Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nna, elvittem Apát zülleni meg még érte is megyek majd. Rendes oldalborda vagyok? Kép De annyira megérdemli a Drága, ma pl. a Kismama újságommal vonult el a budira. Kép És minden programajánlatra azt válaszolja, hogy: "OK, de csak ha nem szülünk". Édes, nem? Kép

És eszembe jutott, mit akartam kérdezni: szerintetek is gáz, hogy így a 37.hetet taposva lazán autókázom???? Mert tök sokan le vannak döbbenve, hogy még vezetek. Dehát buszozzak inkább Fehérváron, ahol min. félóránként járnak a buszok csúcsidőben? Szóval Lili, szerintem a közeli Tescoba nyugodtan elmehetsz.

Kikocs! Nagyon tetszett a giccsnézős sztorid. Kép Nálunk egy környékbeli faluban a kapuoszlopkra kihelyezett gipsz-szobrok ilyen viccesek, szinte minden háznál vannak kisebb-nagyobb oroszlánok, de az igazán menőknél sasok is. Kép
Ja, és Brútuszkutya naggggyon édi! Kép

Vizsgálat: engem a 33. hétig minden alkalommal megvizsgált a doki (igaz, én gombákkal is küzdöttem Kép), azóta csak NST és UH, és ahogy írtam, jövő héten majd "benéz", hogy mennyire tartjuk a dec. 23-at. Én örültem azért, hoyg ilyen alapos.

Rékacs! Őszinte részvét a szalmasághoz. Kép Mikor jön vissza a férjed?

Ma voltam bent a munkahelyemen és tökjót dumcsiztam a csajokkal (van egy 6 fős baráti társaságunk). Egyből klikkesedtünk a másik két kismamival. Kép És olyan jó, hogy mindenki körülrajong. Kép De a legviccesebb, hogy kb. 50-50% a szavazati arány azzal kapcsolatban, hogy leszállt-e a hasam.

Hulcsi! Üdv a "szülniakarok" klubban, bár Te azért jóval előrébb jársz. Kép Bízzunk a hidegfrontban!

Smille! Neked meg szorítok, hogy akkor jöjjön a Babád, amikor itthon van a dokid!

Na pussz, keresek valami értelmeset a TV-ben. (És a Cserebogarasból én is láttam kettőt, télleg jó.)

Jó hétvégét,
Katinka
36+5
katinka

Jelentem megnéztem a filmet. A dackorszak volt a téma. Nem semmi megpróbáltatásban lesz részünk. Kép

Bagzer!
Az Indira fedőnevűt vettem, mert ez 100% pamutból van. Az összes bébiknek gyártott takarójuk polyészter vagy szőrös, amiről én azt olvastam, hogy nem szerencsés, mert legalább 2 évig azt fogja rágni, nyalni, te meg izgulhatsz, hogy miket nyel le. Szóval ez is tök nagy 150X250cm. Még nem tudom, hogy felszabdalom (akkor több piros takarója is lesz) vagy csak hajtogatom. Elég vékony, ezért négyrét hajtva is jól működik. Vastag takarónak én gyapjú paplant vettem a Novetex-nél, az Üllői úton.

Lili(36+6)aki most elmegy a Tesco-ba

KépKép
savitri

Bagzer,
Sajna fogalmam sincs, hogy az Imrében van-e spec szoba, de hétfőn megyek, majd megérdeklődöm.

Biztos én vagyok a lökött, de nekem nem megy a fejembe ez az immunrendszeres dolog. Hogyhogy csak azokat bírja a bébi akikkel én együtt élek?! Ez kialakul a terhesség alatt? Mert ha logikusan gondolkozom, csak ez lehet a magyarázat, de akkor ha ez így van, kész életveszély lenne az a kórházban töltött négy nap, mikor csupa idegen ember össze-vissza fogdossa (gondolok itt a kórházi személyzetre) jó, hogy vannak speciális higiéniai előírások, de munkán kívül ők is egy halom emberrel érintkeznek és hát annyira mégse fertőtlenítik le magukat, mint azokban a vírusos filmekben, szóval plussz veszélyforrás a bébiknek. Ráadásul ha ugye Apuci nem él velünk, akkor elvileg egy hónapa őt is ki kéne tiltani?!
Nemértemnemértem, valaki, magyarázza már meg a kis butus fejemnek, hogy akkor hogy is van ez???!!!!

Aura (aki végképp totál hülyének érzi magát Kép )
aura

Rékacs
Pont ettől félek én is, mármint, hogy szépen titokban kinyílik a méhszáj. Ezért folyton kikunyizom a vizsgálatotKép Engem megnyugtatKép

Lili
Mi jövő szombaton megyünk fel Pestre vásárolni és direkt szétnézegettem a baboltos honlapokon és nagyon soknál decemberben már ünnepi nyitvatartás van és szombatonként is tovább vannak nyitva, kb. 3-igKép

Na nem kotyogok már állandóan beleKép Húzok vissza a saját tavaszi topikombaKép(holott mi is téli babásak vagyunk, mert február közepére vagyunk kiírvaKép), csak ott olyan pangás van.

Babus

Kép
babus2005

Aura, tök jó lenne ha megkérdeznéd!! kösziiii! a baba-kórházasdira én sem tudom a pontos választ. de pl az otthonszülésnél tudom hogy az otthoni bacik ellen védett picur, míg a kórházbanlévők ellen nem! szóval még azt tudom, hogy pl a kórházak annyita túl vannak fertőtlenítve, hogy egy csomó más dolog kialakult ott, a sterilitásban, amiket viszont legyilkolni nem nagyon lehet, nincs rá szer...... de javííícsatok, ha hülyeség, ha másképp tudjátok, de én így!!

ja, aki nem új babakocsit fog használni, az hogy tisztítja ki??? mert a miénket használtan vettem, és tök tiszta, de azért mégis... áttörölgetném, de mivel???????? segítsetek....

b, aki végre telezabálta magát (marci javaslatára bűnös-mód rendeltem zöldborsófőzit, bélszínrolóval, meg mákosgubát, már a végefelé tartok, és félő hogy éhes maradok...pedig jó nagy adag!!)

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Csak most tudtam jönni hozzátok, mert barátnőztem és mikor hazaértem, addigra apa foglalta el a gépet és csak mostanra adta át a helyet,mert már hisztérikus rohamom volt, hogy én is akarok már írni,mert egy csomó mindenről lemaradok és nem tudok majd ennyit visszaolvasni.

A tegnapi ctg-m is úgy sikerült, hogy egy hajszálon függőt, hogy bentfogjanak. Ugyanis a babcikám kiütötte a gépetKép Vagyis a 150-160 helyett, 210-en vert a kicsi szíve. Jól megijedtünk a szülésznővel, hogy most mi lehet, izgatott a kicsike vagy valami nagyobb gond van. Rendes volt, mert több időre hagyta rajtam a gépet és így több érték volt a papíron. Szerencsére csak izgatott volt ducikám, mert megnyugodott a végén és beállt a rendes kerékvágásba. Képzeljétek, még a mérőt is lerugta, úgy tombolt. Ja, és visszafordult, nem faros. Azért a végső döntés megint a vérnyomás volt, szerencsére nem volt magas, így mehettem haza. Annyian szültek!!!! Teltház volt a kórházban.
Aztán voltunk fogorvosnál is és az is kimerített egy kicsit.

Dia
Köszi a bogyó infót! Még annyit akartam, hogy a teából mennyit ittál a bogyó mellé?

Rékacs
Örülök, hogy neked minden rendben volt a ctg-n. Te is a szülőszoba mellett voltál? Beírattam én magamat a Sztefkánál. Előre mondta, hogy ügye a Rékával egy szobábaKép Hogy-hogy jan.9-et írattál be, nem 7-et?
Ja, és szerintem sem kellenne még nyíladoznod mint egy kisvirágKép Ráérünk, nem?Kép Azért csak újévet, újbabával kezdjünk máKép

Kikocs, Nomémi, Katy!
Nagyon TÜNDÉRI, ARANY, CUKIPOFÁK vagytok, hogy tényleg így izgultatok értem, hogy bentfognak. Olyan jó volt,hogy gondoltatok rám is. Pusz-pusz-pusz!

Esztyx!
Jobbulást kívánok! Remélem hamar kilábalsz belőle! Lehet, hogy ez a szülés előjeleKép

Kikocska
Brútusz kutyi nagyon édi! Nálunk is kiváncsi leszek, hogy mi lesz ha hazajövünk babcikával, mert nekünk is van egy kis mi úgy nevezzük, hogy "szőrős gyerek" kutyánkKép

Megyek fekvőbe, mert hosszúra sikerült ez a nap és mindehol csak lógattam a lábam és most olyan vagyok mint egy mammut.

Jó éjt!
Puszi mindenkinek
Márti (35+1)
hajdum

Bagz!

Köszi, ezek szerint jól sejtettem, hogy a kórház az kész horrortanya Kép ha azt kibírja, akkor mindent túlél Kép
Dejó neked mákosguba, nyammnyammnyamm!!!
Szerintem a bébikocsi vázát lemoshatod enyhe domestosos vízzel, aztán jó alaposan sima vízzel is, a huzatok meg általában levehetőek, hát azt dobd be a mosógépbe, aztán jól gőzöld át a vasalóval. ez saját kútfejem szüleménye, úgyhogy azért kérdezz mást is, hátha mégse így kell.

