Új privát üzeneted érkezett!

Kismama, sajna én még nem tudom hogy milyen a nyákdugó, de már nagyon szeretném látni :-) Egyébként amennyire én tudom nem kell feltétlenül véresnek lennie, de majd persze jönnek az okosok, és megmondják :-)

Tinu, a hízás szerintem nagyban függ az eredeti súlytól is. Én 168 cm vagyok, 65 körülről indultam, ami eleve sok volt (58 körül lennék kiegyezve magammal), és most vagyok 72,5 körül (ma reggel éppen 72,3). Vagyis ha azt nézem, akkor 7 kiló körül híztam, de ha meg azt, akkor 14 kilóval vagyok több mint ami nekem jó lenne....
Így már nem is olyan kevés az a 7 kiló, ugye? Egyébként pedig én a diéta miatt nem híztam, az utóbbi 3 hónapban összesen 1 kg jött rám. És ha ezt nézem, mi a jobb, ha nem vagy cukros és ehetsz, vagy ha 3 óránként ki kell számolnod hogy mikor mit és mennyit... (na jó, azért annyira nem vészes, de kicsit macerás).

Szóval semmi gond azzal a hízással, szerintem abszolút jól nézel ki!!!!

Dorka

Kép
szdorka

szdorka:azért köszi hogy észre vettél.akkor megvárom az "okososkat"amúgy én 170cm magas vagyok és 67,5kg-ról indultam!!énsem voltam épp nádszál vékony!!!
kismama18

kismama: én sem tudom még milyen az a nyákdugó, de spec. én minden reggel azt tapasztalom, hogy mikor felkelek, elárasztom a bugyim. :oops: Most már rutinosan a reggeli pisilésnél beteszek egy darab papírt... Szóval szerintem lehet simán terhességi folyás is, de lehet nyákdugó is. Annak elvileg jócskán kocsonyásnak kell lenni, nem? Máskülönben ha vizesedsz, akkor az meg nagyon gyorsan le fog menni. Én is most már dagadok, úgyhogy talán az a 18 kiló mégsem teljesen annyi. :?

Dorka: na én sem vagyok 20 kiló vasággyal típus. Mondjuk én épp köztes kilóról indultam (160 cm, 60 kg), mert előtte 64-ről fogytam 56-ra (az esküvőm tiszteletére). Szóval lehet, hogy amúgy is felszedtem volna még ismét néhány kilót terhesség nélkül is. Úgy látszik, egy bizonyos kor után már az ember nem tudja ugyanolyan életmód mellett tartani az ideális súlyát, ha nem változtat drasztikusan az evési szokásain. Sajna a fogyizás alatt ment simán az egészséges táplálkozás, de utána csak-csak befittyent a plussz mennyiségű szénhidrát. Nekem az a gyengém (tészták, sütik, krumpli). Szóval úgy képzeld el, hogy tulképp nagyjából két hónapot én is visszafogott kajáláson voltam itt a végén, mert a nőgyógyász rámdörrent és ezzel együtt híztam ennyit. Én leginkább a középső harmadban szaladtam meg, azt tényleg nem kellett volna...

Kép
Kép
tinu

olyan folyásom nekem is van de ez máz volt.csak az a fura hogy fehér.én úgy olvastam hogy rozsaszines vagy véres.igaz ez sem hófehér volt inkább enyhén sárgás.na mindegy reggel óta nem fájt a pocim ugyhogy mai már tuti nem lessz a picúr (szerintem de ki tudja:) )
kismama18

az a máz az más akart lenni
kismama18

Snoopy, köszi a kérdésed, Zita meggyógyult, néha köhécsel párat, de ennyi, nem kell az orrát se szívni.
Milyen orrszívót használtok? Mert a porszívóshoz van olyan is, aminek szélesebb a feje, szóval tuti nagyobb, mint a baba orra. :) És még egy tipp, bár valszeg ismered, mégiscsak tapasztaltabb anyuka vagy nálam, szóval azt nem próbáltad, hogy szívás közben az ujjaddal kicsit húzod a bőrt a füle felé az arcürege felett? Mert akkor nem tudja összeszippantani a vákuum.
Egyébként meg most én vagyok beteg, már vagy egy hete, biztos lenyaltam Zitáról a bacikat, nagyon náthás vagyok, iszonyat mennyiség, zöld (bocsi :oops: ), szóval tuti baci. :(
Ja, és mi gőzöltünk minden éjjel Zitával, biztos az is sokat segített, nem tapadt le a taknyi.
Hanga hogy viseli a kórságot?

Kismama, a győri topicban az egyik lány válaszolt Neked. :)
A nyákdugó neekm anno ilyen átlátszó, picit rózsaszínes kocsonyás trutyi volt, semmiképpen sem fehér.

kilók: az én versenysúlyom 50 kg, és most 68 vagyok. :( :( :( A mostani kezdéshez képest még "csak" +15-nél vagyok, de három hét alatt még sokat lehet felszedni. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Szdorka az induló súly nem számít mert én 103-ról indultam és még csak 7 kg-t híztam szerintem ez nem attól függ.Inkább genetikai tulajdonság.barátnőm 60 kg-val kezdett és 20 kg-t hízott.igy nem lehet összefüggésbe hozni a kezdő súlyt.Szerintem mindenki másképp hízik.Volt egy másik barátnőm ő nyáron szült na ő is magasról indult de ő egy dekát sem hízott a trehesség alatt.igaz cukros lett terhesen de ez nem ok hogy ne hízzon semmit sem.És egy gyönyörű egészséges kisfia van.

nika70
Salgótarján

Hát biztos benne van a genetika is, illetve az, hogy ki mennyire tartja fontosnak a súlyát. Én igazság szerint nem nagyon figyeltem, hogy mennyi az annyi, bár az agyamban az volt, hogy nem szeretnék túl sokat hízni. Azt gondoltam, hogy ha nagyjából ugyanúgy eszem, mint addig, akkor nem lesz semmi gond. Nos, ennél jobban oda kell figyelni ezek szerint. Lehet, hogy abban van a genetika, hogy kinek mennyire kell odafigyelni. Nekem jobban talán, mint másnak, de azért mégis számít ténylegesen, hogy ki mit eszik meg, hiszen ami bemegy, csak az maradhat rajtunk. :D

Kép
Kép
tinu

Kilók: senki ne legyen lekeseredve, hisz minden a babáért van. Szerintem nem szabad hasonlítgatni egymást, mert ez tényleg nagyon emberfüggő. Sógornőm több mint 20 kilót szedett fel, és pik-pak leadta. Én tudtam hogy garantáltan nem fogok megállni a nagykönyvben megírt 12 kilónál. Én 175 magas vagyok, jó erős csontozatű és 65.5-ről indultam, most 68.5-nél tartok, és ugye még csak most jön a java, az uccsó hónapban. De mivel nem zabálok, nem érdekel, majd utána lemegy. Amit megkívánok, megeszem, és zabálni eleve nem tudunk, mert nem sok helyet hagy a pindurka a pocakunkban. Szóval senki ne legyen elkeseredve! Van a ki 7, 17, 27 kilót szed fel, na és.....?????? A BABA A LÉNYEG!

