Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok!

Nagyon régen írtam, és akkor se sűrűn. Inkább csak olvasgatlak titeket ha van időm.
Kérdésem a Schöfisekhez?! Milyen a szülés felkészítő? Én sajnos az időpont miatt nem tudok menni. Mit hallottatok a szülésznőkről? Érdemes fogadni ugye? Még régebben a Fehér Krisztát hallottam, hogy nagyon segítőkész. És aki az epit adja? Az épp aki ott lesz, vagy érdemes vkivel egyeztetni, még akkor is ha nem feltétlenűl kérném. Gyerek saját ruhában kell, hogy bent legyen vagy adnak neki? Bár ezeket lehet az orvos is meg tudja mondani.
Egyébként én is a fiúsok táborába csatlakozom. Észrevettétek, h mennyivel több fiú születik majd, mind kislány?
Megköszönöm ha tudtok segíteni. Ja és az apasági papírt ők intézik, vagy nekem kell?
Köszönöm előre is az infokat! Szép napot mindenkinek!

Niki 29
banik

Üdv!
Adi, én ezt az UH-s dolgot másképp vettem ki, de mindegy. Azt tudom, hogy itt az AFP-vel a kezedben kapsz egy beutalót a terhestanácsadó dokitól, és irány a genetikai UH, ahol ellenőrzik, hogy minden OK-e. Itt a saját dokid ezt nem végezheti, ráadásul a két helyi intézmény közül is csak a Klinika jogosult rá. És a papírra rákerül, hogy az MSZNUT szerint eltérés nem tapasztalható (csak egy kicsit hosszabban, de a lényege ez Kép )
Pilchardnak nagyon boldog születésnapot!!!! Kép
Doren, ha előkotrom a táblát, akkor javítok! Kép

Na további szép napot (nap nélkül).
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok lányok!

Tegnap már nem volt időm benézni hozzátok!

Mézgombi! Az én férjem is jogi egyetemre jár, most 4.éves, tehát jövő ilyenkor mi is hasonló cipőben fogunk járni a 4 államvizsgával, úgyhogy teljesen átérzem a helyzeteteket. Már most is tanul ezerrel, mert ebben a félévben 2 szigorlata lesz. Mi ilyen kis "tanulósak" vagyunk, most is azon gondolkodom, hogy megint kellene valamihez kezdenem.

Exdeus: Amikor a kislányommal voltam terhes, nagyon alacsony volt a cukrom. Az éhgyomri mindig ilyen 2,8 -3,2 között a terheléses is 3,4 körüli lett. Most már normális.
Nekem a jövőhéten kedden vagy szerdán kell mennem erre az OGTT-re, mert azt hiszem így hívják, remélem nem lesz magas.

Apropó ultrahang: 4 hetente, vagyis havonta 1 alkalommal kell mennem a dokimhoz, és Õ mindig megkérdezi, hogy szeretnék-e ultrahangot. Tudom, hogy 4 javasolt, de sokszor nehéz megállni, hogy nemet kell mondanom.

Szgoron! Az én kislányom rengeteg hosszú,fekete hajjal született. Állítólag -a népi hagyomány- szerint van összefüggés a gyomorégés és a baba haja között. Nekem nagyon égett akkor a gyomrom ( nem mintha most másképpen lenne) volt olyan éjszaka, hogy már sírtam, és valóban nagyon sok haja lett. Most még azért tűrök, de szerintem már nem sokáig fogom bírni, mert megint előjöttek az éjszakai gyomorégések.
A másik problémám pedig az alvás, de úgy látom nem vagyok egyedül.

Kisvirág! Miért a 32.héten mégy cukorterhelésre?

Blackrose! Látom azért zajlik az élet, az én kislányom 1,5 éves korában mániákus hintőpor kiszóró volt, és persze a tusfürdőket, samponokat sem kímélte. Ezt már csak tetőzte, hogy a fürdőkádba hordozta a konyhai evőeszközöket, fakanalakat, szűrőkanalat.

Kép

Kép
jurem

Sziasztok lányok!

Tegnap nem voltam gépközelbe, mert egész nap a városba mászkáltam + voltam bennt a rendőrségen (munkahelyem) és onnan nehéz elszabadulni.
Estére nagyon elfáradtam, rohadtul fájnak az izületeim, nektek nem?

Mézgombi: gratulálok a férjednek.Mond meg neki, hogy arra gondoljon milyen jó lesz ha túl lesz az egész vizsga mizérián és soha többet nem kell izgulnia. (Kivéve a szakvizsga de az még odébb van)

Pichard: örülök, hogy nincs semmi komoly de remélem mostmár nem rendezel ilyen nagy bulit.

Szilvi: jó, hogy nem kellett bennt maradnod a kórházba.

Pogi: jó költözködést és intézd a netet.

Ex: ez nagyon jó cukor eredmény csak így tovább.
Zsu: te az RTF-re jársz?

Kókuszmatrac: azt hallottam tapasztaltaktól, hogy sajnos berohad és nem tud szellőzni elégé úgyhogy én biztosan sima szivacsot veszek ami vékony és kemény.

Alvás: én mostmár délelőtt is alszom fél órát és délután is egy órát, ezután este simán elalszom 10-kor.

Tegnap voltam a terhesgondozóba: vizelet negatív,
vérnyomás120/70, súlygyarapodás 1 kg.
Na megyek bedagasztom a pizzatésztát aztán még jövök. A gép előtt fogok ebédelni, gondolom nem én vagyok az egyetlen aki így szokta vagy tévedek?

Bocsi akiknek most nem írtam!

Katus 29+2

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!!

Gyors bekukk. Én meg most megyek tanácsadásra, kivi leszek, most megint melyik nőci lesz... és le leszek cseszve vagy sem, amiatt hogy Pesten szülök.

Na további szép napot!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Üdv!
Doren, az előbb elfelejtettem, hogy diétás volt a gesztenyepüré (a tejszínhab már kevésbé Kép ). Szerintem sokkal jobb, mint a cukros...vagy csak nekem ízlik jobban? Ha ma eljutok a Tetyóba, lehet, hogy veszek, ha még akciós...ha nem, akkor nem.
Jurem, látod, egyik sem jó. Az OGTT elvileg úgy működik, hogy lehet határértéken alul a terheléses eredmény, de ha az éhgyomri és a lötyi utáni érték közt nagy a különbség, akkor is ítélhetnek diétára. De ahogy nézem (ill. az előző eredményedből kiindulva), nálad nem ez fog gondot okozni. Kép
Én minden hónapban csináltatok UH-t. Nem bírnám ki, hogy ne lássam, hogy minden rendben vele.
Ezek szerint a mi babánknak nem lesz sűrű haja, legalábbis a gyomrom nem ég...