Baci témában még várom a hozzászólásokat!!!
(Hogy legyen miből válogatnomKép )

Aura
28+2! (már vagy öt teljes perce Kép )
aura

Megjöttem. És nem volt semmi veszélyes a dologban, csak a pénztárcámra nézve.

Aura!
A baba az anyjából nyeri immunitását, főleg az anyatej révén. Ezért kb azokra a bacikkal tud elbánni jól, amelyekkel az anyja is. Azért mondják az egy háztartást mert az már egy kis mikroklíma, mindenki hozzászokott mindenkihez, nagyjából azonos baktérium tenyészetekkel bírnak. A kórház csak annyira veszélyes a babára, mint rád. Azért kész horrortanya az biztos.

Babus!
A február közepével simán közénk tartozol. Maradj!!!

Bagzer!
Aura tanácsáról jutott eszembe: ha van gőzölős vasalód akkor a nem levehető textil részeket átgőzölheted (fújod rá a forró gőzt).

Lili(37)a tesco-ban betöltöttemKép

KépKép
savitri

Babus!
melyik boltokra gondolsz pontosan? Én csak olyat találtam ami 13-kor bezár. Talán a Brumi Maci nyitva van 15-ig.

Megyek varrni, mert látom mindenki szunyál.

lili(37)

KépKép
savitri

én még itt rosszalkodtam...... megnéztem netről egy szülőszobát-azokután hogy a múltkori szörnyűség után marcim megtiltotta.....

most viszont megyek alukálni, mert nem bíírom tovább az ébrenlétet-nem mintha kéne..

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Na sziasztok. Asszem megint jövök utolsónak. Képzeljétek mi volt tegnap! Este azt éreztem mikor ledőltem az ágyra, hogy mintha valami szúrna. Gondoltam biztos morzs, szép kis háziasszon lám lám, jól lesöpörgettem az ágyat, aztán visszafeküdtem de még mindig szúrt. A harmadik próba után a felsőm alól is próbáltam "takarítani, de ott se volt semmi. Az is eszembe jutott, biztos nyúlik a bőröm, na tessék, hurráhurrá. De aztán jobban megnéztem és volt ott egy pötty. Megpróbáltam lekaparászni, de szerencsére nem sikerült, mert aztán kiderült, hogy KULLANCS. Honnan a fészkes fenéből került oda, azt el nem tudom képzelni. Erdő közelében se voltam. NNNa mondanom se kell, jól bepánikoltam. Egyrészt mi az, hogy szúr? Az nem szokott szúrni, tudtommal. Másrészt miért pont most, babónak nehogy baja legyen. Aztán kiszedtem, jól megdöglesztettük, de én itt pánikoltam egész este. Ki is néztem, miféle homeopátiás szerek vannak kullancscsípés utólagos kezelésére. Ma el is mentünk egy homeos patikába, persze hogy nem volt egyik sem. Azt mondták, a Gazdagréti főgyógyszertárba van. De már nem értünk volna ki, holnap meg utazunk el (igaz, csak egy napra). Szóval marad a reménykedés. Azért elmúlt már a para, de azért jót bőgtem este.

Kikocska! Akartam kérdezni már tegnap is!!
"Orbis, attól nem "sértődsz meg", mikor vadul dolgozol valamin, kétszer is, aztán másnak tulajdonítják a munkádat?"
Ezt valahogy nem tudtam hova tenni. Sokat törtem a fejem, de nem ment.Kép Pedig úgy szeretnék megsértődni rajta Kép
A csokis infót kösziiii, Apa csokifüggő, majd szerzek neki mikulásra Kép
És még azt akartam tőled kérdezni, mint bennfentestől, hogy mekkora a legkisebb készen kapható gyapjú takaró? Nekünk egész kicsi kéne, mert a kiságyunk is pici, meg a fele helyet elfoglalja ez a nagy vastag rácsvédő Kép
Brútuszkutyát én láttam már élőben, úgy is aranyos, meg így fotón is.

Meg Bagzer cicája is cuki! Mi is szerettünk volna, karácsonyra majdnem azt kapott tőlem Áron, de pont nem volt akkortájt 2 hónap körüli cicó, aztán feladtuk, meg most babó miatt jobb is. Ha már megszokta volna itt, az más lenne, de úgy, hogy mindketten "új lakók" nem akartuk.

Na mit is akartam még? Ja, voltunk ma a Lurdyban, és megnéztük a nagy földszinti könyvesboltot (miisanevemiisaneve??) és több teremnyi gyerekkönyv volt. Vagy 8 féle fürdős, meg volt textil, meg két polcnyi leporelló. Szóval érdemes megnézni (bár kicsit korai még Kép)

Mindenkinek jobbulást, aki gyengélkedik! Én ma megettem vagy 10 mandarint meg két narancsot a szokásos multivitamin-italomon kívül. Biztos ami biztos.

Rékacs! Én nehezen bírok minden pillanatot a férjem nélkül, ha nem is alszik itthon, azt végképp. Szóval nem irigyellek. De olyan szupi, mikor hazajönnek nem?

Képzeljétek, egy barátnőm azt mondta, neki nem szimpi ez a babanetezés meg pocaktalizás, mert szerinte elveszti a terhesség a meghittségét meg bensőséges mivoltát, és ő nem akarna "idegen emberekkel" arról társalogni, hogy hány centi a hasa, meg hány gramm a baba. Annyira meglepődtem, nekem soha eszembe sem jutott ilyesmi. Aztán mondtam, szerintem nem veszti el, és mindenki csak arról beszél, ami számára "nyilvános" téma, és hogy milyen megnyugtató sokszor meg tanulságos, és hogy mással úgyse nagyon tudunk már bulizni, legalább együtt. Szóval fura, egész meglepődtem, hogy erről így is lehet vélekedni. Dehát mindenkinek szíve joga, végülis nem kötelező.

És ha már itt tartunk, két centit nőtt a pocim!! Már kb 99 centi!! MINDJÁRT ELÉRI A MÉTERT!!

Na befejezem az esti mesét, akire nem reagáltam azt vagy megtette már más, vagy elfelejtettem. Úgy olvastalak végig titeket, hogy végig másfél óra alatt, közben mindenfélét csináltam, és mikor azt hittem hogy vééégre vége, akkor frissítettem és úúújab százmillió hozzászólás. Szóval mindenhez hozzászólni képtelenség!!!

A finiseseknek drukk!! Értesíteni ám minket!! Mostmár közös e-mail címünk is van, amit meg lehet adni valakinek, aki ott értesít minket.
Ja, mellesleg nagy unalmamban tegnap előtt (utólagos engedelmetekkel) beírtam a címlistába az e-mail címeket, amik abba a szétküldött levélben voltak. Ha valaki akarja, hozzáírhat vagy kitörölhet vagy javíthat.

Megyek aludni már épp ideje, pusssz:
Orbis (31+4)
orbis

Én még mindig ébren. Férjem hazajött és tényleg részeg. Hál istennek hazahozták. Kicsit féltem mi lesz ha nem kísérik haza. Bár a részegekre valami angyal vigyáz, azért szerintem elég sérülékenyek. A lényeg, hogy itthon van épségben és valószínű megússza holnap egy komolyabb fejfájással. Persze lavórral feküdt le aludni a nappaliban, és csak annyit tudott kinyögni, hogy bocsánat, bocsánat, bocsánat,(a kis drága) de azóta se kép se hang, úgyhogy szerintem gyógyító álomba szenderült. Azért örülök, hogy ilyen állapotban nem mellettem alszik.

Szerintem a terhesség nem tudja elveszteni bensőséges mivoltát. Orbis, a barátnőd volt már terhes? Átélte már milyen társadalmi kirekesztettséggel jár az ilyesmi. És nem is rövid ideig. Szerintem nincs olyan kismama aki ne érezné magát csomószor egyedül, még így babanettel is. Különben sem vagyunk idegenek. Bár szerintem ez egy nagyon szerencsés topik. A többi ahova néha benézek nem ilyen baráti. Ott én se osztok meg túl sok mindent a többiekkel, de nem is nagyon érdekli őket.

Lili(37)

KépKép
savitri

Látom hiába reménykedtem, hogy esetleg más is ébren van.KépPedig ez most már a pisilős szezon.
Megyek megpróbálok én is aludni, bár úgy tűnik a délutáni beájulás most üt vissza. Azért ásítozok már.

KépKép
savitri

Hahócsek!

