Új privát üzeneted érkezett!

Látszik, hogy már majdnem mindenki babázik... :lol:

Kitta, nagy hajrá neked erre a hétre!!! Illik neked is gyorsan, könnyen megszülni topiklakóhoz méltóan!!! 8)
Csopakra 6 napra megyünk, remélem, még lehet maj a Balcsiban fürdeni!!! Bár Dorka most már annyira szokva van a hideg vízhez az itteni medence miatt, hogy nem lesz gond, remélem. Ma is fürdött kint, pedig jó sok hideg eső esett bele... :lol:

NEllli, engem is még mindig megnyugtat, ha tudok fejni. Pedig most Lillával minden rendben volt, de még Dorka szoptatásából megmaradt ez a para... Egyébként én is szoktam néha még mindig pótolni a hajnali tejből, pedig mi 6 héttel idősebbek vagyunk. :roll: Nincs abban semmi rossz, csak legyen.

Mondjuk ma elloholtam itthonról, és kirántottam a fagyasztóból egy fagyott tejet Lillának, amire végülis nem volt szükség, és este próbáltam neki odaadni, és nem kérte... :?: Mondjuk már nagyon nyügi volt, de lehet, hogy az íze sem tetszett neki (ez még olyan sárgás tejcsi volt), na mindegy, szóval remélem, azért megenné, ha beütne a ménkű, ham ár ennyit szenvedek vele... (pl. hajnali fejések)

Börzeimádók! Szept 1-2 megint lesz börze, Babymarkt-os.

Ildi, Nem semmi lehet 3 gyerek mellett még festegetést is bevállalni!!! De akkor m ár mindjárt kész vagytok!!! :P

Timi, hát én meg azt hittem, hogy az én lányom alszik keveset!! De Livike még rajta is túltesz!!!

Dóri, fogacska :P De azért :cry: is. Én sajnáltam, mikor Dorkának anno kijött az első, hogy soha nem lesz ilyen kis ari fogatlan többé :P Lilla is nyálzik ezerrel, de sztem még korai.

Holnap megyünk tanácsadásra, és lebeszéljük a dokinénit, hogy megint oltsa Lillát, 20 napja kapta az előzőt, de a mostani időponthoz is az van írva, hogy oltás. :roll:

Szédültem az ágyba, mostanában és is 6-7 körül szoktam kelni...

Kép
Kép
szilvih

Lányok,
vmi vírust benyalhattam (kh-ban?), mert nagyon fáj a gyomrom/hasam és hasmenésem van. Éjjel 3kor kezdődött és még most is masszívan tart.. :roll: :( Olyan ritkán történik velem ilyesmi, most akkor mit ehetk/ihatok? Mert koplalni nem koplalhatok a szopi miatt. Teát főztem, az elég?

Utoljára akkor voltam így, mikor Viki volt fél éves és szinte teljesen elapadt a tejem emiatt, kínkeservvel tudtam visszahozni és kellett Sinlacot is adni pótlásként. :(
Vendég

Dóri: nagyon sajnállak :evil: . Nem tudom, mi jó, talán háztartási keksz, ha tudsz egyet-egyet elrágcsálni, talán az is jó...

Az alábbi SMS-t kaptam Kittától:

"Szia, tegnap délután császárral megszületett Csenge baba, 3270 g. 54 cm-rel. Baba jól, mama kevésbé... :) Puszi mindenkinek, Kitta"

Ez úton is sok boldogságot kívánok Nekik :lol:

Kép
Kép
timóca

Kitta!
Szívből gratulálok!! :):) Isten hozta Csenge babát! :)
Sok tejsit neki, Neked pedig mielőbbi gyors felépülést kívánok

Timi,
megpróbálom hátha... :? :? remélem a gyerekek megússzák... :roll: :roll:
Vendég

Kittának hatalmas gratula Csenge babához! Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok! Remélem, nem komoly Kitta nem jóléte.

Szilvi :)
Most persze nem hagyott ki kajót éjszaka, csak egy kicsit kitolta. De még korai lenne.
Határozottan mutat javuló tendenciát Brigi baba, de ezt félve írom le, mert ilyenkor mindig romlik a helyzet.

Ma mennem kell a suliba leadni papírokat, meg az egészséges rendelésre feliratni dolgokat. Nagyon nehéz ezeket összeegyeztetni. Még jó, hogy Anyu segít.
Holnap meg beiratkozás lesz az oviban, meg szülői. Arra Anyut küldöm.

