Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Blinczi
Ahány doki, annyi féle vélemény. Nekünk a hason, vagy oldalt fekvést ajánlotta a doki nénink, és szerencsére Csenge nem is maradt meg máshogy, csak oldalt fekve. Semmi baja nem lett tõle. Sõt, amikor rajta volt a terpeszheveder, éjszakára akkor is az oldalára fektettem úgy, hogy a hátát neki támasztottam egy kemény párnának. (Szerintem ekkor szokta meg, hogy a lábát a levegõbe tartsa, különben nyomta volna Kép ) A dokira meg szívesen felraknék egy ilyen terpeszizét, utána modja, hogy nem zavarja ... Manovics már akkor elkezdett üvölteni, amikor meglátta a hevederjét, néha fél órát is küzdöttem vele, hogy fel tudjam rakni ... amikor meg levettem róla, az elsõ dolga volt, hogy teljesen egyenesre kinyújtotta a lábát.
De ezzel együtt ha egy Manónak kell ilyet hordani, akkor sajnálatból nem lehet engedni, és nem rárakni. Inkább sírjunk mind a ketten egy-két hónapig, mint aztán szegény csemete szenvedjen egy egész életen át a csípõje miatt.

Rebi és a holnap 5 hónapos Csenge (hihetetlen!!!)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok lányok,

Sajnos nincs nagyon idõm elolvasni mindent, de ígérem pótolni fogom. Gyorssegélyre lenne szükségem. Zorka egész délután torka szakadtából sír, akármit csinálunk vele, max. pár percre hagyja abba. A pocakja nem puffadt, nem hiszem, hogy melege lenne, vagy fázna. Már teljesen be van rekedve.
Tegnap délután is ezt csinálta. Mit csináljak? Sajnos az a rossz érzésem van, hogy éhes és nem tudok, napi 5oo gr-nál többet kicsiholni magamból. Zorkát ma este mérjük netto súlyban, szerintem 37oo körül lesz, de majd megírom. Ma 3 hetes. Segítsetek, mit csináljak, hogy több tejem legyen? Inni iszom, talán nem 3 litert, de ami belém fér. Nagyon várom a válaszokat, most szaladok, mert most is nagyon sír.
Köszi elõre is.

Zuzu
Zuzu

Zuzu!
Elõször is rakj félre minden, de minden más dolgot és tényleg dõlj le, ha tudsz aludj! Ne idegeskedj!! Állj be a zuhany alá, folyass a melleidre melegvizet, majd tartsd õket melegen, pl. jó meleg pulcsival. És egyél!!! Nekem pl. a rántott csirkehús burgonyapûrével csinál a legjobban tejet! Hát nekem ezek a trükkjeim, remélem tudtam segíteni! Fagyasztottál már le tejet? Azt is elõveheted, hogy átvészeljétek ezt az idõszakot!
És: maga a szoptatás csinálja a legtöbb tejet!!!
Menta
menta

Zuzu!
3 hetes (6 hetes, 3 és 6 hónapos korban) van egy fejlõdési ugrás, amikor valóban többet szeretnének enni a kicsik. Nálunk is volt ilyen. Ahányszor kéri, adj neki enni! Ne nézd az órát, ha két óra múlva, akkor úgy. 1 hét alatt a tejtermelõdésed minden hókuszpókusz nélkül alkalmazkodni fog.
Ahogy Menta tanácsolta: próbálj meg sokat pihenni, és NYUGI!!!
Ágci

Kép
Ágci

Zuzu!
Nekem ami segít, az az alvás, és az ivás. Még többet. Én az elején 4-5 litert ittam. És akárhányszor sír az éhség miatt, tedd mellre, és hagyd rajta, amíg akarja. Nekem ezek jöttek be.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Rebi,Ilda,Laura,BGabi,Zsuzsi,Zafi, Cory, Dzsili, Menta (igen imádkozzál, mi is ezt tesszük! Bár egy hívõ embernek nehéz elfogadnia, hogy miért tesz minket állandóan ilyen nagy próbák elé a jó Isten), Kata, Tikk, Virág, Norcsi, Márti, Blinczi!KépKép
Elõször is köszönöm mindenkinek a biztató, kedves szavakat. Nagyon jól esik, hogy az egész topic értünk szurkol, KÖSZÖNJÜK. Annyira jó, hogy vagytok és hogy ilyenek vagytok!
Én is kezdek bizakodni, máshogy nem szabad élni. Jövõ héten pénteken lesz a vérvétel, tehát már csak 5 napot kell kibirni. Délután egybõl lesz eredmény, biztosan kezem-lábam remegni fog egész nap.Kép De hátha vége lesz már egyszer.

Amúgy Donát egy kis tündér, minden gyógyszerét hõsiesen megeszi, pedig eleinte még kiköpdöste õket, most meg csak nyeli rendületlenül. Már lassan egy listát kéne kiraknunk a falra, annyi gyógyszert (fõleg vitaminokat meg kálciumot, foszfort...)szed. Furcsa lesz, ha majd már nem kell õket szedni. (Ebbõl indulok ki, hátha egy hónap és már nem kell semmi.)
Nem írtam a multkor, de meg kellett kezdeni a hozzátáplálást is. Bár gyönyörûen gyarapszik, a dokinéni szerint az is gond lehet, hogy kajaügyileg õ már 4 hónapos múlt és több vitaminra, ásványi anyagra van szüksége, mint amennyi az anyatejben van. Szóval most egy kukoricavellinek nevezett kaját kap. (Nestletõl) Nem tudom, otthon van-e. Nagyon ízlik Doncinak, csak engem eléggé megviselt ez is lelkileg, hogy már nem csak szoptathatom. Tudom, hülyeség, és csak az a lényeg, hogy mi jobb neki, de akkor is. Még szerencse, hogy az új kaja után is még igényel egy kis cicit. Jár a keze-lába meg vigyorog, mikor elkezdem kicsomagolni a cicimet, jó tudni, hogy azért még ezt szereti jobban.Kép
Van valaki, aki már megkezdte a hozzátáplálást?

Más. 15-én megyünk DiPerTe oltásra, hogy készüljünk fel? Panadol kúpot adtatok a babáknak? A csomagon az van, hogy 5.5 kg-tól, de mi csak 4.5-5 között leszünk akkor. Szóval?

Zuzu:
Csatlakozom az elõttem szólókhoz: minél gyakrabban tedd mellre Zorkát, ne nézd az idõt! Egyél-igyál rendesen és pihenj, amennyit csak birsz, és rendezõdni fog 1-2 nap alatt a tejtermelésed.

