Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zuzu! Elõször is nagy-nagy gratula nektek, nagyon jó egészséget, és sok-sok tejcsit kívánok! Kép Kép Kép
Másodszor: én is csatlakozom azon véleményekhez, melyek szerint hagyd Zorkát a saját tempójában élni az életét. Eleinte én is "halálosan" komolyan vettem mindenféle orvosi-védõnõi utasítást, de elég hamar rájöttem arra, hogy minden babóka más és más, más igényekkel, más szokásokkal. Azt hiszem, akkor pöccentem be, amikor a védõnõ kategórikusan kijelentette, hogy 20 percig tartson a szoptatás, ne 30 percig.
Szóval: hallgass meg sok-sok tanácsot, és tégy úgy, ahogy nektek a leginkább megfelelõ.

Lactoherb: tapasztalatom szerint a szervezet hozzá tud szokni, tehát én inkább változtatom a mennyiséget, 1-2 napig nem iszom, így jobb a hatása. Sokak tapasztalták, hogy zöld tõle a baba kakija.

A mérlegelésrõl mi úgy szoktunk le, hogy egyszerûen betelt a füzet, amibe írtam Romola súlyát.

Cory! Mi az az altatócumi? Én errõl még sosem hallottam. Miben különbözik a játszócumitól?

Márti! Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek a napjai Babaúr (nálunk: Babaúrhölgy Kép ) szórakoztatásával telnek. Régebben egy kis tündér volt, de kb. 3 hete nagyon erõs frontok jöttek-mentek, és az nagyon megviselte, csak a karomban volt nyugodt (ill. akkor sem mindig). Na, akkor rákapott a hurcoltatás ízére, és azóta is elvárja. Kép Ha éppen nem a kezemben cipelem, akkor is valamiképpen szórakoztatnom kell. Papamackó épp az imént mondta, hogy kellene rólam egy fénykép ide a profilba, és õ retusál a fejemre egy csörgõsipkát. Kép Kép Kép Ha alszik, akkor meg kapkodok a házimunkával, régebben még volt idõm olvasgatni is... Abban bízom, hogy talán ha nagyobb lesz, már jobban el fogja tudni szórakoztatni magát. (Vagy túl optimista vagyok?)

Zsuzsi! Érdekes, én is egyre többször gondolok arra, hogy már jó lenne egy kistesó Rominak! De hát errõl egyelõre még csak ábrándozom, a szoptatás fogamzásgátló hatása miatt...

Pocok, gyógyuljatok meg! Kép

Csiga, nagy gratula és minden jót nektek is! Kép Kép Kép Én Romit 2 hetes korában vittem ki elõször, -15 fokban, pedig szegénykém alig volt több 2 kilónál. De tényleg fokozatos növeld a kint töltött idõt, elsõ nap 15 perc, aztán 5-10 perccel minden nap több.

Mi egyébként jól vagyunk, csak sajna nálunk is elkövetkezett az az idõszak, amikor minden jobban érdekli Romit az evésnél. Nagyon hamar abbahagyja az evést, nézelõdik, figyel minden neszre, stb. Papamackó kitalálta, hogy közvetlenül ébredés után adjak neki enni. Ilyenkor, amikor még az álmosságtól "félkómában" van, nem törõdik mással, csak az evéssel. Úgy tûnik, ez a módszer be fog jönni.

Na, eldugulok végre, sziasztok: Laura és Romola (4 hónapos, holnap megyünk oltásra).
p_laura

Sziasztok!
Ma voltunk újból kontrollon a fülészeten és végre Dorottya lányomat egészségesnek nyilvánították!!! de azt mondta a dokinéni, ha még van a gyógyszerbõl, addig adjam, míg el nem fogy. Azt hiszem ennekellenére én abbahagyom a szedését, hiszen márc. 21.-e óta szedjük az antibiotikumot, szerintem ennyi azért elég lesz.

Tegnap csak úgy meglátogatott a védõnéni minket, mert már rég nem látta Dorottyát és tudta, hogy baj volt vele. Nagyon jól esett, hogy megnézte, szerintem ez nem általános...

Holnap hívom fel a dokit gátseb ügyben, a védõnõ is megerõsített, hogy bizony ezzel a problémával foglalkozni kell, így nem halogatom tovább.

Mi is sokat sétálunk, Gellérthegyezünk, már az ölemben Dorka baba hintázott, Dorka is nagyon unja a babakocsit.
csak azt nem tudom, hogy jól öltöztetem fel: rugdalozó, arra kis nadrág, pulóver, sapka, zokni és kész. Ti hogyan öltöztök?
ÜDV: ZSUZSI ÉS DOROTTYA
zsu26

Zsuzsi! Jaj, de jó, hogy végre meggyógyult Dorka ! Kép Az utóbbi két nap én rugdalózó és max. kardigánt adtam rá, ja meg sapka és egy vékony takaró.

Laura! Nekem az elejétõl fogva így telnek a napjaim. Sajnos mostanában minden egyéb estére marad és ez elég fárasztó. Én is abban reménykedem, hogy késõbb jobb lesz, de anyósom és anyukám szerint se igazán. Hát...

Virág! De jó nektek, hogy bejött az, ha nem iszol tejet. Én semmi tejterméket nem fogyasztok és mégis sokat szenved a szelek miatt, ráadásul a pöttyei is megvannak még szegény kislányomnak! Jó nektek, hogy kertes házban laktok, nekem nagyon hiányzik! Hol van már a kép Ráhelrõl? Kép

CSiga! Én is gratulálok Lucához! Ugye milyen klassz babázni? Kép

Mi megvagyunk, pont ma 2 hónaposak! Sajnos holnap megyünk oltásra, úgy izgulok miatta. Valaki mondta, hogy árnika krémet használt az oltás helyére és nem lett semmi baj. Jól emlékszem?
Helena egyre jobban utál fürödni, pedig mostanában vele fürdök. Többször is keservesen sír közben. Olyan elszomorító, legszívesebben sírnék most is, hogy visszagondolok rá. Kép Persze lehet, hogy a fáradtság mondatja velem... Egyébként reggelenként olyan édesen mosolyog és gügyög, olyan ennivaló! Kép

BGAbi! Mi van veletek?
Menta
menta

SZiasztok!

