. Nem lehet állandóan a gyerekkel foglalkozni, az is egy fajta elkapatás. Én már ott tartok, hogy kevesebbet kéne Zsuzsával foglalkozni, hogy megtanulja, hogy nekem igenis néha főznöm, mosnom, takarítanom kéne. Mert eddig ezek 100%-ban amögé szorultak, hogy ha ő a társaságomat igényelte, és ez nem biztos hogy jó. Szerintem kifejezetten előnyös, ha Gergő megtanult magában (is) játszani, ettől nem lesz magába forduló, kivéve ha következetesen sosem vagy elérhető számára, de szerintem ez biztos nem így van.

Művészetek Palotája:

Én nagyon szeretnék menni, de hezitálok, mert Zsuzsa taknyol... és nem is miatta, mert ő tök jókedvű, tele van energiával, de lehet hogy a többi anyuka nem értékelné... Meglátom vasárnap hogy áll a helyzet taknyolás terén.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc!

Jobbulást kívánok, márcsak a holnapi pompos miatt is!!!

Ezek szerint nem viselitek már a borostyánkő láncot???

Duda!

Látom, rajtad is kijött vmi bezártságos-szar idős-egyedüllétes depi féle... :( :( :( :( :(
Lehetek őszinte? Én tök így vélekedek a 2 gyerekről.
Szeretnénk, de nem most, NEM IDE, és én a magam részéről dolgonzék egy keveset, mondjuk 2-3 évet minimum.
És nem feltétlenül a munka hiányzik, hanem az emberek társasága. Meg, hogy kizökkenjek ebből a bezártságból, monotonításból.

Azt megjegyzem, hogy szerintem sokkal jobban bírnám egyébként, és lehet, hogy másként is állnék a dolgokhoz, hogyha nem ebben a környezetben kéne élnem.
Hanem pl. olyan helyen, ahol több lehetőségünk van napi programokat csinálni.

Brendonos progi jól hangzik!!!
Jóképű Apuka?????? :lol: :lol: :lol:
Ejnye-bejnye!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Sziasztok!

Hazajöttek tegnap végre a fiúk, ma végre elmentünk villamosozni, mert Nolcsikának ez volt a kívánsága már 2 hete. :D
Előszőr ő volt beteg, minden nap mondta, ha meggyógyulok, ugye megyünk villamosozni? Aztán én lettem beteg, majd Apa.... :?
Na most végre mindenki jól van, szóval a 6-ossal mentünk egy kört, meg sétáltunk a körúton, közben találkoztam két csajjal, az egyiktől egy kötött mellényt vettem Nolcsinak, a másiktól meg egy Bobos bögrét a babaszobáról. :)
Egyszerre mindent letudtunk.

Most remélem alszanak.....

Nagyon jók ezek a mit dolgozzunk, mennyiből élünk kérdések.
Nekem is van egy informatikus/szervező mérnök diplomám, de informatikával nem szeretnék foglalkozni, sőt a szakmámba nem is tudnék visszamenni dolgozni, mert nem abból jöttem el szülni.
A főgáznál dolgoztam, oda remélem vissza is vesznek. Persze nem egy szuper karrier, de legalább van munkahelyem, elvileg 3-ig kell melózni, talán egy héten 2x tovább. 2 gyerek mellett nem is tudnám azt csinálni, amivel régebben foglalkoztam, az egy iszonyat stresszes meló, meg 7 előtt ritkán értem haza.... :(
Ami ugye 2-3 gyerek mellett megoldhatatlan. Mondjuk 3 gyerek mellett szerintem szinte minden napi 6-8 órás munka az.....Max. 4 órában tudom elképzeli, hogy dolgozzam, na de azt meg hol?????? :shock:
Szóval én se látok a jövőbe, nem tudom mit fogok 5 év múlva csinálni. :(
Magánvállalkozást én is csinálnék szívesen, de tőke nélkül ugye..
Anyagilag meg nem allunk rosszul, hála anyukámnak, meg Gabinak. Anyutól kaptuk a lakást, van telek is, Gabi meg sokat dolgozik, hogy meglegyen mindenünk. Csakhát mi is bevállaltunk két új autót is, ami nagyon-nagyon sok pénzt elvisz havonta. :(
Persze ha lejár a hitel, akkor a lakást szeretnénk felújítani, utána meg a telket, vagyis 10 évre betábláztuk magunkat előre. :?
Gabi szüleit nekünk kell segíteni, mostohaapám tudna adni, de nem ad, anyum meg amennyit tud segít, de ezek inkább apróságok a gyerekeknek, nem is várom el tőle, neki sincs olyan sok. Meg ugye nagyimat is mi meg anya támogatjuk, mert egyedül él és 50 E a nyugdíja, amiből a rezsi majd 40E :shock: :(