Volt itt a védőnéni. Kaptam kelengyelistát (de ahogy már régen is írtam, szinte csak a kiságy+matrac hiányzik), kiderült, hogy elég az eredeti házassági akv-i kivonat, tehát minden OK. Megbeszéltük, hogy a 34. hét után hetente kell majd pisit vinnem, akkor néz - többek között - vizeletcukrot, a vércukrot meg majd kitalálom. Remélem, nem azalatt a kis idő alatt lesz vele vmi gond.

Most ennyi.
Itt süt a nap!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Per pillanat Nyíregyházán vagyok, és itt nagyon ronda idő van. Illetve csak " "-ben. Hidegnek nincs hideg, de zápor-zivatar és laza eső váltakozása jellemzi az időjárást.

Persze azt még nem mondtam, hogy ingajáratban vagyok Nyháza - Budapest között. Alapvetően Budapestre mentem férjhez, de család,rokon,barát stb. mindenki Nyíregyháza. A férjem is , csak a drágám Pesten dolgozik, így ott van (lenne) az igazi otthonunk. Hát .... egy kicsit nehéz, de mivel semmi segítség, hát kénytelenek vagyunk egyenlőre a kényszermegoldást választani, aztán majd lesz valahogy.

Ki lakik az I. kerületben?

Kép

Kép
jurem

Sziasztok!

Látom mindig van éjszakai ügyeletes a bneten Kép
Én most tudtam volna aludni, de éjjel rám jött a hasmenés. Kép Nem igazán tudom mitől, tán a pattogatott kukoricától, mert azt ettem lefekvés előtt. Most már azért jobb a pocim Kép

Szilvi: a 4D-t már nagyon várjuk. Igazi mozi lesz, már csak ötöt kell aludni Kép Remélem Mogyi ezt nem alussza végig Kép

Pogi: de jó rendben volt minden a diabéteszen Kép

Doren: köszi a gratot Kép

Hello: nekem nem a méhszájam volt nyitva, hanem a méhnyakam volt megrövidülve. A kettő különböző. A nyitott méhszáj nem záródik össze!!! Szerintem az nem is tudna.
A méhnyakam, hogy visszaállt az a sok pihi, fekvés hatása, plussz, hogy eddig a baba nagyon lent feküdt és most sokkal feljebb vándorolt (nőtt a méhem) és nem nyomja lent a dolgokat. Kép Remélem neked is csupa jókat fog mondani az orvosod Kép

Adi: jó, hogy rendben vagytok. Azért néha pötyögj, hogy megvagytok!

Banik (Niki): most nincs időm mindent részletesen leírni. Csak pár szót:
- a szülésfelkészítő szerintem jó, sok hasznos infót kapunk.
- én még nem választottam szülésznőt. Állítólag mindenki jó, kivétel valami Marika...
- Epit aki beadja azzal lehet előtte egyeztetni, max. nem hívják be, ha neked mégsem kell.
- babarucit adnak a kórházba, de vihetsz is
- az apasági papírt neked kell elintézned, még szülés előtt.
Kaptunk egy listát is a tanfolyamon, hogy mit érdemes vinni a babának, mamának, hivatalos papírokról, de ezt most nincs időm bepötyögni. Egyébként, ha választasz szülésznőt akkor minden kérdésedre válaszolnak nagyon rendik és aranyosak.

Jurem: én már voltam egyszer a 16. héten és most azt mondta a doki, hogy nem kell mennem, csak a 32. héten. Én ugyan nem bánom. Egyébként a védőnénim mindig néz a vizeletből cukrot is, úgyhogy ha gond van, akkor úgyis kiderül.
Nekem a 6. héttől havonta egyszer biztos volt UH-m. Az elején 2 hetente is. Most számoltam össze eddig 9-szer volt. Hétfőn meg megyünk 4D-re is és az lesz a 10. Kép Szerintem, ha a doki károsnak tartaná nem csinálná.

A gyomorégés és a babahaja összefüggést én pont fordítva hallottam, ha ég akkor lesz nagy haja...

Itt eléggé lóg az eső lába.

Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!
Nekem nem mindig van mondanivalóm, de olvaslak Benneteket. Üdvözlöm azokat, akik időközben bekapcsolódtak, és Pilchardnak én is szurkolok.
Edina, Mézgombi: Szép esküvős képeket raktatok fel.
Blackrose, stram nő vagy (betegség, gyerekek), sok erőt és egészséget kívánok.
Egészségügyisek: én nem vagyok egészségügyis, és bajom sincs még a védőnénimmel sem. Sőt, valahol látom a szépségét a szülészetnek. Onnan nézve a szülés csoda és lelkesítő és bizsergetően szép. Innen nézve uez. csak még nehéz meg fájdalmas is.
Császár, altatás: én ezektől félek, gondolni sem merek rá.
Az AFP és a többi eredményeimet nem tudom, csak hogy jók, mert nem adták oda, elmaradt az adminisztráció.
Szgoron, Kisvirág: Hétvégén nekem is éget a gyomrom. Vasárnap éjjelre pocsékul voltam, a hasam csikart és a többi. Aztán a Rennie segített.

Amióta első lányom megszületett, de főleg, mikor már elmúlt egy éves, puplicisztikálkat írtam az anyává válásról, mert nagyon bennem volt. Most sorban felkerülnek a Képmás honlapjára, ha van időtök, érdekel, olvassátok el, hetente újabb részt tesznek fel. Azoknak írtam, akik most válnak anyává, vagy szeretnének gyereket. Az első részben leírtam, miért. http://www.kepmas.hu/keret.php?konyvtar=admin/data/00000000/_fix/00000001&id=0

Lehet vitaindító is, szedjetek szét, persze félek, de ez van.
Vera
kóci

Halihó Mindenkinek!
Szia elveszett Adi bárányka! Most megint megnyugodtam, hogy Veletek is minden ok.
Kockázat vizsgálat: hát ennyi lett és pont. Kicsit aggódom, nem tudom átlagosan milyen szokott lenni, de nekem az ultrahangos is elég pocsék a tiédhez képest, az valamivel több mint 3000. Nem tudom ez mit jelent, azt sem tudom pontosan, mit szűrnek vele, de végülis állítólag ez is még a jó kategóriába tartozik...
Mocorgás: Nálunk tegnap este érezte először apa is a gyerkőcöt. Úgy meglepődött rajta... aranyos volt. Egymás után egy csomó rúgás volt tegnap, valami nagy buli lehetett odabent. És egész sokáig tartott. Aztán úgy látszik elhelyezkedett, mert estére abbahagyta. Amúgy azt veszem észre, hogy délutánra, estére élénkül meg, addig nyugi van.
Védőnéni: noshát rá ki vagyok akadva. Ugyanis azóta sem voltam nála. 2 hónappal ezelőtt kificamította a bokáját, és táppénzre ment. Azóta minden héten felhívom, hogy mikor mehetek, és mindig azt mondja, hogy jövő héten. Aztán felhív és lemondja. Ezen a héten konferencián van. Most a legközelebbi időpont péntek, remélem nem hív fel megint hogy mégsem jó.
Aztán Adi gyere ám mesélni holnap, hogy mi volt a dokinál! Kíváncsi vagyok...
Nálam most semmi új... Április 24én megyek a 24 hetes uh-ra. Nagyon-nagyon várom!!!

