Új privát üzeneted érkezett!

:twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné: Flatley :D én is szeretem :)

most megyek, mert felébredt Eszti. 2,5 órát aludt!

KépKép
KépKép
and

Halihó!

Andrea!
De jók a képek! Édesek a csajok! :D

Barbi!
Húú, szegény srácok! :( Jobbulást nekik!

Ancsi!
Én is szavaztam Melire, még akkor, amikor feltetted a linket!!!!!
Csak nem írtam!
Te letudod magadnak gyantázni a szemöldököd? :shock:
De jó neked! :)

Juci, Benianyu!
Olyan jó mosolygós képeket tettetek fel! :)
Benianyu, tetszik a pántod! :lol:
Apának már megjegyeztem, mennyire örülnék egy gravírozott medálnak! :oops: :lol:
Juci, Marci annyira szép lett! Ahogy ül, a felhajtott gallérú pólójában! :shock: Kész vagyok tőle! :D
Sztem tök sokat változott! :)

Jucc!
Jó sokáig húzták a vöröseid! :lol:
Remélem azért jól érezted ma magad! :)

Nyúlné!
Bőrgyógyi :) :(
Megtennél nekem valamit? :oops: Nati náthás volt két hétig, már jól van, de még köhécsel. Most szakad fel neki, ami letapadt.
Szerdán kapná a 15hós oltást. Megkérdeznéd Apósodat, hogy így szabad-e már oltani, vagy meg kell várni, amíg teljesen tünetmentes lesz?
Ha azt mondja várjunk még, harcolok majd a dr. néninkkel!
Köszi szépen!
De jó, hogy sikerült meglepni Nagynyulat! :D Annyira kellenek az ilyenek a szürke hétköznapokba! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Jajj, Eszti sapkájától kifeküdtem!!!!!!
AAAAAAAAAAAAAAnnyira cuki!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilyet hol lehet venni?
A másik két állatkertező hölgy is igen csinos!

Gergőnek boldog névnapot kívánunk!!!

Ancsi!
Nekem ugyanez van a kezemmel, mint Neked, idén tavasszal kezdődött. Ha egy icipici mosogatószer kerül rá, szörnyű lesz. Neked mit írnak fel????

Barbi!
Jobbulást a fiúknak!
Lili is hányós típus és szinte mindig görcsöt kap, szóval akkor sem bírja abbahagyni, ha már nincs is mit hányni. A dedalonetta kúp nagyon bevált erre. Receptköteles, de a felnőtt dedalonkúp nem és annak négyszeres a hatóanyaga, szóval négyfelé kell vágni és akkor mehet. Asszem valami nyugtató is van benne, vagy ennek van valami nyugtató jellegű hatása, legalább is Lili el is alszik utána gyakran (vagy majd kijavítanak a szakértők).

And!
Az, hogy két (sőt három) topikba írogatok az olyan, mintha egybe írnék több embernek (mint a szakadás előtt).

Rokica!
Az általam idézett 20-80 aránypár forrására nem emlékszem (nem is biztos, hogy megadták), de biztos vagyok benne, hogy az ELTE előadásán ez hangzott el. Gondolom olyasmi kísérleteket végezhettek, hogy mi történt, ha egy ikerpár valamilyen okból más-más környezetben nevelődött. Azért megpróbálok utánanézni,mert mostmár engem is izgat.
Csányi ezen adatát a Nők Lapjában futó sorozatában olvastam.

Csodálkoznék, ha lenne olyan gyerek, akinek nincsenek dühkitörései! Ha Andris valamit nem csináhat meg, sikítozik és van amikor egész testét megfeszíti. Lili is ezt csinálta. Nem hinném, hogy kkóros lenne. Szerintem is a szorongásodat vetítetted ki erre a mondatra. (a dadáéra)
egyébként is mikor legyenek dühkitörései egy aprócseprőnek, ha nem a bölcsibe szoktatáskor????? Nagyon nehéz időszak ez neki...
Lilinek is akkor vett egy utolsó, drámai fordulatot a dackorszaka, amikor oviba került. Pedig nagyon várta, ott nem is volt semmi gond, 2 nap alatt beszokott (nagyon előkészítettem, mivel neki már lehetett ugye az értelmére is appellálni). De velünk szemben, látszólag az ovitól teljesen független szituációkban őrjöngött. Pl. hogy ne kössük be az autósülésébe. De olyan hangosan és zaklatottan üvöltözte, hogy "Apu ne, Apu neeeeeeeeee!!!!!!!", hogy még a bolt hátsó raktárából is előjöttek megnézni, hogy ki nyúzza elevenen a gyerekét....

ayse

Hahó.

Hű,de jók a képek!!!
Eszméletlen szép csaj mind a kettő!!!
Megann.
Te is jól nézel ki!! :D

Ayse.
Fogalmam sincs mi a krém neve!!Nincs ráirva.Ez ilyen gyógyszertári keverék!!
Én évek óta szenvedek ettől!!Ezért se lehettem fodrász! :(
De csak ettől a krémtől múlik el!! :(

Lányok!!Köszönöm aki szavazott,de valami ott nem működik,mert csak 2 szavazatot mutat!! :evil: :evil:

Mára azt hiszem ennyi,mert jön Meli tesója és itt is alszik!!!! :D
Lesz nagy hacacáré este!! :D

Szép estét nektek!!

ancsi26

Jaj,de hülye vagyok.

Azért jöttem,hogy feltegyek két képet Meliről!! :?

