Új privát üzeneted érkezett!

Orsi,
Eszti 3330gr-al született, 51 cm-vel és előre tervezett császár volt, (bár nem értem mért 2 héttel a kiírt dátum előtt :shock: )mert volt kamaszkoromban egy gerincműtétem. Egyébként szopizni már nálam sincs sok tejci épp annyi már, amennyivel megnyugszik és elalszik (már ha elalszik... 8) ) Egyébként Kolos jó nagy!! :D

Tina, most én is adtam Viburcolt este, már látni a két kis fehér puklit alul...hátha! Dávid milyen édes, ahogyan nézi a kutyust!nyomogatja is?

Momoska, ezek a cipők nagyon jók!!bár picit tényleg drága, de viszont bőr...és ééédesek! Borisz milyen komolyan olvas, mintha tényleg tudna már!!!Eszti is leveszi a polcról párom matek könyveit és mint valami tudományos munkatárs úgy lapozgatja... :lol:

Háromszéki, ismerem a dokidat, én Halmos dr-nőnél szültem, jófej, precíz...csak azt a magzatvíz vizsgálatot ne csinálta volna meg a szülés előtti nap... 8) az borzasztó volt!
A te pici lányod mennyit beszél már! és ügyi hogy egyedül megáll, nemsokára elindul, visszanéztem a képeket és ez nem is csoda, hiszen jó kis erős csaj! Kis huncut arca van :D

Tejet én már elkezdtem kajákba rakni neki, de már belekortyolt az én bögrémbe is. Azon gondolkodom,hogy ha átállunk a tejre, akkor hajnalban miből adjak neki inni, hogy vissza is aludjon...vegyek cumisüveget?

Timi
KépKép
Kép
verti

Hú, ezen is csodálkozom, miért 2 héttel az időpont előtt???? Az sok, főleg első gyereknél. Nekem Geri is császárral született, mert faros volt és 3850 gr és ezért már tudtam, ha nem fordul meg, császár, de utolsó percig vártak volna, de aztán 3 nappal a kiírt időpont előtt beindult a szülés. Persze este, így éjjel 2.10-kor jött világra Geri.

Ancsinál már programcsászár lett volna, de csak 1 héttel korábban, ami ellen csak azért nem tiltakoztam, mert elég cudar volt a tavalyi január is, és míg Gerivel még Pesten laktunk, nyár is volt (júliusi), most tartottam attól, hogy ha pont egy ónos esős időben indul be a szülés, én járok rosszabbul. Végül aztán a természet mégis megoldotta, mert vasárnap délután befeküdtem és este 9 körül beindult a szülés, így negyed 12-kor született meg Ancsi, 4500 grammal és 59 centivel.

Miért csinált magzatvíz vizsgálatot? Nem is tudtam, hogy az kellemetlen. Nekem volt, amniocentézis, még az elején, de a tied gondolom tükrözés volt.

Gondolom, a legjobb a cumisüveg, a reggeli tejhez. Én pohárból itatom, de nem hajnalban :)
Geri nagyon sokára tanult meg pohárból rendesen inni, Ancsi ebből a szempontból ügyesebb, már a legó duplokat is sikerül néha összeillesztenie. Geri viszont hamarabb járt.

Jó éjt Nektek,
Éva

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

Sziasztok,

Hú, Ancsi jó nagy baba volt!és milyen hosszú :D Akkor te átélted mindkét szülésmódot :)

Igen, tükrözés volt nekem, mert nyitva volt a méhszájam 1 újjnyira.Iszonyat volt, ha nem megyek reggel a műtőbe, biztosan beindult volna magától is a szülésem...pedig Esztinek esze ágában sem volt még megszületni, mert amikor vették volna ki, egészen a mellkasomtól nyomták lefelé :? na mind1 mostmár.

Egyébként Eszti csőrös pohárból iszik,de szoktam ebéd után sima pohárból is kínálni, abból is szívesen iszik, az más kérdés, hogy a fele mellé megy :lol:

wow, Eszti még nem építkezik a kockákból, rombolni jobban szeret 8) Viszont kihúzza a fiókokat és már nem csak ki, hanem vissza is pakol bele. Tapsolni nagyon tud, ezen kívül, ha elkezdem mondani a töröm,töröm a mákot mondókát, már teszi is össze a kezeit és mutatja amit kell, éédes! Meg tudja mutatni az okos fejét, a pociját, orrát, szemét, fülét, lábát. Na meg azt nagyon tudja mutatni amit akar, kiabál és mutogat, amíg el nem éri a célját. Mostanában pedig elkezdte azt, hogyha nemet mondok, vagy elveszek valamit, akkor lefekszik sírva a földre... :shock: remélem ezt nem fogja sokáig csinálni!

Timi
KépKép
Kép
verti

Szisztok! Megpróbálok írni, bár nem tudom hogy sikerül, mert elolvasni is 1 órámba tellett Levi miatt...

Üdv Timinek! Tényleg, miért kellett magzatvíz vizsgálat? Engem a főnököm felesége próbált meg rábeszélni valamilyen oknál fogva. Egyébként én is császáros vagyok azzal a különbséggel, hogy nekem nem volt betervezve.

Levi orrfolyása javult, viszont olyan, mintha be lenne rekedve, más a hangja. Pedig nem is köhög. :?
Az éjszakák viszont érdekes módon jobbak. tegnap volt eddig a legjobb: 9 után elaludt, nem kelt egészen fél 2ig (!), utánna apa fél4es ébresztőjére keltünk, akkor nehezebben aludt vissza (kb 1 óra), 7 után nem sokkal, majd aludt ismét fél 10ig!!!! :) Edina, hogy hogy bírom? Úgy hogy beszokott az ágyunkba :( (persze a jóvoltamból :? ), így sokszor csak félig ébredek fel és ez is számít. Levi még szopizik is, általában arra gyorsan visszaalszik és sokkal később kel mint Lili. A sok kicsiből valahogy összejön az elég pihenés. Ennek ellenére nagyom vágyom egy egész éjszakás alvásra!!!!! Most hogy alakult az éjszaka Lilivel? Nagyon jók a képek róla, már egy igazi kishölgy!

Én is inkább a tavaszi találkához csatlakoznék. Akkor már jó idő van, egyszerűbb az utazás (mi ugyebár vonattal mennénk).

Momoska már én is néztem azokt a cipőket, olyan szépek! Akkor drága ha azt nézem csak benntre lehet használni, viszont bőr ami ugye természetes anyag. Én szarvasbőr talpú zoknira várok a bababolltban, csak még nem hoztak. Borisz azért nem semmi ahogy olvasva közlekedik!! :)

Huh, Gerinek tényleg jó sok elfoglaltsága van, a lényeg, hogy élvezi. Ahogy ott ülnek egymás mellett tényleg nagyon hasonlítanak!!!Szeretem ezeket a tesós képeket! Azért Anna is jó húsban van!

Levi eddig bírta, megy a hiszti, úgyhogy megyek!

KépKép
kora

huuu, en meg egyaltalan nem probaltam a poharat, bar nem is igazan ertettem soha, mennyivel jobb, mint a csorospohar vagy a cumisuveg!!! velemenyek???? masfel-ket eves korra, mikor mar maguk is kepesek jol fogni, s elegendo dolesszogre donteni, akkor majd megkapja, h. a bolcsiben ne legyen gond, de addig minek. aliz egyebkent extran bena volt ilyen szempontbol, nem is eroltettuk, 2 eves koraban megprobaltuk, s 1 het mulva balesetmentesen ivott. neki a viz is, tej is csorospoharbol ment, csak masikbol.
borisz meg meg mindig abbol cumisuvegebol issza a vizet, amit 2 hos koraban vettunk az esetleges lefejt tejnek (sose itta meg). kis lyuku, alig jon, neha megprobalom vele a csorospoharat, de nem tetszik neki, h. abbol jobban jon, ugyhogy meg varok.

timi,
kep is johet am, ha van. s ti kik vagytok, mivel foglalkoztok???,

Kép
Kép
momoska

ja kiscipo.
hat en mar nem tartom draganak a 4900 ft-ot egy gyerekcipoert, elnezve a kinalatot. kedvesem kisszandalt javasolt, de abbol meg a jo minosegueknel (amik szinten ilyen arban, vagy efolott vannak, s azt is csak bent lehet hordani..most. rossz minosegut meg nem erdemes venni elsore.) is az lenne az erzesem, h. korlatozom a gyerekem labat...hadd erosodjenek azok a kis izmok maguktol.
egyebkent tavaszra is akarok majd neki egy ugyanilyent, csak jatszoterezni, ha ezt addigra kinovi, nyaron meg ugyis mezitlab jatszoterezik mar.
a pedipedek is jol neznek ki, meg azok tenyleg mindenhova hordhatok, de az mar inkabb 8000 Ft, azt mar sokallom.

