Új privát üzeneted érkezett!

Csürci te aztán tényleg sokat írtál. (máskor megtennéd, h raksz egy enter-t a bekezdések közé? kicsit egybeolvadt a szöveg, nehéz így visszakeresni, h mire is szeretnék reagálni. köszi)
gratula Linának a járáshoz!

és íme az új kendőm: így főzetm az ebédet. :lol:
Kép
Egy ideig tök jól elvcolt, dumált, aztán azt veszem észre nagy a csend...hát nem elaludt??
Kép
snooopy

navegre csurci, te onzetlen hug, de ezaltal hozzank hutlen. a kontrollt en is birtam am, a vhk-t nem, de csak azert mert zeneisegem nem sok, ezert szovegkozpontu vagyok a zeneben is:-)
de az erdekes, amit irtal, h. neha hianyzik(?) a regi elet, bulik, kalandok. nekem ez sose jott el, ez meg nosztalgia szinten se, sot mar elkepzelni se tudom, hogyan volt akkoriban annyi energia bennem, mikor alapvetoen elcsendesedos-merengos fajta vagyok:-)
nekem ez tok ismeretlen, ez a streberezes, minden iskolamban elkerultem, na nem szemelyesen, hanem ugy altalaban....azaz egyik osztalyomban sem emlekszem, h. a jo tanulokat strebereztek volna, nalunk valahogy mindig a "jotanulokbol" allt a kemenymag.

linat mar meg is neznenk am. hol vannak azok az igert kepek???
a szankozas borisznak se jott be, eleve a hideg nem, csak amikor dombrol szaguldottak lefele, de csak ugy ulni szankon a hidegben, azt nem ertekelte, o meg tolni se akarta, inkabb hazamenni...!

mara meg nekem lett tele a t....m ezzel az idojarassal, neha eljon ez nalam, mikor mar nagyon vagyom masra, pl. hogy levehessem vegleg a telikabatot, de kozben hideg, szel, eso....pfuuójjj! szoval akut szorongasos idegbeteg lettem, s jo, hogy csak negytagu a csaladom, mert igy nem tudok tobb emberrel osszeveszni, csak harommal.

orsi,
fozeshez nekem is jol jonne egy ilyen kendo...fozesre, netezesre meg mindig ideges lesz borisz, s ha o ideges, akkor en is:-)

Kép
Kép
momoska

Hát Orsi, elismerésem.... én nem tudnám cipelni az biztos, szétmenne a hátam egy idő után. Meg szerintem Lili nem maradna el benne.

Lili azért elvan ha a konyhában teszek-veszek. Persze én nem főzök menüket....

Csürci, örülök hogy újra itt, én is várom a képeket... Ez az önfeláldozós történet ismerős, én is ilyen vagyok. Mindig a másra gondolok először, a másiknak legyen jó, aztán a legvégén magamra is talán...
Átérzem az éjszakáidat, Lili is sokszor kel és ő sem tud, max 3 órát aludni egyfolytában és nála is van 1-15, órás ébredés. Ő kaját nem kap, de inni iszik amikor fölébred.

Tegnap 3x kelt, na a hajnali f4-est kihagyhatta volna, olyan jól aludtam, aztán 6.20-kor kelt.

Én már jobban vagyok, a gyengeség elmúlt, de a köhögés az nem hogy a franc egye meg!!! Már annyira unom. Húúú én nagyon türelmetlen egy beteg vagyok, utálom ezt...
Lili csak köhécsel.

Tényleg Évi, kapott Ancsi valami gyógyszert? Mert amit LIlinek adott a doki :shock:

Ja és megint van egy újabb ismerete. Megtanulta, hogy ha azt mondjuk neki a tüsszentésére hogy egészségedre, akkor erre ő azt mondja "kö" vagyis köszönöm. Legtöbbször modnanom kell neki, hogy "mit kell mondani", de volt már hogy magától is rávágta.
Mondjuk ha meghallja hogy valaki tüsszent, arra mindjárt mondja hogy "e". Ilyen 1-2 szavasan elbeszélgetünk, vagyis ő.

Ja és Évi, Lili is van hogy a nyakába akasztva sétálgat valamelyik ruhadarabbal, most pl. egy harisnyája van a nyakába, de nem viszi annyira túlzásba. Mondjuk nálunk nincs olyan tükör ahol nézegethetné magát, ha lenne lehet ő is csinálna ilyeneket.

na megyek, mert már türelmetlen....

KépKép
domidina

Sziasztok,

Lili de ügyes. aranyos lehet ahogy mondja "kö". :D

Egy ideig K is elvan, pakolgat, kap egy fakanalat és keverget vlmit, de csak részletekben tudok főzni, nem tűri ha 10 percig egy helybe állok és nem vele foglalkozok. van, h fel kell vennem, egyik kezemben ő másikban a fakanál... :lol:

K is olyan korán kel mostanában, f7 az átlag. :evil:

Csürci, igen igen, képeket kérünk!!!!!!! :lol:

Hogy van Anna??

ma megyünk ebédelni étterembe... nem tudom milyne lesz, és hogy lesz, mert 12re foglaltunk asztalt, ami ugye pont K alvási ideje, de már régen el akartunk menni apával vlhova, régen mozdultunk már ki.. de viszek kendőt, majd magamra kötöm és abban el tud aludni.
snooopy

Sziasztok!

Úgy tűnik nagyjából mindenki javulgat! :)

[quote]a írta: kontrollt en is birtam am, a vhk-t nem

Én meg pont a vhk-t szerettem jobban! Bár van kontroll cdm is.Középiskolában nekem tudjátok mi volt a kedvencem? A Kinopuskin + a New model army. Na a barátaim közül szinte senkinek nem tetszett az előbbi... Ja! És a Rés.

Nálunk sem volt soha stréberezés. A baráti körben pedig szinte csak jótanulók voltak. Az egyik srácot 100 pontinak hívtuk, mert mindig tökéletesek lettek a "dogák". :) Pesrze nem rossz szándékból és ő sem úgy vette.

Hogy ügyesednek a kis manók, nem? Most, hogy itt van anyu Levi is sok szót mond, bár ezzel nem szólom el amgam, mert szokott úgy csinálni, hogy nagyiközelben kápráztat, aztán meg hónapokig semmi. (LÁsd karácsonykor a maci, vau és hattyú. Ezeket azóta sem mondja. :roll: )

Visszavittem a dokihoz, mert még mindig köhög. Na a dokinőnek halvány segéd fogalma nincs róla mi ez a hosszú köhögés, még képes a fogzásra fogni. Most írt egy újabb köptetőt, de ha ez sem válik be, akkor nem érdekel, de nem adok neki újabbat! Ne kísérletezzen az én gyerekemmel! Már az sem tudom ez hanyadik gyógyszer! :x

Képzeljétek, RENDES PUSZIKAT AD!!!! :D Ő eddig csak nyálat csorgatott az arcunkra, de most rendesen cuppant! Olyan kis finom puszijai vannak! :D

Én általában akkor főzök ha Levi alszik. Persze ha Roli itthon van akkor nem.

A fogam megműtötték. Igaz a műtét közben meg kellett állni, mert rosszul lettem (kaptam is egy plusz érzéstelenítőt) és aznap elég álmatag voltam, de már másnap sokkal jobban voltam (ketészkedtem is :) ). Csak akkor fáj ha nevetek...de tényleg. :wink:

Orsi jó ebédet! Én is mennék már! Kiváncsi vagyok hogy sikerül.
Én sem bírnám cipelni Levit, kenguruval is majd megszakadtam a derekammal, pedig Cuci könnyebb, mint Kolos.

