Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Igen érdekes, és elkondolkoztató témát dobtatok fel!
Nállunk hasonló a helyzet, mint Barbiéknál, én sem vagyok vaskalapos, amúgy meg jughurtot, gyümiket eszik anyuméknál, bár, mikor szalonnát evett ott először, picit mérgi lettem, de Panni imádja(persze nem minden nap eszik ilyet).Én inkább a Dédiknek szoktam elmondani, hogy nem kell állandóan Kinder tojással várni bennünket.

Egyébként ma igen szomi vagyok(csúnyán írva nagyon szar a kedvem :oops: )az eü-i döntések, reformok miatt.A mi kis kórházunkat nagyo érinti(itt Gyula lesz a központ, ami mellesleg 40km-re van tőllünk)Még az is meglehet, hogy a gégészetet beszüntetik, és mehetek a 2 éves Panna mellett 3 műszakba vissza dolgozni.Vagy a jobbik rossz, hogy az osztályunkból elfekvő részleg lesz.

Hát ennyi.

Pusz Nektek.

KépKép

Hajni&Panna
totka

And
jobbulást Neked, és a rokonotoknak is!!!!!!!Nagyon rendes vagy, hogy mentél be máris az osztályra!
Juci
Én csak ámulok, mekkora kisnagy srácod van!!!!!!!!!!!!Helyes pasika még mindíg!! :wink:

Mostmár tényleg mentem!
Bár a fene se tudja, jó ez így, hogy őrlöm magam!De mégis, a munkahelyem, és imádtam, imádom.(én már csak ilyen hülye maradok......)

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Barbi!

A Rákóczi turiban te hogyan találod meg a saját méretedet? Csak én vagyok ilyen antitalentum? Én úgy láttam, csak színek szerint kategorizálják a cuccokat, máshogy nem... nekem asszem nincs ennyi türelmem mazsolázni... Megyek én is a Lunába ahogy lesz egy szabad délelőttöm!!! Ott méret szerint szortíroznak? Vagy ott is szín szerint?

Ayse:

Csoki kockacukorral. :shock:

A szabályokkal kapcsolatban szerintem tök igazad van. A gyerekek rendkívül rugalmasak és tanulékonyak, hamar rájönnek, kinél mit szabad, és ez nemcsak háztartásokra vonatkozik, hanem pl Zsuzsa nagyon jól tudja, hogy az én telefonommal tilos játszani, de az apjáéval lehet. Nem okoz neki törést. :roll:

Kuha:

Ez a kiflivéges sztori szerintem még csak nem is arról szól, hogy ki milyen elveket vall, hanem arról, hogy neked naprakészebb az ismereted arról, mit tud a gyerek és mit nem. Ezt igazán megérthető szerintem...

And!

Jobbulást nektek! Remélem a laktáz beválik, ez gondolom még a lightos verzió...

Rólunk:

Zsuzsa ma felül-, illetve alulmúlta magát alvástémában... egész nap kb 10 percet aludt. :( Estére már nagyon nyűgös volt, de kibírta. Érthetetlen a csajszi, úgy látszik, nagyon fel van bolydulva valamiért.

Megann, Kuha, Ayse:

Én a másik végét élem meg a dolognak, anyukám akarva-akaratlanul is kritizál, hogy nálunk rendszertelenség és parttalan igényszerintiség van. Tudni kell, hogy anyukám a legkövetkezetlenebb, vajszívűbb, megengedőbb szülő a világon... úgyhogy néha megijedek, hogy ha még ő is engedékenynek tart engem, akkor gáz van... de én szerintem kialakítottam egy olyan rendszert, amiben én jól érzem magam (az alvások, főétkezések, stb azért időhöz vannak kötve) de valóban, Zsuzsa közben "nassol" illetve ami nekem szimpatikusabb, "legel". Ez nekem azért jön be jobban, mert így jól eszik, és nem szemetet, hanem gyümölcsöt, tejterméket, stb. Csokit, kekszet, ilyesmit nagyon ritkán kap... csokit is max puding vagy kakaó formájában. Én úgy vagyok vele, hogy a tejbegríz vagy puding is nasi... De tény hogy én sem tartom őt szigorúan a napi ötszöri étkezéshez, és főleg délutánonként gyakrabban eszik.

Szóval az se jó hogyha a szülő/anyós azzal cseszeget, hogy azzal rontod el a gyereket, hogy nem olyan rendszer szerint csinálod mint ő azt jónak gondolná.

Mindezzel együtt azt kell mondanom, anyukám igyekszik az én elképzeléseim szerint bánni Zsuzsával, és ha mondom neki, ne kapjon csokit meg kekszet, nem ad, ha azt mondom, ekkor meg ekkor kéne altatni, akkor legalábbis megpróbálja. Mi általában a kiságy/járóka témánál akadunk el, de már mondtam neki elég régen, hogy csinálja úgy ahogy ő jónak látja, mert láttam hogy ez neki sarkallatos pont, és mert szerintem Zsuzsa megszokja, hogy nagyinál más a rend, ha elég következetes vele. Mondanom se kell, nem szoktatta bele ő sem a kiságyba/járókába bár utóbbiba belerakja néha, mert muszáj mivel egyedül van otthon és életveszélyes a lakás egy totyogó számára ha nincs mellette felügyelet. De anyu szerint az én dolgom lenne ezekhez szoktatni Zsuzsát, szerintem meg ha azt akarja, hogy nála ott aludjon, akkor az övé...

