Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Akkor mégis volt valami a levegőben, hogy több gyerkőc is ébredt éjjel. Lili is megint többször kelt, de hogy hányszor nem tudom. Tegnap olyan félálomba mentem be hozzá aztán azt se tudom hogyan kerültem vissza az ágyamba. Egyszer arra ébredtem, hogy hol is vagyok? Lili hol is van? Aztán 1től aludt f6-ig. Akkor visszaaltattam kemény 20 perc alatt, és aludt még ugyanennyit, uh. a szokásos időben kelt.

Nem tudom, talán egy vekker van benne, ami ébreszti f7-kor akármennyit alszik is? :D

Orsi,
irigylem hogy tudsz menni ide-oda, kikapcsolódni egy kicsit. Itt senkim nincs akihez átmehetnék egy kicsit dumálni.

Tina,
Te zárod mindig a napot.... Egyébként nekem mindegy melyik nap jó a hétfő is. És mikor? Délelőtt, délután? Nekem a délelőtt is jó lenne, ill. jobb lenne, de ha neked a du jó, tul képpen mindegy. Én alkalmazkodom, semmi programunk.
És mennyibe kerül az a félár? Mikor vannak, minden nap?
Milyen régóta együtt vagytok a férjeddel!

Hogy van Eszti?
Kora, te milyen állapotban?
Remélem senki más nem beteg!

Jó lenne ha már melegebb napok jönnének. Kitettem az álló muskátlijaimat az ablakba és olyan hideg volt az éjjel, hogy egy kissé megsínylették. szerencsére a többi futó az bírja.

KépKép
domidina

Sziasztok,

ma K is korán kelt, 6kor. brrr
korán ki fog dőlni, nem csodálkoznék ha 11kor.

délután megyünk az állatkerti játszóházba pár ismerős anyukával (elég drága) de legalább gyerekek között lesz.

Edina, én ezért sem tudnám elképzelni, h ne pesten éljek..olyna sok barát, ismerős, családtag köt ide akivel ha gondolunk egyet összefutunk.
snooopy

Sziasztok!

Szerdán du. nálunk volt Geri egyik haverja az anyukájával és 4,5 fél éves öccsével.
Ancsinak többnyire az kellett, amivel a kissrác játszott, labda, autó stb. jött is emiatt panaszkodni, de nem nagyon tudtunk mit tenni. Persze, amikor Ancsi eljött tőle, már neki sem kellett az a játék.
Aztán az anyuka elkezdett játszani Ancsival. Erre a kisfiú is odakucorodott az anyja ölébe és kis idő múlva azt látom, hogy eltorzul az arca és egy jól irányzott ökölcsapással odasózott Ancsi halántékára. Előzmény nem volt.
Lányom annyira meglepődött, hogy hirtelen nem is reagált, csak súrolgatta a halántékát, aztán gyorsan odabújt hozzám.

Engem nagyon megviselt a dolog. Nyilván senki nem szereti látni, ha gyepálják a gyerekét, de ez nekem valahogy nagyon durva volt. Ha megrángatja, ellöki, azt természetesebb lett volna számomra, hisz megértem a féltékenységet. De ez a célzott ökölcsapás kicsit erős volt egy 4,5 évestől.

Na mindegy, majd elkerülöm, hogy gyakran találkozzanak.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Jujj Évi! Én is átéltem ezt tavaly nyár végén. Levi olyan 8 hós volt a másik gyerek meg olyan 3 éves. Mi bababoltban voltunk, Levi kocsiban ez a kölyök meg odament és szintén ököllel behúzott neki csak úgy! :twisted: Szegény Levi is úgy meglepődött csak nézett mi baja van annak a gyereknek. Mondanom sem kell mennyire ki voltam akadva napokig!
Már ezekszerint jól van Anna.

Köszi kérdésetek jól vagyunk a fogam is meg én is! :) Tegnap voltam varratszedésen, olyan hamar végeztem, hogy meg voltam lepődve már kész is vagyok. Még jövőhéten kell mennem és ha minden igaz akkor a 3 hónapos rémálom lezárul!

Most Levi is kelt hajnal 5kor, sírt, de szerencsére hamar megnyugodott és visszaaludt. Momos hogy a kérdésedre válasszoljak: JÓK AZ ÉJSZAKÁINK! (koppkoppkopp). :D Bár 3 napja nehezebben alszik el nem vészes és reggelig többnyire húzza is a lóbőrt. Na jó hajnalig. 6-fél7 környékén ébred szopizni. Na az igaz, hogy onnan már csak félig alszunk vissza. Végül összesen 3 szopi után 8 környékén kelünk. :D Néha előbb (ma 7kor szopi és már nem aludt vissza, de háromnegyed8ig sikerült még fekve tartani, nekem még kellett annyi), néha később (tegnapelőtt negyed10kor már felkeltettem). Akármeddig alszik reggel simán bírja a délutáni 1 órás szunyáig. Szóval mi mindig 1x alszunk. Esetleg utazásnál szokott másképp alalkulno, mert ugyebár minden alól van kivétel. :)

Edina itt nekem sincs senkim, ezést járok baba klubba. Ott megismerkedtem már egy szomszéd utcai anyukával akihez idén csak azért nem mentünk még át, mert Levi köhög. (Sajnos a klubba is csak 1x jutottunk el pont ezért. :( )

Momoska Borisz akkor jól belehúzott megint!
Háát én soha nem fognék bele kelesztett tésztába! Gratula!