Kismama: hát nyákdugó témában még én sem tudok hozzászólni, nem tudom milyen színűnek kell lennie, de ha nem ilyen folyékony folyás szerű, hanem kocsonyás volt, akkor szerintem is az lehetett!! De ettől a baba még lehet hogy jópár napig maradni fog!

Hányadik héten csinálnak először NST-t? Az utolsó 4 hétben hány uh van még?

Hát csajszik, méghogy a babák ellustulnak az utolsó időben, és alig van helyük mozogni?????Hát soha ennyit meg ilyen intenzitással nem mocorgott Ákos baba.....minden nap többször is megfogom a buksiját meg a lábát, kezét...nagyon brutál milyen fészkelődései vannak!

Mindenkinek nagyon boldog babás Új Évet kívánok, sok szerencsét, boldogságot és egészséget!!!!
Vendég

Szilvi: igen, én is tapasztaltam, hogy babók nem lustulnak el az utolsó időszakra sem. :lol: Jó, inkább nyomakodik, feszeget, nyilván kevés a hely, de azt nem lehetne mondani, hogy csak alszik egész nap... Én úgy tudom, hogy a 36. héttől van minden héten NST a 40. hétig, utána pedig kétnaponta. UH nem tudom, mikor van, nekem utoljára elég rég volt már és nem úgy tűnik, mintha erőltetnék. :D Igazság szerint már nem is foglalkoztat, hogy bent kukkoljam, inkább figyelem a különböző testi érzeteket belül...

Van, aki megy még bulizni szilveszterkor? :)

Kép
Kép
tinu

Tinu: köszi az infót.

Szilveszter?. ááááááááá, buli????, itthon tollasbál pizsiben!
Kinek hiányzik egy petárda a lába alá, az üvöltő zene, cicifüst....
Inkább itthon, pár barát jön, vacsizunk egy jót, aztán talán az éjfélt még meg tudom várni koccintani puki-pezsivel, után pedig szerintem beájulok az ágyba! Már hetek óta tíz óra felé kiütöm magam! Úgyhogy marad a jó kis meleg családi fészek!

Ki a következő a sorban, nem lesz ÁB-babynk?
Vendég

uh elvileg a 32.hét körül van utoljára utána csak indokolt esetben küldenek pl iker terhesség.kivéve ha olyan tündér dokid van mint nekem:)!tőlem megkérdezte a 35.héten hogy szeretnéke még egyszer bekukucskálni és mivel kiváncsi voltam rá a 36.héten még voltam.de nagyon megérte.addig mindig takarta az arcát akkor meg olyan frankó képet csinált róla a doki hogy csak na.pont szemből látszik és éppen kidugta a nyelvét:)!nagyon ari.olyan kis pufok mint én most:)csak én a viztől ő meg nem.lustának őtsem lehet nevezni:)meg szerintem a végefelé már azért érzed ugy hogy többet mozog mert minden rezdülését érzed:)!de olyan jó mikor hullámzik a hasad nem?najó az annyira már nem mikor a bordád éri egy erősebb rugás de aszt is kilehet bírni és legalább tudod hogy jól van:)szerintem.amúgy lehet hogy már tényleg csak pár nap és kijön a drágám mert egyre gyakrabbak a fájásaim meg mintha erősödnének.de már jólessz ha kibujik mert olyan rossz igy üresen látni a kiságyat.tegnap összeraktam nagyon édi de egy izgőmozgó törpével még édibb lessz:)
kismama18

Szilvi

látom már készülsz a szoptatásra :-) cicifüst ez nagyon tetszett :-)))

KépKép
KépKép
bunny75

jaaaj, az cigifüst akart lenni, de ezek szerint agyban már máshol járok....!

Mandulaolaj kell a gátmasszázshoz?

Kismama: hát igen, olyan jó lenne, ha már tényleg nem csak az ágynemű lenne az ágyban, hanem igazi lakója is lenne, de ami késik, nem múlik!
Jó lehetett még a 36. uh, azt elhiszem, pláne, hogy ilyen jópofa volt! Nálad most nem vagyok képben, kisfiú, vagy kislány lesz? Név?
Megvan mindened? Táska összepakolva?
Nekem még van egy kis időm, de azért a jövő héten beszerzünk minden apróságot is, hogy már tényleg ne legyen a végén semmi, amiért rohangálni kell!
Bár így is elég húzós lesz az első januári hét, doki, védőnő, szülésznővel találkozunk, gyerekdokit kell felkeresni, és bejelentkezni, TB......van tennivaló!
Vendég

fiú lessz.Patrik Dominik.már megvettem mindent a táska még nincs összepakolva de már minden elő van készitve.kisrucik kimosva pelusok is megvannak meg minden csak még a szekrényben.de asszem ma este összerakom mert egész nap fájdogáltam.mostmeg mintha erősödött volna is.de nagyon rendszertelenül jönnek.nemértem aszt olvastam hogy akkor kezdenek erősödni mikor sürüsödni de nekem nem.asztán lehet hogy estére elmulik,remélem mert apával megyünk vacsizni mert ma vagyunk 1 kerek évesek.bár szép lenne ha ma jönne:)
kismama18

Kismama: jó étvágyat a vacsihoz, bár mire olvasod, addigra jóllaktatok. Hát igen, szép kis dátum lenne, az biztos! Akkor nálatok jó hamar jött a baba, de tudom, hogy nem mindig az együtt eltöltött évek számítanak, sőt!
Vendég

Sziasztok,

Megjottunk mi is a nagyitol,karacsony ota ott voltam a gyerekekkel.
Leon baba jol birta a gyurodest,ugyanugy evett-aludt sokat mint itthon,ugyhogy nem viselte meg a kornyezet valtozas :D