Na megyek, irány ki a kertbe mindenki!
Írjatok hogy vannak a gyerkőcök! Anna, Lili, Kolos, Borisz? Más is beteg volt? Edina?

Én is várom Lina fotóit!!! :)

KépKép
kora

Kora,
már korábban is írni akartam a köhögéssel kapcsolatban. Rádióban hallottam, hogy ott is arra panaszkodott egy anyuka, hogy egyfolytában köhögött a gyerek és sokszor nagyon, nem tudták mitől lehet. Elvitték valamilyen röntgenre, ahol a tüdőt nézték meg. Kifejezetten olyan röntgenre (nem tudom a nevét) amivel észrevesznek apró tárgyakat. És kiderült, hogy félrenyelt a gyerek és a tüdőbe került már elég rég óta és amiatt köhögött.

Ez csak úgy eszembe jutott, nem lehet ilyen probléma?

Csajok, valami iszonyat volt az éjjel, 1 órától f 3-ig szinte ordított, sehogy se volt jó neki, se a járkálás, feszítette ki magát, se a párnán ringatva, ha az ágyra fektettem magam mellé ordított hogy ő nem alszik. Persze ekkor már 3x volt fent 3 órán belül és nekem már annyira elegem volt. Tegnap telt be a pohár, olyan ideges voltam már..... Persze reggel meg a szokott időben kelt én meg alig bírtam kinyitni a szemem.

És délelőtt se aludt, nem tudtam elaltatni.

Szerencsére délben aludt 2 órát, addig én kimentem elültettem a muskátlijaimat, meg kertészkedtem. Igaz még mindig köhögök, de talán a friss levegő meg a nap jót tett....

KépKép
domidina

Húú szegény Edina! Mitől lehet ez Lilinek? Ő még beteg? Vagy foga? Nem tudtál rájönni?

A friss levegő biztos jót tett, mi is kinn voltunk fél napot legalább, lombseprűztem egy nagyot, de jólesett, levi meg olyan édes volt, mindig segíteni akart. :)

Jaj remélem nem ilyen vmit félrenyelt dolog van a háttérben. Nem vettem észre, a doki is nézi állandóan a tüdejét, persze ez semmit nem jelent. Érdekes, mert ma kinn semmi baja nem volt, bejöttünk délben és köhögött ezerrel... Most hogy bejöttünk egyenlőre okés.

Na megyek halfilét rántani, mert soha nem leszek kész...

KépKép
kora

tök jól telt a mai nap!
K-t a hátamon vittem ...épp, hogy odaértünk az étteremhez, azt veszem észre h vlki alszik. :shock: hát nem bealudt mielőtt ebédet kaphatott volna?? végülis nem volt baj, mert így mi nyugodtan tudtunk enni... a zaj, zene, tányércsörömpölések ideális körülmény egy gyerek alvásához. :lol: (vittünk babakocsit abba raktuk be aludni)
1x felébredt de kivettem és visszaaltattam. 12kor aludt el és 14:30kor ébredt. mi 1,5 órát sétáltunk vele a parkban, a környékünkön mert ha bevittem volna azonnal felébredt volna. de nem is volt baj, mert olyan szép idő volt, h jól esett a séta kaja után. (amúgy finomat ettünk)
snooopy

ja Edina, hú, ez durván hangzik. tökre sajnálom h Lili ne laszik... én is kibuktam volna. ezek szerint a viburcol nem jött be??
hallottam vlmi másik homeós dolgot, osanit a neve...talán kipróbálhATNÁTOK, ASSZEM EZ FOGZÁSRA VAN, áááá... kolos garázdálkodik. :roll: de lehet tévedek és nyugtalanságra is jó.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... k-fogzasra
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekval ... asztalatok
http://www.osanit.de/
snooopy

Sziasztok!

Orsi nagyon jók a képek, tök jó ez a kendő!!és milyen rendes gyerek ez a Kolos, hagyott titeket ebédelni!

Csürci, jó hogy jöttél! Édes lehet Lina!

A VHK-t nem,de Kontrollt szerettem a szigeten hallgatni(valahogy csak ott hallgattam...)én inkább PUF, Quimby,Kispált szerettem/tek.
Momoska, amúgy én is (csakúgy mint Csürci)szoktam arra gondolni,milyen jó lenne még bulizni járni úgy mint régen..persze ez nem azt jelenti,h cserélnék a mostani életemmel! és hát már nem is birnám az iramot az tuti! :lol:

Hű, szegény Edina! nem is tudok semmi okosat tanácsolni... :roll

Kora, az jó hogy legalább nem fáj! (mármint a műtét helye). Levinél nem lehet vmi allergia féle?

amúgy ezerrel megy újra a suli, be is kell járnom és megint gyártanom kell a beadandókat...úgyhogy elvagyok!

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Csürci!
Te aztán tényleg bepótoltad! :) Képeket várjuk! :)

Kora!
De jó, hogy írtad ezt a halat, mert én meg bent hagytam a sütőben (már kikapcsolta a férjem a sütőt, de a hal bent maradt :lol: )
Nekem is az allergia ugrott be rögtön, amit Timi is írt. Érdekes, hogy kint a levegőn nincs semmi baja, bár aztán írtad, hogy a házban sem köhögött. :roll:

Orsi!
Olyan jól hangzott ez az ebéd és tök jó, hogy minden ilyen zökkenőmentesen ment és Kolos is partner volt, hogy kitudjatok kapcsolódni. :)

Edina!
Valamennyire szerintem a front is közrejátszhatott Lilinél. Sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakátok volt.
Dáviddal tegnap nem lehetett bírni. Szinte egész nap sírt, de folyamatosan. már ott voltam, hogy leviszem dokihoz nézze már meg, mert én nem tudok már mit csinálni vele. Semmi nem volt jó. Aztán egy séta segített, bár kicsit ott is nyűglődött. Jó is lesz ha jön a jó idő, mert azért ha kint vagyunk az ált. jó hatással van rá.

Megyek, mert már későre jár.

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
tina82

Bocsi a sűrű és hosszú sorokért, a wordben még voltak bekezdések…

Azt nem mondanám, hogy újra buliznék (meg nem is bírnám szusszal), csak szeretek visszagondolni, hogy jó néhány éve még mennyire más volt. :wink: Viszont az kimaradt, de hozzám tartozik, hogy nagyon ragaszkodó vagyok. Pl. pontosan a múltamhoz. Ahhoz a nagyon sok jóhoz, ami akkor történt. Szeretek ezekre visszagondolni. De ez nem csak a bulizásokat jelentik, hanem a környéket ahol felnőttem, aztán fényképek, meg ilyenek. Biztos nosztalgiáimban is a fiatalságomhoz ragaszkodom; hm…de viccen kívül, ma már anyukámhoz, a családi kötelékekhez, na és az én kis családomhoz ragaszkodom. De azért bizonyos zenék hallatán fura érzés, amikor felidéződnek az emlékek.