KépKép
kora

Tina akkor már sok szép év van mögöttetek!
Végül mit sütöttél? Rá kellett jönnöm, hogy én muffin-mániás lettem!

Ha nem esik az eső megpróbálunk mi is kijutni a börzére. KI AKAROK VÉGRE MOZDULNI!!!!!

KépKép
kora

Momoska gratula a finom kalácshoz. Elmondanád, hogy csináltad. Én gyakran sütök kalácsot, mert mindig elfogy, de nem mindig vagyok megelégedve vele.

Egy darabig én sem mertem hozzákezdeni, de egyszer sütöttem kenyeret, aztán attól kezdve nem volt menekvés :D

Ja, tegnap óta Ancsi ismét eszik. Délelőtt evett egy kis natúr joghurtot, aztán ebédelt. Nagyon finom tokányt főztem csirkemájból, hozzá puliszkát. Régebben soha nem főztem puliszkát, de valahol olvastam, hogy a gyerekek szeretik, meg egészséges, meg bla-bla-bla. Ezért eztán főztem és tényleg nagyon szereti, akár natúr is megeszi, minden nélkül. És rájöttem, hogy nekünk is ízlik, néha készítek túrósan is, pirosra sütöm a sütőben. Nagyon nyami.

Kép

Kép

háromszéki

Kora, a muffin nekem is nagyon bejön :)

Tudod, ezzel a "behúzással" az a gond, hogy ismerős gyerektől kapta, akivel én most már nem szeretnék találkozni, legalábbis egy darabig.
Nyilván nem vigasztalna, ha idegen üti meg, de így még nehezebb. Pedig már aludtam rá kettőt, de nem tudom még helyretenni magamban, sajnos :(

Azt már nem is írom le, mit mondott az apja, amikor elmeséltem neki :oops: :twisted:

Kép

Kép

háromszéki

Évi, mi az a puliszka?? :oops:
megértem, h megviselt ez a pofon. de a kissrác "csak" féltékeny volt nem?, K is vot már féltékeny más babákra igaz nem pofozkodott csak odabújt a nagyihoz (ugyanis nála volt a másik baba K pedig ezt nem nézte jó szemmel, mi az, h az Ő nagyija mással foglalkozik :lol: )

Kora, örülök h már jól! Levi meg gyógyuljon!!
És tök jó, h alszotok végre!!!
snooopy

Orsi, a puliszka az más néven polenta. Nagyon régi étel, ma ismét fénykorát éli a reformkonyhába.
Kukoricadarából főzik. Két liter vízbe kell fél kg dara és kicsi só. Így nem lesz kemény. Édeskés étel, van aki tejben főzi.
Változatosan el lehet készíteni és bizonyos ételekhez nagyon finom köretnek.

Kép

Kép

háromszéki

Orsi, nem pofon volt, hanem ökölcsapás. :twisted: Ez viselt meg, a lerendezés módja, mikéntje, nem a ténye.

Kép

Kép

háromszéki

Két napja Ancsi is beiktatott egy 4 órai ébredést. Eddig ébredt éjfél körül és legközelebb csak 6 körül, ami jó volt. De ez a 4 óra!!! brrr, nagyon rossz, ismét hulla vagyok reggelenként. Éppen ezért lefeküdtem én is vele tegnap délután. Visszanyomtam magamban a munkálkodási vágyamat, és aludtam egy jót :)
Remélem ha múlnak a frontok, visszatér ő is a régi kerékvágásba. Habár ha ezek múlnak, jönnek újabbak ismét :D

Ilyen játszóháznak én is örülnék, heti 2-3x biztos mennék, de itt nincs, se baba-mama klub.
Habár én egész jól elvagyok most. Ha csak Ancsi lenne, biztosan unnám magam, de így, hogy Gerit is kell rendezni, sokkal mozgalmasabb az életem. Mindig van valami újdonság, elintézni-, megtanulnivaló. Egyszóval zajlik az élet.

Kép

Kép

háromszéki

értem, tehát az, h az anyuka hogyna rendezte le a fiát?, miért mit (nem) csinált?? nem szólt rá..ilyenek?

köszi, még sosem ettem ilyet. ez olyasmi mint a tejbegírz csak nem gríz hanem kukorica és víz?
snooopy

Sziasztok!

Kora!
Múlt hét végén sakk-matt szeletet sütöttem, csak most hétvégére is kéne valamit. Tegnap a neten találtam egy tök jó csokis muffin receptet, csak még azon vacilálok, hogy azt bele lehet-e tenni ekkora formába, vajon átsül-e. Val.szeg kipróbálom, majd kiderül. :)
Örülök, hogy jobban van a fogad, gondolom mekkor megkönnyebülés lehet, hogy végre túl vagy rajta.

Edina!
Igazából én a délutánra gondoltam f4-4 körül, mert délelőtt 10-kor nyitnak és ha Dávid esetleg korábban ébred, akkor 11 körül már leteszem aludni.
A félár így 450 Ft/óra, egyébként 900 Ft. Min. 20 percet számolnak el, onnan pedig kiszámolják, hogy hány percet voltál bent. Legalábbis én így értelmeztem az elmondottak alapján.
Van telefonszám, ha gondolod megírom.
Remélem összejön a hétfő, mert Dávid ma délelőtt belázasodott, 38.2 :(

Évi!
Elhiszem, hogy fel vagy háborodva. Akkor az anyuka nem is mondott semmit a fiának?

Ma fél7 kor sikerült kelni, hála a dédi telefonos ébresztőjének. :x

Most tettem le, de hallom nyöszörög. Biztos nem alszik olyan nyugodtan a láztól.