Az unnep szep volt nagyon,elveztem hogy vegre teljes csalad vagyunk,meg mindig nem tudok betelni Leonnal.Olyan hihetetlenul jo vele,nagyon szulobarat O is mint Alex :lol: Egesz delelott alszik,sot 3-ig aztan meg mar tarsadalmi eletet el,kezben vagy cicin van,este 11 korul szepen elalszik es ejjel csak egyszer kel enni.
Szoval nem vagyok faradt es latom hogy mennyivel egyszerubb a szoptatas mint az uvegezes volt.Ugyhogy elvezem minden percet :lol: :lol:
Kivanok minden meg pocakos topictarsamnak is hasonlo szepeket 2007-re :!: :D

Gyorsan irok amig Leon apa kezeben van O meg felkezzel kalozhajot rak ossze Alexxal. :shock: :wink:

Ilgya
Nagyon meglepodve olvastam amiket irtal,ezek szerint ekkora a kulonbseg a fizetos vengeggel a korhazban??
Nekem sosem kellett odamenni a csecsemosokhoz es ott orvosolni a problemat,hanem szoltam es jottek par percen belul es addig voltak ott amig kellettek.Altalaban ebresztgetni es cicire rakni segitettek.De mindig lelkesen,segitokeszen.Az osztalyos noverek kozul is mindenki rendes volt,jottek ,kerdeztek mit segihetnek.Sot az egyik aki furodni segitett a csaszi utan,egyszer egy mellgyula kezdteten meg maszirozni es fejni is segitett.Nagyon jol elbeszelgettunk kozben :)
Egyebkent a messzi szobabkbol jottek es sorba alltak naluk..hat igen...
Szegeny zzobatarsad,en kb igy voltam Alexxal,hogy nem segitettek semmit a SOTEn csak elvetek a babat ,jol megetettek tapszerrel...aztan mar azert nem voltehes es aludt mint a bunda.
A dokik persze csak siettek,de az enyem naponta bejott es mindent meg tudtam tole kerdezni.
Az egyik kis fiatal dokit az utolso napon amikor vizitelt megkerdeztem hogy normalis-e hogy ennyire szur a sebem jobb
oldalan.A valasz:Hat azert van az az eles fajdalom,mert eles kessel vagtunk magaba :lol: Hat vicces volt,de a nevetes is fajt :lol:
Sajnalom hogy neked ezek az elmenyek jutottak, de masodszorra gondolom annyira nem is viselt meg.
En pont ezert valasztottam ezt a korhazat,hogy mind a szules mind a benti napok jok legyenek es hogy a szopi is jol menjen.Osszejott :!:

Reka
Gratulok a kislanyhoz!!!!!Irj hogy hogy telnek a napok.

Szana
Szupi hogy minden rendben!!!!

Brigo
Tunderiek a gyerekek,Zsombi tenyelg megszepult a kiutesek nelkul :D

Tunde
Aranyos a kepetek :wink: Zita nagyon nagylany mar :D
Latom meg jo a felso :)

Viki
Varjuk nagyon a szulestortenetet,edes a kispasi nagyon :!:

Zsanett
Tenyelg a baba az elso,remelem kihuzzatok meg sokaid,drukkolok!!!

Bunny
Masnis Mate tunderi!!!
Ja te mint nagy kutakodo a neten.Olvastal olyat hogy lehet-e szolizni szoptatas alatt???

Niki
Apa otletes volt az ajandekkal nagyon :lol: Bar gondolom egy taki neninek jobban orultel volna :lol:

Zsuzs
Ez a kislany nagyon cuki es az a haj!!!

Winnie
Kivancsi vagyok majda kesz babaszobara :wink:

Sziszike
Gratulalunk Bencehez!!!
5 kg??Jezus,remelem te is jol vagy ,minel kevesebb varrattal :wink:

Nika
Reszvetem :cry:

Brigo
Vegyel Normaflort,antibiotkumnal ez rendbeteszi a belflorat.neked is mega babanak is,het iegy ampulla eleg Zsombinak.Mi is szedtunk amikor en kaptam gyogyszert.

Dorka
Nem baj ha fitt vagy,en is az voltam.Nem kell mindennek fajni.Sot ,elvezni kell.Elgalabbis en igy voltam vele.
50 kg-rol elttem 60. Most a szopi alatt visszajott par igy 55 vagyok,de legalabb most nem vagyok nagyon vekony :wink:
Az hogy ki mennyi hizik tenyelg alkat,en alapbol sosem tudok hizni csak babasan,de lemegy utana par honapon belul.

Cic
Nocid nagyon rozsaszin meg mindig :lol: Te meg jol nezel ki ne aggodj :D

Beszti
Simon nagyon szep baba,inkabb rad hasonlit ugye??nem Natan meg Hanna hasonmas ugye jol latom?
Igazad van csaszi tenyelg csak annak jo akinek mas lehetoseg nincsa.Bar nekem lett volna,csa kepp nem akartam,de ez is egyenfuggo :roll:
Egyebkent Alex utan nagyon jol voltam mar masnap,mint az aki siman szult,most mar nehezebbvolt.De en ezta korra fogtam..tudod 30 utan :lol:

Snoopy
Hat ez nagyon tetszett :lol:

Mennem kell,
kata

Kép
Kép
kataa

Kepek :D
Kép
Kép

Kép
Kép
kataa

Kataa:

szolárium

Kedves Eszter!

3 hónapos kisfiamat még szoptatom. Arra lennék kiváncs, hogy amíg szoptatok lehet-e szoláriumba járni?

Üdvözlettel Melinda!
Schneiderné Diószegi Eszter / 2006-04-28 00:09 Válasz / #3166
Kedves Melinda!
Módjával igen, és a mellére nagyon vigyázzon.
Üdv: Eszter

Petra / 2006-01-31 22:05 #2676
Szolárium, lehet-e?

Kedves Eszter!

Azt szeretném tudni, hogy lehet-e szoláriumozni szoptatás mellett?
Segítségedet előre is nagyon köszönöm!
Petra
Schneiderné Diószegi Eszter / 2006-02-02 01:23 Válasz / #2676
Kedves Petra!
Igen, lehet, ha nem viszed túlzásba, és ha ügyelsz, hogy ne égjen le a melled.

bebogi / 2005-03-07 14:48 #1175
Szoptatás idején szolárium?

Szia Eszter!
Azt szeretném tudni, mi a véleményed a szoptatás idején történő szoláriumozásról? Van bármi hatással a tejre? És ha letakarnám a cicim, és úgy szoliznék? Vagy inkább ne? Mit gondolsz?
Válaszodat előre is köszönöm:
Bogi
Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-03-08 20:32 Válasz / #1175
Kedves Bogi!
Ha nem viszed túlzásba, akkor nem gond.
Üdv: eszter

Túrótorta / 2005-01-16 13:54 #862
szolárium+szoptatás?

