Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Csajok!!! :)

Tegnapi UH és CTG alapján, Királylányunk még mindig farfekvésű és nagyon jól érzi így magát!!! :)

Minden egyéb (vérvétel, méhszáj, méhlepény) rendben!!

Na, megyek visszaolvasni!!!

Kép
mot

Sziasztok!

Málnalevél tea: én nem málnalevél teát, hanem Nandu féle várandósok teáját iszom, ami szintén tartalmaz málnalevelet. Én ebből kb. 1,5 litert csinálok egyszerre, amibe 10 kiskanál teafüvet rakok, és azt iszogatom meg napközben. Ha nem zavar hidegen az íze, akkor nyugodtan lehet belőle sokat főzni, nem lesz baja 1 nap alatt.

Gátmasszázs: én kb. a 34. héttől csinálom, de sajnos nem minden nap (pedig kellene). A legnehezebb a jó pózt megtalálni volt, de mostmár abszolút profi vagyok. Én az ágyon fekszem a bal oldalamon, bal könyökkel feltámaszkodom, jobb lábam felemelem (eseleg párnákkal megtámasztom ha éppen úgy jobb), és így simán elérem magam hátulról. A lényeg ténlyeg az, hogy 1 (hüvelyk) vagy ha megy akkor több (középső 3) ujjal picit benyúlni a hüvelybe, és félkörben tágítani a gátat. Érdemes kívülről is beolajozni a dolgokat, mert az olaj puhítja a szöveteket.
Remélem hatásos lesz!

Igen, a kiíráshoz képest nekem is már csak 2hét + 1 napom van, de én még semmit sem érzek. Doki 2 hete látott, akkor kúphegynyire voltam nyílva, vagyis ez semmit nem jelent. NST-n voltam múlt héten, illetve megyek ma, de valahogy nekem nem tűnik úgy, hogy szülnék egyenlőre. Így aztán nem is vagyok még ideges attól, hogy mikor jön Márk baba.
Ráadásul tegnap még vizsgáztam, és még van egy csomó elintézni valóm, két ünnep közé is van még sok meghívásunk, így nem bánnám ha legkorábban valamikor az év legvégén érkezne...

Dorka

Kép
szdorka

Nem értem a vonalzómat, ha január 5 a kiírás, ami ugye péntek, akkor miért nem 37+6 vagyok? (mert ugye holnap leszek 38...)
Na mindegy, ezen aztán semmi nem múlik...

Kép
szdorka

sziasztok!

bocsi h megint itt belekotyogok a forumotokba, csak gondoltam segitek a tábla frissitéséhez ha nem baj..

Sleepy(bocsi ha most nem jol irtam) dori78nak dec. 12-én született meg 54 cm és 3910 grammal kisfia, Balázs.

remélem nem baj h ezt megirtam..

Csilla

Kép

Kép

Kép
kcsilla27

Dorka!

A vonalzód 37+6-ot ír: "I'm 37 weeks & 6 days old, only 15 days to go!" stb. Nézd csak meg. :)

Én voltam Mot-ék mellett a másik esélyes arra, hogy faros baba legyen a dologból, de Lili szerencsére már a múltkori vizsgálatkor befordult. Ezt megúsztam. :) Viszont tegnap voltam megint dokinál, azt mondta, így pocak alapján ítélve jó masszív gyerek lesz. :shock: Most igazából nem tudom, hogy kissé megijedjek-e, vagy ne foglalkozzak vele, hiszen a pocakméret nem nagyon jelent semmit. Hát, majd meglátjuk. Azért remélem, nem kapja össze magát a kisasszony vagy 4 kilósra...

Andi

Kép
andykamama

Szia Andi ! :)

Örülök, hogy hallak!!! Érezted amikor vissza fordult??? Mikor történt???
mot

Sziasztok!

Brigó!
Gyönyörű nagy szemei vannak a fiadnak! :D . A pöttyök meg jól elmúlnak. Hanga pöttyei brutálisak voltak, az összes csecsemősnővér toxicodermától félt, kérdezgették, hogy mit ettem. De semmit. A ronda fehér közepek kifakadtak, a pirosak meggyógyultak. Akkori időből nem is mertem képet feltenni. De elmúlt.

Ami fontos! Nem a teától lesz tejed!!!! Becsiszó. Ha abbahagyod az ivását, de ugyanannyi folyadékot iszol pluszban, mint amennyi teát ittál, és a szopizási gyakorlaton sem változtattok, akkor ugyanannyi tejed lesz. Még ha parázol a hiánytól, akkor is. Idegeskedéssel a tejleadó reflexet meg lehet gátolni (a tej meg vala termelve a ciciben, csak nem jön ki), de ne tedd!

Tünde!
Szegény lányod. :(
Nekem borzasztó lenne tej nélkül. Alapesetben a tehéntejfehérje csak napi fél liternek megfelelő tejmennyiség után kezd átmenni az anyatejbe. Azaz ha nem lenne ilyen előzmény, akkor elsőre nyugodtan lehetne ennyit fogyasztani. Bár igaz, hogy a sokat idézett Eszter (laktációs szaktanácsadó) szoptatott lányának is minimális anyai tehéntejbeviteltől volt véres hasmenése...

Méhszáj: nyílását csak akkor érzed, ha cirka eltűnt és a pocaklakó tud lejjeb csusszanni, azt már érzed. Tapasztalhatsz tágulási vérzést, bár azt hiszem, hogy az csak kórházi szülés közben, vizsgálat hatására lehet tapasztalni, de most álló burok mellett pl nekem nem volt egy csepp vér sem a komplett szüléshez...Csak a lepény leválása után.

De ha elég hosszú a kezd a gátmasszáshoz, akkor ha benyúlsz, akkor esetleg eléred a méhszájat. És tudod tapogatni, hogy van-e nyitva. Tudnod kell, hogy amit Te érzel, azt cirka néggyel kell elosztani, hogy a szülésznői értéket megtudd. Esetleg apa...Bár szerintewm a pasik szívesen kifutnának a világból egy ilyen ötletre... :D

Snoopy

KépKép
snoopy

Kép hárman

Egy friss kép...
Snoopy

KépKép
snoopy

lejjeb=lejjebb
kezd=kezed

KépKép
snoopy

Sziasztok!!

Még mindig egyben vagyunk!

Bosszantó! :lol:

2ujjnyira vagyok nyitva, a nyákdugó 6napja jön belőlem, ált. estére.
A magzatvízem teljesen tiszta.
A baba viszont 3napja kevesebbet mozog jóval..

Remélem ez már a végét jelzi!!!

Puszi.

