Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nálunk is ragyogó idő volt. Ma nagyon jól éreztem magam, egész nap takarítottam, aztán amikor elfáradtam, apa telefonált, hogy elengedik 3-kor, de a vonat csak fél öt-kor jön, bemegyek-e érte, vagy már inkább nem vezetnék, hát amilyen jó idő volt, meg jó kedvem is nagyon élveztem a vezetést, hálisten pici mocorgott eleget.

Képzeljétek tegnap este olyat csinált, amit még nem, eddig is éreztem ilyen kis kemény puklit a jobb oldalamon, amikor odanyomta kis lábát, de tegnap este, legalább 4-5 cm-re kinyomta alábát és amikor odaraktam a kezem, teljesen lehetett érezni, és ahogy húzogattam ak ezemet, mozgatta a lábát, fantasztikus volt.

Szegény apa nem tud tőlem aludni éjjal, mert horkolok, mert bedugul a nózim, kint az előszobában van ugyan kanapénk, de oda meg nem enged ki aludni, pedig nem valami kényelmes, ahhoz, hogy ő aludjon itt kint. Szóval azt mondta, hogy ha megint nem tud tőlem aludni, akkor éjjel kijön, de ez nekem olyan kellemetlen. Ő az aki dolgozik, neki kellene kialudnia magát, én ha nem is tudnék aludni, legfeljebb olvasnék, aztán napközben kialudnám magam, de azt mondta, hogy ilyen nagy pocakkal még kényelmetlenebb lehet, azért nem engedi, hogy kijöjjek, és ha esetleg "elfelejtenék" bemenni (ő ugyanis már lefeküdt, mert hát fáradt volt), akkor kijön és kipofoz. (persze csak viccelt), de tény, hogy nagyon mérges lenne. Hát nem édes.

Na, megyek lezuhanyzok, aztán még megpróbálok sokat tv-zni, meg olvasni, had aludjon legalább addig, amíg be nem megyek.

Szép álmokat mindenkinek.

Ja, Betti!
Veled nagyon egyetértek, már nagyon szeretném a kezemben tartani a picit. Nekem az a legnagyobb bajom, hogy a bal oldalon szúr a mellkasom (azt hiszem, ezt már írtam) most hogy lejebb csúszott a baba, több mint valószínű, hogy nem a szívem, valószínűleg a méh nyom valami ideget, és az nagyon tud fájni, nem tudok azon az oldalon aludni, ha ülök, akkor is bele-bele szúr, ez már jó lenne, ha megszűnne. Főleg, hogy 100%-osan nem is tudom, hogy mitől van.
Ja, és még annyi, hogy annyit emlegetted, a gesztenyepürét, hogy hazafelé vettem kettőt és este benyomtuk apával, még ő is megjegyezte, hogy ez jó ötlet volt.

Driennke

Kép
driennke

Juti:nem semmi név lett volna! :lol: :lol: :lol: Szegény :lol:

Kép

Kép
lecso

Driennke! Örülök neki, hogy jó ötletet adtam. Mi is eszünk ma este megint :oops: Én sajna egyik oldalon sem tudok nagyon sokáig feküdni. Most is filmeztem egy kicsit, félig a jobb oldalamon. Kincső annyira tud olyankor rugdosni, hogy mindig azt hiszem, hogy oldalt akar kijönni. A bal oldalamon meg egy idő után olyan szinten bekeményedik, hogy moccani is rosszul esik :wink: De nem panaszkodom, én vágytam rá már egy jópár éve. Csak nem közölte velem senki, hogy ilyen nehéz lesz az utolsó hónapban alukálni :lol: De akkor sem bánom, csak lenne már mellettem :wink:

Juti! Milyen eredetű az a név? Fokhagyma jujjj, szegényke. Én nem bírnám megenni, inkább a gyógytea :wink:

Giga! Biztos édes lehetett a kis tünci leányzó. Imáddtam Alízzal én is sétálni olyan édesek a kis pelusos fenekükkel :wink:

Szép álmokat mindenkinek!!!!!!

Puszi

Kép
bettó

Sziasztok!

