Új privát üzeneted érkezett!

Ayse!

Remélem, hogy ez a mostani téma nem lesz újra egy vitának az alapja, de némiképp meg kell védenem Megann-t.

Abszolút elismerem azt , amit mondasz. 1000%-ig igazat adok mindenben, DE:
hidd el, bennem is van egy ilyen "saját magával cseszik ki" dolog apóssal kapcsolatban.
És szerintem ez nem feltétlenül azért alakult ki Megann-ban, vagy bennem, mert valamit rosszul csinál após, anyós a gyerekkel.
Én Megann szavaiból azt vettem ki korábban is már, hogy neki is vannak anyóssal kapcsolatosan ellenérzései, aggályai. Alap esetben is.
Ami még nem a gyerekkel kapcsolaható össze.
És szerintem ő is, én is olyan típusúak vagyunk, hogy már csak dafke nem okozunk neki örömet, stb.
Tehát ez a hozzáállás szerintem az alapjában véve szar viszonyra vezethető vissza.
Most lehet, hogy sokan megvetnek, de:
Én pl. nem adok lehetőséget arra apósnak, hogy napközben foglalkozzon Gergővel. Egyáltalán, semmilyen formában.
És ez tudod miért alakult ki?? Tök más dologból, de úgy voltam vele, ha ő így, akkor én is így.
Tudtam, hogy az adu az én kezemben van. Legalábbis reméltem, hogy a gyerekkel megfoghatom, és talán megváltozik.
Eleinte próbálkozott, hogy átvihetné - e magához játszani a gyereket.
És én kategórikusan kijelentettem, hogy nem.
Tudja ő nagyon jól, hogy miért nem.
Ma már nem próbálkozik. Egyáltalán.
A férjem, mikor délután mondjuk emberi időben hazajön, és jól kifárasztotta Gergőt, akkor fürdés előtt átviszi az Apjához Gergőt, mondjuk egy fél órára.
Ő ezt elfogadja, legalábbis úgy látom. És azzal is tisztában van, hogy napközben nincs módja az apjának Gergővel foglalkozni.
Vannak olyan napok, amikor látom, hogy vinné Gergőt, és én kérem, hogy ma kímélje meg Gergőt az Apjától.
Szerintem belátta, hogy igazam van.
Eleinte nagyon sok mindent nem hitt el nekem, de ma már megkockáztatom, hogy sokkal jobban kiismertem az apját, mint ő maga.
Arról nem is beszélve, hogy mivel itthon vagyok, minden mozulatáról tudok. És hogy sík hülyére veszi a férjemet.
Mindegy, hogy mikor, és milyen témában. És nekem ez az alap problámám, a többi erre tevődik rá!!!!

Na szóval, csak azt akartam ebből kihozni, hogy ezt a "csak magával cseszik ki" dolgot én is alkalmazom. Nem vagyok rá egyáltalán büszke. Sőt!!! Kimondottan sajnálom, hogy ez a szitu.
De nem tudok, és most már nem is akarok tenni annak érdekében, hogy ez megváltozzon.
És nem hiszem, hogy Gergő bármiről is lemaradna az életében, ha nem olyan szoros a kapcsolatuk.
Addig nekem ne siránkozzon, hogy nem foglalkozhat az unokájával, amikor a fiával sem foglalkozik, és csak élősködik rajta.

És mint írtam, irigyellek Téged a természetedért, a higgadságodért.
Valszeg Megann is, de mi nem ilyen fajták vagyunk.
Magyarul, nem tudjuk lenyelni a békát, és inkább idegesítjük magunkat a dolgokon.
És szerintem ő is úgy látja már, hogy csak akkor tud célt érni, ha "zsarolásba " kezd, mégha nem is gondolja komolyan.

Megann!

Mindig rádöbbenek, hogy mennyire egyforma a természetünk, bizonyos dolgokhoz való hozzáállásunk!!
Nem nyilas vagy véletlenül????

Kép
kuha

Kuha

ÉN nyilas vagyok........ :D :D :D :(
annamami

Annamami!

Nem mondod???!!!!

És mikori??? Én dec. 7.

Kép
kuha

sziasztok!
anyutól írok, ahol z-y fel van cserélve ...

tegnap du jöttek anyósék, ráadásul elkapott valami kór, ai úgy ledöntött a lábamról, hogy semmi erőm nem volt, aztán este telefonált anyukám, hogy az egyik rokonunkat bevitték hozzánk, mert fájt a mellkasa, úgyhogy rohatam be. szerencsére csak pici infarktus lett, még este meg volt a katéterezés, ma reggel is voltam már bent, minden ok. este 10-re értem haza, Eszti meg megvárt, addig nem aludt el, ma meg már fél7-kor kezdődött a nap neki.
én egy kicsit elfáradtam. most is várom,hogykidőljön, szerencsére van fagyi kajája, úgyhogy alszom vele én is.

amíg elvan a csaj addig elkezdek visszaolvasni

ja, veres doki: laktáy tartalmú tablettát kell adjak ay Esztinek 2 hétig esténként, és meglátjuk. (ez az az enzim, amelyik a laktózt bontja, mert lehet, hogy azért fáj a hasa, mert ebből kevesebb van neki) dec. közepén újab teszt, hogy eldőljön mi legyen, hogy utána esetleg a tejes cuccokat be lehessen vezetni

