Új privát üzeneted érkezett!

Na, nekem meg jó lelkiismeretfurdallásom van ám! :( Pont ma panaszkodtam én is, hogy 3 hete mindent én, ami persze igaz is volt!De ma mondta apa, hogy látja már nagyon fáradt vagyok viszont neki már annyira nem gáz a lába, ugyhogy fürdeti Esztit, és az esti mesék is visszatérnek a "régi" kerékvágásba! :oops: Szóval, ha minden igaz akkor azért mégiscsak lesz segítségem, apa személyében :) úgy mint ezelőtt volt!

I, fú, ez már nagyon a célegyenes, ha mai nap lett volna a nagy nap :) Bár még ma van, tehát bármi lehet :P Drukkolok, hogy jól menjen majd minden.Ügyesek legyetek :wink:

Gabi,
de jó, hogy írtál, tényleg eltűntél kicsit :) Gyümizés :roll: én nem kérdezek már rá, de a válaszra kiváncsi vagyok én is.

Tmi,melyik kismamában vannak a gyerekek?

Jó éjt mindenkinek :!:
manóci

Emma: benne vannak a kismamában a gyerekeim??? :shock: (mikor készült az a kép, kb. 2 hónapja, beküldtem, de nem kaptam rá választ) Épp most vagyok besokallva rájuk, mert mostanában vagy kb. 1 hét késéssel kapom meg az újságot, vagy egyáltalán nem kapom meg, és úgy kell kérni, hogy küldjék újra. A mostanit se kaptam meg (ezek szerint abban vannak?), és épp lejár az előfizetésem. Mondtam is, hogy nem is hosszabbítom meg, inkább megveszem, és akkor nem kell izgulnom, hogy megjön-e, vagy sem...

l: örülök, hogy jelentkeztél, és várjuk mindig a híreket :lol:

Szilvi: az nekem is a halálom, ha a férjem valamiért veszekszik Livivel. Olyankor mondom is neki, hogy egész nap nincs vele, nehogy már még ő legyen türelmetlen. És akkor azért összeszedi magát...

Kép
Kép
timóca

Harmadszor veszem elő a Kismamát és lapozom végig.... Hol, hol, hooooooool vannak a Timóca-gyerekek??????? (Nekem augusztusi van, megjelent volna a szeptemberi?)
Vendég

Csilla: nekem is csak az augusztusi van. Akkor lehet, hogy mégse nem vagyunk benne :cry: ?

Amúgy ha már itt tartunk, az augusztusiban láttam egy jó kis könyvet: Testvérek féltékenység nélkül. Tetszett a leírása, meg is vettem, és tényleg nagyon jó.

Én hülye... tegnap megígértem Livinek, hogy kap lufit. Mára ugyan el is felejtette volna, de megláttam nyuszis lufit, 3 db egy csomagban, gondoltam meglepem. Aztán csak itthon jutott eszembe, hogy azt nem is olyan egyszerű felfújni :x . Apával szenvedtünk egy órát (pumpával is próbáltuk :lol: , simán is. Még a taktikát is tudtam - még apukámtól tanultam, de csak nem akart összejönni). Egyet sikeresen kipukkasztott apa - épp nekem magyarázta, hogy nem lyukad ez ki :roll: , a másik nagyjából jó lett... (a harmadikat meg majd jól eldugjuk, nehogy azt is fel kelljen fújni :wink: :lol: )

Kép
Kép
timóca

Jóreggelt!
Timi: Demondommm, hogy benne vannak! A szeptemberiben, persze... (Én mindig megveszem, valszínű, azért van már meg... ezek szerint még jó, hogy nem fizettem elő. Pedeg akartam.)
A babafotók között vannak, 54. oldalon, azt írták a kép fölé, hogy: "Nagyon szeretem a tesómat!" Nem akarok itt Timinek puncsolni, de sztem messze az övék a legaranyosabb kép az összes között. :P :D
Timi: apuka-hisztiskölyök variáció nálunk is így működik, többször szóltam már rá én is a férjemre, hogy miért türelmetlen Hannával, hogy bírná ki vele egész nap, ha 2 óra alatt is besokall tőle néha... :twisted: :lol: Hajráááá, lufifújás! :lol:
Manóci, örülök, hogy kezd helyreállni nálatok a rend - és férjed lába.
Szép vasárnapot!
(És tessék holnap megvenni a Kismamát...) :wink:
Vendég

Dóri :)
Előttem leírtak minden okosat. Szerintem is ülj le vele, és próbáljátok megbeszélni egymással a problémákat. Addig nem menjetek bele a kölcsönbe. Ha ebbe sem megy bele, költözzetek el egy időre, hátha feleszmél, mit veszíthet.
Én mikor az első lányom 3 éves volt majdnem elváltam. 3 hónapig voltunk külön. Aztán megkérdezte, nem szeretném-e megváltoztatni a véleményem, ha ő változtat dolgokon. Adtam neki még egy esélyt. Sok dolog azóta is úgy működik, de kompromisszummal elnézem neki. Ő se az a sokat segítő krapek, meg még most is elkéri magát külön programokra, és én viszem az estét egyedül, de cserébe soha nem szól, ha rendetlenség van vagy kosz.
Meg mostanában azért többet megcsinál, csak sokszor irányítani kell.

