Új privát üzeneted érkezett!

Orbis!

Köszi.
Én meg jógázni megyek, és ha így folytatom, én is elkésem..
Az az oldal bejön, de tovább nem, a bal oldal csupa x, nem értem..nem értem..

Ttika
ttika

Sziasztok!

Most beszéltem Mártival!
Holnap kiveszik Benjit, mert beidult a toxoakármi. Szóval nem értek hozzá, az a lényeg, hogy rossz a vérképe, és ezzel nem lehet várni. Most még hazamehettek, de este 7-re vissza kell érnie a kórházba, és holnap valószínűleg ő lesz az első császáros!
Este, ha már jobban van, mármint holnap akkor megírja, hogy mi újság, majd leadom a jelentést nektek is!

Addig is mindenki gondoljon holnap Mártira, meg Benjaminra!
Ja, voltak ma UH-n is és megint megmutatta, hogy kisfiú és 2900 gr-ra becsülték a súlyát.

rékacs 37+1

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs
ToxémiásKép Erre gondoltál, nem?!Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Akkor a héten már két babánk tuti lesz!Kép
Én nagyon szorítok!!!

Rékacs!Jó, hogy előkerültél, gyógyulj meg, de gyorsan!Kép

Ma megint szembesülnöm kellett azzal, hogy a gyerkőc születése előtt lehetetlne, hogy valamit is el lehessen intézni!Miért van az, hogy a rugalmatlan bürokraták úgy gondolják,hogy babával lehet bármit is intézni?Ma közölték a Diákhitelnél, hogy addig szóba sem tudnak állni velem, ameddig meg születik DÁvid!Jó, de szülés után meg én nem fogok tudni semmit intézni!És ráadásul összeszámoltam és amíg Gyesen vagyok 3X kell kitöltenem és benyújtanom majd azt a formanyomtatványt, mert csak...Olyan idegesítő ez az egész!És Apa tuti lekaparja itthon a falat, amikor szembesülni fog ezzel az egésszel, hogy mit kell majd elintézni, mert most még kedvesen azt mondja, majd Ő megoldja!Na úgy látszik ma ilyen nap van!Kép

Kikocs!Erre már én sem tudok mit mondani!Szörnyű és nagyon-nagyon sajálom!Kép

Holnap fél 1-kor jó Nektek?Az Bagzernak is emberiKép!Találkozhatnánk a Szabolcs utca nevű 4-es busz megállójában, ami a Hősök teréről jön!OK?Gondoltam legyen konkrét!
Akkor Kikocs Te is meg én is vigyünk mézeset?Mi légyen?

(nem tudtam örülőst feltenni az előzőbe, úgyhogy most muszáj bepótolnom!Bocsi!

Puszi:Katy(aki betöltötte a 33.-at)
Kép
Katy

Sziasztok pocisok!

Én is megvagyok, csak annyira nem volt se erőm, se kedvem írni, hogy az csuda.
képeket én is megnéztem, és nagyon jók lettek. Kár, hogy olyan hamar el kellett jönnünkKép, pedig jól éreztük magunkat.
Eszter: még egyszer köszi, hogy segítettél levinni a babakocsit. A trolira viszont egyedül kellett felraknom, és jól meg is emeltem magamKép Alig bírtam hazajönniKép Még jó, hogy este mentem NST-re, és jól kipanaszkodtam magam a dokinak, aki rögtön megvizsgált, és mindent rendben találtKép. Legközelebb csak 24-én kell mennem, persze ha addig nem szülök meg, mert még az sem kizárt.
Kikocs: Próbáld meg beijeszteni apóst, hogy kirakjátok a holmiját a lakásból, ha nem viszi el záros határidőn belül. Vagy ez sem használna? Mondjuk, ha feldiszited a létrát, nem kell fát vennetek, és spórolszKép
Eszix. kitartás az első napokra. Biztos bele fogtok rázódni a szopiba. Ajánlom neked is meg mindenkinek a Szoptatás címü könyvet, amit a Kismama magazin is hírdet. Nekem megvan és nagyon jó. Minden le van írva benne részletesen, és megoldások ias vannak benne a nehézségekre. Már szülés előtt érdemes olvasgatni.
Babus: Ha késve is Nagyon Boldog Szülinapot Neked, no meg Vica kicsi nagyfiának isKép
Most megint csak ennyi telett tőlem. Még azt hiszem akartam irni valamit, de már elfelejtettemKép
Az utolsó napokban lévőknek mennek a drukkok.