Dóri :)
Jobbulást!
Főtt krumpli, pirítós, keksz, ropi. Ezek mehetnek. Meg ami nem túl fűszeres, nem tejes.
Gratula az első fogacskához. Jó hamar kijött.
Brigi meg úgy született, hogy felül, oldalról már a fog kis része mintha kint lenne.
h.nelli

Végre nem kell többet mennem sebészetre :lol:

Dóri: ha gáz lenne: Urtica Urens 5CH, 3×5 - nekem nagyon hamar visszahozta a tejemet (mikor Livi volt 5 hónapos, akkor volt ilyen nyavalyám)

Nelli: Brigi foggal :lol: .

Úgy látszik, csak mi vagyunk ilyen szerencsétlenek. Marcika nyálzik ezerrel, jobb híján a kezét rágcsálja (még nem tud rágókát fogni) De amikor nem fáj neki, egyfolytában vigyorog :lol:

Kép
Kép
timóca

Kitta, Óriási Gratula Csengéhez!!!!!!!!!!!Neked pedig jobbulást, és mihamarabbi felgyógyulást!

Dóri, gratulálunk az első fogacskához! :wink: Szerintem tök jó, ha mihamarabb kezd kijönni, mert akkor valószínű az összessel hamar végeztek! :wink:
Hasmenés :( én ugyanazt írtam volna mint Nelli!Főtt krumpli, pirítós, tea stb.Jobbulást

Timi, megelőztél a válasszal, épp akartam érdeklődni popóügyileg :lol: És rendbe is jött teljesen, már nem fáj?

Nelli,Brigi :) hallottam már ilyet, hogy van aki fogakkal születik!Na, az nem lehet egy hátrány :wink:
manóci

Kitta gartulálok!!!! Sok-sok tejcsit, és mielőbbi felépülést kívánok neked!!!!

I-ről sincs hír, lehet hogy ő is babázik, csak senkinek nem tudja a számát?

megszületett az összes topikbabó!?! lassan egyeztethetünk tali ügyben! :)

Dóri te is gyógyulj meg hamar, amiket nelli írt én csak azt ajánlanám!

Képzeljétek tegnap nem nagyon fejtem, mert nem voltunk itthon, és estére olyan fájdalmas csomók lettek a jobb cicimben, hogy alig tudtam kimasszírozni. Így próbáljam meg csökkenteni a mennyiséget??? nem viszik még a tejet, nem is tudom, lezs-e kismama aki elvinné, van napi 4-500 mili felesleg. Már meguntam a fagyasztgatást, még jó, hogy Rolcsinak ízléik, és frissen fejés után megissza. De így már nagyon unom a fejegetést! Minden szopinál...

Na jó nem panaszkodom, van akinek pótolni kell!

KépKépKép
dikó1

Móni: azért még sebes, kamillázni kell, de már lehet fürdeni :lol: . Fájni már szerencsére nem fáj :lol: (csak egy picit érzem, hogy sebes)

Ildi: azért Neked sem lehet könnyű, mindig fejni :roll: Rolcsinak is jót tesz legalább :lol:

Kép
Kép
timóca

Kitta, gratulálok Csenge babához!!!

Ildi, napi 4-500 mili????? Te jó ég! Én csak 100-150 -et tudok fejni, azt hittem ez sok :lol:
Vendég

Kitta! Gratlulálok Csengéhez, remélem minél hamarabb felépülsz! Végül miért lett csaszi?

Dóri! Lényeg a sok-sok folyadék, víz és citromos tea, lehet kamilla is. Kaja a fent leírtak.

A kislányommal én is rengeteget fejtem, napi 600-800 ml-t, mivel nagyon gyakran szopott, az állandó inger miatt termelődött. Most is van felesleg, kb. 300-400 ml. De szerintem ez a legtöbb anyukának lehetséges, ha fejéssel rágyúr.

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring

Próbáld meg ezt a More Milk kapszulát, hátha Neked bejön a tejmenyniség növelésére.

Ildi :)
Hát azrét jó Neked, hogy nem pótolni kell.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

köszi lányok a hsz-t diéta ügyben. reggel óta csal főtt krumplit ettem és még bennmaradt. :oops: :)
étcsoki nem jöhet? :oops: :oops:
Ildi,
tényleg nem semmi a 4-500 ml. :shock: :D

Nelli,
volt Dominak vesemedence gyulladása? szept. 4-én kell mennünk a nefrológushoz. kiváncsi vagyok mit mond távolabbi tervekre.. :roll:

jajj, de jó, egyszerre ébredt a két kicsi. :P :twisted:

Marcikámnak két alsó foga kinnvan már. :shock: :shock: :lol: nem semmi ez a kiskölök, észre sem lehet venni a fogzását (eddig.)

na, rohantam.
Vendég

sziasztok

Kittanak hatalmas gratula, és sok boldogságot és tejcit kívánunk!!! Kittának meg gyors felépülést!

