Új privát üzeneted érkezett!

Újra jöttem, igyekszem bepótolni a lemaradást... Kép Csak az a baj, hogy 7 körül töltöttem le utoljára, azóta biztos megint írtatok. Na mindegy.

Köszi a bíztatást az ikrekkel kapcsolatban, ma végre az Anyukával is tudtunk beszélni, lelkileg még nem az igazi, de nagyon erős csajszi, talpra fog állni. Kép

Esztyxnek nagyonnagyon garatulálok Lilihez és minden szépet és jót nekik! Kép Kép Kép

Noémi! Üdv a finishesek körében! Nem ám aztán beelőzöl, már egész jó helyen állok a táblázatban. Kép Ja, bár azóta írtak a méhszáj méretekkel kapcsolatban, nekem az első szám 1,5, azaz másfél centire rövidült a méhnyak, ez lehetett a megtévesztő.

Orbis! Cuki lett a kabátka tényleg! Ja, és a Parodontaxról annyit, hogy én két tubust használtam el, de feladtam, mert semmit nem használt. Kép Én cserszömörcés szájvízzel öblögettem utána, mert az íze tényleg förtelmes. Remélem, neked azért beválik. Kép

Most hirtelen csak ennyi reagálnivaló jutott eszembe, mindenki mástól elnézést, de télleg végigolvastam a 3 és fél napot, csak már összefolyik, mik is voltak.

Ja, és mintha kezdene hatni a homeos bogyó. Kép Ma egész nap keményedek és egyre gyakrabban fájdogálok is (volt egy tízperces is, de azóta semmi), szóval reménykedem. Kép Petim olyan édes, minden feljajdulásomnál kérdezi, hogy: Na, megyünk? És közben azért ijedt arcot vág. Kép De szerintem azért még nem vagyunk ennyire, bár ki tudja...

Na, megyek Gálvölgyit nézni Apával, aki most végre itthon van velem este is. Kép

Pusszancs,
Katinka
legyen inkább a 38+0 Kép
katinka

http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20011017szules.html

Bagzer, itt a Geréb Ágnes, és tök jó dolgokat ír, hogy miről ismerhető fel, hogy megindult a szülés. Nagyon jó!!! Szerintem a többi is... Persze lehet, hogy ez most csak engem izgat ennyire, meg még Lilit mondjuk. De azért ideíromKép
N.
vghnoémi

Sziasztok kismamik
Hatalmas Gratula Diának és EsztyxnekKép Kép Kép
Dominik gyönyörü szép kisbabaKép Liliről is várjuk a képetKép sok sok puszi Esztyxnek, ha beszélsz vele KikocsKép Kép

AuraKép
Neked is nagy gratula, remélem happy end lesz a vége Apával, én rettenetesen szoritok neked, bízom benne, hogy helyre áll minden.

Voltunk ma orvos bácsinál.... Kép Jól elkeserített... Állítólag a méhlepény nagyon meszesedik, a baba viszont nem nő. Én nem értem a múltkor azt mondta, hogy minden rendben van nála, és kis dagi, most meg azt mondja, hogy nagyon kis pici. BPD:84mm és azt mondja ez nagyon kicsike. A Ctg-je rendben van, a vérkeringése is rendben van, de a méhlepény miatt meg attól, hogy kisebb a bébi nagyon be vagyok parázva. Minden nap Nst-t, meg Ctg-t kell nézni, és be akarnak fektetni a kórházba. Ráadásul ami nem tudom jó hír e befordult a baba, így nem lesz császár, viszont aggódnak a programozott szülés miatt..... Segííítsééég olyan nagyon kész vagyok.... Valószínű a jövő hét közepén már meg lesz a baba, de olyan bizonytalan minden. Kép Kép Kép Kép
Mostmár biztos, hogy a Rókus marad, mert a másik doki nem tud itthon maradni.... ez már csak hab a tortán... Kép
Puszi
Edwig aki most nagyon nagyon fél....
37+4
Vendég

Meg Katinkát is érdekliKép Nem tudom, de ugye milyen fura, hogy így figyelgeted magad, és várod, hogy na, mi lesz... Juj, d izgiKép
vghnoémi

Jaj, szegény EdwigKép A szomszédunk babája irtó pici volt, ugyanez volt a baj, aztán kint megnőtt. Most már semmi nem látszik rajta. Emiatt ne aggódj, szerintem a babának nem lesz baja. Ez a doki ügy viszont tényleg gáz. És akkor megindítják, vagy mi lesz? Az nem baj, hogy nem császár, nem? Meg azt se bánd, ha kórházban leszel, legalább figyelnek rád. És biztos, hogy nem hagyják, hogy baj legyen! A Rókusos dokival találkoztál már? Nem emlékszem...

N.
vghnoémi

NoémiKép
Találkoztam vele igen, egész normálisnak tűnik, de lehet ez már csak attól van, hogy ő van és kész.... Azt mondta, ő csak akkor jön már be, mikor már kell ő is, egyébként szülésznő lesz velem... Az nem baj egyáltalán, hogy nem császár, inkább az , hogy kb 35 hetesnek felel meg. Bár remélem nem lesz semmi baja.