Orbis!-
Nekem tegnap a párom lett antibabanetes, mert elárultam, hogy megírtam, hogy milyen hülye, hogy lement vizsgázni, és ezt más is így gondolja, és erre totál megsértődött, hogy ehhez senkinek semmi köze, főleg nem ott, és egyáltalán és szóval ellenséges lett az én jó kis babanetemmel..KépKéppedig igazán nem akartam, hogy azt érezze, hogy kiadom, de valakivel meg kellett beszélnem,és az én barátnőim mind igen fiatalok és távol vannak az anyaság-házastársi kapcsolattól, és foggalmam sincs néha, hogy mi hogy mint, mármint persze megoldom én ...csak olyan jólesett, ha láttam más is van ezzel vagy azzal így, vagy hogy ne parázzak, vagy ilyesmi...
szóval most nagyon bedühödött, hogy ő ezt nem szereti..Képpedig tényleg nem őt akartam bántani, csak én éreztem magam egyedül..
ja, meg hogy tegnap rámjöttek mindenféle parákKépKép, hogy hogy lesz az életünk, meg hogy legalább neki kellett volna végezni, és úgy kellett volna a babó, persze ez nem azt jelenti hogy így nem örülök, csak hogy akkor jobban tudott/Na ránk koncentrálni, mert van egy őrült munkája+a tanulás+mi-ez biztos így sok, és akkor kiakadt, hogy ezt biztos innen szedtem meg ilyenek, közben meg mondtam hogy teljesen természetes parák jöttek rám, így néhány nappal a szülés előtt, hogy úúúristenúúúristen anya leszek, és még mellette magamat is meg kell találni, és a páromtól meg törődést várnék...szóval hogy ezek valahol természetes félelmek, ezeket nem lehet elnyomni!De tudom, hogy minden rendben lesz, ti is mondtátokKép!

Egyébként meg hivatalosan kijelentem hogy az én párom a legaranyosabbkedvesebbédesebb a világon!!Kép

No, puszka, megyek ctg-re!

Eszti-aki egy fokkal jobban van,
és nagyon szereti a férjecskéjét..Kép
és igazán kezd izgulni a szülsétől!Kép

Ja és parázok, hogy hogy fog fájni,
ez vicces ,de én igazán ebbe nem gondoltam
bele a kilenc hónap alatt, ezt a részt valahogy
átugrottam, volt az, hogy terhesség meg volt, hogy baba kint rajtam fekszik magzatmázosan...
és most akkor kezdek ráeszmélni, hogy húhőúúú
lesz itt aztán fájdalom!KépWááá!
Millió puszi
esztyx

Orbis, arra gondoltam, de ezek szerint neked nem tűnt fel, hogy tettél fel képeket ugye a közös albumba, és mindenki fölé föléírtad, hogy ki kicsoda. És egyszer írtad, hogy el is tűnt, és újra megcsináltad. És ezt Dia Savitrinek tulajdonította Kép A legkisebb gyapjú takaró meg ha minden igaz, 90x70-es. Legalábbis apukám most telefonált este, hogy talált egy ekkorát, kell-e Kép De most én úgy döntöttem, hogy maradok a sima pléd-hálózsák kombinációnál, és a plédet behúzom. Szerintem már nem lesznek akkora hidegek, mire a mi manónk megérkezik, és túl vastagnak és túl könnyűnek tartom a gyapjút így hirtelen, hogy rátegyem egy olyan kis törékeny semmire... jövő télen meg már biztos jó lesz... Persze naponta változik a véleményem még Kép

Bagzer, van valami gyógyszertári fertőtlenítő, amit ajánlott a védőnéni, most hirtelen nem jut eszembe a neve, és az sem, hogy hova írtam fel, de ha megtalálom beírom, és a gyógyszertárban biztos tudnak segíteni. a gőzölés nekem is tetszik különben. És én is használt kocsit kapok, szóval nekem iks kell pucolni... Kép

Savitri, Akkor ketten ápolunk fejfájóst... Igaz én férjecském csak úgy fejfájós, pia nélkül, de így se jó... Kép De legalább ma már eszik is. Betolt 3 bundáskenyeret Kép És bevállalta a világjárást, úgyhogy később folytatom.

Kik.
30+2

kikocska

Sziasztok!
Most jöttem CTG-ről.Minden rendben,bár picur végig aludt.Vizsgálat nem volt,mert Brúnó nem volt bent.Pedig biztos tágultam megint mert tegnap 9-10 perces fájásaim voltak és reggel olyan zselés izé volt a wc papíron.Talán dugó?Na,puszika mindenkinek!Jó hétvégét!!Dia

UI:Márti!Kép
2ek teát leforrázok fél liter vízzel és ennyit iszok naponta belőle.Pusz.

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

A szokásos módszeremmel olvastam végig tengernyi hozzászólásaitokat, és betelt egy komplett lap a jegyzeteimmel. Igyekszem azért rövidre fogni:

Aura, mozi-megijedés: biztos ő is érezte,de egyszer-egyszer belefér,nem lesz ettől baja! Te meg ugyis olyan jol kommunikálsz vele, csak meg kell nyugtatnod. Kép

Bagzer! Nem tetszik hogy bementél egy füstös helyre és még álltál is jó sokat.Irgum-burgum!
más: A gyereket szerintem jó ha csak üvegfalon lehet megnézni, pontosan a bacik miatt.

Bagz, Aura: a Szent Imrében van az Ikea szoba. Nézzetek át esetleg abba a topikba infokért.

Bagz, egyik nap ugyanezt ettem, z.borso fözelék, rolo, és mákosguba!! Kép

Lldicsi - tetszett amit az ikeás vásárlásról írtál, nálunk tökéletesen ugyanigy zajlik a dolog. Kép

Katinka - na ugyanez van velem is! Ha reggel hirtelen felkelek, és pörgök a lakásban akkor begörcsölök. Ugyhogy csak lassan, nyugodtan...

Savitri/Bubus mint MÁV szakértők. Milyen házassági anyakönyvi kivonat kell oda, milyen régi? Nekem ez azért lényeges mert Miskolcon volt az esküvő.... Ja még egy MÁV-os dolog: ugy látszik a máv-os dokik már csak ilyenek: engem sem vizsgáltak agyon alulrol. De azért egy-kétszer már megnézte a méhszájat, és most vett egy kenetet is, bár nem tudom hogy ha nem szólok akkor vett-e volna....

Katy, nálunk is apa egyszer csak amikor elneveti magát mikor rámnéz az azért van, mert elképzeli hogy milyenek leszünk hármasban. KépKaty, a digit gép paramétereit nem írnád le? Ha ide nem akarod akkor a privi mail-emre? Hátha engem érdekel....

Savitri, nem műanyag kád szerintem nincs is a babának! Esetleg azok a komplett kádas szekrények pelenkázóval...

Ttika - én is végeztem agykontrollt, igaz már 10 éve,és nagyon tetszett. Baromi jó hogy a babával ilyen izgalmas dolgokat megbeszéltél, lehet hogy egy nyugodt félórában megpróbálom én is.

Orbis, a barátnőddel természetesen nem értek egyet, hiszen ha nincs ez a forum, én annyi inforol lecsuszok, mert kitől tudnám meg? Ez egy nagyon hasznos dolog!!!!! Kullancs miatt ne aggodj. Rám pici anyajegyek nőnek, amik egy idő után leesnek. Én meg azoktól aggodok. Kép

Kikocs, amikor szúr a májad helye az hol van? nekem a jobb oldalam szokott szúrni. Az az ? Férjed szerződéséhez gratula, végre egy jó hir, igaz? Kép

Autósok: én nyugodtan vezetek, és biztonságosabban érzem magam igy, meg sokkal kellemesebb mint ácsorogni a tömött bkv-n.

Bocsi a hosszu levélért.
Eszter2004
31+4, és a 8 hónap?, mindenkinek 7-et mondtam eddig. Kép
eszter2004

Fertőtlenítő: én vettem a DM-ben Dettol-t. Az jó? Mert büdösnek büdös, már mindent áttörtöltem vele.

Más: tegnap a munkhhelyemen Mikulás ünnepség volt a piciknek. Nagyon jó volt! Fellépett az Alma együttes, és annyira édesek voltak, csak ajánlani tudom. Van honlapjuk is, ahol bele lehet hallgatni a cd-jükbe is: almazenekar.hu

Pusza! MIndjárt reggelizek, aztán megyünk ruhakölcsönzőbe, mert apa ma mikulás lesz, és körbejárjuk a barátaink gyerkőceit. Kép
eszter2004

Savitri, a MÁV előadáson a Harsányi azt mondta a fizetős szobáról, hogy szerinte az első babánál felesleges, mert lehet hogy jól jön az ha vannak melletted esetleg tapasztalt anyukák aki segitenek ebben-abban. Hát ez is egy megközelités. Szerintem ha szeretnél egyedül lenni, akkor tégy ugy nyugodtan. Én most ugy gondolom, hogy engem nem zavar senki hozzátartozoja és 4 napot kibirok. Most már könnyebb a döntés? Kép
eszter2004

Jó reggelt!
Már el is mosogattam. A házban csend és nyugalom. Párocskám még mindig békésen alszik. Örülök, hogy ilyen csendes a gyógyulás. A bababolt kérdést meg feladtam, majd megveszem én azt a pár dolgot a jövő héten. Bár én is gondolhatnám magamról, hogy finishben vagyok, de én még csak jövő héten megyek az első CTG-re.

