Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csics!
A szeparációs szorongás az, amirõl én is írtam, hogy a babák kezdenek tisztában lenni azzal, hogy az édesanyjuk egy rajtuk kívül álló személy, akit el lehet veszíteni. Ugyanis korábban szimbiotikus egységként kezel téged és magát. Én is úgy tudom, hogy 8 hónapos korban tetõzik, de úgy látszik, vannak babák, akiknél hamarabb. És erre írta az okos szakirodalom, hogy ilyenkor jobb nem hagyni másra õket, mert az csak tovább növeli a szorongást. Állítólag 9 hónapos kor körül már kezd csökkenni.

Ildi!
Szia! A fiaink majdnem egyidõsek. Jó paraméterei vannak Leventének.Kép

Beszti!
Jobbulást!Kép

Kangi!
Jók a képek, szép a babád!Kép

Képzeljétek, Peti mostanában rosszalkodik evés közben: megpróbálja kiütni a kanalat a kezembõl, megpróbálja elkapni a fõzeléket,(tisztára mint egy kiscica) és persze keni össze-vissza, meg ahogy Csics írta, bekapja a kezét és a lábát és azt is keni ide-oda. Persze én se tudok rá komolyan szólni, vigyorogva mondom, hogy mit csinálsz te rosszcsont, erre persze õ is nevet nagyokat.Kép Azt hiszem, borzasztóan unja az evést, amit nem is csodálok, elég unalmas lehet, amikor etetik az embert. De persze magától enni még nem tud.

Mi babakocsival megyünk a talira, apától kaptunk egy könnyû sportkocsit, a hétvégén kipróbáltuk és le tudom vinni egyedül is a földalattihoz. Ja, a járókelõk biztos néztek, micsoda bunkó ez az apuka, hagyja, hogy az anyuka cipelje a babakocsit, pedig csak kipróbáltuk.

Jó, hogy én nem értek az informatikához, csak felhasználói szinten. Egy szót se értek abból, amin a vita folyik.Kép

Na, jó napot mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi

sziasztok,
nálunk ismét egy régi-új téma mûsoron: nappal egyszerûen NEM akar elaludni. Iszonyúan küzd az álommanók ellen, persze a végén már úgy bömböl, mint akit nyúznak és még cici sem kell neki. Csak az az egyetlen megoldás, ha járkálok vele és dumálok v. énekelek. Csak ez épp hosszútávon nem megoldás, így is fáj már a hátam iszonyúan.
van valakinek valami jó ötlete??
Hátfájásra visszatérve, így legalább rászántam magam, hogy újra edzeni kezdjek. Lehangoló mennyire kijöttem a formából, ráadásul a szülés utáni + 2 kilóm is 5-re növekedett azótaKép. Egyenlõre itthon nyomom, de jövõ héttõl tervezem, hogy kijárok a szigetre futni.

csics:
tök édi lerhet, ahogy a lábával járszik, Dodo valahogy ezt a dolgot még nem fedezte fel igazán. Néha-néhe inkább véletlenül sikerül neki, de ennyi. Viszont a fürdõkádban már felfedezte, hogy a messzebb úszó játékokat lábbal közelebb evezhetiKép

úszás téma:
mivel nálunk ilyen iszonyú történet a nappali alvás, mi úgy szoktuk, hogy ha végképp kritikusnak látszik, hogy odaérjünk, akkor lejárjuk egy másik idõpontban. Mi az Almássy térre járunk, és itt van még 3 olyan csapat, aki velünk egy szinten van, így az õ óráikra is bemehetünk. Azért ez tényleg végszükség - többnyire igyekszem a megszokott társasággal járni, de hisztis, nyûgös gyerekkel sem éri meg odamenni.

Kataa:
hasonló cipõben járunk. Az érzés nekem is megvan, de eddig semmi. Mondjuk 1 hónapja jött meg elõször, nem tudom, hogy innen kezdve rendszeres lesz e a dolog, vagy sem. Ha rendszeresnek kellene lennie, akkor kezdhetek aggódni??? Több gyerekes anyukák, nálatok ez hogy volt???

szülés:
milyen sokan szültetek a szt. Istvánban!! az itt van mellettünk, mehettem volna látogatni Kép), én bezzeg elzarándololtam a szt Imréig. Mondjuk nem bántam meg, nagyon jó dokim volt. Képzeljétek Dodo 51 cm és 3100 g volt, elsõ baba és mégis megúsztam gátmetszés nélkül!! Ja és éjjel a Móriczról sétálltunk be a párommal 3 perces fájásokkal - mindezt azért, mert én nem akartam elhinni, hogy ez az (ugyanbis nálam kimaradtak a jóslók) és inkább haza indultam volna... viszont a séta valószínû használt, hajnal fél 2re értünk oda és 5.05kor már a karomban volt Dodoka!!

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Kangi!

Hát senki sem úgy születik, hogy olyan nagyon ügyes egy újszülött ellátásában. Nekem is be kellett vetnem mindent a ködlökcsonk ellátását illetõenKép)) Nálunk a dokinéni rendelõjében rajta kivül mindig vannak ketten. Egy védõnõ és egy nemtudommicsoda. Na õk fogják le szakszerüen, határozottan, de finoman, mig a doki szúr én meg simizem az arcát. Nem tudom máshol hogy van.
Teával kapcs. Én sima kamillát adtam, ha muszály volt! Ha már nagyon rég nem volt kaki, mert a kamilla "székletet csinál" Átmossa a beleket. Viszont Julcsinak van kakija, ezért olyat ne adj neki. Ha nem mennek a szelek, akkor sima édesköményteát adjál, de csak ha tényleg szenved tõle.
Ha a baba másfél óra múlva kér cicit szerintem adjál neki, lehet, hogy csak az anyjára vágyik és ilyen kis korban ez egyenlõ a cici szopogatásával. Az is lehet hogy csak szomjas, de ha egyszer megpróbálsz kipréselni a teli cicdbõl egy kis tejet látni fogod, hogy majdnem átlátszó és olyan mint a viz. Ez oltja a szomját. Az is lehet, hogy elõzõ etetésnél nem evett eleget, csak nyammogott és ezért kér még. Te sem eszel mindig ugyanabban az idõben és ugyanannyit. Fogadjunk, hogy néha nem is vagy éhes, mégis úgy ennél valamit....Kép Azt amit a legjobban szeretszKép A babák, meg az anyatejet szeretik a legjobbanKép

Macsek!
Dentonix gél vagy oldatotok van? A gél hatásosabb erõsebb fájdalmakra, mert van benne egy kevés lidokain.

Rit!
Óvatosan a testmozgással, inkább csak laza torna elõször, nehogy a tejtermelés rovására menjen. Sokan állítják, hogy nem igaán tesz jót a erõs terstmozgás és a futás nem éppen gyengeKép

Megkaptuk a 4 hónapos oltást, meg valami lötyit. Azt hiszem kórós gyermekbénulás ellen?! Amikor szúrták szegénykém nagyon elkenõdött, deutána rögtön lecsendesedettKép A váróban már csak finoman panaszkodott. Ggggggö-gggggröKép Jól megpuszilgattam és felöltöztettem. Ez a folyamat csak azért érdemel említést, mert mindezt ordítás nélkül elviselte!!! Sõt akkor sem volt egy szava sem amikor az overallt és a sapkát adtam rá, pedig azt jobban utálja bárminél. (úgylátszik a szurit jobban utáljaKép) Sõõt! Mire a sapkát ráadtam el is aludt!Kép Nagyon ügyes babaKép
Megint jön a foga, dokinéni megerõsitette, hiszen minden jel arra mutat, de hogy ebbõl jódarabig nem lesz még fog az is biztosKép Szóval kürdünk még egy pár hetet... remélem kevesebbet!Kép

puszi
sasha és a 21 hetes gábor

Kép
sasha

Sziasztok!

Tüni: Én reggel vettem észre a fiamon, hogy meleg volt a kis fejecskéje és a keze megmértem a lázát és neki is 37,5 volt, de vidám mozog keze lába és eszik is rendessen. Felhívtam a dokinénit aki azzonnal jött is megvizsgálta és azt mondta, hogy egy kicsit piros a torka és hörög a tüdeje, de addig ne adjak neki semmi gyógyszert amig nem lesz rosszabb. Azt mondta, hogy csak az orrát szívjam ki neki és ha 37.5fölé megy a láza akkor még semmit nem szabad csinálni csak félóra múlva újra megkell mérni és csak akkor kell kúp ha 37,8-at eléri.
Monduk nálunk a férjem most múlt héten megvolt fázva lehet, hogy egy kicsi átjött a gyerekbe is. De most is evett és most alszik nyugodtan.

Kangi: Mecsek teával kapcsolatban én is azt adtam a kicsinek mire rájöttem, hogy attól fáj a pocija, most simma kamilla teát iszik, persze õ tápszeres baba és a tápszer után megszomjazik. Ettõl nem fáj a poci és a szele is elég jól távoznak tõle ja és könnyen jön a kaki.

Lányok tegnap írt a dokinéni másik tápszert a Nutriol 1-et. A kicsi eddig az Aptamil HA-t kapta és csak 70g-kat evett. ebbõl az új tápszerbõl pedig bevágta a 130grammot este. Éjjel már úgy mentem át hozzá 2kor hogy felkeltsem hogy egyen, mert féltem hogy nehogy kiszáradjon.
Mondtam a dokinéninek aki azt mondta, hogy õ már nagy egészséges baba nem kell felkelteni éjjel ha megéhezk akkor úgy is fel fog kelni és elég volt neki az a 130gramm vacsorára. Igaz amikor felkeltettem csak 70grammot evett ezek szerint tényleg elég lett volna neki több ideig is, de én ideges voltam. Mostmár tudom hogy hagyni kell és ha éhes akkor szól.

Brokkoli: Jó a pelus tényleg ezt fogom mostmár venni, köszike. Gratula a 3hónapossághoz.

Na most megyek
Sziasztok
Andy
andy78

Sziasztok

Norka
Én is meglestem a jánykádat!!! Nagyon édes kis picike Kép Kép
A vizesedés majd szépen elmúlik, nálam is eltartott egy darabig amíg lement teljesen. Türelem. Kép

Kataa
Még nem tudom hogy más-e a világ így ,egyenlõre nem nagyon akarom elhinni (nem tudom hogy hihetem-e) hogy Levi alszik egész éjjel. Egyenlõre igyexem magam kipihenni, hosszú volt ez a 7 hónap nyugodt alvás nélkül.

Brokkoli
Gratula a 3. hónaphoz. Hogy rohan az idõ!!!