Pusz mindenkinek
Brigi
bombomanyu

SEGITSÉG>nem tudok belépni a fotóalbumba!!!Mi a nick, mert a pocak tali-t nem fogadja el?!!!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Kikocs, hol van Noémi?? nem vagyok nagy kórház-szakértőőőő, de mennék én is, ha nem hajnalban mentek(tehát délelöttKép )
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Rékacs, Pocak Tali, ilyen hivatalosan

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Jól eltűntem egy pár napra, bocsi de kórházba voltam három napig. Elkaptam valami fertőzést, és most gyógyítanak, viszont most 99% hogy császárral kell szülnöm. Most nagyon szomorú vagyok. Asszem most nem fogom végigolvasni amit kihagytam. Hogy vagytok

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Na megjöttem!
Tornázni végül nem mentem, mert a megállóban állva negyed óra után nyilvánvalóvá vált, hogy nem érek oda. Ígyhát elmentem pénzt költeni Kép
FIÚS MAMÁK FELTÉTLENÜL MENJENEK EL AZ AURA FÉLE SZUPER TURIBA!!! Én majdnem sírtam, annyi gyönyörűséges, de kimondottan kisfiús cucc volt. Azért Bogyókának is találtam egy-két remek darabot.
Aztán elmentem karácsonyi vásározni, és vettem még mézeskalács-formákat, meg ettem kürtőskalácsot.
És talán hamarosan apa is itthon lesz.

Ttika!
Nem értem, mi lehet a baj, nekem bejön, ha odakattintok. Várj, megpróbálom mégegyszer!
gifmen

Orbis, aki feldobódott a gyönyörűséges bébicucc-szerzeményeitől!! és 33+2!
orbis

ja, és a fél egy nekem jóóóó!
orbis

Sziasztok Pocakosok,

Jelentem megjöttünk a kórházból három nagyon lassan eltelő nap után (na ez szép lett).
Köszi a szorításokat, a Pocaklakónk rendben van, a cukrom is, 1 napig ujjbegyből mérték 1 napig vénásan, de mind a két nap eredményei jók lettek. Túlestem a szemfenékvizsgálaton is, nem egy nagy élmény, de az is rendben, így elvileg bárhogy szülhetek. Megnézte a doki uh-on nagyon alaposan, áramlási hangokat a köldökzsinórban, meg mindent, és már 1800-2000gr közé saccolta, szóval nem lesz nagyon pici, ha kihúzzuk végig, de egyre jobban úgy érzem, nem fogjuk. Még 4-5 hetet kellene, mert ez még csak a 32. hét! Majd meglátjuk.

Most nem volt időm visszaolvasni, gondolom a mézeskalácsozás nagoyn jól sikerült, hány baba született a héten?
Olyan jó itthon, annyira szenvedtem az állandó semmittevéstől, bezártságtól, na és persze közben csak úgy potyogtak a babucik!!!
tamesz+ubulka 31+3

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Bagzer!

Az előbb írtam, hogy fél 1-kor találkozzunk holnap!Noémi a Szabolcs utcai kórhárban van!Látod, látod, aki nem olvassa vissza az előzményeket az lebukik!Kép
Jó neked az időpont?

Tamesz!Örülünk, hogy jól vagytokKép!

Katy
Katy

SziasztokKép
Holnap mentek a Noémihez? Kár,hogy csak most olvastam, de szeretnék menni én is veletek... remélem addígra végzem, utána már csak szerdán kell mennem.

AuraKép
Te is mész gondolom ugye?? Téged hívnálak akkor mikor végeztem, hogy merre is vagytok. Jó?

KikocsKép
IgenKépKépKép úgy néz ki, hogy mostmár a holnapon kívül,csak szerdán kell mennem megint...hacsak addíg a manó ki nem akar bújniKép Kép Kép Kép
Pusszi mindenkinek
Edwig
38+4
Vendég

Bagzer! Köszi Siekrült!

Kikocs,Aura! Határozottan nőtt a pocitok!!!

Kivasaltam ma 10 inget és az összes világos babacuccot, ami azt jelenti, hogy 6 db sapka,22 db body.15 db tipegő,2 db kisgatya és 6 db hosszúujjú pulcsi. Ez annyi mint két óra intrenzív vaslásKép És az ingeket csak állva lehet, vagy legalábbis én nem tudom ülve.
De ez annyit tesz, hogy gyógyulok!!!Kép
Az a helyzet, hogy Márti beijesztett(ez milyen j?),mert mondta, hogy ő még semmit nem vasalt kiKép És én meg nem szertném szegény anyura hagyni,hát nekiestem. Méág hátra van a szines adag. Ja, mert hétfőn meg kivasaltam a pelenkákat(25 db), meg törölközők, lepedők. Hiper nő vagyok???Kép

Gabi! Miért kell császározni? És mikor lesz? És a Söfiben voltál, vagy másik kórházban? És már jobban vayg?