Kedves Eszter!
A kérdésem, hogy lehet-e szoláriumozni, ha 3 hónapos kislányomat szoptatom?

Köszönöm válaszát!

Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-01-19 23:49 Válasz / #862
Kedves Túrótorta!
Igen, módjával.

marcangoló / 2005-01-09 16:35 #817
szolárium

Kedves Eszter!
Boldog új évet, így utólag, minden jót! Köszi a választ a korábbi kérdésemre, azóta olvasom az oldalt, és egy csomó hasznos ötletet kaptam!:-)
Most egy barátnőm kérdését tolmácsolom: befolyásolja-e a szoptatást, ha néha elmegy szoláriumba? Rövid időre, ritkán, inkább csak "kedvcsinálóként" gondolta.
Köszi:
marcangoló
Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-01-10 00:15 Válasz / #817
Kedves marcangoló!
Boldog új évet Nektek is! Örülök, hogy hasznosnak találod az oldalt!
Nem, az időnkénti szoláriumozás nem okoz gondot, csak ne vigye túlzásba!

KépKép
KépKép
bunny75

Kataa

jók a képek, szép családod van :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Nekem a 30. héten volt UH, utána pedig a 36.on. Igaz, az kb. 2 perc volt a kórházban, de én úgy tudom hogy a végén ez még kötelező. Ilyenkor nézik meg a lepény érettségét, illetve az áramlást stb.

Kép
szdorka

Ja, NST meg tényleg hetente van, és túlhordás esetén pedig általában naponta vagy 2 naponta

Kép
szdorka

a vacsi finom volt és valószinű hogy az utolsó kettesben.már tényleg elég gyakran fáj a pocim.olyan hogy egy óra szünet már nincs.de már félse:)már nagyon bevagyok indulva!!mikor kell annyira erős fájásokat éreznem hogy már nagyon fájjon?mert már most is fáj de még könnyen birom!!
kismama18

Sziasztok!

Mágnes, Sleepy!!! Gratulálok a babához!!!!! és tök huncutka a kép :)

Snoopy, tökre tetszett a születéstörténet! Így utólag tényleg kicsit viccesre / ironikusra sikeredett ,gondolom, megéni nem ilyen volt.... :? :D

Nika, nagyon sajnálom :( így karácsony táján... és én is kívánom, hogy valahogy ügyesen meg tudd találni a helyét a gyásznak és a babaörömnek is! és hogy minél kevesebbet stresszelj, ha lehet...

Kismama, hát hajrá, ez kezd izgi lenni:)
Nyákdugó ügyében én sem tudok mit mondani, én osztom Tinu érzéseit, nálam ia terhességi folyás erős, reggel belőlem is nagy adag távozik, meg a napokban erősödött az egész.
A hasim nekem is kezd fájdogálni, de nem úgy görcsölgetni, hanem csak úgy simán fájdogál. legalábbis azt hiszem. Meg néha már ilyen keményedés félét is érzek.

UH: én úgy tudom, hogy a 38. héten még van egy kötelező. Leglábbis az Istvánban lesz. De ezt megint nem fogom látni, mert nem felém néz a képernyő. :( bár lehet, hogy megkérem, valahogy hadd nézzem.

Kata, nektek is tök jó a családi kép, üdv újra itthon körünkben, már hiányoltalak ;)

Kilók: én kb 15 +-nál tartok, én is sokkal indultam 173 cm-vel kb 73 kg-ról. Viszont én most 1-2 hete nem hízom. Azzal, hogy felgyorsult az emésztésem, és napi 3-4-5-ször kell mennem nagy dolgot intézni, én pl karácsony alatt fogytam!?! ezen mondjuk csodálkoztam....

Szilveszter, mi elmegyünk, de szintén baráti összejövetelre.... felmerült, hogy nálunk legyen, de még nincs ülőgarnitúra... :? :D
de ott alszunk, így apa tud fogyasztani, én meg ha elfáradok, bealszom :)

Kata, Ilgya, Cic, István-specifikus kérdések jönnek, elkezdtem csomagolni, és hát megakadtam:
ugye kell vinni rucikat, de miből mennyit (babónak)? hány body meg rugi, és rövid vagy hossú ujjú? meg textilpelust, takarót, fürdőlepedőt vittetek? mert ezt is mondták, és milyet (pl takaró vékony vagy vastag, fürdőlepedő frottír, vagy kifogó), mennyit (pelusból). Meg sapit mennyit?
Meg - ez már máshoz is kérdés - hány hálóinget / pizsit pakoljak? és szopis melltartót? és a melltartóbetét? azt mennyit időnként cserélitek? és hány ilyen hálósbugyi kell? és tena betétből elég a normál, vagy extra?
sorry a sok kérdésért, de hiába van listám, egy csomó ilyen részletkérdés felmerült bennem..... :oops: :oops: :oops:
meg ugye beindult a babarucimosás vasalás is, és itt kérdés, hogy mindent vasaltok? lepedőt, takarókat, fürdőlepcsit is? mert van egy olyan takarónk, amit nem lehet vasalni....
na asszem most ennyi a kérdészuhatag, előre is sorry, lehet, hogy még majd lesz több.... :oops:
de köszi a válaszokat előre is!
(apa kezd már betojni, hogy igyekezzek és engem is egyre jobban frusztrál, hogy nem 100%-os még a csomag..... :? :) )

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

snoopy
Örületes a szülésed története.

És hogy mára is jusson babás hír.
December 22-én megérkezett az én lánykám, Mariann is. 3400 grammal és 52 cm-rel. A Szent estét már otthon töltöttük a családdal.
marcipan

Marcipán, gratulálok nektek!!!
majd tegyél felé képet, és mesélj, hogy vagytok!!!

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: engem is hasonló kérdések foglalkoztatnak, mint téged. :D Én pl. sose szoktam vasalni, de úgy látszik, hogy ez valamiért a kisbabáknál fontos (?). Úgyhogy nekem is itt áll a vasalni és mosnivaló. Én azt fogom kivasalni, amin van olyan jel, hogy lehet. Törölközőt minek vasalni? Ma leszedtem a fregoliról a fehér rucikat és hát... nem használtam öblítőt, mert mintha azt írtátok volna, hogy azt inkább ne... de elég sprődek lettek a ruhák, pedig babamosószerrel mostam. Érdemes mégis öblítőzni?
Fura, hogy ennyi mindent kell vinni az Istvánba. Én csak hazahozós ruhát fogok vinni a kórházba (illetve nem pakolom be, csak idekészítem és majd apuci behozza) + kesztyűt, sapit. Pelenkából én sem tudtam, mennyi kell, vettünk egy 38 db-osat (Pampers) és azt viszem el. Én 4 hálóinget viszek (valahogy iszonyú soknak tűnik :) ), 3 szopis melltartót (mert annyit kaptam a barátnőmtől) és egy fél doboz melltartóbetétet (mert annyi volt még itthon). Majd ha elfogy valami, vagy kell, be lehet hozni utánam, nem?