Laura: a NUK-nak van külön altató és játszó cumija. A különbség annyi, hogy az altató cumi akkor sem nyomja, ha hasra fekszik, mert sima a felülete. A játszó cumit könnyen meg tudja fogni, és ki tudja szedni a szájából, ha akarja. Balu elég hamar megtanulta az altatót is kiszedni Kép

Kezdek megnyugodni. Balu tegnap megfordult a hasáról a hátára, és ma is megismételte ezt Kép A legújabb szórakozása, hogy a járókából, meg minden egyéb helyrõl kiszórja a játékait, és nyekereg, hogy adjam vissza. Kajával nem javult a helyzet, még mindig nem nagyon fogadja el.

cory és Balu (6,5 hónap)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kerni. Van egy ismerosom, aki nem sokara szulni fog es nem tudja, hogy milyen popsi kenocs lenne jo. Azert mert textil pelenkat fognak hasznalni. Milyen kenocsot tudnatok ajanlani neki? Elore is Koszonom a valaszokat.

Klari
Klari

szia Klári!

Szerintem a textil pelenkához is a gyerekorvos által felírt gyógyszertári popsikrém a legjobb.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Eljott az ido, hogy mi is bejelentkezzunk kozetek. Nehanyak biztos emlekeznek ram a Friss Kismamas topikbol. De onnan mar par napja kioregettunk. Kép

Madison Shannon 2002.03.22.-en 3393 grammal 48,5 cm-rel megszuletett.

Ma voltunk a kethetes oltason, amit eleg jol viselt. A korhazbol 3200 grammal jottunk ki, de a mai napra mar vissza is hizta a sulyat sot.... Ma 13 napos es mar 3715 gram. Egyenlore nagyon jo. Altalaban 3-4 orankent kel fel. Sirni csak akkor sir, ha jelezni akarja hogy ehes. Mi sem tartjuk be a szabalyokat, igaz az elejen mi is probalkoztunk a harom orankenti etetessel, de volt, hogy korabban megehezett, volt hogy nem volt hajlando enni. Igy hagytuk egyen ugy ahogy o szeretne. Igy is beallt a 3-4 orankenti evesre. A nagyobb lanyommal is igy tettunk. Nalunk ez valt be.

Most mennem kell, eljott a furdetes ideje. Hogy milyen surun tudunk jelentkezni az a kisasszonytol fugg. Na meg a noverkejetol.

Andi + Madison
andysj

Sziasztok!

Andi és többi újdonsült anyuka! Gratulálok Nektek, minden jót kívánok!

Menta!
Gyerekek meggyógyultak, én nem tudok kilábalni. Ráadásul most Noémi terpeszbetétes rugit kapott, nem jó a bal csípõje. Úgyhogy kicsit kivagyok.
És köszönöm az érdeklõdésedet.

Gabi
bgabi

Fitala anyukák!

Köszi a sok segítséget a cumi és cumisüveg témában. Már bevásároltam, amit hasznosnak tartottatok.
Lenne még egy kérdésem mielõtt megveszem a szoptatós melltartót. Mit tapasztaltatok, a kilencedik hónap mérete jó utána is, vagy inkább vegyek csak egyet és majd meglátom, vagy már most vegyek nagyobbat? Teljesen tanácstalan vagyok.
Kérdeznélek még benneteket, hogy volt olyan köztetek aki az egyik oldalon sokkal jobban vizesedett mint a másikon? Nekem ez most kezdõdött, már a 37. héten járok. Mi lehet az oka? Van tanácsotok mit csináljak?

Bubu
bubu

Bocs:
Fiatal anyukák!

Bubu
bubu

Sziasztok!

Gabi! Ne keseredj el a terpeszrugi miatt, a baba észre sem veszi, és te is hamar megszokod.
Pocok, hogy vagy???
Dorka hõsiesen viselte az oltást, bár utána egész délután mondta a magáét, iszonyúan "beszélt", aztán estére kicsit belázasodott (csak hõemelkedés), kapott kúpot, aludt egy nagyot, a lába be sem dagadt. Még most is kicsit többet alszik, meg kicsit nyöszörög álmában, de talán túl vagyunk a nehezén. LekopogomKép
Szörnyû ez az idõjárás!!!

Ilda (3,5 hónapos Dorka)
ilda

Sziasztok!

Ilda!
Nálunk ez nem így van, sajnos, (egyenlõre?)csak sír meg sír meg sír, már kipirosodtak a combjai belül, pedig ez még csak a második nap, hol van még a két hónap?? KépKépKép
Azért köszi a bíztatást.

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Andi, gratulálok és minden jót kívánok nektek!

Zsuzsi,
voltam dokinál, aki kiszedett belõlem egy kilökõdni készülõ, de aztán magát meggondoló varratot. Reméljük ez okozta a galibát. Most várjuk, hogy elmúljon a gyulladás, ami lett emiatt. Ha nem, akkor szövettani vizsgálatot fog végezni. Mondta, hogy itt Szegeden nem végeznek lézeres mûtétet, ultrahanggal csinálják általában. De mondta, hogy egyelõre ebben ne is gondolodjunk. Úgyhogy most várom a gyógyulást.

Bubu,
próbálj meg sokat pihenni, felpolcolni a lábad. Ez így a vége felé igen kellemetlen, de nem nagyon lehet kivédeni. Még örülhetünk (én is csak a vége felé kezdtem), hogy csak most. A banán néha használ, vagy a sima fõtt krumpli (só nélkül, zöld fûszerekkel). De lassan már megszabadulsz teljesen tõle!Kép
A melltartóval kapcs: szerintem vegyél egyet, és ha megszületik a kicsi, kipróbálod, ha jó, kényelmes, veszel egy ugyanilyet, ha nem veszel másikat. Nekem is több fajta van, van olyan amit csak nagyon rövid ideig használtam.
ezen az oldalon nagyon jó mérettáblázatot találsz:

http://www.felina.hu/meret.html

Ágci (és a ma 4 hónapos Gabó)

Kép
Ágci

Sziasztok!

Cory, köszi a cumimagyarázatot és gratula Balunak a forgolódáshoz! Kép

Öltözködés: Romola veszettül utálja, ha öltöztetem, ezért nálunk inkább az vált be, hogy lazán belecsavarom egy pihe-puha babaplédbe és alá kap egy vékonyabb kocsikabátot, hogy a válla, nyaka, stb se fázzon.

Klári: szerintem a gyógyszertári popsikenõcs a legjobb, a dokinéni írja fel a receptet, ha megszületett majd a babóka.

AndiSJ: nagy gratula, minden jót nektek is!!! Kép Kép Kép

BGabi! kívánom, hogy minél elõbb gyógyulj meg és sok erõt, kitartást amíg tartanak nálatok ezek a mindenféle nyavalyák! Hátha ettõl meggyógyulsz: Kép Kép Kép .

