Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
feltettem pár új fotót Dorkáról, ha érdekel benneteket kattintsatok! :-)
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Rebi! De jó neked, hogy tornáztatok! Kép
Köszi az infot! Majd húsvét után mi is csatlakozunk!
Írhatsz ám emilt, ha ráérsz, cím a profilomban!

Most gyártom a képeket az Ismerjük meg egymást -ba, Zafi Réka babája alá! Aki kíváncsi, nézze meg!

Pussz,
Zafi

ui: holnap bejjárjuk Tolnát-Baranyát, megyünk a szüleimhez 2 napra, 160km-re laknak BP-tõl! Réka elsõ hosszú útja! Kép
zafi

Sziasztok!!!

Akkor a tornával kapcsolatos kérdésekre:
- most nem abban a teremben voltunk, ahol múltkor, hanem egy kicsiben. Itt éppen elfértünk 4x2-en. Van még egy nagyobb kezelõ is, oda jóval többen elférünk. Most történetesen meleg volt. Szerintem Kati azért figyel most arra, hogy Manókkal nem lehet hideg terembe menni. Bár ha nagyon sokan leszünk Kép akkor lehet, hogy nem férünk el máshol ... (viszont jön az egyre jobb idõ Kép )
- az ár most úgy alakul, hogy ha legalább 5-en vagyunk, akkor 300,-, ha kevesebben, akkor 500,-
-a mostani idõpont kedd, fél2 körültõl - remélem, többet nem változik, az eredeti az csütörtök volt ...
-azt nem tudom, hogy van-e megkötés, hogy mekkora Manóval lehet jönni. Most a legfiatalabb Vera kisfia, aki dec. 1-ei (ha jól emlékszem)

Menta: tudod Kati telefonszámát?

Zsu: hát a gátsebbel én is hasonlóan állok, mint Te ... hol fáj Kép, hol nem ... Kép

Zafi: jó bizony Kép és most megyek, és megleslek Benneteket Kép

pusssz, jóéjt Kép
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Rebi!
Sajnos nem tudom. Kép
Menta
menta

Sziasztok,
én is átkerültem ide a "Friss" kismamáktól. Vagyis mi. Egy kicsit furcsa, mert alig ismerek valakit, de egy kis idõ, és összeszokom veletek, ráadásul hamarosan babaesõ várható, és egyre többen leszünk. Röviden magunkról (a profilomban még egy szó sincs, de majd bepótolom): 14-én született meg Ráhel, 56 cm-rel és 3250 g-mal (a MÁV-ban), testvérei nagy-nagy örömére (Ruben 5 lesz május végén, Rebeka 4 lesz júli közepén, Abigél 4-én töltötte be a 2. évét). Már van tejecskénk, ma reggelre lövellt be, majd' leszakad a cicim, csak sajnos nagyon fáj, mert amióta megszületett a manó, folyton szopizni akart. Hát mostmár van mit, most viszont nem szívja ki rendesen. Kép Hazajöttünk azonnal, nagyon jól érezzük itthon magunkat. Röviden most ennyit, örülök, hogy Menta szólt, hogy vagytok.

Virág
Virág (fiore)

OFF!
Lanyok ne haragudjatok, hogy bepofatlankodok ide -tulajdonkeppen a tul az elso napokon...topikban lenne a helyem- de a Virag miatt egyszeruen ide KELLETT jonnom!
Kedves Virag!
Eloszor is igy ismeretlenul is oszinten gratulalok nem csak a legkissebb babadhoz, hanem a tobbihez is, akik meg szinten nagyon picik!!! Szerintem fantasztikus, amit az elmult par evben veghez vittel!!! Nagyon, de nagyon felnezek rad!!! Ezert is vagyok most itt: hogy ha lesz idod leirhatnad, hogyan lehet mindezt a mindannapi eletben leorganizalni -szep magyar szoval- kell- hozza segitseg, hogyan telik egy napotok stb... Tenyleg minden erdekel, nem kivancsisagbol, hanem, mert TANULNI szeretnek toled. Biztosan tudom, hogy rengeteg mindent lehetne!!!!Eredetileg en is 4 babat szerettem volna, de az elsovel jaro gyakorlati nehzsegek elbizonytalanitottak, hogy alkalmas vagyok-e egyaltalan erre..Ezert erdekelne, hogy csinalja egy olyan profi, mint TE?! Lehet, hogy ez nem ebbe a topikba valo, talan a nagycsaladosok, kontra tarsadalom- ba? vagy esetleg megis nyithatnal egy ujat kifejezetten erre fokuszalva:-meg egyszer ki kell hangsulyoznom PELDAERTEKU, amit TE csinalsz!!! Es mindezt ilyen fiatalon, ha most kezdened, akkor sem lenne meg keso, ellentetben velem, aki mar 30 :-(((Nagyon varom valaszod, kerlek ha van idod osszd meg a tapasztalataidat!!! Hatha nemcsak engem erdekel!!

Megegyszer nagyon nagy gratula!
TEA
Tea

Sziasztok Lányok!

Mindenképpen mennék én is tornázni, bár a máv kicsitmessze van tõlünk, 1 óra alatt odakavarunk, addig meg alszik.Kép)
Szóval ha van valami akció, szóljatok.
Beja! Majd egyeztethetünk.
Egyébként mi jól vagyunk, azt leszámítva hogy néha 1-2 órás sírás rohama van. Már 67 centi és 6700g. Egy délután már hangosan nevetett, de ez Beja Bálintjának szólt, mert azóta se.KépKép
Fordulni lusta, egyelõre oldalára fordul csak.

Gabi! Sajnálom ezt az ördögi kört, ami nálatok van. MOst rohanok fõzni, délután meg rokonlátogatás, este beszélünk.

Mindenkinek kellemes hétvégét!

pussz

Tikk
tikk

Sziaszotk lányok,

Már megint kérdezek. Én voltam az aki azt gondolta, hogy a bébijének szájpenésze van, majd kijött a dokinõ és azt mondta, hogy nincs is.

Ennek ellenére én azt gondolom, hogy az van neki. Fehér az ínye és ilyen kis pontok is vannak rajta. A nyelve alatt is fehér.

Mitévõ legyek?? Van valakinek tapasztalata ez ügyben?
blinczi

Sziasztok!