Nyúlné:

Nem biztos hogy a kényeztetés hatása, hogy Kisnyuszi nyűgösebb mikor veletek van nagyszülők után... Zsuzsa is ezt csinálja velem, ha túl sokáig vagyok távol tőle. Pl mikor apja vigyáz rá (pedig ő nem csinálja másképp mint én), és mondja, hogy egész nap egy kis tündér volt, és nem volt semmi baj, de ahogy meglát engem, kezdődik a nyafi!! Valahol természetes, hogy a gyerek a szüleivel, de főleg az anyjával engedi el legjobban magát, másokkal "viselkedik." Úgy látszik, ez már ilyen kicsi korban is érvényesül!

Kényeztetés:

Érdekes, hogy kinél mit engednek meg a nagyszülők. Zsuzsa pl életében nem kapott még túró rudit, illetve a bölcsiben volt egyszer a menüben (Totka, nem feledkeztem meg, leírtam egy heti menüt, de ott lapul a táskám mélyén, majd egyszer előkotrom és begépelem) és a dada meglepődve mondta, hogy Zsuzsa azt sem kérte. Naná, mert még életében nem látott olyat.

De pl én szerintem sokkal szigorúbb vagyok a hisztikkel kapcsolatban mint pl anyukám vagy akár David. Ha úgy vélem, Zsuzsa hisztizik, én nem tárgyalok vele, ha kézben van akkor leteszem a földre és megvárom míg lehiggad. Nem is szólok hozzá, max egyszer rászólok hogy hagyja abba, aztán hagyom lehiggadni. Ők meg próbálják vigasztalni, elterelni a figyelmét, játszani, ami szerintem nem nyerő... vigasz azért jár, ha baja van, nem akkor ha hisztizik.

Viszont David meg abban szigorúbb, hogy ne segítsek neki étkezéseknél, mert szerinte ő elboldogul egyedül is... és lehet hogy igaza van, lehet hogy engem túl könnyen ugráltat azzal hogy ide-oda mutogat kaja közben.

Tehát szerintem minden felnőttnek megvan a "gyenge pontja" amiben engedékenyebb mint mások.

Bölcsi és egyéni szokások:

Azért van egy határ. Pl te hiába nem adnál tejet/édességet a gyerekednek, a bölcsiben mivel egyenmenü van, óhatatlanul megkapja, még akkor is ha a lelkükre kötöd, hogy a tied ne kapjon. És pont arra gondoltam, mi lenne egy spéci diétás gyerekkel, tej- vagy lisztérzékeny, vegetáriánus??? Hát nem hiszem hogy örülnének neki a bölcsiben...

Majola:

Mi a Mária nagykerben vettük a betűs/számosat, nem volt túl drága, de konkrétumra már nem emlékszem. Azt hiszem, a neten előre meg tudod rendelni, és akkor oda lehet menni érte. www.bebibolt.hu És közel is van hozzátok.

Gyorsan rákerestem, itt van: http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... cts_id=255

TV:

Hááát... lehet most rátapintottatok... anyukámnál állandóan be van kapcsolva a TV, itthon pedig szinte soha. Ha nézzük is, csak miután Zsuzsa aludni ment. Neki egyedül egy angol gyerekdalos kazettát engedünk nézni, azt se túl gyakran, magyarul egy héten max 1-2-szer mondjuk 20 percet... és amúgy a TV ki van kapcsolva. Igaz, relatíve sokat ül az ölünkben és nézi mit csinálunk a neten. Ez napi gyakorisággal van, sajna... Ebben tehát szigorúbbak vagyunk mint anyukám, meg szerintem mint itt a legtöbben. Nem akarjuk TV-re szoktatni a gyereket.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Apropó bölcsi:

Ma is sírt, de már nem olyan szívtépően mint múlt héten. Úgy látszik, kezdi megszokni a másik dadát is... viszont nem evett semmit csak egy kis almát, és nem is aludt a bölcsiben, pedig szokott... ez egyértelműen visszaesés, mert eddig legalább reggelizett. Az ebédet eddig még egyszer sem fogadta el, csak utána a gyümölcsből szokott belakmározni.

Viszont amit én hatalmas haladásnak értékelek, hogy itthon már hajlandó pépes állagú kajákat is enni, és nemcsak akkor ha saját maga kanalazza a szájába. (De eldicsekszem, hogy egyre ügyesebben eteti magát kanállal!) Ma reggel pl vajas pirítós helyett tejbegrízt kapott, kanalazott belőle egy kicsit (lehet ezért nem reggelizett aztán a bölcsiben), és délben mikor hazajöttünk, bevágta az egész tálnyit ami megmaradt. A múltkor meg pár kanál erejéig belapátolt egy kis spenótfőzeléket! Az én lányom, aki eddig semminemű pépeset nem volt hajlandó elfogadni! Hurrá!

