Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsuzsi!
Gratulálok a hatalmas csajszihoz!!! :D

Cic, Ilgya!
Nagyon szépek a gyerekeitek!!!

Csajok!
Segítsetek!!!
Zsombinak 3. napja nincs széklete! Tudom, anyatejes táplálás esetén ez elfogadható, de eddig minden nap volt neki 3-4×. Azt is tudom, hogy egy idő után ez a szám elkezd csökkeni, de ilyen hirtelen, hogy egyik napról a másikra nincs semmi?? :? Szegényt nagyon bántják a szelek is, és eddgi úgymond szagtalan volt a pukija, most pedig nagyon büdi. Mintha ott lenne a kaki a bélben, csak nem jönne ki, és ettől lenne büdi szagú. Próbáltam hőmérőzni, de semmi, meg maszíroztam a végbélnyílás körül neki, de az sem használt. Aztán a hasát is masszíroztam, meg a lábát is felhúztam neki a pocijához, de semmi. Szerintetek vegyek szélcsövet, vagy meddig lehet várni? Annyiban aggaszt a dolog, hogy rengeteget pukizik, ami úgy látom kényelmetlen neki, és hogy büdös is :( Kaját nem változtattam, max annyit, hogy ettem milka szaloncukrot. De csokit előtte is ettem, mégsem volt semmi baj. Szóval kissé ideges vagyok, és pont most karácsonyra, amikor doki sincs :(
Ja, a kamillateán gondolkodtam, lehet, hogy adok neki....

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok,

Zsuzsu,

Gratulálok a Fanni babához, aki végre megérkezett közénk!!!!

Ilgya,

Nagyon tetszett a személyes születéstörténeted, és attólmég szebb, hogy így írtad meg.:)

Mindenkinek kívánok Boldog Békés Karácsonyi ünnepet!

Egyébként tegnap este Daninak megvolt az első másfél órás kocsiútja haza a nagyiékhoz, és végigaludta, örömömre.:)
Lehet hogy én a kicsit túlaggódós anyuka vagyok??? De nagyon szeretem, olyan ennivaló...

csernusn

Sziasztok!

Ilgya: nagyon tetszettek a képek és, ahogy leírtad.:) Gratulálok mégegyszer!

Zsuzsu: nagy-nagy gratula Fanni babához.:)

Olyan jó olvasgatni...bár már én írhatnám, érzehetném ezt.:)

Most egy darabig nem tudok, írni, de amint van vmi értesítelek titeket.

ÁLDOTT, BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT SZERTNÉNK KÍVÁNNI NEKTEK.

Ma 10 napos várakozásban..

Sok puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Kata!
Úgy konkrétan nem volt bajom senkivel,de minden megváltozott a két évvel ezelőtti állapothoz képest...

pl.
Nem sikerült szopiznia rögtön a picurkámnak,és hiába mentem segítséget kérni az osztályra,megígérték,hogy kijönnek,aztán simán elfelejtették...ez még hagyján,mert én,mint kétgyerekes "tapasztalt" anyuka megoldottam egyhamar a próblémámat,de mellettem volt egy lány,aki az első kisbabáját szülte,és sokat kínlódtak,állandóan sírt a kicsi,aztán már az anyuka is,mert fájt a melle,jöttek a rokonai,aztán folyamatosan oltották,hogy nincs elég tejed,éhes az a gyerek,akkor szidták a kórházat,hogy nem adnak pótlást,miért éheztetik azt a gyereket??? :(
Én sétáltam vele fel alá a folyóson,hogy tudjon pihenni az anyukája,és persze a többiek is. Amikor fél éjszakát átordibálta,és senki nem hallota meg,pedig zeng az a folyósó rendesen,akkor már én voltam mérges.Szegény anyuka már nem mert menni hozzájuk,aztán addig mondtam neki,hogy elment és akkor elvitték a babáját,mert nagyon fáradt volt..
A pelenkázást nem mutatták meg, a köldök ápolást úgy szintén,én kértem meg az egyik csecsemőst,hogy ugyanmár jó lenne...

