Új privát üzeneted érkezett!

Kitta: örülök, hogy jelentkeztél :lol: . Azért majd írjál pár sort, ha lesz egy kis időd, milyen volt bent, és miért lett végül csaszi, érdekel - szerintem a többieket is :wink:

Dincus, l, jól eltűntetek :cry:

Kép
Kép
timóca

Kitta, örülünk nektek! Írj majd sokat, ha lesz időd, szerintem is mindenkit érdekel a történetetek! És várjuk a képeket!
Timóca, ez olyan szörnyű. Anyatejjel nem lehet túltáplálni gyereket... amúgy a történet ismerős, lányom is hatalmas volt picinek, fiam még nagyobb... :( És az akkori védődéni, mikor látta, hogy 1 kilót hízott Hanna a születését követő 4 hétben (az pedig normálisnak mondható), közölte, hogy ne adjak neki enni, csak szigorúan 4 óránklént, ha sír, adjak neki cumit... Köbö fél napig bírtam, bírtuk. Aztán etettem úgy, ahogy jól esett... És nem lett aztán kövér kisgyerek belőle; jó, mondjuk jó kis husis, de ilyen alkat, és egyáltalán nem mondható kövérnek. De azt a fél napot sose felejtem el, amikor fogyókúráztatni kellett az alig 1 hónapos gyereket... Szerencsére már más a védőnőnk. Holnap viszem is hozzá mázsáltatni Ármint... Fogalmam sincs, mekkora lehet...
Szerintem nyugodtan add továbbra is Marcikának akkor, amikor jól esik neki és annyit, amennyit csak szeretne... Mi is így vagyunk Árminnal.
Nelli: babakötvény: nálunk is köbö 2-2,5 hós korában érkezett meg a fiamnak. Ortopédiai szitu ismerős: én ugyanígy jártam a tüdőgondozóban... :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok,

Kitta,de jó, hogy jelentkeztél, örülök, hogy ilyen jól mennek a dolgok az elején :) Majd gyere ám :wink:

Timi,Szegény Marcika :( Jól teszed, ne is törődj vele mit mondanak, hha te úgy érzed így a jó neki, akkor csináld így.Főleg, hogy már nem vagy zöldfülü a témában, azért ez már csak a másodikad :wink:
Alvás, de jóóóó :) Nekünk változó, van hogy 4 körül kel, de mostanában már 3 nap egymásutánban 1/2 2, 2 közt :(

Nelli,köszi, ari vagy :)

Képzeljétek, ma megfordult Hanna a hasáról a hátára! :shock:Azt hittem rosszul látom, mert letettem az ágyra, és mire visszajöttem a hhátán volt.Erre újra a hasára raktam, és néztem.Hát 5' sem telt bele, és átfordult megint!Na, ez most mi, kicsit korai még, nem?Eszti már 3 hós elmúlt amikor ilyen műveletet csinált!
manóci

Szasztok!
Manóci, de ügyes Hanna! Én úgy tudom, hogy a 3.-4. hó között fordulnak meg általában, úgyhogy tényleg nagyon ügyes Hanna, le a kalappal! Ármin tartja azt, ami a "nagykönyvben" meg van írva, 3,5 hós kora óta nagyon sokat forog, "körbejárja" a kiságyat, járókát... Csodálom, ahhoz képest, amekkora darab... :P Azért furcsa nekem, mert Énhannám öt hós korában fordult először hasra... :?
Vendég

Hello, nyuszómuszó elaludt :lol:

Aug.21. reggel fél 8-ra mentem be apával, szülésznő ctg-re tett, aztán doki megvizsgált, bő 2 ujjnyira nyitva voltam már. Doki mondta, aznap vagy másnap tuti szülünk. De mivel nem voltak fájásaim, elmehettem, így apával elmentünk budára rattan bútort nézni, meg a Kikába, azt is végigsétáltuk, majd apa melóhoz anyagot vásárolt, s mikor onnan kijött, mondtam neki, irány a kórház, 10 perces fájásaim vannak.
Kb. délre bent voltunk, ctg, doki vizsgált, kis idő múlva 5 perces fájások... borotválás, beöntés...(de fini volt) majd 2 percesek... tök szépen haladtunk, szülésznő mondta, ha így haladunk, pár óra, s babuci kint van. aztán úgy döntöttek, burkotrepesztenek. Elfolyt a magzatvíz. Eközben apa ott ült mellettem. Aztán hirtelen babu szívhangja leesett, és máris ott termett vagy 3 doki, vizsgáltak, tanakodtak, majd a Bőze közölte: műtő.
Kérdeztem, mi a baj, eddig minden simán ment?! Azt mondta, nincs idő magyarázkodni, sietni kell. Na, én tiszta ideg voltam, mert nem tudtam miért lesz csaszi.
Előkészítettek, apa utána bejöhetett. Ott ült a fejemnél, simizett, nyugtatgatott. majd 15:29 kor megszületett Csenge, odaemelték hozzám, megpusziltam, s elvitték. mig összevarrtak, apja ölében volt :lol:
felvittek intenzívre, majd 6 kor 5 percre behozták a kislányt, s legközelebb másnap 12-kor láthattam. addig nem is tudtam,mi is történt.
Végül doki elmondta, hogy a köldökzsinór beszorult a baba feje meg a medencecsontom közé, így nem kapott elég vért és oxigént a baba.
hááát, ezért lett csaszi.

most mennem kell. majd még jövök

Kitta
kitta

Kitta: sajnálom, hogy végül csaszi lett, de az a lényeg, hogy Csenge baba jól van :lol:
Fotót várjuk továbbra is :wink:

Móni: nagyon ügyes Hanna baba, hogy megfordul :lol: . Marcim "sokkal" idősebb, és még nem forog. (igaz, egyszer megfordult, de azért, mert mellé térdeltem az ágyra, és mivel lejtős lett, arréb gurult :lol: )

Emma: nekem a lányom volt olyan, hogy szinte mindent napra pontosan az előírtak szerint csinált :lol: Kivéve néhány dolgot, pl. már fél évesen felállt, de egyedül járni csak 13 hónaposan kezdett. :lol:

Marcika kajáltatását meg megoldom igénye szerint, nem kell aggódni :lol: . Különben is, ha nem éhes, úgyse tudom ráerőszakolni a cicit, ha meg éhes, akkor úgyis követeli magának az adagját :lol: Egyébként régi fotókat nézegetve Livike is nagyon pufi kisbaba volt. Az utóbbi két évben meg még 1 kg-t se hízott. Lemozogja. Gondolom, majd Marcinál is így lesz.

Kép
Kép
timóca

Kitta, örülök, hogy itt vagy újra, és sajnálom a császárt, de nagyon jó, hogy így döntöttek az orvosok, és Csenge egészséges! Majd a kistesó "simán" születik! :wink: Várjuk a képeket "Nyuszómuszóról"! :lol:
Vendég

Kitta, sajnálom a csaszit, de a lényeg, hogy Csenge egészséges!!!!!!!Végülis ilyenkor csakis ez számít!!!!!
Képet majd dobjál, pussz :wink:
manóci

Timóci :)
Brigi baba is hatalmas, és sokat hízott, de hál istennek nem mondták, hogy "fogyókúráztassam". Szerintem nem is lehet egy ilyen pici babától megvonni a kaját, ha éhes. Nagyon jól teszed, hogy magadra hallgatsz.

