Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, hogy beleszólok, hiszen MÉG nem tartozom ide, de mivel már kétszer szültem van némi tapasztalatom.

Zsuzsi!
A gátsebbel kapcsolatban, én nem várnék tovább, hanem keresnék egy másik orvost. Tudom nincs két egyforma szülés, és nincs két egyforma ember, vagy én tartozom a szerencsések közé, de nem létezik, hogy még 16 hét múlva is érzed a gátsebet. Vagyis létezik, de nem természetes. Engem a nagyobbik lányomnál kétszer varrtak, mert szétnyílt a varrat, úgyhogy szülés után két héttel újra összeférceltek, de az biztos, hogy 16 hét múlva már nem fájt. Csak azért vagyok biztos benne, mert azt megjegyeztem, hogy 8 hét múlva tudtam újra házaséletet élni, és akkor már semmi nem fájt.

Kata (és a pocaklakó Dóri)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat! Lehet, hogy Ármin is olyan lesz, mint Balu? Bemuttatta, hogy képes a fordulásra, de nem strapálja magát feleslegesen! Mert ma csak heverészett urasan, még a maga mellé ejtett csörgõjéért sem volt hajlandó odanyúlni, csak nyifegett, hogy adjam oda! Hason lenni egyébként õ is utál (bár mostanában kénytelen elviselni, mert izomtónus aszimmetria miatt gyakori hason fekvésre ítélték), és nagyszerû módszert "eszelt ki", hogy mihamarabb megfordítsam: literszám folyatja a nyálát, húsz perc elég ahhoz, hogy 30 cm átmérõjû nyálpocsolyát produkáljon, így aztán ha nem akarom húsz percenként átöltöztetni, engednem kell a szigorból. Persze, bõgni is nagyon tud, ha esetleg nem venném észre magam! :-)))

Virág!
Nagyon együttérzek veled a férjhiány miatt! Nálunk ápr. 2-tõl 7-ig lesz egy ötnapos távollét konferencia miatt, de már most azt várom, hogy hazaérjen! Jó, hogy anyukád olyan közel lakik, legalább segíteni tud, még ha pótolni a férjedet nem is. Én is elkezdtem már szervezni, hogy jöjjenek hozzám a látogatók és anyukám is megígérte, hogy egyszer itt alszik.

Szila!
A háromhónapos Hangának sok puszi! :-)))) Nagyon korán forog!!!
Az étrend még nagyon kezdeti stádiumban van, de azért alakul, minden receptet szívesen fogadok! Már elõvettem a kilométeres tiltólistákat, az ajánlott ételek nyúlfarknyi sorát, a kalóriatáblázatokat és a reformszakácskönyveket - remélem, még szoptatni fogok, mire elkészül! :-)

Laura!
A fürdéssel épp úgy vagyunk, mint ti: az üvöltés ugyan megszûnt az együttfürdéssel, de azért azt a kitörõ lelkesedést, ami többeknek osztályrészül jutott, azt nem tapasztaltuk sajnos. Abban reménykedem, a nyár majd meghozza Ármin fürdõkedvét is.

Tikk!
Ne aggódj, hogy Hanna nem forog még, Ármin is most csinálta elõször és dobálni még egyáltalán nem láttam, legfeljebb véletlenül esik ki a kezébõl vmi! Jelentkeztetek végül is UH-ra? Mi holnap megyünk hasi és koponya UH-ra.

Rebi!
Nektek miért kell szívultrahangra (vissza)mennetek?

Gátseb: nekem, úgy látom, nagy szerencsém és nagyon ügyes dokim volt, mert már az Ármin születését követõ elsõ éjjel is tudtam ülve szoptatni, kb. 2 hétig fájt mindössze, most
meg olyan, mint új korában!

Jóéjt mindenkinek!

Márti és Ármin
márti

Sziasztok!

Kata007 és Márti:

az a helyzet, hogy kivülrõl minden ok-nak tûnik, férjemnek hiába mutatom, hogy hol fáj, õ sem lát semmiféle gyulladást. ezért nem vagyok biztos, hogy a gátsebem fáj. Bár a házasélet fájdalmas :-( különbözõ koordináták megadásával sikerül...:-))
A doki azt mondta, könnyedén lehet frontérzékeny a seb környéke. Az a baj, hogy csak estére fájdul meg és csak akkor, ha sokat álltam... Szóval nem értem. Ja és ami még érdekes a 6 hetes kontrollon minden rednben volt, csak másfél hónapja van újra panaszom :-(
Arra is gondoltam, hogy én egyszerûen túl érzékeny vagyok. Nem tudom, hogy tényleg bajom van vagy csak én vagyok nyafka. Meg mit mutassak a dokinak, ha kivülrõl nem látszik semmi, így tiszta hülyének fog nézni...
szóval ez van.
köszönöm a válaszokat
üdv:
zsuzsi
zsu26

Sziasztok!!!

Márti:
Azért nálunk sem mindig csupa móka meg kacagás az együtt fürdés sem. Az is nagyon hangulat függõ Csengénél. De ma pl. kipróbáltuk újra a kiskádas fürdetést, és bár volt üvöltés, de érzékelhetõen kisebb, mint régebben, és a törülközéskor már meg is nyugodott teljesen. Szívultrahangon meg azért voltunk, mert a páromat lukas szívvel mûtötték, amit rendszeres sportorvosi vizsgálatok mellett is csak 23 éves korában vettek észre, ráadásul a bátyámnak is volt veleszületett szívrendellenessége, és bár terhesség alatt a genetikai tanácsadóban (is) azt mondták, hogy minimális az esélye annak, hogy valaha is örökli valamelyik porontyunk, de jobb utánajárni a dolgoknak. Csengének egyelõre nem záródott teljesen a két pitvar között a fal, van még egy 2mm-es kis rés. Állítólag ez teljesen normális ilyen korban, de biztos ami biztos, megnézik 1 éves kora körül is. A doki néni (aki nagyon nagyon aranyos volt) nyomatékosan fehívta a figyelmünket, hogy még véletlenül se tekintsük betegnek Manovicsot Kép

Azt azért valamennyire örömmel olvasom, hogy nem csak Csenge olyan lusta, hogy nem forog. De a lustasága csak az ilyen produkciókra érvényes - úgy, hogy hátról hasra már pl. 3 hetes korában átfordult, és 2 hónapos koráig rendszeresen. Aztán az egy hónapig tartó terpeszpelusozás során megszokta, hogy a hátán fekszik. Igaz, hogy háton fekve körbe vándorol a kiságyban. Hasról hátra már fordul, de inkább csak mérgében, utál hason feküdni ... Kép Amivel viszont mostanában nagyon le tud fárasztani, az a szerintem ok nélküli üvöltözése. Kép Na meg hogy nap közben nem hajlandó fél percre sem egyedül maradni, ergo semmit nem tudok mellette csinálni, mert ahogy eltávolodom, kitör a hiszti. Beszélhetek hozzá, hogy itt vagyok, nem mentem el, az õt nem érdekli, hanem mérgesen sír. Aztán ahogy újra vele foglalkozom, riheg-röhög Kép Süketnek sem süket, mert a halk zajokra is figyel ... Szóval "néha" nem könnyû Manoviccsal. Tegnap pl. este fél 10-kor vitte el anyósom sétálni, hogy szusszanjak egy kicsit. De azért nem cserélném el fél percre sem egy jókislánnyal Kép Hétfõn az oltás után olyan volt, és annyira furcsa volt ... Kép
A legújabb produkció, hogy felhuzatja magát ülésbe, és elmélyülten markolássza a tappancsait Kép ... és persze ha visszafektetem, hogy túl kicsi õ még az üldögéléshez, akkor mélységesen felháborodik, és addig üvölt, amíg újra fel nem ülhet. Persze támasztani kell, mert dülöngél ... Kép Ilyenkor mit lehet csinálni? Nem akarom, hogy valami baja legyen a gerincének.

jó hosszúra sikeredett... Kép

pussz
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Zsuzsi szia!

