Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Menta!
Mi az hogy ragya-baba, szegénykét ne bántsd!!!! Biztos, hogy minden ételt kipróbáltál azaz megfigyeltél (tej, szója, gyümölcs), amire ilyen érzékenyen reagálhat? Mit mond a dokinéni? Milyen jó neked, hogy csak 2 hétig fájt a gátsebed, nekem még mindig fáj, igaz csak ha front jön, de akkor elég kellemetlen és most így tavasszal van elég front :-( A doktor bácsi azt mondta legutóbb, hogy még 3 hónapig eltarthat ez a nagyfokú érzékenység :-(((

Laura: én is csodálkoztam, hogy a cikk 32 fokos fürdõvizet tanácsol, szerintem is hideg ez, valószínûleg elírták vagy valami német irodalomból szedték ezt, õk ilyen hidegõrültek.

Norcsi: gondoltam, hogy nem kellene Dorka kis fülét piszkálni, de óvatosan kiszedtem a fülzsirt a fülecskéjébõl (elég folyékony volt, de nem nagy mennyiségben). Bánk mennyire volt nyûgös, mikor fájt a füle? Dorka annyira nyugodt gyerek, már félek, hogy nem "szól" nekem, ha valami baja van pl. fáj a füle.

Képzeljétek Dorka úgy alszik mostanában, hogy egy madárkát(apja vette neki, piros és egy klipsszel lehet rögzíteni az ágynemûjéhez) szorongat a kezében. :-))) Már picin is csak úgy volt hajlandó elaludni, ha fogtuk a kezecskéjét, most is úgy szeret szopizni, hogy közben fogom a kezét :-)

na csak ennyit szerettem volna
sziasztok:
zsuzsi és 14 hetes Dorka
zsu26

Szia BGabi!

nagyon sajnálom, hogy Noémi is elkapta a bacit és tüdõgyulladása van :-((( Én úgy rettegek, mi lesz velünk, ha minket is elér egy ilyen betegség, így is agyon aggódom magam, mi lesz akkor, mikor tényleg okom lesz rá. Minél elõbb gyógyuljatok meg! Vigyázzatok magatokra!
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!!!

Csenge ma elképesztõen nyûgös volt ... talán tényleg a front? Még séta közben is üvöltött, pedig ott aztán mindig alszik, vagy újabban nézelõdik. Sprintelhettünk haza, pedig olyan szép idõ volt ... Kép Aludni szinte semmit nem aludt nap közben, de most szerencsére alszik. (na majd megint tuti akkor ébred fel, amikor én is lefeküdnék.)

Akiknek már végigalussza a babája az éjszakát: Hogy csináltátok? Nálunk ez reménytelennek tûnik. Éjjel is ugyanúgy felkel 3-4 óránként enni, csak mondjuk utána hajlandó hamar aludni (többnyire). Na meg nem is tudom, hogy az nekünk jó lenne e. Így is, ha kicsit tovább alszik, és kb. 5 óra telik el két etetés között, majd kidurranok a tejtõl.

Zsuzsi: úgy látszik a piros tényleg slágerszín Manóéknál. Kép Csengének is egy piros lapos plüss katica volt a kedvence... el is hagytuk már Kép most egy piros-kék kendõvel szórakozik legszívesebben Kép

Manovics még mindig nem akar forogni... mármint a hátáról a hasára. (Visszafelé már sikerül neki - naná, utál hason feküdni.) Az a hülye terpeszpelus teljesen visszafejlesztette. Most ha kell neki valami, akkor nem utána fordul, hanem háton fekve egyre feljebb rúgja magát, és közben kitekeredik szinte teljesen. Nade fordulni azt nem ...

BGabi: Gyógyuljatok meg!
Elég veszedelmes bacik garázdálkodnak mostanában. A sógorkámat is teljesen kikészítette egy... Kép

Blinczi: nálunk vészhelyzetes megnyugtatásra a hasamra fektetés vált be (kisujjam a szájában - errõl hamarosan le kellene már szoktatni.) Aztán persze úgy megszokta, hogy nap közben állandóan ki is erõszakolja Kép

jóéjt mindenkinek Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Blinczi

Gratulálok a kis fiadhoz!
Én mindíg felvettem mind a három babámat ha sírtak nem értek egyet a "neveléssel" még pici a hisztihez. A nagy fiam nekem is sokat sírt rettenetesen fájt a pocija sajnáltam nagyon inkább cipeltem órákat még éjjel is. Napsugár holnap lesz 6 hetes nehezen böfizik és sokat bukik így õt is ha elalszik is sokáig cipelem, majd meglátod nem sokára már milyen édesen mosolyog és figyel rád, ez az igazi ajándék nekünk anyuknak. A fürdést álltalában egy idõ után már szeretik, nálunk így lett.

Menta!

Az én lányomon is mindíg vannak kiütések néha több néha kevesebb, változatos nagyságban és milyenségben, még a fejbõrén is, ezt tetézi azokkal a csíkokkal amit karmolgat magára pedig már "jóformán ujja se lesz nemhogy körme".