Kép
sziszike1000

Snoopy, én simán elvagyok tej nélkül, utálom. De persze a tejes finomságokról nehéz lesz lemondani (forrócsoki, cappuccino, csoki, sajt, vaj... :() Szerencsére nálunk véres kaki nem volt, csak brutál hasfájás és srflux 8 hónapig, plusz bőrtünet. De reméljük mihamarabb kinövi a kisasszonykám. :)

Winnie, de jó Nektek, új lakás, pakolászás. Karácsonyra készen lesztek? Hogy bírod testileg/lelkileg?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Brigo
En sem okoskodni akarok,de egy baratnonek pont most a tejelhagyas utan az jott be pottyre hogy a Lactoherbet abbahagyta.Hatha nektek is segit,probald ki,igaza van Snoopynak nem attol van a tej.En sem iszom es megis :D
Urticat napi 2* eszem,es lehet enni barmeddig,en a sajat dokinkon kivul megkerdeztem meg mast is es nem kell szunetet tartani.
Az olajat bio es gyogynoveny boltokban lehet venni.
Kapros igen ugyanaz csak kaporral.
A lazacra sutes elot teszek fuszereket+citormlet+citromkarikat+vajat es be a sutobe ,haromnegyed ora alatt kesz.

Szilvi
En sem vagyok ez az otthonulos terhesen.Ezert is dolgoztam,kb addig mint te.
Baba nalunk kap tornaztatot karira :D

Snoopy
nagyon jo a kep!

Sziszike
Hajra!

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ma reggel voltunk őssejtszerződni. Végülis hosszas tanakodás után - meg most még éppen belefér - belevágtunk. aztán persze reméljük, hogy csak kidobott pénz..... :?

Tünde, hát engem nem nagyon engednek pakolászni, meg az az igazság, hogy valahogy úgy, szégyan-gyalázat, de ellustultam. Nektek is volt ilyen? úgyhogy túl nagy kedvem nincs is nekiállni egy doboznak. Vagy ha ahhoz még lenne is, előtte ki kéne mosni a szekrényeket, na ahhoz meg végképp nincs. Úgyhogy max néha 1-1 esti vitára tellik apával, mert ő szerel ezerrel, én meg belepofázok.... ő meg nem kapcsol mindig, hogy most nagyobb a hisztifaktorom. :( de kül tökre tetszik minden, csak én most jutottam egy kicsit ilyen apátiás hangulatba, de ha jól emlékszem, más is átesett ilyenen, remélem, én is kinövöm!!! :)
Karácsonyra teljesen tuti nem leszünk kész, de 1-1 otthonos sarok már azért lesz :)

mennyi a babók normális szívműködése mostanság? Tegnap a dokinőm nekem úgy rémlett, 135-öt mért, de a kiskönyvbe 146-ot írt. Vagy rosszul emlékszem, vagy nem tudom, mindenesetre kezdek minden apróságon aggódni.....

na jó, most nem vagyok túl pozitív, remélem holnap jobb lesz, akkor apa is szabin lesz :) meg este vesz szép karifát, már várom a jó kis fenyőillatot a lakásban, az oan jó :)))

KépKép

KépKép
winnie27

sziszike, bocs, vmit nagyon felreneztem, de elore is gratula, biztos ugyes leszel es gyonyoru babatok lesz!

kataa, de ha a merleg ~50 grammokat teved, akkor honnan tudod, h meghizta-e a heti 150-200 grammot, mert az ugye nagyon nem mindegy, h 100 v 150.

krista, az urticat mennyit kell szedni egy nap? es meddig lehet szedni? ugy ertem, h nem szokik hozza a szervezet? es az tenyleg igaz, h a laktoherbhez hozzaszokik a szervezet es egy ido utan mar nem hat?

KépKép
felixanyul

Még egy kép, csak nektek :D

Kép ilyen szőrös a füle!

Snoopy

KépKép
snoopy

Andi, úgy tűnik hogy ezek szerint valamikor délelőtt frissül a napok száma (gondolom valami USA nyugati parti időzónához van beállítva, és annak alapján vált)

Mágnes, Snoopy szülése miért nincs még fent a táblán?

Zsuzsuról nincs valakinek híre? Meg én mintha régen láttam volna Rékát, Őzit, Balázs Éva-t (csak hogy azokat említsem akik már közel vannak a kííráshoz)
(aztán persze lehet hogy csak én vagyok vaksi, és akkor bocsánat)

Dorka

Kép
szdorka

Snoopy, ez a szőrös füli aranyos, hihi :) :) :)

KépKép

KépKép
winnie27

Utánanéztem a hiányzóknak:

Zsuzsu 14.én írt utoljára (6.ra volt kiírva), így ő már tuti nagyban babázik, és nem ér rá bejelentkezni
Réka még októberben írt, nem tudom hogy egyáltalán jelentkezik-e még...
Őzi 10.én írt utoljára hozzánk, de írogat a "2007-ben fogok szülni" topikba, így teljesen nem veszett el

Éva, tőled meg ezer bocs, természetesen láttam a hozzászólásaidat, csak téged mindig a kép alapján azonosítalak be, és nem név alapján, és csak az rémlett hogy régen láttam a nevet, de persze közben rájöttem, hogy igenis vagy te itt eleget :-)

Kép
szdorka

Drága Csajok!! :)

Mindenkinek KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!!

Szerdán leszek net közelben legközelebb!!!

Millió puszi

Botond

:)
mot

Winnie
Ha nem mondta a doki akkor tuti jo ez a szivmukode.Csak pozitivan.Uj lakas-Karacsony-uj baba,ez lebegjen a szemed elott :lol: :lol:

Flexi
A merleg szerintem max 20 grammokat teved,tobbet tuti nem.Azert irtam hogy kis mennyisgeket.
En 2-3 naponta merem este eves elott.Tehat latom hogy hizik es kesz.Hol tartotok most?tudom konnyu mondani,de ha nagyon idegeskedsz,akkor tedd minden este a merlegre es ha megy felfele a sulya akkor nincs gaz.
Irticabol lehet napi 2-3szor 5 golyocska.En nem tudom hogy ohzzaszokik-e a szervezet,vagy lehet hogy nem is etto lvan tejem,de en biztonsagban erzem magam tole,lehet hulyeseg :?
Lactoherb nekem anno nem jott be,nem volttejem pedig ittam,ugyhogy azt most kihagyom.Szerintem is eleg a sok ivas,akar csak asvanyviz is.ja es en nem mondom hogy lesz eleg tejed,mert elozoleg neke msem volt,pedig ittam.Ez tenyleg fejben dol el,es egy jo kezdet kell hozza mar az elso napokban.

Mot
Kellemes pihenest nektek!