KépKép
KépKép
and

sziasztok!
képzeljétek Kisnyuszi ma 7után kelt!hihetetlen! :P
együtt reggeliztünk,mert nagyNyúl új munkahelyére nem hajnalban kell menni és közel is van!aztán elmentünk sétálni és összeakadtunk egy másfélévesVencellel és mamijával(Kisnyuszi volt a mintagyreke mellette :lol: )de nagyon jó kis séta volt és ahogy az lenni szokott nyulaam elkunyerálta a kiflijüket és szépen meg is ette,a másik mami csak lesett,hogy a fia egy hét alatt nem eszik ennyi kiflit! :lol: most beraktam aludni,pedig nem volt nagyon álmos,de dokihoz ell mennünk,nem árt kipihenten!aztán még más elintéznivalóm is van!szóval alvás van és kész....de azt hiszem már el is bóbiskolt! :roll:
végre it vannak a Marcik és Marcimamik!juhéjjj!
Kuha,hogy te miket nem találsz,el is meséltem nagyNyúlnak és jót rötyögtünk a dolgon!azt mondta ő legalább lehet rendesen takarított volna,mondtam,hogy na persze,álmaiban! :twisted: :twisted: :twisted:
:lol:
Barbi!
nem olyan szőrnyű ez a diéta én is gondolkozo rajta,hogy visszatérjek rá!egy kis idő múlva,ha belejön az ember tényleg az agya is átáll erre a z étkezésre,mert a szervezete érzi,hogy nagyon jó történik vele!nem tudom mire lennél kiváncsi,annyit lehet róla beszélni,de vannak könyvek is róla,nekem is van egy ,szivesen kölcsön adom!és a legjobb,ha pl.pénteken vagy valamikor átpattantok hozzánk és jóóóól megvitatjuk ezt a diétát,mondjuk egy jó kis tonhalas szenvics,csokitorta és baleys felett! :lol: :lol: :lol:
amit írtak a többiek,joghurt,teafa.....,tényleg jó ötletek,de van még egy nagyon-nagyon jó gombaölő dolog,a grapefruitmagolaj!!!!!!!bóóóóórzsaztó keserű,de mézzel vagy higítva elviselhető!mert hogy enni kell! :? iszonyatos fertőtlenítő hatása van!de a könyvben ez is benne van!
mikor jöttök????? :roll: :P
na még jövök!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na már megint miket írtam :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

And:(:(:(
hogy veletek is mindig történik valami!jobbulást a családnak és persze neked!!!!!remélem már alszol! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kedves Ayse!

Na nehogymáááá személyes sétrésnek vedd, hogy nem cimeztem neked a válaszomat :wink:
Mert igazából nem is szántam neked, csupán a témához való hozzászólásom volt, tehát inkább Témához és nem Személyhez...
De ha már nagyon személyhez akkor inkább Kuhához..pont azért mert némileg a véleménye egyezzik az enyémmel, és ez most NEM azt jelenti, hogy a tiéd miatt meg útállak téged és nem irok neked soha többé :lol: :lol:
Egy fenét... :wink:

A véleményünk e témában teljesen eltér ez nyilvánvaló.

1.Természetesen anyumnak sem nézem el az ilyen irányú kilengéseit..amik ugye eddig nem is voltak, mert nem volt ott Léna.
Ha meg ott volt akkor ott voltam én is főbanyának, aki kordában tarotta Lénát hogy mondjuk ne egyen chipset :shock:

2.Magával cseszik ki téma.....sajnos én gyarló ember vagyok....igen úgy érzem hogyha valahol valaki nem tartja be az én szabályaimat, és nem úgy tesz, csinál dolgokat ahogy én azt szeretném vagy jónak látom (AZ ÉN GYEREKEMMEL) akkor TELJESEN JÓL LÁTOD..NEM SZIVESEN VISZEM ODA A GYEREKEMET.
És nem hiszem hogy van olyan ember aki a tudatalattiába is mást érez.

Én úgy érezem hogy itt most nem nekem kell engednem, hanem NEKI KELL ELFOGADNI hogy ő felnevelt 2 gyereket a saját elvei szerint, én meg nevelem az enyémet a sajátom szerint.
Ráadásul anyós egy roppant erőszakos ember, aki nem szavakkal erőszakolja ki az akaratát, hanem szépen mosolyogva...ami engem is óvatosságra int.., következetességre és csökönyösségre..

3.Evés téma...vess meg érte, de igen, én úgy gondolom hogy egy egy évest akkor sem kell óránként etetni ha csákánybalta hullik az égből akkor sem..És pláne nem csokival...és pláne nem össze vissza mindent...
Szerintem lesz még ideje csokit falni..

4.
A nagymamával való kapcsolattartás, a szeretet kialakulása nehogymáááááá attól függjön hogy csokival tömöm a gyereket és azzal fejezem ki az iránta érzett nagyszülői szeretetemet...
Józan ember lássa be hogy a szeretet és a gondoskodás nem puszi/tábla csokiban vagy csomag chipsben mérendő.
Kényeztesse mert az a dolga, de ne csokoládéval hanem törődéssel, figyelemmel, játékkal...
És ebben nincs is hiány..., nem panaszkodom mert tényleg jól bánik Lénával..
Másrészt ha adhatnékja van...mondam, adjon neki bármilyen gyümit, esetleg kölesgolyót...
Tehát még az sincs..hogy koplalnia kell szegény gyereknek.

Szóval sajnálom ha megsértettelek de az én véleményem továbbra is ellentétes a tieddel, de gondolom ez nem ok arra, hogy egymásnak ugorjunk.. :wink: :wink:

Na megyünk a játszóra...

M.

Kép

Kép
megann

Kuha

én Dec 6.!!!!!!!! :D :D :D :D :D

Szia Nyúlnééééééééééééé

azért ez a NagyN 8) 8) 8) yúl nem semmi ezzel a takarítócsajjal! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annamami

a párom is Nyilas! :P :P :P
(csakhogy ki ne maradjakvalamiből :oops: :lol: :lol: :lol: )ő dec11es!jó kis jegy,de azért nekem,mint elcseszett Kosnak meggyűlik vele a bajom rendesen! :?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Amindenit Annamami!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor majdnem egyszerre ünneplünk!!!
És veled még a "májkí" sem késett el :lol: :lol: :lol: :lol: , hanem időben hozott.