Dóri mennek a gyógymanók, nekem is az Urtica Urens 5CH segített ,mikor nyár elején hasonlóval küzdöttem..
Viki hogy van? Marcinak gratula a fogacskához! látom Ő sem aprózza el.. :wink:

nálunk is belehúzott Peti, mert hétfőn bújt ki a második.. (a 2 nagyobbnak 5 hónaposan nőtt ki az első..:) )
ill aminek nagyon örülök, hogy már forgolódik, és meg tud fogni tárgyakat :)

Dóri szerinted gázt ha úszó pelusban bevinném Petit a vízbe.. uis hétvégén mennnk Pápára fürdeni és nem hagynám ki..csak nem tudom hogy jó e.. (dokitól ilyne irányú infóm sincs :evil: ) mert pacsálni szeret..

Ildi irgyikedem a sok tejciért (bár tudom hogy amikor dugig a fagyasztó stb akkor már nem olyan jó) bár szavam sem lehet, mert nekem is van vésztartalékom, de most mi már kínálat kereslet elven működünjk, uis iszonyú mennyiségeket képes enni.. (bár ha mohó akkor jön vissza jócskán..)

Timóca örülök hogy már nem kell a sebészetre menned.. nyálzás.. Peti is nyálzik ezerrel, és ha olyanja van akkor vigyorog és fújja :)

megyek.. mert a fiatalúr enni óhajt :wink:
cintia2

Dóri: de irigykedem a fogzásotokra :wink: . Gratula a 2 foghoz :lol:

Cintia: nektek is gratula a 2 alsóhoz :lol: Ügyi Peti, hogy forog, és megfogja a dolgokat :lol:

Kép
Kép
timóca

Nem volt gyulladása hál istennek. Mi 7-én megyünk a Klinikára MAG3 vizsgálatra. Akkor kiderül, sikerült-e a beavatkozás. Ha igen, akkor gyógyultnak nyilvánítják, és abba lehet hagyni a gyógyszert.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Nelli,
hát remélem gyógyultok lesztek. Nekünk ez még messze van sajna úgy tűnik.. :roll: :(

Jók a vonalzóid. :wink: észrevettem ám. :)
Én fel akartam tenni fotókat is a vonalzóra, de a hülye babanetes aláírának ez túl hosszú. :evil:

Kriszti,
én nem vinném. Vagy természetes vízbe vagy uszodásba inkább nem. A tágulatos/veseproblémás babák hajlamosabbak anatómiai mivoltuk miatt a fertőzésekre. Látod, mi hogy jártunk Vikivel, nem kívánom ezt senkinek, és Peti még nagyon pici. De ez hajlam és lehet, hogy Petinek kutya baja sem lenne a pancsitól. Kérdés Te hogy állsz ehhez és mennyire vagy bevállalós. :wink:

Katával javult a helyzet? :)
Nálunk Viki vmi rettenet hisztis lett (rohamai vannak :shock: :evil: :roll: :oops: :? ), viszont Marci már kezdi észrevenni és hatalmasakat mosolyog rá is meg Gergőre is. Viki meg folyton odamegy hozzá, puszilgatja kezét, lábát, odabújik hozzá, mondja szeretem a Marcit. :)

megyek, fürcsitime..

holnap ebédbefizetés (3 gyerekesek félárban hurrá :lol: ). tanszervásár stb. Nyüzsi lesz ezerrel.
Vendég

Érdeklődtem Kittától, hogy vannak. Az alábbi SMS-t kaptam:

"Szia, már sokkal jobban, babuci itt szuszókál mellettem. Nagyon ügyesen szopizik, le sem lehet szedni a ciciről! Tejcsi egyre több :lol: hugom fog feltenni fotót róla. Szombaton megyünk haza. Puszi"

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Szeretettel gratulálunk Kittának Csengéhez!!!!

Nagyon sajnálom a császárt... Nekem ez a Baross utca egyre inkább nem szimpi. Barátosném is 4 hete szült egy piszkálásos indítás után császár lett a vége. Kitta is császár, Timi is császár szült ott valaki normál úton egyáltalán?

Kriszti, problémamentes gyerekeknek sem ajánlják asszem 6 hós korig a természetes vizet, de lehet hogy tovább. Uszodavizet még később.

Rajtam tombol az allergia, meg Lillának fájt a hasa pár napig, sejtésem szerint a baracktól (igazatok volt! :roll: ), úgyhogy nem sokat éltem az utóbbi pár napban. Erre párocskám tegnap hazaért tök fáradtan,é s balhét csapott, hogy miért van kupi, kiakadtam, fél éjszakát átbőgtem, ez van.