Nanácska
Tudnál nekem segíteni Rókus ügyben?? Szülésznőt tudnál ajánlani, meg lenne néhány kérdésem, ha nem zavarlak vele.
köszi előre is

edwig
Vendég

HURRÁHURRÁHURRÁ!
Dejó, hogy Esztyx épségben megszült! Rengeteg jókívánság neki!!!

Tovább gyarapítottam ma a jókedvcsináló listámat. Bent voltam Ayunál a fodrászatban és mindenki halálra dícsért, hogy milyen jól tartom magam, Anya meg csaK dagadt a büszkeségtől és látszott rajta, hogy halálosan boldog, hogy unokája lesz, ami azért külön szuper, mert őt azért egy picit megviselte ez a helyzet.
Aztán mikor hazafelé szálltam le a HÉV-ről, egy pasas rámmosolygott és nyújtotta a karját, hogy lesegítsen. Azt hittem elolvadok ekkora nagy óriási figyelmességtől, főleg manapság!

Lányok, engem nemcsak fiatalabbnak néznek, de annak is hallanak. Telefonban mindig megkapom: Szia, Apukád, vagy Anyukád otthon van?!... (Arról nem is beszélve, hogy rám még az is igaz hellyel közzel, hogy megestem)Kép jó, mi?
Néha bosszantó, mégis szerintem addig örüljünk, amíg fiatalabbnak és nem idősebbnek néznek. Én mindig úgy érzem, mintha így tovább élnék.

Aura+Era baba
29
aura

Edwig, az tök jó. Mármint a 35 hetes. 33-ra befejeződik az érés, már csak hízik. Lehet, hogy még koraszülöttnek se fog számítani. Mi 35. héten vagyunk, és bármikor szülhetünk. Azt mondta a dokim is, hogy a baba miatt nem izgul már, mert teljesen érett.
A doki azért jó, hogy jófej... Reméljük, a szülésznő is. És remélem, Nanácska is olvassa hamar az üzenetet... Ha nem, nincs Rókus kórház a topikok között?

http://www.csaladinet.hu/index.php?module=news&target=article&type=babavarok&cat egory=13&id=179

Ez meg a fájásokról szól. Egy olyan négygyermekes szülésznő írta, aki a természetes, azaz fájásos szülés híve, de nem ítéli el az EDA-sokat se. Olyan megnyugtató.

N.
vghnoémi

NoémiKép
Ez jó hír, akkor mégsem lehet semmi baja...attól retegtem a legjobbanKép
Van Rókus Topik, de oda hiába írtam, mert nem reagálnak, nagyon ritkán írnak oda sajnosKép
De ez azért jó hír amit írtálKép
Elolvastam a cikket amit beírtál, el is mentettemKép
KépKép
edwig 37+4
Vendég

Edwig!

Beelőztél azért nem reagáltam rád!
Ne aggódj, minden rendben lesz, azt mondják az olyan "véletlen" babákkal mint a mieink, nem történhet semmi rossz, nekik külön spéci őrangyaluk van!!!
Elkísér valaki a ctg-re? Én szívesen veled megyek, ha esetleg nem, nehogy ott szorongj egyedül! Tényleg, és nyugodtan szólj bármikor, ha ráérsz találkozni, vagy kell egy kis bátorító traccsparti. Jajj annyira szeretném, hogy ne félj, minden jó lesz, meglátod!
Vigyázunk rád mi is gondolatban!
Soksok gondűző puszi, Aura és Erika is itt dudorítja magát, biztos ő is félt!
aura

Katy
De én most még nem örülök ennek. Utálom, hogy sehol se vesznek komolyan, hogy a munkahelyemen is folyton letegeztek tök idegenek is, azt hitték, hogy csak gyakorlaton vagyok ott, meg egyébként is...

Edwig
Nem tudom emlékszel-e, amit kb. 1 hónapja, akkor még betolakodókéntKép, Esztyx-nek írtam, én pici babák között dolgozok/dolgoztam, rengeteg ilyen elöregedett méhlepényből származó babuci volt már a kezemben, és hidd el, tök jól volt mindegyik, az első perctől kezdve. Az ilyen időre vagy majdnem időre született, ámde kissúlyú babákkal szinte soha semmi gond nem szokott lenni. Hisz ők valójában érettek, csak kicsik. Édesek, aranyosak, jól vannak, rengeteget esznek(min. 2 baba helyettKép), ezért gyorsan behozzák a lemaradásukat. Max. egy kicsit besárgulnak és max. egy kis infúziót kapnak, hogy még inkább hízzanak!Kép
Ne izgulj kérlekKép

Babus

Kép
babus2005

Aura köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy, holnap még jön velem anyucim, de a jövő héttől ha nem fekszem be, márpedig nem szeretnék, akkor egyedül fogok bejárni nst-re meg ctg-re a kórházba. Örülnék, ha jönnétek velem(Erikával), ha van időtok.

BabusKép
20 napom van még elvileg, és valószínű 2 héttel korábban fog jönni a baba, akkor sem lesz semmi baja?? Inkubátorba nem rakják ilyenkor már??
a sok kérdésért bocsánat, csak kissé izgatott vagyok ....
puszi
edwig
Vendég

Esztinek HURRÁ és GRATULA!!! KépKép

Dia, neked itt is egy hurrá, a másikért menj át a frissmamábaKép

Edwig, máris írom a mélt!

