Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm, aranyosak vagytok, h gondoltok ránk. jól esik. annyira rossz látni ahogy szenved..h szeretne enni, de... :cry:
Tina, igen gyüm.teát csináltam neki, azt legalább megissza. de semmi mást.

mi is voltunk kinn...tök jó meleg van! jaj, végre jöhetne a tavasz, de jó lenne. remélem nem lesznek megint mínuszok.
snooopy

Mi is most jöttünk be, kint voltunk vagy 2 órát, bejöttünk közbe uzsizni aztán vissza. Szerencsére nem az a bent ülős fajta, imád kint lenni, alig tudtam becslogatni. Itt nálunk gyakran repül egy faszi ilyen motoros ejtőernyőszerűséggel fölöttünk, na azt vagy fél órán keresztül nézte. Bicigliztünk is. Nagyon jó volt már ez a meleg.

Sajnos az unotesóm nem itt lakik, hanem ahol anyuék, de a közli városban is van olyan aki ezzel a tornával foglalkozik, már meg is írtam neki. Köszi a linkeket Évi. Nem tudom hogy neki lehet-e ezt a tornát alkalmazni, majd megkérdezi. Elég csúnya gerincferdülése van. Csak azt nem tudom épp ésszel fölfogni, hogy hogy nem vették ezt eddig észre.... hihetetlen.
Babauszira ők is gondoltak, az is a közeli városban van. Én is javasoltam nekik hogy az biztos jót tenne a gerincének.

Tina, előre is köszi, minden info jól jön.

KépKép
domidina

Képzeljétek, megevett egy 3/4 kiflit!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
annyira boldog vagyok, végre van vlmi a kis gyomrában.
snooopy

szegeny koli. tessek meggyogyulni! hogyan fogsz igy borisszal csokolozni legkozelebb?
a fogyas miatt ne izgul, orsi...egy regi kedves oreg fertodi gyerekorvos azt mondta: gyerekhus nem szalad messzire. amit most kihagy, azt dupla sebesseggel szedi vissza.

csajok, en nem vahyok benne biztos, h. a szuletesi gericferdulesre a devenymodszer jo. ok inkabb izomtonuseloszlasi problemak kezeleseben jeleskednek, de persze...kitudja. asszem ilyenkor felirnak fuzo, v. valami eszkoz hordasat, s csak sulyos esetben, vagy eros panaszoknal mutetet, s persze a
z uszas mindig jo ezesetben.

ma erden babataliztunk egy kissraccal, es egy kiscsajjal delelott. b.-t n8kor aliz felebresztette, hat 2kor mar latvanyosan szedelgett... :lol: :shock:

Kép
Kép
momoska

Orsi, tudod mi jutott még eszembe? Lehet a hidegebb dolgokat jobban enné. Gondolok itt joghurtra vagy hidegen is fogyasztható levesekre. Vagy ez hülyeség? Azért a 3/4 kifli már nagy haladás! :D

A gerincferdülésnél biztos megmondja a doki, hogy jó rá ez a módszer vagy sem.

Momoska és milyen volt a babatali?

KépKép
kora

hat sztem egy ilyen babatali nemigazan tud rossz lenni, mert mar onmagaban vicces, ahogy nehany ilyen kis gep megy ossze-vissza, s neha csinalnak vmi kozoset. bar borisz az elejen a reggeli korai ebreszto miatt volt extra bujos-nyugi-bugi, a vegen meg azert, mert mar 12-kor agybakivankozott, de csak 3 kor lett eselye alvasra az autoban. amugy nagyon arik voltak...a kiscsaj nyomta az olyan szavakat, min: kuka, gyertya, cici, boisz(!!) stb...a ket pasi meg kialtozott hozza! arik voltak!
es - sajna - be kell latnom, h. borisz extra feltekeny fajta, eddig csak alizt lokodte le az olembol, de ma mar egyik kiskolkot se szabadott hosszabban fognom...

egy jellemzo kep a tali elejerol:-)

Kép

itt meg suttyomban a kiscsaj hatanal lokodi le rolam jazmint, eleg erosen!!

Kép

Kép
Kép
momoska

Orsi,
örülök hogy javult Koli állapota, és hogy evett is már azért valamit. Akkor már könnyebb lesz....

Ma voltunk cipőt venni Lilinek, megint elefanten, meg OBI-ba muskátli meg ilyenek, délután megyünk ki ültetni...

Tibi valamit elkapott, tegnap este már rázta a hideg lázas volt, éjjel f3-kor teát főztem neki, meg lázas is volt, most is.... remélem nem influ és Lili nem kapja el.
A kis megfázásunkat megúszta eddig....

Momoska,
jó sokáig kibirta Borisz, bár ahogy látom a képet, talán szívesebben aludt volna??? :lol:

KépKép
domidina

sziasztok,

ez a Borisz-fej! :lol: nagyon bejön. szegénykém de álmos volt, miért nem raktad le aludni a vendégkislány ágyába?? én már altattam vendégségben, tök jót aludt a szülők ágyán! :lol:

Edina, igen, tök jó h már evett. ma is 2 db fornettis sajtos rúd volt eddig az össz, de legalább vlmit evett. meg tömérdek mennyiségű tea.
Tibinek jobbulást, remélem nem kapjátok el.

