Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ó,szegény Koli (és szegény Orsi!)!nekem is volt már ilyen éjszakám Eszti mellett, de akkor látható jelei voltak az ő betegségének...:(
Én is megfürdenék a meleg tengerben szívesen!!úgyhogy most nem sajnálom azért az anyukádékat.. :lol: biztosan szuper képekkel fognak hazajönni a szafariról!!

Eszti kb. 78cm körül van, és még nem egészen 10kg.
Ma reggel olyan édes volt, párom áthozta reggel 7-kor (mostanában ekkor kel... :roll: ) és rámfeküdt, ahogy én simogattam, ő is megsimizte az arcomat, felnézett rám és mosolygott...olyan kis megható jelenet volt(ez így elég bután hangzik...de tényleg!)
Nagyvenyimbe nem tudom hogy jutnék le, párom épp most sokallt be az autó kiadásaira, vizsgáztatás,zöldkártya, természetesen ilyenkor találnak pár dolgot még a szervízben amit ki kell cserélni rajta, plusz most esedékes a biztosítás befizetése, hááát, most reggel kitalálta, hogy adjuk el, minek nekünk csak a pénzt viszi...na, meglátjuk.
Nálunk is esedékes lesz a cipővásárlás.
Nem tudja valaki, hogy mikor lesz bababörze a bnv-n?
Eszti is szeret takarítani, teszek én is képet róla.

Timi
KépKép
Kép
verti

Kora, Esztinek is volt ilyen időszaka, amikor a pépest már nem, a darabosat meg még nem eszi annyira...
Olyan ételeket adj neki,amik szaftosak (legalábbis nekünk azok jöttek be az elején), pl. paprikás krumpli, krumpli/zöldbab/borsó főzi(apróra vágva), levesekből kivett cuccok, tészta vmi szafttal.
Eszti mostani kedvenc étele: rizs+kukorica+fűszeres csirkemell csíkok 8) kis ínyenc!

Timi
KépKép
Kép
verti

kértem,hogy vigye be a fürdőbe a törölközőjét..háát, bevitte és bedobta, aztán vele is fürdött! :lol:
Kép
egyet nekem
Kép
egyet neked
Kép
remélem 10 év múlva is készíthetetk róla ilyen képet!! 8)
Kép
Kép

Timi
KépKép
Kép
verti

Timi, ápr. 25én lesz, épp most néztem a kismamában. mi megyünk. okt-ben is ott szereztük be a pelenkatartalékainkat. :lol: még mindig van a liberóból amit éjszakára adok rá.
snooopy

Kora,
ahogy Timi is írta, olyat adjál neki ami szaftos, villával egy kicsit össze kell törni és így azért már nem pépes, de még nem is annyira darabos.

Lili szereti a tésztát, valami szaftos cuccal, de evett már krumplipürét husival is, rizst husival, levesbetétet, de pl. a borsólevest, vagy főzit azt turmixolom, azt csak úgy eszi meg. Azt ami száraz azt nem eszi, ill. nem eszik belőle eleget.
De pl. ő a húslevest nem szereti, pedig milyen finom is az.
Ma pl. zöldbableves lesz a kajája, nem tudom majd mennyire fogja enni. Ezt én főztem tegnap délbem míg aludt.
Az én kajám meg pulykahús krumplival, de a húson szósz is van, uh. ha nem kell neki a leves másodiknak az is jó lesz. Tibinek meg húsos rakott karfiol, még abból is lophatok neki. Szóval választék az lesz ma, Majd legfeljebb eszik mindegyikből egy keveset.

Alvás: szerencsére most javuló tendencia van, teganp pl. 1x kelt 2-kor aztán reggel 6.45-kor. De tegnap előtt is csak 2x uh. remélem jó irányba haladunk. Lekopogom.....
Lehet hogy bejön az 1x-i alvás napközben???

Sejtettem én hogy mindenki nem tudna eljönni a talira. Tényleg nem lakunk közel. Autó nélkül meg tényleg reménytelen.

KépKép
domidina

Köszi csajok! Így próbálom én is, bár mi nem vagyunk levesmániásak, elég ritkán van. Lehet be kellene vezetni. Nem ette meg a rizs-tejszines csirkemellet sem, pedig az szaftos. Csak a virslis tarhinyából eszik így bármennyit, de nem csinálhatok mindig azt! Persze apa sajtkrémtortájából akármennyit megevett volna! 8)

Eszti csudapofa ahogy megosztja a tejszínhabot a babával! Ő is szépen lapozza a könyvet! Söprögetős: na igen, tizenévesen valószínű nem fogja! :wink:

Edina még ne szóld el magad, de drukkolok!!!

Orsi ha ti már voltatok a börzén: tényleg olcsóbbak a cuccok? Vagy nem számottevően? (Akkor nem érdemes elküszködnünk magunkat.)