Kép

Kép

ancsi26

Jajj de szép kislány Melike, nagyot nőtt! Ő is kislány már inkább, mint baba! Hasonlít Apukájára! Lili hajával mi is csináltuk ezt régebben. :)

ayse

Képzeljétek,

Ma összeszedtem a bátorságom és felhívtam Geréb Ágit (az egyetlen szülész aki otthonszüléseket kísér) hogy érdeklődjek nála hogy mi merre meddig. Zsuzsával 36. héten próbáltam átmenni hozzá, akkor már nem vállalt el, mert van egy egyhetes tanfolyam az otthonszülésről amit kötelező kijárni előtte, és már lecsúsztam róla. Most december 1-én lesz a következő információs est, és az utána következő hét a tanfolyam. Elmegyünk informálódni, és ha szimpatikus, akkor én lehet váltok inkább mint hogy találgassam melyik kórházba menjek ügyeletes orvoshoz szülni. Kérdeztem, hogy csak otthonszüléseket vállal, és mondta, hogy már újra működik a születésház, tehát oda is lehet menni. Ez nekem jó, mert engem feszélyez, hogy a szomszéd néni vajon mit hall.

Majd beszámolok, milyen volt az információs est. Gondolom akkor válaszolnak egy csomó kérdésemre, pl hogy a terhesgondozást hivatalosan akkor ki végzi, merthogy a papírok ugye kellenek a támogatások igényléséhez. Meg ilyenek.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok

látom megvolt az állatkertezés...nagyon tuti képek lettek!

Mi meg átvettük az autót! :) képet csak holnap, mert már sötét van...

Kép

Kép
prüntyi

Róki, dejó! Engem is érdekel majd amit ott hallasz! A születésház hol van?

Kép

Kép
prüntyi

Rokica, nagyon kíváncsi vagyok rá, miket hallasz, tapasztalsz! tudod, nekem előítéleteim vannak :oops:

Prüntyi! gratulálok az új autóhoz!!!
és igazad volt! tényleg fantasztikus érzés :) ma igazán éreztem. gondoltam egyet reggel beültünk az Esztivel, és elmentünk az állatkertbe. nem kellett egyeztetni apával, és nem kellett szenvedni a bkv-val kőbányáról. Eszti is jót aludt oda és visszafelé is. szóval szuper!!
használd te is egészséggel! :)

Ayse, de igenis számít, hogy hány topikba írsz, legalábbis nekem igen. én még ezt sem tudom mindig követni, te meg annyira figyelmes vagy mindenkivel, és látod, ez mindenkinek feltűnik!!

Megann, várjuk a te képeidet is! :) tudom, ósönöztök :wink:
látod, milyen jó, hogy kapott Eszti kölesgolyót, 5-ig aludt :) viszont akkor tettem csak tisztába :oops:

KépKép
KépKép
and

én is szavaztam Melire! (nemrég :oops: , akkor 14-et mutatott)

Nyúlné! a roy és ádám miatt is irigykedem, biztos jó buli volt, láttam a kúltúrházban a programajánlást (asszem ott láttam), de a sikeres meglepi miatt még inkább!!! olyan ügyes vagy!!! és szerencsés is :wink: ha én próbálnék ilyet szervezni tuti, hogy aznap elhúzódna az az olaszóra, meg dugó lenne, meg piros hó esne, vagy akármi :lol: de azért apabiztos így is nagyon értékelné :lol: :lol:

KépKép
KépKép
and

And:

Igen, gondoltam is rád ma ezzel kapcsolatban. :) Igazából nem hiszem hogy újat tudnak nekem mondani, de én is kiváncsi vagyok. Az információs est után lehet jelentkezni a szülésfelkészítő tanfolyamra, ami egyhetes. A születésház az Alma utcában van a XII. kerületben, már nem tudom ki kérdezte... kiváncsi vagyok, hogy néz ki, milyen is egy születésház, milyen berendezésük/felszerelésük van.

Egyébként engem nagyban befolyásol amit olvasok a témában, és engem meggyőzött amit olvastam, hogy a kórházban alkalmazott beavatkozások maguk azok amik a későbbiekben a legtöbb szövődményért felelősek. Tehát azért hogy kivédjenek egy-egy ritka komplikációt, többszáz szülő nőnél alkalmaznak olyan beavatkozásokat, amik maguk szövődményekhez vezet(het)nek. Kezdjük ott, hogy egy beindított szülés 30%-al növeli utána a császármetszés esélyét. Hogy egy programozott császár 300%-al növeli az anyai halálozás esélyét. Természetesen nem az indokolt esetekről van szó, amikor egy valós veszélyt hárít el a beavatkozás, de szerintem most már a legtöbb beavatkozás vagy kényelmi, vagy megelőző okokból történik, és emiatt nemhogy javul, hanem stagnál/romlik az anyai és csecsemő mortalitás és morbiditás a kórházakban.

Persze megértem, hogy a legtöbb nő úgy van vele, hogy bevállal bármit, csak a babának ne legyen baja, illetve ha esetlegesen baja van, akkor azonnal tudjanak vele mit kezdeni. Én meg inkább úgy gondolom, hogy 99.9% hogy nem lesz semmi baj, ezért nem cserélem le ezt a rizikót egy sokkal nagyobb valószínűségűre. Ha ez így érthető...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi!

Koppintva tőled én is tojásrántottát csináltam tegnap este vacsorára, és Zsuzsa nagyon élvezte! :) Nyerő ötlet volt, köszi szépen. :)

Ma este meg borsófőzelék volt, és azt is ette! Mióta megtanult saját magának kanalazni, azóta eszi a főzeléket meg a pépes dolgokat is. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, úgy emlékszem te is kértél EDA-t, az a születésházban is megoldható, vagy már más szülésre készülsz (értem ezalatta az érzéstelenítő nélküli állapotot)?