Kép
Kép
momoska

képzeljétek mi történt, koli kitörölte a regisztrációmat. hogy hogyan azt nem tudom, de be akartam lépni és nem enged, nézem a hsz-aimat és névtelenkétn vagyok.
mondjuk nem is értem miért lepődök meg, mert olyanokat csinál itt a géppel... megnyom olyan billentyűkombinációkat, hogy utána csak nézek, azt sem tudom hogyna kell visszaállítani. na ez van, sebaj, regeltem még1x, de más néven.

egyszer meg megkaparintotta apa mobilját, csinált vele egy képet és elküldte vlkinek sms-ben. :lol:
azt már meg sem említem, hogy párszor már felhívta anyát is, mivel vele sokat beszélek, és mindig ott van a hívottak/fogadott listában.

cipő: lehet a puhatalpúakat kinntre hordani?? én félnék, hogy felfázik, vagy vizes lesz, vagy...sbt.

poharat már próbáltam, mivel kinézi a számból, de nem megy neki. csőröspoharunk van, abból tud inni, nem megy mellé a pia. meg amit szeret még azok a pici üvegek (pl. 250ml-s jana baby), tudjátok olyan fura a tetejük. abból issza a turmixot.

Évi, köszi a meghívást, majd meglátom, hogy elmerészkedem e olyan messzire, egyedül. mindenesetre nagyon aranyos vagy.

Kora, Levinek nagy nagy gyógypuszi és rendes tőle, hogy ennyit azért ahgy aludni.

verti, tényleg képeket rakhatnál Esztiről. milyne ügyes, hogy tudja már mutogatni a testrészeit.
snooopy

Orsi: :D :D :D
Kolos elég korán kezdi.

Kora, jobbulást Levinek!!!!

Momoska, nem jobb a pohár, de nekünk most az jött be. Anno Geri is későn tanult meg pohárból inni, de nem zavartattam magam. Avent cumisüvegünk van és legtöbbször eláztatta magát vele, hol azért, mert kifolyt az üveg nyakánál, hol pedig kiengedte a szájából a vizet, szórakozott vele. Pohárból pedig már nagyon régóta szépen iszik, az álla alá tartok egy kendőt, hogy ami kifolyik, azt felfogja, de így nem játszik vele, a cumisüveggel pedig mindig.

A pohárból is addig iszik szépen, ameddig szomjas, vagy éppen kell neki (pl. tej), utána elkezdi fújni bele a levegőt. Na abból tudom, hogy elég volt. :)
Egyébként az építéstől még messze áll, csak néha sikerül összerakni neki két kockát. :D

Szépek ezek a cipők, csak egy gond lenne nálunk: mindent lehúz a lábáról, amit tud. Ezért csak fűzős jöhet szóba.

Kép

Kép

háromszéki

Én is úgy vagyok vele (mostanra már beletörődtem), hogy majd csak elmúlik előbb-utóbb (bár remélem előbb) ez az éjjelfelébredős időszak. Addig meg azt mondogatom magamnak, hogy ennek is meg van a maga oka, csak ők nem tudják elmondani, mi meg nem tudjuk kitalálni…
A szekrénybe (most legújabban dobozba) való bebújás, ücsörgés nálunk is nagy mókaforrás. Geri és Ancsa nagyon hasonlítanak egymásra! Lina is imádja magát a tükörben nézegetni…hm, ezek a kis hölgyek.
Én amikor már nem bírtam a sorozatos éjjeli 3-4-szeri keléseket, akkor magam mellé vettem Linát, hogy legalább fizikailag ne kelljen felkelnem. Sokszor amikor csak a cumi volt a baja, egy félálomban lévő mozdulattal elintéztem és már aludtunk is. Kicsit kevesebb volt ugyan a helyem, és ez nem annyira pihentető alvást eredményez, de akkor is jobbnak éreztem így a helyzetet. Főleg, mert észrevettem, hogy mostanság én is nagyon nehezen alszom vissza (főleg, ha még esetleg a WC-re is kimegyek. Na, akkor van, hogy majd’ 1 órát forgolódom mire újra elalszom.)
Éedekes, Lina is elfelejtette a lámpa szót, eddig mindig azzal kelt, hogy „pa-pa” és mutogatott felfelé. Mostanra a baba megy, ha fényképet lát, akkor is ezt mondja, ha mi vagyunk rajta, vagy a nagyszülők. De az oroszlánbőgés nagyon megy. Meg a sikongatás, főleg ha átmegyünk a MOM-ba. Azt nagyon élvezi, főleg a szökőkutat. Mindenkit leszólít, integet. És következetesen simogat ha mondjuk neki, hogy „simi-simi”. A minap megsimogatott, mondtam neki, hogy most simi-simi a babának, erre megsimogatta a saját buksiját. Olyan aranyos volt.
Taps: Lina már nagyon régóta tapsikol, de azt mostanában újította rajta, hogy iszonyat hátraveti a kezeit, kidülleszti a hasát és a mellét, és onnan indítja a tapsot. Én meg mondom neki, hogy „hű de nagyot tudsz tapsolni” és akkor megint bemutatja, hogy tényleg. És még mindig táncol. Egyre nagyobb hévvel.
Köszi Tina az infót, remélem összejön majd. ÉS NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT DÁVIDNAK! (Én 2 nap késéssel, de nem kevesebb örömmel és szeretettel!) Nagyon helyes kissrác! Jöhet még több kép!
Edina, szuper, ha Lili így folytatná az éjszakákat!! Szorítok! Linánál is kb. 1 hét óta határozott a javulás, de én óvatosságból nem akartam még elkiabálni. Először csak 2x kelt napokig, aztán már csak 1x kb. 3-4 napja. Reméljük Lili is ebben az irányban halad!
Ezek szerint mindegy, hogy szekrény, utazóágy, szennyestartó vagy kartondoboz! Tök helyesek ezek a kölkök!

Tudtam, hogy el fogom kiabálni, Lina 3x kelt! Brr.
Üdv a körünkben Timi. Képeket nagyon várjuk! Ez egy kép-imádó társaság, ám!
Tali: miért ne? (Csak még ne nálunk, annyira még mindig nem vagyunk fogadó-képes állapotban…) Feltéve, ha nekünk is belefér, mert Lina még 2x alszik, hol hosszabbat hol rövidebbet, szóval annyira én nem tudnám megmondani mikor is lenne igazán jó. De ha úgy jön ki, örömmel becsatlakoznék. Tavasszal/nyáron meg csapunk egy hatalmas baba-mama-apa(?)-partyt.
Szappan-evés és fuldoklás: ha nem is ebben formában, de a nagy falatjaival Lina is rám hozta már jó néhányszor a frászt. Tegnap hallottam félálomban a TV-ben, hogy a 104-en mentőtanácsadók (vagy hogy is hívták őket) veszik fel a telefont akik tudnak segíteni ha baj van, míg a mentő meg nem érkezik, és a múltkorában állítólag egy 2 hónapos kisbabát mentettek így meg, hogy az anya követte az utasításokat a telefonban.Hát soha ne kerüljön rá sor, de azért jó volt hallani, hogy van ilyen.
A „turimuszi”-t én is szeretem, néha magam is nekiállok elkészíteni, a bátyám ha pont akkor jön, jól el is pusztítja a nagy részét.
Levinek sok gyógypuszi, mielőbbi jobbulást-gyógyulást!
Timi, nem azt mondtad, hogy Esztinek még nincs foga? Így meg tud rágni mindenfélét a kis ínyével? De édi lehet.
Wordben írok, illeszteném be a hozzászólást, megint nincs meg a helye!!! Kiléptem,vissza, de semmi változás. Szeretem…Addig is folytatom a wordbe.
Én még messze vagyok a tejtől, mert Lina még nagyon sokat szopizik. Tegnap este tésztát evett (csipegetett) egy kis pari-szósszal volt összekeverve. De mindenből még nagyon keveset csipeget.
Momoska, a cipő nagyon jónak tűnik, én is úgy tudom, hogy a bentinek az a lényege, hogy puha talpú legyen, minél jobban kövesse a talp mozgását és ezáltal hasonlítson a mezítlábazásra. Én eddig a sétához próbáltam cipőt adni Linára (csak hogy ne fázzon a lába), hát olyan elánnal és sírva rúgta le magáról…remélem majd amikor tényleg kelleni fog meg tudja majd szokni.
Teszek fel képeket; dobozban bujkálósát, mint említettem, Lina is imádja, jön-megy, visszanéz, kiabál, stb. Meg telefonálósat, mert az is nagyon bejön neki. Csak azt nem tudom miért mindig kiabál a telefonba (nem tőlem veszi!).
Építeni Lina is elkezdett már, sőt a mániája, hogy a cumisüvegére teszi vissza a fedelet, meg ha üvegből iszom, akkor kiabál, hogy ő tegye vissza a kupakot, azzal elég sokáig el szokott szöszörészni, nagyon édesen még kommentálja is, hogy mellé ment vagy sikerült rátennie. És ő is már nem csak kifelé, hanem vissza is pakol fiókba, vagy a bébitaxi ülésébe, vagy a pohárba.
Timi, megtennéd, hogy megírod a töröm-töröm-et? Mert ismerem, de nem tudom. Köszi, előre is. De okos Eszti, hogy már ennyi testrészét meg tudja mutatni! A nemekre gondolom hasra fekszik a földön, ugye? Lina is ezt csinálja, én csúnya szülő meg csak nevetek rajta (na nem fennhangon, csak mintegy magamban), mert olyan édes, ahogy leveti magát a földre. Most még édes, de azért én is remélem, hogy ez is megy majd a felejtőbe…
Pohár: kicsinek gond nélkül kiitta belőle amit kellett, most már inkább csak összeszorítja a csőrét a fogaival, és dönti magára a cuccot. A cumisüveg meg a kiskanál nálunk jobban megy most, majd biztos a pohár is beérik.
Na, most át tudtam tenni a wordből a fórumba, kezdem sejteni, hogy miért nem jön elő az üzenet írása doboz. Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de így megint 2 napi hozzászólások kerültek egybe.