A gáttornát csinálod? Lehet, hogy ha sikerül újra megerõsíteni, akkor nem fáradna el nap végére, és akkor a fájdalom is elmarad.

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Szaisztok!
Zsuzsi,
nem vagy egyedül! Nekem is úgy tûnt, hogy elmúlik, aztán egyszercsak megint rendszeresen el kezdett fájni. És bizony én sem most szültem (Gabó lassan 4 hónapos). És én csinálom a gáttornát, de eddig sajnos szinte semmit nem tapasztaltam.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Márti! Végülis nem mentünkmég el, mert a doktornéni azt mondta egészséges mint a makk, mindene vizsgálata negatív, de ha engem megnyugtata elmehetek, de nem látja értelmét. És igazából azóta az oltás utáni mizériát leszámítva jól van.
A gátseb fájdalom nekem is elmúlt 3 hét után szinte teljesen, pedig egy kicsit nagyobbra sikerült a leányzó miatt, aki a füle mellett hozta a kis öklét.KépKép
Hanna tegnap óta fogdossa a talpát és már segít pelenkázni is.Kép
Mindenkinek szép napot!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Hát, túl vagyunk a 3 hónapos oltáson. Elég jól viselte Hanga, csak egy picit sírt. Még ott a rendelõben beadtam neki egy kúpot.
Csináltak egy 3 hónapos státuszvizsgálatot is. Ennek eredményeképpen elküldtek minket egy teljes körû UH-ra, vér- és vizeletvételre, meg ideggyógyászhoz is. (Ettõl teljesen ki vagyok.) Amikor ülésbe akarta emelni a doki a kezénél, Hanga nem nagyon akarta tartani a buksiját. Erre mondta a doki a védõnõnek (nem nekem, nekem egyáltalán semmit nem mondott, csak azt, hogy hova vigyem a jányt) izomtónus gyenge. Amúgy meg forog körbe a hátán-oldalán a kiságyba, tegnap hasról hátra is fordult, úgyhogy remélem nem lesz baj.

A KÉRDÉSEM AZ LENNE: Tudtok a Madarász utcai kórházban jó neurológus, és ultrahangos orvost?

Márti,
a puszikat átadtam HangánakKép.

Szila
Szila

Sziasztok!

Tényleg szép babatologatós idõ lett, és azt mondják, csak javulni fog a hét vége felé.
Szila, ne aggódj! A Madarász utcai kórházban van egy furcsa, valami arab nevû pasi az ultrahangon, ha jól emlékszem, mindig hétfõ du. rendel, a központi számot hívd és kérd az UH labort, ott be tudsz jelentkezni hozzá. De biztos nem lesz gond, ha ennyi mindent tud már Hanga. Pocok! Mankának gratulálok. Dorka tov'bbra is csak hasról hátra fordul, szerintem eszébe nem jut, hogy visszafele is lehetne, mivel nem nagyon szeret hason lenni. A terpeszpelus elõtt az oldalára simán átfordult, de most korlátozva van szegényke, és már nem is tudja, hogy ilyet is tud. Szombaton nem készülsz véletlenül a 9-es tornára a Csaniba? Gondoltam, én is kipróbálom.
Ilda
ilda

Sziasztok!
Elõször is gyorsan irok magunkról, nem tudom, mennyi idõm van, mivel lassan ébred õurasága. Nos ma voltunk mázsáláson: 4 kilósak és 52 centisek lettünk!!!!!!!! Hihetetlen számomra. Tegnap meg vérvételre kellett iziben elmennünk, mert a dokinénije majdhogynem letolt bennünket, hogy miért nem mentünk el múlt héten vérvételre.... Félreértés volt közöttünk, igy valóban nem voltunk, így gyorsan elrohantunk oda is. Persze Donci nagyon üvöltött, apucija fogta le, én a kis combját puszilgattam, majdnem megszakad a szivem ilyenkorKépKép Szegénykém egy hónapja még nagyon simán birta a vérvételeket (volt hogy hetente 2x vettek tõle vértKép), most már viszont tudja, szerintem emlékszik, milyen rossz dolog. Alig tudtam utána megvigasztalni, a cicit is csak jó 5 perc után volt hajlandó elfogadniKép Jövõ héten megint kell mennünk....Jaj istenemKép

Szila!
Nehogy idegeld magad Hanga miatt! Biztos minden rendben van vele, csak pl. éppen akkor olyan kedve volt. Miért nem kérdeztél rá az orvosnál? Jogod van kellõ infót kapni, nem???

Lányok! Olyan "irigyen" olvasom, hogy már mennyi minden tudnak a babáitok! Tök jó lehet, hogy már társasági életet élnek, meg iregnek-forognakKép Mi most kezdtünk gõgicsélni, meg Doncinak, ha tetszik neki valami, akkor folyton jár keze-lába. Én már csak kis atlétának becézem. Hason fekve meg kb 70%-osan kinyomja magát és nézeget, már utál a mellkasunkon feküdni, meg kell fordítani, úgy látszik elkezdte érdekelni a külvilág. Így állunk mi.

Noémi!
Szia, olvastam a leveled, csakhát még nem volt idõm válaszolni, holnap megpróbálok!

Negatív dolog!
Kb 2 hete nálunk hajnali 3-tól Donci showmûsort csinálKép Folyton nyög, erõlködik. Nem sir, gondolom annyira nem fáj a pocija, de én mégis felébredek rá, és aztán jön a hasmasszírozás, hátsimi... Donát zömében végigalussza az egészet, csak a nagyon nagy erõlködéskor ébred fel, de fél percre rá már alszik is. VISZONT ÉN NEM!!!! Már hulla fáradt vagyok. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Szerintetek mit lehet tenni???? Böfizni rendesen böfizik, sokat, nagyokat. Mitõl ilyen szeles mégis? Lehet nekem is ki kellene próbálnom a már emlegetett diétátokat?

Bocs a regényért!! Puszi nektek, a babáknak és a férjuraknak. Nyuszimanó és Donátja (5 hetes a kiírás szerint)
nyuszimano

Sziasztok!

Ágci: örülök, hogy nem vagyok egyedül, szerencsére mióta itt a neten is nyafogok , kezd enyhülni a fájdalom, sõt tegnap este nem is fájt. A végén kiderül, hogy tényleg frontérzékeny vagyok...

Rebi: megpróbálom a tornát, az intimtornára gondoltál ugye?

Szila: nem értem a dokinénidet, hiszen annyi mindent tud már a babád, nem hiszem, hogy bármi baja lenne, sõt szerintem többet is tud, mint kortársai. Mérlegeld a vizsgálatokat, nehogy azzal tegyél rosszat a babának.

Dorka egész nap sikítozik, úgy látszik õ is megsértõdött, hogy azt állítottam nektek, hogy õ keveset sikítozik. :-))

sziasztok, jók legyetek!
Zsuzsi és 16 hetes Dorka
zsu26

Szila!