Kora, próbáltam a hideget, mint joghurt de azt kiköpte. azt vettem észre a melegebb dolgok mint leves jobban csúszik.

mi ma délelőtt hordozós klubban voltunk. voltunk vagy 50en+gyerekek... jó nagy volt a ricsaj. de K-t nem érdekelte, ott szaladgált a tömegben, nem izgatta magát, h mi ott vagyunk-e vgy sem.
K-t megpróbáltam felkötni a hátamra, mert szeretném majd hordozni, eddig csak elöl hordtam de már 12kg és leszakad a vállam. megmutattak pár kötési módot, de elég rosszul tűrte. idegen volt neki a szitu.
ja és a klubban megtaláltam a szülinapi ajándékom. :lol: egy didymos indio kendő! annyira puha volt, és jó volt kötni és szép volt... beleszerettem. :lol: :oops: már csak szereznem kell egyet használtam mert eredetibe elég húzós, főleg a 300s euró mellett.

lemértem tegnap K-t, fél kg-t fogyott. és annyira meglátszik rajta. tudom Évi írta, h nálunk nem baj, de akkor is látszik és...
snooopy

nem tudok ajánlani egy jó hotelt ami bababarát van gyerekmedence... ilyenek! köszi.
snooopy

Orsi, Alsópáhokon van Kolping hotel és a táj is nagyon szép.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Évi köszi, de azt ismrem, de árban kicsit húzós. :oops:
snooopy

Sziasztok,

Edina, ezt nézd meg, felsorol mindenféle módszert, a Dévény is benne van, gerincferdüléses babáknak AJÁNLJÁK,minél hamarabb!

http://www.kismama.hu/baba/fejlodes_segitseggel/3334/

Timi
KépKép
Kép
verti

Orsi,az jó,ha már evett valamit! eszti is fogyott a torokfájás-köhögés időszak alatt, után, igazán most kezdett csak el normális mennyiségeket enni. Voltunk múlt hét előtt dokinál, s nem hízott az előző méréshez képest, pont annyi volt, de ez normális egy betegség alatt.Ne aggódj!!(én is aggódtam ám... 8) )

Eszti ma beszerzett egy foltot az arcára és egy puklit a homlokára. Vidáman futott (röhögve) felém az ágyhoz, amikor is odaért a sarkához és hasra vágódott,pont az arcát ütötte meg. 1 óra múlva meg a tv-s szekrény mellett botlott meg, akkor meg a homlokát vágta be... :roll: Szegénykém! ez már este volt és ha fáradt,akkor csetlik-botlik, de most jól néz ki a feje... :?

mi is gondolkodunk,hová menjünk nyáron, valami vízpart lesz,az tuti. Talán Balcsi..
Momoska, Borisz édi a képen, szegééény,már állva elalszik :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti

ja, még Orsitól akartam kérdezni: nyáron is jó a kendő?nem túl meleg?
én annyiban gondolkodnék a kendő/könnyű babakocsi dolgon,hogy már olyan korban lesznek nyáron,amikor állandóan ki akarnak szállni a babakocsiból és felfedezni mennének...a kendőböl is ki tudod szedni könnyen?
mondjuk még nem volt eddig 1,5 éves gyerekem (nyáron már annyi lesz,ugye),de akinek már volt, megírhatná a tapasztalatát! :)

Timi
KépKép
Kép
verti

Tök jó,tök jó,tök jó!!!
Páromnak 13-án van a születésnapja, és bár aznapra nem kaptam jegyet amire szerettem volna, helyette 12.-én elviszem őt a Centrál Színházba a Mi utcánk Avenue Q c.előadásra. nem tudom hallottatok-e már róla, de naggyon jónak tűnik, eddig mindenki dícsérte!bábokkal játszanak,de felnőtt előadás és állítólag nagyon vicces is..hát meglátjuk,de most nagyon örülök neki!! (jó kis ajándék nem, én örülök neki... 8) :lol: )
egyébként a beugróra szerettem volna jegyet találni,de az fizikai képtelenségnek tűnik.

Timi
KépKép
Kép
verti

:oops: ígérem,legközelebb próbálom egybegyűjteni a mondanivalómat!!!!

még annyi, hogy a centrálban elolvasgattam az előadásokat és most ott tartok,hogy bármelyiket szívesen megnézném!!A Vízkereszt c.előadásban pl. a Quimby zenél!!(én nagyon szeretem!)

Timi
KépKép
Kép
verti

Borisz ott állva! :lol: :lol: Olyan kis cukor!
Végülis az természetes, hogy féltékeny, nem?

Orsi az nem tetszett ahol Edináék voltak?

Timi de jó nektek! Már ezer éve nem voltam színházban! A Beugrót mi is szeressük! :)(A Quimbit is!) Meg a Showdwer klubbot is a coolon, de nem tudom olyan van-e még, mert ismétlések.

A foltok meg meglehetősen ismerősek. Levinek elég sokszor van nak foltok meg dudurok a fején. :oops:

KépKép
kora

Sziasztok,

Timi
, a beugrónál tudok jobbat: momentán társulat a nevük (ezen belül a Rögvest), az 1000x jobb. sokkal ügyesebbek mint a "profi" színészek, ők csak ezt csinálják. mi ápr. 5én megyünk húgomékkal rájuk. :lol:
http://www.momentantarsulat.hu/index.php?page=rogvest
lehet neten is jegyet rendelni.

Kora
, tényleg, Edina ti hol is voltatok??

ja kendő: nyáron is, én főleg akkor hordoztam, mivel nincs akkora kabáton amibe ketten is beleférünk. :lol: amúgy létezik hordozós kabát, direkt erre a célra varrják...tök jól néz ki.
visszatérve a kendőhöz, hát.. ami nekem volt (nandu) elég meleg volt, és jól összeizzadtunk K-val. épp a múlt héten sikerült eladni teszvesz-en.
Szerintem lehet hordozni 3 éves gyereket is, persze ha 20 kg, akkor megszakadnék, de Eszti nem tűnik daginak. K már más kérdés... :wink:
nagyon egyszerűen ki lehet szedni őket, és ha már begyakoroltad pár perc alatt meg is tudod kötni. én az elöl keresztet már elég jól tudom.
most volt alkalmam hátul is cipelni. az már más tészta. kicsit nehéz felrakni egyedül a hátadra, de minél nagyobb annál könnyebb lesz, mivel már tud kapaszkodni a nyakadba.
én nagyon szerettem hordozni, jókat aludt rajtam K. ezért is határoztam el, h ha jön a tavasz megint így fogunk közlekedni. persze ha bevásárolni megyek, csak babakocsi, minden egyéb esetben jó.

végre eszik!!!!!!!!!!!!!! épp most eteti Szabi, anya féle töltött pizzát eszik (aminek a tetején is van tészta, közte pedig sonka-sajt) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
snooopy

ilyen kis bágyatag már hétfő óta. ez tegnapi. Kép
snooopy

sziasztok
bocs csajok csak gyors átfutottam, nincs több időm most. Tibi beteg, lázas, egyre magasabb ma már a doki is kint volt megnézni.

