Új privát üzeneted érkezett!

Norwell: bevallom én nem kérdeztem, hogy hozott-e, de nem is érzem úgy, hogy az én tisztem lenne. Ha barátok segítenek a melóban az más, de ennek még a nevét sem tudom. Én egy villanyszerelő cégnél dolgoztam, és én soha nem hallottam ilyenről, hogy valahol, valaki enni adott volna a melósnak. Mint ahogy gondolom nektek sem adtak enni a munkahelyeteken. Az ilyet mindeni maga intézi. Vagy elmegy ebédelni vagy visz be magával. De lehet, hogy én tévedek. Mindegy, túl vagyunk a dolgon és ismét imádjuk egymást, csak egy pillanatra kiakadtam.
Takarítani kellene, de dög vagyok hozzá Kép Későbbre marad. Most sziesztázok, :D férjecském tanul, nemsokára államvizsga...

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok!
Encus, én Norwell véleményét osztom, ha dolgozni megyek valahova, akkor vigyek magammal kaját!
Tena-betét: őszintén megmondva, van itthon, de a kórházi napokra. Én régebben használtam betétet, de ha belegondolok, a tavasz vége épp "ideális" a tekintetben, hogy reggel beteszed a betétet, esetleg 1X kicseréled nap közben (főleg, ha nincs semmi), és jönnek a bacik...
Magzatvíz: nekem ugye GDM-em van, de egyszer sem mondták, hogy sok (kevés) lenne a magzatvízem.
Csibemanó, a mechoniumos magzatvíz mit jelent? Lusti vagyok rákeresni, légyszi írd meg (vagy aki tudja).

Üdv. Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus:
Az olyan amibe már a baba belekakilt... ált. ox hiány miatt. Hogy a szülészet tanáromat ideézzem:
"Amikor a baba nem kap elegendő oxigént akkor mit csinál? Na... Hát becsinál." Szóval az olyan zavaros zöldes kinézetű.
Alapból sárga és átlátszó a magzat víz... olyan mint a pisi... még kuncogtam is amniocentézisen, hogy nem-e véletlenül a hólyagomat szúrták meg. Kép

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Sziasztok!
Encus! A páromat is megkérdeztem, aki nagyon figyel az emberekre, hogy adott volna-e kaját, de nem. Max., ha rokon, vagy ismerős.. de ennyi. Mindegy, emiatt ne idegeskedj!
Szücsi! A barátnőm a szemműtéte után a 3. napon a Balcsi parton folytatta a nyári munkáját, a szórólap osztástKép Én meg a porszem miatt besötétített szobában vaksiztam, nem mertem kinyitni a szemem, mert fáj, de a 3. napon erőt vettem magamon, és kezdtem merni pislogni. Emelni azért nem szabadott, mert nekem már a műtét előtt sem ajánlották az 5 kg. nál nehezebbek cipelését, tehát nem a műtét szabta meg. Fontos tudni, hogy a műtéttől nem javul meg a szem, és nem is gyógyul, csak a szem alakjának változtatásával a fénytörés is változik, és ezért látunk jól/jobban. Tehát, mintha kontaktlencsét tennének fel a szemedre..Kép Csak ezerrel para van miatta..
A számítógép.. ezt nem tudom, de most, mikor a pupillámat tágították- mondom idejövök és irogatok nektek, de ahogy megláttam a monitort menekültem.. úgy villogott, hogy nem bírtam. Akkor nem volt gépünk, nem tudom..
Én azt mondom, hogy 3 napig én feküdtem és nem szerettem magam, ittam az algopirin injekciót (gyorsabban és jobban hatott), aztán vége. Megembereltem magam. Szerintem túl elengedtem magam-ezt azóta sem szeretem, nem is engedem többet.
MONDOM, A BARÁTNÕMNEK SEMMI-no akkor ebből igazodjatok ki, mi?Kép Ha van még valami, nyugodtanKépKép

satuk

Sziasztok!

Ex!
A mechonium a magzatszurok, vagyis baba kakija...Kép Ha belekakil a magzatvízbe (ami ettől zöldes lesz), az oxigénhiányos állapotot jelezhet, ezért akkor általában császárt alkalmaznak. Fúúúúúúúú, ez most nagyon tudományos volt!KépKépKép Pedig a neten olvastam ám...Kép

Norwell+Kende baba

Kép
Kép
norwell

Encus!
Aug 5-re vagyok kiirva és a dokim aug. 1-től van szabin. Persze mondta, hogy átad a legjobb kollegájának de azért csak jobb lenne nála.
Ezért szeretném ha legalábbb 5-6 nappal hamarabb jönne.

Kérdés!
Amióta terhes vagyok, többször borzasztó álmaim vannak. Van ezzel így más is?

Edina
edina77

Magzatvíz: Exdeus: Mi az a GDM?

A mechoniumos magzatet okozó oxigénhiány nem árt a babának? Miért kell ezért császározni?

A betét valóban baciforrás és mivel én mensi ügyben is mindig szerencsés voltam, így ott sem kellett volna gyakran cserélni, de az egy alkalmas cserét én sem támogatom. Ezért maradtam a tamponnál. No persze azt is gyakrabban cseréltem, de valhogy mindig higiénikusabbnak tűnt. Van akinek ez nem jön be.

Csajszik: Köszönöm, hogy megvitattátok velem ezt a kajás dolgot. Kicsit hülyén éreztem magam miatta, mert általában nem hiszem, hogy szemét, spúr ember lennék, csak most ez valahogy nem volt ínyemre.

Edina: Nekem nincsenek rémálmaim. Én életem első nagy szerelmével álmodok folyamatosan. MOndtam is a páromnak, hogy aggódok miatta, mert hiszek abban, hogy az álmok azért vannak, hogy megvitassuk magunkkal azokat a kérdéseket, amivel az ébrenlét alatt nem bírunk/akarunk szembenézni. SZóval felhívtam az emberkét aki hirtelen nagyon elfoglalt lett és "majd visszahív". Azóta is ezt teszi. Minden esetre remélem, hogy minden ok vele.
Szóval a rossz álmok lehetek pusztán attól is, hogy van valami kérdés amivel nem néztél szembe, tudatosan.

