Új privát üzeneted érkezett!

Zsani Kép
köszi a büfitippet!!! Kép
Ami a cicitejet illeti, egyszerre még csak egy cicit eszik, és jóllakik belöle, általában 70-100 grammot eszik egyszerre. Még picimaci Kép

Brokkoli Kép
most láttam csak, hogy visszavontad az irigykedést Kép Hát, tényleg nem volt sétagalopp, osz mégis itt vagyunk KépKépKép
Pelus: én is mincen etetésnél cserélem, néha mégis becsurgott.

Lányok, ma már másodszor pisil ez a kismalac pucér fenékkel a pelenkázóra Kép de most már ügyes voltam, nem kellett átöltöztetni Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Gomb!

Kép

Innen le tudod képként menteni.

Kangi!

Pici súlyú babáknál tényleg szükség lehet arra, hogy ébreszd. Viszont biztos büfigond, vagy fáj a pocija? Mert az is lehet, hogy a hosszabb kihagyásnál jobban megtelik a melled, igy több elsö tejet kap, attól megtelik a pocija, kevesebb hátsó tejhez jut. Az elsö tej laktózban gazdag, higabb, és ha abból jut esetleg többhöz, az okozhat hasfájást. Esetleg megpróbálhatnád, hogy egy kicsit lefejsz belöle evés elött, ne félj, fog maradni benne elég!Kép
Viszont mivel nagyon szeretném, ha nem beszélnék hülyeségetKép (és mások is megerösitenének), tedd fel a kérdéseidet az Anyaságról/Szoptatás topicba is!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ilke!

Mi is megyünk a talira!

Csics!

Jobbulást Petikének!

Sasha!
Gabinak is!

Majd még jövök, most ebédelünk.

Dió és Peti
szabotimi

Na, itt vagyok mégis. Nem ebédelünk, Peti úgy döntött, alszik még egy kicsit.

Lányok, én nem tudom, mi van Petivel. Folyton aludna. Ma is aludt egész délelõtt, és most, mikor bementem hozzá, játszott ugyan, de dörzsölgette a szemét, mint aki nagyon álmos. Most meg már nagy csend van, valószínûleg újra elaludt. Kíváncsi vagyok a délutánra, bár a tegnapi nap is kb. öt óráig - kisebb szünetekkel - alvással telt, és csak utána volt fent kb. nyolcig. Nincs baja ugye?

Kíváncsi vagyok, mit fog mûvelni holnap a talin, nem volt még gyerekek között. Kicsit megijesztettetek az influenzával, de ilyen alapon az utcára se lehetne kimenni.

Kettõre nem leszünk ott, mert Peti biztos alszik ebéd után, de igyekszünk. Már sül a süti.Kép

Na, nyekereg a manó, akkor mégis megpróbálkozunk az ebéddel.Kép

Dió és Peti
szabotimi

Beszti,
Koszi. Azt hiszem, tovabb kell alakitanom az etrendemet. A citrusfelek es aszaltgyumolcsok tiltasa meglepett. Meg hagymat is eszek neha. Es atukortojas ill. kemeny tojas sem szokott kimaradni...de akkor ezekre jobban odafigyelek.

Sasha,
Jobbulast Gabcsinak!

gomb
gombolyu

jut eszembe...Beszti, Kataa,
Konyvlista meg mindig nem jott at.

gomb
gombolyu

Kangi

Az én lányom is viszonylag kis súllyal született (2650g) és elõfordult az elsõ néhány hétben, hogy ébreszteni kellett. Nem sokszor.
Én is gyakran fejtem ki elõtejet,hogy ne csikarja a pocakját, fõleg mikor reggelre durranásig megteltek a melleim. Ilyenkor és délelõtt hígabb de több tej termelõdik, míg este kevesebb, de zsírosabb.

Beszti

Gratula Nátánnak ! Akkor most már állva balettozik? Kép

Csics

Jobbulást Petikének!

Képzeljétek, kibújt Emília elsõ foga! Kép Nem tudom hogyemiatt-e, de elég álomkóros ma, már aludt délelõtt másfél órát és most megint...és állandóan szopizna...és van egy piros folt belül az alsó ajkán. Ez a fogzás miatt van, nem?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Beszti!

Mennyire kell komolyan venni ezt a táblázatot?
Mert én szabályosan éhen halnék, ha csak azt enném, amit szabad. Sõt! Kb. 2 hónapja megprobáltam néhány dolgot elhagyni, amit nem szabad enni, és Marci teljesen megbolondult tõle. 2-3 hétbe tellett, mire elfogadta, hogy most ilyen a tejci.

Nincs senkinek ötlete a fenti kérdésemre (2,5 éves kislány alvási szokásainak megváltoztatására)?

Djeszter
djeszter

Djeszter!

A táblázat annak szól, akinél gondok vannak a baba hasfájásával, én elég sok mindenben hasonlóan eszem, de csak azért, mert alapból is. Viszont ami ciki lenne, az a füszerezés (elég erösen és sokféle füszerrel füszerezek). Meg a csokikKép, a dióKép, a sajtokKép.
De nálunk ez egyik gyereknél sem okozott gondot.
Olyankor, ha a baba hasfájós, gondolom mindeki megpróbál mindent. Hát ez is egy közülük.

Zsuzsa!

Szerintem be tudsz menni, valószinü üres lesz az a helyiség, ahol lenni szoktunk (a múltkor én egy kicsivel elöbb mentem, és beengedtekKép).

Ilke!

Már szóltál nekik? Mert ha tudsz, akkor lehet, hogy szólni kéne, hogy valaki egy kicsit elöbb érkezik!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Djeszter!
2,5 éves vagy 2,5 hónapos? Nem mindegyKépKépKép! Bár ötletem sajnos nincsKép.

Panda

panda
Halásztelek

sziasztok,
hú itt aztán zajlik az élet - alig gyõzöm elolvasni, hogy mik történtek. Amint látom, már mindenki a fogzásnál tart - csak mi nem. Már kb. 3 hónapja ugyanott tarunk: meg van vastagodva az ínye, nyáladzik ezerrel idõnként nyûgi rendesen és dörzsölgeti is, de idáig még semmi. A dokinõnk már nem is mer rá mondani semmit, mert már karácsonykor azt mondta, hogy januárra jönnek a fogmanókKép
mondjuk én nem bánom, addig sem engem harapKép

Meglepõ dolog történt ma: egyszerûen elaludt, nappal - és ez már kb 2 órája tart!!! nem is tudom, hova írjam fel azt a jó hírt - így legalább nem lesz fáradt, mire este uszizni megyünk.