Szdorka
Te meg nem is tettel fel pocis kepet,lehet kerni?

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Hát elég keveset jelentkezem, de a kezdeti nyugodt örömöknek vége.:( Danival vagy valamit nagyon rosszul csinálunk, vagy tényleg ennyire szüksége van ránk, de állandó figyelmet kíván.:) Karban megnyugszik, kiságyban egyáltalán nem marad meg, keveset eszik, ezért sokszor, ami minden másra szánt időmet elveszi, és persze még nem is alszik.:) MÁr hallottam egy két ismerősömet, hogy nekik is hasonlóan indult a kisbabájukkal az élet.
Hát nem egy leányálom, és ma még ellenben az eddigi átaluszzuk az éjszakával, hajnali 3 órától nem aludt, kb most 1-kor szundítottunk el és ő azóta is alszik..:)

Tünde,

"Sajnos" Zsombi baba arca Daniéhoz képest nagyon szép. Szegénykémnek a homloka és az egész arcsa csupa kiütés és piros is.
A dokinő javaslatára, most az összes babacucc mosógéppben van és babamosószerrel lesz kimosva. (Bár érdekesnek tartom, hogy csak az arca és a nyaka ilyen, viszont a pelenkát eddig ariellel mostam, ami áll. nagyon erős vegyszer, a kisruháit nem, de biztos ami biztos alapon, mindent kimosok). Ha ez nem jön be, akkor teljes tejmegvonás lesz anya részéről.... Eddig szinte csak tejterméken éltem imádom, nem tudom, hogy bírnám a diétát.

Ja tényleg nem lehet 1-hónapos korban megmondani, mitől lehet allergiás a baba?

Nekünk neogranormont mondtak, hogy azzal kenjem az arcát. Gondolom ez viszket neki vagy fáj?

Snoopy mennyi idő alatt múlhatnak el ezek a kiütések? Az a baj, hogy mi nem fényképezzük közelről a babaát, mert vakuzik, no fény miatt, így nem tudom, az arcát megmutatni, lehet, hogy többet tudnátok úgy segíteni.:)

Egyébként a mellem már megint kezd begyulladni. És miért van az, hogy Dani egy hónapos és még mindig 40 g-kat eszik, hol másfél, hol 2-hol 3 óránként. kakis pelusa van, hízni hízik. Niem lenne több tejem? Akkor meg miért gyullad be??? És a szívóval is alig jön, 20 gram.... Nem értem én ezt a szopizást....

csernusn

Mot!

Ezek szerint már "lekéstelek" a hétre, de nektek is nagyon boldog ünnepeket!! Ami pedig a baba forgolódását illeti, valamikor a 30. hét tájékán lehetett, mert már a múltkori (31 hetes) vizsgálaton is fejjel volt lefelé. Igazából nem állíthatom, hogy konkrétan éreztem a fordulást, mivel Lili isszonyatosan sokat bulizik (még mindig). Minden ultrahangon bukfencezett még eddig, legutóbb már stabilan nyugiban volt lefelé, vagyis már meg nem fordult, de járt keze-lába akkor is. Volt, hogy nagyon erős feszegetést és mozgolódást éreztem, szerintem akkor fordulhatott meg, de nem esküszöm meg rá. Állandóan megy ezerrel, rossz, mint az ördög! :D

Andi

Kép
andykamama

Csajok, Mot!

Nálatok is hetente kell már menni dokihoz a végén? Én úgy tudtam, hogy mindenképpen (ha problémás, ha problémamentes a terhesség) a 36. héttől hetente és aztán Győrben legalábbis 38. héttől nst, magzatvíz, ha a baba még nem szól közbe. :)
Csak azért kérdem, mert a győriek közül néhányan nem értik, miért kell hetente mennem, hiszen eddig tök probléma mentes voltam.

Andi

Kép
andykamama

Ja, és ezt csak az ünnepi hangulat fokozásáért akartam leírni, gogy a győri kismamák közül ketten is megszültek a napokban, és a második kismami pont Szenteste napján, vagyis vasárnap mehet haza. Ez olyan tök jó, hazaérnek és be is tehetik a babát a fa alá! :D Én is nagyon el tudnám képzelni így az ünnepet, de hát Lili még csak randalírozzon odabent! :wink:

Andi

Kép
andykamama

Mindenkinek kellemes ünnepeket és sok örömet 2007-ben a kisbabákkal :-)

Máté baba már 5880 gramm 4/1,5 hónapos :-) korababáknál így mondják :-) ezt a múltkori kontrollon tudtam meg... Már általában 4 óránként eszik, de van olyan is, hogy 6 órát kibír :-) Van olyan nap, hogy 200 grammot befal a Drága :-) Tegnap voltunk kontrollon, minden ok

Újdonság, a gyerek megtalálta az ujját... Ezerrel szopja :-)

na most futok, még karácsony előtt próbálok jelentkezni

Mindenkinek még egyszer békés karácsonyt :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Andi, nekem orvosi vizsgálat a 35. héten volt utoljára, és ha nincs semmi gond, akkor a dokival majd csak szülésnél találkozom.
Addig egyedül NST-re kell mennem hetente (ma is voltam, de egyenlőre nem mutatott semmit, de ezen nem is csodálkozom)

Kataa, holnap majd fényképezek, és akkor teszek fel. A legutóbbi az még november végén készült, a 34. héten, az meg már nem annyira aktuális.

Egyébként tényleg sok a szülés most, a szülésznőm mondta hogy éjszaka 7 baba is született a kórházban, aztán még napközben is pár. Sokan valószínüleg pszichés alapon megszültek, hogy karácsonyra otthon legyenek, illetve hogy ne karácsonykor szüljenek.

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok lányok.nem tüntem el csak olvaslak benneteket.ma voltam dokinál meg uh.
holnap mennem kell 36 hetesen terheléses cukorra mert állítólag a gép szerint 95% a súlypercentilem.3352g ma a baba.Mindegy szerintem abszolúte normális lesz a cukrom de azért elmegyek.Ma levették a cervixet is és zárt a méhszájam is.

Jövő héten meg már nst-re kell mennem.

Amúgy minden kismamának és anyukának Nagyon Sok Boldog ünnepet Kívánok :)

nika70
Salgótarján

Snoopy, SOS!!!!