Encus

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok!!!

3 napig nem voltam, elkezdtem visszaolvasni, de Julcsika megunta a végére, beindult ezerrel, így az uccsó párat már későbbre hagyom...
Nekem is egyre kényelmetlenebb már a gép előtt görnyedés, ráadásul ilyenkor lóg a lábam, ha felpolcolom, akkor meg ki kell tekerednem.

Szombaton voltam fájásvizsgálaton! Túl vagyok ezen az élményen is. 20 percig kellett feküdnöm, a hasamra tettek két madzag-félét meg tappancsokat, mellettem volt egy gép, amin lehetett hallani a szívhangot, és nyomtatta ki a papírt, ami olyasmi kinézetű lett, mint az Ekg. Persze Julcsibaba itt sem fogta vissza magát, a 20 percet végig bohóckodta, a szívhangját figyelő tappancsot nekem kellett szorítani, mert állandóan elmozdult, és néha alig lehetett hallani, néha meg tök hangos volt, rengett az egész szoba. Egyszer meg akkorát rúgott, hogy bekeményedett a hasam, és elmozdultak rajtam a herkentyűk, mondta is a szülésznő, hogy ez nem fájás, csak elmozdulás, nehogy megtévessze a dokit. Egyébként minden OK, nincs fájás, két hét múlva (pont húsvét hétfőn) megyek megint, akkor még uh. is lesz. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Julcsikánk kint is ilyen huncut lesz-e, vagy csak magzati életében viccelődik velem, mert már a szülésznők is röhögtek, hogy állandóan recseg a szívhangot adó gép a sok mocorgástól...Kép
A doki után kint voltunk a telkünkön, napoztam, sikerült lesülnöm, az ormányom és a homlokom hót vörös volt, mára kicsit konszolidálódott. Kép

Jurem, köszi a választ a Tgys-sel kapcsolatban! Nem semmi, ami Veled történt...
Én is méregettem már a szülőszoba részleget, és azon gondolkodtam, hogy vajon milyen élményekkel fogok onnan kijönni.

Pilchard, örülök, hogy újra velünk vagy! Kép

Torna: szerdán 10 órától, pénteken fél 10-től van, kb. 1- másfél óráig tart. A Rókus a Blahánál van, a torna a Rókus rendelő intézetében van, ha jön vki, akkor megbeszélünk egy találkát, mert egyszerűbb, mintha elkezdeném magyarázni, hogy pontosan hol van.

Norwell, gratula az unokaöcsihez, szép nagy baba! Kép

Encus, nagyon jól sikerült a 4D-s kép, aranyos a baba! Kép

Hát, nagyjából ezekre emlékszem, asszem még olvasgatok.
Szép estét Mindenkinek!

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Encus
A többiek már leírták, hogy mit takar a mechoniumos magzatvíz.
Anno délelőtt mentünk be a kórházba, néztek NST-t aztán, délután megint, plusz vizsgálat, plusz magzatvízvizsgálat, akkor még ok volt, aztán este fél 10h-kor megint NST, akkor egyszer lement a babám szívhangja 60-ra aztán egy mp-nyi kihagyás és utána visszaállt a normálisra. A szülésznő rögtön hívta az ügyeletes dokit, aki rögtön mondta, hogy megvizsgál, megnézte a magzatvizet, rögtön kötötték be az infúziót, vetkőztettek le, szóval sejtettem, hogy nem sima vizsgálat lesz, mondták, hogy megrepesztik a burkot, akkor ők már tudták, én még nem, aztán amikor jött az ügyeletes szülésznő és elkezdett borotválni felül, meg idegesen szólt az ügyeletes doki a kollégájának, hogy azonnal hívják a dokimat, szülésznőmet és az altatóorvost. Erre az altatóorvos mondta, hogy 10 perc múlva jönnek, ekkor már tiszta ideg volt az ügyeletes és ordított, hogy nincs 10 perc most rögtön, na akkor beparáztam, kérdeztem, hogy felhívhatom-e a férjemet, de mondták, hogy arra már nincs idő... Végülis a műtétre berobogott a dokim is mielőtt még elaltattak és a szülésznőm is, ő hívta fel a férjemet, hogy jöjjön, mert megszületett a kislányunk.

Több magzatvíz: majd én is mindjárt utána nézek, ugyanis ezt ott akkor nem mondta a Győrfi, hanem a papíron olvastam amit adott, a vizsgálatkor azt mondta, hogy minden oké a babával, de azért majd még rákérdezek a dokimnál is.

Edina
Szerencsére nekem nincsenek rémálmaim. Milyen rémálmok ezek, a babával kapcsolatos, vagy másmilyen? Mert állítólag ha a babával kapcsolatos az természetes, munkálkodik a tudatalatti...

Üdv:
Csibemanó
csibemanó

Sziasztok!
MIndenkinek köszi az infokat. Gondoltam, hogy erről van szó, de én úgy hittem, hogy ez csak túlhordásnál fordulhat elő, és a 37 hét még ettől messze van.
Encus, GDM=gesztációs (terhességi) diabétesz.

Most mennem kell.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok!

Edina:nekem a második 3.-ban,szinte minden éjszaka rémálmaim voltak,amikor emlékeztem mindig elmeséltem Petinek,de egy idő után már "nem birta",hogy hogy tud vki ennyi hülyeséget összeálmodni.Aztán 1x csak hirtelen elmúltak ezek az álmok.Azóta meg ha álmodok sem nagyon emlékszem.

Tegnap nagyon szarul voltam este,megint hányingerem van a kajálások után,és most már az aloe sem segit,ha ez igy marad lesz még vagy 3-4 "jó" hetem.