Kép

Kép
prüntyi

And, köszi! Holnap meglesz a próba... :wink:

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi:

Más szülésre készülök. :) Magyarul fájdalomcsillapítás nélkülire.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :) :) :)

Ma is jó sokat írtatok, mostanáig olvastam vissza, de jó fáradt vagyok, kérdés, hogy mennyire emlékszem. :wink: :wink:

Ma nekünk is lett egy új autónk. Vagyis az autó nem új, csak a régebbit cseréltük egy néhány évvel újabbra. Alfa Romeo 156-os, gyönyörű darab. :) Az előző is Alfa volt. Apa nagy Alfa rajongó, már hónapok óta nézegette a neten a kocsikat. Most volt egy elég jó munkája és abból megvettük. :)

Prüntyi,
Gratula nektek is az új kocsihoz! :)

And, Megann,
Nagyon nagyon jók az állatkerti képek. Mind a két kiscsaj szuperédes, a sapekok is nagyon jól állnak rajtuk! :) And, nagyon jók a kommentárok is, annyit nevettem. Főleg, azon, hogy "te tudod, mit akar Anyu tőlünk?" :) :) :)

Nyúlné,
Nagyon kedves volt a meglepedésed Apanyúlnak! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :) Én is bírom Roy és Ádám zenéjét! :)
Flatleynyuszi haláli lehet, bár te valószínüleg nem értékeled minden esetben. :wink:

Barbi,
Nagyon sajnálom, hogy a fiúk ennyire betegek! Szörnyű lehetett a tegnap éjszakátok. Gyors gyógyulást kívánok nekik!!! Még nem volt szó róla, hogy Nolcsi manduláját ki kell venni? Ha jól emlékszem nem ez az első mandulagyulladása. Nem ijesztgetni akarlak!
Beni is hányós, de a sok hányás után ő is jobban szokott lenni, talán távozik valamennyi vírus.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Apa beült a kádba, egyhamar nem fog kijönni, úgyhogy még írogatok egy darabig, úgy sem voltam egész nap! :) Remélem, nem megint magamban fogok beszélni. :wink: :? :oops:

Megann,
And pedzegetett fényképeket! :wink: :wink: :wink:

Rokica,
Ha a szülők kérdezték, hogy lehet-e hazavinni a bölcsis kajából, akkor tényleg jó lehet. Ugyanez az ovisról nem mondható el minden esetben. :( Jó lenne, ha Zsuzsa is rákapna! :)
Bátor voltál Geréb Ágival. Én drukkolok, hogy úgy valósuljon meg a szülésed, ahogy szeretnéd, főleg, ha az információs est után is így gondolod.

Kuha,
Bár már elutaztatok, de úgyis visszaolvasol. :) :) :)
Utólag is sok boldogságot Gergőnek névnapja alkalmából! :)
Ezt a Vaterás regisztrációt még mindig nemigazán értem, de nekem működik simán így is, úgyhogy nem is agyalok rajta tovább.

Zsuzsa,
Én is lándzsás útifűszirupot adtam Daninak a köhögésre és nála nagyon jól bevált. Szerencsére az ízével sincs baja.
További jobbulást Julcsinak!

Ancsi,
Köszi a bókot! Mióta gyerekeim vannak tényleg vigyori lettem. :)
A sütidet nem dícsértem meg a múltkor, pedig nagyon gusztusosnak nézett ki. :)
Meli milyen nagylány lett tényleg! :)

Duda,
Köszi, de azt a hajpántot csak akkor rakom fel, ha már sehogysem áll a hajam és nincs időm megmosni. :wink: :wink:
Elfelejtettem megírni :oops: , de megkérdeztem a szüleimet. Egy ismerős ékszerésznél csináltatták a medálomat, meg tudom adni az elérhetőségét, ha szeretnéd. :)
JuciMarci a felhajtott gallérú polójában nem Elvis-es egy kicsit? :)

Ayse,
Nálunk ilyen gyereknyúzásos balhé Benivel a hajmosásoknál volt. Panelban még a tizediken is hallották, hogy mikor van nálunk hajmosás. :? Szerencsére most már leszokott róla. :) Dani is mérgelődik, ha nem sikerül valami. Szerintem ez természetes ebben a korban, sőt még egy jó ideig. :)

benianyu

Benianyu! :)

Akartam már kérdezni, mivel a két tesó között nálatok 4 év van, Te visszamentél dolgozni Beni után?

Te mekkora korkülönbséget akartál, ennyit?

Bevált nálatok ez a nagyobb korkülönbség?

Mea
mea

De jó lehetett az állatkert! És a képek, meg a feliratok is nagyon jók!

Róki, bátor vagy, én nem merném megkockáztatni az otthonszülést. Remélem, véletlenül sem kerül rá sor :roll:

Kezdem hősnek érezni magam, egész nap pakolok, közben persze megyünk sétálni, vásárolni, főzök... áááh, nem véletlenül érzem hősnek magam, azért én nem vagyok ez a sokatbiró háziasszony tipus, nemsokára besokallok. Csak lenne már december!

KépKép

KépKép
majola

sziasztok!

