Új privát üzeneted érkezett!

na sikerült? lecsaptad? :lol: (megfordult a fejemben szólok a gyámügynek, de akkor kivel párbajozni K :?: :lol: )
snooopy

na csend lett.
mi az a keson keles kolosnal?
most 2 napja megint 8kor kel, de en lassan mar ennek is orulok. :twisted:

Kép
Kép
momoska

na meg kivel csokolozna, ugye???

Kép
Kép
momoska

jaja, az a bizonyos csók. máig emlegeti... :lol:

a késő az most nálunk a n8, eddig fél7 volt meg 6. néha 7. én meg ennek örülök, h legalább 7ig hagy.
snooopy

[quote]a írta: késő az most nálunk a n8,

ne ijesztegess! latom a tendenciat...:-( na megyek ebedelek!

Kép
Kép
momoska

Kolos még alszik...
snooopy

borisznak a tegnapi 3 oras alvasa utan ma csak egy szuk masfel volt a penzum, ugyhogy o mar keszen all, sot bevagott mar egy jelentos adag spenotot is.

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Mikor lenne tali? és milyen nap van ma???! :roll: kedd.rájöttem..

Edina, még ne add fel a Viburcolt, nekünk is pár nap múlva volt hatásos. Ártani nem ártasz vele kicsi Lilinek!

Vezetés: én itt tanultam Budapesten és akkor imádtam, aztán nem vezettem sokáig, majd a párom addig sujkolta belém azt, hogy ez mekkora felelősség és ha vezettem és mellettem ült állandóan stresszelt, úgyhogy ma már nem vezetek.. :cry: de nagyon szeretnék, úgyhogy mostanában megint próbálkozok,de csak gyakorolgatom még...(mindenki reszkessen a parkolóban 8) )

A havas élmény után tegnap Eszti is 2 órát szunyált (kifutotta magát :lol: )

Timi
KépKép
Kép
verti

ja, mostanában Esztim is 7 és 8 között kötelezően felkel. De sajna ez a normális szerintem, úgyhogy ha nagyobb lesz,majd alszunk. báár, akkor meg lesz kistesó... :wink:

Timi
KépKép
Kép
verti

picinek nem alszanak sokáig, akkor az a baj, amikor már nagyok akkor sokáig alszanak és az a baj... (asszem a belgának van egy ilyen száma, ....az a baj - egyszóval minden baj) :lol: mivan?! kicsit zagyva lett...

Timi
KépKép
Kép
verti

most volt a tali, csak te keson vetted eszre...az a baj!!!:-)
de legalabb kolos es borisz kapcsolata tovabb melyult...meg fogtok lepodni, meddig mereszkedett kolos:-)
en mar nagyon varom azt a serdulokort, mikor sokaig alszanak, mert aliz mostanaban borisznal is koraibb.

Kép
Kép
momoska

jaaaa,fázskésés... :oops: hát ez a baj 8) na,majd a következőre megyünk mi is!
gondolom csak alvás szempontból várod a serdülőkort!de legalábbis remélem,h nem fognak akkor megbolondulni...jaaj,te jó ég, ezek még szerelmesek is lesznek!!! :roll: :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti

fázskésés, azaz fáziskésés

Timi
KépKép
Kép
verti

na, mi is itt... megvacsoráztatva K és férj. :lol: meg jómagam is, persze.
várjuk a képeket Momoska :!:

kár Timi, h lemaradtál, de megbeszéltük, h lesz folytatás hátha tovább merészkedik K a barátkozásban. :lol: és B sem fogja sírással nyugtázni K közeledését.
snooopy

ahha, szóval Kolos ilyen kis rámenős!Borisznak még idő kell :wink:
Eszti is távolságtartó, de lehet, hogyKolos amúgy is csak Boriszra utazik?!
Legközelebb szívesen megyünk azért!

Timi
KépKép
Kép
verti

HURRÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!

Hatott a kúp!!!!! egyszer sem voltam bent nála!!!!!!
dfIGaz hallottam egy párszor felsírni, de aludt tovább. El sem hiszem Igaz én már elég korán fölébredtem, iszonyúan fáj a hátam ha nagyon sokat fekszem, de így is jó volt.

Ma is adok neki, egy ilyen nap még nem elég ahhoz hogy kipihenjem magam.

Lili 6.20-kor kelt és már ásít.

Várom én is a képeket!!!!

KépKép
domidina

Edina, hurrá!!!!!! :lol: :lol: nagyon örülök!!!!
így tovább Lili, szépen aludjál!!!
snooopy

na akkor eloszor a szalonkepesebbek... Kép Kép

alabbi kepeken latszik, h. annyira konstruktovak, meg targyakat is csereltek.