Szóval segítettek is meg nem is....

A reggeli vizit sokszor abból állt,hogy bejött a doki,megkérdezte Mindenki jól van? Igen? Akkor viszlát és elviharzott.Persze előtte kizavarta a látógatókat....

Na persze voltak alaposabbak is, ott pedig az volt anyuka tegnap szült? Huzza le a bugyit és mutassa meg a sebet,ott az ágyon görnyedve kellett mutogatni a gátsebet mindenki szeme láttára....

régebben sokkal jobban odafigyeltek az emberre. Biztos a karácsony is közrejátszk meg a kórház átalakítások miatt sokan izgulnak,de akkor is nem rajtunk kéne csattanjon.A szülésem gyönyörű élmény volt,de a kórházi benttartozkodásomról csak rossz élményeim vannak.
ilgya1

Sziasztok!

Zsuzsu
Gratulálok a babához!

Brigó
Próbáld ki reggel éhgyomorra a cukros kamillateát, nekünk bejött. Amikor nem használt, akkor kúpot adtunk, de már nem emlékszem, hogy akkor mennyi idős volt.
Még valami, biztos mindenkinél más, de amikor szoptattam és ittam sok narancslevet, akkor mindig kakilt.

Ilgya
Nagyon szép a születéstörténet, még bőgtem is rajta.

Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva

Sziasztok!
zsuzsu:
Gratulálunk a kicsi lányhoz!!!! Ezek szerint a karácsonyt bent töltöd a kórházban! Na de sebaj, soha rosszabb karácsonyt!!! :)

Szerintem én is tágulok, és érzem, hogy a Manónk megy lejjebb! 2 napja hasmenés is van, tisztulok!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ilgya, nagyon tetszik a szüléstörténeted, azért nem semmi, 6-7 ujjnyival menni be! Irigykedem, és próbálok példát venni Rólad!
Rékababa nagyon aranyos, olyan kis nyugisnak néz ki.

Ági, jujj, de izgi!

Brigó!
Mi Zitával a Gripe Watert ittuk a hasfájás miatt, ez "angol víz", kapormagolajat tartalmaz, és ettől volt mindig kaki is. Drogériákban, patikában lehet venni. De áll. anyatejes babáknál van, hogy 1 hétig sincs kaki.

Zsuzsu,
gratulálok a babához!

Nem tudom, leszek-e még, ezért
BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1166941852.22.gif[/img

nika70
Salgótarján

Kép

nika70
Salgótarján

Tinu, a dokim BB, a szülésznőm Kata.

Kép
szdorka

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!

Kép

Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva

Sziasztok!

Éva, Tünde!
Köszi a választ! Sajna kaki még mindig nincs, pedig kapott kamilla teát. Infacolt meg egyébként is kap, mert hasfájós. Na, még a mai napot megvárom, de holnap felhívom az ügyeletet, hogyha vmi probléma lenne, akkor annak mik a tünetei.

Tünde!
Beelőztél, én is ezt a képet szerettem volna feltenni :)

Ezúton kívánunk mindenkinek békés, boldog karácsonyt!!!

Kép

Zsombi, Jázi, Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó!
Nálunk anno csak a szélcső segített. Sokan idegenkednek tőle, de segített. Utána mindig olyan kis hálás arca volt. És egyáltalán nem lehet hozzászokni, ez hülyeség. Próbáld ki.

Én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!

Na, valaki bevállal egy karácsonyi babát?

Pusz, cic
cicmerák

Sziasztok!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!

Kép
Kép
tinu

MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT!

Nem tűntem el, folyamatosan olvastalak benneteket, de semmi értelmeset nem tudtam írni, ezért a háttérben maradtam.

Ma jöttünk haza a kórházból, ugyanis de. 20-án megszületett Lilla,2600g, 54cm, 16.10-kor. Nem volt vészes szülés, féltema kórháztól, de pozitívan csalódtam.Azért jó itthon lenni!

Nagyon fáradt vagyok, próbálok aludni a következő szopiig.