Kép

Kép
csürci

És a képek, csak már nem akartam egybe tenni mindent.
Doboz-móka a végén túlpörgéssel és kifáradós-elterüléssel.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kutyus-szeretgetés (mindent így szeretget meg, hogy az orrához dörzsöli)
Kép

Telefonálás
Kép Kép

A parketta ördögnője hangosan szereti a zenét, tesz még rá egy kis hangot
Kép
Kép

Kép

Kép
csürci

Na most alszik, lehet lesz egy kis időm.

Mi is pohárból iszunk régóta, a vizet kezdettől fogva, csak a tápit kapta üvegből. Van csőrösünk, de Levi mindennek leveszi egyből a tetejét (már vissza is tudja rakni), szóval nálunk nem jöhet szóba. Pohárból meg ugyanúgy, mint Éviék.

Kolos sem semmi! Levi is állandóan kikapcsolja a gépet, akár billentyűzettel is. Ő is tud gombokat nyomogatni. A kép elküldése azért elég durva! :)

Pont azt akartam még írni én is miket csinál mostanság a drága gyermekem. Karácsonykor amikor otthon voltunk elkezdte mondani a hattyút, a macit és a vaut. Nos, ezt amint hazaértünk ki nem ejtette volna a száján. Ha éhes akkor viszont mondja, hogy ham. Meg még mindig minden bé és vé. Aztán amikor most ismét otthon voltunk elkezdte gyakorolni az önálóan lépegetést. A legtöbb 9 lépés volt. Nahát itthon ezt sem viszi túlzésba! 8) Bár tegnap próbálkozott 2x-3x is. Biztos a nagyikat akarja elképeszteni. Itthon meg minket egyáltalán nem. :? :wink: A távirányítót a tv felé irányítja és úgy próbálja nyomkodni. Megmutatja a lábát, kezét, fülét és bármelyikünk köldökét. Más testrészt vmilyen oknál fogva nem hajlandó megjegyezni. És a gyümölcsöket sem. Pedig enni hogy szereti őket! Ja, és karácsony előtt elkezdett táncolni és énekel is hozzá! Nem minden zenére ám!! :) Olyan aranyos. Summa summárum, tulajdonképpen majdnem mindennel csak a nagyikat tünteti ki. :roll:

Timi te ugyanúgy fűszerezed akaját, mintha Eszti nem kapna belőle? Mi elég fűszeresen, csípősen főzünk, nem merek adni belőle neki. Momoska? Azt hiszem te írtál még ilyesmit....?

Lehet adni ilyen kicsiknek hársfateát? Vagy az még erős?

Mi lehet Edinával? Ha jól látom ma még nem volt. Ő mindig szokott jönni...

KépKép
kora

Ma krumplistésztát ebédeltünk, mindannyian, ez Ancsi egyik kedvence, a gulyásleves mellett.
Én ugyanúgy fűszerezek, mert amúgy sem főzök csípősen, akinek kell, utána teszi bele az erős paprikát. És mindig használok zöldfűszereket, ill. télen többnyire szárítva (lestyán, borsika, majoranna, bazsalikom, kapor, rozmaring és társai).

Ja és medvegomba port, ez az ízletes vargánya. Idén nyáron nagyon sokat szedtünk le is fagyasztottunk, a többit megszárítottuk és megőröltük. Aztán a minap láttam a Sparban, hogy 23600 Ft kilója, nem elírás, ennyi. Ételízesítők egyik alapanyaga.

Kép

Kép

háromszéki

csürci, amikor lina kukucsol a dobozban, amikor oldalra dönti a fejét, nagyon nagyon édes. aranyos kislány ez a lina.
koli is szokott elterülni a földön és szopizza a ujját, majd megzabálom. :)

kora, én már adtam neki hársfateát, meg is itta. semmi baja nem lett tőle, bár nem áztattam ki nagyon,, épphogy színe lett.

remélem edina nem a rossz éjszaka miatt nem jön. nem ma vannak a gekkóban??

most csak ezért jövök ilyne sokszor, mert koli alszik én meg unom a tanulást...szóval itt lógok a neten. :)
snooopy

nekem csak az volt a maniam - aliznal-bar most is az, h. az ebed nagyreszt teljeserteku legyen a kolykoknek (is), azaz legyen benne szenhidrat, feherje, rostok (zoldseg) kb. a nyersekben talalhato vitamin meg megy tizoraira, ezert aliz ota kitalaltam egy csomo kajat,a mi azota csaladi kedvenc, kevesbe fuszerezek eros fuszerekkel, kedvesem neha utana borsoz, s kevesbe edesitek (pl. parileves), kedvesem utana cukroz. kb. ennyi. aliz pl. mai napig ezert kovetel joghurtot a krumplis tesztajara is:-).

Kép
Kép
momoska

sziasztok!

Nem tüntem el! Nincs szerencsém ma a nettel. Reggel csak elolvasni volt időm Lili több időt nem engedélyezett. Aztán eltünt amit írtam, és mégegyszer ismét nem volt időm leírni.

2-kor éppen bekapcsoltam a gépet, megjött Tibi. Most meg elkezdtem olvasni, de nem tudtam megint befejezni, gondoltam azért pár sort írok hogy létezem.

Ja még nem járunk játszóházba, majd ha jó idő lesz.

Most nincs időm reagálni bocs, majd talán holnap

Jó sokat írtatok!

Ja és üdv. közöttünk Timi.

KépKép
domidina

Nagyon édes Lina telefonos kisasszony :D a dobozban is édes, jó képek!
én is szeretek képeket nézegetni, és ígérem teszek majd én is, csak még rá kell jönnöm, hogyan kicsinyítsek...
Momoska, én irodában dolgozom/tam és most tanulok(ha tudnék,na meg ha lenne kedvem..pedig nagyon kéne), párom kockafejű (programozik)
Csürci, igen, eszti fogainak száma 0, de nagyon ügyesen eszik, persze összeaprítok neki mindent, pl. a spagettit mixerrel turmixolom, de amit tudok, csak villával elnyomkodok, nagy zabagép lett...a tésztát pl. imádja és odateszem elé, egyenként fogja és elmajszolja, a kedvence a kukorica, azt eggyesével eszegeti.A mondóka pedig: (ahogyan én ismerem)
töröm-töröm a mákot,
sütök neked kalácsot,
megvajazom,megzsírozom,
mégis-mégis neked adom!
ha nemet mondok neki és ő nagyon nem így szeretné, akkor igen, szépen leereszkedik hasra és sírdogálni kezd, és én is imádom ezt is ahogy csinálja, de azért ezt nem mutatom neki... :D egyébként ez főleg akkor van, ha már fáradt.
Orsi, Kolost már most viheted az egyetemre, tök jó programozó!!Eszti is szeret gépelni, egyre erőszakosabban és nem hagyja, hogy letegyem, ha pedig leteszem, húzza ki a klaviatúra tartót és turkál fel, nem akarja abbahagyni :lol: a telefont is jól kezeli, bár ő még képeket nem készít... :D
Kora, én ugyanúgy főzök ált, ha kell, jó kis fokhagymás rántással, de azért a sóval csínján bánok, na meg csak kicsi borsot teszek. De a spagettit és a pizzát (tegnap sütöttem, ezt is imádja), gazdagon oregánozom és bazsalikomozom + pizza fűszer.
ma csináltam neki céklafőzit, megette az adagját, aztán evett az én sajtos tésztámból is. :)

Timi
KépKép
Kép
verti

Sziasztok!