Kép
Kép
banya1

Sziasztok,
Ex:Nem szeretnék okoskodni, de én úgy tudom, illetve még az anyakönyvi hivatalban is azt mondták, hogy a gyerkőc anyakönyvezetéséhez 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. A fiamnál 1,5 éve így volt és most újra rákérdeztem és még mindig így van....már ki is váltottam. Illetékmentes egyébként, 5 perc alatt elkészítik ott ahol az esküvő volt. Persze ha ti 300 napon belül házasodtatok össze akkor elég az eredeti....de ha nem akkor kérdezz rá te is. Mindenkinek puszi.....én is a borzasztóan gyomorégősek táborát növelem.
Acer
acer

Acer, mi kell ahhoz, h ingyen adják ki a kivonatot? Mert tudom, h ha más célra kell, akkor 2000Ft. Mit vigyen a férjem? A kiskönyvet? Azt elfogadják bizonyítéknak, h szüléshez kell?

pogacsa

szia, Kóci! Elolvastam a cikkeidet, nekem tetszenek! Kép Ezeken szerintem nem lehet vitatkozni, hisz ezek a te személyes élményeid, és azt amit te éltél át, senki kétségbe nem vonhatja. Legfeljebb más kicsit máshogy éli át ugyan ezeket a dolgokat Kép.

pogacsa

Sziasztok!

Be akartam jelentkezni a Praxisba, de azt mondták, csak du. 2-ig van rendelés, én meg úgy akartam hogy a párom munka után tudjon jönni. Úgy emlékszem, valaki írta hogy délutáni rendelésre ment, este 7 körül...vagy rosszul emlékszemKép
A délután azért is lenne jobb, mert olyankor szoktam érezni a Picúrt, hogy mocorog, délelőtt elég nyugis, ritkán mozdul meg. Tudtok bővebbet a Praxis rendelési idejéről?

Én is úgy tudom, hogy 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kiv. kell.

Exdeus
Nekem a genetikai UH-t is a saját dokim nézi, és pecsétel a kiskönyvembe ilyen MSZNUT- féle hivatalos bejegyzést.
Úgy tudom, az UH vizsgálatokhoz végzéséhez 3 féle vizsgát lehet tenni, és attól függően hogy a dokinak milyen szintű vizsgája van, olyan vizsgálat elvégzésére jogosult.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!

Ex: Ami kiságyunk 111x56-os, gondolom akkor a miénknek a külső mérete a 120x60 Kép

Zsu: Hol van ez az üzlet pontosan, itt lakunk a Soroksári környékén, de eddig még soha nem tűnt fel. Amúgy köszi az ötletet.

Hello: Megnéztem, nekem még van egy meghívóm az iwiwen. Küldök neked egyet.

Pilchard: Boldog Szülinapot!

Acer: Én is ezt a 300 napot hallottam a házassági anyakönyvi kivonatra.

Uh: Nekem a doki minden második hónapban csinál. Kedden megyünk hozzá, már alig várom. Addig is a régit nézegetem.Kép

Tegnap nekem sem sikerült időben elaludni. f1-re, mire végre ágyba kerültünk, a gyerkőc kezdett rugdosni. kb. fél órát tűrtem, csitítgattam, de nem használt. Aztán eszembe jutott, hogy időnként hallgatunk indián meditációs zenét (gonoltam, később jó lesz altatónak) és betettem neki. Nem hiszitek el, mitha elvágták volna a rugdosást. Hogy hallgatta-e, vagy elaludt tőle azt nem tudom, mindensetre engem hagyott aludni. Kép

Ma sikerült egy képet készíteni a pocakomról. A fejem sajnos nem látszik, de az nem is bajKép
Kép

Kép
Kép
szõkemelinda

Üdv!
Szücsi, nálunk azért nem csinálhatja a saját dokid, mert ő "ismer" téged, és így előfordulhat, hogy van valami, amit ő mégsem lát meg. Remélem, érthető... Kép Tehát mindkét intézményben jól képzett dokik vannak, de itt ezt így oldották meg. Lehet, hogy később majd változtatnak. Igazából ez nekem plusz terhet nem jelentett, mivel eredetileg a Klinikán terveztem szülni, így automatikusan kaptam az időpontot a 12. heti és a 18-20. heti UH-kra. Kép
Acer, ma direkt megkérdeztem a védőnőt! De, ha megyünk szülésfelkészítőre, ott is megkérdezem. Igazából tudom, hogy nem sok idő, az utóbbi egy évben több időt töltöttem az anyakönyvi részlegen, mint más épelméjű ember.

Ma megvolt a szülőszoba látogatás. És láttunk pici babákat is, olyan édesek!!!
A férjem kijelentette, hogy a levendula színű szülőszobát válasszuk majd, ha lesz rá lehetőség, mivel ott elektromos ágy van, és azzal majd ő játszik. Kép Én mondtam, neki, hogy rendben van, de mielőtt nekikezd, szóljon, hogy szálljak le, mert különben Kép

Most hirtelen ennyi. Itt derült az idő, igaz, mikor jöttünk haza a kórházból, akkor esett az eső.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Jurem, I. kerületi vagyokKép, jó hely.
Egy csomó hírem és infóm van.. Legviccesebb, hogy ma voltunk apasági nyilatkozatot tenni, ugye nem vagyunk házasok- komolyan, a párom olyan boldog volt, hogy a nevén lesz a gyerek, mintha eddig azzal zsaroltam volna, hogy ha nem vesz el, akkor az én nevemre anyakönyveztetem...Kép Hello, kérdezted, hogy miért nem vesz el.. hát azt mondja, csak.. szeret enélkül is. Asszem sok rossz példát lát.. de szerintem a legnagyobb csodát mégis átéljük, szerencsére manapság már nem kell házasság a gyerekhez..
Más: voltunk a boltban, ami Zsu11 mondott, háát, érdemes.. fel is hívni őket, hogy van-e matrac, meg ágynemű, stb., meg ki is menni a Soroksári útra.. A 60*120as 5 cm vastag kókuszmatrac nincs 5ezer, és tök jó baldachinos 4 részes ágyneműt rendeltünk még, ami 7ezer volt, a fejvédő 1200 körül, és édes, szép, igényes.. szóval érdemes.. A weboldal nem sok, de van elérhetőség, szerintem érdemes.. mi úgy rendeltünk péntekre, mert most hoznak árut.. szóval: http://www.astikids.com/index.php?pg=news&nid=5&go=
Remélem segítettem annak, akinek kell, nekem most kádat kell még néznem, ami gyerek alakos.. tehát nem csúszik el benne a bébiKép
No puszi mindnekinek!
Satuk32+3