Délelőtt Lili is tiszta nyügi volt, persze nem játszottam vele, mivel nekem kellett most a konyhába szorgoskodnom.
Aztán amikor fölvettem, forró volt, 38,9. aludt délelőtt is, aztán délben is. A nézetem ellenére adtam neki nurofent, most tök jól van 37,1, evett is egész szép adag ebédet.
De engem is kerülget valami....

Köszi a linket Kora, majd elküldöm az unotesónak.

Ahol mi voltunk az Tengelic, Pakstól nem messze. Nem tudom a távolsá mennyiben számít az utazásnál. Orchidea Hotel meg tudod nézni a neten.

Hordozó/babakocsi.
én babakocsi párti vagyok. Elég nehéz lesz majd szerintem egy 1,5 éves gyereket cipelni. Amikor könnyebb volt, akkor is majd leszakadt a hátad. Persze én nem lebeszélni akarlak ám Orsi, csak én így gondolom. A babakocsi ebből a szempontból szerintem jobb. Ha menni akarnak akkor a babakocsiból és a kendőből is ki akar majd szálni.

Lili is ilyen bágyadt volt egész délelőtt...

na most már mennem kell....

KépKép
domidina

sziasztok,
tuleltem a kedvesem nagyszamu rokonsaganak tegnapi rohamat, kaptak pizzat, most remelem, egy evig nem jonnek:-)
boriszrol a babatalis kep csaloka am, csak epp veletlenul pislantott, de jol nez ki...:-))
amugy nem akartam lerakni, mert a sajat kisagyahoz kotodik, neki hozzatartozik az egyedulelalvashoz, fertodon is 1 nap mire megszokja az ujat. hoztam babakocsit, h. abban kiviszem, de arra meg lusta voltam, foleg idot aldozni a beszelgetesbol:-) neha lefekudt a foldre, de aztan jatszott tovabb...

jo hogy mondod, orsi, ezt a momentan tarsulatot, nem ismertem...bar mire mi eljutunk szinhazba...nincs itt olyan jo nagyszulonk pesten...errol jut eszembe, b. par hete veszi csak eszre, ha idegenek veszik kezbe, vagy mi kimegyunk a szobabol, ezert tegnap anyos kezeben se akart megmaradni, erre anyos mefszolalt:"nehogy te is ugy elromolj, mint a novered, te eddig aranyos voltal". na puff!

timi,
mi lattuk meg jopar eve a vizkeresztet quimbyvel, livius a barati tarsasagubkban van, de kistibit nem birom am, viszont a quimbyt =(fokeppen az uccso anyagukat) nagyonb irom, mert annyira kozhelyesek a szovegek, h. mar attol jok:-)

en is babakocsiparti vagyok, de csak azert, mert soha nem probaltam a hordozokendot, azaz nem nyilatkozhatom hitelesen, viszont nyaron egesz biztos mindig jol jott aliznal a babakocsi, mert vinni kellett a jatszora eleinte peluspzo cuccokat, kajat, homokozoszettet, szobatisztasagkor valtoruhat stb, a kismotorrol nem is beszelve...ezt azert jobb volt a kocsiba tarolni. de egy egyszeru kirandulashoz vagy vasarlashoz meg jobb volt, 3 eves koraig hasznaltuk is, utana hianyzott, a hatizsakban valo cipeles eleg kenyelmetlen volt, raadasul tobbszor ott felejtettem a jatszoterek padjain, mehettem vissza. fontos szempont am...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.03.09 11:31-kor.

Kép
Kép
momoska

lili, koli hogy vannak...b.-nek az orra kezdett folyni, de ez tobbszor van, mint mikor nem folyik, bar most nem jokor jott, mert szerdan jott volna a 2. prevenar.

Kép
Kép
momoska

ja. apukamtol ezt kaptam nonapra...
A kórházban, a halálos beteg körül összejön a család és várják az orvost. Végül odajön hozzájuk a kezelőorvos, és fáradtan szól: "Attól tartok, hogy rossz hírt kell Önökkel közölnöm. Az Önök szeretjének egyedüli reménye a túlélésre az agyátültetés. Ez nagyon kockázatos és költséges műtét, mivel az új agyért fizetni kell."
Az első döbbenet után az egyik rokon megszólal:
"Na és mennyibe kerül egy agy?"
"500 000 Euró a férfi agy és 20 000 Euró a női agy."
Hirtelen csend támad és eléggé zavart helyzet lép fel.
A férfiak a helységben igyekeznek elfolytani a vigyorokat és kerülik a női
pillantásokat. Végül az egyik férfi nem tudja legyűrni kíváncsiságát és megkérdi: "És miért, hogy a férfi agy 25-ször drágább?"
Az orvos megértően mosolyog a naiv kérdésen: "Ezek megszokott piaci
árak."
A női agy ára alacsonyabb, mivel a férfiakéval ellentétben használva volt."

Kép
Kép
momoska

Hát... tegnap azt hittem már jobban, de ma megint semmit nem eszik. nem tudom mennyi egy ilyne aftának a gyógyulása, nekem még nem volt... de most már lehetne jobb. nehéz is bekenni neki, mivel annyira nyáladzik, h szerintem a 3/4 gyogyó kifolyik a száján. :cry:

Lili hogy van? és Tibi?
snooopy

sziasztok
csak gyors bekukk.
mindhárman betegek, Tibi már jobban, de még tart az influ.
Én reggelre már lázas lettem, köhögök, alig aludtam pár órát Lili miatt. Ő továbbra is lázas más tünet egyenlőre nincs.
Szóval lerobbantunk mindhárman....