Ne aggódj a neurológia miatt!!!!! :-) Én Ármin négy hetes kora óta láttam, hogy a jobb lábával kevesebbet rugdos, mint a ballal, mindig kértem, hogy nézzék meg, de a körzeti is és a védõnõ is azt mondta, hogy képzelõdöm. Lemértem centivel a combját, a jobb vékonyabb volt (kicsivel), végül nagy nehezen kikunyeráltam egy beutalót. Fent a hegyen voltunk a fejlõdésneurológián, ott hosszas várakozás után bejutottunk a dokihoz. Kérdezte, hogy mi a panasz, mondtam. Akkor Ármin már le volt vetkõztetve, ránézett, azt mondta, hogy nincs itt semmi, biztos az a baja, hogy abba a lábába kapta az oltást. Mondtam, hogy én ezt hamarabb észleltem, mint ahogy az elsõ oltását megkapta volna. Erre jobban megfigyelte Ármint és felvisított: "Ennek a gyereknek lóg a jobb keze! Ezt hogyhogy nem vette észre, anyuka? Ez a tünet üvölt!" erre persze kétségbe estem, hogy én ilyesmit tényleg nem láttam, és hogy milyen egy figyelmetlen, felelõtlen anya vagyok. Kérdeztem, hogy akkor kell-e gyógytorna, masszírozás, stb. Nem, csak nagyon sokat kell hason tartani izomtónus aszimmetriája van, minden nap 16 órát legyen hason, akárhogy üvölt is. Márpedig üvölteni fog, gondoltam, de persze be akartam tartani az utasítást. Kétségbeesetten mutattam anyukámnak és a körzetinek is a a szakvéleményt, amit írtak róla. Mindketten állítják (anyukám is doki), hogy gyakorlatilag az van leírva, hogy Ármin egészséges, tényleg van egy kis izomtónus difi, de nem véletlenül nem vette észre eddig senki, azt mondták, ha semmit sem csinálunk vele, akkor is maradéktalanul kinövi, csak lassabban fog a hasáról hátra fordulni. SZóval, ennyit a szörnyülködõ dokikról, ne aggódj tényleg! Nekem a védõnõ azt mondta, mikor Ármin 3 hónapos lett, hogy naponta néhányszor a két kezénél fogva húzzam fel ülésbe - már a második alkalommal nem himbálta a fejét, hanem egyenesen tartotta, csak elõször szokatlan volt számára az új póz. Ezen kívül görgetni kell, mindkettõt nagyon élvezi és jó játéknak tartja, nagyokat vigyorog és erõsödik is közben!
Ma meg (szintén kunyerálásra kapott beutalóval) voltunk hasi és koponya UH-n, minden a legnagyobb rendben! Most már elviszem jövõ héten csípõszûrésre is, mert mi azon sem voltunk, de a körzeti azt mondta, hogy ott sem lesz semmi gond, azért is nem adott magától beutalót.

Tikk!
Látod, lehet hogy tényleg csak magát idegesíti az ember, ha soron kívül vizsgálatokra jár!

Nyuszimanó!
A négy kg fantasztikus!!! Csak így tovább, Donci!
A diéta (étrend) még valójában nem létezik, csak egy lista van, ami hasznos, csak nehéz betartani, ha az ember nekilát fõzni :-(

Pocok!
Manka eszerint nemcsak ügyesen forog, hanem a topikot is olvassa?! Ügyes!!! :-)))

Norcsi, Menta!
Olyan rég írtatok! Mi van veletek? Remélem, csupa jó! :-)

Márti + Ármin
márti

Sziasztok!

Nyuszimanó! Örülök, hogy jól vagytok. Bevallom szívesen megnézném azt a kis életrevaló kölyköt.KépKép

Márti! Ma megyünk csípõszûrésre, de semmi több. Persze a szemem mostanában mint a nagyító és minden apróságot óriási gondnak látok, de majd elmúlik.
Hanna kezdettõl fogva csak hason alszik, de nekünk is mondta a doki néni 3 hónapos kora körül,hogy attól enm erõsödik, ha alszik hason, hagyjam játszani is. Elképzelni nem tudom mit lehet hason játszani, de úgy hagytam és nagyon gyorsan megerõsödött. Ez is babától függ. Én már megvoltam ijedve, hogy nem fogja felemelni a fejét hason, pedig BGabi kislánya majdnem egyidõs Hannával és õ már tartja a fejét, aztán rá 3 napra mi is olyan ügyesek voltunk.Szóval, Szila! Majd megerõsödik!

Gyönyörû idõ van, úgyhogy jó sétát mindenkinek.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Kösz a bíztatásokat! De komolyan, nagyon jólesik.Kép

Ma reggel felhívtam a Madarászban az UH-t, kaptunk idõpontot április 15-re. Aztán felhívtam a neurológiát és ott kértem, hogy ha lehetséges április 15-re adjanak idõpontot, sõt ha lehet az UH után. Képzeljétek, sikerült! Nagyon kedves volt az asszisztens, akivel beszéltem. Laborba meg gyakorlatilag meg akkor megyünk, amikor jó.

Tényleg, akinek kellet már a babájántó (kislány) vizeletet venni, az hogyan oldotta meg?????????????

MÁrti,
UH-ra (csípõ) nekem is úgy kellett kikunyerálnom beutalót, mert a gyerek csípõjével nem volt semmi baj, jó lazák meg minden, de mivel nekem voltak ilyen jellegû problémáim, addig erõsködtem, amíg megkaptam a beutalót. Hova viszed csípõ UH-ra?

Nyuszimanó,
csuda dagi és hosszú már a kiskrapek KépKépKép

Üdv

Szila
szila

Szila!

Lehet kapni gyógyszertárban vizeletgyûjtõ zacskót, csecsemõnek. Most a következõ kérdés az az, hogy mihez kell a vizelet, tehát tenyészteni akarják, vagy csak általános vizelet vizsgálat. Ha csak általános, akkor egyszerûen letisztítod a krémet a babáról, és a zacskót fel tudod ragasztani a babára. Nem lesz könnyû, már mondom. Majd meglátod, van a zacskón tapadó rész, ennek ellenére könnyen lejön. Ha tenyészteni akarják, akkor kicsit bonyolultabb, mert sterilizálni kell a babát. Én azt Betadinnal csináltam. Nem egy egyszerû mûvelet babáknál vizeletet gyûjteni, de hát ha muszáj....
Sok szerencsét!

Gabi
bgabi

[url=http://www.gekkonet.hu/" TARGET="_top]http://www.gekkonet.hu/[/url]
Névtelen

Sziasztok!

Most jöttünk haza anyukáméktól, kiskunfélegyházáról. Tegnap reggel vontra ültünk és hazazakatoltunk. Otthon rengeteg vendég: nagybácsi, nagynéni, ma szintúgy. Hát jól lefáradtunk. Aztán ma is vonatozás csak hazafelé. Mindezt a férjem nélkül, babakocsival. De meg lehetett csinálni és anyukám annyira örült! Kép

Zsuzsi! Hát tényleg fura ez a gátsebfájdalom. A dokink látta már azóta?

Tényleg ügyesek a babák! Helen még csak most vasárnap lesz 2 hónapos, gügyög és nagyokat mosolyog, szopizza az öklét, a hüvelykujját. És már nem sír olyan sokat, bár még vannak hasfájós napjaink!

Gabi! Hogy vagytok?

Virág! A 3. szülésed tényleg olyan lett a kis részletekben is, mint ahogy koncentráltál rá elõtte?

Na megyek, megpróbálom kipihenni az utazás fáradalmait, remélem Helen hagy! Kép

Menta
menta

Sziasztok!

Nagyon ügyesek a babák, a forgósok, gügyögõsök, mindegyik egytõl egyig! És Nyuszimanó Doncijának nagy-nagy gratula! Minap volt még az hogy a 3 kilót elérte és már az is milyen hatalmas teljesítmény volt tõle! Nagy nagy gratula!KépKépKép

Márti, írok majd, de el vagyok csúszva. A leveleim ott állnak megválaszolatlanul. Mióta beköszöntött a szép idõ, azóta nagyokat sétálunk, a Julcsinak játszóterezés, visszazökkenünk szépen lassan a régi kerékvágásba, de azért Bánk beleszól a dolgokba, ma is már erõsen üvöltött mikor felébredt a babakocsiban és cseppet sem zavarta hogy a Julcsi még maradt volna egy kicsit játszani. Hát ez van, alkalmazkodniuk kell egymáshoz. Egyébként mi is ma voltunk nagy orvos-látogatáson. Elõször még az utolsó utáni percben elértem a körzeti orvosunkat hogy beutalót adjon a csípõficam-szûrésre (ez már a harmadik az uh.-gal együtt). Megkaptam, el is mentünk, nagy dícséreteket zsebelhettünk be a doktornénitõl, hogy milyen gyönyörû nagy baba, mekkora lába van (Kép szerintem pici, de mindegy), milyen gyönyörûen tartja magát, hogy mosolyog,stb. csak úgy hízott a májam. Minden a legnagyobb rendben, és azt mondta hogy ez már nem is fog elromlani.Kép Nem is kell többet mennünk, ez nekem furcsa volt, mert a két lánnyal kellett menni még 1 éves kor körül, meg másfél éves korban amikor már biztonsággal jártak. Hát ez egy másik orvos volt. Aztán még egy kalap alatt (egy épületben volt) elmentünk a bõrgyógyászhoz Anna szemölcsei miatt, itt nem volt teljes a siker, de ez már egy másik történet. Szóval megvagyunk, köszönjük!Kép

Menta. Nagyon ügyes vagy hogy ezt az utazgatást egyedül végigcsináltad vonattal! Még Annával én is vonatoztam egyszer-kétszer, de mostmár ilyesmire nem vállalkoznék.