Kitta :)
A lényeg az egészség!

Ma voltunk orthopédián. kerestem a régi helyén, erre össze van vonva a felnőttekkel. Sok öreg között vártunk a sorunkra :evil:
Hál istennek nincs gond. 2 hónap múlva kell menni kontrollra.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok Lányok!

Először is köszönöm a gratulációkat! :D
Másodszor is, nagyon nagy gratula Kittának Csengéhez! :D
Harmadszor pedig hogy csináljátok, hogy mindenre jut időtök?? :lol:
Ne haragudjatok az eltűnésemért. :oops:
Most jöttünk csak fel Pestre, nem volt minden okés velem. Ki voltam száradva, de jó alaposan... Hát igen, elfelejtettem odafigyelni magamra. Most sem vagyok még teljesen jól, fáj a fejem, le akar bukni a billentyűzetre... :( Gondok vannak a kajálással, valahogy nincs étvágyam, ennek köze lehet ahhoz, hogy sosem étkeztem rendszeresen, most pedig ugye kéne. Van valakinek erre jó ötlete? Annyira igyekszem, de az erőltetésnek egy idő után nem lesz jó vége... Emiatt meg az erőtlenségem miatt vagyok kissé elkeseredve. Tejcsike viszont van, Emmuci szépen növöget tőle, most is forog a kiságyában, hát én betojok neki! :lol:
Röviden a szülésről: Este éreztem, hogy történhet valami, mert már igazán fájogattam. Mikor szóltam a dokinak, 2 centinél tartottunk, akkor azt mondta, hogy még azért várjunk kicsit. Elhúztuk az időt vagy hajnali 2-ig, de akkor már biztos volt, hogy érkezik a kis drága. Iagzából fel sem fogtam. :D Szóltam Sándornak, ott volt fél 3-kor a szülőszobán. 4-5 perces fájások voltak, de mivel volt szünet, bírható volt. Mikor megjött a saját dokim, akkor viszont már szinte egyfolytában jöttek, szünet nélkül. Burkot repeszetettek, na onnantól kezdve komolyan szinte nem is tudtam magamról. Néhány ép pillanatom volt szinte csak, amikor tudtam kontrollálni, hogy mit csinálok. Nehéz szülés volt, rövid volt a köldökzsinór, Emma nem volt rendesen beilleszkedve, a nyomás sem ment tökéletesen. Már éppen készítették elő a műtőt, amikorra valami utolsó helyről összekapartam magam, és úgy elkezdtem nyomni, hogy a szülésznő visszahívta a dokimat, úgyhogy ő mentett meg a császártól. Nyomtam, mint az őrült, de így is vákummal kellett segíteni. Nagy bűntudatom volt, csalódtam magamban, úgy éreztem, én rontottam el... Nem bírtam pozitívan megélni, sőt egyáltalán átélni a szülést. Sándornak kellett utána mesélni, hogy egyáltalán, hogy történt.
Nade ezt hagyjuk is. Mikor Emma kibújt, az maga volt a csoda, annyi önmarcangolás és ijedtség után, mégis megcsináltuk mi ketten! :lol:
Itt van ő újszülöttként (persze a fényképező lemerülve, úgyhogy telefonról):

Kép

És egy mai:

Kép

Alig merem fotózni, úgy féltem, hogy valami baja lesz...Ugye, milyen dinka vagyok?? :oops: Én, aki annyit fotózok... :D
A lánykám egy tünemény, velem ellentétben Ő annyit bír enni, hogy mindig majd kipukkad egyem meg!!! Nagyon jó kisbaba, de gy huncut királynő... Már cselez, hogy Ő mindig kézben akar lenni, és persze alig bírjuk ki, hogy ne kapkodjuk mindig fel! :D
Annyit szeretnék még írni, de mennem kell, hív a Milady! :D
Adjatok tippet, hogy lehet jól megszervezni a napot, hogy mindig eljuthassak hozzátok! :lol:

A blogra sem jut időm, pedig úgy szerettem volna folytatni!

Igyekszem miharabb visszatérni, remélem javul az állapotom is!

Remélem nem haragusztok reám, hogy ily soká tudtam csak jönni.

Puszi Mindenkinek!
dincuska

Dincuuuus! Szijjaaaa!
Jaj, de drága Emmababa, nagyon gyönyörű, mintha nem is most született volna nemrég... Ne aggódj, hogy nem tudtál, tudsz jönni, most ti vagytok a legfontosabbak! Hamarosan összerázódtok, és több időd marad - na, azt se ránk töltsd, hanem magadra, gondolom, ebben a többiek is egyetértenek velem. Majd jelentkezel, ha tudsz, és igazán "ráérsz"...
Ha meg lesz majd még egy, kettő... négy, akárhány babó, sokkal könnyebb lesz minden. Én legalábbis azt mondom, lehetne mindenkinek a 2. az első, sokkal könnyebb lenne - csakhát, a másodiknál már ott az első, az meg azért nehezebb... Na, remélem, érthető voltam itt a nagy sietségemben... :?
Ha nem tudsz enni, akkor igyál. Amennyit csak bírsz... Sajnos, kajaügyben nem tudok tanácsot adni, nekem sem volt étvágyam, miután Hanna megszületett.
Most megyek. Vigyázzatok magatokra, és Emmababára! Pihenj, amennyit csak tudsz... később meglátod, könnyebb lesz.
Vendég

Dincus,de jó, hogy jöttél, és Emma baba.....nagyon kis édi és szép baba! :) És szerintem rád hasonlít.Legalábbis az elsőn :wink:
Szülés, nehogy marcangold már magad, nagyon ügyes voltál, vagyis voltatok mindketten, hogy végül sikerült simán!
Ha megnyuigtat én sem emléxem mindenre, mert pl. mondogattam utána, hogy nagyon hangos voltam, nem kiabáltam túl hangosan?Erre a Csabi is, meg a férjem is mondta, hogy nem is kiabáltam, miről beszélek??!! :shock: Na, én meg teljesen úgy emlékeztem, hogy kiabáltam ezerrel! :lol:
A szabadidő miatt pedig ne aggódj.Úgy van ahogy Emmamami írta.Az elején zűrös, de majd belejössz a mindennapokabn, és beáll egy rendszer.Nekem is így a 2 gyerekkel talán mostanra van valami rendféleség.Nagyjából tudom már a napirendet!De azért persze néha-néha van kivétel amikor másként zajlik az élet :wink: De ez már csak ilyen!
Viszont azért az evés az gáz.Próbálj meg enni, sok húst + zöldséget+főzeléket!Ezek fontosak!A K betűsöket ne!!!!Meg ami puffaszt azt sem!Mert az hasfájást okozhat a babaának!Neked meg álmatlan éjszakákat :(
És inni, inni, és inni!
Na, jól belemelegedtem a dumába, megyek is, jó éjt!
mindenkinek :)
manóci

Sziasztok!