Most pusszantás, ismét bocsi a kisregényért, én mindig ilyen hosszúra sikeredem:
Nyuszimanó és Donát baba (7hetes) és 2 napja átalussza az éjszakát!
nyuszimano

Nyuszimanó!

Jó hallani rólatok! Nagyon sokat gondolok rátok, és nagyon szorítok!!
Én az oltás után adtam be kúpot elõször másfél órával, majd éjszakára. Germicid-C-t. Panadol kúphoz nem tudok hozzászólni, nem ismerem, de szerintem ha az adott súlyt még nem éri el, akkor ne add neki.
Mi kóstolgatunk gyümölcsöt, közben tartottunk egy hét szünetet, mert nagyon nem kell neki. De én kínálgatom most már rendületlenül. Semmit nem fogad el az anyatejen kívül, sajnos a gyógyszereket is kiköpi, ezért kellett a múltkor a 6 szuri után még 3, mert bevenni nem akarta. Ezért ismertetem feltétlenül az ízekkel.
Ne gyötörd magadat lelkileg a hozzátáplálás miatt! Nem azon múlik, hogy most kezded, vagy majd két hónap múlva a hozzátáplálást, így is, úgy is szép, erõs, egészséges fiú lesz Donci, majd meglátod!

Puszi:
Gabi
bgabi

Nyuszimanó továbbra is nagyon szurkolunk Nektek, és bízom benne hogy a vérvétel eredménye azt fogja mutatni hogy most már minden rendben!
Péntek este a túl az elsõ napok topicos züllésen ott volt Kadri is, olyan jó hogy itt lehetett személyesen. Õ is elmesélte (immár szóban) hogy miken is mentetek keresztül, és tényleg sok ezt még hallgatni is, nemhogy a történtek középpontjában állni. Egyszóval nagyon sok erõt kívánok és minden jót Nektek! Donci baba meg gyönyörûen nõ!Kép
Nálunk én még Panadol kúpról nem hallottam, nekem mindegyik gyerekkel az Amidozophenes kúp vált be, abból a 0,1-esbõl szoktam egy kúpot adni rögtön a szuri után. Eddig ez még bevált, sõt volt hogy elegendõ volt a Viburcol homeopátiás kúp is. És szerintem fontos a borogatás is, mert nekünk még borogatással is nagyon csúnya csomós, piros lett az oltás helye (még mindig kemény az oltás után két héttel is).Kép

Az újaknak nagy gratula a babákhoz és további jó babázást.

Márti. Kitartás míg a párod hazajön! Ha nem tudja majd megfejteni amit küldtem, legfeljebb elküldöm majd mégegyszer!Kép

Puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti

Lányok,

még mindig várom a tanácsokat fektetés ügyileg. A dilemmám a következõ: hasra fektetni nem akarom a bölcsõhalál miatt,hanyatt fektetni az esetleges félrenyelés, fulladás miatt és az oldal fekvést meg az ortopéd doki nem ajánlja ! Pedig a csipõi teljesen rendben vannak! Mit gondoltok?

Rebi, köszi a választ, igazából egyetértek....

Zuzu,

igen, tedd cicire annyit amennyit csak tudod 1-2 napig, és az beinditja! Ja és aludj egy jót (tudom, könnyû mondani), mert állítólag egy jó alvás, javítja a tej minõségét!

Blinczi
blinczi

Blinczi!

Nálunk Dorka kapásból oldalfekvéssel indított, és a doktornéni szerint ez teljesen O.K. Aztán a terpeszpelus miatt átváltott hátonfekvésre, és azzal sincsen semmi baj. Hason soha nem bírt megmaradni, de én ezt nem is bántam, mert azt gondolom, hogy ez a legveszélyesebb. Szóval szerintem ne aggódj, hogy a háton vagy az oldalfekvés problémás, aludjon úgy, ahogy õ akar.

Nekünk az oltás helyét nem is lehetett látni, egyáltalán nem dagadt be, meg ilyesmi, pedig be sem borogattam. Szerintem ez nagyban függ attól, hogyan adja be a szurit az orvos.

Ilda (+ a 3,5 hónapos Dorka)
ilda

Sziasztok!

Bár én még a friss mamák topic-jába irogatok, szeretnék tõletek is kérdezni, ha nem baj.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata a málnalevél tea hatásáról.
Aki tud, kérem válaszoljon nekem, elõre is köszönöm!
Címem:szj13@freemail.hu

Szilvi
bszilvi

Bszilvi!

Én aznap szültem meg, amikor elõször ittam málnalevélteát. Kép

Egyébként a barátnõimnél bevált, mert nagyon hamar szültek. Kb. 1 hónappal a kiírás elõtt kell elkezdeni inni, napi 2 dl.

Zsuzsa (Maja 6,5 hónapos)
zsuzsa73

Norcsi és BGabi!
Édesek vagytokKép

Norcsi! Most beszéltem KAdrival telefonon, Leevi baba benyalt valami virust, 2 napja megy a hasa meg hány szegényKép Állitólag valami virus. Nagyon sajnálom szegényt, ez az utolsó hét nekik még otthon Mo.-on, nem igy kéne eltelnie.
Jó volt a züllés? Mit csináltatok?

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Szia Nyuszimanó!Kép

Off. Szegény kis Leevi baba, akkor jól elkapta ezt a felénk is nagyon divatos betegséget. Mi most ebbõl a körbõl kimaradtunk, korábban már átestünk rajta. Hát a züllésen ettünk (görög kaját, de nem volt igazán jó, mindegy ez most nem a reklám helye) és jókat dumcsiztunk.KAdri nagyon jó fej!Kép Mondd majd meg neki légyszi (mert tudom hogy gyakran beszéltekKép) hogy gyors gyógyulást kívánok Leevinek!

Sok puszi Doncinak is! Norcsi meg az 5 hónapos Bánk baba.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Márti:
Ha tehetem mindig a Gellérthegyre viszem Dorottyát sétálni, de nem a legtetejére, hiszen az nagyon nehéz lenne. Pénteken mivel a kisjátszótéren az elsõ szinten sok kisiskolás volt, feljebb mentem a nagy rétig. Jó nagy munka volt a sok lépcsõvel, de azt hiszem ezeknek a gellérthegyi sétáknak köszönhetõen nem hízom, igaz nem fogyok (így is 6 kg többlet van rajtam mint régen). Te Budáról mész vagy Pestrõl (én Pestrõl) ? Autóval vagy gyalog? Ha autóval mész akkor a nagy rétre pont vezet egy zsákutca (a Ménesivel párhuzamos), akkor nem kell szenvedni annyit.