Jó éjt!

Réka
Vendég

Réka, gratulálok, és írjál, biztos vannak neked is jó gondolataid, vagy csak éppen vmi kis örömteli mondanivalód!

Kviki, hogy vagytok? Már biztos hazamentetek a kórházból!

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Réka, gratulálok a babához! Írj egy picit többet a szülésről, meg én fényképekre is kíváncsi vagyok :lol:

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt!

Kép
szdorka

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Mágnes, hajrá!!!

KépKép
felixanyul

Sziasztok! :D

Most csak azért jöttem, hogy Boldog karácsonyt kívánjak mindenkinek.

Amint lesz egy kis időm, megírom a szüléstörit, s egyéb élményeimet. S persze képet is teszek fel!
Amúgy jól vagyunk, kislányunk gönyörűen fejlődik, ügyesen szopizik, tejem is van rengeteg - remélem így is marad. A kórházból 3 naposan jöttünk haza 100 g súlyveszteséggel, azóta is csak gyarapszunk :lol:

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen telnek az ünnepek. MI tegnap egész nap a konyhában voltunk, de legalább nem kell most főzni 2-3 napig. Csináltunk húslevest, aszaltszilvával töltött pulykamellet rizzsel és zöldségkörettel, citromos halat krumplipürével, sült húst baconos burgonyával és tejszínes-gombás-póréhagymás öntettel. Meg csináltam még somlóit, a bejglit viszont vettem.
Nagyon jól sikerült a tegnap este először négyesben. Tök szuper ajándékokat kaptam, Jázi pedig nagy élvezettel bontogatta az ajándékokat, Zsombi szegénykém még nem sokmindent reagált le a dolgokból. Majd jövőre.

Természetesen magamra nem jutott semmi idő, így se kifestve, se hajmosás :(
Ja, és tegnap végre volt kaki, szép aranysárga, krémes állagú, remélem minden oké.

Pár kép:

hárman
Kép

Jázi
Kép

Jázi
Kép

Zsombi és az ajándékok
Kép

Zsombi szerkója
Kép

Jázival
Kép

Zsomborral
Kép

Gyerekek
Kép

Bocsi, ha sok lett.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!
Még mindig egyben, ma voltam ctg-n, szuper lett. Féltem, hogy megint elalszik, és akkor bent tartanak, de így kaptam még egy napot ajándékba. Mindent összepakoltam, és készen állok a holnap utáni bevonuláshoz.. Remélem nem vegetáltatnak bent sokáig, nem szeretnék szülés eéőtt még 2 hetet bent feküdni...

A karácsony szépen telt, fura volt, hogy apával és pocakossal, de szülők nélkül. Egyben jó is! :) Apa nagyon sokat segített, pl. először díszített fát! Együtt sütöttünk:)
Panna már kapott egy csomó ajándékot, nagyon furcsa volt.:)

A táblázatot ismét frissítem, a lebabásodottaknak nagy-nagy gratula, és kis irígykedés :D

Sziszike! Mi lesz már?????

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kép Apával és Pannával

[/img] Kép Kutya és ajándéka :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ági, azta, nincs is nagy pocakod! :)

Brigó, ez a kislegény tök sokat változott, nagyon helyes!

Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Hát mégsem tudtam jönni az elmúlt két napban, de most :)

Réka, gratula a babához, és gyere hozzánk gyakrabban, meg kérünk képeket, és ha van kedved, szüléstörténetet is írjál :)

Brigó, örülök, hogy megoldódott a kakiprobléma!

Sziszike, Mágnes, ha jól látom, Ti jöttök, sorry, ha kihagyok valakit, drukkolok!!!

Brigó, Cic, tök édik a képek :)

Ilgya, a szüléstörténet nagyon tetszett, tök megható volt! és szerintem is tök jó, hogy ilyen személyesen megírtad :)

velünk minden ok, épp iszom az első málnalevélteát.... ugye egy kiskanyálnyi egy csészébe? én mézzel iszom, nem tűnik borzasztónak. és napi 3 csésze, ugye?