Kép
Kép
tina82

Ja de igen, rávágott a kezére és elzavarta, és mondta, hogy nem volt szép megütni egy kicsi lányt.

Mondjuk előzménye is van a dolognak még régebbről, mert a bátyja, aki Geri haverja, amikor még ovisok voltak, sokszor hozzávert Gerihez. Olyan vicces volt, mert legalább egy fejjel kisebb volt mindig, de olyan kis pukkancs gyerek, ha valamin összebalhéztak, mindig hasba bokszolta Gerit. Ebből soha nem csináltam gondot, egy korosztály, ha verekszik is, ennek ellenére haverok, ráadásul kisebb is, tehát nem az, hogy a nagy veri a kicsit.

Ez most mind följött bennem és éreztem, hogy na ezt nem akarom, hogy a kicsi is azt tegye Ancsival, amit anno a nagyobb Gerivel, mert egy kicsit más a felállás. Olyan vicces volt anno, hogy állt a nagyfiam, és a kisebb ütötte a hasát, mert odáig ért neki. :) Geri meg csak nézte és nem értette. Ő soha nem volt verekedős. :) Indulatos tud lenni, meg szája is van, de nem verekszik.

Tina, jobbulást Dávidnak.

Akkor jó drága ez a játszóház.

Orsi, olyan, mint a tejbegríz, csak egy kicsit sűrűbb, a tejbegríz búzadarából készül, ez kukoricadarából.
De már hallottam, hogy valaki tejben főzi meg.

Kép

Kép

háromszéki

Én sem ettem még puliszkát, biztos finom.
Az ökölcsapásra én is kiakadtam volna biztos. Akkor a családban egyébként sincs rendben minden, ha mindkét gyerek ilyen agresszív.

Reméljük Dávid meggyógyul hétfőre. Nekem jó ez az időpont is, 4re odamehetnénk. Elég érdekesen számolják az összeget, percenként? Jól értem, hogy 20 perc 900 Ft és onnan még ahány perc? Mert az akkor tényleg nem olcsó.

Lilinek megjött a csúszdás tornya, alig tudtam elmozdítani onnan.
Kép

Ja és a mamusz ilyen:
Kép

KépKép
domidina

Ezt a puliszkát lehet majd kipróbálom én is!

Voltunk délelőtt bringával mind a hárman boltba. Mindig elcsodálkozom (és örülök is) Ha megyünk vhova milyen jól viselkedik az én gyerekem! :D
Most meg esett a hó. :shock: :x Momoska gondolom akkor nem vagy jó formában!

Azért érdekes, hogy az ismerősötök mindkét gyereke verekedős. Akkor ez biztos vmi nevelési "hiba".

Az a játszóház átlagáras, de jó, hogy van féláras nap! Itt Veresen is 900-1000ft/óra. Az egyetlen ami ingyenes az a baba-mama klub ahova járok, mert azt a védőnők csinálják.

Ancsi gondolom nem nagyon fogyott a nem-evés alatt. Írtad, hogy szopizni viszont sokat szopizott.

KépKép
kora

Sziasztok!

Esztim már jelentősen jobban van, a szeme teljesen helyrejött, picit pirosabb a szemhélya,de neki amúgy is van rajta egy kis piros foltocska. Most köhögni kezdett,de azt uraljuk 8) kap rinathiolt.
Az éjszakák borzalmasak mióta beteg :cry: a legutóbbi pl: f9-től kb.éjfélig jól aludt, aztán 30percenként sírt,nem volt elég,ha a popsit paskoltam és simiztem a hátát,követelte h vegyem ki, ringatás, majd amikor már aludt az ölemben és visszatettem, egyből kipattantak a szemei, üvöltés, ez ment f4-ig :roll: hát nem voltam boldog. már mindent megpróbáltam..peluscsere, víz, nagyágy,kiságy,simi,ének,csönd,rajtamfekvés,mellettemfekvés.. végül rajtam aludt el, én meg a szobájában feküdtem a szőnyegen.
Momoska,egyébként a szopi elhagyása után simán elaludt, de kizárólag ölben! bevittük a fotelt a szobájába egy időre és kicsit hintázva a zenéjét hallgatva elaludt. Aztán már nem kellett neki a fotel(nekem kellett volna 8) ), így ölben ringatom (állva és táncikálva a sötétben)a szobájában és szépen elalszik. Tök jó kis edzés, a karizmoknak határozottan jó és szoktam a vádlimat is erősíteni közben :lol:
mennem kell,mert felébredt,még jövök..(ez ígéret 8) )

Timi
KépKép
Kép
verti

Köszi a megértést "verekedés" ügyben. Jól esett kipanaszolni magamból. A nagyobbik fiú ovis időszakban verekedett, azóta nem.

Edina, nagyon jó az a csúszdás torony. Megértem Lilit, hogy odavan érte :)

Ancsi biztosan fogyott a nem-evős időszak alatt, csak épp nem mértük. Múlt csütörtökön lemérte a doktornéni, de most szerdán már nem.
Határozottan jót tett neki, csinosodott :D

Kép

Kép

háromszéki

Edina, tök jó ez a csúszda. honnan rendeltétek? na majd ápr-ban megyünk kipróbálni. :lol: remélem lesz olyan jó idő.

Timi, megkaptad a privim?
Szegény Eszti, gyógypuszik mennek.

ez a mamusz tényleg nem olyan mint amit én mamusznak hívok. ez tényleg rossz lehet a lábnak. kvázi mint egy cipő.
snooopy

Ez a cipőtéma dolog is időről-időre változik.
Amikor Geri volt pici, azt mondta a dokinéni, hogy semmiképp ne járjon pl. mezítláb a lakásban, mert az nem tesz jót. Kemény talajon cipő kell, a mezítláb járás mehet a szabadban és homokon.