satuk

Sziasztok!
MA a villamoson 2 x utaztam és mind a 2x fiatal csajok felálltak és átadták a helyet. Még soha nem volt ilyen. Először mosolyogtam, aztán szó nélkül leültem. De olyan érdekes, mert igazából arra a pár percre kibírom állva is. Pláne a villamoson. A busz kicsit rázósabb, főleg ha tömeg van.
Egyébként ma voltam a dokimnál, aki közölte, hogy augusztusban épp szabadságon lesz, de mivel én aug. 5-re vagyok kiirva, talán még itthon lesz ha nem akkor meg átad a legjobb kollegájának.
De szerinte meg fog születni hamarabb pár nappal. Hogy ezt miből gondolja?

Edina
edina77

Sziasztok!
Satuk, jó a férjed...csak nekem az a magas, hogy miért ezzel takarózik minden pasi??? Mert az egy dolog, hogy sok rossz példát lát, de pl. az én férjem simán feleségül vett, pedig a szülei elváltak, és én simán hozzámentem, pedig az apukám szülei már akkor sem voltak házasok, mikor ők megesküdtek. Kép
Mondjuk a barátnőm párja hasonló szint: először mondja, hogy legyen gyerek, akkor elveszi. Most terhes a barátnőm, de most mással takarózik, holott tisztában van vele, hogy ezzel okozhatná az egyik legnagyobb örömöt...ha nem is esküvővel, de legalább eljegyzéssel. Mert a bnőm párja szerint csak a sokfős lagzi az igazi, ahhoz meg ugye pénz kell. Kép
Baldachin: nálunk talán lesz, de csak azért, mert van, ki megvarrja. Kép
Edina, ari a dokid. Kép Igazából én is ettől parázok. Mert az egy dolog, hogy a havit odaadod, de akkor legalább nála is szülj. Legalábbis szerintem... Igazából itt az lehet, hogy a babák ritkán jönnek "időre", de ebben benne van a túlhordás lehetősége is.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!
Én még új csirke vagyok e ház tájékán, de már jó ideje kapirgászok erre fele. Egy ideje olvaslak benneteket és sok hasznos tipphez jutottam ezáltal, amit ezúton mindenkinek köszönök.Mi most a 23-dik hétben vagyunk a kislányunkkal, aki napról-napra aktívabb. Múlt héten voltunk a Praxis rendelőben 4D-n. Fantasztikus élmény volt mindekettőnk számára.Annyira más, mint a 2D.A 2D esetében az ember "elképzeli", hogy milyen is lehet a baba a kép alapján, míg a 4D-n valóban látod

Szücsi: Valóban csak 2-ig vannak, így mi reggel ott kezdtünk.Én nagyon sok jót hallottam Györfi Mátyásról, de amikor én voltam nem volt valami jó kedvű.Picit megijesztett, mert azt mondta, hogy picit sok a megzatviztem, amit most hétfőn cáfolt a dokim. Egyébként én 3 hetente járok kontrollra és mindig csinálunk ultrahangot.

Satuk:Az astikids-en hogy rendeltél, hisz én még árakat sem találtam, vagy ahhoz regisztrálni kell? Ha találsz ilyen kádat, akkor nekem is írd meg.

Mi voltunk hétvégén a Brendonban, hogy kinézzünk babakocsit meg babaágyat és ehhez hasonlókat, amiket aztán máshol megvehetünk. :-) Nagy a választék, de az áraik sem szégyenlősek. Most találtam egy aranyos ágyat a mini manó oldalán ami most akciós és ami azért tetszik, mert át lehet alakítani gyerek ággyá ha már nagy a gyerek.
Nos, bemutatkozónak ennyi elég. Kérdezzetek, ha akartok.

Üdv mindenkinek
Enci

Enci és Eperke
Kép
encus

Lenne még egy-két kérdésem amit kihagytam...
Mennyibe kerül manapság egy szülés ?!?!? :-D
Ha van valaki itt aki már szoptatott és használt mellpumpát meg tudja mondani, hogy melyik a jobb, a kézi vagy az elektromos?

Enci

Enci és Eperke
Kép
encus

Üdv Encus!
Az Astinak a weboldalát csak az elérhetőség miatt mondom, én felhívtam őket, nagyon szimpik voltak, majd személyesen sem volt csalódás!
Én is először az árak felöl érdeklődtem, mielőtt elmentem hozzájuk, a Megatoysban megnéztem.. hát minden dupla annyi volt.. mármint a Megában. Ja, és igényes cuccok.. bodyk is szépek voltak..
A kádat itt találtam: http://www.unas.hu/shop/shop_art.php?shop_id=2113&aktcat=671748. még nem hívtam őket, de asszem úgy csináljuk, hgoy megrendeljük, és megyünk érte, mert 1490ér nem szállíttatom kiKép
Ha van valami okosság, mondjátok ám!
Puszi

satuk

Sziasztok!

Edina! Szerintem a dokid arra gondolt, hogy ha nem jönne magától a baba előbb, arra rá is lehet egy kicsit segíteni.
Az egyik fősulis csaj, az államvizsgára volt kiírva, és megbeszélte a dokival, hogy ha lehet a vizsga időpontja előtt egy héttel hadd szüljön. Persze a mozgás gáz volt neki, de legalább biztosan el tudott menni vizsgázni, és nem ott szült meg. Tehát tervezett volt, és természetes úton született, nem császárral.

Encus!
Üdv köztünk. A szülések ára meglehetősen eltérő, már amit én hallottam. Egyszer már volt téma, úgy emlékszem átlag 30-40e körül beszéltük. Lányok javítsatok, ha nem jól emlékszem. Ez a dokinak. A szülésznőnek olyan 20-30e. Persze nem mindenki ért egyet azzal, hogy adni kell nekik pénzt. De ezt úgyis te döntöd el. Remélem tudtam segíteni.

Satuk!
Holnap este mi is megyünk az Astiba, apát már meggyőztem. Tőlünk 5 percre van.

