Új privát üzeneted érkezett!

Menta,
úgy lehet, hogy elment a drágám orvoslátogatónak. Másként nem is tudna eltartani ennyi gyereket. Kép
Virág (fiore)

Menta,
Ja, és a XV. kerületben lakom. Kicsit olyan nekem a babanet, mintha egy család lenne, csak annak a negatívumai nélkül.

Virág és Ráhel(6 napos)
Virág (fiore)

SZiasztok!

Szila: én is allergiás vagyok az egyik mosóporra. És nekem csak a könyökhajlatban jöttek ki a pöttyök. Hogy miért azt nem tudom.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Hanna megkaptaa 4 hónapos oltását.Erre sem reagált jól, úgyhogy húzós délutánunk volt, de már jól van és alszik.
Megint nem hízott sokat, de van még 2 hete, hogy megmutassa tud õ 10 dekánál többet magáraszedni vagy különben fõzelákezni kezdünk.

Jóéjt mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Norcsi!
Írok, csak lassan megy, tudod... :-)))

SZila!
Nem mindenhol azonos érzékenységû a bõr, a "dekoltázs", az arc, a kar belsõ fele általában érzékenyebben reagál a külsõ hatásokra, mint a többi! Lehet, hogy Hanga emiatt nem lett mindenhol pöttyös, nem? Én a biztonság kedvéért Ármin ruháit nagyon klevés mosószerrel mosom, sosem öblítõzöm, viszont tiszta vízzel is átmosom a mosószeres mosás után. Macerásabb, de szerintem megéri.

Zsuzsi!
Sajnálom, hogy Dorka beteg :-( Még jó, hogy észrevetted úgy is, hogy nem volt lázas sem! Meg az is, hogy a kórházzal kapcsolatosan ilyen pozitívak az élményeid (ha már muszáj menni)!

Virág!
SZerintem nagyon klassz lehet a négy gyerek (én mindig ennyit szerettem volna, de nem valószínû, hogy lesz :-(),de azért biztos sok szervezést, odafigyelést, egyéb energiákat követelnek! Nekem emellett az egyszem mellett gondot okoz néha, hogy hogy osszam be az idõmet - aztán vasalás, helyett sokszor inkább titeket olvaslak. Tényleg érdekes és nagy család a negatívumok nélkül!

Sziasztok, muszáj mennem, mert nekiállt üvölteni :-(((

Márti és Ármin (zokog!)
márti

Sziasztok!

Csak annyira van idõm, hogy megköszönjem a gratulációkat és az együttérzéseteket Dorkával kapcsolatban. Holnap megyünk azaz ma a doktornõhöz, megtudjuk, mi lesz Dorkával, milyen gyógyszert kell szednie.

Mosópor: nekünk Tomi-t ajánlotak, azt is használjuk, eddig semmi bajunk, öblitõt nem használunk. A Tominak van gél variációja, azt ajánlotta a védõnõ. Én a mosás után még kétszer öblitek tiszta vizzel, igy biztosan nem lesz kiütés, de mi nagyon érzékenyek vagyunk. Ja és Calgonról is azt hallottam, hogy allergizál, mi azt sem használjuk.

Sziasztok, üdv:

Zsuzsi és Dorka
zsu26

Na, akkor passz.KépKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Lányok,
ti ilyen idõben is kimentek sétázni a babcikkal?

Szila
Szila

Sziasztok!

Szila: mi nem. Lassan kezdek is meghülyülni a bezártságtól.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

D-vitamin: Én is Bálint szájába cseppentem (a száját két oldalról megfogva csippentem össze, és így kinyílik a szája... na nem brutálisan!), aztán jön az esti utolsó hami, ezzel le is öblíti.

Tikk, tudod, min gondolkodtam? A lányod 3 héttel idõsebb Bálintnál. Hanna 67 centi és 6700 gramm. Bálint 64 centi és 6400 g, ráadásul fiú. (Ha jól emléxem, nagyjából egy súllyal születtek.) Ha egészében nézem, a lányod teljesen "jó húsban van". Mert ugye az én fiamat nem mondanád vékonyka teremtésnek? Kép Na és akkor mi van ha csak 100 grammot hízik hetente? Látod rajta, hogy éhezne? Szerintem nem. Igaz? Akkor meg minek fõzizni? Állítólag a gyereknek fél éves korára kell megdupláznia születési súlyát, ez az ideális. Szerintem Hanna 6 hónapos korára lazán megugorja a szül. súlya dupláját. Na, szal csak ennyi.

Szia Cory! Az utazóágy tényleg jó dolog. Kérdés, hogy ha vonattal mentek, nem lesz-e sok cuccotok és még az utazóágy is egy plusz poggyászt jelent. Viszont irtó praktikus.

Pocok, köszi én is a Madarász utcai tel.számot, én is tervezem, hogy mennék UH-ra Bálinttal. És ha ilyen egyszerû oda bejutni, akkor oda megyek.

cuppantás mindenkinek,

Beja és Bálint (3 hónapos és 1 hetes)
beja

Sziasztok!
Mi is depizünk az esõben. Ráadásul azt terveztük, hogy még a héten elmegyünk a Plazmába (Duna Plaza) apának ajándékot venni névnapjára, de úgy látszik, ez nem fog összejönni.
Holnap ortopédia kontrol, remélem, elhagyhatjuk a terpeszpelust, mert már úgy nyújtogatná az égnek a lábait, ha bírnáKép
Kitartás, állítólag hamarosan vége az esõnek.
Ilda
ilda

Sziasztok!

Kapcsolódom Bmártihoz én is cak olvasni tudlak, szinte minden idõmet kitölti most már Bence, ha alszik is akkor tudom a házimunkát elvégezni, fõzés, mosás stb....
Éjszaka nekem még kétszer is felkel, úgyhogy gondolhatjátok milyenke az éjszakáink, úgy szeretnék már egyhozamban hat órát aludni.

