Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Bocsánat, csak a mai oldalt volt időm és erőm elolvasni, és mivel a neveket még nem nagyon tanultam meg (de igyekszem!!!), témákat írok!

Szopi!
Első babánál sokunkban ott a félsz, hogy nem biztos, hogy menni fog, főleg, ha Anyukánk esetleg nem tudott szoptatni minket.
Ez alapján nem szabad besorolni magunkat, mertr alapvetően a nők legnagyobb százaléka adottségait tekintve képes szoptatni a babáját, függetlenül a mell méretétől, ill. mellbimbó tulajdonságaitól. Tény kinek könnyebb kinek nehezebb, de megy.
Előre készülni szerintem lelkileg lehet. Kicsit olyan mint maga a szülés, lehet hogy fáj, de a baba érdekében muszáj.
Próbáljatok a lehető legtöbb és legszélesebb körű infot beszerezni akár a neten, vagy anyukáknál akik szoptattak, de a védőnők is biztosan sokat tudnak segíteni.
Talána legfontosabb tényleg z elhatározás és a hit magadban és a babádban, hogy menni fog!

AFP értékekről semmit nem tudok ilyen tekintetben, hogy mutatná a baba nemét, bár lehet, hogy valkinél bejön.

Babaruhák
Én csak a bodykat, zoknikat és persze a cipőt (de az még ráér) veszem újonnan, a többit turkálóból. nagyon csinos és jó minőségű cuccokat lehet kapni a bolti ár töredékéért, és sokszor úgy látom a minősége még használtan is jobb, mint az új.
Ha csini cuccot szeretnék, az drága, ha árban megfelelőt, azt meg inkább tényleg hagyjuk.

Apás szülés
Mi nem szerettük volna. Az nagyon jó volt, hogy a vajúdás alatt ott volt és bármikor behívhattam magamhoz, de nem akartam, hogy ott őrlődjön, hogy nem tud segíteni. A vért, már a köldökzsinór elvágását családilag nem is bírják. Előbb esett volna be az asztal alá az én HÕSÖM!Kép
Anyósom volt ott velem végig. Hozta szorgalmasan a vizespelust nyalogatni és drukkolt. Bejelentette igényét a következő szülésre is! Nagyon jó érzés, hogy ilyen közel állunk egymáshoz a Párom mamájával!

No mára ennyi!

Remélem kicsit össze tudom majd kanalazni magam, hogy többször ideüljek a masina elé!

Sziasztok!
Jó Éjt!

eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!
Én is voltam ma dokinál és Uh-on is. Hát nem tudtunk javítani a nemi arányon, két kislány lakik a pocakomban. Nagyon örülünk neki, de én is titkon vágytam legalább egy kisfiúra. Egyébként minden rendben a babákkal, csupán egy kicsit megijesztett, hogy mindkét magzat egyik szívkamrájában 1-1 hyperechogén papillaris izmot (erőteljesen verő szívizom) találtak. Amikor megkaptam a leletet, a szívbaj kerülgetett, de hamar kiderült, hogy ez nem rendellenesség, nem is betegség, csupán gyorsabban fejlődtek ki ezek a szívizmok. Szóval megnyugodtam.
Sajnos kép nem készült, csupán a szivecskéikről, de jövő héten készülünk 4D-re, hogy apa is láthassa a lurkókat, akkor majd kérünk képeket.

Tunka!
Ne aggódj, minden rendben lesz édesanyáddal!

Alina!
Gratulálok a kisfiúhoz, no meg irigykedem is Kép

Tünde!
Nálam nem jön be a teória, mindkét lányomnál 1 fölött volt a MOM-érték.

Bori 20+1

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok!

Borka, akkor most a párodnak férjem kollégájának dumáját javaslom: Fiút csinálni mindenki tud. Nade lányt! Kép A nemüket honnan tudták megállapítani? UH alapján mondták, vagy magzatvízből? Azért olyan szép kis társaság lesztek öten lányok, a nagylányaid is olyan szépek - biztos, mindenki megfordul majd utánatok, a férjed meg nagyon büszke lesz rátok Kép

Lányok, én el nem tudnám képzelni, hogy anyukám vagy anyósom vagy sógornőm vagy barátnőm bent legyen, amikor szülök. Én nem tudok előttük ennyire megnyílni. Mondjuk én más eset vagyok, mert a vajúdás alatt nekem nem kellett senki - és ezt így is gondoltam, ismerve magam. Magamban szeretek fájni, ne sajnáljanak és ne érjenek hozzám.