rékacs 37+1

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

vééégre van fekvősbillentyűzet, és íííí betű is Kép
Köszönöm az együttérzéseket Kép Jól esik. Még mindig nem hisztiztem, és nem is bőgtem Kép Nagyon büszke vagyok magamra. Azért mondtam a Gergőnek, hogy majd ha beszél apukájával, mondja meg neki, hogy eléggé el vagyok keseredve Kép

Noémiügyben mindenképp mondja mindenki, hogy ki jön. Ugyanis írtam neki du egy smst, mert ki volt kapcsolva, és még mindig nem kapta meg, szal nem kapcsolta be. Ki tudja, lehet, hogy hirtelen megszült, vagy valami. Szóval én ha megkapja a smst-t felhívom, azt megkérdezem tőle, hogy menjünk-e, és tudjam, hogy kinek kell szólni, hogy ne induljon el. Katy, Bagzer száma megvan, Orbis, tied nincs. Elküldöd? vagy dobsz egy smst, a közös emilben van a számom, ha minden igaz. Mégvalaki? Bagzerka, neked ugye jó a fél1?

Mártinak megy a drukk holnap reggel, és biztos nem lesz semmi gond.

kikocska

MEGSZÜLETETT LEVENTE DONÁT!!! 2680 GR, X CM, mert koraszülött osztályon van. Noémi hős voklt, nem kért edát, 6 óra vajúdás után fél 6-kor bújt ki.
Noémi ennek ellenére vár minket, legfeljebb mondja majd, hogy menjünk át Hulcsihoz, ha rosszul lesz Kép

kikocska

NOÉMI: HATALMAS GRATULA. Kép
SOK TEJCIT KÍVÁNOK NEKED ÉS VÁRJUK A RÉSZLETEKET!

BRIGI
bombomanyu

Ja, Savitri üzeni, hogy akinek megvan az ő száma, legyen kedves egy smst küldeni neki, a nevével legalább, mert tudja, hogy sokmindenkinek megadta a számát, de neki csak az enyém van meg Kép

Ja, és Noémi is nagyon köszöni a sok rágondolást, és mindenkit puszil, és nagyon boldog, és üzeni, hogy nagyon megéri. Kép

Tamesz, jó, hogy nincs semmi baj. És Gabii, az is, hogy veled sincs, a császárt meg túl lehet élni Kép
És Rékacs a szupernő Kép

kikocska

Én is GRATULÁLOK Noéminek!Kép

Tamesz!Kép
Örülök,hogy újra köztünk vagy és Ubulkád is jól van!!!Kép
Miért érzed úgy,hogy nem fogod kihúzni febr. közepéig?
Vendég

NoémiKép
Éljen éljen....Gratulálok a kis manóhozKép
Sok sok puszi nektekKép
edwig
Vendég

Hurrá hurrá Noémi és Levi!!!
Ez szuper!!!
Kép

Kikocs!
Savitrinek írtad, hogy bemegyünk?Mert akkor én szólok neki, hátha Ő is akar jönni!

Puszi:Katy
Katy

KikocsKép
Nem találom a számodKép
Vendég

<pre>
Név: Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
1. MaricaKép 35 2004.11.13.Kép 2 Mariann 4200g/53cm Szeged/ Klinika
2. BendegúzKép 30 2004.11.19.Kép 1 Bence 3750g/57cm Bp./Szt.István kh.
3. Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50cm Bajcsy kh.
4. BringaKép 29 2004.11.18.Kép 2 Bernárd 3400g/54cm
5. EsztiKép 2004.12.09.Kép 1 Lili 2770g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
6. Smille 23 dec. 10. 1 ? Gyula
7. DiánaKép 28 2004.12.08.Kép 1 Dominik 2930g/50cm Bp./Szt.István kh.
9. MackósajtKép 32 2004.12.07.Kép 2 Nem tudom??? 3600g/58cm Bp./Szt.István kh.
10. Csilla 29 dec. 16. 2 ? ?
11. Hulcsi 28 dec. 16. 1 Benedek Bp./Szabolcs u.
12. Katinka 27 dec. 23. 1 Lili Székesfehérvár
13. Lili 31 dec.25. 1 Hana Bp./MÁV kh.
14. Edina 23 dec. 29. 1 Bálint v. Olivér Bp./Szt.János
15. Gabi 20 jan.6. 1 Zsombor
16. NoémiKép 23 2004.12.16.Kép 1 Levente, Donát 2680g/?cm Bp./Szabolcs u.
17. Rékacs 30 jan. 7. 1 Hanga Bp./ Schöpf-Mérei kh.
18. Márti 29 jan.8. 1 Péter,Benjámin Bp./ Schöpf-Mérei kh.
19. Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
20. Kire 33 jan. 11. 2 Erik ?
21. Tüni 28 jan.12. 2 Kincső Bp./MÁV kh.
22. Sys 29 jan. 16. 2 Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
23. Brigi 30 jan.11. 3 Miklós? Bp./ Bajcsy K.
24. Dorye 25 jan.21. 1 Vilmos/Johanna Bp./Szote,II Női
25. Eszter2004 28 febr.1. 1 Petra Bp./MÁV kh.
26. Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
27. Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szt.István kh.
28. Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Gábor Bp./Szt.Imre kh.
29. Katy 27 febr. 3. 1 Dávid Bp./ Schöpf-Mérei kh.
30. Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szt.István kh.
31. Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szt.István kh.
32. Babus 25 febr.12. 1 Kristóf Bp./MÁV kh.
33. Ilona 29 febr.13. 1 Márton Bp./ Schöpf-Mérei kh.
34. Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./Szt.János
35. Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka Bp./ Schöpf-Mérei kh.
36. Tamesz ? febr.16. 1 Marcell,Kristóf Kistarcsa
37. Ttika 32 febr.19-20. 1 ? Győr/Petz A. kh.
38. Vera 30 febr.20. 2 Matyi Bp./Szabolcs u.
39. Timi 26 febr.23. 1 Máté, Levente Pécs/Szülészeti klinika
40. Zsuzsa 28 febr. 26. 1 Áron Bajcsy kh.
41. Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
</pre>