Én ma is kivittem Bencét, nincs hideg, és a friss levegõn kb 2 perc alatt elaludt. Betoltam az ersez alá oda nem ver be az esõ, habár most nem is esik.

Mósópor kérdésbe :Mi a Biopont használjuk, és öbnlítõnek a Coccolini Sensitivet-ezt ajánlotta a doktornõ.

Súly ügyileg: Bence jövõhéten lesz 5 hónapos, már szinte 70 centi, és még csak 6010 gramm, és semmi mást nem fogad el anyatejen kívõl, még az teát és az ivólevet sen. nekem is szinte csak 10-15 dkg-ot hízik.Egyébként minden gyermek más.
Kis izmoska. Most már rutimszerüen fordul a hasára, meg szép lassan vissza is.Hasonfekve kezdi emelgetni a popsiját, mintha mászni szeretneKép.

Beja!
Jó rólatok hallani, már rég dumcsiztunk,olvasom, hogy minden rendben.Szépen gyarepodik Bálint.

Jobbulást a beteg Babáknak!!!

Egyenlõre ennyit tudtam írni.Remélem nem felejtetek el.

Mindenkit Üdvözöl:Király Kati
Király Kati

Sziasztok!

Én még ugyan nem tartozom ide, de már itt lenne a helyem ugyanis 41+1 -nél járok

Lenne egy kérdésem, ha tudtok informáljatok légyetek szívesek.

Milyen a magzatvíz vizsgálat így túlhordás környékén?
Akinek volt tapasztalata kérem írja meg, mert holnap ez vár rám és egy kicsit be vagyok rezelve.

Elõre is köszi

Sziasztok, és remélem hamarosan közétek tartozhatom

Zkati
zkati

Sziasztok!

Voltunk fülésznél megint, Dorka fülváladékát kitenyésztették és speudomonas okozta a középfülgyulladását. Természetes, hogy az erre való antibiotikumot csak nagyobb gyerekek szedhetik, így kénytelenek voltunk egy alternatív antibiotikumot választani (mármint a doktornõ). Nem volt valami jó véleménnyel errõl a baciról... :-( Hétfõn megyünk ismét kontrollra. Szerintetek ilyenkor kell adni manit és mennyit? Különben CEdax Baby-t kaptunk, van valami tapasztalatok ezzel?
Szegény Dorkm most kezd nyügõsködni, pedig most már nem fájhat a füle :-( Fordítva mûködik?
na befjezem, mert nagyon sír
zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

csak javítani szeretnék, pseudomonas okozta a fülgyuszit Dorkának.
üdv mindenkinek: Zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi! Gyógyuljatok meg! Kép
Olyan klassz, hogy így észrevetted Dorka baját!

Király Kati! Együttérzésem a 2x-i szopi miatt, ismerõs...Kép

Beja! Nagyon helyes Bálint!

ZKati! Nekem nem volt ilyen vizsgálatom, de az mindig ellazítja az embert ha amikor épp vizsgálnak nagy levegõt veszel , lassan folyamatosan! És hajrá!!! Kép

Pocok! Remélem nincs harag köztünk a MÁV-os topic miatt! Kép
Üdv mindenkinek!
Menta
menta

Zkati,

olyan, mint amikor rákszûrést csinálnak. Berakják a "kacsát" (asszem így hívják), meg talánmég valamit és egy vékony,kígyószerû lámpával bevilágítanak. Ha pont ott van a babóka feje, akkor az asszisztens v. egy szülésznõ kívülrõl megmozgatja egy kicsit. Ha jók a mûszerek ("passzolnak) és a doki, akkor nem fáj. Nekem kétszer volt ilyen magzatvízgukker.

Szila
szila

Sziasztok!

Zsuzsi: olyat már Balu is kapott egyszer. Elég hamar hatott. Nem volt vele semmi gond.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory: neked is elég sûrû állagú lett a gyógyszer? Dorka nem bírja lenyelni és rögtön kiköpi :-(

Képzeljétek mostanában fáj, ha Dorka szopizik, ez már a foga?
sziasztok

zsuzsiék
zsu26

OFF! Virag,
ide irok Neked, remelem mar jobban vagy es tudsz jonni... Szoval koszonom, hogy megosztottad velunk a mindennapok apro "titkait". Attol meg, hogy van egy jo fej segitokesz ferjed, ami rad harul a feladatbol nem semmi! En spec. tovabbra is borzasztoan felnezek rad, mert azert negy gyerekes csalad akad tobb is, de ahol ilyen fiatal az anyuka es a korkulonbseg is ennyire pici, szerintem az ritkabb...Olyan klassz lehet amit irtal a nagyobbakrol, hogy segitenek a kisebbeknek! Egyszer en is ugy szeretnek egy ilyen csipet-csapatot...nagyon sok oromot kivanok nektek !!! Tea
Tea

ZSuzsi!

Remélem, hamar meggyógyul Dorka a gyógyszertõl! Mi ilyet nem kaptunk, mikor Ármin volt beteg, úgyhogy ehhez nem tudok szólni. Viszont a fájós szopihoz talán igen: Ármin mostanában, bár még nincs foga, harapdál, nem is kicsit! Szabályosan rágicsál, közben meg még a fejét is himbálja. Mikor elõször csinálta, nagyon felszisszentem, akkor ijedtében sírni kezdett, azóta csak finoman, de határozpttan igyekszem neki mondani, hogy ezt ne csinálja - általában vigyorog egy sort, aztán rágicsál tovább :-(. Sokat nyáladzik, de még semmi nem tapintható a leendõ fogacskákból. Vettem neki rágókát, de azt nem szereti sajnos.