Jó reggelt!Remélem ti jobban aludtatok mint én!BRRR,szörnyű éjszaka volt!Fájt a pocim olyan mensisen+a dereakm is vele együtt.Voltam fent van 3-szor.3-tól 5:15-ig ébren voltam,nem jött álom a szememre.De én már tegnap este éreztem,hogy itt valami készülődik,ez a fránya front! :evil:

Laura versszerűje eszembe jutatta,hogy nekem is van egy párpeszédem amit felrakhatnék! :)

Két kis magzat beszélget egy anya hasában...- Te hiszel a születés utáni életben?- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell.

Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?

- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.

- Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.

- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.

- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.

- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.

- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?

- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.

- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.

- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!

Kép

Kép
lecso

Szegény Lecso! Sajnálom, hogy ilyen rossz éjszakád volt, remélem ma már jobban vagy. Nekem az éjszaka most jó is volt, csak 3-szor mentem ki a wc-re, viszont ma nem mindig erősen, mint a jóslófájás, de szinte folyamatosan nyilalik ott alul. :roll: Ma végre elvileg eljutunk Gézu barátaihoz, ahol a sok szép ruci van. Remélem addig nem lesz semmi erősebb fájás.

Aranyos a kis párbeszéd. :wink:

Többiek hol vagytok????? :?:

Kép
bettó

Sziasztok!

Lecsó!

Én is ugyanígy alszom már 2 napja, meg régebben is volt így. Felébredek az éjszaka közepén, és aztán min. 2 órán keresztül semmi alvás. Tegnap gondoltam elmosogatok, vagy csinálok valamit, mert úgy se tudok aludni, de amint felálltam, rögtön vissza is zuhantam, mert éreztem, hogy nagyon, de nagyon álmos vagyok. Persze elaludni akkor sem tudtam!

Bettó!

Ezen én is gondolkodtam, hogy soha senki nem panaszkodott, hogy milyen rossz tud lenni a terhesség az utolsó hónapban, de ha belegondolok, ez természetes, Te mondanád azt valakinek, hogy hú, hát jó a terhesség, de az utolsó hónapban minden mozdulat fáj, meg nem tudsz majd aludni, stb. Szerintem azért nem mondja senki, mert akkor úgy tűnne, mintha panaszkodna, vagy mintha azt tanácsolná, hogy ne legyél terhes, mert az nem jó!

Bár nekem a barátnőm elmondta, szinte minden nap beszéltünk, mesélt durva dolgokat. Ő legalább 3x akart beülni a kocsiba, hogy indulnak szülni, mert olyan durva fájásai voltak, de aztán elmúlt. És a 39. hétre lett meg a baba. De neki is durva jósló fájásai vvoltak.

Lecsó!

Ezt a párbeszédet már olvastam valahol, nem lehet, hogy már betetted egyszer? Mostanában sokszor eszembe jutott, jó volt most újra olvsani.

jutiboszi

sziasztok!

Hát Bettó szó-szó,hogy jó volt a napom!Még mindig aggaszt,hogy 2 héttel le van maradva,így elmentem UH-ra.Eredmény 2,5 hét lemaradás.1880gr :cry:

Teljesen kiborultam!Elmentem a nőgyógyász,tanácsért,magyarázza el mégis mennyire rossz a helyzet.
A dokibácsi szerint nincs ok aggodalommal higgyem el minden rendben.Az UH csak UH.Egyedül nem lehet abból következtetést levonni se a terhességre se a babáról.Megíapizta kézzel és azt mondta szerinte jócskán túl van a 2kg-on.Kitölti a méhem teljesen.Alulról fel a gyomromig ér,és egyáltalán nem kicsi.
Egyénként meg nem lesz óriásbaba tényleg,de ekkora anyukának nem is kell 4kg -os(152 cm vagyok)+látszik jól diétázom meg hogy már az elején el lett kezdve nem pedig mint Levinél a 24.héten.

Ha valami baj lenne akkor a magaztvíz csökkenne,elfogyna+elmeszedesne a méhlepény :arrow: a baba nem növekedne.
De nincs baj!
A méhszáj zátva!

Kép

Kép
lecso

Juti:lehet már felraktam egyszer a párbeszédet ,nem tudom.Én a hoxán találtam.

Kép

Kép
lecso

Lecsó!

Ne aggódj, ha ilyen rendes volt a doki, így megnyugtatott, biztos minden rendben van. Holnap én is megyek UH-ra, aggódok én is, de talán holnap megnyugtatnak,hogy minden ok.