Esztyx!
Az én párom is pont így reagál a hasonló helyzetekre. De ezt részben említettem is nektek a talin. Én egyszerűen nem számolok be neki arról, hogy miket irkálok, meg a lehetőségekhez mérten nem is nagyon mesélek róla. A tegnapi estét nem számítva. Kép
Szóval az titok. Kép
Látom rendbe vannak azért a dolgok a férjecskével. Örülök. Kép

Dia!
Szerintem az már a dugó! Kép Főleg, hogy voltak fájásaid is. Kép Szerintem már nagyon közel a te babócád. Kép

Eszter2004!
Azok a komplett kádas pelenkázós szekrények, teljes egészében műanyagból vannak. Kép De most már úgy döntöttem kimarad apa a kádvásárlásból. Szerintem örülni fog a döntésemnek. Kép
A fizetős szobát már eldöntöttem, pont a férjem és az üvegfal miatt. Ha majd nem tudok valamit, férjem előkeríti a csecsemős nővért. Egyébként azon az előadáson én is ott voltam. Kép

Nos folytatom amit hajnalban elkezdtem: a falra akasztható zsebes tároló varrását.

Lili(37)

KépKép
savitri

Ja, elfelejtettem, nem tudom még milyen régi házasságit fogadnak el, csak el ne felejtsem megkérdezni a ctg-n.

KépKép
savitri

Savitri, nekem is csak a 36. héttől lesz ctg, akkor megyek legközelebb.

Na befejtem a böséges reggelit: házi májas hurka Kép kenyér nélkül. Lassan készülődünk, megyünk a miki jelmezért.
eszter2004

Sziasztok!

Nem fogok tudni sokat írni, mer megyünk sétálni egyet a Ligetbe, juhéj!Kép

De egy fontos káérdés addig!
Akik idősebbek nálam terhességileg!Nektek volt olyan kb a 32 héttől, mintha meg akarna jönni (nem erős görcsök, hanem ahoz hasonlít, mint az elején az első pár hónapban)és mintha helyezkedne a babóca?Hétfőn megyek orvoshoz, de éjjel beparáztam!Két egymást követő este is volt! Most ez a jóslófájás?Vagymi?

Bagzer!Köszi az infót!

Katy, aki beparázott!Kép

Katy
31+3Kép
Katy

Katy4
Nekem voltak ilyesmik, de mindig kiderült, hogy emésztési problémáról van szó. Wc után elmúlt. Azóta nem eszem sült hagymát.Kép

Lili(37)

KépKép
savitri

Lili
Köszi a marasztalástKép Akkor ha nem zavarok, betársulok hozzátok isKép Cicmerákhoz hasonlóan(aki már nagyon el van tűnve), majd én is írogatok ide is, oda isKép
Felíratkozhatok a táblázatba is: szóval, 25 éves vagyok, 1.baba lesz, Kristóf, aki dokibácsi szerint február 20.-ra van kiírva(bár szerintem ez elég abszurd, mert akkor már a 42.hetet fogom taposni, na mindegy) és a MÁV Kórházban fogok szülniKép

Én kimondottan a Mini-Manó boltot néztem meg, annak egész decemberben ünnepi nyitvatartása van, még vasárnap is nyitva van.
Aki ismeri ezt a boltot, milyen? Megéri oda menni? Mert mi jövő szombaton megyünk Pestre a Praxisba 4D UH-ra és utána terveztünk egy jó nagy babacuccbevásárlástKép

Eszter
Azt én se tudom, milyen régi házassági anyakönyvi kivonatot fogadnak elKép
Neked ki a dokid? Elég a monogramja is, abból már tudomKép Persze csak ha nem titokKép

Tök, jó, hogy itt ilyen nagy élet vanKép

Babus+Kristóf(29+7)Kép

Kép
babus2005

Noémi

Szia, 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonat szüksége.Sajna...megkérdeztem, mert izgatott engem is a téma. A hálóing igen, előkészítés után az ottanit adják rád, bár endem ez igazából nem izgat. Bognár Gabriella a szülésznő, szerintem nagyon kedves, ismered esetleg? Kb fél órát töltöttünk a szülőszobán, mindent megmutatott.

szülniakarokszülniakarokszülniakarok!!!!
Úgy érzem képtelen vagyok kivárni a hátra lévő 2 hetet.

Segítség!!!!Olvastam, hogy van közös album. Merre találom????Előre is köszi.

Most mennem kell, mert kész a diétás ebédünk (sült hurka, kolbász)

Hulcsi 38

hulcsi

Hulcsi! Küldd el az email címed a pocaktali@freemail.hu -ra és akkor megküldjük a jelszót meg az infókat.

Babus!
A MiniMnaó elég jó bolt. Mindent lehet kapni, kedvező áron. Mindenképp megéri odamenni ha sokmindent akartok.

KépKép
savitri

Sziasztok!

Látom,nagyban dúl a hétvége!
Babus!Nem zavarsz,sőt üdv Nálunk! A táblázatba beírtalakKép!

Én voltam a Mini Manóban, de nem voltam elájulva tőle!Pedig ez van hozzánk a legközelebb!Mondjuk attól is függ, mit szeretnétek vásárolni!A ruhákban a Kenguru Gold jó,és jó áron vannak (www.kengurukid.hu), ill. a Megatoys, az jó nagy és a lányok mondták, hogy most kiárusítás van ott, meg a babadiszkont (www.babadiszkont.hu), de ez csak akkor, ha célirányosan mentek vásárolni!Nekem ezek jöttek be!Ja, és ha olcsóságra vágysz, van mégegy I.ker. Csalogány u. (www.babyfun.fw.hu) itt viszont az eladó extra fárasztó és nagyon határozottnak kell lenni, és ide is konkrét listával érdemes beállítani!
Remélem segítettem!

Lili!
Köszi, de sajna nem gyomor probléma!De reménykedek, mert, ha gáz lenne, akkor nappalra nem múlna el, nem igaz?

Dia!
Drukkolok!Szerintem is hamarosan itt a porontyodKép!

Orbis!
Ez a kullancs dolog minden tekintetben furi!Hideg van már hozzá, meg el sem tudom képzelni, hogy hogy kerülhetett az ágyadba!?Nem hiszem, hogy megcsípett volna(az látszani szokott én úgy tudom), de tudom, hogy ilyenkor bármit mondhat a másik, mert én is ilyenkor u.ú. parázni szoktam!Kép

Ja a barátnőd, meg biztos még nem volt terhes, mert akkor tudná mennyi midenen feleslegesen szokott az ember ilyenkor aggódni a várandósággal kapcsolatban, és mennyire jó, hogy van akivel megossza!

Esztyx!
A párok márcsak ilyenekKép sokszor lehet rájuk haragudni, mellette meg imádni is Őket!

Eszter2004!
De jó Nektek!Ott élvezkedtek a sok gyerkőc között!!!

Na puszi, és csók-ledölök pihizni!
31+3Kép

Kép
Katy

Babus!

Ezek után döntsd el, hogy jó-e a Minimanó vagy semKép!A lényeg, hogy bő a választék, nekem nem jött viszont be!

Puszi:Katy
Katy

sziasztok!
későnfentlevők, hogy bírjátok ezt?? Savitri, pl, te is vagy fél 4kor írtál és már 11kor fent vagy????????????? ezt hogy csinálod? mert én most fél órája keltem csak........

képzeljétek mit álmodtam: szülés, és két kék egyenruhás férfi rendőr vezényli le!!! juj de rossz volt, folyton a most nyomj, most ne nyomj, most így csinálj, most úgy........húú, asszem beparáztam kórházilag....ez azt jelentheti, nem??? jó hülyeség....

Eszter, a füstön kívül szerintem nem baj ha állok, se nem nyílok, se nem görcsölök, még keményedni is max napi egyszer szoktam, azt is csak kb egy hete kezdtem....szóval köszi, de szerintem ez még beleférKép
a főzi+guba jó kis kombináció volt nekem is!!

gőzölős vasalónk nincs..... de majd csak kitalálok valami hasznosat....

ja, és köszi a sok cica-bókot!

megyek mosakodni, ja és hajatmosni közben!!?)

bagz
32+6

KépKép

KépKép
bagzerka

jól eltűnt mindenki...........
még zuhanyzás elött készítettem egy kis tejbegrízt......hurrá
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Na hello!

Apa barkácsműhellyé alakította a fél lakást (a babaágyhoz csinál rácsos fekvőfelületet), én meg feltettem a levest (tárkonyos csirkeragu), amiben jól el is fáradtam, aztán benéztem.

Katy! Nekem még csak 2 hete vannak ilyen fájásaim, de ha nem erősek, szerintem nincs semmi gond. Lehet, hogy csak Babuci találja egyre szűkebbnek a helyet. Kép

Dia! Szerintem is tényleg a finishben vagy már! Kép Irigyellek is nagyon!

Egyébként Petimnek én se nagyon mesélek, miket írogatok ide. Néha megpróbált bekukkantani, de elhajtottam. Ezek kismamis és csajos dolgok és kész. Kép

...Közben elkészült az ebéd, mert Apa már reklamált, hogy éhes a pocija. A leves mellé még túróscsusza lett, szalonnával, ahogy kell. Kép (És képzeljétek, most is bepróbálkozott az én kis párom, hogy nézegesse, amit írok.)