Tikk. Ti is ma voltatok végülis csípõficam-szûrésen? De az SZTK-ban, ugye? És minden rendben, ugye?

Sziasztok, egyenlõre most ennyire futotta tõlem, holnap is szép napot mindenkinek!Kép

Norcsi és a majdnem 5 hónapos Bánk (hétfõn tölti)
norcsi
Lenti

Sziasztok Mamák,

Szeretnék bejelentkezni, hozzátok, Zuzu vagyok, Zorka Lara nevû gyönyörû kislányom márc. 16-án született a MÁV-ban, 36oogr-mal és 61 cm-rel. A fiatatlabb babás mamák talán ismernek a Friss Kismamákból. Múlt csütörtökön jöttünk haza, azóta úgy tûnik minden remekül mûködik. Zorka egy tündér és nagyon jó kislány. Én pedig örömmel újságolom, hogy ma a szülés utáni 11. napon leültem egy székre. Úszógumi nélkül. Nekem ez nagy dolog. Lenne egy kérdésem. KisZuzut eddig hagytam a saját ritmusában aludni-kelni-enni, ennek az volt az eredménye, hogy naponta csak 5-ször evett, viszont akkor 7o-1oo grokat. A védõnõ és a doki néni viszont kiborultak, hogy gyakrabban kellene enni. Aztán kevesebbeket kezdett szopizni, azóta keltegetem a picit, de mostanában van, hogy csak 4o-6o gr-ot eszik, nem tudom, hogy azért-e mert gyakrabban eszik, vagy esetleg kevesebb lett a tejem, vagy miért. Elkezdtem Laktoherb teát inni. Megosztjátok a teával kapcsolatos tapasztalataitokat? Nektek milyen gyakran és mennyiket evett a kb. 2 hetes babátok? Nagyon nem izgulok, mert 341o gr volt mikor kihoztuk a kórházból, most meg 364o gr, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy nálatok hogy megy, ment ez ebben a korban?

Zuzu és a 11 napos Zorka
Zuzu

Menta,
nem teljesen, hosszabb volt (19 óra), viszont akkor kezdtem el tágulni, amikor vajúdás közben újra lementem alfába, és "kinyitottam a méhszájam", és - nem elhanyagolható - annyira jól viseltem az egészet, hogy az utolsó fél órában azt mondtam a férjemnek, hogy elõrõl tudnám kezdeni, ha kéne, a babuci születése után pedig azt, hogy alig várom a következõ szülést. (Nem gyereket vagy terhességet, szülést.)

Egy kérdés: olyanokat is szívesen láttok, akik már szültek, túl vannak az elsõ napokon, de azért kisgyerekesek?
Virág (fiore)

Szia, Zuzu,

üdv ideát! Én hagynám a kicsit igény szerint szopizni. Kép Ráhel 3-4 óránként eszik. Csak sajnos elég sokat fáj a pocikája.

Virág
Virág (fiore)

Zuzu! Nekem mindig azt mondta a védõnéni, hogy ne mérjem mennyit eszik, hanem minden héten egyszer ugyanabban az idõben mérjem meg és ha a heti súlynövekedés ok, akkor tök mindegy hogy mikor mennyit eszik. Van úgy neked is, hogy nem vagy annyira éhes és jóllaksz egy szelet kenyérrel van hoyg nem tudsz annyit enni, hogy ne maradj éhes.KépKépKép Szerintem nagyon szép a súlya. Ha jól számolom 1 hét alatt 23 deka.Tökéletes.Kép
Ja egyébként gratulálok hozzá. Érdekes neve van.

Menta!Minden elismerésem a vonatozással. HOgy bírta Helen? Mit csinált útközben?

Norcsi! Minden rendben volt a szûrésen.

Sziasztok

Tikk
tikk

Sziasztok,

Ismét itt, a Atus alszik.

ZuZu,
üdv körünkben. Milyen volt a szülés ? Gratulálok utólag is!

Az én fiam kéthetes kora körül 70-80akat evett. Mondjuk én a rendszer szerinti etetés híve vagyok és bár az elején volt néhány sírás, most már a bébi gyomra, igénye is tök ráállt a rendszerre. Ez azt jelenti, hogy 8, 11, 2, 5, 8 hkor etetem meg és persze éjjel amikor igényli (általában kétszer, 2h és 5h körül) De lehet, hogy nekem szerencsém is van, mert Attila nagyon jól alkalmazkodott ezekhez az idõpontokhoz, kb. elõtte 5-10 perccel kezd el jelezni, hogy éhes. Õ 3060al született és most 3,5 hetesen 3615gr. Ja, igen és átlag 100got eszik. De olyan is van, hogy 8hkor mondjuk 140et, 11h kor pedig csak 60at.

A Lactoherbrõl azt mondta a védõnõm, hogy csak akkor használ ha megiszunk belõle 3litert/nap. Én csak kb. 3dl iszok, és inkább ásványvízet, de azt biztos, hogy min. 3litert. És nekem bejött, van tejem.

Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy mit kell tudni egy 1hónapos bébinek? Itt írjátok, hogy miket tudnak már a csemetéitek, úgyhogy én is szeretném hogy mi az etalon.

Blinczi
blinczi

Sziasztok!

Menta,
Tikkhez hasonlóan nekem is minden elismerésem az egyedül vonatozáshoz! Engem még az is érdekelne, hogyan oldottátok meg az evést?

Zuzu,
most néztem meg, nálunk Hanga átlag 100 grammokat evett, de ez nem mérvadó, mert a picik úgyis annyit esznek, amennyi jólesik nekik, tudják, hogy mennyi kell.

Üdv:

Szila
szila

Virág.

A már nem újszülöttes kisgyerekeseknek van egy kifejezetten testhezálló másik topic, a túl ez elsõ napokon. Nagggyon jó fejek vannak ott is!Kép

Pocok. Az INKA kávét mondtad a múltkor hogy instant maláta kávé? Sikerült vennem a piacon (180 forint volt vagy 190), de maláta nincs benne, hanem cikória, meg ilyesmi (most nem tudom megnézni, mert a Bánk itt van a kezemben), de tényleg finom, és koffein-mentes.Kép

Szép idõ van, mindenkinek jó sétákat kívánok.
Norcsi meg Bánk baba aki már tényleg majdnem 5 hónapos!
norcsi
Lenti

Sziasztokk!
Blinczi,
ezeken az oldalakon böngészhetsz:
http://www.babanet.hu/netk/n5/i3.htm
http://www.babapont.hu/egesz/babakor/mittud.html
De azért azt ne felejtsd el, hogy minden bébi más!Kép Lehet, hogy egyik dolgot késõbb csinálja majd a kicsid, a másik pedig hetekkel elõtte jelentkezik nála.
Biztos te is kaptál Babagondozási könyvet, annak a 84. oldalától is találhatsz támpontokat a fejlõdésben, sõt a kiskönyvében (amit az orvoshoz hurcibálunk a tb kártyával) van egy pár dolog.