Van egy kék színű, Szoptatás c. könyv (a Kismama adta ki, anno Libri boltokban volt kapható) - hát nekem az volt az alapmű szoptatás terén. Meg szoptatási tanácsadók is rengeteget segítettek telefonon keresztül.

GyeZsu
gyezsu

Lyly Kép
Köszi a tippet, már két napja szinte csak mézesteán élek Kép
Ez esik jól és fel is melegít. Mára sajnos az orrom is bedugult, úgyhogy úgy néz ki nem úszom meg a Nasivint Kép Remélem ezzel még nem ártok

Ági Kép
Most egyenlőre nincs még torna, de ha lesz feltétlenül szólok.
A jövő héten egy dietetikus jön előadást tartani, amúgy szorgalmasan jegyzetelek Kép
Bár az ember azt hinné már rutinosan megyek a másodikkal, de még van mit tanulnomKép

Orsi Kép
Én is a II nőin fogok szülni és Ági is Kép
Te jársz a felkészítőre?

Tünde Kép
Hát tényleg nem nekem való, de már sokkal jobban vagyok Kép Jót tett az egész vasárnapi henyélés Kép

Titati Kép
Akkor ezek szerint nem csak én rosszalkodom a munkával Kép
Pont ma volt előadás a pocakos életről és a doki a viszerekre azt javasolta, hogy az első pillanattól gumiharisnyát kell használni. Biztos lehet kapni kismama boltban is, de szerintem gyógyszertárban vagy gyógyászati segédeszköz boltban is beszerezhető. Majd utána nézek Kép

Nancsika, Mamacka Kép
Üdv a csapatban Kép
Nem tudom már hol olvastam, de volt olyan kispapa, aki a vajúdás alatt bent volt, de a kitolásnál kiment a szülőszobáról 

Csema Kép
Nagyon drukkolunk, hogy ne görcsölgess tovább Kép
Küldök neked egy giga-mega-hiper ++++++++++++++++++++++++++++ energiát Kép

Medike Kép
Minden rendben volt este? Remélem megnyugodtál, hogy a kismanód jól van és vígan ficánkol a pocidban Kép

Alina Kép
Gratulálok az uh eredményhez Kép
Örülök, hogy minden rendben és annak is hogy már tudod, hogy fiad lesz Kép

Eszti Kép
Hatalmas pocid van Kép És még félidős sem vagy, mi lesz itt a végére? Kép

Anita Kép
Örülök, hogy minden rendben volt és produkálta magát a kislulkó Kép
Nagyon tündéri kis képet hoztál magatokról Kép A pocid írtó édes Kép
Pihenj sokat Kép

Mindenkinek szép álmokat Kép

Annácska 12+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Eszti: Üdv. a "nagypocakosok" táborábanKépKépKépKép

Anita: A méhlepény akkor van rossz helyen, ha a méhszáj közelében van. A terhesség előrehaladtával, mivel nő, így alhúzódhat onnan a méh hátsó, vagy mellső falára. Ha beteríti a méhszájat, akkor csak császárral lehet szülni.

Ági: Ma nekem is fájt a fejem, pedig nem vagyok egy fejfájós típus. kismamáknál amúgy gyakori Kép

Bori: Nekünk is lányunk lesz (3.), nálunk az a mondás járja, hogy legalább az unokák majd biztos a mieink.Kép

Gyezsu: Tényleg nagyon jó a Szoptatás c. könyv, sógornőm is babát vár és ezt veszem neki szülés előtt ajándékba.

Kórház: Az egy ágyas előnye, hogy tényleg csak együtt vagytok, de nehezebb mások tapasztalatából tanulni a kórházban.
A több ágyasban nem biztos, hogy nyugalom van, viszont jókat lehet beszélgetni. Persze ehhez normális "ágytársak" kellenek.
Én Jól kifogtam legutóbb. Egy 20 éves lánnyal együtt voltam, akinek már volt egy gyereke, de nem tudta mit kell csinálni a lázmérővel. Még csak várta a 2. babát és azt mondta, hogy nem meri majd megfogni a babát, mert náluk a faluban dajkák intéznek mindent. Hát, érdekes volt!

Jó éjt Mindenkinek!