Képzeljétek elfordul oldalra! Ez csak nekem ekkore csoda? Szerintem még nagyon pci ehhez nem? Már többször ma és tegnap felhuzza a lábát a kezeit egy gömböcöt csinál magából és oldalra fordul. Tetszik neki, elõször meglepõdött magán nagyon aranyos volt a sógornõm is itt volt és szabályosan felkiáltott, hogy mit tud ez a kicsi. Szépen tartja a fejét is, mindíg már a kórházban is hason aludt, ez azért segíti az izomzat erõsödését állítólag. Bocs az ömlengésért de olyan büszke vagyok rá. Mostanában kezdett el picit gügyögni, már nem csak síráskor hallom a hangját.
Dzsili

Sziasztok!
Zsu26.
Szerintem attól nem kell tartanod hogyha valóban baja lenne a fülének akkor nem jelezné valamilyen módon. Nagyon tud ám fájni egy ilyen füles dolog, nekem is volt sokszor (sajnos) és bizony megszenvedtem vele még felnõttként is. Úgyhogy figyelj a jelzéseire, hidd el, hogy tudatni fogja ha valamilyen baja van. Az én fiam is nagyon nyugodt baba, de mikor ez a fül-baj kezdõdött nála, akkor iszonyú nyûgös, sírós volt, éjszaka 5 perceket aludt, azt is villanyfényben, szóval nem volt olyan hogy ne tudtam volna hogy valamilyen baja van.
Egyébként õ is teljesen olyan mint a Te kislányod, mivel nálunk is úgy megy a szopizás (többnyire) hogy az ujjamat markolja, és ha nehezebben alszik el, akkor is az kell neki, hogy mindkét kezével egy-egy ujjamat markolássza, az megnyugtatja. Aranyos volt, mert a gyerekdokinál is ezt csinálta, míg a doktornõ egyik kezével vizsgálta, hallgatózta, stb., addig Bánk a másik kezének egy ujját elmarta és szorongatta, olyan édes volt.

B.Gabi. Most már gyógyuljatok meg légyszi, gyógypuszik mennek, és tényleg olyan jó lenne csak jó híreket hallani rólatok.

Mi változatlanul forgunk hátról hasra, aztán egy darabig nézelõdés, majd szenvedés, és mikor valaki visszafordítja, akkor egy nagy sóhajjal mosolygás, hogy elérte végre amit akart. Meg a hátán megy nálunk is a 180 fokos elfordulás is.
Nagyjából itt tartunk. Fogzás folyamatban, kicsit dagadt az ínye, de még nem akarnak a fránya fogacskák kibújni, csak fájdogál az ínye tõle, és ilyenkor általában a Dentinox gél használni szokott.

Jó hetet mindenkinek!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Nálunk a helyzet annyit változott ma estére, hogy Noémi mintha egy picit javult volna, viszont neki és nekem megy a hasunk, szegény babának már rettentõen ki van csípve a popója. Szegénykének még legalább 3 szuri hátra van KépKép
Ráadásul Flórián ma estére belázasodott meg berekedt. Kép

Pedig azt hittem, ennél már nem lehet rosszabb KépKép

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Hát hétvégén megint nem volt internetünk. Kép

Blinczi,
gratulálok a kisfiadhoz, nagyon szép neve van!Kép

BGabi,
jobbulást kívánok nektek!

Márti,
a kajákkal kapcsolatosan én egyszer már javasoltam, hogy nyitni kéne egy topikot, amiben különbözõ recepteket írnánk le (az étrendben engedélyezett alapanyagokból), de valószínûleg elsiklottunk felette. Szóval érdemes lenne nyitni szerinted. Biztos sokféle kajarecept összejönne.Kép

Képzeljétek, szombaton együtt fürödtünk Hangával. Elég rossz délutánja volt, mert egész du. bõgött, csak amíg fürödtünk maradt abba a sírás.Kép Nagyon jó volt.Kép

Szila
Szila

Sziasztok!
Hogy telt a hetvegetek? Remélem mindenki sokat sétált meg pihentKép
Nekünk megvolt az elsõ babás bevásárlásunk. Pont a babacuccoknál jártunk, mikor Donci megéhezett, szerencsére itt van baba-szoba, ahol tisztába lehet tenni a bébiket meg meg is lehet szoptatni. Nos, mi felavattukKép

Amúgy ma meg fodrásznál voltunk a párommal. Persze Doncit is vittük, mivel nincs kire hagyni. Miután megmosták a hajamat totál megéhezett, pedig úgy mentünk el itthonról, hogy jól bekajált. Amig a hajam vágták, a ruha alatt majdnem végig Doncit szoptattamKép Szerencsére szopi végére kész lett a párom, így a böfiztetés már az övé volt. Hát, jó kis kaland volt, nem mondom.
De legalább végre rendben van a hajam, annyira jó érzés. El se hiszem, hogy eljutottam végre fodrászhozKép

Ma megyünk védõnénihez mázsálásra, remélem hízott Donci!!! Mindig van egy olyan rémálmom, hogy nem hízik eleget. Nektek nincs????

Lányok! Tudtok valamit Bejáról?? Nekem nagyon hiányzik már egy idejeKép
Hát Mamacicáról tud valaki? Hogy van a kisfia? Miért nem jelentkezett a szülés óta?

BGabi!
KépKépKép Nagyon rátok jár a rúd mostanában. Gyógyuljatok már meg!!!!!!! Flórival mi történt? Remélem nem esett vissza! Mitõl megy a hasatok? Valami fertõzés???