Mi 4-én leszünk 4 hónaposak és a következõ mennek:
megismeri magát a tükörben és széles vigyorral nyugtázza, néha kurrjongat is hozzá. A hátáról a hasára fordul, bár ezt még csak ritkán teszi. Ha tornázunk és felüléseket csináltatok a 3.-tól, már saját maga is fel akar ülni. Persze a fejecskéjétõl ez még túl nehéz neki. Kiveszi a cumit a szájából, elveszi a játékokat a kezünkbõl, ha felé nyújtjuk, vagy megérintjük a kezecskéjét vele. Elszórakoztatja magát a kiságyban is, sokkal éberebb, a babazsákban nézelõdik, ha elmegyünk sétálni, vásárolni, és mivel ezt a babakocsiban még nem tudja megcsinálni, nem is igazán szeret benne lenni.
Nagyon szépen, egyenesen tartja magát, és nagyon masszív kiskrapek. Egyszóval: tökéletes (mint ahogy mindegyikõnk babája)Kép

Virág, szerintem maradj itt is, hisz jó olvasni a már tapasztaltabbak véleményét is.

Zuzu, elõször is gratulálok a kislányodhoz! A kicsid annyit eszik, ami kell neki. Nehogy stresszeld magad, hogy kevesebb a tejed. De a legjobb tejszaporító, ha gyakrabban eszik!!! Szerintem is etesd igény szerint. Meglátod így is nemsokára beáll egy rend nálatok is. Szerintem ne méricskéld. Nagyon nehéz leszokni róla, és felesleges is. Ha kiegyensúlyozott, látod rajta, hogy jól van, akkor minek idegesíteni magad ezzel. Mi Gabót sohasem mértük, havonta egyszer látta védõnéni, dokinéni mikor az oltásra mentünk, és teljesen jól megvagyunk.
A teát én elég sokáig ittam, bár inkább azért, hogy változatosan legyen meg a napi 2-2,5 liter folyadék. Szerintem a nyugalom, pihenés, és ez a folyadék mennyiség a legfontosabb a tejtermelés szempontjából (meg persze a gyakoribb szopizás) Ha mégis megmaradsz a méricskélésnél: nekünk a védõnéni a klinikán anno azt mondta, hogy a súlyX150, ez a napi mennyiség, amit meg kell enni. De szerinem egy kicsit ez is bébitõl függ. (különben benn sem, és a védõnénink sem igazán preferálták a mérést)
Jó babázást és leginkább élvezd az anyaságot!!!

Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam 8persze, mert ma nincs házimunka amivel elfoglajam magam)

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Úgylátom elszállt egy reggeli hozzászólásom! Zuzu, neked akartam válaszolni, de a többiek leírtak már azóta mindent. Nem tudom olvastad-e a Friss kismamákban, nagyon meglepõdtem, amikor a férjed megírta a kislányod nevét, mert én ha a következõ csemetém is lány lenne Zorka Laurának nevezném.Kép (Nem tudtam a ti tervetekrõl.Kép)

Az érdeklõdöknek: Helen a vonaton odafelé többnyire aludt, egyszer szopizott, visszafelé végig fenn volt, és rengetegett szopizott, akkor is amikor a kalauz jött. Próbáltam nem zavartatni magam, hogy ne nagyon vegyék észre a szopizást. Ha sírni akart rögtön rázogatni kezdtem, azzal sokszor meg tudom nyugtatni, meg beszélgettünk. Hát ennyi! Ja! Mindkétszer a kalauz de mások is nagyon-nagyon kézségesek voltak a leszállásnál. Kép

Ágci! De jó neked, hogy nincs házimunkád! Kép

Norcsi! Most már értem, hol maradtál. Olyan jó, hogy a nagy séták miatt, meg a jó idõ miatt!

Virág! Nagyon sajnálom a kicsi Ráhelt! Szerintem ííííszonyónyúúúú érzés, hogy nem tudunk igazán hathatósan segíteni nekik, hát még nekik milyen rossz lehet!

Gabi! Hogy vagytok???

Rebi! Beszéltem Katival, azt mondta, hogy 3 hónapos kortól mehetünk. Úgyhogy remélem májusban találkozunk!Kép

Menta
menta

Virág, Tikk, Blinczi, Szila, Ágci, Menta, Pocok,

Köszönöm a kedves fogadtatást és a hasznos hozzászólásokat. Alapvetõen én sen vagyok az a parázós alkat, de ezt a méricskélést úgy tûnik, mind a védõnéni, mind a doktornéni számon kéri rajtunk. Ágci igazad van a méregetés egyfajta rítussá válik és nehéz lesz leszokni róla. Asszem most kéne váltani, hogy mondjuk naponta egyszer füri elõtt mérünk.

Tegnap egyébként volt nálam a védõnéni és kerek perec megmondtam neki, hogy én nem fogom senkinek a kedvéért keltegetni 3 óránként a kisbabám, felébred õ ha éhes. Csak nyûgös ha keltegetem, és lehet hogy többször de kevesebbet eszik. Különben is ha keltegetem, hol van az alternatív, igény szerinti szoptatás, nem ugyanott vagyok akkor, mint mondjuk az én anyukám?

Képzeljétek ma voltam elõször sétálni ebben a szép idõben, amióta itthon vagyunk még nem mozdultam ki és kispapa mondta, hogy egy kicsit robogjak, vásárolgassak. Nagyon jó volt, de iszonyatosan elfáradtam. Két hét alatt az ember teljesen elveszíti a fittségét, ha csak kórháaban és otthon van.

KisZuzu ma is nyûgösebb volt. Nem tudom mire vélni. De remélem nincs komolyabb baj, hiszen ha vagy én vagy a kispapa a karjába veszi már szép is a világ, ha letesszük, viszont iszonyú szirénázás van. Gondolom, ha beteg lenne, vagy fájna valamilye akkor nem nyugodna meg a karjainkban sem.

Menta,
Bocs, hogy nem reagáltam még az érdekes névválasztás egybeesésre. Ennek azért kb akkora az esélye, mint az 5-ös lottónak. Ha még elmondom neked, hogy van egy baráti párunk, aki nem árulta es gyermeke születéséig a gyerek nevét, aki végül fiú lett, majd mikor Zorka neve kiderült elárulták, hogy a lánynevük nekik is Zorka Laura lett volna. Több mint érdekes, nem?

Vigyázzatok magatokra és a kismanókra is.
Zuzu
Zuzu

Sziasztok!

Ágci:
rájöttem mi okozza a gátsebfájdalmamat. Sajnos úgy néz ki, hogy keloid (vadhús) alakult ki a heg mentén. Utánanéztem a neten, sajnos ez hajlam kérdése, hogy kialakul vagy nem... Plusz a problémám vegyül azzal, hogy a méhszájam egy kicsit kinyilt, amire a dokim lézeres mütétet javasolt. Szóval úgy néz ki, nem menekülök a mütét alól... Most fogom felhívni a dokimat, hogy mi legyen. Remélem meglehet oldani csak érzéstelenítéssel, mert rettegek az altatástól. Volt már valakinek hasonló baja? tapasztalatokat várom!

ZUZU:
Gratulálok a kisbabádhoz, remélem megvoltál elégedve a kórházzal és a babaneten kapott tanácsokat tudtad hasznosítani! Legyen sok tejcid és átaludt éjszakátok! A laktoherb teából nem szabad fél liternél többet inni, én így tudom, tehát óvatosan azzal a teával. Inkább egyél sok sovány húst és sok folyadékot és aludj, pihenj amennyire lehet.