KépKép
domidina

Momoska, aranyos az apukád! :lol: (anyósod is... :? ) ha a doki nem hall semmi kórosat a tüdejéből én úgy tudom akkor beadja a prevenárt, persze ez majd ott dől el.
Szegény kis Koli!! :cry: nagyon sajnálom,hogy megint rosszabb egy picit. banán?reszelt alma bele háztartási keksz?nem jut igazán okos az eszembe.

Képzeljétek vasárnap ikeában vettünk egy pofás kis piros bilit, mikor meglátta Esztim nagyon izgatott volt mi is ez, rá is csücsült (persze ruhában :) ) gondoltam,majd minden pancsi előtt rácsücsül a fürdőszobában, ha kedve van hozzá. Tegnap rá is csücsült meztelenül és könyvecskét nézegettünk míg folyt a víz a kádba éés, belepisilt a bilibe!! :lol: édi volt! persze ez még csak véletlen,de tök jó élmény volt.
kibújt a jobb felső metszője is! Már 4 fogacskája van :D

Timi
KépKép
Kép
verti

jaj-jaj Edina! Sok-sok folyadék!!!!

Timi
KépKép
Kép
verti

Orsi, aranyosak a fiúk így együtt :)

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok, csak gyorsan...

Edina jól lebetegedtetek! :( (Sajnos nem én ajánlottam azt az oldalt, hanem Timi.)
Koli sem javul? Meg Borisz? Mindenkinek:
Kép

Nahát Eszti meg bilibe pisil? Ügyi!

Itt van anyu, mert holnap délután tömik a fogam és nem lenne aki vigyázna rá. Nameg szerda délelőtt meg műtik.... :cry: Eléggé be vagyok tojva...
Megyek is, betegek, gyógyuljatok gyorsan!

KépKép
kora

Persze Levire kell vigyázni és az én fogam műtik, de értitek! :)

KépKép
kora

Sziasztok,

jaj, Kora, drukk a foghoz, szar lehet. és műteni miért is kell? :oops:

Edina, nektek meg mega-gyógypuszi!!!!

mi is voltunk kinn, annyira más ez a mátrai levegő, friss, tiszta... meg minden,
K jót nézelődött a kocsiban, evett egy kis kiflit, sőt reggelire már bevágott 1,5 pohár joghurtot. megy ez. :lol:
ja és képzeljétek kinn van a másik kisörlőnk, de már egészen látszik, nem tudom mikor jöhetett ki. biztos ez is közrejátszott a nem evéshez. szegénykém, afta, meg fogzás is!! :cry:
és iszonyat be vannak dagadva a vámpirfogak is. tök piros.

Momoska, tényleg B. nem rajtad alszik hanem saját ágy. K. meg ha vagyunk vlhol, rajtam kidől és úgy rakom be más ágyába.

Timi, gratula az első bilibe pisiléshez!!

Csilla üzeni, h nagyon hiányoztok neki, de annyira fáradt, h nem tud írni, állandóan csak aludna... de ha lesz energiája jön.
amúgy volt 4d-n és ha miden igaz fiúk lesz!!! :lol:
snooopy

ugyes az eszti....bar bilit mosni (foleg kaka utan) nem jobb, mint pelust cserelni:-)), aliz - szerencsere - nem hasznalt bilit soha, meg mondjuk azert wc-t is eloszor 2 ev 5 hosan:-) de en nagyon kenyelmes es lusta ember vagyok, megvartam, mig o akarja:-)

haaaat gyogyuljon mindenki, mert jon a tavasz, nyilanak...a bicskak a zsebben. eddig minden marcius 15.-en elmenekultunk pestrol, de most anyukamek jonnek fel....vicces, mindenki megy, ok jonnek.

csillaeknal is meglesz a vegyesparos, tok jo. (hm. bar, ki tudja, mit akartak masodiknak, mert nekem is azt mondtak borisznal, tok jo, kozben mi lanyra gondoltunk, persze ez se gond:-))

haaaat, kora, kitartas!

ja es a masik csilla?????????????

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, mert ma délután megyünk az előadásra és még össze kell készülődnöm.

Orsi!
Remélem, hogy ez a javulás, amit Kolos mutat az evés terén innentől már csak jó irányba megy tovább.

Edina!
Csak jobbulást tudok Nektek kívánni! Sok vitamin és még nekem ami bejött az Echinacea csepp, de talán ezt már írtam.

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

sziasztok

be kellett kapcsolnom a gépet hogy lemondjam a kaját, egyinkönknek sincs étvágya. Szar a helyzet. Tibi már valamivel jobban szerencsére, mert én egész nap szinte fekszem. Reggel 39,3 lázra keltem, és még szarabb éjszaka után. Baromira fáj a torkom, alig birok nyelni és gyönge vagyok mint a harmat.

Lili szerencsére jol van, láza 37 körüli nem köhög, nem folyik az orra. és olyan jó kislány. Nem nyügi látja hogy mindketten fekszünk, betegek vagyun, eljátszik egyedül.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Edina!
Meséltem a rokonotokról az egyik kolléganőmnek. Ő is ezt a Dévény Anna féle tornát javasolta és hogy mindenképpen konduktor foglalkozzon vele. Bár azt kissé furcsálta, hogy ilyen pici babának gerinferdülése legyen, hiszen ilyen korban még ki sincsenek alakulva a görbületek. Mindesetre nézze meg konduktor is! Ennyit tudok csak segíteni.
Gyógyuljatok meg és Lilinek üzenem, hogy nagyon ügyes kislány, hagyja Anyáékat továbbra is pihenni. :)

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Edina jobbulást Nektek! Sok-sok gyógypuszit küldök. :)

Orsi, Kolos remélem jobban van. Nekem néha szokott lenni aftám, ennyire nem vészes, mint amennyire megviselte most Kolost, de elég kellemetlen tud lenni. Ez egy vírus, és valószínűleg, ha egy kicsit legyengül a szervezete, mindig előjön.