A lakás tök jól alakul, apa összeszerelte az összes gyerekbútort, de a kiságyban még állnak az üres dobozok, meg ruhászsákok. Holnap kimossa apa a szekrényeket, aztán indul a babarucimosás, pakolás, meg fotó persze :)
Szerintetek az jó, ha Perwollal mosom? mégsem az erős ariel, és egylőre szerintem külön fogom az első hónapban....
még a kórházi tatyim sincs kész, de az is a közeli tervekben szerepel.
De mivel méhszáj tök zárt (szerdán), hasam fent, zéró keményedés, ezért még nem úgy tűnik, hogy baba lenne. :) csütin megyek megint CTG-re.
és én is kezdek néha pánikolni..... milyen lesz, meg még kéne idő, stb.....

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: mivel nekem is aktuális, megnéztem a neten és mindenhol mást írnak (csakúgy, mint a gátmasszázsról), hogy mikor kell kezdeni a málnalevéltea ivását és hogy mennyit kell belőle meginni. Én önkényesen úgy döntöttem, hogy szerdától fogom inni és napi két csészével (1 teáskanál cucc kb. 3 deci vízben). Én kicsit félek is, hogy nem indítja-e meg hamarabb a szülést, mert nem szeretnék hamarabb szülni a kiírtnál (vizsgáznom kell). Ugyanakkor reménykedem, hátha megindítja kicsit a bélmozgásom és akkor rendbe jön az aranyerem. :roll:

Kép
Kép
tinu

Winnie, Tinu, nekem a dúlám (aki diplomás szülésznő is) a 34. héttől javasolta, hogy igyam a málnalevélteát (igaz, az előzményem miatt, hogy Zitával nagyon nehezen és lassan tágultam). Mondjuk istenigazából én is ma este kezdtem el inni, mert már nem használom a sprét, amit a keményedésekre kellett. Azt mondta a dúlám, hogy a szülést ez nem indítja be, attól nem kell félni, hanem amikor idő van, akkor könnyebben megy a tágulás, mert "csak" felpuhítja a méhszájat.
Én napi 2 csészével iszom majd.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Tünde!
A fülhőmérőknél fontos a kupak, ha kell. A dimarsonhoz nem. Másrészt ki kell egyenesíteni a hallójáratot, hogy a mérőfej pont a dobhártyára nézzen. Ez csecsemőknél a fülkagyló hátrafelé húzásával, felnőtteknél a fülkagyló hátra és felfelé húzásával érjhető el. Célszerű egészséges családot véigmérni, gyakorlásul és az értékeket feljegyezni, hogy tudjuk a betegséget mihez viszonyítani. Piciknél az is gáz, ha nem fér még a fülébe az érzékelő. Zita már nem ez a kategória.

Brigó!
Hogy Zsombi milyen hajasbaba!!!! :D . Akartam írni, hogy a széklethiány valóban lehet természetes is, de ez nem szabad, hogy panaszt okozzon a babának. Akkor inkább jelenthet bajt, ha bántja a babát.

Ilgya!
A szüléstörténeteden nem pityeregtem, viszont elkezdett a tej dőlni a cicimből.... :D

Mágnes!
Egyszer emlékszem kérdésre a felrakható dolgokat illetően, arra azt írtam, hogy nyugodtan használjatok minden anyagot, ami a billentyűzetem alól került ki. Ha mégis elkerülte a figyelmemet a kérdés, akkor most ismét kijelentem, hogy csak nyugodtan tegyétek fel. Végülis most is fenn vannak a neten és mindkettő rövidített verziója volt már a kismamában. Nagyon titkolni őket nemigen tudnám.... :D
A kórházasdihoz sok szerencsét! Nehogy úgy járjatok, mint én, hogy a babó annyira maga akar dönteni, hogy az utolsó éjszaka vehemensen kinyilvánítja akaratát... :wink:

Zsuzs és Réka!
Gratulálok! :D :D :D
Minden szépet és jót mindahányótoknak!!!!!! :D

MINDENKINEK MÉG BOLDOGABB KARÁCSONYI NAPOT, HOLNAPRA!!!!!