Finishesek! Nektek is nagyon aktív mostanában a Babucitok? Az enyém eddig se volt egy lustaság, de az utóbbi 1 hétben egyfolytában dörömböl. Kép Ez jelent valami jót vagy rosszat?

Ja, és a finishről jut eszembe, valaki elküldené a számát a mailemre (katica77@message.hu), hogy minél hamarabb értesíthesselek Benneteket, ha megindulnak az események? Köszi előre is.

Na csók, megyek teríteni aztán estebédelni.
Katinka
36+6
katinka

Lányok!

Két dolgot akartam írni, hogy -
az egyik a friss kismamákhoz már beírtam az új parám:=)mégpedig , hogy a kiskönyvembe a doki csak azt írta be2100...ami azt jelenti ugyebár, hogy rövidül a méhszáj, namost ha ezt írta be, akkor lehet ,hogy mégsem vagyok nyitva...namost ha ez így van, akkor lehet, hogy majd esetlegesen nem tudnak emiatt burkotrepeszteni, és akkor nem tudják beindítani, és akkor császármetszés, amit én úúúgy nem szeretnék!!!

egyébként vicces, mert a szülésnő mondta, hogy a doki mondta neki, hogy kicsit fél az én szülésemtől ,mert nekem mindig annyi kérdésem meg mindenem van, hogy...KépKéphihiKépnem baj, a lényeg, hogy figyeljen, jobb félni mint megijedni...

a terv a következő, hétfőn befekszem...és kedden csinálnak egy oxitocin próbát...remélem már attól beindulKép,ma megnéztem a szobám+szobatársam...persze már elfoglalta a jobbik ágyikót,de sebajKép,meg szegény ő már múlthét szerda óta bent van, és még semmi...mégcsak fájásai sem voltak...remélem azért én nem fogok ott megkövesedni...Kép

még valami-gondoltam tegnap hogy essünk túl a nunikopasztáson, hogy mégse a kórházba kelljen...háttttttttttttttttttttttt elcsesztem...először bőszen elmentem a kozmetikushoz, ahol persze nem bírtam ki az egészet...no, gondoltam a többit otthon majd én ...és akkor jött a borotva...óóóóóóóóóó nagyon rossz ötlet volt...én nekiestem és most úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúgy fáj, hogy csak na....!!!!úgyhogy ezt tanácsként mondom NE NE NE tegyetek ilyet!!!!-inkább a kozmetikusnál szenvedjetek, mert amit ő csinált az ma már nem fáj, akkor tegnap még igen, de ott már elmúlt, amit én az meg KépKép
no, csókok..
holnap jövök búcsúzkodni!
eszti
esztyx

Katinka, egy kis levest küldhetnél a babanetre isKép jó étvágyat!

ja, én szoktam mondani marcinak néha az itteni témákat, meg viccesebb részeket fel is olvasok neki. néh ateccik, néha közli hogy már unja..... persze bevallottam hogy tegnap tiltott szülőszobáztam, ki se kaptam érte...Kép

Esztyx! csúcs vagy!!! visszanéztem az archívba, hogy a kezdeteknél kik voltak itt, hát te igen, és már akkor is csak a para!!!!!! most meg a császár-para, ne csináld má!!! minden rendben lesz!!KépKépKép

no, még mindig nem zuhanyoztam...talán most
bagz

ja, végre vettünk orbáncfű olajat, lehet hogy ma kipróbáljuk mosdás után...kiváncsi vagyok, bár tudom hogy a vége mi lesz, mert marcika tuti beindul tőle....hmhmhmKép meg kacsintós is, de olyat nemtok

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Bagz, mi is vettünk pénteken orbáncfűolajat és meg is beszéltük, ha hazajön(Mármint Zoli, Londonból, ami vasárnap este lesz) kipróbáljuk. Majd fél óra gondolkodá után közölte, hogy ő inkább várna vele a 37. betöltött hétre.Kép. Ő is azt szertné, ha 2005-ös lenne a gyerek.
Szóval egyenlőre elcsuasszan ezt a gátmasszázs, én meg abszolút nem érem el magamKép De komolyan, a múltkor attól megrándult a vállam, hogy a kocsiban a biztonságiövterelőt bekapcsoltam, na mi lenne, ha hosszan ott kéne kotoznom.

Orbis! Volt már a barátnőd terhes?! Biztos nem! Amúgy azt lemondhatom, nektek,hogy én is mindent veletek osztok meg , ami olyan terheses dolog, mert ugyan az össz barátnőm már szült,de mégis jobb veletek, mert benne vagyunk mind. mert utólag tök más lesz. Utólag esküszöm, az összesnek semmiség volt az egész, és nem emlékszik senki semmien parára, meg iylnek. Pedig van aki nemrég szült és én magam emlékszem, hoyg ezen ő is parázott....de most már azt mondja, hogy nem. NA, ezt jól bonyolultan leírtam, de értitek, ugye?
Szóval szerintem tök jó, hogy van ez a fórum!!!!!

Babus! Szerintem a minimanó elég kis akármilyen. Szóval én nemnagyon vettem ott semmit. Melyik irányból jöttök? Mert, ha útba esik, akkor azért nézzetek be, de ha tök messze nektek a nagylajos, akkor kihagyható. Szerintem!!
Amúgy, meg gyere közénk nyugodtan, meglehetősen befogadók vagyunk!!!!Kép

Ja, Bagz! Azt gondolom beparáztál a kórháztólKép De nyugi ott nem kék, hanem fehér ruhás hajcsárok irányítanak!!!!

Márti! És mitől volt ideges ducikád?Te voltál az, nem, hogy benntartanak,vagy? Én is ott voltam a szülőszoba mellett. ÉS most a pasimnak is mindent megmutogatott a szülésznő. Tök jó volt!! meMeg mostmár ő sem olyan elveszett ott. Meg találkoztunka z elsőn aliftnél egy-két "szimpi" lakakkal és mondta Zolim, hoyg akkotr már érti, miért nem kérdeztem, hoyg mennyibe kerül a fizetős szobaKép

Tényleg Eszti Fizetős szobába mész? Hanyadikra, bár ha két ágyas, akkor a harmadik,ugye?
Csütörtökön és pénteken is megyek a söfibe.Csütörtökön 1/21-re ctg-re. előtte, vagy utána szívesen meglátogatnálak!!

Katinka!Én kikocs számára fogok küldeni nektek értesítőt. mert ő itt az ügyletesKép

Amúgy jelentem megint végigaludtam az éjszakát!!!!És délelőtt agyat voltam tágítani, aztán vettem fonalat és most nekiállok kötni egy kistakarót. A változatosság kedvéért narancs,piros, bordó csíkos leszKép de kicsit más színek, mint a puzlcsi!!
Holnap délután, meg jön az esztergomi barátnőm, leventéjével, aki öt és fél hónapos. És itt is alszank. Kipróbáljuk Hanga ágyátKép (Már egyszer aludt benne)Aztán hétfőn egnyém a bébi, mert anyukája; aki amúgy az én kis élettársam, lévén vele közös a cég;megy dolgozni. NA irigyeltek!! És igazi csodababa Leveske!Bár majd hétfőn este referálok, mennyiore az!!!!

JA, az én kis pasinkóm meg vasárnap este jön meg(szerncsére Dina, azaz Levente anyukája kimegy eléá a reptérre, én ezt az utat megúszom fél 12-kor, este).És azt sms-ezte, hoyg minden okejól vannak. ?mert ő most a kollegáival ment még oylan kiruccanásra, mielőtt megszülünk. AN nem mintha felvetne minket a pénz és nem tudjuk, hova rakni, hanem volt olyan akciós repülőjegy és akkor ezt így kitalálták. Én mondjuk nagyon örülök, hogy ment, mert tudom ez neki fontos. Menn-menni. Ikrek jegyűKépAzt jól kifogott egy BikátKép

na, abbafejezem a szófosit, meg amúgy is már lehet tök értelmetlen

Rékacs 35+3

Eszti! már azt hittem nincs új ötleted, de kifogyhatatlan vaygKép HA Rövidült a méhszáj, akkor máűr nyílt és rövidült is!!!Tehát:NYUGI!!!!