Kép

Kép

stanuljak a laptopozast..

Kép

Kép
Kép
momoska

s az egyre melyulo kapcsolat...valoban kolos a kezdemenyezo.
egy forro oleles...

Kép

es most gyengebb idegzetuek es szegyenlosebbek hunyjak le a szemuket...

Kép

Kép
Kép
momoska

ORSI NEKED KULDOM A TOBBI, HA BORISZ HAGYja majd..
ez tok jo edina. ma borisz se kelt fel hajnalban szopcsizni, csak f8kor.

Kép
Kép
momoska

tök jók lettek a képek... olyan édesek. :lol:
mikor ismételjük meg?? :lol:

K bevágott egy nagy adag milánóit. imádja a tésztát. és ezt - minden szerénység nélkül- jól is tudom csinálni. :wink:
snooopy

Én is dobok pár képet, tegnap hóembert építettünk az udvaron..

Kép
Kép
Kép

A két srác meg nagyon aranyosak voltak így együtt.

KépKép
domidina

jó lett a hóember. sajnos nálunk a belvárosban nem lehet ilyet csinálni. és Lili mit szólt hozzá? és a kutyák a hóhoz? nem tapad a szőrükhöz a hó? anyáéknál ugye van két kutya és tök havasak lesznek. főleg a kisebbik a hasáig ér a hó, mindig le kell zuhanyozni másként nem jön le. utálja.
snooopy

Sziasztok!
Nagyon jók a találkás képek, Ancsi is nagyon élvezte volna az biztos. Nem tudom, mit szólt volna, ha őt is elkezdi Kolos ölelgetni, lehet elsőre meglepődik, hogy nem csak ő ilyen rámenős :D

Edina,annyira jó, hogy Lili körül kutyák-macskák vannak!!! Én imádom őket, de nekünk nincs, csak szüleimnek. Ancsi is imádja a kutyákat, ha séta közben kutyaugatást hall, azonnal rákezdi, hogy va-va :) Játék-kutyija is van, azzal is szeret játszani.

Sikerült két olyan dolgot alkotnom, amit nagyon szívesen eszik: sütöttem zsömlét és kakaós csigát. Megfogja a zsömlét és csipegeti a belsejét, ad nekünk is belőle :)

Edina, örülök, hogy jól aludt Lili, hátha most már kialakul.
Nálunk is jók mostanában az éjszakák, igaz, hogy az éjfél körüli ébredése megmaradt. De legközelebb már csak reggel ébred.

Lehet, hogy most hozzánk is jöhetne a gyámügy, mert tegnap este nekiesett egy fióknak és megütötte az arccsontját. Ma reggelre szépen bekékült a szeme alatt is, olyan, mintha behúztunk volna neki ;)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Néhány kép:
Kép Zenehallgatás, nem teszi mindig a fülére a fülhallgatót :)
Kép
Kép Kis huncut :)
Kép
Kép
Kép Új sapka ;)

Kép

Kép

háromszéki

edina tuti kis helyen laktok. nem akarok panikot kelteni, de azt beszeltuk orsival, ha ti nem jottok hozzank, majd mi megyunk hozzatok:-)
ancsi-tundert is latnank am mar! es a tobbieket..! tenyleg, hol vagytok???? csilla? csurci? kora?

kerdesedre valaszolva, orsi, tali barmikor megismetelheto, s hatha timi is idoben kapcsol (s nem a bosnyak ter fele kerulve teszi meg ezt a gyalog is max 15 perces utat hozzankig:-))

tesztaban en is jo vagyok (ma borisz is azt kap majd), csak en valahogy - mint minden kajaban - ebben is mindig ujitok (borisz ma babos-sonkas-paradicsomost eszik. en is), ezert mar nagyon regen csinaltam klasszikus milanoit vagy bolognait, szivesen venedeged leszek egyszer egy orsi-felere:-)

Kép
Kép
momoska

OK, szívesen látlak titeket egy nagy tészta-partyra. :lol: meg a többieket is.
hát, én a babot en igazán csípem, de biztos jó lehet a tészta.

igen, Edina, vedd fenyegetésnek. egyszer csak ott állunk az ajtód előtt! :lol: nálatok úgy is sok a hely a kertben. jót játszanak majd a kölykök tavasszal.