Séta: mi nem megyünk ilyen idõben. Én is rekedtre énekeltem már magam, minden mutatványom közül ennek van a legnagyobb sikere. A hétvégére tényleg valami havat is mondanak? Csak fél füllel hallottam, de remélem, rosszul!

Üdv!
Márt és Ármin
márti

Sziasztok!

Most csak röviden tudok írni.
Nekünk muszáj ilyen idõben is kimenni, és a babát nem is zavarná, mert ráhúzom az esõvédõt és már indulhatunk is. Ugyanis a nagylányomat nekem kell elvinnem az oviba a két kicsi meg jön persze velünk. Ha lenne nekem is jó esõkabátom akkor akár ilyen idõben is mehetnénk sétálni (a gyerekeknek persze van). Egy ismerõsöm aki hosszabb ideig Londonban élt mondta, hogy miután onnan hazajött, egészen megváltozott a szemlélete. Esõs idõben is nyugodtan mászkál gyerekestül, valahogy már nem zavarja mint elõtte, és nem is érti hogy más ilyenkor miért zárkózik be. Szóval csak meg kell szokni szerinte, meg el kell kezdeni.

Zsu. Szegény kis Dorka. Nagyon sajnálom, mert én aztán tudom hogy most miken mentek keresztül. Nekünk nem ilyen gyógyszerünk volt, a mienk annyira nem volt sûtû, és a másodikat (Zinnat) egészen szerette Bánk. Én úgy kétalkalmanként szoktam adni pénzt (2000.-Ft-ot), hát nem tudom más hogy csinálja, mennyit ad. Nálunk ez azért jött be, mert sokszor nem kellett végigvárni a sort, hanem behívtak minket elõre. (Remélem tudtam valamit segíteni.)

Márti. Várom majd az emilt!Kép

Nyáladzásról annyit, hogy nálunk beindult a fogzás már ezerrel. Két ökle a szájában, dõl a nyála, de azért még a rágókát is begyömöszöli, éjjel felébred nagyon sûrûn, akkor nem igazán sír, hanem nyöszörög. Dentinox géllel kenem az ínyét, de nem igazán veszem észre hogy használna.Kép Látni még nem látom a fogacskát hogy ki akarna már végre bújni, de nagyon szenvedünk tõle mindannyian. Viszont a taknyosság már talán a vége felé közeledik, meg az oltási szövõdményeket is megúsztuk. (Már csak az öthónapos oltás lesz hátra, és akkor egy idõre vége!Kép)

Jó éjszakát mindenkinek, és holnapra egy szebb napot!

Sziasztok: Norcsi és a 4 és fél hónapos Bánk.

(Hétvégére valóban havasesõt emlegettek!Kép)
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Zsuzsi: hát elég sûrû lett, de csak egy kis kanálnyit kellett beadni belõle. Meg Balu addigra már edzett volt gyógyszer ügyben Kép
A szoptatás nekem is fájt egy idõben. Olyan volt, mintha Balu rágókának használta volna a mellem. Aztán elmúlt, fog még sehol.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Ma voltunk Csengével szívultrahangon ... végülis minden rendben, de októberben még visszamegyünk ... remélem, utoljára ...

Nem tudom, másnál is elõfordul-e, de Manovics ma hajnalban megint rám hozta a frászt. A félig megemésztett tej, amit bukott (gondolom álmában) teljesen eltömítette az orrát, és nem kapott levegõt ... elég rémes volt ... Kép De látványnak is, ahogy a túródarabok repkedtek az orrából ... Még szerencse, hogy ordítás közben vesz levegõt szájon keresztül is ...

Mindenki cseppes D vitamint "használ"? Nekünk tablettás van, és az nagyon macerás ... :-///

Na megyek aludni, mert a mai napra 3 órányi jutott csak, az is 3 részletben ...

pussssz
R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Márti,
mi nem vasalunk. Csak az ingeket és blúzokat. Anyósomtól megtanultam, hogy lehet úgy teregetni, hogy aztán már ne nagyon legyen szükség vasalásra Kép.

Allergiások,
az Amwaynek van kifejezetten babáknak való mosópora, és az öblítõt is úgy fejlesztették ki, hogy szinte semmi ne maradjon belõle a ruhában, nem is illatos, hogy az se allergizáljon. Nekünk bevált.

Rebi,
mi késztetett arra, hogy tablettás D-vitamint használjatok? Nekünk az elsõ babának a gyerekorvosunk tablettás K-vitamint adott, pedig van fiolás is. Ki is dobtuk. Mármint a dokit. (Nemcsak ezért.) Mindenesetre meglepõ. Ja, és tényleg szörnyû lehetett ez a hajnali ébresztés.

Van valami ötletetek? Ráhel egész nap alszik az ágyikójában, mint a bunda, csak enni ébred fel (még jó, csak 8 napos), de éjszaka... Ahogy sötét lesz, abban a percben felébred, és csak és kizárólag a mi ágyunkban marad csöndben. Már az elsõ éjjel a saját ágyába tettük aludni, de egyszerûen nem marad csöndben, nem alszik el, cumival sem, és nem tudom, mit csináljak, hogy errõl leszoktassam. Az még elég nagy probléma, hogy 10 percet sem hagyhatom, hátha elalszik, mert felébreszti a többieket. Ha tudtok, segítsetek, jó?

Virág
Virág (fiore)

Rebi!

Mi kezdettõl fogva tablettás D vitamint szedünk. nekem nincs vele problémám, egy kiskanál anyatejben gyorsan feloldódik és úgy kapja Hanna.
Virág! Gondolom szegény összekeverte az éjszakát a nappallal. Valami napi rutint kell kialakítani és akkor hátha rájön,hogy fürdés után nagy alvás jön.

