Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!
De nem szeretem, ha oldal elején van, nem tudok visszaolvasni, az agyam meg továbbra is szita...

Csilla, tényleg vannak ilyen babák, hogy keveredik a tej, és nem jó... Én azt tartom hülyeségnek, hogy méredetni, mennyit evett... Reggel pl. mindig több a tej, de hígabb is. Este meg tartalmasabb, de kevesebb... Van, amikor éhesebb, van amikor nem. Meg az anyukákat is stresszeli, hogy most miért evett kevesebbet...

Nelli, szép a kiccsalád... :D HOgy megy a szoptatás? A kórházban kaptál segítséget? Ebben nagyon jónak tartom az Istvánt, egyszer én is elnyüsszentettem magam, hogy sebes lett a mellem, azután minden körútjukon jöttek megnézni, hogy teszem mellre, mi újság.
Látom, te is kikaptad a jó kis 6 ágyast... :evil: Gátmetszésed volt?

Dincuska, kicsit le vagyok maradva, de akkor te mikor vetted észre, hogy terhes vagy? :oops: Gigi83 nak már megint baba van a pocakjában, ne szomorkodj miatta!

NEkünk ma extra fárasztó napunk volt, már tegnap este is tekergett Lilla, hogy nem tud kakilni, aztán ma egész nap folyattódott, 2szer 1 órára tudtam talán letenni, pedig mostanában már beállt a 3 órás ritmus... Nap közben lázmérővel kísérleteztem, este kénytelen voltam glicerinkúpot... Utána fél perc alatt álomba merült... :lol: Lehet, hogy perverznek hangzik, de imádom az anyatejes kaki szagát!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :oops:

Timi, hát tényleg nem könnyű ez a 2gyerekes lét, de ettől már csak könnyebb lehet, mindig ezzel vígasztalom magam. De igyekszem a nehézségek ellenére ki is élvezni ezeket a napokat, mert olyan gyorsan megnőnek!!! Ma jöttem rá, hogy még nem is csináltam sólisztgyurma lábnyomatot, pedig van már olyan zoknija, amit kinőt!!! Meg egy csomó 56-os rucit tettem el a hétvégén, olyan furcsa!!!

Móni, mindenkinek más a fájdalomküszöbe, nehogy vmi lelkifurid legyen, hogy EDA-val szültél.

Kép
Kép
szilvih

TIMI: megnyugostam és megnyugtatlak: nem vagy egyedül a lemerült aksiddal :))
Én is nagyon nehezen tudom zökkenőmentesíteni napjaimat a két gyerekkel, mert hol a nagy zavarja a kicsit az alvásban, szopiban...hol a kicsi körüli dolgok miatt kell hanyagolnom a nagyot...Ha jobban végiggondolom, legtöbbször a nagyobb jár rosszabbul...ez gáz.Mit tehetünk ellene???Elfogyott a Dóri féle pulsatilla, valahogy már az is megnyugtatott hogy volt itthon, ezért be kellene szereznem újfent...Akkor fogyott el, amikor megszületett a múlt héten izéke :shock: .Kicsit gyengék voltak ehhez az idegeim akkor...
Lányok ti babóitok szopi után nem böffentenek visza nagyobb adagokat néha? Naponta legalább egyszer Eszter már-már hányásnak is beillőt produkál...
Jövő7en koponya és hasi UH.Túl vagytok már ezen páran, igaz? Fiamat is viszam UHra mert a múltkori tüdőgyuszis röntgenen azt állapították meg, hogy a mediastinum szélesebb mint illdomos.Dokinő szerint ez a csecsemőmirigy lehet, és inkább megnézeti Uh-al is.Remélem nem lesz gond :( !

Na, megyek, mert fél6 óta fent az egész pereputty és most, hogy eszter elszunnyadt, túrógombócot fogok gyártani...legalább is reggel még azt kívámntam, de most hogy leírtam már nem nagyon...akkor majd lesz valami más!

sziasztok!

Kép
Kép
petra78

helyesírási defektusokért bocsánat!!!!!!!!!

Kép
Kép
petra78

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Most ébredtem fel... :oops: Tegnap kicsit elfáradtam, bevásárlókörúton voltunk, úgyhogy végre van már babakocsink, babaágyunk meg kádunk. A többit is beszerezzük a héten, remélem!
:D
Ildi, megy a hajrázás, naponta többször nézem, ír-e Timi, hogy megvan. :D
Nelli! Mennyi hölgyemény...és mind olyan gyönyörű. Gratulálok még egyszer hozzájuk! Az utolsó kép tényleg viszi a pálmát... :D
Többgyerekes anyukák! Hát, megértem, hogy nehezebben juttok ide...Én azt sem tudom, egy gyerekkel hogy fogom megállni a helyem! :oops:
Timóca, Csilla! Elhiszem, hogy szerelmesek vagytok beléjük, hisz annyira fess fiatalemberke mind a kettő! :D
Időjárásváltozás: Fáradékonyabb vagyok, az tény, néha fájdogál a fejem... :(
Szilvi! Hát... nem is én vettem észre, hanem Anyósom... vicces,mi? :D Ő mondogatta, hogy nem-e lehet...én meg persze á nem...aztán de! :D Nem volt semmi tünetem, a menstruációim meg sosem voltak rendszeresek, többször hónapok is kimaradtak, úgyhogy nem csodálkoztam. Meg vizsgaidőszak is volt, úgyhogy nagyon be voltam táblázva! Mikor orvoshoz mentem, és elküldtek ultrahangra, akkor azt írták a papírra, hogy 18 hét+5 nap... Én eszerint számolom a korát. Viszont mióta Szegedre járok, ott mindig kevesebbnek gondolnak... Szóval, majd Emma eldönti, mikor akar pottyanni! :D
Petra! Ne aggódj, biztos nem lesz semmi gond! Jó főzőcskézést! Még délelőtt kibírható, de ebben az iszonyú melegben én már nem gyártok semmit! :D

Szép napot Nektek!

KépKép
dincuska

Tényleg nagyon nehéz írni. Nagyon lefáraszt a 3 csajszi. Tegnap rossz idő is volt, Anyu nem tudta levinni őket. Este már minden hang zavart :evil:

Picur koma meg egy igazi kis "terrorista" :lol: Szopi közben örökké bealszik, aztán leteszem, és megint keres. Így aztán túl hosszúak még a szopik, és nagyon sokszor vannak. Persze Domcsi már néha türelmetlen.
De alapvetően nagyon szeretik őt. Mindig ott sertepertél a baba körül. Így aztán zavarja a szopiban, alvásban, de nem szeretnék mindig rászólni, nehogy kis betolakodónak tartsa.
Dorka is nagyon szereti, de ő már nagyobb, így azért nincs mindig a baba közelében. Tegnap beleraktam az ölébe, nagyon élvezte :lol:

Szilvi :)
Sebes a mellem, mert már a kórházban is cuminak használta a mellem. Sajnos itthon sem javult a helyzet, mindig cicin alszik el :( Magától nem, amit nem tudom, hogy lehetne megszűntetni.

Jó kis 5 ágyasban voltam a kórházban, ahol a legtöbb gyerekesek rakják főleg. A magam 3 gyerekével nem voltam sok. Volt 4-5 gyerekes, és nem mindegyik nemzetiségi.

Gátmertszésem nem volt, de még csak nem is repedtem, csak egy kis horzsolás keletkezett, amit nem kellett varrni. Domcsinál sem volt gátmetszés már, csak egy kicsit repedtem.

Nekem most csak az egyetlen bajom, hogy nem tudok aludni, és már nagyon érzem a kimerültséget. Mondják, hogy pihenjünk, de a 3 gyerek mellett, ha itthon vannak, nem lehet, meg azért kell házimunkát is csinálni egy kicsit. Anyu besegít a főzésbe, vásárlásba, játszóterezésbe, ügyintézésbe. De még így is marad.