Hurrá, hurrá!!!
Katy

Edwig, pocaktali@freemail.hu emilcimen van egy olyan levél, ami tőlem ment, és a tárgya az, hogy kikocska telefonszáma. Na, abban a számom van Kép

Savitrit felhivtam, és röviden tájékoztattam a fórumon történtekről, szegénynek talán pár nap alatt sikerül majd elintézni, hogy visszakapcsolják a netet Kép Addigis tbügyintéz és babaszobát csinál. és nagyon puszil mindenkit, különös tekintettel Noémira Kép és Mártinak is nagoyn drukkol, meg Edwignek. És még semmi hír, hogy indulna Hana, de az utolsó hetek hangulatingadozása megvan Kép szegény. Lehet, hogy pár bátorító szónak is örülne... hogy szeretjük, meg minden. Ja, és írtam neki Noémit meg Levit is.

kikocska

MegvanKép
Vendég

KikocskaKép
Sok puszi Savitrinek, ha esetleg beszélnél még veleKép

Állítólag péntekre babaeső várható a doki bácsi szerint, a hidegfront miatt.... hááát
Vendég

Aki megy Noémihez, mondja meg neki, hogy legszívesebben én is mennék, és puszilom meg gratulálok.KépKép

Mártinak és a többieknek meg szorítok.

Mesi tegnap már jól volt, de még ma is nagyon karikásak a szemei, olyan, mint egy kis árnyék. Meg sokat nyafizik. De hát ez érthető.

Imi meg köszönné a szülinapi üdvözleteket, ha már nem aludna, mikor olvasom őket. Holnap átadom!Kép

Vica
mvica

Jaj de jóóóóó!! Éljen Noémi és Levi!!!
Kép
De holnap majd kiörömködjük magunkat személyesen is!

Kikocs!
Mindjárt írok egy sms-t!
orbis

Sziasztok Lányok!

Hogy s mint? Ttika, köszi a bókokat, igazán nem érdemlem meg. Kép Egyébként én a fürdéssel úgy voltam, hogy inkább hanyagoltam, és csak zuhanyoztam. Szóval tutira mentem. Aztán mindenki irogatta hogy milyen jó fürdőket vett (főleg Kikocs Kép), és ugy döntöttem, hogy kipróbálom. Nem volt tűzforró, de normális meleg. És nagggyon jól esett!!! VAS: minden kismamának rossz a vérképe, ez normális, ezért kell vasat szedni. De próbálj olyan ételeket enni amiben sok vas van. Pl. máj. Orbisnak is nagyon alacsony a vas szintje. Azért erre jó figyelni.

Kikocs - egyszerűen csodásak a mézes sütik!!!! Le vagyok nyűgözve. A hátadra azt találtam ki, hogy feküdj oldalra, és apa az öklével masszirozza ugy, hogy csuklóbol tekergeti az öklét, és közben nyomást gyakorol a gerincedre, derekadra. Én ezt nagyon szeretem. Kép Após: no comment.. Kép

Képzeljétek apa ide állt a hátam mögé, és kiszúrta a zsezseg szót, majd felkiáltott! Aha zsezseg! Vagyis zizeg! Ez azt jelenti nem? kérdezte. Kép Végül is....asszem igen. Aura? Kép

Katy, nagyon örülök hogy a hajléktalanoknak viszed a sütiket, ahogy olvastam, egészen boldogságos érzés fogott el.