Zafi, szija! Réka gyönyörû!!! Kép

Szia Virág! Nagy-nagy gratula neked! Csatlakozva Teához, én is csak csodálatomat tudom kifejezni ennyi, ilyen pici gyermek neveléséhez! Kép Kép Kép

Zsuzsi! Régebben már írtam, és a Szoptatás topicban is beszélgettünk arról a többiekkel, hogy én (és még sokan mások) szoptatunk-e házon kívül. Hát, többnyire igen. Mondjuk játszótéren még nem tettem, de autóban már sokszor, a telken, barátoknál, stb. Cory is rendszeresen szoptat közterületen, õ biztosan nagy gyakorlatot szerzett már ebben.

Beja, szija! Örülök, hogy elõkerültél és hogy jól vagytok! Kép

Sziasztok: Laura és Romola (3 és fél hónapos)
p_laura

Képzeljétek! Ma a Corában vásároltunk. Egy idõsebb férfi a feleségével megállt melletünk és el kezdte dícsérni Helenát hangosan: de szép, de aranyos... stb. Majd megkérdezte, hogy fiú-e vagy lány? A válaszomra így reagált: NEM BAJ, csak az a lényeg, hogy egézség legyen. Alig bírtam visszafogni magamba a röhögést, csak akkor keztem el hangosan nevetni a férjemmel, amikor már kicsit arrébb mentek. Hát így jártunk... Kép

Menta és Helen (holnap 6 hetes)
menta

Én is raktam képeket Helenáról az Ismerjük meg egymást-ba.Kép
M.
menta

Sziasztok!!!

Csak röviden, mert "álmon halok" ...

Menta: Csengét is nézték már fiúnak Kép (talán a zöld rucija, meg a kék kocsi miatt?) Kép ... pedig párom mamája szerint (is) nagyon látszik, hogy lány Kép Nálunk eddig a legjobb beszólása egy idõs néninek volt, aki a Moszkva tértõl az Oktogonig végig bámulta Manovicsot, aztán amikor leszálltunk, megkérdezte, hogy "nade honnan vette ezeket a kék szemeket?" ... a MÁV Kh-ig ezen nevettem Kép Mit gondolhatott? Loptam vagy cseréltem? Kép

jóccakát Kép

pusssz Mindenkinek!
R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Virág!
Én is nagyon-nagyon gratulálok, nagyon ügyes vagy! KépKép

Menta!
Szuper jók a képek, gyönyörû baba Helena!
Hasonlóan én is jártam már. Kulcsot mentem másoltatni, ahol egy idõs bácsi volt. Már hatalmas volt a pocakom, és kérdezte, mi lesz. Mondtam, hogy kislány. Erre Õ: Nem baj az, fõ, hogy egészséges legyen! Mondtam rá, hogy de már van egy kisfiú, mikor hatalmas mosolyra derült, hogy akkor tökéletes KépKépKép Ezek az öregek KépKépKép

(én már megint lázas vagyok)

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Virágnak itt is õszinte csodálatom (a MÁV-osban már írtam) és nagyon gratulálok a babácskához! Végül is mi lesz a beceneve?

Megnéztem Dorkát, Helenát, Rékát, mindnyájan nagyon szépek! :-)))) És milyen nagyok lettek! Hihetetlenül szalad az idõ! Velünk is, persze! Ármin 15-én volt 4 hónapos! Sajnos új képet nem tudok feltenni róla, amíg megint kölcsön nem kapunk egy digitális gépet, de nagyot nõtt a fent lévõ képe óta: már 7,15 kg, 65 cm körüli, de a hosszmérés továbbra sem erõsségünk, úgyhogy ez csak kb. érték. Õt - a változatosság kedvéért - mindig lánynak nézik, mondván, hogy egy fiúnak nem lehet ilyen hosszú szempillája. Aztán, mikor mondom, hogy fiú, akkor azt szokták mondani: "igen, látszik az arcán, nagyon fiús!" Hát, ennyit az utca emberének személypercepciójáról :-)))!

Tegnap mi is "hosszú" útra mentünk, ugyanis a szüleim két éve vidékre költöztek és mi még nem voltunk náluk, mióta Ármin megszületett. (igaz, õk szinte naponta jöttek, mert továbbra is Bp-en dolgoznak) sajnos, nagyon ronda volt az idõ, nem tudtuk kihasználni a kertet, viszont végre vezettem! Hát, nem volt egyértelmûen pozitív :-( Vezetni jó volt és nem is ment rosszul, de Ármin sajnos nem szeret autózni, minden piros lámpánál rázendít (ha alszik, akkor is felébred!) és visszaúton az utolsó fél órát végigüvöltötte, amitõl nekem elkezdett ömleni a tejem, közben nagy kerülõt kellett tenni, mert vmi ostoba meccs miatt le volt zárva az út, szóval, már nagyon vártam, hogy hazaérjünk!

Üdv mindenkinek!

Márti és Ármin(4 hónapos + 2 napos)
márti

Sziasztok!

Laura:
Csak most vettem észre, hogy egy napon szültünk, azaz lányaink egy napon születtek :-))) !!!! Az én Dorkám még csak erõlködik az átfordulással, de már egyszer sikerült neki, igaz éppen fürdés közben a kezemben. De már nagyon szeretne átfordulni, homorít, rúg-kapál és persze nagyon mérges, hogy nem sikerül. Laura, Romola mit tud már? Tök jó lenne, ha együtt követnénk lányaink fejlõdését!
Dorka most kezd elkényeztetve lenni, ha visszateszem az ágyikójába rögtön sír, ilyenkor Brünhildának nevezem, eddig kisebb-nagyobb sikerrel tudtam ellenállni a nagy ordításnak :-( Mostanában jobban fél az idegenektõl, eddig mindenkire nevetett, most meg, ahogy nem én vagy az apja néz rá, rögtön elpityereg. Ez már azt jelenti, hogy "elrontottuk" a gyereket????

BGabi:
Hamar gyógyuljatok meg, mert itt a tavasz!!! Különben nátha ellen én Dorkának Cebion C-Vitamin cseppet adok naponta (3-5 cseppet), eddig még használt, szegénykémnek az íze nem izlik :-(

Konakion: dokinénink szerint 3 hónapos kortól fakultatív lehet szedni. Így rám hárította a döntést, hogy szedjük vagy nem. Úgy döntöttem 2 hetente szedjük.