Dimarson 4:1-ben lázmérőnk van, olyan, amit Ti is árultok.
Zitát elég melegnek éreztem, ezzel fülben 37.0 volt a hője, higanyossal hónaljban 37,7. Mi lehet a baj? Tudnál segíteni? Azért ez elég nagy különbség, pláne, ha beteg a baba. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Nika, mi az a 95%-os súly izé?
És megint a cukros löttyöt itatják veled? Arra egyébként számíts, hogy a 36. hétig lesz mindig egyre rosszabb az ember cukorszintje, és onnantól kezdve javul aztán. Vagyis ha esetleg most egy picit magasabb, az nem azt jelenti hogy eddig is az volt. Egyébként én nem is értem hogy egyáltalán miért csinálnak ilyenkor terheléses vérvételt, hiszen mostmár úgysem tudnak sok mindent tenni, ha esetleg most magas lenne... De persze lehet hogy csak én nem értek hozzá :-)

Kép
szdorka

Sziasztok Lanyok!

Eloszor is gratulalok minden babahoz akit meg nem udvozoltem! Sok oromot es megtobb tejcsit kivanok minden uj kismaminak!

Dorka,
Kedves toled hogy igy szamon tartod a hianyzokat! :) Olvaslak Titeket mindig, talan most mar tobb idom lesz irni is, mert most mar itthon toltom az idom nagy reszet. Egyben vagyunk meg mi is, de mar nagyon szeretnek menni szulni... elvileg mar nincs sok hatra.

Mindannyiotoknak bekes es nyugodt unnepeket kivanok!

Kép

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok,

Niki
Sajnalom hogy ez van.Vannak ilyen babak akik nyugtalanabbak,keveset alszanak,csak epp mar annyira kifaradnak , hogy attol nem tudnak aludni es ordogi kor lesz belole.
Hany orat van fent Dani,nezted mar?Es ejjel fel sem kel enni?
Napal hanyszor eszik?Leon 12*biztos,es alatalban fel orat mindig eltart a ket cici.
En kiszamoltam es egy eberebb napon 9 orat volt fent Leon,na nem sirt csak kezben karat lenni meg orankent cicizni.Altalaban olyan 6 orat van fent,szerencsere akkor sem nyugos,sirni csak a vacsim alatt szokott,azt nem nagyon toleralja,hogy anya enne is este :wink: Ejjel meg 4 orankent kel eszik es alszik vissza.
Ugy tudom ilyen koru babaknak meg 15-18 ora az alvasigenyuk.
Persze lehetnek ugye kivetelek,es akkoranyuka turelme rendesen probara van teve 8)
Szerintem Dani arca attol ilyen ha csak tejes dolgokat eszel, a mososzerrrel mosast meg tenyelg nem ertema doki reszerol.Pont azt mondjak, hogy ekcema elkerulese vegett keruljuk a mososzert.
Ket mellbol szoptatsz?Mert akkor ugye minel tobbet eszik annal tobb termelodik.Ebresztgesd ha alszik,pelenkazd at,vetkoztesd le es bujj vel ossze,ilyenek.De szerintem a 40 is eleg ha soxor eszi a 2-3 ora nem szamit annak.Ja es ne merj ,mert az a total depi kezdete.
Csomos mellre jo a Bepanthent jo rakenni vagy disznozsirt,az puhitja,es meleg borogatasos maszirozas utan szoptatni/fejni szigoruan,mert a csomokbol jon kesobb pirossag es laz.
Remelem valamit segitettem es javul a helyzet,drukkolok!

Andy
Nekem ctg-re kellett mennem hetente,azt megnezte a doki de a vegen amr nem vizsgalt meg ,csak utoljara a 36.heten.

Bunny
Mate nagyon ugyi es mennyit eszik,szuper hogy minden rendben,gondolom ennel jobb kari jandek nem is kell neked :wink:

Tunde
Zita hogy van?

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Ja lanyok
Eladom a szopis parnam,mert a foletomba nem fer be,nelkule is nagyonjo a szopis fotel.
Mikrogyongyos(macis mintas :wink: ) es 2800 penzt szeretnek erte kapni.Ha tudtok valakit szoljatok lecci.

Kép
Kép
kataa

Winnie
A baba szívhangja 120 és 160 között normális. Nekem a multkori nst-n 180 is volt néha, de erre is azt mondta hogy tök jó.
Azt hiszem az a jó ha terhelés (méhösszhúzódás hatására) magasabb lesz az átlagnál.
Szóval no para.
Érdekesek ezek a dokik. Mért utolsó pancsi a 36 héten?
Nekem a 35 héttől nyitva van a méhszájam és a doki egy szóval se mondta hogy ne fürcizzek, csak azt hogy a szakma az monda no sex, de ha az ő véleményét kérdezem akkor azt csinálok amit akarok mert ha egy baba nem akar jönni nem jön, ha akar meg jön.
És én ezzel egyet is értek.

Dorka
Köszi hogy leírtad a gátmasszázs technikádat. Én már görcsöltem rajta sokféle képen.

Andy
Én mint aki már szült egy 4100 gr-os babát mondom, hogy ne parázz. A baba fejkörfogata számít. Az a Csengénél 34 cm volt ami normális. Az hogy szép kis kövérkés teste volt és ezért volt ennyi a súlya az nem számít a szülésnél, meg az sem, hogy milyen hosszú. Ő 57 cm-rel született. Szóval nézd meg a buksi méretét és nyugodj meg. Lehet 34-es fejjel 3 kg-os babát szülni, mert rövidebb és soványabb.
Nálunk a 34 héten volt utolsó vizsgálat. És a dokim már a 35 héten küldött nst-re (gondolom sejtett valamit, hogy nyílik a méhszájam) de amúgy itt a 36 héttől normális és hetenet kell menni.

Snoopy
Én pl érzem, hogy nyílik a méhszájam. De ehhez biztos az is kellett, hogy a doki mondta, hhogy már nyitva van a méhszájam. De előtte is éreztem, hogy most sokszor van olyan kontrakcióm amikor érzem, hogy feszít és nyilall a méhszájamnál.
A Csengénél ilyet én már csak a szülés közben éreztem.
Hát ez a saját méhszáj vizsgálat nagyon bizarr :shock:
Mondjuk kíváncsi lennék rá, de azért nem próbálkozom vele :lol:
Szép gyerekek! De a nagyobbik fiucska nagyon dögös is ráadásul. :lol:
Szőrös füli nagyon édes. Az én lányomnak a homloka volt ilyen szőrös meg a popsi ja felet egy háromszög alakban.