Dincuska, úgy van ahogy Manóci írta. A szülés alatt egyfajta megváltozott tudatállapotba kerülünk, én sem emlékeztem mi történt a szülőszobán.
Bűntudatod nelegyen, hiszen olyan ügyesen nyomtál, hogy a császárt megúsztad és ez a lényeg!
Emma szerintem is rád hasonlít, meg is mutattam Milánnak a képet. A kis bamba nézett egy darabig, aztán elmosolyodott :)

Egyébként olyan ügyes, minden napra tartogat valami meglepetést. Kertész lesz vagy tudós, a könyvespolcot és a nagy zöld növényeket hosszan tudja bámulni. Dobok ról a két új képet :)

Kép
Kép

Csilla
Vendég

Dincuska: kívánok mielőbbi gyógyulást. Amikor csak eszedbe jut, mindig igyál legalább egy kortyot - készítsd oda az egész üveget az ágy/fotel mellé, hogy mindig kéznél legyen, és akár szoptatás közben is tudjál inni. És pár óránként azért némi ennivalót is tömjél magadba, ha nem is kívánod, legalább egy falatot. Gondolj arra, hogy jót tesz a tejcinek :lol: Így a fotót látva, szerintem is Rád hasonlít Emma baba :lol:
A kórházban nézték neki is a cukrát, azért volt beragasztva az ujja? (lányomnak nézték a születése napján egy óránként, a fiamnak nem, úgy látszik a Barossban ez sem szokás :roll: )

Csilla: Milán is nagyon édi, főleg az elsőn a kóci hajával :lol:

Na, jó, akkor én is dobok egy képet, ez most az egyik kedvencem a fiamról :wink:

Kép

Kép
Kép
timóca

Jajj, ennyisok szép babát!! Milán, a séróbáró... :D Martinnak meg olyan csodaszép kék szeme van! Jól, látom, Timóca? És a gödröt az arcán? Azt kifejezetten nagyon bíííírommm! :lol: Nekünk mind2 gyerkőcnek van (meg Feriapunak is) :lol:
Teszek egyet ide a 3 gödrösképűről (bár ezen nem látszik ): :P Kép
Vendég

Emma: Te gyerkőceid is nagyon szépek :lol: Te fiadnak is kék szeme van, nem?
Nekem olyan fura, hogy Martinomnak kék szeme van, mert Livinek is és nekem is barna, apának meg zöldes-barnás (bár a kiskori fényképen neki is olyan volt, mint most Marcinak), valószínű valamelyik nagymamától örökölte, nekik van kék.
Igen, a gödröcskét én is nagyon bírom :lol:
Hanna Lucának nagyon szép színű a haja :lol:

Kép
Kép
timóca

Gyönyörűek ezek a babák :lol:

Dincuska :)
Én is így jártam a két csajnál. Nem volot étvágyam, nem is nagyon ettem, meg inni sem eleget, plussz a genetika, és el is ment a tejem :(
Próbálj meg olyanokat enni, amihez nagyjából van étvágyad. Tudom, nem egyszerű, de muszáj. Hátha idővel megjön az étvágyad. Meg valami multivitamint szedni, az is növelheti az étvágyat. Én pl. soha nem tudtam sokat inni. Most meg úgy hozzászoktattam a szervezetemet, hogy már 4 liter fölött járok naponta, és nem esik rosszul :lol:
Sokat pihenj, amennyit enged a baba.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltúntem, de ezerrel haladunk a házzal! Már csak a fiúk szobája vár festésre, hétvégén az is kész! Jövő héten dobozolok!!! :D Minden nap megyünk fel a fiúkkal, és Minával csinálgatok apróságokat, plafont, falat, csövet festek, takarítok. Egész nao elvagyunki. Mina jókat alszik a babakocsiban. Kicsit túlzásba estem a szobájával, tiszta barbies lett, rózsaszín hegyek! :D

Dincus és Kitta, örülök, hogy jelerntkeztetek és jól vagytok! Sok pusszantás nektek, és pihizzetek sokat!

Szóval igazolt hiányzó vagyok most 1-2 hétig, azért igyekszem jönni. Azután nem tudom mikor lesz ott is net, de majd anyuéktól jelentkezem!

Képeken felbuzdulva, mind nagyon ari, majd én is teszek fel!

Pusszantás!
Ildi

KépKépKép
dikó1

Séróbáró :lol: :lol: :lol: ez tetszik :lol:
Vendég

Csilla, nagyon aranyos, igazi kiscsávós :wink:
Timóca, igen,kék szeme van az össz gyerekemnek, az öcsémnek van pont ilyen színű, mint nekik. Lehet, nagyiktól örökölte Marci, mert a kék szemszín a domináns - így lehet akár 2 barnaszemű szülőnek kék szemű a gyereke. A vörös haj is dominánsan öröklődik asszem - de így se értjük, Hanna honnan szerezte... Ő az egyetlen vöröshajú, a széles rokonságban sincs ilyen. Mikor megszületett, narancssárga volt... Aztán mostanra majdhogynem szőke lett. Sajnos. :cry:
Ildi, hajrá új kéró! Kérjük ám majd a képeket! (majd én is rakok fel... ha lesz olyan pillanat itt, amikor "rend" lesz...) :roll:
Vendég

Ja, visszajöttem.
Mostmár ide merem írni, mert mindenkinek megszületett végre a babája (I-vel mi van? Senki, semmit? Remélem, jól van...), szóval, hogy felkerült Andris története az angyalokszulei.hu-ra. Már korábban említettem, mikor kérdeztétek, hogy mizu a 3. gyerekemmel... Szóval, ha gondoljátok, ott megírtam részletesen, mi történt velünk. De azt az oldalt bizonyos élethelyzetekben nem ajánlják olvasni, úgyhogy, hát... rátok bízom. Ezért nem is traktáltalak itt benneteket az esetünkkel.
(www.angyalokszulei.hu; balra a menüben található a "Történetek" címszó, és a Gyertyagyújtás 9. oldalán is megtalálható Andriska. A tesók meg az "Angyalkáink testvérei" között.) Bocs, ha sok voltam...
Vendég

Emma!

Köszönöm a történeteteket. Csurog a könnyem, szinte érzem az egész fájdalmad, amit átélhettetek, mégis van bennem valami öröm, jó érzés, hogy ekkora hittel, szerettetel tudsz Andriskáról írni és élni vele együtt. A férjed pedig így látatlanból is egy nagyszerű ember lehet.
Gyújtottam gyertyát Andriskának!!! Vasárnap megyek templomba és akkor imádkozom is érte.

KépKép
KépKép
szylvi

Emma: elolvastam a történetet, és megsírattam Andrist. Gyertyát is gyújtottam neki.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Emmamami!

Elolvastam a történetet amit írtál! Azért is gondoltam, h merészelek írni Neked. Én a 2006-os őszi topikban vagyok, és Kitta az én drága volt kolléganőm van itt. Szóval olyan szívhez szóló a történet, h egyből elkezdtem sírni, és gondoltam, h írok Neked pár sort. Tudom, h ez most közhely, de A JÓISTEN KÜLDÖTT NEKED 2 GYÖNYÖRŰ GYEREKET!!!!!GRATULÁLOK, H NEM ADTAD FEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Babák, és Mamák!