Kicsit majd könnyebb lesz, ha szeptembertől mennek a nagyok közösségbe, meg Domcsi is hajlandó lesz nyaralni elmenni, mert most nem akar itthagyni bennünket, amit meg is értek.

Minden friss maminak kitartást kívánok, a pocakosoknak kitartást!
h.nelli

Sziasztok!

nem lesz egy frontérzékeny gyerek, nem csalogatja ki semmi sem... már nagyon nyűgös vagyok! :( Remélem azért lassan kíváncsi lesz már rám kívülről is!

Nelli, nagyon jók a képek!

Dincuska, gratula a beszerzésekhez! :)

Na megyek, próbálok beszélni a kis bucijával, hogy nagyon sokan várják ám idekinn, ideje lenne már előbújni! Hugom holnap este megy ki Görögországba, jó lenne ha még "frissen" láthatná!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Sziasztok lányok!

Eléggé el vagyok kenődve. Délelőtt voltam ctg-n és a baba szívhangja már be van szűkülve, holnap reggel kell újra mennem és ha megint rossz lesz az eredmény akkor bent tartanak. Nem akarok kórházban maradni!!!!!! :cry: Ráadásul a dokim szabin van és teljesen kiakadtam, hogyha nincs az embernek orvosa akkor szó szerint magasról le van sz... . Voltam Uh-on is , nem túlzok, hogy egy percnél tovább nem voltam bent. Ennyit a nagy egészségügyről. :x :x Különben is én még nem készültem fel lelkiekben a szülésre, lehet hülyének néztek, de én még jól érzem magam így. Férjemet is hívtam, úgy éreztem nem ért meg , persze férfi meg minden, de nekem most olyan nagy szükségem volna rá, még jó, hogy van egy lelki jó barátnőm, mert nélküle biztos becsavarodnék. Na jó befejeztem. :) máris könnyebb. :)

Nelli!
Nagyon szépek a gyermekeid. :lol: De jó, hogy neked sem volt gátmetszésed, de szeretném én is megúszni. Tettél valamit érte?
Azért próbálj aludni, mert megbosszulja magát. Még csak most szültél.

Csilla!
Ma vagytok egy hónaposak! :lol: Hogy rohan az idő.

Timi!
Biztos nehéz lehet most neked, hogy Livike ne érezze, hogy kevesebb idő jut rá, hiszen eddig csak ő volt neked. Biztos egy kicsit féltékeny. :)

Szilvi!
Tényleg furi, hogy milyen gyorsan megnőnek a gyerkőcök. Olyan, mintha pár napja írtad volna, hogy csordogál a magzatvízed, most meg már a következő méret kell Lillának. :lol: , de legalább biztos, hogy szépen fejlődik. Te egyáltalán nem használtál mérleget? Én még vacillálok ez ügyben.

Petra!
Kész lett a túrógombóc? :lol: :lol: Férj nagyon szereti én kevésbé.
Biztos nem lesz gond az UH-on, inkább nézzék meg az a biztos, meg tégedet is megnyugtat.

Edina!
Milyen babakocsit vettetek? Szegedre mikor kell menned?

Ildi!
Én is úgy vagyok, mint Edina, sűrűn benézek, hogy mi van veled, veletek, de látom még egyben. :lol: Észlelsz még magzatvízszivárgást?

Jovika!
Örülök, hogy kiengedtek a kórházból. Viszont az jó, hogy a kisfiad nem hiányolt túlságosan, bár akinek két pótanyukája is van.... :lol: :lol:

Dóri!
Nagyon szép a kisfiad,nem szeretek hasonlítgatni, de nekem nagyon rád hasonlít az arca Marcikának, de gondolom mindenki másként látja. :lol: Jól vagytok? Régen írtál magatokról!

KépKép
KépKép
szylvi

Nelli, nekem is sebes volt, nekem az árnica jött be homeobogyeszből sebgyógyulásra. Baromira tud fájni, 2 hétig én i s csillagokat láttam, de akkor is mellre kell tenni, különben csökken a tejmennyiség...

NAgyon szorítok, hogy sikerüljön...! :)

Kép
Kép
szilvih

Kép
Kép
timóca

Szylvi, sajnálom a szívhangot :( de ne izgulj, ha meg kéne szülni már nem lenne korai!Azért drukkolok, hogy minden rendben legyen holnap, és ne kelljen befeküdni :wink:

Timi, Csilla, az nagyon gáz, hogy nekem lányaim vannak mégis annyira szeretem őket, hogy ismerős a szerelmes vagyok érzés! :oops: :) Ezt a picit is meg tudnám zabálni :)

Dóri, merre????Nagyon rég jártál erre.Építkezés, halad?
manóci

Nelli! Örülök, hogy megúsztad a gátmetszést. Én is úgy szeretném... Egyébként fájdalmas, mert el sem tudom képzelni... :oops: Mindenképpen pihenjél, a szeptember még nagyon messze van...
Ildi! Drukkolok, hogy még a húgod is láthassa...Beszélgessél el vele erről! :D Tényleg, mi a helyzet a magzatvíz szivárgásával?
Szylvi! Hát, nem jó híreket hoztál. :( Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd a kórházba! Dokid mikor jön vissza a szabiról? Nem adott meg helyettest? Nem is tudom, én mit szólnék, ha at mondanák, hogy na szülnöm kéne...Azért még rengeteg mindent be kéne szereznünk, és a kórházi csomag sem állt össze! Ráadásul fél lábbal még Pesten vagyok! Férj miatt ne akadj ki, Ők nem úgy fogják fel a dolgokat, mint mi... Biztos vagyok benne, hogy 100 %-osan támogat, csak nyilván most érzékeny időszakban vagy. Remélem holnap jössz, hogy rendben vagytok! :D
Ez a babakocsi:
http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=1339
Ez pedig a hordozó:
http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=1573
Gondolkodunk a mózeskosáron is, bár elméletileg ennek a hordozóját is újszülött kortól lehet használni, mert vízszintesre dönthető. Szerintetek?
Majd csak szombaton megyünk Szegedre, hétfőn megyek a Klinikára. Reggel ultrahang (már majd megesz a kíváncsiság), aztán ctg, meg el kell mennem a kenet eredményéért. De amiatt is kicsit izgulok, mert megint bő folyásom van. :(
Teszek fel egy új képet magunkról, ez ma készült:
Kép
dincuska

Sziasztok!

Szilvi, nem megszülni előttem!!!! :wink: ne aggódj, biztos minden rendben lesz, ha be is kell feküdni, akkor legalább állandó felügyelet alatt lesztek!

Dincuska, én mindenképpen ajánlanám a mózeskosarat hozzá, a babának az a legkényelmesebb, a hordozóban nem tudod pl hasra fektetni, ha azt szeretné! Jó a fotó!!!

Manóci, veletek mi a helyzet? Képeket nem raksz fel még?

magzatvíz, továbbra is csöpörészik, már nem annyira, illeszkedik be a bucó, így az elzárja, de a betéten azért látom, hogy jövöget. pénteken doki, majd ő megmondja a valót!

na megyek, próbálok pihizni!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Dincuska :)
Nekem csakj az első lányomnál volt gátmetszés, de az egyéb fájdalom közepette én egyáltalán nem éreztem. Utána az összevarrásnál kaptam érzéstelenítőt, de csak kívülre. A belső varratok fájtak, de ki lehetett bírni.

Szylvi :)
Érthető érzések, hogy megijdetél, de nyugatsson, hogy most már nyugodtan megszülethet a bébi, nem lenne semmi baj!
Nem tettem ellene semmit. Már a 2. lányomnál is "csak" repedtem egy kicsit, most még azt sem, de ez a szülésznő gátvédelme miatt is volt, meg alkat kérdése.