KépKép
kora

hat orsi le tud vinni valakiket (vagy esztimit, vagy koralevit), akinek eppen jo az az idopont, nagyvenyimre, mert minket meg sztem levisz a kedvesem, ha nem olyan hetkoznapot beszelunk meg, mikor epp dolgozik. orsi?

kora,
en is saftosabb cuccokat adok borisznak, miota velem eszi, amit en, ugyhogy en is saftosabbakat eszem:-) en mar nem modositok az allagon semminek, nem az a lenyeg, hiszen a safttal barmi lecsuszik, csak a huskockakat apritom kisebbre...probalom nagyreszt osszeszedni otletkent, miket ettunk igy egyutt az elmult 1 honapban, kb. azota tert at a mi kajankra egyik naprol a masikra, de veglegesen...! azota olyan kajcsikat csinalok, amiben minden van feherje, tejtermek, szenhidrat, rost(zoldsegek) altalaban
- tesztak (makaroni, aprora torve-1-2 cm, vagy valami aprobb teszta, kiskagylo) paradicsomos v. tejszines v. sajtos szosszal, bele meg mehet barmi: daralthus, jofajta sonka es meg persze noveny: kukorica, brokkoli, bab, olivabogyo stb. tetejere meg sajt!
- tejszines-cukkinis csirkemellcsikok rizzsel
- uborkas pulykatokany tarhonyaval
- mediterran (paris) csirke rizzsel
- csirkepaprikas galuskaval
-vadas martasos csirke
- levesek levesbetettel (bar en azokat barmennyire szeretem, csak ritkan csinalom, mert ahhoz magamnak meg kivanok masodikat, de ket kaja fozesere meg lusta vagyok.
- fozelekek: borso, spenot nalunk csaladi kedvenc, ugyhogy az surun van, spenotbol latszik, h. megeszi a pepeset is, bar abba mindig belevagdosok neki egy tojast, mert mi is ugy esszuk, tehat mar is nem pepes. - zoldbabfozelek es a tokfozelek az en kedvencem, de a csaladom nem eszi, viszont borisz szereti, ezert gyakran van, ha csak mi eszunk itthon, mivel en ezekhez kenyeret v. kiflit eszem, s hig allagura csinalom, ezert borisznak teszek bele egy kis rizst (vagy tort krumplit), igy neki is megvan a szenhidrat adagja, s surubb is a kajaja.
- rakottak barmibol (rizs, daralt hus(elore megsutve hagymaval fuszerekkel), zoldsegfele, tejfol, sajt), mivel mi ezt jol atsutve szeretjuk, ezert borisz utolag kap ra joghurtot v. tejfolt.
egyelore ennyi ugrott be az elmult 1 honapbol...
mar semmit nem tordelek, max. meg annal is aprobb darabokbn fozom meg, ahogy szoktam eleve, bar en eleve mindent apron szeretek.

a gyumolcsfogyasztast meg ugy oldom meg, hogy ha eszi, eszi, ha nem, nem. reggeli kenyerfalatkak utan mindig felapritok neki szeletekre egy almat vagy egy banant, s a talka ott van, ahol jatszik, s ha eszik belole, ok (neha befalja az egeszet), ha ne, akkor megeszem en (a maradekot), tizoraira kap egy natur joghurtot, utana egy banant a kezebe (de mostanaban azt jatsza, hogy en haraptassam vele, s kozben meseljunk. brrr!), s o meg uzsira megeszi a sinlacos tejpepet, en ebbe sose tettem neki gyumit, de belenyomok egy narancs levet!

kb. ennyi. de ha darabosbol nem eszik eleget, az nem gaz, mert akkoris meglesz a napi mennyisege, valamikor valamilyen evesnel potolja! nem hulye!:-)

Kép
Kép
momoska

Húúú Momos! Jók így az ötletek, köszi!!!!!
Ha lehetne még pár kérdésem:
hogy készíted el a cukkinis-tejszínes csirkemellcsíkot és az uborkás pulykatokányt? Esteleg a mediterrános cucc?? :wink: Ha van időd meg kedved légyszi!

KépKép
kora

Végülis le tudok vinni vlkit, ha momoskát nem kell.

de jól összeszedted a kajákat! az a cukkinis izé engem is érdeklne, épp van itthon. mondjuk én utálom, de megeszi.
snooopy

[quote]V írta:égülis le tudok vinni vlkit, ha momoskát nem kell.

ja. bocs orsi, hogy igy a nevedben...:-)

ja meg a halakat kifelejtettem. jobb, mint a hus, nem szalas...puhabb a koloknek.
a paradicsomos tesztak tonhalkonzervvel kitunoek (aliz nagy kedvence), en osszekeverem akesz szoszt a tesztaval egy tuzallo vmiben, ra sajt es megy a sutobe meg 20 percre.
de a natur halszelet is finom szoszokkal
rizzsel, krumplipurevel.

en nem csinalok nagy ugyt a fozesbol, ugyhogy ne varjatok extra recepteket, de megrobalom.