Lenne egy kérdésem a kajákkal kapcsolatban. Egyre többet hallani, hogy a tehéntejet minél hosszabb ideig mellőzük a gyerekek étrendjéből, az sem baj, ha 3 éves korukig nem kapnak. Jól gondolom, hogy ez azt jelenti, hogy főzésnél sem kéne használni? Mert én bizonyos főzelékeket tejben (vagy fele tej-fele vízben) főzök, akkor azt ne is adjam a babinak?

Lenne még egy kérdésem, ez egészen más jellegű, de határtalan kíváncsiságom nem tűr további halasztást, muszáj feltennem: akik még terveztek kistesót, van elképzelésetek, hogy mikor? Én kis korkülönbséget szeretnék/szerettem volna, de így, hogy Lina ennyire nem alszik éjszaka...Csak kíváncsi lennék a többiek elképzeléseire. (Már aki illetékes.)

Képzeljétek, muszáj volt a héten fogorvoshoz mennem, mert egy fogam olyan szinten lyukas lett néhány hét alatt, hogy attól féltem, hogy meg sem lehet már menteni. Igazam lett, de nem is ez a pláne, hanem, hogy egyrészt azt mondta a doki a röntgen alapján, hogy alulról kezdett lyukadni, és kb. már 3 (!) éve, és most törte át a fogfelszínt. Nyilván amelyik doki csak belenézett a számba, az nem látta ezt, mert ugyan nem vagyok fogorvoshoz rendszeresen járó típus – bár most fogadalmat tettem – azért 3 éven belül voltam fogdokinál. Szóval koronát kell rátenni, és ugyan körzeti fogászatra mentem, de nem meglepő módon persze egy koronáért fizetni kell, na de mennyit! Szerintetek normális, hogy 28 000 ft legyen egy korona, és ha még csappal is alá kell támasztani, az még 10 000 ft? Majd ezek után közölte a nő, hogy a lyukas fogaimat pedig nem ajánlja az OEP által támogatott anyaggal megcsináltatni, amire pedig ő garanciát mer vállalni, az 7-8 ezer ft tömésenként, és persze az amalgám töméseimet is ki kéne cserélni…Majdnem lefordultam a székről, megmondom őszintén, nem véletlenül mentem a körzeti fogászatra, és nem egy magánrendelőbe.

Na, most már inkább Lináról írok! :D Takarítás nálunk is nagy menő, azt már régóta imádta nézni, ahogy sepregetek a konyhában, nagyokat nevetve hozzá, meg a felmosót is meg-megfogdosta a fürdőben. Amióta viszont ezeket a kezébe is adom, mit mondjak, szinte le se akarja tenni őket. Mondjuk az is igaz, hogy az utóbbi pár napban nagyon szeret úgy sétálni, hogy csak az egyik kezét fogom én, a másikban cipel valamit; seprűt, kis labdát, állatait, vagy most legújabban vödröt belepakolt dolgokkal. És amikor elhaladunk a tükrös szekrény előtt, akkor huncutul odasandít, és örül magának – na meg annak, hogy megdicsérem, hogy milyen erős és ügyes. :lol:
Na és a hétvége legújabb eseménye egyrészt az újabb önálló lépések (4-5 is), és az, hogy odaadtuk neki a baba-babakocsit (értitek???, babáknak tologatni való kis sportkocsi), na az telitalálat!! Fél órán keresztül is eltologatja (játszón, vagy föl-alá itthon), még az etetőszékbe is úgy akar beülni, hogy fogja. Hihetetlen mennyire odavan érte. És ma odaadtam neki a banánhéjat, mondtam dobjuk a kukába, hol a kuka, megy oda, nyitja az ajtót, és beleteszi a banánhéjat!

Néhány kép kezdésnek (a legfrissebbeket még nem töltöttem le a gépről)

Szülinap
Igazából annyira meg volt illetődve (valszeg nagyon sokan voltunk körülötte, pedig csak tesók +2 unokatesó, de így is 11-en), hogy egy kép sem lett igazán nagyon tuti.

Kép

A szülinapi tortája érdekelte, de csak csipegetett belőle egyet-kettőt a kezével
Kép

Nyakig a szatyorban az ajándékért
Kép

Miután elmentek a vendégek, felszabadultan olvasgatott
Kép
Kép

Hajtja magát a hintalovon, és közben vezényel a zenére
Kép

Mi esik onnan fentről?
Kép

Apa futott vele, azt élvezte, de a szánkótolás volt az igazi
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
csürci

jaj de csini ez a kis szepszemu husi lina:-)
s milyen jo arcot vag az elso szankozoson:-)
lehet, h. en nem figyeltem, de kit illet a masik ket torta 32-essel?

holvanmindenki?

a kedvesem tegnap kicipelte az egesz csaladomat (itt voltak a szuleim is) a nemzeti muzeum ele, mondvan, h. aliz meg nem latta ott a nemzeti dalt, mert az utobbi evekben inkabb nem pesten toltottuk az unnepeket. kicsit megijedtem, mert utoljara a 2006-os tuzijatekkor mondta: vigyuk ki alizt, mert meg sosem latta eloben....aztan tuleltuk a vihart az arkadok alatt:-) komolyan mondom, meg en is meghatodtam az egesz musoron, pedig nem szoktam, de mar biztos reg lattam ilyent, bar elkeserito volt, h. femdetektoron kellett keresztul menni a kiskoruton, s hogy milyen keves ember mert kijonni, de b. nagyon elvezte, hogy keresztbe kasul rohangalhat a muzeumkoruton az uttesten. szoval ezt is megusztuk.

borisz meg tegnap este 3/49tol ma reggel 3/4 10ig aludt (persze egy f5-os kutyavisszaadas es egy 6os szopcsi azert belefert), ezert ma kicsit mashogy alakul a napja, 2 korul tettem le most aludni, maskor olyankor ebred, ugyhogy az ebed is alvas elott volt, meg szerencse, h. mamam annyit fozott a hetvegen, h. abbol elunk napokig, s nem kellett foznom, mert en azt csak akkor tudok, ha alszik....ot nem erdeklik a labasok ugyanis....sot a konyhaban meg az autoi se, ha kiszallitom oda...valahogy nem birja azt a helyet.
de 3nal tovabb azert nem hagyom aludni.

ez erdekes, a nagyon bulizos eveim (en-em) nekem meg ugyse jut eszembe, h. jajdejovolt, hanem max. az, hogy de mas volt...persze azert tarsasagi ember vagyok, csak masfele bulikat tartok mar jajdejonak:-)

Kép
Kép
momoska

sziasztok!

Lina látszik mennyire élvezte a szánkózást, kis édi baba....

Kora,
ne haragudj, nem akartalak ám megilyeszteni, ezzel a sztorival!

Orsi,
köszi a tippet, majd megnézem én is, nem ismerem ezt a szert.

Szerencsére a következő nap és tegnap is egész jól aludt, leszámítva a f9-9-es fölébredését 1x kelt fel éjjel, aztán a szokásos időben f7-kor ma meg 6-kor!!!!! Uh. ma 2x aludt, mert azért ez nagyon korán van.

Momoska,
nem semmi alvókája volt akkor most Borisznak, ez igen!

Tina,
nem értem el a buckamanósokat. Nem jársz véletlen arra mostanában?

KépKép
domidina

szép estét mindenkinek!