Tündi

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,
köszi a sok dícséretet, aranyosak vagytok!! Jó ide jönni! Kép Kép
A pocim tényleg elég nagy lett, de hihetetlen módon egy hétvége alatt nőtt meg, előtte nem volt ilyen nagy. Nem tudom, mekkora babóca lehet benne, remélem azért nem lesz óriás! Tőlünk nem örökölhet ilyesmit Kép

Borka, azért grautlálok a két lánynak, ahogy már mondtam Tündének is: apának azért nagyon jó dolga lesz a sok csajjal!!! Kép

Anita, a képen rögtön láttam, hogy van a baba, már kezdem magam kiismerni az UH felvételeken...Kép
És neked is szép nagy a pocid, és csini vagy! Kép

Amúgy aludni csak oldalt tudok, vagy pedig még egy az egyik láb felhúzva, féloldalt. Hát ennyi.

Mától elkezdek járni kismama tornára, hétfőn és szerdán egy-egy órára (9-10-ig). Meglátom, de vágyom egy kis mozgásra.

Valaki még esetleg jönne? XIII. ker. Visegrádi u. Nem fizetős, de állítólag jó!

Csemáról vagy újabb híre valakinek??

Egyre többen tudjátok már a nemét a babának, olyan jó! Remélem, kedden mi is meglátjuk, majd megesz a kíváncsiság. Kép

Tegnap este volt egy kis félszem, hogy vajon hogy is fogom megszülni én ezt a gyereket....most először tört rám ez. Aztán mindig a sok nőre gondolok, aki már szült. Mondjuk ez nem vigasztalt. Apa mondta, hogy együtt megszüljük, nem lesz gond, és különben is fasza csaj vagyok.....jahhhh.....Kép Azért aranyos, és imádom, hogy ennyire kiveszi a részét. Szóval nálunk apás szülés lesz.

Mamacka, ha megírod az e-mail címedet, megírom oda, hogy mennyi, meg még egy csomó részletet is.
Tedd fel esetleg a profilodba.
Nem mintha az enyémben ott lenne....Kép

Na jó, abbahagyom a kora reggeli ömlengést, puszi nektek, megyek torázni, este jövök!

Eszti
18+0
Vendég

Sziasztok!

Eszti: tök jó, hogy így áll hozzá a párod Kép Nekem is voltak ilyen félszeim az első előtt. Mondjuk erősebben a 30. hét után törtek ki rajtam, de akkor már a dokim is látta rajtam. És ő mondta, hogy ő ugyan nem tudja, hogy van ez, hisz nem nő, de az a tapasztalata, hogy a nők tudnak szülni. Kódolva van bennünk genetikailag a dolog Kép

cory 14+6

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Először is nagyon köszi mindegyikőtöknek a drukkot!

Ági,
Köszi a hírt Csemáról. Bár nem túl jól hangzik, azért mégis hír és legalább tudjuk, hogy mi van vele. Add át bátorságpuszijaimat neki!

Eszti,
Nagyon csini vagy!

Alina,
Gratulálok a kisfiúhoz, irigyellek ám nagyon!
Én igazából nagyon fiút szeretnék. Bár már nálunk is ott tart a párom, hogy akkor is hazavisszük, ha lányKépKép

Bori,
Lesz ám nálatok jó dolga a papának! Mondd meg a párodnak, hogy felénk azt tartják, hogy a rendes férfi csak egyformát tudKép

Mamacka,
Én azért voltam már most dokinál, mert paranoiás vagyokKép

Na, és akkor most mesélek!
Tegnap este a párom önként és dalolva jött velem dokihoz!!!
A manó teljesen rendben van, nincs semmi gond, a doki azt mondta, hogy ha rámtör a hülyeség, akkor menjek bármikor nyugodtan, de azért ne aggódjak, mert édes, aranyos, egészséges mocorgónk van!
Megvan mindene, kezecskéje, lábacskája, tökéletesen meg is mutatta mind a 23mm-ét.

És ami a legszebb az egészben? A páromat is behívta és végre találkozott a "művével"Kép
Na, ez leírhatatlan élmény volt számomra. Ahogyan ott állt egy nagy motoros bőrdzsekiben a frissen szerzett UH-képével és érdeklődött és beszélgetett a dokival kb negyed órát, hát én meg sem tudtam szólalni.
A képet nem hajlandó visszaadniKép Még jó, hogy a doki kettőt is adott.

