Új privát üzeneted érkezett!

Panda

Ér rákattintottam arra az oldalra, de egy számtekes oldal jön be. Hol vannak a smile-ok???? Nem találom. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Zita!

Nem az vártam, hogy a FÁKISZ értesit, hanem azt, hogy a munkahelyem szól, hogy menjek GYED-et igényelni (ök szokták figyelni, és küldik a kitöltendö papirokat, legalábbis ez a Beninél még müködött).

Nyuszi!

Kacagtattam Nátánt, alaposan belenéztem a szájába, nincs penész.Kép
Remélem nálatok is hamar elmúlik. Meg én is nagyon fogok figyelni rá, hogy minden játék kimosva/fertötlenitve jusson el a talira, nehogy mi okozzunk ilyen kellemetlenséget esetleg.

Ági!

Nekem sincs még sehol a menzesz...
Tiszta fura!Kép

Dió!

Nekem annyira nem volt egyforma, hogy az egyikben szinte nem is volt (én apasztottam el benne azzal, hogy alig szopiztattam belöle, mert sebes volt (természetesen nem volt véletlen, mert tudtam, hogy csökkeni fog benne a tejcsi, de biztam benne, hogy a másik).
Remélem nem irok nagy butaságokatKépKép:
Nagyon sokaknál nem egyenlö a két mell termelése.
Ha nagyából egyforma, akkor ugy kéne alapból szoptatni, hogy egyik-mésik-egyik-másik-stb. (egymelles szopinál), vagy jobb-bal bal-jobb jobb-bal stb. (kétmelles szopinál). Ha valamelyik gyengébben termel, vagy túltermel, akkor hasonlóan kell eljárni: ha gyengén termel, és azt szeretnéd javítani, akkor abból kell kezdeni a kétmelles szopit. Hasnolóan, ha "csökkenteni" akarod, akkor kétmelles szopinál azt kell mindig másodikra kapnia, amelyikben sok van. Pont az szokott lenni a hiba, hogy nagyon teltnek érzi az ember, és ezért a szopinál azt kapja elöször a baba, de a következönél megint sok, megint azt kapja elöször (és esetleg még fej is belöle). De ezzel pont az ellenkezöje történik, azaz nem csökkeni fog benne a tej, hanem több lesz. Sajnos, még ha ugy is csinálod, hogy másodikra kapja, akkor is meg fog telni néhány napig, de ha nem eszi ki belöle rendesen (a második mellnél már neméhesek annyia, nem biztos, hogy teljesen kiszivja), akkor nem fog annyi termelödni, de pár napba beletellik, mig a melled rájön, hogy nem kéne annyit termelni.
Viszotn egy melles szopinál, ha már nem eszik olyan sürün, akkor én azt hiszem, ezt amit feljebb irtam, nem csinálnám. Nem tudom, mit csinálnék... Mert ha alapból 4-5 óránként eszik, de csak egy mellböl, akkor 8-10 óra kihagyás egy mellnek szerintem nagyon sok, lehet, hogy túl jól sikerülne az apasztásKép...
Nálatok hogy megy a szopi, hány mellböl?

Kataa!

Igen, hát ez az. Még jó, hogy esetleg nálunk nem ennyire gond, de lehet, hogy valaki nagyon várná. Azért én is örülnék neki, mert lenne mire költenem.
De egyébként sem vagyok túl elégedett, mert szinte mind hónapban volt baj az utalással, többször volt, hoy valamit elszámoltak, és csak egy részét kaptam meg, ugy kellett szólni, de akkor legalább szinte azonnal elutalták.
Én tudom, hogy biztos sok dolguk van...
De akkor, amikor nekünk volt gondunk amiatt, mert nem volt meg az anyakönyv, akkor bezzeg nem voltak ilyen "rugalmasak".

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Forti!

Ehhez mit szólsz:

www.smileydictionary.com

vagy

smiley.lap.hu

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam, betegek voltunk mindketten. Bettinek torokfájása volt lázzal, nekem nátha. Most pont aktuális volt a lázcsillapítás. Egyébként én sem nyomom rögtön a kúpot, csak 38,5 fölött. De eddig még csak az oltásoknál volt lázas meg most. Kapott egy gyógyszert, de allergiás lett rá a harmadik nap reggel, így abba kellett hagyni, de jobban lett, úgyhogy mást nem kapott csak Cvitamint.

Brokkoli, nagyon benne lennék egy kispesti taliban, bár a köv. talira szeretnénk elmenni a "szokott" helyre, de most közbejött a betegség. Találni kéne valami jó helyet.

Pszi, ha volt munkahelyed, elvileg oda küldik a papírt, és a munkahely által kiállított éves jöv. elszámolásnak tartalmaznia kell a Tgyást is.
Nekem is érdekes volt a GYED igénylésem, a munkahelyem a saját bankszámlaszámát adta meg, úgyhogy pár nappal késõbb kaptam meg a továbbutalt pénzt.

Zulu, nálunk is brutál a csöngõ, ráadásul a konyhában szól, hamar le is szoktam róla, hogy ott etessem, mert párszor úgy megijedtünk mind a ketten, hogy kegyetlenül elkezdett ordítani. Már gondolkodtam rajta, hogy kiírom, hogy egy db. rövid csöngetést kérek, de ez megmaradt terv szinten.

Gumicukor, nálunk sincs még fog így egy héttel 8 hónap elõtt. De én nem izgulok, a nagyobbik lányomnak egy évesen jött ki az alsó kettõ, rá egy hónapra a felsõk. Nagyon sokáig megmaradtak a tejfogai, most 13 évesen esett ki a a két szemfoga, mondjuk ez esztétikailag érzékenyen érintette, mert egy nagylánynak ez ciki. Viszont nics egy rossz foga sem, úgyhogy nem látom hátránynak, ha késõn jönnek ki.

Csics, Betti sem tud felülni, csak üldögélni. De ott kell lenni mögötte, mert szereti hátravágni magát. Elõre is többször eldõlt már, ha nyúlt valami után. Szörnyû, hogy tud ordítani olyankor.

Lányok, manapság azon aggódom, hogy nagyon keveset eszik Betti. Sûrûn elõfordul, hogy már este 6-7 körül annyira álmos, hogy fürdés után elalszik és már nem eszi meg az esti tejét. Éjszaka csak teázni szokott, reggel 5-6 körül eszik elõször.
Most nehogy leszidjatok, de a piskóta tallér néha lecsúszik neki (egy darab), de hogy néz ki utána...Kép

Ági, én is észrevettem, hogy nem stimmel a két hõmérõ, a digitális kevesebbet mér. Mégis azt választom mert gyorsabb. Bár lehet hogy érdemes lenne venni egy fülhõmérõt, állítólag az jól mér.