tejszines (vagy akar sajtszoszos) cukkinis csirkemell.
csirkemell apro csikokra (v. kockakra) kis olivaolajon megpirongatom, kozben ra feher bors, so, (sok) preselt fokhagyma, e hozza a kockakra vagott cukkini (vagy kukorica, olivabogyo, vagy borso, vagy brokkoli vagymittomen):-), kis liszt (vagy etkezesi kemenyitot) jol osszekeverni fozotejszinnel (kis vizzel higithato, h. tobb legyen a szosz) es esetleg fuszerekkel (oregano v. bazsalikom esetleg kakukkfu v. tarkony), s mikor a hus atsult a nyakara onteni. ez az alap. innen varialhato.
sajtszosz eseten vizzel kevered ossze a lisztet, s ugy ontod ra a husra, majd adsz hozza egy tejszines kremsajtot estleg egy ahelyett egy jo adag reszelt sajtot. (ementali v. pannonia:-))

uborkas pulykatokany multkor igy keszult.
vereshagyma olajban megpirongat, hozza pulykamellcsikok es uborkakockak (meg ebben volt gomba is, de azt elore megpringattam olajban), so, bors, mikor atsult a hus kisse, megszor liszttel, vizzel felont, bele kakukkfu es egy evokanal suritett paradicsom, h. szine legyen, na meg persze fokhagyma:-)

mediterran csirke az az igazi nagy kedvencunk:
ha 2 napra fozok, beleszamitva, h. aliz mindket nap ezt is vacsorazik - neha az apja is, akkor 8 csirkecombot (egesz) leborozok, megsozom, beleteszem egy tepsibe, vagy tuzallotalba, bekenem olivaolajjal, s beteszem elore (kb. 20 percre 220 fokon) a sutobe.
addig 2 hamozott paradicsom konzervet (nyaron friss parit) egy kis suritett paradicsom konzervvel, 5-6 gerezd fokhagymaval (normal csaladnal ez csak 2 gerezd:-)), egy evokanal mezzel, bazsalikommal (jo a szaritott is) osszeturmixolok.
es felapritok egy csomo olivabogyot, mert mi nagyon birjuk, vekony szeletekre.
az elosutott husra szorom az olivabogyokat es a kolykok miatt egy konzerv csemege kukoricat is, majd nyakon ontom a paradicsomos kulimasszal, s meg 30-40 percig sutom a sutoben. rizzsel szoktuk enni. a comb jo puha lesz, ugyhogy apro kis darabkakra szedheto a kisebbfajta embereknek.

asszem kb. igy!

Kép
Kép
momoska

momoska, a mediterrán csirke jól hangzik, asszem ki fogom próbálni, mi is szeretjük az olivabogyót. annyi változtatással,h én nem cs.combot, hanem cicit sütök.
A cukkinis cs.mell is jól hangzik, a kukoricás változatot én is ismertem már.
én ma spenótot főztem Esztinek, finom fokhagymás(mert mi is nagyon szeretjük a fokhagymát ám!) rántással, főtt tojással. (én tettem a spenótba kis tejbe áztatott zsömlét is) Jól be is pakolta a kis cica, aztán evett az én tésztámból is. (Bertolli szószos tészta sajttal. Nagyon finom, de bazi drága, most ettem először, ezt is anyu adta, h megkóstoljuk) Eszti akkora zabagép lett!
Csináltam a hétvégén krumplipürét, Esztinek s.répát is főztem bele, nagyon ízlett neki.
Van egy csomó szakácskönyvem és mindíg megfogadom,h főzök belőle és kipróbálok új recepteket, de aztán mindíg elmarad...

Timi
KépKép
Kép
verti

Köszi Orsi a bababörze időpontot! kár, hogy csak áprban lesz.
Az előzőn sajna nem voltam,csak az azt megelőzőn és ott jó cuccok voltak.
Mondjuk turiban is meg lehet venni uolyan ruhákat, de alvósnak én ott egy jó pár rugit vettem 250-300 forintért. Na meg mi már a végére értünk ki, így már odaadták a jobb rucikat is olcsóbban :)
A pelust tényleg jó áron adták, csak én nem szerettem akkor még a liberót...

Timi
KépKép
Kép
verti

Kora, fogalmam sincs mi mennyibe kerül, mi csak körülnézni mentünk, mert igazából ne kellett semmi. de a pelusok annyira jó árban voltak, h abból vettünk és ezért fogunk viszamenni most is.
de ahogy Timi is írja, lehet alkudni, még jobban mint pl. teszvesz. a személyes kontaktus előnye.

köszi Momos a recepteket.
snooopy

jóreggelt!

Ma hamar végeztünk a konyhában azért ilyen korán, ill. mert Lili f7-kor kelt. És éjjel csak 1x volt fent 2-kor úgy mint előtte éjjelen is. Ezt azért meg tudnám szokni.
Csak aludna egy kicsit tovább. Igaz délig így jobban bírja, mint este, akkor már egy kicsit nyügi.
Momoska mondtad korábban hogy nálatok is Alízzal kb. 1 hónap volt, míg rendesen átállt. Lili is úgy van vele, hogy a két alvás már sok, az egy meg éppen hogy elég. Pedig 2 órát alszik délben. (na persze 1x vissza kell altatnom mert fölébred)

Momoska
köszi a recepteket, jól hangzanak én is kipróbálom majd őket.
Ma borsófőzit rendeltünk, uh. Lili ma azt eszik, de holnap majd főzök valamit a receptekből.

Orsi,és a pelenkák mennyire olcsók a börzén hogy így megéri venni. Az nem lenne rossz, de csak ezért fölmenni?? Na meg az időpont sem jó, azt hiszem T. nem lesz akkor itthon.

Én most a vaterán vettem Lilinek ruhákat, nadrágot, szoknyát, blúzt, még kinéztem neki egészruhákat is,nagyon aranyosak....