Puszilok mindenkit:
Vica
mvica

Vica köszönöm szépenKép
puszi
Vendég

Edwig!

Ne izgulj, én mintha úgy emlékeznék Esztxnél is hasonló problémák voltak, azt lásd, az uh-s mérések, meg nem mindig tökéletesek!

Aura!
Találtam Neked egy igazi zsezsegőset!Kép

És Ttikának meg inkább ezt küldöm holnapra!(Meg a zsezsegőset is)Kép

Egy kicsit elkezdtem parázni (hogy én is belépjek a táborba a vércukor eredményemtől, vagyis nem elkezdtem, hanem a védőnő óta tart), szóval már nem tudom, hogy mit csináljak és kinek higgyek?
Kép

Az lesz a legbiztosabb, ha felhívom a háziorvosomat!
No jól elbeszélgettenm magammal!

Megyek pihizni!

Puszi:Katy
32Kép
Katy

még visszaolvasás elött feldarabolok egy nagy fa darabot hogy befűcccsek!! aztán nektekülök!! ja, de lehet hogy meglesem a szülőszobát is, de majd jövök ám!!

jaj, el sem hiszem hogy Esztyx már pelust cserélhet ma!!!! tök jó neki!!!!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=63&cid=43234
Ezt az apukákkal olvastassátok el mindenképp, én itt bőgök...

Edwig, na most aztán tényleg mindenki megnyugtatottKép

Babus, szerinted hogy érdemes fektetni a babát: hason, oldalt vagy háton? Mint szakember...Kép
N.

Katy, hogy te miket találsz!!Kép
vghnoémi

Sziasztok gyakorlott kismamák!

Segítsetek nekem, ma voltam a dokinál, és mindent rendben talált, már kb 82mm a baba feje, nekem egész nagynak tűnt, már a bordámig ért a lába, méhszáj zárva. Szóval azt mondta a doki, hogy minden ok.
De mivel anno csak a cukorterhelésen buktam el amikor az elhalt terhességek okát keresték, így végig diétáznom kellett, és hetente ellenőrzik a cukromat. Ezért van rajtam még csak fél kg a kezdősúlyomhoz képest, de most azt mondta, hogy jövő héten be kell feküdnöm a kórházba, hogy 24 órán át nézhessék a változásokat, minden étkezés után, meg szemészhez is beutal, mert a szemfenék árulkodhat esetleg a cukorbetegségről, és akkor nem lehet hagyományosan szülni, csak császárral.

Szóval kicsit váratlanul ért a dolog és teljesen el vagyok keseredve. Szerintetek ha a babának lenne baja, akkor azt megmondaná? meg kell mondania? Vagy tényleg csak be akarja bitosítani a dolgokat? Hallottatok már ilyenről? Ma eszmélt rá, hogy már lassan szülni fogok, és akkor mondta, hogy inkább essünk ezen túl most az ünnepek előtt.
Itt állok egyedül, apjuk 1500km-re, mehetek kedden reggel egyedül befeküdni és pénteken egyedül haza, ha minden ok.
Segítség!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz hanyadik hétben vagy?? Nekem ma mérték és 84mm a BPD-m, 37.hétben vagyok, kíváncsi vagyok neked melyik hétben ekkora??
edwig
Vendég

Edwig,
holnap töltöm be a 30-at, de lehet, hogy 31-et, nem tudni, mikor hoztuk össze Ubulkát!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Figyelj, Tamesz, nem hiszem, hogy kamuzna, nyugi! Biztosra akar menni és lelkiismeretes, nem? És tényleg, hányadik hét?
N.
vghnoémi

Az igen, akkor szép nagy buksikája van a bébidenkKép Kép
Nekem azt mondta a doki, hogy ez a 84mm-es BPD 34-35 hétnek felel meg. Szép nagy babócád lesz gratula hozzá.
A doki megmondaná, ha valami baja lenne a babócádnak, valószínű szeretne biztosra menni, nehogy valami baj legyen a babócával.
edwig
Vendég

Na figyu!
Edwig, kb 32 hetesnek felel meg a 84. Kb, és ez csak egy adat, többől mérik a korát, nem minden embernek ugyanakkora a feje, nem?Kép

Tamesz, a 82 meg kb 30.hét. Egyébként a hetek az utolsó menses időpontjától számolódnak, nem a fogantatástól. Ezért 40 hét az egész, és ezért tök normális 37-43 hét közt a szülés.

Na most nem tudom, mindenkit sikerült-e megnyugtatni... Edwig, tényleg ne idegeskedj, ez a fejméret csak egy adat, ha a doki 35 hetesnek mondta, akkor neki van igaza, és mint tudjuk, az jó.