Gyorsan írok, mert a férjem is jön a géphez.

Kajákból már én is több mindent adtam a Dávidnak, amit mi eszünk. Általában megcsinálom lightosabban, veszek ki belőle, aztán ha kell utána még ízesítem.

Csürci!
Lina nagyon aranyos és az a kiterülős kép nagyon tetszik! :D
Dávid ha nem kaphat meg valamit, akkor leül és csak sír, aztán elterelem valamivel a figyelmét és akkor már nem is foglalkozik az előző dologgal.

Orsi!
Kolos korán kezdi a programozást.
Egyszer Dávid is felhívta a dédit. Mire észrevettem már letette, aztán meg felhívott, hogy miért hívjuk fel, ha nem szólunk bele, elmondtam és jót nevetett, hogy a Dávid még 1 éves sincs és már tud telefonálni, Ő meg 83 és még sokszor neki nem sikerül. :)

Ma voltam a szemészeten a szemem alatt lévő csomó miatt és a doki kimondta, hogy műteni kell. :( Febr. 13-ra kaptam időpontot. Akkor a bal szemem alatt, majd később a jobb szemem alatt lévőt. Mondtam, hogy szoptatok, erre Ő kiakadt, hogy 1 éves és még szoptat?! (Bár valahol már vártam ezt a kérdést)

Megyek, jön a férjem.

Vigyázzatok magatokra, mert nálunk nagyon csúsztak ma az utak.

Kép
Kép
tina82

Tina!
De miért gond ez a dokinak??? Az én lábközépcsontomat is megszegecselték úgy altatásban, hogy Ancsi még 3 hónapos volt és javában szopizott (nem mintha most nem)
UUUUUUUUUUUUtálooooom, ha valaki így áll hozzá.
És tudtak adni olyan gyógyszereket, ami nem árt. És hát fájdalomcsillapítót csak egy napig szedtem utána.

Tegnap engem is felbosszantott a dokinéni. Felhívtam, hogy ugyan már mi lesz a Prevenarral, mert még szeptemberben aláírtuk, hogy igényeljük. Megbeszéltük, hogy 2 hét múlva, amikor Ancsi 1 éves lesz, úgyis kell vinni, majd akkor beadja neki.
Megkérdezi, mit tud már, meg hogy jár-e? Mondom neki, hogy az este lépett kettőt. Erre ő: még csak? hát akkor le van maradva. Ő így látja a 40 éves tapasztalatával, de az jó, ha mászik, az is fontos.
Aztán az este leesett nekem, szerintem ő nem az egyedül járásra gondolt, hanem hogy egyáltalán :D
De majd tisztázzuk, ha megyek, ezért külön nem hívtam fel.

Az tény, hogy Geri nem volt még 11 hónapos, amikor elindult egyedül, de akkor nyár volt, meleg, kevés ruha, mezítláb...
Ancsinak ennyivel nehezebb, mert fel van öltöztetve, lábán cipő. Nem fűtünk annyira, hogy rövid ujjúban lehessen lenni :)

Csürci, nagyon tetszenek a képek, a telefonos is, a macis is, a dobozosak is, nem tudok választani. Annyira édes Lina!!!

Orsi, tanuljál ám azért!!!

Jó és ébredésmentes éjszakát nektek!!!

Kép

Kép

háromszéki

Itt nem volt gond az utakon, 11 körül esett, de nem ónos eső. 3 körül ki is mentünk sétálni, üzletbe. :)
De majd kiderül, hogy holnap mi lesz. :(

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok!

Remélem most végig tudom írni amit akartam.

Tej: Én még csak úgy inni nem adtam neki, de az ételeket már azzal csinálom. Valamelyik nap uzsira csináltam neki rakott babapiskótát (magunknak is) pudinggal. Mondjuk nem falta, de azért ízlett neki. Nincs semmi baja a tejtől.

Cipő: Momoska ezek a cipők nagyon jók, ideális szerintem benti használatra, tanuló időben. Mármint a járásra gondolok. Én is nézegettem a neten anno, amikor cipőt kerestem, akkor sokalltam az árát. Aztán vettem valami szar mamuszt, hamar el is dobtuk. És kikötöttem egy elefanten bőr félcipőnél majdnem dupla annyi áron. Jó mi? Uh. szerintem vegyél.
Ja és valaki írta a bőrtalpú zoknit. Azt szerettem volna még venni, de az istenért nem kaptam méretbe a bababoltba. Mert az is jó. Zoknipapucs. A neten is lehet venni.

Ivás: Cumisüvegből iszunk. Tud pohárból is, de a fele férlefolyik, még nem tökéletes a technikája. Csőrös pohara is van, de nem igazán szereti. Hogy mi a különbség? Biztos van, szorgalmazzák minél előbb igyon a gyerek pohárból. Talán az, hogy kevesebb ideig érintkezik a fog a mondjuk édes dolgokkal. Persze ha víz az más, de Lili nem issza. Tegnap csipkebogyó teát főztem, gondoltam ne csak a gyümölcslét igya, hát nem kellett neki.

Na ezt gyorsan elküldöm mielőtt megint elszállna.

KépKép
domidina

Képzeljétek, tegnap tízóraira (joghurtot szokott kapni) kezébe nyomtam egy kis szelet kenyeret is. Mindig próbálkozom hátha. És meglepetésemre, azt ette, úgy hogy mártogatta a joghurtba. Aztán vacsira is margarinos kenyeret evett, kinézte a kezemből.

Hú mit is akartam még.

Ja üdv nálunk Timi. A képek meg jöhetnek, majd ha már sikerül föltenned. Így látatlanban is nagyon aranyos lehet eszti.

Levi is nagyon ügyeskedik már.

Lilinél is vannak olyan szavak amit majdnem mindenre használ, aztán találd ki mit is szeretne. Testrészek? az nálunk is megy. Legjobban most a köldök tetszik neki, főleg az enyém.

Képzeljétek, megvan az időpont, január végén megyünk Tengelicre 2,5 napra fürdőzni egy kicsit. Már nagyon várom, jól jön majd egy kis "kikapcsolódás". Jön anyósom is, uh. azért nekem is lesz egy kis szabadságom, majd vigyáz rá néha-néha. Férjem nagyfia és a barátnője is velünk jön, uh. biztos jól érezzük majd magunkat. Na meg kíváncsi is leszek Lili hogy fogja magát érezni. Remélem nem kell előbb hazajönnünk.

A táblát elküldöm mindenkinek, annyi adattal ami van. Timi neked is elküldöm, ha priviben megadod az email címedet. Ez egy táblázat, amiben mindenkinek benne vannak a fondosabb adatai, elérhetősége, így követni tudjuk pl. a szülinapok idejét (gyerekekét)

Na de most már befejezem, mert túl hosszú lettem.

Ja az éjszakák a szokásosak, 2x kel továbbra is. Kora, én soha nem vettem magam mellé, nem aludt még nálunk az ágyba, és nem is aludna el ott, nem tud. A szobájába is van egy heverő, de oda se tudnám magam mellé venni. Ő csak úgy alszik el, ha az ölembe ringatom.

KépKép
domidina

Tina, az ilyen beszólásokat én sem viselném el. Bosszantó tud lenni az ilyen beszólás. Pláne egy orvostól. Mondjuk amilyenek az orvosok!!! Tisztelet a kevés kivételnek.
És lehet tudni, hogy milyen csomó, talán árpa? Olyan volt már nekem is, de szerencsére eltünt. Kellemetlen tud lenni az is.

Nálunk is pocsék az idő, tiszta jég minden. Tegnap akartam bemenni a nőgyogyihoz, meg vásárolni erre tessék! Pedig fontos lett volna. Most várhatok megint egy hetet.

na de most már abbahagyom. Lilivel is játszani kell!!! Bár most elég jól elvan szerencsére. Szeretek vele lenni, de néha az egyedül játszásra is szüksége van, ill. kell hogy egyedül is tudjon játszani, ilyenkor azért hagyom.

