Zita!
Nem az vártam, hogy a FÁKISZ értesit, hanem azt, hogy a munkahelyem szól, hogy menjek GYED-et igényelni (ök szokták figyelni, és küldik a kitöltendö papirokat, legalábbis ez a Beninél még müködött).
Nyuszi!
Kacagtattam Nátánt, alaposan belenéztem a szájába, nincs penész.
Remélem nálatok is hamar elmúlik. Meg én is nagyon fogok figyelni rá, hogy minden játék kimosva/fertötlenitve jusson el a talira, nehogy mi okozzunk ilyen kellemetlenséget esetleg.
Ági!
Nekem sincs még sehol a menzesz...
Tiszta fura!
Dió!
Nekem annyira nem volt egyforma, hogy az egyikben szinte nem is volt (én apasztottam el benne azzal, hogy alig szopiztattam belöle, mert sebes volt (természetesen nem volt véletlen, mert tudtam, hogy csökkeni fog benne a tejcsi, de biztam benne, hogy a másik).
Remélem nem irok nagy butaságokat
:
Nagyon sokaknál nem egyenlö a két mell termelése.
Ha nagyából egyforma, akkor ugy kéne alapból szoptatni, hogy egyik-mésik-egyik-másik-stb. (egymelles szopinál), vagy jobb-bal bal-jobb jobb-bal stb. (kétmelles szopinál). Ha valamelyik gyengébben termel, vagy túltermel, akkor hasonlóan kell eljárni: ha gyengén termel, és azt szeretnéd javítani, akkor abból kell kezdeni a kétmelles szopit. Hasnolóan, ha "csökkenteni" akarod, akkor kétmelles szopinál azt kell mindig másodikra kapnia, amelyikben sok van. Pont az szokott lenni a hiba, hogy nagyon teltnek érzi az ember, és ezért a szopinál azt kapja elöször a baba, de a következönél megint sok, megint azt kapja elöször (és esetleg még fej is belöle). De ezzel pont az ellenkezöje történik, azaz nem csökkeni fog benne a tej, hanem több lesz. Sajnos, még ha ugy is csinálod, hogy másodikra kapja, akkor is meg fog telni néhány napig, de ha nem eszi ki belöle rendesen (a második mellnél már neméhesek annyia, nem biztos, hogy teljesen kiszivja), akkor nem fog annyi termelödni, de pár napba beletellik, mig a melled rájön, hogy nem kéne annyit termelni.
Viszotn egy melles szopinál, ha már nem eszik olyan sürün, akkor én azt hiszem, ezt amit feljebb irtam, nem csinálnám. Nem tudom, mit csinálnék... Mert ha alapból 4-5 óránként eszik, de csak egy mellböl, akkor 8-10 óra kihagyás egy mellnek szerintem nagyon sok, lehet, hogy túl jól sikerülne az apasztás
...
Nálatok hogy megy a szopi, hány mellböl?
Kataa!
Igen, hát ez az. Még jó, hogy esetleg nálunk nem ennyire gond, de lehet, hogy valaki nagyon várná. Azért én is örülnék neki, mert lenne mire költenem.
De egyébként sem vagyok túl elégedett, mert szinte mind hónapban volt baj az utalással, többször volt, hoy valamit elszámoltak, és csak egy részét kaptam meg, ugy kellett szólni, de akkor legalább szinte azonnal elutalták.
Én tudom, hogy biztos sok dolguk van...
De akkor, amikor nekünk volt gondunk amiatt, mert nem volt meg az anyakönyv, akkor bezzeg nem voltak ilyen "rugalmasak".
Beszti