Pusszantás: Nyuszimanó és Donátja
nyuszimano

Sziasztok lányok,

Nagyon köszönöm a válaszokat, hasznosítani fogom õket.

Csak annyira rossz, hogy bõgizik és nem tudok rajta segíteni. Olyan tehetetlenség érzés. És sajnos még nem találtam meg a módját hogyan nyugtassam meg. Az hogy magamra teszem, felveszem attól még nem hagyja abba. Ez normális? Úgy értem azt tudom, hogy nem lehet beteg, de vajon akkor miért nem nyugszik meg tõlem, az anyucitól?
blinczi

Sziasztok!

blinczi: nekem sem nyugodott meg rögtön, ha felvettem. Próbálj meg énekelni neki. Akármit. Nem muszáj, hogy gyerek dal legyen.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Blinczi!

Nekem pl. attól is megnyugszik (egy idõ után), ha a karomba tartva gyorsan járkálok vele. Vagy van egy nagy gimnasztikai labdám, amit még terhesen vettem. Ha arra ülve rugózom, kezemben Helennel az is sokszor sikeres. De volt már úgy, hogy sehogyse nyugodott meg és rájöttünk, hogy azért mert melege van. Egyébként szerintem a legjobb nyugtató (ami tutira bejön, hacsak nincs más konkrét baja) az autózás. Csak hát nem egy olcsó dolog.

Gabi! Nagyon szorítok nektek! Ne félj, túl lesztek rajta mire igazán jó idõ lesz és akkor olyan jókat fogtok sétálni, hogy ihaj! Kép

Képzeljétek! Szegény Helenának már olyan csúnya a bõre a fején, hogy már nem hittem el, hogy ez csak anyatejes kiütés. Tisztára be van gyulladva és szegénynek viszket is. Na ma elvittem a dokinénihez, aki azt mondta, hogy ekcéma szerû valami és írt fel rá szteroidos krémet. Nem tud valaki egy jó homeopáthiás dokit? Én bármit kipróbálok, ami tud segíteni. Pedig nem is nagyon hittem eddig ezekben, de most már fogok, csak segítsenek!

Menta és Helen (5 hetes)
menta

Nyuszimanó!

örülök, hogy jól vagytok. Ma találkoztam Bejával és emlegettünk is, hogy le a kalappal elõtted, hogy így fent tartottad a tejed és készül neked írni, de költöztek és nincs ideje. Bálint baba nagyon szép, na de majd õ beszámol.Kép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Szila!
Nagyon tetszenek a topikötleteid! :-))) A szociális is, ami már mûködik, és ez is, ami csak fog! Sajnos az elõzõ felvetés nekem sem szúrt szemet, de nagyon benne vagyok!

Menta!
Akihez mi járunk homeopátiás dokihoz, annak a telefonját - címét meg tudom adni mailban, (az enyém neth@posta.net), illetve az is jó szerintem, ha felhívod a homeopata egyesületet, hogy ajánljanak õk a környéketeken! Úgy tûnik, nekünk mûködik! Amiben tudok, szívesen segítek!

Gabi!
Gyógyuljatok meg mindannyian mihamarabb!!! Nagyon együttérzek veled, szörnyû volt nekem is, mikor Ármin beteg volt és nem javult és nem tudtuk az okát!

Boldog tavaszi napokat mindenkinek!

Márti és Ármin
márti

Sziasztok!

Mamacicát nem láttátok mostanában?

Ha látjátok, lécci szóljatok neki, hogy Zsusz üdvözli!

Puszi!
helga

Sziasztok!

Márti,
megnyitottam!Kép

Szila
Szila

Márti!
Nagyn szépen köszi, hogy segítenél! Norcsitól már kaptam egy hozzánk elég közeli és állítólag nagyon jó doki címét. Már hívogatom is, de sajnos még nem sikerült elérnem.

Norcsi! Ezúton is köszi!

Most újra itt alszik rajtam a mi kis drágaságunk, aztán majd megyünk mi is sétálni!

Puszi mindenkinek!
Menta
menta

Sziasztok!

En uj vagyok itt. Tudtok tanacsot adni a kovetkezo kerdesekben?

Ti szoktatok a melleteket maszirozni a bimbo fele szoptatas kozben? Ezt edesanyam mondta, hogy csinaljam, mert igy allitolag jobban urul a mell. (Ja, egyebkent nekem problemaim vannak a tejtermelodessel, nincs annyi tejem mint amennyi kellene kisfiamnak, aki most 8 hetes).
Ezzel a modszerrel tenyleg jobban urul a mell? Tudjatok a kisfiam hamar duhbe gurul, ha mar nagyon nehezen jon neki a tejci. olyankor rangatja a mellbimbomat es pufol a kis kezeivel.
Ezt mas is csinalja?

A masik kerdesem, hogy etetes utan meg 1,5 oraval is szokott bukni. Altalaban szopizas utan elalszik, majd felebred es akkor bukik. Ez normalis?

Elore is koszi a valaszokat.

Andi
curly

Azt meg tudja valaki mondani, hogy az elso fog mikor bujhat ki legkorabban?
Kisfiam meg csak 8 hetes de allandoan nyaladzik. Lehet, hogy nemsokara foga lesz?
Anyu szerint nekem is 3 honaposan bujt ki az elso fogam. Lehetseges ez?

