Sziasztok!
Először is köszönöm a Zsuzsás hozzászólásokat... én is arra jutottam, kicsit túldimenzionálom a dada megjegyzését. Lehet, szakmai ártalom, de szerintem inkább fordítva: azért mentem ebbe a szakmába mert szeretek mindent (túl)analizálni.
Otthonszülés:
Csikken: tudom hogy van lehetőség hazamenni saját felelősségre, de tkp engem nem a gyermekágyas rész zavart a kórházban, hanem az hogy ott kellett szülni és lebeg az ember feje felett, hogy valami beavatkozást alkalmaznak hogy gyorsítsák a szülést. Én a kórházi légkört szeretném most elkerülni a szülésnél. Utána szívesen befekszem 4 napra.
Megann:
Remélem nem lesz semmi baja Lénának. Hálistennek ha le is nyelte, ez a habtapi nem sérti fel a beleit, hanem szépen kikakilja. Szerintem ne okold magatokat, nem lehet minden pillanatban figyelni a gyereket, és nem fogsz tudni minden veszélyforrást kivédeni.
Amúgy pedig vérszemet kaptam és mi is elmentünk ma az állatkertbe egy ismerősömmel (akinek tegnap kellett volna szülnie
de sehol semmi). Zsuzsa irtóra élvezte, szinte végigtotyogta az egészet, magyarázott, kiabált, vihogott végig, pedig ilyen célirányosan még sose sétált, max a lakásban vagy játszótéren fel és alá. De láthatólag nagyon tetszett neki, mikor leültünk valahova akkor ment kacérkodni a körülöttünk levőkkel, ha meg sétáltunk, akkor elkapta egyikünk ujját és húzta maga után irdatlan tempóban. Nagyon tetszett neki a jegesmedve, a zsiráf meg a majmok, de a nagy kedvenc az a kecskék voltak, amiket meg lehetett simogatni. Képzelhetitek milyen hülyén néztem ki nagy pocakkal, karom alatt Zsuzsa ahogy átmászom a kerítésen (mert nem kapu van hanem létrán fel és le kell átmászni a kerítést
). Sokszor leültünk itt-ott, gyümölcsöt, főt kukoricát eszegettünk, pihentünk. Gyönyörű idő volt, nagyon örülök hogy kihasználtam. Hazafelé úton Zsuzsa elaludt, nem volt szívem megkockáztatni hogy felébred, úgyhogy kint maradtam vele az autóban, ahol aztán engem is elnyomott az álom, és így aludtunk együtt több mint egy órát! David ki is jött jót röhögni rajtunk.
Barbi!
Jobban vannak már a fiúk?
Megann!
Miért vették el tőled Lénát 6-7 órára az Istvánban?!?! Bocs, erre nem is emlékszem hogy írtad volna. Hiszen azt mondtad, nagyon jó szülésed volt...
Otthonszülés előadássorozat:
Ez tkp egy egész tanfolyam. Ami dec 1-én lesz, az egy információs est, ingyen. A rákövetkező hétfőn kezdődnek egész napos előadások/foglalkozások, ez már fizetős. A témaköröket meg lehet nézni itt:
http://www.szules.hu/new/napvilag/szule ... abadon.htm
Juci:
Sajnálom hogy így megszenvedtek a kakival! Szed Marci vasat plusszban?? Ez jutott eszembe, mert tudom, ez nagyon meg tudja fogni még a felnőtt hasát is.
Jucc:
Az érdi bezárt, így én még ott tartottam, nincs is születésház, csak otthonszülés, de aztán az Otthon szültem topikban mondták, hogy csak átköltözött az Alma utcába a XII. kerületbe. Ami még közelebb is van.
And:
Igazából semmit nem tudok róla hogy hol van és milyen ez a születésház, annyit hogy a buszmegálló neve az Érsebészeti Klinika, tehát az legalábbis ott van. De majd rákérdezek, bár biztos vagyok benne, hogy ez az egyik leggyakoribb kérdés: mi van ha gáz van? Hol a legközelebbi szülészet?