Sajnos nem tudtam a képből semmi értelmeset kihozni, hogy megmutathassam nektek, de még próbálkozom.
Legközelebb 3 hét múlva megyek csak és megígértem magamnak, hogy ki is bírom addigKép

Legalább olyan szép napot mindenkinek, mint az enyémKép

Puszi,
Medike
10+4 (és már a manó is 10+4, mert behozta a 8 napos lemaradását)

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Szisz, Cory, AnnácskaKép
Köszönjük szépen!!!

BorkaKép
5 kislány!Nem semmi. Az ikrek tök édik lesznek, majd meglátod. Barinőm nővérééknél 3-mas ikrek lettek, 3 kislány, zabálnivalóak!!!

A.
Vendég

Sziasztok!

Én nem tüntem el, olvasgatlak Titeket, csak sok a munkám. A sz.gépünk is hülyéskedik, zúg mint egy mosógép.
Babafronton nálunk minden rendben, 14+3 hetesek vagyunk, okt. elején megyünk Afp-re, jól vagyunk. A nagyobb gyermekeinknek sok a programjuk, állandóan velük rohangálok valahová.
Próbálok Õszi kismamanadrágot venni, de az árak horribilisek!

Bori!
Gratulálok a pici lányokhoz, olyan jó Nektek, hogy ikrek és, hogy lányok!

Eszti!
Szerintem cuki a pocid, és szerintem egyáltalán nem túl nagy. Rám már szinte semmi sem jó az eddigi ruháim közül.

Üdv mindenkinek, köszöntöm az újakat, és Csemának nagyon drukkolok!

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Ezt most kaptam, aranyosKép

A cigányasszony hazavisz egy hazugságvizsgálót, ami ha valaki hazudik, rögtön sípol. A gyerek hazaér az iskolából:
- Na, hányast kaptá, fiam?
- Ötöst, anyám! BIIIP
- Hármast! BIIIP
- Jó...egyest.
Anya: - Bezzeg amikor én iskolába jártam, sose kaptam egyest! BIIIP=
Apa: - Bezzeg amikor én iskolába jártam.. BIIIP
- Apám, te nem is jártál iskolába?!
- Ne szemtelenkedj, mégiscsak az apád vagyok! BIIIIIIIP

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok Kép
Medike Kép
Nagyon jó ez a történet, olyan életszerű Kép
Nem szabad ennyit aggódni, inkább élvezd hogy pocakos vagy. A dokim szerint a nők nagyrésze csak a 12. hét után nyugszik, mikor már tudja, hogy minden rendben van Kép

Bori Kép
Gratula a lánykákhoz Kép

Cory Kép
Osztom a dokid véleményét! Kép

Annácska 12+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Annácska!

Igen, tudom, hogy ti is a II-esen fogtok szülni.
Úgy gondoltam, még korai elkezdenem járni felkészítőre, mivel csak holnap leszek 11 hetes.
Ráadásul dolgozom is, így még a munkahelyemről is gáz lenne lelépni.
Talán majd a januárira benevezek, talán akkor már nem fogok dolgozni!
Legalább te elmeséled, milyen volt, érdemes-e bejárni!
Lányok!
Mindenkinek gratulálok a babákhoz, örülök, hogy a többségnek problémamamentes a terhessége!
Csemának én is szorítok nagyon!!!
orsi1976

Sziasztok!

Ironram
Tök jó, hogy ilyen anyósod van! Én sajna nem dicsekedhetek vele Kép

Bori
Gratula a lánykákhoz! Garantált a nőuralom. Kép

Titati
Viszérre gumiharisnyát kell venni. Bár én fáslival szoktam betekerni jobb híjján. Ha ülsz vagy fekszel próbáld a lábad felpolcolni. Nekem is elég csúnya viszereim vannak. Már az első szülésnél mondta a doki, hogy meg kell majd műtetni. Azóta persze inkább csak rosszabb lett.