Emmamami :)
Én kisebb dolgokat is megkönnyezek, nemhogy ilyet. Minden elismerésem a Tiétek, hogy ezt átvészeltétek.

Tegnap Domcsinak mosolygott nagyokat Brigi, és még beszélt is neki: ööö.
Most az utolsó 3 nap nagyon jó kislány lett Brigi. Kopp-kopp. Sokat alszik. Na ha fent van, akkor viszont foglalkozni kell vele :lol:
Nagyon sokat hízik, mindenki 3-4 hósnak nézi :lol: Még értelemben is ott van.

Holnap kezdődik a suli, ovi. Domcsit be kell szoktatni az oviba. Indul a nagyüzem. A héten még itthon van a férjem, tud segíteni, de utána Brigi babának bele kell szokni a reggeli kelésbe, és a délutáni értük menésbe.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

az alma banán a hipptől 4 hónapos kortól van.Brendus 3és fél.fel sem fújta,semmi rosszat nem tett.amúgy a sima almást és barackost is ette már.azért adtam neki,mert azt tanultam,hogy az anyatejben minden benne van,ami neki kell,és tudom,az a legjobb.tejem rengeteg van,de Brendus ha 250et szopik,akkor is éhes.kap egy kicsi gyümit utána és 2percen belül elégedetten elalszik.nem tudom,miért van ez igy,de igy van,majdnem 3hétig hagytam üvölteni,de már nem birtam tovább,felhivtam a dokinőt és azt mondta,nyugodtan.de persze nem cici helyett adom,hanem leginkább 2 szopi közt.na,és hogy még jobban kiakadjatok:megkostiztuk a tejpépet.hát,kár volt,mert nem akarta abbahagyni,pedig már degeszre ette magát,úgyhogy ezzel most pihizünk,majd később.amúgy a banán a babáknál a könnyen emészthetőek közé tartozik,mig én pl. nem tudok tőle kakkantani.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi: aha! :D (szal: tökéletesen értem így már. :wink:)
Amúgymeg sztem nem akadtunk ki... csak kérdeztük.
:roll:
Vendég

Gabi, nincs allergiás a családban? Akkor nagyon ajánlott a 6 hónapos kor betartása hozzátápival. TEjpép: Persze hogy ízlett, hiszen édes...

Timi, én is voltam a börzén, már záráskor, fillérekért vettem a Hipp biokajákat, fel vagyunk szerelkezve egy évre. :lol:
A Kismama nekem is rendszeresen későn jön, ki is vagyok rájuk akadva. Nekem is most jár le az előfizetésem, talán a börzekupon miatt megéri hosszabbítani, bár még nem tettem meg...

Bocsi, még mindig nem olvastam rendesen vissza a nyaralás alatt termeltet, és most is mennem kell Dorka oviszsákját vasalni, fel sem fogom, hogy holnap vinnem kell. Szeretném még, ha maradna, de vágyom is rá, hogy délelőttönként csak egy gyerekem legyen, és ki tudjak mozdulni jobban erre-arra.... :P

Kép
Kép
szilvih

Szilvi: mi a hipp cuccokat nem is vettük észre, igaz, direkt ruhákra voltunk kihegyezve :lol: . De már a következőn aktuális lesz talán a babakaja is.

Végre megjött a kismama :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Bent voltam Milánnal a munkahelyemen.
Szerencsére nem lakunk messze, a reggeli szopi után gondoltam egyet, betettem az autóba és irány a cég. Kicsit izgultam hogy viseli majd, mert nincs oda a hangzavarért meg a sok emberért, de olyan tündér volt, hogy csak olvadoztam. Mindenkire mosolygott, nézelődött, a csajoknak megnézegette a szines blúzait.
Be sem tudtunk menni az irodába, mert már a folyosón azonnal elkaptak, körülálltak 20-an.
Aztán a kolléganőm aláíratott pár papírt, addig odaadtam a babát az egyik csajnak. Mire visszafordultam, Milán édesdeden elaludt az ölében :).

Viszont azt megállapítottam, hogy semmi pénzért nem mennék még vissza dolgozni! Olyan idegen, és rideg volt minden. Itthon meg szines és vidám. El is határoztam, addig szülök, amíg a gyesről nyugdíjba mehetetk :lol:

Timi, Rita, Dincuska és a többiek! Kezdődik a fősuli!!!!! Megint lehet csatasorba rendeződni :(

Csilla
Vendég

Sziasztok!!!

Csilla, kösz a számot!!!