Ilona, a praxis-os fotoknál ugy van, hogy 31. hét -ben 1,4 kilo a gyerek, a 32. héten 1,6 kilo körül van. Az 1,9 egy picit több ennél, de az a biztos amikor kint van. Van olyan ismerősöm nem egy, akinek fél kilot is tévedtek. Mondjuk a maternát én tuti nem szedném. Én egyáltalán nem szedtem vitamint,és a máv-os dokik is azon a véleményen vannak, hogy ha szeded is (elevitet), akkor inkább csak a terhesség elején, a második időben már csak hizlalod vele a babát. De a te orvosod akkor biztos másképp gondolja. Nem akarok beleszólni. Kép

Rékacs, na végre előkerültél. Kép

Márti! Megy a drukk!!!! Azon gondolkodtam, hogy neki szóltak hogy nem jó a vérkép, és ez igy nem maradhat....nekem nem is nézik a vérképemet, ha ilyen bajom lenne észre sem vennék.... Kép Na mindegy.

Noémi! GRATULÁLOK!!!!!

Na abbahagyom,mert már igy is hosszú.

Pusza-nyusza,
Eszter2004
33+3
eszter2004

Sziasztok!
Gratulálok Noéminak sok-sok boldogságot a picurhoz!KépKépKépKépKép

Kép
Kép
bendegúz30

Eszter
Én megcáfolnám az Elevitről írtakatKép
Én több mint 1 éve szedem folyamatosan az Elevitet, mindennap, és tervezem is, hogy a továbbiakban is szedni fogom. Mégis csak 1354gr-os a kisbabám betöltött 31 hetesenKép Ennyit arról, hogy nagy lesz a baba tőleKép

Noémi
Hatalmas gratula Levi babáhozKép

Kép

Babus

Kép
babus2005

Babus..hát igen....én is tudok ellenpéldát, pl. a nővéremet.Ő még annak idején a Maternát szedte, egyik baba nagy a másik kicsi. Szóval itt is a genetiak döntött. Mégis azt mondják a dokik hogy a második félidőben már csak a súlyát növeljük vele a babának. Talán ez orvos függő, kinek mit gondol erről az orvosa. Az enyémet még az elején megkérdeztem, hogy apropo nem kéne vitamint szednem? Azt mondta szó szerint: isten őrizz, természetes uton vigye inkább be. Másoknak meg azt mondják hogy már kezdje el a terhesség előtt. Ugy hogy erről ennyit! Kép Én szoktam arra gondolni, hogy mivel nem táplálkozom annyira egészségesen, jó lett volna legalább az elején szedni a vitamint. De azért remélem nem lesz emiatt baj. Kép

Eszter
eszter2004

Egyszerüen nem értem, hogy miért csak az a nö hös, aki nem kért a szülésénél EDA-t. A 14 órás vajúdásomból 2 órát nem szenvedtem, jó persze nem mindegy melyik az a 2 óra, de akkor is...... Azóta sokszor hallottam, olvastam lefitymáló véleményt, megvetést magamról mert ennyire "puhány" voltam, nos most és mindenkorra kikérem magamnak..... Föleg többek között olyanoktól akik még nem szültek. Az EDA-s szülés nem arról szól, hogy mindenképpen könnyedén, mosolyogva, vidáman kipottyantod a gyermeket... Félreértés ne essék nem a hös címre pályázom, hanem arra, hogy egypár ember értse meg a szülés nem mártíromság és véleményem szerint a nem EDA-val, EDA-val, császárral szülö nö, megérdemli az elismerést......
Még egyszer gratula Noéminek Képés kérem akinek nem inge ne vegye magára. Puszi

Kép
Kép
bendegúz30

Lányok! egy kérdés a muffin-osoknak: milyen sütőformát érdemes venni? Szilikonosat? Mi kell hozzá még? Van szakácskönyv is hozzá? Ajándékba szeretném.... Bocsi az off-olásért!