Ancsi is taknyos már két napja, tegnap éjjel fel is ébredt hamar, mert bedugult az orra, aztán kétségbeesve sírt, alig tudtam megnyugtatni és aztán elaltatni. Szerintem attól félt, megint nem kap levegőt. :( Ezért aztán ma 2x 2,5 órát aludt.
Igaz, 2 napja nem is eszik semmit, de szó szerint semmit nem fogad el. Teát főztem, azt szívesen iszogatja, no meg szopik.

Momoska, biliztetés szempontjából én is ilyen kényelmes és lusta ember vagyok. Ancsinak nincs is még bilije, de nem is biztos, hogy lesz. Gerinek volt, de soha nem használta, mert fóbiája volt attól, hogy ráüljön. Habár Ancsi bizonyos dolgokban egészen más :)

Kora, kitartás, szorítok neked!!!

Ja , Ancsinak bújik az összes kisőrlő egyszerre, szerintem az is megviseli.

Március 15, itt Dabason mindig olyan szép. Tavaly nem voltam az esti fáklyás felvonuláson, de idén megyünk, hacsak nem lesz eső.
Momoska, azért arra felétek csak nem lesz zűr meg zavar.
:roll:

Tudom, még mit akartam: babakocsi vagy kendő.
Én egyértelműen babakocsi. Bele is rokkannék, ha Ancsit cipelni kellene. Orsi minden elismerésem a tied, hogy így tudod cipelni a hasonló súlykategóriájú fiatalurat. Mivel itt minden lapos, lépcsőzni nem kell, én nagykocsival járok még. Alul elfér amit vásárolok, kényelmesen ül benne, ha akarja, ki tudom venni. Még az elején vittem kendőben sétálni, de mindig megfájdult a derekam. Aztán néha itthon használtam, ha nyűgös volt. De most simán felültetem a pultra, ha mosogatok vagy valamit csinálok.
Pl. azt nagyon szereti, ha sütés van. Nagy szemekkel nézi a fényes dagasztógépet, nevetgél a visszatükröződő karikatúráin, aztán amikor gyúrom és szaggatom, szoktam adni neki is egy-egy darab tésztát, de elég megvetően szokta elhajítani, inkább a liszttel szeret babrálni, kicsit lesöpri a földre és hasonlók.

Megyek elteszem magam holnapra, jó éjt Nektek!!

Kép

Kép

háromszéki

a betegek? jobban vannak???
folyton mindenkinek dicsexem, h. a kicsi fiam bezzeg soha nem veszi le magarol, amit raadok, ezert mostanaban, h. enyhebb az ido, mar be se kotom a sapkajat, de valszeg mar tul melegnek titulaltatott, mert ma ketszer lekapta a fejerol, ezert bekotottem, s a doki elott 50 m-el vettem eszre, h. igy sincs a fejen, de a kocsiban sem, pedig meg esovedo is volt rajta...persze visszamentem, mar sehol se volt...biztos megtetszett vkinek, sztem is jo sapka volt

ma kaptuk volna a 2. prevenart, de folyik az orra kicsit, s reggelente kohog, ugyan a doki nem hall, nem lat korosat, valszeg befele nyalzik a fogzas miatt, mert kifele nem, meg - gyanitom - azert egy kis virus is van benne...ugyhogy prevenar halasztva (ilyenkor mindig kicsit megnyugszom, a nagy oltasellenessegemben, kicsit banom, h. rabeszeltem magam erre), majd apr 1.-en, az mmr meg...kitudja!

evi,
en nem csak kenyelmes vagyok szobatisztasag szempontjabol, de kudarckerulo is, ezert teszem 2010-re a projektet, hiszen az ismeros gyerekek 90 %-a (beleertve alizt is) boven 2 eves kora uta n lett szobatiszta, akkor viszont hipphopp. en nagyon birtam, h. aliz maga akarta, o kerte, 4 nap alatt tul voltunk a baleseteken, s ejszakara se kellett mar pelus, s nem kellett utana meg hetekig-honapokig kerdezgetnem, kell-e pisilni...hiszen o akarta, megerett ra. majd figyelgetem persze boriszt, de nem hinnem - foleg fiukent - h. hamarabb jelezne.
a bilit meg felesleges lepcsofoknak tartoma pelenka es a wc kozott, s nem is tul gusztusos, hiszen tok jo szukitok vannak mar...akar lepcsos is, barhogy az minek...?:-)

Kép
Kép
momoska

sziasztok!
.é-n vangyok az első???
megmaradok..... Hatott a tegnapi algopirin injekció, meg az antibiotikum. Már nincs lázam (ill most hőem.van) a torkom is jobb sokkal, csak köhögök.

Lilinek nincs láza, úgy látszik az ő szervezete erősebb. Az este adtam neki viborcul kúpot, de nem használt, azt hittem csak a legelsőnél van így az utána beadottak már használnak. Fel is kelt vagy ezerszer. Igaz az éjjel még úgy fájt a torkom, hogy nagyon nem is tudtam aludni. 1 órakor aztán odafektettem magam mellé a vendégszobai franciaágyra és ott aludt már ha azt alvásnak lehet nevezni. De legalább nem kellett fölkelnem hozzá.

Örülök Csillának hogy hallottunk róla valamit.

Reméljük Ancsinál nem lesz komolyabb és hamar gyógyul. És az összes örlő? ez igen, nem csodálnám ha egy kissé megviselné ez is.

Lilinek is jön szerintem fölül, de az istenért nem engedi hogy jobban megnézzem.

Eszti nagyon ügyes! Én nem tudom hogyan is lesz ez a leszoktatás, majd kialakul. Igaz már most magyarázom neki, hogy hogyan is mennek a dolgok, ki hova végzi most a dolgát és hogy neki is a wc-be kell, meg ilyenek. Mutatja is hogy ő most a pelusba pisil, anya meg a Wc-be. Úgy látszik érti is a dolgot, csak hát a biológiát nem tudjuk befolyásolni. Lehet hogy egyszer csak azt látom hogy egyedül ül a wc-N :lol: :lol: De jó lenne!!