Kép

Kép

háromszéki

írhatom újra, Lili eltüntette....

Szóval a mászóka még nincs a helyén, ki kell találni hova tegyük, kell még rá egy kis festés és kész lesz. Persze lehet így is használni.

Timi,
átérzem az éjszakáidat. Lili is ezt csinálta valamelyik nap, vigasztaljon hogy egy csak egy egyszeri dolog, mármint hogy ilyen sokáig nem tud elaludni. A sokszor kelés az más,

Hú süt a nap, uh. megyünk az udvarra csúszkálni, eddig esett az eső Lili szomorúságára. Állandóan mondja hogy ki, ki

Ja Orsi,
ahogy meglátja a képedet ami itt van az oldalom mondja hogy "o" mármint Orsi...

KépKép
domidina

na,már 3.szor írom le...mindíg elszáll :evil:

Ökölcsapás: az ok. hogy egy gyerek féltékeny, még azt is elfogadom,ill. megértem,ha odacsap, na de ököllel?! durva! mondjuk van egy bátyja 8) nem is tudom mit éreznék,ha látnám,hogy vki így megüti Esztimet..(főleg egy nagyfiú,mert Ancsihoz mérten az) Szegény kicsi Ancsi!

Edina, szupi ez a csúzda! Esztivel voltam játszótéren múlt héten, de nem nagyon élt azzal a lehetőséggel,hogy mászhat,csúszhat.

Orsi,jó hogy figyelmeztettél a börzére,kiment a fejemből,h most lesz.Köszi!!

Timi
KépKép
Kép
verti

ja, Orsi Eszti is látta a képed és ő azt mondta rá: Mama :lol:

Momoska, akkor azért éreztem azt a fini süti illatot!! hú, én is sütök már valamit. Kakaóscsigát ígértem a családnak.

Tina, jó kis ajándékot kaptál (sütőforma), a férjed úgy gondolkodott mint én, mikor Gáboromnak színházjegyet vettem! :lol: (neked is jó,nekem is jó)

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Timi!
Igen, szó szerint ilyen ajándék volt. :)

Edina!
Valamit félreérthetően írtam. 900 Ft/ óra. 20 percre 300 Ft + ha pl. még 20 percet vagy ott, összesen 40 percet, akkor az 600 Ft. Ha hétfőn mész, akkor ennek a fele.
Én már csak reménykedem, hogy jobban lesz, de nekem nagyon erős a gyanúm, hogy ez egy kiütéses láz. :? Pár nap múlva kiderül.

Dávidnak délutánra 38,9-re ment fel a láza. Adtam lázcsillapítót, de fürdés előtt is még 38,7 volt. Kapott még lázcsillapítót éjszakára. Egyébként viszonylag jó a közérzete. Ami feltünő, hogy többet aludt napközben.

Kép
Kép
tina82

na,ma én fogom zárni a napot 8)

Kicsi Dávid gyógyulj meg!Olyan kis elesettek tudnak lenni amikor betegek,főleg ha láz is van :cry: az viszont klassz,hogy jó a közérzete, reméljük semmi komoly.

Kora,azt hiszem te írtad, hogy Levi puszit ad..hát Eszti is!annyira jóó!!Mondjuk ő nem cuppant, hanem a tátott száját odanyomja az arcunkhoz.(jó nyálas 8) )

Timi
KépKép
Kép
verti

Timi: ez a tátott szájjal puszit adás ismerős. K is így adja. olyan édesek nem?? :lol:
Eszti??
remélem összefutunk a bababörzén. Kora ti jöttök??

Dávidnak gyógypuszik!!

Edina, Timi, meghatódtam! :oops: Lili már a nevemet is tudja és Eszti meg mama... de édesek lehetnek. én kolosnak apa-aba-ava vagyok. :lol: régebben mondta, h anya, de már nem.

játszóház: Jó volt amíg csak mi voltunk aztán jött egy ovis csoport, és tiszta káosz lett. :evil: Kolos csak anya ölében érezte biztonságban magát, már majd leszakadt a derekam...
snooopy

ja, tudom mit akartam még. n7kor kelt, sikerült 7ig magunk mellett tartani, reggeliztünk, majd elmentem hajat mosni-szárítani, addig apa visszabújt vele az ágyba mert (tegnap n2re ért haza - koncert) és mire végeztem, kb 20 perc volt, bealudt a kicstökös. :lol: pedig akartunk menni vásárolni az ebédhez meg ofotértbe nekem szemüvegkeretet nézni. ez volt f9kor. nem tudom így hogyan alakul a mai nap.
snooopy

Csak gyorsban!

Sajnálom Dávid betegségét, remélem hamar gyógyul!

Szeretnénk menni a börzére igen, ha ilyen idő lesz, mert ugye mi tömegközlekedünk. Szerencsére Levi már hozzászokott.

Ami a puszit illeti úgy néz ki vmiért büntiben vagyok, mert nekem nem ad csak apának (a nagyik is kapnak). Már az anát is csak akkor mondja, illetve ordítja ha kell neki vmi ennivaló. :( A kis hálátlan! :wink: Apázás persze folyamatosan van, egy kicsit meg is vagyok sértődve! 8)

A csúzda tényleg nagyon jó!