Maresz!
Megann nem jelentkezett a puiért, akkor a Tiéd szerintem! :D
Posta legyen, vagy esetleg jöttök vasárnap a Művészetek Palotájába a játszóházba? Mert mi szerintem igen, oda is el tudnám vinni.
Mi is két évet vártunk Nolcsira, de Leonka 1 alkalomból jött össze, nem tervezetten.... :P

Évi!
Mi szeretnénk menni a játszóházba!!!!!
vasárnapi ebéd meg lesz vagy másnapi maradék, vagy útközben valami....

Ayse!
Hú, de okos Lili, Nolcsi is próbál néha mást mondani, de megírtuk a levelet és benne van a sárga bobos sisak!!!! :D

Róki!
Na ezért is szeretnék valamit dolgozni, mert mi van, ha Gabival valamikor történik valami. Szerintem nem is az a lényeg, hogy mikor vállalod a gyereket, csak az a rizikós a mai világban, hogy ha anyuka otthon marad. Mert ha gáz van, akkor hova menjen dolgozni, kinek kell???
Mi pont tavaly kezdtünk el gondolkozni, hogy kötünk valami életbiztosítást Gabira, mert bámi történhet és akkor én ittmaradok a 2 gyerekkel, hogy élünk meg??
A korai gyerekvállalásnak az egy nagy előnye, hogy nem 60 évesen leszel nagyi, vagy még később. Nálunk is milyen jó, hogy Nolcsinak van dédije is még. :D

Ayse!
Látom, egyet gondoltunk :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Andi, én is hasonlóan vagyok a másodikkal, mint te :)
szeretnék dolgozni is egy kicsit, és még mindig nem szoktam meg teljesen, hogy van egy Esztink :) bár azért nem vagyok ennyire határozott, mint te...

végülis munka szempontjából is szsrencsés vagyok, mert legalább tuti lesz állásom, ha vissza akarok menni. az más kérdés, hogy mennyiért és megint más kérdés, hogy mennyit kell dolgozni. nem tudom elképzelni, hogy éjszakázzak 1-2 gyerek mellett. az már gyerek nélkül is jelentősen befolyásolta a kapcsolatunkat :( ugye ált. 6-ot ügyeltem, ami éves szinten 2 hónap nem otthon alvást jelent, és akkor nem számoltam, hogy ügyelet utáni másnap is későn megyek haza, és csak egyre van erőm, bedőlni az ágyba. ezek után nem csoda, hogy az Eszti a szakvizsgára való készülés közben fogant :lol:
vagy kardiológus leszek és megyek butulni egy szakrendelőbe nem sok pénzért, de legalább stresszmentesen és kevesebb órában, vagy kitalálok valami mást. hát ezt találgatom már évek óta :( nekem is van egy másoddiplomám, közgazdasági-menedzser, de sajnos nem vagyok az a típus. én hülye gyógyítani szeretek :D
még a jogon gondolkodtam, de azt nem tudom elképzelni, hogy az mennyi munkával jár, mármint orvos-jogászként dolgozni.
vagy valami totál mással foglalkozni, de akkor meg idegesít, hogy tanultam egy csomót, és dobjam ki az ablakon?

hűűű, megjött apa!!! nem is tudom mikor volt itthon ilyen korán, sztem amikor el sem ment dolgozni :) :) :)

KépKép
KépKép
and

Hűűű, Andrea!

Ezen az utolsó részen, tökre elérzékenyültem. Annyira szépen leírtad a gondolataidat, és nagyon egyet értek vele.
Én is nagyon soxor szeretném meghálálni a szüleimnek azt, amit tőlük kaptunk. Hogy felneveltek minket tisztességgel, becsülettel.
És hogy néha nekik sem volt a legkönnyebb.

És még egy gondolat: én soha nem voltam anyummal barátnői kapcsolatban. Sőőőt. Tinédzserként nagyon sok mindent nem értettem, hogy mit miért így vagy úgy tesznek velünk kapcsolatban, és persze soha nem díjaztam a nevelési elveiket.
Ma már másképp látom, és nagyon büszke vagyok rá!