Szilvi és Katababa
szisz2

Orsi Kép
A tanfolyam kb. három hónap. Sok mindenről van szó. Még csak kétszer volt, de szerintem nagyon megéri Kép
Még én is az elején járok, úgyhogy ez nem akadály Kép De vannak olyan kismamák is akik már tuti, hogy nem fogják befejezni a felkészítőt, mert még előtte megszülnek Kép

Annácska 12+2

annácska

Tünde:
köszi a szopi tanácsadást Kép

Cory
Aha, telcsiszám felírva Kép De pont 2 fájás között leszel, mikor szükségem lesz RÁD Kép
tetszik a "nők tudnak szülni" Kép

Eszti
én szívesen mentem volna tornázni, de munkaidőben képtelenség Kép Miért ne este van? Kép
Jól megnőtt a pocakod Kép

Anita
Te is szépen gömbölyödsz... én elbújhatok mögöttetek a 20 hetesemmel Kép

Köszi a gumiharisnyás tippet mindenkinek... ma egyeztetek dokimmal, 4-re megyek hozzá...

Titati 20+6
titati

Titati Kép
Drukkolok a dokihoz Kép

Eszti Kép
Mesélj milyen volt a torna?
Lehet, hogy jövő héten csatlakozom hozzád, de még egyeztetem kell a munkámmal Kép

Annácska 12+2

annácska

Jó reggelt mindenkinek!
Anyu még nem tudja mikor csinálják a katétert de mondtam neki hogy túl kell esni minél hamarabb.Köszi a sok érdeklődést!!!!!!!

Alina!

Gratulálok a pici fiúhoz örülök hogy teljesül a vágyad.

Borka!

Ez nem semmi,gondolom a lányok nagyon örülnek.én is úgy szeretném tudni a nemüket!
te eddig mennyit híztál csak ha nem vagyok túl indiszkrét!mert láttam a régi képen milyen vékony voltál , és szeretném összehasonlítani magam valakivel .főleg veled a 2 babó miatt!Neked mennyi volt az AFP értéke?

Nekem 129,3 ng/ml, 3,5MOM
(Javítsátok ki a mértékegységeimet,mert csak bediktálta a dokim és lehet nem jól értettem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!)

Eszti!
szuper a kép tényleg szép nagy a pocikád!

Anita!

ugyan ilyen felsőt vettem hétfőn csak feketét:annyira édesen kiadja a poci formáját!

Csema!szorítunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nicika!
tegnap én is megmértem újra a pocim a köldök alatt és ott 2 cm-el nagyobb volt.igazad van hogy ott a legszélesebb!
Már ki kellett vennem a köldök piercing-et mert kezd kidudorodni.nektek is????
tunka

Sziasztok Lányok!

Régen voltam köztetek, és még nem tudtam mindent visszaolvasni, ezért elnézést kérek. Üdvözlöm az újakat! A régieknek jó egészséget kívánok!

Csemával mi történt?

Most kerültem elő, mert nekem is a pocimmal otthon kellett lennem, és nem volt internethozzáférésem...

Szúrkált a hasam és a dokim azt mondta, hogy ideje lenne, egy kicsit pihenni.. tartott 1 hétig... MOstmár semmi bajom, csak tegnap és tegnapelőtt kikészített ez az idő. Úgy fájt a fejem, hogy nem tudtam a munkahelyemen koncentrálni.

Na mindegy, a lényeg az, hogy a Bébikém jól van, jövőhéten csütörtökön (szept. 29-én) megyek AFP-re, és nagyon izgulok, mert a 14 hetes ultrahangon a nyaki redő 3 mm volt. Igaz a 12 hetesen 1,6 mm volt, és az normális, és egyébként az ultrahangon úgy ficánkolt a kicsi kis drágám, hogy nem lehet neki semmi baja. Remélem. Ha meglesz az eredmény akkor kell visszamennem a dokimhoz. (ha addig nem szurkálok)

Úgyhogy egy kicsit parázok....
csirippiri

Eszti, Anita! A pocitok nagy, de nagyon csinos! Gratula hozzá!

Alina! A Schöpf Méreiben fogsz szülni? Én igen!

Tünde az első babám szoptatásával nekem is voltak gondjaim, két hónapig sikerült szoptatnom, de nagy nehézségek árán. Most viszont nagy az elhatározásom, hogy sokáig fogok szoptatni, és jó olvasni hogy neked a másodikat teljesen jól sikerült szoptatnod. Ha tudsz segíteni, hogy milyen szakirodalomból tudnék erre felkészülni, azt megköszönném. A fent mások által említett Szoptatás című könyv most is kapható vajon?

Cory! Milyen demonstráción voltál?