Most elkezdek szüléstörténetet írni...

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!

A 2006 tavaszi babásoktól vagyok.
Van egy üveg Urtica Urens D6-om a kis golyós fajtából, ami nekem már nem fog kelleni. 2x használtam össz-vissz és nagyon jó volt. Az üvegben még kb 4 anyukának elegendő golyócska van.

900 Ft körül mozog az ára. Én 500 ért adom.

Akár többen el is tudjátok osztani, ha van tiszta üvegetek.

Üdv:

Eszter
Kép
Kép
vok

KEDVES KISMAMÁK, MAMÁK ÉS MOT!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK, ÉLVEZZÉTEK MÉG KI EZT A SZÉP NAPOT, AZÉRT PIHENJETEK SOKAT, ÉS CSAK ÓVATOSAN A SOK ENNI-INNIVALÓVAL!
Vendég

sziasztok!

megint épp málnalevélteát iszom. képzeljétek, nekem így mézzel kifejezetten izlik :) vagy, annyira beállítottam magam arra, hogy borzalmas lesz, hogy már meg sem kottyan.
én is napi 2-3 csészényit fogok inni, mikor hogy jön ki? és meddig kell áztatni?

a mosással kapcsolatban még egy kérdés, ez is volt már régebben, úgyhogy sorry az ismétlésért, csak most lett aktuális, hogy hány fokon? mehet a 40, vagy inkább melegebben?

Apa éppen fordult még egyet a másik lakásból, újabb adag cucc lent. Én meg vasaltam egy hatalmasat, és most megérdemelt pihenésemet töltöm :)

Kisficánkánk meg ma reggel is kéjenckedett, kidugta a lábiját és hosszan hagyta magát simogatni, közben fészkelődött :)

snoopy, várjuk a történetet :)

további jó karácsonyozást mindenkinek!

KépKép

KépKép
winnie27

és még egy kérdés, szerepelt már, csak valahol nagyon előrébb, fel tudjátok rakni még egyszer (Tünde, szerintem te raktad föl anno), szóval a homeos szereket meg adagolásukat szülés alattra.

Köszi szépen

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!
Így utolag is mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok! :lol:

Zsuzsu
Gratulálok a babához!

Ilgya
Én is megkönnyeztem a szüléstörténetedet, nagyon szép volt.

Mágnes
léci utoljára tedd fel a honlap címét és elmentem a kedvencekbe, de soha nem találom.
Nem tudom, hogy a homeos doksit sikerült-e feltenni, mert már kétszer is elküldtem, nem tudom megkaptad-e.

Félixanyul
Bocsi de múltkor elfelejtettem válaszolni az Urticas kérdésedre. :oops: Ha jól emlékszem az volt hogy hányszor és meddig? Nekem a doki néni azt mondta, hogy első nap 3 óránként aztán lehet ritkitani, pár nap múlva már csak napi három elég. Ha valaki úgy érzi, hogy ettől van az szedheti akár meddig, de az is jó, ha a fejlődési ugrásoknál pár napig szeded és utána abba hagyod.
De ami nagyon fontos, soha nem szabad magas potenciálban szedni, mert az szárít, azaz apasztja a tejet. Szóval 9 vagy max. 15 CH-ban!!!!
De alapvetően a Snoopyval értek egyet, a szoptatás alap feltételei:
SZOPTATÁS
SZOPTATÁS
SZOPTATÁS
NYUGALOM
FOLYADÉK

KépKép
Kép
krista

Sziasztok!

CSütörtökön jöttünk délben haza. Jól vagyunk. Egyenlőre eléggé elfoglalt vagyok a baba miatt, mert szinte összevissza eszik, de majd megpróbálok jönni azért hozzátok.
Gyors teszek fel egy képet, bár ez a születése után két órával volt, azóta már tök sokat változott, majd később teszek fel frisebb képeket is.