Ancsi-képek is jók!
snooopy

húú, micsoda képek! A fiúkák nagyon aranyosak együtt is, Lilinek jó kis hóembere van, és látszik milyen jól érzi kint magát! Ancsi tényleg kis huncut, Gergőnek pedig jól áll az új szerzemény!

Orsi, ezt buktad, mert imádom a tésztát!! :lol:
Akkor megyünk hozzád tésztát enni, aztán megkóstoljuk Momoska alkotását és lehet jönni ide is, szerintem/tünk én is jól csinálom!! :wink: :D
jaj momoska!most mér" emlegeted hogy kerültem egy kicsit... 8) Legközelebb már egyenes út vezet hozzátok! (ha még emléxem rá persze...)
Edina, de jóó! Na, megyek is a gyógyszertárba kúpért :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti

Lili már ismerte a hóembert, már reggel óta mondogattam neki, hogy megyünk ki csinálni egyet. Van egy mesekönyve és abban van egy, uh. tudta mire számítson.

A kutyák meg megszokták már a havat, amióta Lili megvan nem jöttek be a lakásba, de egyébként sem szobakutyáknak lettek nevelve, ők kint vannak télen nyáron az udvaron. Ja és a fenyőfák alatt járkálnak, ott nincs nagy hó. Szegények most elég koszosak, majd ha bejön a jó idő, mennek a fodrászhoz nyári frizura, akkor csuda helyesek!

Ja és a tali???!!! Csak nyugodtan, én benne vagyok, Nagy a ház, a kert, akkor már lesz az udvaron hinta, mászótorony csúzdával, lehet labdázni, meg ilyenek. Még a sátort is ki lehet vinni meg egyéb játékokat, szerintem tök jó lenne....

A tésztapartin én is részt vennék, imádom!!!!

Tündér a kis Ancsi!

KépKép
domidina

Jaj lányok, olyan szomorú vagyok :cry:
Teljesen elapadt a tejem, úgyhogy tegnap óta nem szopizik már Eszti. A reggeli szopi pár napja már kimaradt, gondolom az esténkénti 1 meg túl kevés volt már, így tegnap óta nem kap cicit. Én annyira sajnáltam az esti lefekvésnél!!!!Majd megszakadt a szívem...nem értette a helyzetet a kis cica és csak kereste,kereste a sötétben a cicit..ő is sírt, én is sírtam :roll: Ma már "könnyebb" volt, de az is lehet, hogy csak ő volt fáradtabb a szokásosnál ezért aludt el könnyebben. Jaaaj, de rossz ez! jó,csak tavaszig terveztem már szoptatni, de mégis megvisel ez most...párom mosolyog rajtam,de ő nem élte ezt át!
Ráadásul nem iszik valami sokat napközben, éjjel meg hiába kinálom, csak akkor ivott amikor beteg volt. már mindent próbáltam adni neki,csak hogy szívesen igya, de nem...hát, végül is ő tudja mennyi kell neki, kinézetre nincs a kiszáradás határán..pelus is pisis.
Szóval,ez van, lezárult egy korszak...még csak most kezdődött és már vége.

Timi
KépKép
Kép
verti

Timi nyagyon sajnálom a dolgot, rohadt egy érzés tud lenni a férfiak ezt nem érthetik meg. Nem tudok nagyon sok vigasztalót mondani, azt hiába mondom, hogy előbb utóbb úgyis eljött volna ez az idő, nem igaz??? Fel a fejjel!!

Egyébként megint aludt a kis Tüncim, igaz felsírás megint volt, de aludt tovább. 1- órakor bementem hozzá megnézni, le is kellett húznom az ágy közepére, mert a feje már a háttámlának volt nyomva. Nem ébredt fel, de mocorgott utána. Én nem aludtam valami jól, sokszor felébredtem, de ezt már megszoktam.

Ma jön a dédi vasalni, igaz nem sok van, de látni akarja Lilit is.

Most azon gondolkodom, hogy átvezessem-e Lilit az 1x-i alvásra. Azért nem tudom, mert f7-kor kel és igazából ha elaltatom, akkor alszik még de is, de bírná egyébként délig. Nem tudom....

KépKép
domidina

jóreggelt,

Timi, sajnálom. tényleg nagyon szar érzés, én is sírtam eleget miatta, mert sokáig akartam szoptatni. végülis Eszti már elmúlt 1 és még mindig szopizott, ez nagyon jó!! más anyukák csak álmodnak erről. nekem is "csak" 8 hónapig sikerült de már ennek is örülök. Majd a 2.-at tovább fogjuk! ne szomorkodj.