KépKép
domidina

Jóregglt,

ma már jobb volt az éjjel, de éjfélkor nagyon sírt, alig tudtam megnyugtatni, majd Szabi bekente dentinoxal az inyét és rögtön elaludt. ott aludt köztünk reggelig, egy nyakkanás nem volt. ő is f7kor kelt.
ma viszem dokihoz, szerencsére nem rendel, hanem a lakására, így még véletlenül sme kapunk el semmit más beteg babóktól.

Már nem émlékszem pontosa, de a Libero olyan 35 ft körül volt, ami nagyon jó ez a tescoban úgy 60ft? asszem. nekünk éjjelre meg ez kell, mert amióta teát iszik este, mindig tele van a bugyor. nappalra tescosat hsználok, tökre bevált. (na nem a kék zacsis, mert az katasztrófa, a lila zacskós a jó)

igen, teszvesz-en tényleg jók vannak, de jobban szeretem élőben is megnzni.
én moste gy tök jó hálózsákot vettem neki onnan, de az eladó nagyon lusta volt, két hét kellett, h feladja, tegnap jött meg.

mennem kell, itt lóg rajtam...
snooopy

Sziasztok! Jó reggelt!

Éjjel 1x kelt, aztán aludt 8-ig, de tegnapelőtt nekünk is borzalmas éjjelünk volt, többször ébredt, sírt, szörnyű volt. :cry:

Én most már csak Rossmannos pelust veszek, nagyon szeretem. 38-44 Ft a darabára, attól függően, hogy akciósan veszem vagy nem. Próbáltam már Tescosat is, Aldisat is, de ez volt a legjobb. A Pampers pedig kész katasztrófa volt, Liberot csak annyit próbáltam, amit az ajándékcsomagban adtak, tehát azt nem ismerem.

Én azért nem reagáltam a találka-ötletre, mert elsőre azt hittem, csak egy kósza ötlet, aztán meg nem írtam. Az az igazság, hogy én nem vállalok be ekkora utat Ancsival kettesben. Nekem a pesti vezetés nem gond, elmegyek én bárhová, a távolság a gond. Eddig még csak 10-15 km-t autóztam Ancsival kettesben, amíg elmentünk a szomszéd faluba dokinénihez vagy bevásárolni, de azt is nehezen tűri. Nagyvenyim meg szinte 2x olyan távol van, mint Budapest. :(
Majd jövők még, de nagyon nyúz, kéredzkedik föl, nem hagy írni.
Szép napot Nektek! :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Még valamit.
Edina, babaruhát jobb a teszveszen venni, könnyebb a keresés, nagyobb a választék és szerintem olcsóbb is. Jobban lehet szűkíteni a keresést, nem kell olyan sok aukciót végignézni.

Kép

Kép

háromszéki

reggel f7kor keltem, meg minden gyerekem elott, majd vegigneztem egy olvasas es egy matekorat...mindig mondtam, h. a 8 orai iskolakezdes kegyetlen es brutalis!!!!

orulok, ha tetszenek a receptek, bar biztos kihagytam vmit vmelyikbol, mert 2x ugyanazt ritkan csinalom:-)

a mediterran csirket elso alkalommal en is mellel csinaltam, mert bar izetlenebb, mint a comb, de konnyebb kezelni, viszont mikor masodik alkalommal megcsinaltam combbal, azota a csaladom nem ker a mellbol, hiszen a comb eseten meg a csont is belefo kicsit, s igazi ize azert a huslevesben is a csontnak van:-)

de timi, te miert nem spenotot ettel esztivel??? ejnye!!!
bar nalunk nagy csaladi kedvenc a spenot, siman bevallaljak vasarnapi ebednek is (mar ha lenne nalunk ilyen megkulonboztetes a napok kozott:-)))

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Momoska!
Köszi a recepteket. Dávid is inkább csak azt eszi, ami könyebben csúszik.

Orsi!
A férjem a Vasműben dolgozik.
Az a Libero pelus 35 Ft-ért nagyon jó. Bár nyilván nekünk útiköltség miatt többe lenne a leves, mint a hús.
Én a Tescosat vagy a Rossmannosat szoktam használni. A Tescosból tényleg csak a lila zacskós jó. A Rossmannossal csak annyi bajom van, hogyha nagyon tele van, akkor átszivárog a külsején és mivel mostanában elég sokat iszik, így a Tescosat használjuk.
Dokinál jártatok, mit mondott?

Timi!
Látszik Eszti nagyon házias. Lehet úgy gondolta, hogyha már fürdik, akkor a törcsit is kimossa. :)

Azt vettem észre, hogy Dávid az utóbbi pár napban nagyon akaratos lett. Eddig ha akart valamit , de nem kaphatta meg, akkor könnyen eltudtam terelni a figyelmét, de most meg csak üvölt ha nem úgy van, ahogy Ő szeretné. Fejlődik az akarata és látszik, hogy egyre több dolgot egyedül akar csinálni.

Megyek felhívom a párom, mert már elkezdődött a "baba-alvás", amikor neki is aludni kéne, de még mindig nics itthon.