Állatkert!!!Nagyon szuperek a képek!!!!!!And, Te is kreatív vagy ám feliratozásban!!!!Annyit nevettem!Tényleg klassz mindkét csajszi sapekja!Megann:hűha, nagyon jól nézel ki!!!Én nemtom mekkora akaraterőd van?????Tényleg csini vagy.várom a Te képeid is!
Rokica
Férjemmel ma este dohogtunk a Duna tv hiradóját hallván:Csaba meg is jegyezte, hogy tuti, emelkedni fog az otthonszülések száma!
Én beszari vagyok(meg mindent túlaggódok), de nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak Neked.
Viki
Habos, fürcsis Peti: :lol: :lol: :lol: Bilibe kakilás:ügyik vagytok, hajrá-hajrá!!!!
Ancsi
Melike nagyon nőcis, szép kislány!
Fertőzések :(
And
Kicsit lassan reagálok :oops: , nyár elején jártam én is kangoozni, Orosházára.Nagyon bele voltam szerelmesedve, jólesett, hogy az az egy óra csak az enyém.Mondjuk, bármily szoros felső+sportmellt.volt rajtam, a cicijeim nagyon fájtak a rengeteg ugritól.Nagyon béna voltam, de nem zavart egyeltalán.Utánna jöttek a baromi melegek, és nagyon meguntam.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Benianyu, Prüntyi:
gratulálok a kocsikhoz!!!!Sok-sok balesetmentes utat!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Mea,
Igen, dolgoztam másfél évig Dani születése előtt. Beni két és fél éves elmúlt, amikor visszamentem (úgy alakult, hogy a férjem összeveszett a főnökével, otthagyta a céget és muszáj volt, szerencsére hamar talált új helyet), Úgy döntöttünk, hogy Beni ne legyen bölcsis pár hónapra (lehet, hogy fel sem vették volna), az idő alatt a szüleim és egy pótnagyi (Anyukám régi barátnője) vigyáztak rá.
Nálunk bejött a 4 év korkülönbség, bár nem terveztük, így sikerült. Először nem is volt biztos, hogy lesz Beninek kistestvére, de aztán meggondoltuk magunkat. Milyen jól tettük!!! :)
Féltékenység terén nehezebb egy nagyobb gyerek, viszont az önállóság és a jó kommunikáció nagyon sokat számít pozitív irányban. Az sem elhanyagolható, hogy a nagyobb már ovis, így talán megoldható, hogy délelőtt több idő jut a kicsire, délután meg a nagyra vagy inkább a közös játékra. :wink:

benianyu

Mea,
Igen, dolgoztam másfél évig Dani születése előtt. Beni két és fél éves elmúlt, amikor visszamentem (úgy alakult, hogy a férjem összeveszett a főnökével, otthagyta a céget és muszáj volt, szerencsére hamar talált új helyet), Úgy döntöttünk, hogy Beni ne legyen bölcsis pár hónapra (lehet, hogy fel sem vették volna), az idő alatt a szüleim és egy pótnagyi (Anyukám régi barátnője) vigyáztak rá.
Nálunk bejött a 4 év korkülönbség, bár nem terveztük, így sikerült. Először nem is volt biztos, hogy lesz Beninek kistestvére, de aztán meggondoltuk magunkat. Milyen jól tettük!!! :)
Féltékenység terén nehezebb egy nagyobb gyerek, viszont az önállóság és a jó kommunikáció nagyon sokat számít pozitív irányban. Az sem elhanyagolható, hogy a nagyobb már ovis, így talán megoldható, hogy délelőtt több idő jut a kicsire, délután meg a nagyra vagy inkább a közös játékra. :wink:

benianyu

lkdfnalkébjhvlékcmcasdálkgnséáflédk (ide jó csúnyát gondoljatok) babanet!!!! de utálom, hogy fél napig nem lehet belépni, mert épp karbantartanak! :twisted: :twisted: :twisted:

benianyu

Totka,
Köszi :)

benianyu

Sziasztok!

Húúúúúúú na tegnap nem tudtam jönni de pótolok mindent, KÓRHÁZBA VITTÜK LÉNÁT ESTE 9 KOR :cry: :cry: :cry:

Hát dettó Kuháék..azaz majdnem dettó :cry:

Megjöttünk Auchanból, férj a spájzban pakolászott, és közben adogatta Lénának a kölesgolyót(vacsi után), és egyszercsak hallom hogy fulldokolva köhög egy párat...odamegyek..mire odaértem már abba is hagyta...de a kezében mit találok?????
2 rohadt habtapi puzzle golyóformájú darabkát :shock: :shock: :evil: :evil: az egyiket nyálasan :( :( :( :(
Na elvettem tőle...visszatettem a helyére bele a habtapiba és feltűnt hogy az egyik ilyen mütyür lófing db hiányzik :( :( :(
Na majd elájultam...hogy tán csak nem azt nyelte le...mert Léna alapjában nem egy fulldoklós tipus :( :(
Na elővettem férjet, hogy mégis amikor adta a golyót a kezébe nem tűnt föl neki hogy mást is szorongat??? :evil:
Persze ő nem nézte, nem látta, ő pakolt....
Na öltözés vissza...kórház...

Szerencsére itt a Kistarcsaiban nagyon kedvesek voltak, telefonon mondták hogy menjünk várnak minket, egy kis fiatal 30 körüli doktornő nézte meg Lénát...aki teljesen felnőttesen viselkedett.
Meghallgatta a dokinéni, azt mondta hogy a tüdejébe biztos nem ment, mert egy ekkora db valahol elzárná a légutakat és ő mindenhol meghallgatta Lénát és sehol semmi...
Ha meg a gyomrába ment..ha ment egyáltalán...akkor meg majd kikakilja...
Szóval most figyelnem kell, hogy nem válik e nehézzé a légzése, kakil-e, nem lázasodik e be..
Visszaraktuk a légzésfigyelőt....minden rendben volt éjszaka, kakilt is..evett is..nem is lázas...

Úgyhogy remélem megúsztuk :( :(

Na és most visszaolvasok..

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
Jajjjjj! :( :( De szerencse, hogy nem lett baj!!! :wink: Remélem, nem is lesz!!!
K...a habtapi! :evil: :evil: Nálunk ezért nincs is összerakva!!! Drukk, hogy kikakilja Léna!!!

benianyu

Na vissza is olvastam.....

Barbi!
:(
Még emlegettünk is Anddal hogy vajon milyen éjszakátok lehetett..
Sajnálom...remélem mára már jobban vannak a srácok 8)

Benianyu!
Igérem pótolom a képeket :wink:
Csak most jön a bútorasztalos, utána megyünk Kikába :? férj teljesen megőrült, hogy hétvégén akar ilyen helyre menni :?

Nyúlné!
Bizony nem tudsz ilyen képeket csinálni.....mondjuk esetleg ha szülsz Kisnyúl mellé egy ikrek kislányt :roll: :roll: :roll: 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:
Hűűűűűű képzeld mit művelnének ők hárman a kisnyulak.. :lol: :lol: :lol:

And!
Köszönjük nektek a szép napot...annyira jó volt visszanézni a képeket......hazajön férj és azonnal megmutatom neki, hogy igy telik a napunk ha jól érezzük magunkat...
Ja és természetesen behugyáltam a kommentárokon....annyira tuti...
Látom jót tett a kreativitásodnak a séta..