Mindenkinek grautálok, h ilyen szép babát szültetek, és MAMÁK TI IS NAGYON SZÉPEK VAGYTOK :lol: :lol: ![b][/b]

Kép

Kép
hogyor timea

Emmamami!

A legfontosabb, h gyertyát gyújtottam Andrisnak!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Emmamami,elolvastam én is a történetet!Meg is könnyeztem, és ezt nem is tudom, hogy lehet túlélni! :( Természetesen gyertyát is gyújtottam Andriskának!
manóci

Nahát,lányok... nagyon aranyosak vagytok... Köszönöm.
Most itt bőgök...
Vendég

Emmamami, én is sírok... feldolgozhatatlan fájdalom ez, rengeteg erőd volt továbblépni. Az én gyertyám is ég egy pici ártatlan angyalért.

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Emmamami...nem is tudom, hogy mit mondjak, megpityeregtelek Benneteket, és gyújtottam gyertyát Andriskáért! Csodálatos az erő, ami Benned és a férjedben van!

KépKép
dincuska

sziasztok!

nem nagyon van időm jönni, de átfutottam az előző oldalt....

Emmamami, tényleg hihetetlen sok erőd van és gyújtottam én is gyertyát a picifiúnak. Nagyon szépek a gyerekeid, megnéztem én is őket. Lányodnak élőben is ilyen szép vörös haja van? :)

Csilla,
Milánnak tényleg nagyon helyes sérója van. Hihetetlen, még csak nemrég született ő is. :) Annyira rohan az idő. MIndig ezt állapítom meg. :)

Timi,
annyira hasonlítanak Nálatok a gyerekek! :) nem csodálo, hogy ez az egyik kedvenc képed, tényleg nagyon jól elkapott pillanat.

Dincuska,
A 2. kép miért nem látható?? Idő kell és beáll valamiféle rend, nyugi, nem megy egyik pillanatról a másikra. :wink:

Nelli,
köszönöm jól vagyunk. Bár volt egy kis ijedelem, Viki belázasodott hétfőn reggel (37.8) - persze szedi a Supraxot folyamatosan :roll: és betojtam, hogy megint a vese míveli ezt velünk. Azonnal telefon a kh-nak, pisit leadtam, gyereket megmutattam. Szerencsére pisi negatív és a torka piros (hogy lehet örülni egy torokpirosságnak :lol: :roll: ). Másnapra kutya baja nem volt, valami kis hülye vírus benyalhatott szegényem. Kedden megyünk a nefrológushoz du. Hát kiváncsi vagyok mit mond. :?

Marcika jó fiú továbbra is, a 4 hós szurit majd csütörtökön kapja, akkor megmére, kiváncsi vagyok, de olyan 7.5 kilóra saccolom. Hát nem sovi, az biztos. :lol:

Gergő meg kezdi a sulit hétfőn, így sulikezdési lázban égünk, még rohangálni kell pár cuccért. :roll: :roll:

Magunkról:
eléggé válsághelyzet van sajnos. nem voltakkorábban gondok köztünk (férj és én köztem), de most kibukott valami, valszeg az építkezéses stressz miatt is, az is rátett egy lapáttal, meg az anyjáék állandó piszkálódása. (Engem sossem állhattak ) és hihetetlen anyagias az egész családja (egyszem fiuk van). Addig fajult a dolog, hogy hazaköltöztem a gyerekekkel anyuékhoz 3 napra, és végül (megint) én kompromisszumot kötöttem a férjemmel. De látom már jön a hétvége és jön a szokáosos probléma - anyukáékhoz menni - de énnem akaraok, mert ugye volt egy irgalmatlan veszekedés (sztori dióhéjban: apám megosztotta, hogy vas este fél 8kor mégis hol a büdös fenében van a kedves férjem , a kocsit elvitte, hát az anyjáéknál üldögélt édesdeden, míg a kicsiket fürdetni, fektetni kellett természetesen, és ezt ő is tudja. na ekkor elszállt apám agya, miután én felhívtam, hogy merre van, és akkor ő kjközölte, hogy jó, akkor lassan indul haza, mert én azt mondtam, hogy majd megoldom. Anyját is kiopsztotta az apu, hogy ha a fiának nincs annyi esze magától, hogy egy 3 gyerekes családapának hol a helye este 8kor, akkor mondja már meg legyen kedves neki az anyja, hogy menjen már. Erre válasza: őőő nem szól bele a mi dolgunkba. :shock: :shock: :roll: Szóval nagyon brutál a helyzet, és most férj berágott az apura, ugyanakkor természetesnek venné, hogy én (mi) menjünk az anyjáékhoz. Sztorihoz hozzátartozik, hogy az építkezésünkbe az anyjáék (is) adtak bele zsozsót, és erről PAPÍRT írtak a saját fiúkkal, hoyg az a pénz a kisfiáé, nem pedig közös. :shock: :shock: Anyuék persze NEKÜNK adtak. Erre a férjem MOST !!! akar házassági szerződés iratni. Na, ez annyira mellbevágott, így ennyi idő után, közös gyerekek után, hogy bizony köpni nyelni nem tudtam. Mintha nem is ugyanaz az ember lenne a férjem. :( :(
Ja, és a telek az ő nevén lenne (ő házának eladűsából származó zsozsó) és az építmény lenne közös fele-fele részben a ketőnké. Hát ilyet sem hallottam még.. :shock: :? :( de ez még okés is valahol, csak mikor feleségül vett , akkor kellett volna mindezzel előállnia és akkor én nekem az vagy tetszik, vagy nem. Ráadásul, ah én visszamegyek dolgozni jóval több pénzt teszek le az asztalra, mint ő. Tehát nem az a szitu, hogy a pasi keresei a nagy zsét, én meg csak tengek lengek. :evil: Kb. egy százassal több pénzem van/lesz. Szóval, lányok ez elképesztő, mintha nem is velem töerténne az egész. De ámlegyen, (barátnőm ügyvéd, tegnap beszélgettünk erről), írjunk papírt, vessük össze a mindenünket, és aztán tegyük el a fiókba. de ha már azon vitatkozni kezd hogy mi kerüljön erre a nyomorult papírra, akkor már gáz van és nem érdemes az egészet csinálni, akkor el kell adni Fótot, és elválni. Csak hát valamennyire persze szeretem még ezek után is (a hátam mögött kavarta hitelügyintéző csajjal-tőle tudtam meg azt is, hogy a férjem a telket az ő nevére akarja iratni, és akkor a tuéajdoni hányad is megváltozik mindjárt nem 50-50 %). nem állt elém és adta elő a gondolatait, hanem a tudtomon kívül egyezkedett megfordult jogászhoz. Ez annyira bánt, és bizony oda a bizalom jócskán :cry: a legszörnyűbb pedig, hoyg nincs tekiintettel a saját gyerekeire is. Azt is képzeljétek el, hogy kvázi külön kasszán vagyunk :!: Magyarán a pelenkákat, a sulikezdést, a háztartás (rezsi, vásárlások, piac), patikai cuccok, homeós bogyók, tejpép, gyógyszerek, DM-ews cuccok (popsitörlő és társai) mindent ÉN FIZETEK!!! Ő fizeti a saját mobilszámláját meg tankol a kocsiba, amit én is megteszek. Ja, és közölte az az ő kocsija, nekem SEMMI KÖZÖM hozzá (az én kis kocsimnat anno eladtuk, amikor összeköltöztünk, mert minek 2 autó, ő úgyis a cégessel jár hétközbe), és tartsuk meg a nagyobbat. AZtán azt eladtuk és közösen vettük ezt az új kocsit. Semmi közöm hozzá odáig is fajult, hogy pl. rettenetes féltékeny és szó szerint eldugta a kocsikulcsot előlem, mior fogorvoshoz mentem. :( Meg vasárnap, mikor nme jött haza időben (9re ért volna haza) ugye lefektettem anyuéknál a gyerekeket és én is ottaludtam. Hétfőn elment dolgozni a céges autóval természetesen és akocsikulcsot (indkettőt) elvitte magával. Azautó meg ott parkolt a garázsban :!: és ekkor lett lázas Viki, akinek azonnal pisiminta, doki miegymás. És őrjöngve hívtam azonnal hozza akulcsot, emrt baj van. Erre az a válasza, hogy ő most Pátyon van pillanatnyilag. És du 5-re ért haza. Apu kocsija meg kölcsönadva bátyámnak, mert az övé lerohadt. Szóval szép volt. És valóban az a legrémísztőbb, hogy nincs tekintettel semmire és senkire, a saját gyerekire sem, ha elborul az agya vagy megsértődik.