Ma este pedig jóízűen ette a krumplit, amit szintén nem szeretett azelőtt, semmilyen formában, se főve, se pürének, se kisütve. Ma vacsorára csináltam tepsiben sült csirkecombot sok-sok zöldséggel meg krumplival, és így ízesítve megette a krumplit, kifejezetten ízlett neki. A comb mellett sült zöldségeket is ette, hagyma volt, cukkini és padlizsán, de érdekes, maga a hús hidegen hagyta. Nem nagyon eszik húst, kivéve a virslit. De a mindent-kihányós epizód óta nem adok neki virslit, mert napokig szedegettem a lakás minden pontjáról a kihányt virslidarabokat, nagyon gusztustalan volt, úgyhogy most a virslit pihentetjük. Azelőtt a grillcsirke nagyon bejött neki, most már abból se nagyon eszik. De én úgy vagyok vele, nem kell minden nap hús, és rengeteg tejterméket eszik/iszik, úgyhogy szerintem fedezve van a fehérje szükséglete.

Már megint jól elkalandoztam...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Naaa, most hol van mindenki? Csináljak én is Zsuzsás/Szilvis sormintát? : :lol: :lol: :lol:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Megszakítom a sormintádat, nem baj? :wink:

Hát turi szintem már olyan gyakorlott vagyok, hogy az összes rucit átnéztem, még fent is a farmerokat, meg a gyerekruhákat, meg próbáltam is és 1 óra alatt végeztem :D
Meg persze nagyon jó a szemem és látom egyből, mi a jó rám.
De nem ajánlom, hogy elkezd, mert valóban nagyon sok a ruha, nem kismamiknak való feladat.
A LUNA-ban még szín szerint sincs szétválogatva, de nincs olyan sok ruha, hamarabb lehet végezni. Ha erre jössz, mindenképpen szólj előtte, mert akkor lemegyek veled és segítek, ha szeretnéd. :D
Tényleg nem gond, szívesen megyek :lol: :P
Úgy bírom a fejtegetéseidet olvasni, nagyon szórakoztató :wink:

TV nálunk se megy soha, csak ha a fiúk lefeküdtek. Illetve mostanában Nolcsi délutánonként, ha itthon vagyunk rajzfilmet szeretne nézni. Ma pl. Micimackót nézhetett, de Leont egyátalán nem köti le.
Persze nem minden nap nézi Nolcsi se, csak 1-2x egy héten.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Rókica!

Itt vagyok! Örülök, hogy Zsuzsa kezdi megszokni a bölcsit. Gondolkodom én is, hogy jövő ősztől Bubus is menne bölcsibe.

Ez a rendszer dolog engem egy kicsit meglep, amit itt írtom többen. Ti mindig percre pontosan ugyanakkor reggeliztek, ebédeltek, vacsoráztok? Mi nem. Pl. Nem mindig ugyanakkor ébrednek a gyerekek, az ebéd nem mindig ugyanakkor van kész stb. Én még sose gondoltam arra, hogy ez baj lenne.

Egyébként sajnos Gergő mostanában elég válogatós, zöldségeket nem igazán eszik. Erőltetni sem akarom, viszont rossz lenne, ha emiatt valami hiánya lenne.

Édesség:
Gergő ha szépen eszik, reggeli vagy ebéd után kaphat egy Túró Rudit vagy tejszeletet vagy csokit. Bubus még csak "hámozott" Túró Rudit kapott, de azt nagyon szereti.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Helló!

Itt vagyok, visszaolvastam, de mos nem akarok túl sokat reagálni, mert belevetettem magam a turizásb..mármint a neten...
Még mindig sigatyát vadászom...úgy látom ez az én mániám marad... :?

Róki!
Bölcsi :?
10perc???
Az nagyon durva.. :?

Léna meg ma 3 szor aludt...
50 perc délelőtt majd du 1 től aztán meg du 5 től.. :shock: :shock:

Totka!

Úgy sajnálom :cry: :cry:
Remélem valamilyen formában a te állásod érintetlen marad..
Van rá bármi esély????

Hát jó ha senki nem akar velem sétálni akkor megyek egyedül pénteken... :( :( (valószinűleg)

M.

Hiszti:
Ma én is besokalltam és ugyanazt a taktikát alkalmaztam mint Te, a hisztigépet beraktam a járókába nevelőcélzattal és csak akkor voltam vele hajlandó szóba állni amikor már a meséskönyvét lapozgatta és beszélgetett a kukaccal..
Egész egyszerűen nem akarok teret engedni az oktalan hisztiknek.

Még mindig kaja téma..

Ma úgy itéltem hogy kevés szilárdat evett Léna reggelire a kakaója után..ezért adtam neki egy kis natur joghurtot 10 kor...
Na az ebédből erre fel alig evett pár kanállal...
Hát ezért nem szeretem én a köztes etetéseket.. :? , meg az óránkéni nassolgatásokat... :? :?

