Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kesz a profilom, tettem fel vegre kepet Donatrol!Kép Most csak ennyit roviden, megyek elolvasom, mit irtatok ma!
Pusszantas: Nyuszimano
nyuszimano

Na hat nem igy akartam! Miert irta ki a teljes hosszu nevemet?????? Segitseg!!!!
nyuszimano

Szia Nyuszimano !

Nagyon aranyos a kisfiad !!!! milyen kis kecsesen alszik :-))) Gratulálok még egyszer!

Mit szóltok ehhez a Geréb Ágnes témához? Most eltiltották az otthon szülésrõl. Ti szülnétek otthon? Nekem tetszik az ötlet, de sokkal jobban féltem a picit, hogy ilyenre adjam a fejem.
sziasztok, megyek az angyal lányomhoz :-))) Március 16-án lesz a keresztelõje!!!
üdv: zsuzsi
zsu26

Nyuszimanó!

Nagyon helyes a kisfiad!Kép

Szila
Szila

Zsuzsi!

Már tavaly nyáron eltiltották, most akkor megint? Egyébként errõl szól az Érdi születésház topic. Én egy darabig tudtam követni, aztán inkább hagytam.

Norcsi.
norcsi
Lenti

Pocok!
Koszi, megnezem, most hogyan jelenit meg.

A gratulacokat koszi Donci neveben. Szerintem is nagyon edesKép

Norcsi!
De jo, hogy meggyogyultatok! Jo kis vasgyuro lehet a kisfiad. Elkepzeltem, hogy milyen messze van nekunk meg a 7 kilo...mint Mako Jeruzsalemtol.
No de a 3 kilo is olyan elkepzelhetetlen volt meg 1 honappal ezelott, most meg mar a 4 kilo a cel. Tok jo, hogy ilyen gyorsan novekszenek ezek a gyerkocok.

Gabi!
Gratula a tejcsitermeleshez! Nem lesz semmi gond, meglatod! Csak ne aggodj, mert az nem tesz jot. Inkabb KépKépKép

Puszi: Nyuszimano es Donatja
nyuszimano

Nyuszimanó!

Tiszta szívbõl gratulálok a kicsihez, meg nektek is! Donát gyönyörû!

Tikk
tikk

Nyuszimanó!

Megnéztem Donátot, és nagyon édes kisfiú! Gratulálok hozzá, és ahhoz meg különösen hogy vissza tudtatok állni a kizárólagos szoptatásra! Azért ez nagyon jó dolog ám!KépKépKép
Köszi a gratulát, egyébként hidd el,hogy nagyon hamar el fogjátok ám érni ezt a nagyságot Ti is! Az én Julcsi lányom (középsõ gyerek) 2.540.-grammal született, és hihetetlen gyorsan hízott a születése után. Ezek a picik sokkal intenzívebben nõnek, annyira megvan bennük az életösztön, annyira hihetetlen! És néhány hónapos korára már senki meg nem mondta volna hogy kisebb súllyal született. Eleinte a 48 centijén még az 50-es rugik is lötyögtek, aztán szépen sorban hízta ki mindet, és ma már három éves és 17kilós! A nagylányom 5 évesen volt ennyi! Úgyhogy csak szopizzatok minél többet, és hidd el, hogy nemsokára eléritek a 4, aztán az 5 kilót és így tovább. ( Off. Szeretsz ott élni a messzi északon? Én nagyon szeretem a finneket, eddig kétszer jártam Finnországban, de nagyon visszavágyom. Több finn barátom van, és annyira kedvesek voltak velem mindig. Ilyen a többség, vagy csak szerencsém volt?)
Nõjetek nagyra, és vigyázzatok magatokra.

Sziasztok, jó éjszakát: Norcsi.
norcsi
Lenti

SZiasztok!

Nyuszimanó: gyönyörû gyerek ez a Donát! Gratula hozzá!! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nyuszimanó!
Gratulálok! Csodaszép ez a kisfiú!

Lányok! Hanna 2 hete keveset eszik. Én mindig mérem, ezért tudom. Egyébként nem látszik meg rajta, mert hízik (bár nem olyan rohamosan mint eddig), és jókedvû. Holnap lesz 12 hetes és 5400 g. Nem is aggódnék ezért, csak attól félek kevesebb lett a tejem. Fejni nem tudok, mivel béna vagyok hozzá, úgyhogy így nemigen tudom kideríteni. Volt már valakinél hasonló? Félek, hogy tápszer lesz a vége.
Írjatok! Köszi:
via
via

SZiasztok!