Jó éjt! Remélem ma mindenkit hagynak aludni a babák.Kép

Kép
Kép
szõkemelinda

Satuk: köszönöm a tippet. Én sem vagyok híve a netes vásárlásnak. Sokszor ráfizet az emberke. Egyébként a babacenter oldalán láttam aranyos dologokat, bár a minőségről nem tudok semmit. Egyébként ruci-ügyben a mamám megtiltotta, hogy szülés előtt bármit is vegyek, mert balszerencsét hoz. Szerencse, hogy van még két kiscsaj a családban akinek a rucijait most "recycling"-oljuk...:-)...csak fáj a szívem amikor azokat az arnyos kisrucikat látom, hogy nem vehetem meg....:-) hisz én szófogadó kislány vagyok :-)

Enci és Eperke
Kép
encus

Satuk: köszönöm a tippet. Én sem vagyok híve a netes vásárlásnak. Sokszor ráfizet az emberke. Egyébként a babacenter oldalán láttam aranyos dologokat, bár a minőségről nem tudok semmit. Egyébként ruci-ügyben a mamám megtiltotta, hogy szülés előtt bármit is vegyek, mert balszerencsét hoz. Szerencse, hogy van még két kiscsaj a családban akinek a rucijait most "recycling"-oljuk...:-)...csak fáj a szívem amikor azokat az arnyos kisrucikat látom, hogy nem vehetem meg....:-) hisz én szófogadó kislány vagyok :-)

Enci és Eperke
Kép
encus

Kézcsók Kismamik!!

Szerencsére a két macsekom jól van!! Továbbra is minden rendben. Úgy néz ki, hogy a hétvégi hazajövetel menni fog.
Sajnos viszont ma nem jutottam el hozzá személyesen, pont a szülinapján :-( Már pest határában voltam mikor szétesett az ablaktörlő a kocsimon. Vissza kellett fordulnom. Nem mertem bevállalni a csúcsforgalmat szakadó esőben ablaktörlő nélkül. Nagyon dühös vagyok.
Ha gondoljátok felajánlom a kocsit a babanapra. Felgyújtjuk és azon sütjük a szalonnát :-) Nem sok kellett hozzá, hogy ma megtegyem.
De a lényeg, hogy a csajok jól vannak és holnap tényleg megyek hozzájuk!!!!

További kellemeset Nektek!!
Jóéjt!!!

Üdv: Peti(ke)!

KépKép

KépKép
pilchard

Ja!! Átadtam a szülinapi jókívánságokat!!! Nagyon örült neki!!! Üdvözöl mindenkit!!!!

sziasztok

KépKép

KépKép
pilchard

Üdv!
Encus, üdv itt. Van egy kis táblánk, ha megírod az adataidat (kor, hol laksz, hol fogsz szülni, mikor fogsz szülni, és hogy hanyadik baba, ja, és hogy fiú-e vagy lány - esetleg a neve), akkor szívesen beteszlek. Kép
Szülés ára: én csak az orvoséba szállok be, nálunk min. 20, én 30 körül adok (terveim szerint, ha elégedett leszek), szülésznőm nincs fogadott.
Ruha: édesanyád ennyire babonás??? Én e téren szerencsésnek mondhatom magam, mert nálunk mi már akkor is vettünk ezt-azt, amikor még híre hamva sem volt TörPetinek.
Satuk, és aki formatervezett kádat keres: szvsz tök felesleges csak azért többet kiadni, mert egybe van építve a kád, és a "szűkítő", külön kb. kétezer egy kád, és ugyanennyi az utóbbi (a Mini Manóban mi 1500 körül vettük). De ti tudjátok, csak egy ötlet!
Pilchard-apu, azért ne égesd el a kocsit, ha nem muszáj! Mivel fogod - ha eljön az idő, hazafuvarozni a párod és a babád??? Kölcsönzöl? Kép

Na átadom a férjemnek a terepet.
Szép estét és jó éjt mindenkinek. Kép
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Köszönöm Kisvirág az infókat! Azért ha lesz egy kis időd örülnék ha egy pár hasznos dolgot le tudnál írni. Bár gondolom jobb lenne ott lenni egy ilyen előkészítőn, de sajnos munka van!
Köszi mégegyszer!

A Praxisban én is jártam, de lehet menni szombaton is. Próbálj meg akkorra időpontot kérni. Én Hajdú Krisztánál voltam. Nekem is ajánlották és tényleg nagyon alapos vot. Már a 14 héten megmondta, hogy fiúnk lesz. Idáig minden őt igazolja.
A baba dolgok tényleg nagyon drágák ezekbe a mega áruházakba. De a Mega toys helyett outlet lesz ugyan ott. Gondolom az árak is egy kicsit visszafogottabbak lesznek. És nyílik egy új Brendon is. Talán a soroksári út környékén. Ott is lesznek nyitási kedvezmények. Biztos érdemes lesz megnézni. Jó ezeket a parányi dolgogkat nézegetni és vásárolni.
Sziasztok!
banik

Sziasztok!

Szilvi
Örülök, hogy minden oké és nem kell befeküdnöd. Majd meghízik idekint a csaj. Ez tök érdekes, hogy lehetett látni a kis hajszálaitKép

Pilchard-Peti
Szuper, biztos nagyon várja már ő is a hétvégét, hogy hazajöhessen!Kép Azért az olvasnivalót vitted neki, nem?Kép
Nagyon boldog szülinapot kívánok neki én is.

Zsu
Eddig megúsztam az éjszakai vándorutakat, de jó pár napja min. 1-szer már ki kell mennem, mert a kislegény igencsak mocorog éjszaka is és nem kíméli a hólyagomatKép

Doren
Én is május 20-ai vagyokKép Bika csajszi, hátKép állítólag nagyon csökönyösek és önfejűek a bika jegyűek, van benne valami igazságKép

Adi
Dudorkához gratulálok, lesz ez még érezhetőbb isKép

Acer
Én is ezt az infót tudom az anyakönyvi kivonatról és anno 2004-ben a lányomnál is így volt.

Melinda
Szép nagy pocid van neked isKép

Gyomorégés-hajacska: lehet benne valami, a lányommal a vége felé elég gyakran égett a gyomrom, de nem volt vészes, volt is hajacskája rendesenKép
Most előbb érzem, mint akkor, kiváncsi leszek, most milyen sérót produkálunkKép

Kicsit hulla vagyok, mert elég szar éjszakánk volt, a lányom éjszaka 1h-kor úgy döntött, hogy nem óhajt tovább aludni és kimászott a kiságyból, amit eddig soha nem csinált, frászt is kaptam tőle, aztán hisztizett 3h-ig, már a hajam égnek állt és már bőgtem kínomban és a tanácstalanságtól, mert semmi nem volt jó neki. Lehet, hogy ezt a hülye szeles időt érezte (nálunk nagyon bolond szél fújt), vagy ezt a részleges napfogyatkozást, nem tudom, de eléggé fárasztó volt. Aztán kérte az apját, hogy masszírozza-simogassa a hátát, na így aludt el. Pedig ő születésétől fogva egyedül alszik el a kiságyba, soha nem kellett altatgatni, ringatni. Remélem ez csak egyszeri eset volt, mondjuk most este simán elaludt, szóval reménykedem, hogy nem zökkenünk ki a megszokott kerékvágásból.