Nekem most sokat nőtt a pocim, szoktam mérni, kíváncsi vagyok, mekkora Milán.

jutiboszi

Ma tényleg nem volt nagy forgalom errefelé! :wink:
Kiütött mindenkit a hidegfront?
Este már remélem én is aludni fogok,mosott kaki lettem már délutánra.
Jaj csajok mostmár mégjobban várom a terhesség végét mint eddig!A kezemben akarom tartani az egészséges kisfiamat! :x :D

Manka:mi van veled?
Giga:gyógyultok már?
Többiek hogy vagytok!Panaszkodni vagy áradozni tessék az állapototokról! :lol: :lol: :lol: VÁROM!!!

Jó éjt,szép álmokat!Remélem holnap azért lesztek már! :wink:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!
Most jöttem haza anyuéktól útközbe beszaladtam a pluszba mert most akcios a pelenka kisfiamnak kifogyoba van ugy felhúztam magamat egy csajon megkérdezte mennyi ídős a babám meg hogy látszik rajta hogy koraszűlőtt volt nem is ez a gond hanem ki akart oktatni mekorra pelenkát vegyek a gyereknek mert az ő fíának szokot ekkorát venni és ő nagyobb testű.Csak tudom már mithasználunk és hogy hány kiló.Inkább avval foglalkozna hogy a fia még 9-hónaposan nem tud egyedűl űlni.Lehet hogy kora szűlőtt volt de simán űti a vele egy korú babákat ezt még az orvos is megmondta.Sokan ugy néznek a koraszűlőttekre mintha ők mások lennének ezen húzom csak felmagam.
Remélem ti jól vagytok nekem most eléggé elcsitult a pici lehet vihar előtti csőnd van?Holnap jelent kezem az orvos útán kiváncsi vagyok már nagyon mitfog mondani.Ja aludni én sem tudok assem tudom mejik oldalamra forduljak.

Kép
[url=http//babafalva.hu]Kép[/url]
szasza84

Szasza!
Hát hihetetlen ez a világ. Én biztos legszivesebben felképeltem volna azt az anyukát. Remélem tojtál a fejére! Az ilyen még azt se érdemli meg, hogy végighallgassák!!!

Lecsó!

Egyetértek! Én is a kezemben szeretném már tartani a bébinket. Csabi ma is mondta, hogy nemsokára szülünk. Már nagyon izgul.

Na, jó éjt csajok!!!

jutiboszi

Halihó!

Juti igazad van, tesóm is csak annyi rosszra emlékszik, hogy amikor Lizi nyomta az utolsó napokban a gátját, akkor csak derékszögben tudott közlekedni. Persze szerintem mi sem igazán fogunk rá emlékezni, hiszen kit érdekel ez a pár hét amikor szülők leszünk :wink:

Lecso! Ne aggódj, biztos jelezne a csöppség, hogyha nem lenne egészséges. Rendeben lesz minden!!!!!

Szasza! Nem semmi, az tuti, hogy én sem hagytam volna szó nélkül. Ne magyarázzon nekem senki idegen. :twisted:

Holnap tanácsadás, kiváncsi vagyok a kersztekre a vizeletben. :?

Szép álmokat!

Kép
bettó

Sziasztpk!

jó reggelt!

Bettó:sajnos aggodalmam megmaradt csak nem akkora mértékben mint tegnap.Fúú!Nagyon megijedtem tegnap.Féltem Tomit,de a dokibácsi szavai egy kicsit helyrerázták a lelkivilágom.Levi 35 hetesen 2580gr volt,nem pedig 1880gr.Na és 20 nap alatt az UH szerint csak 30 dkg-ot hízott.Mellette úgy beletudnak trafálni az érzékeny pontomba egyes emberek: "jaj de kicsi a pocid,nekem nagyobb volt"
Nekem is nagyobb volt Levivel szerintem!
Szóval:veszett hosszú még ez a 37 nap!

Este olyan jót aludtam!Előző este szerintem az országot elérő front miatt volt gond!Remélem ti is jól aludtatok,pihenjetek sokat,mert utána már nem biztos,hogy megtahatitek ha meg van a baba! :lol: Persze az is lehet hogy egy angyalkátok lesz.De én inkább felkészülök lelkiekben egy olyan babára mint Levi,aki éjjel-nappal 2 óránként evett 2 hónapos koráig.Pihenni így szinte lehetettlenség :wink:

Kép

Kép
lecso

Ébresztő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
lecso

Edina!