Edina, na vlmi elkezdődött alvás terén?? hátha Lili megszokja és nem fog többet felébredni.
Épp most olvastam a kismamában, h a 18hós gyerekek 2/3-a többször felébredt éjjel.

Nálunk kedden járt vasalni Dédi! milyne jó dédijeink vannak, h ennyit segítenek. K imádja őt. Ha meglátja már rohan oda sikoltozva és kéredzkedik fel a karjába. :D

Na gyűlik itt a nép a tésztázásra! :lol: akkor tavasszal összehozunk egy nagy tészta-partyt!!!!
snooopy

nincs olyan ismerősötök aki épp kenguru-vásárlás előtt áll?? én el szeretném adni az enyémet, mert inkább a hordozókendőmet használtam. Egy Baby Björn Active kék színűm van, teljesen új állapotban. Talán ha 2x használtuk.
köszi a utána érdeklődtök!!
snooopy

Edina NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!
Kép
snooopy

Sziasztok!

Én sokat olvasom a fórumokat, nekem is van egy kisfiam, de írni nem szoktam. Most mégis írok, mert szeretnék Vertinek tanácsot adni a szoptatással kapcsolatban. Óriási kincs a szoptatás, és nem szabad hagyni elveszni csak azért, mert keveset tudunk róla!

Verti, olvass utána a relaktációnak! Még bőven van esély újraindítani a tejtermelést! Angolul itt van egy jó cikk: http://idahopublichealth.com/wic/files/relactation.pdf
Szívesen segítek a fordítással is.
De magyarul is van róla valamennyi irodalom.

A lényeg, hogy tedd a melledre sokszor a babát, vagy vegyél elektromos mellszívót, és azzal stimuláld a melled napközben és éjszaka is. Valószínűleg a napi egy szoptatás kevés volt a szervezetednek, ezért álljatok szerintem vissza reggel+estére.
De nem vagyok szoptatási tanácsadó. Ha nem sikerül pár napon belül visszaállítani a tejtermelést, hívd föl a LLL valamelyik tanácsadóját. Nekem is ők segítettek annó.

Nekem is potyogtak a könnyeim, amikor nem tudtam szoptatni, pedig a babám akart volna. Örülj neki, hogy a kisbabád ilyen idősen sem akart leválasztódni! A tejtermelés meg majd visszajön, higgy benne, sikerülni fog!

Kitartást!
pirostunde

Sziasztok!

De jó nektek, hogy jönnek a Dédik vasalni :), nekem nincs senki, aki jöhetne :( De én ezért nem vasalok :)

Ancsi két napja megint eszik. Írtátok a banánt, amit én már hetek óta nem adtam, mert már nem kellett neki, aztán sokáig nem is vettem. Most újra megpróbáltam és egy kb. 2 centis darabot evett meg. Másodszorra még annyit sem. De az almát viszont imádja. Sőt az este pár falat sajtot is evett, amikor Geri sajtot evett almával ;) hm, nincs is rossz ízlésük.
A paprikás krumpli is ízlik neki.

Timi, sajnálom, biztosan rosszul érzed magad most. Nem volt egy kicsit stresszesebb az életed? Amúgy szerintem is jó sokáig tudtál szoptatni, sokan örülnének ennyi időnek is. :)

Orsi, a tésztát én is szeretem. :) Hátha majd összejön a találka, ha már melegebb lesz. habár kettesben Ancsival én sem szívesen indulok útnak, a másik probléma Geri, aki jön haza délután stb. tehát ez nekem kicsit több szervezést igényelne. De úgy vagyok ezekkel a dolgokkal, hogy hagyom mentére a dolgokat és egyszer csak úgyis összejön, adódik alkalom.
További szép napot nektek.
Évi

Kép

Kép

háromszéki

Mind akartam írni, aztán mindig elfelejtettem. Mondtam már, hogy Geri felvételizett a gimibe. Úgy néz ki, hogy befutó lesz, mert az 5. a sorban, 88 ponttal a 100-ból. :) Örültünk neki nagyon. 62-en felvételiztek és 30-at vesznek fel.

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok!

Edina!

BOLDOG NÉVNAPOT!
Nagyon örülök, hogy hatott végre a kúp! Remélem Lili is ráérez, hogy éjszaka jobb dolog aludni. :wink:
Kicsit tolakodó a dolog, de hozzátok könnyebben eljutnánk, mint Pestig. :) :wink: Egyébként a férjemet én is elég nehezen tudom rávenni, hogy meginduljunk Pestre, max. úgy ha összekötjük pl. egy Auchan-os vásárlással. Mikor mondtam neki, hogy lenne majd egy tali, ha jobb idő lesz, akkor inkább az hatott rá, hogy a sógoromék is akkor mentek Pestre egy másik talira, ahol a dokija és a többi anyuka volt ott, akik hozzá járnak. Remélem érthetően írtam. Szóval akkor belement, hogyha majd jobb idő lesz, akkor menjünk.