Paga 16+1

Gabi
paga

Tunka,
Nagyon irigyellek, hogy már ki kell venned a piercinget!
Nálam tegnap jött rá a párom, hogy hamarosan meg kell válni tőle és nagyon szomorú lettKép

Medike

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Lányok!

Arra a Szoptatás című könyvre gondoltatok, amit 2004-ben az Alexandra adott ki és Jane Chumbley írt?
Mert ha erről a könyvről van szó, megtaláltam a Bookline-on, 1274 Ft-ba kerül, ingyen házhoz viszik Bp-en!
Ha ez az, lehet én is megrendelem!
orsi1976

Tunka!köszi.
Szurkolok hogy neked 1 fiú 1 lány legyen. Vagy te más felállásban szeretnéd?

Csirippiri
Biztos a 14.hétre nagyot nőtt a kisbabád, azért lett magas az érték, minden rendben lesz ne aggódjKép

Paga
Igen, végre valaki aki szintén ott szülKép
TE szeretnél járni szülésfelkészítő programmra? Mert itt van rá lehetőség. Én mindenképp szeretnék okt-nov-ben elkezdeni járni, még nem tudom pontosan mikor indúl, de majd megkérdezem telefonon, ha érdekel szívesen megírom. Heti egyszer van 16:30-tól a kórházban.
Szerinted?

A.
Vendég

ennyit az UH-ról Kép

Olvassátok el :-)
http://www.babanet.hu/chat/userinfo.php?user=*Lady

(másoljátok át, mert a Lady rész nem lett link)
titati

Köszönöm lányok a jókívánságokat. András rögtön megérezte, hogy lányok, hisz a családban csak lányunoka van Kép Mikor megtudta, hogy ikrek, az első reakciója is az volt, hogy mit kezdek én öt nővel!? Egyébként nagyon örül neki, csak én vágytam titkon egy kisfiúra.

Gyezsu!
UH alapján 100%-ra mondta a szonográfus, de azért még megvároma 4D-t. Szerencsére nekem a szoptatás könyv és tanácsadás nélkül is ment mindkét lánynál 2 évig.

Tünde!
Hajrá lányok Kép

Tunka!
Ezidáig 6 kg-ot híztam, a hasam körfogata pedig 99 cm - óriási a pocakom. Nekem nincs kidudorodó köldököm, legalábbis a lányoknál nem volt, talán majd most a vége felé. Az Afp eredményem: 92,3 ng/ml, MOM: 2,5. Az értékeléshez csak annyit írtak, hogy Gemini.
Egyébként a két pocaklakó nemének hírére, Anna szája kicsit lekunkorodott, ő nagyon fiúkat várt, Dóra viszont örömujjongásba kezdett.

Bori 20+2

Bori

Kép
borkadorka

Érdemes megvenni ezt a szoptatás című könyvet? A lll tájékoztatójánál lényegesen jobb?
Tapasztalt anyukák segítsetek Kép
titati

Orsi: nem! Nem erre gondolunk! Legalábbis én biztosan nem! Én erre gondolok: http://www.libri.hu/cgi-bin/libri/htmlos.cgi/121154.2.658820097221436906

Titati: hát remélhetőleg a szülés néhány óra, és előtte, utána rendelkezésedre állok Kép Addigra meg már bele fogtok jönni Kép

cory

cory
Budapest

Orsi: még valami. Elolvastam ennek a könyvnek a leírását. És azon a mondaton, hogy hogyan szoktassuk rá a cumisüvegre a babánkat padlót fogtam. Egy szopizó babának ugyanis egyáltalán nincs szüksége cumisüvegre, ha minden rendben megy.
cory

cory
Budapest

Titati: nem tudom, az lll-es anyagokat én nem olvastam egyben, csak mikor épp valami gondom volt. A szopis könyvet meg nyertem anno. Az szerintem jó könyv.
cory

cory
Budapest

Cory!
Köszi a felvilágosítást!
Októberben lesz a névnapom, asszem majd ajándéknak ezt a könyvet kérem vkitől!
Köszi mégegyszer!
Orsi 10+6
orsi1976

Orsi: nincs mit, és majd jó olvasást Kép Nekünk meg a névnapodon lesz az 5. házassági évfordulónk Kép

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki, jól van, mert én sajna nem. Összeszedtem valami okosságot, ebben a <>&@#Đ][đĐ&#8364;$ß÷ időben, és itthon fexek lázasan.Kép Az Orvosomat nem bírom elérni, h mit vehetek be, a Háziorvosom meg csak délután rendel... Úgyhogy most gyógyteát iszok, meg mentolos golyóval inhalálok. Nagyon jó. Majd' kifolyik a szemem tőle, de legalább már nincs bedugulva az orrom. Kép

Pocisok. Nektek olyan szép nagy már a pocitok. Bár én még fiatal vagyok, de semmi nem látszik, h pocakosodnék. Kép
Nicika! A táblácskádra hogyan lehet felkerülni? Lehetne, h én is ott legyek?