Dorka kislányom még mindig szedi az antibiotikumot, kicsit megfázott, ezért nyûgõs és hõemelkedése van. Érdekes, hogy a gyógyszer elõtt semmi baja sem volt. Jõvõ héten is megyünk kotrollra a fülészetre, azt hiszem ez még pár hétig elfog tartani, mivel Dorka nem jelez, ha baja van a fülecskéjével. Most fülében vattával fürdünk, hogy nehogy víz menjen a fülecskéjébe, pedig imád pancsolni.
Mostanában õ is háttal mászkál a kiságyában, az ágy végébe kúszik keresztbe. Nekem senkisem mondta, hogy próbáljam felültetni a picit, biztosan jó gyakorlat ez? én nem merem felhúzni ülésbe, merjem? Ez van velünk, megyünk ma a Gellérthegyre végre, ennyi szeles idõ után!
Sziasztok
zsuzsi és 17 hetes Dorka
zsu26

Zuzu!
tegyél fel képet a babádról a Profilodba, hogy mi is gyönyörködhessünk!
köszi: zsuzsiék
zsu26

Lányok!

Már kaptam tõletek nagyon jó tanácsokat hordozó témában, és most is szükségem lenne egy kis segítségre cumisüveg, cumi és játszócumi témában. Szerintetek milyet és mennyit érdemes venni így elsõ neki indulásra. Játszócumit már vettem egyet, meg az Avent mellszívós üvegjei megvannak, de azt se tudom pl az elég-e vagy jobb venni külön is.

Köszi a segítséget elõre is és mindenkinek szép húsvéti ünnepeket!

Bubu /2in1/
bubu

SZiasztok!

Bubu: szerintem is elég 1 cumisüveg. Legyen ott, ha kell. Ha meg nem kell, akkor azért ennyi belefér. Játszócumi nekünk nem jött be, csak az altató cumi. Nuk mindkettõ. Ja, és elõre kettõt vettünk, de már nem használja õket. De az elsõ 3 hónapban vagy 5-öt használt egyszerre. És szerintem vigyél be egy cumit a kórházba is, hátha olyan babád lesz, mint Balu, aki legszívesebben a 4 nap alatt egyáltalán nem szállt volna le a mellemrõl a kórházban. Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Norcsi,
köszi az infot!

Ágci,
köszi a marasztalást, nem magam miatt kérdeztem. Kép

Menta,
tényleg az a legszörnyûbb, hogy nem tudom megszüntetni a fájdalmát. Persze jó neki, hogy érzi, mennyire szeretem, hogy simogatom, csak sajnos kevés...

Kellemes húsvétot mindenkinek!

Pusz:
Virág
Virág (fiore)

SZiasztok!

ZSuzsi!
Nem irigyellek! :-((( De nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb és minél egyszerûbben, fájdalom mentesen túl legyél az egészen!

Menta!
Nagyon bátor voltál azzal a vonatozással! :-)Persze, ha az ember az anyukájához mehet, akkor legyõzi a nagynak látszó akadályokat is! Remélem, a mi babácskáink is így lesznek ezzel, ha felnõnek! A baba-mama tornáról írnál nekem valamit? (hol, mikor, mennyiért, ki mehet?) Köszi!

Zuzu!
Nagyon gratulálok én is a kicsi Zorkához!

Norcsi!
Íme Bánknak ismét egy gratuláció, hogy már megint "hófordulója" van! :-))) (Azt hiszem, õ van legközelebb Árminhoz korban innen a topikból, ezért aztán mindig álmélkodom, hogy hú, milyen nagy, aztán addig-addig csodálkozgatok, míg rá nem jövök, hogy hopp, már Ármin is egy hónappal idõsebb lett)

Bubu!
Egy üveg szerintem is elég, ha szoptatni akarsz. Mi kaptunk kettõt is, mindegyik bontatlan még, de hátha egyszer kell. Cumink nincs, ahhoz nem tudok szólni.

Ármin legújabb mutatványa: "mászik" az ágyában! Nagyon érdekesen csinálja! A kezét szigorúan nem használja közben, a feje a lepedõn, a popsija az égnek áll és lábbal szorgalmasan tologatja a nagy buksiját az elõre kiszemelt cél felé. Mikor odaér, felemeli a fejét, elõveszi a kezeit és boldogan megragadja, amiért indult! Tegnap ébrenléti rekordot is döntött, délelõtt aludt másfél órát, aztán este 11-ig még kétszer húsz percet, közben végig ébren volt és többnyire igen jókedvûen! Na, azért remélem, ennél többet fog aludni, mert így aztán végképp csak Babaúr szórakoztatásával telt az egész nap (nem volt rossz!), de semmi mást nem csináltam egész nap.

Mindenkinek nagyon boldog ünnepet kívánok, a jó idõ is megjött végre!

Márt és Ármin
márti

Zsuzsi!
Az ülést elfelejtettem: nekünk a védõnõ tanácsolta, hogy a két karjánál fogva naponta néhányszor húzzuk fel függõlegesbe a felsõtestét (szóval, ültessük fel :-))) ), de nem kell úgy tartani, meg székbe, meg sehová sem ültetjük, csak felhúzzuk és lassan leengedjük. Nagyon szereti, ha nyúlok a két kezéért, megragadja õ a kezemet és emeli a buksiját! Mostanában ha az ölünkben tartjuk, már akkor sem dõl teljesen nekünk, hanem igyekszik önmagát tartani és úgy nézeget. Szerintem ez nem árthat neki!
Nagyobb gyerekesek! Nálatok ez hogy volt???

Márti
márti

Sziasztok! Boldog Húsvétot kívánunk mindenkinek!Kép

Zuzu és KisZuzu!
Üdv itt nálunk, nagyon tetszik a kislányod neve. Mindkét nevét használjátok majd? Érdekes, amit a méricskélésrõl írtál, mármint hogy megkövetelik tõletek. Anyósom mesélte, hogy még az õ idejében kellett mérnie a 3. gyerekkel (15 éve), de sokszor csak hasraütésszerûen beírt egy számot, mert annyira elege volt az egészbõl. Ha téged se boldogít a méricskélés, akkor szerintem is pl. naponta egyszer mérj csak, ha már muszáj. Még egy jó tanács: aludj, amikor csak birsz, és amikor a bébi hagy!!!!

Márti!
Muris lehet Ármin új mutatványaKép Már én is alig várok valami hasonló látványosságot!

Zsuzsi!
Szomorú, amit magadról írtálKép Akkor sajna nem ok nélkül fájdogált a gátsebed. Mikor szánod rá magad a mûtétre? Okvetlenül kell?? Ne idegesítsd magad, jó, hogy kiderült, legalább már nem kell találgatnod. Vigyázz magadra meg a kis gyógyulófélben lévõ Dorkádra!

Puszi mindenkinek: Nyuszimanó és Donátja
nyuszimano

Nagyon boldog húsvétot lányok,

Zsuzsi,
Biztos megy a dolog érzéstelenítéssel. Persze nem kellemes ha az ember lányának arrafelé piszkálgatnak. Bocs, de én nem vagyok teljesen képben. Mennyi idõs is a gátsebed?
Köszi az infót a Lactoherbrõl. Zorkáróltalán a jövõ héten tudok feltenni képet, mert bemegyek a munkahelyemre, ahol tudok scannelni.

Pocok,
5o-5o% méz és citromlé naponta kétszer, kb 1,5 dl és biztosan jobban leszel. Jobbulást.

Bubu,
Én még nem vagyok egy túl tapasztalt anyuka, de annál cumiellenesebb, nekünk is van 2, arra az esetre, ha nem lett volna tejem. Viszont játszócumit egyelõre nem adtun a babának, bár mivel folyton az ujját szopizza, azt hiszem nem ússzuk meg. ennyit az elvekrõl. Bocs de henyadika körül okosítottak fel a lányok hordozó ügyben? Engem is érdekelne.

Márti, Nyuszimanó,
Köszönöm a gratulációkat.