Via: amíg hízik a babád, és jó kedvû, addig ne aggódj szerintem! Én sosem mértem Balut etetések után, de az elsõ 5 héten hetente vittem a védõnõhöz megmérni. Az elsõ héten 400g-ot hízott, majd a következõn 200-at, aztán a harmadik héten csak 50-et. Ekkor nagyon bepánikoltam, hogy tuti tápszer lesz a vége. Most már csak havonta mérjük. Átlag havi 1 kg-t hízik (errõl igazán leállhatna, mert már vagy 8kg). Te sem eszel mindig ugyanannyit. Csak erre gondolj! Majd megjön az étvágya! Ne idegeskedj! Ez nagyon fontos!!

cory

cory
Budapest

Via!

Sok mindenki járt így, szerintem ha visszaolvasod a társalgót találsz hasonló történeteket.Kép Ne izgulj, inkább szoptasd sûrûbben. Egyébként szakaszosan híznak a kicsik, egyszer többet, aztán csak hetente 5-6 dekát. Ki se merném számolni hány kiló lenne 1 éves korára, ha hetente tartaná a 25 dekát mint az elején.KépKépKép

tikk
tikk

Lanyok! Nagyon edesek vagytokKép

Kepzeljetek, ma voltunk a gyerekklinikan kontrollon, Donat 240 grammot hizott 1 het alatt.KépKép Ma 3240 gramm voltKép Szoval mukodik a szoptatas, nagyon megnyugodtamKép Most meg a pocifajassal kuszkodunkKép Tegnap elkezdtuk adni neki a cseppeket (itt Cuplatonnak hivjak), hat majd meglatjuk. Igaz nem sir, annyira nem faj neki, csak kb. hajnal 2-tol reggel 6-ig vegig nyoszorog, nyog, eleg nehezen jon ki neki olyankor a puki. Amiota szedjuk, ujra eleg embereseket bofizik, szoval remelem hasznalni fog ez a gyogyszer.

Norcsi!
Hat en nem igazan szeretek itt elni, ill. eddig nagyon szerettem, csak mar szeretnek vegre hazakoltozni. Jo itt, nagy a nyugalom, mindenki raer mindenre (csaladra, sportolni, utazgatni) es mindenkinek van mindenre penze, vagy ha nincs, nem irigykedik masokra, de mar hianyzik az otthoni nyuzsges, temperamentum. A nyugalombol is megart a sok!!!!! No jo, tudom, kisgyerekkel ez a legidealisabb hely a vilagon, szoval azert nem panaszkodom annyira. A finnekrol meg csak annyit, hogy amig csak turista vagy, addig fulig er a szajuk, amint itt elsz, bezarkoznak es lehetetlenseg kapcsolatot kialakitani veluk. Baratsagrol meg szo se lehet (persze vannak kivetelekKép)

Pusszantas: Nyuszimano es Donat
nyuszimano

Sziasztok!

Lehet, hogy off:
Nem tudná nekem valaki leírni azt a telefonszámot, ahol a babazsákot meg lehet rendelni? Tudom, hogy van egy oldal valahol, ahol ott van a telefonszám is, de egyszerûen nem tudom letölteni, interneten keresztül meg nem nagyon akarok rendelni.
Köszi

Szila
Szila

Szia!

nekem sem jön le most az oldal.
E-mail címet tudok adni: nandu@mail.uti.hu

tikk
tikk

Kedves Lányok!

Elindult a Babanet új rovata, a Hol-mi.

Találhattok benne babakelengye-listát, havonkénti felbontásban ismertetni fogjuk a babaruha-börzék idõpontjait és helyszíneit, és rendszeresen ajánlunk majd hasznos olvasmányokat a figyelmetekbe.

Ha bárkinek ötlete vagy észrevétele lenne a rovatban találtak tartalmát illetõen, kérem, írjon nekem egy emailt: szdia@axelero.hu

Puszi és jó böngészést mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!
Én keveset tudok írni a babám eléggé egy emberes, amikor meg nyugi van jöhet a házi munka meg az alvás, de mindíg letöltöm és böfi közben olvasom a soraitokat. Jó tudni, hogy mások is hasonló cipõben járnak.