Kép

Kép
megann

Zsóf!
Nolcsi is csak akkor kaphat nasit, ha megeszi az ebédet, vacsit. :D
Nálunk sincs percre pontosan a reggeli, ebéd, a vacsi viszont 7 körül kezdődik.

Megann!
Megértem, ha így nem engeded Lénának a köztes eszegetéseket, ha nem eszi meg a főétkezést. :?
Nálunk, ha eszegetnek is egész délután, akkor is megy a vacsi, nincs belőle gond :wink:
Ma délután is ettek egy-egy natúr aktiviát, utána két mandarint, kekszet, sütit, kölesgolyót és simán megették a vacsit, ami rántotta volt teljes kiőrlésű kenyérrel. Nolcsi nagyon jó evő lett, szóval nem panaszkodom. :P

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Na ez a két hozzászólás pont ellentétes, amit írtam :lol:
De a lényeg, hogy ebéd és vacsi előtt egy órával már nem nassolhatnak a srácok, ill. helyette se kapnak pl. túrórudit, csak ha megették a főétkezést, csak utána. :P

Kép
Kép
Kép
barbapapa

próba
annamami

juhéjj sikerült a vonalzóóóóóóó!!!
na akkor most rittyentek egy aláírást is :P
annamami

Annamami!
Valami nem jó, mert Mazsi 6 napos csak :shock:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi :D :D :D :D

ja,rájöttem ám csak annyira gyorsan akartam,hogy az egyéveset választottam ki! :D :oops: :oops: :D :oops:
annamami

na most meg az aláírást nem tudom legyártani!!!! :(
ÁÁÁÁÁ megyek inkább aludni...... :evil:
annamami

Juhéjj, ma én vagyok az első :P .
Gyors helyzetjelentés rólunk. A megfázásom sajnos nem nagyon gyógyul. A taknyolás Nyúlné féle inhalálásra és Barbi féle szörnyű ízű fokhagymás izére szinte teljesen elmúlt. Köszi lányok! A köhögés viszont egyre rosszabb. Alig alszom éjszakánként és keltem a családomat is. Remélem nem fogom őket megfertőzni, bár a Brigi az éjjel mintha szörcsögött volna. Remélem csak rémálom volt, mert most nagyon nyugodtan alszik.
Megyek, visszaolvasom a tegnapit.

Kép
Kép
maresz

jó reggelt! :mrgreen:
annamami

Jó reggelt!

Nincs sok időm, mert nemsokára jön az öcsém látogatóba, és szalad a lakás.

Maresz!

Neked szeretnék reagálni! Örülök, hogy a taknyi elmúlt.
Sajnos a köhögés nálunk is jelen van, nálam ugyan már elmúlt, de a párom már hetek óta megállás nélkül köhécselt.
Nála is főleg az este, és az éjjel volt katasztrófa.

Viszont kaptunk egy gyógyszert, amire elég jól reagált, és pár nap alatt eljutott odáig, hogy mostmár nagyon lecsengőben van az egész.

Ha gondolod, próbáld ki: THEOSPIREX 150 mg tabletta

Nem tudom, hogy recept nélkül lehet -e kapni, nekünk felírta anyum barátnője, aki háziorvos.

És jobbulást!

Kép
kuha

Ja, Megann! És akik még rákattantak a Vaterára!!

Ismered az E-Bay-t???

Az is nagyon kafa, persze főleg, ha bírod a német nyelvet is.

Én valamikor ezer évvel ezelőtt regisztráltam,akkor még nem ismertem a Vaterát, meg a Tesz-Veszt.
Ott is meg kell várni, míg kiküldik az aktiváló kódot, mint a Vaterán, de meglepően hamar kiküldték.
Szóval, tegnap eszembe jutott, hogy jééé, nekem van egy ilyen regsztrációm is. Igaz, egész este azon agyaltam, hogy mi lehet a belépő kódom, meg a jelszavam, de aztán csak összejött.

Na, hát ott aztán vannak cuccok!
Bár még soha nem vásároltam onnan, de most a téli rucikat nézegetem is, és van ám választék bőven.

Íme: www.e-bay.at

Na pusz, mostmár tényleg húzok!

Kép
kuha

Maresz,
ez jó hír,de a torkodra én is ajánlok valamit,szódabikarbónával gargalizálni,párom mindig ezt alkalmazza és elég hatásos,no meg a pálesz!és folytasd az inhalálást,mert a toroknak is segít !

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Annamami, Kuha! :)
DEC 6 én is :) :)

Nyulne, nalunk meg apa a kos :)

Na, most hogy ezeket a fontos dolgokat tisztatztuk :)

Maresz, a szodabikarbonas oblogetes az nagyon bejon szeritem is, amugy Nyulne leguti megbetegedesek szakertoje lassan :), szoval ha o mondja, duplan szamit :D :D De tenyleg.

TEgnap mi is taliztunk babakkal, ai itt nem annyira konnyu mint nektek, de azert csak osszejott, viszont az egyik kisrac a zenelo kb ketkilos jatekot jol radobta DAvid fejere :) Szegeny eloszor csak nezett, hogy mivan, aztan meg volt nagy siras, persze :cry:

Fius anyukak! Nalatok nezik a dokik a futyit? Mikortol kell teljesen visszacsuszni a bornek? Meg nem, ugye?

PPanna

Kép

Kép
ppanna

Annamami!JUHÉJJJJ!SIKERÜLT!!!!!!!!!(a vonalzód) :P :P :P

Jucc
Balázsszáj :lol: :lol: :lol:

Totka :(:(:(
jaj,szegény,most aztán idegeskedhetsz rendesen,megértem!
képzeld,tegnap találkoztam a szomszédasszonyunkkal,aki 3fiút nevel egyedül és gyógyszerkutatásban dolgozik(nagy példaképem,mert hihetetlen nyugalommal és fittséggel csinálja végig a napokat,a fiúk meg nagyon jó fejek)és nagyon ki volt rittyentve én meg jóóóól megdicsértem,erre fancsali képpel mondja,hogy az az igazság,hogy dafke ilyen csinos,mert KIRÚGTÁK :shock: :shock: :shock: !valahol örül,mert nem szerette a munkahelyét és gondolkodott váltásról ,de semmiképpen nem karácsony elött tervezte és még a kocsiját is elveszik!képzelheted milyen állapotban lehet,emi nem látszódott rajta!mondta hogy hirtelen azt sem tudja mit csináljon,az egyik tanitónéni már felajánlotta,hogy amikor csak tud felveszi a fiúkat iskolába menet,anyukája is ahányszor csak tud rohan segíteni!én is mondtam neki,hoógy mivel a párom pont most kezdett az új munkahelyén,mi 5percre van,a régi koccsinkat,ha éppen nagy szüksége van rá,szivesen adjuk,mert én teljesen átérzem,hogy milyen amikor az ember feneke alá kocsi nő és kiveszik alóla,pláne ,ha 3gyerek is van!szemét egy világ!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

PPanna :lol: :lol: :lol:
fütyi:nekünk nagyon szűk,hiába huzogattam,aós fogja valszeg visszapiszkálgatni,de várta hogy meggyógyuljon Kisnyuszi,most meg gondolom húzza az időt :roll: ,megértem!mondták,hogy 2-3-4nap sírás,aztán oké lesz! :?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ppanna!!!

Éljenek a nyilasok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyúlné!

Nem semmi, milyen jó lelkű vagy! Gratulálok!!!
Milyen kár, hogy nem minden ember ilyen!

Egyébként tegnap én is kipróbáltam a sátras-inhalálós módszert Gergőn.
Persze, nálunk csak az esti alvásnál jöhet szóba, mert egyrészt alig alszik napközben, másrészt, ha alszik is, azt is nagyon ébren.
De ma folytatjuk!!!!

Kép
kuha

Nyúlné, Ppanna!

Mi is a nagyon szűk fügykösűek táborába tartozunk!!!!
De én nagyon félek tőle, pláne, hogy nálunk a doki egyfolytában húzigálja Gergőnek, és többször felrepedt már!

Tudom, hogy nem nagyon szabad halasztani a dolgot, de megvárnám, míg Nyúlné ApósDokija meggyógyítja Kisnyuszi fügykösét, és lehet, hogy utána és is megismerkednék az áldott, és sokak által dícsért ApósDokival!!!

Kép
kuha

Nyulne, ja en is remtorteneteket hallok ezugyben, azert is kerdezem. Nekunk (foleg Daivdnak :D ) egy kicsi reszen le van tapadva, de amugy ok. csak nem tudom, hogy ez most a korahoz kepest normalis vagy mi van. :?: :?:
Jajjj, sajnalom szegeny ismerosotoket, en sokszor azt sem tudom elkepzelni, hogy egyet hogy lehet egyedul nevelni.. :(

Kép

Kép
ppanna

Kuha, hat ez aztan vegkepp tok fura, hogy tobbszor felrepeszti!! :shock: :shock:
Skkor mar inkabb egyszer, rendesen, nem?? En latatlanban is inkabb Nyuldoktorhoz vinnem!

Kép

Kép
ppanna

nagyNyúl meg is mosolygott,hogy azért nem szokás ám kocsikat kölcsön adni :roll: ,de nem is értem,hogy lehetett volna nem felajánlani!azért talpraesett nő,szerintem hamar megoldja és munkát is talál!olyan túlélőtípus.....ébredés van....
szóval fütyidologban még tanácskozunk!pááááááá

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Bajban vagyok. :cry:

A TESZVESZEN TALÁLTAM EGY PULCSIT AMIT NAGYON MEG AKARNÉK VENNI...DE MÉG NEM TUDOK LICITÁLNI MERT NINCS AKTIVÁLÓ KÓDOM...

VALAKI NEM VENNÉ MEG NEKEM????

M.

Kép

Kép
megann

Megann!
Mondjad, hol találom? :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kuha!

Most olvasom....talán te leszel a potenciális alanyom :wink:

Küldhetem a kódot?
Este 8 után jár le az aukció...és nagyon édi a cucc..ráadásul unisex...úgyhogy most parázom...nehogy elhappold Gergőnek... :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Hajaj...támadnak a fiús anyukák :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Tehát akkor Kuha...