Niki
Szerintem nem rontottatok el semmit. hogy állandóan kézben akar lenni, ez teljesen normális. Az a csoda ha egy baba nem ilyen.
De hidd el nemsokára eljön az az idő amikor úgy megszeretgetnéd egy kicsit és nem hagyja magát úgyhogy próbáld meg élvezni még ha néha fárasztó is. Addig meg ajánlom a hordozó kendőt. Nagyon jó találmány. Együtt vagytok de mégis azt csinálsz amit akarsz.
Én mivel allergiás vagyok, nagyon körüljártam az allergia témát. Amit én olvastam az az hogy egy 1 hónapos még nem lehet allergiás, csak ekcémás (ami szinte ugyan az) de ha a bőrét szépen tudod tartani és kerülsz minden allergént akkor nagy esélye van a babónak, hogy nem lesz az. Én a fürdés előtt töményen bekentem a gyógyszertári fürdető krémmel, majd fürdés után egy spéci érzékeny bőri allergiára hajlamos babáknak való krémmel a fürdés után És csak bio baba mosószerrel mostam a ruháit. Eleinte nagyon csúnya volt a bőre, de ezek hatására nagyon szép lett. Semilyen allergén kaját nem adtam neki 1 éves koráig és utána is csak módjával. De nállunk hál istennek semmi nincs. A tejet kiköpi, de ez szerintem ösztönös mert tudja hogy az még nem neki való (sok fehérje, amit nem tud megemészteni)
A 40 gr-okról meg annyit:
hogy a sógornőm általában 30 gr-okat szoptatott és a lánya 6 hónaposan 9kg, 12 hónaposan 15 kg! volt. Extra zsíros volt a teje a doki néni azt mondta, hogy ha nem tudná, hogy anyatejes akkor fogyókúráztatni kéne a babát :lol:
Az én lányom reggel 280 gr-kat estére már csak 70 gr-okat szopott és volt hogy egy hónapig nem hízott semmit és 1 évesen épp hogy elértük a 9 kg-ot.
Szóval az én tanácsom hogy mindenki felejtse el a méricskélést.

Tünde
Habár nekünk nem ilyen fülhőmérőnk van, de a milyenk is nagyon gázul mért (volt hogy 32 fokos volt a saját fülhőmérsékletem :lol: )
De rájöttem multkor hogy van a dobozban valami szonda papír vagy fólia és lehet hogy nem véletlenül és csak akkor mér jól. Nektek nincs ilyen?
Amúgy nekem nagyon tetszett az amit a Snoopyék honlapján láttam hogy felragasztod a ded honaljára és két napig ott van és nem kell méricskélni (csak ha már nagyon magast mutat) csak felemeled a kis karját és megnézed.
Amúgy gondolom neked is jól jött most az utolsó hetekre egy kis betegség. Én kb 1 hétig kivoltam mert én voltam beteg, most úgy néz ki hogy a lányom lesz az, szóval alvás nuku.
De azért jóbulást a lánykának, remélem minél elöbb meggyógyul.

KépKép
Kép
krista

Sziasztok!

Én már naponta járhatok CTG-re, ilyenkor már nagyon figyelni kell mindenre.:)

A baba szívhangja mindig tökéletes, de az elmúlt napokban sokkal kevesebbet akar mozogni!Lehet közeleg a nagy nap!
Bár nekem is volt, hogy 100 körülit mértek, vittek is magzatvíz vizsgálatra, bekukkantotak és nagyon tisztának találták. Minden rendben van, csak nagyon jól érzi magát.

Ma megyek vasárnapi kajcsihoz bevásárolni, de nagyon rossz, hogy nem tudom meg is főzhetem-e....meglátjuk mit hoz a sors!

Andy:Énis a fej körtérfogatáról hallottam,,nekem az elsőnél 37cmes volt, másodszor 38cm. Másodszor meg se vágtak.:) A pici 4400gr és 59cm volt.
Viszont azis fontos a keze hol van, van olyan babó, aki előre rakja van, akinek meg a válla széelesebb..szóval azért még vannak bef. tényezők.

Méhszáj:lent sokszor éreztem már énis nyilalás szerüt, feszítést..de mikor 2napja néztek csak 2 ujjnira voltam..én ennek is nagyon örültem.:)

Puszi. Sziszike.

Kép
sziszike1000

Dorka a súlypercentilt pontossan én sem tudom de a 95% állítólag már nagy.Igen cukrosvízre kellett mennem,de mindegy inkább egyel több vizsgálat a semmi miatt mint hogy egy kimaradjon és mégis van valami gond.Engem nem zavar ha szúrnak.Tegnap az ellenanyag vérvételen összevissza kotorászott a beszúrt tűvel mert nem találta a vénámat.Ma meg elsőre a laborban megtalálta a kicsajszi.

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Kata, Kriszta, köszi a jobbuláskívánságokat!

A mi fülhőmérőnkhöz nem volt semmi. Éjjel jól ki is akadtam, megtapiztam Zitát, elég melegnek éreztem. Fülhőmérő mért 36,6-ot, digitális hónaljban 36,2-őt. Így fogtam a higanyost, bedugtam popóba, 38,5, ha levonom a felet, akkor is 38, szóval sztem bazi nagy különbség. Szóval ennyot eről, hogy észrevétlenül mérjünk hőt a babának. :(

Én is éreztem most, amikor rövidültem, úgy, ahogy Krista is írta, mensiszerű fájdogálás, és nyilallás a méhszáj körül.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!
Kissé eltűntem, és azt hittem, hogy itt legalább már Sziszike babázik, de nem... :(
Szerdán cukorprofilon voltam, már nem tudnak a nővérek honnan vért venni. A jobb karomon 4 nagy kék folt, a balon, amit szülésre tartogattam volna, kettő....Az egyik nővérke adott érregeneráló krémet, azt mondta, vigyem haza, nekem adja, mert szeret. Olyan jól esett! :D És használt is, a kék foltok közül 4 már el is múlt!
ma voltam dokinál, ctg, uh,magzatvíz vizsgálat szuper! Azt mondta, jövő héten szülni kéne, így, ha addig nem indul be, akkor szerdán befekszem!! Izgi!
Azt mondták, ne készüljek 4 kilós babára, olyan 3000 gramm körülire várható. Szerintem egy kislánynak az éppen jó.:)

Már babázós csajok:
Ti mikor szoktátok fürdetni a babát??? Nagyon korán nem szeretném, mert akkor már 11-kor fent eszi a fene...:)

Szdorka:
snoopy szüléstörténete azért nincs fent a honlapon, mert anélkül nem rakjuk fel, hogy ne járulna hozzá. És nem kaptunk visszajelzést. :)

Karácsonyi menü:
Kacsasült, hagymás krumpli, dinsztelt káposzta.