Dorka első napja az oviban: 3/4 10 kor jöttem el, kevesebb, mint egy óra múlva csörög a telcsim, hogy menjek érte, mert hányt... :?
Szegénynek a gyomrára mehetett az idegesség, én is ilyen vagyok.. Hazajöttünk, és együtt, hármasban aludtunk 2 órát, olllyan jó volt!!! Lilla egy angyal volt, mintha tuda volna, hogy most nem tudok rá figyelni.
Most már jobban van, megyek foglalkozom a lelkével..:)

Kép
Kép
szilvih

Csilla: bizony, nekem jövő héten konzultációs hetem van :roll: Már próbálok válogatni, miket tudok ellógni (pl. számvitelből kérek felmentést, mert azt már tanultam, stb...) De nem tudom, hogy így 2 gyerek mellett, főleg, hogy ilyen sokat dolgozik a férjem is, nem tudom, mi lesz majd a vizsgaidőszakban. Pláne, hogy előző félévről maradt pár vizsgám (pl. ami mindig akkor volt, mikor CTG-re kellett mennem)
Régen én is voltam bent a mh-emen Livivel, de annyira nem vágyok be. Inkább mindent e-mailen igyekszem lerendezni :lol: Én mondjuk előre félek mi lesz majd, ha Marci is elmegy oviba, és vissza kell menni dolgozni :shock:
(Bár Livike mindig mondja, hogy szeretne még egy lány kistesót :wink: , egyelőre nem hiszem, hogy lesz neki, kell egy kis idő, mire kiheverem azt a sok mindent - lelkileg nagyon megviselt)

Szivi: akkor jól indult a beszoktatás :roll: Biztos majd szépen lassan meg fogja szokni.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok :)

Fősulis csajok, minden elismerésem a Tiétek! Nekem baromira nem lenne energiám leülni és tanulni gyerekek mellett, örülök, ha "luk van a seggemen". Pedig a két nagylány nem igényel fizikai munkát, bár pszichésen annál inkább lefárasztanak. El tudjátok képzelni, hogy hazajöttek ma a suliból és sztereóban hallgattam mind2 beszámolóját, és halálra sértődnek, ha nem rájuk figyelek? Most elzargattam őket bótba Bercivel, Marcikám alszik, én meg gyorsan befejeztem a takarítást és végre "hobbizok" (vagyis fórumozok). :wink:

szilvih: sajnálom szegény Dorkát, nem lehet jó így kezdeni az ovit :(

Csilla: mi is voltunk dolgozóban Marcival, csípőszűrésen. Szegény kicsim hátrányos helyzetű, mert Bercivel foglalkozott mindenki (hálistennek, legalább a bátyó nem féltékenykedett).

Dóri: nagyon kíváncsi vagyok, mire jutottatok az emberrel. Remélem, nem bántottalak meg a rövid válaszommal :? Sajnos én 2x is belefutottam ilyen kapcsolatba, egyiknek sem lett jó vége. Azért Neked azt kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szíved mélyén szeretnéd :)

Gabi: én nem akadok ki ezeken, a lányaimnál még az volt a "trendi", hogy 6 hetesen elkezdeni a hozzátáplálást, 3 hónaposan főzelékfélék. Viszont hiába volt baromi sok tejem, mindkét csaj 6 hónaposan elválasztotta magát. Míg Berci, akinek 6 hósan azért kezdtem a hozzátáplálást, amiért most Te, 17 hónapos koráig szopizott. Szóval, óvatosan, nehogy idejekorán abbahagyja Brendon a szopizást!

Apaszidás: hát, a 7végén én is összevesztem ezzel az áldott emberrel...Megbeszéltük, hogy szombaton Berci-alvás idején lelépünk (mozizni, vagy csavarogni, csak kettesben legyünk). Csajokkal lezsíroztam, anyatej van a fagyiban. Tudni kell, hogy Marci rendszerint akkor van ébren, mikor Berci alszik (12-1-től 2-3-ig). Nem sír, nem éhes, csak foglalkozni kell vele. Erre, amikor lépünk ki az ajtón, Petipapi aszongya: "bátor vagy, hogy így itt mered hagyni Marcit:" Na, ezen én úgy felhúztam magam, hogy itthon is maradtunk, nem is szóltam hozzá másnapig. Aztán persze megbeszéltük a dolgot. Én nagyon dühös voltam rá, hogy így elcseszi a 7végénket, meg azt, hogy kicsit kimozdulhassak itthonról, ő meg azt érezte, hogy megint ő a gonosznak beállított vki, aki bezárva tart engem.
Valószínűleg mindannyiunknál az lehet a mérgelődés oka (helyesebben azt tudom, hogy nálam ez az oka), hogy míg az apukák kimozdulnak otthonról, nekünk marad a 24 órás szolgálat a gyerekek mellett. Én pl. azon nem szoktam kiakadni, megsértődni, ha lelép sörözni, vagy "pecázni" 2 napra (mondjuk átlag havi 1x vmelyik), de azért irigykedem rá, hogy ő mehet, én meg nem.
Na, megjöttek a nagyok, megyek gyerekezni.