Köszi

Pussz,
Nancsika 14+2

Kép

Kép
nancsika

Lányok!

Meg tudnátok nekem mondani, hogy milyen határértékek között normális az AFP? Amikor leveszik jövőhét csütörtökön, akkor leszek 16+5. Most vagyok 15+4.
csirippiri

Csirippiri: Az sztem teljesen jó. Én majd október 10.-én megyek, akkor pont 17+0 leszek.Kép Orvosom szerint 16. és a 18. hét között kell csinálni.
De, ha nem jól tudom, javítsatok ki lécci!

Pussz,
Nancsika 14+2

Kép

Kép
nancsika

Csirippiri

Én így tudom:
0,8-1,2 normál
1,3-1,7 emelkedett
1,8-2,5 magas

Titati 20+6
titati

Köszönöm szépen!

Aranyosak vagytok!
csirippiri

Csiripiri Kép
A dokik egy része utálja az AFP-t, csak sajnos itthon ez a protokol Kép Nyugat Eu-ban már egyátalán nem végzik pont a megbízhatatlansága miatt.
Tegnap a felkészítőn a doki épp azt mondta, hogy exponenciálisan nő az értéke és akár néhány nap különbséggel is adhat téves eredményt és hozzá tette, hogy minek csinálnak ilyen vizsgálatot, mert ha rossz az eredmény akkor uh-ra küldik a kismamát és ha jó akkor is Kép

Nancsika Kép
Sajnálom, hogy beteg vagy, én is Kép
Mézestea és alvás Kép

Annácska 12+2

annácska

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam először kismamajógán és nagyon jó volt. Mindenkinektudom ajánlani. 1 óra mozgás és fél óra relaxáció. Én nagyon élveztem.

Csemának nagy drukk, remélem minden rendben lesz vele.
Pénteken megyek AFP-re.

Scullyx
16+2

KépKép
KépKép
scullyx

Nektek működik a babanet?

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Szoptatós könyv: igen-igen, én is arra gondoltam, amit Cory belinkelt. Az LLL füzetekből nekem is csak néhány van meg. De ez mindig ott volt a polcon (a kórházba meg vittem magammal Kép) Valami olyan fantasztikus stílusban van megírva, hogy egyszerűen nem lehet tőle pánikolni, nem lehet tőle lelkiismeretfurdalást kapni - csak csupa jótanácsot. Kritika csak annyi részemről, hogy főként az első időkre jó, mert a hozzátáplálásról pl. már alig ír valamit. Hát nekünk azért meg kellett szenvednünk a szoptatással, először volt az, hogy Kata elfelejtett szopizni, miután a kórházból hazahoztuk, aztán meg két hónapos kora körül nem gyarapodott. Fél órás kínszenvedés volt minden mellretétel, valahogy nála nem működtek a relfexek. De aztán megerősödött és profi szopizóvá vált Kép Ha gondoljátok, a szoptatásról is van egy írásom Kép Kép De elküldhetem az egész könyvet is, amiben ezek az írásaim vannak (családi kiadás Kép), ha kéritek.

Medike, gratulálok nektek! Kép A várandósság-szülés-pici baba korszakban meglepő dolgokat tudnak produkálni az apukák - az nagyon jó, ha kellemes a meglepetés Kép

Nancsika, óvatosan a gyógyteákkal, a várandósokra más hatásuk van a gyógynövényeknek! Inkább a homeopátiás szereket próbáld meg, az Oscillococcinum pl. a sima gyógyszertárakban is kaphatók. És gyógyulj meg! Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Eszti: Én a 3.-nál sem tudom, hogy hogyan fogom megszülni. Már nem félek, de nekem a csípőm és a gerincem kicsit el van tekeredve és elég nehezen bújtak kis a babák. Majd APA segít! KépKép

Medike: Látod, a férfiak változnak, majd egyre inkább a baba és a szülés lesz nekik is a központi téma!KépKép

Csirippiri: Remélem minden rendben lesz. a hasszurkálás jel, hogy pihenni kell. Az AFP miatt pedig ne aggódj!