Kép
Kép
tinu

Gratulálok a kislányodhoz, marcipán!!! :)

Kép
Kép
tinu

Köszönöm szépen.Mindent megteszek hogy a babának ne legyen semmi baja habár nehéz de próbálkozom.

Marcipán sok sok gratula a kisbabádhoz sok boldogságot.Képet is kérünk róla.

Kata: Nagyon szép családod van :)

Tinu : én vettem babaöblitőt és abban öblitettem ki a rucikat olyan kellemes babó illata van mindennek.Ja és nem is vagy kövér :)

Nálunk mindent vinni kell a kórházba legalábbis két hete még ezt mondták.Pelenkától kezdve a ruciig mindent.Pedig kieemelt kórház lesz január 1-től.Majd meglátjuk mire oda kerülök mert babó még nagyon jól érzi magát.Zenét hallgatok most és olyan mintha táncolna mert csak azóta mocorog most hogy szól a zene:)

Mi idén kihagyjuk a szilveszteri örületet.Csendben itthon fogunk kettesben "szerintem éjfélkor már aludni" :):):)

Szdorka:Nálunk a 37. héten van egy nst majd 38. héten aztán heti kettő ha meg a 40. héten vagyunk itt befektetnek egyből.
Ez tudom máshol nem igy van de ha én már a 40.-en leszek lehet biztonságosabban érezném magam ha már bent vagyok mert akkor tényleg nem kellene rohangászni csak átsétál az ember ha tud a szülőszobára :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Gratulálok minden frissen szült anyukának. (Elnézést, hogy nem névszerint).

Tinu
Azt hiszem te írtad, én is tele vagyok ilyen szemölcsökkel, de fogalmam sincs, hogy mit lehet vele csinálni. Úgy gondoltam, hogy majd ha már nem szoptatok, akkor elmegyek bőrgyógyászhoz.

Nekem most nagyon magas lett a vérnyomásom, úgyhogy egy napot voltam kórházban, most eltávozáson vagyok, holnap este kell visszamennem és ha minden igaz kedden vagy szerdán császároznak meg.

Visszaolvasni nem nagyon van időm, de majd jövök, ha tudok.

Mindenkinek nagyon Boldog új évet kívánok!
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva

Kataa

A császárról tudnál egy kicsit írni? Mire figyeljek utána oda?

Nekem is jó tapasztalatom volt az Istvánban mindenkivel. A frissen szülteknek is mindig segítettek. Remélem ha bent leszek akkor is csak jó tapasztalatom lesz.

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek.

jkzsanett

Mindenkinek nagyon

BOLDOG BÉKÉS ÚJ ÉVET KÍVÁNOK

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Marcipán!
Gratulálok Mariannhoz! Majd gyere és mesélj!!! Hamar hazaengedtek titeket a kórházból! :)

Kilók: Én +11-gyel mentem szülni, amire hazajöttünk a kórházból, kezdő súlyom volt, most meg a szoptatás alatt +8!!! :shock: Igaz, eszek is rendesen, egyszerűen mindig jelez a testem, hogy egyek, gondolom kell az energia a tejhez, na de ennyi!!! Ezt nem gondoltam volna, hogy a végén még több leszek, mint 9 hónapos terhesen!

Nika!
Őszinte részvétem! :(

Éva!
Drukkolok, hogy minden rendben menjen a jövő héten!!!

Tinu!
Én úgy tudom, hogy azért jó vasalni, mert a forró levegő vagy gőz megöli a bacikat. Én vasalok mindent.

Kismama!
Ha vagy még, akkor jelentkezz!

Kata!
Szépek vagytok! :D
Gondolkoztam, hogy vegyek-e normaflore-t, de sem engem, sem Zsombit nem "hajtotta meg" az antibigyó.
Viszont hogy jártam... Ugye meg is vagyok fázva, és vettem homeós gyógyszert, péntek este vettem be belőle, meg tegnap délelőtt, és bizony nem volt tejcsim, 3× is a fagyasztóba kellett nyúlnom :( Délutántól már nem vettem be, és ma reggelre megint volt. Nem tudom, de szerintem tuti, hogy attól volt.

Mindenkinek nagyon boldog új évet, és jó szórakozást mára!

Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Én is BUÉK-ot kíávok mindenkinek, ha már nem jönnék ma.....

ja, Tinu, egyeznek a problémáink :)
melltartóbetétből mi vettünk egy teljes dobozt, n most úgy gondolom, hogy annyi nem kell, de mibe pakoljak belőle? zacsiba? az nem tűnik elég sterilnek. vagy ennyire nem kell parázni?

én úgy tudom, a vasalás azért kell, mert hogy forró és fertőtlenít. (de minden, ami ilyen fizika és kémia szerű, ahhoz teljesen hülye vagyok :oops: :) :) ) Én kb 1 hós korig tervezek vasalni.....

babócámnak ma nyugodtabb napja van, de azért a pisztáciára bemozdult :)

Éva, drukkolok Neked!

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: engem nem zavartatott a sterilség a melltartóbetéteknél (elvégre a nyitott dobozba is akármikor belemehetnek a bacik, ha annyira akarnak), úgyhogy dobozból ki, zacsiba, aztán bőröndbe be...

Még mielőtt elfelejteném:

Boldog Újévet kívánok Mindenkinek!

Kép
Kép
tinu

Köszönjük szépen a jókívánságokat :)

És Kívánunk minden jót a többi kis jövevények és kedves családjuknak :)

Mostanság nem sok időm vala olvasgatni, azt majd Mágnesre hagyom.....
Lesz mit bepótolnia

Holnap megyek értük

Gyorsán átfutottam az utcsó pár oldalt és és és
tényleg babaeső van mostanság :)

Na megyek, mert a takarítás nagy része még hátra van... idejében be kéne fejezni :)

Boldog Új Esztendőt Mindenkinek
sleepy

hali!sajna még vagyok és egyben!!tegnap este megfürödtem és a fájásokat meg mintha elvágták volna.ma megint kezdődtek délután de most nem olyan sürün meg nemis annyira erősen.lehet hogy csak nemtetszett a drágának hogy még nem pakoltam bele a táskába:) mindenesetre ha az volt a célja akkor sikeres küldetés volt!!bár én szivesen mentem volna tegnap!!de majd jön ha akar.apával most 10 es skálán értékeljük a fájásokat eddig a 3 asig jutottunk de itt megált :cry: !!remlem pár nap múlva elérjük a 10-est:)BUÉK MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!
kismama18

Sziasztok!