Sakk-matt szelet?? Ha az amire gondolok akkor annak elég macerás lehet az elkészítése, viszont naggyon finom!

KépKép
kora

sziasztok!
Reméljük Dávid jól lesz hétfőre, ha nem akkor majd legközelebb. Mi mindenképpen elmegyünk, már beigértem Lilinek. Kiváncsi leszek milyen lesz. Azért fölhívlak előtte, tudtok-e jönni.

Lilit f6-kor hallottam nyöszörögni, 6-ig bírta, aztán f7-ig sikerült az ágyunkba tartani. Ja és 1-ig megint óránként kelt, utána meg egy órát fönt volt, de a kiságyba mert ott aludtam nála. Ott aludt el valamikor, szerintem én előbb. Így nem kell ringatnom, csak az se megoldás hogy mindig nála aludjak.

Lili nagyon sokmindent mond, de azt hogy anya vagy apa még véletlen se mondja semmilyen formában sem. Hiába mondogatom neki, nem megy. Bezzeg mást hamar megjegyez. Igy van a nevekkel is.

Aztán vannak szavak amik nagyon tetszenek neki, azon meg képes órákig elnevetgélni és ismételni. Ilyen volt ma hogy azt mondtam papám! Na aztán ment a pa, pa, pa közben rötyögés, és állandóan ismételnem kellett.

Lili az a tipus aki a szavak elejét mondja. Persze ha olyan betűvel kezdődik amit ki tud mondani. Aztán találjam ki hogy éppen a: pi, az most pillangó, pista bácsi, piroska, meg még mittudoménmi.
Talán egy szó van amit kimond tisztán: hápi Aztán vannak szavak ami köszönő viszonyban sincs azzal amit kimond.

Ja és tegnap amikor írtam hogy gyors megyünk ki csúzdázni mert kisütött a nap, mire fölöltöztünk, kimentünk, letöröltem a csúzdát, megint eleredt az eső, uh. annyi volt a játszásnak.

KépKép
domidina

Kolos lázas, 39,2 popsiban mérve...kapott egy kúpot. amúgy elég jó a közérzete, eszik rendesen, iszik, játszik, nevetgél... néha jön bújik, de amúgy észre sem lehet enni, h beteg. Mondjuk gondoltam, h baj van mert aludt délelőtt, mert reggel nyűgös volt, aztán délben éreztem először, h meleg, de csak most ment fel ennyire.

Nagyon kíváncsi vagyok Lilire ahogy dumál. :lol:
snooopy

ja és kinn van az egyik alsó szemfog(ha az a neve) + a felül mindkét oldalt 1-1 örlö. jól belehúzott, 13nál tart. Már csak 7fog!! :lol:
snooopy

Orsi, már Koli is?!!Jaj szegény :?
Aztaaa, mennyi fog!! :shock: Eszter még mindíg 4-nél tart 8)
Holnap mi reggel megyünk börzézni, már biztos kb.f9-9 körül. nem visszük Esztit, anyósom jön vigyázni rá, könnyebb lesz nélküle.Kíváncsi vagyok,hogy lesz-e vmi jó
Ma voltunk bevásárló körúton, Esztinek szeretnék asztalkát és széket venni, háát, horror árak vannak!! Vettünk Ikeában egy forgó széket az íróasztalhoz, valószínű kiscicának is onnan lesz asztal meg szék. Annyi pénzt el tudnék költeni! 8)

Eszti is beindult, dumálgat. Ő próbálja kimondani az egész szót, pl. kocka=totta, te=tea,tej, viá=virág, fa, mama, apa, papa, ette=Eszter, ató=autó(ezt imádja, az utcán hangosan kiáltozza), tato=traktor...najó, abbahagyom!(már nincs is több asszem 8) )és fura, van olyan, amikor mondok vmit és ő hirtelen utánam mondja, de többet nem sikerül neki. Olyan gyorsan fejlődnek!!Hihetetlen, 1 éve még pici csomagok voltak ötven valahány centivel, pár kilósan,kiszolgáltatottan...ma meg!

Timi
KépKép
Kép
verti

Timi, milyen volt a börze? sajnos mi nem jutottunk ki, Szabi hajnalban belázasodott, meg rosszul is van. pedig már úgy készültem , h végre megyünk vlhova családilag.
snooopy

Sziasztok!

Orsi sajnálom, hogy Kolos is és most már Szabi is beteg. Dávidnak is jó volt a közérzete a láz ellenére. Lehet valamilyen vírus?
Jobbulást nektek!

Edina!
Nagyon vacilálok ezen a játszóházon, mert nagyon jó lenne menni. Ma reggel már "csak" hőemelkedése volt. Igazából nem tudom mi lehet, csak attól tartok, hogyha valami fertőző, akkor nem lenne jó, ha esetleg Lili is elkapná. Szerintem marad a következő hét hétfő.
Ráadásul szerdán az élményfürdőbe ingyenes lesz a belépő a Vasműs dolgozóknak és családtagjaiknak és oda is jó lenne menni. :?