Timi!
Sajnálom ezt a szoptatást, de igazából nekem is megfordult a fejemben, amit pirostünde írt. Lehet furcsának hangzik, de én épp tegnap kezdtem el szoptatós teát inni, mert én is éreztem már, hogy egyre kevesebb. Bár nálunk az éjszakai szopi még azért aktívan közrejátszik, hogy van tejem, de érezhetően kevesebb. Ha úgy gondolod, hogy szeretnéd folytatni a szoptatást, akkor én mindenképpen azt mondanám Neked, hogy próbáld meg többször mellre rakni, és amennyit tudsz pihennni, megfelelően táplálkozni, figyelni a folyadékbevitelre. :)

Kép
Kép
tina82

Edina, Boldog Névnapot!!!

Én is örvendek a javuló éjszakai tendenciának :)

Kép

Kép

háromszéki

lili viburcolja boriszra is hathat, mert az elmult ket ejjel o is felulmulta onmagat alvasilag, ugyan ma szopcsizott hajnal 5kor, de se elotte, se utana reggel 8ig meg se nyikkant! napkozben viszont matricagyerek, s erezhetoen ket foga miatt (balfelso kisorlo, s a jobb also), de hogy most miert pont nappal...? gondolom, matol athelyezi majd ejjelre is:-)
boldog Edinat!

timi,
en nem ertek egyet a pirostundivel. csak akkor menj bele ebeb a tejvisszahozo hacacareba, ami nem kevesse boritja fel a mindennapjaitokat, szokasaitokat, nem keves stresszel is jarhat, ha ugy erzed, hogy esztit vagy teged nagyon megvisel a dolog, mert amugy baromira semmi nem mulik ezen, ha meg 6-7-8 vagymittumen honapos lenne eszti, akkor nem ellenkeznek igy - az amugy szelsoseges LLL elvekkel, akkor en is azt tanacsolnam, probalj meg mindent, de eszti igy is barmikor odabujhat hozzad, s ugyanolyan egeszseges, kiegyensulyozott, gyonyoru kislany lesz, tan meg jobban is, mintha stresszeltek a tejvisszahozason...borisz ugyan meg ketszer szopcsizik (mert hat hajnalban is), de ez mar reg nem szamottevo mennyiseg nala, 8-10 korty, tehat nem az anyatejert teszi, hanem az odabujasert:-)

Kép
Kép
momoska

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat!
A szopit én feladtam, nem fogom már "visszahozni", valóban, ha kisebb lenne, akkor minden tőlem telhetőt megtennék érte.
Úgy gondolom,h a szopi nekik, ennyi idősen már nem főként táplálék, hanem inkább kötődés, bújás, közelség. Persze tudom,hogy egy csomó jó tápérték, immunerősítő is van azért számukra benne, de én ezzel már nem küzdök.
Szopizott 13 hónap 20napot.
Az odabújással nincs gond továbbra sem, hiszen kicsi ragasztó ő, mindíg jön és ölelget :)
Momoska, hát, lehet,hogy akkor vége az éjszakáknak...!de azért inkább maradjon nappalra a szenvedés, szegény Borisz! (és szegény te)
Irtam már, hogy Eszti mamának szólít engem?! Annyira édes, majd elolvadok tőle :D amikor a nagymamák vigyáztak rá, mesélték,hogy időközönként ment az ajtóhoz, megállt előtte és mondogatta: mama-mama. :D :D Imádom.
Edina, képzeld már ő is mondja a nevét valahogy így: etti vagy átti, mikor hogy sikerül :lol: mondja még: ató-autó, ia-szia, iá-virág, appúú, dádó-hálló hát, kb ennyi.és profi módon utánozza az állathangokat! :lol:

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok! Jól le vagyok maradva nem mondom! Biztos egy csomó mindent i fogok hagyni véletlenül!

Először is a képek nagggyon jók! Mit csinál vajon Kolos Borisz lába között???? :lol: Jópofa nagyon! Tényleg milyen barátságos baba!
Lili gondolom Lelkesen sertepeltélt körülöttetek és segített hóembert építeni! Édes lehetett!! Mondja a nevét? Ügyes!!!
Anna tényleg nagyon huncut! :D Csuda jól néz ki a fülhallgatós képen!!!!(is) Gratula geri felvételéhez is! Szép volt!