Blinczi:
csipõszûrésen nekünk is mondták, hogy az egyik oldala lazább (azt hiszem ezt mondta), biztosan oldalán alszik a babánk, én visszakérdeztem, hogy baj-e ez, azt mondta, hogy nem, de egy szakember ezt észreveszi, egyszerûen ha akarjuk tornáztassuk minden pelenkázáskor és nem lesz különbség a két oldal között.

Fektetés:
ha nem tudok a babára figyelni, akkor mindig háton alszik(régebben, mikor bukott sokat, akkor oldalra fektettem). Ha a közelében vagyok és tudom, hogy fáj a hasa, akkor hasra fektetem és mindig ellenõrizem, hogy minden rendben van-e. Ha játszik, akkor is próbálom többször hasra fektetni, hogy erõsödjön, de természetesen ezt nem nagyon szereti, ezért mégis gyakrabban játszik háton (jobban tud nézelõdni).

Zuzu: nekem a laktoherb (a szopi elõtt, fél liternél nem többet naponta) tea segített, plusz ha rendesen ettem.

Szilvi: úgy tudom, a málnalevélteát min. 1 hónappal a szülés elõtt kell kezdeni inni. Én hiába ittam mégis majd 2 napos volt a vajúdásom, bár tágulni tágultam, nekem nem voltak elég erõsek a fájások. Ügyes legyél!!!

Dorottya lányom: képzeljétek nyitott szemmel alszik, a frászt hozza ránk!!!! Senki sem hiszi el, még az apja sem akarta elhinni, de tegnap õ is személyesen megtapasztalhatta, és szegény nagyon megijedt. Szerintetek mit csináljak? Lehet ez egy betegség jele vagy ezt meg kell szoknom? Ráadásul a fülecskéje megint kezd zsirosodni, remélem nem gyulladás...
üdv: jók legyetek
zsuzsi és Dorottya (4 és fél hónapos)
zsu26

Sziasztok!

Nyuszimanó: nagyon drukkolok! A hozzátáplálás miatt meg ne aggódj, amíg szopizik is mellette, addig nem olyan nagy tragédia. Azért próbáld minél tovább szoptatni! Kép

Blinczi: próbáld meg, hogy váltogatod az oldalait, nekünk ezt a védõnp mondta, mert Réka elõször mindig a jobb oldalán feküdt. De hiába próbáltuk a bal oldalára tenni, olyankor mindig átfordult a hátára. Végülis a hátán fekve sem volt gond a bukival, mert a fejét a jobb oldalra fordította. Aztán egyszercsak már magától fordította balra is és azóta már szépen lehet mindkét oldalra fektetni.

Rebi!
Katival nem sikerült beszélni, de azért készülünk a tornára!Kép

Zafi
zafi

Menta!

Tettem fel Napsugárról is fényképet kukkancsd meg, ha gondolod!
Hogyan telt az oltás utáni nap lett valami gond? A következõ lesz a vészesebb? Képzeld, Napocska Húsvét vasárnap virradóra aludta át elõször az éjszakát, ez volt az ajándéka. Szerintem Helen is követi a példát nemsokára. Hogyan tellik egy napja, mennyit alszik napközben? Éjszaka hányszor kér még szpizni? Mennyit sikerült gyarapodni? Napcsi csak az elsõ hónapban hízott heti 250 grammot azóta csak heti 100 gramm sikeredik. Hát... Ez szerimtem nagyon nudli. Jelenleg 5250 gramm / egy hete volt / és hát az õ 4000 grammos születési tömegéhez / az anyu fizika tanár / ez nem valami sok. Hosszúnak viszont nagyon hosszú legalább 65 cm, 60 cm született és ebben nagyon jó.
Írjál kicsit magatokról.

Blinczi!

Szerintem a babád eldönti, hogyan szret aludni, próbálj meg többféle poziciót, majd kiderül, hogyan alszik nyugottabban.
Nálunk a két nagy fiú is csak hason volt hajlandó aludni, fájt a pocakjuk szerintem azért, meg a böfis levegõt is így tudták jobban kimocorogni. Én is olvasom mindenütt a bölcsõhalál kapcsán a veszélyességét, és féltam Napocskát is,de ha láttad volna, hogy két naposan a korházban hogyan fuldoklott a bukikor visszajövõ kaja miatt háton illetve féloldat fekve is, akkor már így legalább kifolyik a száján a felesleg / figyelem, hogy kezdetben ha bukik is ne feküdjön bele/! Ekkor emelte meg a doktornõ a matracát és tette õt fekve a kocsijába mondván hogy így aludjon. Azóta is így alszik igaz mostmár állandóan elmocorog a kiságyban mindíg az ágy oldalán találom meg. Ha majd nagyobbak lesznek õk is átfordulnak úgy ahogy nekik jó.

Üdvi: Dzsili + Napsugár / hétfõtõl 10 hetes /
dzsili

Sziasztok!!!

Nyuszimano
Elobb kell adnod a potlast, es utana szopik cicibol Donat? Nekem eddig mindenki azt mondta/ajanlotta, hogy ilyenkor hozzataplalasnal) jobb cicibol kezdeni, hogy onnan maximalisan kiegye, amit lehet, es utana egyen annyit a potlasbol, ami meg kell ahhoz, hogy jol lakjon. Meg hogy a koraszulott babaknal IS a mama teje mindig a legidealisabb/legoptimalisabb osszetetelu ... Bar en ehhez - szerencsere - nem ertek ... Es tovabbra is nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen, es sokat gondolok Ratok!!!

Zafi
nagyon remelem, hogy tudok menni kedden ... kerulget valami nyavalya, bar eddig valahogy megusztam ...

Menta
A csirkehus+krumplipure az nalam is nagyon bejott KépKépKép .. meg valami miatt az almale...

.. na megprobalok aludni ... ha Manovics enged. Ugy latszik, Nala most van valami novekedesi ugras, mert gyakran ker enni, meg ejszaka is. Na meg elkezdett felni az idegenektol, meg amugy is valahogy zaklatottabb (remelem, csak az idojaras miatt...)

pusssz
R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Koszi mindenkinek a kedves fogadtatast! Ezentul mar surubben tudok jelentkezni, eddig csak az also szinten volt net-hozzaferesem, de most hetvegen ez a problema mostanra megoldodott.