Csajok, nem tud vki egy fiatal, ám hozzáértő némettanárt? Virinek szeretnénk egy kicsit rásegíteni az emeltszintű érettségi előtt.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovika, iwiw-en ment az üzi némettanárról.

Kép
Kép
szilvih

Jovika, én is írtam pü-t némettanár ügyben :lol: . Majd győzzetek válogatni :wink:

Egész tűrhetően telt az első napunk apa nélkül. Kivéve, hogy Marcika 6 körül elkezdett síni, és kb. 1/9-ig megnyugtatni se lehetett semmivel. Aztán elaludt. Igazán nem is jöttem rá, mi baja volt. Hasával nem szenvedett, a fogát se hiszem, mert akkor rágni szokta az öklét, cicit nem fogadott el... Most elaludt. Igazából az aggaszt, hogy kb. 5-kor evett utoljára. Ugyan most jól alszik, de így ki tudja, milyen hamar ébred. Azt hiszem, így lesz éjszakázás :roll: (doktornő örülne a fogyókúrának :lol: )
Lányom úgy látszik, jól megértette, hogy nem lesz apja 1 hétig. (nagyon apás, féltem, mit fog szólni) Néhány napja mondogattuk neki, hogy pár napig nem lesz, de mindig befogta a fülét, meg rávágta, hogy nem. De ma egész nap egy szóval se kérdezte, hol van. Este fürdés után mondta, hogy apa nem alszik itthon, csak pénteken jön haza. Szóval nagyon okos :lol: . (néha tényleg töbet tudnak, mint amennyit gondolunk róluk)

Mai vicces beszólása: válogatta, melyik mesét nézze. Aztán egyszer csak megszólal: a riszto macskát tegyük be. Mire rájöttem, mit akar :lol: (Macskarisztokraták)
Múltkor egyébként épp ebédelni készültünk. Livike nézegeti a kaját, kérdi, mi ez? Mondom: brokkolifőzelék. Nézegeti, szagolgatja, aztán rávágja: aha, krokodilfőzelék :lol:

Kép
Kép
timóca

Szisztok,
nem mondom, tudtok ám termelni. Vagy csak én jöttem régen???
Édesek a gyerekek, de mostmár én is dobok, addig el nem hagyom a gépet, míg fent nem lesz 1 fotó!

Timi: kismama magazinban a fotó nagyon cuki a gyerkőceidről!!!

Kitta
kitta

Kép Csenge 2 naposan

Kitta
kitta

Kép

Kitta
kitta

Kép szerelmeim

Kitta
kitta

Kitta, Csenge tündéri!!! Olyan édes kerek pofija van.
Hogy telnek a napjaid? Milyen gyerkőc? Írj magatokról is!

Csilla
Vendég

Cscsi: kösziii, tiszta apja a kicsilány! Neki van ilyen kerek pofija. Tőlem (ahogy barátnőm mondaná) a mongól szemet örökölte, meg a pici füleket, és a hosszú ujjakat, de a többi a papája :lol:
Na de Te sem panaszkodhatsz, Milán is egy tünemény!!!

Nagyon jól telnek a napjaink, Csenge 2-3 órákat simán alszik, eszik, és folyt. köv. szunya :D
Éjjel 2szer kelünk enni, s alvás tovább. Szo, van időm pihenni is, s elvégezni itthon,amit kell. Viszont, ahogy a pocakban is, úgy most is megérzi a hidegfrontot, iszonyat nyűgös. Fáj a pocija, szegény annyira tekereg, feszeng.
Szpoi előtt szoktam adni neki Infacolt, attól javul a helyzet, de asse mindig segít. Picit meg szoktam tornáztatni, attól szokott rotyizni, de az is csak rövid ideig segít.

Van valami tanácsotok pocifájás ellen??

Ha lesz időm, visszaolvasok mindent, de egyenlőre csak bekapcsolódnék.

Kitta
kitta

Kitta,Csenge nagyon szééép babácska! :) :)
Milyen jó az apás kép, tényleg hasonlítanak :wink:

Hasfájás, nem igazán tudok most segíteni, mert Esztinél nekünk semmi se vált be csak a Gripe Water, de azt csak 1 hós kor után lehet adni, Hannánál meg szerencse nem volt olyan erős a pocifájás, így semmit sem adtam neki, de már el is múlt :wink:
Próbálgasd a szereket, és kitapasztalod, hogy melyik jön be.Meg figyelj oda mit eszzel, az is befolyásolja.
manóci

Kitta,
nagyon szép a kislányod. :)

Infacol (Vikinél nagyon bevált), vagy Espumisan cseppek (ez inkább pukihajtó :) )van még.