Pocok! Hogy vagy(tok)?

Bubu! Ha még vállalkozol nagyobb túrákra, tudom ajánlani az Anita boltot a Kékgolyó utcában, ott nagyon türelmes és készséges volt az eladólány. De a nagyobb bababoltokban is vannak kismamás részlegek, ahol tudsz válogatni, de egy fajtából tényleg csak egyet vegyél, és ha beválik, legfeljebb elküdöd a férjed egy másikért. De a múltheti Nõk Lapjában van egy hirdetés, amely szerint a Triumph-nak a legújabb kismama-melltartója, a Mamabel Micro Stretch állítólag képes a mellel együtt tágulni, akár egy teljes kosárméretet.
Könnyû szülést neked, és majd jelentkezz! Kép

Lányok, nemsokára indulunk 4 hónapos oltásra a doki nénihez, úgy sajnálom szegény Romit!!! Kép Kép Kép

Sziasztok: Laura
p_laura

Gabi!

Nekünk is alig fért be a combjai közé elõször, és akkor valaki tanácsolta, hogy rugin kívülre adjam rá. Néhány nap után teljesen "kitágult" a hely a két combja közt (ez jó hülyén hangzik), és onnantól kezdve nem zavarta rugin belül sem.
Hátha segítKép
Bubu! A Triumphot én jobbnak tartom, mint az Anitákat, amelyek közül az egyik 2 hét után kipurcant. Aztán a legjobbakat!!!
Ilda
ilda

Klári! Én egy ideig mosható nafrágpelust használtam, de állandóan piros volt a popsija pedig a végén már 2 óránként cseréltem. Most végülis Babylove-t használok és Sudocrem kenõcsöt, mert csak ettõl gyógyult meg. Most gyönyörû a popsija! Kép

Gabi! De jó hallani felõletek, még akkor is ha nem teljesen jót! Szerintem neked egy jó nagy pihenés hiányzik! Nem tudna valaki egy napra segíteni neked, esetleg többre?

Bubu! Én az utolsó napokban vettem Anitát, egy kicsit nagyobbat, mint amekkora jó lett volna akkor... nos azt kinõttem, úgyhogy szerintem a biztonság kedvéért csak egyet vegyél elõre!

Ágci! Jobbulást!

Andisj! Isten hozott köztünk! Gratulálok! Kép

Cory! Nekünk is úgy volt, hogy a visszafelé vonatozáson nem aludt! De ügyes már Balu! Biztos élvezi nagyon, hogy megtanulta eldobni a játékokat! Te gondolom már nem annyira! Kép

Laura, Ilda! Együttérzek veletek! Most kapta meg Helen is a 2 hónapos oltását. Szegény nagyon sírt. Kép Most meg õ is mondja-mondja! Olyan kis édes! Kép
Na sziasztok!
Menta
menta

Sziasztok!
Rövid leszek, mert sajna nem sok kedvem van írniKép Úgy tûnik csatlakozunk BGabiékhoz, nálunk is baj vanKép

Írtam, hogy vérvételen voltunk, Hát kiderült, hogy Doncinak angolkórja alakult ki március folyamán, március végére a sok gyógyszernek, napoztatásnak és D-vitaminnak köszönhetõen javult a helyzet, de kedden megint voltunk vérvételen, és azóta nem történt javulásKép Voltunk röntgenen is, még nincs eredmény. A dokinéni 2 hetet ad nekünk, addig el kell múlnia, különben jön a kivizsgálás, mert ha nem múlna el, akkor egy ritka betegségrõl lenne szó(Rezisztens-angolkór: ellenáll a D-vitaminnak a szervezet.) Nagyon reméljük, nem errõl van szó, és bízunk benne, hogy csak ezt a 2-3 hetet kell kibírnunk és vége a rémálomnak, de addig csak sírok, hogy miért kell ennek történnie velünk.
Olvastam a hozzászólásokat, ne haragudjatok, hogy most nem írok személyreszólóan, de nagyon magam alatt vagyok, a párom tartja bennem a lelket, hogy ne roppanjak összeKépKépKép
Gondoljatok ránk és szurkoljatok, kérlek!!!!!!!!

Puszi: Nyuszimanó és Donátja (amúgy már 53cm és 4300gramm volt tegnap)
nyuszimano

Nyuszimanó!

Én nagyon-nagyon sokat gondolok rátok, és tényleg nagyon drukkolok azért hogy a kis Doncinál minden a lehetõ legnagyobb rendben legyen! Olyan nagy már, és olyan szép, jöjjetek minél elõbb rendbe.

sok-sok-sok gyógypuszi, szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Gabi
Csenge is terpeszpelusozott egy hónapig, de nekünk egy terpeszheveder volt, amit kifejezetten ajánlottak, hogy rugin kívülre rakjunk fel. A hátránya az volt, hogy 6 masnit kellett megkötni, ami egy izgó-mozgó, erõsen tiltakozó Manónál körülményes volt. Egy idõ után megszokta, hogy nem tudja kinyújtani a lábát - bár ez nagyon nem tetszett neki. Akkor volt nagyon édi, amikor már nem kellett felrakni - az elsõ alvásnál fél óráig a levegõben tartotta a lábát :-)) Amúgy ha nem valami speciális dolgot kell hordani, nézd meg a fõoldalon lévõ termékemutatónál a terpeszpelenkát, az elég praktikus.

Csenge legújabb mókája reggelente, hogy körbe vándorol a kiságyban Kép Mindent máshol találok meg, mint ahol eredetileg volt, úgyhogy pakol rendesen Kép Ja és a takarójával bírkózik Kép

Nyuszimanó
NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK!!!
Amúgy nekem azt mondta a doki nénink, hogy a napsütés az majd csak 2 éves kora után használ, addig szedni kell a D vitamint. Te szedsz valami D vitamint tartalmazót? Lehet, hogy anyatejbõl jobban felszívódna. (Bár van, akinek azt mondták, hogy anyatejbõl nem jut át vitamin, de ez szerintem hülyeség. Már írtam , hogy nekem pl. 2 hónapig egyáltalán nem kellett D vitamint adni Csengének, mert az Eleitit szedem, és addig elég volt annyi, ami abból átment a szervezetébe.)

pusssz
R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Nyuszimanó!

Mi is nagyon drukkolunk neked Dorkával!!!
Ilda
ilda

Menta!