Köszi,
Eszter2004
eszter2004

Eszter2004!Kép
A praxisos fotóknál úgy van,hogy a 33. héten 2 kg körüli a baba, engem ettől 4 nap választott el tegnap. Erről az oldalról is lehet nézni, ill,hogy 1 hét alatt (32.-33.hét) nem 200 grammot hízik,mint addig, hanem 400-at!Képés csak innentől 200-at (a könyv szerint is)Kép

A maternát nem hagyom mert nem vagyok biztos benne,hogy a kajáimmal fedezem a dolgokat, sem magamnál,sem a babánál...és a doki se mondta,hogy ne szedjem.
És mégegyszer!: A kisfiam jelenleg se nem nagy, se nem kicsi; és különben isKép

Jó éjszakát!Kép
Vendég

Bendegúz,nyugi nyugi, ezt a hős szót nem kell szó szerint értened, ez csak úgy ráragadt a nem edá-sokra. Mi, akik még nem szültünk, természetesen nem ítélkezünk senki felett, ne értsd félre. Tisztában vagyunk vele, hogy minden szülés más és más. Valakinek "könnyebben" megy, valakinek nehezebben. Én személy szerint ugy indulok neki hogy nem kérek, de menet közben, ha ugy érzem nem birom tovább vagy az orvos javasolja, akkor fogok kérni, és emiatt nem fogom magam kevesebbnek érezni. Az egyik szülőszoba műsorban láttam hogy van olyan hogy sétáló Eda. Az kifejezetten tetszett. Szóval hidd el, ez nem úgy van, ahogy esetleg neked ez "átjött". Kép

Eszter
eszter2004

Ilona! oké oké! Kép
Nekem a 30. héten mondták hogy másfél kilo körüli. Nekem vigyázni kell a magasabb vércukor szintem miatt, mert attól lehet nagy a baba. De ezuton szeretném kijelenteni hogy mindenkinek tök normális súlyú a gyereke, és mindenki olyan vitamint szed vagy nem szed amilyet az orvosa javasol neki. Egyébként csak tájékoztatásképpen irtam ki neked a praxi-os fotok adatati, mert nagyjábol fogalmam sincs hogy mikor mekkora suly körül kell lenni a babának, nekem soha nem mondták, legutobb is csak én kérdeztem rá hogy ugy egyébként mekkora az akkora. Kép

Eszter
eszter2004

Eszter
Én meg se kérdeztem erről a dokimat, nekem olyan magától értetődő volt, hogy amint elterveztük, hogy jöjjön a baba, elkezdtem szedni.
Persze imádom a gyümölcsöket, tonnányi narancsot, kivit, banánt eszek, mégis úgy érzem, ezzel ártani nem árthatok, max. segíthetek. Ráadásul, ha ezzel csak a súlyát növelném, akkor nem tudom mi lenne nélküle? Még 1 kiló se lenne?
Egyszer ugyan, a 25.hét körül megemlítettem a dokinak az Elevitet, de nem szólt rá semmit. Pedig ő is MÁV-osKép
Na mindegy, ez is olyan dolog, mindenkinek szíve joga, hogy mit tesz. Aki akarja szedi, aki nem akarja, nem szedi. Én személyszerint nem hiszem, hogy összefüggés lenne a vitaminok és a súly közöttKép Megfordult már pár újszülött a kezeim között, volt köztük 5100gr-os is, meg 2,5 kilós is, mégse derült ki, mitől lett az egyik kisebb, a másik nagyobbKép
Na ez csak az én véleményemKép

Babus

Kép
babus2005

Noémi, a babahírt mindig kiszagolomKép Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek, és sok tejcsit!

Kriszta, Andris
móki

Eszter! Örülök, hogy te igy gondolodKép, ezek szerint nem neked szóltak a soraim. Hidd el nem csak a neten olvassotak alapján "borult el az agyam" hanem a "valóvilágban" tapasztalt hozzáálások miatt is. Nem igazán értettem, hogy miért vannak ilyen és hasonló elvárások a kismamákkal szemben. A tejem is nehezen indult be, ezért is majdhogynem "meghurcoltak", pedig ez anyai örökség. Mndegy, a lényeg ott szuszog a kiságybanKépKépKép

Kép
Kép
bendegúz30

Eszter, megnyugtatlak: Nem vérképből, hanem pisiből nézik, és ha vizesedsz, vagy megy fel a vérnyomásod, az már jelez. És nekem a védőnéni figyeli Kép
És az Elevit->elefántbébi összefüggésről már én is hallottam. Én nem ettem semmilyen vitamint egész terhesség alatt, csak a vas meg a magnézium. Minden nap megeszek inkább valamilyen gyümiből vagy zöldségből fél kilót, csoki helyett. Kép

Hidegfrontot aláírom, Kép kismanó hihetetlen aktív volt ma. Azt hiszem, rájöttem a hülyehát-és mellkasszúrás okára, amitől kb 3 hete szenvedek, de egy hete már nagyon nagyon. Előbb megkeményedett a hasam, és kitapogattam, hogy hol a vége. Bal oldalon köldököm felett kkb 5-6 centivel van vége. Aztán a köldököm vonalánál hirtelen megugrik, és a mellem kezdete alatt van vége 5-6 centivel. Azt hiszem a komplett baba ezt az oldalt terheli és rugdossa, és valami ideget találhat el, és ezért nem segít semmi masszírozás és néha a fekvés sem. Próbálgatok ugyanis mindenféle kipróbbált jótanácsot, amit mondotok, és ezer köszönet érte. Még ha nem is mondom mindig. Kép

kikocska

Sziasztok!