Tamesz, te meg legalább nem unatkozolKép A kórházban jó kezekben leszel, ne aggódj. BIZTOS!!!
N.
vghnoémi

Noémi,

Köszi, a biztatást, de mindig egy héttel kisebbnek számolta eddig a doki, mert amkor néztük májusban a peteérést, a ciklus közepén még semmi nem volt, akkor azt mondta, hogy most nem lesz semmi, de mégis, így vsz. kicsit később lehetett és akkor alkottuk meg Ubult, na ezért sázmol kezdettől fogva 1 héttel kevesebbel.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz, teljesen rendben lesz minden a babával, a cukorvizsgálat miattad van, hogy nehogy rosszul legyél és baj legyen, vagy megvakulj szülés közben, meg ilyesmi... Babával tuti nincs baj.

De majd utána nézek jobban.

Most azért írok, mert beszéltem Esztyxxel, és mindenkit nagyon puszil, és köszöni a drukkot, meg minden. Az volt, hogy 7-kor indították a szülést és 12.45-kor jött meg Lilibaba. Szóval nem volt olyan vészesen sok (mondom én Kép) És most már tényleg jól van. És mondta, hogy holnap nagyon sokan mennek hozzá, de ha van kedvünk, bemehetünk egyszerre majd kicsit a hétvégén valamikor (hogy egyszerre legyünk letudva Kép)Én nem tuti, hogy tudok menni, de ha van időpont, lehet, hgoy csatlakozom... Nem sikerült nagyon hősnek lennie, ahogy szerette volna. És a hármas szülőszobában szült. Ezeket tudtam meg hirtelen tőle Kép fényképet talán majd holnap kapunk, de nem biztos... Az újdonsült apuka ünnepel Kép

Most nem szólok hozzá a többihez, mert jó woody allen film nagyon Kép

kik.
31

kikocska

Jimbone és Tamesz!

Bár tudnék bármi plusz infóval szolgálni, de nem igazán tudok!
De mindkettőtöknek szorítok!!!Kép

Noémi!
Azért Te sem vagy semmi azzal az írással, amit ide tettél én is megkönnyeztem!Kép

Most már tényleg elmentem!

Katy
Katy

Nagyon köszi MINDENKINEK a biztatást, majd igyekszem megnyugodni, csak most még nem megy!!!
Iszonyatosan fáj a fejem!!!
Szép álmokat Nektek!
Én még olvasgatok!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Esztyxhez énszerintem ne menjünk...Persze ha valaki akar, menjen, de szerintem nem kell nekünk rögtön látni, ő meg pihenjen csak. Azt mondta a barátnőm, hogy ő 15 perc után kifáradt, és legszívesebben kidobott volna mindenkit. És ha Esztyxhez sokan mennek holnap, akkor szerintem semmi szükség ránk. De mindenki tegyen a belátása szerint. Én itthon drukkolok nekiKép
És azért az a 5 óra nagyon jó szerintem.
Jimbone, erről nincs infóm, még az én "praxisomban" se fordult elő ilyen. Azt tudom, hormonborulástól szokott kis ciszta nőni ide, oda, lehet, hogy ez is ilyen ártalmatlan...
Katy, de jó, hogy neked is tetszett!!!
Na én még bőgök itt kicsit, Kikocs, köszönjük az infót!!!Itt van még egy bőgős:http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=48&cid=45434

Noémi
vghnoémi

Na most engedtem útnak férjecskémet.(21:30) Jó ideig veletek leszek.
Olyan jó volt a kórházban. Teljesen megnyugodtam. A szülőszobára mentem ctg-re és annyira megnyugtató családi légkör volt, hogy kedvem lett volna ott maradni szülni. De még semennyire sincs nyitva a méhszájam, úgyhogy semmi támpontom vajon mikor jön el a nagy pillanat. Közben eszembe jutott, hogy ma lesz szülőszoba a tv-ben, de látom addig még van egy órám. Bár kitudja, mire végigolvasok hány óra lesz.

Bagzer!
A kendő alá annyi ruhát kell ráadni amennyit magadra is adsz. Overall semmiképp. Mindenképpen összefűtitek egymást, a hátán meg a kendő is egy réteg. Ezt a tanfolyamon részletesen elmondták. Van, aki kabáton kívülre köti a gyereket, de az nem szerencsés, az a jó, ha a mama és a baba közt a lehető legkevesebb réteg ruha van. A fejére mindenképp kell sapi.

Hurrá!!! KépHurrá!!! KépÉljen Esztyx! Kép Éljen Lili! Kép

Zsuzsi!
Úgy tudom a végtag zsibbadás megszokott jelenség a terhesség utolsó harmadában, de nem biztos, hogy normális. Hívd fel a dokidat és kérdezz rá!

Kikocs!
Ha nem akarsz a sarkadra állni, állj a férjedére! Férfiúi, hitvesi és apai kötelessége neked segíteni. Fogadd meg Noémi tanácsát! Különben hova rakod azt sok gyönyörű és kápráztató holmit amire hétvégén elveritek a pénzt?
Látom ám hogy közben rendeződnek a dolgok. Kép

Jaj Katinka!
Nagyon drukkolok ám a sógornődéknek!

Katy! sodrófát tudok vinni keddre

Noémi!
A magzatvíz csöpögős parára már kitalált a fogyasztói társadalom egy betétet, ami elszíneződéssel jelzi, hogy ami csöpög az magzatvíz és nem más. De szerintem amíg nem egyértelmű, addig a baj se lehet túl nagy.

