Új privát üzeneted érkezett!

Patrícia,
hála a magasságosnak, nem a mi helyzetünk az általános, természetes, hogy nem ugrik be mindenkinek egyből, hogy ja, persze, N ágya azért van lent, amiért. Nehogy rosszul érezd magad miatta. :wink:
A másik meg az, hogy én egyébként is eléggé parázós vagyok, sztem nem minden refluxos gyereknek alszik az anyukája 5 centire a kiságytól. Bevallom őszintén, még akkor is Nórin van/volt mindkét szemem, mikor Livivel játszottam. :oops: Szerencsére a hozzátápi óta azért lazábbra lehet venni a figurát. :)

Ma kipróbáltam, hogy nem uzsira kapta a gyümölcsöt Nóresz (hanem csak szopizott), hanem az esti szopi előtt, mert mostanában 2× is szopizik éjjel. Hátha most jobban jóllakik. :roll:
És ma evett először husit. Krumplival meg egy kis sütőtökkel. 180 mili lement. Vagy ezt már írtam? Akkor bocsi. Már nem olvasok vissza. :oops:

Kép
Kép
Livi reggelizik :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

sziasztok!

vagyok/unk,csak kicsit még nehezen indul az év :) le vagyok lassulva.mi is elutaztunk szilveszterezni 3 másik családdal,akik szintén gyerekesek,úgyh fáradtabban jöttünk haza,mint ahogy mentünk :lol: levontunk a tanúlságot

pat!
húúúú,de izgi,romantikus ez a férjbecserkészés :lol: nagyon jót nevettem.és gartula a "picilánynak" a kajcsihoz!ügyesek ezek a gyerkőcök.

Dorkó este fél9-9 körül megy fürdeni,kajcsi és fél 10-10körül alszik el.már csak 6-7 fele ébred,szopizik és egyből alszik vissza(ma épp negyed 10kor ridtam én,h mi van? :oops: ő csak utánam.bár mikor bementem a szobájába,már akrobatikázott az ágyában és fülig ért a szája.ki tudja?)szóval kopp-kopp,remélem megoldódnak az éjszakáink.én annak tudom be,h délután/este 6-7 felé eszik még gyümit rízssel vagy hasonlót és a lefekvés előtti szopinál még kap üvegből 100ml anyatejet+ha nem elég,még 60ml tápot.szóval szerintem degeszre tömi a hasát.mondjuk így teljesen eltolódnak a napközbeni evések és alvások(már csak 2x alszik),de legalább éjjel én is alhatok.már mindenfelé közlekedik a nagylegény,bár nem kúszik,csak tolat,nem ül,nem áll,de bárhova eljut tolatva meg rugózgatva,mint a pillangó-úszók :lol: ma épp összetört egy díszt a kezében a karrifáról,míg wc-n voltam.(az okos férjem alulra is tett,h szép legyen)szóval eljött a fabontás ideje. :lol: napközben sokat kell foglalkoztatni,de le is tudja foglalni magát,ha akarja :wink:

Kép
berni1

Sziasztok!

Már az előbb elkezdtem írni, csak elúszott!

Berni! Nagyon ügyi Dorián, hogy ilyen szépen alszik. Jázmin most visszafelé fejlődött. Egyszer minimum kel éjjel. Szerintem a foga miatt. De rögtön visszaalszik, szóval kibírható, csak szokatlan tőle.

Patr! Állva elaludt! Nagyon édi! Roli is elalszik bárhol, bár ő még csak ülve csinálta.

Ti hogy méregetitek a főzit? Írjátok itt, hogy 180 ml lement. Cumisüvegbe teszitek? Én sosem tudom mennyi főzit eszik, max úgy, ha bébiétel és akkor az üveghez viszonyítok.

Kép
szly27

Berni,
jó étvágya van Doriánnak is! És jó alvókája. Elbeszélgethetne Nórival. :lol: Ő nappal általában egyszer alszik, néha kétszer, de abból az egyik nagyon rövid.

Nem jött be az esti gyümi, próbálkozom még. Bár lehet, hogy fog van a dologban, azért nyugtalan éjjel.

Szly,
én aventes anyatej tároló pohárkába teszem a főzeléket. Az 180 milis. Telerakom, általában el is fogy, ha meg nem, akkor látom a pohár oldalán a vonalkázásból, hogy mennyit evett meg.

Nagylány 1 hónap kihagyás után ma ment először oviba. Csillogott a szeme. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok! Köszi a hiányolást, megjöttünk... jó és rosszabb hírekkel egyaránt. Szuperül éreztük magunkat a Zemplénben, Máté teljesen kisimult, nagyokat aludt és játszott, volt hozzá tér és partner(nem csak én, hanem az apja és a keresztszülei is)
A rossz rész elsején jött el, amikior a páromnak a házból kilépve karjaiban a kicsivel kiment a bokája a lépcsőn. (tükörjég+pár csepp hó....) Máténak betört a feje, végigjártuk a BAZmegyei ügyeleteket - először elküldtek minket, mert nem találták a törést, aztán végülmikor visszamentünk, továbbküldtek, monván csecsemőkkel nem tudnak mit kezdeni. Miskolcon töltöttünk egy éjszakát és utána (mentővel) feljöttünk a Jánosba. Ma engedtek haza minket, a kicsi úgy néz ki renben van, az agya megúszta, a csont meg beforr...
A legrémesebb, hogy szinte semmit sem engedhetek ennek a kis örökmozgónak, amíg teljesen rendbe nem jön, mert5 döccenni sem szabad. Most egyébként ő segít gépelni... szóval jobban vagyubnk, de szerencsésebben is indulhatott volna az év... de nem leszek telhetetlen, így is elég könnyen úsztuk meg eddig.
Puszi

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Kindertoj: szegény kicsi Máté :cry: szörnyű lehetett ez az 5 nap. És meddig tarthat a begyógyulás? elég kemény lesz állandóan nyugalomra inteni...kitartás!

Kép
Kép
deako

Atyavilág Réka!!!
Ezt még olvasni is szörnyű volt,nemhogy átélni!!! Rohadt tél!!! :evil: :evil: :evil: Mindig is utláltalak!!! :evil: Mielőbbi gyógyulást Máté-babának!!!!