Macsek
Nálunk is csak 3 napja megy a teljes éjszaka átalvása. Eddig mindig riasztott 5 körül, vagy cumi kellett vagy kaja. Kép
De ténylegesen 3 napja nem ébred fel éjjel, csak REGGEL 8 körül.
Ma kivételesen fél 7-kor riadózott. De most is hazudok mert nem is szokott riadózni, hanem csöndesen játszik az ágyában és csapkoja közben az ágy korlátját (vagy mit) és erre az ütemes tam-tam-ra ébredek fel. Akkor összenézünk, jót vigyorgunk egymásra és jöhet a reggeli. Kép

Zsani
szerdán séta!!!! Kép

Csics
Jössz szombaton kondi terembe??? Megyünk Pocokkal. Fél 10 az idõpont. Ha gondolod gyere te is.

Forti

Kép
Kép
forti

Macsek
Ma nyugosseg van nalunk is,most a mehecsekenk vitakozik,ha mar ana nincs ott : ))

Kangi
Azelejen en is adtam neki neha neha kamilla teat a kaki miatt de par het mulva mar nem mert nem igenyelte,Ha kifolyik a pelusbol probalj mas markat,neke ma Babylove nagyonbejott,soha nem folyt ki semmi ellentetben a Pamperssel.

Norkini
Rolam lejott minden 4 nap lat kb 5 kg viz volt bennem.Inkabb valami termeszetes vizhajto teaval probalkozz bar nem tudom milyen hatasa vana tejre,inkabb a dokit kerdezd meg az a tuti.

Pocok
Hat O meg csak a Terhesen de jo hogy mondtad a kartont,akkor azt eloszor elkerem aztan sorban allok a tobbi gombolyodo mama kozt : )))Jaj ne is melitsd a fogorvost,bar en mar vegere talatamegy humanust de minfig egyben van a gyomrol igy is.Egy koronaval meg log ,csak kar hogy nme a fejemre mert akkor rohannek hozza!

Gomb
Nem ment at a mail,megprobalom megint.

Brokkoli
Ugyi a Zsofi hogy mar ennyit alszik,hiaba meg van hozza mar a sulya es biztos nem ehes ejszaka.
Nekeunk van kengurunk de meg a ferjem is nagyneha ha viszi benne panaszkodik: )))Attol fugg hova akarsz menni vele ahol nem tudsz babakocsit hasznalni,ha nem tul gyakran akkor nem biztos hogy kell.Na akkor kikuldoma ferjecsket az Auchanba hogy nezzen a Libero utan,mi ugyis nagyizunk videken O meg marhara ra fog erni.
Hogy megy az ido hogy mar 3 honaposak vagytok!!!!

Tuni
Ez mar a-5 fokos ho mert az mar hoemelkedes.Ja es hol merted,mert ha apopsiaban akkor semmi baj csak vnj le 5 ot.

Rit
Akkor Te is 9.keruleti vagy???

Andy
Orulok hogy bejott az uj tapi.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lányok!

Nem tudok névre szólóan írni, mert csak bele-belepislantottam az elõzõekbe, nem tudtam mindent végigolvasni.

Máté ma megkapta az 5 hónapos oltását, remélem nem fogja megviselni. Holnap elviszem megmérni, kb. 7.5-8 kg lehet. Kataa-hoz hasonlóan én is beszereztem egy üvegreszelõt, hamarosan nekiállunk almázni. Krisztián lelke is helyreállt, most azért kell rájuk nagyon vigyázni, mert állandóan cipelni, emelni akarja a tesót.

Macsek,
nagyon tetszett, amit lánykádról + a cicáról írtál. Nálunk a legjobb szórakoztató játék a nagytesó, fõleg ha ketten vannak a járókában.

Zita,
esténként Máté is kap Sinlacot. Ti kanalazzátok v. cumisüvegbõl? Máté cumisüvegbõl issza, de mintha manna lenne. Én nem értem, dugig szopja magát, már kiköpi a cicit, hogy nem kell több, de Sinlac, az jöhet. Kb. 80-100 ml-t iszik meg alkalmanként.

Sasha,
ki gyõzött, az elveid vagy az alma? Kép

Sziasztok!

Mona&Máté
monamáté

Sziasztok!Tegnap nem voltam, és már megint alid tudtam elolvasni a sok-sok irományt!

Kandi!
SziasztokKép!

Brokkoli!
A Konakiont elküldtem!

Kispici!
A hordozó megkötést is...

Beszti!
Mi is ma voltunk dokinál, kár, hogy nem találkoztunkKép. Amit a szopi tanácsokról írtál, az sajna tényleg elszomorítóKép. Anno, még a topic indulásakor fel is került a neve a "Kitõl ne fogadj el..." "feketelistájára"Kép.
Ádám is harapott egy ideig, de leszokott róla. Sokszor szopi közben is, olyankor csillagokat láttam. Aztán egyszer annyira megharapott, hogy nagyon mérges lettem rá, és elvettem tõle a cicit, a gyereket meg odaadtam az apjának. Erre nagyon sírni kezdett, 2 perc múlva újra cicire raktam, megint jól belémharapott, én meg visszaadtam apának. Picit sírt, de azóta nem harapKép.

Ádám 8,5 hónapos, 9500 g és 71 cm. Noémi egyévesen sem volt ennyi. Mármint kilóra.
Igaz, Ildi Leventéjének a nyomába sem érhetKépKépKép.

Ádám újra tanul aludniKép. Igazság szerint nagyon nehezen szántam rá magam, hogy belekezdjek ebbe a tortúrába, de a férjem ragaszkodott hozzá. Végülis igaza van, mert nem állapot, hogy éjszakánként 5-6 aklalommal fel kell kelni hozzá. Én meg örökké fáradt vagyok, este 9-kor már állva is elalszom, így az az idõ, amit a férjemmel tölthetnék, alvással telik. Lassan 3 éve, mert Noémivel nem voltnk ilyen határozottak, így õ csak most kezdi átaludni az éjszakát. Igaz, most éjjel 2x is felébredt.

Na, most mennem kell, mert a fiatalúr telerakta a pelusátKép.

Panda

panda

Mona,
Ugyanez a tapasztalatom. Solymi ugyan szimplás kávéspohárból nyomja a Sinlacot (nagyritkán, ha azt kell adni neki), de én is úgy látom, hogy bármennyit meginna belõle... (Tegnap az anyukám egy kicsit túl is etette, és jól kihányta az egészet) Persze azért a cicinek nincs versenytársa Kép
Cumiból nem issza meg, kanállal meg megõszül az ember, mire megeteti, és többet öntöz széjjel, mint ami a gyerekbe megy. A bátyámék kisfia is dönti magába a Sinlacot - lehet benne valami addiktív Kép

Kangi,
Asszem emlékszem rád a Somlóról. Rémlik valami bordó bahiás ruha...
Solymi is rengeteget kakált az elején, kb. annyiszor, ahányszor evett, és jó kis kilövellõs hígat. Emiatt nem kell izgulni. Állítólag még fejletlen az emésztõrendszerük, azért van. Neki is mindig kifolyt a pelusból, de nem a kaka, hanem a pisi. Az eggyel nagyobb pelus jó ötlet, fõleg éjszakára. Mi is Babylove-ot (Drogerie Markt) és Pamperst használunk.
Én is néha adtam neki olyan Mecsek babateát (ha úgy láttam hogy fáj a hasa, vagy már rendesen evett, mégis sírt) - mondjuk nem nagyon itta meg, és ha megitta, akkor is ugyanúgy üvöltött utána.
Ha úgy érzed, hogy Julcsi érzékeny arra, amit eszel, akkor eleinte kerüld a tejtermékeket (fõleg a nyers tejet), meg a puffasztó zöldségeket. Nálunk ez teljesen jól bejött.
Most aludj, amíg még lehet! Az elsõ 1-2 hétben még gyakorlatilag csak alszanak a manók, és nagyon jók, de aztán kinyílik a csipájuk, és jön a haddelhadd Kép

Üdv:
Zita
parazita

Sziasztok
Forti
sajna ugynézki nem tudunk menni mert petike megfázot elkapta ugynézki az infulenzát Kép majd talán a jövö héten megyek ha lehet .

Ilke
nem tudunk menni a talira mert petike beteg lett Kép

Andy
én is örülök hogy megoldodot a tápi gond Kép

Lányok
képzejétek petike beteg lett ugynézki szerintem infulenza lesz mert most még csak csunya és fájdalmas köhögés van meg 38,5 fokos láz de holnapra már szerintem orrfolyás is lesz
Kép voltunk orvosnál de csak a köhögésel láz nem volt de mire haza értünk és levetköztetem és enni akartam adni neki ami a fájo torok miatt sirásba torkolot .

Csics és petike
csics

Sziasztok!

macsek!

nekünk kutyánk van, és Emma pár hete kezdte õt észrevenni. Most már ha meglátja követi a szemével, ha meg legugolok vele a földre, és a kutya megszagolja õt, netán még valami hangot is ad, akkor Emma hangosan kacag. Olyan édesek. Ha meg Emma a járókában van, akkor a kutya odafekszik mellé a földre. Amúgy az én kutyám nagyon lökött, mert ha nincs járókában az Emma akkor viszont fél tõle és a fotel mögé bújik.Kép)) (Egy kistermetû si-cu õnagysága)

Hiszti: Emma is hisztis, õ már néhány hetes korában is produkált olyat hogy nem vett levegõt, jól el is lett kényeztetve, mert mindíg inkább felkaptuk. Azóta javult valamit a helyzet, már csak ritkán csinálja és rövid ideig, helyette most már inkább szimplán üvölt.Kép)

Kataa!

Emma is kb 7 kg.Kép (7050 gr)
És õ is átaludja az éjszakát.Kép Már csak a nappali jól vislekedést kéne Alextõl megtanulnia.Kép

Dió! Emma már az elejétõl kezdve így eszik, próbálja kiütni a kanalat a kezembõl és közben vigyorog rám. Meg a szájában turkál ha nem kanalazom elég gyorsan neki a kajcsit, aztán meg összekeni a fejét a kezével. Én szoktam egy kanalat az õ kezébe is adni, na szt is bekapja ha nem vagyok elég gyors.

Andy!

De jó, hogy így bejött ez az új tápszer.