Tegnap dokinéni csóválta a fejét heti 100 g súlynövekedés miatt, de nem érdekel. Lilla pont annyi, mint Dorka volt 3 hósan, csak ő az elején hízott sokat, most meg a sok alvás miatt belassított. Ez van.
Még szerencse, hogy nem említette a tápszer szót, mert robbantam volna. Tele a fagyasztó tejjel.

Ildi, az Eszterlánc foglalkozik tejtestvér közvetítéssel, de pár fórumban megemlíted, hogy van, mondjuk a szoptatás címűben, biztosan azonnal kerül tejtestvér. Nekem is úgy vitték el 3 éve a tejet a fagyasztóból Miskolcról(!).

Kép
Kép
szilvih

Dóri, Szilvi köszönöm a tanácsot, azt hiszem kihagyjuk a pancsit.. nem vagyok annyira bevállalós..

Szilvih én is a Barossba szültem normál úton..(ellenben nekem programozott császárom lett volna Peti veséje miatt..) mert addig szórakoztak hogy majdnem a mentőbe szültem..mertt hiába voltam aznap Pesten sőt vittem a gerincdokim papírját a doki közölte hogy ez még nem szülés (jó hoy én vajudtam és nem Ő) Fehérváron is kevertek egy nagyot.. szóval a normál szülés ellenére én se tudok jót mondani a Baross utcára..(az ügyeletvezető volt nagyon rendes meg a tanuló szülészcsaj..)

Dóri Kata lenúgodott bár vannak kirohanásai főleg ha fáradt. de mit is akarok, hiszen Ő is pici még.. most kezd apás lenni :lol:
érdekes lehet 3 gyerekel a tankönyvvásár :) én majd jkedden megyek szintén 3 gyerekkel :) ma megvettük az utolsó adag suliscuccot (Kata is kapott egy füzetett meg színes ceruzákat mert eddig Ádámtól csórta el) Ő is készül a suliba :lol: :lol:
most meg kiruccanunk Ádámmal és megnézzük a Lecsót.. apuka meg itthon a két picivel :)

Kitta örülök hogy jobban vagy:)

Dincuska azért írj pár sort mi van veletek, milyen volt a szülés stb
cintia2

Szilvi,férjjel ne törődj, és ne idegesítsd magad ezen!Most a babaák a legfontosabbak, meg hogy te jól legyél! :wink:
Én is allergiás vagyok, és taknyom - nyálam egybe! :? Parlagfűűűű, most van a fő szezonja!FÚJ :twisted:

Kitta,az olyan jó érzés amikor már túl vagy a szülésen, és csak a picivel lehettek kettesben, és semmi más dolgod sincs :) Én valahogy szerettem azt a pár kórházi napot.Ott valóban csak magunkkal kellett foglalkozni.Persze itthon azért jobb, de melósabb is! :wink:

Dincus,írjál, írjál, és képeket kérünk!!!!!! :)

Csajok, nekem a barátnőm a Barossba szült, és mindkét gyerekét spontán.Ő meg volt elégedve mindennel, mármint a szülést, és a szakmai részét értve!
De más ismerősöm is szült már ott,/ő is spontán :wink: / és nem mondtak rosszat.Max a körülményekre, de arról nem a kórház+ a dolgozói tehetnek :!:

Mi ma voltunk csípőszűrésen, és minden ok. :) Legközelebb 4 hósan kell mennünk!
Nem voltak ma valahogy olyan sokan, és 9-re volt időpontunk, 9:05-kor már be is hívtak :)

Nektek bírja a baba a kocsikázást?Nekünkl Hanna szinte sose alszik a kocsiba, ha piros van, vagy dugó és áll az autó sír! :( És a hordozkás ülésért sincs oda!
Bezzeg Eszti, őt amikor beleraktuk, már aludt is, és minden autózást végígaludt :!:
manóci

Ildi, 3kerben lakik egy barátnőm, kevés a teje, nagyon szeretne tejtesot. Fagyasztott készletre gondoltam, szerinted?

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, csak a fölösleges anyatejjel kapcsolatban...

Szerintem legegyszerűbb az anyatejgyűjő állomáson leadni. (bocsi, ha volt már róla szó, annyira nem vagyok képben) Érte mennek, az árát utalják, és aki megkapja, annak sem kell érte fizetni saját zsebből, hanem felírathatja receptre...Szóval, ha más nem megy, ez még járható lehet.

Jó babázást! :)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

sziasztok!

kezembe akadt ez a babakötvényes cucc. Nyitott már valamelyikőtök start számlát? mi kell hozzá?

Móni,
nekünk 29-én kell mennünk Marcival csípő kontrollra, de az már a 4 hónapos lesz. :D nekünk is rendben volt szerencsére minden.

