Sziasztok!
Juci, Barbi!
Köszönöm szépen, dícséretnek veszem. Igazából leszűrtem a nagy balhéból a következtetéseket, meg már nem először kaptam visszajelzésként, hogy a stílusomon csiszolni kéne, úgyhogy próbálok odafigyelni...
Barbi!
Sajnálom hogy átment rajtatok a vírus, én rettegek egy ilyentől, ami mindhármunkat leteper. David elég hisztis beteg tud lenni, el nem tudom képzelni milyen lesz ha felváltva járunk hányni.
And:
Neked meg azt akartam írni, hogy olyan szimpatikus ahogy kezelted ezt a kórház/nem kórház témát. "Megértelek, de nem értek egyet." Olyan egyszerű mondat, lezárja a témát és mégis tiszteletben tartja a másik véleményét. Néha így rácsodálkozom egy-egy ilyen frázisra, ami olyan szép és egyszerű csak nekem sose jutna eszembe, inkább magyarázkodom fél oldalon keresztül...
Megann:
Férj:
Azért azt ő is láthatja, ha a gyerek már hány az ordítástól, akkor valamit változtatni kéne a stratégián??? Azzal amúgy egyetértek, hogy nem jó ha nem adod oda neki, mert akkor tényleg sose tanulja meg és az egész gyerekgondozás a te nyakadban marad, és magaddal szúrsz ki hosszútávon. Úgy látszik, Apukának némi rávezetésre van szüksége.
Egyébként van nálunk is hogy nyelem a véleményem olyan dolgok miatt amit szerintem David rosszul csinál, mert iszonyúan be tud sértődni, ha úgy gondolja, kritika éri. Az egyik jelenlegi dolog ami piszkálja a csőrömet, hogy Zsuzsa popsija elég gyakran kipirosodik, és igazából nem tudunk vele mit kezdeni, mert úgy tűnik, független attól, milyen krémet használunk meg ilyesmi. Viszont az egyetlen bejövős módszer hogy gyakran kell tisztába rakni, kakiból AZONNAL kiszedni, és jól letörölgetni a popsiját. Na ez az utóbbi nem nagyon megy Davidnek, valahogy nem "meri" elég mélyen kitörölni, és ha csak pisis, akkor épphogycsak letapizza a törlőkendővel, de nem törli a fenekét... de volt már olyan is hogy épp ott voltam, és rászóltam, hogy hé, még kakis a gyerek feneke...
De ennél nem merem neki nyomatékosabban elmagyarázni hogy hogy csinálja, mert háklis arra, hogy szerinte én úgy gondolom, mindent jobban tudok, és ő mindent rosszul csinál.
Cleo:
Jajjjjjj... azért egy pár képet kihagyhattál volna rólam... pl azt amelyiken Zsuzsa a hajamba kapaszkodva próbál felállni... szörnyen nézek ki...
Megann:
Még azt akartam hozzáfűzni a 32 éves gyerek témához (az enyém 38 éves gyerek), hogy ő meg folyton piszkálja Zsuzsát evés közben amitől én idegbajt kapok, hagyja már békén a gyerek orrát mikor eszik. Vagy aki megtanította Zsuzsának hogy püfölje az arcát és akkor ő mókás zajokat hallat, aztán most meg van sértődve, mikor Zsuzsa akkor is az arcára üt, ha nem játékból teszi... szóval egy kicsit következetesebben kéne...
Jucc:
Örülök hogy bevált!
Én ma este is alkalmaztam... Zsuzsa orra már nemcsak folyik, hanem kifejezetten taknyol... ömlik az orrából a cucc állandó törölgetések mellett, úgyhogy most reggel-este szívom neki... hálistennek más baja nincs.
And:
Mikor írták azt a szülészeti nagykönyvet?
És vajon szemész látta-e hogy mit írnak bele?
Totka!
Jobbulást nektek!
Mea:
Hurrá, körkérdés!
Önálló evés: igen, Zsuzsa mindig is önállóan evett, onnantól kezdve hogy David 4-5 hónaposan megtanította neki fogni a saját üvegét, aztán meg szilárd ételből igazi mennyiséget csak azután kezdett enni, hogy saját maga rakta a szájába... a legújabb tudománya, hogy egyedül eszik kanállal és egyedül iszik (rendes) pohárból. Biztos hogy a bölcsiből nyert az ihletet, mert eddig nem érdekelte ennyire a kanalazás, sem a kanalazható ételek. De mióta a kanállal megbarátkozott, eszi a főzelékeket amit azelőtt soha (igaz, csak itthon, a bölcsiben következetesen nem).
Tápi/tej: Tápszert lefekvéshez kap Zsuzsa 200 ml-t. Napközben néha kap tejet inni.
Fogmosás: Napi egyszer-kétszer, ahogy sikerül, megrágicsálja a fogkeféjét, aztán ha éppen hagyja, akkor én is megsikálom neki.
Hajvágás: Még nem vágtuk azóta mióta a géppel én levágtam, azóta lelkemre kötötte a család, hogy ne én vágjam, fodrászhoz meg még nem szántam el magam hogy elvigyem.
Alvás: Mi is bajban vagyunk vele, teljesen felbolydult most a beosztása, úgyhogy ebben ötletem sincs...
Kaja: Zsuzsa már szinte mindenen túl van... sört azért még nem kóstoltattunk vele... de pl a múltkor azon kaptam, hogy evett erdei gyümölcsös muffint, amiben pedig kismagvas van, amit pedig 18 hós koráig nem kéne... meg mogyorót nem kapott még. Csokit sem (már szelet formájában) csak kakaót meg csokis pudingot meg csokis tejberizst... szóval azért ismeri a csokisat... Fekete teát is kóstolt már, meg az oviban pl mézesteát adnak nekik, tehát a mézen is túl vagyunk...