Menta!
A kicsi lányod nagyon aranyos hasolít az én Napocskámra, haja arcocskája, csak a szeme kicsit más. Õ mennyit alszik nappal és éjszaka ? Mosolyog már? Olyan édesek, hogy napról-napra értelmesebbek. Helena 6 nappal fiatalabb mint Napsugár.

Lányok, szerintetek he eddig nem változott meg a kék szeme már nem is fog ? Izgi mert a két fiamnak barna szeme van és már nagyon várjuk a végeredményt. Akinek leánykája van és van fülbevalója mikor rakatta be? Szerintetek nem túl picik még hozzá?

Köszi, ha válaszoltok: Dzsili
Dzsili

Tudnátok segíteni, hogyan lehet profilt készíteni, illetve jelszót kérni!
Anélkül ellehet az üzeneteket küldeni, de profilt írni nem.

Köszi: Dzsili
Dzsili

Dzsili

Bal oldalt Regisztracio, Profil menupont. Ertelem szeruen kitoltve. Ha nem akarod, hogy teljes neved szerepeljen akkor oda is azonositod ird csak

Napocska
napocska

Sziasztok!

Réka kakija - ez a fõtéma nálunk - még mindig zöld, nagyon randa, de most türelemmel várjuk a javulást! Nem aggódom különösebben, mert ma 11 hetes és 5555gramm, vagyis 45 gramm híján megduplázta a születési súlyát! Az elmúlt héten 300grammot hízott a ronda kakival együtt, úgyhogy nagy baja nem lehet!

Menta! Az esti lefekvéskor sírnihagyást mi 2 hete kezdtük, elõtte elaludt rajtam, aztán letettem, ha felsírt kivettem altattam stb, aztán az lett a vége, hogy egy éjszakát félig ülõ pózban aludtam végig, mert õnagyságát nem lehetett már letenni, mert azonnal sírni kezdett. Az elsõ drasztikus lefekvésnél 15 percig sírt, következõ nap 6 percig, aztán azóta van, hogy már fel sem ébred, ha mégis, akkor 3-5 perc után abbahagyja és alszik, van hogy reggel 7-ig (kb.10-tõl)

Via! Az is lehet, hogy megváltozott a tej összetétele, táplálóbb lett és kevesebb is elég neki!

BMárti! Református szokásokban tudok segíteni! Én ugyan katolikus vagyok, de a férjem refi és a nagyszülei lelkészek. Az esküvõnk is refi volt és Rékát is refinek kereszteljük április 20-án. Kérdezz csak!

Rebi! Ezek a csajok összebeszélhettek, míg mi tornáztunk, mert Csenge nagyon hasonló dolgokat csinál, mint Réka, pl. napközben csak pocakon alszik Kép! Remélem majd a baba-mamán is jól megértik egymást Kép!

Pussz,
Zafi
zafi

Dzsili! Van akinek még a kórházban berakták a fülbevalóját. Hannának 12 hetesen fúrta ki a védõnõ. Szóvalszerintem amikor akarod, de jobb minél elõbb, mert annál kevésbé veszi rossznéven.

Hogy a szemeszine mikorra alakul ki, az is változó, éllítólag 6 hónapos korában már majdnem biztos, hogy a végleges színû, de még nagyobb korában is változhat.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Kicsit sûrûre sikerültek napjaink mostanában. Pénteken a chatesekkel találkoztunk a Darshanban (így most már azt is felavattuk evésileg Kép) Szombaton a Brendonban jártunk, vettünk Balunak egy sportkocsit. Vasárnap anyámékhoz mentünk, majd tegnap a volt sulimban jártunk öregdiáktalálkozón. Persze senki nem akarta elhinni, hogy az enyém a gyerek Kép

Most azzal küzdünk, hogy Balu kinõtte az összes melegebb cuccát, és muszéj vennünk neki valamit, mert még nincs itt a tavasz Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Szoktam ám olvasni mindig a topicot, csak éppen idõm nem sok szokott lenni hogy válaszolgassak.