Berni!
Az éjszakáidért nagyon irigyellek,Mira is kel minimum 1-szer,bár 2 napja este 9-től reggel 6-ig nyomtamajd villámszopi után még 9-ig.De sajnos ez a ritkább. Viszont amilyen lusta vagyok,nem kelek fel addig míg a gyerekek nem ébrednek,így 9-fél 10-ig mi is alszunk...néha 10-ig :oops: :oops:

KépKép
Kép
patricia83

Sly!
Én is csak az üvegről tudom mennyit eszik, a többi gyümi meg csak darabra megy :lol:

Újévi fogadalmak???
Én megfogadtam,h lesz olyan napja a hétnek,mikor nem eszek édességet.... már csak a kedd vagy a szerda maradt :oops: :oops:
Meg hogy nagyobb türelemmel leszek Márk felé,de ezt szerintem ő megsejtette,és cserébe megfogadta,h úgy is kikészít idén! :evil: Nem lehet vele bírni!!
Mircsikét is megviselte az újév,ő meg egyszerűen nem akar elaludni.Eddig mindig magától aludt el,max 1-szer kellett neki cumit adni,mostmeg....fél óra nyűglődés,forgás,morgás,vigyorgás,cumikiköpés,cumival a szájban sírás....ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!Miért????????,

KépKép
Kép
patricia83

Ja,még azt akartam kérdezni,hogy ti részt vesztek-e a dm bababónuszban? Mert ha nem akkor jelentkezzetek!!! Semmibe nem kerül és tök jó kuponokat adnak (a c&a-s a legjobb :lol: ) meg később küldenek pólót,termékmintákat szóval hajrá!!!

KépKép
Kép
patricia83

még egy félmondat és lépek. :lol:
Amióta Micsikém gyümit is eszik,nem lehet egy légtérben megmaradni a pelusával!!! Iszonyat!!! :shock: Ti nem vettétek észre??

KépKép
Kép
patricia83

Patrícia,
Nórinak folyton büdi a kakija. :oops: :lol:

Réka,
puszild meg Mátét a nevemben is, szegény kismanó!
Férjed lába megúszta?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

[quote="gabuska"]
írta:
gabuskaFérjed lába megúszta?

Félig... abban a kórházban nézték csak meg eddig, ahol nem vették észre Máté koponyáján a törést... valamikor a héten megy a Sportkórházba (remélem) ott talán rendesen meg is vizsgálják. Szerintem legalább részlegesen szakadt a szalag. Remélem, itt már tévedek, nem úgy, mint a kicsinél.

A gyógypuszit meg már át is adtam.

Pat, mi is bababónuszozunk! Ennek megfelelően Manó már a második C&A-s kabátját hordja - már a 68-as is kicsi. Nagyon megnyúlt őfelsége az elmúlt hetekben. Súlyra nem nagyon nőtt, bár most kaki után kaja előtt mértem digitális mérlegen és 7,5-7,8 kiló közt volt valahol (kalimpált, nem tudtam úgy sem pontosan lemérni)
Máté még alig kap valamit, mégis néha brutális a termés. Ma viszontnem csak a minőség, de a mennyiség is meglepő volt. A háta közepétől a bokájáig borította a matéria, no meg az én nadrágomat is sikerült átáztatni. Úgy tűnik, a dugulásnak vége!

pusz

KépKép KépKép
kindertojas

Réka! Ezt tényleg szörnyű volt olvasni.....nagyon együttérzek, és gyógyulást Máténak!! Én egyébként úgy szoktam mérni, hogy nélküle és vele felállok a mérlegre, úgy nem számit ha mocorog :) Igy mi most 7 kg-t nyomunk!!! (mármint Ártemisz :) )

Ami az éjszakákat illeti az én "mintalányom" is elromlott egy kicsit. Hajnali 3-4kor kel. Eddig megszoptattam, de 3 napja elhatároztam, hogy leszoktatom erről. Már 3x eszik szilárd kaját (reggel, délután gyümi, délben fözelék), reggel este szopi, és a szilárd kaja után ha akar (nem mindig akar). Szóval leszögeztem, hogy éhes nem lehet, úgyhogy mostmár nem szoptatom meg hajnalban ha felkel, és igy is visszaalszik a kis pimasz, csak simogatni kell....szóval nem éhes volt mégsem...Azt olvastam valahol, hogy a nagymozgások beindulása megzavarhatja az álmukat, nyugtalanabbul alszanak, én ennek tudom be. Mert tényleg napról napra többet halad ő is forogva, tolatva stb.

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!

Hazaérkeztünk szerencsésen, csak nincs időm visszaolvasni. Még a képeket sem néztem meg :( Na, majd valamikor bepótolom!

Csanád az elmult éjet végigaludta, nem tudom reménykedhetek-e, hogy így folytatódik. Az előbb csirkehúst evett krumplival, szerette:) Megeszi már a sárgarépát is és a házikenyér hajáért nagyon harcol. Mászni még előre nem tud, de ha valamit el akar érni, akkor megfordul és odafarol :) Amikor mászni akar, akkor áll fel a lábára, közben ugye a kezén is áll, a feneke az égben:) Sajnos nem sikerült még lefényképezni...
Most csak ennyi, jó éjt!

KépKép
Kép
el..né

Hali!

Réka, ez hátborzongató! Puszi Máténak! Remélem a férjed lába is gyorsan helyre jön.
Ha jól emlékszem, Te írtad, hogy ecettel szoktad a mosógépet vízkőteleníteni? Mennyit kell a mosógépbe önteni és egy teljes mosás kell?

Pat, Dámás voltam több évig.

Bogival még mindig nem jutottunk dűlőre egyéb kaja tekintetében. Pedig Toncsival olyan könnyen ment :roll: .

Ahhoz képest, hogy volt idő, amikor 7-8 naponta volt széklete, már hónapok óta visszaállt naponta. Én azért jobban örülök ennek.

Adrien, ezek a lányok nagyon fej-fej mellett haladnak növekedésileg :D .

Na jó, visszavonulok megint tanulni :evil: .

Egész nap esett a hó, holnap megyünk szánkózni, hógolyózni, hóembert építeni :D .