Encus:ugyan már lezártad magadban a dolgot,mi épitkeztünk és minden munkás hozta a kaját,ha meg barátok segitettek akkor előre meg volt beszélve hogy lesz kajálás eggyütt.
Sajnos ha lenne se tudnék hintaszékben ülni,mert szédülök a mozgó dolgokbanKép

Ex:július 27.A május 8 akkor viszont 3.Lehet azért számol kevesebbet.A 8-at nekem a doki mondta.

Puszi:Pilchard+Ameli

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok,
Magzatvíz ügyben; nekem a fiam születésekor elfolyt....már lefeküdtünk aludi, de még nem aludtam, éppen fordultam egyet amikor éreztem, hogy végigfolyik a combomon a meleg "víz".Rögtön felkeltem (férjem felriadt és csak anyit kérdezett:megyünk?)és elmentem a wc-re...álló helyzetben nem nagyon folyt, talán csak cseppenként valami, de ha lefeküdtem,vagy egyébb drasztikusabb testhelyzet váltást végeztem akkor újra jobban folyt. Azt mondták, függőleges helyzetben a baba feje elzárta a rést, így "bedugta a lefolyót"....úgyhogy nálam a kórházba menéskor nem a fekvés hanem a szigorúan egyenes háttal történő ülés jött be.Bár én is hallottam olyat, hogy a baba feje még nincs kellően lent...gondolom akkor folyamatosan folyhat, nem tudom.
Acer
acer

Sziasztok!

Akinek már megvan,megmérné nekem hogy a kiságy rácsvédője hány cm széles?
Mert nekem 24 cm helyem van a matracig,de amiket néztem védőket szélesebbek.Köszi.

KépKép

KépKép
pilchard

Csajok, írtam vagy 2 oldalt és az egész elszállt épp az imént. Most megyek összekaparni magam, oszt talán még egyszer nekiállok Kép Kép

Én

Enci és Eperke
Kép
encus

Szóval, címszavakban. Tegnap eldugult a konyhai lefolyónk és kidugaszolás közben visszajött az egész a fürdőben, így a mai napom fertőtlenítéssel fog telni Kép

Torna: engem érdekel, de jövő hét a legközelebbi időpont amikor élni tudok, addig utol kell érjem magam itthon meg le kell zárjam a melós ügyeimet, ki kell írassam magam táppénzra, stb. A Blahán nem nagyon tudok parkolni, de ezt is meg lehet oldani valahogy.
Csibemanó: Neked sem volt álomszülésed, de talán a mostani Kép Én idegbajt kapnék ha senki nem világosítana fel, hogy mi folyik ott...

Ági: hogy bírod a GDM-et. Csak sima diéta vagy gyógyszereznek is? Én is erre gyanakodtam az elején, mert bár én nem hánytam, de ha nem ettem 4 óránként akkor hányingerem volt. Eddig nem találtak semmit, és remélem, hogy most a terhelésesen sem fognak. Képzeljétek a dokim azt mondta, hogy nem kell cukros trutyit igyak. Elég egy zsömi és egy pohár tej...
Nos, most ennyi..

Encus
Pilchard: nem lehet lejjebb tenni a matracot? Akkor elfér a védő

Enci és Eperke
Kép
encus

Encus:az már a következő szint,amikor fel tud állni.Igy az elején meg nem akarnám olyan mélyről emelgetni.Végül is nem gond,max veszek szivacsot,és varratok rá huzatot,anyagban is lehet jó sok gyerekmintásat venni.Csak bele kéne húznom,de igy lakásból nehéz intézkedniKép
Szegénykém,nem irigyellek,jó sikálást!

Kisvirág hol vagy?

KépKép

KépKép
pilchard

Mostanában nem nagyon rakott fel senki képeket,pedig olyan jó nézegetni.Én most nem mernék,mert messzire szaladnátok a látványtól,olyan a hajam mint egy bukósisak,de a héten megyek fodrászhoz.

KépKép

KépKép
pilchard

Ezt a képes sztorit én is akartam említani, mert itt van már néhány emberke akinek bármikor megismerném a pociját, de ha szembejönne velem elmennék mellette. A priflotokban szinte senkinek sincs fent képe, és lévén, hogy még új vagyok így nem is láttam képet tőletek. Kép Így olyan személytelen az egész Kép
Encus

Enci és Eperke
Kép
encus

Apropó kiságy: nem nagyon találok normális "stabil" kiságyat. Amit néztünk mindegyik majd szétesett. A Minimanó oldalán láttam egy szimpatikusat múlt héten, de most már nem találom. AZ egybe volt építve a pelenkázóval majd szét lehetett szedni gyerek ággyá és íróasztallá. Ha láttatok valahol valami értelmeset írjátok már meg. Köszke

Enci

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok lányok!

2 napig nem voltam mert egyedül voltam itthon a kislányommal ugyanis apa és a fiai kimentek nyaralót festeni.
Pénteken én is kinn voltam és kikapáltam a virágoskertet, hát ne tudjátok meg milyen szarul voltam utána , vagy ezt már írtam?

Lassan el kéne kezdeni a babaruhák selejtezését de olyan nehezen veszem rá magam.Ti hogy vagytok ezzel?

jelentem nekem is egyre kényelmetlenebb a gép előtt görnyedni.Erre az a megoldás, hogy űrűbben kell jönni és akkor nerm kell annyit olvasni.

magzatvíz: nekem megrepesztette a doki ami egyáltalán nem fájt. Elég rendesen ömlött belőlem. Azután még minden fájásnál jött belőlem egy kevés és olyan érzés volt ez mintha pisilnék, kaptam a szülésznőtől betétet amit elég sűrűn kellett cserélni.Aztán egy idő múlva már nem folyt tovább de azt nem tudom, mennyi idő múlva maradt abba.