Csürci, nagyon jók a képek, a szánkózósak meg pláne.
kistesó: hát én épp a szombati ebédnél vetettem fel apának, h nyáron elkezdhetnék a tesóprojektet... azt mondta majd meglátjuk. próbálok mindenféle érvet keresni, h belemenjen... ő még várna, szeretné ha mennék dolgozni.
én azzal próbáltam érvelni, h most "letudhatnánk" a gyerektémát, és majd ha a kicsi 2 éves lesz, akkor keresek vlmit. mert ki az a munkáltató aki felvesz azzal, h fél év múlva terhes leszek, vagy szülök??

Momoska, de jót aludt B. én is örülnél ha K aludna eddig. mostanában a fél 7 az átlag. :evil:

Hónapok óta először K ma 2x aludt. volt dolgom, így felkötöttem magamra, és 20 perc múlva már aludt is a hátamon. (ez volt f11kor) majd 4kor elég anyás lett, és elaludt a karomban. de 5ig hagytam csak, nem akartam, h itt bulizzon.
snooopy

Sziasztok!

Edina!
Nagyon igyekszem nem elfelejteni és elmenni arra, hogy megnézzem.

Csürci!
Nagyon csinos volt Lina és az a szánkózós kép nagyon jó!
Dávidnak is mindig kell valamit vinnie a kezében, olyan nincs, hogy "üresjáraton" menjen
Tejjel kapcsolatban: szerintem ha valaki elkezdte adni, akkor már ételfőzésnél is lehet, ha meg még nem akarja adni, akkor ételbe se rakjon. Én 2 éves korig hallottam, hogy jobb kerülni.
Tesó ügyben nem igazán tudok mit mondani. Nálunk valószínűleg nem lesz aktuális. :( Párom nagyon nem akar.

Hétvégén voltunk anyósomnál vendégeskedni és Dávid tök jól kijött a kutyával. Megnyalogatta (mármint a kutya a Dávidot), Dávid pedig simogatta, már ha a kutya hagyta. Régebben mikor felmentünk nagyon sokat ugatott ez a kutyus és Dávid mindig sírva fakadt úgy megijedt, de mióta "megismerkedtek" azóta kevesebbet ugat.

Kép
Kép
tina82

Még 2 kép
Hazafelé bealudt a kocsiban, mire felértünk az emeletre már így "feküdt"

Kép

Kép

Kép
Kép
tina82

Még 2 kép
Hazafelé bealudt a kocsiban, mire felértünk az emeletre már így "feküdt" :lol:

Kép

Kép

Kép
Kép
tina82

sziasztok!

TIna,
nagyon tetszik ez a feliratozásos kép!!!!
Remélem nem vetted úgy hogy most kiadtam neked feladatnak hogy nézd meg a játszóházat!!! Csak ha tényleg arra van dolgod, vagy a közelben.... Mondjuk ha a dokinéhoz mentek pl. Úgy tudom arra van. Térkép nélkül nem tudom az utcákat.
Tibi is mondta hogy megnézi, de rá azért annyira nem tudok számítani, az idejéből nem mindig telik ki.

TEJ:
Én azzal főzöm a főzelékeket és már adtam inni is neki. Bár inni most már nem kap, mert gyerekitalt vettem és azt iszik reggel, este, meg néha uzsira is. De ezzel lehet főzni is.

Tesó:
Nálunk nem lesz, uh. ehhez nem tudok hozzászólni.

Lili reggelire mást nem is eszik, csak megissza a kevés kis tejcsit aztán annyi. És az is max 1,5 dl és akkor már sokat ivott.

Ma egyébként "sokáig" aludtunk. Kelt éjjel 2x, aztán 5órakor. Azt hittem vissza se alszik, de sikerült és 7.10-ig aludtunk.
Kép mostanában nagyon tetszik neki a sok buborék....

Kép na meg a polcokra is szívesen mászna... ha hagynám

KépKép
domidina

Sziasztok!
Ma reggel Ancsi 7-kor kelt, ezért aztán már alszik is, így ma 2x fog aludni, pedig az elmúlt napokban összejött a napi egyszeri alvás.

Edina, jók a képek, aranyos Lili baba. A mászási vágy ismerős :D
Kapott gyógyszert Ancsi is, Spiropent, Ambroxol és Sumamed - ezeket írta fel a dokinéni. Igaz ebből csak az első kettőt issza, mert az AB, ahogy beadom neki, úgy ki is jön. Első nap rosszul vegyítettem neki, tehát kisebb dózist kapott, az még rendben volt, másnap már rendesen adtam, akkor fele jött vissza, harmadnap meg ahogy lement a torkán, azzal a lendülettel vissza is jött. Attól kezdve nem kísérleteztem vele. Már nem hörög, feloldódott neki a lerakódás. Holnap viszem vissza, szerintem rendben lesz minden.
Egy dolog aggaszt egy kicsit, hogy múlt szombat óta semmit nem eszik, de tényleg semmit. Teát, néha egy kis tejet elfogad, egyébként csak szopik. Ha szilárd étellel kínálom, úgy összeszorítja a száját, nehogy véletlenül egy kis falat is bejusson neki :)
Érezhetően vékonyodott, ezért is örülök, hogy volt tartaléka :D
Dokinéni megmérte múlt csütörtökön, 12 kiló 16 deka és 80 centi.

Csürci, nagyon édes szépkékszemű Lina baba. Jók a szánkázós képek is.
De én úgy örvendek, hogy végre tavaszodik. :)

Én adok tejet Ancsinak, már elég régóta, de ezt asszem már írtam többször is. Mi házitejet iszunk, felforralom, lefölözöm és azt isszák a gyerkők, és nagyon ízlik nekik.

Amit viszont nem adok, de mi sem eszünk, mindenféle fel-meg átdolgozott húsipari termék: elősütött panírozott termékek, párizsi, virsli ritkán, és társaik.

Tina, Dávid milyen viccesen aludt el, Ancsi inkább hátradőlve alszik el. :)
További szép napot nektek :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Sziasztok,

Évi, kolos is pont ez volt, semmit nem volt hajlandó enni, ő is összeszorította a száját. még jó, h voltak/vannak tartalékaik a kölyköknek. :)
mi most járunk 11,6kg és 80cm-nél.

Én próbálkoztam pár hónapja a tejjel, de semmilyen formában nem itta, így most joghurt italt iszik, meg joghurtot estik, sajtot...ennyi.

De édesen elaludt Dávid. :lol:

alvás: hát K is kidőlt. nem értem mi van vele. tegnap is elaludt délelőtt, ma is, most nem rég... nekünk is 2 alvás lesz.
snooopy