Ha nem ez, akkor meg mi lehet a magyarazata.

Koszi elore is.

Andi
curly

Andi!

A foga nagyon hamar elindul, azzal együtt a nyálelválasztása is, de hogy mikor bújik ki nem lehet tudni. Mi is ezzel küzdünk már, de még csak duzzadt az ínye, nincs bepirosodva, úgyhogy lehet még hónapok kérdése.Kép
A szoptatással kapcsolatban én nem masszíroznám, mert esetleg nagyobb menyiség juthat a szájába és akár félre is nyelhet. Ha úgy érzed kevés a tejed, akkor mérd meg néhányszor mennyit eszik.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Andi: a fogzással kapcsolatban csak arra gondolj, hogy olyan is létezik, hogy valaki foggal születik. Persze, ez ritka, de elõfordul. Tehát igazából akármilyen korán megindulhat. De Balu is nagyon hamar elkezdett nyálzani, és még most sincs kint a foga.

Ma voltunk dokinál, mert Balut újra kellett oltani a BCG-vel. Hát nem örült neki. És meg is mérték. Már 8,16kg és 67cm Kép)

cory

cory
Budapest

Andi!

Engem is szokott püfölni Helena, ha már kevés a tej a "köcsögben". Olyankor odaadom neki a másikat. Egyszer volt már olyan is, hogy azt is üresre itta, akkor megint visszaraktam az elsõre. Addig termelõdött benne egy kicsi. "Ping-pong" Kép
Menta és Helen (nemsokára 6 hetes)
menta

Sziasztok Lányok!

Ma 17. napos a kicsi fiam. Igazán szépeket eszik, hízik. Viszont napok óta fáj a hasa evés után.
Néhány perc nyugodt, ernyedt álomba zuhanás, majd görcsös összehúzódás, sírás. Kaki hol van, hol nincs. Tegnap például szinte folyamatosan volt. Ma meg semmi. Van hogy 1-2 órámba is bele telik, hogy álomba ringassam. Tudom, hogy normális, hogy fáj a hasa és hogy meg kell szoknia az emésztést, de annyira sajnálom. Leginkább azért aggódom, mert ilyenkor nem alszik eleget.
Van valami jó tanácsotok hasfájás ellen? Vagy csak türelem és szeretet? Kép

Köszönöm a segítséget,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Tünde,
a böfiztetés sokat segít (szerintem). Mi kaja után böfi közben körkörös mozdulatokkal szoktuk masszírozni a hasikóját, ez szépen az apróbb légbuborékokat kilöki, és könnyebben tud böfizni. Nálunk ez jött be. Vagy próbáld meg a lábát a pocijához feltolni és ottartani, ide-oda mozgatni finoman.

Menta,
Hanga nálam is csinál hasonlókat. Úgy "csap" ököllel a cicimre, mintha kocsmában lenne és késne a sörKép.

Képzeljétek, Hanga körbe forog a hátán a kiságyban. Sõt van egy csörgõje, amit ha a kezébe adok már sokáig tartja, kétszer még át is vette az egyik kezébõl a másikba (láttam Kép). Egyszer meg egyedül vette felKép.

Szila
Szila

Tikk!
Jó olvasni, hogy jól vannak Bejáék isKép Akkor már értem, hogy miért csuklottunk annyit mostanában.Kép

Nos voltunk védõnéninél. 3450 gramm és 50 cm már Donci. Úgyhogy nagyon jó ütemben gyarapszik (napi 35gramm), így továbbra sem kell hozzátáplálni, elég az anyatejci. Persze nagyon meg lettünk dicsérve. Lányok én olyan boldog vagyok!!!!!!! A súlyon kívül is vannam ám változások. Hason fekve már tartja a fejét Donci baba, és már tanulgat "mászni", mint egy kis teknõsbéka, úgy lapátol a kezével, lábávalKép Persze ez is nagyon tetszett a védõdéninek, szóval megnyugodtunk.

Cicicsapdosás ismerõsKép Csak nálunk akkor "csap" a cicire Donci, mikor már elég volt neki, de én még mindig tömöm a szájába. Na ilyenkor szertartásosan nem erõltetem tovább, inkább a kis nóziját meg a száját simizem a mellbimbómmal. Na ilyenkor fülig ér a szája, szinte rebegteti a szempilláit a gyönyörtõl. Nagyon édesKép

Képzeljétek, itt a zord messzi északon is úgy tûnik, tavaszodik. Ma pl már +5 fok volt, egyre többet süt a nap és itt is végre csiripelnek a madarak. Így minden nap jó nagyokat sétálunk és nem kell már agyonra beöltöztetni Doncit. (Ezt fõleg én élvezem)

BGabi!
Mizújs? Ugye már gyógyulófélben vagytok? Bevált a babakocsi?

Pusszantás: Nyuszimanó és Donát
nyuszimano

Sziasztok lányok,

újra itt és újra kérdeznék ! Azt hiszem a fiacskámnak (10 napos) szájpenésze van !

Vettem ezt az ecsetelõt a gyógyszertárba és már 1 napja csinálom, de semmi javulás!

Ez a szájpenész mennyire nagy baj?