Szilvi :)
Köszi az infót, ha hosszan fog fájni, akkor veszek arnicát.
Természetesen így is szoptatok.
De megidejtem este meg ma, mert eddig olxan szépen volt tejem, most meg jóval kevesebb van, és nem értem :( Mit tudnék még tenni? Iszok egy csomót, szedem a homeos cuccot, szoptatok rengetegszer. Egyedül a nyugalmas szoptatás nincs meg, a sok pihenés, de ezt nem nagyon tudom megoldani. Igyekszem pihenni, amennyit tudok. Segítsetek!
h.nelli

Nelli, én ebben a helyzetben hívtam fel egy szoptatási tanácsadót!
NAgyon készségesen segített, nem is tudom, hogy bírják. Én Martinovicsnét hívtam anno, sok olyat mondott, amit addig nem tudtam a szoptatásról. Pl. hogy nem csak annyi tejed van, amennyi aktuálisan a ciciben van, hanem több mint a fele szoptatáskor termelődik. Tehát minél többet szoptatsz, annál több lesz. Nekem úgy volt, hogy csak a szopi elején fájt, aztán már lehetett rajta akármennyit, így, ha akarta, hagytam is. Mindenki azt mondta, hogy összebújni a babával, és pihenni, aludni... Nem tudod megoldani, hogy anyós elvigye napközben a nagyobbakat? Múzeum, strand, játszótér, Csodák Palotája, stb.stb. Annyi jó program van most!! Csak ezt a pár hetet kell kibekkelni, aztán, ha beáll, nem lesz vele gond.
Miből érzed, hogy kevesebb a tejed? Sűrűbben kéri? Vagy csak nem feszül annyira a melled? Mert az a kezdeti feszülés elmúlik ám.
A szoptatásban még az is jó ám, hogy ha ledőlsz vele fekve szoptatni, olyan hormont termel, amitől baromira elálmosodsz, tehát így az alvás is meg lenne oldva! :twisted:
Pótolsz most, vagy csak szoptatsz? Mert azzal is kell vigyázni! :roll:

Gond szokott lenni még a cumi, a játszó meg az evő is. Ha a játszócumin kielégíti a gyerek a szopásigényét, akkor kevesebbet van cicin, tehát kevesebb tejet serkent. Tehát elmarad a komfortszopi. Egy barátnőm járt így, a gyerek szopizott, amíg jött magától a tej, aztán elfordult, és így szép lassan tényleg le is csökkent a tejmennyiség.

Mindent bele, te tudod duplán is, mennyi kényelmetlenséggel jár a tápszerezés az éjszakai felkelésekkel, ha elmentek otthonról, kötve vagytok, állandó mosogatás, fertőtlenítés, és akkor még az egészséges vonzatáról nem is beszéltem! Az alvásod meg csak beáll, három csöppséggel csak kifáradsz annyira, hogy tudj aludni!

Szóval hívd fel szerintem az lll tanácsadót, ne szégyellj kérdezni, és hátha mond valami újat!!!
http://www.lll.hu/telefon
Most nézem, a Diószegi Eszterrel meg Kismama klubban találkoztam, ő is nagyon aranyos, pszichológus végzettségű.

Kép
Kép
szilvih

Még azt akartam írni, hogy az első nagy tejbelövellésen kívül 6 hetes korig van ám több kisebb, amikor újra beállhat a tejmennyiség! Asszem 10 napos korban is, meg pár hetes és 6 hetes korban is. Nekem mind a 2 gyereknél a 6 hetesnél állt be végleg, addig én is kínlódtam Dorkánál, most Lillánál meg sűrűbben kellett szoptatnom, hogy elég legyen neki. Szóval ha vmi most összekavarodott, még ki tudod javítani!

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok!

Nem kellett befeküdnöm, olyan boldog vagyok, igaz most sem lett tökéletes a ctg, de a főorvos szerint 38 hétig feleslegesnek tartja a ctg-t, mert csak stresszelik vele az anyukákat. Kedden kell újra mennem.
Tegnap este sokat beszélgetünk a párommal, és elmondta, hogy nagyon aggódik értünk, de nem tudja a helyzetet kezelni / neki ez az első babája lesz/. Azért jó volt, hogy elmondta és meg tudtuk beszélni.

Edina!
Szerintem sokat nőtt a pocikád. Mennyit híztál? Nekem tetszik a babkocsitok is meg a hordozó is. Nálunk is a fő szempont az volt, hogy könnyen össze lehessen csukni.
De adott helyettest ma szerencsére tudtam is vele beszélni, így egy kicsit megnyugodtam.

Ildi!
Szívesen átadom az elsőbbséget neked :lol: , különben is te vagy a táblázatban a következő. :lol:

Nelli!
Nekem nem voltak szoptatási problémáim, inkább az a rengeteg tejmennyiség okozott problámát, de Szilvit olvasva szerintem is a nyugalom, a pihenés, a sűrűn cicire tevés lehet számotokra a megoldás, ja és ne stresszeld magad.

KépKép
KépKép
szylvi

Ildi! Megerősítettél abban, hogy azért hiába írják azt, hogy hordozóval újszülött kortól használható, azért csak az a legbiztosabb, ha veszünk egy mózeskosarat is! :D
Majd írj, hogy mi volt pénteken a dokinál! Ha egyáltalán hazaenged még onnan...Ha nem, akkor majd Timócától kapjuk a nagy hírt! :D De ezt a nagy forróságot már ne várjátok meg... :wink:
Nelli! Ezek a belső varratok nem hangzanak valami jól... Még mindig reménykedem, hogy az izmaim még elég fiataok ahhoz, hogy elkerüljem a gátmetszést. Hát, nemsokára meglátjuk! :D
Szylvi! De jó, hogy nem kell befeküdni! :D Hogy áll a lepényed meg a méhszájad? Azt nem nézték?
Én is úgy látom, hogy most rohamos növekedésnek indultunk. Estére már alig vonszolom magam, nyűgös is vagyok, pedig semmi megerőltetőt nem csinálok a nap folyamán. Amikor 18 hetesen voltam vizsgálaton, akkor lehetett rajtam kb. plusz 4 kiló, 53 kiló voltam akkor. Most meg 64... Hízok, mint az állat! :oops:

KépKép
dincuska

Szylvi, hurrrrá :) örülök, hogy minden rendben, és nem kellett befeküdnötök!
Annak is, hogy a pároddal megbeszéltétek a dolgokat :wink:

Nelli, én is az III.hu-t akartam neked ajánlani.Én nem szedek homeos uccot, hanem iszom a Fitolacos szopis teát, és dől belőlem.Esztinél ugyanígy csináltam, és akkor is sok tejem volt.Nemtom, hogy igazán azért-e, de mivel bejött anno, most is ezt követem.Próbáld meg, hátha jó lesz.meg nyugi, mert ha ideges vagy átmegy a tejen, és ő is nyügibb lesz.
Meg a tea azért is jó, mert megpukiztatja a babát, és nekünk pl. nem gázos a hasfájás, szerencsére.Nem tud akkora görcs összejönni benne, mert kipukkantja :lol: De akkorákat szokott :shock: :lol:

Szilvih, tök jókat írtál, ebből bárkinek mondtál szerintem újat! :) és tanúlságosat!

Ildi, édes vagy, hogy hiányolsz :) Jól vagyunk, megvagyunk, köszi!Jó nagyokat alszunk, és már voltunk kinti sétázáson is 2x.A babakocsiba tök nagyokat alszik, szerintem a jó levegő miatt is.Most is mindkettő szundizik, ezt csípem nagyon :wink: akkor van egy kis időm magamra is!Hannus a teraszon a kocsiba :)
Rakok képeket is, csak csengetett valaki most megyek!
manóci

Köszi csajok a nyugtatgatást, jó tanácsokat. Gyakorlatilag ezt csinálom ma, mert egész napm cicin van, így aztán én is pihengetek alvás nélkül.
Nem is feszül a mellem, de ezt tudom, hogy nem fog örökké, meg érzem is, hogy kevesebb. Próbálok kitartani.

Dorkát 3 hós koráig szoptattam. Domcsi volt, akit csak 3 hétig.

Tea: iszom most a laktoherbet, de van Fitolacom is. Legalább 1,5 l-t megiszom belőle.

Igyekszem megnyugodni, aztán meglátjuk.
h.nelli

Sziasztok!