Fiacskám egyre aktívabb, most is majd kirúgja a hasamat. Ja és apa tiszta boldog volt tegnap, ugyanis végre hallja a fia szívdobogását. Megtalálta azt a pontot a pocakomon, ahol lehet hallani. A kis lúrkó meg vagy rugdosással fogadja a fülétKép Szóval képen rúgja az apjátKép

Na befejezem, mert tényleg hulla vagyok, megyek elteszem magamat holnapra.
Jó éjt mindenkinek!
Csibemanó
csibemanó

Encus: üdv itt! Kép A pénzről: érdeklődtem más csajoknál, akik a dokimnál szültek, és az egyik ezt írta:
"
Dr. BB nem kért összeget, és nem is várta el! Csak a hathetes kontrollon vittünk neki ajándékot (nem pénzt), és egészen addig is a régi segítőkész, barátságos módon kezelt engem. Egyáltalán nem éreztette, hogy bármit is elvárna, pedig velünk aztán jó sokat bajlódott, nem voltam egyszerű eset se terhesség, se szülés alatt. Annyit/azt adj Neki, amit Te gondolsz.

Szerintem az igazán természetesség-párti szülészet témakörébe ez is beletartozik az orvos részéről. Hogy a hálát is a "természetre" bízza (illetve a páciensre). Képmutatásnak és etikátlannak érzem, hogy így természetesség, úgy háborítatlan szülés, aztán meg előre tarifát szab az orvos.

Egyébként mi sokkal jobban felnagyítjuk ezt a kérdéskört, mint ahogy az orvosok azt kezelik. Adj neki annyit, amennyit gondolsz, és kész. Ha meg reklamál - akkor állj tovább, felejtsd el.
"
Amúgy nála 6000Ft egy alkalom, de ha sürübben megyek mint havonta, akkor nem szokta elkérni! Volt, h akartam adni, és mondta, hogy ugyanmár, a legutóbb már fizetett, nem? De ettől fgtl-ül még nem tudom, mit fogok adni...

Pilchard-Peti: Hát, ismerem az érzést, a mi kocsink akkor mondta be az unalmast, amikor legutóbb mentünk az asztaloshoz és épp elhagytuk a Bp határa táblát.... Kép Na majd holnap!

pogacsa

Csibemanó, én is máj.20-ai vagyok, tehát én is tudom milyen egy bika lány Kép Kiváncsi vagyok inkább majd hogy jövünk ki!
A fiammal most én is szenvedek az alvás terén, az utobbi napokban határozottabban rosszabb lett. Én is csak reménykedem, hogy ez átmeneti állapot...

Doren

Kép
Kép
doren

Sziasztok!

Banya, Kisvirág, Kép
Ígérem, megpróbálok gyakrabban jelentkezni!

Csibemanó,
Köszi! Kép

Tegnap este voltam nődokinál: minden rendben, méhszáj zárva...stb.
Wa: negatív
Vérkép: 0,38; 135; 8500; RT 242000
Toxoplasma: negatív
HBsAg: negatív
AFP: 35,11 umol MoM 0,81
Nekem nem mondanak semmit az eredmények, de a dokim szerint jók Kép. Az hogy a Toxoplasma negatív az mit jelent? Nincs jelenleg Toxoplasmám, vagy még nem estem át, esetleg átestem már korábban rajta?
Éééééééééééés, kaptam 20 hetes uh beutaló! KépKépKép Kérnem sem kellett. Azt mondta a doki, a magzati szívhangot nézik v. valami hasonlót, de nem is igazán figyeltem, csak örültem, hogy mehetünk mozizni. Kép
Bocs, Banya nem a szívedet akarom fájdítani!
Egyébként a váróban beszélgettem két 28 hetes kismamával és mindketten a 16. héten voltak utoljára uh-on. Ua-nál a dokinál! Na erre varjatok gombot!
adi77

Sziasztok!

A tegnapi szakadó eső után, ma végre megint gyönyörű napsütés vanKépKépKépKép

Tegnap hazaértem a suliból, fél hétkor bealudtam, és éjfélig fel sem ébredtem!!!! Aztán mikor egy körül vissza akartam aludni, Manó olyan intenzív rugdosásba kezdett, hogy jó ideig esélytelen voltKépKépKép
Katus73: Adyligetre járok ki és rendészeti szakvizsgázni fogok, májusban a kötelező részből, és júniusban (8. hónap!!!!) a szabadonválasztott részből. Lehet hogy nagymellénnyel bevállaltam, aztán....de csak nem húzóssabb, mint anno egy matek, vagy kémia szigorlatKép

Örülök, hogy szerintetek is érdemes az Astikidsbe kinézni! Mi még csak a tájékozódásnál tartunk, még semmi nagybevásárlást nem csináltunk...még ráérünkKép

Zsu 22+6

Kép
zsu11

Sziasztok!

Kiváncsi vagyok arra, kinek mennyi a súlytöbblet amit magára szedett. Én 21+6 és +5kg-nál tartok.

Edina
edina77

Sziasztok lányok!

Végre hetedágra süt a nap.

Kisvirág, Encus, Banik!
Írjatok már többet a 4D-s ultrahangról, persze ha Kisvirág már voltál, mert én kb. május 2-5 között szeretnék menni, már 29 hetes leszek akkor, és talán már egészen sok minden látható lesz. Tudom hol van a Praxis, a telefonszámot is, de hogy mettől meddig van rendelés még mindig nem.

Adi77! A toxoplasmozist általában cicától, kutyustól kapod el, nagyon veszélyes lehet.

Satuk! A férjem dolgozik az I.kerben és elég sokat megfordulok én is ott, de a XXII-ben lakunk.

Kép

Kép
jurem

Ádi77!

Helyesbítek. Lehet elkapni. Azért szűrik, mert fejlődési rendellenességet okoz (okozhat) korai terhességnél vetéléssel is járhat, ha benne van a szervezetedben. Ez egy csúnya vírus. Persze már nagyon ritka. De azért a biztonság kedvéért szűrik.

Kép

Kép
jurem

Helló mindenkinek!