Jó éjt

Csilla

Kép

Kép
csillala

réka!
úúúúúúúúúúristen!!!!!irígyellek a nyugodtságodért.gyors teljes gyógyulást a családnak!

adri!
mi is így állunk kajailag:napi 3.és imád enni.főleg a hazait :) az üveges főzik lassan csúsznak.

csilla!
botmixerezed vagy turmixolod a kaját?

mi is bababónuszozunk és még megvan a cunda-s bónusz :lol: mostanában tervezek overalt venni,ha jó áron van,kinőtte az összeset :(

én ma mértem a gyerkősöt 7,8kg és iszonyú hosszú :D mintha húznák.ma az ortopédián meg is jegyezte a dokinéni,h szép hosszú gyerek :) mi gyümölcsből eszünk almát,körtét,barackot,sárgabarackot,szőlőt,szilvát,meggyet,banánt
főzelék:
krumpli,s.répa,sütőtök,cékla és ezek keverve+üvegesből evett paradicsom-krumplit,cukkinit,spenótot.
és uzsira a gyümikhez kap rízst,barnarízst,krumplit.
csak azért írtam le,h ötletet adhassunk egymásnak.ti miket adtok?amúgy én bármilyen változatban szoktam keverni a gyümiket,a kedvence az alma-banán-szilva/szőlő
én ml-ket nem nagyon tudok,de úgy tudnám éleírni,h mindíg kap egy üvegnyit+1alma+1banán(szóval 3 egész gyümit)a főzelék 1-2kicsi krumpli+2-3srépa vagy ilyesmi,szóval kb 180-200ml.elővettem a babakönyvem,amit anyóstól kaptam,annak a 3/4e recept,asszem nekiállok ötletet meríteni.ma kaptam fagyi sóskalevelet,vmelyik nap az lesz.meg csirkehusit akarok venni,h most már azt is elkezdjük.csak az a baj,h ebben a "frankó"időben nincs semmi kedvem kimenni :cry: úúúúúúúúúúúútálom a telet :cry: bocsi mindenkitől,aki szereti. :oops:

Kép
berni1

Réka!
Akkor a férjednek is jobbulást!!
Berni!
A szőlőt hogy adod Doriánnak?? Amúgy tényleg jó,hogy ezeket leírtad,ötleteket adsz!!!

Ja,és tiszta szerencse,hogy panaszkodtam Miráról...este letettem (10-kor) és 1 perc alatt elaludt,egyszer sem kellett bemenni hozzá,pedig 8-tól 9-ig is aludt,ezért azt hittem a mai altatás még nehezebb menet lesz! Bár az éjszakát nem látom előre! :lol:
Csilla!
Jó tanulást,meg havazást!!! Itt nem esett dec. 27 óta (előtte nem tudom,mert otthon voltunk)!!!

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Olyanokat írtatok utánnam, hogy kénytelen voltam visszaolvasni legalább ezt az oldalt, aminek az a hátránya, hogy valószínűleg kevés időm lesz írni.
Réka, gyógyulást kívánok a pasijaidnak! Máté hogy viselte az ütközést? Sírt-e sokat? Szegény kis manó! Persze a férjednek is fáj biztosan a lába, de azért a kicsiket jobban sajnáljuk. Le a kalappal előtted, hogy még ezek után is azt mondod, hogy könnyen megúsztátok!
Pat, köszi a hiányolást! Persze, hogy feszegeti Márk a határokat, ha te türelmesebb vagy, akkor neki nagyobb a mozgástere :) Kitartást kívánok az újévi fogadalmakhoz! A kedd maradhat-e? :lol: Remélem Mira jó kislány lesz és mindig könnyen elalszik. Nálunk nagyon változó, van, hogy fél órás nyűgölődés előzi meg, máskor játék közben bealszik. Este szerencsére mindig simán megy. A pelus nálunk is büdi és bababónuszozunk! :)
Gabuska, ennivalóak a gyerekeid :) Nóri olyan édesen sikongat :)Jó sokat megeszik egyszerre, én csak félig adom az aventes poharat :shock: Livi ma is szívesen ment oviba?
Berni, milyen férjbecserkészésről írsz? Izgin hangzik, alig várom, hogy vissza tudjak olvasni. Dorián is huncut, mint Csanád :) Egyedül is jól tudnának játszani, de persze érdekesebb, ha csatlakozik valaki :) Ezért mi is sokat harcolunk. Szilveszterkor egy gyerek helyett hármat kellett foglalkoztassatok?Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, mint ahogy szerettétek volna. Csirkehusit adok én is, de sokkal nehezebben fogy el a szájából, mint a gyümi vagy a főzelékek:)
Szly, Jázmin kelése biztosan csak időleges és hamarosan visszaáll a régi rend!
Orsi, örülök, hogy látlak! Hogy vagytok? Jó-jó, visszolvasok :oops:
Adri, lehet ha tényleg befolyásolja a mozgás az éjszakai kelést, Csanád ugye már régen forog, de régen kel is éjjel. Sok sikert az éjjeli kelésről való leszoktatásról. Nálunk nem az én érdemem, hogy pár napja csak hajnalban kel Csanád :oops:
Csilla, én vagy két deci ecettel járattam le egy rövid programot, úgy vízkőtelenítettem a mosógépet. Toncsi biztosan örül a hónak :) Nekünk is volt részünk benne Erdélyben. Csanád nem nagyon szerette, amikor esett az arcára a hó :) egyébként jól viselte a -15-18 fokot.
Na, sikerült mindent leírjak, amit akartam, ilyen sem sokszor van :)

KépKép
Kép
el..né

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!

Joli örülök, hogy újra itt vagy! Gondolom jól éreztétek magatokat! Grat az átaludott éjszakához! Reméljük így folytatódik. Jázmin is kezd visszaállni régi alvási szokásaira. Most csak hajnal 5-kor kelt!

Réka! Húha! Én tuti nagoyn megijedtem volna! Jobbulást kívánok Máténak és persze a férjednek!

Patr! Én is bababónuszos vagyok. Még nekem is van egy C&A-s kuponom. Ebben a hónapban beváltom.

Berni! Szép mennyiségeket eszik Dorián! Nekem Jázmin a boltit részesíti előnyben, de ma megette azt a kaját amit én csináltam és semmi bolti nem volt benne. Ugyanis én úgy szoktam, hgoy főzök neki és összekeverem valami Kecskeméti gyümivel, mert eddig csak úgy ette meg a főztömet.

CSilla! Itt sajna nagyon kevés hó esett! Jó hógolyózást nektek! Hány vizsgád van még?

Adri! Jázmin is ezt csinálta, nyugi, hamarosan rendeződni fog megint az éjszaka! Jázminnak mondjuk szerintem a foga volt a ludas, mert kijött kettő alul. Most, hogy már szépen nőnek, szerintem már nem fáj neki.

Jázmin is tolat, négykézláb hintázik, csinálja azt mint Csanád, négykézláb játszik úgy, hogy egyik kezével nyúlkál a játékok után. Mostanában tényleg nagoyn sokat fejlődnek.

Ja és Jázmin pelusai mellett sem lehet megmaradni! Még jó hogy nem emeletes házban lakunk.