Kép

Kép
katus73

Üdv!
Encus, ha újat akarsz venni, akkor én ajánlom a Faktumos ágyakat. Ezekről még rosszat nem hallottam, nekünk is ilyen lesz. www.faktumbutor.hu
Vagy esetleg nézz körül a www.bebibolt.hu oldalon, én ott is láttam egy-két jó dolgot, kiságyat, stb.
GDM: diétáznom kell (elvben), szóval inkább eszek mindent, csak kicsit kisebb mértékben. Eddig még nem volt semmi gond, jövő héten és aztán két hét múlva kell mennem diabetológiára (akkor reggeli után 1,5 órával mérnek vércukrot). Utána már csak a védőnő néz vizeletcukrot, én meg max. önszántamból elmegyek a helyi gyógyszertárba vércukrot méretni.
Igazából a magas cukor max. nekem árthat, mivel a baba megtermeli a maga kis inzulinját...csak a szülés után feltétlen meg kell mérni, nehogy utána hirtelen alacsony legyen a bébi cukra.

Most megyek reggelizni.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok lányok!

Egy kicsit lemaradtam, hétvégén a férjem dolgozatatival voltam elfoglalva. De azért visszaolvastalak benneteket,de azért néha-néha be is kukkantottam hozzátok.

Holnap megyek terheléses cukorvizsgálatra. Remélem, minden rendben lesz. Mára kimarad az édesség, és szénhidrátmentes kaja lesz, de azért tegnap nagyon sok fini-fini jégkrémet bepakoltunk Janussal. Élvezte is a kisfiam, olyanokat rúgdosott, és ma reggel óta is nagyon aktív, már arra ébredtem, hogy mind a két oldalamat rúgdossa. Végül is ez a dolga, Nekem ez a megnyugtató, ilyenkor tudom, hogy jól érzi magát.

Kevés/sok magzatvíz: Hát nekem keveset mértek a 29. héttől ( előző terhességnél), aztán mégis elég volt? Szóval nem tudom. Nem szabad ilyenkor semmit sem olvasni, fodrásznál, kozmetikusnál egyéb helyeken rémtörténeteket meghallgatni most nem szabad ( ezt most egy hete mondta a dokim )ezért én is kikaptam. Szemellenzőt feltenni!!!! Információ ki- és be!!!

4D-s : Légyszives .... Valaki.... Irja már meg pontosan, hogy mettől-meddig van rendelés és főleg az időpontot. Lehet, hogy irtátok már, csak elkerülte a figyelmemet. Mikor kell bejelentkezni???? Köszi

Kép

Kép
jurem

Sziasztok lányok!

Egy kicsit lemaradtam, hétvégén a férjem dolgozatatival voltam elfoglalva. De azért visszaolvastalak benneteket,de azért néha-néha be is kukkantottam hozzátok.

Holnap megyek terheléses cukorvizsgálatra. Remélem, minden rendben lesz. Mára kimarad az édesség, és szénhidrátmentes kaja lesz, de azért tegnap nagyon sok fini-fini jégkrémet bepakoltunk Janussal. Élvezte is a kisfiam, olyanokat rúgdosott, és ma reggel óta is nagyon aktív, már arra ébredtem, hogy mind a két oldalamat rúgdossa. Végül is ez a dolga, Nekem ez a megnyugtató, ilyenkor tudom, hogy jól érzi magát.

Kevés/sok magzatvíz: Hát nekem keveset mértek a 29. héttől ( előző terhességnél), aztán mégis elég volt? Szóval nem tudom. Nem szabad ilyenkor semmit sem olvasni, fodrásznál, kozmetikusnál egyéb helyeken rémtörténeteket meghallgatni most nem szabad ( ezt most egy hete mondta a dokim )ezért én is kikaptam. Szemellenzőt feltenni!!!! Információ ki- és be!!!

4D-s : Légyszives .... Valaki.... Irja már meg pontosan, hogy mettől-meddig van rendelés és főleg az időpontot. Lehet, hogy irtátok már, csak elkerülte a figyelmemet. Mikor kell bejelentkezni???? Köszi

Kép

Kép
jurem

Bocs! Ez kétszer ment el.

Kép

Kép
jurem

Encus:én is a faktumbutort akartam ajánlani,dobok egy képeta kiságyunkról,pénteken jött meg,peti összerakta pár óra alatt.Árat nem irok ide mert nem akarom hogy kiutáljanak,sokan nem adnának ennyit egy kiságyért tudom,de ez átalakitható később,és a minőséget meg meg kell fizetni.Ez van.Sokféle van a honlapjukon,nézd meg őket,én ebbe beleszerettem első látásra.

Kép

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!
Mi a Bútorászban vettünk ágyat, fél áron, 10ezerért, de sima rácsos kiságy, ami 60*120as, keményfa, abszolút nem gagyi, mint amit mi is láttunk ezer felé.. Nem akartunk venni extrát, majd ha megy a saját szobájába, akkor kap, de ennél nagyobb nem fér be hozzánkKép Ez még a leendő kishugának is jó leszKép
Pilchard, és akinek már van ágya!! Lemérnétek, hogy milyen magasságokba lehet állítani? mert szerintem még feljebb kéne emelem, mert lehet, hogy mélyen van.. majd teszek róla képet!
Izgulok, hogy meghozták -e a megrendelt dolgokat az Astiba.. Remélem!!
Pusz

satuk

Sziasztok!!!
Pilchard!De jó,hogy itt vagy!Kép
Nagyon csecse a kiságyatok!Tényleg nagyon szép!
Az ár le van "szarva" az a lényeg,hogy neked teszik!!!(bocsi)meg nekem is!Kép

Képzeljétek van vevő a babakocsinkra!!!Nagyon sajnálom,mert olyan aranyos,de ha nagy hát nagy!!!Sajna a 153cm-el dugónak születtem!Kép
Úgy vettem észre a pocakom megállt a növésben!!!
Nekem is nehéz itt üldögélni sokáig!
Pilchard,akkor nem megyünk együtt szülni,nagyon elől vagy már!KépKár!
Én kinek adjam majd meg a számomat,ha szülök?
érdekes lehet ez a magzatvíz elfolyás,nem sokára mi is megtudjuk milyen!Kép

Szép napot!