Tikk
tikk

Virág!

VAN EGYSZERÜ MEGOLDÁS A PROBLÉMÁTOKRA!!!

Nem tudom, hiszel-e az agykontrollban, de ha nem, akkor is érdemes kipróbálni amit írok.

Én nem vagyok még anyuka, de a tanfolyamon sok kisgyermekes mama számolt be a következökröl: A gyerekek nagyon fogékonyak mindenre, ugyanis még olyan frekvencián dolgozik az agyuk (a körítést kicsit érthetöbben a www.agykontroll.hu-n olvashatod el). Tehát: neked is minél közelebb kell kerülnöd ehhez a hullámhosszhoz, hogy szinkronban legyetek és üzenetet tudjál küldeni neki. Ezt úgy érheted el, hogy behunyod a szemed, tetötöl talpig teljesen ellazítod magad, aztán valami csodálatos, megnyugtató helyre képzeled magad. (Mondjuk 10-15 perc, jól fog esni, talán egy órát is el fogsz ott idözni)

A legteljesebb szeretettel, nagyon kedvesen (különben megszakadna a kapcsolat), érthetöen és tömören el kell magyaráznod neki (gondolatban), hogy itt a földön hogy váltakoznak a nappalok és az éjszakák és, hogy az éjszaka való az alvásra, használja ö is arra ezt az idöt, hiszen nektek úgyis pihennetek kell. Ezután képzeld el párszor, hogy a baba sötétedés után nyugodtan szuszog és édesdeden alszik. (Úgy beszélgess vele és hozzá, mintha ott lenne tényleg elötted és inná a szavaidat, értené, hogy mit is akarsz! Mert érti, de még csak ösztönösen, érzések és nem szavak formájában!!!)

Ezt talán többször el kell ismételned, de sok anyuka arról számol be, hogy nagyon fogékonyak a gyerekek a szülöi kérésekre. Ugyanezt eljátszhatod akkor is, ha mondjuk nem szopik, vagy késöbb visszautasítja a különösen fontos ételeket, durcakorszak stb... Söt, minden vágyad és célod beteljesülését érdemes az összes érzékeddel elképzelni és ezáltal "programozni"!

Napi 5-10 perc tényleg csodákra képes! Nem lennék akkor sem meglepve, ha egy-két nap alatt eredményt érnél el az éjszakai alvással!KépKépKép

Bocs, most maradok névtelen, ugyanis ez a téma még sokaknak tabu, nem szeretnék a közeljövöben azonosítót váltani.
Mivel érdekel, hogy milyen gyorsan sikerült átállítanod a kicsi alvókáját, kérlek válaszolj Mimóza névre ezen a topicon!

Szóval, remélem, hogy tényleg kipróbálod, hogy hasznát is vehesd, vagyis próbáld ki, mielött teljesen kimerülnétek a sok éjszakai nem-alvástól!!!

A témával kapcsolatban minden további kérdésetekre szívesen válaszolok:

Mimóza (épp pocakos Kép)
Névtelen

Virág!

Bocsi, elfelejtettem írni, hogy mindezt természetesen akkor kell csinálni, amikor nyugi van körülötted, mondjuk ha alszik a baba és egyedül vagy.

Bocsi a szószátyár stílusért Kép, Mimóza
Névtelen

Mimóza,
köszi az ötletet. Használtam már az agykontrollt, voltam tanfolyamon, a 3. babámat azzal szültem, de most eszembe sem jutott. Próbálok találni magamnak egy pár szabad percet. KépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Igen, igen, engem is érdekel, hiszen az elsö babámat várom! Megyik technikákat vetetted be hozzá és mit képzeltél el? Bár lenne pár saját ötletem is, mégiscsak Te vagy az, aki már kipróbálta! Elöre is örülök egy jól bevált taktikának, amit kicsit átalakítva talán majd én is hasznosíthatok!

Talán ezt a témát nem ezen a topicon kéne tovább fejtegetnünk? Mit gondoltok, lenne értelme egy agykontrollos topicnak itt a babanet anyaság rovatában? Gondolok itt gyereknevelésre, szülésre, meg ami még eszünkbe jut. Nem tudom, hogy hány anyucit és apucit érdekel a dolog...

Mimóza
Névtelen

Sziasztok Lányok!

"Kellemesen" fáj a fejem, gondolom a holnapi havazást érzem... :-(((

Márti:
én is próbálkoztam rágókával, de egyenlõre egysem fér bele a szájába, így marad az ujjam, de az ugye nincs mindig kéznél. Még bevált neki, ha az ujjacskáit textil pelussal együtt próbálja rágcsálni, mintha ez jobban megnyugtatná, plusz felfogja a nyálat.
Most nem merek sétálni, leginkább a szél miatt, az esõ annyira nem zavarna, hiszen Bécsben (ott baby sitter voltam, mindennap kint kellett lennünk a téren min. 3 órát, ha esett, ha fújt, na és Bécs jó szeles város :-( )és Németországban megszoktam, hogy máshogy is lehet viszonyulni az idõjáráshoz. De megjegyzem, sokkal könnyebb kimenni esõben egy szép tiszta utcára vagy parkba, mint itthon a jó kis szmogba... :-( Itthon tiszta kosz lesz az ember, ha ilyen idõben bárhova is megy.