Szerintem mindenkit elnyomott a a hidegfront. :)
Legalábbis én nagyon nynomottnak érzerm magam.

Miért kell diétáznod?
Biztosan nem lesz semmi gond a pici babáddal, fejlődik ahogyan kell.

Szasza!
Nekem sem volt tegnap nagyon aktív Zalán!Én is vihar előtti csendet éreztem :)

Ma volt nálam a védőnő, azt mondta a hidegfront inkább hat a babák születésére , mint a meleg.

Juti, Bettó!
Én nem érzem, hogy a terhesség utolsó hónapja rossz lenne...
Persze fáj, meg vannak nyillaló érzések , de azt hiszem ezek felejthetők , ha arra gondolok , hogy minden egyes nappal , amit még bent tölt a hasamban a a fejlődését szolgálja....
Majd ha eljön az ideje, úgyis kibújik...már én is nagy várakozással vagyok felé, de igazából félek is......

Zsuzsi
zsuzsi80

Zsuzsi:terhelésre magas a vércukrom,így 175 gr szénhidrát diétára vagyok fogva.Muszáj,mert árthat babának.Koraszülött lehet,elmeszesedhet a méhlapény,születés után hypózhat(leeshet a vércukra,bekómázhat),sőt nagyobb az esélye hogy cukorbeteg lesz ha nem diétázom.Persze a rizikófaktora már így is meg van sajnos :cry: .Meg nekem is megmaradhat a cukorbetegség.
Összességében talán ennyi.

Hidegfrontot mond mára is,de nálunk hét ágra süt a nap.Csak nyitott ablakkal lehet megmaradni a szobában.Új fajta műanyag nyillászáróink vannak,amely üvegházhatásként működik.Fűtés nélkül,nyitott ablak mellett is 24 fok van!Ki akar gyulladni a fenekem,már rövidnadrában vagyok :lol:

Hol vagytok csajok?Lustálkodtok? :D

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!
Voltam orvosnál alig birták megnézni a méreteket mert annyira lent van a baba feje igy csak sacolták 2069g-ra de az orvos szerint meg lehet 2200g is.ctg nem csinált majd jővő héten.Azt furcsálta hogy telt a belei ez egy kicsit agaszt lehet nem szűlhetek simán.Ja a teát meg kérdeztem nem kell meg várni a 36-hetet de jelentősége nincs mert ez alkattól fűgg ki mennyire szűl könnyen.Tehát ha jó íze van ígyam ha nem akkor ne ezt válaszolta.Ja ha erős gőrcs vagy bármi van rőktőn kórház mert akkor meg csinálják a császárt.

Kép
szasza84

Szasza:miért is akarnak nálad császárt csinálni?Valahol lemaradtam! :roll:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok,
én éreztem a hidegfrontot tegnap, keményedtem, meg nem volt vészes, meg hébe-hóba jött. pihenek, bár egyre kevésbé bírom a fekvést. már csak 1,5 hétig kell... lassan telnek a napok...

edina, én is nyugtatnálak. én időre születtem 2,5 kilóval, semmi bajom nem volt, egyszerűen ennyi voltam. biztos azért is nyugtalanít, mert levi nagy volt, de innen is látszik, hogy mennyire különbözők tudnak lenni a tesók is.

vivienékkel mi van????????????????

adriékról is úgy várom a képeket

puszi, mertfekve írok

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Manka:örülök hogy jól vagy!kitartást!
Én csak azért aggódom,mert 2 hetente kell menni kontrollra,valószínűleg azért mert akár baj is lehet.Igazából nem hiszem hogy tudják miért 32+1 hetes terhességnek megfelelő a 34+4.Lehet tényleg csak azért mert nem lesz nagy baba.De nekem ez ijesztő!!!! :shock:

Ti nektek is meg szokta mondani az UH-s doki,hogy mekkorának megfelelő a méretei alapján?

Kép

Kép
lecso

Szasza:nem te írtad,hogy a vonalzód az UH alapján számol,de egyébként nem ekkorra vagy kiírva?