Nyuszimanó,
Mi igazából a Zorkát használjuk, aztán ha megnõ eldönti, hogy inkább a vagányabb Larát használja-e. Természetesen a méricskélést nem követelik, csak azért aggódtak, mert Zorka egy kicsit sárga volt, és iéûlyenkor különösen fontos a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitel, amit vízzel kellett volna pótolni. Ehhez akarták annyira a méricskélést. de próbálunk leszokni.

Zorkababa rengeteget van fenn. Ahogy nem fogjuk sírni kezd. Hát nem tudom, én imádom ás fontos a kötõdés de 24 órában nem lehet a kezemben, nem?

Zuzu és a ma 2 hetes Zorka
Zuzu

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a biztatásokat, az a helyzet, hogy így ünnepekkor képtelenség természetesen elérni a dokimat (aminek egy részrõl örülök), így húzódik minden. Az igazat megvallva, nagyon félek elmenni a dokihoz, mert szeretném, ha semmi bajom nem lenne, most már a fájdalmam is csökkent, abban reménykedek, hogy magától megoldódik, de tudom, hogy ennek utána kell járni, hiszen jó lenne, majd egy kis tesó...
Érdekes, eddig hallani sem akartam kistesóról, de mostanában teljesen elérzékenyülök mások babáitól is és rögtön szeretnék egy második babát!!!!
Dorkával voltunk kirándulni és jól lesült az arca, pedig nem is napoztattam, egy picit megijjedtem, mert piros lett az arca, de fürdés után normalizálódott a bõre színe. Ilyenkor már kell naptejezni a babák arcát???
na sziasztok, mindenkinek sok locsólót, és senki se hervadjon el!
üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziaszok!

Gondolom mindenki sétál a szép idõbenKép

Pocok, gyógyulj meg, bár remélem, mire olvasod, már rendben vagy.

Megyek én is sétálni.
Jó húsvétot mindenkinek!
Ilda és Dorka
ilda

Lányok!

Egyébként én sem vagyok cumipárti, de ha kell jobb ha van egy.
Cumis üvegbõl ti milyet használtok, üveget vagy mûanyagot és mekkorát? Szerintetek melyik cuminak mik az elõnyei - latex, szilikon stb.?

Zuzu!

Hordozó ügyben legalább egy hónapja, hogy érdeklõdtem, sajnos nem tudok pontos dátumot, de ajánlom a keresõt.
bubu

Sziasztok!
En meg uj vagyok ebben a topicban, a friss kismamakbol jottem at...onnan mar "kioregedtem".
Magunkrol roviden annyit, hogy marcius 21-en szuletett meg Luca babank, akit mar nagyon vartunk (1 hettel tulhordtam). Ma egy hete vagyunk itthon. Amikor hazaertunk rettento ideges voltam, hogy most mit kezdjek ezzel a csoppseggel, egyaltalan hogyan fogok boldogulni. A ferjem szerencsere itthon van velem az elso 2 hetben, ugyhogy segitseget kapok tole.
Bar volt mar nalunk a vedono, nehany kerdest termeszetesen elfelejtettem feltenni neki, ezert hozzatok - mint tapasztalt anyukakhoz - fordulok segitsegert:
altalaban hany napos/hetes korban lehet a babat kivinni setalni, levegozni? Igaz, hogy 2 hetes korban?
Ha leesett a koldokcsonkja, akkor a koldoket kell meg alkohollal kezelni? Nem emlekszem, hogy emlitette volna a vedono.
Mostanaban (az utolso nehany etetes ota) egyszeruen keptelen vagyok a cicimet a szajaba "tuszkolni". Legalabb negyed orat szenvedunk sirasok kozepette (hol o sir es kovetelne a magaet, hol en adom mar fol - foleg ejszaka 3 ora korul, es elsirom magam). NIncs valami trukk, amivel ra lehetne birni, hogy jol kapja be a cicit? A korhazban volt valami trukk - egyik szobatarsamnak allandoan segitettek - de mivel nekem nem voltak ilyen gondjaim, nem nagyon figyeltem.

Olvastam fentebbi irasokat, amelyben a mericskeles a tema (mérjem vagy ne mérjem). Én - mielott megszuletett volna Luca baba - azt gondoltam, hogy felesleges a merleg. Ha rendesen eszik es jol erzi magat, akkor minek merni. Viszont hazajottunk, etettem, leraktam, nyuszogott es szopta a kezet, hogy meg ehes. Van, amikor masfel - 2 oraig is elhuzodott egy etetes. Raadasul elaludt a cicin, es hiaba razogattam, bokodtem, nem ebredt ra fol. Termeszetesen amint leraktam az agyaba egybol kipattantak a szemei. Ugyhogy most van merlegunk, es igy jobban meg tudom magam nyugtatni: ha megette a maga 100-130 g-jat, akkor nem azert sir, mert ehes. (11 napos es ennyit eszik!! 70-80-nal jottunk ki a korhazbol, nem akartam hinni a szememnek, mikor eloszor megmertem itthon. Azt hittem, rossz a merleg). Valoszinuleg en is csak addig fogom hasznalni a merleget, amig be nem all valami rendszer, amig jobban meg nem ismerem Luca baba jelzeseit.

Elore is koszi az otleteket, tanacsokat, es elnezest a kicsit hosszura nyult levelemert.

CSiga
Névtelen

Sziasztok!

KÉpzeljétek, voltunk Rékával tavaszolni a szüleimnél! Vidék, jó levegõ, sok alvás! Kép Nagyon jó volt és Réka megint találkozott unokatesóival! Egyre vidámabb! Ma egész nap huncutul vigyorgott és nagyokat sikítozott! Apukája ma jön haza Prágából, 6 napig távol volt tõlünk, már nagyon várom -meg aztán már álmos is vagyok, nem nekem való a virrasztás!

Mérés: mi is mértük Rékát, mert engem megnyugtatott, ha tudtam, mennyit evett. Aztán mikor valszeg megváltozott a tej összetétele, kevesebbeket evett, mint amit megszoktam, és ez már idegesített, ezért leálltunk a méréssel, csak heti egy pucér mázsálás volt. Most már annak is véeg, mert lejárt a kölcsönzési idõ!
Egyébként már 3 hónapos korára megduplázta a súlyát! Kép

Azt hiszem csalok és szunyókálok egy kicsit, úgyis meghallom ha zörög a zár!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Lányok, ti tapasztaltatok olyat, hogy hisztisen visít a gyerkõc egész nap. Olyan mintha mindjárt sírna, de aztán nem, pláne ha ránézek, akkor nevetgél is. Már a babakocsiban se marad meg, ott nagy sírás van. Lehet, hogy elkényeztettük, túl sokat volt kézben????? Vagy csak próbálgatja a hangját? Néha nagyon felhergeli magát és akkor elkezd sírni, de átlagban csak mondja a magáét, elég idegtépõ hangon.Kép
köszi

Tikk és Hanna (19.hét)
tikk

Sziasztok!

Szegény Pocok, gyógyulj meg!
Én a holnapi 3 hónapos oltástól rettegek nagyon, ráadásul náthás a Dorka, de a múltkor is az volt,a doktor néni mégis beadta neki a 2 hónapost is. Aztán még náthásabb lett.
Csiga!
Én is méregetem az evéseket, biztos hülyeség, de engem megnyugtat. Az viszont kevésbé, hogy mostanában már nem eszik egyre többet, és nem tudom, mennyire kell szentírásnak venni a testsúlykilogrammonkénti 150-170-et. Ha majd 8 kg lesz,akkkor 1,2 litert kellene elfogyasztania?Kép
Olyan nálunk is van, hogy kicsit hisztis-nyûgös egész nap Dorka, szerintem valami fronthatás vagy ilyesmi következtében. Végül is mindenkivel elpfordul, hogy rosszabb napja van, nem igaz?
Amúgy Dorkának a hétvégén nagyon jó kedve volt, mindig nevetett és látszott rajta, hogy játszani akar velünk. Olyan klassz, hogy ilyen szép az idõ, nem?