Norcsi:
köszi a pénzes tanácsot, hétfõn megyünk újra kontrollra, csak kicsit kínosan érzem magam boriték ügyben, fogalmam sincs, hogy ilyenkor hogyan kell viselkedni : én a fiatal kis csitri lepénzelem az idõsebb, tapasztalt dokit, olyan fura...:-( Ha valami jó italt adnék az nem pofásabb vagy ne törödjek ilyenekkel?
Különben találtam egy nagyon jó tanulmányt a neten a fülgyulladásról, ha érdekel : [url=http://ns.elender.hu/doci/ujsag/praxis/pr950828.htm" TARGET="_top]http://ns.elender.hu/doci/ujsag/praxis/pr950828.htm[/url]

ebbõl kiderül, hogy Dorkának ez a bacija tök ritka fülgyuszi vonatkozásban és már minden gyógyszerre rezisztens :-(

cory:
kiskanálon ugye a gógyszeradagoló kiskanalára gondoltál? Mert az több mint egy normális kiskanálnyi lötyi. Most fecskendõvel próbálom majd valahogy bejutatni a gyógyszert Dorkába. Balunak mire kellett szednie? Hogy megy az idõ, emlékszem, mikor chateltünk és már nagyon megakartál szülni, de Balu még nem akart és terveztétek Diával a mozit, most meg már ilyen nagy Balu is meg Dorka is :-)))

Rebi:
a sok bukás utalhat középfülgyulladásra is, úgy hogy figyeld a babádat, de persze én már csak fülgyuszira tudok gondolni. Ha este történt ez a nagy bukás, valószinûleg nem böfizett és csak ezért volt.

Virág:
biztos érzékeny a babád erre az idõváltozásra, azért nyûgõs. Tedd korábbra a fürdést, hátha az segít. Dorka is akkor kezdte megtanulni a napi programot, mikor hamarabbra tettem a fürdét (eleinte 9-kor volt, most már 7-kor).

Mindenkinek üdv, reménykedjünk, hogy mégis kisüt a nap!
Zsuzsi és 16 hetes Dorka
zsu26

Köszi Zsuzsi!

Meg fogom nézni, kíváncsi vagyok rá, már elõre "hegyezem a fülem"!
Hát én sem szeretem a borítékosdit, de sajnos mióta a gyerekek megvannak és százféle orvosnál kellett már megfordulnunk, egész jól belejöttem.Kép Sajnos. Sokkal jobb lenne ha egyáltalán nem kellene adni, de hát sajnos itt élünk, és itt ez van.

Sziasztok, holnap remélhetõleg már nem lesz ilyen ronda szeles idõ.

Norcsi és a négy és fél hónapos Bánk.
norcsi
Lenti

SZiasztok!

Zsuzsi: igen, a gyógyszeradagoló kanálra gondolok. Annak 2 vége volt, és a kisebbikkel kellett adni Balunak. Simán megette. Az õ többi kanala ennél jóval nagyobb.
Nekem is nagyon furcsa, hogy már ennyi idõ telt el Kép

cory

cory
Budapest

Mimóza,
engem érdekelne. Bár én nem végeztem tanfolyamot, de a jó ötletekre mindig vevõ vagyok.
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!!!

Tikk:
Mi is tejben oldjuk fel, de ez a kis Rafina Mari valahogy mindig kitornássza a szájából (néha úgy érzem, hogy az egészet). Arról nem is beszélve, hogy ez ilyenkor 4 kezes munka, mert nekem az egyik kezemben a kanál, a másikkal fejem a tejet, a párom meg nagyjából irányban tartja a Manót (de ahhoz is minimum 2 kéz kell). Pedig utána rögtön szoptatok ...

Zsuzsi:
Sajna Csenge kezdettõl fogva elég bukós. Egy idõben meg is emeltük a kiságyat a fejrésznél. Nameg figyelni kell arra, hogy ne kapjon túl gyakran kaját, és hogy fél óránál tovább ne szopizzon egyszerre (nesze neked igény szerinti szoptatás...), mert az is gondot okoz, hogy ha a friss tej keveredik a félig emésztettel. Ha tejet bukik az nem gáz, de a túró már az lehet. Akkor éjszaka is az okozhatta a gondot, hogy felébredt, én meg nem néztem meg, mennyi idõ telt el az elõzõ evészete óta (kissé félkómás voltam az álmosságtól). Persze totál bealudt, úgyhogy büfizés sem volt ... csak hajnalban a fuldoklás ...

Virág:
Nem tudom, nekünk miért tablettásat ír fel a doki. Mondjuk Csengének nem is kellett szednie 2 hónapos koráig, mert szedem az Elevitet, és abból a doki szerint addig átment annyi a tejbe, amennyi kellett neki, mostanáig hetente 2x kellett adni, most meg heti 3x. A doki egyébként nagyon szupi, minden egyébben teljesen bevált, gondolom, õ tudja, hogy miért ezt a vitamint írja fel. Lehet, hogy nem gondolt az ilyen 4kezest igénylõ babákra - és mamájukra Kép (Bár pont õ volt az, aki amikor elõször látta, "megnyugtatott", hogy Csenge soha nem lesz nyugodt gyerek Kép )
Az agykonroll mellett arra nem gondoltatok, hogy égjen mellette egy kislámpa? Vagy attól Ti nem tudnátok aludni? Manovicsot csak úgy lehet este elaltatni, hogy lekapcsolunk minden lámpát, ebbõl rájön, hogy most következik az éjszakai alvászat ... Kép

Agykontrollos tanfolyamot én sem végeztem, de sokszor, amikor érzésem szerint nem lenne elég tej, arra gondolok szoptatás közben, hogy "és most indul el a hátsó tej", és ez mindig bejön. Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Zsuzsi, szia! Jobbulást kívánok Dorkának! Múltkor írogattam neked egy s mást arra a felfedezésedre, hogy a lányaink egy napon születtek. Tulajdonképpen azt írtam le, hogy mostanában hol tartunk a fejlõdésben, miket produkál a kisasszony. Nem találtad meg?