Gtunde,
az enyémnek is fáj a pocija, és nekem az jött be, ha a térdemre fektetem és úgy ringatom. 5-10 perc masszív sírás után ott megnyugszik és rotyizik is nagyokat.

Nyuszimano,
mekkora súllyal született a picid és most mennyi idõs?

Blinczi
blinczi

Sziasztok!

Blinczi: ha tényleg szájpenész, akkor tényleg javulni fog. Csak arra figyelj oda, hogy dörzsölni is kell egy kicsit. A babáknak nem fáj! A melledet is ecseteld, különben állandóan visszafertõzöd.

cory

cory
Budapest

Blinczi!

én már azt is hallottam hatásosnak, hogy az ujjadra csavarsz pelenkát és azzal végigtörölöd a nyelvét, meg a szájüregét. De nekem nem kellett kipróbálni szerencsére.

Tikk
tikk

Blinczi!
1045 grammal és 35.5 cm-rel született Donci nov.25-én. Eszerint most 3.5 hónapos, valójában még a kiirást kell figyelembe vennünk, eszerint 3 hetes. Azért jó nagyot nõtt, mi? Ha a nevemre kattintasz, láthatsz róla egy képetKép

Puszi: Nyuszimanó
Nyuszi

Blinczi!
1045 grammal és 35.5 cm-rel született Donci nov.25-én. Eszerint most 3.5 hónapos, valójában még a kiirást kell figyelembe vennünk, eszerint 3 hetes. Azért jó nagyot nõtt, mi? Ha a nevemre kattintasz, láthatsz róla egy képetKép

Az elõzõ rossz névvel ment elKép
Puszi: Nyuszimanó
nyuszimano

Nyuszimano

Lattam, hogy Finnorszagbol irsz. Most is ott vagytok?
En Orebrobol, Svedorszagbol irok, most itt vagyunk, mert itt dolgozik a ferjem Augusztus ota.
Kisfiamat otthon Budapesten szultem es aztan 5 hetes koraban jottunk ki.
Most vasarnap viszont haza kell mennunk, hogy megkapja a 2 honapos oltasokat.
Itt is eleg hideg van, ma is 0 fok korul volt napkozben.
Otthon viszont mar allitolag tavaszodik. Alig varom, hogy egy kis napfeny erjen.

Hogyan tetted fel a nagyfiad fotojat?

Andi
curly

Sziasztok!

Kedves Rebi és mindenki más, aki az együttfürdést ajánlotta: BEVÁLT! Kép Kép Kép
Én már azt hittem, hogy egész életében utálni fogja a fürdést. Ma este én fürödtem együtt Romival (elõször), és egy hangja nem volt! Kép Annyira édes volt! Kép Kicsit gyanús volt ugyan neki, hogy fürdetik, de semmi sírás, semmi szájlegörbülés. Kép Mondjuk nem akartam, hogy túl sokáig tartson a dolog, de szépen, nyugodtan, ráérõsen fürödtünk. Eddig 2-3 naponta fürcsiztünk, de most annyira örülök, hogy nem sírt, hogy holnap is együttfürdünk! Kép

Puszi mindenkinek, és még egyszer köszi az ötletet: Laura és Romola (3,5 hónapos)
p_laura

Sziasztok!!!

Rohanok is, mert a lányom épp készül meghibbanni az apjánál ... valami van vele, de nem tudom mi, rettentõen nyûgös lett ... KépKépKépKép pedig nap közben egészen jól viselkedett.

Laura: örülök, hogy Nálatok is bevált :-)

pussssz

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Mindig annyi olvasnivalót adtok Kép, sajnos nem tudok minden nap benézni!

Rebi! Kép Réka is a napokban kezdett sikítozni! Felfedezte, hogy ez különbözik a bõgéstõl és nagyon élvezi, fel is vettük magnóra! Ami az éjszaka átalvását illeti, szerintem azt nem lehet "csinálni", vagy rááll magától, vagy nem. Most már 5 napja este 10-tõl reggel 7-ig alszik! Vslószínûleg eleget eszik egész nap, így kibírja sokáig kaja nélkül, pedig most már csak 5-ször eszik. De nõvérem mesélte (az õ kislánya most lesz 1 éves), hogy egy ideig neki is átaludta az éjszakát, aztán megint újra kezdte és most is ezsik éjjel! Szóval ez babafüggõ szerintem!

Blinczi! Szerintem próbáld böfiztetni! Eleinte nekünk sem ment, aztán valahogy ráéreztünk a helyes pózra, amiben könnyen kijön neki! Van, hgy negyedórán keresztül tartani kell, de Rékánál ez azért is fontos, mert sokat bukik, valószínûleg sokat is eszik.
A szájpenésszel mi is megszenvedtünk, elég sokára múlt el. Végül valami C vitaminos valamit írt fel a dokink és az két nap alatt eltüntette. Szerintem akkor gáz, ha már fáj is neki, mert attól nem tud enni. Szerencsére ennyire nem volt súlyos a dolog nálunk!

Fülbevaló: mi is úgy vagyunk vele, hogy most nem. Majd ha már nagyobb lesz és azt mondja, hogy szeretne, és vállalja, hogy kilyukasszák a fülét, akkor lehet. De nem erõltetem. Unokatesómnak két fia van és mind a kettõnek volt már csecsemõként is fülbevalója Kép Aztán a nagyobb most iskolába került és az elõítéletek miatt kivették neki. Érdemes volt!