Ha jól rémlik pár napja Tinu írta, hogy Dorka a következő Szt. Imre-s közüllünk, hát bocsika de beelőztem :lol:

Örömmel tudatom, hogy tegnap reggel 2006.12.30-án reggel 8.07 perckor megszületett a második kislányom Ágota.
3600 gr és 58 cm.

A nyákdugós témához csak annyit szólnék hozzá, hogy mint kétszer szült anya nagyon szerettem volna vele találkozni, de minden igyekezetem ellenére se sikerült. Szóval én se tudom, pedig mindig néztem a wc-ben és a wc papíron is.

Na most csak röviden ennyit, igyekszem pihenni.

Legalább olyan boldog újévet kívánok mindenkinek mint a mienk.

KépKép
Kép
krista

Krista: pedig reménykedtem benne, hogy esetleg találkozunk a kórházban... :wink: De mindenesetre gratulálok Ágotához! :D Szép nagy lett, pedig ki sem várta a 40. hetet.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok

Bulinknak vege,elmentek a vendegek.Alex alszik,Leon meg apazik meg a furdetesig.
ja kepzeljetek mar mosolyog rank,annyira cuki,ahogy mar kommunikal,es pont 6 hetesen kezdte.
Sulya 3750 gramm,ugyhogy megint 300grammot hizott a heten,nagyon beindult es ennek en orulok vegtelenul :D

Bunny
Koszi :wink: Hat gondolom a heti egyszer az modjaval.Persze melleket letakarva de megprobalmo,szornyen sapadtag vagyok.

Winnie
En a korhazban is lattam a kepernyon,legalabbis azon az UH-n ahol a vervetel is van.
Korhazi ruhak babanak,ugye 4 napra keszulnunk tehat 4 rugi+4 budy,attol fuggoen rovid vagy hossz ujju hogy milyen melegek a rugdalodzok.
Ilyenkor meg nem bofizik le a ruhakat eleg egy naponta.Aztan meg lehet ugye behozatni meg apaval ha szukseges.
Textilpeusbol 3at vittem es eleg volt,Takarobol kettot egy meleget es egy vekonyat.Furdolepedobol 2-t.Sapibol is 2-t,rogton ak ezdo ruhajahoz is rakj mert kerni fogjak.
En haloinget vittem 4-t az eleg is volt,de a tej es egyeb foltok miatt jo ha tobb van.Meltartobetet is kell,azt naponta szoktam cserelni itthon.Melltartot onnantol jo viselni ha belovell a tej,hogy tartson.
En extra Teat vittem,de mondom a noverpulton van betet,lehet csak ugy elvenni.Halos bugyibol meg 3-t hasznaltam el.
En is mindent vasalok,mert az fertotlenit,es esztetikaliga is szebb.
A takarokat azert nem amiket nem lehet,azon ne aggodj :wink:

Marcipan
Gratulaok a lanykadhoz,varjuk a tortenete+kepeket!!!

Tinu
A vasalassal is puhulnak a ruhak,ugyhogy ha nem oblitozol akkor jo a vasalas.A mosodioval viszont nem lesznek kemenyek a ruhak.

Eva
Neked Attila nem csaszar volt?Farfekveses a teso?
Remelem a vernyomid javul.Drukkolunk nagyon a het kozepen!!!
En azt tanacsolom hogy kerj minel hamarabb amint erzed a hasad fajdalomcsillapitot,csak Algopirynt adnak de tobb a semminel :wink:
A felkelesnel fogosszeszoritas es a nover segit zuhanyozni,de hidd el, el is kel majd a segitseg,szedulni fogsz.Utana meg minel tobbet mozogni,setalni merta fekvestol nem erosodsz.JA es 2 ora mulva hozak a babat es indulhata szopi.
Elso ejjelre be lehet adni,en beadta mert eleg sz..rul voltam,de megkertem hogy sozljanak ha sir,de vegig aludt.Es semmiro lnem maradtam le szopi teren,masodik ejjeltol mar etettem non-stop.

Brigo
Sorstars :D Nekm is visszajott a szopi alatt 3 kg,es olyan farkas ehes tudok lennihogy ennem kell,de van is tej szerencsere,ugyhogy
Ezen nem aggodom,mert nem is latszik igazan rajtam :)
A Normaflor nem a hasmeneshez kell csak ugy alapbol amit az anyibiotikum bezavar ez kiegyenlit.De a kefir joghurt is jo lehet.
Melyik homeobogyot vetted be??
En meg kihagytam az Urticat 3 napig ,gondoltam beprobalkozom,de ereztem hogy kevesebb a tej,ugyhogy most ujra szedem es minden visszajott,ezek utan szedem amig szoptatok az tuti.

Krista
Hatalmas gratula neked a kishugihoz,ahhoz kepest, hogy hamarabb jott szep nagy :lol:
LAtom megint hazajottel,Csenge mit szolt,hogy rovid tavolleted alatt hoztal egy kis csomagot?

BUEK mindenkiek!!!!

Kata

Kép
Kép
kataa

Mindenkinek boldog új évet kívánok

A Babázóknak sok alvást az új évben, a még pocaklakósoknak meg gyors szülést és egészséges bébiket

pusza

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok,

Jó rég jelentkeztem, nagyjából át is olvastalak benneteket.Amire emlékszem.

Nyákdugó: nekem volt hozzá szerencsém, zselé/kocsonya szerű sárgás valami volt.És nemkem nagyon szép tiszta.

Kilók szopi után, én 66 kg vagyok most szerintem karácsony után 68 is lehetek. A terhességem előtt 70 voltam.:) Míg a terhességem alatt nem voltam kívánós, most állandóan sütit ennék.:)

Hát ennyi időm volt.:((((
Boldog új évet Mindnkinek, és az új babóknak és az anyukáknak sok boldogságot, kitartást és türelmet kívánok.:))))

csernusn

Sziasztok!