Babus!
Visszasírod te még, hogy fiatalnak néznek! Meg azt is, hogy fiatal vagy. Kép
Engem csak az apám kezel megesett 16 évesként, pedig én 31 vagyok.

Orbis! Köszi a mailt. Én nem ilyen poncsót varrok most, de ez a szabásminta is jól fog jönni.Kép

Ajajj! Főztem egy liter madártejet, és félő, hogy az egészet megeszem még mielőtt kihűlne. Kép

Edwig! nyugííííí!!!!!!!! minden rendben lesz, sőt minden rendben van!!! Csupán a doki(a megbízhatatlan) kicsit picinek látja a babát. Szerintem az hogy befordult, az mindenképpen jó jel. A kórházasdiért nem irigyellek, de így legalább mindig szemmel tartják a picit és ha bármi gond lenne kiveszik. Már biztos, hogy van elég nagy ahhoz, hogy kutya baja ne legyen. A 35. hét az tök jó.
Kényeztesd inkább magad és beszélgess a bébivel meg a lepénnyel. KépKépKép

Tamesz, ha máshogy nem is de lélekben mindenképp veled vagyunk!
Nem tud elkísérni valaki a férjed helyett?

Jimbone! ez még csak egy vizsgálat volt. Ne hagyd magad megijeszteni! Barátnőm terhessége is így indult, el is akarták venni a babát(még nagyon az elején), de ő nem engedte. Aztán az egész ügy felszívódott és október elején szült egy gyönyörű 4800gr-os babát aki most már 6-7kg és a világ legrendesebb kisbabája. Menj el olyan dokihoz aki látott már ilyet és addig menj amíg meg nem nyugtat valamelyik.

Lili(37+5)aki most kifújja magát és elmegy szülőszobát nézni

KépKép
savitri

Lili, üdv, már hiányoztál....Kép
Jó, hogy írtad ezt a kendős dolgot. Akkor rugi, alatta body, rá egy kis kardigán, ez így jó? Mert rajtam kb. ennyi réteg van a kabát alatt.
Magzatvíz igaz... Csak észreveszi az ember. Mindenesetre betétet nem veszek, állítólag nagyon megbízhatatlan.

Megvan a házassági anyakönyvi kivonatunk, tök jó!!!! Most örülökKép Meg elolvastam egy csomó jó sztorit, amiből ide is rakosgattam, és az is jó volt. És úgy egyébként is jól érzem magam. Föl vagyok spannolva. Kivágtam a falvédőre egy-két figurát. Nincs elég színű filcem, kell majd szerezni.
Na most remélem, férjecske hazaér lassan. Lili, olyan jó, hogy ilyen megnyugtató volt a kórház!

Puszi nektek:
Noémi
vghnoémi

Savitri,

Nagyon köszi, kezdek kicsit jobban lenni, most kicsit kevésbé hasogat a fejfájásom.
Sajnos nincs, aki velem jöjjön, anyukám 18 éve meghalt, apu 4 hónpja egy autóbalesetből lábadozik Egerben, anyósommal nem felhőtlen a kapcsolatunk, nem szívesen kérnék tőle szívességet, öcsémék párizsban élnek, a férjem karácsonyig Stockholmban dolgozik, a barátnőmék Siófokon, szóval ennyi!
Hát azt mondták, a kocsit otthagyhatom a kórház előtt, a parkolóban, remélhetően nem lopják el amíg bent leszek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Jót bőgtem a szülőszobán. Most elolvasom Noémi bőgős cikkeit is.
Noémi!
szerintem úgy jó, de majd úgy is a gyakorlatban derül ki. A lány aki a tanfolyamot tartotta se adott többet a saját babájára.

Hát Tamesz , nem lehet könnyű így egyedül, úgy tűnik ezt az önállóságot rótta rád a sors. Akkor viszont biztos, hogy megtudod csinálni. Egyébként melyik kórház? Téged is meglátogathatunk ám. Vagy kedden az egész mézeskalács sütős tali bekísérjen?Kép Nem biztos, hogy jó ötlet, de lehet.
Bár lehet, hogy könnyelműen ígérgetek, addigra 38 hetes leszek. A méhszájam viszont C3000, ami ugye a fentiek fényében tökéletesen zártat jelent, tehát egyenlőre semmi jele a közelgő változásoknak.

Lili(37+5)

KépKép
savitri

Edwig!
szerintem már nagyon sok megnyugtatót mondtak, ne izgulj. Nekem direkt mondta a dokim, hogy ő tök ideges attól, hogy mostanság minden babára azt mondják, hogy pici. Szerinte csak azért, mert valahogy manapság a négy kiló fölöttieket szeretik, pedig az sem a mamának, sem a szülésznek nem jó. Szóval fel a fejjel, biztos nincs gond.

Tamesz, Jimbone, ti se aggódjatok! Tudom, én könnyen beszélek, de
egyrészt az tök jó, hogy a doki alapos és lelkiismeretes
másrészt nem szabad elkeseredni az első vizsgálat után, főleg hogy a doki bevallottan nem is tudja hová tenni a dolgot.