Velünk minden a legnagyobb rendben KépKépKép, a fülész szerint még kicsit "lobos" a Bánk dobhártyája, de lehet hogy ez nála téli alapállapot (neki volt ilyen kis páciense), így ha jó az étvágya és a kedélyállapota (mindkettõ jóKép), akkor holnap mehetünk a négyhónapos oltásra. Szegény!Kép Nagyon kíváncsi leszek a holnapi méretzkedésre a gyerekorvosnál, mert ott nem mérték már egy hónapja.

Fülbevalóval kapcsolatban. Annusnak (anyósom "okos" tanácsára hallgatva) nem fúrattuk ki rögtön a fülét, csak 18 hónapos korában került erre sok, akkor kilövettük. Na ez úgy nézett ki, hogy azt hittem hogy csak egy fülbevalója lesz a gyereknek, mivel a másik fülét már nagyon nem akarta hagyni. Hát azért sikerült az is, de nagyon sokat veszkõdtünk vele, meg utána sem volt olyan sima a gyógyulása a fülnek. Na Julcsival már résen voltunk, mivel 100%-ig biztos volt hogy megint kislányt várunk, ezért már elõre megvettük a fülbevalót (anyósnak nem is szóltunk róla), és mikor hoztuk haza, akkor fúrta ki az egyik szülésznõ. És semmi gondunk nem volt vele Kép. (Anyós már csak itthon látta meg, hogy ki van fúrva a füle, itt sápítozott, de már hiába Kép).
Szóval szerintem érdemes minél korábban. Szem-szín változásról, tényleg elég hosszú ideig változhat, hát nálunk most még esélye sem volt hogy kék szemû legyen Bánk, mivel már rögtön barnás színû volt a szeme. Úgyhogy nekünk nemigen lesz kék színû gyerekünk.

Szép az idõ, mindenkinek jó sétát kívánok!

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Ma kapta meg Dorka a 2 hónapos oltást (betegség miatt csúszott), itt izgulok, hogy belázasodik-e.
Viszont ma este 8-tól reggel fél 5-ig aludt, majd kaja után már nem aludt el ugyan, de fél 8-ig szép csendesen elvolt az ágyában, "beszélt" a madárhoz, meg felfedezte, hogy nincs egyedül: van egy nagy rénszarvasa, rá mosolygott nagyokat. Ugye, ez már így marad???
Jó sétákat!
Ilda
ilda

Sziasztok Lányok!

Létezem ám még én is csak eléggé le vagyok foglalva Helen által. (Hû de magyarosra sikeredett! Kép)
Szóval megvolt a keresztelõ és nagyon jól sikerült. Az én kicsi lányom egyátalán nem hozta a formáját mert még magára a keresztvízre sem ébredt fel! Mindenki azt mondta, hogy nem hiszik el, hogy olyan sírós.

Zafi, Rebi!
Majd mi is szeretnénk járni a baba-mama tornára! A Kati olyan rendes volt a kórházban is, olyan jó volt odajárni!

Dzsili!
Helena napközben nem nagyon hagy élni, de szerencsére eddig este egész széoen aludt! Ált. 2x szopizik éjszaka, napközben nem tudom hányszor, mert azt nem számolom. Szid is érte a védõnõ és a doki! De nem aggódom, mert az 1 hónapos mázsáláson már 4670gr volt. (3800gr-mal született és 3540gr-ra fogyott le.) Egyébként elõször csak álmában mosolygott (sikerült is egyszer fényképezõgéppel lekapni), aztán már nagyon sokszor mosolyog ébren is, szinte nevet. Nem tudom, hogy ez szociális mosoly-e már, de nagyon- nagyon édes! Kép
Csinálj profilt, mert kiványcsi vagyok én is a Napocskádra! Kép

Cory! Már alig várom, hogy eljussak a Darshanig, mármint a városba! Milyen kocsit vettél Balunak? Felavattad már, tetszik neki?

Norcsi! Én még nem merem kilyukasztatni Helen fülét pedig a keresztelõre kapott arany fülbevalót is. Pedig annyira igazad lehet, hogy jobb minnél hamarabb!

Na megyek, mert most alszik a pici (csoda) és tenni kéne ezt azt!
Menta
menta

Sziasztok!

Megint csak egy pár sort tudok írni.

Noémi fülét én is még a kórházban kiszurattam. Nekem mindenki ezt ajánlotta.