KépKép
domidina

sziasztok,

K 11óta aszik. ezt csinálta tegnap is, de akkor 1kor kelt. most meg... pedig taknyos ő is. de ez a fog lehet. olyan fájdalmasan tud sírni hogy majd megszakad a szívem, és mindezt éjjel, 1ig vagy 10x kelt, én is... kicsit kivoltam, de utána már "csak" 3/4 7kor.
én is vettem viburcol kúpot...azt közvetlenül lefekvés előtt szoktátok adni? vagy lehet 1 órával előtte is? éjjel is??

viszonyt eszik rendesen!!!! :lol: :lol: afta elmúlt.

Edina, jobbulást még mindig nektek. tényleg aranyos Lilitől, h hagy titeket, ha látja, h anya szarul van.

B-nek is jobbulást! K is lehúzná a sapiját ha nem kötném be.

Évi, Ancsinak is puszik... mindenki beteg itt a fórumon?? mi van itt??
amúgy suerintem azért is viselte meg ennyire K-t az afta mert párhuzamosan fogzik is, és a fájós ínyén ahogy keresztüljött a kisőrlő...gondolom piszkosul fáj.
:cry:
snooopy

hat borisz ezexerint bekotve is lehuzza, ha zavarja...sajnalom azt a sapkat amugy!

en akkor nem is panaszkodom, mert ugyan borisz honapokig felsirt ejjelente almaban, de csak 1-1 mp-re, s most megint, de mikor a 3 kisorlo kibujt, akkor nagyon jol aludt 10 napig. mindig aszondom, alizhoz kepest, boriszt zavarja a fogzas, de ezexerint nem is annyira....!
ja en ilyen nathassagot mar nem tartok betegsegnek, bar nemhiszek a dokinak, h. csak a fogzastol lenne....

viburcol mehet napi 2x is, ha napkozben is szenved, s jo ha az egyik kozvetlen lefekves elott van.

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Rossz olvasni is, hogy mindenki így betegeskedik, gondolom átélni még rosszabb. :(

Orsi!
Azt viszont nagyon jó olvasni, hogy Kolos végre rendesen eszik! :)
Viburcolt én közvetlen alvás előtt adtam Dávidnak. A papírján úgy van, hogy 2-3x egy nap, akut esetben óránként lehet adni.

Edina!
Injekció- brrr!!! :? De legalább hatásos volt.
Lili nagyon okos lány! :)

Kora!
Gondolom már túl vagy a műtéten. Majd ha tudsz jelentkezz, hogy mi van veled! :)

Ma vett az anyósom Dávidnak egy kismotort még szülinapi ajándékként. Rá nem nagyon ül, de remekül eltologatja. A boltban mondták, hogy van valami védő, amit a cipő orrára kell húzni, hogy ne kopjon le. Ti hallottatok már róla?

Jó éjt mindenkinek és jobbulást a betegeskedőknek!

Kép
Kép
tina82

egyebkent van egy jo anyagom a szobatisztasagrol wordben (persze olyan, ami az en modszeremet tamasztja ala:-)), akit erdekel, elkuldom.

tina,
en kolykokon lattam cipőorrvedot, de alizbol kiindulva - aki pedig nem volt egy nagy motoros - eleg hasznos.

http://siestacipo.hu/product.php?printa ... 272&page=1

borisz tegnap 7kor kelt, ma n8kor, ugyhogy duhomben kiviszem jatszora, amig sut a nap.

jol van mindenki? vagy legalabbis jobban?

Kép
Kép
momoska

sziasztok,

na végre lett volna egy jó éjszakánk (hála a viburcolnak), ha anya nem felejti odarakni az ágy és a fal közé (kb 20cm) a fotel nagy párnáit, így K nem esett volna le az ágyról hajnali 1kor. látszik h szétszórt vagyok, apa sem volt tegnap este, h ellenőrizze. szerencsére nem lett nagy baja mert lábbal előre esett/gurul és gugolt a 20 centis résben...amúgy vicces volt. így visszagondolva. de mikor hallok egy kis nyafit, odafordulok és K nincs mellettem...hirtelen nagyon megijetdem, erre látok egy kis buksit a résben... aludt a drága, cumizta az ujját.

betegek hogy vannak?

most megyek, mert jön volt osztálytársam meg a 7hós kisfia, és csinálom a kaját.
snooopy

ugy lacccik, az emberek nagyon varjak a tavaszt, mert tomve volt a jatszoter, kozben meg szetlehetett fagyni...szegeny kolkok. borisz kiprobalt egy kismotort (aliz regije meg tul nagy neki, mert aliz 2 es fel evesen kezdett erdeklodni az ilyennemu kozlekedes irant), s vegigjarta vele - sajatos tempoban - a jatszoteret, viszont ketsegtelenul balaesetveszelyes, beakad, fennakad, beszorul, nekimegy, dulongel, de megusztuk:-)
aliz nagyon ovatos kis kolok volt, nem szaguldozott, vele megusztuk, de tobb gyerek nehany tejfoga banta ezt a kozlekedesi eszkozt:-)

orsi,
jo ez az alva agy es fal kozt guggolos story:-)))

Kép
Kép
momoska

sziasztok!

Tina,
teganap meg sem köszöntem az infót, pedig akartam, csak lemaradt. Át is adtam már. Azóta voltak újabb vizsgálaton és most azt mondtákneki, hogy veleszületett csontfejlődési rendellenessége van, attól ferde a gerince. Sajnos.

Orrvédő??? ha tudtam volna hogy ilyen is van...... lehet beszerzek egyet, mert a benti cipő orrán már nincs is meg a bőr!!!! Igaz már az orra sem :lol: :lol: levágtam, mert gondoltam már nyomja az újját és újat bentre nem akartam már venni, majd szandit. De még jó lett volna, így meg mint a régiek.... de más úgysem látja.