Kép
Kép
tina82

edina,
igen...aliznal volt jo par het, mig atallt az egy alvasra, bar borisz is beprobalkozott tobbszor, de nem sikerult neki, csak 1 eves kora korul...bar nalunk mindket kolok inkabb a delelottot birta nehezebben, delutan nincs bajuk, barmeddig fenn tudnak maradni latvanyos almossag nelkul, csak nekem tunt neha hosszunak, h. 12-21-ig ebren vannak, de oket nem zavarta.
de borisznal meg most se tennem ebed utanra az alvasat, mert nem tudok addig megfozni:-)

Kép
Kép
momoska

na megjártuk a dokit, utána meg anyáékhoz mentem.. vlmi aftás fertőzést kapott el, ezért volt a fájdalom a szájában. + ehhez jött hozzá a fogzás is... szegénykém!!! annyira szenved, kaptunk ecsetelőt, nem igazán engedi, h kenegessem. alig eszik mert gondolom mindne csípi a száját. :cry:

ennyi, mennem kell, mert csak-anya-jó!
snooopy

halihó!
Orsi, és eszik Koli, vagy most jöhet a leves és tejbegríz?Esztinek kb.olyan 5-6 hónapos korában lett szájpenésze :shock: csak néztem, mert az inkább újszülött,ill. csecsemőkorban szokott lenni.Szerencse volt, hogy hamar észrevettem, ezért csak a felső szájpadlásán volt és hamar el is múlt ecsetelővel. Szegény kis Koli!! :cry: Ilyenkor jó, ha fertőtleníted az evőeszközöket? a penésznél kellett még a játékokat is.(aftánál nem tudom mennyire fertőz újra)

Momoska, a spenótot én nem annyira szeretem,párom még inkább nem, de ez most egy nagyon jól sikerült spenót lett, én ma ettem belőle (kicsit 8) )

Mi pamperst használunk, az vált be, abból is a sleep&playt(az olcsóbb is)

Timi
KépKép
Kép
verti

Mi lehet Csürcivel és Csillaz-vel??

Timi
KépKép
Kép
verti

ja, bocs Orsi, most látom írtad, hogy nem eszik...

Timi
KépKép
Kép
verti

Timi, elég fertőző, tegnap óta is terjedt, de szerencsére már ecseteljük így remélhetőleg már nem fog. nagyon csípi neki mikor bekenjük már retteg ha közelítek... :cry:
már annyit sem eszik mint tegnap, reméljük holnapra jobb lesz 1 fokkal.
fertőtleníteni fogom a játékait, igen én is.
snooopy

Sziasztok!
Hú Orsi, nem is hallottam még ilyen fertőzésről. Szegény Koli, nagyon kellemetlen lehet neki? Nem csoda hogy nem akar enni. És hogyan lehet az ilyet elkapni?

Lilit ma 6-kor hallottam dünnyögni, n7-kor állva várt a kiságyban. Próbáltam elaltatni de nem ment, így öltözés, reggeli és most alszik. Utána meg megyünk be a városba, vásárolgatni egy kicsit. Szeretncsére egy helyen vannak az üzletek ahova menni akarok, uh. még babakocsit sem viszek.

Egyébként megint (leszámítva hogy 9-kor felsírt, de nem kelt fel, na meg 3.50-kor) percre pontosan éjjel 2-kor állva várt a kiságyba. Persze ilyenkor peluscsere, ivás és fél óra bentlét, mert igen kimegy az álom a szeméből.

megyek megnézem mi lesz ma a kaja, hátha gyorsan főznöm kell valamit Lilinek míg alszik, hogy legyen ebédje ha hazajövünk....

KépKép
domidina

Edina, doki szerint bárhol el lehet kapni, főleg ha hajlamos rá! meg most, h fogzik, többet nyúlkál a szájáb a kelleténél, ezért is kaphatta el. ugye mindent megfogdos, ha vásárolunk minden érdekli... odamegy, tapizza... ez van, remélem hamar rendbejön.
snooopy

Szegény Kolos! A láza is ettől volt? Gyógyuljopn hamar!

Nekünk is jó éjjelünk volt most, de még mindig köhög, úy néz ki ez az ambroxol-spiropent variáció sem jó neki, elég idegesítő. Mivel nem javult holnap viszem vissza. A prevenre már rá sem kérdezek.

Momos, köszi a recepteket, nekem nagyon szimpi mind, ma próbálkozok is az egyikkel! :)

Lili fél7kor kel és fél9kor már alszik is???? Durva! Levi már jó régen csinált ilyesmit! (idő-arányra gondolok)

Húú, nekünk a pempers nagyon rossz volt! Itt a bababoltban lehet kapni berni vagy pufi nevű pelust, nagyon jók és 43-45ft. Éjszakára azért én is liberót adok.

Tina de jó neked, hogy csak most kezdte Dávid az akaratosságot! Levi már sajna régóta az! Yzokta a fejét is a falba/földbe verni ha vmi nem úgy van ahogy ő akarja! :shock: :? :roll: :x
Aranyos mostanában, rájött, hogy mennyire szeret a meztelen bőrömhöz bújni. Olyan édes-boldog fejet vág olyankor! IMÁDOM!!!! :)

KépKép
kora

szegeny kis koli, en mar egy aprobb holyagocskatol a szamban is ki tudok bukni!
szajpenesze aliznak is volt, fura mod abban a korszakaban, amikor meg csak szopcsizott, es mindig mindenet fertotlenitettem, a mellemet is tisztogattam szopcsi elott stb. ugyhogy utana ezt abba is hagytam, borisznak meg el se kezdtem.
bar azert egy egy evesnel fertotleniteni mindent, amit szajaba vesz...hm. mobiltelefon, tavkapcsolo, habvero, anya fogkefeje, tudfurdos tubus, wc-papir-guriga, netalan wc-kefe:-)...jo nagytakaritas lesz az!

feltettem a mai baba-mama menut, hatha vkinek otletet adok, piritott(resztelt) csirkemaj parolt borkkolival (multkor kukoricaval es borsoval kapta, most varialok) es tort krumplival, meglesz a heti vas es folsavbeviitelunk.