Edina, jók ezek a buborékok. és a polcmászás... :lol:
snooopy

evi,
sztem ancsi szervezete erezte, hogy semmi szukseg a sumamedre, mar csak az ambroxolt kell kikopnie:-)...aztan a horgotagitot:-)

hat en mar nem merem boriszt, azaz a doki nem ajanlja fel, vagyis soha nem ajanlotta fel, max. ha kertem (kb 5 hos kora ota), akkor mertuk, de mar nem kerem:-) eleg konnyu...cipelesre, szoval - bar mar eszik - csak azt orzi meg belole, amit nagyon muszaj:-)
mostanaban, hogy a fejebe vette, hogy napi 2x helyett ketnaponta 1x kakal, egy komplett ruhazat, kad, pelenkazoszekreny mosas koveti a tisztaba tetelt...!
bar az evesrol jut eszembe...ahhoz kepest, h. borisz eleg keson kapott ra az eves izere, most ugy tunik olyasmi lesz, mint aliz, akinek az eveset sosem zavarta meg semmi: se betegseg, se uj kaja, uj iz, se fogzas. b.-t sem erdekelte natha-kohoges-torokfajas, s az se, hogy 3 hete jonnek a fogai, azaz vegre jon a ket also kettes mestzo is, es a 4. kisorlo is, mar csak napok kerdese, h. elobukkanjanak, megis eszik....tudja, h. neki nincs tartaleka, biztos:-)
jo a buborekos lili kep:-) s csak a fenykep kedveert maszhatott polcra. borisznak meg mindig nagyobb maniaja a fuggoleges iranyba torteno mozgas, minta vizszintes, de mivel mar megmaszott a lakasban minden leheto es elerheto dolgot, ezert aliz 2 m magas galeriaagyat tuzte ki celul, ahova egy teljesen fuggoleges letra vezet, eddig csak az elso fokig jutott, mert nem jott ra, hogy utana elobb a kezevel kell ujra felkapaszkodnia, de apukam a hetvegen megtanitotta nek, azota mar dobott egy hatast a 3. fokrol:-)
tegnap vegul kimeletes voltam, s 3 ora helyett csak 3/4 4kor kezdtem el ebresztgetni, de azzal is megszenvedtem...
csinaltam egy kepregenyt rola...

itt meg alszik:

Kép

itt mar elotte egyszer kinyitotta a szemet:

Kép

itt hirtelen felpattant, mert nem hagytam beken:

Kép

itt meg kifejezte pillanatnyi erzeseit irantam:

Kép

Kép
Kép
momoska

david alvas :D :D :D

Kép
Kép
momoska

Momoska, teljesen igazad van, én is nagyon AB ellenes vagyok, de ha felírják, nem feltétlenül merek szembemenni, hogy pl. ne váltsam ki, de ilyen esetben pl. hogy kihányja, lazán mellőzöm.

Az Ambroxolt nem is ismertem, Gerinek soha nem írt fel a dokinénije (nem véletlenül imádtam és csak most, Ancsi születése előtt hoztam el a Geri kartonját, a picivel azért mégse járhatok fel Pestre, a Batthyányi térre :)

Nem semmi a Borisz-arc. Ancsi nem érné be ennyivel, ő üvölt, ha neki nem tetsző dolog történik.

Ancsit is lázba hozza a függőleges haladás lehetősége, ő is akar már a Geri ágyára mászni, de mi még nem támogatjuk ebbéli szándékát. Helyette megkapja a létrát :lol:

De a vízszintesen való közlekedést sem veti ám meg, mindig úgy megy, mint akinek sürgős dolga van. És még amit megfigyeltem: ha olyan gyerekkel találkozik, aki szintén mozgékony, kezdeményező, akkor nem csinál semmit, talán még vissza is húzódik kicsit, de akkor aranyosan játszik. De ha félénk, visszahúzódó gyerkőccel hozza össze a sors, na akkor egy idő után elkezdi lökdösni, piszkálja a kabátját, a cipzárját a másik gyereknek, közben persze lök egyet-egyet a mellkasán.

Valami ötlet, hogy ez miért lehet?
Én arra gondolok, hogy valamiféle reakciót akar tőle kierőltetni, ha szépen nem megy, akkor így. :oops: Nem sokat tudok tenni, elhozom onnan. :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Kép
Kép
snooopy

Timi, multkor kérdezted a babaruhabörzét, én kaptam egy hirlevelet erről: http://www.babaruhaborze.hu/?p=latogatoknak

szerintem ez olyasmi lehet, és 1 után ingyenes a belépő. szerintem mi kinézünk megint pelusbeszerzés céljából.
snooopy

Sziasztok!

Bocsi, de most vettem észre, hogy 2x küldtem el a képeket.

Momoska!
Jó a képriport! :)

Edina!
Egyáltalán nem vettem feladatnak, én is kiváncsi voltam. :) Sajna azonban itt a Dózsa 2-ben már nincsenek. Egy virág, ajándék bolt van a helyén. Még a neten rákeresek, hogy hova költöztek. Viszont ma voltam a bölcsiben és ott mondta a vezető, hogy októbertől lesznek foglalkozások 500 Ft-ért.
Jó az a mászós kép. Látom mindent megtesz a feljutás érdekében. :)

Orsi!
Kolos milyen jól elüldögél a szekrényben. :)

Dávidnak mostanában az a legújabb szokása, hogy a párkányon akar sétálni, ahová egyedül nem jut fel és persze ott sem maradhat egyedül. Imád nézelődni.
A másik, hogy az utcán hangosan kiabál a madarak, kutyák és buszok láttán. De tényleg hangosan, annyira örül, még a kocsit is hajtaná, hogy menjünk közelebb. Annyira aranyos, hogy így tud lelkesedni. :)

Kép
Kép
tina82

sziasztok!

Lili éjjel 3x kelt, f11, f12, f4, aztán a szokásos 6.20-kor. Szerencsére mindháromszor hamar vissza tudtam tenni, uh. az én visszaalvásom is könnyen ment.

Tina,
megnéztem a térképet a Május 1 út nem is a dózsa 2-ben van, hanem a bartók térről indul lefelé. Tibi ma megnézi ha úgy alakul a napja.
Ja és az újságban olvasta hogy a skála alsó szintjén is nyilott vagy nyitni fognak egy játszóházat. Hallottál erről valamit?

Tegnap f1-f3-ig egy visszaaltatással aludt, uh. volt időm kint az udvaron metszegetni. Ma is ki kell mennem, mert tegnap elugrottam az OBI-ba növényeket venni, el kell ültetnem.
Nem tudom hogy alakul a napja hogy ilyen korán kelt, bár máskor is volt már hogy így is kihúzta délig.
Kell főznöm valami levest is délelőtt..... szerencsére Lili azért elvan ilyenkor is, lefoglalja magát valamivel.

Orsi,
aranyos Koli ahogy ül a szekrényben, olyan nagyfiúnak néz ki.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Esztim sajnos beállt a betegeskedők sorába, vasárnap este belázasodott, hétfőre meg úgy feldagadt a szeme és váladékozott is, hogy nem bírta kinyitni.Annyira sajnáltam, nagyon rossz látvány volt! kapott szemcseppet + kamillázom neki.
Kis cica kapott egy macis mamuszt (unokatesóról) és annyira édes benne, azt gondoltam,h majd egyből letépi a lábáról, de nem! büszkén flangál benne 8)
Képzeljétek bárhol felismeri magát (fényképen, tükörben...) és mondja egyből,hogy etti. megzabálom!!
Momoska,jó a képsorozat...háát,én is morci lennék ha csak úgy felébresztenének!
Lina baba édi, nekem is a szánkózosak nagyon tetszenek!!!hogy tolja ez a pici lány! Eszti meg sem moccant...
Dávidnak jó az alvó póza!hihetetlen,hogy milyen kis hajlékonyak. egyszer küldtek e-mailt hihetetlen helyeken és pózokban elalvó babákról.
Edina akkor most egy fokkal jobb volt az éjszaka...nálunk az elmúlt két éjjel borzalmas volt.
Kolos de édes a szekrényben!És köszi az infót a börzéről, regisztráltam is, mert így csak 400 a belépő, ha esetleg 1 előtt mennénk. meg akarom nézni az autósüléseket,mert Esztim még a legelsőben ül, ami asszem 9 kg-ig jó..
tesókérdés: mi szeretnénk még egy babát min. (Gáborom kettőt is..), de hogy mikor?!jó lenne a nyáron "belevágni"de most fizettük be a lakásra az illetéket, így egy picit elszállt a kedvünk is...
Tina, Eszti is imád nézelődni az ablakból, ő is odatelepedik a párkányra és nézzük az autót,madarakat, házat, fát...reggel ébredés után az az első,hogy mutat az ablak irányába és mondja hogy va-va, aztán egyre inkább mondogat és mutogat, követeli,hogy menjünk már az ablakhoz!