Nyuszimano!
Szoritunk nektek! De egyben bizunk is nagyon, anno egyutt szoritottunk a Friss Kismamas topikban, ti nagyon ugyesen vettetek a nagy akadalyokat. Donat baba nagyon erosnek bizonyult. Most is bizunk benne, ugyes kislegeny. Megneztem a kepet, nagyon aranyos.
Szerintem ne legy elkeseredve, hogy most mar nem csak szopik, igy is nagy dolog amit veghez vittetek. Ha jol emlekszem sokaig csak lefejve kapta a tejcsit, utana kellett megtanulnia szopni. Es amint olvasom nagyon ugyesen tette.

Blinczi!
A nagyobbik lanyomnak is voltak a csipojevel problemai, az orvos napi tornat javasolt es mellette oldalt altattuk, egyik ejjel az egyik oldalan, masik ejjel a masik oldalon. Es minden pelenkazasnal megtornaztottuk a csipojet. Igy szerencsere hamar rendbe jott. Most 8 eves, es nincs semmi problemaja. Most Madisonnal is ezt csinaljuk. Igaz nala egyenlore minden rendben, de a torna nem art. Aludni meg nagyon szeret az oldalan.

Szerencsere a kethetes oltast es a vervetelt sikereseen vette Madison. Kicsit sirt, de utana hamar megnyugodott. Az ejszakaink jol telnek, 4 orankent eszik, igaz nappal tobbnyire 3 orankent. Ennek meg is van az eredmenyeKép. 3393 grammal szuletett, majd a korhazbol 3250 grammal jottunk ki, 13 naposan mar 3715 gram volt.

Sajna mindig csak utolag tudok irni mindenrol es hozzaszolni mindenhez, hisz mi mas idozonaban vagyunk. De azert jo koztetek lenni.

Andi+Madison, aki mar 17 napos
andysj

Rebi!
Nos nekünk nem azért kezdõdött a hozzátáplálás, mert a tejcsivel nem lakna jól. A doki szerint 900ml körül kellene ennie egy nap (szerintem kb 700-at eszik és ennyitõl is hihetetlen ütemben hizik: 250-300gr per hét), ebbõl 500ml lenne ideális anyatejbõl, a többibek a bizonyos vellinek kellene lennie. Tehát úgy csináljuk, hogy egyszer csak szopi van, egyszer meg a másik kaja, plussz utána megkínálom még cicivel. A gond most ott van, hogy bár izlik neki ez az új étel, mégis olyan sûrû lérõl van szó, hogy szerintem tök hamar eltelíti (kicsit olyan, mintha folyékony tejbegrizt ennél.) Gondolom, azért igényel még utána tejet, mert baromi szomjas lehet. Kicsit aggódom, hogy amióta elkezdtük ezt etetni vele, nem gyarapszik eléggé, mert ebbõl a kajából csak 50-60ml-t hajlandó egyszerre megenni, ami baromi kevés. Gondolkodom rajta, hogy a héten beugrom Doncival egy mázsálásra, hogy tudjam hol tartunk.
Szóval ennyi.

Dzsili!
Tüneményes a kis NapsugárKép És milyen nagy baba! A férjem húga született ugyanekkora méretekkel, most 16 éves, 185cm magas és 70kiló. Igazi kis manökenalkat. Rátok is ez vár. Ti is magasak vagytok?

Norcsi!
OFF: átadom KAdrinak, éppen most hívom, hogy hogy telt Leevivel az éjszaka. Hát, nem irigylemKép

Lányok! Voltatok szavazni? Eléggé lehetetlen állapot jött létre, nem? Hogy lehet majd így az országot kormányozni? Nem hiszem, hogy bármelyik fél kompromisszumra lenne hajlandó pl. a törvénykezésben. Mi a véleményetek?

Arra gondoltam, hogy olyan jó lenne valamikor személyesen is találkozni. A Túl az elsõ napokon topic mintájára kellene szerveznünk nekünk is egy randit. Mit szóltok hozzá?
Ha Doncival minden renben lesz jövõ héten, akkor április végén-május elején mi is otthon leszünk. Kb. 2 hónapos vakációt tervezünk. Nos?

Más: Végetért az éjszaka átalvása nálunk, szóval az a 2 átaludt éjszaka véletlen volt. Sajnos.

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Lányok,

mindenkinek köszönöm a válaszokat, igazából ugyanazt gondoljuk.
És ismét bizonyossá vált számomra, hogy a bébi tudja mi a jó neki. Ja, és az anyai ösztönök is furcsa mód jobban müködnek, mint a dokik mindenféle tanácsai. Na, mindegy.

Jaj, lányok én már úgy szeretnék egy huzamba átaludni, nem többet, csak mondjuk 4 órát ! Vajon mikor lesz ez ?

pusz, Blinczi
blinczi

SZiasztok LÁnyok!

Igyekszem követni a dolgokat, de most nem anyira van idõm és módom. Hazajöttünk vidékre a szüleimhez és itt matávos internet van szóval ritkábban leszek és nem biztos hogy mindent el tudok olvasni, de majd próbálom. NYuszimanó! Az ötlet tökéletes, szerintem addigra nagyon jó idõ is lesz, lehetne egy olyan találkozót csinálni, ahova babástól mehetnénk. Persze ez is csak egy ötlet.Kép Ja és ne keseredj el az átaludt éjszakák miatt, még most próbálgatja mennyit kell szunyálni hogy reggel legyen. Hanna is csinált ilyet, aztán egyre késõbb ébredt fel és végül reggel.Kép Na de megint elkezdett ébredezni, bár eszik és alszik tovább, de azért fárasztó. Amúgy jól vette az akadályokat és tök jól érzi magát.
Mindenkinek szép napot.