Nyúlné!!!
Aha szerintem NagyNyúl csak szerette volna, ha a szőke ciklon bebizonyíthatja, hogy milyen jól takarít... :lol: :lol: :lol:
Biztos porSZÍVózásban volt (ill. lett volna) a legjobb!!! :lol: :lol: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Ayse,Kuha,Megann!
ez tényleg érdekes téma és én is azt vallom,hogy bizony sok múlik azon,hogy ki milyen,de főleg,hogy mért van ilyen-olyan viszonyban a család más tagjával!az én nagymamám nagyon egyszerűen megoldotta ezt a kérdést,18éves koromtól(ha nem elöbb)nem láttam,merthogy nem érdekeltem!Miskolci,nagy távolság,de akkor is!azelött küldött nekem egy-egy képeslapot szülinapomra,amiben leíra,hogy nem éppen én vagyok álmai unokája(csendben megjegyezném,hogy az egyetlen és aki még a borzasztó sárgarépalevesét is megette),be is pöccentem rá lázadóként,de azóta se láttuk egymást!apukámmal is érdekes a viszonyuk,egy éveb kétszer vagy háromszor találkoznak,illetve pár éve Budapesten egy otthonban lakik,mert másra nem volt hajlandó,de ránk továbbra se kiváncsi,pedig eszénél van teljesen,de azóta apukám is úgy van vele,hogy nem is érdemli meg az ilyen nagymama az unokáját!borzasztóan sajnálom,hogy ilyen a kapcsolatunk,ki tudja,egyszer lehet még csoda történik!sajnos a többi nagyszülőm már rég meghalt,anyukám orosz szülei is,akikkel többet találkoztam,mint a Miskolcival,pedig az aztán tényleg nagy távolságvolt!
szóval ezzel csak azt szeretném mondani,hogy bizony azok,akiknek egy kicsit simábban vagy szuperebbül megy a rokonsági viszony,el sem tudják képzelni milyen könnyű szar kapcsolatban lenni vagy semmilyen kapcsolatban lenni és igenis ez kétoldalú dolog!
blabla....

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha! :twisted: :twisted: :twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

And
Jobbulást! Még azt nem sikerült pontosan kiderítenem, hogy mit mondott Veres doki Nektek, de rajta vagyok....

Ayse, Kuha, Megann, Annamami
Jó kis darázsfészekbe nyúltatok :lol: :wink:
Én törekszem az Ayse féle higgadtságra, de tombol bennem a többiek indulata :? Amúgy Kuhával azon ponton mélységesen egyetértek, hogy ha nem is ezer százalékosan (és ezen az én Szüleimmel is ment a küzdés), de a nevelési elveimet illetve kéréseimet kéretik betartani. Az egy dolog, hogy engedékenyebbek esetleg, hiszen nagyszülők. DE úgy tartom korrektnek, hogy együttműködnek velem. Hát igen. Ez nagyon kényes téma....

Benianyu
Igen, már hallom is Beni reakcióját :lol: :wink:

Felébredt....

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

LILISZÁJ :lol: :lol: :lol: :lol:
világvége!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
na ezze jól elleszek egész nap!köszönöm Ayse,hogy megosztod velünk tündér lányod elmélkedéseit a világról!eszméletlen!
már alig várom,hogy Kisnyuszin is nevethessek! :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Juci
erről eszembe is jutott,hogy mióta nyuéktól ahazahoztuk Kisnyuszit teljesen megváltozott!sokkal türelmetlenebb,nyafisabb és erőszakosabb leatt!tehát volt kényeztetés rendesen ,de lehet ez egy bosszú is a részéről,hogy otthagytuk!nyilván jól érezte magát,na de azért nekünk bűnhődnünk kell egy kicsiT!
anyumnak én is kikötöttem egy-két dolgot,pl.hogy a túrórudiból max.csak egy legyen egy nap,a csokit akár le is vakarhatja róla,ehez képest apuká elszólta magát,mikor azon hüledeztem,hogy egy pici nyafi se volt,azt válaszolta,hogy ő is mintagyerek lenne 5túrórudi után! :shock: :? erről ennyit!és most szegény Kisnyuszim szív,mert egy jó idejig egyetlen rudit se kap,ugyanis toporzékol a hűtő elött,hogy enni akar,de a legrosszabb,hogy a boltokban szabályosan kiborul a pöttyök láttán!úgyhogy most megvonás,neki meg elvonási tünetei vannak,de kezd helyre állni a rend!és tényleg érdekes,hogy azóta a kavicsot se tudja egyedül,segítség nélkül felvenni és ezért is kiborul,mert nyilván anyuék,hogy tutira nem boruljon kis,mindent megcsináltak helyette!nincs ezzel semi gond,kőkemény kényeztetésben volt része!most meg próbálunk visszaálni! :roll:
lehet jobban kiakadnék,ha apóséknál történt volna ez,így csak viselem a következményket és próbálom finoman elmagyarázni anyunak,hogy mit nem kéne,mert sajna ő képes megsértődni és mártirkodni,hoyg már megint őt hibáztatjuk mindenért!nem könnyű!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

hiba,hiba,rohadt sok hiba!!!!!!!! :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

hm...
csak az én gyerekem alsziK? :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Az én fiam is alszik!!! (még)
:lol: :lol: :lol:

Túró Rudi: Gergő is imádja (imádná). Nálunk is napi max. 1 db, de ha lehet, akkor inkább nem is minden nap!
Egyébként ha meglátja a reklámját a tv-ben (azt a hülye villamososat, amit egyébként nagyon útálok), akkor rögtön mondja, hogy "ham-ham-ham". És megy a tv felé.