Az a valaki akiről beszélek :oops: :neked mit mondott a doki,miért van az eltérés a számolt és az UH-s eredmény között?

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Lecso! Nálam semki nem mondd semit :twisted: :cry: Most voltam a körzetinél tanácsadáson. Még csak uh-ra sem küld, majd 38. hétre ad beutalót. Nem akartam már neki mondani, hogy akár addig meg is szülök :roll: Nézegette, hogy hogy fekszik és kérdeztem, hogy tud-e legalább saccolni a méretre. Válasz: Nem túl nagy baba. Kérdem én, kinek mi a nem túl nagy???
Amúgy igaza van Mankának is minden terhesség más és más, még tesók között is. :wink: Én érzem, hogy minden rendben lesz :wink:
Amúgy ma mondta tesóm, hogy neki is nagyobb volt a pocakja ilyen idősen, szóval nekem is kisebb lesz Kincső, mint Lizi volt.

Manka! Örülök, hogy jól vagy! Én sem bírnám a fekvést, nekem elég volt akkor mikor beteg voltam. Nálam most jött rám a takarítási mánia. Minden szöszt észreveszek, még a legsötétebb sarokban is. Úgyhogy péntekre már meg van a programom.

Mi a hidegfrontot úgy éreztük meg, hogy Kincső kicsit lustibb volt, ezért is kellett lépcsőznöm hétfőn, de mióta beköszöntött a hideg, ugyanolyan aktív, mint szokott lenni. Ja és most a hidegfrontban ma a Corában nagyon erős mensis fájdalamam volt, meg most is érzem folyamatosan, és este a derekam fájt, úgy, mint mikor megjön. A keményedés és a lenti nyilalást meg lassan fel sem veszem, tegnap óta ez is szinte természetes.

Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi van Vivienékkel és Adriékkal. :roll:

Szasza most én is lemaradtam a császárnál. Miért is kell?

Zsuzsi! Teljesen igazad van :wink: Ezért sem foglalkozok annyira a "fájásokkal". Hiszen hamarosan anya leszek. :wink:
Csak lennék már. Nekem nagyon lassan telnek most a napok. Én egy kicsit szoktam megilyedni, mikor jósló van, hogy ennél még durvább is lesz, de azt nem mondanám, hogy félek. Többek között ezért sem akartam menni felkészítőre, mert nincs előttem a szülőszoba látványA és nem tudom magam ott elkébszelni. Így nem is félek. Meg valahogy úgy érzem, hogy jó kezekben leszek és ez nagyon megnyugtat. (ezt már lehet mondtam, bocsi)

Kép
bettó

Ma nekem is volt egy kis kavar sz időpont miatt. Ugyanis, hogyha az uh alapján nézzük, akkor febr. 15. és így viszont már betöltöttem a 37-et. Amúgy meg majd csak pénteken. Mondjuk ez a 3 nap nem sok szerintem, úgyis teszek róla, hogy ne hordjam túl :lol:

Kép
bettó

Sziasztok!

Megjöttem.
Hát tegnap engem is lekapott a nyavaja, mára meg nagyon elért. Teljesen be van dugulva az orrom, meg a torkom is fájdogál.

Ma voltam az első NST-n. Szuper volt, végig jó volt a szívhang, meg minden. Doki megvizsgált és azt mondta, hogy hááát, talán C3100, tehát elkezdtem nyílni, de nem szállt még le.
Voltunk UH-on is. Az már biztos, hogy kislány. Hát én reggel azon izgultam, hogy csak 2500 g-ot érje el, hát képzeljétek 2900 g úgyhogy elég nagy. A fejecskéje is már 9,68 cm, ha még sokáig bennt marad nehéz lesz megszülni, de ez van.
Majd mondom apának, hogy ha meggyógyultam tegyünk róla, hogy beinduljon a szülés :oops: :) .

Szóval velem minden rendben.
Most megyek tv-zni.