Barbi segitségét igénybe veszem...úgyhogy köszi...

Barbi

Kód:141027973

Igy a legegyszerűbb, mert ma valahogy nem akarja listázni rendesen a dolgokat a teszveszem...mindenből csak 1 oldalt hajlandó mutatni.. :evil: :evil:

Nézd meg, szerintem cuki...Igazából mivel elég nagy..én Lénának kabátka helyett/mellett/pótlólag szánnám..ha netán megin minusz derékszögben(minusz 20 fokban) találnánk menni sielni,...

És köszi...8 után zárul úgyhogy jó lesz résen lenni, mert biztos nem én vagyok az egyetlen, akit érdekel :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Szívesen segítenék, de a TeszVesz-re én is nemrég regisztráltam, és várom , hogy küldjék a kódot.

Ha jól látom, Barbi lesz a Te embered!!!

Sorry...

Kép
kuha

Megann!

Engedelmeddel megnéztem én is a pulcsikát!!

Hát tényleg nagyon vagány, és szorítok, hogy a tiéd legyen!!!!!!
Már csak azért is, hogy legyen végre egy kis sikerélményed!!!
Arról nem is beszélve, hogy biztos nagyon jól állna Lénának!

BarikaLéna! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Kuha!

Köszi, már le is Zsiroztam..de ha ezt Barbi meglátja....lehet hogy lecsap rá...Leoncsi számára... :lol: :lol: :wink: :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Hát rámférne már egy kis sikerélmény....nem érezném magam teljes pancsernak.. :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Tegnap jóóóóóóóóó kalandos napunk volt!!!!!!!
Most nem írom le, hogy hányszor hányféle sorban álltunk az IKEÁban du 3-tól, csak a végét. A lényeg, hogy 18:55-kor fizettünk a pénztárnál és nálunk voltak azok a cuccok, amiket nekünk kellett levadászni a polcokról (adtak listát). Ekkor egy újabb sor kivárása után leadhattuk az árukiadónál azt a listát, amin azok az áruk voltak, amiket a nagyraktárból hoznak ki. Másfél óra várakozás után, miközben az árura várakozók köre többször lecsrélődött körülöttünk. :evil: :evil: :evil: Mondtam a férjemnek, hogy akkor én rájuk borítom az asztalt. Erre ő mondta, hogy akkor inkább ő megy (többen ismeritek már, valamivel higgadtabb, mint én :):)). MERT KUHA, TUDOD, MI EGY NAPON SZÜLETTÜNK, ÉN IS NYILAS ÉS ISZONYÚAN FORRÓFEJŰ :D:D:D (Komolan, néha a lila ködöt is látom leereszkedni). Na akkor mondták, hogy jó, akkor most elkezdik összeszedni és ez még félóra lesz. AZ időt azzal töltöttem, hogy a Vásárlók Könyvébe kedves üzeneteket írtam (felrobbanás helyett). És valóban, 9-kor ki is adták a cuccot! Hurrá!!! Már csak a suzukiba kellett bepréselni (+ háromnegyed óra). Még jó, hogy a cucc egyharmada nem is volt raktáron, mert akkor szállítást is kellett volna rendelni. Így jövő héten mehetünk vissza (persze kifizetni ki kellett). A gyerekek közben anyósomnál elaludtak. Így a férjem haza én meg taxival hozzájuk. Onnan jöttünk reggel oviba. Az összeszerelési díjakat felemelték (állítólag 2 és félszeresére), egy alsószekrény 2.800 (miközben a vételára mondjuk 10 ezer). Ráadásul a munkalapot nem is vállalták, hogy olyan formában szabják le, mint mi szeretnénk, és a bárpultra sem vállalkoztak. Szóval a szekrényeket mi szereljük össze, aztán hívunk egy helyi erőt, hogy öntse végleges formába. Ebből az ezer xarból nem tudom, hogy lesz konyha, de a Karácsonyt tűztük ki céldátumnak....

Megann és anyóstéma iránt érdeklődők!
Úgy kezdtem a mondanivalómat, hogy nagyon is megértelek, mert ugyanezeken az érzéseken keresztülmentem (az én anyósom is mézes-mázos, nagyon kedves de erőszakosságban ver mindenkit).... Csak aztán higgadtam valamelyest, főleg azt látva, hogy ezek a dolgok nem tudnak kárt okozni a gyerekemben, mert úgy is az a lényeg, amit mi, a szülei teszünk vele.

A bölcsiben természetesen nem elsősorban az evésre gondoltam (bár Rokica erre is írt példát). Hanem olyanokra, hogyha kiviszik, mit adjanak rá (nem azt fogják és nem úgy, ahogy kéred, pedig ez is betegség kiváltója lehet). Arra meg végképp nem figyelnek, hogy ne csússzon félre, ne lógjon ki. Vagy legalább is megközelítőleg se olyan alapossággal, mint mi. AZtán itt van az alvás. Nem akkor, nem annyit. Vagy az ellenkezője, nem alszik a gyerek, mégis kötelező. Aztán. Pistike verekszik, terrorizál, kézzel-lábbal eszik, mégis mellé ültetik a gyereked evésnél, a ki jobb esetben mindent eltanul, rosszabb esetben szenvedő alannyá válik. Soroljam még?
Ahogy nagyobb lesz és egyre változatosabb dolgok történhetnek vele, úgy nő a arepertoár, amikor nem feltétlenül az és úgy történik, ahogy anyai szíved diktálja. Mert bizony, itt nem Hozzád fognak alkalmazkodni (ahogy írtad), hanem Neked kell majd!