Lányok, azért írtam ezt le nektek, mert kiváncsi vagyok a vélemélnyetekre is. Egyszeráűen nem tudom mit tegyek, hagyjam a francba ezt az embert (anyagi bizotnság megvan, támogató háttér is és házam is lenne ahol lakhatunk.) Lehet belevágni egy 8 millilós hitelnek így ezzel az emberrel? Mi lesz, ha újra előjön? :roll: :roll: :roll:

annyira boizonytalan vagyok, és itt za idő, a jövő héten közjegyzőhöz kell menni, beindul(na) a gépezet.

annyira nem tudom mit tegyek, nem nagyon bízom benne, mert szerinte a mai napig neki igaza volt/van akkor, mert nekem kelett volna szólnom, hogy jöjjön már haza. (35 éves embernek szólni kell, hogy vannak gyerekei és azokkal teendő? :evil: Mikor pontosan tudja és tisztában van vele.)

hjaj.. :roll:
Vendég

Dóri: eléggé kivagyok a sztoridon :evil: Majd este írok hosszút, de most megyünk el... (gyerekek számla intézés, keresztelő intézés)

Kép
Kép
timóca

emmamami: elhatároztam, hogy kirekesztem az érzelmeimet, és úgy olvasom el Andris történetét :oops: Nem sikerült, még jó, hogy egyedül vagyok Marcival, mert itt zokogtam. Az én gyertyám is ég az angyalkátokért.
(Nem a barna a domináns? Én úgy emlékszem a tanulmányaimból, bár lehet, hogy tévedek :oops: )

dóri: őszintén? Semmi jó nem lesz már ebből (mmint a házasságból). Ha a bizalmad megrendült, húzhatod-nyúzhatod még nagyon sokáig, de (bocs) szar lesz. Hosszan írhatnék, de nincs rá időm, sajnos.

dincus: ne aggódj, előbb-utóbb kialakul a rend és több időd lesz mindenre. Vki azt mondta egyszer (és milyen igaza van!), hogy nem érti, az első gyereknél sokkal kevesebb ideje jutott mindenre, mint most, a harmadiknál :D

Mennem kell, Berci, Apánk Bogiért ment a pu.-ra, Marcinak meg pancsi"tájm".[/b]

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Dóri, szerintem is ciki a helyzet :( De nem biztos hogy az a megoldás, hogy szétmentek.
Ti nem is olyan rég még szerettétek egymást,és van három gyönyörű gyereketek. Ezt tartva szem előtt szerintem ülj le a férjeddel megbeszélni azokat a dolgokat amik bántanak. A srácokat add le anyukádnak, és nyugodtan, kettesben beszéljétek át a dolgokat. Ilyenkor már nincsenek tabuk, mindent őszintén ki kell mondanod, és megismerni az ő álláspontjait. (Én is kíváncsi lennék rá, miért pont most találta ki a szerződést???)
Figyeljetek mindketten, hogy ne vádaskodásba és veszekedésbe torkolljon a beszélgetés.
Talán segít... ha nem, akkor sem veszítettél semmit, Te mindent megpróbáltál.

Csilla
Vendég

Dóri, így hirtelen nem tudok okosat mondani... De tényleg furcsa dolgokat művel a párod. Én ilyen esetben egyelőre biztosan nem vágnék bele a dologba, amíg le nem tisztul a helyzet és tiszta(ább) fejjel át nem gondoljátok a dolgokat. A harag és a hirtelenség rossz tanácsadó, és igazából nem szorít titeket (talán) az idő, hogy egy-két hetet ne tudnátok várni. Vedd sorba a jó tulajdonságait is, pl. ott volt Vikivel a kórházban egy hétig éjszakánként, meg biztosan tudsz még pár jó dolgot. Ez a telek az ő nevén, elég fura, nem is tudtam, hogy MO_on így szét lehet bontani a dolgot. Egyszerűbb lenne venni egy szerkezetkészet, arra mittomén 70-30%-ban tulajdonrészt bejegyezni. Arra ugyanúgy lehet szocpolt, miegymást felvenni, mégsem talajszinttől kezdtek.
Ezt a külön kasszát nehéz lesz az építkezéskor fenntartani. Kinek a pénzéből fogjátok fizetni, ha ezt vagy azt venni kell az OBIban? Ezek azért nem popsitörlő nagyságrendűek!!!

Dincus, ne törődj a "rossz" szüléssel, a következő már gyönyörű lesz!! Én is a multivitamint ajánlom!!!

Képek gyönyörűek!!!! Mindenkinek!!

Most elteszem magam holnapra, Lilla este 6kor bealudt, nem tudom, mikorra várható az ébredés.
Ja, amúgy itthon vagyunk!!! :P

Kép
Kép
szilvih

Ez a nap elég vacak volt :evil: . Délután elindultunk. Először a képekért (rendeltem pár fotó nagyítást, kitenni a falra), de úgy döntöttünk, hogy akkor nem érünk oda a bankba, ezért azt kihagyjuk. De végül kiderült, hogy a bank nem 4-kor zárt, hanem 3-kor. Átmentünk egy másikba, de mivel mindenhol dugó volt, közölték, hogy 8 perccel a zárás előtt már nem foglalkoznak velem :evil:, majd hétfőn. Elmondták, mintha hülye lennék, hogy milyen papírokat hozzak, de mondtam, hogy köszi, minden nálam van... (mellesleg férj jövő héten elutazik Franciaországba, így jövő héten megint nem lesz semmi elintézve - egyedül két picivel nem fogok buszozgatni a dugókban :roll: ) Majdnem a papról is lekéstünk, de szerencsére legalább azt el tudtuk intézni, úgy néz ki, hogy 23-án lesz Marci keresztelője. Én 9-ét szerettem volna (ebben a hónapban csak ez a 2 hétvége szabad keresztanyunak), hogy együtt tudjuk tartani a szülinapommal - ami ráadásul kerek. De végül a férjem inkább a 23-át választotta, mivel a szülei elutaznak nyaralni (idén harmadszor), és nem lesznek itthon jövő hétvégén :evil: . (pedig már 1 hónapja könyörgök, hogy menjünk, intézzük, mert én mindenképp a szülinapommal szeretném :roll: ) Na, mindegy. Ja, és Livinek rendeltem 2 könyvet, amiért szintén kértem a férjemet, hogy hazafelé menjen be, persze nem ment. Jövő héten ugye nem lesz itthon, és 1 hétig teszik félre...(mellesleg mondtam, hogy rendeljük futárral házhozszállítással, de mondta, hogy ő bemegy érte :roll: ) Szóval megint minden csak halogatva lett, amit intézni szerettem volna.