Kép
Kép
momoska

kora,
en az ambroxolt nem adnam hosszan...horghurutnal neha meg art is, foleg, ha az altala felszakitott nyak nem tud urulni...meghat egy horghurutnal alapbol ne varj 1-2 nap alatt gyogyulast...borisz megkapta a prevenart, mikor meg kohogott (bar akkor mar csak reggelente, ebredes utan), jovo heten kapja a 2.-at, az mmr meg emiatt tolodik gondolom husvet utanra.
[quote]
írta:
Levi már jó régen csinált ilyesmit! (idő-arányra gondolok)

ezt hogy erted kora? nem alszik 10 orat vagy sokkal tobbet ejjel???
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2009.03.05 13:26-kor.

Kép
Kép
momoska

naaa nagyon finire sikeredett ez csirkemaj ma, k is dobom a kisherceget, ha o nem ertekeli, mert nekem nagyon izlett, meg az xl-es balcsi szelcsi is utana.

fujj undorito egy ido van...., pedig boltot meg kell ejtenunk, meg aliz kiszabaditasat is.

Kép
Kép
momoska

Én is ma vetettem apával májat! Egyenlőre mélyhűtő, hétvégén sütés. Én ma a sonkás-brokkolis-tejszínes variációt próbálom. Remélem bejön majd neki.

Igen, más is mondta, hogy az ambroxol nem olyan jó. Mindegy, én adtam lelkiismeretesen mindent, azt mondta szerdáig jelentős javulás és semmi :( , igaz ma nem adtam neki egyiket sem. Így kapta 5 napig.

Orsi most kapcsolok! Akkor Levinek csak mázlija volt eddig? (PL kukából fogyasztott krumplipüré)

KépKép
kora

Sziasztok!

Én sosem fertőtlenítettem/tek túl mindent. Egy ismerősöm 3 hónappal fiatalabb terhes volt és még a kiságy rácsait is lefertőtlenítette, mert azt mondta a védőnője...
amikor szájpenésze leltt Esztinek már nagyobb korában,akkor viszont én is lefertőtlenítettem játékokat, evőeszközt/cicit.

Én ma parad.levest és krumplis tésztát főztem, nagyon bejött a kisasszonynak!
hm, májat már nagyon rég ettünk...na,majd jövőhéten.

Kora, Eszti is a múltkor fedezte fel, hogy a ruha alatt anya bőre van...kíváncsi leszek nyáron milyen lesz!én már alig várom,hogy kis sortban és trikóban legyen, meg fogom zabálni!!!!de legalábbis egyfolytában puszilgatni fogom!!!

Jobb már Kolinak?

Timi
KépKép
Kép
verti

sziasztok!

Kora,
idő-arány, úgy godnolod hogy sokat alszik? És nemhogy f9-től, de ő már 8-kor alszik, és ha ezt nézzük, akkor tul. képpen a mennyiséggel nincs baj, és nem csoda hogy korán kel, hiszen korán is fekszik.

A mai éjszaka nem volt valami jó, 3x keltem, (megint volt időszak amikor 1-1,5 óránként kelt ) 2x fölsirt. Nem tudom ez a nappali 2x-i alvásnak tudható-e be. Mindenesetre ma csak 1x fog aludni. Kíváncsi leszek.

Csajok, egy kis segítség kellene, Tina hátha te is tudsz valamit tanácsolni.

Tudjátok meséltem már hogy az unokatesóm kislánya 6 hónapos és eddig ferdén tartotta a nyakát amire azt mondták hogy meg van húzódva az izom és tornáztatni kell, majd elmúlik. Még Momoska is említetted hogy Alíznál is volt ilyen.
Na most hogy voltak vizsgálaton az állítólagos nagy feje miatt! kiderült azért tartja ferdén a fejét mert gerincferdülése van. És ferdén tartja az egész testét.
Eddit csak 4x voltak ortopédián vele, többször látta házidoki és SENKI nem vette észre nála a ferdülést. Hát ez felháborító, mennyire nem törődnek az orvosok a gyerekekkel, nem figyelnek oda. Kérdeztem is ezt tőle, hogy eddig nem vették észre, mert ez nem egyik napról a másikra alakul ki.
Az ortopédián csak a nyakával foglalkoztak. Állítólag vizsgálják is az esetet.
Most szegény nem tudja hogyan tovább, mi lesz ha meg kell műteni. Az tanácsolták neki, mindent hagyjanak a gyereknek amit ő akar csinálni, ne erőltessenek semmit (eddig 4 hónapig toráztatták a nyakát, persze üvöltött közben, mert fájt neki, és nem kellett volna!) mármint a mozgásban. De konkrétan nem mondták meg mi az ami jó a gerincének és mi nem.