Kép
Kép
tina82

Tina, a dokink szerint lehet vírus, de mi?? pénteken voltunk játszóházban ott elkaphattunk vlmit, de k már 2 hete taknyos meg fogzik, meg...stb minden összejött.
snooopy

Na,megjártuk a börzét. Jó volt és sikerrel jártunk, megvettük az autósülést: Römer King quick-fixes, eredeti huzattal (jól is néz ki) és nagyon jó, szinte újszerű állapotban!Nagyon örülök neki!!Jó sokan voltak eladók-vevők. vettünk jó kis nyári ruhákat és jövőre bélelt farmert 200-ért, nagyon édi! Ja, tök hülye vagyok..férjem már eléggé unta a dolgot,mikor visszamentünk egy helyre ahol nagyon jó ruhákat árultak 3-500 ft-ért, vettem is két virágos nyári ruhát, erre itthon vettem észre,hogy az egyikből már volt...nem kell valakinek esetleg? (Gábornak nem szóltam :oops: 8) )majd lefotózom ha érdekel valakit.
Szóval jó volt, megérte kimenni. Pelus is volt, vmi no-name 29 ft/db és libero 46/db.
Koli,Dávid: gyógyuljatok!

Timi
KépKép
Kép
verti

Tina,
sajnálom, hogy nem tudunk találkozni, de majd akkor legközelebbi hétfőn. Szerdán meg érezzétek jól magatokat, és gyógyuljon Dávid gyorsan. Remélem nem kap el Lili semmit sem. Biztos sokan lesznek....

Orsi,
Nektek is gyógyulást. Mi van a levegőben, hogy egyik a másik után betegszik meg.....

Lili megint remekelt az éjjel, azt hiszem fölhívom a dokit, hátha tud mondani valamit. Éjjel 2 óráig óránként, sőt, volt hogy 20 perc után fölébredt, volt hogy bírta 40 percet is! Azt már írnom sem kell, hogy szokásos időben kelt.

Ja amiért jöttem, kint voltunk csúzdázni és csináltam pár képet. Baromira élvezi a dolgot, ha nem viszem be estig kint csúszkálna.
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
domidina

Edina, de ügyes Lili! :D és szép a kertetek is.
Húú, Eszti átaludta az éjszakát! Elaludt negyed9-kor és ébredt 7-kor :D reggel alig hittük el,h ennyi az idő!be is mentünk gyorsan a szobájába megnézni minden rendben van e a kisasszonnyal! :shock:
Edina, lehet hogy a doki mond valami okosat..kíváncsi vagyok mit fog mondani mitől lehet ez, vagy milyen megoldásokat ajánl(azért még engem is érdekel,bár nagyon remélem ez az átalvás dolog egy kezdődő folyamat! 8) )

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Húú sajnálom a betegeskedőket, mindenkinek jobbulást!

Edina hihetetlen Lili, vajon miért alszik ilyen rosszul?
A 3. kép a lejobb! Milyen fejet vág rajta Lili! :D

Mi is voltunk a börzén. Levi olyan volt a befelé úton, mint egy kisangyal! Na hazafelé már nem volt olyan sima ügy...
Mi Berni pelust vettünk 36ftért, ezt használjuk egyébként is. Háát mi rucikban nem voltunk jók, de egy-két játékot kaptunk a kis gazfickónak. Persze azért sikerült egy kapucnis pulcsit, 2 bodyt, egy nacit + egy trikót venni. 8) Pár hete kitaláltam, hogy kell levinek vmilyen hangszer vagy ahhoz hasonló vmi (kapott mini zongorát, de kivettem az elemet, mert rettenetes hangja van, szegény meg annyira nyomkodta mindig...). Baba-rumbatökre és szilofonra gondoltam és most kaptam szerintem jó áron! 1db rumbatök 690,-(amióta megkapta alig akarja lerakni) a szilofon (fémlapos) 1880,-. Még mászós sátrat kinntre meg triciklit is néztünk, de ezeket nem találtunk. Vettünk viszont fa-könyvet. Kirakós-mutogatós. Jól elmondtam, mi? Nekünk csudára tetszik és csak egy ezeres volt, mert bemutató db.

Na megyek, megfájdult pár napja a térdem és a mai nap nem volt vmi jó hatással rá.

KépKép
kora

ez épp most készült, muszáj megmutatnom. csak földről jó enni a cornflakes-et :lol:
Kép Kép
snooopy

jóreggelt!

Már akinek jó a reggele, mert a tegnapi éjszaka után nekem megint nem valami frissen sikeredett az ébredés! Remélem tudok beszélni a dokival.

Ma megyünk játszóházba, 10-re nyitásra odamegyünk, akkor talán nem lesznek még túl sokan. Igaz ásítozik a kiscsaj, de ma csak 1x fog aludni.

Tényleg akartam kérdezni, hogy ti mit csináltok ha eldugul a gyerkőcök orra. MErt Lili ezért sem tud rendesen most aludni szerintem mert szörcsög az orra nem kap rendesen levegőt.

Orsi,
baromi jó ez a kép! Gondolom örültél neki, hogy mindet a szőnyegre szórta.... :D
Ja és ahogy Lili meglátta a képeket, mindjárt mondta hogy "ko" kolos. A neveket hamar megjegyzi....

KépKép
domidina

Orsi :lol: édi!!

Edina, én Esztinek közvetlenül lefekvés előtt kiszippantottam az orrát (csak kézivel), cseppentettem és bekentem orrkenőccsel is.
Mikor igazán durván dugult az orra, megemeltük a matracát is. De jó nektek, hogy játszóházaztok!Nekünk marad ma az utca és a közért...(élmény 8) )

Hú, én ma asszem spagettit csinálok!

Timi
KépKép
Kép
verti

Eszti ma kakaót kapott reggelire és először megitta! (egyből 2 pohárral 8) )

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Edina, én is csatlakozom a rossz éjszakához. Kb. f2-2-ig aludt, de azután többször is fölébredt és sokat nyűglődött. Én is elég fáradtan ébredtem :(
Tetszik a csúszdás kerti játék, nekem az első képen tetszik Lili arca. :) Gondolom épp valamit magyaráz :) De a 3. képen is nagyon aranyos.