Paga, Titati,Orsi: Amit Cory írt könyvet, azt én is ajánlom! Én már megrendeltem a Le Leche Liga kiadványait is! 800,-/12 füzet témakörökre bontva.
Ezek betartásával sikerül a szoptatás!!!!!

Nancsika: Jobbulást Neked! Sajnos ilyenkor az immunrendszer védtelenebb.

Mindenkinek további szép napot!
Csemának külön küldök drukkot mára is!!!

Tünde (19+6) Holnap: 20+0KépKépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Scullyx, hol voltál jógázni? (És milyen nyelvet tanítasz? Kép Én németes vagyok, de nem tanítok.)

GyeZsu
gyezsu

Alina!

Itt a babaneten a szülészetek/kórházak topikban van Schöpf Méreis tapasztalatok fórum. Ott valaki leírta, hogy mikor lesznek ezek a szülésfelkészítő előadások, majd előkeresem, ha esetleg te nem találnád. Ott egyébként sok mindent meg lehet tudni a kórházról, a körülményekről, stb. Én amúgy csak január februárban tudnék járni ezekre, mert addig a terveim szerint dolgozni fogok, és a munkaidőm pdig 5 óráig tart, de még most is innen írok.

Sziasztok

Paga 16+1

Gabi
paga

Gyezsu! Igen küldd el ha lehet! Előre is köszönöm!

Cory, Tünde nektek is köszi az infot be fogok szerezni minden szakirodalmat, ami hasznos lehet, de azt kiváltképp, amit ajánlotok nekem, hisz az garantáltan jó. Az lll füzeteket hol lehet kapni?

Paga 16+1

Gabi
paga

Egy órája bepötyögtem egy kilométert és elszállt... no még egyszer

Huhh jó sokat termeltetek!
Már nem is emlékszem mire akartam reagálni!
Mi ma laborvizsgálatokon voltunk, amit majdnem egy kiadós hányással indítottam... hiába így pocakosan nehezen megy nekem ez a reggeli koplalás... Kép

Medike! azért én is elég parás vagyok, főleg így egy egészségügyis anyukával a hátam mögött... Kép
Már alig várom a 12.-ik hetet... nehéz így... még a pocak sem nő, a megnyugtató mocorgásról nem is beszélve... az ember lánya mindenféle butaságot beképzel magának... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én a La Leche Ligát ajánlom szopi ügyben.
Információk itt:
http://www.lll.hu/leche/28h.shtml
http://www.szoptatasportal.hu/
http://szoptatas.lap.hu/
http://www.babanet.hu/publ/szoptatas.htm

volt még valami de az a másik gépen van ezért most nem találom... itt meg lehet rendelni a füzeteket is ha egyről beszélünk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok lányok!

Kicsit régen jártam köztetek, csak sokat kellett dolgoznom, otthon meg nincs internetünk, úgyhogy bocsi.

A tapasztaltabbaktól kérdezném, hogy a hasat hol kell kenegetni, hol jönnek elő a csíkok, ill. a hason kívűl hol érdemes még kenni?

Márti 19+1
márti26

Ja és üdvözlet minden újnak, a pocikhoz meg gratulálok mindenkinek!
márti26

Na csak most engedett be a babanet! Eddig nálam nem működött az oldal!

Anita! Én ott mértem a 94cm-es haskörfogatot, ahol a legnagyobb volt a hasam! Tehát kicsivel a köldök alatt! A köldöknél csak 92cm volt!

Lady története nagyon tetszett!

Nancsika! Add meg hogy hány éves vagy, hova valósi vagy, utolsó mensi időpontja, szülés várható időpontja, babák száma, és hogy hányadik baba! Aztán felveszlek a táblába! Ja és gyógyulj meg hamar!

KépKép
nicika

GyeZsu

Németet tanítok. A Paulay Ede utcában voltam a jógán, a Deákon van a Vista mögött. Nagyon jó volt, pedig nagyon nehezen szántam el magam arra, hogy elmenjek, de már várom a jövő hetet.
Scullyx
16+2

KépKép
KépKép
scullyx

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?