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Köszi a bolt tippeket mindenkinekKép Mi a Mini-Manót, a Megatoys-t és a Brumi-Maci terveztük be, aztán majd meglátjuk, melyik volt a legjobb választásKép
Most sietek, most mentek el unokatesómék(hoztak egy csomó babacuccotKép) és már indulunk is tovább rokonlátogatóba. Rohadtul semmi kedvem, dehát megígértük.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok! Na, már azt is elfelejtettem, hogy most miket akartam írni, hát még hogy reggel... Ugyanis elindultunk ugyan világot látni, de szegény férjecske nem állt a helyzet magaslatán fejfájásilag, így végül semmi extrát nem sikerült elintézni, 1-kor már itthon is voltunk, igaz, eléggé szúrt már az oldalam. (igen, a jobb oldalon valahol a rekeszizom magasságában. Ha a bal oldalon lenne, bátor lennék azt gondolni, hogy a lépem, de azért ennyire csak nem rendeződtem át... Kép) Azért sikerült szerezni egy aranyos fehér plüssrugit ma is Kép
Aztán megnéztük a Montecarlót, ami kicsit néha nagyon magyar film volt, de ahhoz képest jó, hogy Koltai van benne... (Nincs bajom a Koltaival, csak mindig ugyanolyan...) Aztán 2 hetes piszkálás után végre feltettük a cd-tartókat a falra, aztán cd-t címkéztünk, és mostanra végeztünk, és eléggé fáj a hátam. Tényleg, nekem úgy szokott fájni, hogy az elejem is fáj, mintha átszúrtak volna, a jobb mellem alatt, és kicsit lejjebb jönne ki a hátamon... Remélem ez normális. Meg az oldalszúrás is. Eszter engem nem nyugtat meg, mármint hogy neki is van, mert ő nem pihen soha, és mindenféle baja is lehet Kép

Tényleg, Esztyx, így a parázásról jut eszembe, hogy nem csoda, hogy fél tőled a doki, főleg, hogy tudom, hogy ő milyen nyugodt, meg mennyire nem idegesíti a kismamákat. Igazándiból azt hiszem, jobb dokit nem is találhattál volna Kép Egybéként remélem a párod már megbékült azon, hogy leírtad nekünk a problémáidat, ami nem is vele van, hanem a szitutól. És egyébként én úgy emlékszem, hogy mindig a védelmére keltünk, csak most az egyszer nem, mert ez már túlzásnak tűnt. Szóvl nem kell igazságtalankodni velünk Kép Kép És szerintem attól, hogy a hapsik olyan könnyen elrendezik a dolgokat magukban, attól nekünk ez még nem megy, és igenis hadd beszéljük ki mgunkból a dolgokat Kép
Méhszáj ügyben meg ne aggódj. Az oxitocin az csak méhösszehúzódásokat okoz, nem? repesztés utána jön, nem? jaj, asszem műveletlen vagyok szüléstémában...

Bagzer, nekem is pont tegnap jutott eszembe beleolvasni a legelső oldalakba Kép Kép És én is nyugtáztam, hogy Esztyxnek vége lett a két kis sejtecske találkozásával, és azóta sem hazudtolja meg magát Kép (Bocs, Eszti, minden rosszindulattól mentesen mondom ám, tudod!)

Gergő üzeni, hogy a jó ... anyját a számítógépnek, amit most szerel, és olyan hazug operációs rendszer nincs a földön, mint windows, hazug, egyszerűen hazug. (szegény itt ül, és próbál újra hálózatot csinálni két gépünkből, mert valami történt vele...) Ha már itt tartunk, én is szoktam neki felolvasni vicces részeket, meg ugye elmesélek neki dolgokat, és ha nem mondok semmit, és ráér, meg is szokta kérdezni, hogy na, mivan a babaneten? Kép Meg néha üzen is nektek, csak néha elfelejtem, néha nem is veszem komolyan, de most pont írtam. Kép

Na, asszem most írtam sokat, úgyhog elküldöm, aztán elolvasok mindent mégegyszer, és aztán még reagálok... Asszem írni fogom, mint Eszter... Kép

Kik
30+2

kikocska

Hello!

Na, egész jól vagyunk! Bár még mindig kapa hangunk van, és babuci nem nagyon értékeli a reggeli, esti énekléseink (remélem, nem ezek lesznek a meghatározók a zenei nevelésébenKép), de azért a közérzetünk egész jó, és azt hiszem, mindketten a végén járunk a dolognak. Voltunk ma boltban, meg Rossmannban, ami mellette van, és Péter egy-két percig fújta az orrát az üres üzletben.Kép Én meg köhögtemKép. Szuper volt. De ma már együtt aludtunk, és az olyan nagyon jó volt!!!! Már nagyon hiányzott mellőlemKép.

Képzeljétek, a múltkor írtam, hogy nem nőtt a hasam. Na most egy hét alatt nőtt két centit! És nehéz. 108 kb. Baba meg aranyosan helyezkedett itt nekünk, ahogy együtt olvasgattunk, és olyan jó volt, mert Péter is fogta a pocim, és élvezteKép Én is szeretnék szülni mondjuk 2-3 hét múlva. Be vagyok sózva. Inkább 3-4 hét. Most töltjük a 34-t, holnap. A kórházban mindig ezt mondták, hogy ez után aztán ők is megnyugszanak. És tényleg, a volt szobatársamnak ikrei születtek a 34. héten - nem betöltve, és teljesen jó Apgart kaptak, talán még inkubátor se kellett, 3 hét múlva hazamentek. Vagy kettő. Mindegy. De ez olyan jó, és annyira várom már a jövő hetet, mert szeretnék elmenni abba a turiba, meg egyáltalán nézelődni picit!

Kikocs, nem tudom, mi szúr, de a szúrás szerintem nem gáz, valamit nyom. az nem görcs. Úgyhogy nyugodj meg. Péternek elmondtam, mit csinál Gergő, tök jót nevetettKép Ő most pszichológiázik a másik egyetemére, de messengerrel akar valójában telefonozni az otthoniakkal Pécsen. Most visszafogja magát és szenved. És ő is szereti a babanetet, bár neki furcsa volt, milyen személyes.
Orbis, szerintem tényleg a barátnőd magánügye, hogy babanetezik, vagy nem de amellett, hogy szerintem is nagyon hasznos, és egyáltalán nem kötelező leírni olyat, amit nem szeretnél, teljesen más egymással megbeszélni a tünetcsoportjainkat. És nagyon jó amúgy is. A kullancsod meg tényleg furcsa. Biztos nem lett baj, lehet, hogy nem is az volt, csak egy személyiségzavaros szúnyogKép Az csíp.Kép

Rékacs, a férjed türelmesKép Én várom már a 36 betöltöttet!!!!!! Én nem vagyok türelmes. Bár még bennem lesz az a madzag. De mindegy, majd lesz valami. Legfeljebb Karácsonykor szülünkKépA doki nem szeretné. Engem nem izgat. Kép

Irni kéne ténnyleg, hogy mire szeretnék reagálni, mert élveztem az olvasást, de már elfelejtettem.

Babus, gyere közénk, vagyis maradj, mert már itt vagy. Kép Itt tényleg nagyy az életKép És Lilinek is, meg neked is ajánlom a Visegrádi u. 25-ben a Mária babadiszkontot, hétvégén is 6-ig nyitva van. Mi sokmindent vettünk ott. Péter azt mondja, nem szereti annyira a Máriát. Azt mondja azt is írjam, hogy azért, mert szűk. Ez így van. De sokminden van, jó áron viszonylag, és Lili, pl. ott vettük a kabátos bundazsákot, amiről meséltem.

Hulcsi, nagyon köszönöm az infókat!! Nekünk van hiteles másolatunk, ami nem régibb 300 napnál, mert az eredetit elvesztettük, aztán kértünk egy másolatot, azt is, és aztán kaptuk ezt, ez még elvileg megvanKép Remélem. Nálunk anyakönyvi kivonatevő manók járnakKép
És kitartás! Nem mondta a doki, hogy lehet, hogy előbb jön? Hátha....Drukkolok!!!

Dia, neked szerintem már nagyon jól beindult az a babuci, hajrá!!! Járkálj sokat, biztos kijön!Kép

Esztyx, te meg tényleg fenomenális vagyKép A 2100 azt jelenti, hogy meg van rövidülve a méhnyakad, és egy újjnyira nyitva vagy külső méhszájilag. Úgyhogy nyugi, nem kell itt császározni. Örülök, hogy szereted a párod, ez jó hír. Szerintem ebben is ilyen parázós szerű hangulataid vannak, és aztán végük, és kész. Úgyhogy úgy döntöttem, nem aggódom miattatokKép Szeresd csak. Kép

Eszter, Katinka már szülhet, ő görcsölgethet, de te nem!!!! Vigyázunk ám rád. És mikor is mész dokihoz?

Na puszi, Kikoccsal lehet, hogy már megint egyszerre írunk. Én meg szeretném csinálni a falvédőt, de nincs elég anyagom. Kép

Puszi,
Noémi
33+6 (Péter is már így mondja, innen tanultaKép

Katy, szerintem az az érzés olyan neked, mint Eszternek, nem? Nekem frontnál volt ilyen, aztán elmúlt. De én szedek gyógyszert, úgyhogy tudtam, hogy ezen kívül mást nem tudnak már velem csinálni, úgyhogy kivártam a végét, és el i múlt. De mondd a dokinak, mert ő majd megnézi, nincs-e gond.
vghnoémi

Nem is maradt sok. Csak az, hogy Cicmerákkal vajon mi van mostmár, mert nagyon rég nem írt, meg szerintem is írj nekünk is Babus, mert szerintem a február az tél, sőt, demég mennyire, hogy tél, és ha tavasz lenne, akkor sem utálnánk ki Kép Meg hogy Márti, tökjó, hogy nincs semmi gáz, tartsatok ki Rékaccsal 2005-ig, és az is eszembe jutott, hogy milyen vicces lenne, ha valaki babája lenne a 2005 első babája, és akkor médiasztárok lenne valaki a kismanójával, meg minden, és még büszkébbek lehetnénk, hogy ismerjük Kép.