Tikk
tikk

Dzsili! Úgy örülök, hogy mostanában újra itt tudsz lenni! Nem tudom, hogy a következõ oltás milyen lesz, de a mostaninak szerencsére már nyoma sincs. Helena 3800gr-mal született majd egy hónaposan 4600gr, most pedig 5300gr volt.
Szegénykémnek még sokat fáj a pocija, épp ezért sokat is van kézben. A dokim azt mondta, hogy ez nem tesz jót a mozgásfejlõdésének, de szerintem a sok sírás a lelkének nem tesz jót, így fütyülök a dokira és ha majd kinövi a hasfájós korszakot majd akkor behoza az esetleges lemaradásait. Egyébként már gügyög, sikongat, követi a mozgó tárgyakat, embereket és most már eltornássza magát a kiságyában. Esti alvásban eddig szerencsés vagyok, mert igaz, hogy sokáig kétszer szopizott, de hamar rájött, hogy fürdés, szopi alvás. És mostanában már csak 1x szopik este, sõt ma csak 1/4 5-kor keltett! Kép
Napsugár szerintem nagyon gyönyörû és látom õ is jó kis hurkás! Kép Szerintem ne ijedj meg, hogy most nem hízott akkorát! Ha jó a hangulata, akkor õ ilyen és kész! Lehet, hogy legközelebb meg õ lesz "ducibb"! Kép

Zsuzsi! Mi volt a dokinál szombaton? Remélem minden OK?

Szilvi! A málnalevél tea elvileg a tágulást segíti elõ. Én 3 hétig ittam és 3 óra alatt kitágultam úgy, hogy a jóslófájások 1 ujjnyit csináltak. Kép Nekem bejött! Kép

Lányok! Szerintem is nagyon jó az ötlet a találkához! Kép

Na, üdv mindenkinek!

Menta és Helen (9 hetes)
menta

Sziasztok!

Én is támogatom a találka-ötletet. Szerintem idõpontot illetõen igazodjunk Nyuszimanóékhoz, hogy mikor jönnek haza.
Képzeljétek, nem tudok aludni. Dorka pedig hagyna, de három éjszakán át szenvedtem, felébredtem fél 1-kor és nem bírtam visszaaludni. Most teljesen kivagyok, és persze ez a tejcinek sem tesz jót. A fagyasztóból elfogytak az adagok, és ma reggel kénytelen voltam egy kis tápszert is adni Dorkának. Az a baj, hogy ez meg még tovább aggaszt és emiatt is idegeskedek éjszaka. A választási mûsort sem néztem meg, lefeküdtem 10-kor, de így is felébredtem.
Most már azt is megbeszéltük, hogy nem tesszük tönkre többé a hétvégét azzal, hogy folyamatosan vendégeket fogadunk, mert szerintem ettõl purcantam ki a legjobban. És úgy hiányzik, hogy hármasban is töltsünk egy kis idõt!
Az az egy vígasztal, hogy Dorka már 4 hónapos lesz a jövõ héten, és végül is nemsokára már kaphat gyümölcsöt, stb., úgyhogy talán az volt a legfontosabb, hogy eddig csak anyatejet kapott. Meg hátha javul a helyzet, és egyébként is csak a napi kajaadagja töredéke ez a kis tápszer.
Van valami ötletetek jó alváshoz?
Üdv. mindenkinek!
Ilda
ilda

Sziasztok!

Na, végre rendbejött a kábeles internetünk!!!!!!!!!!!!!Egészen eddig tök rossz volt.

Csak nagyon gyorsan tudtam most átfutni az írásokat.

Nyuszimanó! Nagyon drukkolunk nektek Hangával!!!

Hangával voltunk vérvételenKép, egész jól viselte magát a szúrást, azt már kevésbé, hogy hárman fogtuk, hogy ne kalimpáljon. Kiderült, hogy egy kicsit vérszegény, holnap megyünk dokihoz, hogy akkor most mi legyen. Volt már valakinél hasonló?

A legutóbbi mázsáláskor is csak 90 grammot hízott egy hét alatt. Nem lehetséges, hogy attól van, hogy a tejci már nem elég tápláló neki?

Szila
szila

Szila!
A vérszegénységrõl: nekünk is volt, éppen két hónapja. A dokinéni felvilágosított, hogy a csecsemõk nagyon nagy része a 2.hónap után élettani vérszegénységben szenved. Addigra merül ki a tartalékuk. Mi Maltofer cseppett adunk Doncinak, és már egy hónapja elmúlt a vérszegénysége, tökéletes a hemoglobinja. (Legalább ez a problémánk megszûntKép)

hízásról: a 3.hónaptól lecsökken a már megszokott gyarapodás. Okos könyvem szerint ekkor a bébik átlag 20-25grammot híznak naponta. Hanga eszerint egy kicsit kevesebbet hízott, de nem fogyott!!!!!!! Biztos a jövõ héten meg többet fog hízni, az is lehet, hogy több tejre van szüksége és most áll be a tejtermelésed a megnövekedett igényéhez. Csak ne aggódj! (Bagoly mondja verébnek,he-he-heKép)

Taliról: tök jó lenne, ha összejönneKép

Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok!

Képzeljétek most délután Dorottya lánykám hátról hasra fordult 2-szer is!!!!! :-)))) Nagyon örülök neki, olyan ügyes és úgy koncentrált, majd megettem, olyan édesen csinálta!!!

Menta:
tök hülye vagyok, elfelejtettem magamról beszámolni :-)) Szóval nem úszom meg a mütétet, sajnos nem lehet csak érzéstelenítéssel, hanem altatással (narkózis), bár a mütét igen rövid lesz, pár perc. legalábbis remélem. Szerdán egyeztetünk a dokival, hogy mikor legyen. Nekem pénteken vizsgám van, így valószinûleg jövõ héten lesz, de csak 1 nap. Azt nem tudom, hogy az altató miatt hány napig nem szoptathatok, remélem nem megy el a tejem. Kissé félek az altatástól, mert fóbiám van vele :-( Szóval ez van :-( A legjobb az egészben az, hogy most már nincsenek is annyira fájdalmaim, de muszáj rendbe tenni, mert ez nem megoldás... Így nálunk esélye sincs a kistesónak, pedig már menzeszelek... (bár a tegnap esti eredmények is lebeszéltek a kistesóról).

A védõnõ nekünk azt mondta, hogy most már kezdhetek adni Dorkának pár kiskanálnyi almalevet, ti mit gondoltok errõl? (Dorka 4 és fél hónapos)

üdv mindenkinek, aki beteg gyógyuljon, aki fáradt pihenjen, aki szomorú, viduljon, hiszen gyönyörûen süt a nap!!!

Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok !

Olvaslak Titeket, csakhát nincs mindig idõm írni.
Jobbulást a betgekenek, szívbõl kívánom!!!