Mi használunk árnika krémet, a doki néni javaslatára. Eddig még a legkisebb dagadás sem volt, pedig már 3 adag oltáson túl vagyunk. Mondjuk ez függ ám attól is, hogy hogy adják be a szurit. Amikor csípõszûrésen voltunk, láttam egy kisfiút, akinek iszonyúan nézett ki a lába, nem adták elég mélyre Kép

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

az a E... borzalom az Elevit akart lenni Kép

Csenge kint van az udvaron, és édesen alszik, pedig már rég egetne ... máskor bezzeg ordítva követeli a magáét Kép

Most mondja az apja, hogy ébren van ... és még csak nem is sírt KépKépKépKép

rebi

egetne=ehetne ... az írás ma nem az erõsségem Kép

rebi

Koszonom nektek a gyors valaszokat!
Tovabbi jo babazast kivanok nektek es remelem majd oktober utan en is csatlakozhatom hozzatok.

Sziasztok
Klari
Klari

Szia Mindenkinek! Kép

Szeretnék átvándorolni Hozzátok a Friss kismamákból,s mint kezdõ anyuka igencsak lenne egy halom kérdésem:
Szóval: a kislányom 10 napos és próbálom egy picit írányítgatni a napirendünket, hogy alakuljon valahogy.
A legnagyobb problémám, hogy állandóan elalszik szopizás közben - csinálhatok vele akármit , csak nagy ritkán tudom felébreszteni - így persze nem eszik eleget, s 1-1,5 óránként kéri a cicit. Ez nem egy túl jó dolog! Nincs valami használható ötletetek?

Éjszaka is ugyanolyan sûrûséggel "kell" enni adni a babának?

Ti hogy csináljátok, hogy az egész napotok ne csak a szoptatásból és a büfiztetésbõl álljon?

Tudom, hogy még nagyon picike, és át kell állni a szervezetének, de nem lenne jó, ha így szokná meg, mert ezt nem lehet bírni energiával.

Hulla fáradt vagyok, imádom ezt a kis Angyalkát, de minden erõmet kiszívja.

Nagyon várnám az okos ötleteket!

Heni
heni

Nyuszimanó!

Mi is sokat gondolunk Rád, pont úgy mint amikor bekerültél a kórházba. Egyszer már sikerült, miért ne sikerülne mégegyszer. Kitartás és jelentkezz minél hamarabb!

Pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Nyuszimanó! Nagyon sokszor gondoltunk rátok nagyon sokan itt, a babaneten és látod, mennyi mindent legyõztetek már? Tudom, borzasztó lesz ez a két hét, de hidd el, ez is sikerülni fog, ebbõl is ti fogtok kikerülni gyõztesen. Ezek pedig mindig segítenek: Kép Kép Kép .

Heni, szia! Gratula nektek is! Kép Kép "Rossz" hírem van: a kisbabák ilyenek. Véleményem szerint minél nagyobb lesz, annál többet fog egyszerre enni, tehát ritkulnak majd az evések. Türelem! Ja, és próbálj mindig aludni (nappal is) amikor õkelme engedi. Éjszaka hányszor eszik? Azért igazán írhatnál adatokat is Angyalkáról: mikor született, súly, méret, neve, stb.

Ma túlestünk az oltáson, hát borzasztó volt. Kép Már amikor beléptünk a rendelõbe, valami gyanús lett Rominak, igaz, ekkor még el tudtam terelni a figyelmét. Aztán, amikor vetkõztetni kezdtem, szegénykém elkezdett üvölteni, és csak összesen 5 percre hagyta abba a kb. fél órás ott-tartózkodásunk alatt. Még a babakocsiban is csendesen sírdogált hazafelé, pedig azt nagyon szereti. Kép Kép Kép Az vígasztal, hogy már csak egy van hátra...

Sziasztok: Laura és Romola (4 hónapos)
p_laura

Lányok!

Nagyon rendesek vagytok, hogy válaszolgattok nekem. Tényleg nem is tudom mihez kezdenék ennélkül. É slehet hogy nem sokára én is ide fogok tartozni. Ma leszállt a pocakom. Szerintetek mennyi idõm van még? Próbálok alkudozni a babával....

Bubu
bubu

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Nagyon-nagyon szorítunk!!!!

Heni!
Gratulálok Nektek! Csak csatlakozni tudok Laurához, ahogy nõ, annál többet és ritkábban fog szopizni. Addig türelem. Tudom, ezt most így nagyon könnyû mondani.

Menta!
Sajnos senki nincs, aki legalább egy egész napot tudna segíteni. De vannak nálam rosszabb helyzetben is, úgyhogy egy szavam sem lehet.

Terpeszrugival kapcsolatban köszönöm az ötleteket. Én kapásból ruhán kívülre adtam, pucér lábacskájára nem is akartam. Tetszik nagyon az a terpesz valami, ami a fõoldalról érhetõ el, holnap végigtelefonálom a nagyobb gyógyszertárakat a városban, bár nem sok esélyét látom, hogy lenne, mert elég nagy patikában vettem ezt a simát, és nem mondták, hogy lenne más is. Azért próba szerencse.

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Ágci: köszi, hogy értesítettél, hogy mi volt az orvosodnál, én szombaton megyek, remélem végre megnyugodhatok és nem lesz több fájdalom.

Andi: Gratulálok a babádhoz, nagyon aranyos a fotón! Kire mutat a kezecskéjével? :-)))

Heni: Neked is gratulálok! Az elsõ hetek "sajnos" tényleg csak szopiból és büfiztetésbõl áll, de ahogy nõ a babuci szépen beáll minden (3 óránkénti szopi, éjszakai alvás..) Mindenképpen sokat sétáljatok (egyre több percet), vigyázz, hogy mit eszel-iszol és próbálj te is pihenni, mert a baba megérzi, ha ideges vagy.

Bubu: én is nagyon vizesedtem az utolsó hetekben, a banán tényleg segített, de ennek ellenére még a szülés után is kb. 10 napig tiszta viz voltam, nekem a jobb lábam sokkal jobban vizesedett. A magnézium segítene (azaz MagneB6), de ezt nem lehet az utolsó hetekben szedni. Én Anita melltartót vettem a Metroban(aztán az Auchanban még olcsóbb volt), mert az tiszta pamut, a Triumph igaz, hogy jobban nyúlik, de szerintem éppen ezért kevésbé tartja a mellet. Ügyes legyél a szülésnél!

Nyuszimano:
próbáld nyugodtan tölteni ezt a 2-3 hetet, míg kiderül, hogy Donátnak semmi baja, mert az idegeskedéssel nem használsz senkinek, sem magadnak, sem a babának! Vigyázz magatokra! Addig is szurkolunk, hogy minden rendben legyen!

sziasztok:
zsuzsi és 4 hónapos Dorka
zsu26

Sziasztok!

