[quote]V írta:égülis le tudok vinni vlkit, ha momoskát nem kell.
ja. bocs orsi, hogy igy a nevedben...
ja meg a halakat kifelejtettem. jobb, mint a hus, nem szalas...puhabb a koloknek.
a paradicsomos tesztak tonhalkonzervvel kitunoek (aliz nagy kedvence), en osszekeverem akesz szoszt a tesztaval egy tuzallo vmiben, ra sajt es megy a sutobe meg 20 percre.
de a natur halszelet is finom szoszokkal
rizzsel, krumplipurevel.
en nem csinalok nagy ugyt a fozesbol, ugyhogy ne varjatok extra recepteket, de megrobalom.
tejszines (vagy akar sajtszoszos) cukkinis csirkemell.
csirkemell apro csikokra (v. kockakra) kis olivaolajon megpirongatom, kozben ra feher bors, so, (sok) preselt fokhagyma, e hozza a kockakra vagott cukkini (vagy kukorica, olivabogyo, vagy borso, vagy brokkoli vagymittomen):-), kis liszt (vagy etkezesi kemenyitot) jol osszekeverni fozotejszinnel (kis vizzel higithato, h. tobb legyen a szosz) es esetleg fuszerekkel (oregano v. bazsalikom esetleg kakukkfu v. tarkony), s mikor a hus atsult a nyakara onteni. ez az alap. innen varialhato.
sajtszosz eseten vizzel kevered ossze a lisztet, s ugy ontod ra a husra, majd adsz hozza egy tejszines kremsajtot estleg egy ahelyett egy jo adag reszelt sajtot. (ementali v. pannonia:-))
uborkas pulykatokany multkor igy keszult.
vereshagyma olajban megpirongat, hozza pulykamellcsikok es uborkakockak (meg ebben volt gomba is, de azt elore megpringattam olajban), so, bors, mikor atsult a hus kisse, megszor liszttel, vizzel felont, bele kakukkfu es egy evokanal suritett paradicsom, h. szine legyen, na meg persze fokhagyma:-)
mediterran csirke az az igazi nagy kedvencunk:
ha 2 napra fozok, beleszamitva, h. aliz mindket nap ezt is vacsorazik - neha az apja is, akkor 8 csirkecombot (egesz) leborozok, megsozom, beleteszem egy tepsibe, vagy tuzallotalba, bekenem olivaolajjal, s beteszem elore (kb. 20 percre 220 fokon) a sutobe.
addig 2 hamozott paradicsom konzervet (nyaron friss parit) egy kis suritett paradicsom konzervvel, 5-6 gerezd fokhagymaval (normal csaladnal ez csak 2 gerezd:-)), egy evokanal mezzel, bazsalikommal (jo a szaritott is) osszeturmixolok.
es felapritok egy csomo olivabogyot, mert mi nagyon birjuk, vekony szeletekre.
az elosutott husra szorom az olivabogyokat es a kolykok miatt egy konzerv csemege kukoricat is, majd nyakon ontom a paradicsomos kulimasszal, s meg 30-40 percig sutom a sutoben. rizzsel szoktuk enni. a comb jo puha lesz, ugyhogy apro kis darabkakra szedheto a kisebbfajta embereknek.
asszem kb. igy!