Kép
szly27

Sziasztok! Köszönöm a gyógykívánságokat, egyenlőre úgy nézem, tökéletesen működnek! Maszatka ugyan este nem nagyon akart elaludni, de utána ma 12-ig sikerült egy hosszabb dumaszünet beiktatásával visszaaltatni, szóval kettőben de aludt 10-11 órát, azóta játszik és felfedez mindent. Amint hazatértünk a kórházból, mosolygott egy nagyot és nekiállt mindent leellenőrizni, rendben van-e itthon :)
Sly, hidd el teljesen be vagyok rezelve, de azzal nem segítek, így inkább igyekszem nem éreztetni a kicsivel, hogy gond van, ha már ő sem úgy viselkedik. Szóval úgy teszek, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy nem mászhat és nem foroghat, mert vannak izgalmasabb tennivalók a kisembernek.
Csilla, az ecetet egyrészt öblítő helyett használom kb ugyanolyan adagolásban, másrészt én két literrel évente egyszer-kétszer főzős progin vízkőmentesítek. Működik. Lehet, hogy kevesebbel is, én így csinálom :wink:
No, küldök majd fotókat, ne csak az ijesztőket írjam...
Puszi

KépKép KépKép
kindertojas

Az apai nagyinál karácsony másnapján:

Kép Kép
Kép

elmentünk Háromhutára. Gyönyörű volt...

Kép Kép
Kép Kép

KépKép KépKép
kindertojas

pat!

a szőlő nagyon pepecselős,csak kipihenten szabad nekivágni :lol: de megéri nézni,ahogy falja :lol: szóval meghámozom,kettévágom és kiszedem a magokat(régen lehetett kapni a tescoban magnélkülit,már rég voltam,lehet,most is van).aztán turmixolom a többi gyümivel.vagy amikor szőlőlevet csináltam,akkor az ujjaim között szétnyomva kifolyattam a levét,mivel nincs gyümölcscentrifugánk.

joli!

nem kellett őket foglalkoztatni,ott voltak a szüleik,csak vmelyik mindíg nyűglődött az 5ből.

rávettem ma magam és elmentem zöldségesbe,bevásároltam,mint állat :) ismét van itthon krumpli,répa,alma,banán és sütőtök!imádom!!és vettem pipimellet is,már csak ki kell porciózni.Doriánt lassan kezdem kiismerni kajailag:elsőre mindíg csak 3-4 kanállal fogad el a főzelékből,majd kb 1 óra múlva meg bepakolja. :roll: lehet,rájön,h a gonosz anyja nem ad mást :) ma is így jártunk a krumpli-cékla-táp eleggyel :D

Kép
berni1

elkűldtem,nehogy elszálljon

réka!
gyönyörű helyen voltatok!látom már le is fogytál,h plussz egy gyerek belefért a kabátodba :lol:

és most kérdések:
több helyen olvastam,h 1 éves korukig a gyerkőcöknek napi 500-800ml tejalapúdolgot kellen meginniuk,jó esetben anyatejet.na már most,mivel Dorkó csak 4x eszik napközben és abból 1x tuti nem kér cicit+a hajnali szopizás,szerintem így nincs még 500ml sem.ma kínáltam neki tápot,de nem kellett neki.na ilyenkor mi van?ti hogy oldjátok meg?mert vizet meg gyümilevet,azt iszik kb 200ml-t,de az nem tej.

és fiús anyukák!
ti húzogatjátok a fütyit?mennyire működik?meddíg kellene lejönnie? :oops: bocsi,de annyira eltérőek a vélemények,érdekelne ez is,h hogyan csináljátok?vagy csináltátok?

Kép
berni1

hú,szerencsére nem lett laptető ez a fütyis story :lol: :lol: :lol:

Kép
berni1

Reka! Nagyon sajnalom, ami tortent! Borzaszto! :( De ugy latszik, hogy egy nagyon ugyes, eletrevalo kis Mated van, ha ilyen jol viseli/ viselte. Le a kalappal elotte! Es persze puszit mi is kuldunk neki, hogy gyorsan meggyogyuljon.

Gabuska! Nori nagyon edi a videon! Azok a hangok, ahogy beszelget! :lol:
Amugy pont ma voltunk a dokinal es lemertek Rebust. 1 honap alatt mindossze 30 dkg hizott. Hmmm... :? Most 6800 es 68 cm. Nem egy nagy baba o sem. :roll:

Berni! En mar annyi mindent osszeolvastam arrol, hogy mennyi tejet kellene meginni egy babanak naponta. Nekem pl. az itteni orvos azt mondta, hogy " csak azert mert a szilard etelt bevezeti az anyuka a baba etrendjebe, attol meg a tap mennyisege maradjon amennyi volt." Ja, neztem mint Jani a moziban, hogy akkor megis, hogy tuszakolok 200 ml fozit es 200 ml gyumit a gyerekbe ennyi tej melle. :shock: De mint ujdonsult anyuka megprobaltam. Volt is hanyas rendesen. (bocs)
Az otthoni vedonenink pedig azt mondta, hogy anyatejes babanal nem feltetlen kell az 500 ml. A tapos baboknal azonban ajanljak a napi 500-at, de ebben is lehet joghurt, sajt a kesobbiekben.
Szerintem a baba maga is el tudja donteni mi kell neki es mennyi.

Joli! Merre voltatok Erdelyben? A nyaron mi is szeretnenk menni. En annyi szep kepet lattam mar onnan.

Kép
atina12

Berni, a párom a következőt mondta a húzogatásra: "húzogatjuk, hadd szokja!" :twisted: No, ez annyiban reális, hogy Maszatnál egy idő után a pisilés is zűrössé kezdett válni, akkor kezdtük alapos krémezés után egy picit óvatosan hátrahúzni. A krémezés meg úgy néz ki, hogy egy gyógyszertári fecsibe (2 ml-es elég) felszívtunk popsikrémet (de bármilyen zsíros krém jó, esetleg a mandulaolaj, amit a gátvédelemnél használnak) és megpróbáltunk beletalálni a lyukacskába. Utána nem sokkal lehet visszahúzni. Lényeg, hogy nyúljon, de ne repedjen meg sehol a bőr, mert akkor lesz csak durva a fitymaszűkület. Addig kell a végén húzni, hogy látszódjon alatta a makk és le lehessen törölni a fitymafaggyút. Ez nekünk kb két hét kezelgetés után sikerült, azóta is kenem és hetente egyszer-kétszer pucolom. Később ezt majd gyakrabban kell, most elég.
Folyt köv...

KépKép KépKép
kindertojas

ja,az nem gond,mi is húzogatjuk fürdetés alatt és működik rendesen,csak azt olvastam,h 1 éves korig nem is kell.(mondjuk evvel nem értek 1et.volt családban durva ellenpélda)csak érdekelt,h kinél h működik,mert Dorkónak még nem lehet teljesen felhúzni,de anno a dokinéni azt mondta csak picit kell felhúzni.csak azt nem tudom,meddíg 6hósig?1 évesig?