Sok puszi:
Szilvi

Kép
szgoron

Sziasztok!

A rémálmokkal kapcsolatban az jutott eszembe, hogy én még annak is örülnék, mert az azt jelentené, hogy sikerült elaludnom...Kép
Tegnap hajnal 3-ig ültem a gép előtt, egy árva álommanó nem környékezett meg. Tehát megint én voltam az ügyeletes, bár most nem írtam, mert végül is magamnak minek, mindenki más már rég aludt.
Julcsika is végig fent volt velem, és akkorákat rúgott, hogy csak úgy hullámzott, meg dudorodott a hasam, és már azon gondolkodtam, hogy ez most azt jelenti, hogy jól elvan, vagy pont ellenkezőleg, valami nagyon nem OK, és azért ilyen izgága.

Encus, akkor majd szólj, mikor tudsz jönni tornára, és egyeztetünk! Kép Vannak fent képek, csak kicsit vissza kell lapoznod. Pl. a tornás képen én vagyok a középső, így már be tudsz azonosítani, még múlt héten tettem fel. Többieknek is vannak képei, pl. esküvői képek. Szóval, ha egy kicsit visszaolvasgatsz, akkor már "találkozhatsz" pár emberrel. Kép

Katus, azért már óvatosan azzal a kapálással! Kép
Mi húsvét előtt tartunk babanapot a nővéremmel, ami abból fog állni, hogy előkotorjuk az összes babaholmit, ami az unokaöcsém után maradt, kiválogatjuk a használhatót, meg összeírjuk, ha esetleg kell még valamit venni. De szerencsére szinte minden megvan, kiságyból kettő is, de kell is, hogy Félegyházán is legyen egy, ha hazautazunk hétvégére.

Pilchard, jól néz ki a kiságy, és látszik rajta, hogy tök praktikus! Nekem külön lesz a pelenkázó, de az alatt is van polc, meg szekrény, így legalább tudom hová tenni a holmijait.

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!!!

Szücsi:
A minimum fél év az meglesz… mert hát anyagilag sem állunk úgy, hogy hamarabb lehessen. Meg aztán majd kiderül...

Magzatvíz elfolyásra:
;) Én fel vagyok készülve a legrosszabbakra, max nem úgy lesz, amúgy annál sokkal cikibb mint mikor a vércukor terhelés után rosszul lettem és hánytam a kínai üzletben már nem sokkal lehet. Mondjuk így vagyok a szüléssel is. mert Balázs már most programozza, hogy neki a nap melyik szakában lenne alkalmas. Én meg maximálisan fel vagyok készülve, hogy pont akkor jön rám amikor pont mást csinálnék, max ha nem akkor örülni fogok.

Exdeus, Csibemanó:
Amúgy ebben az ájulásos, szemkáprázós vércukor leesésben csak az a durvi, hogy akár mikor jöhet. mert lehet hogy eszek is előtte, de jobban megterhelem magam és az a kaja még nem szívódott fel közbe én meg szarul vagyok. Kép Sőt múltkor felemeltem Tomit, mert valamit akart a polcról akkor is rám jött, de akkor nyomban átváltott kettős látásba. Ne tudjátok meg milyen kótyagosan terelgettem anyámék felé Tomit, mert ekkor én sem mertem vele kettesben maradni. Mert kitudja...

Encus:
Balázs szüleinél rokon burkolt és ők neki sem adtak kaját... Délben a srác fogta magát beült a kocsijába hazament megkajált és vissza jött egy óra, másfél óra múlva.

Norwell:
Sajnos ott és akkor nem tudtam ez ellen tenni, vagyis ha tettem volna azzal csak rontom a helyzetet. Fel meg nem állhattam, hogy akkor én haza megyek. Kép Balázs kiakadt, de nem az a hőzöngős fajta. Vagyis utána persze, de akkor és ott ő is be volt szarva.
Amúgy ami érdekes, hogy nem is voltunk egyedül vagyis ugye ketten jutottunk egy szülésznőre, és a másik csajjal tök normi volt. Ja és akkor arról nem is beszélve, hogy aztán a csaj pár nap múlva szóvá tette, hogy elrontottam a szülésének az élményét azzal, hogy szenvedtem, meg hogy néha sikoltottam a fájdalomtól. Kiakadtam, de IQ-jának tudtam be így nem szóltam vissza, holott nála meg pont az volt, hogy annyira nem reagált az oxitocinra a szervezete, hogy semmi görcs semmi fájása nem volt. Szóval abszolúte nem érezte ugyan azt amit én. NA de már mindegy.
A kedvemet nem tudták annyira elvenni… mert pocakosnak lenni jó, babázni jó, ennél rosszabb meg már nem nagyon lehet a szülés. De remélem az ellenkezője lesz, vagyis békés háborítatlan Kép Mert nekem nem magával a fájdalommal volt bajom, hanem azzal, hogy megaláztak, és hogy plusz fájdalmat okoztak.

Edina:
Nekem amúgy is vannak rossz álmaim, de mostanában többször. Én arra vezetem vissza, hogy azért jó adag para van bennem a szülés miatt.

Mézgombi:
Kép Hát Tomi olyan maradt... Nála állandóan recsegett a gép.Vagyis szülés előtti nap nem... szerintem akkor rápihent a következő napra.