Minden betegeskedõnek jobbulást kívánok!
Végre itt a jó idõ, jó lenne, ha mindenki tudná élvezni!

Nyuszimanó!
Kitartás! Biztos rendben lesz minden és tényleg ne idegeskedj! Amin ti keresztül mentetek, az igazán csodálatra méltó! Ha eddig vigyáztak Rátok az égiek, miért pont most hagynának cserben?! Szurkolunk nektek!

Három napja tértünk vissza a tavaszolásról, de teljesen felborult a kis rendszerünk. Réka tegnap éjjel 10 órán keresztül aludt! Kép Azt hittem, hogy már nagyon éhes szegény, erre még egy fél órát simán eljátszott apjával! Kép
Aztán mondtam, hogy ennek fejében biztos egész nap ébren lesz, de ebben is tévedtem, egész sokat szunyókált! Minden nap történik valami újabb furcsaság! Kiismerhetetlen számomra ez a Manó!

Zafi
zafi

BGabi!

Korábban is volt gond a kicsi csipõjével vagy csak most derült ki? A 6 hetes kontrolon még minden rendben volt? Volt valami jele esetleg amit te is észrevettél? Nekünk nem szóltak ugyanis sehol hogy mennünk kellene 6 hetesen kontrolra így nem voltunk, de már elõre félek a hosszú sorba álástól.

Mindenki!

A kicsi lányomról kiderült hogy valószínûleg reflux betegsége van és most kapott egy Coordinax nevû gyógyszert amihez rendszeres EKG ellenórzés szükséges + UH. Volt valakinek vagy az ismerõsének esetleg hasonló, tudnátok tapasztalatokat írni, esetleges mellékhatásról stb.
Nagyon sokat bukik, még a következõ etetés elõtt is visszajön a félig emésztett kaja kb.2-3 hetes kora óta, nem hány csak inkább kibuggyan egy kis adag. Így kerültünk végre kivizsgálásra.De most aggódom kicsit nehogy a kis szívével legyen gond a gyógyszer miatt, jó lenne tudni esetlag mennyi idõ után várható javulás.

Köszi:

Menta!

Szoktam olvasni rólatok remélem már kiheverte a pici lányod az oltást én is nagyon megvoltam ijedve miatta, szabályosan remegett a kezem míg öltöztettem, azt hiszem õ jobban bírta, mi is most kedden estünk túl rajta.

Üdv:
Dzsili és Napsugár / 9 hetes /
Dzsili

Sziasztok!!!

Gabi
Nekem anno azt mondták, hogy a Batthyány téren, asszem a patika mellett lévõ gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni, csak fel kell iratni orvossal, mert méretre csinálják. Azt a fajtát, amit mi hordtunk, azt a Budai Gyermekkórház Orhopépiáján lehet kapni. Mondanám, hogy odaadom a miénket, de az 5 kg-on asszem már túl vagytok Kép ... az a fajta terpeszheveder több méretben van, de asszem a 5-7 a legnagyobb :-/ De majd elõkotrom, ha jól emlékszem, a címkéjén rajta van a gyártó címe ... Noéminél hogyhogy csak most vették észre, hogy nem stimmel a csípõje? Mi 2 hónaposan voltunk szûrésen, és szerintem azért jött helyre olyan hamar, mert pont utána volt egy gyors növekedési szakasz, és akkor volt jó irányba "kényszerítve" a csípõje. Csengének a jobb vápája volt fejletlen. 5 héttel késõbb meg már teljesen tökéletes volt.
Szerintem hívd fel elsõ körben a gyártót meg a forgalmazót, õk csak tudják, hogy hova szállítanak ...

Heni
A kismanók tényleg ilyenek, Csenge is ilyen volt, azzal a nehezítéssel, hogy beletelt pár hétbe, amíg megtanult szopizni ... én is úgy éreztem, hogy egymásba érõ szopiztatás az életem. Eleinte belefér a 1,5 óránkénti szoptatás, de ne hagyd fél óránál tovább lógni a cicin, mert csak feláztatja. És tényleg aludj, amikor csak lehet!!! (késõbb már úgysem aludja végig a 2 etetés közti idõszakot ... Kép ) - én letöbbet 3 hetes koráig tudtam pihenni Kép
Nekem ezeket a doki nénink ajánlotta, és teljesen bevált ...
Sok sikert, és nagyon sok örömöt!!! Kép

Zafi
Nálunk csak azért nem borul fel a rendszer, mert nincs. Manovics semmiféle rendhez nem hajlandó alkalmazkodni, eszik, amikor gondolja, és alszik, amikor gondolja ... KépKép Amikor azt hiszem, hogy na, most legalább 4 órán keresztül nem kér enni, akkor tuti, hogy 2,5 óra múlva éhen akar halni, amikor meg arra készülök, akkor meg 5 órán keresztül is remekül elvan Kép Elõre tervezni így nem nagyon tudok, de már annyira megszoktam, hogy egyáltalán nem zavar ... Kép Torna kedden? Kép

pusssz
Rebi

rebi

SZiasztok!

Bubu: nekem már 2 héttel a szülés elõtt leszállt a hasam.

Nyuszimanó: nagyon drukkolok nektek!

Most bedõlök az ágyba. Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Dzsili, Rebi!
Nálunk csak 4 hónaposan van csípõkontrol, így csak most derült ki. És így, ahogy a doki nézte, így már én is látom, hogy nem stimmel.
És nem vagyok pesti, így azokat a helyeket nem tudom megnézni, de azért köszi. Ja, és 7 kg körül van Noémi.