KépKép
domidina

Sziasztok

de sokat írtatok!

kihoztam Kolit anyáékhoz, most vasárnapig itt lesz. teljesen jól járhatóak az utak, 20perc alatt kinn voltam. ez nagyon jó szintidő. :)
igaz, én szombaton átjövök, délután mivel Szabi koncertezni megy (már ha nem lesz járhatatlan az út) és vasárnap jön értünk. így nem kell egyedül lennem. szombaton jön a dokinéni is ide a szüleimhez, így beoltja. igazán kényelmes így a dokihozjásár, hogy anya barátnője, mindne szombaton itt lebzsel, legalább nem kell a rendelőbe menne az 5. kerbe ahol sosincs parkolóhely. :(

képzeljétek ma mindketten n9ig aludtunk!! (bocsi Edina, nem akarom a szívedet fájdítani, meg Kora neked sem) bár azt hozzá kell tennem, hogy 3kor felsírt, kivettem be az ágyunkba, 4ig ott volt, de nem igazán aludt. megelégeltem vissza a sajátjába...aludt 6ig, akkor Szabi hozta oda hozzánk és aludtunk reggelig. jó volt. :lol:

Tina ez nagyon durva!! hogy ondhat ilyet egy orvos. mondd meg, hogy te igenis szoptatani akarsz még sokáig, és adjon olyan gyogyót amivel ezt megteheted, és különben is semmi köze hozzá. én nagyon sok anyukát ismerek, aki még szoptatja a 3 éves gyrekét. na ahhoz mit szólna?? olyan bántó, hogy ilyen rossz a társadalmi megítélése a sokáig való szoptatásnak.

ugye milyne ügyesek ezek s srácok?? előbb fognak érteni a szg-hez, mint beszélni. :)

Köszi Edina, én megkaptam. de jó hogy mentek kikapcsolódni. nekem szabi megígrte ha ledplomázom, elvisz barcelonába. :) igaz még fél éve.

Ok, Évi, értettem megyek is tanulni, :lol: juj már fél 11!!!??? bele kell húznom, jövő péntek vizsga. :evil: :!:
snooopy

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az üdvözlést,köszöntést!! :D
Domidina, küldöm az e-mailt.
Esztivel én is kis kenyérhéjjal kezdtem, de a nagy kedvenc az a zsemle meg a kifli. Mostmár én is vajazom neki, de huncut ám, mert reggeli közben dugdosni kell előle a felvágottat, meg a joghurtot (ez nálunk a reggeli része), mert ha meglátja, hajítja el a kenyérkét 8)
Tina, mennyi időt kell a kh-ban maradni? Nekem is volt egy kisműtétem még 6 hetes volt..véreztem még és a nőgyógy. kontrollon észrevette a dokim uh-val, hogy egy kis méhlepény darabka bent maradt a méhben, ez azért lehetett, mert hamar összehúzódott szülés után, de ez a darab már nem tudott kiürülni belőle... :( úgyhogy mentem egy kis méhkaparásra...épp a hátam közepére sem kívánta, amúgy is félek mindentől :? De nem volt vészes. Fejtem előtte amennyit csak tudtam, aztán a műtétet követően 24 óráig nem szoptattam.
A doki meg aki csodálkozik azon, h egy 1 éves még szopizik, hááát, ne is foglalkozz vele, őt minősíti..mert ha 4 évest mondtál volna, még megérteném, hogy csodálkozik. Hamar túlleszel rajta!

Olyan jóó éjszakánk volt!!!21.15-kor elaludt, éjfélig kétszer felsírt, de nem kellett bemenni hozzá, nem ébredt fel, és legközelebb 5.20-kor kelt,akkor szopizott majd alvás tovább 8.30-ig! :D El sem hiszem!!!!!Második napja adok neki Viburcolt...lehet, hogy ezért??csak el ne kiabáljam..

Timi
KépKép
Kép
verti

sziasztok,
en mar teljesen megszoktam, hogy a dokik nagyresze kiakad a 6 hos kor feletti szoptatason.... az hagyjam! de nalunk anyos es apos minden alkalommal megkerdezi: "ugye, nem szopik mar???", pedig mar egy unokat vegigeltek velem. bar nala azt is kerdeztek mindig ilyenkor mar 2-3 honapja: "ugye szoktatjatok mar bilire?".
ilyenkor mar csak vigyorgok....! en nem vallaltam be a vastagbeltukrozest, mikor borisz 3 hetes volt....az 2 nap szopcsikihagyas lett volna. nem beszelve arrol, h. altatas nelkul csinaljak. brrr!

en is elkaptam a nathat borisztol, bar aliztol is mindig elkapom, de most, hogy mar ket gyerek ragasztja ram, lassan ki se jovok belole...hm:-)

borisz jo ideje f9-9 korul ebred(persez 6+/-1 ora korul szopcsizik am), ami meg most megse jo, mert olyankor 1 elott nem alszik el, igy rendre 3kor ebedel, raadasul, ha mi visszuk alizt oviba, akkor ebresztenem kell, de mar nagyon jo reszidoket futunk, tegnap 8.40-kor ebresztettuk, s 9.02-kor az oviban voltunk orrszivassal mindennel egyutt:-) tessek gratulalni!

nalunk a testreszek abszolut nem nennek, pedig ez az egyetlen dolog, amit az apja neha mutogat neki, jokat vigyorog rajta, s elkezdi olyankor kikaparni egy ujjal a szemunket:-)
tulkeppen 9-10 hosan tobb "ertelmes" szava volt, mint most, bar amik vannak most, azok stabilak: pa-lampa, ppa-labda, baba, ata-apa, anya, aja-aliz, ci-cica- brrrr-auto (ez a legstabilabb), bá-bácsi, pápá, tata-kaka...hat meg vmi, de ennyi jut eszembe.
viszon odahozni, ha kerem, biztosan csak az autoit tudja, a labdakat, golyokat, kutyajat, kiskonyvet (ami a jarassegito konyve volt:-))...asszem kb. ennyit.
de mar o is epit, viszont a duploval nem, csak a clementoni puha kockakkal, azokat nagyon csipi, baratnom vette neki karira, s megelepodtem, mennyire szereti, ugyanis a legokat eddig rombolta, ezzel meg rogton probalkozott, s majdnem annyiszor eszebe jut elovenni, mint az autoit.

de inkabb a kis bugyutasagaval tudok dicsekedni:-) amint nagyon butusul nez, ha kerek valamit, vagy kerdezek valamit:-)
s meg azzal sem, hogy tomne befele a mi kajankat...a mandarin es az almaszelet megy mindig, a tobbi kiszamithatatlan.

Kép
Kép
momoska

momoska,
nagggyon ügyik vagytok!!Én néha még Esztivel is alig bírok elindulni télen, úgy utálom ezt a sok ruhát amit rá kell aggatni (ő is..)!A legrosszabb az orvosi rendelőben vetkőzni, aztán újra mindent fel gyorsan, ráadásul meleg van, a végére már izzadtam,alig vártam,h kint legyünk már! 8)
Borisz milyen sokat beszél! Esztim még semmi értelmes szót nem mondd, persze dumál, de csak dada, dedo, ilyeneket,esetleg amikor odaad valamit, akkor azt mondja: teté de semmi egyéb :)
A járássegítő könyvet szabadalmaztatni kéne :lol: hátha meggazdagodtok belőle!!

Domidina, én is szoktam hagyni Esztert, hagy játszon magában ameddig csak tud.De jó nektek, hogy mentek kikapcsolódni!!!!!én is szeretnék nagyon, már tök mindegy hová, csak mennénk!!
de nyárnál hamarabb biztosan nem lesz rá lehetőség sajna.Szerintem nem lesz probléma Lilivel, hiszen Te ottleszel neki!Még az is lehet, hogy annyira kifárad, h az éjszakát is átalussza majd :D

Orsi de jó neked, hogy van egy külön bejáratú doktor nénitek!!
Egyébként most otthagyod Kolit és legközelebb mikor mész hozzá?
Nekem még tanulnom kell az elválást Esztitől, de jövő hónapban gyakorlatra kell mennem 3 hétig napi kb.4 óra lesz, és addig kénytelen vagyok leadni őt nagymamáknak. Kíváncsi leszek hogy bírom...persze már hagytam őt itt, meg el is vitte párom a nagymamákhoz, de az max 2-3 óra volt.