Ja, és Katy, Esztert nem érdekli a fényképező? Merthogy ugye licitál egyre, nem? És még tudom ajánlani az aprónetet (www.apronet.hu) És az Index-nek is van egy digicam nevű oldala, a főoldalról lehet odamenni, felül vannak mindenféle főcímek, és ott kell rákattintani, azt mittomén hogy lehet odajutni, de hátha megtalálod. Gergő súgott.
Ja, és Rékacs, kitartás, a vasárnap mindjárt itt van, és rendi tőled, hogy elengeded a pasidat. Én is biztos elengedném, de hála Isennek nem akar menni sehova, mert lusta Kép
És még eszembe jutott még méhszájtémában, hogy az első szám jelenti a méhnyakat, a második pedig már a méhszáj nyitottságát. Az utána következőket nem tudom Kép De nekem mikor minden rendben volt, akkor 3000 volt... A doki nem azt mondta, hogy nyitva van? egyébként? Mert ha azt mondta, akkor abban biztos is lehetsz...
Meegtaláltam a google-ban, hogy hol olvastam!!! Nesze neked Esztyx, a külső méhszájad nyitott!!! Kép Hajrá és szüljél gyorsan egy kismanót! Kép Ide is másolom, hogy mit ne csinálj, ha szülni akarsz Kép Ezt egy 28 hetes kismamának javasolta a doki, hogy ne kezdődjön meg a szülés Kép

" cx2100 esetén, amikor a külső méhszáj ujjkúpnyira nyitott. Ilyenkor is szoktak magnéziumot és méhműködést csökkentő gyógyszereket szedetni a kismamával szájon át. A fekvést azért javasolják, mert kevésbé terhelődik a gravitáció miatt a magzatburok alsó pólusa, kevésbé reped meg (mely koraszülést jelentene)
A fekvés a lepényi keringést is javítja, mivel nem az izmok felé megy a vér, mint fizikai terhelésnél.
Önmagában ez a lelet nem indokol folyamatos fekvést, csak a fizikai (és esetleges idegi) terhelés mérséklését. A folyásokra nagyon vigyázni kell, nehogy a rövidebb nyakcsatornán keresztül baktériumok jussanak fel. A szexuális aktust sem szokták javasolni ilyenkor a fertőzésveszély és a méhösszehúzódások beindítása miatt. A 20-30 perces séta, járkálás nagyon kellemes és egészséges dolog."

Na, a többi dologra már írtak sokan. Ja, Dia, hajrá, és szüljél gyorsan te is, szerintem is nyák ment Kép
Uff, beszéltem.
Noémi, hű társam a netezésben, merre jársz? Nem vagy jobban?

kikocska

Ja Eszternek nem semmi a gyakorlata ebbenKép, bármint a lejegyzetelős hozzászólások miatt!

Rékacs!
Márcsak egy éjszaka és itt a férjed, ez azért nem olyan sok nem?Utólag minden könnyebbnek tűnik, ahogy mondtadKép!A kisbabáért meg irigykedek!

Eszter, akkor mehetünk Hozzád látogatóba?Nem nyilatkoztál a témában, mert el voltál mással foglalvaKépKép!

Az én párom úgy van ezzel a babanetes dologgal, hogy miután látta rajtam, hogy mennyire más vagyok, (pl. a tali után) csak annyit mondott, hogy a munkatársa felesége is ír egy hasonló fórumba és teljesen ki van akadva a férj rá!Nekem meg annyit mondott, hogy semmi más nem fontos,csak az, hogy jól érezzem magam és segítsen nekem!Szóval meg van győzve a drágaKép!

Nekem ez az este elég félelmetes volt(a fent említett okok miatt), mert rájöttem, hogy még nincs mibe fektetni egy szem gyermekünket, úgyhogy ne akarjon még kijönni!Utoljára ennyire a terhességem elején paráztam be szóval nem volt semmi!Szerintem az este külön felerősíti ezeket az érzéseket!
Kép

Bagzer!Én gyilkosokat kergettem álmombanKép!

No ennyit mára!PusziKép
Apa nemsokára hazaér!

Katy+Dávid(a paráztatós,akit imád az anyja)
31+3Kép
Katy

Na megint ketten írtatok amíg megírtam az előzőt!
Köszi Kikocs!Eszter válaszát várom a gépre, a licitről lemaradt, írta is!Ha Nekik nem kell, akkor élek az ajánlataitotokkal (na most fogalamam sincs, hogy jól írtam-eKép!

Noémi!
Drága vagy, én is reménykedek mindenben!Hétfőig mostmár biztos kibírom!

Mostmár tényleg puszi!Kép

Katy
Katy

Ja, igen Bagzer, az álmod tuti attól volt, hogy attól félsz, hogy majd vezényelik a szülést... Szerintem annyira nem kell félni tőle, a szentimrével mindenkinek jó tapasztalatai vannak, nem????
Ééés igen, Noémi, együtt írunk, vagyis én hosszan, mert néha megpróbálom megérteni, hogy mit szerel a gergő, de most már legalább az ő gépén keresztül kapom a netet, és a messengert már nekem is ígérte, hogy majd felteszi ide a gépre, és elmondja, hogy hogy kell csinálni. És még az is van, hogy karácsonyra meg azt találtam ki neki ajándékba, hogy webkamerát kap, és megcsinálja majd, hogy tudjak közvetíteni neki a munkahelyére a babáról, hogy hogy alszik, meg minden Kép Már kinyomoztam, hogy lehet ilyent csinálni, szóval biztos meg tudja majd Kép Szóval majd ti is megnézhetitek a babócát biztos, mert valami honlapon keresztül megy majd, vagymi. De nem értem Kép
Na, mennem kell, mert kell a gépem Kép

kikocska

Sziasztok!

Vége lett a HAjós András sónak. Oly szar volt, hogy csak na!! Nézte valaki? Ez a Tyereskova egy kretén, bár számomra ez nem most derült ki először, csak már elfelejtettem, hoyg egyáltalán alkottam róla véleményt és most meg eszembe jutott. És mégis megnéztem.......bár úgysincs jobb ebben a dobozban.
Amúgy Ti hogy vagytok a dobozzal? Én nagyon szertném eldugni. szóval valami szekrénybe vagy ilyesmi. Úgy utálom, hogy itt van a nappali közepén és bámul!!!Persze tökre nem vagyok TV ellenes, mert az hazugság lenne, hisz én is nézem. Scak az szar, hogy az embe kicsit unja magát és rögtön bekapcsolja és akkor annyi, vége a beszélgetésnek meg mindennek. Mondjuk én, mióta megvan a szuper ki világvevő rádióm,mindig rádiózok. És azt tökre szeretem, mertt mellette mindent lehet csinálni. de az én kis pasim, az hazajön és rögvest bekapcsolja a tv-t.Na,nem panaszkodni akarok, hisz leleke rajta, csak azt nem akarom, hogy agyerek is tvbuzi legyen, mint az apukája. Persze ezzel nyíltan tvbuzinak nevezett apukája is egyetért és ő is mindig, utólag, utálja magát, hoyg már megint ott ragadt a tv előtt.

na, ez nagymonológ volt a tvről.
A nőklapjában nemrég írta Vekerdy a véleményét a tvről. Odaadtam a p sinkámnak és ő is egyetértett vele, annak ellenére, hogy mint már említettem tvbuzi. Ti nem olvastatátok?
Mióta terhes vagyok, rá sem bírok nézni az eddig olvasott HVG-re, adom nejlonostúl apunak, én meg az anyu nőklapjáját olvasomKép Ilyen ez, mi?

na tsók
Rékacs35+3

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

szassztok!
Kikocs, igen, asszem azért lehetett az álom! meg a tegnap este titokban nézett syülőszobában épp olyan orvosok és nővérek voltak akik télleg mindent megmondtak hogy hogy legyen, én nem akarok ilyet......

Rékacs! nekem is volt ilyen tv probélmám, de egész jól leszoktam. most mindig azt csinálom, hogy megnézem a www.port.hu-n a tv műsort, és csak akkor kapcsolom be ha valami télleg érdekel. és mivel elég ritkán van olyan, ami tényleg érdekelne, így szinte sosem tv-zünk!! hurrá.

ja, Kikocs, az tök jó az a messenger cucc, én is amerikában-élő anyukámmal így kommunikálok minden nap! épp nincs web kamera, de az írás is jó, és tényleg abban a másodpercben kapja meg és reagál... és egész könnyű megtanulni!!

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Húha, most aztán tényleg iszonyú sokat írtatok!
De akkor mire is reagáljak?! Már több mint a felét tuti elfelejtettem, jajj!

Bagzer!
Az álom bitos attól volt, hogy félsz, majd jól beleszólnak a szülésedbe, pedig te egyedül szertnéd csinálni. Ha igaz amit a dokinkról mondanak akor nem kell ettől tartanod. Szívesen szülnék előtted, hogy letesztekjem, de asszem inkább te fogsz nekem beszámolni Kép

Én meg azt álmodtam, hogy Erika egy éves éves volt és szaladgált a dédiék kertjében (ami már nincs meg) a kis szöszi fejével, aztán elesett valami biciklironcsban és győztem vígasztalni.
Rögtön ezután a következő álmom: Erika 6 hónapos, fekete haja van, épp alszik és az Apja nem akar bejönni a szobájába megnézni, de akkor hallom, hogy ébredezik, kiveszem a kiságyból odamegyünk Apához, akire a kislánya rámosolyog és ettől teljesen oda-meg vissza van, aztán felébredtem!
Na erre kössetek csomót Kép !