Tea:
Én adok Emmának teát, de õ is tápszeres volt. De tény hogy néha mi rontjuk el ezeket a dolgokat, képzeljétek én cukros teát adtam neki eddig, de most hogy kinõtt a foga már csak sima teát adok, és ezt is simán megissza. Most úgy sajnálom, hogy eddig tömtem a cukorral, mert annak idején egyszer megpróbáltam anélkül, nem fogadta el, aztán a cukrost elfogadta, és azt adtam attól kezdve, pedig lehet hogy csak nem volt szomjas.KépKépKép

Lányok, drukkoljatok, Emma holnap úgy néz ki megkapja végre a 3 hónapos oltást, de még mindíg hõemelkedése van (fenékben 37,5--37,6), és nagyon izgulok, nehogy baja legyen. Igaz hogy jön a második foga is, remélem csak ez okozza.

manó és Emma (21 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Ugye mindenki vigyáz magáraKépKépKép, és csütörtökön találkozunk? Én már jól vagyok!Kép

Panda!

Hát most egy kicsit mérges vagyok.Kép Mert nem megfogadta a dokinö teatanácsát a lány? Most jöt át a másik szomszéd, hogy adjam meg a mobilszámát a dokinönek, mert a gyerek a reggeli tea óta egész nap ordit. Na erröl ennyit...

Nem tudom, mikor értünk oda, de ezek szerint biztos utánatok, mert elég sokat vártunk és majdnem 10 óra volt, mire végeztünk. Kár, hogy nem találkoztunk.Kép Legközelebb összebeszélünk pontosabban!Kép (Remélem addigra olyan idö lesz, hogy megint tudunk sétálni!Kép)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Ma már írtam egy szép hosszút, de elszálltKép.

Brokkoli,
az apa mancsa a képenKép.
Gratulálok Zsófikának a negyed évhez! Nekem van kengurum, elég jó, kb. 1 éves volt Malacka (és 9 kiló), mikor már nem volt túl kényelmes abban cipelni. Akkor átnyergeltünk a kendõre és a háti hordozóra.

Kangi,
szerintem se teáztasd Julcsit, ahogy Andy is írta, az édeskömény sok babánál pont ellenkezõleg hat. Ha szomjas, akkor tedd cicire, az elõtej jó vizes. Én egyedül akkor szórakozom a forralással, ha olyan programunk van, ahol nem tudom hirtelen elõkapni a cicit. De ha jön a meleg, ez is könnyebb lesz. És sima forralt vizet kap csak, nem cifrázzukKép. Pelusügyben szerintem próbálj ki több fazont, nekem most bejött a Dm Babylove, de nem vált be a Pampers Mini, mert nincs derékgumirozása, és Anna ált. hónaljig kakis lett naponta átlag 4-szer. Viszont a Pampers Newborn nagyon jó volt. De anno cingalábú Malackámnak minden kifolyt a pelusokból a lába mellett, semmi se volt jó rá. Maradt a várakozás a hurkákraKép.

Csics,
jobbulást Petikének! Én is rettegek az influenzától, úgyhogy ezt a talit még biztosan kihagyjuk, de remélem, a következõn már ott leszünkKép.

Manó,
drukk-drukk-drukkKép

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Ilke
Fejek de csak keveset 70-100g ot. Ezt csak azért, hogy a fõzelékébe tegyek majd, meg õ szokott inni pohárból mikor csuklik.
Hogy hogy ilyen korán kelõ lett Lili? A Petra is korán kel de nem ennyire. Õ általában 7-kor szokott utána szopizik és csak 10 körül alszik vissza.

Rit
Üdv közöttünk és gratulálok a kis Dodohoz. A doktornõvel meg ne törödjél szoptassál csak nyugodtan. Hihetetlen, hogy egy orvosnak, hogy lehet ilyen hozzáállása.

Gombóc
Én elhiszem, hogy teljesen ki vagy borulva de ha továbbra is üvegbõl kapja a tejcsit akkor egyre nehezebben fogod tudni visszaszoktatni a cicire. A fejés meg elég rossz én úgy meguntam a 6 hónap alatt. És lehet, hogy most még ez az egyszerübb de késõbb mikor már eszik 150-200 g-ot az már elég sok. Én mikor az elején fejtem akkor mindig ugyanúgy beindult a tejleadó reflex de most már csak szopival tudom elérni. Ha elkezdek fejni akkor egy idõ után már nem jön több tej de ha a Petrát megpróbálom szopiztatni akkor meg hallom, hogy kortyolgatja a tejet, tehát van még benne csak ez már fejéssel nem jön ki.

Orsoly
Én betudom övezni a Petrát pedig van rajta egy rugi, + egy nadrág meg még az overáll. És õ sem olyan kicsi már 7kg. Szerintem kérdezzed meg valakitõl mert ha most 9 hetesen nem tudod beövezni akkor mi lesz késõbb. Gondolom mindegyik ülésnek lehet állitani az övét. Úgy lenne praktikus.

Gumicukor
De ügyes Dani, nemrég még meg sem tudott fordulni. Jobbulást a férjednek!
Boldog 8 hónaposságot!

Kataa
Én régebben 9-17 ig dolgoztam és 18 óra volt mire hazaértem. Szinte kinéztek mikor 17-kor összepakoltam és elindultam haza. Nálunk azon ment a versengés, hogy ki meddig maradt bent. Volt aki éjfél-egykor ment haza. Mondjuk mindegyik ilyen vénlány típus se barátja, se kutyája, se macskája a többiek meg idõsebbek és már felnõtt a gyerekük. Hát nekem fontos, hogy legyen munkahelyem de legfontosabb a család, fõleg mióta hárman vagyunk. Mondjuk én mikor dolgoztam akkor is mindennap fõztem.
Testvér: én is nagyon jóba vagyok a nõvéremmel, mi is mindennap beszélünk. Én nem is tudom, hogy mi lenne ha ilyen messze laknának.

Csics
Fogyás: nekem nem kell fogyni de hiába vagyok vékony azért teljesen megváltozik a szülés után egy nõ teste, nem olyan mint régen volt. Lehet, hogy majd én is csatlakozom a tornázókhoz. Az a jó, hogy hétvégén mentek és akkor lehet, hogy én is megtudom oldani.

Parazita
Hát biztos nagyon nehéz két gyerek mellett suliba járni. Nekem ebben a félévben sikerült levizsgázom mindenbõl (11 tantárgy) de nem tudom, hogy majd májusba mi lesz. Akkor még a Petra nagyon sokat aludt és tudtam tanulni de most már egy kis izgõ-mozgó és elvárja, hogy foglalkozzam vele.

Beszti
Jó gyerekorvosotok van!!!

Ilke
Mi megyünk a találkozóra ha nem jön közben megint valami szélvihar.
Én nem mertem még felültetni a Petrát a babakocsiba de nekem szerencsém van mert õ 5 perc múlva elalszik benne még akkor is ha elõtte fél órája kelt fel. Én mostanában úgy szoktam, hogy a kenguruba lemegyünk a közértbe és utána kirakom az erkélyre és ott van kb két órát. Kicsit lusta lettem. Az a baj, hogy elég unalmas egyedül lóti-futizni az utcán mikor már mindegyikbe voltam vagy ezerszer.

Djeszter
Drukkolok az unokahúgodnak!! Nekem van egy ismerõsöm õk már háromszor voltak és nem sikerült, utána feladták nem bírták már idegileg. Ja elõtte 10 évig járkáltak orvosról orvosra.
Zokni ügyben nálunk is ugyanez a helyzet a Petra mindig leveszi én meg feladom de egy másikat mert ami rajta volta az tocsog a nyáltól.

Kryss
Jó, hogy jelentkezel. Kaja ügyben nálunk is a szopi a favorit. Nagyon ügyes Rebi, a Petra is tud már pár mp-re négykézláb állni.

Pemeske
Gratulálok Gréta fogához! De jó, hogy jössz a találkozóra kiváncsi vagyok Grétára. Mikor találkoztunk õsszel akkor még nagyon picike volt. Én kenguruval megyek mert nincs erõm felemelni a babakocsit.

Kangi!

Gratulálok Julcsihoz!

Ági és Petra
petra2

Sziasztok!
Képzeljétek megkérdeztem a védõnénit, hogy Marci mit igyon, ha szomjas. Egyenlõre még nem kap semmit, csak szopit, de a késõbbiekre nézve. Azt mondta, hogy szerinte ne adjak neki vizet, még forralva sem, mert nagyon rossz a fehérvári viz. Hát ez igaz. Nagyon kemény. Helyette szénsavmentes ásványvizet kapjon.
Nektek mi a véleményetek?

Van egy hasizom erõsítõ tippem, de ha ismeritek akkor bocs. Mi olyat szoktunk játszani Marcival, hogy a hátamra fekszem, a lábamat behajlítom, és õt a lábszáramra fektetem. Fogom a két kezét, hogy nehogy leessen, és így felhúzom a lábam, majd kinyújtom. Elég rendesen erõsíti a hasat.

Sasha!
Ráadtam ma Marcira egy harisnyát. Hát küzdött vele rendesen, de nem jött le.
Egyébként érdekes, felajánlottam ma neki játéknak a rágókáját és egy zoknit, és a zoknit választotta.

Djeszter
djeszter

Djeszter,
lehet kapni babáknak készült ásványvizet, legalábbis régebben volt a Corában a babás részlegen. De szerintem jó lehet a Danone Vitalinea is, a csökkentett nátriumtartalmú.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Hihetetlenek a babák!KépKépKép
Néhány napja még Nátán sem tudott sok mindent, erre ma már pár mozdulatig mászik és a járókába kapaszkodva felállt most este!

Djeszter!

Ha a fehérvári viz rossz (kóstoltam, mert 11 évig ott éltemKépKép), akkor nem tudom, mit mondana az ittenireKép, van, amikor még én sem tudnám meginni, pedig alapból is elég nehéz...
Viszont a múltkor az Auchanban láttam babavizet (az ásványvizeknél, kis üvegben (0,5 l)), az esetleg jó lehet.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Lanyok,

Itt van a nagyi pesztonkalni, ugyhogy talan be tudom hozni a lemaradasom...

Dec8,
Gratula a hatrol hasrahoz Kép
BCG oltas ismetles szerintem ugyan olyan, mint az elso volt, es tudtommal attol nem lazasodtak be a babak.

Nyuszi,
Anyukadnak jobbulast.

Agi,
A muanyag poharban fagyasztott tejet hogyan feded le? Vajon kibirja a pohar a gozos sterilizalast is? (Aventos mikros sterilizalom van)
Autosules - Az a helyzet, hogy az overall is nagy kicsit Lilire, igy a ket leba koze nem is tudjuk bevezetni az ules ovet...meg a sok reteg ruha...de nemsoka jon a meleg, es akkor nem lesz gond...mer nagyon varom Kép
Mi a helyzet a fogmanoval?

Csics,
Az ADSL is fix dijjas (bar telefon vonalon jon, nem kell telefondijat fizetni), es eleg gyors is. Havonta azt hiszem 12 ezret fizetunk erte. Kabel nalunk sajna nincs.