Ooooorsiii, nem semmi fiad van :D ugyebár mindent megteszünk a tisztaságért és a higiénikus étkezésért, erre fel ők a földről esznek legszívesebben. Még jó, hogy nem Cini-minist borított ki, annak olyan jó kis apró poros az alja :roll:

Olyan szél van, nem sokat vagyunk kint. Nincs kedvem kint bóklászni, amikor a szél az arcomba vág, és port, homokot rám borít. :evil:

Jobbulást kívánok minden betegeskedőnek, nagynak, kicsinek egyaránt. :)

Ha orrdugulás miatt nem tudna aludni Ancsi, én mindenképp kitisztítanám neki alvás előtt, mert rossz lehet arra ébredni, hogy nem kap levegőt. Cseppentenék tengeri sós oldatot és kiszívnám pl.

Kora, jó, hogy találtatok Levinek játékokat. Ez a rumbatök jópofa lehet.
Nekünk van egy szintetizátorunk, néha elővesszük, hogy szórakozzon vele Ancsi, ha érdekli.

Tegnap este vicces volt, mert csak Geritől volt hajlandó elfogadni a vacsorát, tőlem nem. Ha én adtam, elfordította a fejét, ha Geri, akkor megette. Jó, mi? :oops:

Timi, én már adtam Ancsinak kakaót és ízlett neki. A második gyerek mindent hamarabb kap, mint az első. :D

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok,

igen, el nem tudom mondani mennyire örültem, h kiöntötte a cornflakes-et. este 8kor még porszívózás is volt, gondolom örültek a szomszédok így vasárnap este. :lol:

Timi, na hajrá kakaó. nálunk ez nem jött be, semmi tejes alapú italt nem iszik meg.

Évi, Edina, sajnálom a rossz éjszakákat. Edina mit mondott a doki?? játszóház?

A szél tényleg nagyon rossz, még jó, h a babakocsin az ülés meg lehet fordítani, így felém én a gyerek és nem az arcába csap a szél...voltunk rossmannban mert akciós a pelus meg a popsitörlő.

mi az a rumbatök?? :oops:

tegnap megnéztük itthon az új Angelina Jolis filmet...hát, eléggé a lelkembe hatolt. Jól meg volt csinálva, meg lekötötte a figyelmem...de.. az alapstory, h eltűnik angelina fia (már magában ez elég szörnyű, h hónapokig keresi) de az már sok volt h gyerekeke gyilkolásztak benne... Utána csak öleltem Kolost, meg puszilgattam, szegény nem értette mi van. Hát ezek után én semmi olyat nem nézek ahol vlmi baja esik gyerekeknek, mert sírógöcsöt kapok. :cry:
snooopy

megjártuka várost, Lili majnem elaludt a kocsiban hazafelé, olyan álmos volt már. Mondjuk nem csoda ilyen éjjel után... Evett aztán most alszik.

Jó volt a játszóház, jó nagy helyen vannak, rengeteg játék, de Lilinek legjobban egy bevásárlókosár tetszett, azt tologatta főleg. Nekünk is megvolt az első, ha nem is ökölcsapás, de egy nagyobb fiú ellökte amikor egyszerre értek oda a bevásárlókocsihoz. Épp hogy be nem verte a fejét a polcba. Aztán az anyja leszidta és kapott a fiútól egy bocsánatpuszit. Van ugrálóvár, labirintus csúzdával, alul tele labdákkal, kiscsúzda, játékasztal meg még rengeteg minden.

Gyorsan eltelt az egy óra. Még beugrottunk a munkahelyemre de pont rosszkor uh. csak pár percig voltunk. Igaz siettem haza amúgy is.

Ja és képzeljétek én hülye, beállok a parkolóba a városba, akarom ráadni a kabátot, hát azt meg nem itthon hagytam! :twisted: Jöhettem vissza, még jó hogy közel van és 20 perc alatt megfordultam. Persze mindenki aki éppen nem sietett akkor ment előttem, busz, traktor, tanuló vezető, cammogó én meg hülyét kaptam már, mer előzni meg nem lehetett.

Köszi a tanácsokat. Én is kiszívtam az orrát lefekvés előtt, de nem segített egész éjjelre. Milyen orcseppet használtok? és mi az az orrkenőcs? Csak mert nekem is van orrcseppem, de mintha nem használna semmit sem. Az a vicc, hogy napközben meg nincs semmi baja, csak éjjel tüntet ki ezzel a problémával, hogy még véletlen se aludja egy óránált többet egyszerre. Vagy még annyit se.

KépKép
domidina

orsi beelőztél....

KépKép
domidina

Szegény Évi, én már attól is kivagyok, ha egy gyerek el akarja venni Linától amivel épp játszik, Linának meg látom, hogy már görbül is a kis szája. De ez az öklözés, bele sem gondolok mit éreztem volna!

Kora – de jó neked, nekem most fog kezdődni egy fogászati több menetes tortúra…

Edina, egy ilyen csúszdás torony mellől biztos Lina sem mozdulna egy ideig, nagyon tutin néz ki.