Még pár ötlet:

homeós:
Colocinthys 9CH-ból, ha fáj a pocak, 5 golyót feloldani egy kiskanálnyi vízben, és 5 perc után béke honol a pocakban. Már, akinél. :wink:

Vagy:
1 dl forralt vízbe 15 szem köménymagot (vagy ánizsmagot)kell áztatni kb. fél óra múltán ki lehet venni.
Szopi előtt néhány mokkáskanálnyival a szájába kell csepegtetni.
Kb. 3-4 nap múlva érezhető hatása van! Az adagolást később sem szabad abbahagyni.

vagy van a gyógynövény boltokban vagy patikákban kapható gyerektea (babák vannka rajta) kifejezetten pocakfájásra, ez filteres, és kiskanálnyit adtam Marcinak, ez nem igen használt. De Marcim nem nagyon volt hasfájós.

Próbálkozzál, hátha beválik. :)
Vendég

Infacolt adtak a MÁV-ban is a babáknak, bár asszem mintha az lenne ráírva, hogy 2 hetes kortól adható. Nyugodtan adhatod hamarabb, mondom a csecsemősök már a kh-ban adtak a babáknak (persze anyukával egyeztetve).
Vendég

Nekünk hasfájásra is a chamomilla használ.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Kezdek helyrejönni az időt és az egészségügyi állapotot illetően is. :D
Emma alapvetően jó baba, már némi rendszeresség is van az etetéseknél, éjszaka általában éjfélkor eszik utoljára és azzal bírja 5-6-ig is. Ilyenkor már nem ciciből kap, hanem megtömjük cumisüvegből :lol: Általában ilyenkor 100-110-et megeszik...Kétlem, hogy napközben ennyit szivattyúzna, mert még fejni is tudok utána. Vagy ez természetes, hogy este többet eszik? Mindig aggódom, hogy eszik-e eleget a ciciből... De mérleget sem akarok, mert akkor meg azon idegeskednék...
Átlagosan mennyit kéne ennie egy ekkora gyerkőcnek?
Most úgy jártam, hogy négykor etettem, volt kaki is miegymás. De azóta nem alszik, rugdos a lábával, nagyon nyugtalan, hevesen cumizik, 5 percenként sírdogál. Mi lehet? Ilyenkor is a pocija fáj?
Bocsi a sok kérdésért! :oops:

Kitta! Csenge gyönyörűszép, és jól mutat a Papával! Láthatnánk a Mamával is? :D
Nekünk is van Infacol meg Espumizan is, szoktunk adni, de nem minden etetésnél.
Timóca! Livikéek még mindig nagyon jó a beszélőkéje! :lol: Nem tennéd fel azokat a fotókat, amik benne vannak a magazinban? Már nagyon kivi vagyok, nekem nem jár, és nem tom, mikor tudom beszerezni.
Suli...nekem is a héten be kell szagolnom a Pázmányra... Most beszélem meg, hogy mi légyen, hogy folytatom tovább! :roll:
Ja, és igen, nézték Emma cukrát a kórházban, kicsit kevesebb is volt, ezért kapott lötyit is!
Csilla! Remélem, Milánunk nem lett hűtlen Hozzánk! :D Jaj, de megeszem, cukorborsó! :D
Szilvi! Nagyon nagy hasznát veszem ám a ruháknak, ezeregy köszi érte. (mikulásos szerkó-5. kép :D)Már van olyan is, amit ki is nőttünk! Eszméletlen hogy fejlődnek! :D
Sajnálom Dorka első napját, de hamar megszereti majd biztosan! :D
Dóri! Remélem jóra fordulnak a dolgaitok!

Képeket dobok, nm tudom ez előzőnél mért nem látszik a 2. :?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

No, azt hiszem, most pótoltam! :lol:
Az utolsó a mai, a többi vegyes!
dincuska

Hát, ez nehogymá' lemaradjon :lol:

KépKép
dincuska

Dincus, észrevettem ám!!!:) Mármint a mikulásokat.:)
NAgyon szépek vagytok, és édes Emma, ahogy már 3 hetesen nevet. Rajtad meg látszik, hogy JÓÓ sok tejed van. :twisted: :twisted: :twisted:

Kitta, ti is gyönyörűek vagytok!!! Annyira szép, kisimult, nyugis arca van Csengének!!!

Azon veszem észre magam, hogy egyre többet merengek ezeken az újszülött képeken, talán azért, mert nekünk már tovaszállt ez az idő?? Használjátok ki minden percét, még ha éppen nyűgös is a pukiktól, olyan gyorsan eltelik!!! Persze utána is naggyon jó, de mindegyik hónapnak más a varázsa, és nem jön vissza kétszer uaz!!!

Timi, nagyon jó a krokodilfőzelék!!!!

Ma DOrka nálunk már simán vette az ovit, büszke vagyok rá.