Bence ma kapta meg az öthónapos oltásokat, egyenlkõre nem viselte meg nagyon.Annál jobban engem, a doktornõ hozzáállása. Tudnotok kell, hogy héten kétszer van egészséges rendelés, kedden és csütörtökön 8-10-ig, de sajna ide is elhozzák a beteg gyrekeket, Én ezt tudva elmentem ma betegrendelésre. Olyan hangnemben kérte ki a doktornõ, hogy mit keresek itt, hogy sírva fakadtam. Ezek után jött be a férjem , dehát nem tudom elmondani neki, csak azt vette észre, hogy milyen gyászos a hangulat.Kínkeservesen beadta, mit beadta, beledöfte az injekciókat. Jöttünk is kifele, így még kérdezni sem tudtam tõle semmit. Most azon gondolkodom, hogy váltask -e orvost?Kép((

A talinak én is örülnék, benne vagyok !!!

Egyébként Bence baba, a héten lesz5ésfél hónapos.Kb 72cm,és 6,5 kg.

Ahogy olvasom mindenki szépen gyarapodik, Bence heti hízása kb.10-15dkg.
Egyébként minden baba más és más, soha nnincs két egyformán alvó, hízó, evõ baba.
Bence még mindig felekel éjszaka kétszer is, a szomszédban a Gergõ pedig már hazaérkezésük óta átalussza az éjszakát.
Neki már kinn van két foga, de nem fordul hasra. Bence már hasra fordul sõt vissza is, de nincs egy foga sem.

Jó hosszúra sikeredett a levél,na de sebaj, úgyis ritkán írok.

Mindenkinek szép napaot kívánok!!

Üdv: Király Kati
Király kati

Sziasztok!

Nyuszimanó! A találkozónak én is nagyon örülnék, bár hogy hol tudunk összejönni ennyi pici babával, az még nagy kérdés.

OFF topic: Nyuszimanó, Zsuzsi! Elhatároztam, hogy megpróbálom kerülni a témát, de ha már ti megemlítettétek, hát elmondom, hogy a tegnapi nap miatt nálunk is nagy veszélyben van Rominak a kistestvér. Kíváncsi vagyok, meddig kapunk egyáltalán gyedet. Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Laura!

Off. Hát sajnos a mai napom nekem is nagyon depis hangulatban telt a tegnapi eredmények miatt. Nekünk a három gyerekkel már egyáltalán nem mindegy hogy mit kapunk vagy mit nem, és ráadásul az építkezést is most akarjuk majd elkezdeni mert ennyi gyerekkel már el is kéne férnünk kicsit kényelmesebben. Eddig a férjem aggitált hogy majd legyen egy negyedik baba is,de ezek után szerintem már nem hiszem hogy belevágunk, mert négy év múlva belevágni, hát nem is tudom. Most jó ha egyáltalán a már meglevõ gyerekekre megmaradnak az eddigi juttatások.Kép A második két baba FIDESZ-baba, õk azért lehettek egyáltalán mert akkor a FIDESZ gyõzött. Ellenkezõ esetben talán még mindig ott tartanánk hogy a második gyerek születését fontolgatnánk.

Nyuszimanó. A találkozó ötlet szerintem nagyon jó, és szerintem is akkor hozzátok kellene alkalmazkodni, elvégre Finnországból azért nem annyira könnyen tudtok átruccanni bármikor. Szerintem mindenképpen valamilyen szabadtéri programot kellene csinálni, persze ha az idõjárás is kegyes lesz hozzánk.

Király Kati.Drukkolok hogy ne legyen semmi veletek az oltás eredményeképpen, mi két hét múlva fogjuk megkapni az öthónapos oltásokat, mivel a négyhónapossal is csúsztunk két hetet. Egyébként úgy nyáladzunk mint a csiga, forgolódunk, meg remekül elcsörgõzünk. Viszont a kissrác most kezd elkapatódni, résen kell vele lenni.Egyébként már 7860 gramm és 69 centi volt pénteken.KépKépKép

Zsuzsi. Dorkának nagy gratula a forgáshoz!KépA védõnõ már nekünk is mondogatja egy ideje, de én úgy vagyok vele, hogy egyik fülemen be, a másikon meg ki. Elvégre õ volt az aki a néhány hetes babát diétáztatni akarta velem mivel heti 400 grammokat hízott. Én majd hatnónaposan fogom elkezdeni a gyümölcs-evést, szerintem ha rendesen szopik a babád és gyarapszik is, akkor ráérsz még a gyümi-adással.Remélem hogy sikerrel és gyorsan átvészeled a mûtétet!

Most ennyit szerettem volna csak írni, sziasztok: Norcsi és az 5 hónapos Bánk.
norcsi
Lenti

SZiasztok!

Muszáj itt is politizálni? Menjetek át a dühöngõbe! Köszi!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Most csak röviden, mert Manovicsot altatni kell ...

Zsuzsi
A doki nénink nekünk is mondta a FÕTT almát és a FÕTT répát, hogy már próbálhatjuk adni... Eddig egyszer próbáltam, de repült az egész KépKép

majd akkor még jövök ...

rebi

Sziasztok!

Zsuzsi: szerintem még korai az almalé. De én ehhez nem értek. Nekem mindenki azt mondta, hogy 6 hónapos koruk elõtt még nem érettek rá. Balu még most sem fogadja el az egyéb kaját. Akár mû, akár igazi, pedig pénteken már 7 hónapos lesz.

cory

cory
Budapest

Menta!

Nagyon ügyes a kicsi lányod, szépen fejlõdik, bárcsak Napocska is belehúzna a hízogatásba... Holnap elviszem "mázsálni" bár már elõre félek a mérlegtõl, mert mióta a gyógyszerét szedi elhagyta a pocakját szerintem , remélem nem fogyott tõle!
A dokid szerint mit kellene Helennek csinálni, talán bukfencezni, két hónaposan, vagy miben gátolod õt azzal, hogy felveszed és szeretgeted, hidd el semmi rosszat nem teszel vele! Ez tapasztalat a fiaim sem ordítottak soha egyedül a kisagybán mondván majd csak elalszik, meg eljátszik egyedül, mégis normális emberkék lettek.Ez az anyukáknak fárasztó az tény nekem is mondta az én anyukám, hogy mért akarok a gyerekeim rabszolgája lenni, de én ezt nem így látom, mert az én nagy 9 éves fiam is gyakran odabújik hozzám és megpuszil, sõt még a szerelmes leveleit is eggyütt írjuk,ezek a kötõdések pedig ebben a korban alakulnak ki. Napocskát is gyakran cipelem, kitûnõen tudok már enni, inni, sõt házimelózni is gyerekkel a kezemben.