Pilchard:
Lemértem a mi rácsvédőnk 25 cm széles. De semmi extra. Egy kb 155 cm hosszú 25 centi széles és vatelin van bele varrva. Ja és kis macik vannak rajta.Kép

Jurem:
Na kiderítettem ám, hogy is van ez az én dolgom. Most hívott a Család Támogatástól a csaj. Mert pénteken hívtam, mivel ugyibár küldték a papírt a GYEShez.
No és úgy van hogy szülés várható időpontja előtt 28 nappal vagyis ápr. 17-én el megyek Terhes állományba-> attól kezdve TGYÁS-t kapok. Majd kiderül,hogy azt mi alapján számolják. Remélem nem szívom meg.

Na most nem is lettem hosszú!!! Kép Ma sűrű napom lesz..
Első körben kimentem Tomit a fogságból, mert már kiabál… aztán neki esek a konyhába a mosogatásnak, mert volt olyan galád és megvárt Kép aztán ha energiából futja akkor dagasztok be lángosnak valót mert megenném. Ja és 4 re mennem kell a dokihoz. És kérnem kell tőle sok sok mindent. Szegény csak be ne sokalljon és ki ne zavarjon hogy hagyjam máááá. Kiváncsi leszek mennyit változott a méhnyakam, méhszájam.

Szép napot!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Pilchard: aranyos az ágy, én is ilyesmit gondoltam. Nem hiszm, hogy bárki kiutálna ha megírnád az árát. Engem például határozottan érdekel Kép , hogy mégis milyen árkategoriában vannak.

Jurem: a Praxis 2-ig van nyitva. A http://www.babanet.hu/ultrahang.php oldalon ha regisztrálsz akkor kapsz 1000 Ft. kedvezményt. Bejelentkezni és időpontot kérni a 30/414-8886 -os számon kell.

Ági: köszi a "cukros"infót. Én 2 hét múlva megyek terhelésesre, de a doki már adott beutalót, mert addig nem randizunk.

Enci és Eperke
Kép
encus

Encus!

Előtte mennyi idővel kell bejelentkezni? Én május 2,3,4-én szeretnék menni. És szombaton is van vizsgálat?
Köszi.

Kép

Kép
jurem

Jurem:
Én kb két héttel előtte jelentkeztem be, mert nekem úgy adódott, de te se halaszd későbbre, mert nagyon tele vannak. Főleg, ha te akarsz választani időpontot. A szombatot én nem tudom, de valaki itt azt írta, hogy van. SZerintem kapd fel a telcsit és hívd fel őket. AKár most is, és akkor tisztázódik minden. Egyébként én kértem DVD-t és így 9000 Ft-ba került, ha ez számít....

Encus

Enci és Eperke
Kép
encus

Üdv!
Jurem, szerintem akkor már most hívd fel a Praxist, az a tuti. Kép
Pilchard, nekünk Gabi ágyunk lesz, pelenkázó nélkül --> az már nem fér el. Viszont mindenféleképp átalakíthatósat szerettünk volna, mivel nem tudjuk, hogy meddig maradunk anyuék nyakán, és kis méretű gyerekágyat nagyon ritkán lehet kapni.
Satuk, konkrétumokat nem tudok, de asszem a mostaniakat már csak két állásba lehet tenni (legalulra, és kb. középtájra, ami kb. 40 centi a tetejétől).
Blackrose, akkor legyen nálad mindig Negro vagy valami, mert azt nekiállsz szopogatni, gyorsan rendbe tesz.

Ági és
KépKép
exdeus

Én két héttel előtte jelentkeztem be, de annyi kell, főleg ha adott időpontra akarsz menni. Szombatot nem tudom, de valaki azt írta itt, hogy vannak. Nekem 900be került DVD-vel. Szerintem hívd fel őket így hamarabb okos leszel...

Enci

Enci és Eperke
Kép
encus

Jurem: bocsi, elírtam...9000 volt... Kép

Enci és Eperke
Kép
encus

Babaágy: mi amiket nézegettünk a Brendonaban, mindegyik 3 állásos volt, de nem tudom pontosan a méreteket. Kb. 20 cm volt az állások között és a legfelső kb 40 cm-re volt a rács tetejétől.

Bocsi csak az előbb 2x elszállt amit írtam, így megírtam harmadszor is, de az egyik előző mégiscsak átment...
Enci

Enci és Eperke
Kép
encus

Pilchard!
Nagyon szép az ágy és szerintem praktikus is mert a baba cuccait be tudod tenni a fiókokba. Nem is kell több bútor egyenlőre feltéve, hogy nem lesz nagyon sok ruhája.

Jurem!
A férjednek milyen dolgozatai vannak csak nem te írod helyette?
Megebédeltem ( gulyás leves, túrós derelye) és most megyek aludni.

Puszi. Katus

Kép

Kép
katus73

Katus!

A férjem 4. éves joghallgató Pécsett. És mindig én írom a dolgozatait.... Hmmmm. Most például nagyon vacakolok az utolsóval... A címe: Magánjogi esetek az Európai Bíróság gyakorlatában. Egyébként én közgazdász vagyok. Tanultam jogot, de azért nem ilyen terjedelemben... Annyira azért nem rázós.
Ne is mondd az ebédet! Csak megleptek most bennünket az ügyfelek és még mindig nem jutottam kaja közelébe, de mostmár nagyon éhes vagyok....

Kép

Kép
jurem

Jurem, milyen dolgozatot írsz, mármint milyen terjedelemben? Mert ez azért elég nagy téma...
Vagy egy pár jogesetet nyomsz bele? Egyébként én utáltam dogákat írni, a szakdogán is kész voltam (a végére egész jó lett), és örültem volna, ha meg tudom íratni valakivel. Kép Mondjuk nekünk csak egy évfolyamdoga kellett még a szakdogán kívül.