Hát képzeld, Léna cseszett aludni..... :shock: :shock:
Még a kocsiban elheherészett nekem addig amig beértünk férj irodájába..ott kiboritotta az iratmegsemmisitőt és szanaszét hurcolta a papirt belőle mind az 50 négyzetméteren, majd kilopdosta a szekrényből a kulcsokat...ellopkodta a papirokat....belemászott a felmosófödörbe...szóval tisztára kicsinált...de apját is, meg még a titkánőt is.... :shock: :shock:
Térdencsúszva szedegettük utána a papirokat meg a mindent :twisted: :twisted:
A kis ördög...
Én meg úgy ültem volna....úgy elfáradtam :oops: :oops: :oops:
Te nem????
Na szóval Léna csak 4 kor aludt el..amikor beültettem megint a kocsiba és elmentem a gyorsmosóba....mert még szerencse hogy jó messze parkoltam...mert a pofámról leégett volna a bőr..hogy milyen dzsuvás kocsival járunk :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Na folyt...

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Én is valószinűbbnek tarom hogy nem is nyelte le, mert már hiányoztak belőle db.ok...csak erre pont nem emlékszem hogy hiányzott volna.....viszont már 88 szor összeragasztottam, és Léna mindig szétszedi őket :evil:
Remélem, hogy csak az a kölesgolyó csúszott mellé.....

Most azon agyalok hogy lehet hogy kivágom a francba az egészet....de olyan praktikus, hővédő..puha...Léna olyan sokat tanyázik a konyhában.... :roll: :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann

Nyúlné!

Hát az tény hogy MEGCSINÁLTUK!!!!! :D :D
Mármint a fogyit... :D :D
És még szeretnék egy 2-3 kilót fogyni, talán hétfőtől megint csinálok egy no zaba 3-4 hetet...
De sajnos feszes nem vagyok...egyáltalán nem :D :D
Mondjuk az internet előtt üldögéléstől nem is leszek izmos :lol: :lol: :wink: :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok,
Elöször is Gergőnek utólag Boldog Névnapot !
Kép
Állatkerti képek nagyon jók lettek! :)
Megann, Léna :( Reméljük semmi baj nem lesz.
Habtapi. Nekünk férjem a hátoldalát leragasztotta azzal a barna vastag ragszalaggal. De egyébként már nem használjuk, szóval a szekrény mélyén van.

Róki, beszéltem valamelyik nap volt osztálytársammal aki elvileg otthon szült volna, arra is készült, de vágül nem tudott mert baba nem akart kijönni. Így az Istvánban szült az ügyeletesnél. Másnp hazajött. Azt mondta, nem sokan tudják, de van már mód ambuláns szülészetre is és akkor másnap hazaengednek. nem kell korházban lenni. Most is otthonszülésre készül, mert megint terhes.

Tegnap voltunk férjjel vacsorázni. évesek voltunk :) Rolit meg lepasszoltuk nagyihoz :) Annyira jó volt a vacsi. hmmm

Ancsi én szavaznék a gyerekedre, de nem találom a linket. Szóval írd le mégegyszer légyszi.

Kriszti és Roli

KépKép
Kép
csikken

4 évesek :)

KépKép
Kép
csikken

Halihó!

Na asztalos elment..
Hurrá...

Csikken!
Ez az ambuláns szülészet jól hangzik :D
Hol lehet ennek utánaérdeklődni...
Tekintve hogy én ugyan az alapitványi szobában voltam, de nagyon nem éreztem jól magam..kosz volt, rémes kaja..., lehet hogy legközelebb én is elgondolkodnék rajta...
Sokkal jobb lett volna itthon.., és akkor legalább a látogatók is szép itthoni környezetbe jöhettek volna apránként...meg akkor nem viszik el Lénát tőlem 6-7 óra hosszára :evil:

Na most nemtom....lehet hogy már csak ebéd után megyünk Kikába....

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Köszönjük a kedvességeteket!

Barbi
Gyógyuljatok meg! Szegény Nolcsi! Leon megúszta?

A csajok nagyon édesek mind az összes három!

És And tök ügyes vagy, hogy mozogsz és Megann gratula a - kilókhoz!

És Totka Te hogy állsz ezen a téren? :wink:

Prüntyi
Gratulálok az új kocsihoz. Használjátok egészséggel és óvatosan.

Ja és Benianyu Nektek is gratulálok az új járgányhoz. Ez hamar ment :lol:

Rokica
Engem is nagyon érdekel a G. Ági féle előadás. Légyszives számoljál majd be!

Bodza
Mi újság? Anyósék alvása hogyan oldódott meg? És Kristóf még nem kezdett el csomagolni? :P

Nálunk nem sok jó van. Nagyon vissza esett Marci kaki ügyben. És ráadásul a vacak hashajtó lekvártól nagyon fájt a pocija is. És a popóját is tiszta véresre kicsípte. Teljesen tanácstalan vagyok. Most megpróbálom a tápszert abba hagyni és a tejet bevezetni. Hátha meghajtja. Csak nehéz eset nagyon Marci. Meg sem hajlandó szinte kóstolni a gyümölcs levet, tejet amik esetleg segítenének. Valahogy ki kell majd cseleznem.
Na erről ennyit. Le vagyok törve, mint a bili füle.
Ja és hogy teljes legyen az örömöm a hitel sem megy simán.

Amúgy ma megyünk beszerezni még dolgokat. És holnapra szeretnék egy igazi gyerekprogramot. Ötletek esetleg? Eddig állatkert jutott eszembe. Esetleg egy arborétum.