Jó reggelt az új év első napján!!!
Remélem Mágnes és Sleepy nem haragszik meg rám, de unatkoztam kicsit reggel, mert párom még alszik, ezért belekontárkodtam a táblájukba, és frissítettem, mert gondoltam nekik most sokkal fontosabb dolguk van mint ezzel foglalkozni :D
Remélem mindent jól sikerült kitölteni, és tényleg nem baj hogy ezt megcsináltam...
A weblapra természetesen nem tudtam felrakni, mert ahhoz csak nekik van hozzáférésük, de ide felteszem.

Utánanéztem, dóri78-nak is már rég megszületett a babája, csak hozzánk nem jelentkezett be....

Kép
Kép
Kép

Kép
szdorka

Sziasztok!

Először is mindenkinek nagyon boldog eredményekben gazdag új évet kívánok!!!

Úgy gondolom, bár nincs erőm, és időm cisszaolvasni, nagyon sok baba megszületett, mindenkinek kivánok sok boldogságot, és jó egészséget, és jó sok tejcsit. Akiknek még hátravan türelmet.

Hát akkor megpróbálom röviden leírni a születéstörténetet.

Mint tudjátok, dec 4-re voltam kiírva, aznap be kellett feküdnöm a kórházba. Másnap kaptam oxitocint, ami semmit sem csinált, majd még vagy kettőt kaptam, ami papíron csinált fájásokat, de én nem éreztem belőle semit. Aztán 13-án kaptam egy Prosztin nevü tablettát a méhszájamba, amitől állítólag mindenki megszül, hát reggel volt, amikor felrakták, és délután 4-kor már jöttek a fájások, mindjárt 7 percesek. Egy óra múlva már 4 percesek voltak, aztán éjel 1kor behívtam a férjemet, mert úgy volt, hogy megszülök, mivel már 2 perces fájásaim voltak, és tolófájás méretűek. Közben még este megkaptam a beöntést, amivel semmi bajom nem volt, pedig tök féltem tőle. Le is borotváltak, már kórházi hálóingben flangáltam, de mondták, hogy feküdjek le, mert később úgysem bírok nyugton maradni. Akkor már két ujjnyira voltam kinyílva. Hajnali 4 körül elkezdtek ritkulni, de erősödni a fájásaim. Nekem már akkor gyanus volt az egész, hogy ez le fog lassulni. Két fájás között nem tudom, hogyan de aludtam. A férjemnek is találtunk egy fekhelyet, aztán reggelig ő is pihent egy kicsit. Reggel 8-kor megnéztek, és még mindig csak 2 ujjnyira nyíltam, aztán már gondoltam, hogy most már nem kéne rajtam mást kipróbálni, mert már elég fáradt voltam, és hogy jobb lesz, ha megműtenek, pedig azelőtt sohasem akartam a császárt. Hát reggel burkot repesztett a doki, és már zöld volt a magzatvíz, így azonnal elkezdtek előkészíteni a műtéthez. Kaptam 1 liter infúziót, leborotváltak felül, ée berakták a katétert, ami nekem a legrosszabb élményeim közé tartozik. Azt hittem, hogy ott pisislem össze magam, mire felrakta, de utána is tök fájt, feszített. Aztán már toltak is aműtőbe, a férjemnek épphogy tudtam inteni a folyosón, hogy akkor császár, és egy óra múlva kinnt vagyok. A műtéten spinális érzéstelenítést kaptam, amielőtt elérzéstelenítettek, így nem nagyon éreztem a nagy szúrást. Aztán csak melegséget éreztem, és végül nem voltak már lábaim. Ez az érzés elég fura, ijesztő, hogy deréktól nem érzed magad. AMúgy élveztem az egészet, mert ugye a fájásaim meg a katéter rossz érzése megszűnt, és ugye mindent hallottam, mi történik velem. Mindenhol tele voltam műszerekkel, folyamatosan néztek EKG-t, vérnyomást, meg ki tudja miket. Ki voltam kötözve a lábaim és a kezeim is. És azt éreztem, hogy matatnak ahasamban. A babát kb 10 perc után már kivették, kétszer rá volt tekeredve a köldökzsinór, és tiszta zöld kaki volt a fejecskéje, mert akkor odatartották, aztán megfürdették és megint odahozták megmutatni. 9/10 es Apgart kapott. Aztán vagy 40 percig vartak. Érdekes votl még, hogy amig ki nem vették a babát, addig nagyon feszült volt a hangulat, a dokik suttogtak, siettek, mintha a Vészhelyzetben lettem volna. De miután kivették a babát, már hangosan nyugodtan beszélgettek. Még a szivógépet is felismertem, tök izgi volt. Azért be voltam ám tojva mikor teoltak, a vérnyomásom 150/110 volt, kicsit vártak is, hogy lejjebb menjen. Mindenesetre nagyon érdekes volt az egész műtét.
Utánna a férjemet beengedték a csecsemőosztályra, ott tudott ilyen képeket csinálni, mint amit felraktam. A műtét reggel fél tízkor volt kész, és nekem azt mondták, hogy kb 2 óra múlva kimegy zsibbadás. Hát én majdnem begolyóztam, és 5 percenként kérdeztem,hogy hány óra van, mire aztán kaptam egy nyugtatót, és akkor kicsit aludtam. Rossz volt, hogy nem lehett mocorogni, és a fejemet sem szabadott felemelni. ! óra múlva ment ki az érzéstelenítő hatása, de utána sem és azóta sem voltak utófájásaim. Pedig kellett volna. Hát az én méhem nem tudom, hogy húzódott össze, de nem éreztem semmit. Aztán másnap reggel felültettek, megfürdettek, és végre kivették a katétert, aztán felkelhettem, és már le sem akartam feküdni, csak sétálgattam. Meg is dícsértek, hogy milyen jól vagyok a műtét után. Persze, hogy fájt a vágásom, az ágyból még most is nehéz felülnöm, de gondoltam, ha valaki elhagyja magát akkor csak rosszabb lesz. Ja a babát, még aznap odahozták egy órára, este, mikor műtöttek, mondtam is, hogy hát talán nem kellett volna. De tegyem cicire,, mert akkor előbb lesz tejem. Mert ugye nekem előtejem sem volt. Aztán hát a 3. napon reggel ricinusolajat kellett innom, és onnantól végre rendes kaját kaptunk. Ja mert azt nem írtam, hogy 2 napig voltam étlen-szomjan, mert még vizet sem lehetett inni, aztán műtét után tea és keksz, 2.nap pépes. Na a hashajtós nap után kihozták a babát, és egész nap velem volt. Tejem az 5. napon lett, a baba addig cukros vizet kapott.
Műtét után egy héttel, 21-én jöttünk haza a kórházból, a babám egyre többet evett. Aztán két ünnep között, elkapott valami nyavalya, egész 2 napig lázas voltam, nem mertem bevenni semmit, úgy szoptattam, és a babó, aki előtte 80 akat szopott, csak 20at evett. Talán tegnap kezdett visszaállni a tej, most 60-70 nél tartunk. Remélem lesz még több is. Szóval mindig van min aggódni.