Kép
berni1

Berni!
A baratnom gyerekorvos, a ferje gyereksebesz, es neki is 7 honapos a babaja (fiu). Amikor otthon voltunk meselte, hogy nem erti miert terjesztik azt, hogy a kisfiuknak huzogatni kell a futyijet, NEM SZABAD PISZKALNI. Az teljesen normalis, hogy most le van nove, az magatol fog elvalni idovel (marmint a bor). A huzogatassal csak berepesztik, es attol fog valoban beszukulni.
Es anyatejbol nem kell 500 ml-t adni, en azt olvastam, hanem igeny szerint. Dorko annyit eszik! miert akarsz meg tapot is adni neki? Artemisz csak reggel es este szopizik rendesebb mennyiseget, kaja utan nem nagyon, neha delben. De en ezen nem aggodom. Szepen feljodik, most nincs ra panaszom.
Reka! Gyonyoru helyen voltatok! Irigylem most a havat, ha ti utaljatok is :) Olyan szep!!
Nahat! Jazminnak mar foga van!! Nalunk hire hamva sincs!
Joli! jo, hogy ujra itt! MIlyen ugyes Csanad ezzel a haladassal!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Sziasztok!
Berni!
Én is Adri véleményén vagyok,vagyis eddig gyerekorvos és védőnő is ezt mondta.Egyrészt ha kicsit nagyobb lesz,fürdés közben úgyis "játszik" vele, ez már félsiker,ráadásul a mai nézetek szerint 4!!!!!! éves koráig nem kell vele csinálni semmit,mert lehet többet ártasz mint használsz.Mikrorepedések...fájdalom,ha meg gond van úgyis gyorsan megoldják! Gondolom nagyon örülsz,hogy itt is kaptál 2 féle választ! :lol:

Joli!
Már csak a szerda lehet az édesség-mentes nap,mert sütöttem ma Ostoros rétest (ez egy kelt tésztás szupi finom kalács),viszont holnap meg Cookie-t akarok sütni,mert az jól eláll,és pénteken megyünk Alsópáhokra,oda akarok vinni egy kis hazait :lol:

Réka!
Tényleg szupik a képek! A hordozós nagyon tuti!! :) Én nem irigylem a havat,bár mostanság amit írok,az tuti fordítva alakul,mert épp tegnap írtam,hogy nem esik a hó felénk,erre reggel már volt pár centi,mire Márk meg is jegyezte:
-Apa odafestett (teraszra)!
:lol:

Berni!
Én már hallottam olyat ,hogy valakinek csak 2-3 hónapig szopizott a gyereke,tápszert meg abszolút nem akart neki adni,így onnantól kezdve bébiétel,gyümi,zöldség,tejpép és egyebek formájában kapta a táplálékot! Napi 500 ml abban az esetben sincs meg az tuti!!! Szerintem ne aggódj fölöslegesen!

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!
Bocs a bepofátlankodásért, de ha mi már kinőttük, Nektek még jól jöhet. Eladok hosszú ujjú pólókat, pulcsikat, mellényeket, nadrágokat, kocsicipőket, rugikat.....
Egy klikket megér:
http://picasaweb.google.hu/visnyei.andi/Elad#
Mindenkinek BÚÉK!

Kép
an°°di

aggódni?dehogy aggódom,jobban fejlődik,mint bármikor :) (a tejpép is tápszer :wink: rá van írva)

adri!
pont azért kap este még tápot,mert ő ígényli.este már nincs sok tejem,legalábbis neki nem elég,sír,majd bepakolja a tejcsit és HA még éhes kap tápszert.nem gondolom,h 7 hónaposan ez gond lenne.a védőnőnk azt is mondta,h az sem lenne gond,ha 1 éves kora után is inkább tápszert kapna,mint tehéntejet(és nem elhivatott egyik cég felé sem)a lényeg,h akkor kap tápot a gyerek,ha még éhes maradna este+időnként reggel is éhes,kap 30-60ml-t és utána még bepakolja a gyümijét :lol: úgyh nekem aztán nincs okom aggódni :D ma este különben szopizás után még megevett 150ml anyatejet üvegből(ha lett volna,még tovább evett volna),aztán elaludt apán.szóval azért nem erőltetjük a tápot :)

nagyon jó leírást és recepteket találtam a könyvemben(bár lazításra tápszert ír,úgyh le sem írom)legalább ötleteket merítettem a változatosságra.ha van rá igény szóljatok!

Kép
berni1

Sziasztok!

Előkerültem én is, vissza is olvastam, már tegnap elkezdtem, de csak ma értem a végére... :oops: :)

A képek mind nagyon szépek, minden kisbaba gyönyörű, nagyon szívesen nézegetem őket!

Réka!
Én is nagyon sajnálom, ami a kis Mátéval történt, és férjeddel is nagyon együttérzek, gondolom, lelkileg nagyon megviselte! Át tudom érezni, írtam itt is, h. 6 hetesen elestem vele, és egy kicsit ráestem az oldalára, hát, szörnyű volt, de szerencsére nem lett semmi baja! Sok-sok gyógypuszi innen is megy neki!

Csodaszép helyen voltatok! :wink:

Berni!
Ha szopizik, plusz még tápot is kap, szerintem elég a tejci mennyisége, most már hamarosan joghurtot, sajtot, egyéb tejtermékeket is adhatsz neki.

Én szívesen veszek minden kaja ötletet! :wink:

Fütyi-téma: én is úgy tudom, h. nem szabad húzogatni, örülök, h. ez előkerült, mert tapasztalatom nincs!

Pat!
Alsópáhokról is kérünk majd képeket! :)

Neirda!
Nekünk sincs még fogacska! :wink: És ugye Vince napra pontosan egyidős Artemisszel!

Atina!
Angliának melyik részére mentek? Jó készülődést nektek!

Szly!
nálunk sincs hó, egy csöpp se... Én most annyira nem bánom, valahogy idén nem hiányzik!

Joli!
Örülök, h. te is vagy már, fényképeket várok Tőled is!

Gabuska!
Jó kis buli lehetett a képek alapján! :)

Rólunk: Szilveszterkor én is kidőltem fél 11-kor, előtte zűrös éjszakánk volt nekünk is!
Violka hétfőn kezdte az ovit, nem nagyon akart menni, de végül elfogadta! Persze délben elhozom! Nekem meg lerobbant a kocsim, ma visszük szerelőhöz, háát, eddig el voltam kényeztetve, most nem egyszerű az ovijárat!
Vince egyre jobban mászik, belénk kapaszkodva feláll, aztán össze is rogyik nyomban! :) Ülni még nem akar a kis csibész!
Ő ebédre főzeléket, uzsira gyümit kap továbbra is, a többi szopi! És maradt az éjjeli 2 szopi is! :? 7 hósan elkezdem a húsit, meg vacsira is kap majd kevés főzeléket+szopi, így már szerintem elég lesz neki! Szerencsére eddig mindent megevett, amit adtam neki, jó étvágyú, de ez látszik is rajta! :)

Most mennem kell, felébredt!
Üdv: évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

A videónak az az apropója, hogy betettem a pihiszék félfekvő állásába, és abból felült egyedül. Persze fekvésből még nem megy, nem is kell még, hogy üljön, csak olyan aranyos látvány volt, hogy kis törpi és ül.