Dejódejódejó, Noéminek és Levinek gratulálok! Kép Kép Kép

Mártinak meg megy a drukk holnapra a császárhoz! Kép

Tamesz! Örülök, hogy minden rendben lett végül. Kép

Kikocs! Minden együttérzésem a kupival kapcsolatban! Nálunk nemsokára fürdőszoba-fűtést szerel be Apukám a plafonba, remélem, nem nagyon kell szétborítani a fürdőt...

Rékacs! Üdv újra itt! Én a babaruhákkal már megvagyok, de ma Apa cuccait is maradéktalanul kivasaltam (kivéve, ami még szárad), hogy mindent elrendezzek szülés előtt. Arra gondolok, Lilikém megvárja, amíg tényleg mindent elrendezek és akkor jön majd. Kép

Ma voltam a barátaink kislányának karácsonyi koncertjén (zenei suliba jár), nagyon szép volt, csak iszonyú hosszú és kényelmetlen. Legalábbis 9 hónapos kismaminak több, mint 2 órát ülni egy keskeny (de legalább fűtött) templomi padban, hát nem volt egy leányálom. De azért kárpótoltak egy kis McDonalds-vacsival. Kép

Holnap reggel megyek megint NST-re és dokihoz, kíváncsi vagyok, lesz-e változás.

Minden - hozzám hasonlóan - szülni vágyó kismaminak hatékony hidegfrontot kívánok holnapra! Kép

Szép álmokat,
Katinka
39+0 Kép Kép Kép
katinka

Köszi Kikocs, megnyugodtam. Néha kicsi aggódok, hogy keveset vizsgálgatnak engem. Kép de végül is a szervezet csak jelezne ha gond lenne.

Amit irtál a baba fekvéséről, érdekes. Esetleg dumáld meg vele hogy másképp helyezkedjen. Nektek ez ugyis olyan jol megy. Kép

Bendeguz, szerintem akár mindannyiunk nevében is irhattam volna hidd el....

Eszter
eszter2004

Jaj, Bendegúz, itt senki sem gondolja, hogy puhány, aki kér edát. Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy az a lényeg, hogy a végén egy egészséges kismanó bújjon elő. Csak annak idején beszélgettünk itt a topicban erről a témáról, és valahogy ott jött ez a hős kismama dolog Kép De nincs jelentősége, néha el is szoktunk rajta viccelni, hogy majd hogy fogunk érte könyörögni mind, akik most úgy gondoljuk, hogy nem szeretnénk. Mert ugye még sose szültünk Kép És semmiképpen nem akartalak megbántani, azt hiszem, ha olvasol gyakran, hogy miket írok, nem is nagyon gondosz ilyenre. Kicsit szószátyár vagyok ugyan, meg mindenlébenkanál, de minden rosszindulattól és legtöbb előítélettől mentes Kép És én is úgy gondolom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy micsinál, és senkinek semmi köze hozzá, hogy mennyi fájdalmat visel el. Mert azt csak te érzed, senki más.
Mégegyszer bocsi, ha megbántottalak, tényleg nem állt szándékomban. És senkit sem.

Kikocska, aki most elmegy aludni

kikocska

OKÉ Kikocska! NIncs harag, jó éjt!Kép Manóka éhes, vége a netezésnekKép

Kép
Kép
bendegúz30

Jaj, pont most beszéltük a talin, hogy milyen szuper topic ez, itt senki semmit nem vesz magára, nincsenek sértődések meg viták...neee legyen ezután se!!! Bendegúz, mindannyian írtuk, hogy nem szeretnénk ugyan, de úgyis ott dől el, és ha már a falat kaparjuk, lehet, hogy mi is kérünk. Szóval senki senkit nem akart megbántani!!
Itt soha senki nem akarja megbántani a többieket, főleg nem mi kotnyeles kezdők a tapasztalt anyukákat!!

Kikocska!
Most jutott eszembe az a fránya sms, de nem tudom, kikapcsolod-e éjszakára a telefonodat, és nem akarlak felkelteni, úgyhogy inkább elküldöm mailben a címedre!!!