Ilke,
Lili gyonyoru baba Kép

Udv Rit kozottunk Kép

Orsoly,
Te el mersz menni egy ket honapossal baba-mama talira. En is ugy szeretnek, de a vedono azt tanacsolta, hogy majd ha megkapta a haromhonapos oltasat. Mondjuk ha nem mondta volna, en is siman mennek mindenfele, de most mar csak kibirjuk azt a 3 hetet, remelem, addigra lezajlik az influenza jarvany...

Gumicukor,
Gratula a duracell nyuszidhoz Kép
Jovo heten en is megyekkozmetikushoz meg fodraszhoz Kép (elvileg mar a heten akartam, csak most delutanosak, es du Lili nyafis szokott lenni)
Tavmunka - mit csinalsz?

Gomboc,
Sajnalom, hogy nem sikerul a cici-szopi, de alenyeg, hogy Gombocka anyatejet kap.

Lanyok,
Honnan lehet tudni, hogy a cici kiurult?

Macsek,
En is imadom a cicakat, a parom viszont nem...pedig nekem mindig volt macsekom...

Pocok,
Kispapa-sztori Kép

Betti,
Szolok Apacskanak, hogy a legkozelebbi szamba (gasztronomiai magazin) tegyuk bele a receptet Kép

Agi,
Mi is gyakran jarunk a Daubnerba Kép
PSZF - nekem eddig nem volt gondom vele, bar kell tanulni kemenyen. Egyebkent masodeves vagyok. Azt meg nem tudom, hogy Lili mellett is tudok -e majd annyit tanulni...
Ugy tudom, hogy GYED mellett nem lehet bolcsibe adni a csemetet. Kép

...na Apacska netezni akar...pedig most itt a nagyi, aki babazik, es raernek...na mindegy. Akkor csinalok vacsit Kép Kép

pusz,

gomb es Lili (9 het)

remelem, meg ma folyt. kov.
gombolyu

Lányok,
Ma fõztem Lilinek céklát (megjegyzem én még sohasem fõztem itthon, így nincs tapasztalatom), és elég kiábrándító színe lett. Olyan barátságtalan barnás trutyi lett belõle miután összeturmixoltam. Normális ez?

Kangi,
Gratulálok Julcsihoz! Üdv itt nálunk! Nagyon szép Julcsa baba.
Pelussal kapcsolatban: Esetleg próbálj ki más fajtát. Nekünk pl . a Pampers jött be a kezdetektõl. A peluscsere miatt ne ébreszd fel szerintem.
Tea: ha van elég tejed, akkor én a helyedben nem teáztatnám a babát, az anyatej minden igényét kielégíti. De ahogy látom Beszti profin leírt mindentKép.

Gumicukor,
Dani nagyon jó evõ, mikor fogunk mi itt tartani, hogy Lili habzsoljonKép?
Az MS felé hajlok én is, igaz ez valszeg a volt munkahelyem miatti ártalom.

Forti,
Tök jó, hogy Levi már ilyen sokat alszik. Nagyon ügyesen tartja magát.

Gomb,
Köszike!
Hû, hát úgy látszik, hogy akkor telítõdtél egy életre a szalonnávalKép.

Tali,
Forti-Levi, Zsani-Juli, Ági-Petra, Pemeske-Gréta, Ilke-Lili,
?Beszti-Nátán, Judy,

Ildi,
Üdv itt, szép nagy baba Levi az elmondottak alapján.

Csics,
Jó ötlet, hogy a következõ tali szabadban legyen, de szerintem még azért tegyük az idõtõl függõvé.
Jobbulást Petikének, sajnálom, hogy nem tudtok jönni.

Sasha,
Amiket mi vettünk régebben, azok általában olcsóbbak voltak, persze nem minden, de azért kényelmes volt oda járni. Közel is van...De hát most már mindegy.

Kataa,
Mensi: igen, nekem most már vagy 4 napja fájt a hasim, aztán ma bejelentkezettKép.

Norkini,
Cicicsavarozás, én is így olvastamKép.

Judy,
Beszti jól írt mindent a taliról.

Brokkoli,
Nekünk egyáltalán nem volt mérlegünk itthon, igaz nem is hiányzott, havonta szoktunk járni a dokihoz méreckedni.
Boldog 3 hónaposságot Zsófinak!

Ági,
Te is rászoktál mostanában a kengururaKép?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

DJeszter, macsek: zoknikérdés: én vagy harisnyát adok rá (azt nem tudja lerángatni) v. a harisnyára a zoknit Kép Vagy talpas rugit (mióta a földön van, két rugi van rajta, és akkor az alsó talpas, a felsö talpnélküli).

macsek: nálunk szerencsére nincs affektiv apnoe (az mikor addig hisztizik hogy nem vesz levegöt), viszont hiszti van Kép Olyankor én mindig rászólok, és amikor abbahagyta (de csak akkor) magamhoz ölelem. Lehet hogy kegyetlenség, de én már az elején elhatároztam, hogy nem türöm a hisztit (itt persze nem a rendes sirásról beszéltem).

Kangi: ahogy tovább olvasok, biztos fogom látni, hogy valaki irt már ezzel kapcs., de mindegy). Szerintem ha jól szopik, ne adj neki teát, inkább diétázz. Nálunk az is bevált, hogy én ittam az édeskömény teát mint a güzü. Szopik után mindig akkorákat pukizott mint egy ágyúKép Szörnyen hangzik, de jobbat teszel vele.
Pelus: ha kifolyik, éjszakára adjál rá nagyobb pelust nyugodtan. Ezért ne ébreszd fel, ha amúgy aludna.

macsek: nekem Debian woody van Kép Debiansznob vagyok KépKép De azért nem nézek le más disztribeket sem. Egyébként pont a filozófiája és a jogtisztasága miatt szerettem bele, a megbizhatóság már csak hab volt a tortán. Abban egyébként igazat adok az MS-fanoknak, hogy aki pl. játszani akar rajta, az nem nagyon tud, mert alig portolnak Linuxra játékokat. De azért van, mert a férjem szokott játszani (de nemtom mit, mert én csak kártyázok). A férjemnek is Debian van egyébként, de ö fejlesztö is, úgyhogy mindig a fejlesztöi váltazot van fenn neki. Na, azt nem vállalnám beKépKép
Nyügösség: próbáld ki a Chamomilla C5-t, az nagyon jó fogzásra, 3x3 golyó, egy kiskanálnyi vizben oldva.

Pocok: igazad van. Én nem lecseszésnek szántam, de elég rossz olvasni, hogy valami, amit te szeretsz, arról valaki más azt mondja hogy szar. Pedig te tudod hogy nem szar... Nekem az MS-töl egyébként azért áll fel a hátamon a ször, ahogy azokkal bánik akik veszik a termékeit, ill. az összeomló és újratelepiteni-muszáj programtól.
De nem szeretnék tényleg ebböl veszekedést, úgyhogy befejezem a témát KépKép

Brokkoli: gratula a 3 hónaphoz Kép Ez már nagy kor KépKép

Tüni: a 2 hónapos oltás elött mindenképp meg fogja vizsgálni a doki, úgyhogy ne aggódj: ha beteg, akkor nem kap oltást. Egyébként a Testhöm. a babáknál még nem egyenletes, söt vannak kicsit magasabb testhömérsékletü babák. Ha egyébként nincs semi baja (értsd: vidám, élénk), akkor nem kell vele foglalkozni. Azért emlitsd meg a dokidnak mikor vizsgálatra viszed. A végbélben mért hömérsékletböl mindig le kell vonni fél fokot, akkor kapod a valódi hömérsékletet. Ha 37.5 volt, akkor minusz fél fok az 37, ami igazából már höemelkedés _lenne_, ha felnöttröl lenne szó, de kisbabáknál a höháztartás még nem stabil, úgyhogy csak a baba "egészét" látva lehet eldönteni, hogy ez sok-e. Na, ez jó hosszú mondat lett KépKép Simán túlmelegedhet pl. akkor, ha túlzottan be van takarva v. túl van öltöztetve. Nálunk pl. mikor kisebb volt, és az apja ölében ücsörgött, akkor utána mindig tök meleg volt, mert a férjem úgy füt mint egy kazán KépKép Aztán szépen lehült a normális hömérsékletére.

Zita, Mona: az én gyerekem meg nem issza a Sinlacot KépKép

Mona: szerintem kicsit eröltesd a szopit, nehogy átszokjon az üvegre. Abból sokkal kevesebb munka árán jön a kaja :=(

folyt. köv., nehogy elszálljon

zsani
zsani

DJeszter: jó az ásványviz, de a nátriumtartalmára figyelni kell nagyon.

Beszti: gratula Kép Én mindig tudtam, hogy Nátán egy akrobata KépKépKép

orsoly: én is vittem Julit 2 hónaposan már tornára, de igaza van gombolyunek: ebben az elég fertözött-beteges idöben ne vidd. Még nagyon pici. Most nem sima náthák keringenek, hanem nagyon komoly, magas lázzal járó betegségek. Egyébként ezt mindenkinek mondom... Ma a 25 gyerekböl 20-nak extrém magas láza volt (39,5 körül)!!! Vigyázzatok, mindenkinek gondos kézmosás!! Én is dobom el a ruhámat amint belépek a lakásba, pedig nem is abban dolgozom, csak a rendelö öltözöjéig megyek benne.

Nekem is megjött tegnap Kép Más fájt egy ideje, meg a peteérést is éreztem. Meg Juli akkor nem is akart szopni. De azóta minden oké megint Kép
Juli holnap kapja az agyhártyagyulladás elleni oltást :=(

zsani
zsani

Sziasztok,

Mi is szívesen mennénk talira,ha nem bánjátok bár nem tudom mikor lesz.Levente nagyon nyûgõs mostanában,mit szoktatok csinálni,ha a baba ordít a babakocsiban.Eddig szeretett sétálni,nagyokat aludt.