Flórián már javuló félben van, viszont Noémi elkapta tõle, így most másfél napja már Õ is beteg. Ezt még nehezebben bírtam, nem tudtam, milyen egy ilyen pici babának beteg lenni, és eléggé megvisel. Flórián majdnem egy éves volt, amikor elõször náthás lett. Hát most Noémi nagyon szenved, rettentõ csúnyán köhög, és nagyon-nagyon taknyos. "Szerencsére" így Õ is antibiotikumot kap, amit rettentõ nehéz belediktálni.

Egy hét után kétszer tudtunk kimenni sétálni, most pedig újra szobafogság. Jaj, ezt is nehezen viselem.

Csak gyógyulnának meg végre a gyermekeim, és jönne már meg a tavasz!

Most búcsúzok
Gabi
bgabi

Sziasztok!

Menta: mi elég hamar mászkáltunk a városban. Ha az apjával voltunk, akkor babakocsival, ha nem, akkor babazsákkal.
Ez a babakocsi már nem dönthetõ vízszintesig, viszont csak 6,9kg, kicsire csukható, és Balut beleraktuk a boltban, és nagyon bejött neki! Egy másikba is beültettük, de abban üvöltött. Kép Az utcán még nem jártunk vele. Holnap fogjuk felavatni. Kép

cory

cory
Budapest

Cory!
Az milyen babakocsi? És mennyi idõsen raktátok bele Balut a nem teljesen vízszintesbe?
Ilda
ilda

Sziasztok!
Hétfõn nekünk is meg volt a 3 hónapos oltás. Csak egy kicsit nyögött mintha kakilt volna, észre sem vettem rajta, mikor adta be a dokinéni a szurit. Megdicsérték, hogy milyen stramm kiskölyök, aztán jöttünk haza. Itthon már nyomtam is a popójába a fél kúpot, de õ úgy gondolta itt az ideje a kainak. Így aztán távozott is. No, még egyet szétvágtam (sikerült ketté vágni úgy, hogy ne törjön szét a másik fele, persze nem minthogyha megtartottam volna!), be a popsiba. Az oltás körül bekentem jégzselével úgy, hogy a helyét ne érje. Mikor letelt a 2 óra beborogattam, ezt váltogattam 20 percenként, így aztán semmi jele nem volt annak, hogy oltást kapott. Este már kicsit bágyadtan, de vígan lubickolt a kádban. Aztán fél kúp, és aludt ahogy szokott.

Maszatka, köszi a zoknis tippet nagyon jó volt. Bár nekünk alá inkább a vizes vatta jött be. De úgyis csak egy body volt rajta.

Ilda,
most már egyre többet fog, csak ahogy az idõd engedi próbálj neki minél többet beszélni, meg énekelni. Gabó pl. odavan a Bóbita és a Regélõ dalokért. Azzal mindig jó kedvre lehet deríteni.

Lányok, a férjem valamelyik nap a Metróban vett Huggies pelust és mellé volt csomagolva egy alatatódalos kazetta. Ajánlom mindenkinek, a pici is szereti és az anyuka lelkének is jót tesz.

Ágci

Kép
Ágci

SZiasztok!

Ilda: hát most vettük meg, de már néhány hete megdöntjük a normál babakocsiját is, és Balu már 6 nap múlva fél éves lesz Kép Ez egy könnyû sportkocsi leginkább.

cory

cory
Budapest

Köszönöm a hozzászólást kaja ügyben mindenkinek. A gyerekorvos is megnyugtatot, amíg ennyit hízik, ne aggódjak.

Dzsili:
Mi hétfõn lövettük be a fülbevalót Hannának. Ma 12 hetes.
Csak egy picit sírt. Nem pirosodott be a helye, Neogranormonnal (jól írtam?) kell bekenni.
Itt Kaposváron már a kórházba kilukasztják a babák fülét, azt azért nem akartam, de sokan tanácsolták, hogy minnél elõbb. Állítólag ilyenkor könnyebben hozzászoknak, és még nem tudják kitépni. Már ilyet is hallottam!