Lili is elkezdett az éjjel köhögni, vagy egy órát szenvedett mire végre elaludt megint mellettem az ágyon. A kúp meg nem használt semmit, uh. én már nem is adom, jöjjön aminek jönnie kell, majd csak alszom egyszer egy jót.

Lili ma 5.45-kor kelt, és már csak pihizett 6.20-ig mellettem, tovább nem volt hajlandó feküdni. Most alszik, uh. én is befejezem és lepihenek, mert még nem vagyok jól.....

KépKép
domidina

Sziasztok!

Momoska!
Köszi a linket. Közben kérdeztük itt a városban és a Bobo cipőboltjában 2100 Ft-ért lehetne venni, ha lenne, de azt mondta az eladó, hogy majd hoznak. Kár, hogy csak ilyen piros színben van. Ezeket az eséseket ne is mondd! :? Igazából Dávidot annyira még nem érdekli, de anyósom már nagyon erőltette, hogy vegyük meg. Még járni sem tudott, de már be kellett menni egy boltba, hogy vegyünk, csak akkor nem volt a méretében.

Edina!
Nincs mit. Igen, furcsálltam én is ezt a gerincferdülést, de akkor ezek szerint veleszületett. Nem jó hír, de legalább tudják, hogy mi a baja. Jobbulást Nektek továbbra is!

Orsi!
Bocsi, de én is megmosolyogtam ezt az ágy fal közé beesést. Jól aludhatott ha fel sem ébredt rá. :)

Dávid ma felkelt 4.45-kor- gyanítom apa ébresztőjére- és csak 6 kor aludt vissza.

Na megyek főzni.

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Ma voltunk orvosnál, mert gyanús volt, hogy régóta hörög, és persze hörghurut. Kapott gyógyszert. Az a szerencse, hogy sem láz, sem egyéb tünet nincs, kedve is jó. Az meg, hogy nem eszik, nem baj, mert szopik.

Ill. ma evett, egy kis kolbászt. Én ezt komolyan nem értem, eszembe sem jutott volna megkínálni. De meglátta és azonnal kérte. Próbáltam neki kenyérrel adni, de az nem kellett. Megfogott egy darabot a kezében és azt ette, úgy minden nélkül. :roll:

Orsi, jó derültem az eseten, vicces lehetett, így utólag. :)

Remélem mindenki jobban van.
Momoska tényleg elég hideg van, bentről szép napsütés, de kint metsző szél brrrrr.

Gerinek már egyik motorja sincs meg, de amíg nem mutat érdeklődést, addig nem veszek.
Leginkább egy magas létra kellene neki, mert most azzal szórakozik, hogy mászik az 5 fokú létrára. Már tudja, hol tároljuk, megy oda, nyitja az ajtót és szól, hogy na azt onnan gyorsan kifele, és mászik fel ezerrel. Fönt ücsörög, le kell venni, aztán kezdi elölről. :D Vicces egy csaj.

Lányos anyukák, a ti lánykáitok is öltözködősek voltak? Csúcs, amit Ancsi elművel, ha azt akarom, hogy egy darabig ellegyen, adok neki 2-3 szép ruhadarabot. Azokat szemügyre veszi, megnézegeti a mintákat, aztán próbálja felvenni, de leginkább a fejére teszi és úgy sétál, nézegeti magát a tükörben.
Annyit derülünk rajta, olyan jópofa.

Szép délutánt nektek, megyek mert még dolgom van.

Kép

Kép

háromszéki

hát igen...elég vicces volt így utólag, de annyira megijedtem h hol a gyerek!! és utána is csak öleltem, ő megaludt a karomban.
máskor nem leszek ilyne hülye, odarakom azt a párnát.

na Ancsi kolbászt eszik?? :D legaláb eszik vlmit. és gyógypusik mennek. amúgy mi a hörghurut. :oops:

Edina, már jobban??

Timi ti merre?

Kora fogad??
snooopy

Orsi, a hörghurut a hörgők gyulladásos betegsége.