Timi
KépKép
Kép
verti

és még Lilit nem dícsértem meg, Nagyon ügyesen mászik! :lol: Eszti is szereti a buborékokat, egyébként a mászásra ő még nem érez késztetést (örülök is!), még az ágyra sem tud feljutni egyedül.

Timi
KépKép
Kép
verti

Az ablakpárkányon állás és nézelődés nagyon ismerős! Ha lehetne egész nap onnan nézelődne ki az utcára, főként a galambokat, madarakat nézi, odaülnek sokszor az abalkunk előtti villanydrótra.

Lili sajnos már majdnem mindenre föl tud mászni, az ágyak nem jelentenek már gondot neki. Az emeleten ez nem gond, de lent az ülőgarniturára nem szeretem ha fölmegy, mert ha onnan leesik, akkor nagyot koppan a feje e kövön. Elég keskeny és ő meg szeret hemperegni rajta. Így aztán csak akkor megy föl ha ott vagyunk mi is.

Szegény Eszti baba, gyógyuljon meg hamar!
Bocs hogy ezt mondom Timi de a mamusz nem igazán jó lábbeli az ilyen kicsiknek. Sajnos én is vettem még anno egyet, hogy lent ne fázzon, de hamar is cseréltem.

megyek megnézem hogy áll a levesem. Lili már fetreng össze-vissza a szőnyegen, elég rég volt már amikor fölébredt, de most már kivárjuk a ebéd utáni alvást!

KépKép
domidina

Az ablakpárkányon állás és nézelődés nagyon ismerős! Ha lehetne egész nap onnan nézelődne ki az utcára, főként a galambokat, madarakat nézi, odaülnek sokszor az abalkunk előtti villanydrótra.

Lili sajnos már majdnem mindenre föl tud mászni, az ágyak nem jelentenek már gondot neki. Az emeleten ez nem gond, de lent az ülőgarniturára nem szeretem ha fölmegy, mert ha onnan leesik, akkor nagyot koppan a feje e kövön. Elég keskeny és ő meg szeret hemperegni rajta. Így aztán csak akkor megy föl ha ott vagyunk mi is.

Szegény Eszti baba, gyógyuljon meg hamar!
Bocs hogy ezt mondom Timi de a mamusz nem igazán jó lábbeli az ilyen kicsiknek. Sajnos én is vettem még anno egyet, hogy lent ne fázzon, de hamar is cseréltem.

megyek megnézem hogy áll a levesem. Lili már fetreng össze-vissza a szőnyegen, elég rég volt már amikor fölébredt, de most már kivárjuk a ebéd utáni alvást!

KépKép
domidina

jaja, ablakpárkány nálunk is menő!! minden reggel odavesszük magunk mellé az ágyba, kicst még lustizik majd felpattan és mászik fel a párkányra (vagyis másznak de nem tud - az ágyunk pont az ablak alatt van tehát onnan is kilát, de a párkányról jobb :lol:) , mutogat, magyaráz... annyira édes.

Esztinek jobbulást!! (pedig épp most akartam felvetni egy találkát de akkor ez elnapolva)

tegnap voltam a konzulensemnél és megdicsért h jó kis szakdogát írtam már csak pár változtatás kell. ami inkább esztétikai mint tartalmi. :lol:

Edina, mit főztél? hátha merítek egy kis ötletet.
tegnap megfőztem K-nak a mai ebédjét, töltött paprikát, de nem kellett neki. :( jobban ízlett neki az én kínai gombás-húsos tésztám de ebből is a gomba, meg répa, zöldborsó. túrta a tényért, de inkább játszott mint evett.

Momska, nagyon jó az alvós-képregény!!
snooopy

annyira kis helyes kissrac ez a kolos! te meg, orsi, majd feltekenykedhetsz ezerrel a lanyokra....!

TAVASZT AKAROK!!!!! kezdek csunya depresszioba sulyedni. nalam ritkan jo ilyen, de mindig idojarasfuggo, ha mar nagyon varok valami pozitiv valtozast, de most meg sanyijozsibenceben sem lehet bizni, az elobb par pillanatig havazott is, a szelnel meg semmit nem utalok jobban :roll: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :evil: :evil:
jol emlekszem meg - mikor aliz 1.5 eves volt, akkor majus-junius kornyeken majdnem egy teljes honapig nem sutott a nap, en meg csak vartam-vartam, s a vegen olyan mely depresszioba sulyedtem (a rejtett depressziom felszinre tort), hogy voltak napok, mikor a zoli elmenekitette otthonrol alizt, na azert ezt most nemigazan akarnam...szoval, ha a benedek se...!

borisz is a zoldsegeket szedi ki kezzel a kajaibol, en adom kanallal, mert ami az o kezeben van, azt mar nem teszi a szajahoz, hanem lapatolja ki vele a kajat az etetoszekre, ha meg nem adom oda neki a plusz kanalat, akkor nem eszik, a masik kezevel meg szedegeti ki a zoldsegeket, s kajalja megfele...amugy is nagyon testkontrollosan etkezik...megint elutasit minden kenyerfelet reggel, ugyhogy delelott megeszik reggel vmennyi almat vagy kortet (neha semennyit), tizoraira egy joghurtot es egy banant, ez tuti...aztan a delutan 2-es ebedig semmi....ebed aztan nagyon megy...!

jobbulast, eszti! borisz meg nemigazan mondogat semmit a sajat nevere, hm. mostanaban kezd csak magara mutatni, ha megkerdezem, hol van borisz. sot a testreszek is csak most mennek vlagos biztonsaggal, ket betus szavai vannak sokan, masok altal is megertheto csak keves, de en mar nagyon jol eldumalok vele, megyek le a szintjere :wink:

Kép
Kép
momoska

Orsi, gratulaaa! akkor még egy kis tételtanulás és ott a diploma!! :D (bárcsak én is már itt tartanék)
A találka Borisszal még összejöhet, báár amilyen idő van...
Momoska becsapós ez a napsütés, azt gondolnám milyen jó idő van, itt a tavasz,erre nagy sz...t, fúj a szél mint az őrület és igen, a hóesést én is láttam :cry: ÉN IS TAVASZT AKAROK!!!!!!!!!!!!!!!
azért depresszióba ne ess, eljön az nemsokára :wink:
baba szintjére lemenés: amikor mentem a 3 hetes gyakorlatra, ott tudatosult bennem,h olyan vagyok már mint egy óriásbébi.. 8) komolyan, ott végre gondolkodnom kellett és beszélgetnem, a végére már belejöttem, de most újra visszaesést észleltem. :lol: még jó,hogy azért bejárok előadásokra a suliba, és olvasnom is kötelező a beadandók+vizsgák miatt...
Edina, ennek a mamuszkának jó kis talpa van, szinte mint egy kis puhatalpú cipőnek, elég márkás is,hogy jó legyen :wink:
egyébként mért nem ajánlott?