Sasha, csics:
jobbulást a srácoknak!!

Ja, képzeljétek úgy néz ki csúszik az 5 hónapos oltásunk: a dokinõnek továbbra sem tetszik a súlynövekedése (120g/2 hét)... pesig a születési súlyát már lazán megduplázta. Már csak arra vagyok kíváncsi, ha továbbra is ilyen ütemben növekszik, vajon meddig húzza el a szuri beadásást.

Nem jár valaki sétállni az Orczy parkba?? gondoltam néha talizhatnánk.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Andy
Nekem is Aptamilt írt fel a dokim, és monta is hogy szomjas lesz tõle. Honnan tudod, hogy mikor szomjas? Mert van, hogy Törpe elalszik, de elég nyugtalanul alszik és csak nyammog. Próbáltam itatni, de nem kérte.

Djeszter
Olvastam egyszer az ásványvizekrõl. Ha azt adsz neki, akkor arra kell figyelni, hogy nátriumszegény legyen.

Na mennem is kell, nem tudom befejezni, Szilárd ordít.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Ilke,
Mi is mennénk Solymival a talira, ha nem jön közbe semmi...

Kangi,
Az elsõ hetekben én is igény szerint szoptattam, aztán lassan áttértünk a 3 órás szopikra, mert már kezdtem meghülyülni... Ha nem nagyon kis súlyú, ne ébreszd fel szopni.

Gömb,
Szerintem nem kell halálosan komolyan venni azt a listát. Ahogy látom, ez a felsorolás elsõsorban a zsírokat tekinti ellenségnek, és egy kissé szigorúan tiltja õket. Persze, nem kell tocsogós kajákat enni, de szerintem egy tükörtojás vagy zsírosabb sajt nyugodtan beugorhat. Meg aztán úgyis látod, mi az, amitõl fáj a gyereked hasa. Szerintem edd azt, ami jól esik. Itt is csak az a lényeg, hogy ne essünk túlzásokba.

Rit,
Solymi is csak nyáladzik meg rágódik, és nem akar kijönni az a fog.

HUGGIES-rajongók: a TESCO-ban Huggies akció van, "2-t fizet, 3-at kap", tehát 3 zacsi 2198 Ft.

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok
Lányok
voltunk orvosnál ma megint mert hogy tegnap és ma is lázas volt most kaptunk antibiotikumokat remélem segitenek .

Kangi
én csak azért vagyok szomoru mert most olyan kis elesetnek nézki nem nagyon érdekli semmi sem még mosolyogni se mosolyog Kép

Sasha
jobbulást Gabibabának sok puszi a fájos lábakra KépKépKépKépKépKép

Brokkoli
létezik mi is már többhete szenvedünk a felsö 2 fogal de még semmi eredmény Kép

Gömb
a meningococcusrol szolo cikk az E havi kismama 82oldalán találhato .

Norka
én a mai napig hetente viszem petikét mázsálni Kép.

Lányok
köszönjük a jokivánságokat probálunk meggyogyulni Kép

pusz csics és petike
csics

Sziasztok!

2,5 hónapos babáról van szó. Elírtam. Bocs.
Nem tud senki segíteni? Kép

Djeszter
djeszter

SziasztokKép

Ilke,Zsani
Köszönöm a gratulákat,Kép

Zsani,
Jó hogy írtad a Chamomilla-t, fel is írtam, ha nyûgizik Zsófi a foga miatt ezt ki fogom próbálni.
Az én férjem is kazán típus, nálunk is ugyanez van.Kép

Kangi,
Nehogy már 3-4 óránként etesd a picurit, ha akar óránként fog cicizni, és ez NORMÁLIS! Zsófi 3 hónaposan is soxor 2 óránként eszik. Tegnap óta pedig fejlõdési ugrásunk van, mert óránként cicizik.
Nem én irigykedtem, esküszöm. Nem Gomb vont valamit vissza?

Nyuszi,
Gratulálok a fogacskához!

Sasha,
Jobbulást Gabibabának!

Zita,
Én az új Huggies standard rajongó vagyok, de ami a TESCO-ban van, az a régi Huggies amit nem szeretek!sajna

Lányok,
Mit szóltok ehhez a fotóalbumhoz? Én lehet hogy kipróbálom.

pusz

Brokkoli
brokkoli

Djeszter,

Leírom, hogy nálunk hogy mennek a dolgok, hátha tudok segíteni. A fürdés nálunk 20:30-kor van, elõtte kb.10 percet játszunk a pelenkázón, ahogy melegszik a hõmérséklet a szobában úgy vetkõztetem, kb. 25-26 foknál fürdetek. 21:00-kor szopi, félhomályban, halkan szól a TV, és a nagyágyban fekve. napközben mindig a fotelban szopizunk, csak este van fekve. Általában Zsófi hamar beájul, büfi és megy az ágyába. Éjszaka nálunk töksötét van, a hõmérséklet ált. 22 fok. Napközben is ennyi. Az semmiképp nem jó, ha túl meleg van, nem egészséges. Nem tudom, hogy az ismerõsöd hogy csinálja, de ha az õ babája is megszokja a mindennapos esti szeánszot, szerintem neki is sikerülni fog. Nappali alvás már nehezebb, nálunk: 1.szopibabealvás,2. babakocsiban alvás, 3. kezembe séta ( sajnos van ilyen is )4. ágyában nyûgi és elalszik.
Ja igen, éjszakai szopinál nem nagyon szólok hozzá, nappal viszont állandóan magyarázok neki.

Más most nem jut az eszembe, de ez nálunk bejött, és Zsófi most már átalussza 5 napja az éjszakákat, és eleinte is max. 2x kellett hozzá kelnem.

Remélem tudtam segíteni.

pusz

Brokkoli
brokkoli

Lányok!
HELP!
Most kaptam egy levelet a Budai Gyermekkórháztól, hogy amit vért levettek születéskor a hypothyreosis vizsgálatához, annak eredménye kétes, ezért meg kell ismételni. Írják, hogy még nem kell aggódni, de már totál szar kedvem van és ideges is vagyok. Kapott valamelyikõtõk ilyen levelet?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
nem hiperthyreosis? Mert az a pajzsmirigymukodessel kapcsolatos. Nincs a csaladban ilyen beteg? Egyebkent szerintem se aggodj, ha nagy gond lenne, azonnal behivnanak.