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Dzsili!
Neked akartam még a refluxról írni, csak az elõbb elfelejtettem.
A fiammal voltak hasonló gondok, mint amiket írsz. Kb. 5 hetes korában kezdõdött, olyan mértékben, ahogy Te is írod, rettentõen bukott, még órákkal etetés után is. Egy eset volt, csak akkor maradt el a bukás, ha közben csuklott. Na akkor következõ etetésig nem volt semmi. Nekem sokáig azt mondták, hogy én túletetem a babát, az a baj. Így a rengeteg idegeskedés miatt nála el is ment a tejem. Viszont nekünk ez még társult egy iszonyatos hasfájással és nagyon rendszertelen széklettel, egy napon belül volt hasmenése és székrekedése is. Jártunk mi is kivizsgálásokra, több félén is. Refluxot állapítottak meg nálunk is, és szedtük a Cordinaxot, de nekünk nem volt semmiféle EKG vizsgálat, nem is mondták, hogy kellene. Egyszerûen szedtük. Eleinte azt sem mondták el, hogy a Coordinaxot étkezés elõtt fél órával kell bevenni (van is itthon még két bontatlan dobozzal). Majd telt az idõ, és a baba egyre rosszabbul volt, én csak sírtam meg sírtam, mert mindenki meg akart gyõzni arról, hogy semmi baja, míg én éreztem, hogy az nem lehet igaz. Aztán eljutottunk odáig, hogy már annyira bukott, hogy leállt a súlygyarapodása. Mire végre egy vizeletvizsgálattal kiderült, hogy hugyuti fertõzése van. Ekkor jött egy hetes korházi kezelés, és a gyerek egy nap múlva jól volt. Sem bukás, sem hasfájás, rögtön átaludta az éjszakát, minden segítség nélkül. A széklete is rendezõdött egy héten belül. A refluxa az biztos, hogy van egy pici, mert ha nagyon köhög, akkor kijön belõle, ami éppen a gyomrában van. (pont ma reggel beszéltük a párommal, hogy lehet, meg kellene nézetni) De utána mi abbahagytuk a Coordinax adását, és teljesen normális csecsemõ bukásra mérséklõdött az addig elviselhetetlen mennyiség. Majd ahogy elkezdett járni, meg is szûnt teljesen.
Minden jót nektek!

BGabi
bgabi

Menta,
a tejnemivás nem a szeleket szüntette meg, csak nem akartam túl hosszú lenni. Szóval az én manóim nem tudtak kakilni, mert annyira híg volt a székletük, mint a víz, és emiatt nem volt székelési ingerük. Volt, amelyik 2-3 naponta kakilt, azt is csak kúppal, de akkor rengeteget. És ez szûnt most meg. Bárcsak 5 évvel hamarabb is eszembe jutott volna... Azért néha fáj Ráhelbaba pocija, de csak ritkán. Próbáltátok már az édeskömény teát? Ja, és kép majd lesz, ha végre elõhivatjuk a fényképeket, és beszkenneltetjük. Kép Évek kérdése... KépKépKép Merre laktok? Miért utál Helena fürdeni? Elképzelhetõ, hogy túl meleg vagy hideg a víz? Vagy nem érzi magát biztonságban? Az enyéim ettõl utáltak fürdeni, ha ezek nem voltak, minden OK volt. Az oltáshoz meg együttérzésem. Annyira szörnyû látni, ahogy szenvednek. Szegény kicsi manók.

Bubu,
a melltartó kosara legyen eggyel nagyobb, mint amire a 9. hónapban szükséged van. A vizesedésrõl, igen, nekem is sokkal jobban vizesedett az egyik oldalam (a jobb), a bal lábam majdnem teljesen OK volt, a jobboldali meg mint egy lufi. A férjem azt mondta (õ orvos), hogy teljesen normális, a baba nyomhat el idegeket, ereket. A szülésznõm azt mondta a baba születésekor, hogy 2 hét, mire elmúlik, de 2 nap múlva gyönyörû vékony volt a bokám, mint elõtte. Szóval ne aggódj!!! Kép Én beborogattam éjjelre, erre az arcom lett reggelre püffedt. Anyukámmal csak röhögtünk. Megegyeztünk, hogy ha már választani kell, inkább a bokám legyen dagadt. KépKép Próbáld borogatni, és rakd nappal székre. (Vagyis polcold fel.)

Laura,
remélem, Romi jól viselte az oltást. Bocsi, most olvasom, hogy nem. Sajnálom. Adj neki egy gyógypuszit a nevemben. Kép

Andi,
üdv köztünk! Madison nagyon édes! Kép

Nyuszimanó,
annyira sajnálom, ami veletek történt. Fel a fejjel, hátha nincs semmi komoly! (Bárcsak tudnánk valahogy segíteni.) Kép

Heni,
ismerem a problémát, bár hála Istennek, most nem aktuális. Ha elalszik szopizás közben, és sehogy nem tudod felkelteni, vetkõztesd le. Erre valószínûleg felébred. Attól nem kell tartanod, hogy ez így marad, mert ha egy kicsit kisebb lesz az alvásigénye - ez talán csak pár nap! - , akkor lesz elég ereje teljesen kiszopizni a tejecskét. Éjszaka mindig megszoptatom a Ráhelt, amikor éhes. Hallottál már a családi ágyról? Menj a www.lll.hu -ra, és olvasd el. Mi egy ágyban alszunk éjjel a kicsivel, nem kell hozzá felkelni, és álmomban is tud szopizni. Egy kicsit kényelmetlen, de ilyenkor megkérem a párom, hogy vegye maga mellé, hogy egy kicsit kinyújtóztassam a tagjaimat. Szóval jó ez a családi ágy dolog. Próbáld ki, és ne érdekeljen ezzel kapcsolatban senkinek a véleménye (orvos, védõnõ...), csak a saját igényeitek, érzéseitek legyenek fontosak.

Dzsili,
a fiam annak idején vagy fél éves koráig simán visszabukott egy csomó kaját (anyatejet, fõzeléket, mindegy), szóval mindent, nem is keveset, sõt, most jut eszembe,még egyévesen is, de senki nem küldött minket sehova. Magától el is múlt az egész. Igencsak kételkedek abban, hogy a Napsugaradnak refluxa volna... 9 hetesen azért ez elég durva, ráadásul ez nem szokott csecsemõkorban jelentkezni. Én nem vagyok orvos, de komolyan kiakasztott ez. Megállapítottak olyasmit, hogy a gyomorszája nem jól záródik? Úgy értem UH-gal? OK, nem akarom felülbírálni az orvost,miután én nem értek hozzá, de egy tutibiztos: elvinném egy másikhoz is.

Hú, ez már nem is kisregény, hanem novella. Kép Pusz mindenkinek, szép idõt, jó sétálást:

Virág és Ráhel (3 hetes)
Virág (fiore)

Dzsili!
Sajnos tényleg létezik már a csecsemõ kori reflux is. A Coordinax egy olyan gyógyszer ami a bélmozgásokat segíti elõ, így a kaja elvileg hamar kiürül a gyomorból. Amerikában vagy hol találéták ki, hogy szívgondokat okozhat, de szerintem egy kicsit fel van fújva a dolog! Szerintem elvileg elég lenne 1-2 Ekg is. Az nagyon fontos, hogy ne hagyd vízszintesen a babádat!!! és majd õ is kinövi! Kép

Virág! Képzeld! Már egy csomószor próbáltam az édesköményteát, de se cumisüvegbõl (Avent) sem kiskanálból nem fogadja el. Ha más nem hát kibukja minden mással együtt! Kép
A fürdésnél talán tényleg az lehet a baj, hogy nem érzi magát teljesen biztonságban, mert amikor velem fürdött és magamra raktam vagy szopizott közben félig rajtam, félig a vízben akkor nem sírt. A vízhõfok tuti jó, mert mindig hõmérõvel állítjuk be! Lehet, hogy mi nem csináljuk jól. Pedig a kiskádban a férjem fürdeti és õ már olyan profi!