Akivel esetleg nem találkoznék addig:
Békés, boldog karácsonyt, kívánok sok babázással, a pocakosoknak pedig boldog babavárással!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

na csajok a cukrom mint a nagy könyvben van.Éhgyomorra 4.5 terhelten meg 6.1 szóval egyszerűen csak nagy a bab de hát egy pasi ne is legyen nyiszlett :):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

előszös is babahírt hozok :)

"Tegnap azaz 2006.december 21-én 10:54-kor, 4190 grammal, 56 cm-rel megszületett (császárral) Fanni. Mindketten jól vagyunk! Zsuzsi (Zsuzsu74)"

Hatalmas gratuláció és jó babázást nekik!!!!!

Mi megvagyunk, ma már jobb kedvvel, a lakás is alakul, meg megvettük a matracot, meg kisasszony "születésnapi" első ruciját, amit majd rögtön felvehet. Persze előtte az Auchanban már nagyon szenvedtem, fáradtam, melegem volt, de a Brendonban valahogy nagyon feldobódtam :)

És tegnap tök pozitív élményem volt, képzeljétek: jöttem haza este a busszal, felszálltam, jó kislány módjára :) lyukasztottam, leültem. rögtön jött az ellenőr, velem szállhatott fel, mutatnám a jegyem, erre mondja, hogy nem szükséges, sőt, hogy haragszik. Néztem rá nagy szemekkel, hogy ugyan már miért, mire közölte, hogy nála kismamák ingyen utaznak. Már ez tök jól esett, de hát gondoltam, erről lecsúsztam :) De utána pont mögötte akart egy csaj lyukasztani, erre kivette a kezéből a jegyet, hogy ne lyukasszon, és odaadta nekem az új jegyet :) tök jó kedvem lett, vannak még kedves emberek :) olyan mikulásos szerű elllenőr volt, nagy ősz szakállal, de jó napja volt, mást is elengedett bünti nélkül :)

Tünde, Zitának jobbulást, reméljük, nem lesz beteg itt karácsonyra.
Kül tök sokan betegek, kollégáim közül is, anyuék is, remélem, vasárnapra meggyógyulnak....

Niki, Neked meg kitartást, reméljük, nem gyulladsz be...

Andi, nekem is a rendelőbe már nem kell mennem, hetente CTG, meg közben vérvétel, UH, stb vizsgálatok, és mivel pont akkor megyek CTG-re a kórházba, amikor a doktornő is ügyel, ezért azt mondta, hogy ha nem is minden héten, de 2 hét múlva majd megnéz méhszájilag...

Nika, bocs, nem akarok tolakodni, ha nem akarsz, ne válaszolj, de hogy van a mamád, tudtatok találkozni? vagy szólj, ha ne bolygassam....

Még szerintem jövök holnap / holnapután, de akivel már nem "találkozom" :) így onlineilag, boldog karácsonyt, jó babázást, ill babavárást!!! :lol:

KépKép

KépKép
winnie27

Zsuzsu: végre, végre! Jócskán túlhordtál ezek szerint! Gyere mihamarabb, mesélj és mutasd be nekünk Fannit! Gratulálok!

Kép
Kép
tinu

Gratula Zsuzsi! Majd gyere és mesélj!

Pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
cicmerák

winnie köszi az érdeklődést voltam nála.Nem túl jó a helyzet amikor én voltam akkor mosolygott próbált beszélni illetve a bal keze lába mozog.Per pillanat rehabilitációs intézetet kell találni neki ami tb terhére van mert pénze az nincs a családnak.Állítólag kevés az esély de szerintem a remény hal meg utóljára és én bízom anyuban hogy igenis akar gyógyullni és ha a jó isten is úgy akarja akkor talán felépül de az nagyon hosszú idő lesz.

Zsuzsi nagy gratula a babához sok boldogságot hozzá.

nika70
Salgótarján

Cic: nagyon helyes a kicsi Léna. És jól áll neki a fülbevaló! :)

Kép
Kép
tinu

Zsuzsu, óriási gratula!

Cic, éppen babamasszázst csinálsz? Nagyon aranyosak együtt a gyerekek! :)

Winnie, kaller :)
Legközelebb hivatkozz rá. :D

Délután tisztára úgy birizgált a hasam alja, mintha tágulnék, hát kíváncsi leszek... mondjuk azért megvárnám a januárt a szüléssel.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Tünde: én is teljesen ráparáztam, hogy mik azok a nyilallások a feltételezett méhszájamnál... Nincs időm szülni január 11-ig! :shock: :lol:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Először is nagy nagy gratula az újdonsült anyukáknak,ha nem bánjátok egybe küldöm a gratulációt és a virágcsokrot az anyukáknak! :wink:

Kép

Kép

Elkészült a szüléstörténetünk,kissé személyesre sikeredett....de azért fölrakom :D már egy pár napja elkezdtem írni,de csak most lett kész. Igyekszem visszakapcsolódni a rendes kerékvágásba,de most egyelőre csak olvasgatni van időm...

Nem is tudom hol kezdjem….
Olyan távolinak tűnik, pedig csak egy hete történt…
Mindennap gondolok rá, és egyre csodálatosabbnak tűnik… főleg ha ránézek az én kis tündérkémre, mert ő nekünk tényleg egy kis angyalarcú tündér. Egy igazi karácsonyi ajándék!!!!J

Kép
12. 13-án, szerdán éjjel 2: 27-kor ismét mensi szerű görcsökre ébredtem, de ezt az érzést nagyon jól ismertem már előző hét péntek óta, (az angol vizsgám napja előtti napon is voltak jósló fájásaim) mégis valahogy olyan izgatott lettem tőle, nem tudom… már túl voltam a kiírt napon, egy nappal, így tudtam, hogy hamarosan megpillanthatom őt J
Reggel 6:45-re kellett mennem CTG-re a kórházba,( két naponta jártam már) apósom vitt, mert apának dolgoznia kellett,Dávidra anyósom vigyázott;
gyorsan beértünk,pedig szokás szerint volt forgalom,de legalább lehetett haladni,már 6:15 kor lent voltam az alagsori vizsgálóba. Sose értünk be ilyen hamar….,a kocsiban éppen arról beszélgettünk,hogy a 4D uh-on végül is december 15-t jelölték meg a szülés várható időpontjának,így még ráér a kisasszony,ekkor még pont hazajöhetek karácsony előtt a kórházból…
A kocsiban is jöttek a görcsök,igaz rendszertelenül és a nyákdugom is folyamatosan távozott belőlem, már előző este voltak látható jelei a betétemen,nem volt véres,csak barnás,picit rózsaszínes,így nem zaklattam vele se az orvost,se a szülésznőmet.
Fél 7-körül már a doktor úr is bent volt,és rögtön be is hívott uh-ra.
Csinált flowmetriát és mindenféle vizsgálatot, majd átmentünk a szomszéd szobába és megvizsgálta a méhszájat is, puhul és nyitva is volt már egy ujjnyit., persze a görcsök nem szűntek meg ,így a doktor úr feltelefonált a szülőszobára, hogy engem küldjön fel ctg-re akinek fájásaim vannak, vagy a másik páciensét, aki 10 nappal túlhordta a babáját, persze engem választottak…