Na bocsi, hogy nem sikerült rövidebben, de még így is egy két dogot kihagytam.

Most megyek etetni.

Puszi mindenkinek.

És mégegyszer Búék!!!

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Most nézem a csigámmal is kezdenem kéne valamit, mert megzavaradott.

Hali ! Merre vagy?

Tényleg régen jelentkezett. Majd megpróbálom telcsin elérni.

Puszi mindenkinek!

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Krista sok boldogságot kívánok Ágotához:) majdnem szilvezsteri baba lett:)

nika70
Salgótarján

mindenkinek buek!

magnes gratula! sziszike, te aztan hatalmas babat neveltel odabent, gyonyoru, jo babazast!

bunny a lista is csak a taj-kartyaig van megcsinalva! a csaladi potlek, babakotveny, stb. nincs rajta, amit pl. a mak-nal kell elintezni.

KépKép
felixanyul

Ma reggel már nyomasztóan nagyok a lábaim, főleg a jobb. Az almanapon kívül van valami praktika a vizesedés ellen? Nincs itthon alma és holnap nyitnak a boltok... Vagy ne aggódjak ezen? Okozhat valami bajt egyáltalán a vizesedés? A vérnyomásom nem tudom mennyi, de a múlt héten még normális volt.

Viki: izgi volt a szüléstörténeted, igazi Vészhelyzet... Ha van időd, tegyél még fel újabb képeket is!
Ez egyébként minden kisbabára vonatkozik! Olyan jó nézni ezeket a csöppeket. Folyamatosan fényképezzetek ám! :)

Kép
Kép
tinu

Hello!

Winnie! Napi egy öltözet általában elég. Elég meleg van a kórtermekben, tehát rövidujjú body+ hosszú ujjú rugi, vagy, hosszú body+ rövid ujjú rugi. Sapiból elég volt egy. Takaróból egy közepes vastagságút vittem. Fürdőlepedőt egyet. Textilpelust hármat. Melltartót egyet, plusz kb hat melltartóbetétet. Tenát vittem ugyan, de én a kórházi óriásat használtam. Vigyél nedves wc-papírt, jól fog jönni :wink:

Gratula az újabb babákhoz :)

Bunny! Nálam alapfelszereltség a karikás szem 8) nem a kialvatlanságtól ilyen. Egyébként a három hét alatt, mióta LÉna megszületett, még egyszer sem kellett éjszakáznom. Velem alszik, aztán csak oldalra fordulok, mikor éhes, aztán alszunk tovább. :wink: :lol: :lol: Gergővel ilyenkor azért már róttuk a köröket. Remélem nem változik a helyzet.

Valakinek van személyes tapasztalata köldöksérvvel kapcsolatban? Lénának van, igaz nagyon pici. Mindenhonnan eltérő véleményeket kapok, hogy ragasszuk, ne ragasszuk, várjunk, ne várjunk, műtét ne műtessük. Szóval kész.... Mondjuk nem vettem észre, hogy őt zavarná, nem is türemkedik ki rajta semmi, csak ki lehet tapintani.
A másik, hogy ún. bőrköldöke van. Ilyen előreugró. Vagy ez most összefügg a köldöksérvvel???? :shock: :shock: Nem valami guszta köldök, ha valakit érdekel, fotózok. Szóval valakinek a gyerekének volt ilyen, vagy ismerettségi körben??

Na megyek mert jelenésem van, majd még jövök.

És Boldog Új Évet mindenkinek.

Visszaaludt :)

Szóval képzeljétek, Gergő annyira jól fogadja Lénát, hogy erre nem is számítottam. Mondjuk az eleje kicsit gáz volt, de hát akkor volt a hányós-fosós vírusa, velünk sem nagyon tárgyalt. Egyébként ez is kafa, hogy senki nem tudta megmondani, hogy végülis milyen betegsége van a gyreknek. Semmi nem volt jó rá, szegénykém annyira senvedett.
Na mindegy, a lényeg, hogy jól van és elmúlt.
Visszatérve: állandóan puszilgatja, simogatja kérés nélkül. Sőt valamikor éjszaka vagy hajnalban Gergő átjön hozzánk és LÉna épp nyöszörög, akkor is megsimogatja, nem bántja.
Meg odaadja a játékait (a féltett autóit :shock: :lol: ) betakargatja, ringatja, elkéri a kezünkből.. Teljesen el vagyok tőle olvadva. Mondjuk biztos változni fog majd ha Léna lerombolja a tornyait vagy valami hasonlók...

Na most tényleg mennem kell..
Pussz, cic
cicmerák

Sziasztok!

Gratulálok az újabb babákhoz!

Viki! Ez a zöld magzatvízu elég ijesztően hangzik! Most nem emlékszem, de nézték előtte a magzatvizedet?

Cic! Zitának is megvan még a köldöksérve, neki elég jól látszott is kisebb korában. A gyerekdokink, amikor mentünk hozzá vmiért mindig leragasztotta, és addig kellett hagynunk a ragtapaszt, amíg magától le nem jött, de nekünk nem kellett másikat feltenni. Azért mindig hozzátette, hogy a sebészek szerint ez teljesen felesleges.
Most már lényegesen kisebb a sérv, sztem 2 éves koráig el is fog múlni.
A gyerekdokitok mit mondott? Ha azt mondod, hogy nem is látszik, akkor sztem semmi teendő nincs vele. Ha sír, vagy erőlködik, akkor se türemkedik ki nagyon?
Gergő tényleg tündéri, hogy ennyire szereti Lénát.
Tényleg, most is tekergeti a cicidet, vagy átengedett teljesen Lénának?

Tinu, hát nem tudom, én anno Zitával elmentem pisit-vérnyomást nézetni, amikor nagyon be voltam dagadva.
Most vettem pisitesztet, és nem vagyok bedagadva, csak minimálisan. :)

Krista, már otthon is vagytok?

Kata, nagyon szép család vagytok! :)
Igen, a blúz még éppen jó, bár karban kicsit szűkös. Azért apa ingjei már kényelmesebbek. :D

Éva, vigyázz magatokra nagyon!!!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?