Atina,
Nóresz 5,9 kg és 63 centi. Ma az oviban egy nagymama aszonta, hány hónapos, 2-3? :lol:

Fütyi témában nem vagyok illetékes, a klubbunkban a fiús anyukák sokat kínlódnak, mert mindenki mást mond. Ahány orvos látja a gyereket, annyifélét. Szóval ez is zűrös téma, nagy a katyvasz. :?

Joli,
szerencsére mindhárom nap lelkesen ment oviba Livi.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok, eltelt rendben egy újabb éjszaka! Manó egy tündér, épp az egeret szereli... :)
Fiús mamák körében a fütykös egy idő után centrális kérdés lesz és lehet itt is nagyokat vitázni :wink: Amiben mindenki egyet értett eddig (különböző ismerős dokik) hogy nem szabad semmit sem erőltetni és nem szabad feltépni. A húzogatásnál meg max addig amíg nem repedhet... itt már viták voltak. Nekünk a pisilés miatt kellett, de szerencsére ez is megoldódott.
jövünk még, kitört a lá....

KépKép KépKép
kindertojas

No, nem cici kellett, csak unta a gépet...
Amúgy megérkezett a hó ide is.

Gabuska, mini nők gyülekezetében mit is várhatnánk? Mátét meg öregítik, mert nagy... az is vicces 8)

Berni, hadd froclizzalak, te nem afféle bio mama volnál? Tápszer?? Tejpép???? Mik nem történnek :wink:
Fogyásilag tényleg nem állok rosszul, de még kéne vagy 15 kilót a versenysúlyomig... de ha még hármat sikerül a következő manóig, már jó vagyok...

Puszi

KépKép KépKép
kindertojas

réka!
kóstolgass nyugodtan :wink: de nem figyeltél:én változatlanul nem adok pépet és tápszert is csak,akkor ha nem elég neki a cici+tejcsi,és még éhes.mert gondolom mostanra,már mindenki kiismerte,h mikor éhes a gyereke és mikor nyűgös.ez eddíg 2x fordult elő,2x40ml csúszott le,amitől úgy gondoltam egyelőre nem megyek még falnak.azért éhesen nem fogom letenni aludni a tápszerellenességem miatt.mindenesetre Dorián alszik 6-fél7ig,szopizik 1 nagyot,majd 9 felé én ébresztem :wink: szóval mi továbbra is jól alszunk és a tápszer így kitart majd 2éves koráig. :lol:
én továbbra sem adok neki fűszeres,sós vagy édes kaját,sőt a miénkből sem kap!és továbbra is adok neki olyanokat,amiket én ki nem állhatok,azért neki alakulhat önálló ízlése.szóval maradtam a régi,"szőrösszívű" anyuka :D

ma felhívtam a pótvédőnénink és válaszokat kaptam a kérdéseimre :) rájöttem,h vérbeli profi anyuka vagyok,mert azokat mondta,amiket én gondoltam :lol: (na jó,a profihoz még fejlődnöm kell)
fütyitémában rékával értek egyet,csak mi nem húzzuk teljesen,az még szerintem ráér(mondjuk nem is menne még,ha már igen,mint Máténak,akkor úgy lenne nálunk is)a családunkban volt egy gyerek,akinek azt mondták,h idővel alakul.hát állandóan a doki tépte fel és 19 évesen akkora a szerszámja,mint egy 6 évesnek az állandó szűkület miatt.nem példálozni akarok vele,csak a fiús anyukák azt mondták,amikor nem húzták,a doki intézte el.azt meg nem szeretném Dorkónak,hiába írta pat
[quote]h írta:a meg gond van úgyis gyorsan megoldják!

Kép
berni1

ja,a srácnak nem én ellenőriztem a méreteit,hanem anyukája mesélte :oops:
évi!
én ezeket találtam:
elválasztáskor:
rízs,burgonya,srépa,alma,körte
6-6 1/2 hós:
zöldbaba,kukorica,karfiol,brokkoli,kelkáp.,paraj,zeller,póréhagyma,karalábé,banán,sárgabarack,őszi,szilva,sdinnye,csirke,hal,sovány vörös hús,kukoricaliszt.
vegyes zöldségtál:115gr srépa,175 burgonya,115 brokkoli,50 káposzta,300ml táp(réka!én vízzel csináltam :wink: )
összefőzni-pépesíteni.fagyasztható
rizottó kaliforniai paprikával:50rízs,300táp,75 piros kal.papr.,75 cukkini,50 zeller.
rízst megpárolni-zöldséggel összefőzni-pépesíteni.fagyasztható
srépás-kukoricás pulykaragu:175 burgonya,175 répa,115 pmell,50kukorica,300táp
megfőzni-pépesíteni.fagyasztható.
Dorián ma ilyesmit kap,csak kukorica nélkül vízzel.kíváncsi leszek,h a fogzásnyűgösség miatt fog-e enni belőle. :lol:

7-9hó:
búza,tészta,kenyér,gabonapelyhek pl.táppal,joghurt,túró,vörös hús,citrusfélék,srépa és brokkkolidarabok,sima mogyoróvaj

na egyelőre nem fárasztalak tovább,de sok lehetőség van benne :lol:

Kép
berni1

Sziasztok!