Holnap de. anyóslátogatás.. :? :? :roll:
feltett szándékom, hogy az összes "kényes" (=pénzzel kapcsolatos) témát felhozom, mert baromira kiváncsi vagyok a hozzáállására, no meg , hogy a kedves férjem miként reagálja azt le, mert nagyon tele van a hócipőm a famíliájával, meg sajnos emiatt egyre többször vele magával is. Annyira anyagias egy család, hogy az valami döbbenet. ááá, erről regényeket tudnék írni, de ez nem az a hely.. :roll:
Vendég

Sziasztok!

Szilvih, add meg neki a emailem és lebeszélhetjük, a baba ha viszi majd, úgysem biztos hogy a fagyasztott készletet is elviszi. De még rákérdezek előtte a védőnőre! Amúgy az összes leletem megvan és negatív, csak az aidsre várok, de 2 éve is - volt, azóta meg esélyem sem volt fertőződni. :) Szóval még nem 100%, de szerintem lehet majd róla szó, ha el tudnak jönni érte! kb 5 v. 6 liter!

Anyatejgyűjtő állomás nagyon macerás, ha Pesti lennék akkor még oké, de így nehéz lenne a leadás!

Most megyek, Mina nyűgös, tankolunk! :D

KépKépKép
dikó1

sziasztok

élünk,jól vagíunk még 29ig anyuzom,aztán jövök.puszi

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Most csak ennyire "fussa":

Csengebaba, Isten hozott:) Kittamami, gyógyulj föl mihamarabb:)

Marci hasfájós, szájpenészes-nyűgi, Berci féltékeny-nyűgi, Bogi lázas-vírusos nyűgi, Jovi-mami kialvatlan-nyűgi :? Hajrá nagycsalád :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Milán eheti újdonságai:
- hasról hátra fordulás,
- hűvelykujj megtalálása, hangos cuppogással való szopogatása
- felfedezte a két kis kezét, hosszan el tud bennük gyönyörködni :)
Naaaaaagyon édes!!!!!!!

Ezerrel megy a nyáladzás, az ököltömés a szájba, fogzás lenne?
Dóri gratulálok a fogitokhoz :)

Csilla
Vendég

Csilla: nagyon ügyi Milán, hogy már forog :lol: .
Enyém fiam is felfedezte a kezét, egyik kezével fogja a másikat, olyan édi :lol: Az ököl szájba tömködése nálunk is megy, meg szopizza is a kezét, de nem akkor, amikor éhes, hanem amikor fáj a foga, vagy aludni szeretne.

Börzére jön valaki? Én szeretnék, ott állítólag olcsóbb a pelus is, betankolunk, meg rucikat is szeretnék mindkettőnek - Livike is sokat nyúlt most, kinőtte a gatyáit, és Marcikának is kéne már eggyel nagyobb méretből minden. :roll: (múltkor olyan jó rugikat vettünk ott, azokat már kinőtte, és sehol nem kapunk normális rugit)
Mellesleg ányom fél évesen volt akkora, mint most Marcika :o

Jovika: kipróbáltuk mi is a fürdetőkrémet vízzel feloldva, foly.szappantartóban, és nagyon jó :lol: . Olyan állagú lett, mint egy jobb fajta krémes tusfürdő, és sokkal jobb így fürdetni a babát :lol: .
Azon gondolkoztam, hogy még kéne bele illóolaj (mondjuk levendulás), és még én is szívesen használnám :wink:

Dóri: babakötvényhez kell a baba adószáma (nekünk kb. 2 hete jött meg), és a születési anyakönyvije, egy igazolás a családi pótlékról (hogy kinek a nevére folyósítják). Én is most akarom majd intézni.

Kép
Kép
timóca

Timi,
honnan kell igényelni az adószámát a bébinek, apehtől? írásban vagy személyesen vagy hogy? mondd már meg légyszi. köszi

Börzére nincs energiám, itt a sulikezdés meg aaanyi macera az építkezés körül stb. esélytelen vagyok, de egyenlőre teli vagyunk ruhákkal. A következő fix program, anyum szülinapozása , jönnek du a tesómék, holnap de. anyósék :? :? :roll: és nagyon szeretnék egy barátnőzést gyerekmentesen. Enyémhárom nélkül és övé kettő nélkül. :wink: :wink: :D

mentem, salátát csinálni.
Vendég

dóri, babakötvényt nekem is megküldték, én még nem gondoltam utána, hogy bent hagyom, vagy Start számlára teszem. Ha tudtok mondani adatokat, hogy Start-számlának mennyi a számlavezetési díja, kamata, akkor köszi! Ha benthagyom, akkor meg állampapír kamata-de nem tudok hozzátenni, ugye?