Sziasztok:
via
via

Sziasztok!!
Többgyerekes anyukák segítsetek! Tegnap meglátogattuk Emmával a nõvéremet, akinek a kisfián mára megjelentek a bárányhimlõ jelei! Kép(((Mit csináljak, ha a kicsi elkapja??? Úgy tudom, kiskoromban én már átestem rajta, az anyatejben ilyen betegségnél is mûködik az ellenanyag? Jó tanácsért és tapasztalatért esedezem.
Picur feledik szülinapjára himlõt kap, Apája kórházban, mi lesz még a héten???
Emmama
emmama

Köszi a válaszokat,
fülbevaló ügyben, egyenlõre nem akartam egy sebet csinálni a kis bõrén, s bacik miatt, de úgy tûnik lehet, hogy jobb lett volna.

Újabb kérdésem lenne!

A pindurkám mostanában elég sokat és sokszor bukik, volt valakinek hasonló? Eddig ez nem volt gond bár nagyon kapkodva eszik rengeteg levegõt nyel amit nehezen tud felböfizni, de engem akkor is aggaszt.

Menta!
Napsugár is egyszer szokott felkelni éjjel, hogy ne kiabáljam el, de nappal... Jóformán semmit sem alszik csak a kezemben / böfi címszóval / ahogy leteszem felkel, bukik abban meg mégsem vergõdhet.
Ma szinte egésznap csak evett meg nyügizett, és akkor még ott a két másik gyerek ....

Akinek több gyerkõce van nem érezte néha, hogy nem bír mindenre idõt fordítani, fõleg a nagyokra nics sem idõm sem türelmem néha !

Sziasztok: Dzsili
Dzsili

Sziasztok!

Dzsili,
mi rögtön a kórházban kifúrattuk Hanga fülét. A fõcsecsemõs csinálta meg, nagyon jól.

Van egy kis problémánk a szopizással. De lehet, hogy nem is az, csak én csinálok belõle ügyet. Szóval. Pár napja (1-je óta) Hanga azt csinálja, hogy eszik vagy 5-10 percet, aztán bámul rám a nagy bociszemeivel, "besél" hozzám, nevet, orrán-fülén folyik a tej, böfizünk egy jó nagyot (a férjem azt mondta, hogy neki pár sör után sem menne így a böfi Kép), visszaraknám cicire, de már nem nagyon kell neki. Van, hogy félórát, 40 percet is azzal töltünk, hogy én próbálom a cicit odatolni neki, de hát nem mindig kell. Hízni az elmúlt két hétben nem nagyon sokat hízott, viszont jól van (szerintem), mert mosolyog sokat, alszik nagyokat. De akkor is ez aggaszt engem, hogy nem úgy eszik, ahogy szokott... Ja, és mostanában egyre többet szopja az ujját. A cumit meg kiköpi. Elõfordul, hogy kaja után is szopja az ujját, és ha odaadom a cicit megint, hátha, hát akkor sem kell neki. Tejem meg van rendesenKép. Valamit rosszul csinálok esetleg? Van valami ötletetek?
Szila

bocs, elfelejtettem aláírni.

Szila
Szila

Szila!

Azt én hozzátenném elõttem szólóhoz, hogy a cumit szerintem felejtsétek el (ha mostanában úgyis kiköpi, itt a remek alkalom). A komfortszopását is hagy elégítse ki a melleden. Amúgy a lányom volt olyan, se cumi, se az ujja, de a mellem is elég volt neki limitált néhány percig, és mégis minden okés volt vele.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok,

cumit eddig sem nagyon adtam Hangának, csak úgy gondoltam, hogy inkább cumizzon, mint az ujját szopja. DE. Aztán rájöttem, hogy, hogy úgyis az van, amit õ szeretne, mert ha nem kell neki a cumi, akkor úgyis az ujját fogja szopni. Tehát, ha lehet, akkor azt mondom most is, hogy inkább cumi, mint ujjszopás, de ha nem kell a cumi, akkor szopja az ujját, nem csinálok ügyet belõle.

Szopizás. Hát azért ezzel kapcsolatban megnyugodtam azért, mert ma elkísértem a sógornõmet terhestanácsadásra, és ha már ott voltunk, megmértem Hangát. 5310 gr!!!!! Úgyhogy most már a szopizások milyensége miatt sem izgulok nagyon, mert úgy látszik, tényleg eszik rendesen, mégha kevés ideig is tart a kaja. Kép

Szila
Szila

Szia Szila!
A szopi miatt tényleg ne aggódj, úgy látszik, percek alatt jóllakik a cicababa. Ne félj, ha éhes lenne, tudatná! Kép
Nekünk is volt játszócumink, kaptuk. Lányom szinte sose használta, igaz, az ujját se nagyon szopta. Ha mégis, azt legalább nem kellett keresgéljem az ágy alatt, merthogy az ugye a gyerek tartozéka :D Ha meg szopja, hát mondd már... Valamivel Neki is kell szöszmötölnie szórakozásképp4

ld
ld

PIldi!
Nekem a kislányom nem mindig szereti komfortszopizásra a mellemet, mert ha csak nincs totálra kiszíva (márpedig nekem nagyon hamar megtelik, ezért nagyon rövid ideig van üresen), akkor zavarja az ömlõ tej. A szopás elején meg mindenképpen ömlik mert beindul a tejleadó reflex. Szegényke olyankor fuldoklik, és nagyon csalódottan sír, mert látszik rajta, hogy szopizni szeretne, de nem enni. A cumit se szereti mindig. Sokszor kiköpi azt is, de van amikor az válik be. Én semmit sem akarok eröltetni, még a mellemet sem!
Menta
menta

Sziasztok lányok,
szeretnék én is becsatlakozni ebbe a topickba is. Nyilván sokaknak ismerõs a nevem, a Friss Kismamákból.
2002.03.02-án született Attila Vajk nevû fiam.
Van tejem, jól eszik és úgy tûnik minden rendben,
viszont nagyon sokat sír. Ez normális??? És nem lehet éhes, a pelus is tiszta és mégis!
Mit tegyek? Nem akarom állandóan felkapni, mert akkor megszokja és soha nem fog egyedül elaludn..stb.
Segítsetek, mert a szívem szakad ahogy sír!

Ja, és még egy! Nem tudtok egy nagyon nagyon jó gyerekorvost? Akire bizton lehet számítani, még akár az éjszaka közepén is??
Blinczi
blinczi

Szia Blinczi!

Légy üdvözölve itten! :-))) Gratulálok a kisbabádhoz, pár adatot írhatnál róla, hol szültél, milyen nagy a baba stb..
A sok síráson még ne csodálkozz, hiszen még csak pár napos a babád, neki is meg kell szoknia az új világot. Én az elején nem foglalkoztam azokkal az ijesztegetésekkel, hogy ne kapkodjam fel a babát, mert el lesz kényeztetve, ez hülyeség. ha a babád igényli, igenis legyél vele, simogasd, vagy tedd a cicidre, hogy biztonságban érezze magát. Ilyen picin mindig van oka a sírásnak. Az én tapasztalatom az, hogy ezek a pici babák ösztönösen tudják, mi kell nekik, ha jól figyelünk és rögtön reagálunk, akkor nincs nagy sírás, és idõvel (nálunk kb. 10 hét) õk maguk szoknak rá a rendszerességre, legalábbis nálunk így történt, nem kellett még drasztikusan "neveleni", csak szeretni :-))) Szóval hallgass az ösztöneidre !!!

Bánk mama:

Bánknak milyen volt a fülecskéje, mikor be volt gyulladva? Dorkának a jobb füle állandóan tele van fülzsirral, de ha megnyomom a fülét nem sír. Honnan jöttetek rá, hogy fáj a füle? Mennyire tisztítsam a fülét, kivegyem a fülzsirt vagy menjek inkább fülészhez (melyikhez) ? Remélem már nincs füles problémátok és élvezitek a napsütést!

Fog: Na megmutattam a dokinéninek Dorka száját, hogy döntse el, mi az a fehér pötty az inyén. Szerinte nem fog, hanem annyira vékony a nyálkahártyája, hogy átlátszik a csont ???? értitek ezt? akkor most az fog vagy nem? A gyerek még mindig nyáladzik, cumit már nem szereti, mert inkább rágcsál, így az öklét és a hüvelykujját eszi.

Írtátok, hogy van valami kis ülõke a kádba, hogy könnyebben lehessen fürdetni a picit a nagy kádban. Meg tudjátok mondani, mi ennek a rendes neve és hol lehet kapni, kb. az árát?