Edina!
Én 29+3 és 11 kg+.

Zsu!
Tiszt vagy , vagy tiszthelyettes?
Nem semmi a vizsga 8 hónapos terhesen.
Én szülés után (császár) 3 héttel mentem Békéscsabáról vonattal Budapestre az RTF-re vizsgázni.

Anyakönyvi kivonat: Nálunk lehet az eredetit vinni de csak annak fogadják el aki békéscsabán szül és Békéscsabán házasodott össze.( Gondolom se perc alatt le tudják ellenőrizni a nagykönyvből az Anyakönyvi Hivatalban)
Gondolom Ex, hogy nálatok is ez a helyzet.

Éjjel 4X!!! keltem fel pisilni.

Kép

Kép
katus73

Pogacsa;
Nálunk én mentem és nem kért az égvilágon semmit, pedig felöltözve még nem látszik rajtam ....de szerintem ha a férjed megy és viszi a kiskönyvet az biztos elég (nem tudom, csak én úgí gondolom)
Edina; 32+3 6 kg.
Acer
acer

Zsu, Katus!

Ti rendőrök vagytok, ha jól értelmezem???? A férjem is az. Hát nem irigyellek benneteket. Szerintem elég hálátlan munka. Bocs az őszinteségért. Legalábbis az én férjem k---- sokat dolgozik, már sokszor elegem van. De ha szeretitek...

Kép

Kép
jurem

Rendkívüli közlemény!!!!!!!!!!

Holnap reggel hozom haza a családom!!!!! Minkét macsek jól van. Természetesen még egyben!!

Kézcsók minden kismaminak!

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok Lányok!
Légyszi segítsen aki tud! Nagyon rossz kedvem van. A főnököm tegnap a fejemhez vágta, hogy én mennyire kiszúrtam vele azzal, hogy terhes lettem, mert neki így most több százezer forintot kell kifizetnie a szülési szabadság alatt. Tényleg igaz ez? Én úgy tudtam, hogy az összes támogatást az idő alatt az államtól kapom meg, és neki egy fillérjébe sem fog kerülni az hogy én szülök. Mérhetetlenül bunkó volt velem, és nagyon elkeseredtem... Kép

Kép
Kép
banya1

Jurem,
köszi a választ Kép, de tudom mit jelent a toxoplasmozis. Azt nem tudom, hogy jelen esetben mit jelent, hogy negatív. Azt, hogy most nincs jelen a szervezetemben? Tehát az nem derül ki, hogy már átestem rajta vagy sem? Úgy tudom csak egyszer kapja meg az ember. Tehát továbbra is veszélyeztetett vagyok? Na mindegy, nem értem. Kép
Ja és nekem nem nézték volna meg alapból, ha a laboros csajjal nem beszélem meg (Õ pedig egyeztetett a dokimmal).

Adi 19+5 +3kg
adi77

Adi! Szió!

A negatív toxoplasma azt jelenti, hogy nem voltál sosem fertőzött. Ha egyszer megkapod ezt a vírust, mindig pozitív leszel, de ha jól tudom nagyjából meg tudják állapítani, hogy mikor estél át a fertőzésen.

Kép
Kép
banya1

Jurem!

Csak én vagyok rendőr Zsu határőr.
Én bűnügyi területen dolgozom és saját megamnak osztom be a munkámat ( jelenleg tápénzen vagyok).
Túl szolgálatra nem osztanak be mert van egy 3 éves gyerekem és nem is fognak 12 éves korukig.

Egyébként nem panaszkodom nagyon szeretem csinálni ezért is mentem rendőrnek.
Ja és főnököm egy tündér.
Gondolom akkor pesten dolgozik a férjed az mondjuk nem egy leányálom bár nem tudom milyen munkát végez.
Banya!
Együtt érzek veled, jó nagy paraszt a főnököd. A kérdésedre a választ nem tudom.

Kép

Kép
katus73

Banya!
Ez sajnos velem is megtörtént. Pesten dolgoztam és amikor bejelentettem, hogy terhes vagyok, kb. 3 hónapos voltam akkor, és azt gondoltam, hogy tovább nem tudom titkolgatni, meg hát erős dohányosak voltak a kolleganőim, a főnökasszonyról meg nem is beszélve... a főnökasszonyom rögtön keresett helyettem mást. Ráadásul akkor ( ez 5 éve volt) a minimálbér felével jelentett be, és azt mondta, hogy oldjam meg úgy ahogy akarom a dolgaimat. Hát ha nem lett volna a szüleimnek saját vállalkozása és nem lett volna még azért idő, hogy .....stb akkor nagyon megszívtam volna. Ez sajnos már csak így megy. Ha elmégy táppénzre, táppénz ideje alatt nem mondhat fel a munkáltatód. És a kifizetett táppénz 1/3-részét fizetnie kell utánnad. Ha már THGY,GYed-en,Gyesen vagy akkor egyenlőre nincs kötelezettsége, de ha visszamégy és esetleg visszavesz, akkor még az időarányos szabadságot is ki kell fizetnie. Szóval ezért nem díjazzák ezeket a dolgokat. Tudom nagyon jól, hogy ez undok dolog.

Katus! A férjem közrendvédelmi alosztályvezető. Jelenleg.

Kép

Kép
jurem

Köszi Jurem!
Akkor jól értem, hogy csak a táppénz alatt kell az 1/3 részt kifizetnie? Csak mert én a szülés előtt csak 1 hónapot szeretnék otthon eltölteni. Ebbe az összegbe akar belehalni? Szép...
(Szabadságom meg csak papíron van.., de erről ne is beszéljünk...)

Kép
Kép
banya1

Sziasztok!

Most nem válaszolok, csak az őszi topikban találtam egy cikket. Ott most vannak az afp-s időszakban, és nagyon ekörül forog a téma.

A Magyar Orvosi Kamara honlapjának nyitócikke...

Egyre több beteg baba születik

Államilag csak a 35 év feletti nőknél kötelező a Down-szűrés, pedig a fiatalabbakat is fenyegeti a kór. Egy új vizsgálat lehetővé teszi a veszélyeztetettek 95 százalékos biztonságú kiszűrését.

A Down-kór a leggyakrabban előforduló kromoszóma-rendellenesség. A probléma a betegségre jellemző küllemmel járó értelmi fogyatékosságot okoz. A sérültek nagyjából 40 százalékának szívrendellenessége, további 15 százalékuknak másfajta testi rendellenessége is lehet. A Down-kórosok egy része képes független életet élni, de többségük gondozásra szorul.
A Down-kóros terhességek körülbelül 30 százaléka spontán vetéléssel végződik. A megszületettek nagy többsége – 90 százaléka – ma már túléli az első, kritikus évet. A betegség gyakorisága hazánkban korábban 0,12 százalék volt, 800 születésre esett egy Down-kór. Az elmúlt években emelkedett a gyakoriságuk, elérte a 0,17 százalékot.