Lépnem kell, LAci nemrég jött haza, és megorrol rám, ha én itt csevegek... :roll:

Kép
Kép
szilvih

Dincus, most csak az jutott eszembe, hogy ha a hasán nyugtalan, rugdos, próbáld néha hasra tenni, összegömbölyödve volt odabent 9 hónapig, jól esik neki most is maga alá húznia a lábát!!! :P

Kép
Kép
szilvih

Dincus: falat a kicsi Emma! ahogy elnézem, ő is inkább a papájára hasonlít :)
Nekünk van kölcsönbe mérleg, de én sem méerm minden nap, minden etetésnél. :oops: viszont tegnap megmértem. 3010 g volt, mikor elhoztuk a kórházból, s most 3300 gramm. tegnap volt nélunk a dokinéni, minden ok vele, és a súlya is szépen gyarapodik.
Jó, hogy ennyi tejcsid van. Nekem az egyik cicim iszonyat nagy, a másik kicsi, bár van tejem, de én nem tok ennyit lefejni.
:cry:
pedig napi kancsó laktoherb teát nyalok be.

Szilvih: köszii, bizony, nyugis, kivéve, mikor a hasa fáj. Tegnap du. pl. aludt 4 és fél órát, s vigyorogva kelt, éjjel viszont nyűgi volt. Hogy van a kicslányod??

Jovika: apaszidós leveled olvasván, én detto így vagyokezzel a dologgal. Nálunk mondjuk vita még nem volt, mert a sarki közértig ugrottam csak el Csenge nélkül, míg aludt, de már én is vágynék egy kis jövés-menésre. Picit én is irígy vagyok, mert Joci is elugrik néha 1-1 sört ledobni, sőtt, a haverjaival tervezik már most, hogy november elején mennek 3 v. 4 napra pecázni... tudom, hogy szüksége van rá, mert rengeteget dolgozik, heti 6 napot, ráadásul kőműves, szo, keményen hajt. télen meg ki fog menni 2-3 napra snowboardozni... idén persze ez is elmarad nekem, bár, Csenge akkor már 5 hónapos lesz..
érdekes ez, mert míg én ki vágyom itthonról, addig ő hazavágyik nap közben a lurkóhoz.
fel a fejjel, talán legközelebb összejön a nyugis estéd! amúgy, neked sztem annyi az előnyöd, hogy van két nagy lányzód, akikre pár órára ott hagyhatod a piciket.

Kitta
kitta

megint kezdődik a vonalzós bénázásom...

Kitta
kitta

sziasztok!!!

Kitta, én most szervezem a januári sítáborunkat!!! :wink: 5 hósan már lehet,hogy te is bátrabb leszel!!! :P

Tali akkor vmikor okt elején???? vélemények?

Kép
Kép
szilvih

Szilvih: én szívem szerint mennék, mert úgy gondolom, a havasokon annyira tiszta és friss a levegő, hogy ha csak napi 1-1 órát töltünk kint sétával a napsütésben, az már megérné. De Joci pillanatnyilag egyedüli utazásban gondolkodik. Na meg, mikor Csenge betölti a 3-4 évét, vinni fogjuk őt is board-ozni :lol: Szo, jó, ha szokja a klímát, nem igaz??
Eddig én csak ámultam fenn a hegyekben a sok kis overálgombócon :lol: :lol:
hihetetlenek, még menni alig tudnak a kicsik, de az apjuk mellett úgy siklanak lefelé, hogy néha el-elszégyelltem magam, mikor nyafiztam, hogy nekem ez nem megy!

Részemről ok. a találka.Hogy okt. eleje, közepe, vége, nekem 8. Itthon vagyok, ráérek :lol: Már várom a találkát. Legalább kimozdulunk otthonról!!!
Többiek??

Kérdésem mindenkihez:

Csenge ezeken a nyálkás napokon igen nyűgös, és van, hogy a szopizás egy idő után átvált cumizásba, és elalszik cicin. Mikor leteszem a kis ágyába, kb. 10 perc, és megy a bömbölés. Egy darabig hagyom, aztán ha túl hosszasan sír, kiveszem, és csak cicin nyugszik meg újra. Van, hogy csak úgy alszik, ha ott fekszem mellette. Szerintetek ezzel elkapatom őt? Mármint, ezzel rosszat teszek, mert hozzá szokik, hogy rajtam lóg, vagy ez így helyes??
Lehet, kicsit buta a kérdés, de nem tom, mi lenne a jó. ESzem azt mondja (meg a dokinéni is), hagyd kicsit bömbizni, ez normális, majd megnyugszik, szívem viszont azt, hogy jobb, ha a közelségemtől nyugszik meg, főleg, ha pocifájás a sírás oka.
:oops:

Kitta
kitta

Kép

Kitta
kitta

Kitta hallgass a szívedre, ne a megkeményedett védőnénire!!!!!!! Egy újszülöttet nem lehet elkapatni!!!!! Ez később kezdődhet, de addig kialakul a rend.

9 hóig testközelben voltatok, naná, hogy hiányzik az anyukája!!!!!