Mindenkinek kellemes hétvégét! Biztos ezer és egy dolgot hagytam ki.
Ja! Kuha
Boldog névnapot GErgőnek. Ha még nem írtam volna. Már azt sem tudom :oops:

puszi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Megann!

Sajnálom, ami LÉnával történt, remélem nem lesz semmi baj!
Habtapi: én már hónapokkal ezelőtt elpakoltam az egészet, mert Peti állandóan szétszedte, és bekapdosta őket. Hiába volt vastag barna ragasztószalaggal hátul összeragasztva, azt is szétszedte, sőt a nagyobb darabokból még le is harapott kisebbeket, úgyhogy nálam betelt a pohár, és lent van az összes a tárolóban. Inkáb vettük ezt a terepasztalos játszószőnyeget! Nem olyan puha meg meleg, de legalább nem lehet szétszedni, meg megenni!!!

Egyébként ma regel bilibe pisilt, és a fürdőszobába kakilt! :oops: Szóval elkezdett pisilni, én meg alátartottam a bilit, ekkor nagyokat nevetett és szépen pisilt a bimbibe állva, iolyan nagyfiúsan! Majd leguggolt a fürdőben és elkezdett kakilni, ekkor rá akartam ültetni a bilire, de nem ült rá, így a kőre kakilt! :oops: Nem baj, legalább ez sem csípte a kis fenekét! Olyan csúnya volt szegénynek tegnap előtt, még vérzett is este, amikor le akartam törölni törlőkendővel! De most már sokkal jonbb a helyzet. :D

Valaki kérdezte a bilire szoktatást, hogy mikortól ajánlott: nos, azt nem tudom, meg én nem is akarom neki erőltetni, csak a feneke miatt ez valahogy most így jött össze. Lehet, hogy így reggelente ez lesz a menetrend, de nem erőltetem, és nem is várom el tőle, hogy bilizzen, ha ő nem akar. Ráér még szerintem egy évet is, ha úgy jön össze! De azért örülök neki, hogy már 2. reggel sikerül a pelenkán kívülre kakilni, pisilni neki! :D

Szép napot Mindenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Húúúúúúúúúúúúú, mennyi hibát csináltam, bocs, csak gyorsan írtam :oops: :oops: :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Juci!

A véres popóra leírnám, ami nekünk segített (ugye pont egyszerre írtunk az előbb :wink: ): Felhívtunk egy ismerős gyerekorvost, aki azt mondta, hogy kamillás vízbe fürdessem Petit (akár naponta többször is) , és ne adjak neki enni semmi olyat, ami savas (narancs, mandarin, paradicsom...) és a pelenkázáskor felváltva használjam a Sudocremet és a Bepanthent. (és vízzel mossam le, ne törlőkendőzzek) Na meg minél sűrűbben cseréljek pelust és hagyjam pár percig pelenka nélkül futkosni a lakásban. Gondolom ennek a nagy részét tudtad magadtól is, bocs, hogy így írtam, de ez a sudocrem bepanten váltogatás nekünk bejött. Azt mondta a dokibácsi, hogy azért jó, mert a S. szárít, míg a B. zsíroz! Szóval ha gondolod próbáld ki, hátha segít! :) A nem kakiláshoz sajna nem tudok hozzászólni, nálunk ezzel szerencsére nincsen semmi gond!
Marcinak jobbulást!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Na lányok, itt az új szerzemény...
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Hűűűű csajok! Már megint annyit írtatok, hogy sajnos nem jutott időm vasalni!
Végre annyit lóghatok a neten, amennyit csak akarok, szakdolgozat leadva, Apa már le is lépett Luxemburgba!
Ez még tegnapi termés, ma csak este tudok visszaolvasni, de este a klljhlkuhgj :twisted: babnet nem engedett vissza!

Ma voltunk doktornéninél, méreckedés, miegymás, Tomi 13 kg!!! :shock:
Kicsit aggódom, szerintetek kövér gyerkőcöm van. Persze én nem látom annak, de lehet akkor se látnám, ha az lenne....
Ezek után a magasságát meg sem jegyeztem.

Judit
Balázsszáj nagyon jóóó! :lol:

Juci
Gratula a lakáshoz! Marci milyen nagyfiú már, de továbbra is iszonyatosan jóképű! :oops:

Zsuzsa
Julcsi milyen okos! Ha jól tudom kb. 2 éves korban beszélnek mondatokban a babák nem?

Hajni
Sajnálom a munkahelyedet :( De 1 év még nagy idő!

Maresz
Mi újság, gyógyulgatsz? Brigi jól van?

Ayse
Ikea sztori :) Ne haragudj, nem vicces, de a svédnévkitalálósdi jó lehetett!

Annamami
Nagyon szép családod van!!
Fütyitéma: Nálunk Apa fürdet és 2-3 naponta „megmozgatja” a fütyköst, szerencsére nagyon könnyen megy. Ma én fürdettem és Tomi megfogta a kezem és rátette a fütyijére, közben nézett rám. Nem sikerült ugyan felhúzni, de jókat mosolyogtunk mind a ketten. :D :oops:

Kuha
Nekünk is van hidegpárásítónk, nagyon szeretem! Ha jól tudom 40 és 60 % között jó a páratartalom! Bocs! Látom Andrea már írta!
Gergőnek boldog névnapot!!Bodza
Elmennék a könyvesboltba, (köszi a tippet!) nem tudod, nyitva vannak szombaton?

Barbi
Fiúknak jobbulást!!!

Prüntyi
Gratula az új autóhoz!

Benianyu
Nektek is jó száguldozást vele!

Megann, Andrea
Nagyon jók a képek, a csajok, tényleg hasonlítanak satyekban!
Macifüles nagyon állat!

folyt. köv.

Szilvi

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Mire visszaolvastam, a nagyja ki is esett a fejemből :evil:

Barbi :) Nagyon gyors gyógyulást a családnak!!! Már sokszor írtam, nekem a hányás a mumus. Ha valamelyik kölköm öklendezik egyet, egész napra görcsbe rándul a gyomrom...