A boltban nálunk is megy a hiszti.
Jó múltkorjában megyünk vásárolni a kis boltba, és a babakocsi aljába, csak úgy szatyor nélkül beraktam a cuccost. Köztük a Rudit is.
Hazafelé meg kivettem Gergőt a kocsiból, hogy jöjjön a lábán.
Hát nem kiszúrta a rudit???? Olyan hisztit rendezett, ott az utcán meg kellett ennünk a rudit... :? :?

Kép
kuha

Én is itt, visszaolvasok szorgalmasan, de még nem értem a végére! Ill. a végére igen, de több részlet hiányzik.

Tomi már 2 órája alszik! Mi lesz itt délután?

Anyóstéma
Majd később, mert hallom Tomi éppen tapsol és lalázik az ágyában. :shock:
Haláli! Tegnap a tücsökzenén az ajtó előtt állt, jelezve, hogy: Anya ez baromi uncsi! Imádom! :D

Este jövök, vagy délután, ha még le tudom tenni!

Szilvi

Kép
Kép
thomasanne

ismerős jelenetek!én egész profin dugdosom már,de amikor beütik a kódját vége mindennek! :twisted:
reklám!!!!!!!
undorítóóóóóóó!!!!!!ki a fene gerjed annak az idióta nyálképű gyerek szájából kiesett,jól összenyálazott rudidarabkájára,amit ráadásul róla kell leenni!fúúúúúj!és hát a lány is marha sexi!
fúúúúj
na mentem,ébredés!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Örülök, hogy felkeltette néhányótok érdeklődését a borostyánkő lánc :)
Hát, nem aludta át Gergő az éjszakát, de óriási különbség az, hogy öt órát egyhuzamban alszik, vagy óránként ébreszt :) De jó volt! Most egy garbós body van rajta, így nem fér a lánchoz, nem is zavarja, úgyhogy marad nappal is. Eddig nagyon jól elvan, játszanak Balázzsal, nincs nyafi, igaz, reggelizni nem akart. Remélem, ez a nyakláncnak köszönhető, és ilyen jó is marad! Apa mondjuk elültette bennem a frászt, hogy ettől megfulladhat a gyerek, úgyhogy amikor már két órája egyhuzamban aludt, én is aggódtam :) Ez valami olyan cuccra van felfűzve, ami nem szakad, ez jó is, de ha beleakad a gyerek, baj is lehet belőle. Ezért olyan ruha kell rá, ami alá bebújtatható a lánc.

Candida: nekem is volt hozzá szerencsém, előírásszerűen csináltam is a diétát, majd négy hónap után visszamentem szűrésre, ahol kideült, hogy teljesen elmúlt :) Tulképpen csak kíváncsiságból mentem vissza, hogy egyáltalán javul-e a helyzet, teljesen meglepődtem, mert min. egy évet mondtak.
Élesztő,-cukor-, és fehérlisztmentes diéta. Édesítő mehet. És én is grapefruitmag kivonatot akartam javasolni, a csepp tényleg szörnyű, de van tabletta is. Ja, és 4 hónap alatt 7 kiló lement, igaz, vissza is jött utána :(

Nagymama-kérdés: Én is úgy vagyok, mint Juci /SZIA JUCI, JÓ, HOGY ITT VAGY :) /, higgadtság+forrongás egyszerre.
Én a két nagyim közül az egyiket alig ismertem, nem volt rám kíváncsi. Nemrég halt meg, és nem érztem semmit, amikor megtudtam :( Apai nagyapámmal ugyanez a helyzet. Anyai nagyapám korán meghalt, így egy darab nagyival kellett beérnem, aki nem álmaim nagyija, de legalább van. Biztos egész más lett volna sokminden, ha jó kapcsolatom van a többiekkel is. Számomra is egyértelmű, hogy kell a gyerekeknek a sok szerető ember, nem beszélve arról, mennyit tudnak a mi szüleink rólunk mesélni a gyerekeinknek, és abból az időből, amire mi nem emlékezhetünk. És a segítségük sem elhanyagolható.

Balázs-száj:
Tegnap apjával beszéltem, amikor letettem a telefont, megkérdezi Balázs, hogy ki volt. Mondom, hogy apád. Erre ő:
- ja, az a rosszcsont, aki mindig azt mondja, hogy nem jön korán? :shock:

Másik:
Ül a vécén egy ideje, majd kiabál:
-Anya, lökjél! / majd röhögve hozzáteszi: ja, törölheted.../

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Na gondolkodtam a játszón...és még eszembe jutott 2 kérdés..

Ayse!

Ezek szerint te szótlanul tűrnéd, ha anyósod Andrist mindenféle "jóval" tömné óránként????? :shock: :shock:

A bölcsiben tömik a gyerekeket óránként???? :shock: :shock: :shock:
Na neeeeeeee én nem igy tudom...

Én úgy tudtam hogy ott is rendesen van reggeli tizórai ebéd, uzsonna...honnan is futná nekik óránként valami nasira...ezt a kosztpénz nem fedezi, nem??

Egyik ismerősöm mesélte hogy neki milyen szimpi a bölcsi, mert a dondozónők igenis kikérdezik őt hogy milyen a gyerek hozzáállása különböző dolgokhoz, a szokásait, ...hogy mit szabad neki és mit nem...
Szeirntem ez pont azért van, hogy minnél inkább tiszteletben tartsák a család álláspontját bizonyos dolgokhoz..
De egyébként nem vagyok jártas bölcsi ügyben..mindenesetre bizom benne, hogy ez nem csak egy helyen van igy.