-Afonya
Afonya

kozben megneztem, a hypothyreosis is ugyanaz a temakor, pajzsmirigy.
Afonya

Sziasztok!

Lányok, csináltam saját fotóalbumot Zsófigombóc az album címe, nézzéetek meg ha van kedvetek.

Brokkoli
brokkoli

Sziasztok,

ma voltunk a dokinál méreckedni. Ma 6 hetes Bence 55cm és 3950gr(51cm/2900gr-al született).KépKépKép
Úgy örülök, hogy ennyit gyarapodott, mert nagyon bizonytalan vagyok az ügyben, hogy van-e elég tejem.
Most 3 óránként eszik a gyermek, de mindkét cicibõl és kb. 45 percen keresztül, ez azt jelenti, hogy nincs elég? Mi lesz velünk késõbb, mikor már több tejre lenne igénye? Lesz-e elég tejem?

Ma az orvosnál egy anyuka megkérdezte,hogy nem kell-e anyatej(7hetes a babája), NEM-et mondtam, de így utólag már bánom, mi lesz, ha nem lesz elég tejem?
Iszom a tejtermelést növelõ teákat, homeo bogyó és tejtermékek is játszanak, de lehet, hogy ez is kevés. Mit lehetne tenni?

NorkaKép, KangiKép
nagyon irigyelek benneteket, mint a lányos mamákat, hogy a baby jól szopik és van tejcsi is. Tök jó!!! Gratulálok.
És olyan jó, hogy megint együtt topicolounk.

Brokkoli,
köszönöm az üdvözlést én is örülök, hogy megint együtt "vagyunk". Nagyon helyesek vagytok a profilos képen.Kép

Zulu,
ez a darus történet írtó édes volt, hangosan nevettem rajta. Páromnak is nagyon tetszett, mikor jöttek hozzánk vendégek rögtön elmesélte nekik. Köszönet érte!Kép

Tegnap éjjel megint nem aludt az én drága fiam. Evett, majd bealudt a cicin, de amint az ágyába tettem felébredt, ezt játszottuk 4.30-6.00-ig(olyan édes volt, hatalmasakat vigyorgott, gondolván, hogy ezzel ki tudja engesztelni, fáradtságtól kornyadozó anyjátKépés igaza van, bár egy kis alvásnak is örültem volna), amikor is a mellkasomra fektettem és befeküdtem vele az ágyba. Mondanom sem kell, hogy 8ig aludt. Most már jó ideje így alszik el és van, hogy lerakni sem tudom. Csak hát számomra nem igazán pihentetõ, ahogy nyomja a mellkasom és megmozdulni sem tudok. Lehet, hogy már most jól elrontottam???KépKép
De mit csináljak egy ilyen pici babával, ha másképp nem tud aluszikálni???

Beszti,
Bence is szeret hason aludni, gondolom ezért is érzi jól magát a mellkasomon, így nyomja a pocakját és sikerül megszabadulni a gázoktól. Viszont én nem merem hasom aludni hagyni az ágyában. Nem mintha a mellkasomon aludva nem lehetne baja...mégis. Napközben más, mert akkor figyelgetem, de éjszakára nem merem úgy hagyni. Kb. 2 napja hogy megint nagyon kegyetlenül kínozzák a szelek, szegény állandóan görcsösen sírva ébred, aztán van, hogy visszaalszik, de van hogy nem, úgy sajnálom. Hiába az édeskömény tea, a masszírozás, csak a mellkasomon fekvés segít. Gondolom ilyenkor a pocakon fekvésen túl a közelségem is megnyugtatja.Kép
Te mikortól hagytad éjszakára hason Nátánt?
Szelekre valami jó tipp???

Holnap megyek a Szt.Istvánba a Szoptatás ambulanciára a mellemben levõ csomó miatt, remélem tudnak segíteni, mert nem szeretném, ha azért lenne kevesebb a tejem, mert el van zárodva a tejcsatorna. A mellgyulladásról nem is beszélve.
Majd rákérdezek erre a hidrogén peroxidra is. Nem tudom mi segített, de valamivel most jobb a helyzet mellbimbó ügyben, bár hajnalban ált. nagyon fáj.
Használtam rá Garmastant-nekem nem vált be, Hydrogén peroxidot és Ung.Contra Rhagad nevû krémet, nem tudom a kettõbõl mi volt rá jó hatással, de most kicsit jobb.Kép

Bocs, hogy nem igen tudok hozzászólni a dolgokhoz, de még nincs annyi idõm, hogy végig tudjam olvasni a napi termést, de igyekszemKép.Pusssza

Timici+Bence, aki ma 6 hetes
timici

Áfonya
De, a pajzsmiriggyel van kapcsolatban. Anyukámnak kicsit túltengése van, remélem nem lehet belõle baj.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Beszti, Nyuszi Kép
nagyon köszi az infot elötej témában! Megpróbálom reggel kifejni az elejének egy részét!!

Ma volt a védönéni, megdicsérte a köldökét (hát megéri furkászni, bár broáf Kép), és azt mondta, aki ilyen adagokat eszik, az hadd aludjon. Úgyhogy megnyugodtam, aztán majd meglátjuk, hogy lesz.

Pocok Kép
szeegény cicuka KépKépKép ha nem gyógulna szépen a csaszis hegem, most reklamálnék, hogy miért kellett igy megröhögtetni Kép

Parazita Kép
még az is lehet, hogy csak nyügi volt tegnap ...

Csics Kép
hamarosan meggyógyul Peti, és újra fog röhincsélni Kép drukkdrukk!

Brokkoli Kép
ja, de, bocs! Csak gyorsan irtam reggel ...

Timici Kép
HELLLOOOOO KépKépKép
Nekem a védönö megerösitette, hogy ha van légzésfigyelö, akkor alhat éjjel is hason a manó. Mert az úgyis bejelez. Béreljetek!!!

Este új képek kerülnek fel a [url=http://www.somlohegy.hu/feketejulcsi" TARGET="_top]http://www.somlohegy.hu/feketejulcsi[/url] oldalra! Van már mosolygós is!

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Söt! Már most ott vannak a képek!