Nyuszimanó!
Én is nagyon szurkolok nektek, sõt ha nem abaj, akkor imádkozom is értetek!

Rebi! Ismerõs ez a nincs rendszer! De tényleg meg lehet szokni... Kép

Zsuzsi! Remélem tényleg tud majd segíteni a doki szombaton! Gondolok majd rád!

BGabi! Tovvábbra is sok Kép Kép Kép Kép Kép

Menta
menta

Sziasztok!

sikerült a fentieket elolvasnom, és meg kellett állapítanom, hogy egy jó kis csapat alakult ki itt. Mindenki segítõkész, együttérzõ, nem erõszakos... szóval jól összejöttünk :-)))) Jó veletek megosztani minden apró-cseprõ dolgainkat, azt hiszem a babáink is érzik ezt :-)
Kiváncsi vagyok, hogy 10-15 év múlva elolvasnánk a hozzászólásainkat mit reagálnánk, biztos csomó mindent elfelejtünk majd :-(

Dorka szerencsére jól van, nagyot sétáltunk ma is a Gellérthegyen, felcibáltam a tetejére, jól néztem ki, ahogy a lépcsõkkel szenvedek, de fent sokkal jobb a levegõ és a fák is olyan szépen virágoznak, loptunk Dorkával orgonát is :-))) ! Mindenkinek ajánlom a hegyet!
Dorkát már csak egy hajszál választja el, hogy megforduljon. Mióta a földre teszem ki játszani sokkal ügyesebb lett (védõnõ mondta).

Ugyancsak védõnõ tanácsára kipróbáltam a Génia hüvelykúpot és már az elsõ használatra szembetûnõ a hatása, ezt is ajánlom mindenkinek, ez nem gyógyszer ezért, nem árt senkinek.

Képzeljétek a lelkészünktõl kaptunk egy katicamotort, amit csak nagyobb korában tud használni, de teljesen meghatódtam, hogy ilyen rendes, ja a motorhoz kaptunk katicás ruhácskát is ! :-)))

Na csupa felesleges dologról írtam, bocsi!
kellemes hétvégét mindenkinek
üdv: zsuzsi és Dorottya (4 hónapos múlt)
zsu26

Sziasztok!

Nyuszimanó!

Ismétlem Tikk-et. Donát születésekor is nagyon sokat gondoltunk rátok, és szurkoltunk nektek, hogy minden rendben legyen. Veled örültünk amikor jelentkeztél. Veled vártuk, hogy végre a karodba foghasd a kisfiad, és Veled vártuk, hogy végre haza is vihessétek. Most is Veled izgulunk! És mégegyszer Tikk szavai: "egyszer már sikerült, miért ne sikerülne mégegyszer?"

Nagyon szorítunk nektek!

BGabi!

Igaz már sok tanácsot kaptál, de én is megpróbállak megnyugtatni. Én anno csípõficamos voltam. Annyira, hogy hónapokig szíjjazott anyukám. Mûtétre nem került sor, és amikor elindultam, egy idegen már nehezen hitte el, hogy ilyen betegségem volt. Szóval emiatt mindkét lányomnál nagyon féltem. Nem alaptalanul. Kép Mindkettõnél gond volt az elsõ 4 hónapos vizsgálaton. A terpeszbetétes rugit használtuk, ruhán kívül. Sokat sírtam a nagylányomnál, mert láttam, hogy milyen kényelmetlen neki. A kicsinél már erõs voltam, mert tudtam, hogy a nagyobbiknak sem kellett sokáig hordani és rendbe jött.
Tudom, hogy rossz látni, hogy a kislányodnak ez kényelmetlen, de légy erõs! Ha ruhán kívülre adod rá, akkor nem fájhat neki! Most az egyszer, ennél az egy dolognál ne lágyuljon meg az anyai szíved a sírását hallva!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Köszi Kata KépKépKép

Neked is, Menta KépKépKép

BGabi
bgabi

Sziasztok!

Kérdés: mikortól lehet a babákat a babakocsiban félig-ültetni? Szóval a babakoncsinknak 3 pozíciója van, teljesen vízszintes, ülõ és közte egy átmenet - szerintem az félig fekvõnek mondható. Szóval mikortól lehet ezen a fokozaton közlekedni szerintetek úgy, hogy ne ártson neki? Szerintem már unja a fekvést, mert már nem alussza végig a sétát, inkább nézelõdik.

Ma megint egy dologgal gyarapodott Réka repertoárja: az egyik csörgõjét átvette egyik kezébõl a másikba és onnan a szájába dugta! Egész sokáig elszórakozott ezzel. Kép

Na, megyek aludni, mert holnap egésznapos anyósozás lesz vidéken, biztos el fogunk fáradni!

Jó éjszakát!
Zafi
zafi

BGabi!

Köszi az infót, Napocska székletével nincs igazán gond és egy mosolygós aranyos pici, leszámítva ezt a bukizós dolgot. Õ az éjszakát is átalussza már egy hete 10-11 óra körûl fekszik le ésreggel 8-ig alszik, mióta felfedezte a kezét és elmélyülten szopizza ha felébred aminek hatására vissza alszik csak cuppog egy sort.
Remélem hamar rendbajön a picurkád csipõje és újra mozoghat rendesen!

Virág!

Bár azt mondják nincs két egyforma gyerek a másik két nagyfiú után nekem volt nagyon furcsa hogy folyamatosan bukik a kislány a követekezõ etetés elõtt is. Tehát ekkor már a félig megemésztett táplálék jön vissza ami õt is zavarja.A gyermekorvosunk küldött el a gasztroentrológiára / Lehet hogy nem pontosan írtam a szakrendelés nevét / ahol azt mondták, hogy gyengéb a szokásosnál a gyomorszáj izomgyûrüje és a táplálék is nehezebben vagy lassabban szívódik fel ezért kell ezt a gyógyszert kapnia. Az UH után ha nincs szervi elváltozás folyamatosan leépítik a szedését, ha van akkor tovább kell bajlódnunk vele.