Puszi mindenkinek, aztán ha lesz egy kis időm, majd mesélek, hogy s mind volt ez az egész szülés. Kép

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Sziasztok!
Viki!
Nagyon édes a babátok, még egyszer gratulálok hozzá!

Brigó:
A kiskrapek pedig már most kész férfi, egyébként meg tiszta anyja! :)

Tünde: Tényleg nincs nagy pocakom (ahhoz képest meg, hogy cukros vagyok..:) A dokibá azt mondta, ne számítsunk nagy babára, 3 kiló körül saccol..... mint egy hentes.... :D

Lányok na és nem utolsó sorban mot :D !
Most eltűnök egy időre, ma be kell vonulnom, Panna úgy döntött ne itthonról induljunk szülni, majd inkább a patológiáról... 3 óta fent vagyok, forgolódok, jár az agyam..:)
Remélem nem tartanak bent sokáig, és nemsokára már hármasban leszünk itthon.:)

A táblázatot megpróbálom feltenni, ha nem megy, akkor apát ugrasztom!

Snoopy:
biztosan írtad, hogy felrakhatok bármit, de amilyen szita az agyam, tuti ez is kiment belőle.. Köszi, és feltesszük!

Mindenkinek jó pihenést kívánok a két ünnep között, babásoknak sok babázást, kismamiknak pedig kitartást! (mert nekem már fogyóban.:)

www.telibabak.fw.hu

telibabak@citromail.hu , telibabak@altavizsla.hu

Ha nem gond, a szüléstörténeteket és egyebeket erre a két címre küldjétek, mert apa nehezen követi a fórumot, onnan pedig könnyen és azonnal fel tudja tenni a honlapra. Felhasználónevet is írjatok oda, és mindkettőre küldjétek, mert valamiért nem mindig érkeznek meg a mailek...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt Drágáim!

:)

Még nem sikerült teljesen feldolgoznom a termést!! )
Mágnes :)

Szorítok Nektek!!! :)

Réka :)

Gratulálok!!!

Csajok:)

Ki jár a Szent Imrébe???

Millió puszi Mindenkinek!

Ma még jövök!!!

Mi holnap megyünk CTG+UH, megnézzük a Drágaságot, bár Kedvesem nem érzett semmi "na visszafordulok" játékot!!!

mot

Mágnes, bár gondolom már nem olvasod, de drukk hogy mihamarabb halljunk rólad!!

Ruha mosás: én vettem baba mosószert és azzal mosom a gyerkőc dolgait, illetve a plüss dolgokat Perwollal, mert attól lesznek puhák. Aztán ha látom hogy esetleg azt nem bírja a gyerkőc, akkor akkor maradok a csak gyerekmosószernél.
Mosni szerintem 40 fok felett nem érdemes, az is bőven elég, és a ruha sem megy tönkre. Vasalni is bőven elég 2-es fokozaton.
Persze lehet magasabb hőfokon mosni és vasalni is, de akkor lehet hogy a követekező babának már nem lesznek olyan szépek a ruhái, vagy ha kölcsön akarod később adni, akkor már nem lesznek olyan állapotban. (én láttam már pár ismerős ruháit, hát... Nővérem viszont így mosta őket, így amiket kaptam tőle, mind olyan mintha új lenne)
Persze majd később, amikor leeszik magukat, meg makacsabb foltok vannak az megint más, de most az elején, ez bőven elég.

Dorka

Kép
szdorka

Mot, pl. én! De a táblában megtalálod hogy még ki... Miért érdekel?