Timi, börzére szeretnék kinézni, nem tom, összejön-e, pénteken jövünk haza!ű

Jovika, kitartás, és nyügi-űző manók mennek!

Csilla, gratula az új mutatvűnyokhoz!!

Én most megyek pakolni, holnap Csopak, kicsit félek, mert Lilla most kezdte ébren tölteni a napjait, hogy a 3 hót betöltötte (ki tanította meg neki a naptárat??? :twisted: ) 1-1 órát alszik, de nehezen alszik el, babakocsiban egyáltalán, hát, eléggé macerás nyaralás lesz!Én meg nem sokat lehetek kint, mert egyből parlagfű undorom lesz :roll: , tehát sokat fogunk a szállodai szobában kuksolni Lillával! Mondjuk lehet, hogy majd kialszom magam! :P

Pusz mindenkinek

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok,
Olvasgatlak Titeket (is) egy ideje, mert Ábris babám 3 hónapjával akár ide is "tartozhatnánk", de ami a regisztrációra rávett, az Kitta Baross utcai császára, meg egy hozzászólás ezzel kapcsolatban. Csak mert én is ott , és én is végül császárral, és ebben nagy szerepe volt a kórházi légkörnek, és a dokimnak is, akit nyilvánosan nem akarok bemártani, meg biztos én is feszült voltam, részben az előbbiek hatására. A lényeg csak az, hogy a lehető legtöbb szülni készülő lányzóhoz szeretném eljuttatni a hírt, miszerint a Baross utcában nem az a természetes, hogy a természetes szüléshez segítenek hozzá. Ezt vegyétek figyelembe, és számoljatok vele! De szépen császároznak:-) Nekem is voltak jelek (több ismerősről tudtam, aki ott és császárral), de valahogy nem vettem komolyan. Aztán persze nem örültem, hogy nem tudtam időre teljesíteni és engem is vágtak, de az ott már csapda volt. Azóta szerencsére a baba gondoskodik róla, hogy feledésbe merüljenek a rossz élmények:-) És mégha nem is szólok közvetlenül hozzá a témákhoz, köszönöm a hasznos tippeket, meg tapasztalat megosztásaitokat.
üdv: Szilvi[/img]
maszi

Sziasztok!
Hű, de régen voltam... nem is nagyon tudom pótolni a lemaradást.
Nade, a legfontosabb: Kitta, gratulálok Csenge babócához! Remélem, már kiheverted nagyjából a császárt is...
Jovika, jól kifogtátok... jobbulást valamennyi gyerkőcnek (Bercinek is ) :lol:
Örülök, hogy Dóri Vikije is jól van, és, hogy Timóca hátsója is gyógyulóban. A fogacskáknak és az ügyes babóknak is gratula!
Ildinek üzenem: nagyon tetszett a szüléstörténeted, köszi, hogy elküldted!
Jaj, most csak mindenféle sablonos szövegeket tudnék írni, hiába olvastalak azért benneteket (írás nélkül)... Mostmár remélem, többet jelentkezem.
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Most látom: Szilvi, jó nyaralást!
Írtatok itt többen is a parlagfű-allergiáról, jelzem, nekem is van... Van, aki szed rá valamit szopi mellett? Én voltam házidokimnál, aki természetesen nem javasolta a szteroidot (asztmám is van, ezért pumpálgattam szorgalmasan kölöktelen időkben magamba befele az Aldecint ), így hát elküldött a tüdőgondozóba, hátha ott többet tudnak gyógyszerileg. Még mielőtt odaérnék, gondoltam, megkérdezem itt akkor a sorstársaimat... A Calcium pezsitabl., és a Calcimusc iszogatása nekem sajna nem jött be. Más "legálsiat" tudtok?
Vendég

emma, homeopátia!!! Bár én is még csak készülök beszerezni... Miért minden előrevalóbb, mint én???? :roll: :twisted:

maszi, sajnálom a "babagyáras " tapasztalatodat.. Az a barátném mondta ezt, aki szintén ott császár...

jó az új kép! mennem kell altatni, fél kézzel nehéz írni...

Kép
Kép
szilvih

Szép napot!
De "csend" vaaaan...
Szilvi, ha sikerült beszerezned, írsz a tapasztalatokról? Én eléggé szkeptikus vagyok homeo ügyben, de ha másnak bevált - úgyértem: az ismeretségi körömben és nem innenonnanezthallottam -, akkor lehet, kipróbálom... :roll:
Ismerős a "Miért minden előrevalóbb, mint én????"... nálunk még Feriapu is előttem van, én vok uccsó mindenben, pölö: kaja, esti szertartások és alvás... Nembaaaaaj! :D
Vendég

Sziasztok!