Timi
KépKép
Kép
verti

en sem tudom, miert nem jo a mamusz....tulkeppen az egy meleg zokni, csak nem csuszik a talpa, nem???

megprobalom kerulni a depressziot, de ha hallotok egy bosnyakteri amokfutorol.....!

nagyon emlekszem arra az erzesre is, h. milyen jo volt ujra emberek koze jarni, s olyan dolgokat tanulni, amik erdekelnek, mikor aliz mar olyan majdnem 2 eves lett...sokkal nagyobb orommel ultem az eloadasokon es tanultam a vizsgakra, mint elotte valaha....abba se tudtam hagyni aztan borisz szuleteseig!!!

mar most is gondolkodom valami tanulason, de most valami hasznosat kellene, csak - sajna - keves olyan dolog van avilagon, ami engem erdekel es hasznos is:-) (konkretan egy se jut eszembe)

Kép
Kép
momoska

Momoska, depresszió helyett inkább gyere és írd ki magadból a dolgot. mi itt vagyunk, és ha kell átmegyek és kirugdoslak a depresszióból. :oops: :lol: :lol:

mamusz: nekünk is az van, és téynleg olyan mint egy vastag zokni csak csúszásgátlós. meg van mokaszinunk is. (ha így hívják?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára snooopy 2009.03.18 13:55-kor.
snooopy

szerintetek miért van az, h ma mennék vlhova K akkor alszik a leghosszabban, legjóízűebben??? 1,5 órája nyomja én meg mennék már sógornőmhöz, ezer éve nem láttam és szeretnénk dumcsizni.
pedig már zörögtem, tényleg véletlenül :lol: hangosabban csuktam be szekrényajtót de semmi.
snooopy

Orsi, ez "mörfi" :lol: törvénye!
Momoska: te tanár vagy...bármit is tanulsz és átadod az ismereteidet:már hasznos volt! a bosnyák tér felé se nézek egy ideig!!!

Timi
KépKép
Kép
verti

haaat, timi, en a haszont mar penzben merem csak:-)

Kép
Kép
momoska

eddig én is majdnem csak pénzben mértem,de már elmúlt...elfogyott a pénzünk!!úgyhogy hidd el, haszon az is,ha másokat tanítasz 8) hm.

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Edina!
Azért kerestem itt a Bucka Manót, mert régebben itt voltak a Dózsa2 ben. A Skáláról nem hallottam, majd ha arra járunk benézünk. Bár most beugrott, hogy az újságban olvastuk, hogy nyílt egy játszóház, de azt már nem írták oda, hogy hol. Lehet, hogy az van ott?

Tavasz-várók táborához én is csatlakozom, lévén én napelemmel működök. :lol: Szóval lassan lemerülök.

Esztinek jobbulást!

Orsi!
Nálunk is ugyanez megy, mármint az alvással. Férjem néha szokott is zsörtölődni, hogy már megint nem érünk oda a megbeszélt időre. Aztán megszületett az unokatesó és volt, hogy ők is csúsztak családi ebédekről, így a férjem is belátóbb lett, hogy gyerekkel nem lehet mindent percre pontosan kiszámítani.

Kép
Kép
tina82

sziasztok!

Látom mindenkinél kezt a rossz hangulat eluralkodni, ÉN is akarom már a tavaszt, mert már kezdek én is depis lenni. Főleg hogy még éjjel sem tudok pihenni, kezdek megint kimerülni, kedvetlen vagyok, utálom magam..... :twisted:

Az éjjel egy rémálom! 3/412kor fölébredt, negyed óra múlva visszatettem és rá negyed órára újra felébredt és onnantól kezdve felváltva ment a sétálás, párnán ringatás, kiságyban simi, és újra előről egészen fél3-ig. Akkor már betettem a kiságyba és lefeküdtem nála a heverőre, hogy azért lássa ott vagyok. Már nemt tudtam mit csináljak vele, semmi sem volt jó. Na végre ott elaludt kemény 2 órára, akkor már Tibi ment be hozzá, de f7-kor kelt ugyanúgy mint máskor én meg alig bírtam a szemem kinyitni. Hihetetlenek!

Ráadásul Tibi sem tudott éjjel aludni, és ő meg korán ment dolgozni....

Mamusz: ez van amikor nem egyre gondolunk, mindenkinek mást jelent a mamusz. Ami neked van Orsi, azt én nem mamusznak hívom, az jó.
És ha Timi azt írod hogy márkás és drága biztos jó. Az én mamuszomnak vastag cípő talpa van, és meleg anyagból a többi része, aminek így semmi tartása nincsen, cípő is meg nem is nem is volt drága. Olyan mint a nagyiknak a mamuszuk ha tudjátok az milyen, csak kicsibe.... Majd ha lesz egy kis kedves lefotózom és fölteszem.

Tina,
úgy tudom már működik a skálába a játszóház, uh. a jövő héten megyünk. Most még köhögök, nem akarok fertőzni de jövő héten már biztos. Ha gondolod találkozhatunk ott. Már ideje lesz kimozdulni, mert zombisodom.........

Egyébként a buckamano most egy emeletes ház földszintjén van, Tibi meg sem találta, de nem lehet valami jó egy lakásban....

KépKép
domidina

Sziasztok!

Mostanában olvasó üzemmódban voltam.
Itt volt anyu egy hétig. Háát imádom, szeretem, de (tartsatok gonosznak) elég volt ennyi. Igaz a kertben így jobban tudtunk tevékenykedni, bár a nagyja még hátravan.
Igazság szerint én nem tartom messzinek a tavaszt, sőt! Itt van az ajtóban, nem sokára megyek és be is engedem! :) Igaz itt nem volt hó csak szél. Most viszont csodás az idő!!! Megírom és megyünk is ki ebédig! (Aztán meg délután varratszedés)

Lina fotók jók!! Az első szánkós meg a szatyorban turkálós :D

Kolos tényleg jól elüldögél a szekrényben!
Borisz ébredés-tudósítás is nagyon jó (ő is milyen szép alvás közben is + Dávid is)!
Na igen Dávid :lol:

Ancsinak és Esztinek jobbulást!!!!

Orsi szép teljesítmény, csak így tovább! Timinek meg kitartás a tanuláshoz!!!
Én is gondolkozom vmi tanfolyamon..... de persze mi legyen az? Még jó, hogy ilyen határozott vagyok. Nem lenne utolsó ha vmi tényleg hasznos lenne.

Azt mondanom sem kell, hogy Levi még mindig köhög. Én is gondolotam már allergiára, de nem vagyok benne biztos + eelbizonytalanít, hogy hall vmit a tüdőnél a dokinő. Vagy akkor is hallani ha allergia?

Hapci, hápi, apa, ana (én :) ), cici és cincin az új szavaink jelentem!
Azonkívül újabban ha ásítunk ő is hatalmasra nyitja a száját és a plafon felé fordítja a fejét. 8) Viszont soha nem néz előre, így állandóan nekimegy mindennek. Van is kék folt a homloka közepém. :roll: Egyébként neki is kell vmit fognia járás közben, de csak kinn. Toboz vagy kő jöhet szóba esetleg ezek variációja! :) Persze ha esik akkor sem szabad elengedni ennek köszönhetően a kézfején is van horzsolás. Na most gondolhatjátok jól nézhet ki az a gyerek! Ja, és az új kedvenc a cirmos cica haj + a csip-csip csókából a hess-hess-hess természetesen. :)

Húú Edina tényleg nagyon sajnálom az éjjeleket! Nem is tudom mit lehetne csinálni! A doki nem tudna esetleg tanácsot adni? Bár ha olyan mint a mienk akkor nem. Vagy a védőnő? Még emlékszem milyen borzasztó ez!