Edina boldog névnapot és gratula az éjszakához! Így van ez, mikor végre alszik a gyerkőc mi meg akkor nem tudunk! Ha nem hatott volna a kúp én segítsékérést javasoltam volna. Mondjuk anyukád elmehetett volna 1-2 napra éjszakai kelőnek és kipihenhetted volna magad, de szerencsére megoldódott a dolog remélhetőleg hosszútávra! :)

Timi furcsa lehet ennyi idő után nem szoptatni! Levi még este 1x, reggel mire tényleg felkel 3x szopizik. Ha nem haragszol én nem mondok erre semmit, neked kell eldöntened/te érzed szeretnéd-e újraindítani a tejtermelést vagy sem (tudom-tudom mindenki így gondolta, de azért leírom így konkrétan is! :wink: ).

Én teljesen be vagyok tojva! Még mindig járok azzal az egy foggal dokihoz (2 hónapja), úgy néz ki műtét lesz belőle. Le akarkák vágni a gyökércsúcsot mert nem akar lemenni a gyulladás róla. :(
Rossztul alszom. Levi még mindig köhög és semmi nem akar hatni neki. Száraz köhögés, csak nappal. Már el sem tudjátok képzelni mennyi betegség jár a fejemben! Nem lázas, nem folyik az orra, semmi csak a száraz köhögés! Mi az isten lehet ez???????????

Levi is matrica egyébként+ húz el a géptől, a tvtől, semmit sem csinálhatok csak vele lehetek. Persze ez nem olyan rossz, de én önző dög szeretnék mást is csinálni és nélküle egy picikét.

Kenuru: Orsi bocs,de nincs ilyen ismerősöm. Én is most adtam el a mienket. Raktunk ki papírt ide-oda itt Veresen és így sikerült, neten nem. Persze Pesten attól tartok ez a módzser nem jönne be. Nem raktad fel a vaterára? Vagy tesz-vesz.

Na mivel már megint nem tudom mit akartam még írni megyek, úgyis felkelt és itt van már.

KépKép
kora

Na mire írtam Timi beelőzött! :)
Jó neked! Engem levi babának hív. Mindenki baba, az öregember is meg a csecsemő is. Meg apa is meg anya is. :roll: :)

KépKép
kora

ez a kölyök állandóan akkor alszik sokat ha mennénk vlhova. :evil: ez volt mikor Momossal találkoztunk... most igaz csak tesco lenne, de 4re jönnek sógornőmék Olivérrel, most meg már fél 3.
kikészít. mintha tudat alatt tudná, h anya már indulna, na akkor hozzunk még rá egy kicsit. :lol: :roll:

Timi, szerintem tök jó a hozzáállásod. nagyon szép ez a 13 hó 20 nap. én összetenném a két kezem ha eddig tudtam volna szoptatni. szerintem mások is. Eszti meg ahogy írod, pótolja a szeretethiányát a sok bújással.

Gerinek gratula a felvételihez! nagyon okos fiad van Évi. :lol:

Kora, de fenn van teszvesz, vatera, meg express.
sajnálom a fogad.
snooopy

tok igazad van, timi, nekem neha egnek alla a hajam az LLL-szekta teriteserol, lassan kihivjak a gyamugyet, ha az erettsegi vizsga elott stresszoldaskent nem szoptatom meg a gyerekemet.
gyakran ernek el ellenkezo hatast, nehany no a tulzott akarastol (mert ezt sulykoljak) nem tudja szoptatni a gyereket!

mostanaban en halalra rohogom magm a gyerekem "beszeden", ali nem halandzsazott, csak a valamire ertendo szavait hasznalta mindig, borisz meg folyamatosan mondja, s egyre kifejezobb hangsulyokkal, neha mintha teljes mondatokat mondana, s iszonyu komoly-magyarazos arccal..az iment eppen teregettunk, egyenkent adogatta a ruhakat, s mindegyikhez fuzott valami mondandot, sokszor mintha azt mondana (csak a hangsuly vegett mondom): "na vedd mare el!", na vegre sikerult kiszednem", "de szep ez a cucc", "jujjj, ez az enyem", "gyorsabban mar anya!", melyiket kered meg", "nezd en is igy kirazom", "ugyes vagyok nagyon" stb. doltem a rohogestol, de o ugyanolyan komolyan mondta a magaet:-)

kora,
kohoges: natha utan maradt vissza? arcuregben maradt cuccra gondolok, de az inkabb ejjel, vagy fekvesben lenne...vagy szuk horgokre, mint borisznal. o nagyobb fertozeseinel mindig horgotagitot kap mar, amikor (nyaron) nem kapott, akkor utana 2 honapig fennmaradt a kohoges...nem surun, nem sokat egy nap, de megvolt.

geri ugyes fiju!!! (bar raz a hideg attol, hogy 6-10-12 eves gyerekeket mar felveteliztetnunk kell!)