Dóri: szerintem ne írd alá a házassági szerződést. Mi az, hogy övé a kocsi, illetve a telekrész az ő nevén van, és a ház feles? A házasságban szerzett minden vagyon közös, fele-fele arányban (mindegy, hogy kinek a nevén van). Főleg, hogy ott a beteg gyerek, és elviszi a kocsikulcsot - holott ő másik kocsival jár :evil:
Szerintem is le kéne ülni nyugodtan átbeszélni a dolgokat, minden veszekedés, kiabálás nélkül - persze ez elég nehéz. Lehet, hogy valaki bekavart nála, esetleg hallott egy rosszul végződött esetről, és azért áll most így hozzá a dolgokhoz, hiszen előtte nem volt ilyen. Talán ha alaposan átbeszélnétek nyugodt körülmények között, akkor minden megoldódna. Majd írjál, hogy sikerült-e beszélni, illetve hogyan alakulnak a dolgok. De ilyen helyzetben szerintem se kéne belevágni egy lakásépítésbe, amíg nem sikerül mindent tisztázni.
(persze én könnyen okoskodok, mikor már hetek óta nem beszélek a férjemmel - max. a gyerekekről :wink: )

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!
Mindenkinek köszönjük a gyertyákat... nem gondoltam volna... tudtam, hogy aranyosak vagytok, de, hogy ennyire.... Nem is tudom, mit mondjak. Most bírtam jönni először bőgés nélkül, vagyishogy végre nem bőgtem el magam, mikor olvastam a hszeiteket...
Tényleg nem tudok mint mondani...

Jovika! Deeeee! Igazad van... Tényleg a barna a domináns... Én meg itt okostojáskodok... :oops: :oops: :oops:
Dóri: nemtom. Nem tudok újat mondani - pedig gondolkodtam ám napközben is rajta -, csak azt, amit a többiek. Vajon miért lett ilyen, ha előtte nem volt? Ez végülis egy jó kezdet... Vagyhogymondjam... Ha előtte normális volt, mostmeg bedilizett... lehet, ezt még meg lehet beszélni, miért, ki lehet deríteni az okokat, és fel lehet oldani ezt az egész gázos helyzetet. De, ha mégsem, vagy nincs értelme, vagy már megtörtént és nem sikerült, vagy nemtudom... Hát, akkor ne menj bele ebbe a kölcsön-ügybe. Nem hiszem, hogy ezek után jó vége lehetne... Ha a helyzetetek így marad, hát, így nem lehet együtt élni sztem... Még a 3 gyerkőc sem lehet ok rá. SZERINTEM. Mert végülis azzal, hogy pl elviszi a kocsikulcsot, ellehetetlenít. Ott maradsz a beteg gyerekkel... Áááá... És még lehetnek hasonlók; ez a gyerekes vislekedés kiszámíthatatlan. A külön kasszától meg tök leesett az állam.
Bocs, ha ez nagyon férjedellenesnek hangzik, de nehéz így, tulképpen ismeretlenül... de azok alapján, amiket leírtál, én ezt tom mondani. Aztán lehet, hülyeség...
Jaj. Csak szövegelek itt. Egyáltalán nem tudok normálisan hozzászólnii... Hiába szeretnék... Egy biztos csak, hogy nem lennék a helyedben... Majd írdd meg, hogy alakultak a dolgaitok! Bízom benne azért, hogy meg lehet beszélni, vagy valami pozitívum történik... és helyrejön minden.
Timóca, téged se irigyellek így ügyintézésileg...
Férjek (vagyis, hogy csak a gyerekekről beszéltek éseznemjóugye): teljesen át tudja a gyerkőc formálni a kapcsolatot. Nálunk sajna minden este a Hanna hisztije körül forog, és már olyan feszültek vagyunk mindketten, hogy egymással is veszekszünk... Aztán meg bocsánatot kérünk egymástól. Még jó, hogy ez sikerül... egyelőre... Nem tudom, mi gond van nálatok - már, ha van egyáltalán -, de próbáljátok meg túlélni...
Nálunk Feriapu 12 órázik, hajnalban kel, alig alszik, emellett rengeteget segít nekem - este még elviszi a játszótérre, fürdeti, eteti Hannát, míg én Árminozok, ahelyett, hogy elvonulna aludni, hápersze, hogy égnek áll a haja neki is, mikor Lucalány minden sz..ért üvölt (valszínű a fáradtságtól), és titta hülyének néz minket.) Igy pedig nehéz normális ember módjára viszonyulni a másikhoz...
TI hogy álltok ezzel?
Na, befejeztem... Bocs, ha zavaros voltam...
Vendég

köszi lányok a hsz-at. De komolyan. :!: :!: :!: :!:

írok még majd bővebben, de most ébredés van.. meg piacra menés meg főzés meg takarítás meg gyereknevelés.
Vendég

Dóri: nem irigyellek, nehéz lehet mindent csinálni 3 gyerek mellett :roll:

Emma: nálunk is hasonló a helyzet, mint nálatok - apa sokat dolgozik, bár sokat segít a gyerekek körül is, de már feszültek/fáradtak vagyunk. Livike is most éli a hiszti-korszakát. Apa pont akkor váltott mh-et, mikor Marci született. Előtte Livi megszokta, hogy apa egész délután mindig itthon van, viszi játszóra, csak vele van. Most később is ér haza, és van, hogy akkoris is Marcikát veszi át, ha épp fáj a hasa/foga. (amúgy Livi nagyon apás, és nehezen viseli, hogy kevesebbet van vele apa - de az is igaz, hogy mióta kórházban voltam, azóta engem is többször igényel). Emiatt Livi is hisztisebb. És ha 2 gyerek ordít nekem egész nap, estére én is hulla vagyok...
De gondolom az ilyen jellegű viták pár hónap múlva rendeződnek...