Szila!

A Te babád egy hónappal idõsebb nálunk, ebben a korban már szerintem nem baj ha megáll a hízókázásban, látodd Napsugár már egy hónapja csak heti 100 grammot hízik, a dokim és a védõnõ szerint ez nem baj, pedig neki még a heti 250 az átlagos. Ha nem beteg vagy nem rossz kedvû, lehet hogy már a jövõ hétre behozza. Mondom én akinek már a mérleg látványától is fóbiám van lassan.

Nyuszimanó!

Örülök hogy tetszett a kisasszony igyekezett nagyon, a "pörgõs" ruháját vette fel. /várta a locsolókat/ Az apja még csak-csak nagyobbacska 180 cm, én 165 vagyok, a fiúk viszont elég magasak Márk is 148 cm 9 évesen. A leányzónak olyan hosszú combjai vannak hogy mindenki azt mondja manöken alkat/ legalább nem az anyjára üt/, a 68-as rugik már passzosak rá.
A találkozó jó ötlet, majd figyelek mert én csak ilyenkor este tudok lenni!

Cory!

Szerintem jogosan vetették fel a választást többen, hiszen szinte mindenkit foglalkoztat ez a téma, hiszen ez is a mindennapi életünkrõl szól nem csak a kakis pelusok.

Üdvi: Dzsili + Napsugár / 10 hetes /
dzsili

Dobok még egy hozzászólást, hátha kevesebb helyesírási hibát ejtek! Látom többeket érint a hozzátáplálás kérdése, vessetek meg, de szerintem ez mindíg az ideális divattól függ, már hogy mit propagálnak a védõnõk, újságok stb. Most az a legújabb, hogy ne egyen a baba 6 hónapos kora elõtt csak anyatejet, amikor a nagyfiam volt kicsi még mindenki 3-4 hónapos kortól javasolta a gyümölcsök adását,sõt tulképpen szabályosan ragaszkodtak hozzá, vajon pár év múlva mit találnak ki? Hiszen mindent meglehet magyarázni, akkor is elõadták miért jó ez úgy, és amelyik babának nem ízlett csak a tejci az rossz volt, most meg azt helytelenítik ha a 4 hónapos babát megkínálod egy kis gyümölcsel. Hát... szerintem nem árt az a kicsinek he 4 hónapos kor után néhány kiskanál gyümölcsöt ízlelget tapasztalatom szerint élvazik és mire egész étkezéseket vált fel a szilárd táplálék még azt az ominózus 6 hónapot is betöltik. Amelyik baba meg inkább szopizni szeret õt hagyni kell majd át áll, ha úgy érzi hogy eljött az ideje.

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili: ez igaz, de ez a topic nem a politikáról szól.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Most tudtam csak vissza jönni :-///

Zsuzsi
A dokink eléggé jártas (szerintem) a táplálás témában. Szerinte az alma meg a répa 4-5 hónaposan már jöhet, ha nem hízik eleget a Manó, meg a rostok miatt. De ezek is csak fõzve eleinte, hogy ne terheljék meg az emésztését. A mi idõnkben elterjedt fõtt krumplit viszont csak 1 éves kor után (vagy még késõbb) ajánlja, mert az új vizsgálatok szerint a keményítõt nem igazán tudja felbontani (a tudományos részéhez sajna nem értek). A fõzelékek sûrítésére a rizsliszt, vagy a nagyon szétfõzõtt rizs jobb, mert az könnybben emészthetõ ...

Amúgy meg Dorka majd eldönti, hogy számára minek van itt az ideje ... KépKépKép ... bízz benne Kép

Az altatás+szoptatás dologban: szerintem ha ilyen rövid altatásról van szó, még az is lehet, hogy nem kell kihagynod napokat, hisz olyan sok "anyag" nem juthat a szervezetedbe olyan rövid idõ alatt... bár ehhez sem értek, ez csak olyan "józan paraszti" vélemény ...

Csenge forgolódni változatlanul nem nagyon akar ... mármint hátról hasra. Viszont hason fekve már megpróbál elõre araszolni Kép még nem igazán jön össze, de nagyon édi, ahogy próbálkozik (ráadásul kitartóan ... ma fél órán keresztül) Kép
Reggelente meg hatalmas nagy dumálás közepette rendszeresen átrendezi az ágyát KépKépKép
És ma mázsáláskor elérte a 6 kilót Kép

na jóéjt, pussssz mindenkinek
Rebi + Csenge (5 hónap másfél nap, és 6 kiló tünemény Kép )

rebi

Dzsili, Laura, norcsi,
egyetértek coryval. Mi itt babázunk, segítjük egymást, örülünk a babák fejlõdésének, bíztatjuk egymást, ha nem minden OK, és ez tart minket együtt. A politizálás megoszt. Bármikor vállalom a politikai véleményemet - de egy másik topicban. Egyébként pedig nem kell betojni, nem veszik el az eddig megadott támogatásokat, adókedvezményeket, stb.

Király Kati,
keress egy új orvost szerintem. Kizártnak tartom, hogy ebben az orvosban ezentúl bízni tudsz. Én is kidobtam az elsõ gyerekorvosunkat. Nem is bántam meg.

Virág
Virág (fiore)

Mindenki,
mikor kezdenek el visszamosolyogni a babák?

Ja, és szerintem is szuper lenne találkozni!!! Kép

Virág+Ráhel
Virág (fiore)

Cory, Virág.

Ezért volt ott az off.

Norcsi.
norcsi
Lenti

Norcsi: és akkor máris helye van itt?

cory
Budapest

Sziasztok!

Egyenlõre szeretnénk bemutatkozni, hiszen végre ebbe a topikba tartozunk mi is.
2002. március 27-én született meg Máté nevû fiunk, tehát holnap leszünk 2 hetesek.
3850 gr. súllyal és 58 cm-rel láttuk meg a napvilágot két hetes túlhordás után.
Egyenlõre nagyobb problémánk nincs, eszik, alszik, és néha egy kicsit babázni is kell vele ha nagyon unatkozik.
Szerintem elég jó gyerek. Éjszaka kb 6 órát képes végialudni, aztán evés és folyt. köv.
Õ nekünk már a harmadik babánk. A másik két csemete már nem is csemete, a fiam 14, a lányom, 8 éves.

Zkati
zkati

Szia ZKati!

Gratulálok, és nagyon jó egészséget kívánok Nektek KépKép

Lányok, én kezdek irigykedni a tali miatt, én nem tudok menni KépKépKép Remélem azért majd küldtök fényképet!