Kép
szdorka

Snoopy, a te szülésed miért nincs bent a táblában?
szdorka

Zsuzsu :)

Gratulálok és nagyon-nagyon kiváncsi vagyok a császáros szülés történetre!!! :)

Kép
mot

Dorka :)

Egy nagyon kedves ismerősöm két pozitív tesztel a háta mögött (kb 7 hét lehet) érdeklődött és ha jól emlékszem jókat hallottam a Szent Imréről!

mot

Sziasztok
Nagy gratula a babákhoz. Nyomon követem a történteket.
Bocsi de nem nagyon van kedvem írni :oops:
December 8-án bevonultam a kórházba, mert vérezgettem kicsit. Dokinéni meg megijedt.... A lepény teljesen fedi a belső méhszájat és elől van. Kifogtam a legsz...bb helyzetet. Úgy volt, hogy már végig bent maradok, de szerencsére 12-én hazaengedtek. Szigorú fekvés és ágynyugalom. Nehezen bírom, de a baba érdekében muszály.
2-án megyek dokihoz és megbeszéljük a továbbiakat. Programozott császár lesz 1-2 héttel a kiírt időpont előtt. Néha nagyon ideges vagyok miatta, de utána meg teljesen megnyugszom. Már beletörődtem a csasziba. Remélem a második babával már nem leszek veszélyeztetett :lol:

pocakosok vigyázzatok magatokra, a friss babásoknak pedig sok tejcsit kívánok :P

jkzsanett

Sziasztok!

Először is gratulálok a frissen szült kismamiknak! Jó egészséget, sok-sok tejcsit és nagyon boldog órákat a babával!

Másodsorban: köszönöm a hozzászólásokat "babanagyság" és vizsgálatok terén. Én is úgy tudom, hogy a súly igazából másodlagos, a fej ne legyen nagy. És hát, a legutóbbi uh. alapján Lili buksija teljesen átlagos volt, most viszont a pocakomat nézve doki bácsi azt mondta, hogy masszív gyereknek néz ki. Persze a pocak méret se igazán mérvadó, ezt azért ő is hozzátette. :)

Ilgya!
Ne viccelj, már hogy lenne baj, hogy személyes lett a szüléstörténet! Mi más lehetne? :) Hiszen ennél személyesebb dolog nem nagyon történhet az emberrel, nemde? És így gyönyörű, ahogy van, ilyen személyesen és meghatóan. Szerintem szülésről tárgyilagosan írni csak az tud (ha tud), aki még nem élte át.

Sziszike!
Mi a fene, Snoopy után Te leszel, akit megtréfál a kisbabó? Még mindig jól érzi magát bent? 10 plusz nap? Az már azért tekintélyes ráhúzás, nem? Reméljük, azért mostmár csak meggondolja magát a kis jövevény! Drukk!

Velem egy idős pocakosok!
Hogy bírjátok? Már nem sok van hátra! Mondhatnám, már bármelyik nap lehet valami! Én egyre nehezebben mozgok. Lassan jó lenne egy targonca, vagy egy daru... A jövés-menés még csak hagyján, de az ágybéli mutatványok... Istenem, már a felülés, felkelés, megfordulás is kb. 1/4 órás mutatvány, mire valahogy kivitelezem. És néha olyan dühbe tudok gurulni attól, hogy ilyen lehetetlen-tehetetlen vagyok. :oops: :) Valami ilyesmi érzése lehet a hátára fordult bogárnak, amikor küzd, hogy végre vissza tudjon kepeszteni és újra lábra állhasson. :)

Andi

Kép
andykamama

Andyka Drága!

Hasonlókat érez Kedvesem is!! Tegnap este a Drága alhasi-szeméremdombi rugdalózást játszott!!!!

Holnap ismét megnézzük, hogy trónol a szülőcsatornán!!! :)
mot

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1167219865.84.jpg[/img]

a legjobb karácsonyi ajándék, amit kaptunk :-)[/img]

KépKép
KépKép
bunny75

Brigó,

nem tudom, h aktuális e, mi laveolacot adunk máténak.. nagyon jó :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Mot!