Virág! Nekünk is mindig gondunk volt az, hogy Romola nem tudta megkülönböztetni az éjszakákat a nappaloktól. Pontosabban: eleinte hajnali 3 körül aludt el. Aztán ahogy nõtt, egyre korábbra tette a lefekvés idejét. A három hónapos oltás elõtt már 11-12 körül aludt el, és gyönyörûen kialakult a napirendje is, aztán az oltás után minden borult. Ma este pl. lefeküdt fél 11-kor, és 10 perccel ezelõtt ébredt. (Papamackó ment fel hozzá.) Õszintén remélem, hogy ti szerencsésebbek lesztek.

Na, megyek én is õnagyságához.
Sziasztok: Laura és Romola (3,5 hónapos)
p_laura

Rebi! Most olvastalak: az én dokim azt mondta, hogy a vitaminok nem mennek át az anyatejbe. De szerintem ez butaság, különben nem lenne olyan értékes eledel, nem?

Szia: Laura
p_laura

Az agykontrollban
nem az a legfontosabb, hogy végeztél-e tanfolyamot, hanem az, hogy használod-e rendszeresen. A kulcs az "ellazulás" és a "képzelödés" lehet. Ha csak hébe-hóba használod, a hatás csak attól függ, hogy mennyire hiszed el azt, amire koncentrálsz: én ezt leegyszerüsítem és pozitív gondolkodásnak hívom.
Az "és most indul el a hátsó tej" egyszerüen fantasztikus ötlet, máris feljegyeztem a kis fejembe, hogy néhány hónap múlva hasznot húzhasson belöle a pici.

Mimóza
Névtelen

Sziasztok!

Hát ez a gyógyszerszedés nem megy nekünk, már próbáltam kiskanállal, fecskendõvel, de mindig kiköpi, plusz hozzá nevet egy jót, hogy látod anya milyen szépen ki tudom köpni...:-) Szerintem így semmi értelme ennek az antibiotikumnak, na mindegy.

Laura:
ne haragudj, hogy eddig nem reagáltam, de Dorka fülgyuszijával voltam elfoglalva, de most már jobban vagyok (engem jobban megvisel, mint a gyereket), így leírom, mi mit tudunk (szerintem ugyanannyit):
Dorka megfogja a játékait, a csörgõt a szájába teszi, de persze nem fér be semmi, kivéve a textilpelenka, azt nagyon szereti rágni, plusz az ujjamat. Õ is próbál megfordulni, eddig õ is csak a fejét fordítja el teljesen és a lábait, de a törzse még nem megy vele. Mivel háton fektetem, hátról hasra próbálkozik, néha hasra fektetem, hogy hasról hátra is gyakoroljon, az nehezebb, a fejét szépen tartja és teljesen kinyomja magát hason a kezével, de a lábai miatt, még nem tud átfordulni. A pelenkázón szeret leginkább mocorogni, na és a fürdõkádjában, mert ott könnyebben tud támaszkodni. Nagyon jól lát, a szoba végén is észrevesz és nevet rám, a tükörben már észrevette magát és nagyokat nevet. Imádja nézni, ha eszünk vagy beszélünk, ilyenkor elégedett mosollyal követi a szánkat vagy nézi az ételünket. Ha énekelek vagy mondókát mesélek neki, próbálja a kis száját formálni, dallamos sóhajtozásokba kezd, meg lalazik vagy mást gügyög, sikítozni keveset sikítozik, ha igen, akkor inkább délután. Mostanában kezd félni az idegenektõl, nagyon megijed tölük, apjának pedig feltünõen örül, kivéve ha tüsszent, akkor órákon át vigasztalhatjuk. A cumiról leszokott, helyette a hüvelykujját használja. Imádja a fürdést, nagyokat csapkod hátra felé, tiszta vizes leszek tõle :-) Minden, ami lóg, azt megfogja és nem ereszti el, erõsen kapaszkodik. Kezecskéivel nem különösebben játszik, inkább az én kezeimet akarja megfogni, az öklét persze szereti rágni. Elalváskor a kis madarával alszik, amibe belekapaszkodik és a fejéhez húzza.
Szóval ennyit tud, szerintem ez az átfordulásos dolog nekünk nem fog olyan gyorsan menni, mert a kiságyában csak néha próbálkozik, ha kiteszem az ágyából, ott biztosan nem próbálkozik, ezért elkezdtem "görgetni", hogy ráérezzen az ízére, tetszett neki, de magától nem gyakorolja. Ja és ha valamit nem akar, akkor befeszíti magát és elnéz, hogy ne is talkozhasson a tekintetünk, na ilyenkor jó mérges vagyok!

jó hosszú lettem, remélem nem untattalak! írj magatokról
üdv mindenkinek:

zsuzsi és Dorka
zsu26

Sziasztok!

Laura: a mérteit elfelejtettem, gondolom az is érdekel, 59 cm és 5,65 kg volt most. este 11-körül fekszik le és kb. 5-6 kor kell fel, de van mikor hajnalban is egyszer, utána pedig kb. 3-4 óránként szopizik. délelõtt tuti, hogy alszik, délután 4 körül és este nagyon virgonc. Max. 120 ml-t szopizik alkalmanként, de van mikor csak 60 ml-t.

most már befejezem, a többiek biztosan unják

üdv
zsuzsiék
zsu26

SZiasztok!

Zsuzsi,
mikor olvastam a hozzászólásodat, mintha csak magunkat láttam volna (a kajálással kapcsolatban). Hanga kb. 61 cm és 5460 gr. Vagy 2-3 hete kezdett el "rendetlenül" enni, nem is hízott nagyon, a múlt héten csak 6 dekát. Elhoztuk a rendelõbõl a mérleget és elkezdtük megint méricskélni. Õ is max. 120-at eszik (ritkán elõfordult, hogy 130-140-et evett), de volt, hogy csak 80-at. Ezzel szemben mosolyog, dumál, éjszaka is alszik. Itt is mintha magunkat látnám: kb. este 11-12-tõl alszik reggel 5-6-ig. Nektek mit mondott a doktornéni, hogy így eszik? Gondolom, hogy úgyis annyit eszik, amennyit akar, és ha egyébként minden rendben van, akkor ez nem probléma. De ha sokáig nem hízik az nem baj?