Driennke

Kép
driennke

edina, lehet, hogy én voltam, mert maratoni 42 napos ciklusaim voltak Szonja születése után. nem is állt be rendesen a menstruációm, ennek ellenére hamar összejött a bébi. :) felírtam az akció időpontjait, pont ezért, és ebből, hogy mikor mutatta ki a teszt a terhességet, na meg az uh alapján márc. 5 az időpont, mensi szerint 2 héttel korábbi lenne. és vsz. jún. 4-én fogant kisprücsi, és az pont 40 hét.
egyébként nem lehet, hogy neked is később fogant a baba, csak az első ultrahangok tévedtek, és akkor még nagyobb szórás belefér?
a kórházi uh-án nekem mindig kérdezik, hogy mennyi vagyok most, megmérik, és mondják, hogy ennek felel meg a mérete. kilót nem tudok, mert nem szokták mondani, de nem is akarom igazán tudni, mert szonjánál se jött be... jövő héten megyek, kiváncsi vagyok!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok!

Voltam dokinál, nst, UH.
Súlyt is és málnalevél teát is elfelejtettem kérdezni, mert azt mondta a doki, hogy minden rendben van, gyorsan felpattantam, aztán már kint is voltam, olyan jó volt hallani, hogy minden a legnagyobb rendben.

Meg sokan vártak, nem akartam feltartani senkit. Meg hát elfelejtettem. :oops:

Holnap jön a védőnéni, tőle majd megkérdezem ezeket a dolgokat. Van már itthon málnalevél teám, talán megkóstolom holnap.

Sikerült kinagyíttatnom a kisszobába egy képet, 100x70 cm-es lesz, Micimackó, Malacka, Tigris, Zsebibaba van rajta. Azt fogom felfesteni a falra. Szerintem hétvégén el is kezdem.
De lehet, hogy nem bírok magammal, és ha nem tudok aludni, akkor még ma éjjel elkezdem, legalább a felrajzolást.
Biztos nem lesz egyszerű!!!

Na, most megyek is, jó éjt!!!

Holnap beszámolok, mi volt védőnénivel!

Pusza

jutiboszi

Sziasztok!
Lecso:Azért van eltérés mert az orvos menszi alapján ír kimindenkit.Az ultra hang meg méretek alapján dobja ki a dátumot.pl meg egy majom vagyok

Kép
szasza84

Na most a párom hűlyéskedik azér lett ez igy elkűldve jó viccnek tartja itt nevet a hátérbe.

Kép
szasza84

Na folytatom az uh most március 4-re tett.de az orvos azt mondta ha február 25-ig nemtőrténik semi programozot császárt csinálnak.Azért kicsi az esélye a sima szűlésnek mert kevés orvos van aki válalja császár után a sima szűlést kockázatos nemszabad sokáig vajudni a seb véget az elsővel 15 óra után műtőtek meg mert állitolag hátra lett volna még 12-ő.Most már nyugotabb vagyok mert már 2kg.felett van és ha megindulna haza jőhetne velem a kórházból nem kellene ben maradni.A kisfíamat egy hónaposan hozhattam haza lelkileg nagyon megviselt ezt nem kívánám senkinek milyen érzés.

Kép
szasza84

Nektek nem szokot lenni hőhullámotok?Nekem tegnap óta van ídő kőzőnként rám jőnn ilyenkor kicsit görcsölök is.El felejtetem az orvosnak mondani.Jővő héten kell mennem hozzá.Én a málnalevél teát pontosan ezért nem merem inni mert attol is melegem van pedig az orvos azt mondta a teának semi mellék hatása nincs.

Kép
szasza84

Sziasztok!

Szasza:ha a mensimet nézem akkor febr.17-re lennék kiírva.A baba mérete szerint febr.29.De ha a mostani méretét néznénk márc. közepe lenne.De a doki elmagyarázta, attól hogy eltér a mérete a számítitt időhöz még nem lett fiatalabb.A 12.heti UH-t vegyük alapul,csak nem nő olyan mértékben.Azaz kisebb lesz a baba.

Én sajnos nem igazán tudom mikor fogant,csak tipp van rá.Az biztos hogy jún.27-én már egy szép csíkos teszt lett.
Ilyen volt a hőm.Na?
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/8 ... 32800_.png
A ciklus szerint jún.10-én volt az ovuláció,a ferty szerint meg jún.2-án.
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php

Szóval ki tudja :)

Kép

Kép
lecso

Úgy látom hiába raktam fel a limket nem lehet megnézni.
Akkor képen:

Kép

Kép

Kép

Kép
lecso

Lecso:neked nem mondta miért lehet kisebb a pici?Tőlem az ultra hangos csaj kérdezte neme dohányzom mondtam nem.Az orvos azt mondta rá a testalkatom véget nem vár el tőlem 4kg os gyereket mert álltalába 43kg vagyok ehez 156cm. a párom sem egy nagy testű ja a párom 2700gr.mal én meg2900gr mal szűlettem és állitolag a szűlői értékeket kőzeliti meg a kicsi súlya.Csak azok szűletnek kimondottan nagy súlyal aki a terhesség alatt tele nyomja magát mindenféle vitaminokkal ezt már a védőnőm mondta.Az orvosom azt mondta még azéer vannak ezek a súly lemaradások mert nem mindenkinek egyformán jutatja el a vér a picihez a tápanyagot addig még nem marad nagyonel a fejlődése és nem indul sorvadásnak addig nincs gond.

Kép
szasza84

Nektek a placentátok mennyire érett?Nekem a pici feje már annyira lent van alig birták a méreteit le mérni.Jó éreztem én alul nagyon nyilalgat sokszor olyan minta kiakarna potyani.Tegnap lehet érezte a frontot egésznap rugdosot meg keményedtem.

Kép
szasza84

szasza:nekem is olyan érzésem van néha mintha ki akarná dugni a fejét :lol: ,lent van nagyon.Állítólag azért volt a vesemedencegyulladásom is.(nyomja a húgyhólyagot,ezálltal nem tud rendesen kiürülni,így pang a vizelet és bacik szaporodásnak indulnak.Ha nem kezelik időben akkor feljut a húgycsövön keresztül a vesékhez ,ahol vesemedencegyulladás lesz :( Mielőtt lett volna a vesemedencegyulladásom,már 2 -3 hónappal előtte látszódott a laboreredményen a baci.A nőgyógyász nem fogalakozott vele,a védőnő azt mondta lehet az arcüreggyulladásom miatt van a pisiben.Hát nem trafált rá.)Kb 6 hónaposan már ennyira lent volt a feje.Nekem a vesemedencegyulladásra vagy a szénhidrát diétára fogják rá.Igazából nem tudják miért!Csak tippelnek,de folyamatos ellenőrzés alatt tartanak,nehogy esetleg megálljon a növekedésben és elkezdjen sorvadni.
A méhlepényem nekem II stádiumban van,de ilyenkor már nem baj.

Kép

Kép
lecso

Nekem meg tudta mérni a babát az UH-s doki.A feje 35. hétnek megfelelő,a pocakkörfogata kisebb,de azt mondta a doki,ez akkor szokott előfordulni ha nem kap megfelelően táplálékot.(Diéta szerintem,de nem ehetek többet ,mert akkor meg magas a vc,ami szintén nem jó)Na meg a combcsontja is 1 cm-rel kisebb.De lehet rövig baba lesz.
Én egyébként szasza szedek vitamint.Maternát+vasat+folsavat+magnéziumot is még a 36.hétig

Kép

Kép
lecso

El vagytok ma is tünve! :evil: :)
Mi jót csináltok?

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Most ment el a védőnéni, beszélgettünk kicsit. Sok újat nem tudott mondani, de azért jót beszélgettünk. Szülésről, köldökcsonkról, meg hogy mikor kell a kórházba menni, stb. Most amióta elment, kicsit fáj alul, mensisen, remélem elmúlik.

A málnalevél teában úgy egyeztünk meg, hogy februártól kezdem, elvileg elég úgy is.

Készül a mesefal, már körvonal megvan, délután kezdem festeni. Na, most asszem kicsit pihenek.

Puszka, később lehet, hogy jövök még!!!

jutiboszi

Sziasztok!

Juti! Édes a kis boszi :lol: Várjuk a képet!!!!

Olyan fura, hogy nektek megnézik, hogy mennyire vagytok nyitottak meg ilyenek. Én mondtam a dokimnak a tapasztalatokat és teljesen normálisnak találta, semmi eltérés, így nem is kukucskált be. Bár megmondom őszintén, nem is bánom :oops: Az enyhe fájásokon és a mensis érzésen kívül nincs is bajom. Szerintem a Kincső buksija is lent lehet, mert hogyha mozog, akkor szokott legtöbbször ott alul nyilalni. Bár nincs megereszkedve a pocakom. Nővérkém rám/ránk parancsolt, hogy legalább még 2 hetet bírjunk ki. Kiváncsi leszek. Tegnap a fél várost bejártuk, olyan nagyott sétáltunk. Csak a hazafele út volt már hosszú, de olyan jól esett végre sétálni a napsütésben. Mikor hazaértünk, ledőltem és alig bírtam felállni a combcsontom is annyira fájt.