A szülőknek ma több lehetőségük van megtudni, hogy babájuk egészséges-e.
„A terhes nő életkora befolyásolja a kromoszóma-rendellenességek előfordulásának gyakoriságát” – magyarázza Csermely Gyula nőgyógyász főorvos, a Medical Center Down-szűrő centrum munkatársa. „Az életkor előrehaladásával a Down-kór kockázata növekszik. A felismerés alapján a 35 évnél idősebb hölgyek számára felajánlott, és többnyire elvégzett vizsgálat azt eredményezi, hogy ma több Down-kóros gyermek születik a fiatalabb, nem vizsgált korosztályból, mint az idősebb csoportból.”
A centrumban úgynevezett kombinált szűrést végeznek, a terhesség 11–13. hetében. A hagyományos vizsgálatoktól eltérően ők nem csak ultrahanggal, hanem vérvétellel is szűrik a kórt.
„Minden terhességnek van kockázata” – folytatja a szakember. „Mi előbb egy kockázatelemzést csinálunk, majd ebből megállapítjuk, hogy a terhességnek milyen veszélyei lehetnek.”
Hazánkban rendszerint csak a 35 év felettieknél végeznek ultrahangvizsgálatot. Õk tartoznak a veszélyeztetett kategóriába. Csermely Gyula szerint azonban egy 25 éves terhes nő is lehet veszélyeztetett. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy egy 40 éves leendő anyuka terhessége semmilyen kockázattal nem jár. A centrum éppen ezért tűzte zászlajára, hogy a kockázatelemzés után derülhet csak ki, szükség van-e magzati kromoszómavizsgálatra. Megnézik az anya korát, a magzat nyaka mögötti folyadék mennyiségét (a nyaki redő, a Down-kórosok nagy részénél vastagabb) illetve, hogy a magzatnak van-e orrcsontja (jellemzően a betegségben szenvedőknél ez hiányzik).

„A vizsgálat végeredménye egy arányszám, amely meghatározza a Down-kór kockázatát. Ennek ismeretében lehet eldönteni, hogy kell-e további vizsgálatot végezni.”
A beavatkozás után egy százalék a vetélési esély. Csermely Gyula szerint ez az oka annak, hogy nem vizsgálnak meg minden nőt. A Medical Centerben használt módszerrel 95 százalékos biztonsággal lehet megtalálni a kóros eseteket. A főorvos szerint a hagyományos módszerrel erre mindössze 40 százalék az esély, ráadásul 60 százalékukat nem tudják kiszűrni. Tavaly összesen 5 kromoszóma-rendellenességgel sújtott terhességet találtak, amiből három volt Down-kóros.

„A magyar valóság így fest: egy évre százezer szülés jut, ebből 200 a downos terhesség. A mi módszereinkkel a 200-ból 190-et ki lehet szűrni, s közben csak 2500 vizsgálatot végzünk feleslegesen, amiből 25 végződik vetéléssel.”

A hagyományos módszerrel ez az arány sokkal magasabb. Összehasonlításként: a 35 év felettieket vizsgálva 200-ból 120 esetet nem tudnak kiszűrni, közben 8000 felesleges magzati kromoszómavizsgálatot végeznek. Ezekből 80 végződik vetéléssel.

Dreissiger Ágnes

Kép
Kép
szõkemelinda

Most nagyon rossz hírt kaptam a barátnőmtől. Ikreket várt, ráadásul egypetéjűeket. Sajnos tegnapelőtt megcsászározták, de az egyik baba agyvérzést kapott és ma meghalt. A másik életben van, de azóta folyamatosan lázas, és a lélegeztetőgépre vissza kellett tenni. Már kisirtam magam.

Kép

Kép
jurem

Sziasztok!

DorenKép
Te is bikuci?Kép Nekem anyukám is az és anyósom isKép Anyámmal mostmár jó a viszonyom, de amíg otthon laktam addig közepes volt, mindig mindenbe bele akart szólni, anyós dettó, annyival kiegészítve, hogy elvárná, hogy az égadta világon indenről tudjon. Egyszer egy ilyen kirohanásán (akkor még náluk laktunk) megkérdeztem tőle, hogy netán a hálószoba titkainkba is beavassam? Csak hebegett-habogott. Mondtam is a férjemnek, ha ilyen anyós vagy anya leszek, üssön inkább agyonKép

Adi
Hát elég felelőtlennek tartom azt a dokit, aki a kismamát a 16. hét után csak a 28. héten küld UH-ra, a másik meg az, hogy kötelező 18-20. hét között valamikor az AFP eredmény megléte után csinálni egyet, és ez beletartozik abba a kötelező 4 alkalomba ami alapján a kismama szülés után jogosult lesz az egyszeri anyasági támogatásra!!!

Edina
Én 25+1 vagyok és +8 kg, az utolsó másfél hónapban szedtem fel 6 kg-t a védőnőm nézett is nagyot, említettem a dokinak, de mondta, hogy ne törődjek vele, érezzem jól magamat. Anno a lányomnál 50kg-ról indultam és 64kg voltam a szüléskor (36+6 napon született a lányom), most 54kg-ról indultam és 62kg vagyok most (160cm).

Katus
Éjszaka akkor ingajáratban voltálKép Nem semmi a lurkód, hogy ennyiszer lerendezte a hólyagodatKép

Pilchard-Peti
Ez szuper!!!

Banya
Nem semmi a főnököd! Ráadásul elég sötét is, ugyanis tényleg az állam fizeti, max. majd a GYED-ed után fog nyugdíjjárulékot fizetni, de addig nem, a szülés utáni terhességi gyermekágyi segélyt, csak adó terheli, de azt a te lóvédból vonják le. Max. ha kifizetőhely a cég rajtuk keresztül fut a dolog, de a lóvét havonta visszakapja az adott hivataltól, úgyhogy nem értem a reklamációját és a felindulását. Ha táppénzen vagy akkor meg az 1/3-ot kell fizetnie, de nem hiszem, hogy az 100e-re rúgna!

Éjszaka szerencsére nem volt semmi atrakciója a lányomnak, szerencsére, aludt rendesen, mint szokott.

Itt is hétágra süt a nap, annyira jó, imádom a jó időt és a napsütést, kár, hogy ez most még nem állandó, mert holnapra pl. már megint esőt mondtakKép

Holnapután megyünk 4D-re már nagyon várom!Kép

Üdv mindenkinek:
Csibemanó
csibemanó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?