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Lányok
képzejétek most járt itt a hugom a barátjukal megnézni a lakásunkat mert nem sokára ha találunk megfelelö házat elköltözünk a mostani lakásunkbol igy elado lesz és a hugom ismeröse megnézték a lakást az hagyán de mikor mentek el akor a hugom észre vete hogy sárga foltos a pulcsim és kérdezte hogy mitörtént vele én meg monta hogy gyerek kajás mert hogy délután megprobáltam megetetni petikét bébiételel de csak kiköpköte és mikor felvetem a válamba törölte a száját igy tiszta sárgarépás lett a pulcsim ere a hugom ismeröse fujogot a pulcsimra ez nekem egy kicsit rosszul esett mert hogy a hugom is csak félhatkor szolt hogy jönek minjárt és 10perc mulva itt is voltak igy nem tudtam átöltözni meg nem is szoktam este már másik pulcsit vagy polot venni fel csak másnap igen rosszul eset hogy lefujogták a bébikajás pulcsimatKép mellesleg az illetö fiu volt .

pusz csics és petike
csics

kangi: sajnálom ha félreérthetö voltam elsötej-témában. ugyanazt mondtam mint Beszti, de úgy látszik még tanulnom kell beszélni Kép

Csics: sz@rd le az ilyen bunkókat! KépKép Én se szoktam napjában 10x átöltözni.

Hason alvás: Juli kezdettöl hason alszik, mert akkor még csak úgy tudott. Én meg gondoltam, hogy nem kinzom szegényt a hanyatt alvással. Azóta is úgy alszik. Persze amióta forog, azóta sereg-forog az ágyban KépKép

zsani
zsani

Timici!
Szuperugyesen hizik a pici fiad!
Remelem ambulancian tudnak segiteni! De elore felesleges aggodnod, az nem tesz jot a tejcinek sem es a lelkednek sem! Szoval csak pozitivan. Kuldok is 1 kis energiat ++++++++++++ Kép Kép Kép

Kangi
Meglestem a kepeket! Nagyon helyes a kiscsaj! Kép

Brokkoli
A Te leanyzodat is megneztem. Az Apara mosolygos tetszett a legjobban! Edes. Kép

Lanyok
Ugyan Jazmin nem szeret hason aludni, de ha majd forgolodik, biztosan fog ugy is. Szoval mi legatereszto matracot vettunk a kisagyba, ami olyan hogy belefurom az arcom es mintha nem lenne elottem semmi. Igy is veszelyes? (huuu ertheto volt...? Kép )
En is csinaltam albumocskat , Jazminnal megtalaljatok, ha netan unatkoznatok! Kép

Puszi
Norka
norkini

Fodbetti
A süti nagyon Kép. Mostanában már 2x elsütöttem ilyesmit. Pedig Manci még csak 5,5 hónapos.

Kangi
Gratula a babához!
Nekünk is mindig kifolyt az elején. 2800 g-al született, úgyhogy inkább newborn-t használtam, amig husisabb nem lett. (Akkor meg elkezdett hátul kifolyni belõle)

Csics!
Jobbulást Petikének!

Sasha!
Jobbulást!

Anemona!
Mi sem fogzunk. Csak nyáladzunk, nyáladzunk, nyáladzunk.

Myssina
Mi is Aptamilon vagyunk, és Hanna baromi ritkán iszik, amióta mást is kap kicsit többet, de 100 gr. eltart egy-két napig.

Képzeljétek kint aludtunk a nappaliban. Erre az én gyönyörû lányom normálisan aludt (csak 1x ébredt fel éjszaka, de mire bementem már aludt). Eddig éjszakánként kb. 6-10x kelt. Na ennyit a szülõ megnyugtató közelségérõl. Püff!
Kezdõdik az igavonás is. Vállakozóként itthon dolgozom, de nem nagyon megy. Hogy lehet így koncentrálni? Manci napközben nem nagyon alszik, estére meg én nem tudok gondolkozni.

Puszi
dec8+Hanna
dec8

Csináltam neki albumot: Hanna baba a neve (aszem)

dec8
dec8

Csics jobbulast Petikenek!Kép En csak azt mondom az influenzaval kapcs amit a tv, allitolag itt meg nincs jarvany. De azert elofordulhatnak persze megbetegedesek, ez nem zarja ki.

Sasha jobbulast Gabinak is!Kép

Lanyok, ma foprobat tartottam a holnapi oltas elott es megmertem Lacko homersekletet. (Meg sosem csinaltam!Kép) Meddig kell a homerot betolni a fenekebe? Nekem vedono azt mondta, hogy nezzem a higanyt, es ha megall, akkor kesz, annyi a hoje. Ez igaz? Na en ma 36,9-et mertem. Ha a fel fokot levonom, nem lesz az tul alacsony?

Panda! Ha kifozod a cuccokat, tegyel a vizbe kis citromsavat (gyogyszertarban lehet kapni) es nem lesz vizkoves. Nem art a babanak!

Gomb hmmmm, talan eloszor fogja meg ulve apa a babat, akkor nem fel hogy leejti. Aztan talan rajon hogy nem olyan torekenyek am. Ja es a babak szerintem sokkal jobban elvezik a furdest apa nagy mancsaban.Kép

Gomb lehet en azert voltam nyugodt, mert az osszes ilyen koru baba ott volt (vagy 5-6 baboca), es ezert eszembe se jutott aggodni. Mondjuk a vedonod elegge hmmm...-nek tunik, azt nem mondta, mit csinalj a gyerekkel, ha nem hagyod addig a cicin logni ameddig akar es ordit?Kép Lackotol akkor kiakadt volna, o az elejen masfel oraig szopizott.Kép

Kangi! Enyem gyerek is imad puceran pisilni, megtisztelte mar a pelenkazo mogotti falat (epp kremeztem a popsijat), plusz a dokibacsit is.Kép

Gomb szerintem nem kell minden kajat kiiktatni az etrendbol, inkabb kifigyelni, hatha valamire rosszul reagal a mano es faj a pocak. (Latom mar Beszti is ezt mondtaKép) En pl eszem narancsot, neha jo sokat, hagymat is, es pocak jol van. Tegnap fajt a hasa ugyan, de sok kolat ittam (hulye anyuka, ugyeKép), es valszinu attol volt.

Myssnia nyugi, valszinu csak keves volt a ver a mintan, nekunk is meg kellett ismetelni.Kép

Timici nyugi, szerintem csak Bence is olyan megfontolt evo mint Lacko. Mi is ket cicibol eszunk szinte mindig, es meg most is kb fel oraig.

orsoly es Lacko
orsoly

Zsani Kép
ez a hátránya az e-kommuni8kációnak, ha nem ismerjük jól egymást, könnyen félreérthetö Kép Sebaj! Még van rá egy csomó idönk Kép

Norka Kép
köszike Kép

Csics Kép
tojni rá, bár biztos nem is úgy gondolta, csak kicsúszott a száján.