Menta!

Nem szokott soha egyenes helyen feküdni mindig megvan emelve kicsit az ágya a kocsija ahok beszélgetünk vele stb.
Egyébként mindenhol olvasom, hogy a kicsiket ne altassuk hason, hát a refluxos babákat így kell igaz megemelt matracon. Nekem mind a hárman így aludtak háton nem is voltak hajlandóak.

Nyuszimanó!

Már a Friss kismamákban is olvastalak, és figyeltem mi történik veletek, aztán pedig másoknak is példálóztam vele, hogy micsoda nagy dolgot vittetek TI végre a kicsi fiaddal, ne keseredj el meglátod minden rendbe jön hamarosan !

Üdv:
Dzsili + Napsugár / 9 hetes /
Dzsili

Sziasztok!

A múltkor (kedden) írtam egy jó hosszút nektek, aztán mikor elkülédtem volna, elnyelte a gép :-(((, nem volt erõm újat írni.

Nyuszimanó!
Minden rendben lesz, ne aggódj! Már annyi mindent kibírtatok sikerrel! :-)))

ZsuzsI!
Mi is felavattuk a Gellérthegyet hétfõn, de majd' belegebedtem, mire felmásztunk a Citadellához, pedig nem is én toltam a kocsit! :-( Te nagyon jó erõben lehetsz! De tényleg gyönyörû az a sok virágzó fa, a zöld fû, és gondolom, hétköznap nincsenek sokan. Lehet, hogy majd egyedül is próbálkozom a heggyel, mert nincs messze és úgyis erõsödnöm kell.

Ármin kedden kapott oltást (4 hónaposokét), szerencsére csak másnap volt egy kis láza és többet aludt, mint szokott, de más gond nem volt, jókedvû, sokat beszélget (bububu, gege, gágá), bugyborékol a nyálával, egyre többször átfordul és most már a kezeit is kezdi használni kúszás közben, elég gyorsan halad így! :-))))) Már 3 napja kettesben vagyunk itthon, mert Ármin apukája elutazott, de szerencsére már csak vasárnap éjjelig tart a nélkülözés! Eddig sem irigykedtem azokra, akik egyedül nevelik a gyerekeiket, de most belekóstoltam, hogy milyen napi 24 órán át, egyetlen perc szünet nélkül készenlétben állni - hát, még néhány napra sem könnyû!
KÉpzeljétek, ma "dolgozni" vittem Ármint! Persze, nem igaziból, de van egy nagyon kedves csoport, akikkel már rég együtt dolgozom és nekik tartottam egy 4 órás tréninget és persze, Ármint is vittem. Egy angyal volt! Fülig érõ szájjal nevetett mindenkire, aztán aludt egy matracon, aztán felébredt, játszott, nézelõdött! :-) SEmmi nyafogás, semmi ijedezés! Nagyon-nagyon büszke voltam rá!

OFF
NOrcsi!
Nem tudtam megnézni, amiket küldtél :-(, talán majd András segít, ha hazajött, én nem tudom, mi baj lehet!

Mindenkinek jó hétvégét!

Márti+Ármin (10 nap múlva 5 hónapos)
márti

Próbáltam profilt írni, talán sikerûlt.
dzsili

Dzsili,
ezek szerint tévedtem... Akkor reméljük, hogy hamarosan meggyógyultok. Kép

Márti,
együttérzek veled. Nagyon. A férjem "csak" 3 napra megy el hétfõn, már most ki vagyok a gondolatra is. Kép Kihagynám ezt a pár napot.

Virág és Ráhel
Virág (fiore)

Márti,
OFF
milyen tréner vagy?

Virág
Virág (fiore)

Dzsili! A refluxért nem de az átaludt éjszakáért írigyellek ám! Kép Kb. egyidõsek a lánykáink és mégis nagy a különbség köztük ilyen szempontból. De hát így van ez!Kép Ja és Helen a hasonfekvést sem szereti. Inkább az oldalt. Olyab kis helyesek a fiaid, de azért kiváncsi lennék Napsugárra is! Kép

Virág, Márti!
Az én férjem is elutazik és hétfõn, kedden nem lesz itthon. De aztán április második felében egy hétre Kép megy el! Kép Majd májusban egy hétvégére külfödre. Nagyon-nagyon rossz! Teljesen megértelek titeket!

Zafi! Én már 2-3 hetes korától olyan kocsiban hordom, ami kicsit emelt mert ez egyben hordozó és autósülés is. Nem látom, hogy baja lenne tõle, de mostanában szándékozom elvinni ortopéd szakorvoshoz a csípõje miatt ( csak szûrésre) és ott megkérem, hogy nézze meg a hátát is. Szerintem arra figyelj, hogy oldalra ne nagyon tudjon eldõlni!

Lányok! Ti hogy tudtok a felesleges kilóktól megszabadulni? Én csak tornázgatni merek, diétázni nem a tej miatt.

További jó hétvégét mindenkinek!
Menta és Helen (9hetes)
menta

Sziasztok!!!

Menta:
a "diétámról" anyit, hogy amióta szoptatok, híztam 4 kilót Kép ... amúgy is maradt fent jópár, mert sokat híztam terhesség alatt. Nekem ötletem sincs, hogy mikor leszek a régi, lehet, hogy soha, de azért nem adom fel Kép Bár kicsit bosszant, hogy egyetlen régi ruhámba sem férek bele, most is Anya nadrágjait hordom ... Kép (még jó, hogy van mit KépKép)
Nekem azért valamennyit segít a sok séta. Meg talán a torna is Katinál, bár ott még nem voltam olyan sokszor, hogy le tudjam mérni. Kép

pusssz

rebi

Sziasztok,

Ismét bejelentkezem!

Nyuszimanó, drukkolok, nagyon!!!

Bgabi,
mi is most voltunk csipõszûrésen és hál'Isten minden rendben van! De a doki szerint a terpeszrugi egyáltalán nem zavarja õket, és mindig gondolj arra, hogy ez segít neki!!

Viszont az ortopéd doki azt mondta, hogy ne fektessem oldalt Atit! Tudja valaki, hogy miért ? És hogy mi a legjobb altatási póz?

Én azt gondoltam, hogy az amit a baba kialakít magának és Ati születése óta így alszik. Most hogy szoktassam a hanyatt fekvésre? Mert a doki ezt mondta!

Blinczi + Ati (5hetes)
blinczi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?