Szóval, én soha nem fogom megbocsájtani magamnak a következőt:
Anyum felajánlotta, hogy idejön hozzánk egy-másfél hétre, miután Gergő születése után hazajövünk a kórházból, és hogy segít, amiben csak kell.
Én, persze az öntudatos, magabiztos nő erről hallani sem akartam.
De nem volt merszem megmondani neki, hogy majd én meg fogok tudni oldani minden problémát, és nincs szükség arra, hogy jöjjön.
Meg persze nem is akartam ezzel megbántani.
Úgyhogy anyum jött, ott volt másfél hétig, és sírva könyörögtem neki, hogy maradjon még.
Nagyon-nagyon sokat segített, és nagyon hálás vagyok neki mindenért.
És akkor nagyon, de nagyon átértékelődött bennem az anyum iránti viszonyom.
Úgy érzem, azzal, hogy én is anya lettem, sokkal másabb lett a viszonyunk.
MOndhatni, most lett olyan barátnős.
És nagyon sajnálom azokat az éveket, amiket "fiatal" koromban nem használtam ki. Igaz, kettőn állt a vásár, én nagyon soxor én nem álltam úgy a dolgokhoz, ahogy kell.
Apummal mindig is haveri volt a viszonyunk, ez a mai napig is így van.
És sajnos nagyon soxor gondolkodom el azon, hogy annyira rövid az élet, és mi lesz velem, ha már ők nem lesznek.
És , ami Gergő előtt soha nem volt jellemző, mostmár szertartásszerűen, naponta 2x beszélek velük telefonon.
Egyszer délelőtt, egyszer este.

Na, megyek, megmosom a képem, mert apa mindjárt itthon van, azt nem tudja, min bömbölök...
Csak ezt le akartam írni...

Kép
kuha

Duda!
Ne hülyéskedj, miért kéne szégyenkezned, hogy nem szeretnél még egy gyereket. Akár egyelőre, akár örökre.
Szerintem ezt mindenkinek magának kell tudnia, érezni, hány gyereket akar. Nem szabad elítélni senkit, azt se, aki 1-et, azt se, aki 5-öt!
Pl van Gabinak egy munkatársa, akinek 4 gyereke van eddig. Hívő katolikusok, így nem védekeznek és azon a véleményen vannak, hogy annyi gyerekük lesz, amennyit az Isten ad. Most itt tartanak, a legidősebb talán 7 éves, szóval gyosan egymás után jöttek. Állítólag most egy kicsit pihennek, de hogy hogy, azt nem tudom :D :D Mivel védekezés ugye kizárva!
Ők így gondolját, Te máshogy, így szép ez a világ, hogy ennyi féle ember van benne! :D :wink:

Ja nekünk sincs semmi tartalékunk, nem is tudok spórolni, Gabi meg aztán....... :lol:
Mondjuk egyelőre nem is tudnánk, örülök, ha hónap végén nem kell kölcsönkérni. :?
Szerintem ezt a sok jót, amit anyumtól és nagyitól kaptam, nem lehet soha meghálálni. Szerintem And neked van igazad, mert próbálom én is ugy nevelni a fiaimat, annyit adni nekik, amennyit én kaptam és reménykedem benne, hogy olyan emberekké válnak, akik valamennyit visszaadnak nekünk, a nagyszüleinek, illetve ők is jó szülők lesznek. Azt szeretném, ha ezt vinnék magukkal, hogy a szülőket tiszteljük, szeressük és higgyünk a család összetartó erejében! Mert ez a legfontosabb!
Mostohaapámnak mindig is az a baja, hogy mi (nagyi, anyu, öcsém és én) mennyire összetartóak vagyuk, akár jóban, akár bajban!
Ő meg ebből kimarad (amit persze magának köszönhet :? )
Azt szeretném, ha a fiúk is ilyenek lennének. :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc!
Remélem hamar túlesel a hasmenéses víruson :(
Nálunk mindenkinek csak 1-2 napig tartoot, pedig még anyum meg nagyim is elkapta :(
Gergő nem semmi, hogy ennyire bírja az éjszakázást! :shock:
Borostyánkő láncot már nem használjátok? Vagy csak nem hatékony?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Pfúúú,KÉSZ VAGYOK!!!!!! :D
Azt hittem sose végzek,de most már minden csili-vili!!! :D Úgy szeretem mikor ilyen szép rend van mindenhol!!
Holnapra már csak az ablakpucolás és függönymosás maradt,de azt mondta párom,hogy azt bevállalja!!! :shock: :D :D

Most pedig befekszek egy nagy kád forró vizben és áztatom magam!!!Mert megérdemlem!!! :lol: :lol:
Este meg megyünk szerintem vásárolgatni ajándékokat!!!

ancsi26

Benianyu!

Látom, már megjöttetek a wellnesezésből :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok,

megvagyunk mi is...dec.11-15 ig megyünk kehidára "kényeztető hétköznepokra"...jó kis akciójuk van...

itt van egy Tüncsis, "újra szeretek pancsizni" kép!
Kép

persze hab az nincs benne :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Úgy látom ez a gyerek+anyagiak téma mindenkit megérintett egy kicsit!

Minden betegnek jobbulást kívánok!!!

And!

Én Peti előtt 12-24, 12-48-as váltásban dolgoztam! Így utólag visszagondolva már nem csodálom, hogy 9 hónapba telt míg "összejött"Peti . Az is Karácsonykor volt! :lol: :lol: :lol: . Amúgy az akkori munkakörömbe már biztos nem mehetek vissza, mert még táppénzem voltam, amikor áthelyeztek. De nem baj, a lényeg, hogy van (lesz) hová visszamenem dolgozni! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok! :)

Barbi
Igen, megjöttünk, de még olvasgatni sem volt eddig időm. Csak bejelentkeztem, amit láttál.
Rendesen visszaolvasni sem nagyon lesz időm, pedig jó a téma, beleolvastam egy két hozzászólásba.

Szuperjó három nap volt!!! :) :) :) Nagyon jó a szálloda, a gyerekek nagyon élvezték, meg mi is! :) Jókat ettünk, jókat aludtunk (ez inkább a gyerekekre és Apára vonatkozik), fürödtünk, játszóházaztunk! :) :) :)
Felrakok egy pár képet. :)

Kép Dani pancsizik
Kép Beni a vízben
Kép a szobában legjobban a kiskáddal szerettek játszani
Kép Dani a babakádban, ami már csak játékra jó
Kép játszóházban (annyira folyik Dani nyála, hogy muszáj volt odakötnöm egy cowboypelust)
Kép Beni kukucskál
Kép megyünk úszni Benivel (mikor Dani aludt, mentünk kettesben is - nagyon kellett Beninek, hogy kettesben is legyünk)
Kép Dani itt nem volt oda az alvás ötletéért

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu! :)

Húúú de klassz lehetett a pihi! :wink:
Nagyon jók a képek!!! :)

Ancsi! :)

Ügyi vagy(takarítás) :wink:
Sikerült vásárolni?

Prüntyi! :)

De édes Tüncsike! :)

Mea
mea

Csak egy gyors bekukk....

Benianyu!
Tök jó lehetett, édesek a fiú, különösen az első orrfelhúzós mosolygós, meg amikor ölelgetik egymást! :D:D:D (így az én gyerkőceim is szoktak)

Barbi!
A hívő házaspár szerintem úgy pihen, hogy mire lerendezika 4 gyereket, magukat, a háztartást, úgy zuhannak az ágyba, hogy már a párnafelé menetközben elalszanak. :lol: :lol:

ayse

Sziasztok csajok!

Képzeljétek, tegnap Barbival összefutottunk a Renoválásban. Szövetkabátot akartam venni, de végül vettem egy dögös hosszú, hímzett farmerkabátot 500 Ft-ért. :D :D :D :D :D :D :D
Ma meg mentünk volna temetésre :( és a Szabolcs vette volna elő a szövetkabátját, és az még a tisztítós tasakban volt, na mikor kiveszi, hát nem az ő jó nagy, hosszú fekete kabátja, hanem egy sötétszürke, rövid női kabát! :D :D :D :D :D :D :D :D Hát majd besz.rtam a röhögéstől, hogy sem az apja, aki elhozta a tisztítóból, sem ő, mikor elrakta nem vette észre, hogy elcserélték. :D :D :D :D :D Ráadásul ez még tavasszal volt, úgyhogy nem sok esély van rá, hogy vissza tudják cserélni. Viszont a kabát jó rám, így ha marad, akkor nem nekem, hanem Szabolcsnak kell újat venni. :D :D :D :D :D :D

A fiúk talán meggyógyultak.
Körkérdés: Karácsonyra mit vesztek a gyerekeknek, és mit pl. anyós, apósnak, szülőknek?

Visszaolvasok.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok,
bár én úgy gondolom, hogy elég fiatal vagyok (25) ettől függetlenül nekem nagyon fontos, hogy biztonságban tudjam a gyerekemet anyagilag és ezért elhatároztuk évente 100 000 ft-ot félreteszünk gyerekenként. Eddig sikerült :) + az életbiztosítás is van.
Ha meg visszamegyek dolgozni akkor megbeszéltük férjemmel hogy lízingelünk mégegy lakást. PErsze csak akkor ha olyan fizetéssel visszavesznek, hogy ezt be tudjuk vállalni. Így legalább később mindkét gyerekre rá tudunk majd hagyni valamit.
Ezenkívűl szerencsére a keresztanyukám (aki nekem olyan mintha az édesanyám lenne mert ő nevelt fel) Rolira hagyja a lakását. Persze ez még nagyon messzi dolog, de rményeim szerint nem fogom szarban hagyni soha őt/őket!!!

BODZA, merre jársz? Baba?????
Csikken

KépKép
Kép
csikken

Egyébként nekem sincs diplomám :(
Sajnos gondjaim vannak a kitartással.
Van egy 4-ből 3 év elvégzett és egy szeptemberben elkezdett aminek vizsgáira nem mentem el. De pl. nekem tapasztalat, hogy amikor állást kerestem és pont Fősulira jártam 3helyből 1 volt ahol nem azt mondták, hogy a kfokú végzettség is megfelel, sőt nem is támogatják a diplomát...

KépKép
Kép
csikken

Szóval 3 ból 1 nél mondták hogy támogatják a diplomát és eó2-nél, hogy nem!!!
És ezek bankok voltak-
Csikken

KépKép
Kép
csikken

Még mindig egyben... :) Köszönöm a hiányolást!

A ctg még mindig nyílegyenes 20-nál, de ma még egy jót sétáltam a városban ctg után. Sőt, férjjel beültünk a Vörös Oroszlánba. :lol:

Visszaolvasok, bár lehet, hogy írni már nem lesz erőm, hulla vagyok.

Kép

Kép

Kép
bodza

Még mindig egyben... :) Köszönöm a hiányolást!

A ctg még mindig nyílegyenes 20-nál, de ma még egy jót sétáltam a városban ctg után. Sőt, férjjel beültünk a Vörös Oroszlánba. :lol:

Visszaolvasok, bár lehet, hogy írni már nem lesz erőm, hulla vagyok.

Kép

Kép

Kép
bodza

Jó estét!

Bodza :) Már mindenki ezt kérdezi, minden nap ötször legalább, ugye?
Vörös Oroszlán :D

Benianyu :) Üdv itthon újra! Milyen jó lehetett Nektek! Jók a képek!
Nem azt mondtad, hogy tönkrement a fényképező? Vagy mégsem?

Kuha, Barbi :) Aranyosak vagytok, köszi! Gyanítom, hogy nem a vírus, mert nem az a rohangálósfajta hasmenés, egyszer-kétszer voltam, inkább a hasam fájdogál, meg a gyomrom görcsöl. De már jobb, délután a játszón már fogócskázni is volt erőm a srácokkal/ Balázst kellett elkapni, Gergő az ölemben kacagott, így együtt futottunk/.
Úgyhogy lesz töki pompos :)
Borostyán lánc: azért kérdezitek, mert nem akart elaludni Gergő? Mert ez a bulizás tegnap este szerintem azért volt, mert kicsit megcsúsztunk az esti programmal, és átbillent szegény a holtponton. Balázzsal voltunk fogorvosnál, hétkor végeztünk, onnét hazaséta, vacsi, fürdés, egy órát csúsztunk kábé.
Amúgy egész nap rajta van a lánc, és szerintem jó. Jobban alszik, és nagyon jókedvű. A dokinéninek megmutattam az ínyét tegnap, hogy normális-e, hogy ennyire lila. Azt mondta, igen, de elég fájdalmas dolog. És elvileg magától kifakad, de ha netán nem, akkor kivágja, de egyelőre a természetre hagyná/ én is!/ Szóval ebből a fájdalomból nem sokat észlelünk szerencsére.

Viszont ma észrevettem egy kinövést a szájában. Mint valami vadhús, vagy miafene. Nem izgatna különösebben, de emlékszem, hogy 4 évvel ezelőtt Balázs kis barátnőjének altatásban metszettek ki egy ilyet :( Két hét múlva megyünk újra Balázzsal a fogorvoshoz, megmutatom, hátha tud valami megnyugtatót mondani. Ha nem, akkor januárban oltáskor megnézi a gyerekorvos / ha nem múlik el addig/.