Fel lifteztem az emeletre, és megkerestem az ügyeletes szülésznőt, ő rögtön azt kérdezte, hogy hol a cuccom, szülni jöttem vagy nem? Én meg csak habogtam-hebegtem, hogy csak ctg-re küldtek fel, de nem rendszeresek a fájásaim. A sors fintora vagy iróniája vagy, nem tudom, de ugyanaz a szülésznő volt ügyeletben, mint akinél a Dávidot szültem, a Hajdú Barbara.
Felrakott ctg-re, a doktor úr is néha benézett, persze a fájások még mindig nem rendszereződtek, és egy nagyobb összehúzódásom volt az egész vizsgálat alatt.
Kép

A végén megbeszéltük a doktor úrral, hogy inkább hazamegyek, úgysincs messze a kórház, ha esetleg erősödnének, ill. rendszereződnének a fájások, akkor majd jövök. A szülésznő is mondta, hogy menjek haza
üljek bele egy kád vízbe ,igyak meg egy pohár bort vagy pezsgőt és lazítsak, lehet, hogy el is fognak múlni…

Haza is értünk olyan 8 körül, a fájások maradtak és talán egy picit erősödtek is, de még mindig nem tudtam mérni a szünetek közötti időt, annyira rendszertelenek voltak.
Dávid eléggé náthás volt, és nem akartam betegen otthagyni, ezért kihívtam a gyerekdokit hozzá, hogy megnézze. Nem volt láza, de picit köhögött és folyt az orra. Ki is jött a doki délután, addigra már kezdett elviselhetetlenné válni a fájdalom, de még mindig bírtam magam. Kérdezte is a doktor úr, hogy mikor fog szülni, erre én mondom neki nagy büszkén, hogy ma, azt mondta elég fitt vagyok ahhoz képest és nevetett, de ekkor én már éreztem, hogy itt az idő….. A sógornőm itt volt egésznap, ő volt az ügyeletes felügyelő, mert apa dolgozott… megfogadtam a szülésznő tanácsát és beültem egy kád vízbe, persze alkohol nélkül, jól esett, de nem csökkent a fájdalom, hanem még jobban felerősödött. 10 óra óta irogattam egy kis cetlire és mértem az időt, ekkorra már 8-10 percesek lettek és 30-60 mp-ig tartottak.

Dávid közben elaludt és apa is befutott, evett és lefürdött, én már néha 5 perces fájásokat mértem, és szenvedtem a fájások alatt, de tudtam, hogy még van egy kis időm…
3 után picivel mondtam, hogy induljunk el, mert már nehezen bírom… ekkora már 4 perces fájásaim voltak, és eléggé kellett koncentrálnom, hogy ne küzdjek ellene, hanem átéljem őket. Próbáltam arra gondolni, hogy most nyílik az út az én kis Réka babám előtt és elképzeltem, ahogy nyílik előtte a kapu… Kb. 10 óra óta felváltva szedtem a homeopátiás szereket, és gyorsan főztem még egy málna levél teát is. Eddig is ittam mindennap a 36. héttől, de három napja jobban rákapcsoltam, nagyobb adagokban iszogattam.
Sokat segített az apró levegővétel ezeket a fájásokat „átvészelni”, egy nagyot orron beszív, és aprókat a szájon kifúj…

Dávidot elvitték a Tropikáriumba a sógornőmék, de előtte azért elbúcsúztam tőle, szerencsére sose volt gondunk ezzel, mindig szívesen ott maradt velük, megszokta, hogy eljárok nélküle ,néha (angol, körmös ,stb..),puszika , aztán ki erre ki arra…

Menet közben felhívtam a doktor urat, hogy elindultunk a kórházba, csak tudjon róla…
Most is elég gyorsan beértünk,(mindig féltem, hogy bentragadunk a dugóban, pont mikor szülni megyünk, de minden olyan simán ment) fél 4 körül már a parkolóban voltunk, a kocsiban folyamatosan 4 perceseket mértünk, a parkolóban is megvártunk egyet, majd felmentünk a szülőszobára.
Az ügyeletes szülésznő megvizsgált,6-7 ujjnyira ki voltam tágulva,mondta,hogy öltözzek át, és költözzünk be a vajúdóba. Apa lement a cuccokért a kocsiba, majd átöltöztem és felraktak ctg-re.
Kiderült, hogy a fogadott szülésznőm éppen rendelésen van, és nem tud jönni, de a doktor úrnak már szóltak. Nesze neked választott szülésznő…
Barbara volt még mindig bent, akinél a Dávidot szültem 2004 őszén, és megkértem, hogy maradjon most is ő, ha ráér, nagyon rendes volt, és elvállalta a dolgot.J
Folyamatosan ment a ctg, majdnem egy órán keresztül, közben beszélgettünk apával, és más anyukák is jöttek ctg-re. (Az egyikkel később találkoztam a szülészeten, és mondta, hogy emlékszik rám milyen jókedvűen elcseverésztünk apával a sarokban, és pár óra múlva már látta, hogy hoznak le az osztályra)
A szülésznő is biztatott,hogy ha ilyen jól reagál a szervezetem a burokrepesztésre,akkor pár órán belül (1,5-2 ) meglehet a baba.Ez olyan erőt adott,hogy már nem is féltem annyira,tudtam,hogy hamarosan vége lesz….