Kép
Kép
momoska

Köszönöm a köszöntéseket!

csak gyors visszaolvastam, Lili kicsit nyügi, fél órát aludt és nem tudtam már visszaaltatni, aztán fönt hagytam míg lementem innivalót hozni neki, és annyira elkezdett sírni. Persze tudom én miért. délelőtt lementem és hallom ám hogy a reteszt piszkálja. Na ilyenkor baj van, mert cs0ak akkor ad hangot, ha elhúzza. Ki is nyílott az ajtó, én meg rohantam fel és hangosan mondam hogy nem szabad, jujuj, meg mittudomén ilyedtemben. Hogy akkor is elkezdett sírni. Most is ezért sírt és most egy kicsit sírdogál még.

Anyukámat éjszakára???? egy órányira lakik és nemigen tud elszabadulni éjszakára, a nagyit ápolja. Anyós megint egy hónapig nincs.
De nem tudom meddig adjam a kúpot. Már tegnap is Tibi elkezdte, hogy ugye nem akarod állandóan adni???? Kíváncsi leszek ha abbahagyom mi lesz az éjszakákkal.

Lilinek is jön a fölső örlője, legalábbis úgy látom, mintha már ki akarna bújni.

kenguru: nekem az unokatesóm lánya 5 hónapos, vasárnap megyünk haza, megkérdezhetem, bár ők anyagilag nincsnek annyira eleresztve, és nem is tudom hogy egyáltalán akarna-e, de megkérdezem.

Kora, sajnálom a fogadat. Dokitól kérdezted már a köhögést? És előte volt orrfolyása? mert ha igen lehet, hogy a hurut letapadt és akkor valami hurutoldót kellene adni. De doki csak mondana valamit?

Itt meg nálam kezdődik valami, kapar a torkom, remélem csak ennyi lesz belőle és Lili nem kap el semmit.

Tegnap Lili azt mondta ki hogy happy tisztán érthetően. A tv-be hallottuk ezt a nevet. De általában a szavak első két beűjét mondja ha éppen azt a mássalhangzót tudja mondani. Nálunk a virág=mi de ez a vissza is, a v betű nem megy.
Ja és Gerinek gratulálok, okos srác!!!

KépKép
domidina

Sziasztok ismét :)

Ez a szavak első két betűjének a mondása ismerős, ez nálunk is így van, ha épp kedve van gagyogni s kisasszonynak. :)

Momoska, velem is jön mindig teregetni, de ő kiszórja a ruhákat, nem ám adogatja.
Hidd el, nem olyan vészes ez a felvételi rendszer. Ha marad a gyerek az általános iskolában, akkor 14 éves koráig nem kell felvételiznie :), ez a mi döntésünk volt. És egyáltalán nincs olyan érzésem, hogy Geri le lenne terhelve, sőt!!! Ezerrel pörög egész nap, hatalmas mozgásigénye van, ezért is sportol olyan sokat (vívás 2x, kézilabda 2x, úszás 2-3x hetente). Ez most már egy önjáró folyamat, mert az úszást leszámítva a többit ő választotta magának, ill. most már az úszást is nagyon szereti. Tanulással naponta kb. félórát tölt. Én néha segítek be, amikor pl. német dogára készül, vagy átnézem a fogalmazását, meghallgatom a megtanult verset stb.
Nyilván ez egy szelekció, a város és a vonzáskörzet iskoláiból a legjobbak jönnek ide. Ha őszinte akarok lenni, nem is bánom, mert a nem tanulok semmit, soha nem írok házi feladatot már elharapózott a Geri mostani osztályában is, pedig az még korai lenne, hogy egy negyedikes gyerek rendszeresen nem készül.