KépKép
KépKép
mézgombi

Mézgombi:

Az évfolyamdolgozat is most esedékes, de azt a drága párom majd megírja magának. Ez a baj, hogy elég nagy téma, és nem is nagyon találok hozzá anyagot. az eu-i magánjog fogalma, fejlődése... stb valami ilyesmi kellene bevezetőnek, és vannak témák megadva: Állami kárfelelősség, a timesharing-irányelv, fogyasztói hitelszerződéseről szóló irányelv, termékfelelősségről szóló irányelv .... és még egy jópár. Na ezeket kell a megadott hangsúlyos kérdésekre vetítve szépen kifejteni. a hétvégén kettőt írtam, meg, azok nem voltak rázósak, mert államvizsga tételeimben szerepelt. Csődtörvény (nem peres eljárások) és környezetvédelmi jog az EU-ban. Ezzel a magánjogi esetekkel vacakolok. Április 10-ig még van időm.

Kép

Kép
jurem

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam, bocsénat. Azért olvasgattam mindig, de nem igazán tudok reagálni a dolgokra, csak ami eszembe jut. Egyébként betegek voltunk. A lányomnak kötőhártya gyuszija volt, meg természetesen taknyos és borzalmasan köhög még mindig. A szeme már rendben van, de ez a takonykór nem akar elmúlni.Ezt sikerült átragasztania ránk is, úgyhogy most beteg mindenki. Ma már vittük bölcsibe, mert szerencsére fizikailag toppon van, amit magamról nem mondhatok el. Hát ez van.

Nekem az elsőnél elfolyat a magzatvizem, éreztem egy pukkanást leülés közben és már folyt is. Teljesen tiszta átlátszó, szaktalan folyadék. Viszont az, hogy elfolyt nem azt jelenti, hogy akkor több már nem fog. Ez folymatosan újratermelődik és a szülésig szivárog belőled. Nekem a utána még nem jöttek a fájások, ezért befektettek, hogy majd másnap megindítják.
A GYED téma nekem is teljes zűrzavar. Csak reménykedem, hogy itt a munkahelyemen képesek lesznek normálisan kiszámolni. Kicsit bekavar, hogy most Gyes mellett dolgozom, az új törvény szerint, ráadásul tavaly gyesről jöttem dolgozni, de nem volt meg a 180 napon. Most állítólag ezért az idei jövedelmem fog számítani. Remélem, mert felemelték egy kicsit a fizetésemet. Csak rosszul ne járjak.
Most befejezem, mert már ezt is másfél órája írom. Megyek ki a munkahelyemről a jó levegőre, aztán a lányomért a bölcsibe.

Mindenkinek további szép napot.
Edit

Kép
Kép
kanyin

Sziasztok Lányok!

A hétvégén sokat írtatok nagyon:-)

Képzeljétek ma dolgozom utoljára, így holnaptól szabad vagyok, mint a madár:-)Nagyon jó lesz már:-)

Mézgombi,
köszi a híreket torna ügyben én lehet, hogy pénteken már mennék Veletek, ha nem akkor megírom azt is és akkor majd a jövőhéten.

Katus 73,
A kapálással és hasonló munkákkal vigyázz azért mert a derék könnyen megfájdul:-( én a porszívózással jártam ugyan így:-(
Tényleg rossz a gép előtt is sokat ülni, azért is hagyom ma már abba a munkát.

Pilchard,
nagyon szép az ágyatok:-)

Szgoron,
Én örülnék ha megadnád a számodat a mail címemere és akkor majd megtudom mi van Veled.

Kiságyat mi az RS Butoráruházban és a Butorászban néztünk. Lassan dönteni és venni kéne már.

Exdeus,
Le a kalappal hogy ilyen fegyelmezetten szépen betartod a dolgokat! Elötte nem is hallottam ilyenről, de a baba születése után gondolom helyreáll a te szervezeted is.

Lenne kérdésem hozzátok Lányok: hidegpárásító és lázmérő ügyben (fül, homlok vagy hagyomásnyos stb. )tudtok tanácsot adni, hogy mi a jó??? nálunk nagyon száraz a levegő a lakásban, így mindenképpen kellene, de nem tudom melyik a jó márka?

Praxis szerintem jó, bár ki tudja mennyire pontos az is. Mi amikor voltunk aludt a baba, de elég precíznek tűnt, mindent lemért, megnézett a doki.

Kisvirág, Nyanya, Judit 78, Pannamari merre jártok?

Szép napot!
Kari
( kerek 32. hét:-)
kari

Üdv!
Kari, a fegyelmezetten-szépen, az enyhe túlzás. Elvileg max. 175 g CH-t ehetnék egy nap, de valszeg már kevés lenne. A többet meg úgy ellensúlyozom, hogy a kaja után magamba borítok egy nagy korsó vizet (még mindig rengeteg folyadékot iszok), ami így hígítja, tehát így nem olyan nagy megterhelés a szervezet számára a kajcsi.
Lázmérő: mi házilag higanyosat használunk - szvsz pontosabb is mint a digitális, de a babának van egy különbejártú (még új) digitálisa. De ez is egy szimpla, nincs semmi extrája (pl. hajlékony vég, stb.). Még a cumis a szimpi, lehet, hogy még invesztálok egy olyanba, de nem tudom, hogy milyen eltérésekkel mérhet.

Képzeljétek, nekem nem a hátam (derekam, gerincem) fáj, hanem kifejezetten a bal lapockám. Nem tudom, mitől lehet...napközben még elvagyok, de estére mindig rámtör a fájdalom, de reggelre megint semmi gond. A fene se érti eztet. Kép

Jurem, sok szerencsét a dolgozatíráshoz. Nálunk öcsém volt a múltkor úgy, hogy kéne neki valami az internet történetéről valamelyik órájára, de hiába ül egész nap a gép előtt, lusta volt keresni... Erre mondom, hogy nézze meg a gépen a szakdogámat, mert abban pont egy ilyen rész van... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Helló!