Márti:
Dorka sem szereti a piros lámpát, ilyenkor mindig üvölt, de én már megszoktam :-) Gratulálok, hogy ismét rászántad magad a vezetésre, biztos ügyes voltál! :-) Akkor nincs üvöltés, ha a baba mellett ül valaki és a piros lámpánál szórakoztatja, akkor csend van. Már próbálkoztam énekkel, zenével megnyugtatni, de általában csak a zöldnek örül, hogy végre újra megy az autó!

Na most megyek, megnézem a babáitokat az ismerjük meg egymás topicban!
Üdv:

Zsuzsi (sajnos 27 lettem :-( )és a 15 hetes Dorka
zsu26

Rebi!
Köszi a telszámot!

Gabi!
Te nem szedsz valami vitaminkészítményt vagy valami immunerõsítõt? Szerintem biztos számítana valamit. Akár napi 250-500mg C-vitamin is fenntartó adagnak, betegség alatt pedig 1000-2000mg.

Márti, Zsuzsi!
Nektek a kezdetektõl sírt a gyerkõcötök a piros alatt? Mert Helen még nem sír, de most egy kicsit megijesztettetek, hogy késõbb esetleg fog.

Menta
menta

Sziasztok!

Menta!
Idõnként szedek még Elevitet, de õszintén szólva nem rendszeresen. Meg C vitamint ugyanígy. De fogok venni, igazad van, csak most már annyira rosszul állunk anyagilag a rengeteg betegség miatt, hogy egyenlõre a számlák vannak veszélyben. Ma voltam orvosnál, sajnos tüszõs mandula gyulladásom van, és csak reménykedhetek, hogy a gyerekek nem kapják el. Most már túl vagyunk az 1 hónapon, amióta valaki mindig beteg a családban.

Gabi
bgabi

Blinczi!

Bocs, hogy ide is belekotyogok, de hát a mindkét nagyobb fiam fél éves koráig szájpenészes volt. Próbáld meg az általad penésznek vélt dolgot finoman letörölni (pl. steril gézzel). Ha könnyen lejön, akkor nem az. A penész ugyanis ragaszkodik a helyéhez, esetleg még kicsit vérzik is, ha lejön (nem kell megijedni, van rá glicerin-bórax ecsetelõ).
Bori
Bori

Sziasztok!

Norcsi: el tudnád küldeni emailben a jó fülészeteknek a nevét és telefonszámát, mert félek, hogy nekünk is szükségünk lesz.
Most voltam a dokinéninél, megmutattam neki Dorka jobb fülét, hogy televan fülzsirral, erre megnyomkodta Dorka fülét, mire elkezdett sírni :-( Azt mondta, lehet, hogy fáj a füle, jobb ha elviszem fülészhez, adott egy beutalót a Heim Pálba, de mondtam neki, hogy csupa rosszat hallottam róla, ajánljon jó orvost. Megmondta a jó orvosokat a H.P.-ban. Most felhívtam a H.P.-t, de egy orvos sem rendel, akiket említett a doktonénink :-( Most úgy döntöttem, amíg nem sír a gyerek, addig nem megyünk orvoshoz, addig meg gyüjtöm a jó fülészek címét. Legfeljebb szerdán elmegyek a Tûzoltó utcába. Errõl mit hallottál?

Menta: azt hiszem mindig is sírt, ha megálltunk a kocsival :-( de ha fáradt, akkor nem zavarta.

Üdv mindenkinek
Gabi: Hajrá, egyél sok vitamint, mézes teát, piritóst ezek mind jók a tüszõs mandula gyulladásra, ebben én is sajnos profi vagyok :-( ja és állandó öblögetés.

sziasztok

zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi! Mindjárt írom, csak még a társalgót megnézem elõtte!Kép

Megkaptuk a négyhónapos oltásainkat!KépKép Úg kéthetes csúszással, de a lényeg hogy végülis megkaphattuk. Nem volt egyértelmû, mert a takony-kórból nem tudunk kikeveredni. De mivel a torka meg a tüdeje is rendben volt, így megkaptuk a szurikat meg a Szabin-cseppet is. Hát ezt nem viseltük annyira nyugisan mint a háromhónapost, akkor egy szavunk sem volt, na de most! Midkettõnél nagyon sírdogált!Kép Beborogattam, meg kúpot is kapott (plusz homeopata bogyót) és most remélem hogy nem lesz semmi szövõdmény! Most alszik!Kép

Piros lámpánál bömbölés az nálunk is rendszeres, kivéve, ha nagyon bealszik, akkor nem ébred rá fel.

Na megyek, mert dolgom mint a tenger. Szép napot mindenkinek!

Üdv: Norcsi.
norcsi
Lenti

Lányok, többen irtatok a konakionról. Mi a csuda az? Tényleg, mi mindent kell otthon szedni a babáknak? Itt vasat kap Donci (Maltofer cseppet) es Devitolt (D-vitamint). Semmi mást. Mindenki szedi a Konakiont?

Zsuzsi: mi az hogy sajnos 27 lettem?????????? Én is éppen annyi leszek májusban és nagyon jól érzem magam a bõrömben. Örülök, hogy nem tini vagyok és annak is, hogy még nem kell bottal járnom. Szóval fel a fejjel, ez a legszebb korKép

Képzeljétek, ma megint voltunk védõnéninél, áprilistól már csak 2-3 hetente kell mennünk. Szóval Donci kereken 3700 gramm és 51.5cm, hihetetlen számomra, hogy egy hét alatt mennyit változnak (nõnek) ezek a kicsik. Donci tegnap fedezte fel a frufrumat, most az tetszik neki legjobban, hogyha mozgatom, rázom. Tegnap óta(!) megtanult sikitani, plussz ehhez még jár a keze lába örömében. Teljesen elképedtem, mit hoz egy nap.
Még annyit, hogy mostanság 2-3 órát vagyunk már kint, hihetetlen, de a hidegben alszik legjobban Donci. Tegnap pl. 3/4 6-kor jöttünk haza, 6-tól szopizott negyed 7-ig, aztán 7-ig játszottunk (most kezdõdik nálunk ez a korszak, eddig mindig csak elaludt szopi után, mostmeg már szórakoztatni kell.), majd 7-tõl éjjel 11-ig aludt. Szóval úgy tûnik kezdõdnek nálunk is a hosszabb idõtartamú alvások. OLYAN JÓ!

BGabi!
KépKépKépKép És Noémi jobban van már legalább? Vége van már a szurikúrának?

Le tudná valaki irni nekem az otthoni oltásokat úgy féléves korig? Lehet hogy áprilisban uis hazamegyünk egy kicsit hosszabb idõre (kb 3 hónap), és lehet, hogy otthon kapjuk meg majd valamelyik oltást. Konkrétan: áprilisban itt megkapjuk a PDT1-t (otthon talán ez a DPT)=szamárköhögés,diftéria,tetanusz ellen, majd rá egy hónapra itt van PDT2+Hib I(agyhártyagyulladás ellen), majd a következõ hónapban a PDT3 ill. 6 hónaposan a PolioI+Hib II. Nos?

Nagyon hosszú voltam, mea culpa!!!!!!!!! Pedig még mindig mesélnék szivem szerint, ha nem gépelni kellene a mondandómat. Szóval megúsztátokKép

Pusszantás Nyuszimanó és Donát 3.5 hetes a kiírás szerint
nyuszimano

Sziasztok!

Én ugyan még nem tartozom közétek, de hûségesen olvasgatom a topicot, mióta tudok róla. Eddig azt hittem, hogy csak a "Túl az elsõ heteken" topic van, ahová a szülés után átjöttök. Amikor szó volt az elsõ hetekrõl, én mindig azt hittem arról van szó.
Aztán Menta felhomályosított... Kép

Nyuszimanó!

Most néztem meg Donát képét. Tüneményes kisfiú, és a paramétereket nézve, már nem is olyan pici! Sok boldogságot vele!

Kata
Kata007

Sziasztok!

Képzeljétek, Dorka ma átfordult hasról hátára. Tegnap volt 3 hónapos, és most már játszik a puha labdájával is, sokáig tartja a kezében, nézegeti és nyálazza. Csak sajna még mindig náthás, már kb. egy hónapja, és minden éjjel horror hangokat ad, mi meg rohanunk porszívózni az orrát. Pedig már 8 órát is alszik egyfolytában.

Nyuszimanó!
A konokain K vitaminféleség, és addig kapják a babák (hetente 1szer), amíg csak anyatejet kapnak. Amúgy az oltások az elsõ 4 hónapban kb. ugyanazok itt is, csak még van a Sabin csepp, és az agyhártyagyulladás ellenit elõször 2, aztán késõbb valamikor ,mégyegyszer kapják.

Ilda (+ Dorka - 3 hónapos)

Valaki elmondaná, hogyan kell képet felrakni és hová? KösziKép
ilda

Ilda!
Tök ügyi Dorka! Bal oldalon látsz egy olyt, hogy segédletek, regisztráció, profil. Nos ott kell és szerintem elég értelemszerûen, de ha nem megy csak jelentkezz!

Norcsi!
De jó, hogy végre ez is megvan!

Zsuzsi!
Tudtommal a Bethesda Kórház Fülészete is nagyon jó!

Gabi!
Hát neked tényleg kijutott! Sajnos csak együttérezni tudok veled és drukkolni, hogy mihamarabb jó hírekkel jöhess! Kép

Virág!
Mi van veled?

Lányok!
Ti hogy csináljátok, hogy ne maradjon a D-vitamin fele a kiskanálon?
Menta
menta

Sziasztok!
Visszajöttünk a nagyszülõktõl. Csodálatos volt ez a másfél hét. Mindenki el volt ragadtatva Gabótól, ami nem is csoda. mert aranyos volt, senkinél sem sírt, inkább élvezte, hogy vele foglakoznak. Érdekes, nem látom semmi negatívumát, nagyon jól elfoglalta ma magát, aludt egyre többet "dumcsizik". És mosolyog. Végre felfedezte magát a tükörben és mosolyog is az "új barátra", aztán ha az visszamosolyog, akkor megint. Kép

Nyuszimanó,
nagyot nõtt Donát, gratulálok. Már a múltkor is olvastam hogy csak szopizik. Hááát, fogadd elismerésem, azért vnem semmi amit végigcsináltál(tatok)!Kép. Nem írnád le nekem, ha van egy kis idõd az egész történetedet. Olvastam én folyamatosan, de jó lenne az egyik védõnénimnek, oktató anyagnak, hogy lám-lám, így is hozzá lehet állni a szopizáshoz, meg minden máshoz. Oltásokkal kapcsolatban, nézd meg ezt a két oldalt:

http://www.elender.hu/~oltinfo/
http://www.babanet.hu/netk/n5/i6.htm

Menta,
én egy kicsi anyatejet szoktam spriccelni a kiskanálba, ebbe csöppentem a D-vitamint, meg a K-t is így szoktam, akkor nem marad benne.

Gratulálok az új babucikhoz, sok tejcit kívánok az anyukáknak, lelkesedést és humorérzéket!!!

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Zsuzsi!
Boldog szülinapot utólag is! (én szerettem 27 lenni, csak már rég volt :-( ) Remélem, Dorka fülével nem lesz baj!

Menta!
Ármin mindig is sírt a piros lámpánál, de úgy általában autózni sem szeret, mert ahhoz elõtte fel kell öltözni, ez az elsõ trauma, aztán sapka is kerül a fejére, ez a második, és a végén még bele is tesszük - szíjazzuk az ülésébe, hát, ez azért már tényleg több a soknál! Ha rázza az autó, akkor egykedvû pofival bámul maga elé, jobb esetben elalszik, de amint megállunk, nekiáll visítani :-(.
Most még jó volt (nekem), mert apukája mellette ült és vigasztalta - bár nem nagy sikerrel - de mi lesz, ha egyedül autózom vele? A szívem megszakad a panaszos hangja hallatán! De talán, ha majd nem kell már így felöltözni, akkor kevésbé fogja utálni.
A D vitamint én is az anyatej tetejére cseppentem, de a K-t nem, azt elõször teszem a kanálba és rá a tejet, mert olyan hülyén törnek ezek az ampullák, hogy elõször mindig megvizsgálom, hogy nincs-e benne szilánk (egyszer ugyanis emiatt ki kellett önteni)

Norcsi!
Láttam, hogy holnap lesz Bánk nap, nagyon boldog névnapot kívánok neki! :-) Mi elvileg holnap megyünk oltásra, de ma egy kis hõemelkedése volt Árminnak, úgyhogy szerintem eltolom egy héttel.

Ilda!
Dorka igazán ügyes! :-)))

Márti és Ármin
márti

Sziasztok!!!

Ma Csenge is megkapta a 4 hónapos oltásokat ... Eddig soha nem volt semmi gond, most kicsit belázasodott, és olyan furcsán jókislány lett... semmi hiszti, semmi nyekergés(csak ha a lábához értem) De szerencsére estére már jobban lett, és végre rosszalkodott egy kicsit Kép

Húú, a sapka nálunk is az elsõ számú közellenség ... Kép meg a piros lámpa is, ha épp nem alszik mélyen ...

Mi a K vitamint csak az elsõ hónapban szedtük. A doki néni azt mondta, hogy az az újszülöttkori vérzékenység ellen kell, késõbb már nem szükséges. De hát ahány doki, annyi vélemény. A D vitamin meg nálunk is nehéz ügy. Eddig szerencsére csak hetente 2x kellett adni, mert szedem az Elevitet, és abból is megy át valamennyi Manovicsba. Nekünk tablettásat ír fel a doki mindig, és hát azt kicsit macerás beadni, a párom feltétlenül kell hozzá. Nekem egyik kezemben a kiskanál, másikkal tejet fejek a kanálba, párom meg lefogja Csengét. Párszor próbáltam egyedül, de akkor mindig kiverte a kezembõl az egész cuccot ... Kép

A betegeknek gyors gyógyulást, név- és szülinaposoknak boldogot! Kép ... nekem meg jóccakát, mert majd' összeesem a fáradságtól ....

pusssz
Rebi

rebi

Sziasztok!

MINDEN mellékhatás nélkül túl vagyunk az oltáson! Még hõemelkedése sem volt, és egyik lábikója sem lett sem piros sem duzzadt.KépKépKép Úgy hogy huh, egy nagy kõ esett le a szívemrõl. Már azt hittem hogy még jópár héttel tologatni kell majd az oltásokat, de nem!Még taknyos, de ez már aztán tényleg nem olyan vészes.

Márti. Nagyon köszönjük, Bánk nevében.KépTi hogy vagytok? Írsz majd?

D vitamint meg K vitamint én a szokásos esti Espumisan cseppekbe teszem, plusz még a C-vitamin cseppek, és ezt az egészet nyomatja be nagy hõsiesen a baba. K vitamint hetente kap, D vitamint meg naponta. Utóbbit még akkor is ha sokat van levegõn, napon, egészen kétéves koráig kell kapnia minden nap.

Nyuszimanó! Nagyon gratulálok, olyan szépen fejlõdik Donci. És az oltásokkal kapcsolatban, majdnem ugyanígy kapjuk itt is, csak mi már hathónaposan nem kapunk semmit, hanem öthónaposan is két oltást kapnak a babák, plusz a Szabin cseppet.

Sziasztok, megint szép nap ígérkezik, csak állítólag megint sokkal hûvösebb mint a korábbi napokon.

Szijjjasztok:Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Valakinél olvastam korábban, hogy uh-ra vitte a kicsit. Azt kérik az anyukák vagy az orvos rendeli úgy. Tehát ha mondjuk én úgy érzem baja van a Manómnak, de a doki azt mondja, hogy csak front van, de szeretnék megbizonyosodni róla, hogy tényleg csak front van akkor mit tegyek?

pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Márti! Én hallottam egy jó trükköt ampulla-feltöréshez. Egy steril gézlapot bevizezel, és azon csepegteted át az ampulla tartalmát. Azért kell kicsit bevizezni, mert különben felszívná a cuccot.
Dorka is utálja a sapkát, akármilyen jó kedve van. Mindig messzirõl lehet tudni, hogy éppen mikor tart a sapkánál, ha az apja öltözteti, én meg kint vagyok. A piros lámpát sem bírja, pedig imád autózni. Tátott szájjal bámulja az ablakon át, ahogyan elsuhannak a fák meg az épületek. Sötétben pedig még jobban szeret nézelõdni a fények miatt.

Norcsi! Boldog névnapot Bánknak!

Raktam fel képet Dorkáról, talán sikerült.
Ilda (+ 3 hónapos Dorka)
ilda

Norcsi!
Boldog elso nevnapot kivanok Bank babanakKépKépKép!!!

Csatlakozom Pocokhoz, en is direkt babuci szajaba csepegtetem a D/vitamint, sot a vasat is. Kanallal kezdtem, de mindig kikopte. Igy meg mukodik.

Beja!
Edes vagy, de szerintem minden anya ugyanigy csinalta volna a babajaval, mint en. Muszaj kuzdeni ertuk!

Lanyok!
Ti mit szoktatok jatszani a babatokkal? Foleg a legifjabb korosztaly erdekelne. Pl. egy 5-10 hetes babaval?
Koszi az oltas infot meg a K-vitaminost. Ha ez a verzekenysegre valo, akkor mar ertem. Itt is kapott Donci, csak meg a korhazban. Az ujszulotteket meg szuleteskor beoltjak, es ennyi. Otthon nem kell mar adni. Otthon miert kell nektek ampullazgatni????????????
Puszi: Nyuszimano es Donatja
nyuszimano

Szila!
Pottyokrol jut eszembe: milyen anyagu ruha erintkezett Hanga borevel??? Nekunk is kijottek ilyen vilagos pottyok, rajottem, hogy a gyapju overalja volt ott Doncinak. Es ahol kozvetlenul a borevel erintkezett, ott jottek elo. Nem volt esetleg gyapju sal vagy pulcsi Hangan?

Puszi: Nyuszimano
nyuszimano

Sziasztok!

Nyuszimanó,
sima pamutcuccai vannak Hangának, úgyhogy nem valószínû, hogy attól. Bár én már nem tudom kitalálni, a helyettes doki mást mond, én megint mást gondolok...úgyhogy nem tudom...próbálkozunk. Mert ha mondjuk az öblítõ miatt lenne, akkor mindenütt pöttyösnek kéne lennie, nem?
Most mintha eltûntek volna a pöttyök, de olyan szárazkás lett a bõre a jánynak. Hát én kenegetem, hintõporozao (nem egyszerre...), aztán meglátjuk.

Jövõ héten megyünk a háromhónapos oltásra. (Hogy telik az idõ...Kép)

Norcsi,
Bánk babának mi is nagyon sok boldog névnapot kívánunk!Kép

Üdv

Szila
Szila

Pocok!

Köszi szépen az infot. Telszámod nincsen?

Tikk
tikk

Ilda!
Dorka borzasztóan édes, igazi kis hajas-baba! Kép

Lányok!
Köszönöm a tippeket D-vitamin ügyben. Mindjárt ki is próbálom. Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Ti utaztatok már a babával valahova hosszabb idõre? Úgy értem, hogy ott is aludtatok. Mit kell mindenféleképpen vinni? Köszi a segítséget elõre is!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Na ma elmentünk fülészhez (Budai gyermek kórházba), nagyon jó a kórház!
Kiderült Dorkának középfülgyulladása van. Kitisztitották a fülét, mintát vettek a váladékból, csütörtökre lesz meg az eredmény és az alapján kapunk gyógyszert. Megjegyzem, Dorka még most sem ordít a fájdalomtól, pedig most már biztosan baja van mindkét fülének. Persze a vizsgálatkor sírt :-( Láza nincs, nincs megfázva, nem is volt. Azt mondta a doktornõ, hogy elég ritka, hogy ilyen pici korban és anyatejes csecsemõnek középfülgyulladása legyen, hogy készüljünk fel, a következõ évek kb. 3 éves koráig fülfájásról fognak szólni :-(

Szóval ez van :-( de legalább nem sír.

Márti, Nyuszimanó:
köszi a szülinapos gratulációt, végülis nem olyan rossz 27 évesnek lenni, inkább csak a tini alakomat bánom, de hát egyszer meg kell asszonyosodni is :-))

Norcsi: sajnos a hotmailen tegnap nem mûködött, így nem tudtam megnézni, kit ajánlasz nekem fülész ügyben :-( A Budait a rendelés idõ miatt választottam (8-4-ig), de nagyon kellemesen csalódtam, gyönyörû környezet, kellemes dokik és nõvérek, a WC-ben van pelenkázó, tisztaság mindenütt.
Bánknak mi is boldog névnapot kívánunk Dorkával!! Mi fülesek tartsunk össze :-))) !

Ami érdekes volt még, hogy a doktornõ kérdezte, hogy mostanában mennyit hízott Dorka és mondtam neki, feltünõen keveset (13 nap alatt csak 180 g-ot, a védõnõ is csodálkozott, igaz mi azt hittük, hogy a menzesz miatt nem szopik jól), valószínûleg ez is a fül miatt volt. remélhetõleg most jobban fog hízni.

Ilda:
Gratulálok, nagyon ügyes a Dorkád! Az enyém csak oldalra tud fordulni, igaz fürdetéskor a kezemben folyamatosan megfordul teljesen, elég nehéz most már vele bírni, ti hogy fürdetitek, hogy ne mocorogjon annyit?

Mindenki vigyázzon nagyon a picijére és magára!
Üdv: zsuzsi és 15 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok!

Cory,
mi most jöttünk haza másfél hét után. Hááát a fél szekrényét Kismanónak bepakoltam.
A szokásos holmikon kívül én elraktam a szélcsövet, lázcsillapító kúpot, hõmérõt, játékot, cumit, kiskanalát, a biztonság kedvéért cumisüveget, a fejvédõjét, amit nagyon szeret nézegetni, takaróját és az egyik paplanhuzatot, amit lepedõnek szoktam használni, így az ágy sem volt neki annyira idegen. Pl. nem vittem pelust, popsitörlõ kendõt, mert az volt otthon anyukáméknál. Érdekes, mert sok holmit vittünk, de mégsem volt az, hiszen az õ ruhái falatkák.
Bár mostanában nem használom, de a biztonság kedvéért betettem a mellszívót, sohasem lehet tudni. Csomagolj még egy nagy adag türelmet is mind e mellé, és minden rendben lesz!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Pocok, Tikk:
Milyen ultrahangról beszéltek???
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Nagyon-nagyon köszönjük a jókívánságokat Mindenkinek!KépKépKép

Azért nem volt annyira felhõtlen eddig a napunk mint amilyennek indult. Bánk nagyon jól alszik ma egész nap, végigaludta a sétát, sõt még utána is aludt a kocsijában egy jó darabig hogy hazajöttünk. DE. A kisebbik lányom, aki 3 éves, viszont felzabálta a maradék Aktival junior vitamint (10-05 darabot). Naná hogy elsõ körben letagadta, õ aztán nem, pedig a szája elég maszatos volt ahhoz hogy gyanús legyen. És mikor két kis megrágcsált darab figyelt már csak a dobozban, na akkor vallotta be. Rögtön telefon a homeopata dokinknak, aztán a Heim Pál toxikológiának (csak ebben az egy kórházban van ilyen, milyen az élet). Megnyugtattak hogy legfeljebb csak hasmenése lesz és a héten többet ne adjak neki. Jó vicc, mikor mind megzabálta!Kép. Szóval az elsõ ijedtség után a férjem közölte, hogy a lányunk olyan mint az Asterix és Obeliszkben az Obeliszk, mindenesetre elég jó erõben van az biztos. Meg jól mászik a szekrény tetejére a székrõl...

Ilda. Nagyon szép a kis Dorka (nekünk is Dorka lett volna a Bánk ha megint kislányunk sikeredett volna).Legyetek nagyon boldogok vele!

Zsu. Mintha az én orvosomat hallanám. Szóról szóra ezt mondták nekünk is, és a másik fülész is megnézte a kisfiamat, mondván hogy ilyet ilyen kicsi korban nem igen lehet látni.Kép(Mondjuk nálunk azért magyarázza hogy a két nagy, fõleg az Annus mindenfélét haza tud hurcolni az oviból!)Örülök ha végülis sikerült rendes kórházat meg orvost találnotok. Most már teljesen azon a véleményen vagyok, hogy nagyon fontos hogy legyen kéznél egy megbízható fülész, fõleg ilyen kicsiknél.Nagyon sajnálom Dorkát, és kívánom hogy mielõbb legyetek túl az egészen.A gyógyszerekért nem irigyellek, egyébként nekünk Staphyllococcus okozta a középfülgyuszit.Kép

Sziasztok! Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Ágci: köszi a segítséget! Kicsit be vagyok tojva, bár mi csak 3 napra megyünk, de vonattal.

Füleseknek jobbulást!!
Zsu: boldog szülinapot!
Bánk: boldog névnapot (az öcsém meg ma lett nagykorú Kép)

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!

Köszönjük! Öcsédnek boldog szülinapot!

Hõemelkedésünk van!Kép
Remélem azért jól fog telni az éjszaka! Többi oltott baba hogy van?

Sziasztok, jó éjszakát! Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Zsuzsi, szija! Most látom, hogy 27 éves lettél, boldog szülinapot!!! Kép Kép Kép
Én is kb. egy hete vettem észre, hogy egy napon születtek a lányaink. Kép Romi még nem tud átfordulni, de én is úgy látom, hogy már nemsokára menni fog neki. A fejét forgatja nagyon hátra hanyattfekvésben, és egy ici-picit a mellkasa is elmozdul. Már nagyon várom, hogy forogjon! (Bár tudom, addig van nyugalmam. Kép )
És a kezeivel Dorka milyen viszonyban van? Romi már felfedezte, hogy kettõ van neki, és hogy az egyikkel meg is tudja fogni a másikat. Szeretné mindkettõt a szájába tuszkolni, de hát egyszerre nem férnek bele. Kép
Ritkán meg is fog valamit (ez a valami általában a szájtörlõje), de ezt még gyakorolni kell.
Úgy látom, most van abban a fejlõdési periódusban, hogy a nézelõdés már nem nagyon szórakoztatja, de ott még nem tart, hogy tárgyakat megfogjon és azokkal foglalja el magát. Nem lehet, hogy nálatok is ezért nem akar megmaradni Dorka egyedül a kiságyban?
Romola még nem fél az idegenektõl, de állítólag ez sok babánál van hasonlóképpen mint Dorkánál, nem hiszem, hogy ez azt jelenti, el lett rontva.

Konakion: jó tudni, hogy 3 hónapos kortól fakultatív, ez jó kompromisszum, ha két hetente eszi. Az én dokinénim ezt vajon miért nem mondta?

Lányok! Pocokhoz és Nyuszimanóhoz hasonlóan, a D-vitamint én is Romola szájába csöppentem. Egy csepp, minden reggel.

Szila! Milyen mosóporral mosol? Nekem azt ajánlották, hogy a Lovela mosóport használjam, az érzékeny bõrûeknek nagyon jó. Esetleg próbáld meg, de én azért nem nagyon használom, mert szerintem a piszokhoz is kíméletes. És milyen öblítõt használsz? A kék Quanto több (felnõtt) ismerõsöm bõrét is irritálja.

Cory! Sokan ajánlják az utazóágyat, több kismama járóka helyett is azt használja otthon (és ha utaznak valahova, csak összecsomagolják). Tényleg egy táska méretûre össze lehet csukni!

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

UH: mi rendszeresen visszajárunk a MÁV-ba kontrollra. Elvileg azért, mert még a kórházban kezelték Rékát sárgaság miatt, és az ilyenekt vissza szokták rendelni. Ilyenkor vérvétel és teljes UH van. Szerintem aki a MÁV-ban szült, megbeszélheti a gyerekorvossal, hogy nézze meg. (mi Szentpéteri doktornõhöz járunk) Igaz, hogy kicsit macera a gyereknek, de legalább meggyõzõdhetünk róla, hogy minden OK. Jövõ héten megyünk és már nagyon kíváncsi vagyok, mert múltkor a kaki miatt gyulladást találtak Réka beleiben, remélem az UH-n látszani fog, hogy már rendbejött.

Nagyon jó volt a hétvégénk!Kép Réka nagyon jól bírta az utazást, végig aludt. Otthon pedig egy csomó új emberrel találkozott, az én rokonaim most látták elõször és mindenkire mosolygott, fáradhatatlan volt. Az éjszaka is ugyanolyan volt, mint itthon szokott lenni és olyan jó érzés volt, hogy abban a kiságyban aludt, amiben annakidején én is Kép
Sokat volt jó levegõn és az unokatesói sokat babusgatták (10 és 8 évesek).
Tegnap meg is látszott rajta, hogy kifárasztották, mert szinte egész nap aludt. Erre föl ma meg tök nyûgös volt, de lehet, hogy ez már az idõjárás miatt volt.
Úgyhogy most megyek és kipihenem a mai napot!

Pussz,
Zafi
zafi

Tea, Márti és a többiek,
hát majdnem elpirultam. Elõször is bocsi a szünetért, volt egy kis tejlázam a hétvégén, és még mindig nem teljesek OK a dolog. Hogy hogyan csinálom? Elõször is olyan férjem van, akivel ezt meg lehet oldani. Õ nemcsak gyereket tud csinálni, hanem mos, fõz, mosogat, vasal, tereget, pelenkáz, fürdet, szóval bármit megcsinál, ha kell. Nélküle ez a négy csibész beutaló volna a Lipótra. Kép A napjaim eléggé gördülékenyek. Reggel 5 és 6 között reggeli, attól függõen, mikor ébrednek fel a nagyobbak. Persze elhúzódhat fél 7-ig is. 7-re felöltözés, fésülködés (jó esetben fogmosás, ezt sajna még nem sikerült teljesen rendszeressé tennünk), mindegyik magához veszi az aznapi "bemenõs" plüsst vagy könyvet, vagy amit aznap magukkal visznek az oviba, bölcsibe, és a férjem elviszi õket, majd elmegy dolgozni. Hála Istennek elég hamar hazaér, általában 2 és 3 között legkésõbb itthon van, élvezzük a kettesben töltött idõt, ha Ráhel ébren van, akkor hármasban, 4 körül elindul a gyerekgyûjtõ körútra, fél öt körül hallom, ha megérkeztek, mert Rebeka biztos, hogy üvölt valamiért (õ a hisztigép), játszanak kint a kertben, vagy bejönnek, csuda tudja, valahogy mindig eltelik a délután. Negyed 7 mese, Chicago Hope (az egyetlen sorozat, amit nézek), meseolvasás, vacsi, nem egyformák a napjaink, majd alvás. És kezdõdik az egész elõrõl. Nem olyan vészes. Egyébként négy gyerek nem olyan, mint egy vagy kettõ. Egészen más. Azt hiszem, alkalmazkodóbbak. Kénytelenek azok lenni. Sokkal általánosabb egymás sgítése, mert nekünk nem mindig van idõnk rájuk. A nagyobbak istápolják a kisebbeket. Pl. ma Ruben ráadta Rebekára a cipõjét, ha kell, kitörli a popsiját, megtanítja a kisebbeket számolni, magyarul és angolul KépKépKép, Rebeka mesél Abigélnek, vagy énekel, amit Abus szeretne, szóval ilyenek. Ha nem volnának ennyien, talán nem volnának ugyanilyenek. Nehogy félreértsetek! Egy vagy két gyerek is lehet ugyanilyen vagy még "ilyenebb", csak ha ennyien vannak, egyszerûen különösebb erõfeszítés nélkül is "kis apukákká" és "kis anyukákká" válnak, persze emellett megõrzik a gyerekségüket, nem várjuk el tõlük, hogy felnõttként viselkedjenek. Nem Tea, nem hiszem, hogy ez annyira alkalmasság kérdés. Nem tudom, hogy én alkalmas vagyok-e rá. Jöttek és kész. A kérdés inkább az, hogy akarok-e ekkora áldozatot hozni értük. Én nem akartam. Túlságosan fiatalnak éreztem magam 4 gyerekhez. De becsúszott a második kettõ, és mi nem vetetünk el gyereket. De most itt vannak, és boldog vagyok, hogy az anyukájuk lehetek. Nem tudtam, mit fogok érezni, mikor a kicsit a pocakomra rakják. Boldogságot, és nagy-nagy szeretetet éreztem. Bár az éjszakák nem olyan nyugodtak, mint az elõzõ hónapokban, azért nem olyan nehéz. Azt mondták olyanok, akiknek nem 4, hanem 10-12 gyerekük van, hogy a 3 gyerek a legnehezebb, 4-tõl már könnyebb. (Isten ments 10-12 gyerek!!! Kép ) Szóval nem érzem magam profinak, nem hiszem, hogy annyira különleges lenneék, szerintem a legtöbb ember meg tudna küzdeni egy ilyen helyzettel. Vagy inkább meg tudná oldani. Tudjátok, mitõl félek a leginkább? Attól, hogy hónapokra megint egyedül maradok. Nincs kihez szólnom egész nap. Nincs egy játszótér sem a közelünkben. Szeretek egyedül lenni, de eléggé extrovertált valaki vagyok, nem bírom sokáig társaság nélkül. (Mit gondoltok, miért vagyok itt a babaneten? Kép)

Itt az ideje, hogy befejezzem kisregényemet, itt a vége, fuss el véle!

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!
Tudna nekem vki segíteni?
A délpesti Megatoysban a szoptatós helyiségben van egy hintaszék. Vki nem tudná megmondani mennyibe kerül. Telefonon nem mondják meg. Nyáron vmelyik szobában ki volt állítva, most nem tudom.
Köszi elõre is.
Ágci

Kép
Ágci

Virág!
Akkor is igenis nagyon-nagyon büszke lehetsz magadra! Magatokra! Amióta szültem minden tiszteletem azoké, akik gyereket vállalnak, még akkor is, ha csak egyet! Pláne ha négyet!Kép
Lehet, hogy a legtöbb ember meg tudna küzdeni hasonló helyzettel csak tudod az a különbség, hogy nem vállalják fel! Ezért vagyunk elragadtatva!
Merre laktok egyébként?
Tényleg olyan jó, hogy van a babanet! nekem egy csomó cuccom is és persze egy csomó infóm is innen van és amikor az ismerõseim kérdezik, hogy ez meg az honnan van, akkor már maguktól mondják, hogy persze a babanet... Kép
Menta
menta

Virág!
Most olvastam egy másik topicban, hogy a férjed orvos. Akkor meg, hogy a manóba van már 2-3 óra körül otthon? Nekem mindig tök sokáig kellett bennmaradnom és ezért is nem akarnék visszamenni dolgozni.
Lányok!
Bocsi ha off voltam!
A hülye idõ ellenére szép napot mindenkinek! Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Iszonyúan lemaradtam, mostanában PiciLaci csak a kis forgalmú topikok olvasására hagy nekem idõt. Azért igyekszem, de csak kullogok az események után. Kép

Zafi! Olyan gondjaim vannak, hogy nem tudom, hogyan kell udvariasnak lenni egy református pappal, vagy lelkésszel, vagy mivel, mert még csak ennyit se tudok. Én nem vagyok vallásgyakorló, és fogalmam sincs, hogy szólítsam meg illendõen Petike Atyát (így hívom a háta mögött Kép). Tiszteletes, vagy Tisztelendõ Úr, netán Atyám, vagy mégis mi a helyes? Aztán a másik bajom az illendõ köszönés. Mondhatom-e (illik-e mondanom) azt, hogy dícsértessék, vagy ezt csak a pap mondhatja? És ha õ mondja, felelhetem-e én, a templom-nem-járó, hogy mindörökké, és kell-e utána ámment is mondani? Iszonyú ciki volt az esküvõ elõkészületeikor is, hogy azt se tudtam, hogyan szólítsam, és lesütött szemmel jónapot kívántam, biztos, ami tuti... Tudom, hogy ez itt egy kicsitt OFF, de ezért nem merek odamenni a keresztelõt megbeszélni... Esetleg ha írnál az e-mail címemre (mbakos@axelero.hu), nem untatnánk itt ezzel a többieket. Elõre is köszi a választ, akár itt, akár magánban!

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Hát biztos, ami biztos alapon elvittem tegnap Hangát az egészségesrendelésre a pöttyei miatt. Mondjuk a pöttyök elmúltak valamelyest, de a nyakán, az álla alatt a bõre olyan fura volt. Nem csúnya vagy ilyesmi, de nem is olyan, mint másutt. Eredmény: kaptunk egy kenõcsöt, azzel kell kenegetni naponta háromszor (a krémet a patikában keverték ki, kb. 10 gramm, ennek ellenére kb. 800 forintba kerül).

Laura,
Biopon Vitality -t használunk és Coccolino Silk öblítõt (ez itt a reklám helye Kép). DE. Ha allergiás lenne rá, akkor minden olyan testfelületen, amivel érintkezik a ruha, pöttyösnek kéne legyen, nem? Bár nem tudom. Most mindenesetre nem öblítõzöm a ruhákat és kenem a krémmel.

Üdv

Szila (és Hanga, aki tegnap múlt 12 hetes)
Szila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?