Képzeljétek, Réka mostanában éjjel elfordul a kiságyban 90fokot! Vicces, mert már nem nagyon fér el keresztben! De hogy csinálja?!

Pusssz,
Zafi
zafi

Cory!
OFF: Te is kaptál az Árpádban olyan névreszóló emlék-izét a 100 éves évfordulóra? A férjeméknél ma volt a buli és ezt hozta nekünk Kép

Zafi
zafi

na még egy
tettem fel a profilba egy frisseb képet Rékáról
Zafi
zafi

Sziasztok!

Szila,
nem találom, pedig nagyon kerestem! (az új topikot) :-(((

Menta!
Nekem is Norcsi segít a homeopátiával kapcsolatosan, biztos, hogy õ sokkal tapasztaltabb nálam ezügyben! :-)

Az együttfürdést mi is kipróbáltuk tegnap, Ármin az apukájával fürdött - hát, azért olyan nagy sikere, mint vártuk, nem volt :-(. Nem sírt, de elég gyanakodva fogadta a dolgot. Viszont nekünk tetszett, úgyhogy további kísérleteket fogunk végrehajtani.

Tegnap az OEP-ben is jártunk Árminnal, másfél órát álltam vele a sorban! :-((( És a GYED-es papírral még megyek vissza...

Márti és Ármin
márti

SZiasztok!

Zafi: én nem kaptam semmit Kép De voltunk az öregdiáktalálkozón Baluval Kép
Az idei ballagásra mindenképpen elmegyünk, biztos szép lesz. Ha jöttök, akkor szólj, és találkozhatnánk! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!!!

Zafi szija! KépKépKép
Réka tündéri!!! :-))

Voltunk tornán kedden Kép Jó volt ám! Kép Kati nagyon aranyos, meg tök furi volt majdnem ugyanazokat a gyakorlatokat csinálni úgy, hogy a Manó már kint van, és nem bentrõl rúg-kapál Kép

Csenge nagynehezen elaludt .. szerintem "vég"kimerüléstõl, de legalább alszik ... KépKép

A mi gyerekorvosunk homeopata orvos is... de eddig errõl még nem beszéltünk. Gondolom, ha valami gond lesz (remélem, minél késõbb), biztos a legjobbat fogja ajánlani a Manovicsnak ... Eddig minden tanácsa maximálisan bevált.

Nálatok hogy áll a BCG oltás? Nálunk még sehol semmi ... Kép

pussssz

rebi

Rebi! tudsz egy kicsit többet írni a tornáról? Hányan vagytok? Hol öltöztök, még mindig abban a pinduri öltözõben? Mi van akkor, ha elkezd ordítani egy csöppség? Hol pelenkáztok? A babák is tornáznak, vagy csak a mamák? Van intimtorna is?

Márti! Nálunk sem volt olyan nagy sikere az együttfürdésnek, de lehet, hogy azért mert még túl kicsi Helen (5+fél hét) De azért én sem adom fel.

Gabi! Mi van már veletek? Remélem, hogy csak azért nem írsz mert már hatalmas sétákban fáradsz ki! Kép

Zafi! Neked egyre szebb a kislányod! Kép

Blinczi! Helennek a tejtõl olyan a nyelve, mintha szájpenészes lenne, de nem az. A szájpadlásán és oldalt nincs neki folt, pedig úgy tudom ott is kéne lennie, ha az lenne. Látta már doki is a tiéteket? Állítólag tényleg jól le kell dörgölni azt a fehér trutyit, hogy a gyógyszer hatni tudjon!

GTünde! Elõször is gratulálok! Ne igyál tejet! Nálunk bejött az Espumisan csepp is a hasfájásra. Kicsit nehezen lehet kicsepegtetni. Cory a Saab Simplexet használja és azt könnyebb. Még ajánlják a köménymagos teát is, de nálunk az nem jött be. Sok sikert és türelmet! Kép
Puszi mindenkinek!
Menta és Helen (5 hetes és 4 napos)
menta

Sziasztok!

Menta!
Sajnos még nem fárasztanak ki a hatalmas séták, mert már lassan 3 hete nem járunk sétálni. Noémi ma kapta a 7. szurit, még van kettõ. Nagy hõs, egy ici-picit sír, utána mosolyog tovább. Meg is dícsérik mindig. Egyébként sokkal jobban vannak mindketten, én meg ennek arányában kezdek kidõlni.

Gabi
bgabi

Sziasztok lányok!