Puszit és simit én minden szopinál kapok a cicimre! :lol:

Kora, a hangszerek tényleg jó áron voltak! Meg ahogy olvasom nem drágák a rucik sem, Timi gondolom az autósülés is jóval az eredeti ár alatt volt. Áprilisban lesz Kismama-bababörze, én oda szeretnék majd kimenni, csak nem tudom, hogy vigyük-e Linát, lehet, hogy apa se fogja túl jól bírni, hát még ha netán Linának sem tetszene…

Orsi, a corn flakes-es nagyon durva!! :oops: Arra gondoltam, mivel Lina igen erősen anyás (és nekem igen nehezen menne, hogy egyik kezemben ő, a másikkal meg teszek-veszek, nem tudom mások hogy bírják, pedig Lina csak 10 kiló) szóval kitaláltam Orsi, az ötleted nyomán, hogy itthonra beszerzek én is egy kendőt. Orsi, mint szakértő, mi a különbség a nandu kendőd és a mostani közt? Vagy úgy egyáltalán adj nekem valami tanácsot lécci!

Edina, kis Lili nem semmi – jó értelemben a nevekkel, kevésbé jó értelemben az alvással. Nálunk továbbra is hasonló, bár talán ennyire nem vészes a helyzet, majd később részletezem, mert most –ki tudja meddig – alszik, és nekem is muszáj pihennem egy kicsit.

Évi, tegnapi vacsi nálunk is ilyen volt – apától kellett, anyától nem. Hm.

Mi van momoskával?? Ő a hétvégén kívül mindig itt van naponta…

Kép

Kép
csürci

na most ment el egy baratnom, a 8 hos kisfiaval, aki akkora, mint borisz, s nem sulyra, mert az nem lenne nagy kunszt, hanem hosszra...nem lesz kicsi. s sajna ra kellett jonnom, ebben a tegnapi szulinapi bulin valo reszvetelunk si megerositett, h. borisz abba a korba kerult, mikor nehezen viseli, ha mas gyerekek is vannak a korulotte zart helyen, azaz elvezi a sok embert, de nem tudja hova tenni, h. massal is foglalkozom, vagy az apja. tapadosabb, hisztisebb, kovetelozobb lesz.

evi,
kalacsrecept?:-) haaat, ha gondolod, elmondhatom, hogyan probaltam fejbol csinalni, mert megerne, ha emlekznek ra, ugyanis tenyleg nagyon jo lett, ge 3. nap is fini volt, de pl. most kezdtem el azon gondolkodn, h. lehet, kifelejtettem belole a tojast, de erre sem emlekszem pontosan....s mivel a 3 dl tejtol kicsit kemenynek tunt a tesztaja, ezert a dagasztogepbe kicsivel kesobb meg ontottem egy kis vizet (fogalmam sincs mennyit), de szolj, ha igy is erdekel:-)!!!

tok jo, h. mar igy dumalnak ezek a kolykok, vicces hallgatni oket. borisz a lili beszedmodszerer hasonlit, egyszotagos szoelejeket mond, s csak azokat a szavakat szemeli ki, ahol ki tudja mondani a betut, mert sok massalhangzoja nincs, ugy tunik gondja lesz a k betuvel, pedig aliznak az egyik elso ertelmes szava a kuka volt es a kárkár a varjura (amit borisz tájtájnak mond), teljesen tiszta ertelmes (nem hangutanzo) szó, az pápá, mama (anyukamra) es - apja nagy buszkesegere - az apa. a tobbi toredek vagy hangutanzo, neha az aja, ana-bol lesz anya, de az ritka.

erdemes a strerimart (vagy mas ilyent) hasznalni lilinel, ha ejjelre dugul el az orra, s csinjan banni az orcseppekkel (pl. nasivin), mert ez utobbiak karositjak(szaritjak) a nyalkahartyat.

borisznak a szombatra virradasa volt brutalis, nem tudott visszaaludni a n7-es szopcsibol, de becsuletere legyen mondva 7ig csendben kis dumalasokkal probalkozott, vasarnapra virradolag meg sokszor felsirt, s f5-f6 kozott nem birt aludni, csak suttogva beszelgetett (kedves tole), de mara virradolag mar jol aludt, aztan ki tudja mi lesz a kovetkezo ejjel....tenyleg ugy tunik, h. kevesebb az ejjeleket teljesen stabilan atalvo gyerek, pedig aliz koraban ezt normalisnak tartottam.

en meg nem probaltam borisznal a kakaot, de egyszer szivoszallal (aliz azzal issza) beleivott aliz kakaojaba, s az egeszet rafolyatta utana a szajabol a polojara, azota nem engedem, h. aliz korul garazdalkodjon kakaoivaskor. bar en meg semmit nem probaltam nala vizen kiveul. hm. lehet, h. mar kellene?

orsi, timi,
allitolag szombaton 16kor a millnarison almakoncert !!! hm???

Kép
Kép
momoska

ja csuszda,
borisz maniakus! ami egyreszt jo, mert mar maga maszik fel, csuszik le, csak a vegen kell megallnom, masrezst rossz, mert eddig olyan nyugisan elult 20-30 perceket a hintaba, en meg bambulhattam, de most mar fokeppen a jarkalas es a csuszda erdekli, ahol viszont azert nem hagyom magara, s most mar a nagy magas csuzdakat celozza, ahonnan meg nem csuzstatnam le egyedul, viszont szombat ota mar fel tud maszni rajuk, pedig elvileg eu-konformok, azaz olyan feljarok vannak, amin csak annyi idos gyerek bir felmenni, aki mar biztonsaggal lehet odafont, ugyhogy en maszom utana, s csuszom le vele, mert korlatozni meg nem akarnam jatszoteren. na az mar faraszto....
edina, a tietek nagyon jol nez ki, nekunk is jol jonne egy ilyen a kertben, mert ott csak hintak vannak.

Kép
Kép
momoska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?