Babus!
Mi az, hogy Febr. 20, mit keresel te a tavasznál???!! Tessék azonnal átigazolni hozzánk Kép Kép Kép Akkor én mit szóljak a Febr 26-al?! Kikocsnak igaza van, aFebr az tél, a tél az meg tél és nem tavasz, nnna ezt jól megaszondottam Kép

Orbis!
Nekem is gyanús, hogy a barátnőd még sose volt terhes, bár ismerek két nőt is akik a terhességük alatt megőrültek a kismamatársaságtól. Azt hiszem az volt a gondjuk pont, hogy ezáltal érezték kirekesztettnek magukat és inkább szerettek a megszokott felnőtt témáikról a "normál" állapotú emberekkel beszélgetni. Mondjuk ez nekem akkor is furi, olyan mintha csak akkor vennének tudomást a babájukról, ha már kibújt. Sőt olyanról is hallottam, hogy egy nő kb az 5. gyerekét várta, de véletlen terhesség volt, és csak a 7. hónapban árulta el a családnak, hogy jön a gyerkőc, állítólag azért, mert addig azt akarta, hogy csak az övé legyen.

Esztyx!
Tényleg csúcs vagy, te kis paramami Kép Fogadjunk, hogy olyan könnyű szülése lesz, hogy észre se fogod venni, már kinn is van Lili. Csak neki ne állj aggódni, hog ynem szenvedtél meg érte eléggé Kép viccelek, remélem nem bátódsz meg Kép
Örülök én is, hogy szereted a párod. Talán megnyugodna,ha megmutiznád neki, hogy általában őt védtük. volt egy kedvesem aki szintén iszonyúan utálta, ha a gondjainkat mással beszéltem meg, mert úgy érezte, ez arról szól, hogy megbeszéljük, ő mekkora gonosz. Aztán elmagyaráztam neki hogy néha a kívülállók adják a legjobb tanácsot, pont a helyzetükből adódóan és nem azért beszélem meg a problémáinkat másokkal, hogy visszaigazolást kapjak a gonoszságáról, hanem, hogy meg tudjam oldani őket és nekünk jobb legyen. Én úgy érzem te is e célból írkálod nekünk, ha valami nem jó, mondd el neki, hátha megnyugtatja. Nehogymár babanet ellenes legyen! Jajj!
Miközben osztom az észt, folyamatosan drukkolok ám, hogy Lilóca (remélem jól emlékszem a becenévre) végre kibújjon Kép

Megyek enni valamit, lehet, hogy jövök az éjszakai műszakba, nálam is elkezdődött a pisiutánnemtokvisszaaludniszindróma.

Pusznyusz Aura
28+2
aura

Bagzer!
Jól beelőztél, na nem baj, legalább jót okoskodtam!

Kikocs!
A messenger tényleg tök jó, nekünk van webkameránk is, jó kis találmány!
Képzeljétek, ha mindenki beszerezne ilyet akkor csinálhatnánk konferenciabeszélgetéseket és látnánk is egymást! Tyű, egykét férj, hogy kiakadna Kép

Jut eszembe, én néha Apámnak mesélgetek ezt-azt, ma pl. megosztottam vele a hősugárzó, vagy infralámpa-dilemmát, erre az én vicces ki Apucim azt mondta, hogy az infralámpa az tök jó, mert akkor míg a bébit fürdetjük, egyben melegen tudjuk tartani a sültvirslit is Kép
(Mert neki rögtön az ugrott be, hogy a strandbüfékben ilyenek alatt tartják melegen a hammot)

Mostmár tényleg tömök magamba némi eledelt!
aura

Aura, ja, jól elédugrottamKép
akkor kedden megyünk tornára?? meg utána lesz asszem összefoglaló előadás meg videónézés....nem? Kikocs, te is jössz, ugyi??

szeretnék csinálni mákosgubát, tegnap óta arra vágyom, de még nem csinááátam soha!! most megnézem szakácskönyvben mi a titka, elvileg van is itthon minden hozzá!!

a webkamerás dolog télleg vicces lenne, mondtam is marcimnak, csak somolygott, asszem már ezen sem lepődne meg..Kép
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Helló!

Szokás szerint spétben.

Bagzer,
pont most vettem ugyanolyan takarókat! Pirosat a lánynak, kéket a fiúnak, a szülinapokra, anyós nevében. Mert még a 8. hónapban is én vagyok a lótifutiKép

Eszti,
én ugyanígy voltam, mikor az elsővel terminusra befektettek. Utáltam! És: még aznap megindult a szülésem!!!Kép Sőt, mikor apát behívtam éjjel 1 körül, kiderült, hogy nem is tudott aludni nélkülem. (Bepótolta a szülőszobánKép)

A babakocsi nálunk tiszta redva, még az Imi használja hosszabb utakon. Dunsztom nincs, hogy pucolom ki. Bár már kimostam egy adag babaruhát (a gyerekek legnagyobb örömére), és a felét teregetés közben mindjárt ledobálták a jó poros padlóra, mert nekik persze muszáj segíteni. Úgyhogy ezek utrán a vasalástól is eltekintek, ebből sterilitás már úgyse leszKép

Dia édesKépKép
Ne utálj, tényleg, de ha sárgás színű volt, akkor az csak egyfajta folyás, nekem néha 10 centis darabok jönnek. Iminél én is azt hittem, hogy a dugó, de nem. A dugót tutira felismernéd, az véres, és bazi nagy. De persze ettől még megszülhetsz ma éjjelKép Nekem pl. csak több órai vajúdás után szokott elmenni a dugasz.

Katy, a babát csomóan altatják a saját ágyukban, meg az első időkben a babakocsiban is. Úgyhogy ne kezdj te is parázni, lécci, jóó?Kép

Kikocs, még neked tartozom némi hálával a vörös fejemre vonatkozó vigasztalásértKép Sebaj, én már nem is próbálok csinosnak látszani. Viszont az esküvői fotóim tényleg szépekKépKép

Mivel ti értékelitek az ilyesmit, felteszek egy-egy képet a párnapos babáimról, szerintem nem csúnyák, bár tudom, Aura is már visszavonta... (Mert ő egy nagyon aranyos, rendes lányKép)
Kép
Kép

Vica
mvica

Hahócsek!

KépKépKép
olyan édik vagytok!KépKép
paramami holnap elköszön tőletek...
aztán majd jól hiányolhattok...KépKép

és noémi, honnan tudod, hogy ezt jelenti??Kép
a 2100-..merrt ha tényleg, az nekem jó!
esztyx

Először is Vica (mert itt írás közben pont látom a kiskrapekot) Ezek a babák szééépek nagyon. Aki mondott is már olyat életében, hogy nem azok, biztos nem RÁJUK! Meg különben is, az még biztos nem volt se anyuka, se apuka soha!

Mint ahogy IGEN BIZONY, jól kitaláltátok, a barátnőm se volt még az. Bár a nővérénak van egy gyönyörű, nemsokára 5 hónapos kislánya, és az ő terhességét végigasszisztálta, de hiába mondom neki, hogy az nem ugyanaz. De majd úgyis meglátja (szeretné ám meglátni!!!).

Kikocs, köszi az infót a takaróról. A képfeliratozást meg észrevettem, hogy más érdeme lett, gondolkoztam is rajta, de aztán úgy döntöttem, béna lenne, ha beírnám hogy HÉÉÉ, ÉNNEKEM KÖSZI!!!!!!!! KépKépKép

Savitri!
Tegnap utánam írtál, nem olvastam, pedig visszaírhattam volna, hogy az én férjem is itt hortyog vörösbortól kék szájjal Kép Mondjuk nem volt kifejezetten részeg, de azért hamar beájult. És én mellette aludtam az egy szem szobánk egy szem ágyán Kép

Messenger nekünk is van! Tényleg konferenciabeszélgethetnénk rajta. Tök vicces lenne Kép

Eszti!
Szerintem ha egyszer azon kapod magad, hogy semmi miatt nem aggódsz, akkor mindenképpen írj nekünk, és mi kollektíven aggódni kezdünk eszeveszett módra KépKép akkor tuti valami baj van Kép

Bagzer!
Szerintem olyannagyon fura dolog az, hogy mi mindent ki lehet olvasni az ember álmaiból. Engem ez mindig nagyon érdekelt. És ezekre érdemes is mindig odafigyelni szerintem.

Na most nem jut eszembe más. Itt fogok unatkozni, mert aludtam délután, és ilyenkor este nem tudok, apa meg nagyba húzza már a lóbőrt Kép És ma teleettem magam a mikulásra kapott mandarinnal, és égni fog a gyomrom Kép
És én is akarok mákosgubát, de nekünk nincs mákunk Kép
Sajnáljon mindenki!!
Orbis (31+5, aki megnézi, van-e élet a chat-en, mer unatkozik)
orbis

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?