Dió!
Etetésnél nálunk is ugyanaz megy,mint Nálatok.
Levi ordít majd máskor írok!
Ildi és Levi
hildi

Nagyonnagyon köszi mindenkinek a hozzászólásokat!!! Kép

Beszti Kép
szuper a tábla! Megpróbáljuk.
Viszont ami a tisztán igény szerinti szopit illeti, pont ma futottam bele abba, hogy reggel fél 6, fél 8, fél 10 volt az elsö kör, utána aludt 2-ig, éhkopp farkas módjára falt, aztán fél 4-kor, fél 6-kor megint, és kettötöl gyakorlatilag folyamatosan fent volt és ordibált, hiába volt kézben, simiztük hátát, hasát, tisztába tettük, nem volt melege, és én is utánanéztem, és nem ettem semmi olyat, amitöl hasfájós lehetett volna. Inkább a büfi szokott nehezen menni, néha fél óra után sincs semmi, és nem jó szivvel teszem le, nehogy úgy bukjon, hogy megfulladjon töle ...
Szóval úgy éreztem, hogy nem lenne szabad ilyen hosszan éhen hagyni. Ö most még nincs 3 kiló, és a négy-négy és fél óra szopiközzel nagyon kiéhezik, aztán zabál, fellevegösödik, nyügös, mert nem büfizik rendesen, üvöltözik, attól kifárad, hamarabb éhes lesz, és összevissza zabál ... Tudsz esetleg valami tanácsot adni?

Többi anyuka, a kérdés Nektek is szól ...

Köszipusz
Kangi+Julcsi (9 napos)
kangi

Sziasztok!

Köszönöm az ásványvizzel kapcsolatos hozzászólásaitokat.
A Theodora víz jó? Nátrium tartalma 32,0 mg/l. Vagy mennyi lehet max.?

Zsani!
Van az influenzának más tünete is, mint a magas láz? Lehet, hogy butaság ilyet kérdezni, de én nem is emlékszem, hogy mikor voltam utoljára.

Djeszter
djeszter

Sziasztok

Csak néhány mondat, mert nagyon fáradt vagyok.Csak nagyjából olvastam.

Köszönöm szépen a jó kívánságokat anyukám nevében is!Kép Egyelõre még nem derült ki mi baja, de a vérképe jó. Várunk a többi eredményre.

Ilke

Megnéztem Lili manót, azok a hatalmas szemek!Kép Majd aztán csak vigyázni az udvarlókkal!Kép

Pocok, Zulu

Jót röhögtem Motoros Manka kalandján...Kép Apuka mindenre odafigyelésérõl csak annyit, hogy pelenkázás után többször egy szál bodyban hozta vissza a lányomat az apja a nappaliba. Kérdem és hol a nadrág? "Ja azt elfelejtettem.... Kép"

Jelentem sajtkukac Emília elkezdett elõre mászni, ugyanis vasárnap délután leküzdhetetlen vonzerõt érzett Apa kulcscsomója iránt.Kép
Persze még elég imbolygósan megy a dolog, és csak néhány "lépés" egyszerre és ha messzebb akar menni, akkor inkább kúszik. Még mindig ébred éjszaka.Kép
A szeparációs szorongás mintha kezdene alábbhagyni, mert egész jól elvolt az apjával, amíg nagyit fuvaroztam a kórházba.

most megyek aludni Jó éjt mindenkinek

ja, talira nem biztos hogy megyünk, attól függ anyukám hogy lesz

Nyuszi és Emília 7,5 hó

KépKép
KépKép
nyuszika

Kangi
Akkor innen a gyanúm, uis rengeteg gépészt ismerek, bár én 94.ben kezdtem a fõsulit Dunaújvárosban, de jártam sok helyen még emellett bulizgatni. Moulin Rouge-ban viszont még nem voltam. A férjem munka mellett fejezte be a Gábor Dénest, pont 30 hetes kismami voltam, amikor a dipo osztója volt tavaly. Már szép nagy pocakom volt. Kép

A pelussal mi is így voltunk, ha alszik akkor hagys aludni, majd utána kicsréled + ágyat húzol. Majd a kaki is ki fog folyni a hátáig, de aztán majd rendezõdik ez a dolog. Én csak azt nem értettem, hogy Dani mikor hason rottyantott be, akkor lett a háta közepe is csupa kaksi Kép Túlnyomás volt vagy mi Kép

Ha pedig szomjas, adj neki cicit, el azzal a teával. Miért akarod húzni az etetési idõt? Dani az elsõ hónapokban meghatározhatatlan idõpontokban evett, még 5 hónaposan is 2 óránként, most már 3-4-et is kibír.
A tejcsi uolyan szomjoltó, és Julcsi tudni fogja mennyit kell ennie, nem fogod túletetni!

Dani pl. még csak most kezdett el forralt vizet inni, de azt is csak ha eszembe jut, mert inkább cicibõl oltom a szomját.

Kataa
Van pénzük, nem ez a gond, egyszerûen utálja a magyarokat és ami amcsin kívül van. Szóval nagy bunkó amerikai, tisztelet a kivételnek.

Kösz a pelus ajánlatokat!

Babatej
engem kifejezetten lebeszélt róla a gyerekdrnõ mikor meglátta mik vannak benne.
Persze lehet kipróbálom.

Ma kifõztem az összes cumisüveget, mert már csak 2 hónapja állt a szekrényben, nem használtuk. Régebben kaptam anyukáméktól Avent Magic itatót, abban kap Dani forralt vizet vagy néha gyümilevet + pohárból. A többit pedig kanállal.

Pocok
Én a szoftverrel kapcsolatban nem csesztem le senkit, ,ha esetleg nekem szólt volna. Tudnék még véleményt írni egy 500 gépes nagyvállalati hálózat távlatából Windows kontra Linux témában, ahol az elõbbi nyerne, de nem teszem, ,mert ez babafórum, nem ide tartozik. Mindenki hazsnáljon azt ami neki bevált. Én is rendszergazda vagyok Kép

Brokkoli
A kozmim írtja gyantával én meg hol epilálógéppel, de az sokáig tart, vagy néha borotvával, amiért a kozmim mindig lecsesz. Állítólag a Veet gyantaûája is jó, de még nem próbáltam.

Rit
Én is ilyen könnyen szültem, 3kor értünk be, ,én sem hittem, hogy ez az lesz, csak hát rendszeresek voltaka fájások, ,de egyáltalán nem voltak bikaerõsek, azok csak a burokrepesztés után. 3 óra alatt "végeztünk" mi is. Kép

Sasha
Én is mozgok most már rendszeresen középerõs tornát, de nem vettem észre, hogy a tejtermelés rovására ment volna, sõt. egyedül mellizomgyakorlatokat nem nagyon szabad csinálni.

Andy
Nekünk uezek a tüneteink voltak, vidám volt a hõemelkedés ellenére, piros torok , piros popsi kicsit étvágytalan. Drnõ szerint enyhe vírus, most ez a divat.

Ági
Ismerõs ez az "énvagyokazutolsóamelóhelyen" és tipikusan nocsaládosok, vagy "nem érdekel a családom" típusok. Persze szerintem nem töltötték effektive munkával az idõt, az tuti!

Djeszter
Én is sima ásványvizet forralok fel, azt kapja Dani, nem csapvizet. A fõzikhez is a zöldséget abban párolom.
Ismerõs ez a hasizom erõsítõ. Én a vajúdáshoz kapott labdámon szoktam hasizmozni + Dani.Kép

Gomolyu
Rendszergizdáskodom, éppen egy Windows 2000 átállásban vagyunk benne. siemens világban most ezt találták ki + van egy rendszermodul, amit én adminisztrálok + doksiírások(ez utóbbit nagyon nem csípem). Röviden ennyi, hosszan nem írom, mert sokan nem értenék.

ilke
én 1x csináltam céklát, hát elég pocsék íze let, ,dani sem volt odáig érte, nem is csináltam neki többet. mondjuk énmég sosem ettem céklafõzit.
Kipróbáltuk a Hipp spenótos burgonyáját, háááát, ,valami borzalom, dani sem ette meg. Az én fõztömet jobban komálja.

Fogzás
Chamomilla
Nem mindenkinél válik be. Drnõ-t kérdeztem, hogy majd használhatjuk-e, azt mondta, hogy akkor jó egy homeos szer, ha valamennyire egyezik a hatóanyaga a gyerek természetével. ezt ált. nyughatatlna nyûgösködõknek szokta ajánlani, azoknál be is vált, de mivel dani nagyon kis nyugodt és kiegyensúlyozott, csak ritkán sír így neki nem jó.

Zsani
Mint szakértõ, írnál az agyhártya elleni oltásról, hogy érdemes-e beadatni. Mi sokat járunk más babákkal közösségbe, talán nem ártana, ha kapna.

üdv:
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Norka,
mostanában azért már nem panaszkodhatom annyira, - bár tegnap már nagyon álmos voltam éjfél után - mert kb. 2-kor abbahagyja a nyüszit, (korábban többnyire 4-ig tartott) és utána lehet aludni úgy 4-5 órát egyhuzamban.
Vizesedés: hány kiló maradt rajtad? Nekem kb. két-három hét volt, amíg a szülés után fennmaradt 10 kilóból még 5 lement, de még mindig van 4-5 kiló feleslegem. Ez nálam már nem víz, hanem csak háj, meg a cicik, szóval azt akarom mondani, hogy beletelhet pár hétbe, amíg újra a régi leszel.

Kangi,
mi az elsõ adag pelusnak Huggies newbornt vettünk, és nagyon jól bevált. Egy csomag fogyott el, utána gyorsan kinõtte a kislány, azóta meg Liberot használunk, a 3-6 kilogrammosat. Talán próbáld meg azt.

Brokkoli, köszi a tippet, és gratulálok a 3 hónapossághoz! Kép

Tüni, úgy hallottam, hogy 37.2-ig lehet normálisnak tekinteni a hõmérsékletet, ami annál magasabb, az hõemelkedésnek számít.

Csics, jobbulást Petikének!

Beszti gratula Nátán felállásához! Kép

Kispici
kispici

Sziasztok,

én még mindig egyedül Kép Elli alszik, férjem dolgozik...

Zsani, az affektínv apnoe egyébként szerepel a záróján is. Mármint a Heim Pálos zárón a reflux mellett. Csak éppen azt nem mondták, mit lehet vele kezdeni. Ne hagyjuk sírni. Jó vicc, nem is akkor csinálja, ha sír, hanem inkább akkor, ha hirtelen bedühödik valamin. Ilyenkor elkezd üvölteni, aztán egy pillanat múlva már kékül. Persze, tudom meg kellene el?zni ezeket a bedühödéseket, hisztiket, csak azt nem tudom, hogyan. Egyébként én is elhatároztam, hogy nem fogom hagyni, hogy hisztizzen, de hát mit csináljak vele, ha nem vesz leveg?t? Nem nagyon merem úgy hagyni, hogy majd magától megoldódik, mert eddig még mindig csak akkor vett újra leveg?t, ha ráfújtam legalább. Volt, hogy bele is kellett fújnom a szájaba messzir?l, s?t néha meg is kell ráznom egy kicsit. Azért ez nem egészen normális így, azt hiszem.