Milán ma nagyon nyűgös :( Rendesen eszik, de két szopi között nem alszik, hanem nyekereg. Remélem éjszaka ájult lesz a fáradtságtól.

Szilvih, tényleg jókat írtál! Nálunk az a baj, hogy Milka ráveti magát a cicire, 5-6 perc (!!!) alatt bemohózik 100 grammot. Szerintem ezért is nyügizik kaja után... Erre nincs valami tanácsod?

Szylvi, a férfiak nem tudják annyira átélni ezeket a dolgokat, hiszen nem az ő testükben növekszik-mocorog egy pic lény. Ez nem azt jelenti, hogy nem aggódik vagy izgul értetek!

Edina, nekünk nagyon bevált a mózes. Milka egész nap a nappaliban vagy az erkélyen fekszik benne, az ágyat csak éjszaka használjuk. Ráadásul jobban is érzi magát benne, az első hetekben olyan pici volt, hogy a kiságyben elveszett, ez meg pont az ő mérete.

Manóci, Fitolacost hol lehet venni? Én még nem találkoztam vele. Laktoherb-et ittam, de a védőnő és többek szerint attól is lehet a babának hasfájása.

Dóri, Rita, merre vagytok?????

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Kimaradt jópár nap, nagy részét már visszaolvastam a fejleményeknek, de mindenre még nem volt időm...
Drágámmal csütörtöktől keddig lent voltunk a Tiszán, nyaraltunk a rokonoknál.
Naon jó volt, sokat pihentem, ám emmek ellenére pár napja fájogat a pocakom. Ma el is mentem a háziorvosomhoz, felvett betegállományba, magas volt a vérnyomásom, és a pocakfájás miatt...
Holnap megyek kórházba kontrollra, bár szerdán kellett volna, voltam is, de a doki az orrom előtt ment szülést levezetni, így nem vártam rá... :?

Csajok, Ti készítettetek a babaszobába valamilyen dekorációt? Én hatalmas késztetést érzek a kreatívkodáshoz, ma fél napig a netet bújtam, mindenféle ötlet után... Már van is pár ötletem, amit könnyen meg is lehet valósítani: képek szalvétatechnikával, üvegfesték, dekorgumis állatfigurák a falra...
Ha bárki készített valamit, adna ötletet? Esetleg dobna fel képet róla?

Szilvi, megkaptam a dvd-t, kösziiii, ígértem a meséket, mondókákat, nem felejtettem el, küldeni fogom. :)

Petra, olvastam azt a horrorisztikus dolgot... örülök, hogy minden ok, és hogy semmi komoly probléma nincs. Nem irigyellek, tuti sokkot kaptam volna...

Dincuska: CSini vagy!!

Ki a következő lányok??

Bocsi, nem volt mindenkire idő regálni :oops:

Most lépek, később jövök.

Kitta
kitta

sziasztok,

mi is jól vagyunk, csak sűrűek a mindennapjaink, nem is részletezem :) , mindenkinek megvan a maga kisebb vagy nagyobb problémája. És panaszkodni semmi okom.

Legkisebb gyermekem a mai mérés alatt 6250 gr (3180-al született). Szóval nagyon szépen fejlődik, óriásikat mosolygunk egymásra és nagyon kis értelmes. nem kevésbé a holnap 21 hónapos lányom, aki már mindent megért és beszél (!) is. Gergőm meg a szokásos, bár elbliccelte az edzőtábort. :D

üdv. mindenkinek
Dóri
Vendég

Dincuska, akár pocakos modell is lehetnél!!! Nagyon jó a kép! Szerintem is jó a mózeskosár. A kocsi is tetszik, és nem is drága ennyiért!

Dóri, duplázni ilyen korán? Ez igen!

Kitta, akkor már nem dolgozol?

Csilla, pár hónapja volt erről a Kismaműban egy cikk, hogy az lehet az oka a habzsolásnak, hogy a tej eleve gyorsan spriccel a szájába.
De már nem emlékszem, mit ajánlottak ellene, valszínű, mert nekünk nem volt ilyen gondunk, így nem voltam problémaérzékeny. :twisted: De tényleg, ha már éppen nem priccel a tej, megpróbálhatod, amit Timi írt, hogy az elején megbüfizteted, és úgy teszed vissza egy kis nyugodt szopira... Milyen volt az éjszaka?
Az tényleg nagy szám, hogy már 4 hetesen mosolyt kaptál, nálunk ez csak 6 hetesen volt! ÉS azóta is elég riitka :roll: , biztosan nincs annyi időm Lillára, mint Dorkára volt... De néha kapok egyet! :P

Ildi, szorítok holnap!

Mi ma egy jót csavarogtunk. Voltunk dokinéninél, és onnan mentünk babakocsival játszóterezni. Most kezdem élvezni a kendőt, már tudok benne szoptatni is úgy, hogy csak néhány szakavatott anyuka veszi észre. :P Így nem kell kivárni, hogy szoptatás végén spuri játszótérre, majd órát nézve számolganti, hogy vajon mikor ébred, és időben hazaérjünk, hogyne legyen üvöltés, nagyon élvezem... Dorkával még szégyellősebb voltam.
Szóval elmentünk itthonról kettőkor és 6 körül értünk haza.

Kép
Kép
szilvih

Jóreg :)

Nem bírok aludni...fél4 óta forgolódtam, aztán eluntam, kávé, tusolás, hírolvasás, most meg már itt :o

Hátulról...
szilvih: ez tök normális...mmint, hogy Lillára kevesebb "nézegetős" időd jut. Ettől nem lesz neki rosszabb :lol:

kitta: én ilyeneket készítettem, de már marha rég nem volt rá időm: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5814&page=1
Ezek még Berci születése előtt lettek, dekupázzsal csináltam azóta pár képet a babaszobába, de fotót perpill nem tudok prezentálni róla :wink:

dóri: nem semmi méretei vannak Marcinak! Gondolom, élvezed Viki jelen korszakát! Én Berciét nagyon, bár a hisztit most kezdi igazán :?

dincuska, drága, mindig mosolyt csal az arcomra a fotód! Egyszerűen annyira cukin, szívbőljövően, ártatlanul mosolyogsz a képeken, hogy öröm nézni! :D A súlyod meg...pikk-pakk le fog menni! (Én Virivel 20 kilót híztam, mire fél éves lett, visszaállt a súlyom az eredetire.)
Mózeskosár: nekünk a batárkocsinkhoz van, de utcára csak télen tervezem használni, így nálunk is a nappali helye Marcibabának abban lesz.
Apropó, kocsi: végre vettünk tesókocsit a fiúknak (bár használtat, de eszemben nem volt újat 70ezerért venni, amikor talán fél évig sem fogom használni)!
Bercinek viszont autósülést kéne vennünk, mert a jelenlegit nem tudjuk az ablak mellé (csak középre) bekötni. Azt meg vhogy nem szeretném, ha közvetlenül egymás mellett, "fejtől-lábtól" lenne a két krapek :shock: :lol:

nelli: drukkolok ezerrel, hogy megmaradjon a tejed...nálam is pont az ellenkezője volt mindig (nem győztem fagyasztgatni, aztán a végén mindig a kukában kötött ki :oops: )

szylvi: örülök, hogy megúsztad a kórházat!
Érdekes, nálunk Petiben inkább most van aggódás, Bercinél szerintem még nem tudta, mire számítson (neki is Berci az első gyereke). Aztán a terhesség alatti és szülés utáni komplikációknál ő is csak kapkodta a fejét :? Ezzel együtt, a mostani várandósság sokkal nyugisabban telt, mint az előző 3 közül bármelyik :D

Ha lesz időm, folyt.köv, megkávéztatom Apánkat :D

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szép reggelt!