Egyébként tök örülök, hogy ilyen jól és jó hangnemben eszmét tudtunk cserélni :D:D:D

ayse

hát nekünk eddig OK a fütyi de én meg azt nem tudom,hogy akkor mostmár minden nap teljesen vissza kell.e húzni fürdéskor vagy elég két három naponta vagy hogy? :roll:
azt nagyon nem szeretném ha letapadna,hamár egyszer most ilyen "jól működik"! :lol: :lol: :lol: 8)

Tapasztalt fiús mamik mit mondtok erre???? :roll:

Mazs aluszkál,ha ébred indulunk Anyukámhoz,ő vigyáz míg én megint kozmiban leszek! :P
Befizettem magam egy gyümölcssavas AHA-kúrára,ezen a héten 3x jövő héten 2x aztán 1x kell mennem és semmi szadizás csak pakolások,meg masszír(a tisztítás megvolt múlt héten)

úúúúúúgyhogy mire kész vadi új bőrkém lesz és gyönyörűűűűűűűű leszek ám! :P 8)
Mert megérdemlem. :P :lol: :lol: :lol:

Ayse
mi a helyzet a konyhával??????? :roll:

pussz,este jövök!

annamami és mazsi
annamami

Ayse!!!!!

Na, én ordítottam volna, nem a Vásárlók Könyvébe írogattam volna!!!

Te szegény, ezt nagyon utálom én is, amikor abszolút tehetetlen vagy, és kiszolgáltatott, és azok ott odabennt szarnak az ember fejére!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Mellesleg az legutolsó kirohanásom az múlt héten volt, mikor Gergőt a Heim Pálba vittük. Ugye főépületben adatfelvétel, majd a gégészeten kb. másfél órás várakozás.
Mind eközben legalább 3-an mentek be olyanok, akik akkor értek oda, némi protekcióval. Na, a negyediknél felpattantam, és megkérdeztem az ablak mögött ücsörgő nénit, hogy ugyan mondja már meg, hogy elvileg mindenkit név szerint hívnak, akkor hogy lehet, hogy ezek simán bemennek előttünk??? Mi meg itt ülünk másfél órája???
Szegény nénike mondta, hogy ez a fickó a fiával az osztályra ment látogatni...
Igen????- mondom??
Akkor előtte miért kérdezte meg, hogy ki mennyi ideje ül itt, meghogy régóta várakozunk-e???
Úgyhogy mondtam a nénikének, hogy vagy menjen be, és szóljon a fickónak, meg a kölkének, hogy várják ki a sorukat, vagy én megyek be, és rángatom ki.
Na, a nénike bement, hosszas kérlelések következtek, a fickó nem nagyon akart kijönni, majd amikor hallotta kintről mások zúgolódását is, akkor volt kegyes kijönni.
Majd közölte, hogy dehát neki meg a gyereknek sűrgős... :twisted: :twisted: :twisted:
Mi meg mondtunk, hogy nekünk is kurva sürgős, nem véletlenül ülünk az ügyeleten, már másfél órája.

Na, egy kis kitérő után, engedd meg, hogy gratuláljak, az új konyhád már meglévő darabjaihoz!!!
Hidd el, gyönyörű lesz, és persze kész lesz időben, és a karácsonyi finomságokat egy élmény lesz abban készíteni!

Annamami!
Egy ici-picit lehetek irigy a masszírra és a pakolásokra????

Kép
kuha

Ja, és Ayse!

A hangnemről meg csak annyit, hogy szerintem tök evidens volt, hogy nem fogunk egymás torkának esni.
Mindenkinek meg van a saját véleménye, ami persze nem kell, hogy egyforma legyen.
Viszont ami nagyon fontos, hogy hogyan adod elő, mennyire bántasz meg vele másokat.
És azt gondolom, ha itt a topikban korábban valamiért valamilyen vita volt, az soha nem azért volt, mert te, vagy bárki más úgy, és én, meg bárki más így gondoltunk dolgokat.
Mindig is a hangnem, a bunkóság, és a másik ócsárolása szülte az indulatokat.

Vannak , akik nyugodtabbak,higgadtabbak, és vannak, akik ugranak... :lol: :lol: :lol:
De milyen érdekes, hogy két különbözőt típus ember , mégis emberi hangon szólitja meg a másikat, máris nincs vita.
Hát erről ennyit.
Mellesleg el sem tudtam volna képzelni, hogy pont veled szálljon vitába bárki is. Nem hinném, hogy Te olyan hangnemet ütnél meg bárkivel is, ami már sértő lenne.
(Többiek, sorry, nyilván rólatok sem képzelem, de Ayse-ról meg aztán különösképp nem)

Kép
kuha

Annamami!
Azt hiszem az más helyzet, ha az ember együtt él anyóspajtival.... Ott bizony nincs kegyelem....