Ma úszáson azt csináltuk, hogy a víz alatt toltuk egymás felé a babákat. NEm mondom, hogy osztatlan sikert arattunk, de Eli egyszer sem sírt, mikor feljött a víz alól. Pedig összesen 5* ismételtük. Mondjuk a legutolsónál már látszott, hogy elege van, utána ki is jöttünk a vízb?l. Azt hiszem, még nem érzi magát teljes biztonsában, mert majdnem végig felhúzva tartja a lábait. De azért már ez is alakul. És elég sokat vigyorog a vízben. Tehát az biztos, hogy nem utálja.

Hát, én most elmegyek aludni, mert nekem lesz még egy hajnali m?szakom Kép

macsek
macsek

Beszti!
Gratulálok az ácsorgáshoz Nátánnak!Kép

Nyuszi,
ügyes kislányod van!Kép Alvásügyben együttérzek... Az én kétévesem is ébredKép.

Kangi,
pocifájós cseppeket próbáltál már? Ilyen törpikéknek adható a Saab Simplex, Epumisan(így kell írni?) késõbb, 1 hónapos kortól a Woodwards Gripe Water, szerintem ez a legjobb. Egyébként ma Anna is totál hisztis volt, 2 napja nem volt kint, meg biztos megint vmi front van. Kitartás, az elsõ napok káoszában nem hiszi el az ember, de hamarosan javul a helyzetKép.

Képzeljétek, Anna elirigyelte a Nagyoktól a szeparációs szorongást. Rajtam kívül senki nem foghatja meg, mert ordít. Ez mi lehet? Tiszta õrület, semmit nem tudok csinálni. (csak netezniKép)
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

macsek,
epp nemregiben volt tema itt az affektiv apnoe, esetleg olvasgass bele.

-Afonya
afonya

Beszti
Gratula Nátánnak a felálláshoz!! Nagyon ügyes fiú! Kép

Csics
jobbulást Petikének. Remélem jövõ héten már tudsz jönni te is tornázni.

Forti

Kép
Kép
forti

Ize, autosules: hat megprobalkoztam leirni ezt a franya autosulest nektek, de nem megy. Majd ha egyszer eljutok talira, szerintem ugyis ezzel megyunk, meg fogom mutatni. KépEgyebkent Nania, egy francia marka.

Gomb nekunk is 1 eves kor utan javasolja a dokibacsi az agyhartyagyull. elleni oltast.

Agi! Akkor te jobban jartal a ferjeddel, ugyanis az enyem a hetvegek 70%-at is atdolgozza, minimum.Kép

Erdekes ez a szabadszoftver tema, a parom is programozo, o pl utalja az ms-t, inkabb Linux-parti. Szegenykem mindig akkorakat karomkodik, ha lefagy az ms..Kép

Kangi hogy erted a 2 etetest a peluscserenel? En minden szopi elott vagy utan cserelek..Kiveve ejszaka, akkor nem, mostanaban egyebkent is csak pisi van. A pampers mini nekunk sem jon be, allandoan kifolyik a pisi. A DM Babylove-ja tok jo, azzal meg nem nagyon volt baleset.

Gomb en a muanyag poharat foliaval fedem le, ugyelve, hogy ne erjen a tej hozza. Ja es Chicco sterilizalo folyadekkal sterilizalom.

Gomb meg 3 hetes babaval is beugrottak a talira! Egyebkent szerintem nem kell tulzasba vinni az aggodast, ha igy tennenk, jo sokaig nem mozdulnank ki a babaval. Az elso tali idejen 4 hetes volt, azt en is korainak talaltam, de szerintem 9 hetesen mar ok.

Zsani szombaton meg nem nagyon hallottam az influenzarol, most valszinu nem vinnem.Kép Igaz, Pesten elvileg meg nincs is jarvany..

orsoly es Lacko (9hetes)
orsoly

Jo reggelt
lányok
iszonyu éjszakánk volt Kép tegnap este már jokedvü volt petike nevetet, dumált minden igaz volt bene 1 kup a fürdetés elött megmértem a lázát de nem volt vészes akora csak höemelkedés fürdés ,kajcsi egy kevés orvoság ,vitaminok és elaludt fél8kor aludt 10ig kup alvás éjfélkor felkelt és utána minden félorába mert nem kapot levegött és köhögött kiporszivoztuk az orrát de utána se nyugodott meg elövetük a babahordot beletetük és apja abaringata aban nagynehezen elaludt de 1ora mulva felkelt és sirt ez hajnali fél háromkor volt akor megmértük a lázát 37,8 volt akor kapot ismét lázcsilapitot de most PANADOL Baby szirupot de még igy is sirt nagyon hát elkeztem vele sétálni a sötét lakásban etöl elaludt de amint leakartam tenni az ágyunkra hogy alszom aban a pilanatban elkezdet sirni végül ugy aludt el hogy a lábara fektetem ami törökülésben volt és igy feküdtem én is csak hogy én fáztam közbe mert hogy nemtudtam betakarozni csak a válamatt igy aludt most fél 6 evett ivott egy picit és elaludt megint most is itt alszik mi ágyunkon .

Zita,Mona
petike utálta a Sinlacot csak akor ete meg ha nagyon éhes volt .

Tea
én adok petikének teát de csak cukor nélkül és csak akor ha szomjas vagy ha beteg mint most .

DJeszter
ilyet én is szoktam petikével csinálni hogy a lábamon repülöztetem és ha olyan a hangulata akor tetszik is neki Kép

Ilke
én is ugygondoltam hogyha jo idö lesz akor taliznk csak a szabadban.

fogzásra
én a Dentinoxot javaslom de a Panadol baby szirop is jo állitolag .

Kenguru
petike majd most fog kapni kengurut és aba majd könyeben tudom talán cipelni .

Orsoly
méghogy nincs járvány pesten akor petike hogy a turoba lett lázas beteg folyik az orra csunyán köhög és lázas szerintem van bár eben zsani a szakértö Kép

LÁNYOK
petike anyira elestnek tünik hogy kedvem lene bögni Kép és fálek is egy kicsit nehogy valami más baja is legyen Kép képzejétek tegnap a dokinéni mikor megvizsgálta azt monta hogy a hal egykis sziv zörejt és hogy voltunk -e már EKG mire én még nem ha nem mulik el ez a zörej elküld EKG-ra Kép

pusz Csics és a beteg petike
csics

Áfonya,

köszi. Azt hisezm akkor ezután nem fogom megrázni egy kicsit sem. Mondjuk eddig sem vadul ráztam, csak finoman, jelzésképpen.
Nálunk a víz nem m?ködik, csak még jobban bedühödik a ygermek. Igaz, hogy vesz egy leveg?t, de aztán újra kezdi el?r?l és sokkal nehezebb kizökkenteni. Eddig 2-3 alaklommal próbáltam, aztán úgy döntöttem, inkább hanyagolom. A ráfújás sem mindig hatásos, megpofozni nem akarom, még olyan picike! Majd ha nem növi ki, mire 2 éve lesz, akkor talán tényleg megoldás lehet egy legyintésszer? pofon, de most még nem. Azt hiszem, legközelebb kipróbálom azt a fejreállítást. Mondjuk ezt szoktuk vele csinálni, hogy megfogjuk a hóna alatt, meg az ujjainkkal tartjuk a fejét és "fejre állítjuk". Hát, nagyon élvezi, vigyorog meg kacag nagyokat.

Képzljétek, Elli 1/2 6-ig aludt, akkor megetettem és visszaraktam az ágyába. De nem aludt vissza, hanme dumált az egerének. Én persze elaludta, csak a férjem élvezte a m?sort. Aztán fél 7-kor ébredtem az órára és a kisasszony még mindig magyarázott. Szóval nagyon jó reggelünk volt. Most már megint alszik, én meg mehetk házimunkát végezni. Kép Kép

macsek
macsek

Tali,
Forti-Levi, Zsani-Juli, Ági-Petra, Pemeske-Gréta, Ildi-Levi, Ilke-Lili,
?Beszti-Nátán, Judy, Nyuszika-Emília,

Nyuszika,
Nagyon ügyes Emi, hogy már elõre is mászik!

Csics,
Olyan rossz olvasni, hogy Petike így megbetegedettKép. Mielõbbi jobbulást kívánok neki!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Lanyok
Koszonom a vizesedos hozzaszolasokat!

CSics
Petikenek jobbulast! A szivzorejjel nem tudok okos lenni, de ha netan baj van, jobb ha minel elobb kiderul!! Kép Ne aggodj!

Beszti
Nagy gratula Natan felalassahoz!!! Kép

Kispici
Jo,hogy aludtatok! Nem art... Kép En 16 kg.or hiztam terhesseg akatt. Kb. 6kg. ment le rogton, a tobbit nem tudom, mert azota nem mertem magam, de alig maradt. Legalabb is siman beleferek a regi rucikba...csak a kezemen es a labamon erzem,hogy meg nem az igazi...

Nyuszi
Nagyon ugyi Emilia, hogy mar kuszik-maszik!

Ilke
Mi sem meregetjuk Jazmint. A korhazban iszonyatosan idegesitett a folyamatos meregetes.Most hetente jarunk le dokinenihez meregetni. Mikortol valtunk at havi meregetesre??

Lanyok
Jazmin mostanaban az 1 ejszakai ebredes helyett 2 negyedorasat iktat be , utana ugy beajul,hogy nem is ebred fel, ha beteszem a kisagyba. Viszont igy ejszaka sosem bufizik. Ez mennyire art? (ESte 8tol alszik reggel 10ig 3 szopival, es igy mindenki kipiheni magat! Kép )

Norka + Jazmin
norkini

sziasztok!

Sajnos most mi se tudunk menni a talira.
De a legközelebbire remélem tudunk menni.

Nekünk jó volt az éjszakánk hajnal3 kor volt fent a pici akkor evett és vissza is aludt utána csak reggel 6kor kellt fel.

Na jó most megyek majd még jövök
sziasztok
Andy
andy78

Csics
Nálunk is megállapítottak egy enyhe szívzörejt nemrégen, de azt mondta a dokinõ, h majd 1 éves kora körül vigyem el kivizsgálásra. Azért szerintem vidd el, ha a doki azt mondta, biztos nincsen semmi baj!!!
bringa
bringa

Sziasztok! Kép

Gumicukor Kép
ha két óránként kér cicit, az oké, de gyakrabban nem akarom, mert szoktam is érezni, hogy feszül a kis hasa. Ö egy nagy zabás, ugye nem nagy súllyal született, és szerintem meg van róla gyözödve, hogy ha nem zabálja magát dugig minden egyes alkalommal, akkor nagy baj lesz Kép Szóval ahogy Besztinek leirtam tegnap este, a délelötti ill. délutáni kétóránkénti etetésektöl az uccsó etetés (3/4 11) utáni peluscserénél már zöld volt a kakiban, ami ugye az emésztetlen anyatejet jelenti. Én igy értem a túletetést, szóval mindek hagyjam falni, ha nem emészti meg?! Dehogy a cicit akarom töle megvonni, szó sincs róla, nincs nagyobb boldogságom, mint amikor cicin szuszog! Csak hát ugye tömi magába, utána nehezem böfizik, és akkor üvöltözik. Most megpróbáltam, hogy majdnem ülö helyzetben szopiztatom, igy mintha kicsit könnyebben jönne fel a büf ... majd meglátjuk.

Pelus hozzászólások: köszi mindenkinek! Most rájöttem, hogy jól ki kell "feszegetni" azt a belsö elválasztó réteget. Mióta igy csinálom (tegnap reggel), azóta (kopp-kopp-kopp) nem folyt ki. Tudjátok, pálcika még a lába (bár nagyon igyexok, hogy kigyúrja magát Kép), és mellette is könnyel elfolyik a pisi. Viszont hogy ma hajnalban MEKKORÁT pisilt kibontás után a pelenkázóra! Ki hinné, hogy egy ilyen csöpp gyerekbe ennyi pisi fér! Kép Megint átöltözés lett a vége ...
A 3/4 6os etetés után meg végig fent maradt és ordibált. Néha még kézben is ordibált. Megint büfi (jött 2 is, mikor igy felvettük)? Vagy ennyire társas lény? Szerintetek? Aztán 3/4 8-kor kapott egy cicit, azóta aluszkál Kép

Zulu Kép
cseppeket még nem próbáltam, majd utánanézek, köszi. Ja, és köszi a biztatást! Tudom ám, hogy nem tart soká, söt, ez az egész picibabaság nem tart soká, aztán majd siránkozhatok, hogy de ronda nagy a pofája a kamasz gyerekemnek Kép

Orsoly Kép
úgy értettem, hogy szopi után raknám egyszer tisztába, meg kb. a két etetés közti félidöben. De mondom, tegnap óta nem történt baleset.

Csics Kép
gyors javulást Petikének! Ne légy olyan nagyon szomorú!!! Nemsokára itt a tavasz! Ami meg a szivzörejt illeti, bátyám kisfiának is volt, és kinötte. Állitólag ez elöfordul idönként. És még az is lehet, hogy nektek hamar melmúlik!

Norka Kép
Hát ez szuper!!! Kép Mi ettünk 3/4 11-kor, 3/4 3-kor és 3/4 6-kor (utána meg 3/4 8-kor, de azóta hortyog). Talán ö sem lesz nagyon éjszakai bagoly ...

Pussz
Kangi+Julcsi (jaj! már 10 napos! Kép)
kangi

Helló!

Csics!
Sajnálom Petit! JObbulást neki, neked meg kitartást! Tudom milyen szar egyfolytában pórszívózni az orrátKép Na meg az a szívzörej!Kép

Tornával kapcs... akkor passzKép

Beszti!
Nátánnak hatalmas Gratula!

Lányok!
Ma reggelre Gábornak 38 fokos láza lett (levonás után).Kép Nem elég, hogy egyik lábához sem lehet hozzányúlni, a foga miatt meg egyébként is megahisztis, most még valószinü a közérzete se tökéletes a láz miatt. Kapott kúpot most alszik. Tegnap óta csak a babakocsiban tudom elaltatni de úgy, hogy félülõ helyzetben legyen, és mikor félálomban van akkor döntöm le teljesen az ülést mert különben irdatlan hisztit levág. De nem jó, ha csak simán tologatom!!! Közben bohóckodnom kell amig el nem álmosodik. Utána csak dumáltam duruzsolós hangon, mig már csak 2 másodpercenként nyitogatta a szemét... A lábiját borogatom, tegnap körömvirággal kentem, hogy gyógyuljon a helye a szurinak, ma meg már Árnikával. Ráadásul a foga miatt naponta vagy 10x pelenkázom, mert a rendes nagy kakikon kívül (napi 3-4x van ilyen) több kisadag kaka is van ami zöldes és nyúlós és azt nem birja elviselni, gondolom csípi neki. Nem szoktam kenni nagyon a fenekét semmivel, de muszály, mert vörösre csípi neki akár 20 perc alatt is.
Jönne már a tavasz!!!! Influenzával tessék vigyázni! Nagyon jön az a fránya járvány!Kép

puszi
sasha és a 21 hetes Gabcsi aki vasárnap lesz 5 hónapos

Kép
sasha

Kangi!

Ahhoz, hogy ne nyeljen annyi levegöt, segithet, ha közben is büfizteted. Lehet, hogy azért nem jön ki a büfi, mert esetleg nem teljesen jól próbálod.
A pihenés egyébként fontosabb neki, mint a büfi, és nem szabad "túlhúzni", azaz nem szabad nem hagyni akkor pihenni, amikor ö szeretne, mert annak az lehet az eredménye, hogy hiába nagyon fáradt, nem tud elaludni (ilyenkor szokott olyan lenni, hogy az ember látja, hogy iszonyú fáradt, mégsem alszik el, csak ordit).
Ha félsz attól, hogy bukna és félrenyeli, akkor olyan helyzetbe tedd le, hogy ne legyen gond (hasra, vagy oldara (ekkor meg kell támasztanod, mert még nem tudnak maguktól oldalukon feküdni), hogy kifolyjon a száján, ha esetleg visszabukja).
A hasra tevés egyébként a büfin is szokott segiteni. Tudom, sokan félnek töle, hogy ha hason alszik a baba, az veszélyesebb lehet, de Nátán pl. ugy szeretett aludni, ugyhogy nem is tehettem mást. Igaz, lehet, hogy én is oka voltam, mert már a kórházban is hasra tettem. Most már bárhogy el tud aludni, illetve alvás közben is forog, ugyhogy nem is lehet befolyásolni, hogy hogyan alszik.
Számomra egyébként az igény szerinti szopi inkább azt jelenti, hogy nem hagyom sirni, ha elöbb megéhezik, és nem azt, hogy elöbb nem kinálhatom meg, ha valamiért én ugy érzem, hogy kéne (max. nem eröltetem, és ha nem kell neki, nem fogadja el).
A zöld kakiról csak annyit, hogy én már mindkét véleményt hallotam vele kapcsolatban, nem csak azt, hogy sok (túletetés), hanem azt is hogy éppen kevés, amit kap! Szerintem nem szabad, hogy befolyásoljon!
Igen, nagyon társas lény, az elején nagyon jól jön egy hordozókendö!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Most megint nem olvastam, csak írok.

Beszti!
Tegnap mi értünk oda késõbb, mert épp 10-kor estünk be, azt hittem, nem is lesz ott senki. de így is várnunk kellett, mert épp akkor volt a nagycsoportos óvodásoknak az orvosi vizsgálat.

Nagyon ügy Nátán, hogy felállt!!!

A szomszéd baba issza még a teát?

Nálunk is nagyon kemény a vízKép. A mosógépem az extra adag vízlágyító ellenére is csupa vízkõKép. Még régebben volt szó a sterilizálásról, és akkor írtam, hogy a Chicco folyadékát használom. Felvetõdött, hogy jobb a kifõzés a vegyszerek miatt. Hát, ha én kifõzöm a cuccokat, akkor rájuk rakódik egy csomó vízkõ, amit csak úgy tudok eltüntetni, ha elmosom az edényt. Így meg lõttek a sterilizálásnakKép.

Na, megyek is, teregetni kell...

Panda

panda

SziasztokKép

Andy,
Örülök hogy jó a pelus, szerintem is nagyon jó, és lekörözi a Pamperst és a Liberot is.
Szegény Márk, remélem hamar meggyógyul. Véletlenül nem az apukájától kapta el? –persze ezt nem lehet kivédeni, úgyhogy jobbulást kívánok a fiúknak. Örülök, hogy jó a tápszer!Kép

Lányok,Kép
Köszönöm a gratulákat. Létezik, hogy Zsófinak lassan jön a foga? mert nyálzik, az egy dolog, de beadom a szájába a cumit, amit amúgy utál, és az ínyével kostolgatja.
Vigyázzatok az influenzára, én is szobafogságon leszek Zsófival.

Panda,
Nagyon köszi a Konakiont megkaptam, jó sok, remélem mind el tudom használni!!!!KépKépKép

Kangi,
Szerintem térjetek át a Pampers Newbornra, mert sokkal nagyobb és jobb is a combgumírozása mint a Libero Newborné.

Norka,
Türelem, a víz le fog menni rólad és a plussz kilók is!! Én is erre várok.

Csics,
Remélem Petike hamarosan meggyógyul.

na megyek visszaolvasni

Brokkoli és Zsófi
brokkoli

Sziasztok!

Van egy ismerösöm, akinek van egy 2,5 hónapos lánya. Az a baj a kicsivel, hogy egész nap alszik, éjszaka pedig ébren van, és unatkozik, sirdogál. Teljesen tanácstalan a család. Nincs valami ötletetek, hogy lehetne megfordítani a babát?

Képzeljétek Marci már több mint 10 perce ücsörög a tapi-lapi szönyegén és nagyon élvezi.

Djeszter
djeszter

Lanyok!
Most probaltam ki a hordozokendot. Hat valami hihetetlen,hogy Jazminnak 1 oraja egy hangja nincs es kezd almosodni,pedig ilyenkor meg kb. du. 1ig nyuglodni szoktunk. Dobbenet joooooooo!! Kép Kép

Norka
norkini

Jo reggelt,

DjEszter,
Hat Marci egy nagy csocsos lesz, az tuti Kép
Unokahugodnak megy a drukk.

Szemeske,
Kitartas! ...es gratula a 2 foghoz!

KangiKép
Szia itt, es gratula Kép Ugye az elso ket kepen nem vajudsz meg?...ha igen, nagyon irigy vagyok, hogy mosolyogni tudtal Kép...Apacska szerint en egy sarkany voltam az egesz vajudas alatt Kép

Gomboc,
En egyszeruen 10 percre forro vizbe allitom a cumisuveget, mire kiveszem, pont szobahomersekletu. Persze a fagyasztott tejcivel meg nem probalkoztam, de gondolom, Te is a sima hutottre gondoltal. Mikrozni nem szabad!

Gumicukor,
Kabelrengeteg nalunk is jellemzo Kép Minden szobaban van nethozzaferes + Apacska fotosszobaja a csucs (ott csinalja az ujsagba a jo kis kaja fotokat...huuu ma meg nem is reggeliztem...)