Kép
Kép
szilvih

Kitta,nagyon cukor Csenge, szép kisbaba :)
Én azon a véleményen vagyok mint Szilvi!Egész nyugodtan ölelgesd, ciciztesd, amikor csak nyafizik, és igényli!Szerintem sem lehet 2-3 hós korig elrontani!És, ha úgy érzitek jól magatokat akkor úgy kell együtt lenni, minél többet :) Különben is az oan nagyon jóóóóó, imádom én is a kis illatát, szuszogását, közelségét Kép

Taliban benne vagyunk mi is!Nekem is mindegy mikor :wink:

Lányok, lehet kinevettek, de olyan hideg van, hogy mi befűtöttünk :roll: :)
manóci

Dincus,de hülye vagyok, elfelejtettem, :oops: pedig akartam írni, hogy Emmácska is gyönyörűséges babácska :) :)
manóci

Dincuska, Milán elárulta, hogy Csenge is nagyon tetszik neki :) De nem akarja elkapkodni a választást, az októberi talin megnézi mindkét csajszit és akkor dönt. Hát, ez is olyan csapodár pasi lesz, mint a többi? :lol: :lol:

Kitta, emlékszem pár héttel ezelőtt én is ilyeneket kérdeztem :)
Síelni én is nagyon mennék, engem csak az utazás tart vissza. Nem hiszem, hogy a manónak olyan kényelmes lenne...

A találkozóban én is benne vagyok! Jön még jó idő, vagy keressünk fedett helyet?

Csilla
Vendég

Találkozó nekem is jó, csak időben szóljatok időpont ügyben, hogy a férjem el tudjon minket vinni :lol:

Móni: tegnap mi is befűtöttünk :lol: .

Dincus: nagyon édi Emmácska :lol:

Kitta: Csenge baba nagyon édi :lol: . Már most furi ilyen picit látni :wink:

Kép
Kép
timóca

Mi is fűtünk... :shock: Kimostam két stóc ruhát, és kezdett dögszaguk lenni :lol: , mert nem bírtak száradni... Ma nézegettük a képeket, 5 nappal ezelőtt még a Balatonban pancsiztunk... :shock:

Akartam írni, hogy annyira jó találmány a babatornáztató, avagy baby-gym (az angol neve jobban tecc), annyira lefoglalja Lillát, hogy simán el tudok végezni egy csomó házimunkát mellette (de azért taksinénit hívni fogom :) ). És pár napja nyomja, de annyit ügyesedett!! Ütögeti a csörgőket, megfogja őket, és jókedvűen elvan vele... :lol:

Akkor tali legyen mondjuk október első hetében? Délelőtt vagy délután?? Vagy gyűljünk mondjuk 10-11 körül, és ki meddig bírja?
Én továbbra is a városligetet javaslom, BKV és kocsi könnyű megközelathetősége miatt, meg hogy ott a játszóház, ha mégis elered. Mondjuk többgyerekeseknek húzós az ára, ma voltunk, egy órára egy ezres :shock: , fél éves kor alatt nem kell fizetni :lol: . Ott van szoptatós-és pelenkázószoba, büfé, wc. (persze óránként ezresért már lehet is.)

Na megyek mert még dógoznom kell...

Remélem, holnap már nem esik egész álló nap.

Kép
Kép
szilvih

Jóestét!
Most csak gyorsan, de annyira álomszépek ezek a babák, hogy nem bííírom ki! Csodaszépek, nna! De komolyan!
Kittának: abszolút egyetértek az előttem szólókkal: Csak vedd fel Csengét, ahogy az ösztöneid és az érzéseid diktálják; egy újszülöttet eccerűen nem lehet elkapatni!
Minálunk újság: Ármin 65 cm és 7960 kg... :shock: Lehetne picit könnyebb is, mert nem győzöm cepelni. És a 3 hós oltását még mindig nem kapta meg. Majd a jövő héten... :x
Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

Nekem jó a játszós, legalább Livike is jól ellenne :lol:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Képzeljétek, apa ma vett egy nandu kendőt. Volt mellette egy kicsi füzetke a megkötési módokról, megpróbáltuk de nem sikerült. :( Aki használ ilyet, mondja már meg hogy melyik a legegyszerűbb módszer! Úgy sajnálom Milánt újra és újra beletenni - kivenni... meg én nem is vettem volna ilyet (tudom hogy tanfolyamokat szerveznek rá, gondoltam hogy nem egyszerű feladat). Most hogy megvan, jó lenne használni.
Segíjjetek plíz két kendő antitalentumnak!

Csilla
Vendég

Csilla: nekem is nandu van :lol: . Elöl keresztes könnyűnek tűnik, és ilyen piciknek az a legjobb. Én Livike egyik babáján gyakoroltam :lol:

Kép
Kép
timóca

Csilla, elöl kereszt: se túl szoros, se túl laza ne legyen. akkor jó, ha Milán feje nincs lejjebb 5-10 cm-nél az álladtól. És elvileg, ha le tudsz vele hajpnli anélkül, hogy meg kellene fognod a hátát vagy a fejét (ez nekem még soha nem sikerült:))

Dobok én is pár friss ropogós képet:

Mi a csuda ez a sok ruha rajtam??? :lol:
Kép

Már tudnak együtt játszani!!! :twisted:
Kép

Gyere, elviszlek egy körre! :P
Kép

Dorka az utolsón a mai játszóházas arcfestésével:)

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok,

továbbra is köszi a dícséreteket :lol:

Manóci:a fűtésen már én is gondolkoztam... én fázom, de Joci szerint pont jó a lakás hőmérséklete. Mondjuk, én mindig is fázós voltam...

Csilla: Nekünk is teccik Milán
:lol: Lehet, a csajok fognak rajta összeveszni???
Én úgy látom, Csenge bírja a kocsikázást, tegnap előtt utaztunk Nagyrédére a természetgyogyinkhoz, össz 4 és fél órát aludt egyhuzamba, ebből utazás 2 és fél óra volt. Ausztriában kint vagyunk pár óra alatt, sztem meg sem kottyanna neki...

Szilvih: nagyon cukik a gyerkőcök! a talira a hely sztem jó, amit írtál .

Kitta
kitta

Sziasztok!

na szép,. pár napig nem jövünk, és Mina már szóba sem kerül Milánnál??? :D

nagyon édik a baba képek, mind tündériek!

Dincus jól megerősödtél mellesleg! :D

Tali nekünk is oké, remélem lesz is mivel elmennünk... kocsit ugyanis most a párom használja, új munkahelyre csak azzaé tud eljutni, a bébkocsink meg nem éppen vonat meg bkv barát, de igyekszem megoldani!

Amúgy hiányzásom oka egész jól alakul, sajnos a fiúk szobája még nincs teljesen kész, de hétvégén már elkezdünk pár dolgot felköltöztetni! :D A jövő hétre tuti odaköltözünk, legalábbis remélem!!!

Bár én már kezdek kipurcanni, a hátam nagyon fáj, minden nap ott vagyok, míg mina alszik, festek ezt-azt, csiszolok, fugázok, takarítok, mindig van valami, a nappalit tök egyedül festettem ki. Tegnap délután már nem tudtam ülve sem tartani Minát, úgy fájt a hátam, fekve is szopiztunk. Mára szabadnapot vettem ki! :)

bence végre elkezdte az ovit, mivel ő már nagy nem kell szoktatni. nagyon élvezi, ma alszik ott először! kíváncsi leszek, mert 2 éves kora óta nem alszik itthon sem...

Rolcsi kicsit elárvult a bátyus nélkül, elég nyűgös lett, nem tudom a játszóhához mit szólna, vele ég nem voltunk, van itthon elég játék, de majd meglátjuk!
Ki hoz még nagyobbat is Timin kívül?

na csajok m,egyek vízszintbe hátat pihentetni, lehet du már festünk! :wink:

puszi mindenkinek!

KépKépKép
dikó1

Szilvih, Lilla már ül? Én azt hittem ezt sokkal később tanulják meg. Nagyon kis ügyes!
Ildi, figyelj oda magadra! Inkább toljátok el a költözést egy héttel, minthogy valami bajod legyen. És most hogy kérded... Mina is helyes kislány, de én voltam a hibás mert nem mutattam meg a fotóját Milánnak. :oops: Keresek egy képet róla, ha Milka rámosolyog, tetszik neki... na akkor leszünk csak igazán bajban. Három csajt szédíteni egyszerre????
Kitta, nektek milyen hordozótok van? Az a hagyományos autósüléses, vagy valami vízszintesbe dönthető? Nekünk hagyomásnyos, és ugyan kitömködtem törülközővel, de még így is rossz nézni mennyire kényelmetlenül ül benne a baba.
Timi, megpróbálom a kendőt, de sajnos nincs kéznél játékbaba :( muszáj lesz Milánnal próbálgatni.

Csilla
Vendég

Ildi: megy a drukk, hogy jövő héten végre be tudjatok költözni, viszont, neked nem kéne kicsit visszább venni a tempón?? Fúrsz, faragsz, festessz, csiszolsz, s mellette még 3 gyerkőcről gondoskodsz... nem semmi nőci vagy!! Pihenj többet!!!

Csilla: bébihordó: hagyományos, majd dobok képet. Kölcsönbe kaptuk volt kolléganőmtől. Hát, ami azt illeti, csodálom, hogy babukám olyan jókat alszik benne, mert néha eléggé össze van benne gömbölyödve, bár, pocakban is úgy volt :)
Amúgy, textilpellust szoktam összehajtani, és a fejét ki szoktam párnázni, hogy ne essen oldalra.

Képzeljétek, az éccaka 1szer sem kelt fel Csenge. Ott aludt közöttünk, fogta Joci egyik ujját, olyan édi volt! Most meg már bő 2 órája alszik, így volt időm rendetrakni a ruhásszekrényben, meg vasalni is. Mostam, teregettem, már csak mosogatnom kell.
Holnap jönnek Joci rokonai látogatóba, itt lesznek vasárnapig. Kíváncsi leszek, hogy sikerül a hosszú 7vége, mert 5-en jönnek...
Este még főzni is fogok, legalább is remélem, lesz rá időm...

Kitta
kitta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?