Prüntyi :) Hű, de csecse járgány!
Köhögésre: útifű teát keverheted kakukkfűvel is, még jobb. Enyémek nem nagyon isszák meg, nálunk a szirup a nyerő, de ezzel is próbálkozom, mert állítólag jobb.
Sajnos a srácaim se bírnak kikeveredni ebből a köhögős-náthás kórságból, 3 hete tart legalább, már azt hittem, elmúlt, és most megint vissza :cry:

Rokica :) Hajrá otthonszülés! Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, a hallottakra! Ezek szerint már nem Érden van a Születésház? Amikor Balázst vártuk, én is felhívtam, akkor még ott volt a tanfolyás, de végül nem mentünk el...

And :) Nagyon jók az állatkerti képek, szerencsémre én élőben is megcsodálhattam a szépséges csajokat tegnap :) Azt hittem, a játszóházban is összefutunk, mi oda tartottunk, amikor elmentetek mellettünk, ezért nem is köszöntem olyan nagyon, gondoltam, még dumálunk. Bár utána monduk is a lányokkal, hogy ha csak a kicsikkel lennénk, valószínűleg mi is mennénk már haza.
Engem is nagyon bánt továbbra is ez a szétszakadás, ilyenkor különösen. Ha nem lenne ez a hülye ellentét, természetesen itt is jeleztem volna, amikor a kockáknál, hogy állatkertezés készül. Sajnálom, hogy ilyen bénán alakult...
Titkolózás tényleg nem volt, de egy kis rosszindulatocskát véltem kiérezni Kuha megjegyzéseiből.
Eleinte én úgy terveztem, ide nem fogok írni, csak olvasni, Benneteket, mert kicsit furának éreztem a két topikban való részvételt. De nem bírtam ki :oops: A kockáknál nincs túl nagy pörgés, azt nem nehéz követni, itt nehezebb dolgom van, így is volt itt mindig, és ez így van jól :)

Ja, mi nem vittünk gépet az Állatkertbe sajnos...

További szép hétvégét!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

szépnapot :)

Megann,
nem semmi, hogy Léna ilyen jól bírja!!! még a végén kiderül, hogy tényleg egy jó alvó csajom van, mit rinyálok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
a habtapinak a kis részeit miért nem gyűjtöd össze??? :shock: bennem is megfagyott volna a vér :( én már viszonylag rutinos vagyok félrenyelésben, de akkor is, ehhez nem lehet hozzászokni.
ráadásul az Eszti szokott csak úgy, játékból köhécselni, és még röhög is rajta a kis gonosz :D
azért most már remélem megnyugodtál, tuti túl vagytok rajta!
különben is ezentúl Jucc gombostűje fog nekem bevillanni :wink:

mi sem vagyunk ma levegőn :( Eszti most alszik. apa tegnap foci közben meghúzta a bokáját, de ez még nem volt elég, utána squash-olt egy órát. úgyhogy most fekve olvassa az újságjait :evil:

Prüntyi!! csodaszép a kocsi! szenvedélyesvörös :wink: :lol:
valamiért én mindig a feketére szavazok, mert azt tuti, hogy nem unom meg, de azért irígykedem a merészekre :)
egyébként olyan a picasso kívűlről, mintha valaki mindíg símogatná :wink: és a reklámját is nagyon szerettem :)

Juci!
elfelejtettem megkérdezni vagy elfelejtettem, hogy elfelejtettem-e :lol: ) :oops: :oops: , hogy a kaki-szaki mit mondott? ez így tényleg nagyon nehéz lehet nektek :( :( :(

ambuláns szülészet: nem ez az, amikor meg kell beszélned a gyerekdokival, hogy várjon, hogy beadja az oltást és levegye a vért? az egyik vizsgálatot csak a 4. napon végzik (fenilketonuria/PKU).nekem, mint kezdő kismamának jó volt, hogy bármikor szólhattam, hogy segítség kell, és valaki elmondta, hogy merre van az előre.

Rokica, én megértelek, csak nem értek veled egyet, de ezt már tisztáztuk korábban :wink:
az jutott erről eszembe, hogy én a munkámban mindig igyekeztem a 100%-ra törekedni, ezért a ritka dolgokat is figyelembe véve ez nyílván növelte a munka mennyiségét, viszont nyugodt volt a lelkiismeretem
a statisztikákkal mindig az a bajom, hogy ha a saját szempontomból nézem, akkor nem tudok vele mit kezdeni. ott volt az amniocentézis. azt mondták a kromoszóma rendellenesség valószínűsége 2 % vagy 2-3 (most nem emlékszem), tehát 98 %, hogy semmi gond. de ha csak a pocakomban lévő gyereket nézem, akkor vagy igen, vagy nem.nekem mindig ott van a fejemben, hogy ok, de mi van, ha pont ő a 100./1000. eset, aki a ritka kivétel. és mivel itt nem rólam van szó, hanem a gyerekemről, azért az ő rovására nem vállalhatom a felelősséget. én így érzem.
(mindezt úgy, hogy még egy harmadik személytől is függünk)
szélsőséges vagyok ezzel kapcsolatban, mint a cigivel kapcsolatban is :oops:
a születésházra nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen feltételek vannak ott. ha jól tudom, az szülészeti osztály mellet van, ugye?

