Új privát üzeneted érkezett!

krista ezeket a bogyokat h kell szedni es mekkora erossegut kerjek a patikaban?

KépKép
felixanyul

Brigó hát nem egyszerű a történeted. :(
Úgy látszik egy család sem egyszerű.
Kitartás talán idővel megváltozik a helyzet habár nem úgy tűnik de te neked kell okosnak lenned.Tudom könnyű mondani ilyeneket de tényleg sajnálom ami veled történt :(

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Brigó,
sajnálom, hogy ez van most Nálatok! Remélem a férjed ha teheti, melléd áll, és nem anyóst védi!
Próbálj nem idegeskedni, nehogy a tejci rovására menjen. :(

Szilvi,
jól csináltad, hogy megbeszélted anyuddal, hogy mi a pálya. Az enyém is csak pár napot lesz itt, kitakarít mire jövünk, meg kimossa a kórházi cuccot, szóval max 2 nap, miután hazajöttünk.
Zitánál itt volt egy hétig, aztán egy hétig anyós, nna, a végére alig volt tejem. Most mi leszünk négyen. :)

Ilgya
, köszi! :)
Sztem nem kicsi a hasad, egyáltalán. Nem tetszik az arcod, terhesség végén, hogy azt nem mutatos? :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Brigó: nagyon elszomorodtam ám attól, amit írtál. Ez nem fair, hogy nemrég adtál életet egy gyönyörű kisfiúnak és ahelyett, hogy ebben merítkeznél nap, mint nap, a felmenők baromságaival keseríted a lelked. :x Annyira mennék és megrángatnám a rokonaid fülét! :twisted:

Lányok, írjátok nekem is, hogy nem kicsi a hasam! :cry: Bár apuék azt mondták ma, hogy még nőhet simán sokat, és hogy az unokatesóm párja is most szült, de neki sem volt sokkal nagyobb pocija. :roll:

Na megyek, fordítanom kell...

Kép
Kép
tinu

MÁgi: visszajöttek a képek, amit arra az e-mailre küldtem, amit megadtál a honlaphoz. Valamit rosszul csináltam? Túl nagy volt a kép esetlet?...

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Kriszta!
Igen, talán megfordult Lili, eddig mindig fejjel volt felfelé, de legutóbb a buksi volt alul. :) Persze ez még nem jelent semmi, lehet, hogy éppen akkor így volt, de még van helye forgolódni .

Niki!
Sejthető volt...
:D Nagy-nagy gratuláció a kis babához! Jó egészséget, sok boldogságot és sok-sok fincsi tejecskét! :)

Snoopy!
A faros dolog nem annyira zöldség, legalábbis nem hiszem, ha a szülésznő, dúla és az orvos is ezt mondta. Utána kell járni. De ezek szerint minket nem érint, mert kislányos anyukák leszünk. :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Snoopy!
Megértem,ha már türelmetlen vagy és néha kiborulsz...most már nem sok van hátra,ez vigasztaljon.
A fogad örülök,hogy rendbe jött, egy gonddal kevesebb,van most elég bajod a csipőd....meg a lábad.....

Szilvi!
Jó fej lehet anyukád!És tök jó,hogy nagymamád ilyen fitt és fiatalos....
Nekem is inkább anyósékkal volt gázosabb...remélem most nem lesz annyira "új" nekik ez az unoka dolog,és nem akarnak itt lenni éjjel-nappal. Nem tilthatom meg nekik,hogy jöjjenek,nem is akarom,sőt rosszul is esne,mert Dávidhoz naponta feljöttek,és azt hinném,hogy kivételeznek,ha nem jönnének. Ez szupi már látom előre,hogy mi lesz...ha nem jönnek azért leszek kiakadva,ha meg jönnek akkor meg azért... :oops: :D

Mostmár kiváncsi vagyok a pocakodra.....érdekes,met van aki azt mondja,hogy te jó ég mekkora már a pocid,van aki meg .....hát elég kicsi.....csináltak a 38. héten uh.-t és 2900 g-ra saccolta a doki bácsi a picurit. Nem valam nagy,de megszülni éppen elég lesz. :?

Brigó!
Te szegény!!!!Ezt jól megcsinálták veled...nem csodálom,ha ki vagy akadva. Nálunk azért nem ennyire felhőtlen a viszony az örömszülőkkel,mármint egymáshoz nem nagyon járnak,csak a "kötelező" bulikon találkoznak,így nem tudom milyen érzés lehet,hogy nem engem választanának a picivel....
Sajnálom,remélem előbb utóbb túlteszed magad rajta,próbálj megnyugodni és gondolj az édes kis csemetéidre :?
Kitartás,mi veled vagyunk!

Zitaanyu!
Egyiken a fejem gáz, a másikon a hajam :oops: utálom a hajam,és nem tudok mit kezdeni vele,Dáviddal levágattam rövidre és most megint növesztem,a röviddel se könnyebb :shock:
Az arcom meg már torzul,áááááááááá......jobb ha nem okozok álmatlan éjszakákat nektek! :(

A hasammal meg tényleg különböznek a vélemények.

Tinu!
Én nem látom kicsinek a hasad, más a formája,mint az enyémnek.
Mit mondtak a legutóbbi uh-n mekkora?
Mit fordítasz?

Bunny!
Minden alkalommal leméred Mátét? Vagy honnan tudod,hogy mennyit eszik?Ha szépen fejlődik, mosolygos,van elég kakis pellus,akkor bizz magatokban! :D

Ja, akit érdekel a KIKA-ban van akciós kis body 1190.- ért,három darabos,a hosszú ujjú,a rövid még olcsóbb.De vannak még más akciók is babacuccokra!
Szerintem aranyos!

Jó pihenést Mindenkinek,megyek én is belehúzok a tanulásba,december 9-én vizsgázok angolból. :? Ha kihuzom addig....

Ildikó
ilgya1

Ilgya: nekem még eddig egyszer sem mondta a nőgyógyászom, hogy mekkora a baba. Szerintem majd a következő UH-n lesz ez téma (dec. 4-én). Á, csak szakmai cikket fordítok, mert referálnom kell az egyetemen csütörtökön. Csak annyira nehezen megy. :(

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Gratulálok minden új babának!!!

Bunny, nálunk nővéremnek vannak korababái (márciusban születtek) és ő még mindig bimbóvédővel szoptat, és gondolom azzal is fog mostmár végig, ha eddig nem volt gond. Eleinte ő is problémázott rajta, hogy vajon jó-e vagy nem, de ő végül beszélt egy olyan LLL-es szakértővel, akinek magának is korababája van, és ő is azt mondta hogy korababáknál ez nagy segítség, és nyugodtan használja (míg ugye más LLL-es ember esetleg lebeszélné az embert, mert a "normál" babákból indulnak ki).
Szóval ha Máté így tud szopizni az nem baj, esetleg meg lehet próbálni nélküle, de ha nem megy, akkor inkább használjátok!

Mágnes, nagyon jó a honlap! Esetleg a táblázatban a már megszületett babákat inkább nem a születési sorrendjükben lenne érdemes feltenni?
Meg Nikinek már korábban javasoltam, és aztán ha jól láttam ő alkalmazta is, hogy szerintem teljesen felesleges beírni hogy fiú vagy lány a baba (csak a helyet foglalja), a sor színéből úgyis egyértelműen kiderül...

A homeos listát én is nagyon várom!!!

További jó hétvégét mindenkinek!

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok!
Kösz a honlapos reagálásokat:)

Brigó, Snoopy: a leírtakat felrakjuk akkor a honlapra, hadd nézegesse mindenki:)

Tinu: először is, a pocakod teljesen normális nagyságú! Velem is közölték, hogy nincs is nagy hasam. Na és akkor? Van akin egyáltalán meg sem látszik a terhesség. A baba jól van, és ez a lényeg. Ha kisebb lenne, már biztosan szólt volna az orvos..)
Nem értem miért nem érkezett meg a kép, próbáld meg még egyszer elküldeni.

Lányok!
Biztos ami biztos, két mailcímet adok meg, ha küldtök valamit, akkor légyszi mindkét helyre, így tutira megkapom!

Puszi mindenkinek!

telibabak@altavizsla.hu
molnaragnes@citromail.hu

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jajj még valami!
Brigón kívül írt még valaki szüléstörténetet? Nincs energiám visszakeresni, de nem szeretném, ha kimaradna a friss mamik közül bárki is.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bocs Éva! Mi az Elefáni bababoltban vettük a XI. ker. Bocskai úton, de van több ilyen boltjuk is. Asszem 3500 körül volt.
cic
cicmerák

Niki
Nagyon nagy gratula, jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Brigó
Hát ez nem egyszerű, nem csodálom, hogy ki vagy akadva....

Én pénteken elkezdtem keményedni, de nem egyszerűen.... szombat reggel telefon dokinéninek... 3×2 Magnerot tablettát kell szednem. Hál égnek azóta jól vagyok. Persze még mindig pihi, de néha azért jövök, hogy mi a helyzet veletek.

jkzsanett

Brigo: hát úúúgy kiakadtam amit írtál! Bakker, nem piskóta a családod. Az hogy anyóspajtiékkal gázok vannak, az nem ismeretlen szerintem senki számára, de az, hogy anyukád ezt csinálta veled, az azért durva. Nagyon kíváncsi leszek a fejleményekre, és hogy férjed mit mesélt. Azért ez szerintem tőle is kicsit gázos, hogy látja hogy te készülsz, főzöl így egy pár hetes baba mellett, meg várod, hogy jöjjön valaki, aztán meg mindenki lelép, és hova? hát anyóshoz. Téged meg otthonhgynak babástól, ebédestől együtt. Hogy anyukád miért sértődött meg ennyire??? Felnőtt nő vagy, nem kisgyerek, hogy ne tudd, mit csinálsz, a másik, meg hogy segíteni ment hozzátok, nem? Akkor meg az tényleg segítségnyújtás legyen, azokkal a szokásokkal, dolgokkal együtt, ami NÁLATOK szokás, nem pedig nála.
Hát ezért mondtam, én tuti befordulnék, valaki ideköltözne a nyakunkra, és még egyszer írom, még drága anyukámat sem tudnám szerintem hosszú távon elviselni, akit pedig imádok, mert tényleg egy tündér.
Fel a fejjel, én is csak azt tudom írni, mert most az a legfontosabb, hogy Zsombinak legyen elég tejcsije, illetve neked legyen, ahhoz pidig nyugalom kell. Ha el vagy kenődve, nézd meg a pici fiadat, győnyörködj el benne, és egyből jó kedved lesz,mert ő a te kicsi babád!
Ugye te írtad amég jó az elején, hogy férjed nem egészen úgy álla dolgokhoz, mint néha kéni (téged k...tak le?) Változott valamit a helyzet?
Mondjuk az, hogy anyósodék még nem is gratuláltak az unokához, az meg aztán pláne kiakasztó. Én ezek után be nem tenném hozzájuk a lábam, és szóba sem állnék velük. Csak az a baj, hogy amit írtál, férjed sem mindenben áll melletted!
Kitartás, te most egy boldog kiegyensújozott kétgyermekes anyuka vagy, ez legyen a szemed előtt!!!!

Mi van lányok, hétfői pangás, vagy megindultak a babák, azért nem jelentkezik senki??
Nincs azóta újabb gólyahír????

Mindenkinek depi-mentes napot!
Vendég

Sziasztok!
Érzem, ma tiszta hisztis leszek!
Egész éjjel nem aludtam. Figyeltem az órát, 10 percenként felébredtem, forgolódtam. Most meg olyan kómás vagyok, hogy csak na! De nem akarok aludni, mert akkor éjjel megint eljátszom ugyanezt!
Panna feje is feszíti a hasamat, szóval már elég volt a mai napból, pedig még el sem kezdődött....

Brigó!
Tudom, hogy semmi sincs rosszabb annál, ha a saját szüleid bántanak meg, de próbálj arra gondolni, hogy neked ott a szép kis családod, akik szeretnek! Menj oda a picúrokhoz, ölelges meg őket, és biztosan sokkal jobb lesz!:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Niki,

Gratulálok Dánielhez! :D

Brigó,

Atyaég, elképesztő, amiket írsz!!! Teljesen felháborodtam :evil: :evil:
Sajnálom, pont most nincs szükséged idegeskedésre.

Tinu, Ilgya

Azt hiszem ti írtatok a kis pocak problémáról, mindjárt teszek fel képet - teljesen friss, ma készült - nos, az enyém tényleg kicsike :(
A bébim is az lesz, tuti 3 kg alatti; bár nálam már a lepény érettsége is közrejátszik...

Egyébként tényleg nagy a csend, s Korena ismét eltűnt...
Mi még nem szülünk szerintem, bár már nagyon szeretném, ha elindulnának a dolgok, de egyelőre semmi; illetve tegnap este azt hittem, hogy igen...először hányingerem volt, elkezdett fájni a derekam, aztán egy rettenetesen erős görcs...de csak hasmenés lett a vége - bocsi :oops: - szóval még semmi. Ráadásul a kicsi a múlt héten az előző nst óta, amikor jól megcsokiztattam, folyamatosan pörgött, nem vicc, egy percre nem állt le...
Egyébként, aki már tudja - szülés előtt tényleg kevesebbet mozognak a babók? Mert akkor még tuti nincs itt az idő

Kép
Kép
szana80

Persze a képet elfelejtettem feltölteni... :lol:

Kép

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!

Lányok!
Azoknak írom, akik a pocakmérettel vannak "bajban":
Itt nálunk egy ismerős csajszi most szült meg a múlt héten, teljesen időre és az ő 40 hetes pocakja talán akkora sem volt, mint most 32 hetesen az enyém. Ettől függetlenül egy 53 centis, 3,74 kg-os kislányt szült. Kb. akkora pocija volt, mint Szanának itt fentebb. Az én pocakomra viszont mindenki azt mondja, hogy szép nagy és bizony még sokat fog nőni a hátralévő 2 hónapban, ettől függetlenül a doki szerint a baba az uh-s méretei alapján teljesen átlagos, jól fejlett, kb. most lehet úgy 1,6 kg. Szóval a pocakméret egy dolog. :)

Majd teszek fel képet a saját pocakomról is, csak pont lemerült a gép, amikor le akartam kapni. Teszem töltőre az akksikat aztán majd kattintok. Persze szigorúan fej nélkül (mert az én fejem is inkább fúúúúj már, mint fej... :) a rövid és a hosszabb frizura közti átmeneti növesztési időszakot éli és katasztrófális )

Andi

Kép
andykamama

Andi:
Én is most növesztem a hajam, annak idején megfogadtam, ha végre pocakos leszek, megnövesztem. Úgy okoskodtam, hogy olyankor úgysem a fejem lesz a fókuszban, hanem a hasam. :D Arra nem gondoltam, hogy most van a legtöbb bajom vele, ha el kell mennem valahová, rögtön mosni kell, különben úgy nézek ki, mint egy fej saláta, aminek beleszartak a közepébe....
Viszont a csattok csodákra képesek:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Eszembe jutott még valami!
Ti hol és milyen fertőtlenítő folyadékot vesztek? Olyat, amelyikkel le lehet fertőtleníteni a pelenkázót. Én sehol sem találok ilyet.
A másik doog pedig az, hogy ha ne adj Isten cumi kellene a kórházba, azt hol sterilezem?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!

Fejkérdésben egyetértünk, az enyém dettó ugyanez. :)
Ami a cumit illeti, legjobb, ha még itthon túlesel a sterilezésen és ott abban a néhány napban meg tök felesleges sterilezgetni. Ha rendesen el van mosva, akkor nem kell fertőtleníteni. Otthon meg már bizonyos időnként kényelmesen meg tudod oldani. Amúgy vannak ezek a 1,5, vagy 2 literes flakonban kapható (talán Chicco) fertőtlenítő folyadékok, amiket akár a Tesco-ban is lehet kapni, szerintem tökéletesen megfelel a pelenkázóra is, de az is, ha Domestos-os vízzel lemosod, utána úgyis raksz rá plédet meg textilpelust, nem? Szóval, szerintem ne görcsölj nagyon ezen a fertőtlenítés dolgon, felesleges. A túl steril környezet nem tesz túl jót a babának. Persze nem azt mondom, hogy hadd tapicskoljon a kakában, de olyan is elő fog fordulni. Na és? :D Majd meglátod, hogy egy idő után természetes lesz, hogy a normál lemosás is elég a tömény hipó helyett... :) :D

Andi

Kép
andykamama

Mágnes,

Gyógyszertárban lehet kapni steril törlőkendőt, szerintem az is jó a pelenkázó letörléséhez, vagy bármi egyébhez ha el akarod gyorsan törölni.
Én ezt akarok venni, de még nem jutottam el gyógyszertárig, hogy ténylegesen megnézzem hogy mit is árulnak...

Milyen cumit akarsz vinni a kórházba? Sok helyen semmilyen külsős dolgot nem engednek be, csak az ottani "eszközöket" lehet használni.
Egyébként ha meg igen, akkor tényleg a legegyszerűbb a Chicco folyadék, abban könnyen el lehet sterilizálni mindent.
Én azt egyébként is vettem, mert amíg az ember nem tudja hogy mikor és mennyit fog sterilizálni, és csak tényleg esetleg egy cumit, vagy cumisüveget kell néha napján kisterilizálni, addig teljesen felesleges bármilyen szerkezet megvásárlása.

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok!

Kata!!!
A mézes sütit mennyivel Karácsony előtt kell megcsinálni, hogy jó legyen?

pocakméret: Lányok, én így a 2. babával annyira vágyom arra, hogy kis-pici hasam legyen!!!! :) Hátha aztán hamarabb lemegy, és nem hiszik azt, hogy bent maradt az ikertesó. :wink:

Mágnes (nekem nem esett ám le, hogy Ági vagy a nick-edből :oops: :lol: )
Sztem bőven elég, ha egyszer sterilezed a cumit, ha ez Téged megnyugtat, de sztem tök fölösleges...
Én a pelenkázóra mindig tettem pelenkát vagy törülközőt, így az lett kakis-pisis. Nem gondoltál mondjuk Domestos törlőkendőre? A célnak megfelel.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Köszi lányok a tanácsokat!
Szerencsém van, mert a sógornőm anno vett sterilező kütyüt, azt megörököltem. A Chicconak utána járok, azért örülnék, ha nem kellene cumiztatnom a kisasszonyt. Csak attól félek, hogy úgy járok, mint a sógornőm. Amikor elment fürödni a kórházban, és a keresztfiam sírt, a szobatársai benyomták a szájába a csomagban adott cumit. Na ezt nem szeretném.. :?

Tünde: akkor bemutatkoznék: Ági vagyok:) A férjem szokta mondani, hogy olyan vonzó vagy Mágnes.:) Így ragadt rám a nick.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na egy ilyen szobatárstól mentsen meg az isten! Ezt mégis hogyan gondolták??? Megáll az ész....

Kép
szdorka

Nekem a sogórnőm nyáron szült és a gyerekorvosa meg a védőnéni is akik már 30 éve dolgoznak a szakmában azt mondták hogy elég csak rendesen elmosni mindent mert ha mindent sterilizálunk nem alakul ki a feltétlen reflexe a gyereknek a fertőzésekkel szemben.Annak idején mikor suliba jártunk még mi is igy tanultuk hogy felesleges mindent sterilizálni mert sokkal allergiásabbak lesznek a gyerekek meg hamar elkapnak majd minden bacit ha nem találkoznak a megfelelő bacikkal ami ellen kifejti a saját immunrendszer a védekező mechanizmusát.

nika70
Salgótarján

Sziasztok,

na hát itt az ultrahang - kor - nagyság - súly kérdésben szerintem nem lehet igazán hinni. Az a biztos, amikor, és amennyivel megszületik a baba.
Ma voltunk uh-n, és pont egy héttel korábbra írtak a baba méreteiből kiindulva.

Andy: azt mondta ma a dokim, hogy 2 kiló környékén van plusz/mínusz, de énszerintem 30. hetet töltöttük be, gép szerint a 31. hetet.
Ja, és az utolsó uh-n meg visszaminősítettek!

Méretek:
BDP: 83 mm
AC 268 mm (ez minek a mérete egyébként?)
Lepény mellső falon, koponyavégű fekvés.
És igazi férfias kukiméretek! Mert hát naná hogy újra megmutatta. 18. hét óta, minden alkalommal beterpeszt a kis casanova!

Szóval nekem mindegy mikor jön, csak ne jan 20-21.-én, mert akkor papa kiállításon lesz, de ezt majd letárgyalom Ákossal még!
Egyébként a pocakméretből szerintem sem lehet a baba méretére következtetni!
Vendég

deszilvi nekem a 30. héten 1676 g ot mért az uh és a dokinő azt mondta nagy a baba de szerintem csak elmért valamit mert a cm-ek szerint tök normális 30 hetes méretei vannak
Csütörtökön úgyis megyek újra uh-ra majd kiderűl

nika70
Salgótarján

Szilvi!
AC= haskörfogat.

Szana!
Ari a pocakod!Milyen kis vékony vagy még mindig!
ilgya1

Sziasztok!

Először is, Niki, gratulálok a kisbabóhoz!!! Tök sokat gondoltam Rád a hétvégén, sőt, asszem péntek este Veled is álmodtam, valami olyasmit, hogy ott vagyunk mi is a kórház parkolójában, és lent van éppen valamiért a párod, és tőle érdeklődünk, hogy miújság odafönn :)

Brigó, elég szörnyű, amit írtál család ügyben, drukkolok, hogy valahogy rendeződjön.... :? legalább a mamáddal....
A szüléstörténetet meg köszi!
És tök jó, meg tanulságos (Bunny, Snoopy, Ti is), amit szopiügyben írtok, csak kapkodom a fejem...

Hú, elég sok iromány született a hétvégén, nem is tudom, még mit írjak....

Mágnes, Andi, nekem a párom hosszú haj párti, mert gimi / egyetem koromban tök hosszú volt, de aztán levágtam rövidre, most ilyen közepes, de most terhesség alatt én sem nagyon vágatom, ne legyen golyófejem :)

Velem annyi történt a hétvégén, kicsit azért aggódom (bocsi, most részletes leszek), hogy tegnap valami mikronnyi véres dolog jött belőlem, meg aztán törlésnél is papíron, de aztán elmúlt, arra meg is nyugodtam, erre ma megint pisilésnél, láttam, hog a WC-ben van valami sárga trutyi..... Gondolom, hogy kizárásos alapon belőlem jött ki. Úgyhogy hívtam a dokit, nemsokára megyek hozzá, megnéz. Görcs, fájdalom nincsen, szerdán még minden ok volt, hát remélem, hogy most is..... Tudtok valami mondani, volt valakinek ilyesmi ilyenkor?

Úgyhogy lassan mára abba is hagyom, majd folytköv, ha véletlenül feküdnöm kell, akkor nem tom, hogy, mert otthon nincs net, de remélem, nem kell....

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Bunny!
Nincs olyan csak a régi gyerekgyógyászat tankönyvekben, hogy egy gyereknek mennyit kell ennie. gyszer csak szomjas, akkor az elsőtejből fog inni és csak pár kortyot, ha meg éhes, akkor pedig sokat eszik, több, mint 20 percig. A babót szerintem nem kell már mérni. Elég, hogyha mindig adsz neki,amikor kér és a pisis-kakis pelusok számát figyeled. Becsszóra csak az jön ki, ami bement! Az ember kevesebbet idegeskedik. Ha bevált a bimbóvédő, akkor lehet használni tovább. A csomókat ki tudja szopizni? Vagy kifejed?

Andi!
Ez nem semmi, hogy ennyien mondják, csak vezettem már le majdnem faros szülést, de nem mondta senki eddig a tankönyveimben és a környéken, hogy csak lányok születhetnének így, de majd utána kérdezek. Lehet, hogy azóta haladt előre a tudomány...

Egyébként ma már megint a kórházba vagyok, mert hajnalban 7-9 perces fájások kezdődtek, amire felébredtem. Atán felkelés után már 3 percesek voltak. Aztán beértünk a kórházba. Azt hittem, hogy fél hétre már baba lesz. Ahhoz képest fél hétre már leálltak a fájások.
Csoda ha elegem van?????
Mindenki ideugrasztva, gyerekeim beetetve, hogy ma Hugi születik és tessék. Most fenn gépelek az ITO-n, hátha nem bírja a szülőszobát és az ITO-n születik inkább. Engem már nem érdekel, csak fejezze be, amit elkezdett. Bő két ujjnyi, papírvékony méhszáj. Többek szerint (szerintem is), ha végre elkezdődik, ismét akkor 1 óra alatt kiesik. aza mer ilyenkor menni az ember? De ha a kórházban nem indul be, akkor meg minek rostokoljak itt????

Brigó!
Ez azért durva! Gáz egy helyzet. bár vehemenciám azt mondaná, hogy számolj le minden nem megfelelő személlyel gondolatban és fordulj csak a gyermekeid felé, de ez nekem nem menne. Szívesen szembeszállok a világgal, ha mellettem van a párom, de nélküle a gyermekeimben sem találok annyi örömet, mint Vele együtt.

Cumi-fertőtlenítés: Ugye ismert, hogy az első gyereknél fertőtlenítesz cumit, a másodiknál a leesett cumit letörlöd, a harmadiknál a kutya hozza vissza. Ha ezt az ütemtervet nem is követi senki ami a gyerek szájába kerülő dolgait illeti, de a pelenkázógondozás biztosan hamar ki fog kopni a veszett fertőtlenítésből. szerintem nem is baj. Asszem én normál törlőkendővel töröltem, hetente egyszer Domestos, utána rendes leöblítés, hiszen úgyis rajta van a tetrapelus, amit 60 fokon mostam és igyekeztem napon szárítani, de ennél tovább egy tapodttal sem.

a szobatársaknak az elején elmondanám, hogy ne tegyenek a babám szájába semmit, mert ott csak a cicim, vagy a saját keze lehet, vagy ha egyébként nem ellenzem a cumit, akkor a kórházi környezetben(ahol azért több szelektált kórokozó kering, mint otthon) ott valószínűleg sterilizáló folyadékot használnék, vagy mikroban sterilizálnék, az sok helyen elérhető. Ha lehet,akkor a mikrosra szavazok, az oldatokkal kapcsolatban már elmondtam a fenntartásaimat.

Snoopy

KépKép
snoopy

Snoopy, drukkolunk, hogy Te is hamarosan babázhass, és akkor már gyorsan is!!! :) pont Rád gondoltam, hogy Te leszel a következő, hát hajrá :D Remélem, holnap már az újabb Cic-sms fogad Snoopy-babával :)

a dokim még nincsen, úgyhogy majd valamikor 8 körül tudok menni...

KépKép

KépKép
winnie27

snoopy:
Akkor mostmár nagyon is közel van az első kislány topic baba!:)
Szerintem egész este te fogsz az agyamban járni!
És még így is van lelki erőd tanácsokat adogatni! Nem vagy semmi! :D Mindenesetre köszi a fertőtlenítős válaszodat, azt hiszem megfogadom:)

Drukkolok ezerrel!!!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Snoopy: hajrá, hajrá! Csak nem akar örökre bent maradni a gyerkőc?!... :lol: Szerintem reggelre bizti meglesz.

Kép
Kép
tinu

Snoopy!
Drukk a babához, hogy mostmár ne sokat várasson és gyors is legyen. :)
A faros dolog egyébként nem régi dolog, tehát könnyen lehet, hogy még újdonság sok helyütt. Logikát látok benne, ugyan csak odáig, hogy megnyomódhat a kisfickó berendezése, de ott már elveszítem a fonalat, hogy a második fiú babánál már miért nincs ez a kikötés. Na, mindegy, nem vagyok szakértő. :)
Egyébként hogy vagy úgy összességében? Gondolok itt a balesetedre, fogas kérdésekre és hát persze a gyerkőcökkel se lehet egyszerű... Remélem, azért van segítséged, mert egyedül csinálni ezt végig nem semmi lehet. Persze gondolom a férjed segít ahol tud, de ha dolgozik, akkor tuti neki sincs sok ideje. Csodálom a türelmedet, őszintén mondom. :)

Andi

Kép
andykamama

Ági!

A Te apjukod se lehet semmit. Tetszik a mágneses beszólása. Néha az enyém is olyanokat tud mondani... :) A múltkor pl. amikor a nőgyogyihoz készültünk és beadagoltam neki, hogy akkor most ő lesz a fazonidomár, tök természetesnek vette, hozta a 85 féle borotvát, borotvahabot, tusfürdőt, meg mittudoménmit, vizet, törölközőt alám , feltűrőzködött és olyan tudományos fejjel tök komolyan közölte, hogy akkor most nagy terpeszt kér... (mint a fogorvos, amikor nagyra nyittatja a szádat) :D Aztán nekiállt és mikor már a harmadik borotvával próbálkozott, közölte, hogy inkább megy és megkeresi a sövénynyírót a sufniban... :D A helyzet persze koránt se volt ennyire vészes, csak hát szerencsétlenemnek sehogy se állt kézre a dolog, meg félt hogy összeszabdal, stb. Szóval, amit én eddig max. 5 perc alatt elintéztem, azzal ő elszórakozott kb. 32 percet és a végén úgy szakadt róla a víz, mintha maratont futott volna. :) Erre mikor hazaértem a dokitól, mondtam neki, hogy az egész hadművelet "felesleges" volt, mert csak uh volt. Na, erre közölte, hogy akkor most megy, kölcsönkéri az anyukájáéktól a borzot (van egy borzprém leterítve a tv állványuk elé :D ) hoz egy tubus sziloplasztot és felragasztja nekem oda.... :D :D
Legalább arra jó volt az egész tortúra, hogy hülyére röhögtük magunkat.

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok!

Már megint kicsit lemaradtam, de most újra itt vagyok, pedig már (bocs) a szülőszobán lennék.

Először is Reggel voltam a védőnőnél ő meg már a telefont várta, hogy megvan a baba. Hát mondta, hogy holnap szüljek meg és kész. Jó lenne, ha ez így menne. Aztán voltam Szőnyben életem első NST-n . Hát minden rendben volt, azt mondták, csütörtökön újra menjek, mert már közeleg a hétfő, amire ki vagyok írva. A vérnyomim most kezdett felmenni, reggel még 130/90, 10-kor pedig 130/100 volt. Ennek nem nagyon örültek, de a vizeletemben nem volt fehérje, és az jó. Eddig 110/70 volt szinte mindig. Hát mondjuk kicsit megijedtem, de gondolom így a vége felé már feljebb kúszhat, vagy azért a plusz 20 kiló is rátesz a vérnyomásra, nem??

Niki! Gratulálok a akis Dánielhez! Nagyon szép neve van. Minden jót és sok tejcit nektek, És várunk, ha már hazajöttél a sazületéstörténettel is. Addig is vigyázzatok magatokra. Sok puszika.

Bacilivi! Üdv itt közöttünk. Nekem is volt zsibbadásom, de valaki már tök jól leírta, hogy ez mitől lehet. Szerintem, ha megszülsz, automatikusan el is múlik, addig meg ki kell bírni. Mondjuk nekem főleg nyáron volt ilyen a vizesedéstől.

Mágnes! Tök jó, hogy meglesz a kocsitok, majd tegyél fel képet róla. Az arcom már nekem is elég puffadt, szépen kisimultak a ráncaim.

Cic! Meg tudlak értani, hogy tök idegesítenek a telefonok, nálam ez megy már 2 hete, hogy egyben vagy még?

Tinu! Hát én szeretnék a következő lenni, sőt az előbb néztem, hogy a táblázat szerint én jönnék, de hát ki tudja, ki előz be. Nálam még semmi jele, hogy szülni fogok, pedig minden percben várom, hogy történjen már valami.

Brigó! Köszi hogy ilyen alaposan leírtad a szüli sztoridat, nagyon tanulságos. Az anyóssal pedig ne is foglalkozz, ne idegesítsd magad, mert még elmegy a tejci, és annyit nem ér egyik sem. A párodat is küld melegebb éghajlatra, ha nem áll melletted. Nálunk nagyon sokszor hasonló a helyzet, , de én nem idegesítem magam, mert nem érdemes.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Snoopy! Mi van veled? ÉN szorítok, hogy most már hamar jöjjön a baba, ne szórakozzon veled. Egyszerűen csak ugorjon ki belőled. Ez így jó lenne! De jó, hogy neked már voltak fájásaid is. Nekem még az sincs. Az Nst-s papíron tudjátok mi micsoda? Mármindt, van két sor ugye rajta. Mindegyik a baba szívhangját mutatja?

Andí! Nagyon tetszett, amit írtál. Ne izgulj, majd belejön a párod a borotválásba, mert muszáj lesz neki. Na és odakerült a Borz a helyére?

kviki73

Ildi!
Azt hiszem, te kérdezted tőlem, ho gy mi a jopb a babának. Szerintem lövesd, és szurad a fülecskéjét. 6 hetes kor után már lehet lőni, és az csak egy pillanat, és szerintem ez a legkíméletesebb megoldás. Biztos ismersz olyan kozmetikus, aki szokott lőni babáknak. Szóval én semmiképp nem ajánlom, hogy a kórházban a nővér fúrja ki, mert az sokkal fájdalmasabb.

kviki73

Sziasztok!

Találtam egy ilyet neten nézegetve, talán hasznos lehet...

Aromaterápia kismamáknak
2005. 07. 25. 10.58
A terhesség alatt csak bizonyos illóolajokat alkalmazhatunk, mert jónéhány illat káros hatással lehet a magzat, vagy a kismama egészségére. Azok az illóolajak, amelyeket viszont nyugodtan használhatunk, kedvezően oldják a terhesség alatt fellépő kellemetlen érzeteket, illetve elősegíthetik, hogy a szülés nyugodtabb légkörben történjen.
A terhesség kilenc hónapja alatt
- kerülendő illóolajok (vérzésmegindító tulajdonságuk miatt):
ánizs, bazsalikom, boróka, borsmenta, ciprus, fahéj, izsóp, kakukkfű, kámfor, majoranna, mirha, borsfű, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya
- émelygés, hányinger ellen: levendula, kamilla
- frissítő, hangulatjavító: citrom, bergamott, jázmin, rózsa, szantál, rózsafa
- hátfájás, derékfájás ellen (masszázsolajhoz keverve): kamilla, geránium, levendula
- terhességi csíkok ellen: mandarin, narancsvirág
Masszázsolaj-keverék: 70 ml jojobaolaj, 30 ml búzacsíraolaj, 1 ml levendula, 1 ml citromolaj
A szülés, vajúdás idejére
- levegő illatosítás, tisztító, nyugtató, légzés-könnyítő hatás: eukaliptusz, levendula, narancsvirág, zsálya
- méh-összehúzódást segítő: szerecsendió, rózsa
- fájdalom csillapítására: jázmin, levendula, muskotályzsálya
A szülés után
- a mellre (bázisolajban oldva): ánizs, geránium, kamilla, rózsa
- kimerültség, depresszió ellen: bergamott, rozmaring, rózsa, kamilla, levendula, majoranna, jázmin
(forrás: naturalap)

KépKép

KépKép
winnie27

Viki, ahogy eddig kivettem a hozzászólásokból, felső a babaszívhang, alsó pedig a fájástevékenység.... mármint az NST-n.

KépKép

KépKép
winnie27

Viki!
A borz még a tv előtt fekszik... de legközelebb már tuti beugrik a lábam közé, ha apa nem bír velem. :D Fújjj, ez most olyan perverzül hangzik. :D :oops:

Andi

Kép
andykamama

Winnie!

Most nézem jobban a vonalzókat, meg a táblázatot, mi is egyszerre fogunk potyogtatni, mint most Kata, Niki, Brigó, Snoopy jön és Viki...aztán mi is leszünk páran egy kupacon Mot-ékkkal meg Tündével.
Kezd egyre izgibb lenni a topic. :D

Andi

Kép
andykamama

Andi, ja, leszünk egy áran egyszerre, főleg, ha a babók is úgy akarják :) :) :)

Voltam tegnap dokinál, de minden ok, tök zárt vagyok, nem tom, mi távozhatott belőlem ,de ezek után nem is érdekel :)

Cic, (ha vagy még ;), Snoopy-tól nem jött sms? :)

KépKép

KépKép
winnie27

Jó reggelt Csajok!!!!

Niki :)

Szívből gratulálok , jó egészséget az egész családnak!!!! :)

Pár napig nem vagyok és micsoda termés, még nem sikerült elovasni!! Bocsi!!! :)

Nálunk minden ok!!!! :) Pocak nő!! És egyre többször érzem én is!!! :)

Néha a Kisasszony szépen rugdossa ám Kedvesemet!! :)

Na megyek visszaolvasni!!!

Kép
mot

Sziasztok!

Nem, még senkitől nem jött sms. Kíváncsi vagyok ki lesz a következő. Mondjuk tényleg lehetne valaki, aki átvállalja majd tőlem, ha bent leszek szülni. Na meg akinek én küldöm :wink: Szóval valaki jelentkezzen :)

Mi is voltunk tegnap dokinál. Hát nem lettem nagyon hepi. Azzal kezdődött, hogy mikor rámrakták az nst-t, elment az áram :shock: :shock: Már azt hittem a gyerekem csapta ki az egész házban az áramot, de nem... Ülvem még a sötétben öt percet, addig a fiúk szaladgáltak kint az udvaron. Aztán csak visszajött, volt is nst, de nincsenek a gép szerint őrül fájásaim, ami szerint mennénk a kórházba. Léna is jókat aludt, csak akkor volt viszonylag aktív, mikor a kis bátyja beszaladt és adott neki puszit :lol: :lol: :lol:

Méhszáj ugyanannyi: 2110, a múltkor csak véletlenül lett elírva. Szóval a belső totál zárt, pedig már azt hittem, hogy az is kinyílt, mert mostanában jó kis keményedéseim vannak. Dokker szerint ebből még bármi lehet, akár aznap este (hát nem lett), de még talán túlhorhordás is. :twisted: :twisted: Hát egyáltalán nem dobott fel, eddig paráztam a koraszüléstől, hogy még egy hét, meg még egy, jaj csak most ne jöjjön még, aztán tessék, a végére összenövök, túlhordok, majd százhúsz óra vajúdás után megszülök egy óvodást. Hát kész vagyok. Tök csalódott meg tiszta depis, és elegem van már, és látni akarom a kis Léna Sárát, és megfogni és érezni az illatát. Elegem van már, hogy tök bálna vagyok, alig bírok mozdulni, fáj a derekam, becsíkozódtam, és különben is szülessen már meg és kész :cry: :cry: :cry: :cry: Jaj pedig egyáltalán nem jellemző rám ez a hangulat, de most nagyon csalódott vagyok :cry:

Viszont a kiscsaj 3170 gramm, remélem nem nagyon hízogat még tovább. Feje (BPD) 93, dokker szerint 100 alatt nincs gond, mivel megkérdeztem, hogy kifér e nekem :oops: OFD 112, korának megfelelő mindene. Nagyon nehezen de be tudtuk még fogni az arcát, tátogott és csücsörített. A füle az apjáé (őszerinte) :wink: Már előre tudom azt is, hogy ez a gyerek is tíííísssszta apja lesz :shock: Még ha teljesen más karakter lesz, mint Gergő, akkor is. Még jó, hogy én szülöm.
Lepény kettes.
Ja, és jövő héten még randi a dokinál, aztán kétnapont a kórház. :x Na ezt nagyon nem szeretném.
Olyan jó lenne már ezen a héten megszülni.

Na megyek, mert jönnek a fiúk haza. Bocs, hogy senkinek nem írtam, próbálom pótolni, ha a géphez férek még ma.

Pussz, cic
cicmerák

szia Cic, én szívesen átveszem.....
Egy szűk keresztmetszet lehet, hogy hogy tudok netközelben lenni, de még 3 hétig folyamatosan, utána meg amint bekötik az új lakásba....
De ha másnak nincs ilyen probléma, az is jó ! :)

Drukkolok, hogy ne kelljen sokáig várni, és jöjjön lassan az a babóca :) beszélgess vele, csalogasd :)
az OFD az mi?

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Most találtam, aláírásgyűjtés indult a szülészválasztás korlátozása ellen.
Én nálunk a cégnél megköröztettem, szerintem Titeket is igencsak érint, szerintem elég jól van megfogalmazva..... (remélem jó a link...)

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?

KépKép

KépKép
winnie27

KépKép

KépKép
winnie27

OFD= a BPD-re merőleges fejátmérő. Tehát nem a halántékok közti táv, hanem a fejtető és a fej "alja" a nyakig távolság.

Andi

Kép
andykamama

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?