Szasza! Az én párom is 2700 grammal született, én 3050-el. Az átlagsúlyom nekem is annyi, mint neked és én sem vagyok magasabb, ezért én sem csodálkoztam, amikor azt mondta a doki, hogy nem túl nagy baba. No meg hogy is fejlődne ki bennünk egy 4 kilós :roll: Bár nem is ezzel lenne gond, hanem a szüléssel. Amúgy én is szedem a vitamint, gravidát, meg a ferroforgammát+ c vitamint. Ennek ellenére sem nagy Kincső. Sajna pontos méretet nem tudok :cry:
Hőhullám inkább este van nálam, vagy amikor keményedik a pocakom.

Kép
bettó

Nekem se néznek méhszájat, mindig kérdzeik, hogy van-e panasz, aztán ennyi. Nekem már hetente kell menni nst-re, olynakor vérnyomás, vizelet is, és ha valami van, akkor plussz vizsgálat, de ha minden rendben, akkor csak a kötelezők.

És a súlyt se mondták meg, meg azt sem, hogy mekkora a baba, de lehet, ha megkérdezem elmondják, csak hát ugye elfelejtettem.

jutiboszi

Nekem két helyre kell mennem. A kórházba nst-re, meg vérnyomás. Itt találkozok a saját dokival, hogyha van valami kérdésem, ilyenkor kérdezek.
A másik minden héten szerdán, körzeti doki+ tanácsadás. Itt vizeletet vizsgálnak, súlyt, vérnyomást és pincur szívhangját, kb. fél percig.
Ami a szívfájdalmam, hogy majd csak jövőhét után lesz uh. :twisted: De azt hiszem, hogy ezt már írtam.

Kép
bettó

Jujj holnap 37. hét :D

Kép
bettó

szasza:neked szokott fájni a császármetszés hege?Most egy pár napja olyan mintha néha belenyilalna ha megfeszíti magát a baba.

Ja és nem tudok egyenesen ülni csak ha terpesztek de rendesen,mert annyira lent van a pocim.Nektek?

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!
Lecso!
Köszönjük szépen már javulgatunk. Lili már meggyógyult, én meg még taknyos vagyok, és a hangom sem az igazi, de nem vészes egyáltalán. Attila meg ma már ment dolgozni.
Szombaton megyünk mi is az első NST-re. Nagyon kíváncsi vagyok már a szülésznőre. Most fogok vele először találkozni. Tegnap csak úgy felhívott, hogy mi a helyzet, hogy vagyunk. Nagyon kedves!!! :D

Bettó!
Feltennéd a táblázatot megint, mert kíváncsi vagyok, hogy ki milyen sorrendbe van kiírva, mert mostanság már bárkivel bármi megtörténhet.
Tegnap nekem nagyon fájt már a szeméremcsontom, meg a derekam. Szerintem Bulcsú lejjebb helyezkedett. Este alig bírtam aludni, mert minden fordulásnál felébredtem a fájdalomra a csípőmben. :?
És napközben már kb fél óránként pisilni járok... :?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nekem is csak ctg, vérnyomásmérés van hetenként ill a héten lesz ultrahang.
Méhszáj niytottságát nekem sem nézi, sőt a placenta érettségi fokát sem nézte meg eddig.
megkérdezi mi a panaszom , és ebből azt szűri le, hogy ilyenkor ez már normális....

Lecso!
Nálam általában eddig nagyobb adatokat mértek a babának, mint ahányadik hétben voltam .De azt mondta az orvos, hogy az uh 2 hetes szórással adja meg az adatokat ...
Szóval akkor elvileg minden rendben kell , hogy legyen .
A hasam nem ment lejjebb (szerintem ), de a szúró fájdalmat már érzem egy ideje.

Szasza!
Hőhullámom nekem is van. Állandóan melegem van , pedig régen a fázósabbak közé tartoztam.

Zsuzsi
zsuzsi80

Giga! Örülök, hogy jobban vagytok! :wink:

Kép
bettó

Kép

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?