Igazából elég tanácstalan, már azt sem tudja hogy fogja meg.

SZerintetek hova kellene neki fordulni, szakorvos, valami jó orvos tudtok ilyet?
Teljesen el van keseredve. Persze mondtam azt is neki ne hagyja annyiban a dolgot, mármint a kivizsgálást. Igaz ez nem oldja meg a helyzetet, de..

Bocs hogy ilyenekkel terhellek benneteket, de hátha van valami ötletetek.

KépKép
domidina

jóreggelt,

hát mi egy szar éjszakán vagyunk túl, volt, h félóránként nyüszögött egyet, nagyon nyugtalanul aludt. ösze-vissza forgolódott, ilyenkor simiztem a hátát, énekeltem neki.. legyne már vége!!!!!!!!!!!!!!!!!!

az a legszörnyűbb, h semmit nem bír enni. :cry: amikor mi vacsizunk, vagy eszünk narancsot amit annyira imád, látom rajta, h kérné, h éhes... de mikor odanyújtok neki. pl. egy darab sajtot, már hátrál és elkezd sírni. kéretdzkedik az ölembe, szorítja a nyakam... alig lehet letenni. :cry: már a gatya is lötyög rajta, szorosabb kell húznom a pelusát. nem tudom hány kg, de lefogyott. azért a lábán a hurkák még megvannak! :lol:

Edina, hát én nem tudok semmit javasolni. fogalmam sincs hova kéne fordulni.
snooopy

Sziasztok!

Orsi sajnálom a nehéz éjszakát és azt is, hogy Kolos beteg. Gyógyuljon meg hamar, sok-sok gyógypuszit küldök neki!!! Ilyenkor azért jó, hogy van tartalék, amiből le lehet adni. Kicsit nem esznek, és máris 1-2 kilót fogynak, ami persze már nagyon látszik. :( Gyors jobbulást neki.

Edina, sajnos nem tudok hozzászólni ehhez a témához. Hol állították fel ezt a legutolsó diagnózist? Esetleg a Ortopédiai Klinika?

Kép

Kép

háromszéki

Nagyon jó! Levi most törölte i amit írtam az utolsó betűig! :evil:

Edina ez nagyon durva, hogy eddig erőltették szegény babánál a mozgaást most meg kiderül nem is volt neki jobb! Sajnos nem tudok segíteni, ne haragudj!

Lilinél igen csodálkozom az időn. nekem furcsa, hogy a keléstől számítva másfél-két óra múlva már alszik is. Lehet csak azért, mert Levi soha nem volt nagy alvó főleg nappal, bár egy időben mintha csinált volna ilyet. Én elég későn fektetem, mert nem hajlandó előbb elaludni. Lili mikor?

Juj szegény Koli!!! El tudom képzelni neked is milyen rossz Orsi! Gyógyuljon hamar!!!!!! Tényleg még szerencse, hogy van miből leadni, ha gyógyult lesz biztos hamar visszaszedi. Hogy látod javul azért az ecsetelőtől?

Nálunk szerencsére nyugis éjszaka volt, legalább akkor nem köhög. Azért már tényleg túlzás, hogy már lassan 2 hónapja köhög és semmi nem jó neki!! :x

KépKép
kora

Kora, a korai kelés miatt alszik el Lili olyan hamar. Néha Ancsi is 7 előtt kel, na olyankor már 9-kor alszik. Egyébként 2-3 óra föntlét után alszik el.
És neki is kell még a napi két alvás. Igaz este f9-9 között altatom el.

Kép

Kép

háromszéki

Edina, dévény torna!!! megkérdeztem, többen is ezt javasotál másik fórumban, segített sokuknak!
snooopy

Tényleg Orsi, igazad van, én is csak jókat hallottam róluk. Nagyon jókat.

Nálunk ma sárgaborsó főzelék van oldalassal, a héten volt még zellerfőzelék kolbásszal és rakott kelbimbó.
A zellerfőzelék az nem jött be egyik gyereknél sem, de pl. Geri a kolbászt sem szereti, soha nem ette meg (pedig házi és nagyon finom), Ancsi pedig teljesen oda van érte. :D

Kép

Kép

háromszéki

Évi ebből is látszik Levinek mennyire más ritmusa van. Ő is este kilenckor fekszik, általában 8kor kel (bár ez 2 napja negyed8, fél8). Simán bírja egyig, alszik általában másfél órát és este 9kor rendszerint még semmi fáradság jele...nem tudom honnan veszi ezt. Mi Rolival nagy alvók vagyunk. Illetve lennénk ha hagyná. 8) Bár ezzel most így ki vagyok békülve. :)

Nálunk ma sült máj lesz krumplipürével. A tegnapi brokkolis cucc nem nagyon jött be a büdös kölykének pedig nagyon finom lett. Csak akkor evett belőle amikor látta, hogy nagyon morcos vagyok, hogy semmi nem tetszik neki mostanság. (persze a házikolbász neki is fini. :wink: ) Zellerfőzeléket nem ismerem, én levest szoktam csinálni, de gondolom nagy különbség nem lehet.