Köszönjük a gratulációkat! Mi is nagyon örvendünk, hogy ilyen jó esze van :)

Kép

Kép

háromszéki

A szoptatással kapcsolatban azért nem írtam semmit, mert én sem tudom, mi lenne a jó/jobb, ill. éreztem, hogy ezt Timi már eldöntötte.
Az LLL-t nem nagyon ismertem eddig, talán egy-két utalást olvastam, de ennyi. Most megnéztem az oldalukat, elolvastam néhány dolgot és meglepődtem, mert nagyon sok dolgot hasonlóan gondolok, hasonlóan csináltam/om, anélkül, hogy olvastam volna.
Én egy dolgot nem csináltam soha, sem most, sem Gerivel, mert nem tudtam: fejni. Gerinél géppel is próbáltam, de szenvedés volt, én inkább pihentem a köztes időben és ha kérte, mindig mellre tettem. Pedig a védőnő mindig kérlelt, ecsetelte, hogy mennyire fontos lenne stb, de nem bírtam rávenni magam :roll: Mondta, hogy akkor tudok majd jó sokáig szoptatni, ha fejek is. A múltkor el is nevettük, hogy nálam ez úgy látszik másként működött.

Én úgy gondoltam, hogy nyárig szeretnék szoptatni, de nem tudom mi lesz, jó lenne befeküdni a Balesetibe, hogy vegyék ki a fémet. De oda most nem mehetek Ancsival. A fém pedig már eléggé zavar. Lehet, hogy mégis fogok fejni valamennyit??? Egy éjszakát majd csak kibír. Aztán majd eldönti, hogy leszokik-e sértődésből, hogy itt hagytam másfél napra vagy sem :shock:

Kép

Kép

háromszéki

szoptatás: hát én fejtem mégsem szoptattam sokéig. szerintem amúgy ebben nincs összefüggés. egy csomó anyukát ismerek akinek 2 éves múlt a gyereke és még midnig szopizik párszor. nem a kaja miatt csak úgy megnyugvásként. ők sosem fejtek és tessék.
(csak halkan jegyzem meg nehogy megsértődjenek a védődők, de szerintem mit sem érnek. annyi hülyeséget hallottam már védőnők szájából, h regényt tudnék írni - de ez csak én véleményem. sokkal hasznosabb egy hasonló helyzetben lévő anyuka tanácsa, mint az övék)

Edina, remélem nem leszel beteg.
snooopy

Sziasztok!

Timi!
Hidd el tapasztalatból mondom nagyon sok anyuka örülne ha ilyen sokáig tudná szoptatni a kisbabáját. :)

Orsi!
Sajnos az a baj, hogy ahány védőnő, annyifélét mondanak. Nagyon jó példának itt van erre a fejés. Én is hallottam már olyan dolgot védőnő, orvos szájából, amivel nem tudtam egyetérteni. Sajnálom, hogy Ti esetleg pont egy olyan védőnőt fogtatok ki, akivel nem vagytok megelégedve, de úgy gondolom, hogy senki sem tudhatja mindenre a helyes választ. Nyilván egy Anyukának, akinek van/vannak gyereke/gyerekei, több gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, mint akinek nincs, de anyukák is tudnak nagyon határozottan butaságot mondani- ilyet is tapasztaltam már.
(Az én körzetemben is vannak, akikről tudom, hogy meghallgatták, amit mondtam, aztán csinálták a maguk modján, de szerencsére nagyon sokan vannak, akik még most is megállítanak az utcán és kérdeznek, ami nagyon jól esik. )

Momoska!
Sajnálom, ha Neked esetleg negatív tapaszatalod van a LLL-val kapcsolatban. Viszont nagyon sok anyukának tudtak segítséget nyújtani és én semmiképpen nem ítélném el őket azzal, hogy ráerőltetnek bármit is az emberre. Aki akarja felhívja őket, segítséget kér tőlük, aki meg nem akarja nem keresi meg őket. Nyílván ez vonatkozik az újságcikkekre, stb.

Edina!
Én 3 napig adtam a kúpot, aztán 4. éjszaka figyeltem, hogy reagál. Akkor aludt rendesen kb. 2 hétig, akkor megint nyűgösködés, újra adtam. Nem biztos, hogy így jól csináltam én csak azt vettem alapul, hogy ha megszűnnek a tünetek, ill. elérem azt a hatást, amit szeretnék, akkor abba kell hagyni, különben maga a homepátiás szer váltja ki a tüneteket.
Mikor én kezdem érezni, hogy valami betegség kerülget, akkor veszek be Echinacea cseppet, ami nekünk nagyon jól bevált. Reméljük nem lesz belőle semmi komoly.

Kora!
Dokitól nem kérdezted mitől lehet? Talán tényleg váladék okozza.

Évi!
Gratulálok Gerinek, nagyon okos és ügyes, hogy ilyen jól sikerült a felvételije.

Kép
Kép
tina82

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?