Gabi
bgabi

Sziasztok!

ZKati! Gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok én is nektek, csatlakozva Gabihoz. Kép Kép Kép

Lányok, nekem teljesen elegem van már az oltásokból. Kép Rominak sokáig nem volt napirendje, de 3 hónapos korára már kialakult egy napi ritmusunk. Na, aztán jött a szuri, majd a nyûgösködés és borult minden. Ahogy teltek a hetek, megint beállt a kis szervezete egy rendszerre. A 4 hónapos oltást Romi csütörtökön kapta meg, pénteken egész nap aludt, képzelhetitek, milyen lett az éjszakánk. Kép Kép Kép És azóta is minden napunk egy nagy össze-visszaság. Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Beneveztem Dundikánkat egy internetes Baba-szépségversenyre, ami ápr. 8- 15-ig tart és szavazni lehet a legédesebb babákra.

Most úgyis benne van mindenki a voksolásban, ezért én is kampányolok egy kicsit! Az alábbi linkre kattintva [url=http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=70040" TARGET="_top]http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=70040[/url] légyszi, szavazzatok BÁLINT MÁTÉ M. nevû igen édes babánkra, aki a második sorban a harmadik.

Küldjétek tovább ismerõseiteknek is, hogy szavazzanak Dundira!!!

Egy héten keresztül minden nap szavazzatok, ha van idõtök, de egy nap egy géprõl csak egyszer lehet szavazni!

Egyébként itt meg lehet nézni Dundigolyó honlapját is!
[url=http://www.babiesonline.com/babies/d/dundika" TARGET="_top]http://www.babiesonline.com/babies/d/dundika[/url]

Elõre is köszönöm mindenkinek!

Nyúlci
nyúlci

ZKati,
végre itt! Gratula itt is!Kép

Norcsi, Cory,
azért ne essetek egymás torkának!KépKép

A talit alig várom.

Pusszancs minden babának és mamának:

Virág (és a ma nagyon nyûgös és sírós Ráhelbaba)
Virág (fiore)

Zkati!
udv. orulok, hogy hallunk rolatok!

Hozzataplalassal kapcsolatban tenyleg allandoan valtoznak a nezetek. Mikor nyolc evvel ezelott megszuletett a lanyom, akkor a 4 honapos kor volt az elfogadott, most a hat. De minden baba mas es mas. Az egyik baratnom kislanya 6 es fel honapos es anya tejen kivul nem hajlando mast elfogadni. Persze a vedono es a doki minden aron hozzataplalast papolja. Szerintem hagyni kell, elobb-utobb minden baba eszik szilardabb etelt. En biztos hagyni fogom Madison babat, hogy dontson o. Az anyatej a legegeszsegesebb. A szomszedunk kisfia 1 eves korig semmi mast nem fogadott el, es ma mar 5 eves es egeszseges. Probalkozni szerintem lehet, de ha nem kell semmi mas a babanak ugy is nagyon jo.

Most kicsit irigykedem. Tenyleg nagyon jo otlet a talcsi, de mi biztos hogy nem tudunk menni. Gabihoz csatlakoznek, kuldjetek majd par kepet.

A mi ejszakank is elegge nyugosen telt. Ejjel egyig nem volt hajlando aludni Madison, utan meg mar haromnegyed haromkor fent volt, de csak kezben akart lenni, ehees nem volt. Most vegre alszik, azt hiszem en is lefekszem egy kicsit hozza, ki tudja milyen lesz a kov. ejszaka.

Legyetek jok,
Andi+Madison, aki mar 18 napos.
andysj

Sziasztok Lányok,

Menta, Ágci, Cory, Nyuszimanó, Blinczi és mindenki aki olyan kedvesen és gyorsan reagált kétségbeesésemre. Köszönöm, tényleg nagyon édesek vagytok. Úgy tûnik tényleg ez a 3. heti tejigény növekedés lehetett nálunk. Nagyon ideges voltam. Azért meg különösen, mert megint baj van a vonalunkkal, és amint elküldtem a kérdésemet, megint nem volt vonalunk, úgyhogy a sok okosságot csak most tudtam elolvasni. De jelentem, megoldódott a probléma, Zorka már bõven 5oo felett eszik. Ma reggel rekordot döntöttünk 17ogr-ot szopizott a picúr. Viszont jól megjegyzem a sok jó tanácsot amit írtatok, hogy legközelebb ne pánikoljak, de hát tudjátok õ az elsõ babám és az ember lánya nagyon aggódik, ha úgy érzi,hogy az egyszem csöppsége éhes és nem tud neki enni adni. De már remekül vagyunk és remélem, hogy mostmár arra is lesz idõm, hogy végigolvassalak benneteket.

Zorka 3 hetesen 377o gr, 341ö-zel jöttünk ki a kórházból, mostanában délután vagy este elég komoly sirdogálások vannak, de végül mindig megnyugszik, lehet, hogy a pocija fáj?

Üdv mindenkinek
Zuzu és a 24 napos Zorkababa, aki külön köszöni, hogy segítettetek a mamájának
Zuzu

Én is csatlakozom Dzsilihez (mondjuk én hoztam fel a témátKép, miért ne lehetne szóba hozni a választást. Hiszen beszélgetünk nem? Azt hiszem, nem az a lényeg, hogy csakis kizárólagosan baba-témában beszélgessünk, hanem mi, fiatal anyukák egy csapatot alkossunk, és éppen aktuális gondunkat-bajunkat is megbeszéljük.
Pl. remek brassói receptet kaptam a multkor, kösziKép Azt hiszem talán PIldiét csináltam meg végül. Köszi Ildi!
Most csak ennyi.
Puszi Nyuszimanó
nyuszimano

Hozzátáplálásról: holnap megyünk egy táplálkozási tanácsadóhoz. (orvosi tanácsra). Képzelhetitek, a hátam közepére kívánom, úgy érzem, mindenki mást mond. Még itt Finno.-ban isKép Már a hajam az égnek áll az egésztõl, majd mesélek!!

Amúgy nálunk holnap a párom névnapja vanKépKép, éppen csokitortát sütök neki, õ meg a felettünk lakó haverjánál hokidöntõt néz. Szóval lesz nagy meglepi! Végre érzem, hogy kezdem tudni megszervezni a dolgokat. Hurrá. (de szép magyar mondat volt.Kép)

Na mára tényleg pusziKép
Nyuszimanó
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?