Szilvih: de nem áááámmm! Kicsit tartottam attól, hogy unalommal fognak tellni napjaim, de eddig mindig volt valami tennivalóm. Ma pl. zöldségpucolás, zacskózás, beüvegezés...van egy telkünk, nagy kerttel, telis-tele zöldségekkel, gyümivel... :lol:
Aztán még elvileg megyek csavizni nővéremmel is.
7végén pedig irány a Balaton, párom benevezett idén is a Balaton-átúszásra, így elkísérem. :D
Ezek szerint nálatok is hosszabb tartamúak lesznek a csavargós időszakok. :) Jó dolog ez a kendő, az már biztos!!

Jovika: Jó korán kibobott az ágy!!
Tetszenek a dekorációk!! Nagyon szép dolgok készülnek, ha az embernek van ideje, és egy kis ötlete, kézügyessége. Nálad nem hiányzott egyik sem :lol:
Huhh, most nézem, már Te is lassan a finish-ben jársz :D Bírod még??
Azt hallottam, hogy jövő hét elejére közel 40 fokot jósolnak... Remélem, ez csak valamiféle tréfa!!

Kitta
kitta

Képzeljétek, Csenge rengeteget csuklik, volt, hogy egy nap kétszer is. Ti pocaklakóitok is sokat csuklanak??

Kitta
kitta

Sziasztok!

Örülök, hogy tetszik a kép! :D Kíváncsi vagyok, a szülőszobán is így mosolygok-e majd... Remélem! :D Ti is tegyetek fel képet a Pocaklakókról! :D

A mózeskosárról meggyőztetek, beszerezzük majd a jövő héten! :D
Remélem minden rendben lesz, és a doki is felenged még Pestre, mert csomó dolgot még meg kéne venni!

Tegnap vettünk matracot a Novetextől. Interneten lebeszélte a párom, hogy 8990 ft lesz. Egyébként ha csak simán bemész az üzletbe 15000-ért akarják adni...rajta volt az árcímke is! :shock: Macisat választottunk, olyan kis édes! :) Plusz adtak hozzá ajándékba egy ugyanolyan macis kispárnát! :D Legalábbis nyújtotta a nő felém, én meg elvettem és megköszöntem... Lehet, hogy csak meg akarta mutatni? :oops: Jó üzlet volt! :D
Estére apánk összerakta a babaágyat, ó meddig nézegettük... :D Viszont a szoba megtelt az ággyal (pedig a legkisebbet vettük, 120x60)... Még talán egy komód elfér benne, és ennyi! :?

Voltunk reggel az Önkormányzatnál apasági nyilatkozatot intézni! Egészen haladós volt a dolog! Párom úgy örült neki, hogy már hivatalosan is apa! :D

Akartam kérdezni, hogy nálatok első babánál mindig lement a poci? Több napja ezt nézem, de nem látok semmit...

Manóci! Várom a képeket Hannusodról, biztos sokat nőtt azóta! Remélem Emma is szeretni fog babakocsiban szunyókálni! :D
Szylvi! Egyetértek Csillával. Ma is mutattam apánknak, hogy ficánkol Emma, és hogy hullámzik tőle a hasam...majdnem rosszul lett tőle! Meg attól is, hogyha kidugja a lábát... Úgy bírom ilyenkor, majdhogynem megrémül! :lol:
Kitta! Jó, hogy még szülés előtt van lehetőséged a pihenésre, használd ki! A pocifájdogálásról meg majd a doki nyilatkozik, írd majd meg, mit mondott!
Hát, kézügyességem egyenlő a nullával. Gondolhatjátok...én már általános iskolában is az osztálytársaimmal csináltattam meg a csuhébabát! :lol: Micimackóért odavagyok, láttam is néhány tök cuki kis dekorációt! De persze az a legjobb, ha az ember maga készíti... :D
Csuklás: nálunk is van...Gyakorolják a drágák a levegővételt! :D
Balaton...én is úgy kívánkoztam oda, de végül nem jutottunk odáig! De majd jövőre édes hármasban... :D
Dóri! Nem semmi...ezek szerint Marcika nemcsak zabálnivaló, hanem egy zabagép is! :D
Szilvi! Ez a kendő tényleg hasznos dolog! Alig várom, hogy mi is nagyokat csavarogjunk! :D
Jovika! Sajnálom ezt a rossz alvást!Lekopogom, hogy én most egész jókat szundítok.
Gyönyőrűek a kézműves dolgaid!
Remélem a súlyban igazad lesz...Úgy vagyok vele, nem kell hogy mind lemenjen, maradjak 50 felett, és akkor jó! :D
Keményedsz még sokat?

KépKép
dincuska

Kérdés: a babakötvényt nekünk kell intézni, vagy automatikusan értesítenek róla?
Előre is köszi.
h.nelli

Sziasztok,

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok... :) És rögtön egy kérdéssel indítanék! Bár háromgyermekes anyuka vok, mégse emlékszem erre a lányoknál, hogy lett volna ilyen babakorukban: anyatejes a babóm, de nagyon hasfájós, kész szélvihar van a pocijában... :? Ez még nem is lenne akkora gond, mert ezt már megtapasztaltuk; viszont múltkor 4 napig nem volt kakija és nagyon fájt tőle a pocija, 4. napon rásegítéssel, de elindult belőle, nagyon sírt szegénykém :( . De úgy látom, hogy megint itt tartunk, tegnap volt kaki, ma már semmi! Csak hasfájás, erőlködés... Ti tapasztaltatok ilyet a babótoknál, és ha igen mitlehetne vele csinálni! Kamilla tea, lázmérőzés volt, de nem jön be!

babyborn

Kép

Kép

Kép
babyborn

Sziasztok!

Kitta!
Örülök, hogy jelentkeztél! :) , már azt hittem, hogy valami történt, azért jó, hogy most már pihizel.
Én is aggódtam mit kezdek majd itthon, de úgy elrepülnek a napok, sokat alszok, pihenek, meg így a vége felé sokat kell menni vizsgálatokra, ami jó esetben is egy fél nap, úgyhogy tényleg nagyon telik itthon az idő.
Hétvégére nagyon jó időt mond, legalább jó helyen lesztek. :lol:
A férjem ilyen nagy kreatív "mester". Nagyon ügyes és lelkes. Ő is akar dekorációkat, ha majd elkészülnek én is felteszem.
Nekem Adri lányom volt ilyen csuklós, volt, hogy 40 percet is végig csuklott egy huzamban, viszont ő lusta baba volt. Jázmin babám nagyon aktív, viszont ő meg nagyon keveset csuklik és akkor is gyorsan abbahagyja. :lol:
Húúúú a melegtől én is nagyon tartok, nagyon nehezen viselném már. :roll:
Hétvégén mi moziba készülünk, kivételesen most én szeretnék menni. Az ország egyik legnagyobb Harry Potter rajongója vagyok, egyszerűen muszáj megnéznem. :oops: :lol:

Csilla!
Én is olvastam a kismama cikket, amit Szilvi ír, úgy emlékszem azt tanácsolták, hogy mielőtt cicire tesszük a babát egy picit ki kell fejni belőle és akkor nem jön akkora lendülettel.

Szilvi!
Tényleg jó ez a szoptatós kendő, az ember legalább nyugodtan ki tud szabadulni a négy fal közül.

Jovika!
Rossz, hogy így kilökött az ágy, hát engem nem nagyon akar, ma is 9 kor ébredtem :oops:
Nagyon szépek a dekorációk, nagyon ügyi vagy :!:
Igen biztos nehéz ilyenkor az apukáknak is, hiszen aggódnak értünk, a babáért, hirtelen rájuk szakad minden, nekik sem könnyű. Nekem furcsa volt Zolit így látnom, mert én mindig olyan erősnek láttam, most meg nem tudott a helyzettel mit kezdeni :wink:

Edina!
Látom most már tényleg minden szépen hazakerül a babának. :lol:
Mi is a legkisebb kiságyat készítettük, szerintem elég lesz.
Nekem most sem megy le a pocim, de Adrival sem ment le.