Képzeljétek! Levinek a bal alsó szemfog jön! Már nagyon fehérlik és egy pici lyuk már van is az ínyén! :shock: :shock: Pedig a kisőrlők nagyon be vannak durranva már egy ideje...

Ezt nem nayon értem. :oops: A zokni sem tartja a lábat mégis egészen egészséges, nem? :oops:

Nyilván sokminden kimaradt, de mostmár ki kell vinnem a csemetét!
Remélem ez a szép idő eltünteti a rosszkedveteket! :D

KépKép
kora

megsutottem ma eletem legjobb kalacsat, ami abbol adodott, h. nem talaltam a sajat receptemet, s mar majdnem feladtam a tervemet, de aztan rajottem, h. hallod-e momoska, te olyan bator es kiserletezo vagy a konyhaban (ezert rotyog most a tuzhelyemen pl egy kurkumas zoldseges feherboros joghurtos csirke), miert pont a kelt tesztaktol rettegsz, s ezen felbatorodva kitalaltam en magam az osszetevoket es aranyait, mikozben rajottem, hogy kisebbik gyermekem fel a kenyerdagasztas gepi hangjatol, s ugyanugy nem birja a konyhai tevekenyseget sutes eseten, ahogy fozesnel sem, azaz a labamba kapaszkodva uvolt, meg is nyugodtam, mikor minden bekerult a dagasztogepbe, h. nem uvolt tovabb, jatszhatunk, ennek oromere elszalasztottam az idopontot, mikor kakaot kell tennem a tesztahoz, azaz mar jocskan a kelesztes vegen kaptam eszbe, de sebaj...batorsagmomoska ....kivettem a cuccot, kette osztottam, kinyujtottam mindkettot, egyiket cukrozott kakaoval, masikat cukrozott fahejjal szortam meg es feltekertem...lass csodat: jobb lett, mint barmi ezelott (koszonom a tapsokat, nem kellett volna!)

Kép
Kép
momoska

timi, a valsagosdi elott boven szortam apenzt haszontalan de - szamomra - rendkivul erdekes tanulmanyaimra, ma mar csak akkor szorom a penzt es a tudasomat, ha az elobb utobb jovedelmezo is lesz:-)

edina,
lehet, h. mar keso, de nincs valami olyan dolog, amit lili altatasanal oda tudzs adni neki (parna, kisallat, haloingdarabod, rongy stb.), s amig altatod, azt foghatja, s azzal kerul vissza az agyba, hatha elobb utobb az a valami is eleg lesz neki, mert neki nemigazan van olyan dolga, ami segitheti a visszaalvasban, csak te, nem?
bar, ha ilyen hosszan fenn van, es gyakran ebred, azokon a napokon biztos zavarja valami, arra ez nem ervenyes.
tenyleg, van az a mami-mamusz is. az tenyleg nem jo. ha nem mezitlab, vagy puhatalpuban van a kolyok, akkor mar tenyleg erdemes olyan cipot adni ra, ahol nem a cipo tori be a labat, hanem forditva.

kora, nagyon ugyes a levi-fiu mar beszedileg! tenyleg, nalatok teljesen jok az ejjelek?
timi,
ezt toled is akartam kerdezni. meg azt is, hogyan alszik el eszti azota este, miota nem szopizik????

osszevissza fogzanak ezek a kolykok, nem kell csodalkozni, epp melyik foguk jon elobb, en mar olyant hallok kevesebbet, aki szabalyosan fogzik. b.-nek kvazi mar attort a 4. orlofoga es a ket hianyzo metszo is, ezert - ugy tunik - 1 honap alatt lesz(tt) a 6 fogabol 12. igaz, az az elso 6 is kb 1 honap alatt lett.

egyebkent - ma hogy mar nibcs szel, e s a kalacsom is jo lett - kicsit jobb, de meg mindig legorbul a szam, ha kilepek a hidegre, bar a geppsukat meg nem vettem elo, mivel ezzel a bosnyak teri amokfutassal is az a gond, h. ahhoz is ki kell menni a lakasbol!

ja, orsi,talit megdumalhatunk azert, fokeppen olyan napra, ha nem fuj a szel!

timi,
eszti jol van????

Kép
Kép
momoska

Igaz én kalácsot nem sütöttem de nekem is jobb a kedvem, ugyanis megpucoltam 4 ablakot reluxával együtt míg délelőtt aludt Lili.
boltban is voltunk, sétálni is utána, uh. kicsit kiszellőzött a fejem.

Igaz sütöttem én is, almás keveréket, de nekem nem sikerült tökéletesen, ugyanis a benti gáztüzhely sütő része bedöglött, uh. a kisházban lévő gáztüzhelyben kellett megsütnöm és oda nem rohangáltam ki minden 5 percben, uh. odaégett az alja. Egyébként jó lett, az alját levágtam.

altatás,
tuti hogy volt valami a levegőben, front vagy mittudoménmi, mert azért máskor ha föl is ébred, azért visszaalszik hamar. Nem hiszem hogy rá tudnám szoktatni valami alvós pótlékra, szerintem már késő. Vannak az ágyába macik, amit szorongathatna ha nagyon akarna. Próbálkoztam már többször adni a kezébe valamit amíg altatom, de nem kell neki semmi sem.
Azért változott már, a visszaalvások rövidültek, és az is valami.

KépKép
domidina

Sziasztok,

Momoska, gratula a kalácshoz, máskor nekünk is süthetnél vlmit! :lol: talit meg majd megdumáljuk, ha Eszti jobban lesz, OK Timi??
Csürci tali? vlki még??

Kora, fogad hogy van?

Edina, ez a szél eléggé megzavarja a kölyköket, K is felébredt éjjel. átraktam hozzánk és reggelig ott aludt velünk. fáradt voltam visszarakni a saját ágyába.

anyáékhoz mentem ma, ált. csüt mindig ott vagyok, mert húgomnak nincs órája és ő a nagy K rajongó.
egész délelőtt a bankban ültünk tesómékkel, mert céges bankkártyát kellett csináltatni...jaj, micsoda macera!!!

ja és tök jó volt a tegnapi sógornőzésem. jót dumáltunk. végül n3kor keltettem fel, h most már mennék.
:wink:
Olivér akkorát nőtt! K pedig olyan édesen viszonyul hozzá. meg akarta etetni pogácsával meg almával, simogatta, fel akarta emelni... édes. szerintem nem lesz gond ha tesója lesz.
snooopy

Sziasztok!

Nekem is kéne valamit alkotni hétvégére. Kaptam a férjemtől szilikonos szív formájú sütőformát (11. évfordulónkra) és abban kéne valamit sütni.

Edina!
Benéztem ma abba a játszóházba, ami a Skálában van. Nekem tetszett. Ti melyik nap jönnétek jövő héten? Mi a hétfőre gondoltunk, akkor féláron van.

Ez a szeles, esős időjárás nálunk is egy rémálom. Dávid sokszor olyan nyűgös, semmi nem jó neki. Tegnap éjszaka is 2x szopizott, meg többször felsírt.

Kép
Kép
tina82

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?