Ildikóknak én is gratulálok, megkésve igaz!

Conti Betti mindjárt 8 hó és megy a forgás hátról hasra.

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Beszti
Biztos úgy gondolta a munkahelyed, hogy Beni után már mindent tudsz, nem értesítenek. Kép Kép

Köszi az oldalakat.

Forti

Kép
Kép
forti

sasha:
köszi, végülis tényleg lehet benne valami, mert valóban nincs állandóan a láókörzetében. Csak az a baj, hogy akkor meg félõ, hogy átesünk a madzagokonKép - majd próbálok valami jó megoldást kitalálni.

Manó
Miért épp Dudi????? A mi adataink 51 cm és 3100g volt születéskor, 2 hete pedig 63 cm és 6290 g. A mostanit nem tudom, majd jövõ hétem negyünk méredzkedni a dokihoz, itthon nincs mérlegünk. Azért kisebbek vagyunk.
séta: merre laktok?? Margitszigetet még simán bevállalunk KépKép

Dió
azért én irígyellek így is - nekem van egy csomó felesleges melltartóbetétem, sosincs rájuk szükség KépKépKép még soha nem álltam olyan jól tejcsivelKép

Kataa
mint mondtam nálunk is néma gyerek lesz egybõl belõle. Már arra is gondoltam, hogy legközelebb, ha nyûgös lesz, majd elõveszem neki a mikrofont, hátha lesz egy jó bébim tõle Kép
Mi is hazaértünk sikeresen és természetesen tökéletes éber állapotban. Tudod mikor sikerült elaltatni??? - este fél 7-kor. Közben beültem egy jó meleg kád vízbe, az apja bevállalta, de 10 perc után máris szólt, hogy inkább mégse, annyira hisztizik a gyerek a fáradtságtól. Így az ölemben aludt el ekkor, kb. másik fél órára, de most fürci és kaja után végre durmol édesen. Nappal 2x fél óra alvás - ennyi jutott nekünk mára Kép - adhatna Alex egy kicsit az alvókájából!!

Beszti
Igazad van, az a volt munkahelyed feladata lenne. Nálam szerencsére tök rendesek, már február elején elküldték a kitöltendõ papírokat, pedig csak márc 18-tól leszek gyeden.
Amúgy ha 120e-nél több volt a bruttód, akkor 83e körül lesz.

csics:
ügyi Petike!! Mi tegnap elõtt kezdtük ezt a lábfejfogást, annyira édi, teljesen el vagyok tõle ájulva!!

Rit és a végre alvó Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Panda!

Akkor reménykedem. Nálunk mindkettõ hagyományos vidéki lagzi lesz, mulatós nótákkal, kissé félek a hangzavartól, nem tudom hogy fog így elaludni.

Kataa!

Beelõztünk. Most mértem Emmát, 67 cm és 7300 gr.Kép Nem tudom hogy hízott egy hét alatt ennyit, utoljára egy hónapos korában produkált ilyeneket.

Rit!

Nem tudom miért, pici korában nevezte el így a nagypapája, és rajta ragadt. Mondjuk akár a vezetéknevébõl is származhat, elég fura vezetékneve van. Illetve most már vezetéknevünk.Kép

Lázmérõ:

Ne ijesztgessetek, Emmának digitálissal van egyfolytában 37, 37,1-es hõemelkedése, megyek megmérem rendessel is.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Rit!

Mi Kõbánya-Újhegyen lakunk, de nem igazán szoktunk másfelé sétálni, mert buszra nem tudok egyedül felszállni babakocsival. Ti hogy csináljátok?

manó és emma

KépKép
manó

Rit!

Dodó már alszik?????? Hú, de jó neked. Emma apával krumplit fõz.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Rit,
En is vettem fel a gyerekeim hangjat, bar csak olyan magnoval, amiben volt beepitett mikrofon. Azt egyszerüen bekapcsoltam es ugy viselkedtem, minta semmi különös nem volna. Ha mindenkeppen figyel ra, azt is csak egy ideig teszi, aztan mar nem olyan erdekes. Es persze lehet akkor beszelgetest kezdemenyezni.Meg hat talan ugy tenni, hogy ne legyen olyan zavaroan ott. Szerintem nagyon jo, evekkel kesöbb visszahallgatni.Igy hallhattam a sajat kb. harom eveskori hangomat is! Meg, hogy micsda dolgokat tanultam az oviban!Kép

Mano,
Nekem sem volt sok ismerösöm amikor Aaron született,aztan idövel annyi mindenkit ismerek a parkban, ahova jarni szoktunk...Kisbabaval vagy gyerekkel nagyon gyorsan szerezhet az ember maganak ismerösöket, baratokat!
Biztos Te is hamarosan fogsz!Föleg, ha az idö is jobb.
Esküvöre szerintem el lehet vinni, de ne azt tervezd, hogy Te mennyit fogsz mulatni (durvan mondva) hanem, hogy mondjuk a szertartas alatt ki kell vele menjel, vagy ilyesmi. Tehat ott vagy, de messze nem 100%-ig. Es persze sokaig sem lehet maradni, bar ez a babotol is függ. En mindig tul nagy problemat csinalok elutazasokbol vagy programokbol es aztan mindig sokkal jobban sikerül, mint ahogy azt elgondoltam magamnak!

Kataa,
Igen, en is nagyon elvezem, hogy ilyen koran agyba kerül.Bar Aaront 8-kor fektetem, igy vilagos, hogy ahhoz probalom Rebit is iranyitani.
De pl. az utobbi ket ejszakan mar megint haromszor ebredt, es kajalt is. En van, hogy egyszerüen lusta vagyok megnyugtatni, egyszerübb cicire tenni es tovabb aludiKép. De ennek en iszom meg a levet, tehat nem engedhetem meg magamnak tul gyakran. Es most kicsit meg van fazva, nathas, lehet, hogy emiatt igenyli az ejszakai gyakoribb hamizast.

Agi,
Persze, az a legjobb, ha az ember az orvosara hallgat, ha megbizik benne. Es hat ahany haz, annyi szokas.Ez gondolom orszagokra is erthetö....

Pemeske!
Szegeny fogad!

Zsani!
Aha! Szoval ha penteken megyek a dokinenihez, akkor azert ra fogok kerdezni erre. Kivancsi vagyok, mit fog mondani. Majd elmeselem!

Conti!
A piskotataller glutenmentes?Kép Bar tenyleg mindenki ugy csinalja, ahogy jonak latja.En biztos varok meg, mindketten (a baratom is es en is) allergiasak vagyunk sajnos.
Es mennyit eszik egyebkent napközben?
Van valami bizonyos ok, ami miatt izgulsz? Ha Betti jokedejü, kiegyensulyozott akkor nagy baj nem lehet.

En jobban szeretem a higanyos hömeröt, abban inkabb megbizom. De a digitalis gyorsabb. De harom meresböl, haromszor mutataott mas erteket. Igy en azt gondolm, hogy a fülhömerö is digitalis, az miert lenne jobb? De szivesen olvasnam, hogy tenyleg jobb, akkor meg talan be is szereznek egyet.

Tegnap is, ma is setalas közben megpihentem egy padon olvasgatni, es rövidujju poloban ücsörögtem! Bar holnapra mar megint hüvösebb idöt igertek.Beeeeeeeeeeee

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Zita

Igen, benyalta valahol, de valszeg a talin, mert azon kívül csak itthon nyalogatott dolgokat.Kép De szerencsére csak egy picike van és már az is múlóban.

Ági

A dokinõ azt mondta nem fáj neki, megkérdeztem, eddig az étvágyával nem volt baj. Inkább a foga miatt nyûgös.
A banán Emikének is szorulást csinál, én is keverem mással, mint Áfonya.

JA!
Már látszik a következõ! De vicces, mert nem ám az mellett ami kinn van, hanem fölül ugyanott, fölötte. Szóval értitek. Remélem jön a többi is gyorsan, mert elég érdekesen fog kinézni így.Kép

Beszti

Kifertõtlenítettem a mûanyag játékait ma, órákig áztak a lavorban. Kép Viszont az egyik amiben elem van (nem lehet szétszedni) és zenél, persze beindult a vízben, mert rövidre zárt és kb. délután 2 óta egyfolytában zenél.....már az agyamra megy. Most betettük egy vastag párna alá és alig hallani.
Kép

Ilke

Nagyon ügyes Lili Manó! Zabálnivalóak, amikor viszik a kis popsijukat=másznak.Kép Emi akkor a legaranyosabb, mikor kicsit elfárad, odamászik hozzám ahogy a földön ülök és az ölembe hajtja a fejét.
Amúgy köszi hol jól van hol kevésbé. Nappal elég jól, éjjel nagyon nyûgös, tegnap is felment a láza de csak 37,7-ig. Ma megnézte a gyerekdoki és azon kívül hogy piros a torka mást nem talált. Nem is írt fel gyógyszert.Az éjjelek elég szörnyûk, tegnap 9-1-ig háromszor sírt fel, 1-kor megszoptattam, utána meg nem volt hajlandó visszaaludni. Elég érdekesen nézhettem ki, ahogy hajnali fél 3-kor a sötét lakásban mászkálok a gyerekkel.Apa megint kint aludt a kanapén.

Jaj ezt el kell meséljem. Tegnapelõtt éjjel 3-kor arra ébredek, mit ébredek, rémülten felugrok, hogy a párom szó szerint rám ugrik az ágyban.Kép Na nem azért mert rájött
a kangörcs, hanem mert azt álmodta, hogy én azaz Emília, lefordulok az ágyról.Szóval értitek.Kép Meg akarta menteni a lányát.

Na megyek aludni
Nyuszi és a ma nem tudom hány hetes Emília
(de mindjárt 8 hónapos)

KépKép
KépKép
nyuszika

Forti! (És Gömb!)

BOCS!!!! Elírtam az oldalt, de véletlenül, mert nagyon siettemKép, arra gondoltam, amit Beszti írt. (Beszti, kösziKép)

Rit!
A melltartóbetét szükségessége nem függ a tejmennyiségtõl. Mikor Noémit szoptattam, nem indulhattam el sehová melltartóbetét nélkül, mert bárhol és bármikor elöntött a tej.
Most is bevásároltam egy jó csomót szülés elõtt, és most nem kellett. Pedig a tejleadó reflex Ádámmal is sokszor beindult csak úgy, minden inger nélkül is, de nem jött ki a tej. Pedig volt tejem bõven. Na, ezt magyarázza meg nekem valaki...

Érdekes, én a családi pótlék igénylésekor kitöltöttem a GYED-es papírt. Nekem azt mondták, töltsem ki egyszerre, így csak elõveszik, ha szükség lesz rá, és nem kell kétszer bemennem. Noémivel ugyanígy volt. Úgy látszik, nekem szerencsém vanKép.

Nekünk is jó hangos a csöngõnk. A mienk hagyományos csöngõ, aminek van egy "kalapács" része meg egy kerek, amit üt. Én a kereket, ahol hozzáér a kalapács, leragasztottam Leukoplasttal (de pl. szigetelõszalag is jó), így sokkal halkabban csörög.

Conti!
Jó, hogy újra vagyKép!

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Panda!

Nincs mit!
Igy legalább találtam egy helyet, ahol a pointereket (kurzor) is át lehet alakitani smiley-issá, ugyhogy most a nyil alatt egy smiley is mosolyog. Meg én is mentettem egy csomó jópofa fejecskét!Kép

Jó éjt!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Nálunk is megy a dadadada, dede és sok mindenre azt mondja, hogy ada, sokszor csak meglát valamit, ránéz és azt mondja ada. Meg van a hû és a tyhû és mindenféle halandzsa, meg valami nya ill. nyu szerûség is, szerintem ez lehetek én.

videokamera, diktafon
Nálunk is uez van, amikor vmi új produkciót fel akarunk venni az utókor számára megörökítésre, akkor nem csinál semmit. Mondjuk a fényképezõ imádja, még pózol is neki. A videókamerával is már jóban van, ,d emég nem az igazi, ,állandóan a lencsét akarná babrálni. Hangokat diktafonnal szoktunk felvenni, ált. a háta mögé osonunk és úgy nem veszi észre. A férjem meg bemutatózik a hangrepertoárokból a munkahelyén.

Manó
Én nyáron, mikor még danival a 36. hetet tapostuk, akkor voltam egy vidéki igazi nagy lagziban, ott volt egy 7 hónapos baba, egészen jól bírta a gyûrõdést, még alukált is a babakocsijában. Daninak viszont nem nagyon tetszett a nagy zenebona, mert szét akarta rúgni a pocakom egész este. Hiába az anyjára ütött, mert nem szeretem a tipikus lagzikat, valahogy nekem az ottani zene nagyon lehangoló tud lenni, a miénkre mi válogattuk össze a zenéket és mindenki jól érezte magát, pedig még zenekar sem volt valami kornyikával.

Beszti
Én mikor igényeltem a TGYÁST, akkor mondták, hogy 168 nap a születéstõl számítva és meddig kapom. Mondjuk én nagyon észben tartottam, mert még másfél hónapot táppénz és tavalyi szabikkal kihúztam és csak utána kezdtem el dolgozni ismét.

Dió
Nekem is a bal mellem a nyerõbb, több tejes. De ez a mellem egy picivel mindig is nagyobb volt, bár tudom semmi köze a nagyságnak a tejmennyiséghez.

Anemona7
Dani bõre is száraz, fõleg a pelusrészeknél, ,könyök és térdnél. Én nem fürdettem sohasem gyógyszertárival, csak Bübchennel, no allergia vagy ekcéma és kíméletes is és sokáig elég. A száraz részekre körömvirág krémet szoktam tenni és nagyon szép sim aismét a bõre. Szerintem a sok kúszás mászástól van.

Én úgy tudom, hogy ha 120 felett volt a bruttó, akkor 83 ezer, de az is bruttó lesz a GYED. Én ezért nem mentem GYED-re, inkább távmunkázok, uúgy itthon vagyok, bár idõm az nagyon be van táblázva, de majdnem a rendes fizum 70 %-át kapom meg. Másfél éves kora után pedig a melóhely a napi 5 órai távmunka mellet még a GYES 20E pénzt is adja, így ez már majdnem 100%-os fizu lesz, és itthon vagyok a manócskával. Persze ez minde szép és jónak hangzik, de nehogy azt higgyétek, hogy annyira egyszerû összpontosítani egy mindenfelé tekergõ gyerek mellett.

Valaki tudja, hogy van az, ha a nagyi akar GYES-re menni késõbb? Én másfél éves kora körül dolgozni fogok már bent a melóhelyen, és a nagyi lesz vele itthon 2 éves koráig, utána meg bölcsizünk.

mindenkinek szép álmokat én is el, mert már nagyon fáradt vagyok

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Ilke,
Mindent jót a nagyidnak! Solymi is csinálja ezt a hintázós dolgot.

Pemeske,
Hát ez nem lehetett semmi a fogaddal. Én rendszeresen csikorgatom, de szerencsére a szülés nem viselte meg ennyire...

Beszti,
Az én munkahelyemen nagyon aranyosak, de ilyen szinten már nem törõdnek a dologgal, hogy még nyomon is kövessék a lejáratokat. A te munkahelyed netalán TB-kifizetõhely?

Gumicukor, Beszti,
Mennyi nettó lehet az a 83 bruttó? (Asszem csak nyugdíjjárulékot és SZJA-t vonnak belõle). Nem emelték meg a minimálbér emelésével? (Álmodik a nyomor... Kép )

Névnaposoknak sok boldogságot, betegeknek jobbulást!

Lekopogom, Solyminak egyelõre semmi nyûgje a tegnapi 5 hónapos oltástól. Éjszaka is szépen aludt.

Üdv:
Zita
parazita

Jó reggelt mindenkinek

Nyuszi
szépen beindultak Emi fogai. Kép

Panda
Semmi baj.

Megyek is, nem rontom itt a levegõt. Lassan indulok tornázni, Pocokkal erõsítünk egy kicst. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Beszti!

Köszi a választ! Két mellbõl megy a szopi, úgyhogy a módszert ki fogom próbálni. Igen, valóban elkövettem azt a hibát, hogy mivel a bal mindig nagyon feszült, abból kezdtük a szopit, mert már alig vártam, hogy Peti kiürítse. Ennek a másik hátulütõje, hogy ha a jobbal kezdem a szopit, Peti nyûglõdik, mert persze nem ömlik a szájába a tej, hanem dolgozni kell vele.Kép De azért próbálkozunk.

Képzeljétek, tegnap voltam fordrásznál, miután már Petit letettük este aludni, és reggel alig ismert meg!Kép Mikor kivettem az ágyából, tolt el magától, meg bõgött, aztán jól megnézett magának, és akkor rájött, hogy ez az idegen nõ mégis az anya.Kép

Szép napot mindenkinek, sétáljatok sokat, mert holnaptól megint hideg lesz.Kép

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok

Mano
Hat igen beeloztetek: ))))Hat jo is a tarsasag mert kulnoben csak Alexxal tudnek beszelgetni : )))
Mi Miszikevel is ismerjuk egymast es mar alig varja hogy 4 hetes legyen a baba es menjunk setalni.
Mar mondtam hogy miata Aelx van a gyermek nelkuli baratnok tobbsege lelepett ugyhogy ujra kell baratosnoket szerezni.
Mi 1 eskuvore megyunk, de itt Pesten ugyhogy majd valaki vigyaz este Alexra addig.Szerintem ha lemesz legyen egy hely ahol altalni tudod es kkor minden Ok lesz.

Zita
PErsze azt csinalom a vedonovel,csak neha erzem hogy nagyon foloslegesek tudnak lenni.Persze tisztetlet a kivetelnek.

Rit
Hat a tegnapi alvokaja tenyleg jo volt,de szrerintem ma is csak az segit ha kiviszem es elajul a babakocsiban.
Tegnap este 9-ig foztem,kozben apa jott ment Alexxal mert mar rajta voltaz este hiszti,deaztan fel 10-kor elaludt.
Szerintem a 83 brutto kb 60e netto lesz,nekemmarc 24-en jar le a Tgyas,vege jo idoknek: ))))
Kuld mar at nekem lecci arrol a munkarol a tudnivalokat mert talan erdekelne.koszi elore is.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Zita!
Én 83000.- bruttóból 67.226.- forintot kapok kézhez.

Majd még jövök, és írok mindenkinek, csak legyen egy kis idõm.

Djeszter
djeszter

Ági: bocs, nem láttam azt a kérdést, hogy mit adok Julinak a köhögésre. Mucoprontot kap, de a dokinéni mondta, nem magamtól találtam ki. Mondtam, hogy inkább lándzsás útifü szirupot adnék, de azt 1 év alatt nem ajánlotta.

Juli ma iszonyat nyügös, két órája hallgatom a nyüszitést, és egyre rosszabbul birom :=( Semmitöl nem nyugszik meg. Áááááááááááááááááááááááááá! Egyszerre jön 2 foga, lehet hogy az a baja :=(
Ja, és ma elkezdett kutyázni Kép Tegnap meg akkorát vetödött egy játék után, hogy átrepülte a fél hempergöt KépKép

Kryss: oké, kiváncsi vagyok mit mond a dokinéni.

Tudja valaki a Löportár u.-i TÁH számát?

zsani
zsani

jo reggelt
Mano,Pemeske
köszi a dicséretet Kép

Ági
itt nálunk kispesten is lehet kapni még cebion cseppeket hétkorona gyogyszertárban .

Csöngetés,zargatás
én is utálom ha este zavarnak minkett .

Conti
én nem szidlak le a piskota talér miatt .petike is csak üldögélni tud az ölembe meg ha az ágy sarkába ültetem mert nekünk sarok heverünk van és ott elüldögél 1-2 percig de not is eldöl föként ha távirányitot vagy ujságot hagyok az orra elött mert utána akar nyulni és igy eldöl de petike egyátalán nem sir ilyenkor .

Rit
gratulálák nagyon ügyes baba Dodo Kép

Gumicukor
ezek a beszéd félék nála is vanak na ,dada, ana ez lenék én Kép gyagya, stb .

Lányok
rájötem hogy igen sok mindent tud petike feltud tárgyakat venni a földröl egyikkezéböl a másikba tudja veni a játékot érti a nevét és szépen tartja a fejét már nem log össze vissza és ha fogom akor már tud ülni az ölembe vagy az ágyon kuszni is tud kiss segitségel de már igyekszik egyedül is kuszni Kép ugyhogy egész szépen fejlödik .

na menem kell mert

Pusz Csics és Petike
csics

Sziasztok

kb. 16 órai zenélés után az elõbb feladta a tegnapi mûanyag játék...huhh

Manó rám ragasztotta a betegséget, picit fáj a torkom és taknyos vagyok.Kép

Forti

Igen, beindultak Emi fogai, csak én nem nagyon bírom már az éjszakai keléseket.brühühühü

Csics

Nagyon ügyes Petike!

Csöngetés

Nálunk a kaputelefon bazi hangos és még le sem lehet halkítani.:|

Képzeljétek, mostanában többször is mintha azt mondta volna Emília hogy anya. Így, tisztán. Persze mikor aztán figyelek ezerrel, hátha megismétli esze ágában sincs.Kép Teljesen izgatott lettem...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti
Elhiszem, hogy dühös vagy. Nekem már most kiküldték a papírt, pedig csak májustól fogom kapni. Ja meg kaptam egy olyat is, hogy "gyermekgondozási díj ellátásához, munkahelyi vezetõjével, fizetésnélküli szabadságot engedélyeztetni sziveskedjen" Nem tudom, hogy ez miért kell..

Ági
Egyszer a dokinál nekem is meg kellett mérni a hõmet, digitális hõmérõt adott és 35,4-nél csipogott mindig, adott egy másikat az egy kicsit magasabbat mutatott, de alig, hogy beraktam már csipogott is. A doki is megmérte neki is annyit mutatott, végül hagyományossal mértem meg.

Nyuszi
Nagyon aranyos amit irtál, jót mosolyogtam magamban.

Tegnap Nóra nem sokat aludt, remélem ma jobb lesz a helyzet, lehet, hogy úgy gondolta, hogy õ már nagylány, ugynis tegnap volt 3 hónapos. Kép Meglátjuk ma mi lesz.

Sziasztok
FKata
Katalin (fkata)

Fkata!

Én is épp tegnap írtam meg a fizetés nélküli szabadság kérelmet, én is meglepõdtem hogy iylen kell. Miért, megteheti hogy nem engedélyezi? Ha meg nem teheti meg akkor miért kell külön kérelmet írni? Nem értem.

Gumicukor!

Én szeretm az ilyen mulatós lagzikat, na nem táncolni, csak úgy nézelõdni, meg beszélgetni szeretek. A mi esküvõnk is ilyen "vidéki" volt, Emmával akkor voltam 12 hetes terhes, remélem még emlékszik és tetszeni fog neki.Kép

Kryss!

Táncolni nem is akarok, de azért a menyecske ruhás átöltözést szívesen megvárnám, de azt hiszem nem sok esélyem lesz rá. Nem hiszem hogy Emma el tud aludni a hangzavarban.

Kataa!

Az áprilisin lesz hová tennem, mert ott ott laknak az unokatesómék, de a nyárin barátnõmmegy férjhez, ott nincs rokon. Na, majd lesz valahogy.

A nem babás barátnõkbõl is elõbb-utóbb babás barátnõk lesznek, úgyhogy én még reménykedem.Kép

Csics!
Örülök, hogy így fejlõdik Petike! Azért még jártok a Petõ intézetbe?

Manó és Emma

KépKép
manó

Sziasztok!

LÁnyok, honnan tudom meg, hogy Zsófi a foga miatt nyûgi, v. amiatt nyálzik? Ha elkapja az ujjaimat betuszkolja a szájába, és az ínyével rágcsálja jó erõsen, lehet hogy ez már a foga miatt van?

Panda,
Nekem nem is volt tejleadó reflexem ( legalábbis nem éreztem ) kb. 1 hónapig, de melltartóbetét kellett, mert soxor eláztam. Nálunk is ilyen csöngõ van.

Kryss,
Nekem azt mondta a dokinéni, hogy 38 fölött adjak neki kúpot. Múltkor oltás után 37,5-nél adtam neki, mert 1 óra alatt szaladt fel ennyire, és nem mertem így lefektetni, ráadásul visított. Különben azzal teljesen egyetértek veled, hogy elõbb gyógynövény utána gyógyszer. A férjem és én próbálunk egészségesen táplálkozni, pl. kólát kb. 5 éve nem ittunk,és nem is fogunk,no kávé, no cigi, no alkohol szénsavasat sem iszunk, májkrémet se, stb…… és nagy gyógytea fogyasztók vagyunk, imádjuk a gyógynövényeket.

Gumicukor,
Lehet hogy én kivételt képezek, de nekem 9 hónapos koromban kezdtek el kibújni a fogaim, és most elég rosszak, mert a fele már tömött. Szerintem mindegy mikor bújnak ki, csak jók legyenek.

Ilke,
Bocsi, nem is tudtam hogy Ildikó vagy, neked is boldog névnapot!Kép

Conti,
Hát igen, vlmi jó talihely kéne, de nem tudom, hogy létezik e ilyen a környéken.

csöngõ: Nálunk is állati hangos, de szerncsére a tetõtérben vagyok a picivel, és itt ki is kapcsoltam.

na megyek

pusz

Brokkoli
brokkoli

Nyuszi, angolosok, neurológusok Kép,

Aki tudja, mondja már meg nekem, mit jelent magyarul az, hogy "RAPHE NUCLEI"... Az agynak vagy idegrendszernek valami része lehet. Elõre is köszi!