Orbis
Mindennaposoknak drukk a holnapi fronthoz!
Kép
orbis

Haló, megjöttem az egész napos mászkálásból, és most azt se tudom, hol kezdjem, pedig én is alkalmazom a jegyzetelős trükkötKép

Bendegúz!
Amit Kikocs és Eszter írtak, az tényleg úgy van!
A HŐS szó, mint olyan, nálunk szinte szállóige, először a teljes intimgyanta kapcsán, használtuk, és előszeretettel húzzuk rá bárminő szitura, ha valaki ügyes. Ebből következik, hogy EDÁs Mani is pont úgy hős Kép
Egyébként érthető, hogy ez zavart, de ez a topic pont azért jó, mert nem csatázunk elveken, az mindenkinek más és más, hanem támogatjuk, meg szeretgetjük egymást a császáros, mosóporos, tápszeres kismamikat pont úgy, mint a szopis, textilpelusos otthonszülőseket. Az meg, hogy mi van a médiában, kit izgat, nem ők gömbölyödnek, hanem mi Kép

Na, most, hogy én is jól hozzáraktam nélülözhetetlen véleményemKép, reagálgatok vígan továbbKép

Orbis!
Csúcs az a csöcsfixáló, jót vigyorogtam rajta!

Kikocs!
Após....Kép remélem hoz neki virgácsot a Jézuska!
A kalácsaitok csodajók! Az miért van, hogy én betettem a dobozba az enyémeket, de még mindig kemények?! Jajj, mégse vagyok konyhatünci? Kép

Edwig!
Kicsit késve, gratula a jóhírekhez!
Noémihez nagyon kicsi az esélye, hogy megyek, úgyhogy inkább ne nálam informálódj, de látom már intézkedtél. Azért, ha mégis sikerül arra keverednem, csörgök valakinek!

Noémi!!!
Juppííí, Adjátok át neki rengeteg jókívánságomat, és persze Leventebabának is!!!!

Márti!
Megy a drukk neked is!

Katy!
Rákattantam a diákhitel-szóra, én azt hallottam, hogy a terhesség idejére lehet kérni, hogy szüneteljen a kamatozás. Persze nem néztem utána, mert ilyen szörny vagyokKép nem tudom te mit intézel, de ha szépen kérlek, leírod nekem?! Szépen kérlek.Kép

Eszter!
Asszem a zizegés az kb azonos a zsezsegéssel Kép
Olyan jól elképzeltem Ahogy Apucitok hiperfelfedezést teszKép és jót derültem rajta!

Ttika!
NA szóval, pont kérdeztem tegnap adokimtól, és szabad melegvízben fürcsizni, de nem forróban, és csak módjával.
Vas, hát, én nem szedem. Dokibácsi aszonta, hogy a várandós mamiknak olyan pocsék a vérképük, hogy attól egy belgyógy menten kifeküdne, de nekünk ez normális. Továbbá, hogy megkülönböztetünk alacsonyka, meg vészesen alacsony vastot, namármost, ha az előbbi eset forog fenn, akkor a vasszedés csak újabb problémákat szül, lsd: székrekedés (ráadásul jelentőse nemis tudjul emelni a szintet), ha pedig a második, akkor állítólag időben kiderül, és majd ha az lesz akkor kell vele foglalkozni.
Én asszem kiprószálom Jóanyámék bevált receptét:
-fogsz egy almát, teleszúrod szögekkel, pár napig úgyhagyod, oszt megeszed
(Szög nélkülKép
Emellé még iszom a "várandósok teáját" ami segíti a vsafelszívódást is.

Zsezsegőklub: Már rég bevettelek, Katy javasolta anno, és rögtön helyeseltem ezerrel! HÁ melyik topicot olvasod te?! Kép Kép Kép

Na, ha már ennyit okoskodtam, azt is megosztom veletek, hogy én se szedek semmilyen vitamint, hanem megeszem mind original hamiban. Eddig bejött.
Ésmég gyorsan elmesélem, hogy megkaptam az ösztöndíjam egyben (És meglesz a félévem is úgy néz ki, dejó) és vettem kismamfarit, meg pólót és Erika babának egy gyönyörűséges hápogós takarót!!!

Mindenkit puszilunk sokszor!!!!
Aura+Erika
Akik ajándékba írhattak ilyen sokat, mert ma 30 hetsesk!!!
aura

Orbis!
Beelőztél, csak úgy tetszik amit írtál Bendegúznak, én is valami hasonló értelműt szerettem volna összefogalmazni. Remélem sikerült.

Képzeld, vagy 4 percig mereven bámultam a tojásodat, mire ráébredtem, hogy ez it biza nem fog kikelni Kép egészen frusztrált lettemKép
aura

Aura:
De reméljük a mindennaposainknak holnap már napos csibéjük lesz!!! KépKép

De várj, akkor ezt direkt neked:
Kép
orbis

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?