Kép
Kép
timóca

Timóca, azé "örülök", h. ennyire hasonlóak a psoblémáink. :wink:
Jaja, mire jobb lenne a helyzet, a kiskrapekok lépnek be a hisztikorszakba... :lol: :lol: :lol:
Jajj, az tényleg iszonyat, mikor egyszerre üvölt mindkettő... :shock: :twisted: :mrgreen:
Vendég

Jó, hogy feljött ez a férj-veszekedés dolog. Nem tudom, megnyugtatás-e többeteknek, de nálunk is feszült szokott lenni a helyzet, különösen hisztiügyben. Nekem is sokat dolgozik a párom, meg most még ezer dolgot is intézünk mellette, de rettenetesen feszült, és utálom, ha rajtam vagy a gyereken vezeti le. Ma is pl. volt itthon 1 deci tej, amivel Dorka müzlijét megcsináltam, meg semmi más kaja (tegnap jöttünk haza ugyebár). Aztán amikor Dorka azt a keveset is egy ügyetlen mozdulattal kiborította, én odahívtam Lacit, hogy együtt röhögjünk kínunkban a szitun, de ő nem nevetett rajta, hanem elkezdett éktelenül üvölteni (Én Lillát szoptattam éppen 20 centire, ő is halálra rémült), még meg is ütötte Dorkát. Aztán még hatszázszor elmondta, hogy milyen béna gyerek, meg mindenfélét ordítozott.
Szóval nálunk sem egyszerű az élet, ilyen gondolom más családban elképzelhetetlen, de nálunk legalább nem ragad ott az anyjánál. Szóval minden pasinál van vmi bibi, ha más nem, akkor széthagyja a zokniját... :lol: :lol:
Mostanában én is gondolkodtam már egy-kétszer a váláson, sőt még ultimátumot is adtam neki, ha nem tudja visszafogni az indulatát. Időnként sztem minden családban vannak összezörrenések, meg kell húzni vhol a határt, hogy meddig mehet az ember.

Jut eszembe, volt szó itt takarítónőről, talán Dóri kérte Kittától(?) NAgyon régóta tervezem, most lépésre szántam el magam. Bevált? Mennyibe kerül? Pontosan mit csinál egy takarítónő? Úgy értem, csak a portörlés, felmosás, vagy mást is rá lehet bízni? Ha esetleg nagyon OFF, tudna vki elérhetőséget írni, ajánlani vkit? Csak úgy az "utcáról" hirdetés alapján nem hoznék ide senkit.

Kép
Kép
szilvih

Timi, nálunk is esedékes volna a keresztelő. Felhívtam a papot hogy megérdeklődjem egyáltalán mit kell csinálni, mik a feltételek... Két kérdést tett fel, teljesen lelombozott.
Melyik templomban gyakoroljuk a vallást, és hol volt az egyházi esküvőnk? Mindkettőre nemleges a válasz, erre azt mondta hogy menjünk el a vasárnapi szentmisére és utána beszélgessünk. Én viszont nem hiszem hogy egy ilyen pici babábal be akarok ülni a misére (pláne etetési időben!). Szóval lehet hogy egy kicsit engedékenyebb papot kell keresnünk.
Valakinek ötlete/tippje ezzel kapcsolatban?

Szilvih, a takinénit én ajánlottam...az én kezemből már kiesett a portörlő rongy és a porszívó :oops: Takarítási időt inkább Milánra fordítom.
Enyém takinéni nagyon rendes, porszívózik, port töröl, felmos, wc-t pucol, kádat mos, tűzhelyet suvickol... mindent amit Te is megcsinálnál. Szerintem ágyat húzna és vasalna is (rémlik mintha az elején mondta volna), de erre azért nincs szükség.
50 m2-es lakásunkon kb. 3 órát dolgozik. Őt szívesen ajánlom ha tényleg elszántad magad.

Most kerti sütésen vagyunk sógoroméknál. 3 kg malachusit tett a kerti kemencébe, sógornőm dajkálja Milánt, aranyéletem van :lol: (végre nyugodtan vissza tudtam olvasni az eddig átugrott hozzászólásokat is). Sajnos kezdek éhes lenni, kaja viszont még 2-3 óra :(

Csilla
Vendég

Sziasztok,

Dórikám,hát mit is mondja, ugye nekem nem mondtál újat, tudod :!: De azért ezt a kocsi dolgot nem tudtam, és ez elég gáz :(
Én is azt javasolnám, hogy beszéljetek egymással, mint egy utolsó esély a kapcsolat megjavítására, de én semmiképp úgy nem folytatnám a régit ahogy most van!A szerződést pedig nem írnám alá!Vagyis ilyen feltételek mellett nem!A külön kassza, az autó elvitel, az önzése, hogy szinte csak magával foglalkozik :roll: , hát ezeken mindenképp változtatnia kellene, különben én leléptetném, mert később lesz rosszabb, és tuti nagyobb "meglepetésekben" lenne részed!Sajnos én azt vallom, hogy kutyából nem lesz szalonna!!!! :( Meg anyósék, hát talán az a legnagyobb baj.Onnan biztos kapja az okos 5leteket, hogy mit hogyan csináljon.És ha téged nem szeretnek.........................hát félő, ha ő ilyen szülő centrikus akkor nem ti lennétek neki fontosak!
Anyukádék mit mondanak?Velük beszéld át a dolgokat, ők igazán ismernek téged is, és férjet is!Szerintem :(
De nagyon drukkolok, hogy +an alakuljon az életed, ahogy neked és a gyerekeknek a legjobb!

Emma, hát nálunk úgy van a helyzet, hogy veszekedés nem annyira, mert én nagyon türelmes valaki vagyok!Amúgy rendi a férjem, mert amióta terhes lettem Hannával a tenyerén hordoz, és ahol tud segít.Mikor megszületett Hanna utána próbál segíteni, hogy Esztivel sokat foglalkozik, este pl. az ő dolga, hogy fürdeti, vacsiztatja, stb. Jól elvannak amíg én Hannázom.Meg a hétvégeken reggelente, hogy kicsit tudjak aludni, Esztivel elvan itt kint.Tv-nek, játszanak, reggeliznek stb.Ez mind jó, de!A főzés, mosás, takarítás, vasalás, kert gondozás, fűnyírás az enyém a 2 gyerek mellett :? Azért nem mondom, hogy nem vagyok ki!
Fűnyírásba néha segített, ha épp itthon volt, mert azért azt tegyük hozzá, hogy ő is sokat dolgozik, és a munkájában nagyon lelkiismeretes is.Pl. tegnap is elhívták Maglódra dolgozni, este 6-kor, mikor máskor :( és ő ment!Én meg egyedül fürdetés+vacsiztatás+altatás a 2 gyereket, és 1/2 11-re ért haza!
Viszont kb egy 3 hete, kiss már kezd nehezemre esni a dolog, mert kint volt a szigeten, és rosszul lépett, térdszalag húzódás!Ami azt jelenti, hogy alíg bír bicegni, menni, guggolásról szó se.Amikor itthon van fekszik, pihenteti a lábát, jegeli stb.Tehát non-stop 3 hete mindent, de szó szerint mindent én csinálok a 2 gyerekkel!Egyedül Hannát tudja néha nyugtatni, ha én épp főzök, vagy valamit kell csinálnom.Őt is babakocsiban tologatja, mert ugye járkálni vele, fáj a lába :(
Ja, és ő már kész van, hogy nincs egy perc nyugalma, nem tud egy műsort megnézni, mert állandóan valamelyikkel van valami!Hát képzzelje, én hogy kilehetek, reggel 7- este 9 ig folyamatosan.Mert Eszti sajna soxor nem alszik már ebéd után!Szóval nemtom én meddig bírom fizikailag, meg szellemileg, de most már kezdek fáradni, érzem!Ugyhogy rendbejöhetne a lába, hogy legalább Esztit levegye a vállamról amikor itthon van, mert az összes többi úgyis az én dolgom :roll:

Timi,keresztelő, de jó hogy sikerült elintéznetek, én is úgy szeretném valamikor a közeljövőben, de még nem tisztáztuk, hogy kik legyenek a keriszülők!
Vita, hát az mindenhol van.De azért ti jól megvagytok, ugye? :roll:

Csilla,keresztelő :( a barátnőmék Újpalotán laknak, és ott a kertesházas részen van egy nagyon aranyos kis templom, katolikus ahol a kerifiam keresztelőjét tartották.Egy fiatal pap van, és nem kérdezgetett tőlük se semmit.Simán beírta az időpontra, és mentünk :) Ha gondolod elkérem a tel számot, meg a pontos címet, hogy esetleg megnézzétek a templomot.Aranyos parkban van, és hozzátok tök közel :wink:

ÚÚÚgy megkívántam a csokis mignont, hogy kimentem a cukiba és vettem amíg alszik a banda!2-őt be is nyomtam :oops: :oops: ez nagyon gáz? :lol: :P :P
manóci

sziasztok!!!

Dóri!sajnálom hogy igy alakultak a dolgaitok....

emmamami!én nem olvastalak,nem érzem magam elég erősnek ehhez,TI viszont hihetetlen erővel rendelkeztek!!!Minden elismerésem a tiétek!én a nagyimat sem dolgoztam még fel,de talán ő megpuszilhatja most helyettünk Andriskát!!!!

nekem anyum szerdán hazament.nagyon rövid 9 nap volt ez.8év ztán is ugyanolyan volt,mint akkor,jó és rossz értelemben is.20évesnek kezelt eleinte,rosszul esett,aztán mikor észrevette,váltott,de valahogy azt éreztem,mindig kislány maradok neki.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Brendusom jól van,már 7kg felett járunk.cicifüggő gyermek,néha lerázom egy kis alma-banán bébiétellel.a 68as rugik pont jók,én nem tudom,hová siet ez a gyerek,de már felül,persze meginog,de örömsikitás kiséri minden sikerét.rengeteget magyaráz,és ja,igen,imád ölben lenni!!!
--------------------------------------------------------------------------------
[/URL]

--------------------------------------------------------------------------------

[img]Anyukám%20gyermekeimmel[/img]
[/URL]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1188664526.91.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

hogyan intéztétek el az adószámot???

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

GAbi, alma-banán??? Nem túl korai még??? Még tápszereseknek sem javasolják még ilyen korban. Nincs elég tejed?

Adószám: Kiküldték egy papíron, nem kellett semmit intézni.

Manóci, elméláztam azon, mizt szólna a pap bácsi, ha mise közben elkezdenél szoptatni, mondjuk a "Mária-szobor kisdeddel " alatt. :lol: :lol: :lol: A megbotránkozás tuti, csak nemtom miért.

Mennem kell vacsiztatni, kisebb már alszik... :P

Kép
Kép
szilvih

Nálunk pap ügyben az a helyzet, hogy régen, mikor Livit kereszteltük, akkor mentünk ide (Halásztelek) a helyi paphoz. Meg tudtuk mondani, hogy azért nem nagyon látott minket misén, mert addig máshol laktunk (Budaörs) :lol: . Most úgy gondoltuk, ciki lenne így vinni oda Marcikát is, hogy azóta se voltunk, és oda vittük (Pilisvörösvár), ahol a keresztszülők laknak. Erre kiderült, hogy az ottani pap ismeri a miénket :lol: Ráadásul kell kérnünk egy kikérőt, hogy az itteni pap engedi, hogy máshol kereszteljük meg Marcikát :roll: . De gondolom, ebből nem lesz probléma, elég "lazák" (már amennyire egy katolikus pap lehet laza). Ja, meg azt mondta, hogy egy 1 órás beszélgetésen szívesen látna minket (szülők + keresztszülők), hogy beszélgessünk a keresztségről. Aztán végül megbeszéltük, hogy ilyesmin voltunk a "mi" papunknál, mert ő adott minket össze, jártunk hozzá jegyesoktatásra + a lányunkat is ő keresztelte, így volt szó a keresztségről, így végül megúsztuk :wink: . (amúgy a templomi esküvőnk - ahogy a pap hívta "házasságrendezés" együtt volt Livi keresztelőjével, mivel eredetileg "csak" polgári esküvőnk volt)

Gabi: alma-banán engem is meglepett. Hogy-hogy? Úgy tudom, van rengeteg tejed, hiszen egy időben adtál is.

Hulla vagyok, egész nap jöttünk-mentünk.
Voltunk a börzén, igazából nem éri meg szerintem. De azért vettünk egy csomó mindent :roll: (Livinek 2 gatya, 2 harisnya, sapi, Marcinak sapi, 2 pamut rugi, 1 pamut rugi + kardi, 2 hosszúujjú body, 1 plüss hosszúujjú rugi). Mivel Livit addig anyukámnál hagytuk, így kárpótlásból utána le kellett vinni őt játszóházazni, aztán még vásároltunk is.

Megyek, mert Livi velem akar habosban fürdilni :lol: (Marcika már alszik :lol: )

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Gyorshírek

1. Múlt hét végén költöztünk. Bár a család hozzávetőlegesen mindentől eltiltott, azért nekem is volt mit csinálnom, ezért nem jelentkeztem.

2. Mára vagyok/voltam kiírva, de még minden zárt, úgyhogy irány naponta a CTG, aztán majd meglátjuk...

Előbb oder utóbb jelentkezem. Addig ápoljátok a házasságaitokat/kapcsolataitokat, és ne engedjétek, hogy a gyereket a karnizsra másszon vagy felgyújtsa a függönyt!

:lol: :lol: :lol:

Végül -de természetesen nem utolsó a sörben! :wink: - gratula kittának, megspékelve jó sok kitartással, türelemmel és ENERGIÁVAL!!!

:)

l
l
Eger

Csak gyors: I! Énmegmá aszittem, hooogy... nade, ami késik, az nem fog bentmaradni ugye.
Drukkolok neked is ezerrel! Elköltöztetek... akkor már nem azon a szupi belvárosi részen laktok? Jaj, pedig annnyira irigyeltelek, mikor írtad...
Timóca, láttamám gyerkőceidet a Kismamában! Újra megcsodáltam őket... :lol: Érdekes, kislányod is nagyon hasonlít rád, de egészen máshogy, mint a kisfiad. Na, jól megaszondtam...
Jaj, férjek... húúú, eresszétek le a gőzt valahogy... vigyázzatok egymásra!
Mondomén... nade enyémférjre tényleg nem panaszkodhatok... (Anyósra annál inkább, nade csak most, illetve nem állandóan, mert csak néha tör rá az agybaj... Amúgy nagyon rendes. De néha olyan hülyeségei vannak, hogy hajam égnek áll... És még én védem, Feriapu sokkal szigorúbb. Pont Dóriéák fordítottja vagyunk...)
Jaj, még annyi mindent akartam...
Ja, banán: Gabi, szerintem is korai, főleg, ha még csak szoptatsz... Nem fújta fel Brendont?
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?