Én meg voltam ma vérvételen, és Áron elhozta az eredményét, és a vashoz azt írták, hogy nem értékelhető, aztán nagybetűkkel, meg felkiáltójellel, hogy VASTERÁPIA!!!
A dologhoz hozzá tartozik, hogy a vasterápia egy ideje már tart. Jaj. Most akkor mi van?? Mi baja lehet a babcinak, ha abszolút nuku vas van a szervezetemben????? Pedig szedek vasat is, meg multivitamint is, és elvileg külön-külön is fedezik a napi szükséglet 100%-át. Meg egy csomó folsavat is szedek. Holnap bemegyek a dokihoz!!!

És Kikocska, azt mondták, szedjek magnéziumot, és vettem azt a fajtát amit ajánlottál, de nem volt üdítőitalos változat, csak szopogatótablettás, és olyan, mint a citrompótló. Ami tulajdonképpen jó, én szeretem a savanyú dolgokat, de meglehetősen váratlanul ért a dolog Kép
Üldöznek az ilyen vackok, sós fogkrém, meg savanyú gyógyszer Kép VALAMI ÉDES ESETLEG???? :o
És örülök, hogy a sarkadra álltál, illetve a férjed sarkára Kép Igazad van, ne hagyd magad!!

Katy!
Nekem sincs nyújtódeszkám, de én kiválóan elvagyok egy jó alaposan lepucolt nejlonterítővel is! Sodrófát én is tudok vinni, na az azért nehezen pótolható Kép Bár kislány koromban vígan segítettem anyunak fakanálnyéllel is Kép

Elég hülye kérés, de nincsenek véletlenül valakinek norvégmintái? Főleg állatok? (és most per pillanat főleg egy tyúk?)

Ja, és még azt is akartam, hogy ma megint bőgős napom volt. És még ingerült is voltam. De már elmúlt szerencsére, és Áron hozott neke mákosgubát is!! (megfertőőőztetek!!! már egy ideje nyavajgok neki, úgy látszik megunta!) Kép

Tuti akartam még valamit, de szerintem ennyi is elég belőlem, úgyhogy lelövöm magam. Ráadásul ma is koránkeltem, és holnap is korán kéne, úgyhogy megpróbálok lefeküdni.
Na pussz:
Orbis (32+2)
orbis

Sziasztok!

Tyű, mire a végére értem. Nem semmi. Lemértem az időt. Pontossan 2 óra és 18 perce olvasok vissza és ez csak a mai termés.
Valószínű, hogy nem is mindenre fogok válaszolni,,mert már nem nagyon dereng minden.

Ilona! Megnéztem a bálna képeidetKép Tényleg dicséretes pocid vanKép

Babus
A kutyid tündéri!!!

Dia és Tamás apuka! Nagyon-nagy gratula a Dominik babához! Gyönyörű!!!!

Nanácska! Üdv köztünk!!

Esztyx! Nagyon-nagy gratula Lili babához! Kérjük a képeket és beszámolót, amint jut rá idő!
Nagyon jó, hogy ilyen hamar kijött. Az a majdnem 6 óra nagyon jóKép

Rékacs, drága szobatársnőm!
Na, kezdünk belejönni a találka összehozásbaKép Eddig semmi sem stimmelt, most már a nap igen, de az időpont nemKép HIHETETLEN! Csak összehozzuk már egyszer!
Katy-hoz meg eddig úgy van,hogy megyek! Úgy hogy valószínű már nem csak a szülőszobán találkozunkKép
Ugyan már nem tudom a címet, hogy hol lakik.
Örülök, hogy minden jó volt a ctg-n. Mi még mindig nem láttuk, hogy hogy néz ki a szülőszoba. Ha meg jövőhéten megyek a talira, akkor apát nem is tudom, magammal vinni, mert akkor őt hova teszemKép

Katy
Merre is kell menni hozzátok? Kocsival? Ja, és parkolni rendesen lehet?

Katinka
A homeós bogyó az az amit a Dia szedett? És úgy szedted, abban a kúrában ahogy ő? Ja, és a 36. héttől?

Edwig, Tamesz
Szerintem semmi gond nem lesz a babcitokkal a fejméret alapján. Szerintem tökéletes a méretük. Mit szóljak én. Az én Benikémnek a 33.héten 9,25-öt mértek. A két fül közti távolságra meg 10,2-t. Azt hiszem én félhetek. Szegény apa mindig mondja, hogy csak nem vízfejű. De én meg mindig lekorholom, hogy azt a doki már látta volna. De azért félek tőle, hogy hogyan fogom megszülni.

De azt mondta a doki, hogy a 38.héten csinál egy Uh-ot, hogy még is milyen, mekkora a babci? Nektek is csinálnak ilyen utolsó uh-ot? Vagy nekem csak azért, mert ilyen nagy?
Azért valahol örülnék neki, ha azt mondaná a doki, hogy nagy a feje és császár, mert azt azért azt nem szeretném, hogy nagy a feje, de azért próbáljuk meg.Csak úgy próbából szenvedni nem akarnék...