Hanga már tud mindkét oldalára fordulni, mindkét irányban forogni az ágyban, és jó sokat dumál. A kezébe adott csörgõt megtartja, a szájához emeli, próbálja bekapni, egyik kezébõl átveszi a másikba, sõt néha véletlenül felveszi.

Na most megyek, mert nagyon sír.

Sziasztok!

Szila
Szila

SZiasztok!!!!

Ármin átfordult! :-))) Ma többször is: háton fekvésbõl hasra, majd vissza! REggel 6-kor azzal ébresztett, hogy nagyon dumál, kinyitottam a fél szemem és láttam, hogy a sárga kutyusát (fõkedvenc játék) szórakoztatja különféle hangokkal, nagyokat nevet neki és nagyon magyaráz. Aztán egyszer csak kiesett a kezébõl a kutyus, és már épp azon gondolkodtam, hogy meg kéne mozdulnom, hogy visszaadjam neki, mielõtt nagyon elkeseredne, és akkor azt látom, hogy nyújtózkodik, nézegeti, és hopp, már hason is volt! Így nyújtott kézzzel elérte a szökevény kutyust, jól megragadta, és nagy lendülettel visszafordult a hátára! :-))) Biztos, hogy nem álmodtam, mert a nagy mutatványt a mai napon többször is megismételte!!!
Ezen kívül le tudja húzni a lábáról a zoknit, ami szintén nem túl régi találmánya (nagyon jópofa csíkos zoknijai vannak, már régóta méregette õket!)
Ma sírásmentesen autóztunk, ami szintén nagyon nagy szó nála - viszont (talán a hidegfront vagy a fogai miatt?) egész nap jóval többet nyafizott a szokásosnál.

Zsuzsi!
Én nagyon élveztem, hogy ennyire részletesen írtál Dorkáról és a tudományáról, mert jó látni, hogy milyen hasonló dolgokat mûvelnek a babáink! És igazán szemléletesen írtad le a durcizást is, nagyon ismerõs! Dorka füle javul már?

Virág!
Lehet, hogy félreérthetõ voltam azzal a vasalással! :-))) Nagyon messze vagyok a mnindent vasaló minta - háziasszonyoktól! Én is csak a legszükségesebbeket vasalom, de azxokkal is folyton elmaradok :-( (és nem azért, mert kilincseket szidolozok helyette) :-)))

Norcsi!
A séta az esõben nálunk több ok miatt is gond, sajnos. Egyrészt még mindig nincs babakocsink, mert a kölcsönkocsinknak kitörtem a kerekét és még nem jutottunk dûlõre, hogy milyet is lenne a legopotimálisabb venni. Még két hónapot gondolkozunk, utána megvehetjük a könnyû, de nem teljesen vízszintesre állíthatót. :-) SZóval, addig snuglizunk, de az esõben nagyon gáz lenne. Ráadásul nekem sincs vízhatlan szerelésem, fõleg nem városban viselhetõ fajta (vagyis a kirándulóruháim elég lepukkantak). Azzal persze maximálisan egyetértek, hogy a megfelelõen felöltöztetett Árminnak az esõbeni séta is jót tenne.

SZila!
Mi van Hanga pöttyeivel? Nekiálltam összeállítani egy étrendet az összes fontos tényezõ figyelembe vételével, ha elkészültem, elküldöm! Persze, aztán akkor még tesztelni is kell (én egy kicsit szívesen fogynék is tõle, mert mióta szoptatok, hízom).

Márti és Ármin
márti

Pocok, Mimóza,
agykontrollal szülni: minden nap kb. 10-15 percet (vagy ha jól esett, többet) alfában voltam, és ez idõ alatt lepergettem magam elõtt, hogy milyen szülést is akarok. Elképzeltem,hogy gyorsan és a lehetõ legkisebb fájdalommal tágul a méhszáj, a kitolásnál szintén szépen tágul a hüvely, így nem kell gátmetszés, stb. Gyakorlatilag az alaptechnika. Ha valamit tudsz az agykontrollról, akkor azt is tudnod kell, hogy a lehetõ legrészletesebben, legéletszerûbben kell elképzelni az egészet. (Színek, szagok, a hely, érzelmek...) Ehhez pedig nem árt ismerni a szülõszobát. Úgyhogy számomra elképzelhetetlen lett volna úgy programozni, hogy nem járok elõtte ott. Szóval ha még nem voltatok a szülõszobában, hajrá! Bár ez biztos nem elengedhetetlen, de azért jobb így.

Nem tartom rossz ötletnek az agykontrollos topicot. Kép Megnyissuk?

Rebi,
az agykontroll mellett nem a kislámpára gondoltunk... KépKépKép De azt is kipróbáltuk. Semmi hatása. Ígyhát marad az egyágyban végigalvása az éjszakának. 3-4 óránkénti szoptatással megspékelve. Na, most rontjuk el a gyereket a kezdet kezdetén. Kép Nem baj, szídom majd még magamat ezért... KépKépKépKép

Kép Képzeljétek, a férjem ma reggel elment egy 3 napos továbbképzésre. Egyedül maradtam a 4 gyerekkel. Még jó, hogy anyukámmal egy kertben lakunk, és õ segít. Nagyon szomorú vagyok, hiányzik a férjem. KépKépKépKépKép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok LÁnyok!