Timi
KépKép
Kép
verti

timi,
en egyszer mar voltam tavol 6 orat borisztol, egeszen ki lehetet birni:-)))
aliztol nehezebben ment nekem is, 3 eves koraig, annak ellenere, h. 1 evesen rogton egy 3hetes kenyszertavolletre karhoztattunk.

en is mennek mar valahova telelni, akar mega befagyott balatont is megneznem. jolenne mar a MASVALAMI! lehet, h. fel is hivom a nagynenemet, oszt meglatogatjuk vmikor!

ja a jarassegito konyvhoz mar annyira ragaszkodik, h. ha a szeme ele kerul, akkor le se teszi tobbet, csak a masik kezevel jatszik, tegnapelott este ugy szopcsizott, h. egyik kezeben a kutyaja, masikban a konyv, de oltozeskor (oviba menet) is meglelte, alig tudtam raadni a kabatot, mert addig is uvoltott, mig egyik kezebol, a masikba atraktam a konyvet, s vegig igy setalt unk...(neha fontoskoddva belenezett) Kép

timi, az amerikai ut melyik reszen laktok? nyaron gyakran jarunk arra jatszoterezni (ujvidek ter), vagy ebedelni es cukizni (korong utca sarka), vagy csak ugy bicajozni.

s orsi,
neked hol lakik a sogorod?

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!
Hát majdnem elindultunk a boltba, erre elkezdett esni előbb az eső majd a hó és tiszta jégpáncél minden. Inkább kihagyjuk.

Köszönjük a gyógypuszikat, remélem lassan már hatnak. Vacak éjszakán vagyunk túl. Most sem kelt fél12kor, viszont másodjára 4 előtt olyannyira felébredt, hogy 6 után aludtunk vissza és volt 3x orrszívás és nagy ordítás. Jó hogy elszóltam tegnap magam. :(

Edina írtam választ! Lili meg csak rákap lassan a szilárd kajára! Engem is vihetnétek telelni! :D

Csürci Linás képek fantasztikusak, a szemével meg nem lehet betelni!!!

Én is utálom ezt a hozzáálást Tina a szoptatáshoz! Mit szólna akkor az egyik ismerősömhöz, akinek elmúlt már a fia 3 éves és ha akkar akkor még szopizik. A mi dokink is elég érdekes ezen a téren. Hatalmas lelkesedéssel írja fel a tápszert.
Anyu is ilyen egyébként, Levi 3 hós kora óta hajtotta, hogy miért nem adok már normális kaját a gyereknek és nem nagyon kell már szoptatni. Ezer dolog van még amit sorolhatnék, nem érti meg, hogy nekem más nézeteim vannak és mégiscsak az én gyerekemről van szó! Sajnos én még nem jutottam el odáig, hogy csak nevessek rajta. Momoska irigyellek is ezért! Na mindegy.

Évi a mi dokink egyébként a védőnővel megyütt azt mondja előbb tart Levi a mozgásfejlődésben, mint a kortársai (szerintem ugyanott), kiváncsi lennék akkor mit szólnának Lilihez meg Koloshoz... :)

Nem tudom mit akartam még írni. Momoska lassan bekerültök a rekordkönyvbe az elkészülési időtökkel! Na és persze jobbulást!

KépKép
kora

Kösz, Timi a verset, akkor mégiscsak tudtuk anyuval, csak nem voltunk benne biztosak, hogy így van.
Lina kezébe mindig egy kis kenyeret adok, amikor mi eszünk, csak így marad nyugton. De most a legújabb kedvence a mandarin/narancs lett. Odatartom neki a gerezdet (csak nagyon erősen meg kell fognom) és ő kicuclizza belőle a levet. Ha megy egy kis rost is, azt tolja kifelé a nyelvével. Nem rajong a darabos cuccokért…
Ez a bőrtalpú zokni jól hangzik. Én csúszásmenteset adok rá, de alatta is van egy másik zokni, mert hideg a parketta. Lehet nekem is meg kéne próbálkoznom egy olyan cipőcskével, mint Momoska.
Edina, jól hangzik a január végi programotok! Megint irigykedhetünk, mi akik itthon maradunk…Valami baba-barát helyre mentek? Ja, és köszi szépen a táblázatot!
Lina tegnap nehezen akart elaludni, valszínű még nem volt annyira nagyon álmos. A nagyágyban viszont csak hempergett jobbra-balra, ott már nem tud elaludni, csak éjjel, szopi közben. Aztán visszatettem a saját ágyába, ott meg egy idő után csak elaludt. Viszont kint van a 8. fogacska is, remélem most már visszatér az egyszeri ébredésre…
Orvosok és szoptatás, hát igen, sajnos Orsinak igaza van. Nekem a védőnőm is állandóan azt szorgalmazza, hogy mit adjak neki, miért nem eszi még ezt meg azt. Márpedig megtömni nem fogom… Lina pediglen nem egy zabagép.
Mi is ma sokáig aludtunk (fél9), éjjel 0h40-kor evett, aztán fél6-kor. Azt hittem már fél8-körül fent lesz, de örültem, hogy nem!
Bizony, a számítógép és a mobil nagyon is az életük része lesz (meg már az is) – Lina is olyn hozzáértően nyomkodja az egeret, meg görgeti e görgőjét, és közben elmélyülten figyeli a képernyőt, ahogy változik.
Timi, nekem is volt hasonló élményem, mint neked, szerencsére nekem a dokim jódos akármivel ki tudta tisztítani a méhemet, nekem is nagyon hamar összezárult, és a vérdarabok nem tudtak távozni. Ezzel egyidőben volt egy elég durva mellgyulladásom is, nem is tudták, hogy most ettől vagy a méhemben a véralvadékoktól volt-e a majd’ 40 fokos lázam. A mellem azóta is időről-időre becsomósodik, de anyu meg én is már nagy mesterei lettünk a mellmsszázsnak…
Hát Momoska, tényleg nem semmi idő alatt készültök el, persze, ha jól emlékszem valami 5 percre van tőletek az ovi? Na jó, azért ez nem kisebbíti az érdemeidet! Na és szerintem azért Borisz verbális tudása is említésre méltó!

Kép

Kép
csürci

Ja! Nekem a legtöbb 7 óra volt távol egyszem gyermekemtől. Szerintem bírható, főleg ha van amire odafigyelj, viszont Levi nem állt egy darabig szóba velem (persze csak az első szopicsiig 8) ).

Muris figura ez a Borisz! :D

KépKép
kora

Felébredt Lina, most itt ül az ölemben, eddig figyelmesen nézte, hogy mint püffölöm a klaviatúrát, most ő is elkezdte. A mobillal el tudtam terelni a figyelmét,fogja és nézi a színeket, majd ha 3 mp múlva lezárnak a gombok és eltűnnek a színek, akkor kiabál. Deez így most meglepően jól működik, amúgy sose hagyott írni.

Kép

Kép
csürci

ujcipobemutato....

Kép

Kép

s az epites...

Kép

itt meg egy kozos tanc...a kedvenc borisz dalra (ember-ember, december...), bar nem eppen az elvezet jon le az arcarol.

Kép

Kép
Kép
momoska

tenyleg, edina, engem is erdekelne az a tengeli. milyen szallo? milyen a furdo??

Kép
Kép
momoska

Kora, hát ez az, én nem érzem, hogy Ancsi le lenne maradva bármiben is. Én ritkán járok dokihoz is, védőnőhöz is. Szeptemberben voltam dokinál, védőnőnél pedig novemberben. Amúgy Ancsi az egyik legkisebb a csapatban, mármint korra, most hogy visszajött Csürci, ő a második legkisebb, Lina után.

De majd bővebben megbeszéljük, ha elmegyünk hozzá.

Momoska, nagyon édesek a gyerekeid, a mászós kép tetszik nekem, no meg amelyiken ketten vannak. :)

Nekem édesanyám nem szól bele semmibe, ha esetleg megkérdezem, akkor mond véleményt csak, anyósék már rég nem éltek, de nevelésbe ők sem szóltak bele anno Gerinél.
Talán egyszer, túl rövidre vágtam a Geri haját és az nem tetszett. (csak halkan jegyzem meg, igazuk volt :) )

Kép

Kép

háromszéki

Hát Borisz is tud fejeket vágni! :D Ügyesen épít! Ilyen jól viseli a cipőt a lábán? Nem akarja levenni?
Akartam már kérdezni Momoska, te adsz vmit köhögésre a gyerekeknek?

KépKép
kora

haat csak akkor kapnak koptetot, ha nagyon surun es szaraz ugato kohogessel kohognek napkozben, s ejjel is. akkor a sinupret cseppeket kapjak aliz almaleben, borisz vizben.
ha felaszakado a kohoges, akkor nem adok semmit, csak sok folyadekot.

vagy a landzsas utifu szirup meg be szokott valni.

Kép
Kép
momoska

Hú, nagyon jó ez a kis cipőcske, megnéztem a honlapjukat, nekem is ez a zsiráfos tetszett és a virágos. Borisz irtó cuki a babakocsiban, tényleg nem tudja letenni ezt a könyvet :lol: Tesós kép is édes!Gondolom Alíz sokat segít neked Borisz körül!