Harmadrészt meg vannak dolgok amiben nem enged az ember...
Nálam ilyen dolog a hogy eszünk, mit eszünk, mikor eszünk kérdés, a hiszti kezelésének kérdése, és még egy pár dolog ami nem jut eszembe....amiben úgy érzem hogy ÉN SZABOM MEG A SZABÁLYOKAT.
És természetesen vannak olyankok amikben rugalmas birok lenni...persze ilyen nem sok van :oops: :oops: , de hát én már csak ilyen hárpia vagyok :oops: :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann

Hisztiről jut eszembe...

Mielőtt anyósnál hagytam Lénát, épp a du tápiidő következett és még azt oda akartam neki adni...de ő minden erővel azon volt, hogy inkább teát inna.(nagyon tetszik neki a Kubus flakon :lol: )

Nos el is kezdett hisztizni amikor mutattam hogy teácska ottmarad a tv tetején..viszont itt van cicás üvegben a tápi.. :D
20-30 másodpercet orditott(2 krokikönnyet sikerült kipréselnie magából) aztán mint akit elvágtak..abbahagyta...és 3 perc múlva már itta is a tápiját..

Persze anyós a hiszti első 3 másodpercében már adta volna a teát...mondta is hogy akkor adjuk azt...mire én gyorsan el is mondtam..hogy azért nagyon fontos hogy du tápit igyon tea helyett...mert már csak ebbe a kis tejbe rakok neki tápiport igy még a tápiban lévő vitaminokkal, ásványi anyagokkal kipótolom azt, amiből esetleg kevés jut neki egy nap, ráadásul tudom hogy mostanában imádja...úgyhogy ragaszkodom a tejestápihoz...
Tehát még el is magyarázom hogy mi miért van igy úgy amúgy..és nem csak parancsokat osztogatok..

Na erre Léna szépen benyakalta a tápiját, anyós nézett mint Rozi a moziban..én meg eljöttem, és mondtam neki, hogy ne hagyja magát hülyére venni Léna által... :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Jucc!

:lol: :lol: :lol: Rosszcsont apuka...Milyen igaz :lol: :lol:
Úgy várom már hogy Léna is ilyen kópé legyen..

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

OFF:

Nagy nagy segítségre lenne szükségem!
Természetesen meghálálom!!!

1 éven belül kell eladnunk a házunkat, mert már megvan az új és hát sürgős lenne eladni a miénket, mert kellene a pénz hogy újíthassunk+műhelyet építsünk páromnak.

Szóval ha tudtok valakit, aki esetleg kiköltözne Pestről vidékre(40km Verőce) és érdekelné egy igényesen felújított ház mindenféle extrákkal, annak kérlek szóljatok! :)

Fent van a neten sok sok kép is a házról, az ár pedig irányár, tehát alkudni szabad! www.g-inveszt.hu oldalon Verőcére kell keresni és ott találhatóak.

Nagyon nagyon megköszönném ha valaki telálna vevőt rá, tényleg nagyon nagyon megköszönném és meghonorálnám!!!!!

Majd még jövök olvasni is, csak most mennem kell.

Puszi

Mea
mea

Azt hittem valaki ráharap a sétára mondjuk pénteken...

Ahogy jöttünk föl a játsziról...20 fokot mutatott a kocsi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Léna most alszik...ha felkel akkor megyünk ki a kerbe..és be az Árkiba.

Muszáj vennem valami nadrágot Lénának...2 útcaija van csak...meg egy csomó melegitő... :? :?

M.

Kép

Kép
megann

Megann, köszi az ajánlatot, nagyon rendes vagy! Az a baj, hogy nem szeretnék ilyen kis darabkásat, inkább számosat vagy betűset, az általad is emlitett okból.

Anyós témában hasonlóan gondoltam, mint Ayse: az a jó, ha szereti Julcsit, ettől kap a gyerek a legtöbbet. Sajnos, most már ez sincs. Úgy irigylek mindenkit, akinél van nagymama, sajnos nálunk már egy sincs. De nem fogok addig nyugodni, amig pótnagyit nem találok a lánykáimnak. Akkor is, ha csokival tömi...pedig Julcsinak én még soha nem adtam csokit, Túró Rudit sem, csak nagyon ritkán sütit. igaz, a keksz fogy rendesen, nasinak, a nap bármely szakában.

Bezzeg szegény apukámat jól letoltam a hétvégén, mert Julcsival közös erővel rálötykölték a vörösbort a krémszinű gyönyörűséges fotelre meg a tiszta ruhákra. Asszem ők is nagy csinytevő pajtik lesznek.

Annamami, azért azon én is kiakadnék, hogy a szinésznő nagymama hülyére veszi a gyereket és helytelen magyar nyelvre tanitja. Igaz, én erre harapok. Például a Caramel dal, amit többen használtatok, nekem is tetszene, de sajnos annyira bántja a fülemet az angolosra torzitott magyar kiejtés, hogy nem birom végighallgatni. Pedig tényleg szép dal.

Ma itt volt egy régi barátnőm, aki 42 éves és most várja a gyermekét (elsőt). Olyan jó volt beszélgetni, mégiscsak igy kerek a világ, ha gyermekek születnek :)

KépKép

KépKép
majola

Annamami!Kuha! :)

Én is a nyilasok táborához tartozom :wink:

Juci! :)

Gratula a lakáshoz!!!
De nem igazán értem, most el is adjátok vagy mi???
Vagy a régit???
És gratula Marci önálló lépéseihez!!!

Lívi is most kezdte el, hogy 2-3 lépést tesz meg egyedül.

Viszont kibújt a 12. foga és simán ment szerencsére :)

Mea
mea

Mea, megkerestem a házatokat, nagyon szép! De a link egy lakóparkot hoz be.

Nálunk is Apát a Mikulás hozta, bár lehet, hogy inkább a krampusz :twisted: :twisted: :twisted:

Julcsi ma reggel mondott egy félmondatot. Betettem a járókába, mert túl koránkelt, ott még eltöltött 20 percet, majd felállt, sirdogállt és kiabálta, hogy: Anya, kiszá..., vagyis hogy ő bizony most már kiszállna. Na persze erre rögtön kikaptam és összepuszilgattam a kis okos fejét :)

KépKép

KépKép
majola

Jaj, Mea, bocs, most látom, hogy nem is közvetlen linket tettél fel, ezek szerint igy iskartad, bocs.

KépKép

KépKép
majola

Jaj, Mea, bocs, most látom, hogy nem is közvetlen linket tettél fel, ezek szerint igy is akartad.

KépKép

KépKép
majola

Húha

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok! :) :)

Dani alszik, ma már másodszorra. :) Délelőtt elugrottunk valahova és elaludt a kocsiban már fél 9-kor. Aztán 11 körül lementünk a játszótérre és ott jól kifáradt. :) Micsoda gyönyörű idő van!!!! :) :) :)

Jó a téma....
Nekem sajnos/szerencsére (ki tudja?) nincs se anyósom se apósom, de néha az Anyuék is ki tudnak akasztani. Annak ellenére, hogy szívesen hagyom ott a gyerekeket, nagy segítség tőlük, hogy simán bevállalják mind a kettőt, sőt, hogy most már Dani nem szopizik már az ottalvást is pedzegetik.
De náluk is megy az állandó etetés, nassolás. Mikor Beni kicsi volt valamennyire sikerült meghúzni a határokat, de még mindig nem az igazi. Halálom a délelőtti pogácsázás, fagyizás, legalább ebédet egyen normálisan az a gyerek. A másik nagy vívásunk a tévézés. Régebben sokkal szigorúbb voltam ebben is, de most, hogy Beni nagyobb már nézheti, főleg, hogy szinte csak az Animal Planet érdekli. De a Cartoon Network és a másik hülye mesecsatorna tiltólistán van. Itthon be sincs programozva a tévén. A Minimax valamivel jobb, de ott meg annyi a reklám és a sok árubemutató, hogy amiatt nem szeretem.
Viszont én is úgy vagyok vele és most már van valamennyi tapasztalatom is, hogy a gyerekek megtanulják, hogy mi az amit lehet a nagyiéknál, de otthon nem.
Kuha,
Az én apukám is a "felneveltem két gyereket" elven működik. Néha kész vagyok tőle, de szereti az unokáit, nagyon megbízható, ha megkérem, hogy hozza-vigye valamelyik, vagy épp mind a két gyereket, rögtön jön, segít. Meg amúgy is mindenben segít, viszont beleszól állandóan mindenbe, szeret kötekedni is. Néha égnek is áll a hajam....
Ayse,
Egyetértek, hogy ha rábízzuk a gyerekeket a nagyszülőkre, akkor ki kell kapcsolnunk magunkban az ellenérzést, hogy mi olyat csinálnak épp, amit velünk nem lenne szabad. Főleg, ha mi ezalatt épp szórakozni megyünk és amiatt hagyjuk a gyerekeket a nagyszülőkre. Beni is maximum nem vacsorázik aznap, ha az Anyuéknál van délután, mert már nem fér bele több. :? :?
Annamami,
Nekem is a halálom, hogy ha nem mondják ki rendesen az "az" névelőt, szörnyen hangzik. Meg a gügyögés is! :twisted:
_______________________________________________________________________________________________________

Annamami,
A profilodba kell bemásolni az új vonalzó linjét, oda, ahonnan az előzőt kitörtölted és az aláírásodat is oda másold át. :)

Kuha,
Dani is csikorogtatja a fogait. Jajjjjjjjjjj :twisted: :twisted:

Megann,
Akkor nem jól ismertem a Tipptappot. :( :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Nyúlné,
Igen, én is észrevettem, hogy sokkal jobban el vannak kényeztetve a gyerekek a nagyszülőknél és persze bepróbálkoznak utána otthon is. Nehéz szigorúnak és következetesnek lenni, de muszáj. Ráadásul ezek a kis törpök is egyre okosabbak. :wink: :wink:

Jucc,
Balázsszáj!!! :) :) :)
Drukkdrukkdrukk, hogy Gergőnél tényleg beváljon a borostyán nyaklánc! :)

Zsuzsa,
Ez a Julcsi mennyire okos kislány!!! :) :) :)

benianyu

Mire megjöttem, elment mindenki :(

benianyu

Mea!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Minket érdekelne a kéró!!!!!!
Mennyit engedtek a feléből????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na jó, csak poén volt, de én is elküldöm egy - két ismerősnek, hátha!!!!

Majola!

Megzabbantom Julcsit, annyira okos kislány! Gratulálok az első igazi fél mondatához!!!

Benianyu!
Szerintem a mi apukáink kezet foghatnának!!!
Az én apukám dettó, olyan nincs, hogy nem neki lehet igaza, meg hogy nem az övé az utolsó szó.
És nagggggyon makacs!!!!!

Bár most, hogy öregszik (hi-hi, ha ezt hallaná :lol: :lol: :lol: :lol: ), sokat változott, szerencsére jó irányba.
Régen elviselhetetlen volt.
Szerencsére anyunak nagyon jó természete van, ami az egyik fülén be, az a másikon ki. Ráhagyja, hadd gondolja, hogy neki van igaza.
Szerintem, az , hogy még együtt vannak, anyunak köszönhető.
Más már rég megőrült volna, vagy legalábbis kihajíntotta volna.

Én meg pont az a fajta vagyok, mint ő. Én bizony megmondom a véleményemet neki, soxor anyu védelmében.
És érdekes, szerintem én vagyok az inkább, akitől elfogadja.
Azt soha nem ismeri el, hogy igazam van, de hallgatólagosan igen. Olyankor ugyanis csendben marad... :lol: :lol:

Ja, és azt még nem is mondtam, hogy nemcsak a férjemmel dolgozunk egy munkahelyen, hanem Apukámmal is.
Igaz, őt már mi vittük oda a céghez, kb. 2 éve.
Nekem szerencsére nem volt közvetlenül a kollégám, viszont Robinak igen!!!
Még szerencse, hogy Robi nagyon csípi apukám fejét (nagyon fiatalos gondolkodása van), és tök jól kijönnek egymással.

Kép
kuha

Kuha,
Tényleg nagy szerencse, hogy Robi jól kijön Apukáddal, pedig ezek szerint ő sem egyszerű eset. Hány éves? Az enyém 65, ő már nem igazán változik. A férjem néha elég rosszul viseli a beszólásait, pedig ha tudná, hogy Apu a kedvemért még vissza is fogja néha magát.
De a megbízhatósága és az, hogy mindig mindenben lehet rá számítani jó irányba lendíti a mérleg nyelvét.
A múltkor, mikor Beni beteg volt, simán levitte Danit a játszótérre, nem is egyszer. Azt nagyon bírtam, mert nem bírok kettészakadni és ha Beni miatt nem tudunk lemenni, akkor Dani is marad.

benianyu

Halihó!!

Még visszaolvasni nem volt időm,mert délelőtt Melivel kint voltunk ebben a jó időben,aztán meg elkezdtem főzni!
A borsólevesem mindjárt kész.
És amit elakarok újságolni,hogy már a SÜTŐBEN SŰL ÉLETEM ELSŐ MÁKOS BEJGLIJE!!!!
Gondoltam,hogy kipróbálom karácsony előtt!! :D
Majd beszámolok milyen lett!!!

Megpróbálok visszaolvasni,de már hallom Melit dumálni!! :D

ancsi26

Benianyu!

Óóó, én apukám még csak 52 éves. De rigolyái neki is vannak!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Mai képek. Nem a legjobbak(persze nem a fotó alanyán múlt :lol: ), de még próbálkozok. Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Kép

Mea, nagyon szép a házatok. Nem semmi hogy el tudtok költözni belőle. Én tuti nem tudnék :) Persze tudom az érveidet és igazad is van-
A másik ház mekkora?
Ügyes Livike, hogy elindult :)
Bodza, nagyon csini kis pocakod van, meg egyébként is. Szerintem nem lenne hasad nem is látszana hogy babát vársz.
Anyóstéma: Hát kezdetben én nem nagyon bírtam anyóst-apóst, mert sok sok hülyeséget csináltak. De aztán valahogy megszerettem őket- és Rolit bármikor rájuk merném bízni. Roli egyébként is szeret nassolni és én itthon is szoktam neki adni. (Na azért nem sokat. de pár kekszet, most álltalában napi 1 szaloncukit és kb fél túrórudit) Át meg úgy szoktam vinni, hogy viszem magammal amit adhatnak neki, kivéve az edéset mert azt eszik amit ott kap.
De meg is szokta enni az edéset, sőt bármelyik nagyszülőnél jobban mint nálam :(
Engem nagyon meg tud fűzni ez a rosszaság és én szerintem nem is vagyok túl következetes. De Roli egészséges, nem sovány és nem is kövér. Pont úgy jó ahogy van. :)
Szóval tudom, hogy ez a gyerek megesz engem vacsorára :) De nem tudok ellenállni neki. Persze vannak tilos dolgok, amiből soha nem engedek!!!! De ezek nem a kajálásra vonatkoznak, hanem mit szabad és mit nem. Olyan dolgokra amiből baja lehet.
Szóval én mindenkivel egyet tudok érteni, mindenki úgyis a saját nézeteihez fog ragaszkodni.
Juc: gratula Marci elindulásához és az új kecóhoz :)
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

halihóóóó!
voltunk dokinéninél!Kisnyuszi8820(tehát 120at hízott egy hónap alatt) és73cm,bár eléggé ficánkoltlehet több vagy kevesebb,szerintem inkább több!de majd lemérem itthon!
amúgy nagyon megvolt dicsérve!mint mindig! 8)
holnap viszem bőrgyogyihoz,mert nagyon nem múlik valami a hátán,én valami..ááá,nemzom,majd holnap megmondják,hogy mi az!és Fannit is visszük,mert neki egy elég látványos értágulatos foltja vana pofiján,ami cseppet sem halványodik!
aztán elugrottunk a Művészetek Palt ájába,mert most én készülök meglepninagyNyúlt! :P ,vettem jegyet a holnapi Royés Ádám és még ilyen-olyan hangszeres zenészek koncertjére,mert szertjük őket,pláne,ha valamiextrát is a szinpadra visznek!anyuval már lebeszéltem a dolgot,idejön fürcsi elött és vigyázz Kisnyuszira,amíg mulatunk!NagyNyúl meg kb.f8elött ér haza az olaszról(azt hiszi fürcsire :wink: )és akkor majd jóóól meglepődik,mert kikészítek neki váltásruhát,csak bele kell ugrania éééés már indulunk is a 8as előadásra,még szerencse,hogy közel van!
drukkoljatok,hogy jól sikerüljön a dolog és el ne olvassa ő vagy valami besúgó ezt itt most :shock: :twisted: :lol:
és,ha már ott jártunk abban a csodás épületben,persze be is jártuk,már úúgyis régóta oda akartam vnni nyuszimat,mert imádom azt a helyet!vasárnap tuti megyünk mi is!
szóval úgy elvolt ájulva anagy mindenségtől,hogy hazáig huhogott!majdnem megzabáltam!bementünk a könyvesboltba is,ahol vettünk csodálatos mesekönyveket,szintén nagy huhogások közepette!
kiszúrt magának egy nagyi típusu ott dolgozót,ő meg Kisnyuszit és hatalmas szerelem bontakozott ki kettőjük között!olyan édesek voltak,alig tudtam visszaédesgetni fiamat :shock: :? !valamit tudott az a néni!de hogy jobbat,mit én? :shock: :? ,mindenesetre meggyőzött az eset arról,hogy igénybe vesszük egy ismerős barát falajánlását,miszerint ő bármikor vigyáz Kisnyuszira,ha szükséges és ha nem akkor is!jó fej,mi!látnátok hogy néz ki :shock: ,dió nagyságú luk van a fülében,édekes frizurák és marha vagány és eszméletlen bunkó,ha valakit nem szeret vagy nem ismer és nem szimpatikus,velem is így volt,utáltam is ,mint a szart(már bocsi),egszen addi,míg egy kissé ittas :oops: állapotomban jóóól be nem olvastam neki(elmagyaráztam,hogy egy normális társadalmi életre képtelen .....na ebbe most nem megyek bele,de lényeg,hogy kbegy órán át soroltam a hibáit ,azóta jóban vagyunk :lol: !minden jó,ha a vége jó!na és ő szeretne nagyon-nagyon vigyázni a Kisnyuszira,akinek az apjával kiskora óta jóban van!jó,mi?
a legviccesebb,hogy rá is bíznám! :shock: :roll:
szóval ez a Művészetek Palotája nagyon bejött nyuszinak ,megyünk máskor is!most alszik,biztos vele álmodik! :P :P :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Juci, Marci hány centi? Annyira nagy kisgyerek :)

KépKép
Kép
csikken

Ja edés =ebéd

KépKép
Kép
csikken

visszakerestem Mazsi egyéves méreteit,hát mi tényleg tükmagok vagyunk! :lol: :lol: :lol: és már elmúltunk egyévesek,egyévesen 8700körül voltunk! :lol: :lol: :lol:

Mediterrán Szerető barátunk nagyon megnőtt!!!!!!!!!és nagyon jól mutat az új falak között! :wink: :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Juci!

Rékérdezhetek???
Marci zabagép lett???? :lol: :lol:
Sosem volt sovi, de most aztán kikerekedett a pofija rendesen :D :D
Nagyon óriási :D :D

Benianyu!

Du csúsztam le egy 86 os sinadrágról a vaterán... :evil: már meg sem hat igazán...ez az én formám....lehet nem kellene nekem ezzel bajlóni nem :roll: :roll: :roll:
Csak azért irom neked, mert tegnap újságoltad milyen jókat vásároltál a licitekben...

Léna alszik :shock:
Ha felkel, megyünk a szomszédba diavetitőzni :shock: :shock: ,azaz mi csak vetités után..mert sejtem Léna csak megbontaná a rendet :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Visszaolvasni nem tudtam mert nem engedte ez a hülye babanet,úgyhogy ne haragudjatok,most csak megmutatom a fincsi sütikét!!
Kép
Kép

Ha tudok majd jövök!!!
Puszika!!

Jaj és a MOVIE MAKER-es dologban nem tud segiteni senki???
Mindenkinek lejátsza a dvd-jük???

ancsi26

Sziasztok!

Hú de jó sokat írtatok, alig bírtam visszaolvasni :D

Hát anyós témában nem igazán tudok mit mondani, mert ugyen nekünk nagyon jó a viszonyunk, szívesen hagyom ott a fiúkat.
Mondjuk nincsenek nagyon vaskalapos elvárásaim, azt adnak a gyerekeknek enni, amit gondolnak, sőt délutén szinte folyamatosan esznek, de gyümölcsöt, joghurtot, persze tejszelet, túrórudi is befigyel. Régebben talán én is jobban kikötöttem dolgokat, de most már örülök, ha van egy kis szabadidőm. :lol:
Persze azért nem csinálnak olyat, amit kifejezetten megtitok, de inkább nem is tiltok semmit.
Múlt héten 3x nézte meg Nolcsi az oroszlánkirályt, de ettől itthon tudja, hogy mi a rend.
Anyum is engedékenyebb, de ez nem is baj, a gyerek hamar rájön, hogy a nagyiknál más szabályok érvényesek. Én csak örülök, hogy ennyi mindenki szereti, kényezteti a fiúkat, ill., hogy én ennyi mindenkire tudom őket ráhagyni, így nekem is több a szabadidőm.

Emese!
Ez most akkor egy konkrét meghívás volt?? :wink:
Mert ha igen, benne vagyunk! :P

Jucc!
Hú, akkor talán beválik ez a nyaklánc, ha Gergő ilyen jót aludt! :D
Balázssáj :lol: :lol:

Juci!
Gratula Marcinak az első lépéseihez! :D
Leon is egyre többet lépeget, nagyon belejött a menésbe.

Noémi!
Nagyon eltűntél, akkor áll a holnapi nap?????

Ma itt voltak Orsi barátnőmék Rékáékkal, a két 'szerelmes' kibulizta magát, annyit játszottak. A végén persze ment a puszizkodás, ölelgetés, nagyon arik voltak.
Délelőtt lementünk a játszira, olyan jó idő volt, én még a kabátot is levettem. :D
Leon úgy elfáradt, hogy 4 órát aludt, de Nolcsi is 2-t!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
:wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?