Itthoni számítógépünk picit bedöglött - csütörtök esti vihar miatt állandóan ki-be kapcsolt az áram, és az betett neki. Férj megcsinálta, most úgy néz ki, használható :lol:

Dóri: a baba adószámát automatikusan küldik, az anyakönyvi hivatal lejelenti, hogy baba született, és így automatikusan küldik. Gondolom kerületenként más az átfutási idő, mi kb. 2 hete kaptuk meg. Egyben küldenek tájékoztatót is a Start számláról.

Szilvi: számlavezetési díja nincs a Start számlának, és mintha a kamatozás is államilag meghatározott lenne. De mintha a különböző bankok egyéb plusszokat nyújtanának hozzá (pl. nővérem az Ersténél dolgozik, így ott tudom, hogy pl. adnak ajándékba Kengurus törzsvásárlói kártyát, amivel 8%-kal olcsóbban lehet vásárolni, meg Útravaló számlát lehet nyitni a Start számla mellé, amivel egyéb kamatokat kap a baba a plussz befizetések után). de gondolom minden banknál vannak hozzá egyéb szolgáltatások, hogy ott nyissa meg az ember a számlát :lol:

A Barossra bent mi is a Babagyár szót használtuk, tényleg nagyüzemben jönnek a babák, azért nem is számít egy-egy baba és anyuka :cry: . Nagyon megbántam, hogy oda mentem :evil:

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok, én még meg sem néztem közelebbről azt a babakötvényes valamit! :oops:
És, ha nem csinálok vele egyenlőre semmit, akkor mi van?
Aki már kiművelte magát ezügyben válaszoljon, köszi :P

És egy kép rólunk

Kép
manóci

Szia, Manóci, jajdenagyonjó ez a kép!!! :)
Előkapartam Árminkám tájékoztatóját (mi se léptünk még az ügyben...), a téged érdeklő rész, asszem ez lehet: "a Magyar Államkincstár a gyermek nevére már megnyitott kincstári számla összegét évenként növeli az öt éves állampapírok hozamával egészen a gyermek felnőtté válásáig. Ehhez további intézkedést önnek nem kell tennie." Asszem ennyi... A többi már a cifrázás, hogy mit csinálhatsz vele, ha mégis hozzányúlsz. Szal, ez a pénz megvan, meg valamelyest szapodorik is...
Vendég

Sziasztok!

Nem rég született kisbabám és azt láttam, hogy nincs olyan hely ahol igényes fényképeket lehetne csináltatni...
Hát csináltam egyet :D
Nézzétek meg és ha szeretnétek, hát csak bátran rendeljetek, mert a rokonaink nagyon odáig voltak a képekért!
http://egyedikep.uw.hu

Persze nemcsak születési értesítőnek jó, hanem nagyon jó ajándék, akkor csak küldjetek más szöveget!

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Ibcsi, köszi a linket. De szerintem így megszerkeszteni a képeket pl. photoshoppal viszonylag egyszerű. Sokkal nehezebb hozzá jó képeket csinálni, legalábbis szerintem :lol:

Kép
Kép
timóca

Szia Timóca!

Abszolút egyetértek, nem is azt mondom, hogy korszakalkotó a dolog, csupán egy lehetőség, hogy időt spóroj.
Meg én tényleg kerestem izléses dolgokat, de nem találtam...
Meg hát nem mindenki van ott ezekben a dolgokban.

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Ibcsi, az ötlet egyébként tényleg nem rossz, mintának én is elmentettem a linket :lol: . Nekem mostanában az a bajom, hogy nem tudok ilyen jó képeket csinálni :evil: . (régen sokat fotóztam, és jó képeket is csináltam, de az utóbbi pár hónapban valahogy nem megy...)

Kép
Kép
timóca

Timóca!

Nálunk a férjem a nagy lesi fotós...
Én is borzasztó képeket csinálok mostanában, de van néhány használható...
a férjem szavaival élve mindig lemaradok...
a múltkor fel akartam venni a nevetését és képzeld elfelejtettem bekapcsolni a telcsin a felvevőt.... :lol:
a férjem meg kacagtatta Lizit...
Végülis nem is kell mindent nekünk ezer százalékosan tudnunk.

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Sziasztok!

Üdv Csopakról, az idő szuper, nem túl meleg, és nem is hideg, bár egy kicsit leégett a nyakam, meg Lacinak a háta... Hiába, csak a kiscsajt kentük... :roll:
Tegnapi vacsinál kivertük a balhét, mert megettük, és rohadt éhesek maradtunk, mindták, ennyit enged meg a költségvetés, semmi sajnáljuk vagy hozok még egy kis köretet legalább... Ma az utazási irodánál jelentettük, és ők egyből elnézéseket kértek, vvisszaadják a félpanziós felárat! Csajok, ki kell nyitni a szánkat, ez Mo-on még annyira nem szokás!
Emmamami, van egy Heel nevű homeos készítmény, tabletta és orrspray is van belőle, ezt régebben is szdtem, elég jó, ma egész nap kibírtam a strandon. De egykomponensű bogyók is vannak, csak nem tudom felből a nevét.