Szerencsére nekem sem szólnak nagyon bele a dolgainkba...bár próbáltak az elején, de leálltak, mindíg elmondtam előre, hogy MI hogyan gondoljuk ezt+azt...Persze azért kis megjegyzések jönnek azért, meg tanácsok. de az nem baj, meghallgatni meglehet :) 8)

Szoptatás: kolléganőm unokája most ment oviba és csak nemrég szokott le a szopiról, mostmár beéri azzal, hogy odarohan megnézni anyukája cickóit :lol: Én azért nem akarnék 3 éves korig szoptatni, tavasszal leállunk szerintem.

Momoska, a Erzsébet kirné útjához van közel a házunk vagy a másik irányba a Dorozsmai u. van. annak a végén tudok egy játszóteret, az a kassai tér asszem...nemrég költöztünk ide :D

na megyek, mert a kisasszony kipakol mindent a szekrényből..épp a harisnyámmal rohangál. ja, a multkor kerestem a papucsom és hol találtam meg? a konyhaszekrényben a műanyag dobozok között :lol:

Ti hogy kicsinyititek a képeket?

Timi
KépKép
Kép
verti

na, hazajöttem. annyira nehéz volt otthagyni kolos. :cry: nem neki, nekem. :roll: ő teljesen jól elvan szüleimmel...kijöttek integetni nekem, olyan édes volt. adott puszit búcsúzóul (amúgy ezt tegnap tanítottam neki, és annyira édesen adja...megzabálom :lol:)
olyan rossz volt belépni az üres lakásba, Szabi csak fél 9 körül jön haza. holnap is tök egyedül.

Momoska,
vastagbéltükrözés?? miért kellett?? juj, ez nem hangzik vlmi jól, én kétszer voltam részese, na nem nekem csinálták, hanem Szabinak mivel kb 10 éve colitis ulceroza-ja van (asszem ez a vastagbélgyull. latin neve). neki 2-3éveként meg kell nézni nincs-e polip, ami elrákosodhat...szóval szegénykém nagyon jól tudja milyne szar ez a vizsgálat.

gratula az ovibaéréshez!! :lol:
azért ez nagyon szép Borisztól, Kolos mindenre az ava, adja, baba, anya szót használja. legyen az bármi. ha kérem idehoz bármit, mostanában az a menő nála, hogy elő kell kóstolnom a kajáit. :) meg engem etet és ha én megeszem akkor ő is. belerakja a számba a kaját...annyira zabálnivaló. :lol:

sógoromék a huszt utcában laknak...asszem ez kicsit odébb van tőletek, de azért nincs messze.

nagyon csini Borisz az új cipőjében!!
én ezt a linket kaptam egy másik anyukától, ez hasonlít a lilliputisra csak nincs szivacs a talpában. http://search.stores.ebay.com/Shoes-Zoo ... 64QQsofpZ0

Timi, szombaton megyek megint, akkor ott is alszom.
milyen gyakorlatra kell menned?
pakolás: nagyon is ismerős. mi már felszereltünk pár fiókzárat, de a múltkor a fehérneműs fiókomat húzta/pakolta ki és az egyik bugyimmal a fején rohangált. :) vicces volt.

Csürci
, a narancs az nálunk is menő. kolos megeszi az egész gerezdet, ami meg nem tetszik neki azt vagy kiköpi a földre, avgy a kezébe és hozza nekem hogy ez nem kell. belerakja a kezembe. :)
snooopy

Kép
imádja ha takaróba fogjuk és dobáljuk. épp egy olyat találtam amitől felállt a haja, öcsém gyorsan lekapta. :)
Kép
most meg pár fürdős, mert mostanában imádom ahogy pancsolt. :lol:
Kép Kép
snooopy

Timi kicsinyítés: nekem van egy acdsee nevű progim, azzal csinálom, de van a gépeteken vlmi képszerkesztő program?? abban kell lennie olyan funkciónak, hogy "resize" - azzal lehet. mindjárt nézek neked egyet a neten, hátha van vlmi ingyenesen letölthető.
snooopy

próbáld meg ezt (innen lehet letölteni), nem ismerem, de hátha tud kicsinyíteni
http://ingyenprogramok.irisdesign.hu/do ... hp?view.65
snooopy

az a felalloshaju, az bazi jooo kep:-))))
a furcsisek meg olyanok, mintha vizben szultel volna rogton egy ekkora kolykot:-)))
persze a fekvos is edi:-)

huszt utca nincs messze, de itt semmi sincs messze, mert a kis kertes utcakban jol el lehet setalgatni.

timi, az amerikainak azon a reszen is gyakran forgolodunk, pl. a flora cukiban az erzsebeten, a kassai meg aliz 4-5 eves koraig kozponti jatszoterunk volt, de miota felujitottak az ilisvaiban a jatszoteret, elkenyelmesedtunk, s mar csak kuriozumkent jutunk oda, de azert szoktunk....!
az tavasztol talalkahely is lehet, akar orsival is, mert a 74-es troli ott all meg, bar attol fugg, h. oris hol lakik a 7. ker-ben.

[quote]z írta:abinak mivel kb 10 éve colitis ulceroza-ja van

nalam ez volt a gyanu, eros gorcsos hasmenesem volt 26.-an, tulkeppen emiatt indulhatott el 2 es fel hettel hamarabb a szules, azt hittem, szules utan elmulik, de a 2. napon visszajott, s tobb, mint 1 honapig fennmaradt, mivel bacit nem talaltak, tunetei meg a cu-ra hasonlitottak, ezert eziranyban vizsgalodtak, de mivel nem vallaltam, ezert nem derult ki...aztan meg lassankent elmult, remelem vegleg, s nemcsak tunetmenteskedik.

Kép
Kép
momoska

remélem nem az van neked, és nem jön vissza. azóta eltelt egy év, nem tapasztaltál hasonlót? azért annak az a jele, hogy sokat jár az ember wc-re és néha még vérzik is.

[quote]m írta:intha vizben szultel volna rogton egy ekkora kolykot:-)))
ja, csak azzal a különbséggel, hogy Szabi látható a képen! :) ugyanis én épp nem fürödhettem. meg jobban szeretek én fényképezni, mert akkor tudom, hogy azt kapom le amit szeretnék.

74es?? ismerős. mi péterfy sándor utca, rózsák terénél.
snooopy

Sziasztok!

Orsi!
Tuti jók ezek a képek! :D Az a hajfelállós tényleg a csúsc! Na meg Momoska megjegyzése, hogy olyan mintha vízben szültél volna... :lol: és kiderül, hogy Szabi van a képen :)

Az én férjemnek is colitis ulcerosája van. Őt a széklete miatt zavartam el dokihoz- néha véres volt és nyákos :( - aztán vastagbéltükrözéssel derült ki, hogy ez a baj. Azóta diétázik- nem eszik kukoricát, rizst, nem iszik tejet- így semmilyen tünete nincs. Reéljük később sem lesz probléma.

Én még nem adtam tejet Dávidnak. Mi most fokozatosan fogjuk újra kezdeni a fehérjék adását az allergia miatt.

Dávid a tartalmától függően iszik simán pohárból és hogy mennyire szomjas. A gyümölcslevet úgy megissza, hogy max 2 csepp megy mellé, de a vízből a fele mellléfolyik. Azt mondják azért jobb sima pohárból itatni, mert utána nem kell még arról is külön átszoknia pl. a cumisüvegről.Na meg a cumisüvegnél hosszabb ideig "áznak" a fogai pl egy cukros teában. Ettől függetlenül már én is adtam Dávidnak csőröspohárból inni. Ha megyünk valahová én azt szoktam vinni, hogy ne legyen minden csupa víz.
Szerintem gyerektől függ, lásd Alíz esete.

Timi!
Hová mész gyakorlatra?

Jó éjszakát!

Kép
Kép
tina82

sziasztok!

na gyorsan, mert Lili nem hagy, alig tudtam elolvasni is. Elküldtem egy mesekönyvért.

Na szóval elég rossz volt az éjszaka, vagy 5x keltem hozzá. Bár sejtem mi volt a gond.
Tegnap Tibi hazajött elkezdte enni az ebédjét, f 4-kor. Ilyenkor oda szoktunk mi is ülni Lilivel. És kinézte a kaját a szájából, ő is evett, de rendes adagot, uh. megvolt az uzsonna.

Igen ám, de én meg nem tudtam délben az egészet megenni, nekem nagyon sós volt, és új íz ami nem ízlett. Kaprimártásos sült pulykahús, fűszeres burgonyagombóccal (Sváb kaja) Lili meg úgy ette, csak néztem.