Djeszter,
Köszi a GYED-infót! Próbáltam számolgatni, de nem voltam biztos a dolgomban...

Kataa,
Nekem nagyon aranyos a védõnõm, és nagyon szopi-párti, csak sajnos mindig rohan, és alig van idõm vele beszélni. (Ellentétben azokkal, akiknek hetente jár a nyakára a védõnõ, és csak bajnak van...)

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok

Lányok, mit csináljak a gyerekkel, egész nap nem alszik semmit. Kép Már annyira nyûgös délben, hogy semmi nem jó neki. Hiába altatom órákig, max 5 perc amit aludni képes. Ha kiviszem, akkor is ugyanez van. Nem fáj semmilye, csak dörzsöli a szemét, de nem alszik. És ez megy már hetek óta.
Egyszerûen nem értem. Eddig azt hittem a foga miatt, de azok már kibújtak, és mégsem alszik.

Ági
A szülésem fantasztikus volt, a dokinénivel nagyon-nagyon meg voltam elégedve. Ugyanigy a kórházzal is. Biztos , hogy a másodikat is ott és annál a dokinéninél akarom szülni.

Puszi

Szilcsike és Szilvike (aki nem alszik, csak nyûglõdik)
szilcsike

Zita!
A "sejtmagok érintkezési vonala", vagy valami hasonló lehet. (nucleus=sejtmag raphe=varrat; érintkezési vonal)

Panda

panda
Halásztelek

Sziaszok!

Mostanában nekünk is nyügi napjaink voltak, úgyhogy nem is volt idõm írni. A mai szerencsére már nem azKépSzerintem nálunk is a fogmanó a ludas. Bár könnyû mindent rákenni szegényre, de mintha látnám is Gergõ szájában alul a kis recéket.
Holnap utazunk haza Sopronba, remélem nem fog bömbizni az úton.
Köszönöm a bõrére vonatkozó tanácsokat. Még egy kérdés, mi az az eucerin? Azt még nem próbáltuk. Javulás sajnos nincs.Gumicukor, sima körömvirágkrémet használtok? És milyen az a Bübchen fürdetõ? A Sába nem igazán akar segíteni, bár még csak 2-szer próbáltam. Lehet, hogy nem vagyok kitartó ezekkel a kencékkel, de úgy szeretném, ha rendeb jönne már a bõre és babás lenne, nem pedig rinocéroszosKép

Áfonya
neked is köszi az ötletet, én is gondoltam már rá. És nem hiányzott a fürdés a kislányodnak? Mármint a napiendjébõl? Mert az esti rituálé már olyan jól kialakult nálunk.

Szilcsike
hogyan altatod Szilvikét? Nálunk ha magától nem alszik el, akkor a cici a titkos fegyver. de van amikor hagyo kicsit sírni (max 5 perc) és elalszik úgy. Lehet, hogy túlfárad és azért nem tud elaludni, én ha elkezd ásítozni, mindig lerakom, mert utána annál rosszabb.

Brokkoli
Szerintem az már a foga miatt lehet, nálunk is ez megy 2,5 hónapos kora óta és azt mondta a doki, hogy a fogcsírákat már érzik. Ha zavarja, esetleg a dentinox gélt kipróbálhatod, nálunk használni szokott.

Manó
A mi esküvõnk is igazi falusi lagzi volt, menyecske tánc, rablás, buli reggel 9-igKépszerintem ne hagyd kiKép))
Judy (fodroczy)

Zita

Ezt találtam:

Medical Dictionary

Raphe nuclei

Found in the lower brain and secrete seratonin which causes pain supression and an inhibitory role in causing sleep.

Vagy magyarul ha rákeresel a neten, akkor Raphe magcsoport -ként fordítják, vagy Raphe magvak -nak.(Egyik agytörzsi központ vagy mi, ami a fájdalom központja is)
Például itt:

[url=http://www.medicinfo.hu/migren2.html" TARGET="_top]http://www.medicinfo.hu/migren2.html[/url]
Áruld már el, mi a csudát fordítasz?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szórakozott kismama már alá se írjaKép

Szóval Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Zita

Ehhez mit szólsz?Kép hehe

Kép

Bocs a többiektõl, de nagyon tetszik.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Manó
Kézben altatom, az mindig bevált, mostanában viszont nem segít. Aztán jön a cicin való elalvás, de ahogy kiesik a szájából, már fel is ébred. Az ágyában meg hisztizik, magától nem tud elaludni sajnos. Most ott tartunk, hogy reggel óta semmi alvás, és hihetetlenül fáradt már. Cumit nem fogadja el, tehát az sem jó........

Nem tudom, mit csináljak vele Kép

Szilcsike
szilcsike

Kepzeljetek ma seta kozben jott szembe ket lany aki GORENYT vezetett poraxon,olyan vizzes volt,hogy micsoda pihent agyak vannak : ))))
Ma csak 3 boltban akratam venni oszibarazk bebi etelt de a csak a KEcskemetitol talatam amiben cukor van??
Valaki irja meg lecci hogy fagyasztott oszibarit hol lehet kapni,mert se a Plusba se a Sparban nincs: ((((
Znalunk ma is folytataodik nyug,most is itt sasol a kezemben,ha kimegyek a latoterebol mar nyafi van.A tesom mondta hogy ez mar azert van mert mindenre figyel es mar unja a fekvest,mast viszont meg nem tud ugyhogy ez van.

Djeszter,
Ebben a nettoban van csaladi potlek vagy adokedvezmeny is????/
Vagy siman ennyi???

Nyuszi
Jol birta a jatek: ))))Hu de izgi ez az anyazas,mar en is alig varom.
Egyenlore feldob ha a ket ficko mondja nekem a telcsibe hogy Kati,azon a kis magas hangjukon: )))))))))))

Fkata
En is ilyen papirt kaptam,fogalmam sincs miert kell de a munkahely talan igy igazolja megint hogy allomanyban vagy.

Mano
En minden fajta eskuvot imadok,nekem ez a gyengem,tudom hulyen hangzik de imadok szervezkedni .Az eskuvo nap meg ugy elmegy hogy csak na,de megeri: )
Hat igen csak gyozzuk kivarni az ilyenbaratnoket.Nekem sajnos van olyan is akinek nem jon osssze a baba es mar emiatt nem keres: (((Van aki itt ismeri ot meg az eskuvo.hu-rol.Nagyon sajnalom mert igazan joban voltunk.

Brokkloi
Passz fogugyben,de ahogy korbenezel tobbunk babaja nyugos,biztos az idotol.Alex is ragja az inyet meg a jatekokat es nyalzik isneha de semi fog a lathataron.

Zita,
Na ez az aki jol csinalja az meg nem er ra.

Szilcsike
Kitartas,hat ha kint sem alszik akkor nincs otletem.

Judy
Jo utat!!

Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilcsike!

Az elõzõt Judy írta, de mindegy.Kép Nálunk az jön be Emmánál, hogy bele a hordozó bölcsõbe, vagy amíg az nem volt az autósülésbe, és abban ringatás, esetleg szájába teás üveg, azon elalszik. Próbáld ki a ringatást, már ha olyan hordozós ülésetek van, amiben lehet ringatni.

Bár ma nálunk is nagy a nyûglõdés, nem tudom mi van.

Judy!

Nálunk is volt menyasszony tánc, nekem a cipõmet rabolták el, szegény võlegénynek meg anyukámnak kellett kiváltani, utána menyecske tánc, sõt a násznagyok söprûtáncot is jártak. De mi hajnal 3-kor kipurcantunk és zárórát fújtunk, igaz nekünk délután 3-kor volt az esküvõ, és már délben ott volt az összes vendég a fiús háznál. Sõt, a fele már elõzõ este is elõbulizott.

KépKép
manó

Na, én sem írtam alá.

Manó és Emma

KépKép
manó

Kataa!

A Hipp-nek van õszibarack-alma bébiétele, minden DM-ben és Rossmannban lehet kapni. A kecskeméti nem jó, a cukor hagyján, de tej is vanbenne!!! Sima õszibarack bébiétel nincs, de ha már almát evett megpróbálhtod a Hipp-est.

Manó

KépKép
manó

Kataa!

Hozzátok mikor jön a fényképész? Hozzánk vasárnap és nagyon félek hogy csak hisztizõs képek lesznek, Emma utál öltözni. Ráadásul ha álmos, éhes akkor üvölt. Nem tudom mi lesz. Mikor megrendeltük, nem gondoltam hogy egy 5 hónapos gyerek még ilyen macerás.

Az esküvõvel kapcsolatban: Semmiképpen sem hagyom ki, csak abban nem tudok dönteni vigyem e Emmát. Mert az eszem szerint ne, de szívem szerint igen.

Manó+Emma

KépKép
manó

Sziasztok Lanyok,

Picimaci, de most nem reagalok mindenkire, mert hulla vagyok. Lili mostanaban hajnalig fenn van. Csak a cicin, vagy az olemben marad meg. Tegnap fel haromkor tudtam letenni. Mar probalkoztam csellel is: korabbra tettem a setat, a furdit, de nem tudtam becsapni. Apaja mondja, hogy aludjak napkozben, de delelott - bar faradt vagyok - nem tudok aludni, delutan meg mar Lili ebren van, azert nem tudok aludni. Aztan este kezdodik a siras Kép

Panda, Beszti,
Koszi a Kép-kat Kép

Judy,
2.5 honaposan fogacskak? Lili 10 hetes, es mostanaban gyakran tolja ki a nyelvevel a nyalat. En arra gondoltam, hogy ez is a fejlodesenek egy szakasza. De akkor lehet, hogy a foga? Bar emiatt szerintem nem nyugos.

Kepzeljetek...mostanaban mikor Lili felkel, mindig ram mosolyog Kép Olyan edes. Es mar dumal is. Azt mondja, hogy ö, vagy eö. Kép

...na megyek zuhanyozni...reggel nem volt lelkierom, este meg Lili nem hagy. Aztan lassan kezdodik a delutani babamuszak, amikor eneklek neki. O persze nagyon jo kis hallgatosag a hamis hangok ellenere. A kedvence az Erdo melyen haziko (gondolom azert, mert azt mutogatom is), meg a Fulesmacko-nak az a resze, amikor brummogva eneklem el a dalt Kép

pusz,

gomb
gombolyu

Sziasztok
Lányok
most volt itt a védönö és most bejelentés nélkül jött és azt kérdezte mit eszik petike mondtam neki hogy föként tápszert ebédre eszik husos bébiételt délután meg gyümölcsöt és mást? mást nem, és éjszaka felkell? mondom igen és mit kap? mondom teát és tápszert egy kicsit csodálkozott hogy mást nem eszik de nem szolt meg hogy miket csinál ezen meg én csodálkoztam mert álltalába mindig elmondom hogy mikett tud már petike igaz már 2 hete nem voltam egéséges rendelésen mert betegek vagyunk.

Mano
igen azért még járunk a Petöbe

Brokoli
igen ez már a fogzás kezdetét jelenti . ha találtok egy jo helyet talinak én is csatlakozom sajnos én nem tudok ilyen helyet itt kispesten ahol lehetne talizni .

Pusz Csics és petike
csics

Bocsi Manó, elnéztem Kép nem csoda, állandó rohanás van itthon Kép A hordozót kifejezettem utálja az én drágám, cumisüveget meg nem fogadja el. Csak pohárból hajlandó inni, meg kanállal enni Kép

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike!

Akkor több ötletem nincs! Kép Emma odavan a ringatásért, fõleg ha az elején jó gyors, arra mindíg abbahagyja az üvöltést, még akkor is ha amikor beleteszem sír.
Esetleg babakocsiban tologatás?

Manó

KépKép
manó

Csics!

Miért mi mást kéne még ennie Petikének? Eszik tápszert, húst, gyümölcsöt , zöldséget. Mi van még?

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Zsani: Itt a telefonszám Löportál u 3/a Tel: 350-24-81

Lányok én is benne vagyok, hogy talizzunk Kispesten vagy a környékén. Sajna én se tudok jó helyet, de belsõteret keressünk vagy kint a szabadba szeretnétek talizni?

Na most megyek
sziasztok
Andy és Márk
andy78

Manó
mit mit, hát szalonnát meg kolbászt Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Panda
A Szentmiklósi úton lakunk, a Szent László úti (aszem) telepen. Gyed ügyben. Nem lehet jövedelmem (persze hivatalosan) gyed alatt, csak gyes alatt 1 1/2 éves kortól. A francba.

Andy!
Hanna is nagyon mohó, eleinte nem volt hajlandó kanalazni. Nálunk pont az jött be, hogy kaja elõtt adtam, amikor még éhes volt. De én sem tudok elég gyors lenni.

Zsani
Egyetértek láz ügyben. Nekem a doki néni is az általad leírt variációt mondta. Hozzátette, hogy a baba nem felnõtt, nem olyan mint a kiscsikó aki 1 órásan futkos. Neki több idõ kell míg teljesen felnõtt lesz a szervezete. És nem csak lázcsillapítás szempontból.

Ági!
Hanna is imádja a banánt, de neki nagyon nehezen megy tõle a kaki. SZoktam bele tenni narancs vagy baracklét. (A barackot viszont meglehetõsen utálja)

Manó!
Mi 2 hónaposan voltunk esküvõn (ott is lassan meglesz a babaKép). Teljesen jól volt, amikor kimondták az igent hirtelen elkezdett bõgni, ki kellett jönnöm vele a folyósóra. Miért pont akkor ilyedt megKép.

Conti!
Manci is fürdetésre teljesen kidõl (bár reggel 6-kor kel és utána csak 2-3 órát alszik egész nap). SZóval 6-7 fele már alszik én fel szoktam ébresztgetni 8 körül tejecskézni. De egyébként nyöszörög is olyankor. szóval várja.

Djeszter!
ez a 83 bruttó ez a gyed összege? vagy az ex fizetésé? a gyed nem csak 80 000 lehet? Bocs lehet hogy hülye vagyok, de én is most állok át TGYÁS-ról és gõzöm sincs mennyit fogok kapni.

Szilcsike!
Hannus is szokott ilyet. Olyan fáradt, hogy már semmi sem jó neki. Még a ringatást, az anyját sem bírja. Ívben megfeszíti magát és nyüszköl. Valószínûleg borzasztó anya vagyok, de ilyenkor hagyni szoktam ordítani. Velõtrázó! Álatlában max. 10 percig aztán elájul, és 1-2 óra múlva vidáman frissen ébred.

Mancinak kint van az elsõ foga!!! Mégsem marad fogatlan. Képzeljétek észre sem vettem, csak mikor etettem, hogy koppan a kanál. Én meg nézem mi ez? Hát nem a fogacska. Kép nem is nyügizett.

Lehet hogy szept.-ben vissza kell mennem dolgozni Kép. Akkor mi lesz. Mancika csak 1 éves lesz. Adhatom a bölcsibe. Apja csak okt.-tól nem dolgozik szóval 1-2 hónapot ki kellene bekkelnie valahogy. Nagyszülõk dolgoznak, babysiterre meg nincs pénz Kép

Üdv
dec8 és Hanna, aki ma 1/2 éves
dec8

Sziasztok!

Kryss, a reggeli tej vagy tejpép után általában visszaalszik Betti, 11 körül eszik kb. 80gr. gyümit, du. 2-3 körül 100gr. fõzeléket és este lenne még a tej. Ma pl. elfogadta este de csak 80 gr-ot. Viszont utána a karomba volt mikor vacsiztam egy kis fõt krumplit (fogyókúra) és addig mmmmm-mögött, míg adtam neki villával összetörve egy kockát. Lehet hogy a sósabb íz tetszett neki. Egyébként jó kedve van, de az az érzésem, hogy õ is csak a létfenntartáshoz szükséges mennyiséget fogja megenni, mint a nõvére.

Csics, nagyon ügyi PetikeKép Tényleg mit is lehetne még enni, talán vajas kenyeret?

Brokkoli, szerintem is lehet a fog. Nálunk sem bújt még ki, de már nagyon ott van. Megfigyeltem Bettinél, hogy néhány fog nyûgös nap után eltelik egy-két hét is, mire újból fáj neki.

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Ma itt volt ket kolleganom es kaptam egy cserepes tulipant,anyira szep.Olyan tavasz lett a konyhaban,de sajnos csak ott: (((

Rit
Milyen volt az uszas???Aludt elotte Dodo?

Mano
Hat ez az hogy voltam DM-ben es Rossmannban is es Hippet kerestem de nem tudtam hogy nincs barrack kulon: ((((
Mert azt mondjak hogy egy uj etelt magaban kell bevezetni,nem keverve.Vagy akkor most mit csinaljak??
Nem baj majd megeszem en azt az egy uveget amit vettem: )))
Szombaton jon a fotos es kerdezte mikor szokott aludni es hogy nem lesz-e hisztis.Hat honnan tudjam.Eddig sosoem volt hisztis de hetfo ota bepotolta : )))
Azt mondja keszitsek szep takarokat, 2 valtas ruhat meg sapkakat.Ja es torolkozos kep is lesz.
Ot nem zavarja az oltozes,remelem most sem fogja.

Gomb
Kitartas,velunk is megesett de 2 het alatt megunta az ejjeli bagolysagot szerencsere!
Jaj olyan jo is ez a mosoly,ezt magyaraztam a kolleganoknek is hogy ez mindent meger!!! (Mintegy propagalva a gyermekaldast: ))

Forti
Ez jo!!!En a kaviarra gondoltam : )))

Dec8
Hu en is voltam mar olyan eskuvon amikor a baba uvoltott ezerrel,de anyuka sajnos nem vitte ki: (((
Bar nalunk nem volt ilyen pici viszont a Polgarmsteri elott akkor kezdtek el felbontania jardat es iszonyu furasba kezdtek.A guta utogetett de szerencsere 2 perc utan abbahagytak,addigra ert ki valaki hogy szoljon nekik.
A Gyed is a fizetesed 70 szazaleka de van egy maximum osszege 83.500. (bar akkor nem ertem miert ha mar reg 50ezer a minimalber es annak a ketszereses 100e lenne nem?? )))Na ennek a nettoja meg kerdes szamomra is.
Gratulalok Mancinak a felevesseghez !!!!!
Miert kell visszamenned dolgozni?Hat ez kemeny kerdes,remelem kitalatok valami mindenkinek jot.

Jo ejt mindenkinek!
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ismét csak bekukkantok, mert rövidesen indul az esti mûszak. Most apa szórakoztatja Marcit.

Kataa!
83.000.--bõl levonják a szokásosat, az adót úgy, hogy 9.000.- forint adójóváírást kapok, és így jön ki a fenti összeg. A családi pótlék és egyebek ezen felül van.

Dec8!
83.000.- már a Gyes összege. Ennyi volt már tavaly is. A törvény szerint idénre a költségvetési törvény határozza meg a felsõ összeget, de a nagyokosok nem emelték, mert változtak az adósávok, adójóváírás, és így több lett a nettó, mint tavaly.
Remélem érthetõ voltam.
A nettó pedig annyi, amennyit reggel írtam. Ebben nincs semmi plusz (családi pótlék, családi adókedvezmény).

Djeszter
djeszter

dec8
Boldog félévességet Hannának!!!!!

Forti

Kép
Kép
forti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?