Léptem, Laciék várnak a parton, csak bodyt jöttünk fel cserélni, erre itt esz a fene.. Nem vagyok függő, ÁÁÁÁ! :twisted:

Dincus, Kitta, írjatok vmit, hogy vagytok???

Kép
Kép
szilvih

Szilvi, köszi tippet!
Holnap megyek tüdőgondozóba, doki ott elég "homeopárti", akupunktúrás kezelést is végez... Utánajárok vmelyik patikában ennek a készítménynek, amiről írtál! Ma nagyon sz...ul voltam, vagyok... :x Várom az esőt. Gondolom, ti nem, ott Csopakon! Jó, hogy vittétek a laptopot... Sajnálom, hogy így kezdődött a nyaralás (múltkor a tv-ben a küldföldi átverésekről volt szó, gyárthattak volna egy műsort a magyarországi "nyaraltatásokról" is, igazán...) :( Remélem, jól fogjátok magatokat érezni, pihenjetek sokat!
Kitta, Dincus, remélem, jól vagytok... I-ről ki tud?
Vendég

emma, nem is Heel, csak nap által szétszívott agyam nem jól működött. Most meg kómás vagyok (Dorka ébresztette Lillát, ő visszaaludt, én meg dekkolhatok itt Lillával) talán Lufeel-nek hívják. De úgyis megmondják majd szakdokik. Akupunkturáról már én is hallottam ,hogy jó lehet rá.
Megyek, egy kézzel nehéz írni.

Kép
Kép
szilvih

Szia mindenkinek!

Köszönjük a gratulációkat!!!
Most csak gyors beköszöntem, de majd jövök tartalmasabban...
Szombat helyett már pénteken hazajöhettünk :) ,
Csenge baba jól van, eszik- alszik egész nap, néha van pocakfájás, de nem vészes.
Éjjel 2-3 szor ébred, eszik, és alszik tovább :lol:
Már én is sokkal jobban vok. Tejcsi is van bőven :lol:
Fotot majd dobom!

Sok pussz mindenkinek!!

I: veled mi a szitu?? Baba kint van már?

Kitta
kitta

Kitta :)
Örülök, hogy jó babád van :lol:

Hogy vagytok?

Szilvi :)
Jó nyaralást!

Manóci :)
Nagyon jó a kép :lol:

babakötvény: én még nem kaptam. Nektek mikor jött meg?

Elmentem ma az orthopédiára, erre 19-en voltak már, és nem vettek fel. Mehetek holnap reggel megint. Nehogy úgy járjak, mint ma.

Kép
Kép
Kép
h.nelli

Nelli: kb. 2-2,5 hónapos volt Marcika, mikor megjött a babakötvényhez az adószám.

Ma voltunk a 3 hós oltáson. Ügyi volt Marcika. Viszont megint ömlött a vér a lábából (a búzom is tiszta vér lett), és be is lilult neki az oltásnál :evil: . (a kórházban is sűrűn volt ilyen, hogy úgy hozták ki, hogy nem tudták elállítani a vérzést hol a fejéből, hol a karjából) De amúgy nem viselte meg. Éppenhogy sírt egy picit, de inkább csak azért, mert pont elaludt, és fel lett ébresztve :lol: . Amúgy mérték, 63 cm, 7140 g (55 cm, 4140 g-osan született)
Amin viszont kiakadtam, hogy már múltkor is sokallta a súlyát. Kérdezte, hogy mennyit eszik. Mondom, kb 2-3 óránként. Akkor mondta, hogy inkább 3 óránként adjak csak neki. Ma is kérdezte, mondtam is neki (mivel múltkor azt mondta - már meg sem merem említeni, hogy akkor eszik, amikor éhes, és annyit, amennyit akar :lol: ), hogy 3 óránként. Erre mondta, hogy elég 4 óránként is :evil: . Jövő hónapban meg majd azt mondja, hogy inkább ne is adjak neki enni, mert kövér :roll: ?
Marcika különben nagyon jó éjszakai alvó, ma pl. este 8-tól reggel 6-ig aludt folyamatosan. Utána se sírt, csak már nagyon cuppogott, nyöszörgött, hogy éhes :lol: . Majd megkérem, hogy tanítsa meg a nővérét is aludni éjszaka :wink: :lol:

Kép
Kép
timóca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?