Ma paprikás krumplit csináltam neki, Évi tőled loptam az ötletet. Ezek után már nem lehet neki gond ezt megenni. Ami marad majd megeszem, mert én meg imádom.

Fürdő. Tengelic Paks közelében van, ismerősök ajánlották hogy nagyon jó, és pici gyerekkel is lehet menni, van gyerekmedence, szaunák, szolárium stb. Adnak babaágyat is.
http://www.hotelorchidea.hu/index.php?p ... oramakepek

Szülőkkel, anyóssal nekem is szerencsém van, semmibe nem szólnak bele, nincsenek megjegyzéseik hogy miért így csinálok valamit, nem osztogatnak ötleteket kéretlenül, bár nem is nagyon kérdezek tőlük, nincs szükség rá.

Ma megyek a városba vásárolgatni, Lilinek is kell egy-két dolog, meg nekem is. Eléggé elhanyagoltam magam, pl. nincs egy normális szabadidőruhám se, na meg fürdőruhát is kell vennem, meg ilyen apróságok a fürdős helyre. Azért az nem árt. :lol:
Jön anyósom, legalább lefárasztja Lilit, ilyenkor mindig jót játszanak. Nagyon szeret vele lenni Lili.

Na eddig viselte el hogy nem foglalkozok vele. Állandóan tologatnom kell a vonatjával. Mindenbe beleül, és elvárja hogy tologassam.

KépKép
domidina

Edina nagyon jó ez a hely, megnéztem a fotókat. de elmennék én is vlmi medencés hotelbe pancsolni kiskolival. :)

ti tudtok arról vlmit, hogy egy gyerekülést hány évig lehet használni? nekünk a minimanóban az egyik eladó azt mondta, csak 7évig, mivel oylan műanyagból vannak, hogy utána már nem biztonságos, törik meg ilyenek. ez most kamu??

Tina, a tej nálunk is tiltott. meg még az erős ételek, a zsírosak, mindenféle magvak,a fpuffasztóak...sorolhatnám. ezért vagyok midngi gondban mit főzzek, mert alig van oylan amit szabad enni. szóval jó sok kaja van amit nem ehet szegény párom, de nem bírja ki. főleg karácsonykor volt vétkezés rendesen. ekkor kicsit többet megy wc-re. milyen gyógyszert szed?
snooopy

Borisz nagyon vagány a kis cipőjében, na meg ahogy épít, az a fej!  Alízról már én is akartam kérdezni, anyáskodik felette? Milyen tesók?
Orsi, a takaróban hintázást Lina is nagyon élvezi, de az nem semmi, ahogy Kolosnak feláll a haja! Jó kis kép! Meg a párnából kukucskálós is nagyon édes. Meg a pancsizós is, olyan igazi pancsolós.
Na, ahogy haladok az olvasásban, látom megint kihagy a gép, van egy nagy szürke sáv (már nem először) teljes képernyő széltében.
Mikor írtad Edina Tengelic-et, én is rögtön megnéztem a hotelorchidea honlapját, mindjárt kedvet is kaptam, hogy mi is menjünk valahova…2006-ban voltunk így egy hétvégére (mármint ilyenkor, úgymond holtidőben, január végén), annyira imádtuk, hogy mindig van hely a medencében, jaccuzziban, szaunában, étteremben. El is határoztuk, hogy holt időkben fogunk pihenni járni. Életemben először hemperegtem fürdőruhában a hóban a szaunázás után! Merthogy olyan klassz volt, a medence felett üveges tető volt, látszott, ahogy esik a hó ahogy úszkáltál a vízben. Nagyon élveztük.
Lina is imádja ha a bébitaxin tologatom, h abba merem hagyni, méltatlankodva kiabál. Tegnap a dobozában ücsörgött, abban is elkezdtem húzogatni, mikor abba haygtam kétségbeesve nekiállt sírni…

Kép

Kép
csürci

Nagyon jók a képek, főleg ahol Kolinak föláll a haja, haláli.
Borisz meg micsoka képet tud vágni.
Én mostanában nem sok képet csináltam, inkább kameráztunk, hogy hogyan játszik, miket csinál, fürdést. Olyan nekünk is van mint nektek Orsi, az elejétől a mesélésig felvettük hogyan zajlik.

Linánál meg ismerős az a rádió gombjának tekergetése. Már úgy megy oda, hogy közben rám néz és mondja hogy nem.

Az előbb meg próbálkozott megint a szappannal. Mosom a hajam a kád fölött, közben odaoson a kádon lévő szappanhoz, egyébként ott van mellettem és nyújtja felé a kezét, szép lassan, közben meg les rám, aztán amikor látja hogy figyelem, mosolyog egyet és gyorsan visszahúzza a kezét.

Sokszor kérdezek tőle valamit, és nagy franc, rögtön vágja rá hogy nem. Aztán amikor mondom neki, hogy de tudod, akkor mindjárt mutatja, tudja.

Egy kis kikapcsolódás ránk is fér, tavaly nyáron kihagytuk a szokásos horvát tengerparti nyaralásunkat, és máshol sem voltunk, már hiányzik. De az idén majd megyünk....

KépKép
domidina

sziasztok,
meghosszabbitottuk a hetveget,
mert aliznak szunet volt penteken az oviban, kedvesem meg elhatarozta, h. akkor aznap o se dolgozik, bar aznap delutan mar megis be akart menni, mert - allitolag - nem vegeztek elozo nap, de ezen bedurcultam, mondtam, max. annyira menjen el itthonrol, ha mar megigerte, ameddig elviszi jatszora a kolykoket, ezen o durcult be, de elvitte, aztan hazajottek, s pled alatt osszebujva termeszetfilmet neztek a mocsari tigrisrol, amit borisz vegiguvoltott, mutogatva a tigrisre, higy "ti. ááááááá",este meg mar azt mondta ( a kedvesem), h. milyen jo, h. nem ment be. jo volt, bar borisz - miota elmeseltem, h. hetek ota f9-9 korul kel, azota 3/4 8kor teszi ezt (2 napja), ami hetkoznap teljesen jo lenne, de hetvegen jobb lenne a kesobb.
most meg lementek, mert jottek favagok lenyirni a diofat az udvarban, aliz eloszor nem akart lemenni, de kinezett az ablakon, s megis, majd oltozes kozben megszolalt: "nem tudtam, h. ilyen szep lesz ez a bacsi" (nem szep egyebkent, csak fiatal es szoke)).

ja es megsutottem eletem elso (kettfajta) pizzajat tegnap (pentek). s nagyon jo lett...az, ami szeretek: vekony ropogos teszta, sok cuccal rajta. a szalonnas babos kulonosen finire sikeredett . borisznak is adtam, neki a kukoricas-olivas-sonkasbol, de az se kell neki, helyette bevagott merhetetlen mennyisegu csemege kukoricat magaban, ami ma ugyanolyan formatumban ki is jott. gondoltam, takarekos megoldas lenne, ha felretennem, s ma este egyszeruen a pelenkajat tennem ele. hm.

csurci,
aliz neha ugy van borisszal, mint mi: "te vagy a leggyonyorubb baba, ugy imadlak, ugy szeretem, mikor igy nevet, hadd vigyem en stb." olelgeti, magyaraz neki, tanitgatja. neha meg halalra idegesiti, foleg, ha minket igenyelne teljes egeszeben, vagy rajzolgatna/epitene/babazna magaban. szoval anyaskodik-testverkedik-feltekenykedik, de erezhetoen - ahogy borisz egyre ertelmesedik - egyre jobban elvezi a vele valo letet. borisz meg imadja, de a feltekenyseg benne is megvan, sot....siman belemar alizba es letaszitja az olembol, ha o mar ott ul, s aliz is odamereszkedik. de iszonyu elolvadva tudja mondani, hogy "aja", mikor aliz megjelenik reggel, vagy az oviban:-))

tegnap pl. igy beszelgettek 20 percet.

Kép

kicsit kozelebbrol...

Kép

Kép
Kép
momoska

nem gondoltam volna egyebkent, hogy a colitis ulc. ennyire elterjedt. rogton ketto ferj is van. hat en meg remenykedem, h. nem az volt, mert az az egy honap igencsak sulyos volt...verrel mindennel, ami kell. igy utolag mar csodalom, ho. nemcsakhogy szopcsizni tudott borisz akkor, de meg masfel kilot hizni is 1 honap alatt. akkor termeszetes volt.

vizben szulos kep:
bavallom, kicsit gyanus volt a lab, nem volt oly noies, de gondoltam, biztos a perspektiva....de akkor szabi nem egy szoros labu:-) bar az meg nagyonn szenzacio lenne, ha o szult volna vizben egy egy evest:-)

Kép
Kép
momoska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?