Mea culpa a négyzeten mindenkitõl, amiért már évtizedek óta nem jelentkeztem... Az élet év elejétõl egy percre sem szünt meg rohanni nálunk, ugyanis a költözködéssel voltunk elfoglalva. Épp 3 hete, hogy elõször az új lakáskánkban aludtunk. Ez az utóbbi 3 hét a költözködõs dobozok, bõröndök kipakolásával telt, egy dobozzal órákig voltam képes rohangálni, hogy mit hova tegyek belõle. Egész jól sikerülhetett a rendrakás, mivel azóta nemigen találok elsõre semmit sem. Na persze mindeközben pedig az idõközben 3 hónapossá cseperedett Bálint bébink nevelgetése, felcseperítése a fõ attrakció.
Bálintról az érdeklõdõknek: Tegnap voltunk a 3 hónapos oltáson, hõsiesen végigcsinálta az oltást, annyi hangja sem volt, hogy "nyekk", a dokinéni megkérdezte, hogy "most miért nem sír?" Na persze én voltam a legboldogabb, hogy nem sírt. Azóta sincs semmi baja, még hõemelkedése sem volt. A tegnapi mérések szerint 6400 gramm és 64 cm. Szeretném elmondani, hogy nem dagi babánk van, hanem olyan kis izmoska, erõske. Tikket kérdezzétek, ha nem hiszitekKépKép
Én, az abszolut "elfogulatlan anya" azt tudom Róla még mondani, hogy egy roppant nyugodt, kedves, mosolygós, nem sírós baba, végigalussza kb. másfél hónapos korától az éjszakákat, ami kb. este fél 10-tõl reggel 6-ig tartó alvást jelent. Kb. két hete kezdett el a csörgõivel, rágókáival játszani, ami azt jelenti, hogy fogdossa õket, néha-néha már két kézzel, a szájához viszi a tárgyakat, nyalogatja õket. Van egy plüss macija, az folyton csupa nyál. Bálint "cumista", ez azt jelenti, hogy cumifüggõ, azaz van cumija, és soxor használja is, azaz nekem kell segíteni használni. Ha netán nyûgös vagy álmos, akkor csak a cumi kell és semmi más. Éjjel ha kiesik a szájából, akkor kéznél van a nagyujja, azzal folytatja tovább az altatást.
Továbbra is tápszeren él (napi 5-ször), amint a fenti adatok mutatják, elég jólKépKépKép Ezen kívül teáztatom is, eléggé szomjaska tud lenni. Ennyi, "röviden".

NyuszimanóKép Nagyon jól esett, hogy eszedbe jutottunk, én is rengeteget gondolok Rátok, soxor mesélek ismerõsöknek egy csodálatos anyáról, aki hõsiesen végigasszisztálta korán született babája életének elsõ pár hónapját. Azóta is le a kalappal Elõtted, ElõttetekKép

MentaKép Jó ég, így elment az idõ, hogy már 6 hetes a babád??? Csak ámulokKép Jó egészséget, sok boldogságot NektekKép

RebiiiiiKépKépKép Üdv Neked és cuppKép Készülök én is a baba-mama tornára a MÁVba, remélem, összefutunkKép Várom én is a beszámolót, hogy milyen a torna.

Zafi, ugye Ti is jöttök??? SziaKép Írok, írok, válaszolok nemsokára, most jutottam csak hozzá a géphez, igyekszem ismét felvenni a ritmust, és fenntartani a kapcsolatot a külvilággal.

Hát most ennyi, jön a kaja-time.

Mindenki mást is természetesen üdvözlök a topicban, örülök, hogy ennyien vagyunkKép
Ja, meddig "illik" ebben a topicban maradni? A baba korára gondolok...

Legyetek nagyon jók, cuppantás mindenkinek,
Beja és Bálint (3 hónpos)

UI: A profilomat igyekszem rendbetenni, asszem már fent is van egy kép Bálintról, bár ott még csak 4 napos (nemsokára lesznek friss képeim is), próbálgatom (azaz bénázgatok), mit hogyan kell.
Cupp!
Beja

Sziasztok!

Köszönöm az ötleteket. A torna és a böfi nem igazán jött be eddig. Tegnap vettem köményes teát. Úgy tûnik, hogy használ. Már csak 5-10 perces erölködéses sírás van evés után, elalvás elött. De a többi módszert is kipróbálom. Kép

A másik, ami biztos bejött: a délutáni séta. Kép

Még egyszer köszönöm,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!!!

Na a tegnapi esti karasztrófát túléltük, aztán éjféltõl (akkor volt a következõ etetés) minden a legnagyobb rendben. Éjjel mintaszerûen elaludt az evészetek után, egész nap vigyori volt, pedig ide-oda hurcolásztuk, mert sok intézni valóm volt. Nem tudom, mi volt az a tegnap este...

Beja szia KépKépKép gratula a nagyfiadhoz!!!! Kép és Neked is nagy gratula, ahogy végig csináltad - nem lehetett egy leányálom...

A torna KLASSSZ! Kép most még az öltözõben öltöztünk, de az elég érdekes volt. De Kati mondta, hogy legközelebb rögtön szóljunk, ha megérkezünk, és akkor kinyitja az egyik termet, vagy kezelõt (attól függõen, mennyien vagyunk), és akkor ott le is tudjuk tenni a Manókat, meg ott át is öltözhetünk. Most 4x2-en voltunk. A Manók életkora 3-6 hónap - még nagyon látványos a különbség, hogy mit tudnak, meg mennyire tudnak aktívabban részt venni Kép Erõsítõ gyakorlatok voltak - hasonlóak, mint kismamatornán. A Manók fölött/mellett csináljuk a gyakorlatokat Kép tõlük függ, mennyire kapcsolódnak be (a 2 nagyobb csemete édesen belecsimpaszkodott a mamája lábába, amikor átemelték a fejük fölött Kép ) Továbbra is az van, hogy semmi nem kötelezõ, csinálod, ami jól esik, meg ameddig jól esik. Ha valamit nagyon nem tudsz (én pl. most nem tudtam térdelni - úgyhogy labdán csináltam egyes gyakorlatokat), akkor Kati kitalál Neked vmi mást. Csenge kb. a 2/3-ánál megunta a dolgot, meg éhes is lett, úgyhogy én elkezdtem etetni, mert hisztizett, aztán amikor elaludt, én tudtam csinálni a gyakorlatokat, de akkor meg már a többi lett éhes Kép úgyhogy össznépi kajálásba fulladt a vége. Kép Ha hisztizik, akkor megpróbálod megnyugtatni ... ahogy elnéztem, minden babának a cici vált be Kép