Babyborn!
Üdv közöttünk.
A lányommal nekem sem volt ilyen problémám, de olvastam, hogy van olyan kisbaba, aki annyira hasznosítja az anyatejet, hogy nincs mindennap széklete. Én azért mindenképpen megmutatnám dokinak, vagy védőnőnek, ők csak sok ilyen esettel találkoznak.

Dóri!
Ez igen, Marcika gyönyörűen fejlődik. Emlékszem úgy tanultuk, hogy fél éves korra kell meg kétszerezni a születési súlyát a babának. Nálatok ez már megvan :lol: :lol:

KépKép
KépKép
szylvi

Szilvi(k), biztos, hogy nem az a baj hogy spriccel a tej. Én inkább arra tippelek, hogy kevés lehet, egy idő után már nem jön neki, és ezért sír. Ha átteszem a másik mellre, akkor egy ideig megint mohón szopik.
Pár napja odafigyelek. Reggel még semmi gond, egy ciciből is jóllakik, aztán szopiról-szopira egyre több a nyekergés. Az esti utolsó meg már egy merő nyűg, pillanatok alatt kiüríti mindkettőt.

Kb. egy hete beállt arra, hogy az este 9 órai kaja után csak reggel 6-kor kér. Az első napokban fel kellett kellnem fejni, mert szétdurrantak a melleim. Most már úgy ébredek, hogy nem feszül annyira, és nem is csöpög.
Komolyan elkezdtem én is attól félni, hogy nincs elég tejem. :cry: :cry: :cry:
Vissza lehet még csinálni??????????

Csilla
Vendég

csak gyorsba, Csilla neked.

persze, hogy vissza lehet. nekem fosós hányós betegségem miatt csökent le de rendesen, majdnem elapadt, de visszahoztam (Vikinél kb. 5 hós korában volt).

Most van az a pillanat, hogy felejtsd el a napirendet és szoptass minnél gyakrabban. Így tud visszajönni, és igyál sokat. éjjel termelődik a legtöbb tej (ezért van sokkal több reggelre), és estére fogyatkozik. mivel te nem szoptatsz éjjel, ezért lehet kevesebb. én tutira nem kelteném fel éjjel szopizni (csak legeslegvégső esetben), hanem rengetegszer mellre tenném. Azzal tudod egyedül serkenteni a mennyiséget, meg iszod hozzá a teákat meg Moremilk tabletta s társai. de ezekben nem igazán hiszek a magam részéről. ügyesen ! :) és ha idegeskedsz, azzal is a tej rovására mész, tudod.. :?
Vendég

Sziasztok!

csak gyors helyzetjelentés: bő 1 ujjnyi méhszáj, fájogatok, de alig érzem, inkább csak keményedések, bármikor jöhet, a maximum az 2-3 nap! :D Én már most is mennék, szóval bepróbálkozok egy forró fürcsivel, hátha beindítja a dolgokat! :D

remélem legközelebb Timóca ír helyettem!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1

Ildi! Megy a drukk ezerrel! De látom, jól haladtok! :wink: Hajrá a forró fürcsivel, de jó, de jó, mindjárt babázhattok! :D
Várjuk Timócát majd az sms-eddel! :D
Babyborn! Üdvözlet itt! Gratula a gyermekeidhez! :D
Szylvi! Mondasz valamit...Én is nagyon kíváncsi vagyok Potterékre! :D Most szerdán voltunk moziban, de megfogadtuk, Harry miatt megyünk jövő szerdán is! Ha nem mondanak mást az orvosok, de csak nem! Ja, azért szerda, mert A Duna Plázában akkor van akciós nap (800 ft), úgy sajnálok egy mozijegyért 1300-at adni! :shock:
Lassan gyűlnek a dolgaink, de most meg kell várnunk, hogy párom kapjon fizut! Mindig késnek...de remélem jövő héten itt lesz!

KépKép
dincuska

Sziasztok, nem tudok visszaolvasni, mert minnyá fürcsi van, csak gyorsba az ígért képek :wink:

Ildi, azért azt láttam amit írtál, hajrá, hajrá megya drukk!!!!!

apán alvás :)
Kép

babakocsiban az első sétán
Kép
manóci

Sziasztok!

Bocs a zavarásért! :):)
Megválnék egy cumisüveg és bébiétel melegítőtől, részletek itt:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=216616

Köszi!

KépKép
KépKépKép
beszti

Hahó, gyors felugrok, mert két napig minimum megint nem lesz rá lehetőségem...

Szylvi: Jó mozizást Nektek! Mi is kaptunk hugomtól 2 db-ot, amit ezen a héten lehet felhasználni, de nem volt/lesz idő :oops: , holnap reggel irány Balcsi, s csak vasárnap este jövünk.
Potternak én tán csak az első részét láttam, most hanyadikat játszák már??
Csenge is aktív, sokat mozog, de emellett csuklik is soxor.. ma is nemrég rázendített. úgy sajnálom szegénykémet, nem tom, neki milyen érzés lehet, magamról tudom: én nem bírom...

Ildi :lol: természetesen megy a drukk, sok sikert, könnyű szülést kívánok, és jó egészséget mindkettőtöknek! Remélem, mikor legközelebb feljövök, már várni fog a jóhír :D
Ha nem jön be a fürcsi, ill. nem elég hatásos, bújj össze apával :lol: az tuti meghozza gyümölcsét.

Manóci: annyira drága Hanna baba!!! És ez a haj! Nem semmi, más babáknak alig van, és kopik is, de neki :lol:

Edina: jó nektek, már lassan kész minden a babutok érkezésére, nekünk még nincs kiságy, se pelcsiző. Bár a múltkor elmentünk a Babadiszkontba, (Lehel tér) ott találtunk is fenyőből olyan pelenkázós kiságyat, aminek elemeit később herővé, kisasztallá, meg 3 fiókos polccá lehet átalakítani, de mégsem vettük meg, mert mi van, ha valahol jobbat találunk. Időnk viszont alig van, mármint, hogy kettesben menjünk, mert Joci korán megy, későn jön. Építőiparban dolgozik, ilyenkor van szezon... Szégyen, nem szégyen, még a megrendelt babakocsiért sem volt időnk elmenni. :oops: Ill. mennék én, ha lenne kocsim, már alig várom, hogy "üresbe" toljam egy próbakört :lol:
Mózest mi kapunk kölcsön, barátnőmnek volt a babakocsihoz, így mondta, ne vegyünk, ők már nem használják.

CSilla, megy neked is a drukk tejcsiügyileg, és tényleg ne stresszeld magad, az nem segít.

Babyborn: üdv minálunk, sajna mivel első babámat várom, tanácsot (még) nem tudok adni, de kívánom, hogy mihamarabb rendbejöjjön a pocakproblémátok!!
Ha lesz időd, tölts fel képet magatokról!!

Mindannyiótoknak szép hétvégét, és kitartást a hőségben (már ha igaz a rémhír, és ismét pukkasztó kánikula lesz :? )

Oh, még egy kérdés: volt már valaki közületek a Csodák palotájában/Jövő házában? Kristófka (nővérem fia) nálunk lesz 3 napig, de nem tudom, egy 5 éves gyerkőcöt mennyire kötne le...Bár, ahogy a neten néztem, elég színes a paletta, és tán minden korosztálynak található ott érdekesség, amit ki lehet próbálni.

üdv

Kitta
kitta

sziasztok

csajok a csemeték fanatsztikusan csinik!! továbbra is csak ezt tudom mondani :wink:

Babyborn üdv itt. nálunka kamillatea szintén nem jött be a picurnál, a lázmérőt én tartom kegyetlen dolognak.. nálunka védőnő adta azt a tanácsot hogy 3-4 nap után pici felforralt vizbe rakjunk Levolac szirupot.. ez nem hashajtó hanem székletlazító, és szerencsére bevált uis nálunk is hetente, 1,5 hetente volt.. (most a hasmenéses és hányós baci picit kitisztitotta, azóta még nem kellett neki..)