Fél 6 körül a doktor úr megrepesztette a burkot, szép tiszta volt a magzatvíz, majd beköltöztünk az egyik legszebb szülőszobába (úgy restellem, de nem jegyeztem meg a nevét a szobának)közben ugyanúgy felváltva szedtem a homeopátiás bogyikat,ezért nem nagyon ihattam, de a számat azért bevizeztem….magunkra hagytak apával a félhomályban, olyan izgalmas és romantikus volt egyben, annak ellenére, hogy a fájások iszonyatos erővel törtek rám, úgy éreztem, hogy ezt már nem lehet kibírni…
a hátmasszírozás nem segített,a séta sem,a végén már letérdeltem a fotel mellé, és próbáltam ismét átélni a fájdalmat, arra gondolva mindig,hogy nem tarthat örökké, és nemsoká magamhoz ölelhetem az én kislányomat, akit a szívem alatt hordtam 9 hónapon keresztül…
Nem sok idő telt el,4-5 fájásra emlékszem konkrétan, mert mire kimondtam, hogy hozzanak egy labdát, már elindult a kicsi Réka lefelé és eltűnt a méhszáj, akkor már olyan hangokat adtam ki, hogy megijedtem saját magamtól, apa szegény nem tudta mit csináljon velem, többször is megkérdezte, hogy szóljak a doktor úrnak? Majd elment és szólt nekik, de már jöttek amúgy is, mert hallották, hogy kiabálok…
Mondták, hogy másszak fel az ágyra, mert jön a kisasszony iszonyatos sebességgel, és már nem ad semmi fájdalomcsillapítót…persze akkor elfogyott az összes erőm, és csak azt nyöszörögtem, hogy nem bírok, és tényleg alig bírtam felkászálódni az ágyra, apa és a doktor úr aztán segített,
a következő tolófájás már az ágyon ért, de csak nyomtam, és kiabáltam, és nem tudtam koncentrálni…akkor szólt a doktor úr, hogy így nem lesz jó, össze kéne dolgoznunk, és jó lenne, ha a Barbarára figyelnék és nem ordibálnék…
Aztán föl kellett húznom a nyakamhoz mindkét lábam, és a fejemet előre hajtani a lábaim közé, apa fogta az egyiket, a doktor úr a másikat és így segítettek tartani, megpróbáltam összeszedni magam és a következő fájásnál nagyon odafigyelni, és sikerült…, mert előbukkant a fejecskéje az én drágámnak, igaz még nem volt kint, de már apa látta a kis buksit,
közben a szülésznő elővette a mandulaolajat és elkezdte maszírozni a gátat, a következő fájásnál azt hittem szétrepedek,de nem szabadott nyomnom csak aprókat lihegnem, nagyon feszített, de aztán megint egy pár másodperces pihi következett, aztán a következő nyomásra már kint volt teljesen a kis feje, odatették a kezem, akkor már a boldogságtól sírtam, olyan jó volt ismét átélni ezt a csodát….Egy kis hámsérüléssel sikerült megóvni a gátat a repedéstől, és vágni se kellett…
Megvártuk a következő fájást, és a következő nyomásra, Réka baba 18:22 kor, a szülésznő karjaiban landolt, azonnyomban felsírt, majd rögtön a hasamra tették. Az valami csodálatos érzés volt, minden édesanyának szívből kívánom, hogy élje át ezt élményt…

amíg gyönyörködtünk benne, megszületett a méhlepény, elég pici volt állítólag, de másnap éjjel kilökődött még egy darabja.

Ahogy rámtették rögtön elhallgatott, úgy véresen és magzatmázasan, csak nézett a kis apró, mandula szemeivel, betakargattuk, hogy meg ne fázzon, így is tűszentett egy nagyot mikor teljesen kibújt, mintha azt mondta volna, most már elhihetitek, itt vagyok, megérkeztem.
Kép

Megvárták, amíg lüktet a köldökzsinór, majd apa elnyisszantotta, ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt; majd elvitték megfürdetni és megmérni:
Kép
Kép
Súlya: 2930 g,és 54 cm. Fejkörfogata: 34cm
Apgar:10/10

Aztán visszahozták szépen felöltözve és tisztán, addig engem is letakarítottak, majd ott maradtunk hármasban a szülőszobán. A mai napig nem tudunk betelni vele….
Kép

Összegezve: a burokrepesztéstől számítva fél-, órán belül megszületett a mi kis tündérbogarunk, és minden fájdalmával együtt gyönyörű élményben volt részem, jobbat nem is kívánhattam volna. Köszönettel tartozom dr. Fazekas Ferencnek és Hajdú Barbarának, akik másodszor is helytálltak, és elviselték a hisztijeimet és egyéb apró ügyes bajaimatJ

Másfél órát voltunk még fönt, majd lementünk a szülészetre, beköltöztem a szobába, a picurkámat meg elvitték a csecsemőosztályra, hogy tudjak pihenni. Persze nem tudtam, és csak azt vártam, hogy minél előbb megkaphassam. A 103-as szobába kerültem, amely ötágyas szoba volt, de szerencsére nagyon jó volt a társaság, így másnap se kértem át magam háromágyasba. Mehettem volna az alapítványiba is, apa kérdezte, hogy ne menjünk át, de jól éreztem magam, így nem akartam külön lenni. A vérzésem is három nap múlva majdnem megszűnt ,a méhösszehúzódásokkal még küszködök szopi alatt, de ez is már egyre ritkábban fordul elő. Az első napon már úgy közlekedtem, mint ha mi sem történt volna. A kórházi személyzet munkájával viszont nem voltam 100%-osan megelégedve L Két évvel ezelőtt sokkal segítőkészebbek voltak.

Három nap múlva haza is jöhettünk, Réka baba egyelőre nagyon jó kislány, szopizik rendesen, /pedig a szülőszobán nem akart, mikor mellre tettük/, és alszik.
Kép

Dávid nagyon aranyosan fogadta a dolgokat, örült a picitől kapott alvós plüss macinak:
Kép

A féltékenység ott jön ki rajta, hogy a látogatók figyelmét próbálja magára vonni. Olyan mintha azt érezné, hogy a baba az anyáé, és senki más ne foglalkozzon vele, csak én.

Kép

+Ráadás
Kép
Kép
1 hetes babó
Kép

Mindenkinek Békés,Boldog Ünnepeket Kívánunk! Kép
ilgya1

Zsuzsunak gratulálok a babához! Kíváncsi leszek az ő történetére, mert eléggé túlhordta a babát! Én azt hittem hogy már rég babázik!!!!

Ilgya, neked meg köszi a szép hosszú szüléstörténetet!

Kép
szdorka

Kedves Ilgya, nagyon köszi a szüléstörténeted, én most mindenki szavát iszom ebben a témában. :)

Kép
Kép
tinu

Dorka: te leszel az első imrés. Megkérdezhetem, hogy kinél (kiknél) fogsz szülni?

Kép
Kép
tinu

Zsuzsu
Nagyon gratulalok Fanni babahoz es minden szepet vele!!!!

Cic
Gergo olyannagyfius Lena mellett,pedig meg O is olyan pici :wink:

Ilgya
Szep a tortenet nagyon. :!:
Barbi volt az en szulesznom is, :lol: imadom a stilusat es nagyon segitokesz.Tudta oldani a feszkomat a mutet elott.
Erdekes velem mindenki oyan segitokesz volt, hogy nagyon meg voltam elegedve a korhazzal.Az osztalyos noverek is jottek hogy mit segithetnek.A csecsemosoknek is mind kivetel nelkul kedves es hasznosan segitokesz volt.
Kivel volt konkret porblemad?

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?