Menta: igen, csinálunk intimtornát is Kép

Változatlanul nem lakunk túl közel a kórházhoz, de nekem nagyon megéri elmenni. Kép GYERTEK TI IS! Jó lenne nagyon újra találkozni Kép

pusssz

rebi

ja... még pár dolog a tornával kapcsolatban:
kell egy pelus, vagy takaró, vagy bármi, amire a Manót fektetni tudod. Én kedden pl. az öltözõben pelenkáztam, mert épp ott tojt be, de ha torna alatt kell tisztába tenni, akkor ott...

kihagytam még valamit?

pussz

rebi

Sziasztok!

Pocok: igen Kép) 96-ban érettségiztem, de elég sok embert ismertem. Ja, és b-s voltam

cory

cory
Budapest

Rebi!
Mikor van a torna és mennyi idõs babával lehet menni?

Gabi!
Remélem az a két szuri már gyorsan meglesz és meg is tesz a hatását! Aztán ha mindkét kölök jól van, "fogadj" egy nagyszülõt, aki párszor vigyázz rájuk pár órára és pihend ki magad!Kép

Beja! Szia! De jó, hogy itt vagy újra. Hamar azzal a képpel Bálintról! Kép

Tiduj!!!!!!???????,
menta

Szió LÁnyok!

Rebi, sziaKép köszi a beszámolót, jól hangzik, engem is mindössze már csak az érdekelne, hogy mikor is van a torna. Ja, meg hogy mennyibe kerül egy alkalom. Ugye, 3 hónapos kor után lehet menni? Ezt valahol anno hallottam... Igaz ez?

Télleg... Tiduj???

Tikk, gyertek Ti is a tornára! Kép
beja

Bénaságom a régi, szóval:

Legyetek jók, cupp mindenkinek,

Beja és Bálint
beja

Sziasztok!

Hangának kijöttek a nyakán meg a dekoltázsán (Kép) pöttyök, meg a mellkasán is. A védõnõ azt mondta hintõporozzam, talán attól elmúlik. Ha nem, akkor vigyem dokihoz. Hát kedden elvittem egészségesrendelésre (mert halványodtak ugyan, de nem múlt el), megnézte a doki és azt mondta az öblítõtõl vannak a pöttyök. Ha ez valóban így van, akkor a többi részén (láb, kar) miért nincs?? (Ja ez a helyettesítõ doki, a mi dokinénink a bokáját eltörte.Kép) Most már mondjuk halványak, meg nem is nagyon látszanak, de ha a kezemmel végigsimizem, akkor érezni és olyan érdesnek tûnik. Van valami ötletetek?

Szila
Szila

Sziasztok Lányok!

Jó látni, hogy a friss kismama topicból szinte mindenki itt van! Jó gyorsan nõnek ezek a babák!

Rebi: a tornateremben most is olyan hideg van, mint régebben ? Most mennyibe kerül az óra? És hánykor van, milyen napokon? köszi a válaszokat!

Norcsi: fül dologgal azért vagyok még mindig tanácstalan, mert Dorka jobb füle mindig televan fülzsirral, érdekes módon a bal teljesen tiszta. Amennyire lehet kitisztítom a fülecskéjét, de óvatosan, mert nem akarom, hogy aztán miattam gyulladjon be. Nem értem miért koszolódik ennyire a fülecskéje és miért csak az egyik...? Tegnap elmentem a rendelésre, erre bevolt zárva a rendelõ és nem volt semmi kiírva. Nincs szerencsém ezzel az orvossal, sosem tudom elérni, mikor akarom. Aztán doki helyett felmentünk a Gellérthegyre, 3 órán át voltunk fent, ott is szoptattam, picit féltem, hogy rám szólnak, de nem akartam 10 percért hazamenni aztán vissza, addigra elmegy a jó idõ. Ti szoktatok szoptatni játszótéren, mi a reakció?
Mikor Bécsben voltam Baby sitter, ott teljesen elfogadott volt, hogy a mamák a téren megszoptatják a piciket, itthon még felemásan gondolkodnak errõl.

Gátseb: mindenkinek elmúlt a fájdalma? nekem még mindig fáj, pedig a 6 hetes kontrollon semmi bajom nem volt, erre most 1 hónapja minden bajom van, volt valakinek hasonló panasza? Tényleg csak arról van szó, hogy frontérzékeny?

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! Mi már voltunk megnézni a Nemzeti Színházat, jót napoztunk :-))

Üdv: zsuzsi és Dorka (15 hetes)
zsu26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?