Én nem tudok ilyen dolgokkal dicsekedni. Az én lányom olyan lusta.Kép Gyakorlatilag semmit enm csinál. A baloldalára fordul és kész. NÉha hátulról adok neki egy kis lendületet, akkor pillanatok alatt hason van, dehogy magától csinálja na azt már nem. egyébként gyönyörû, meg szép a szeme,meg a szája, ilyeneket tud.KépKépKépKépJa és dobálja a játékait majd rámnéz és felnevet. majd én kisebb mosollyal rohangálok a macik után, hogy õ újra eldobhassa.
Mi kb így állunk. Nem baj. A szüleim szerint én voltam ilyen. Nekem a mászó korszakom maradt ki én egy éven keresztül gurulva közlekedtem, mikor már orvoshoz akartak vinni felálltamKépKép
Mindenkinek kellemes napot!

Tikk és Hanna
tikk

Sziasztok!

Márti: gratula Ármin fordulásához. Kép Kép

Forgás: Balu már 2-szer megmutatta, hogy tud forogni, de ennek már vagy 2 hónapja, és azóta sem ismétli. Ez van. Nagyon nem idegesítem magam ezzel Kép

cory és Balu, aki már lassan 6,5 hónapos

cory
Budapest

Sziasztok!

KépKépKép Képzeljétek, Hanga ma átfordult a hasáról a hátára! KépKépKép Egész mókásan csinálja, elõször a feje ér le, aztán jön a többi része is. És biztos nem véletlen, mert utána még többször megismételte.KépKép

Márti,
a pöttyei a kenõcstõl gyönyörûen elmúltak! Kétszer kentem be, és semmi pötty nem maradt.Kép Mondjuk, azért még kenegetem. Az étrendet várom.Kép Ha lesz egy kis idõm, küldök majd recepteket.

Üdv

Szila és a ma 3 hónapos HangaKép
szila

Sziasztok!

Hallottátok, hogy valami iszonyú hányós vírus tombol? Két ismerõsöm gyermekei is kórházba kerültek a múlt héten.
Bocs, nem ijesztgetni akarok, csak vigyázzatok a babákra!
Ilda (+ a 14 hetes Dorka)
ilda

Sziasztok!

Mindenkinek gratulálok, akinek már átfordult a babája, ügyes gyerköcök! :-)
Dorka is lusta, csak a pelenkázón hajlandó egy kis tornára, így csak várom-várom, hogy majd megfordul. Voltunk ma is fülésznél, szépen rendbe jött a füle, de az antibiotikumot még mindig kell szedni és jövõ héten is kell mennünk kontrollra.
Nekem elkezdett fájni a torkom, infrázgatok, remélem nem lesz semmi komoly, bár szerintem ez a mandulám lesz :-(

jó lenne, ha jönne a szélcsendes idõ, mert most nem merünk sétálni :-( és Dorka már ennyira várja.

Gátseb: lányok nektek minden szépen rendbe jött, semmi fájdalom??? Nekem estére szinte a fél fenekem sajog, ugye elfog múlni?!!!

sziasztok:
zsuzsi és 16 hetes Dorka
zsu26

Zsuzsi!

Hát, Dorka nagyon ügyes kiscsaj! Kép Kép Kép
Romola még nem fog meg semmit tudatosan, tehát nem nyúl semmi után. De ha valami a kezéhez hozzáér, arra jó erõsen ráfog, alig engedi el. Kép Ja, és persze mindent tuszkol bele a szájába.
Tegnap rájött, hogy ki tud adni valami sikítással vegyes kiabáló hangot, ma jó sokat gyakorolta... Kép (Még jó, hogy nincsenek szomszédok. Kép )
A fordulás nálunk is messze van még. Rominak is a pelenkázó a kedvenc helye, és rájött, hogy ha alulról pucér (pelusozás közben), akkor el tudja rúgni magát egy pár centire. Ezt nagyon élvezi. Igaz, van alatta egy textilpelus, de azt mesterien felgyûri, és máris szabad a pálya. Kép Ilyenkor nagyon oda kell figyelni arra, hogy nehogy lepogyogjon!
Annak ellenére, hogy imád hason aludni, éber állapotban utálja a hasonfekvést. Rettentõen megsértõdik ilyenkor, ahelyett, hogy a fejecskéjét próbálná emelgetni, nyekereg, hogy fordítsuk meg. Ezen egy picit megijedtem, de ha felveszem a karomban, természetesen remekül áll a helyén az a baba-buksi!
Romi szerintem még mindig nem szeret fürdeni, de amióta együtt fürdünk, azóta legalább nem visítja végig.
Napirendünk még nincs, és õ sem eszik többet 120 grammnál (ez nekem furcsa, mert már 1 hónapos korában is ennyiket evett, sõt, ritkán 180, illetve 220 grammot is). De hát õ ici-pici volt, gyorsan kellett nõnie-híznia.
A méreteit majd holnap leírom, ugyanis már kb. egy hete mérlegeltünk!

A gátsebrõl: nekem nincs, de az unokahugom is sokat szenvedett. Amikor a hat hetes kontrollra visszament, ülni is alig tudott, a doki szerint persze minden rendben volt. Aztán keresett egy másik orvost (a Péterfyben a dr. Boros Juditot), aki "átvarrta" és pikk-pakk meggyógyult. Szóval, én nem tudom, a többiek mit mondanak, de lehet, hogy neked is másik dokit kellene keresned.
Olyan könnyen mondják, hogy "Ó, kismama, ez még eddig és eddig fájni fog"! Hát, nem tudom, ha nekik fájna, azt is ilyen könnyen kezelnék?

Márti! Nagy-nagy gratula Árminnak a fordulás miatt!

Sziasztok: Laura
P_Laura

Nyuszimano!
irtam Neked emilt, megkaptad? Varom a valaszod, ha lesz idod, irjal,

Udv
Noemi
Noemi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?