Szly, gratula Jázmin fogacskáihoz! Elég könnyen kibújtak, nem? Mi már több mint egy hónapja várjuk, hogy kibújjon, de még mindig sehol.
Réka, köszi a képeket, ügyes a manó, mint a mamája! Látom még mindig kenguruban cipeled…meddig bírod még!? :o
Berni, jól csinálod a hozzátáplálást! Apa szerint sincs olyan, hogy valaki nem szeret valamit, csak nem szokta meg az ízét. Nálunk még kijön a napi 800 ml tej, mert 6-7-szer szopizik Csanád, ha csak kicsit is. Látom szakértővé nőtted ki magad a gyerekkaja témában :D Én nem babrálom a fütyijét.
Adri, látom van olyan gyermekorvos, aki velem ért egyet A nagyfiúknál is magától rendben ment minden.
Ancsa, Csíkszereda volt a támaszpont, ott van lakásunk, onnan Udvarhely környékére jártunk még rokonokhoz. A tavaly még kimentünk a Madarasi Hargitára sízni, az idén vártuk, hogy Csanád nőjjön. Elég nagy Rebus, ne panaszkodj! :)
Pat, nem baj, ha nem lesz édességmentes nap, fő az egészség és a vidámság. Odafestett??? :o
Évi, te akkor megelőztél, én még mindig nem tudtam visszaolvasni…fényképeket sem sikerült feltöltsem még, de ami késik nem múlik. Sajnálom a kocsid! :(
Gabuska, lehet, ha az a néni nem tette fel a szemüvegét! :lol:

Csanád az éjjel betaknyosodott :( A múltkor bírta a -15-18 fokot, itt a tegnap csak kicsit volt kint és már megvan a baj. A tegnap este megvolt az első igazi mászása. Végre halad előre is :) A reggel olyan aranyos volt, szopizott és visszafektettem, még akartunk aludni. Ő is lebújt hasra, letette a fejét és csendben volt. De ha valamelyikünk megmozdult egy kicsit, akkor felemelt a fejét és kérdő hangsúllyal mondta: khö? khö? :) Aztán, hogy nem mozdultunk, feküdt vissza. El is aludt, 10 után kelt fel csak.

KépKép
Kép
el..né

joli!
gratula Csanádnak a mászáshoz :lol: Dorkó még mindíg rugózgat :lol: édes lehetett reggel,már annyira okosak,tudják,mikor mit kell csinálni,h nevessünk :) az a baj,h én sosem tudom megállni.
az új "produkciója",h este mikor mi is felmegyünk aludni és bemegyek hozzá(ő már rég alszik),elkezd mocorogni,ahogy lekapcsolom a lámpát...stb.megkeresi a kezével a cumiját,felkönyököl és beforgatja a szájába,majd lezuhan és alszik tovább.persze ezt az egészet alva-gondolom félálomban-csukott szemmel teszi.mi meg állunk az ágy fölött és olvadozunk,h de éééééédes :lol: :lol: annyira gyorsan fejlődnek,nőnek.
mostanában,h egész nap nyűgös a foga miatt és vele kell lennem a szőnyegen,meg ölben van,elnézegettem a kis arcát,belenéztem a szemébe és arra gondoltam,h egyszer nagy ló lesz,kamasz és majd tépjük a hajunkat a dolgaitól,de azt néztem,h annyira ártatlan még a tekintete,annyira imád minket,h szinte elképzelhetetlen :D ti nem vagytok úgy vele,h a karotokba fogjátok és meghatódtok,csak úgy vmitől,amit csinál?Dorián mostanában annyira anyás lett,h nincs rá szó :) és én egyszerűen nem tudok elmenni felette,ettől hatódom meg a legjobban :oops: ha csak meglát,már kéredzkedik,ugrik át az ölembe még az apjától is :lol: és ha vmi baja van,sír,visit,ha az ölembe veszem a vállamra hajtja afejét,elkezdi ezerrel rágni a cumiját és hüppög.besz@rás :lol: :lol:

na elkalandoztam... 8) szóval joli!akkor szerencséd volt a fiúkkal szerszámilag,bár lehet,h az ismerőseim jártak szerencsétlenül.a sszopizás miatt meg nem is tudom,h irígyellek-e,mert én imádom őt szoptatni(soxor hiányzik is az a hosszú összebújás,ami volt)és ő már csak 4x szopizik,de néha meg annyira jó,h kicsit függetlenebb vagyok és nem köt az idő,hely :) remélem azért érthető volt :oops:

Kép
berni1

A ma esti termés: Eleinte csak rötyögött, aztán megcsinálta a frizurámat.

Kép Kép Kép

És ami még új a mai napon: rendeltetésszerűen használtuk a hűthető rágókát:

Kép

KépKép KépKép
kindertojas

Berni!
Lehet én tudom rosszul,de szerintem a cerka méret nem attól függ,hogy csecsemőkorban "húzogatjuk-e"? :lol: :lol:
Ami az "elkalandozásod" illeti,teljesen egyetértek!! Én is néha csak állok és meghatódva nézem,puszilgatom,szeretgetem...mert mint azt már a nagyon látom olyan gyorsan nőnek!!! És én is imádom szoptatni (mondjuk éjjel annyira nem :lol: ) bár amikor éjjel is felkel,már az ajtó felé van fordulva,és fülig ér a szája mikor meglát!!!Megáll az ész!

Joli!
Rosszul számoltam,mert holnap sütök csak,mert pénteken utazok,így ma beuktattam egy édességmentes napot! Persze szentté ne avassatok,mert csak szilárd formában nem fogyasztottam,üccsi az csúszott!!
Ja délután kaptunk egy sms-t egy vendégtől aki nem rég ment el tőlünk,és ők (is) Csíkszeredán laknak.Azt írták,hogy bármikor szívesen látnának,ezt egyszer jól ki is használjuk majd,mert én még sosem voltam arra,csak a férjem gyerekkorában,és áradozik,hogy nagyon gyönyörű! Ugye majd adsz tippeket ha ott tartunk? :lol:

KépKép
Kép
patricia83

...ma krumpli-alma duót adtam a csajnak,de nem kellett neki! :evil: Bár tény hogy picit sűrű lett,meg szerintem nem volt jó a 2 cucc aránya,több alma kellett volna bele!Na de majd holnap!
Ja,olvastam valahol (nagyon remélem,hogy nem itt,mert az ciki lenne,ha valaki tippjét írnám le újra :oops: ) szóval azt olvastam,hogy a sárgarépát alufóliába csomagolva sütőben 20-25 perc alatt puhára tudjuk sütni,utánna pépesítjük,és így nem (vagy csak alig) veszít vitamin tartalmából. Már csak az a kérdés,hogy hány fokon süssük? :shock:
Réka!
jó a fodrászod,nem "szadizik" egy picit? :lol:
Berni,
Mira is be tudja tenni a cumit,de mindig fordítva teszi és akkor mindig így néz! :shock:

Évi!
jó.h jöttél megint...és Mirának sincs még foga,annak ellenére,hogy 3 hónaposan is már látszott a 2 pici fehér folt alul!!