Én nem ismerem a dévény módszert. :oops: :oops:

KépKép
kora

Én sem ismerem, csak sokat hallottam róla, Dévény Anna is sokat beszélt a rádióban (gondolom tv-ben is). Ő a módszer "anyja", már elég idős.
Sok orvos még ma sem ismeri el, a sok sikerük ellenére. Mintha egymás ellen lennének, nem egymásért :(

Kép

Kép

háromszéki

Kora valszeg van összefüggés a ritmusuk és az alkatuk között. Hiszen Ancsi alszik este 9-től reggel 7-ig, aztán még 2x másfél órát. Így aztán jobban is hasznosítja a szervezete azt a táplálékot, amit elfogyaszt. Igaz, a fönt léte alatt elég pörgős, de gondolom Levi is ilyen :)

Kép

Kép

háromszéki

köszi a válaszokat még a nemlegest is. Dévény torna? Nem ismerem de majd utána nézek.

Lili már elég nyügös, álmos, de nem altattam el délelőtt! Szeretnék átállni az 1x-i alvásra! Bár most elvan valamivel

Úgy van ahogy Évi írja, azért alszik, ill. aludna el hamar, mert korán kel! Persze nem magától alszik el, hanem elaltatom, de nem tiltakozik ellene (bár soha nem szokott, megyünk aludni és tudomásul veszi). Ja és 8-kor már alszik.

Na megyek mert fől a levesem, melegítem Lili kajáját, eszik aztán rakom le.

Olyan gyönyörű idő van, süt a nap, 16 fok, Lilinek meg fő a lába a bundás cipőben.

KépKép
domidina

http://www.deveny.hu/

http://www.deveny.hu/index_1022.php?forum2_topic_id=24

http://www.dsgm.hu/

Ezeket a linkeket találtam, szerintem találsz használható infót. Biztosan van dévényes masszőr Dunaújvárosban is. :)

Kép

Kép

háromszéki

hát, egy kis husleves meg pár tészta belement, de ezt reggel 9óta próbálom. félóránként odaültem vele az asztalhoz, pár kanállal evett, majd kapaszkodott a nyakamba, h menjünk innen. :wink:
most aludt el...

nálunk ma húsleves, és brassói volt.

én sme tudom semmit a dévény módszerről, nekem is csak úgy ajánlották. de próba szerencse...

Lili jó korán elalszik. K 9-kor altatom, de ekkor is én rakom be ágyba, ő még virgonckodna. még most is, h beteg.

tényleg szép idő van, mármint meleg, csak olyna borús. délután mennem kell vásárolni.
snooopy

Itt nagyon szépen süt a nap.
Nemrég ébredt Ancsi, ebédelünk és megyek is ki vele, amíg tart a napsütés. :)

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok!

Edina!
A Dévény-féle módszerről már hallottam én is, és állítólag elég jó. Mikor még dolgoztam elkezdtek szervezkedni, hogy legyen itt a városban is, ha máshol nem valamelyik óvoda tornatermében. Jövő héten kedden találkozom a munkatársaimmal, majd megkérdezem őket, hogy áll a helyzet, meg röviden elmondom nekik az történetet, persze név nélkül. Hátha tudnak valamit mondani.
Még ami eszembe jutott az az úszás, persze olyan ember irányítása alatt, aki ért hozzá. Itt a városban szombatonként van babaúszás. Ők is itt laknak?

Orsi!
Sajnálom, hogy Kolos beteg. Folyadékot azért iszik? 1-2 alkalommal nekem is volt ilyen fertőzésem, tényleg nem kellemes érzés. :(

Dávid tegnap 2x is kelt szopizni, pedig az előző 2 éjszakát átaludta. Már kezdtem reménykedni. Ő kb. 8-tól reggel 7-ig alszik, persze közben szopizik és meg-megébred. Nappal 1x alszik, kb. 1,5-2 órát.

Megjártuk ma délelőtt az élményfürdőt. Mivel Dávid nem sokat volt ilyen nagy medencében elsőre eléggé zokon vette, hogy csak úgy lebeg a lába a vízben. Leültünk egy sekély részre, ahol megtudott állni és úgy elvolt, de csak akkor, ha legalább egyik kezemmel fogtam.

Kép
Kép
tina82

Dávid aranyos lehetett ahogy megszeppent! :) Belejön biztos. Bár leht te írtad, hogy nem rendszeresen akarod vinni...

Közben olvastam egy másik topikban, hogy egy csajszi elvitte a babóját erre a tornára és már 1 alkalom után látszott javulás. Igaz ha jól értelmeztem ott nem volt olyan komoly dolog...nem találtam a konkrét leírását.

Évi igen-igen enyhén szólva Levi is pörgős, volt idő amikor komolyan elgondolkoztam, hogy esetleg hiperaktív. Aztán rájöttem hülye vagyok, csak nagyon eleven. Az biztos, hogy Ancsi jobban hasznosítja a kaját, sokkal jobb húsban van ahogy elnéztem! :D

Úgy sajnálom Kolit! Gondolok rá sokat.

Itt 1 percig nem sütött a nap, sőt egy kicsit esett is. :(

KépKép
kora

Most értünk haza, isteni tavaszi idő van, a napon a sapkáját is levettem, annyira melegen sütött.
Csak azért jöttünk haza, mert elálmosodott, aludnia kell még egyet.

Kép

Kép

háromszéki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?