Orsoly Kép
na igen, a kisfiúk tudnak ilyen kunsztokast Kép Mi most a mérlegre pisiltünk Kép

Már 2960 grammok vagyunk!!! Szinte belenöttünk az eggyel nagyobb pelusba! Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Csics
Kakálj nagy ívben az ilyen bunyeszekre. Tuti az õ anyukájának a pulcsiján is voltak ilyen foltok, amikor õ kicsi volt... Majd eljön neki is az az idõ, amikor kis feleségét nem nagyestélyiben fogja mindennap látni, ha már lesz gyerekük. Én is néha úgy nézek ki itthon, mint egy malacka, de kit érdekel.
Nem próbálsz meg inkább homeopátiás szereket antibiotikumok helyett? vagy nem lehet? én elsõsorban erre törekszem a drnõnél, ha bmi baja van Dancsinak, ,mégiscsak kíméletesebbek, mint az antib-ok.

SZORÍTSATOK, ,mert már el kellene olvasnom azt a töménytelen mennyiségû angol szakmai doksit és miden mást csinálnék, csak azt nem, de muszáj!!!! Kép

Timici
Tejnövelés= sokszor sokszor cicire tenni, amikor csak kéri. Dani szerintem ki sem bírta volna, ha 6 hetesen 3 óránként kapott volna enni! Nekem a tea és egyéb csodaszernek titulált cuccok semmit sem használtak, egyedül a sûrû szoptatás.
De errõl már annyit papoltunk 3 ott van a szopis topic is a tanácsadókkal. Látogass el oda!
Mellgyula ellen is és csomók eltüntetésére a legjobb, ha szoptatsz! Nekem volt mindkettõ és tényleg csak az segített + a fejés, de legjobb mellszívó a babád! Mi is elmentünka csomóimmal a kórházba és csak jól agyonkínoztak, megnyomorgatták a mellem, ezt ne engedd! Én akkor Dani nélkül mentem, addig a nagyi vigyázott rá, és mondták, hogy ha legközelebb lenne ilyen, akkor a gyerekkel együtt jöjjek, hogy lássák, hogyan szopik. Szerencsére nem kellett legközelebb menni.
Ha kapsz antibiotikumot, akkor azt ne szedd be, ajánklok helyette inkább homeos bogyókat, mert az nem megy át a babába, nem terheli a még kezdetleges bélrendszerét.
A bimbót pedig kend be anyatejjel és hagyd megszáradni + hagyd szabadon levegõzni, már a nagyikám is mondta, hogy legjobb gyógyszer a sebes csomós mellre a baba szája!
Én infralámpáztam is a sebet, hamar gyógyult.
Hajnalban azért fáj jobban, mert jobban feltelítõdik a cici tejjel és ilyenkor a bimbó körül az udvar is keményebb. Szopi elõtt fejj ki pár cseppet, felpuhítva így a bumbóudvar környékét, így nem fáj annyira és a babád is könnyebben be tudja venni a szájába.

Az archívban augusztus környékén olvashatsz, én hogy csináltam, és még mindig szoptatok, pedig iszonyú dolgokon mentem keresztül az elsõ hetekben!

Dec8
nekem is hasonlóan nehezen hangolható össze a meló Dani mellett Kép de azért igyekszem.

most el dódozni...

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Tali,
Forti-Levi, Zsani-Juli, Ági-Petra, Pemeske-Gréta, Ildi-Levi, Dió-Peti, Zita-Solymi, Ilke-Lili,
?Beszti-Nátán, Judy, Nyuszika-Emília,

Panda,
Ha kifõzéssel sterilizálsz akkor tegyél a vízbe egy kis kanál citromsavat (gyógyszertárban olcsón hozzá lehet jutni) és így nem lesz vízköves semmi. Le se kell öblíteni.

Pocok,
Még nem adtam Lilinek a céklábólKép. Vártam, hogy ki mit ír róla, addig is beraktam a fagysztóba. Sajnos a színérõl nem írta senki, hogy jó-e vagy sem, hogy ilyen barna lettKép.

Rzsuzsa,
Hát ha nem kérdezed tuti elfelejtek sütniKép. Nem tudom még mit süssek, szerintetek?
Nyugodtan menj majd be, délelõtt odaszólok majd nekik, hogy számítsanak arra, hogy korábban kezdünk.

Nyuszika,
Gratula Emi elsõ fogáhozKép!

Beszti,
Persze, mindenképp hívom õket holnap.

Timici,
Tejesen jól gyarapodik Bence, ha igény szerint szoptatod, akkor hidd el, hogy fog õ elég tejet gyártani mindig. Ha jön egy fejlõdési ugrás, akkor gyakrabban fog kérni tejet, és így a melled is meg fogja szokni, hogy többet termeljen, ez pár nap lesz míg beáll. Aztán minden megy úgy ahogy régen, nyugiKép!
Viszont a tejtermékekkel vigyázz, mert hasfájást okozhatnak a babának, illetve ha sok tejet iszol (max fél litert szabad egy nap) akkor átmehetnek a tejbe az alkotórészek, amik allergizálhatnak.
Nekem is volt egyszer egy elég nagy csomó a mellemben. Vettem egy nagyon meleg zuhanyt, a mellemet jó sokáig melegítettem a zuhannyal, és aztán elkezdtem a csomót a mellbimbó irányában simogatni. Úgy közepes erõsséggel. Egyszer csak magától elkezdett spriccelni a tej a mellembõl, pedig nem volt tejleadó reflex. Aztán még jól kifejtem, és tejesen elmúlt.

Csics,
Ne is törõdj velük, majd megtudják ha nekik is lesz babájuk, hogy milyen is az.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Timici!

Elöször: nem aggódni, hogy lesz-e tejed. Miért ne lenne!KépKép Azt hiszed, hogy senki soha nem aggódott ezen rajtad kivül!KépKép
Másodszor: az, hogy mennyi ideig szopik, nem mond a te tejmennyiségedröl semmit az ég világon. Az én kicsi fiam biztosan 5 perc alatt végezne nálad isKép (és egyáltalán nem biztos, hogy nem lenne neki elég), viszont valószinü a te kicsi fiad mástól is ugyanennyi idö alatt szopizná ki a saját mennyiségét. Ez ilyen idös korban természetes. Majd késöbb gyorsul, és akkor meg pont azon fogsz talán aggódni, hogy ennyi idö alatt hogy lakhatott jól.Kép

A tejszaporitás lényege, hogy minél többet legyen mellen, de ha te egyébként igény szerint szoptatod, akkor ezzel nincs is gond. Sokat pihenj, igyál eleget. Más titok nincs is!Kép

Próbáld elhagyni az édeskömény teát, mert a hasfájásnak az is lehet oka! És ha iszol, a Laktoherb is!