Bubu! Mi Avent cumisüveget használunk, olyat, amihez 3 féle végzõdés van, egy csõrös is.
A szilikon cumi állítólag tartósabb, de nekünk mindkettõbõl van egy, és egyelõre nem látok különbséget köztük, és Dorka sem lát.
Ilda (+ a 3,5 hónapos Dorka)
ilda

Sziasztok!

Na, mi is hazaértünk a húsvétolásból. Balu nagyon jól bírta a vonatot. Odafelé majdnem végig aludt, aztán evett, és nézelõdött. Visszafelé nehezebb volt, mert csak a vonatút felét aludta át, utána evett, nézelõdött, de elég hamar megunta, és akkor sírdogált. Pihenés nem sok volt, mert egy szobában voltunk sokan és Balu sem tudott úgy aludni, ahogy itthon megszokta. Most van a visszaszoktatás az itthoni élethez, mert ott el lett kapatva rendesen. Állandóan kézben volt, nyúzták folyamatosan. Balu idõnként bealudt közben, de 1 óránál többet nem tudott egyfolytában aludni. De mégsem mondogathattam a rokonságnak, hogy hagyják békén, mert a többség most látta elõször.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Mi megint otthon voltunk, és képzeljétek elmentünk a kispapával moziba!!! Milyen jó érzés volt kettesben lenni vele! A film szerintem pocsék volt, legalábbis hanyagolható, de nem is ez számított.
Most egy kicsit folyik az itthoni élethez a visszaszoktatás, mert persze nálunk is az volt, hogy megmukkant, már szórakoztatta a nagypapája. De végülis nagyon édi, úgyhogy örömmel megyek át a szobájába, mert akkor mindig dob egy tündéri mosolyt!Kép

Zsuzsi,
ma megyek dokihoz, kíváncsi vagyok mit fog mondani!

Cory,
pihend ki az utazást!

Ilda,
a 3 hónapos oltástól én is nagyon tartottam, de jobban viselte Gabó, mint az elõzõt. A recept a köv. volt:
Amint hazaértünk, már nyomtam is a popójába a fél kúpot, de õ úgy gondolta itt az ideje a kainak. Így aztán távozott is. No, még egyet szétvágtam (sikerült ketté vágni úgy, hogy ne törjön szét a másik fele, persze nem minthogyha megtartottam volna!), be a popsiba. Az oltás körül bekentem jégzselével úgy, hogy a helyét ne érje. Mikor letelt a 2 óra beborogattam, ezt váltogattam 20 percenként, így aztán semmi jele nem volt annak, hogy oltást kapott. Este már kicsit bágyadtan, de vígan lubickolt a kádban. Aztán fél kúp, és aludt ahogy szokott. Egész délután ott volt velem a nagyágyon, én közben vasaltam és ha valamiért álmában elkeseredett, akkor gyorsan megvigasztaltam, még mielõtt jobban sírva fakadt volna. Remélem nálatok sem lesz semmi baj.

Csiga,
levegõzni nyugodtan vidd ebben a gyönyörû idõben a kicsid! Biztos egy jót alszik majd kinn. Sapit mindenképp tegyél rá, tuti, hogy jól fogja magát érezni. Esetleg ma még egy kicsit nyisd rá az ablakot vagy tedd ki az erkélyre felöltöztetve. Aztán holnap vidd ki pár percre és fokozatosan növeld az adagot. Gabó dec. 4-én született, még nem volt 3 hetes amikor már nemcsak hogy sétálni mentünk, de vásárolni is, semmi baja nem volt eddig. A köldököt mi is még elég sokáig alkoholos vattával megtisztogattuk.

Bubu,
nekünk Avent alvós cumink van, bár nem a legolcsóbb, de cumitartó dobozkában van és a cumira rá lehet pattintani egy kupakot, így ha nem kell, nem porosodik stb. Nálunk igen nagy gond volt a szopizás a 6. hétig. Nos, addig a kisfiam a lefejt anyatejet kapta. Igazából tök mindegy volt, hogy milyen az üveg és a cumi rajta, csak jöjjön belõle a kaja. Mikor megtanítottam szopizni, utána csak a Nuk fogszabályzós cumit fogadta el az üvegen. (néha kicsi vizet, almalét ha adok neki)
Ágci

Bocs, hogy ilyen hosszú voltam.

Kép
Ágci

Sziasztok!

Tikk!

A sikongatás nálunk is nagy sztár mostanában! És a babakocsiban Gedus is sir.
Aztán rájöttünk, hogy õ már nem olyan teddide-teddoda kisbaba,aki csak feküdni akar, hanem nézelõdni!
Igy felültettük a kocsiban és azóta szent a béke.Jókat nézelõdik.
helga

Lányok, annyi mindent írtatok, igazán sokat segítettetek.

A teás és tejes cumi között igazán mi a tapasztalt különbség? Van aki a teásat használja az anyatejhez is?
Lassan kezdem magam kiismerni közöttük, de még mindig nem jöttem rá minden csínjukra.

Bubu
bubu

Sziasztok!!!

Mostanában annyira kifáraszt a kisasszony, hogy ha még el is olvasom a topikot, írni már nincs erõm...

bubu: azt hiszem a teás cumin kicsit kisebbek a lukak, és jobban meg kell dolgozni az üvegben lévõ dologért. Mi az elején (1 egész napig) ezt használtuk. Féltünk, hogy könnyen rászokna a cumisüvegre, mert az nem olyan strapás, mint a cici ...

Na most nem is tudom folytatni, mert az apja nem bír a lányával ...

pussssz
R.

Zafi: akkor jöttök már tornára?

rebi

Szia, CSiga,
jó hallani rólatok!
A sétáról: ha a belvárosban laksz, nem biztos, hogy ki kellene vinni, de határozottan nem értek egyet a védõnõkkel, amikor azt mondják, hogy a hazaéréstõl számított 2 hét múlva vigyük elõször levegõre a babákat. Ez szerintem egy baromság. Ráhel baba már egynaposan "napozott" velem egy gyönyörûen virágzó barackfa társaságában. Persze jól bebugyolálva. Azóta is órákat tölt az udvaron minden nap, és óriásiakat alszik tõle. Biztos élvezi a madárcsicsergést. Kép
A szopásról (bár remélem, ez már nem gond, de leírom): Én azt csinálom, ha a kismanó nem kapja be rendesen a cicit, hogy egyszeerûen elrakom onnan. Úgy értem, elveszem tõle. (Csak egy nagyon rövid idõre.) Ez úgy felháborítja általában, hogy követeli vissza, és azonnal jól harap rá. Éjszaka ilyen esetben felkapcsolok egy kislámpát, egyrészt, hogy lássam, mit hova, másrészt, ettõl talán felébred a kicsi annyira, hogy ügyesen szopik. Hát remélem, beválik. Ja és egy csomó dologban tudnak segíteni a www.lll.hu -n. Látogass el oda!
Mérés: én soha életemben nem mértem egyik gyerekemet sem, nem tudom, mennyit szopiztak. Jóllakottak voltak, nyugodtak, kerekedtek, és ez a lényeg. De ha téged megnyugtat, akkor mérd.

Bubu,
mi egy cumisüveget használunk, azt is csak arra, hogy ha fáj a pocija, abból kap édeskömény teát. És persze, ha el kellene mennem, és nem tudnám egyszer-kétszer megszoptatni, akkor abból kapná a lefejt anyatejet. Az elsõ babánál nagyon cumiellenes voltam, de azóta nem láttam semmi hátrányát, csak elõnyét, úgyhogy van játszócumink, Ráhel baba nagyon szereti.

Képzeljétek, majdnem teljesen elmúlt a manó hasfájása! Volt egy olyan érzésem, hogy nem kellene tejet innom, és amióta nem iszom, szinte soha nem fáj a poci!

Gyönyörû napot mindenkinek!
Virág+Ráhel(megatöbbiekKép)
Virág (fiore)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?