Zulu,
Szulesfelkeszito kispapak reszere - latom, Te mar nagyon tapasztalt vagy. Nalunk Apacska nem kovet el ilyen hibakat, mert nem pelenkaz, es nem oltoztet, megcsak nem is furdet. Megfogni is csak azert fgja meg Lilit, mert az elso napokban nem tudtam bufiztetni, igy kenytelen volt...kulnoben szerintem a mai napig nem merne...de latom, mindehol probalkoznak. Szerintetek hogyan tudnam en is ravenni Ot?

Beszti,
A nagy autoba en is hatra teszem a legzsak miatt, de azt altalaban nem en vezetem, igy en is mellette vagyok. De a kicsiben nincs legzsak, igy akar elore is rakhatnam...
Remelem, jobban vagy!
Mindjart ranezek a melemre...

Macsek,
Szeparacios szorongas Kép Minden gyerek csinalja ezt, vagy lehet tenni ellene valamit. Esetleg gyakrabban apara/nagyira bizni? Vagy az sem segit?

Ildi,
Udv koztunk!

...na vegre...most mar nem az archivot olvasom Kép

Csics,
Koszi, akkor majd megnezem az oltasokrol szolo reszt a Kismama ujsagban.

Norka,
Emil Apanak Kép - Ezek szerint nem csak mi vagyunk ennyire...milyenek is?...nem talalom a megfelelo szot ra KépKépKép
huuuu....mindjart Jazmin is 1 honapos lesz Kép

Sasha,
Gabcsi miert nem kapta meg meg a 4 honapos oltasat?

Kangi,
En Lili pelusat minden etetesnel cserelem, es meg igy is tortennek balesetek. Es nem adok teat neki, hogy kesobb egyen, hanem amikor ker, adok neki tejcit...neha surubben, mint ket ora. Bar nem biztos, hogy ez helyes...

Kataa,
En mar ugy szeretnem, ha Lili egy kicsit kommunikativabb lenne...tudom, raer meg...meg minden gyerek egyszer csak megtanul jarni. De olyan jo lenne, mar atelni ezeket...csak en vagyok ilyen turelmetlen? Kép

Informatikusok,
A Linux az nem csak egy segedprogram? Nekunk van MS-unk, Mac-unk, amit effektiv hasznalunk, meg Linux-unk is, amit nem, csak valami "hatternek" kell...(gomb, a buta user Kép)

Beszti,
Te mindig olyan jolinformalt vagy Kép Koszi a babatejes infot. Azt hiszem, en inkabb anyatejet szeretnek Lilinek vegig adni.

Kangi,
Nem olvastam a szules-sztoridat, de egy-ket hoozzaszolasbol latom, hogy nem volt konnyu...ugyhogy irigykedes visszavonva.

Beszti,
Megnyugtattal, mert mint irtam, neha Lili gyakrabban kap tejet, mint ket ora (a vedono tanacsa ellenere), es ha igenyli, akkor akar egy oran keresztul is cicin van (szinten a vedono tanacsa ellenere)
Esetleg nem tudnad ide is feltenni, hogy szoptatas mellett mit erdemes enni es mit nem...vagy esetleg elkuldeni nekem emilben? annahunko@yahoo.co.uk Koszi elore is Kép

Brokkoli,
Grat Zsofinak a harom honaphoz! Kép

Zsani,
Engem is erdekelne az agyhartyagyuszi elleni szuri-tema.

Orsoly,
Valoszinuleg igazad van a talival kapcsolatban...csakhat a vedono a fulembe ultette a bogarat, es bizti, hogy mi lennenk azok, akik megbetegednenek egy tali utan...legalabbis a bogar szerint...de most mar csak kibirom azt a par hetet.

Csics,
Jobbulast Petikenek!

Norka,
Heti meregetes - szerintem 6 hetes koraig kell vinni. Utana havonta.
Ha nem bufizi vissza a tejcit, es nem is hasfajos, akkor szerintem nem gond, hogy ejszaka nem bufizik...bar nem vagyok benne szakerto...

...idokozben a reggelbol del lett Kép

pusz,

gomb es Lili
gombolyu

Beszti Kép
szopi közben is szoktam böfiztetni, kétszer-háromszor is, mégis nehezen jön neki. Az elején, mig nincs annyira teli a gyomra, még könnyen jön, de a végére mindig bentragad egy-egy apró, szerintem az szokta annyira bántani, mert üvöltözik, aztán mikor felveszem, böfizik. aztán, ha megynugodott és leteszem, van, hogy elalszik, de van, hogy újrakezdi az orditást, mint az elkárhozott lélek Kép
Asszem úgy fogom most csinálni, hogy a két órás idöközt igyexem kivárni, és három-három és egynegyed óránál megpróbálom nem tovább hagyni, ha cirógatásra felébred. Azt vettem észre (nemcsak tegnap, hanem már egyszer elötte is), hogy a nagyon hosszú alvás után mindig annyira mohó, hogy extra büfigondok vannak, és pesze attól extra hosszan nyenyereg, és után irtó hamar éhes lesz. Csak olyankor fordul elö, hogy két órán belül kéri a kaját újra. Mit gondolsz? Ami a keltegetést illeti, ne felejtsd el, hogy ö egy nagyon kicsi baba, most lehet kb. 2 kiló 90 deka. Az az érzésem, hogy sok neki a 4 óra kihagyás nappal. Éjjel nem vészes, mert olyankor álmos, és tényleg pihen, de nappal csak megborul töle.
Bocs, hogy ennyit nyúzlak, dehát ugye elsö gyerek KépKépKép

Brokkoli Kép
köszi, meglátjuk. Mióta kifeszegetem a Libero belsö határolórétegeit rendesen, azóta még nem folyt ki, reménykedem, hogy igy marad Kép

Pussz
Kangi+Julcsi (a 10 napos)
kangi

Gombolyu Kép
nem akarlak besárgitani, de az elsö két képen is vajúdtam, mivel én rögtön 3 percesekkel inditottam itthon szombat éjjel, miután hazaértünk a moziból. Tudod, amikor nem volt rossz, akkor jó volt! Kép De komolyan!
Köszi az üdvözlést Kép

Sasha Kép
pusszancs Gábor ábhurkáira, most esett csak le, hogy milyen nyügimacik vagytok ... Kép Jobbulást!

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

gumicukor: a homeos szerekkel kapcs. igazad van. Többféle is van egy dologra (ill. egy szer több dologra is jó). Én azért ajánlottam a Chamomillát, mert ált. beválik, és ártani biztosan nem árt. Ha Fortitól visszakapom a könyvemet ma (ugye?KépKépKép), akkor beirom a másikat is, amit nyugodt gyerekeknek javasolnak.
Az agyhártyagyulladás elleni oltásnak utána kell néznem, mert nagyonokosat csak úgy tudok mondani. De mire vagy kiváncsi? Hátha elég ami igy is kijön a fejemböl Kép
Az agyh.gyull. elleni oltást akkor érdemes beadatni, ha 1. valaki olyan helyen dolgozik, hogy a gyereknek "hazaviheti", 2. van nagyobb tesó, aki hazaviheti, 3. sokat jár a baba közösségbe (bölcsi, ovi, egyéb).
1 é. kor alatt 3 oltást kell adni, ezt a fenti indokok esetén érdemes megreszkirozni. Elég drága (kb. 2700 Ft egy adag), de a gyerek egészsége nem múlhat ezen szerintem. Az önkormányzatok szerint sem, mert ök ált. az oltóanyag árának 50%-át visszafizetik (a 3 oltás számláját el kell tenni, a védönönél jelentkezni, és majd ö megmondja mit kell tenni, és odaadja a nyomtatványokat).
1 é. kor felett egy oltás az egész, akkor az önk. nem támogatja.
Ált. nem szokott mellékhatása lenni, nem zavarja úgy a babákat mint a Di-Per-Te oltások.
Más most nem jut eszembe :=(

Kangi: a zöld kaki nem túletetést, emésztetlen kaját jelent! Több oka is lehet: 1. teljesen normális az anyatejes babáknál a narancssárgától egészen a zöldig mindenféle szin, 2. túl sok elsö tejet iszik, és nem jut hozzá a hátsó tejhez. Eleget van az elsö cicin?
Büfizés: próbáld ki úgy, hogy úgy teszed a válladra, hogy egész fent legyen, a hónalja legyen a válladon. Elég hülyén néz ki, olyan mintha le akarna esni, de nem fog Kép Juli elöször nem tudott büfizni, de mikor igy próbáltam, mindig akkorákat sikerült, hogy majd kivitte a falat KépKép

macsek: az affektiv apnoeval sajnos nem tudsz mit csinálni. Gondolom nem vigasztal, hogy 3 éves kor körül szokták kinöni Kép Egyébként annyit azért tehetsz, hogy mikor látod hogy közelit a hiszti, akkor eltereled a figyelmét (nem feltétlenül felvenni gondolom, hanem pl. énekelni, hangosan -persze nem orditva, de határozottan- rászólni, bábozni neki, stb.).

orsoly: járvány nincs, de tegnap kb. 3 influenzás járt a rendelöben...

Ki kérdezte a tünetkeket?
Magas láz (39 és afölött), amit nem lehet levinni, v. ha igen akkor visszatér, izületi fájdalmak (olyan izomlázszerü érzés), fáradékonyság, kimerültség. Emellé még jönnek a szokásos "megfázásos tünetek, az orrfolyás, torokfájás, köhögés. Azt hiszem kb. ennyi.

Csics: a járványnak definiciója van, és azt a megbetegedés-számot még nem érte el Bp-en.
Jobbulást Petikének. Sokszor elöfordul, hogy betegség alatt van szivzörej, ettöl ne aggódj. Ha meggyógyul, akkor biztos elmúlik.

sasha: Gabinak is jobbulást!!

zsani
zsani

Panda!

Nálunk is ugyanez van! Hiába fõzöm ki a cuccokat! Fehér réteg képzõdik rajta amit csak úgy tudok eltüntetni, ha jó alaposan elmosom...

Gomb!
Azért mert 4 hónapos oltás elõtt megbetegedett, aztán meg asztmás jellegü hörghurut lett belõle ami miatt 3 napot kórházban töltöttünk. Már másfél hete panaszmentes, így megkaphatta. Beteg babákat nem oltanak be, mert maga az oltás nagyon igénybe veszi a szervezetüket. Lásd: Gabinak reggelre 38 fokos láza lett tõle!

Knagi! Zsani!
Köszi a jókívánságokat! Most kelt fel a gyerkõc, mindjárt mérem a lázát... remélem nincs, bár elég meleg a feje!

puszi
sasha és Gabcsi

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?