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok!
A nagy visszatérés!!!
Remélem mindenki jól, de legalábbis jobban van, (miután ezt leírtam, olvastam tovább a fórumot benne Momoska reggeli kérdésével, ugyanezekkel a szavakkal, de most már mindegy, én is ezt akartam írni); szóval gyógypuszik repkedjetek mindenfelé, mert olvastam, hogy sok a betegeskedő! (mi is túl vagyunk egy jó kis köhögős náthán, nem is tudtunk elmenni egy babatalira.)
Nem könnyű behozni a lemaradást, de ti bánhatjátok, mert hosszú leszek; még egy rövidke énképpel is lógok, meg Lina első szülinapi képeivel…Mentségemre, és az énkép bevezetéséül szolgáljon rögtön egy pozitívumom, ti., hogy önfeláldoztam magam a tesóm miatt. Hogy érthető legyek: tesómnak kölcsön adtuk a gépet, mert egy új tanfolyamot indított, és eggyel többen lettek, mint ahány gép van a teremben. Szóval önfeláldozó lévén, saját érdekeimet az övéinek rendeltem alá, így megfosztva magamat több mint 1 hónap netezéstől. Így volt időm gondolkodni bőven, hogy ki is vagyok én, azon kívül, hogy egy szerető, önfeláldozó húg. :lol: Ami tuti, bár kevésbé hangzik jól: határozatlan és befolyásolható. Ezek akkor fogalmazódtak meg bennem, amikor életem első állásinterjújára készültem, és próbáltam rossz tulajdonságaimat összegyűjteni. Hogy a befolyásolhatóságom miatt-e vagy más, belső indíttatásból tartoztam-e a gimiben a rossznak kikiáltott bagós, házibulikban az alkoholt nem megvető, VHK-t és Kontroll csoportot hallgatók társaságba, azt nem tudom, de a zenéjüket tényleg szerettem, volt amit még a bátyám hallgatott és mondhatni ezáltal ismertem és szerettem meg. Viszont fura módon a jó tanulmányaim ellenére nem tartottak az oszt.társaim strébernek, sőt mindig is a „mag” része voltam. Az egyetemen szintén volt egy jó társaság, akikkel még a gólyatáborban kerültünk össze, és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Ja, és Orsi egy régi kérdésére válaszolva, dehogyisnem szeretem (szeretném) az állandóságot (azt kérdezte, ugyanis, hogy azért költöztünk-e ennyit, mert nem szeretem az állandóságot), csak eddig így alakult. A családom -szüleim és bátyáim - mindig is nagyon sokat jelentettek nekem, és amióta megszületett Lina, igyekszem az igazi értékeket továbbvinni, és előtérbe helyezni az életemben (hogy azzal a bizonyos klisével éljek, a rohanó világban próbálom meglátni az élet apró örömeit és szépségét). Nagy beteljesülés számomra az anyaság, és most már csak ez a fontos, bár kétségtelen, hogy jó érzéssel, és erős nosztalgiával gondolok huszonéves éveimre, kalandjaimra, élményeimre.
Na, ennyi bőven elég belőlem, Lináról sokkal érdekesebb híreim vannak! Két dolgot már anno is meg akartam írni, szóval ezek nem frissek, de az élet közbeszólt, így csak most van alkalmam megosztani a hálás olvasóközönséggel. Szóval még anno, az eszmecserék hatására én is elkezdtem Linának tanítani, hogy ne fejjel előre, hanem popsival másszon le az ágyról, kanapéról, és olyan sikeres volt a tanfolyam, hogy a 3. irányított bemutatás óta így közlekedik (legnagyobb örömünkre és ámulatunkra)! A másik, amin már régóta kuncogok minden öltöztetésnél, ami a pelenkázón történik, az az, ahogy ott ül, és közben emeli a kis lábacskáját – persze nem feltétlenül akkor, amikor a nadrágot készülök ráadni, de olyan kis édesen csinálja.
Az ablakpárkányból ő is imádja nézni és kommentálni az eseményeket: vau-vau, bácsi (most már tök szépen kimondja), pa (főleg nagy kedvence, a kukásautó sárga villogó lámpájára), brrr (az utcákban elhaladó autókra).
Nekünk is megvolt az első szánkózásunk a nagy hóban, szerintem mi jobban élveztük, mint ő (főleg, hogy kétszer sikerült fel is borítanom…), de azt roppantul szerette, amikor kiszállhatott és ő tolhatta a szánkót. Merthogy ugyan február 18-án megtette élete első önálló 2 lépését, de azóta a kényelmes, anyába-kapaszkodó üzemmódban közlekedik, a szánkó tologatása így még a „tudok járni” első élményei közé tartoznak.
Evészetben óriásit haladtunk előre, a babatányér és a babevőeszközök nem kellenek neki, kizárólag a mi kanalunkkal, villánkkal eszik, viszont egyre többet! Vagyis egyik napról a másikra elkezdett viszonylag normális mennyiségeket enni. Bár nem egyszerű eset, mert a kenyéren kívül nem igazán eszik darabosat, és hiába csináltam neki pürét, persze hogy az után kiabált, amit mi eszünk. (Itt ragadom meg az alkalmat, hogy én is a Momoska-receptek lelkes kipróbálóinak táborában köszöntsem magam. Nagyon jól hangzanak, és talán még a párom (aki egyébként nagy húsimádó) is vevő lesz rájuk.)
Olyan jó az időzítés, mert Lina nagy játszótér rajongó (is), és most, hogy jönnek a jó idők délelőtt is elmegyünk, meg délután is. Imádom, ahogy bóklászik, mindent kipróbál, lapátol, csúszdázik, hintázik, labdázik, nevet, szedi a lábát, ha valamit meglát, megsimogat más babákat, nyög, vau-vauzik, és még sorolhatnám. Persze én legalább annyira kifáradok egy ilyen 1-1,5 órás játszóterezéstől, mint ő (te jó ég, mi lesz velem később, vagy netán 2 gyerekkel?!), és nagyon is örülök, amikor anyu fel tud váltani, de azért nagyon imádom ezt az élményt.
Na, ennyi lelkesedés után, ami a fekete leves nálunk, az mi lehetne más, mint az éjszakák. Na az viszont botrány. Az első ébredése kb. 3 órával a lefektetés után történik, majd 1-1,5, szerencsés esetben 2 óránként teszi ugyanezt reggel 8-ig. És mindannyiszor szopizik is. És jelentem NEM hatott a Viburcol kúp sem, 4 napig vártam a megváltó hatást, de csak azt értem el, hogy most már iszonyúan kalimpál amikor próbálom bekenni a popsiját. El vagyok ám eléggé keseredve, ráadásul mivel egy hosszú tér nálunk a lakás szoba része, hiába van a baba az első, mi pedig a hátsó részben, a férjem is hulla fáradt, ezért viszonylag hamar kell Lina jelzéseire reagálnom. Vagy ezáltal jól el lett kényeztetve, és tudja, hogy jön anya a szopival, vagy arra is gondoltam már, hogy lehet, hogy tényleg éhes, mert azért 13 hónaposan ennyi mozgás mellett, az is előfordulhatna, hogy tényleg nagyon hamar átmegy rajta az anyatej. Mondjuk napközben is viszonylag gyakran jön hozzám hogy „tejjjcci” (annyira cukin mondja!). De akkor: 1. miért nem eszik többet? 2. ha eszik pl. levest vagy kenyeret vacsira, akkor miért kel ugyanúgy éjszaka? Ancsi hányszor kel/szopizik éjszaka? Többiek vélemény? Persze gondolom Lili nem az éhség miatt ébred szintén 1000x éjszakánként.
Na asszem, ennyi bőven elég lesz nyitánynak…Képek majd legközelebb, de nem ússzátok meg! :lol: Ja, és persze megnéztem ám a ti képeiteket! Hát, az még egy oldal lenne végigkommentálni, mert annyira jó mindegyik, de nagyon jókat mosolyogtam rajtuk!

Kép

Kép
csürci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?