Na, megyek nyugovóra, mert nyúlik a szám.
Mindenkinek szép álmokat.
Puszi:
Márti
36
hajdum

Aura!
Újabb hormonagy sztori: most vettem ki a kajámat a mikroból, ami önmagában nem lenne különleges eset, de ez egy olyan edényben van, ami nem oda való. És most érdekesen néz ki. És nem tudom, meg merjem-e enni KépKép
orbis

Lili,

Nagyon jól esik hogy ennyit foglalkozol velem, legalább valaki!!!! Én csak most pofátlankodtam át ide hozzátok a héten, a mézeskalács sokkal jobb program, majd megoldom valahogy, mindig mindent egyedül kell, remélem most is menni fog. Egyébként Kistarcsa, szóval nem hiszem, hogy nagyon útba esne, de azért köszi!

Szombaton megyünk a praxisba, még az jutott eszembe, hogy a Győrffyt majd megpróbálom jól kifaggatni, hogy ő mit lát, nagyon bízom benne, hogy minden ok lesz!!!
tamesz (még 35 perc és 30+0)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Savitri!
Mielőtt elfelejtem! Ma kiderült, hogy ha 110000-rel vagy bejelentve, az összes cucc, amit a cég fizet, az kb 65000 ft!! A 34000 csak az, amit a te fizetésedből vonnak. De jön rá még egy csomó plusz, amit a cég fizet utánad, nem te. Szóval ez zagyvaság lett, azért remélem érthető. Csak nem vettem volna a szívemre, ha családi botrányt szítunk KépKép
Orbis
orbis

Orbis, neked is ajánlom a CaliVita vaskészítményét, Iron Plusz a neve, és annakidején apukámnak semmi nem szívódott föl ezen kívül. Aranykéz utca 6-ban lehet kapni, és nem csinál székrekedést. Itt a honlapjuk:http://hungary.calivita.com/?
Ez a kérdőjel nem tudom miért van benne...Kép
Jó étvágyat-valamihezKép

Márti, tök jó, hogy jössz, ha minden igaz!

Na befejeztem mára, puszi, és jó alvást mindenkinek a körülményekhez mértenKép

Lili, jó sírogatástKép

Noémi
34+4 (mindjárt 5!!!)
vghnoémi

Budapest, 1073 VII., Teréz krt. 9.
Telefon: 1/321-1834
Nyitva tartás: H-P.:10.00-18.00 Szo.:10.00-13.00
Budapest, 1113 XI., Bartók Béla út 62-64.
Telefon:1/209-6657
Nyitva tartás: H-P:9.00-18.00 Szo.:9.00-13.00

Budapest, 1148 XIV., Hungária Krt 80/a.
Telefon: 1/384-29-46
Nyitva tartás: H-P.:10.00-18.00 Szo.:10.00-13.00

Ezek biztos, hogy boltok. Van a fogínyes dologra is valami, nézd meg, Orbis! Meg mindenki, ezek jó termékek. Lehet, hogy édesekKép És lehet keresni tünet szerint készítményt.
N.
vghnoémi

Edwig
2 héttel korábban szülni, szerintem teljesen normális.
Azt garantálni senki se tudja, hogy minden rendben lesz egy kisbabával. Még problémamentes, időre született 4 kilós babánál se. Ebben gondolom mindenki egyetért.
De csak azért mert kicsi a súlya és azért mert 2 héttel korábban jön, attól elvileg még kutya baja nem lesz.
Hogy inkubátorba kerül-e? Ez is olyan kérdés, hogy egy 40.hétre született baba is kerülhet oda, ha olyan állapotban van, de nálad sincs szerintem ennél nagyobb esélye. Hány kilóra saccolják? Ha mondjuk 2500gr körüli lesz, akkor meglehet, hogy picit fázni fog és ezért egy kicsit inkubátorban fogják melegíteni, de ha semmi más baja nem lesz, márpedig miért lenne, és nem is szokott semmi bajuk lenni, akkor onnan pikk-pakk kijön és már csak híznia kellKép

Nem feltétlenül a súly számít itt, hanem a terhességi idő, hogy mennyire érett a baba. Mert nem mindegy, hogy valaki a 32.héten születik meg 2 kilóval és szinte 100%, hogy oxigénre kerül, monitorra + inkubátorba napokig, hetekig. Vagy ugyanígy 2 kilóval születik, de a 38.hétre, amikorra is érett a tüdeje, kialakult a hőszabályozása, működnek a reflexei, pusztán csak kicsiKép
Elhiszed már, hogy semmi baj nem lesz?Kép

Noémi
Szerintem mindenki mást mond fekvés-ügyileg.
Tudom, hogy a bölcsőhalál miatt a hátonfekvést javasolják, én a munkahelyemen kivétel nélkül hason fektettem a babákat. Mert amikor 10 beteg babára vagy egyedül és nem tudod, mikor melyik fog bukni vagy hágyni, akkor nem kockáztathatod meg, hogy esetleg háton van és félrenyel és megfullad ott neked. Az oldalfekvésből is ugyanúgy hátra tudja tornázni magát egy esetleges fuldoklás közben és akkor megvan a baj.
Ráadásul sok kórházban a babákat szülés után nem szívják le, így még tök sokáig bukogatják ki a magzatvizet, így nekem legalábbis nem lett volna megnyugtató pl. háton fektetni.
De mindenkinek szíve joga eldönteniKép

Tamesz, Zsuzsa
A másik topikba már írtamKép

Babus

Kép
babus2005

Márti
A kutyus köszöni szépenKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok, csak beköszönök jóéjszakát kívánni.
Edwig, persze, hogy bemegyek veled a jövő héten és Erikát is viszem mindenképp Kép

Tamesz, Jimbone!
Rátok is gondolok, szeretnék valami okossal hozzájárulni a vígasztalásokhoz, de sajnos nem tudok. Marad a drukk!