Nyúlné!
Nem is olyan sovi Kisnyúl! Andris is kábé ennyi volt a státuszon (8800). Igaz, hogy a védőnő szerint nem sok, én viszont tök meg vagyok elégedve!

Juci!
Megnyugodtam, Marci az új helyen is Mediterrán Szeretősködik :):):) Szép lakás lehet, a részletekből ítélve.

Ancsi!
Ügyi vagy!!!!!

Hajni!
Jajj de sajnálom!!! Ez nagyon-nagyon letaglózó lehet!!!! Az elfekvő a kisebbik rossz??? Nagyon nagy lelkierő kellhet ahhoz, ha valaki ott dolgozik!

Ahogy olvasom, lassan megalakíthatjuk a nyilas-mamik topikját.... :)

ayse

Megann!

Már licitáltam is rá, lehet megtartom Leonnak, neki pont jó :lol: :P
A lényeg, hogy meddig mehetek el árban, ha más is elkezd licitálgatni??? :D

Ayse!
Gratula a konyhához, biztos nagyon szuper lesz, ha már így megszenvedtetek érte! :wink:
Jesszusom, az összeszerelés nem semmi drága, hát én is valami szakival csináltatnám, nem velük, az tuti! :shock:

Annamami!
Kozmetikus :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Fú, kibontottam az egyik dobozt és hozzápróbáltam a falicsempéhez, hát baromira összeillenek a színek!!!! :D:D:D

ayse

Kuha!
:)
Ilyen fontos elvtársak mindenhol vannak, akik azt hiszik, hogy elsőbbséget élveznek, mert belőlük csak egy van....

Megann!
A türelempróbáról csak annyit, hogy anyósom is az étkezés által képes kifejezni a szeretetét és körülbelül félóránként kell meggyőznöm, hogy mégse adjunk se túrórudit, se csokit, se tejfült, se danonet se... Andrisnak, aki ugye tejfehérjeérzékeny....

ayse

Ayse!

:D
Aztán én már továbbvittem a gondolatsor...és rájöttem hogy kicsit "elbeszélünk" egymás mellett..
És tudod miért??Mert neked már ott van Lili, akivel már túlestél egy-két dolgon..bölcsi(ha volt), ovi, stb...neked már sok dolog nem is újdonság..nekem meg hiába van 2 unokaöcsém..az ő mindennapjaikba nem látok bele..igy nekem Léna az állatorvosi betegló..
Aztán lehet hogy 3-5 év múlva már én is legyintek egy kis csokizabbancsra... :D :D , ha majd a "túlélésért" fogok küzdeni két gyerkőc mellett :D :D :D :D

Barbi!
Hogy meddig menj el?
Szerintem olyan 8 körül ha tudsz :oops: :oops: :oops: :oops: megnézzük hogy hogy áll a licit..és akkor esetleg tudunk még itt egyeztetni...
Jó ez igy neked?
Egyébként szerintem 1000 alatt tuti nem áll meg a dolog..úgyhogy addig bizti mehet a dolog..
Mi du anyunál leszünk és csak este 7 felé terveztem hazajönni, úgyhogy akkor tudnánk megint beszélni róla.. :D

Ja és képzeljétek valszeg meg tudok venni egy lila bélelt kord kertészt is Lénának..
Pont jó lesz az overáljához... :D :D
Már paktálok a lánnyal..

M.

Kép

Kép
megann

Megann!
Oké! :wink:

Jajj remélem nem tűnik önfényezésnek, amit írtam, csak azért, hogy anyósom se olyan könnyű eset ám, vannak elképzeléseim arról, miket kell kiállni....

Annamami!
Most már az én oldalamat is furdalja a kiváncsiság, ki lehet anyósod (a képről nem ismertem fel :oops: )

ayse

Ayse!

Hidd el, az én oldalamat is fúrja az a bizonyos kíváncsiság, hogy ki lehet Annamami anyósa.
A képről én sem ismertem fel :oops: :oops: :oops: , de talán azért, mert idősebb generáció.

Kép
kuha

Lányok!

Használ valaki közületek hideg párásítót???

Nálunk elég száraz a levegő, és most, hogy itt volt ez a "majdmegfulladóköhögős" időszak, úgy döntöttünk, hogy veszünk egyet.
Aztán ki tudja, talán még Gergőnél is tudnám használni.

Most vettem a Babaszobán, egy lánytól, délután megyünk érte.
Már egy pár napja egyezkedek vele, de végülis azt hiszem, elég korrekt áron vettük.

Szóval, akinek van, pozitív-negatív véleményeket várok!

Kép
kuha

Megfőztem azt a kaját, ami most vasárnap volt a Stahl konyhájában, a Tészta petrezselymes fokhagymamártással. Nagyon fini, olcsó, gyors!!!! Ajánlom a főzéstől megcsömörletteknek (a recept rajta van a honlapján)!

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?