Kicsit rég jelentkeztem, de olvastam nagyjából a fejleményeket. Nálunk most volt lomtalanítás, és kicsit megsértődtem a férjecskémre, mert én elterveztem, hogy egy bazi nagy szekrényt kidobunk, és ott lesz a lányzó(a név még vita tárgya, bár úgyis engem kérdeznek meg, és én Mírát szeretnék) ágya, erre nem történt semmi. Szekrény maradt, mert nem volt kivel lecipelni, a férjem barátja nem ért rá. Tudom még messze a május 24., de én úgy beleéltem magam. Meghát nézegetem, hogy mindenki tök felkészült, én meg szinte csak a nagyobbikkal vagyok elfoglalva...Kicsit lelkiismeret furdalásom van, vígasztaljatok meg légyszi, hogy más is így van, akinek nem az első babája jön!

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok!
Megvan az ágyba való, vettünk egy 4részes, és egy két részes garnitúrát, egy plusz rácsvédőt(hogy végigérje az ágyat körbe), és egy baldachin vasat+ a kókuszmatracotKép ez volt egyben 17ezer.. komolyan, máshol ennyi egy 4 részes garnitúra.. teljesen happy vagyok!!!
Teszek fel képet!
KépKépKépKépKépKépKépKép

satuk

Satuk: aranyos a cucc... Kép hol vettétek?

Enci

Enci és Eperke
Kép
encus

Az AstibanKép Nagyon kedvesek voltak megintKép, és megéri, de nagyon, szerintem...

satuk

Nagyon szépek a bababútorok. Mi is nézegetjük már, de nem tudunk dönteni. Ami nagyon tettszene az egybe van a pelenkázóval és az nem igazán fér el. Végül is mindegy, hogy hogy néz ki, a lényeg, hogy később átalakítható legyen sima gyerekággyá, így aztán 10 évre meg van oldva az ágykérdés.

Akinek van fotója babakocsiról nem tenné fel.
Kíváncsi vagyok.

A terheléses vércukorra jövő héten pénteken megyek, de nagyon félek tőle, mert ha nem reggelizek a mai napi hányok. Nem tudom hogyan fogok kibírni 2 órát a cukros izével a gyomromban. :-))

Edina
edina77

Jurem, jó kis témák! Kép De ezekhez elég jól lehet találni anyagot, az Eu-s dolgokhoz mindig vannak fent a neten is. Én még anno egy csomót szedtem le a szakdogámhoz. ( A férjem meg épp most mormolja mögöttem a felszámolási eljárást. Kép Mire végez, átismétlem én is vele az összes államvizsga tárgyat... Nem beszélve arról, én hogy vagyok a "kihúzogatója", könyv beszerzője, kikérdezője, tételkidolgozója...)

Ex, Internet történet az én szakdogámban is volt, Internet-jog témakörében írtam. Kép
Akartam már Tőled kérdezni, hogy magnéziumot és kalciumot meddig lehet szedni? (Ha jól emlékszem, egyszer Te írtál erről, csak már elfelejtettem.) Mert én ilyen pezsitabikat iszom a lábgörcsölésem ellen, ill. mostanában már csak kalciumot.
Nekem meg a jobb forgóm fáj, meg zsibbad már néha az egész lábam, mert Julcsika csak akkor nem reklamál, ha a jobb oldalamon fekszem.

Szilvi, nekem is nyugodtan elküldheted a telcsiszámod mailben, meg én is az enyémet, és be tudunk számolni egymásról. Kép
Bár lehet, hogy nekem inkább utánam lévőnek kellene megadni, mert nagyobb rá az esély, hogy még net közelben van.

Colett, én első babás vagyok, de pár rucin kívül még nekem sincs semmim. Igaz elméletileg megvannak tesóméknál, csak össze kell szedni, meg felszállítani Pestre, meg berendezni a szobát, ahol lesz... De a férjem tanulása miatt mindezekre csak a születése után kerül majd sor, addig nem ér rá. Csak összekészítünk mindent, meg eltervezem, mi, hol lesz, és majd ő megcsinálja. Tehát, nem vagy egyedül, és én is május végére vagyok kiírva. Kép

Satuk, szép a kiságy! Kép És tényleg jó áron voltak a cuccok!

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Satuk:nagyon irigykedek,én nem találok rácsvédőt,milyen széles a Tiétek?
Hol van az az Asti?Gondolom jó messze ,már úgyértem hozzánk képest.

Kari:szerintem a hagyományos-higanyos pontosabb,de nem biztos hogy szegény babóca birja majd amig a popsiába tartjuk,főleg hogy beteg,igy én is a digitális mellett döntöttem,az csak az övé lesz,és pikk-pakk megméri.
A cumist milyen áron láttad?

Encus:azt hiszem 75 000 volt ,matrac nélkül,mert mi kókuszt szerettünk volna,igy az külön téma volt,de mi mindenre kaptunk eddig 10% kedvezményt,szóval minusz 7500 ft.

Ex:a másik amit néztünk még a gabi volt,az is nagyon tetszett,de ált.nálam az van hogy amibe előszőr belesek az lesz a vége.

Szilvi:szerintem ezt nem lehet előre tudni,elég ha Te kicsit hamarabb,én meg később,vagy pont időben szülök,máris taálkozunk.

A barátnőm múlt hét szombaton szült,nagyon sok a teje,folyik,de nem tudja lefejni,mert úgy nem jön,már 3 félét próbált.Amit nem értek az az hogy elektromossal a kórházban tudott fejni,de azt mondták Neki hogy otthon ne használjon elektromosat.Tudja vki hogy ezt miért mondhatták?

Katus:követtem a példádat,csak forditott sorrendben,alvás aztán "ebéd"Kép
nagyon jól esett,csak éjszaka nem tudom mit fogok csinálni.

Mézgombi:én rendes magnéziumot szedek,3x2-őt,a kórházban meg még ettől is nagyobb adagban adták,szerintem lehet szedni ,vagy inni sokáig.Mintha azt mondta volna múltkor a dokim asszisztensnője hogy a 36.hét után nem szokták már adni,pénteken megyek dokihoz,és majd megirom hogy mit mondott.

puszi.

KépKép

KépKép
pilchard

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?