Zsóf :) Jót nevettem a kabátos sztorin :lol:
Ajándék: még csak most hangolódom a karácsonyra, igazából még csak a gyerekeken törtem a fejem. Gergő valószínűleg FP Sütifaló bödönt kap, mert nagyon tetszett neki, amikor kipróbáltuk egy üzletben, és ilyenünk még nincs. Mikulásra talán szerzek neki valami jópofa játéktelefont, hogy ne az enyémet tegye megint tönkre :) Anyóséknak gőzöm sincs, de a gyerekekről készült videót biztos megkapják.
Tesóm az új Stahl könyvet kapja, nagyanyám Nők Lapja előfizetést.
Hogy a férjemnek mi a frászt találjak ki???

Andi :) Nehogy azt gondold, hogy ez szégyen! Az sokkal nagyobb szégyen, ha valaki nem vallja be, hogy nem akar gyereket, és csak azért van neki, mert a szomszédnak is van... Ismerek ilyeneket :(
Nem vagyunk egyformák, és ez tényleg így a legjobb :)

Az anyagi kérdés marha nehéz. Nálunk is évek óta van Apának életbiztosítása, és Balázsnak is van valami nemtommicsodája, amit gyűjtögetünk neki. Lassan nem ártana Gergőnek is, de ez az év nem volt a topon anyagilag nálunk sem. Baromira nem tudjuk beosztani a pénzt sajnos, állandóan csak ámulunk, hogy anyukám, vagy a húgom, párom nagyanyja hogy élnek meg sokkal kevesebből. De tény, hogy egyre nehezebb, és nem nagyon tudjuk megelőzni, hogy kifollyon a kezünk közül a pénz. Régebben minden fillért írtunk, de nem sokat ért, legföljebb megnyugodtunk, hogy tudjuk, mire ment el...
Az valóban egy komoly kérdés, hogy vajon fel tudjuk-e nevelni a gyerekeinket? Ez megint egy olyan dolog, hogy húsz évesen is érhet baleset, nem kell ahhoz 60-nak lenni, hogy ezen agyaljunk. Ahogy lesz, úgy lesz jó, úgy van megírva. Óvintézkedéseket tehetünk / mint az életbiztosítás, egészséges életmód :) / oszt annyi. Mostanában egyre többször jut eszembe, hogy ha meglesz a három kölök, utána kis pihi, és amikor már mindegyik nagyobbacska, és már baromira hiányzik a babaillat, akkor jöhet egy ráadás :) Persze nem húzhatjuk sokáig, nem vagyunk 20 évesek. De nekem ez tetszik... És ha mi nem leszünk már, ott lesznek egymásnak a szerető testvérek :) Mondjuk egy lottó ötös sem ártana.

Jut eszembe: tegnap este Balázs mellett feküdtem, vártam, hogy aludjon már. Járt az agya, majd megszólal: "anya, te hány éves vagy?" Mondom, hogy 33. Jó, elkönyveli, a fal felé fordul. Már azt hittem, alszik, amikor őrületes fintort vágva rámnéz, és visszakérdez: 33???

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

huh, elfelejtettem:
Benianyu, nagyon tutik a képek! :) :) :)

KépKép
Kép
csikken

Jóreggelt!

Egy újabb átaludt éjszaka! Hurrá! :) Zsuzsa fél hat táján ébredt először, ivott egy kis vizet, és visszaaludt. Most nem kell bölcsibe menni, kiváncsi vagyok meddig alszik ha hagyom...

Tök jó ez az új rendszer, tetszik. ;) Csak maradjon meg ez a jó kis új rend.

Kicsit féltem hogy a mai éjszakát nem fogja kibírni, mert már megint kibukta a tápszerét elalváskor. SZerintem az a baj, hogy elalszik, de még nem adja ám oda az üveget, hanem szívja, szívja ösztönösen, és egész egyszerűen túltömi magát. Oldalra fordul és kijön az egész. Általában félálomban eltolja magától az üveget ha már nem kell, vagy annyira éhes még hogy addig szívja amíg üres, de még ébren van, legalább félig. Lehet hogy előre kéne mozdítani a tápszerezést, hogy ne ezen aludjon be... csak még nem szántam rá magam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?