KépKép
KépKép
and

Jucc!
ezt a "béna" helyzetet én igyekeztem magamban nagyon kurtán elntézni. ti is voltatok, mi is voltunk, és összefutottunk. ennyi. az, hogy kiben mekkora rosszindulat van, sztem nem csak attól függ, hogy mit ír le. remélem ezt nem érti senki félre. én egészen egyszerűen nem foglalkozom már ezzel az ellentétesdivel.
sztem mi majd akkor megyünk játszóházba, ha hideg lesz, Eszti így is kidőlt teljesen. és milyen volt a játszóház? érdemes ilyen kicsivel is menni?
gondolom jövőre még többször fogunk majd összefutni, mert mi tuti veszünk éves bérletet :)

KépKép
KépKép
and

elfelejtettem reagálni, valaki kérdezte, hogy hol vettük a sapit: a hundm-ben! csak azért vettem, mert nem bírtam ott hagyni, de nagyon bejött, mert két patent állása van, a nyakát is védi egy kicsit és a patent nagyon kényelmes, nem tudja szétszedni és gyorsan lehet le-föl adni.

KépKép
KépKép
and

tényleg Bodza!!!
helyzet???

KépKép
KépKép
and

Csak gyors bekukk!

Mert még nem mentünk el a Kikába, mert mondtam hogy nehogymáááá Léna a Kikába töltse a szép meleg napos délutánt...
ezért már 2. órája lomolunk kint a kertben...apa is pakolászik én meg kocsit takaritottam, most először ezt a kocsit.. :oops:

Prüntyi!

AZTA!!!!!!!!!!! :P :P :P
Hűűűűűűűűű de klassz szine van...
Figyi, imádni fogod :P :P
Most ahogy takaritottam, láttam mennyire egyszrű az üléseket ide oda emelgetni, fejreállitani...kitakaritani alatta, és még rejtett zugokat, kis tartókat is találtam a hátsó padlóban...amiről fogalmam sincs hogy léteznek :lol: :lol: :lol:
Nézd át jól...mert csudaklassz egy járgány...
Én tuti nem adom el amig a ketteske is ki nem nő a kisbabakorból... :P :P :P

And!

Képek már csak este...mert loholok az életem után :oops: :oops: :oops:
Habtapi....ha megyünk a Kikába azt hiszem felvetem férjnek hogy mi lenne ha mi is kicserélnénk normál szőnyegre ezt a nyomorék habtapit..
Eddig azért nem akartam kiszedni a pici darabokat, mert úgy mégkönnyebben fogást talál rajta Léna hogy miszlikra apritsa az egészet :evil: :evil:

Na azt már el sem nem is mondom....hogy férj ma megint mit, produkált......pontosabban Léna mit produkált férj felügyelete alatt :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jucc!

Miután megtudtam hogy ti is készültök az állatkertben, az villant be, hogy áhhhh akkor én máshova megyek....van még elég hely a városban...
De aztán konzultáltunk Anddal, és abban maradtunk, hogy elég nagy az a nyamvadt állatkert hogy elférjünk benne mindannyian :D
És lám igy is lett. :D
És titokban én is megstiröltem ám a gyerekeket...meg mondtam is Andnak, hogy Te meg én a titkos találkahelyünkön azért többször összefutunk ám :wink: :wink:
Én a szétválást már egyáltalán nem bánom...igy legalább tiszta viz került a pohárba. Semmi értelme a képmutatásnak ha X ember még Y loginját sem tudja elszivelni a topikban, nemhogy az irásait.
Igy van ez jól, hidd el.. :wink:

Játszóház:
Igen eredetileg mi is meg akartunk nézni, de aztán úgy döntöttünk Anddal, hogy mégis a szép meleg napocskán maradunk, mert a lányok úgyis minden levélkupacnál maratoni falevél adok-veszek biznisszbe kezdtek...többször And segédletével....volt hogy már egész kis körjáték alakult ki...Léna adta Esztinek, Eszti adta anyukájának és And meg Lénának...és ezt igy ment sok sok körön keresztül...én már beleszédültem a nézésébe.. :lol: :lol: :lol: :lol: . de a csajoknak nagyon bejött mert jókat viháncoltak közben :lol: :lol: :lol:
Úgyhogy majd legközelebb.

Na húzok....mert mindjárt megyünk...

Kép

Kép
megann

Ezt még tegnap írtam, csak nem engedett be utána a babanet.

Sziasztok!

Róki! Ez a születésház nagyon jól hangzik, remélem sikerül ott szülnöd! Kívánom, hogy pozitív élményeket szerezz dec. 1-én.

And, Megann! Nagyon édesek az állatkerti képek!

Én ma már a játszótérig alig tudtam elvonszolni magam, járni sokszor alig bírok, kész roncs vagyok fizikailag. Hogy fogom így bírni a szülést???

Az előző hozzászólásomat olvastátok? Nyúlnétól kértem egy szívességet, meg egy tök jó könyvesboltot ajánlottam már másodszorra.. De kezdem erőszakosnak érezni magam a témában, így többször ígérem, nem hozom szóba. Csak olyan szuper a mesekönyv-választéka és kifejezetten olcsó, így gondoltam, érdekel titeket is...

Na, gyorsan visszaolvasok még…

Kép

Kép

Kép
bodza

Thomasanne! Ha jól emlékszem, nincs nyitva szombaton a könyvesbolt. De itt a telefonszámuk: 340-4878.

Megann! Örülök, hogy nincs komolyabb baja Lénának.

Barbi! Jobbulást a fiúknak, nem hangzik jól ez a gennyes mandulagyulladás. :(

Prüntyi! Húú, de tuti ez a verda!

And, Juci! Még semmi helyzet, és a csütörtök éjszaka is megoldódott, férjem hazafuvarozta anyósékat Szegedre, hajnal 3-ra ért haza. Nekem nem származott belőle hátrányom, de szegény párom elég mosott rongyként ment énteken dolgozni.
Ma meg szintén nem kéne szülni, mert párom újfent Szegeden van, osztálytalálkozón. :D De megbeszéltem Kristóffal, hogy éjfélig ne induljon útnak, ha lehet...

Juci! Kaki ügy :( Valami javulás beállhatna már.

Hirtelen ennyi, Saci itt topzékol mellettem...

Kép

Kép

Kép
bodza

És egy ma reggeli Saci

Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: