2009.01.14 14:06
Szerző: csürci
Én is úgy vagyok vele (mostanra már beletörődtem), hogy majd csak elmúlik előbb-utóbb (bár remélem előbb) ez az éjjelfelébredős időszak. Addig meg azt mondogatom magamnak, hogy ennek is meg van a maga oka, csak ők nem tudják elmondani, mi meg nem tudjuk kitalálni…
A szekrénybe (most legújabban dobozba) való bebújás, ücsörgés nálunk is nagy mókaforrás. Geri és Ancsa nagyon hasonlítanak egymásra! Lina is imádja magát a tükörben nézegetni…hm, ezek a kis hölgyek.
Én amikor már nem bírtam a sorozatos éjjeli 3-4-szeri keléseket, akkor magam mellé vettem Linát, hogy legalább fizikailag ne kelljen felkelnem. Sokszor amikor csak a cumi volt a baja, egy félálomban lévő mozdulattal elintéztem és már aludtunk is. Kicsit kevesebb volt ugyan a helyem, és ez nem annyira pihentető alvást eredményez, de akkor is jobbnak éreztem így a helyzetet. Főleg, mert észrevettem, hogy mostanság én is nagyon nehezen alszom vissza (főleg, ha még esetleg a WC-re is kimegyek. Na, akkor van, hogy majd’ 1 órát forgolódom mire újra elalszom.)
Éedekes, Lina is elfelejtette a lámpa szót, eddig mindig azzal kelt, hogy „pa-pa” és mutogatott felfelé. Mostanra a baba megy, ha fényképet lát, akkor is ezt mondja, ha mi vagyunk rajta, vagy a nagyszülők. De az oroszlánbőgés nagyon megy. Meg a sikongatás, főleg ha átmegyünk a MOM-ba. Azt nagyon élvezi, főleg a szökőkutat. Mindenkit leszólít, integet. És következetesen simogat ha mondjuk neki, hogy „simi-simi”. A minap megsimogatott, mondtam neki, hogy most simi-simi a babának, erre megsimogatta a saját buksiját. Olyan aranyos volt.
Taps: Lina már nagyon régóta tapsikol, de azt mostanában újította rajta, hogy iszonyat hátraveti a kezeit, kidülleszti a hasát és a mellét, és onnan indítja a tapsot. Én meg mondom neki, hogy „hű de nagyot tudsz tapsolni” és akkor megint bemutatja, hogy tényleg. És még mindig táncol. Egyre nagyobb hévvel.
Köszi Tina az infót, remélem összejön majd. ÉS NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT DÁVIDNAK! (Én 2 nap késéssel, de nem kevesebb örömmel és szeretettel!) Nagyon helyes kissrác! Jöhet még több kép!
Edina, szuper, ha Lili így folytatná az éjszakákat!! Szorítok! Linánál is kb. 1 hét óta határozott a javulás, de én óvatosságból nem akartam még elkiabálni. Először csak 2x kelt napokig, aztán már csak 1x kb. 3-4 napja. Reméljük Lili is ebben az irányban halad!
Ezek szerint mindegy, hogy szekrény, utazóágy, szennyestartó vagy kartondoboz! Tök helyesek ezek a kölkök!
Tudtam, hogy el fogom kiabálni, Lina 3x kelt! Brr.
Üdv a körünkben Timi. Képeket nagyon várjuk! Ez egy kép-imádó társaság, ám!
Tali: miért ne? (Csak még ne nálunk, annyira még mindig nem vagyunk fogadó-képes állapotban…) Feltéve, ha nekünk is belefér, mert Lina még 2x alszik, hol hosszabbat hol rövidebbet, szóval annyira én nem tudnám megmondani mikor is lenne igazán jó. De ha úgy jön ki, örömmel becsatlakoznék. Tavasszal/nyáron meg csapunk egy hatalmas baba-mama-apa(?)-partyt.
Szappan-evés és fuldoklás: ha nem is ebben formában, de a nagy falatjaival Lina is rám hozta már jó néhányszor a frászt. Tegnap hallottam félálomban a TV-ben, hogy a 104-en mentőtanácsadók (vagy hogy is hívták őket) veszik fel a telefont akik tudnak segíteni ha baj van, míg a mentő meg nem érkezik, és a múltkorában állítólag egy 2 hónapos kisbabát mentettek így meg, hogy az anya követte az utasításokat a telefonban.Hát soha ne kerüljön rá sor, de azért jó volt hallani, hogy van ilyen.
A „turimuszi”-t én is szeretem, néha magam is nekiállok elkészíteni, a bátyám ha pont akkor jön, jól el is pusztítja a nagy részét.
Levinek sok gyógypuszi, mielőbbi jobbulást-gyógyulást!
Timi, nem azt mondtad, hogy Esztinek még nincs foga? Így meg tud rágni mindenfélét a kis ínyével? De édi lehet.
Wordben írok, illeszteném be a hozzászólást, megint nincs meg a helye!!! Kiléptem,vissza, de semmi változás. Szeretem…Addig is folytatom a wordbe.
Én még messze vagyok a tejtől, mert Lina még nagyon sokat szopizik. Tegnap este tésztát evett (csipegetett) egy kis pari-szósszal volt összekeverve. De mindenből még nagyon keveset csipeget.
Momoska, a cipő nagyon jónak tűnik, én is úgy tudom, hogy a bentinek az a lényege, hogy puha talpú legyen, minél jobban kövesse a talp mozgását és ezáltal hasonlítson a mezítlábazásra. Én eddig a sétához próbáltam cipőt adni Linára (csak hogy ne fázzon a lába), hát olyan elánnal és sírva rúgta le magáról…remélem majd amikor tényleg kelleni fog meg tudja majd szokni.
Teszek fel képeket; dobozban bujkálósát, mint említettem, Lina is imádja, jön-megy, visszanéz, kiabál, stb. Meg telefonálósat, mert az is nagyon bejön neki. Csak azt nem tudom miért mindig kiabál a telefonba (nem tőlem veszi!).
Építeni Lina is elkezdett már, sőt a mániája, hogy a cumisüvegére teszi vissza a fedelet, meg ha üvegből iszom, akkor kiabál, hogy ő tegye vissza a kupakot, azzal elég sokáig el szokott szöszörészni, nagyon édesen még kommentálja is, hogy mellé ment vagy sikerült rátennie. És ő is már nem csak kifelé, hanem vissza is pakol fiókba, vagy a bébitaxi ülésébe, vagy a pohárba.
Timi, megtennéd, hogy megírod a töröm-töröm-et? Mert ismerem, de nem tudom. Köszi, előre is. De okos Eszti, hogy már ennyi testrészét meg tudja mutatni! A nemekre gondolom hasra fekszik a földön, ugye? Lina is ezt csinálja, én csúnya szülő meg csak nevetek rajta (na nem fennhangon, csak mintegy magamban), mert olyan édes, ahogy leveti magát a földre. Most még édes, de azért én is remélem, hogy ez is megy majd a felejtőbe…
Pohár: kicsinek gond nélkül kiitta belőle amit kellett, most már inkább csak összeszorítja a csőrét a fogaival, és dönti magára a cuccot. A cumisüveg meg a kiskanál nálunk jobban megy most, majd biztos a pohár is beérik.
Na, most át tudtam tenni a wordből a fórumba, kezdem sejteni, hogy miért nem jön elő az üzenet írása doboz. Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de így megint 2 napi hozzászólások kerültek egybe.