Ildi drukk! hogy a gyorsításod sikerrel járjon :)

Dóri Marci jól érzi magát, ilyen hamar duplázni.. :) mi talán elértük a 6 kg-t bár a tanácsadást most kihagytuk.. :( sőt szerintem 4 hónaposan kapja csak a 3 hós oltást..
uis minden összejött.. először ugye a hasmenéses baci, majd jött a kötőhártygyulladás, és ma reggel egy éjjel virrasztás után a doki megállapította hogy nem kruppos Peti, hanem Bronhitise van ..ez sem jobb , és olyan szar hallgatni ahogy ugat szegény, és utána sír mert fáj neki.. még a gyógyszert is szó nélkül veszi be.. ma azért kaptam pár gyenge mosolyt.. és képzeljétek a hasáról már átfordul a hátára :) előszeretettel alaklmazza mikor hasra rakom, uis a nyaka miatt kéne, de a fiatalúr utál hason...
ha vkinek van tapasztalata mi jó egy köhögö csöppségnek, vagy hogy fektessem, szívesen fogadom a tanácsot..uis tök tanácstalan vagyok :oops:

Nelli nekünk kb 2 hónapos korában jött meg Peti babakötvényéről az értesítő.. mi nem intéztünk semmit.. sőt én meg is lepődtem mert nem jutott eszembe.. (anno nagynéném mondta hogy de kár h KAta dec közepén született mert januártól járt volna a babakötvény.. mire közöltem hogy nem erre hajtottunk, :twisted: )

Csilla én is csak azt tudom mondani amit a Dóri h tedd minél többet mellre.. mikor sír, de az hogy éjjel ennyit kibír azt jelzi hogy tuti jó a tejed és van is!! (nálunk Peti még mindig kell éjjel , eddig 4 körül kellt, mióta a vírus volt azóta éjfél -1 körül, majd 4 kor és 7 kor is kell... sőt tegnap éjjel szinte 2-től egész reggelig rajt lógott..anyuka meg egy idő után maga mellé vette, és legalább pihenni próbált.. így rontom el Petit is.. :roll: )

Dincuska, nagyon jó a kép rólad..mintha profi fotós csinálná...

Dóri ha van időd azért mesélj kicsit bővebben :) nagyfiad hogyhogy elblicellte a tábort? Viki volt hisztis? vagy most az? mert nálunk KAta nagyon...:( ma pl nem a cipőrt vette fel először, akkor ordítás volt miatta.. és hiába magyaráztam hogy előbb leveszük a pizsit, peluscsere stb.. Ő csak a cipőjéhez ragaszkodott.. .:( nem vagyok hozzászokva.. de van előnye is, nagyon önálló, mindent egyedül hajlandó enni (leves után alapos mosakodás, ) de legalább nem kell 3 évesen is etetnem mint Ádámot..
csak ezek a kirohanásai ne lennének... :roll: :roll:

megyek Peti kaját kér.. tuti taknyos is... mert 2 órája evett, de nem vagyok hajlandó óra szerint etetni..)
cintia2

Sziasztok!

Ildi még nem írt sms-t, de várom :lol:

Mi is HP rajongók vagyunk, de most sajnos nem fogunk eljutni moziba, pedig jó lenne :evil: . Mondjuk én inkább a könyvet várom már nagyon :wink:

Csilla: nekem ugyanaz volt, mint Dórinak, mikor 5 hónapos volt Livi, elkaptam a hányós-hasmenőst, és nekem is lecsökkent a tejem. Akkor olvastam én is utána, hogy mit kéne: minél többet mellre tenni, utána fejni a maradékot. Mellette szedtem az Urtica urens 5CH, napi 2-3×5 bogyó, az nagyon sokat segített. (nem is kellett, csak 1-2 napig szedni, utána megint lett sok tejem)

Móni: nagyon cuki Hanna baba :lol:

Babyborn: a hasfájás elvileg normális 3 hós korukig. Anyatejes babáknál meg nem ritka a heti 1×-i széklet. Úgyhogy biztos nincs gond, de azért említsd meg a védőnőnek. (Livikénél is úgy volt, hogy eleinte volt minden pelusban, aztán elkezdett csökkeni, napi egyre, aztán már csak heti 1 volt - emlékszem, szerdán :wink: . Utána, mikor elkezdett mást is enni, akkor lett megint napi 1)

Nelli: én úgy tudom, hogy a babakötvényről értesítenek. Az anyakönyvi hivatal továbbküldi az adatokat, hogy megszületett a babó, és majd küldenek egy levelet, ami tartalmazza a baba adószámát, és ismertetőt a babakötvényről...

Kitta: nekem Livi volt csuklós, mikor a pocakban volt, ott is sokat csuklott, és mikor megszületett is, sokáig minden nap csuklott :lol:

Jovika: szép dolgokat csináltál :lol: Nekem sajnos nincs ilyen kézügyességem, meg türelmem se :oops: . De össze fogom szedni magam, mert jó lenne a gyerekekkel közösen csinálgatni szép dolgokat akár ajándékba, akár itthonra díszítésnek.

Nelli: remélem, nektek is rendben lesz a szopi. Neked is ajánlom az Urtica-t.

Dincuska: nagyon csini kismami vagy :lol: Megnéztem a képeket, jó a babakocsi is, hordozó is. Nekünk pl. nincs mózesünk, de nem is hiányzik...

Dóri: Marci szépen fejlődik :lol: . Miénk is, 6 hetesen 5650 g (4140-nel született)

Szylvi: Te meg ne izgulj, biztos nincs baj a babával. Lehet, hogy őt is megviseli bent ez az időjárásváltozás - nem is lehet bírni, hogy egyik nap ezer fok van, másik nap meg szakad az eső, és be van borulva...

Na, megyek pihenni, mielőtt ébrednek a gyerekek :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca

Cintia: közben látom, Te is írtál :lol: . Peti már 3 hónapos, hogy megy az idő :lol: . Nagyon ügyes, hogy már forog. :lol: Szegénykét úgy sajnálom, hogy beteg.
Livike is nagyon sokat hisztizik, talán most kezd már visszavenni (de pár hete volt egy nap, hogy egész nap megállás nélkül ordított valamiért :evil: ) Vannak jó-rossz dolgai, mióta tesója van, pl. teljesen szobatiszta lett megint (tavaly nyáron is az volt, de aztán télen visszaszokott pelusra). Viszont ha sétálunk, neki is kell babakocsi, sőt, újabban a babakocsiban se ülve utazik, hanem ő is lefekszik, mint Marcika, sőt, takaró is kell neki (még a nagy melegben is :roll: ). Így csak este tudunk elmenni sétálni, hogy apa tolja őt, én meg Marcit :roll: Tudni kell, hogy sokáig nem is volt hajlandó babakocsiba ülni, mert jobban szeretett sétálni... Majdcsak kinövi ezt is...
Szerintem Marcika is hamar fog forogni (eleve nagyon erős). A fejét már mikor hazahoztunk, is elég ügyesen tartotta (mondta is a védőnő + a doktornő), most már ha fogjuk kézben, tolja el magát, hogy jobban tudjon nézelődni :lol:
Nem tudom, hogy írtam-e, de hétfőn megjött a papír, hogy nem vették fel Livit az oviba helyhiány miatt :evil: .
Tegnap voltunk a csípőszűrésen, minden rendben volt, azt mondta a doki, hogy nem is kell menni többet :lol:

Kép
Kép
timóca

Timóca, sajnálom hogy hogy Livikét nem vették fel az oviba.. pedig tuti igényelné a társaságot.. én is ettől félek h . jövőre íraom Katát h. 2009 januárjában kezdjen, és félő h így fel sem veszik, majd szept-től.

a csajok között elég sok hasonlóságot látok, nálunk Katának cska az a babakocsi kell amibe Peti fekszik...
vettem ikerkocsit deott meg Petit piszkálta, így összecsuktam..
tényleg ha tudtok olyat akinek kell ikerkopcsi 3 kerekű ABC disegn, szóljatok légyszí... mert mi nem használjuk..most ha úgy mozdulunk ki akkor Ádám toja Petit vagy Katát én meg a másik picurt
cintia2

Móni,
de édes Hanna bébi. :) szuszókálás apán :lol:

jövök majd bővebben, gyorsba csak annyit, hogy Viki is dackorszakban van, de elég könnyen kezelhető gyerek, így nincs gondom vele. Akkor hisztizik be, ha vmi nem úgy sikerül, ahogyan ő azt szeretné (pl. patentot nem tud bekapcsolni), akkor odavágja a földhöz és sikít. De szerencsére szinte azonnal abba is hagyja és nem foglalkozik vele. Azért tudnék még mesélni.. :oops: :lol: Ikerkocsi nekünk bevált, az egymás melletti Hauck van nekünk. Nincs piszkálás szerencsére, pedig nekem is megfordult a fejemben, hogy mi lesz. :roll:

na rohantam reggeliztetni :)
Vendég

Jó reggelt!

Ildi, mi volt az éccaka?
Manóci! Meg kell zabálni ezt a kis tüneményt! Mutattam páromnak is, mondta, hogy alig várja már, hogy rajta is szunyókáljon valaki! :D
Kitta! Nagyon nincs még nekünk sem minden meg! Folyamatosan azzal szembesülök, hogy még ez is, ja meg az... A jövő hét lesz a döntö! Addigra tényleg mindennek készen kell állnia! Párom apukájával munkálkodik a lakáson, én meg valószínűleg a babaruhákon!
Az a pelenkázós kiságy jól hangzik, nekünk is úgy tetszett, de persze nem fér el... Mi is ilyen ezerszer körbenézős fajta vagyunk! Bár inkább apánk...Emlékszem, amikor ideköltöztünk, két hónap (!) volt mire megvettük a hűtőt, annyi helyen megnézte! :lol: Persze a legnagyobb kánikula volt! :D
Csodák palotája: mi még nem voltunk, de úgy hallottam, hogy szinte minden korosztály jól tudja érezni magát, úgyhogy szerintem Kristófkának is tetszene! :D
Szép hétvégét, jó Balatonozást! :D
Timóca! Marci is szép súlyban van már! :D Sajnálom az ovit! :evil:
Hisztizős kölkök: állítólag én is nagyon az voltam. Páromat meg anyukája elátkozta, mert vele 8 éves koráig nem lehetett bírni (addig bömbölt)! Úgyhogy szép kilátásaim vannak... :D

Ma megyünk haza, de előbb még rendbe tesszük a lakást. Jönnek Anyósomék is Görögből (hú de jó volt nekik)! :D Hétfőn pedig a várva várt ultrahang! :D A kenet eredménye miatt kicsit izgulok! :?

Mindenkinek jó pihenést!

KépKép
dincuska

sziasztok!

Sajna az éjszaka nem történt semmi, kicsit elkeseredtem...

Ma is tettünk egy óriási sétát, végig fájogattam, de megállás nélkül kibírom, így ez még nem az igazi. Jó lenne már ha valami igazán történne...

ne haragudjatok, ha esetleg már nem nagyon irogatok, de kicsit nyűgös és morci vagyok, már a környezetem is nehezen visel, elég rossz a kedvem, hogy nem akar még kibújni!

Apa a holnapra tippel, remélem legkésőbb ez a nap már bejön! Doki úgyis ügyeletes lesz!

megyek, próbálom rábeszélni a kibújásra!

Ildi

KépKépKép
dikó1

Ildi: remélem, holnapra tényleg kibújik babó :lol: Megértem nagyon, hogy nyügi vagy már :wink:

Kép
Kép
timóca

Sziasztok,

Köszi a tanácsokat... olvastam én is mindenfélét mit lehetne csinálni, kamilla tea (ezt a védőnéni javasolta, meg a nagylányomnak jó is volt, mert anno meghajtotta), glicerin kúp (na ez az ami megindította nála, bár a kúpot magát kinyomta, nem szívódott föl, de nem akarom nagyon ezt használni!!!)... meg a hashajtó szirupról is olvastam, hogy létezik ilyen, de nem olyan drasztikus ez??? Csak vhogy, nem nagyon tetszik egyik módszer se! De ha szükséges, persze mindenre nyitott vok! Ti hallottatok homeos bogyókról, amit használni lehetne ilyenkor a babóknál, vagy egyáltalán Ti használtatok már?
Hallottam én is olyanokat, hogy az anyatejes babáknál van hogy 1 hét és nincs kakijuk, de az én pici fiam, a múlt éjjelt is végég sírta, meg nyöszörögte, erőlködött, de semmi! Nagyon sajnáltam Őt! Szóval rá az 1 hét biztos nem vonatkozik! Reméljük tényleg elmúlik majd 3 hónapos kornál... :D
A lányoknál nem nagyon emlékszem olyan igazi hasfájós korszakra... bár már olyan rég volt, az emlékek megszépülnek :D
Drukkolok minden hamarosan szülni akaró anyukának, és üzenem nektek kitartást, és sok-sok pihit!
Több gyermekes anyukáktók kérdem: Ti nem szoktatok elúszni a házimunkával, főzéssel, vagy egyáltalán bármivel? Én néha úgy érzem, mire végzek, kezdődik előlről minden! Észrevettem, mikor el akarok menni fürdeni, Marci biztos felébred!!! :P
Na , minden jót és szép napot mindenkinek!!!

babyborn Kép

Ő az én pici (nagy)fiam

Kép

Kép

Kép
babyborn

Ildi :)
Mennek a drukkok, hogy ma kibújjon a babó! Könnyű és gyors szülést kívánok!

Csajok, én is ott tartok, hogy délutánra alig van tejem, egész délután és este rajtam lóg pedig, inger megvan ezerrel, mégsem akar növekedni a mennyiség. Már 4 litert iszom én, aki alig bír inni. Eszem a homeot, iszoim a teát. Ma a nagyokat elvitte az apja délelőtt, nyugodt voltam, tudtam pihenni is, még sincs. Kezdem azt gondolni, hogy ez genetika.
Nagyon leköt a pici, a nagyokra semmi időm. Keddtől mennek pár napot nyaralni, akkor majd csak a pici lesz.
Mit tehetek még? Éjjel is eszik kétszer is.
h.nelli

Sziasztok!

babyb nekem az aszaltszilva jött be, meg sok őszibarackot eszem, az is hashajtó. Meg újrakezdtem a laktoherbet, abban is van lédeskömény, meg hashajtótea is. De ihatsz siműán édesköményteát is, van instant változatban is. és kevés hasfogó dolgot egyél, pl. koffein, csoki, kakaós dolgok, répa, alma...

Nelli, délután rajtam is lógni szokott, pláne, ha meleg van... Inkább azt írd, mennyit gyarapodott... Van-e elég pisi-kaki pelus.

Csilla, nálad meg lehet, hogy az éjszakai szopikat akarja nappal pótolni. Próbáld igény szerint, már nem bizos, hogy hasfájózni fog

Ezt fél kézzel, most léptem...

Kép
Kép
szilvih

bababyrn a Levolac nem hashajtó, én direkt mondtam a védőnőnek hogy drasztikus lépésre nem szánom el magam, de nálunk is gázok voltak, de még milyenek, ill tekergés ezerrel... 1-2 órán beül kakilt utána, és megnyugodott, sőt jobban is aludt.. szóval ha más nincs 1 próbát megér (lehet 1dl kiszerelésben is kapni..)

Nelli ma pl Peti is egész nap sírt és rajtam lógott.. (ami gáz volt hogy de-t míg anyuék el nem vitték addig Kata is ..) mert apjánál síkitott mint a sakál, ma extra féltékeny volt.. szerintem érzik a frontot.... ja és mi még ébredünk éjjel is kajálni.. de van elég pisis pelus, így nem aggodom...

Ildi neked meg mennek a drukkok, én is ilyen voltam szülés előtt mint a tüskés süni.. vagy ahogy Ádám hívott mormogi :wink:
remélem még a hétvégén 2-be leszel.
cintia2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?