Hát, nem tudom, van-e esély ilyenkor, hogy megforduljon, ha eddig nem tette, de szerintem ne is foglalkozzatok vele. Persze a császár egy komoly hasi műtét, de én néha elgondolkodom rajta, hogy nem esnék kétségbe, ha császárral kéne szülnöm. Talán sokkal könnyebben túlesnék rajta, mint simán... Én bevallom nőiesen, be vagyok sz...va a szüléstől, most, hogy egyre közeledik.
Nézzétek a jó oldalát. Míg mi lehet, hogy elkínlódunk napokig, addig Ti sitty-sutty túl lesztek rajta és frissen, fitten babázhattok, mi meg esetleg jól elgyötörten nyöszörgünk majd az ágyban. :D

Andi

Kép
andykamama

Igazából csak az számít, hogy egészségesen, komplikáció mentesen megszülessen a Drágaság! Ha ehhez császár kell, hát legyen!!! :) Nagyon várjuk a Drágaságot, fokozott a várakozás, hiszen tudjátok ő egy lombik "csoda"!!! :)

Kép
mot

Anyukak, help!

Vmelyikotok felrakott egyszer egy listat, h mit kell intezni a gyerek szuletese utan, hol es milyen ugyfelfogadasi idoben, de mar nem talalom. Az anyakonyvi kivonaton, a lakcimkartyan mar tulvagyunk, a taj-kartya ma intezodik, de nem tudom, h h van tovabb. kell menni a mak-ba, arra emlekszem, de nemtom, h mit kell ott intezni es ahhoz milyen papirok kellenek. es a mak utan mi kovetkezik? help me!

KépKép
felixanyul

Drágáim!

Szavakkal nehéz megfogalmazni azt, amit egész évben kaptam Tőletek!!! Köszönöm!!! Lassan eltolom a biciklit haza!!! Már csak jövőre jelentkezem!!! Fantasztikus a csapat!!!! Vigyázzatok Magatokra!!!!!

Kép

Millió puszi!!!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!

Ha "bármi" történik igyekezni fogok net-közelbe kerülni!!!
mot

sziasztok,

Remélem a karácsony mindenkinek jól telt. Nekünk egy kicsit megterhelő volt, mert az anyukám azt hiszi csak neki van unokája és az anyóséknak nem.:(((( ebből ment a sértődés, hogy hol aludjunk, meg a többi.... Végül 22-23 anyuék, 24 osztottan a két szülő (10 perc kocsira laknak egymástól), 25-26 anyósék.
Ma meg elvileg megyünk haza.(Hála istennek!!!)

Brigó, mikor mi hazajöttünk, nekünk sem volt széklete a babának egészen 26-ig, de tegnap szerencsére megérkezett a várvavárt...:) 4 nap szünet, biztosan az idegen környezet is tette, az nem lehet????

Most egy kicsit meg vagyok lőve szopi terén, mert nem tudom men nyit eszik, ugyanis itt nincs mérleg. Hát kíváncsi vagyok, hogy hízott-e vagy fogyott, bár a combikája vastagszik.:)

Egyébként az arcocskájáról, lassan kezd elmúlni, de szerintem nem a mosószertől volt a kiütése. Persze azóta múlik, amióta kammillában fürdetjük és neogranormont kenünk rá. A párom szerint a gyógyszertári mosdókenőcs marhatta meg az arcát és a fejbőrét, mert állítólag neki is kimarta a szárazabb újperceit. Hát nem tudom, de lehet, hogy inkább nem használjuk.

Sziszike, remélem már nem sokáig kell várnod...

Brigó, nagyon szép Zsombi baba, és az a kis mellény.:) Most már úgy döntöttem, hogy én is öltöztetni fogom Danit, mert annyi szép kisrucija van, de otthonra eddig úgy gondoltam, mindek adjak rá olyan extra rucikat, ezért minig ugyanabban a lebüfizhető pár cuccában van, nem a szépekben, és így olyan mintha csak aza pár ruhája lenne.:)

Bunny, egyre több ember nyugtat meg, hogy az ő kisgyerkőcük is olyan életvitelű mint Dani.:) NEm vagyok egyedül, de jó:))))
Maté nagyon jól mutat a hordozóban.:)

A férjemtől mit kaptunk Danival karira????? Bébikengurut, hogy tudjak napközbe házimunkázni is ne csak Danizni.:))))) Na most megyek Dani babához.:)))

csernusn

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?