Menta,
a tejnemivás nem a szeleket szüntette meg, csak nem akartam túl hosszú lenni. Szóval az én manóim nem tudtak kakilni, mert annyira híg volt a székletük, mint a víz, és emiatt nem volt székelési ingerük. Volt, amelyik 2-3 naponta kakilt, azt is csak kúppal, de akkor rengeteget. És ez szûnt most meg. Bárcsak 5 évvel hamarabb is eszembe jutott volna... Azért néha fáj Ráhelbaba pocija, de csak ritkán. Próbáltátok már az édeskömény teát? Ja, és kép majd lesz, ha végre elõhivatjuk a fényképeket, és beszkenneltetjük.
Évek kérdése...
Merre laktok? Miért utál Helena fürdeni? Elképzelhetõ, hogy túl meleg vagy hideg a víz? Vagy nem érzi magát biztonságban? Az enyéim ettõl utáltak fürdeni, ha ezek nem voltak, minden OK volt. Az oltáshoz meg együttérzésem. Annyira szörnyû látni, ahogy szenvednek. Szegény kicsi manók.
Bubu,
a melltartó kosara legyen eggyel nagyobb, mint amire a 9. hónapban szükséged van. A vizesedésrõl, igen, nekem is sokkal jobban vizesedett az egyik oldalam (a jobb), a bal lábam majdnem teljesen OK volt, a jobboldali meg mint egy lufi. A férjem azt mondta (õ orvos), hogy teljesen normális, a baba nyomhat el idegeket, ereket. A szülésznõm azt mondta a baba születésekor, hogy 2 hét, mire elmúlik, de 2 nap múlva gyönyörû vékony volt a bokám, mint elõtte. Szóval ne aggódj!!!
Én beborogattam éjjelre, erre az arcom lett reggelre püffedt. Anyukámmal csak röhögtünk. Megegyeztünk, hogy ha már választani kell, inkább a bokám legyen dagadt.
Próbáld borogatni, és rakd nappal székre. (Vagyis polcold fel.)
Laura,
remélem, Romi jól viselte az oltást. Bocsi, most olvasom, hogy nem. Sajnálom. Adj neki egy gyógypuszit a nevemben.
Andi,
üdv köztünk! Madison nagyon édes!
Nyuszimanó,
annyira sajnálom, ami veletek történt. Fel a fejjel, hátha nincs semmi komoly! (Bárcsak tudnánk valahogy segíteni.)
Heni,
ismerem a problémát, bár hála Istennek, most nem aktuális. Ha elalszik szopizás közben, és sehogy nem tudod felkelteni, vetkõztesd le. Erre valószínûleg felébred. Attól nem kell tartanod, hogy ez így marad, mert ha egy kicsit kisebb lesz az alvásigénye - ez talán csak pár nap! - , akkor lesz elég ereje teljesen kiszopizni a tejecskét. Éjszaka mindig megszoptatom a Ráhelt, amikor éhes. Hallottál már a családi ágyról? Menj a
www.lll.hu -ra, és olvasd el. Mi egy ágyban alszunk éjjel a kicsivel, nem kell hozzá felkelni, és álmomban is tud szopizni. Egy kicsit kényelmetlen, de ilyenkor megkérem a párom, hogy vegye maga mellé, hogy egy kicsit kinyújtóztassam a tagjaimat. Szóval jó ez a családi ágy dolog. Próbáld ki, és ne érdekeljen ezzel kapcsolatban senkinek a véleménye (orvos, védõnõ...), csak a saját igényeitek, érzéseitek legyenek fontosak.
Dzsili,
a fiam annak idején vagy fél éves koráig simán visszabukott egy csomó kaját (anyatejet, fõzeléket, mindegy), szóval mindent, nem is keveset, sõt, most jut eszembe,még egyévesen is, de senki nem küldött minket sehova. Magától el is múlt az egész. Igencsak kételkedek abban, hogy a Napsugaradnak refluxa volna... 9 hetesen azért ez elég durva, ráadásul ez nem szokott csecsemõkorban jelentkezni. Én nem vagyok orvos, de komolyan kiakasztott ez. Megállapítottak olyasmit, hogy a gyomorszája nem jól záródik? Úgy értem UH-gal? OK, nem akarom felülbírálni az orvost,miután én nem értek hozzá, de egy tutibiztos: elvinném egy másikhoz is.
Hú, ez már nem is kisregény, hanem novella.
Pusz mindenkinek, szép idõt, jó sétálást:
Virág és Ráhel (3 hetes)