Szép álmokat mindenkinek!
aura

Orbis!
A szervezetedben, valószínű azért nincs vas, mert babci bekajálta az egész készletet.
A bába válaszol alapján:
Sóska, petrezselyem gyökér, csalán, teának! Sok vasat tartalmaz. C-vitamin a vas felszívódásához!
Táplálkozás: minél több olyan dolgot egyél, ami földből fejlődik és nő. Cékla és sárgarépa nagyon sok vasat tartalmaz. Legjobb ha cékla és sárgarépalevet iszol. (a bio, elég drága, de ha van gyümölcscentrifugád, te is el tudod készíteni) Minden sötét színű bogyótermés(szeder, málna, feketeribizli), paradió. Mindig c vitamin tartalmú ételekkel együtt egyed őket.
FONTOS: a fekete tea vasrabló, tönkre teszi minden erőfeszítésed
Homeopátiás szerek: Fernum metallicum, Fernum phosphoricum, Phosphor és Pulsatilla (homeopata tanácsát kikérni)

Tamesz! Ez a topik épp azért van, hogy ne érezzük magunkat olyan egyedül.Kép

Lili(37+5)

KépKép
savitri

na, mivan? csak én vagyok talpon?
Mondjuk már nem sokáig, még falok egy kis madártejet.

Orbis!
Kösz az infót. Úgyse csináltam volna botrányt, csak kicsit átértékeltem volna a dolgokat.
Így azért jobb.Kép
http://www.kokojza.hu/mek/tarsad/neprajz/gyergyoi/minta.php
a www.keresztszemes.lap.hu -n érdemes kutakodni

http://gedeon.fw.hu/ ez tök jó oldal. Tele van altatókkal, mondókákkal meg gyerek versekkel.

Lili(37+6)

KépKép
savitri

Én is vagyok még!!! Nem jártam szerencsével alvásügyileg Kép
Nagyon köszi a vastippeket, mindent ki fogok próbálni, mert ez most ijesztő. Utánaolvastam kicsit, hááát nem volt túl megnyugtató. De próbálok nem parázni, holnap előveszem a dokit mindenképpen!
orbis

hát én ma tök kis nyűgös-sírós voltam....
nem is nagyon bírtam itt olvasgatni, nem volt kedvem semmihezsem.... bocsííííí

azt még felfogtam hogy Noémi, köszi, elolvasom a cikket, de már tanfolyamon is volt erről szó, de most lementettem, majd ha itt az idő, elolvasgatom, hogy tudjam.....

meg voltam a szt.imrében, a szülésznőkkel találkozáson, az pont nem volt, akivel már beszéltünk, és szimpatikus volt. ezek is azok voltak, de amiket mondtak, azok is kicsit elkeserítettek...ha korán megyünk, marcit hazaküldik, meg hogy első szülőnél nem ajánlják az állvaszülést, de közben meg az a legideálisabb, alig van sérülés, nem kell metszés. ja, meg hogy belső sérülés, kisebbek szoktak lenni, de azt "egy pár öltéssel megoldják", ááááááá!!! nekem ne! szóval kicsit visszabújtam a házikómba..... meg a babát miután két órát együtt a család elviszik és csak soká kaphatod meg, "akkor úgyis pihennek a mamák", meg a 4nap szinte kötelezőnek tűnt, pedig azt olvastam már szülés után is elmehecc, ha épp úgy gondolod, ha van igazolásod orvostól hogy házhoz fog menni. szóval én nem épp ezt tervezem, de hadd menjek ha szeretnék...
Savitri, gondolom holnapra adok újabb mulatnivalót, mert ezekután tuti valami jó hülyeséget álmodok majd.....

no, megyek, hamar véget akarok vetni ennek a napnak....fránya volt......Kép
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagz!
Még mindig úgy gondolom, hogy hipertoleráns vagy!!! Ennyire ellenedre van, és mások kedvéért... remélem tisztában vannak vele és értékelik!!

Na tééényleg megyek szunyálni!
Orbis(32+már3!!)
Kép
orbis

Orbis, köszi!!! én csak próbálom magamat is meggyőzni.....az a legnehezebb, mert az hogy belemegyek ebbe így, más kedvéért, azt még tudom, csak nekem is el kell végre hinnem, és fogadnom hogy ez így tényleg jó lesz!

jó éjt....
bag

KépKép

KépKép
bagzerka

Eszter, Ttika, meg aki még dolgozik!
Ezt nektek küldöm!
Hagyjátok abba, mert így jártok, meglátjátok:
Kép
KépKép
orbis

no látom, Orbis te sem alszol méég....