Én az elejétöl (már a kórházban is) hason altattam Nátánt, nincs légzésfigyelönk, valahogy emiatt nem aggódtam. Most már ennyire nem merevek a kórházakban sem, mert amikor látták, hogy fürdéshez ugy emnt a gyerek, hogy hason volt, ök is visszarakták hasra fürcsi után!!!

Viszotn az elsö néhány hétben Nátán csak a babakocsiban volt hajlandó aludni, és még zötyögnie is kellett. Jól nézhettünk ki, amikor apa a hátsó kertben körbe-körbe tologatta!KépKép És most már simán elalszik az ágyában is. Lehet, hogy el lehet rontani...

Szelekre tipp? Masszirozás (van 3 hasmasszás mozdulat, a babamasszázsok közül, amit tanultam, ha érdekel...), többen használtak szélcsöt...

Ha mész az amublacniára, akkor a gombás kérdésre mindenképpen kérdezz rá (ah olyan, adjanak rá kenöcsöt)!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda, Sasha
Nálunk is gond volt a vízkõ, én azóta desztillált vízben fõzöm ki, amit kell. Hozzáteszem, hogy nagyon kevés dolgot (csak az orrszívót), mert ha sokat kellene, lehet, h nem éri meg. Bár 5 liter kb. 170 Ft.
bringa
bringa

Sziasztok!
Nem tudom, hogy csináljátok, hogy mindenkinek tudtok név szerint írni? Kijegyzetelitek?Kép

Elõször is jobbulást a beteg kicsiknek, Sasha, Csics! kitartás!

Nyuszi!
Gratula a fogacskához!

Ilke, Ági!
Meg fogtok lepõdni, mert Grétus a kis híján 8 kilójával már nem az a pöttöm babaKépRemélem tudunk menni, mert ma kaptuk az oltást és hát elég nyûgi. De a társaság biztosan felvidítja majd.

Csics!
A szeparációs szorongásról azt hiszem Beszti írt bõvebben. Ez az, amkior a baba rájön, hogy õ és az anyukája nem egy, és ettõl bizonytalan érzései lesznek. Így aztán folytin az anyukáját keresi, csak vele akar lenni.

Pocok!
Ezt mintha csak anyukámról írták volna. A végén õ is hívta inkább a dokit, miután a macsek körberókázta a lakást.Kép

A holnapi viszontlátásra a többieknek pedig puszi
Pemeske És Gréta
pemeske

Sziasztok

Zsani
Csak most olvastam a fórumot!!! Holnap adom a könyvet vissza. Írhattad volna sms-ben hogy vigyem, midig elfelejtem.

Timici
Levi 4 hetes kora óta alszik hason, szerintem nyugodtan tedd hasira ha úgy alszik éjszaka. Levente is nagyon hasfájós volt, és ez bejött nála. Mondanom sem kell, hogy azóta is hason alszik. Kép Soha nem volt vele semmi gond. Pedig már 7 hónapos.
De ha téged megnyugtat, béreljetek légzésfigyelõt és akkor egész nyugodtan hasra teheted éjjel is.

Forti

Kép
Kép
forti

Pemeske
Én pl. megnyitok két ablakot, az egyikben olvasom a hozzászólásokat, a másikban pedig név szerint tudok rájuk reagálni!!

Forti

Kép
Kép
forti

Djeszter
Elolvastam a szülésedet a MÁVos topicba. Én is így jártam, hogy magas volt a vérnyomásom vizesedtem és a vizeletembe meg fehérje volt. Engem emiatt császároztak meg. Hát tényleg elég szörnyü ahogy keresik a helyet, hogy hova szúrják a tût. Az elsõ éjszaka én sem tudtam aludni alig vártam, hogy reggel legyen és jöjjön valaki. Biztos ezt a sok izgalom váltja ki és nem könnyü ezt az egészet feldolgozni. Én is eléggé féltem az egésztõl de így utólag már nem olyan rémisztõ. Olyan jó volt olvasni, hogy szinte ugyanúgy történt minden mivel, hogy egy kórházba szültünk. Csak nálam az a különbség az, hogy a Petra az elejétõl fogva a IV.-en volt. Még az tartom hülyeségnek, hogy éjjel nem lehetett felmenni és ugye a mellem meg tele volt tejjel és éjszaka így is úgy is fel kellett kelni fejni akkor meg már ezzel az erõvel átmehettem volna szoptatni is. Te már onnan vitted haza Marcit? Nem került utána vissza a babásszobába?

Beszti
A te írásodat is olvastam a MÁVos topicba. Sajnálom, hogy így történt de a lényeg az, hogy Nátán EGÉSZSÉGES. Az ember sok mindent eltervez én is elég tervezõs vagyok és hát szülés terén sajnos semmi nem úgy jött ki mint ahogy vártam.

Macsek
Én is ilyen kis hisztizsák voltam, hogy nem vettem levegõt és elkékültem. Az anyukám ilyenkor megmosta hideg vízzel az arcomat és akkor abbahagytam. Azt mondta mikor elõször csináltam akkor nagyon megijedtek. Késõbb meg már elég volt annyi, hogy „megmossam az arcod” és ilyenkor abbahagytam magamtól. Mondjuk én azért már jóval idõsebb voltam.

Ildi
Üdv. közöttünk és gratulálok a kisfiadhoz! Merre laktok én is Óbudán lakom. Keresztelõruhába sajnos csak kislány van. Tényleg érdekel valakit? (62-es)

Csics
Ez jó ötlet! Ha jó idõ lesz akkor találkozhatnánk áprilisba pl a Margitszigeten is. Az gondolom mindenkinek jó lesz ha a nyugati is jó és onnan meg csak egy buszra kell felszállni.

Sasha
Én sem szeretem annyira a Metrot. A metroba annak van jó ára ami éppen akcióba van vagy ha szeretnél valami nagyobb dolgot venni de az élelmiszereknek nem. Az auchannak és a corának tényleg jó árai vannak. Mi ebbe a kettõbe szoktunk járni.

Nyuszi
Mi van veled? Emiliának van már foga?

Kangi
Miért van szükség teára? Én a mai napig még nem adtam a Petrának. Amikor kér kaját akkor mindig csak tejet kap. Szerintem jobb a tej mint a cukros lötyi.

Norka
Én is elég sokáig még nem tudtam felvenni a gyürüjeimet. Majd szép lassan visszamegy.

Ilke
A talin van több helyiség is mert az a baj, hogy a Petra csak csöndben tud szopizni. Amióta ilyen nagy lány mindenre figyel és minden érdekesebb neki mint a kaja. Az alvát, hogy oldottátok meg? A Petra mindig alszik du. mert ha nem akkor elég nyügi.

Beszti
Addig jó míg Nátán a pelust harapja és nem a melledet.
Brokkoli
Mi 3 hónapig béreltük a mérleget.
Kenguru: Mi most is használjuk mert a buszra nem annyira tudom feltenni a babakocsit. A mienk 11 kg jó, persze ha elbírod.

Gumicukor, Brokkoli
Én is gyantázni szoktam csak hát egyedül elég nehéz. Múltkor a férjemet kértem meg, hogy segítsen a hónomaljánál de eléggé ellenkezett, hogy õ ilyet nem csinál. Aztán a végül megcsinálta de elég rosszul mikor mondtam neki, hogy hirtelen erre õ szép lassan elkezdte húzni és az lett a vége, hogy jól bepirosodott a bõrõm. Õ pedig végig sopánkodott, hogy Úristen ez mennyire fájhat és, hogy bírom ki.

Tüni
De jó neked, hogy már csak egy féléved van. Nekem sajnos még plusz egy évem van hátra.

Forti
Gratulálok az alváshoz!

Panda
Kitartás az alvástanításhoz!

Fogászat: nem tudom már, hogy ki kérdezte de megnéztem. III. Lajos u. 45. tel: 4666-065

Ági és Petra
petra2

Ági,
Elvileg egy helységet használunk a Mikkamakkában, de talán meg lehet beszélni az ottaniakkal, hogy ha van hely akkor átmenj egy másik helységbe etetni. De egyébként Lili is nagyon érzékeny itthon a zajokra, viszont idegen helyen nem annyira. Altatni viszont már szerintem nem biztos, hogy tudsz majd máshol, de látnod kellett volna múltkor, hogy nyomta el az álom sorban a babákat. Mi meg mamik szépen halkan eldumcsiztunkKép.
Hát a gyantázás nem férfinak valóKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

GumicukorKép, IlkeKép, BesztiKép
köszi a tippeket és a bíztatást. Bizonyos idõközönként rámtör ez a szorongás, hogy nincs elég tejem és jaj mi lesz.
De nagyon jó, hogy vagytok nekem és megvigasztaltok, tanácsot adtok.Kép Köszönöm.KépKépKép

Beszti,
eddig nem ittam Laktoherbet, mert a védõnõm is lebeszélt róla, de van itthon és most vettem egy másikat is Fitolac a neve. Ebben is van édeskömény és a patikusnõ nagyon ajánlgatta. Szerinted ne kisérletezzek vele? Eddig Milusant ittam, ami nagyon fincsi csak kicsit húzós az ára, ebben nincs édeskömény.Kép
A szélcsõvet egyenlõre nem vetem be, reméljük nem is lesz rá szükség. Általában ha simogatom a pociját ill. a lábacskáit a pocakja felé nyomogatom az segít, de nem mindig. A hasmasszázs nagyon érdekel! Leírnád nekem a mozdulatsort? Köszönöm elõre is.

Norka,
köszönöm a pozitív energiákat!Kép rámfért.

Orsoly,
köszi neked is, jó tudni, hogy nem csak az én fiam eszik hosszan.Kép

Még egyszer nagyon köszönöm a tanácsokat és a bíztatást, holnap este beszámolok, hogy mi volt az ambulancián. Szorítsatok lszi, hogy legyen eredménye. Nyugodalmas jó éjszakát minden babónak és mamának, pusssza
Timici
timici

Ági Kép
nem cukroztam meg a teát! Üresen kapta! De az igazsághoz hozzátarozik, hogy csak tegnap kapott teát, ma már nem igényelte, ma nyugisabb napunk volt, és szépen szopizott. Köszi a hozzászólást, igyexem megmaradni majd csak a szopinál Kép

Timici Kép
drukkdrukk ... pont úgy, mintha még a finisben lennél KépKépKép

Pussz, jó éjt!
Kangi+Julcsi
kangi

Djeszter!

Ugy látom, sajnos senkinek nincs tapasztalata benne, hogy hogyan lehet megforditani az alvását egy babának. Nekem sincs komolyabb, mert Nátán nem csinálta sokáig. Pár öteletem van, de nem tudom, hasznosak-e:
Éjszakát és a nappal teljesen el kell különiteni:
-éjszaka a kiságyában, majdnem csöndben, sötétségben. Ha kell valamit csinálni (szopi), azt is teljes sötétségben, vagy minimális fénynél, kevés és nyugodt mozdulatokkal, csendben (nem kell beszélni hozzá). Pelenkázni nem szabad (csak ha már katasztrófa van, inkább jobb nedvszivóképességüt kell feladni rá). Szoba ne legyen túl meleg, ne legyenek újdonságok, túl érdekes dolgok az ágy körül, inkább csak olyan, ami megnyugtatja (pl. egy textilpelus anyaillattal). Ha lehet, és nem zavar senkit (ha van nagyobb gyerek, akkor erre az idöre ne egy szobában aludjanak, ne kelljen arra figyelni, hogy a nagyobb ne ébredjen fel a kicsi miatt), akkor nem kell kirohangálni hozzá, ha nyöszörög vagy picit sir (ha jobban sir, akkor is inkább csak az ágyában kellene megnyugtatni, nem kivenni "müsort"Kép rendezni neki), rá kell venni, ha felébred, akkor is legyen el magában.
Mivel éjszaka nincs semmi látványosság, reméhetöleg rájön, hogy egyszerübb aludni!KépKép
-nappal nem kéne annyit hagyni aludni, az ébrenléti idöt nyújtani kéne. Ilyenkor, ha lehet, ne legyenek éjszakai körülmények még az alvásnál sem (pl. legyen nyugodtan valami alapzönge (normális tevékenységzaj, csináljuk a dolgunkat, ne hagyjuk abba, ha a gyerek elalszik)). Ha az éjszakai alvásból felébredt, vagy (hiába volt korábban ébren) eljött szerintünk a felkelési idö, vegyük ki az ágyából ("szia cicám, jó reggelt!).
Ébren ne a kiságyban legyen, a legjobb, ha földre leteritett takarón van, néhány (nem sok!) érdekes játékkal körülvéve (babatornásztató, csörgö, szines textiliák) amiket váltogassunk, hogy mindig legyen újdonság. Beszéljünk hozzá, üljünk/feküdjünk mellé (nem kell felvenni), játszunk vele (múltkor pont irtam, hogy a gyereket alapvetöen a szüleik vagy nagyobb testvér tanitják meg játszani). Az alvóhelyzetet el kéne kerülni, tehát ha hason szeret aludni, akkor inkább hanyatt rakjuk, ha hanyatt alszik, akkor hasra (bár ezt, lehet, hogy nem fogja szeretni).

Most ennyi, kifogytam, de ha még eszembe jut, majd irok!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ági,
A hónaljgyantával vigyázz, amíg szoptatsz!!! Árthat a tejmirigyeknek!!! Nekem ezt a kozmetikus mondta. Én mostanában nem is szedetem a hónaljamat, de hál'istennek, amióta megvan Solymi, nem is nõ annyira a szõröm. Bezzeg a terhesség alatt! Úgy néztem ki, mintegy õsmajom...

Timici,
Minden szopinál abból kezdjétek a szopást, amelyik melledben a csomó van. A szopi után pedig fejd ki és masszirozd sokat! A meleg viz is jó, amit Ilke írt.
Figyeld, hogy a mellbimbó melyik részébõl nem jön a tej: ott van elzáródva. Ha nyomod, és közben látsz egy fehér hólyagot (ami a tej, csak nem tud kijönni, mert van rajta egy záró hámréteg), akkor ott a baj. (Én ilyenkor nagyon alaposan megtisztított kézzel, körömmel csippentettem le a záróréteget. Mikor meséltem a védõnõnek, azt mondta, hogy steril injekcióstûvel is lehet, de azt nem merném...)
Fektesd hasra nyugodtan!

Gumicukor, dec8,
Most, hogy abbamaradt az elõzõ melóm, és fellélegeztem, hogy egy pár hetet esetleg pihenhetek, a bátyám a nyakamba sózott egy újabb munkát (szerencsére nem túl nagy). Épp most, amikor elhatároztam, hogy végre hasizmozok egy kicsit...Kép
Minden tiszteletem azoké, akik tornáznak. Ha van egy kis szabadidõm, én azért még mindig az alvást választom inkább...

Üdv:
Zita
parazita

Pemeske,
Gréta kb. egyidõs Solymival, és ezek szerint súlyban is hasonló...Kép Legalább végre találkozunk. Bár az oltás után lehet, hogy nem lesz túl jó kedve a leánynak.

Brokkoli,
Kösz a kiegészítést... Én nem nagyon ismerem a Huggies pelusokat. Még a newborn méretet használtuk, de nálunk nem jött be, mert kifolyt belõle az anyag.

Zita, még egyszer
parazita

Itt egy tábla mára!Kép
Bocs, valaki irta a múltkor a hiányzó adatait, ha esetleg elfelejtettem volna beletenni (mert ilyen elöfordulhatKép), akkor légyszi irja meg újra!KépKép

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata007!

Hiányollak!KépKépKép
Nem jársz erre?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jó reggelt
Orsoly
nekünk digitális lázmérönk van igy eben nem segithetek mert azt nem kell anyira figyelni mert a miénk csipog ha megált a hömérésben.

Hasra fektetés
petike is a hasán szeret aludni bár a hátán is szokot aludni de akor lekel hogy vegyem a pörgö-csörgö zenélö játékát mert a lábával mindig megrugja és fel kell .

Gumicukor
az iletö ismerösnek nincs felesége csak barátnöje pedig 1-2 ével idösebb nálam.én is azon gondolkodtam tegnap hogy mit fog csinálni ha lesz gyereke és a barátnöje nem lesz olyan karcsu mint most és nem fog olyan jol kinézni mint most hanem bébikajás ,tejes poloba,pulcsiba lesz otthon majd akor is azt monda hogy fujj ? mert nemtetszik .homeo bogyokat nem probáltam mert nem bizok benük bocsi minden homeobogyo rajongotol Kép nem sértésnek szátam és nem vitainditonak !! a dokinéni se akart és nem is szokot antibiotikumot felirni csak ha szükséges tegnap elött mikor elvitem petikét akor csak egy köptetöt meg orrcsepet irt fel a köptetö gyogyszertári készitmény ez hatásos szokot lenni de most még aznap lázas lett és romlott az állapota ezért kapta az antibiotikumot .

Pemeske
én ugy tudok mindenkinek irni hogy elöbb elolvasok mindenkit és mikor végére érek akor kezdem elöröl az olvasást de most már irok is ,lehet hogy igy egy kicsit bonyolult de nekem ez bevált Kép most is igy válaszolok Kép neked Kép

égi nekem nagyon megfelel a margitsziget majd köv talira ha jo idö lesz valoszinü hogy a nyugatitol gyalog fogok menni Kép jot fog tenni a séta Kép és petikét is mindig minden jobban érdekli az evésnél aludni meg ha nagyon álmos akor bárhol tud Kép

Lányok
ugy irigykedem hogy mentek talizni én meg nem tudok Kép na mindegy majd legközelebb .amogy lehet hogy én is elkaptam valamit virust,bacit Kép iszonyuan köhögök fájnak a csontjaim Kép

Pusz Csics és Petike
csics

Sziasztok!

Ági!
Én nyilvános helyen, vagy ha épp van nálunk valaki, de nem akarok kimaradni a társalgásból, akkor úgy szoptatok, hogy letakarom Petit és a cicit egy pelenkával. Akkor õ se tekinget jobbra-balra, viszont siet, hogy minél hamarabb kikerüljön onnan.Kép Az alvás valószínûleg nálunk is elmarad, mert Peti nem alszik el máshol, csak a kiságyában. Túl jól van szoktatva.Kép

Csics!
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, rátok is nagyon kíváncsi vagyok már. Nos, az én pólómon estére általában tej- és kajafoltok egyaránt vannak. A tej, mert még mindig csöpög a cici, ha megtelik, és a kaja, mert Peti vagy rámkeni, vagy rámtüsszenti a fõzeléket.Kép Jobbulást Petikének és neked is. Vigyázzatok magatokra!

Ilke!
Az én céklafõzelékem lila szokott lenni. Céklalila.Kép De miért lenne baja annak, amit te fõztél?

Na, a többit majd szóban. A délutáni viszont látásra!

Dió és Peti
szabotimi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?