KépKép
Kép
patricia83

Réka!
A 2. képen (meg az avataron)ahol nincs rajtad szemüveg,kinézel vagy 15 évesnek!! Ez bók!!!!!!!!!!!!!!!! :D

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Tegnap csináltam egy hülyeséget. Ugye, most hogy nincs autóm, gyalogosan közlekedünk, Vincét babakocsival vittem, el is aludt benne, mikor mentünk az oviba. Csak hát a csoportja Violkának az emeleten van, én meg, h. ne ébredjen fel, felciheltem babakocsistul az emeletre. Hát, a gátsebemnek se kellett több, tegnap óta vérezget, és tegnap annyira fájt, mint szülés utáni nap! Jó hülye vagyok, mi? Ma már jobb a helyzet, de még fájogat, plusz kicsit vérezget... :(
Na ennyit rólam, remélem nem lesz laptető! :?

Tegnap óta Vince is szabályosan mászik, ráérzett az ízére! :)

Réka!
Tényleg jó a fodrászod, nagyon édes Máté, nagy kópé kinézete van! És tényleg tininek nézel ki azon a képen! :shock: :)

Berni!
Köszi a recepteket, jól hangzanak! Ma céklás krumplit kap Vince, remélem eltaláltam az arányokat, és megeszi, tegnap a paradicsomos krumpli nem kellett neki! :roll:

Lassan indulok az oviba, de babakocsi-felcipelés ma nem lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Réka! Máté tündér, nagyon cuki! Te meg nagyon sokat fogytál, legalábbis így arcra nagyon feltűnő.

Berni! Én nis mindig meghatódom. De főleg Rolival kapcsolatban. Annyira birom, hogy már egy kész kis mini emberke. Imádom őket. Fütyi: én egész pici korától húzogattam amennyire engedte. Nem feszegettem, csak kimostam. Még most sem lehet teljesen hátrahúzni neki. Volt egy időszak, amikor nem is engedte, hogy hozzányúljak. Na akkor szépen szűkült vissza. De most már ő csinálja magának és így tuti nem okoz fájdalmat+nem reped. Azért kicsit aggódok, hgoy mikor lesz jó, nem szeretném, hogy orvosnak kelljen feltépni, mert nem tudom hogy fogom rávenni megint, hogy huzigálja.

Én mostanában a hitelünket intéztem, mert fizetjük 4 éve és most 400 ezerrel többel tartozunk, mint mikor felvettük. Törlesztőnk meg dupla annyi lett. Szóval váltani fogunk hamarosan és ezt intézgettem.

Képek:

Jázmin fogacskái:

Kép Kép

Évi! Gratulálok a mászáshoz! Nagyon ügyi! Már nekünk sem sok kell szerintem.

Kép
szly27

Sziasztok!

Micsoda hírek vannak! Fogak, mászás?! Gratula Jázminnak és Csanádnak! Atyagatya, most születtek. :shock:

Én is mindig hitetlenkedve (jó értelemben) nézem a gyerekeket. Livit azért szoktam percekig bámulni, hogy húúú, valamikor ő is volt kisbaba, és most meg egy kis hölgy, végigpörög a szemem előtt, miket csinált pici korában, a kicsit meg Bernihez hasonlóan, és hozzáképzelve, hogy mekkora gazember lesz, ha 3 éves lesz. :lol: :lol: :lol: Liviből kiindulva Nóresz kábé Livi a nyégyzeten. Ember legyek a talpamon. :lol:

Réka,
én azt hittem, valami rokon kislánnyal van a képen Máté! :shock: De megmondhatod nyugodtan, ha bébiszittered van. :lol:

Pat,
egyik gyerekem sem szereti/szerette az almás krumplit. L megette néha, ha hús is volt benne, de csak úgy szimplán nem.

Megyek, mert N nyikorog, meg kell olajozni kicsit. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

sziasztok!
a tegapi csirke-krumpli-srépa nagy sikert aratott,csak a mai sütőtök alma-szőlőlével higítva tudta überelni :lol: majd teszek fel kajaképeket.

pat!
azt még nem hallottam,h a szerszámméret nem fűgg a szűkülettől,de azt már igen,h nem a méret számít :lol: vagy,h pici,de játékos :lol: az ismerős családnak az orvos mondta,h a folyamatos szűkülés miatt nem tudott nőni a fütyije.és milyen csodálatos az emberi test,alkalmazkodott a helyzethez.

szly!
és ha elmondanád neki,h ha nem csinálja,akkor dokihoz kell menni?a bnőm ezt mondta a fiának és bevált neki.

na most hirtelen ennyi,majd még jövök csak megyünk aludni :D
(épp most tojja tele a pelust az ölewmben :D annyira imádom ahogy erőlködik és nyög.kilóg a nyelve közben és rákvörös lesz a feje. :lol: nem lehet kellemes,bár 3 nyomás után dumál tovább :lol: )

Kép
berni1

Sziasztok!

Most rohanok, de ezt meg akartam nektek mutatni. :D
A szivbajt hozta ram, mikor meglattam mit csinal.
Kép hol a taviranyito??

Kép
atina12

Lányok! Csak ámulok és bámulok! Rebus, Csanád, Vince!!! Miket tudnak már!!! Ártemisz engem ma lepett meg azzal, hogy elkezdett forogva haladni. Nekünk még ez a nagy szám :) De én azt hittem eldobok mindent örömömben (éppen fürdőszobát takaritottam, ő meg előtte az előszobában a szőnyegen "hempergett"), és egyszercsak elkezdett gurulni!!! Amikor eddig úgy tünt, hogy alig tud hátról hasra fordulni, és akkor most csak úgy könnyedén ide-oda!!!

Én is csatlakozom minden előttem szólóhoz, annyit beszélünk róla az apjával is, hogy milyen lesz majd ha megnő, és majd el akar menni bulizni, és melyikünk nem fogja engedni :) :) :) És imádom kihasználni amikor büfiztetés van, és jóllakottan ölelgethetem, puszilgathatom, vagy amikor felébred és még olyan kis álmos.....Vagy lefektetés előtt amikor a vállamra hajtja a fejét...

Berni! Én mint lányos anyuka lehet, hogy nem kéne, hogy beleszóljak, de az biztos, hogy nem igaz, hogy ha nem huzogatják, akkor pici marad a fütyije!! Azt el tudom képzelni, hogy az állandó berepedésektől összehegesedett és az már valóban meg tudta akadályozni a növekedést, de szerintem az is előbb fájna, feszitene. Na mindegy, azért én mégis azt tanácsolom, hogyha mindenképpen huzogatni akarjátok, akkor is csak nagyon nagyon finoman, mert a berepedés SOKKAL nagyobb kárt okoz.

Évi! Azért eléggé megerőltethetted magad, ha szétvált a seb!!!!!Gyógyulást!!

Joli! Nagyon édes ez a reggeli sztori Csanádról! Ártemisz nem ilyen együttműködő reggel... :) Ha őfelsége fent van és játszani akar, akkor a szülők se henyéljenek tovább!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?