Kipróbáltuk mi is a gyertyafényes fürdõzést :-))) köszi az ötletet! nagyon kellemes volt! ajánlom mindenkinek :-)

Cory: téli cuccok most nagy árengedménnyel a Baross utcában.

na befejezem, sok voltam

sziasztok, kellemes hétvégét!
zsuzsi és 14 hetes Dorka
zsu26

Sziasztok!

Blinczi gratulálunk neked mint újdonsült anyukának a kisfiadhoz! Kitartást az elsõ sírósabb napokhoz! Hidd el mire észbekapsz már több hónapos mosolygós és gügyögõs lesz a kis Attila.

Zsuzsi. Nekünk nem volt nehéz felfedezni a fül-problémát, mivel magától kirepedt a dobhártyája és folyt a füle. Nekem az volt a furcsa, hogy én is nézegettem már korábban a kis fülét, megnyomtam és akkor még nem volt érzékeny (idõsebb korban már minden kétséget kizáróan lehet tudni ha a fülecskékkel van baj, mert akkor odakapkodnak a gyerkõcök, na ez nálunk még nem volt, mégis azzal volt a bajKép).A fülbe nyúlni bármivel (fültisztító pálcika vagy egyéb) szogoróan tilos!!! A fülész dokinéni szerint a középfülgyulladások tetemes részét okozza az hogy a fülzsírt kiszedni ilymódon nem lehet, viszont remekül be lehet tuszkolni és ez mindenféle bajhoz vezethet. Ha kitörlöd, akkor is csak magát a kagylót lehet, bele ne nyúlj! Szintén a dokinénink tanácsa volt, hogy ilyenkor ha zsíros, akkor kis olajat kell belecseppenteni, és ez ki fogja hozni magától is a fülzsírt. Nagyobb gyerekeimnél ez úgy szokott kinézni,hogy kiesik egy kis csomóban a fülzsír. Ha problémátok lenne a fülével (ne legyen!) akkor megírom majd a fülészünk elérhetõségét, egyébként az I.sz. Gyerekklinikán dolgozik. Hát egyenlõre a sétákat élveztük ugyan, de makkegészségesek nem vagyunk sajnos, éppen emiatt nem kaptuk meg tegnap a négyhónapos oltást sem. Kicsit megint takonykórba estünk és a torka is piros volt. Szóval 10 nap haladékot kaptunk, addigra már remélem hogy tényleg összeszedi magát Bánkuci (ahogy a nõvérei hívják).

Jó hétvégét mindenkinek, sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Már rég óta nem tudtam jönni, ugyanis nálunk bekövetkezett az, amitõl 3 hónapja tartottam: az egyik cicám felfedezte a babakocsit. (Kertes ház, teraszon tároljuk, becsomagolva.) Szerencsére üres volt, de nagyon félek attól, hogy úgy ugrik bele, hogy benne van Romola. Kép Így hát amíg õ alszik kint, addig én kertészkedem. Túl sok idõm így nincs bent, de legalább nekünk lesz a legszebb kertünk a világon! Kép

Zsuzsi! Köszi, hogy ajánlottad a Baba Magazint, én voltam az, akinek végigüvölti a fürcsit a kislánya. Hát, amit röviden leírtál a cikkrõl, azokat mi mind betartjuk, és mégis mindig sír. Mondjuk ezt a 32 fokot eddig még nem próbáltuk ki, mi 35° és 38° között szoktunk fürdetni. Egyszer véletlenül picit hidegebb volt a víz, és látszott, hogy ez nagyon nem tetszik neki. Már csak tényleg az együttfürdés van hátra, ezen kívül minden praktikát kipróbáltunk. Kép (De látom Rebinél, ezzel nem mi vagyunk egyedül.)

BMárti! Azt a Milupa teát én is ittam, szerintem is borzasztó. A Lactoherbet gyógyszertárakban lehet kapni, sokkal jobb.

Pocok! De jó, hogy a fülbevalóval azonos véleményen vagyunk! Mi Papamackóval nem akarjuk addig kínozni, amíg õ nem akarja, és nálunk a védõnõ sem javasolja. Még pocakos voltam, amikor a terhestanácsadáson a rendelõben egy kb. 2 hónapos kislánynak kifúrták a fülét, hát szegény úgy szenvedett! Kép

Blinczi! Elõször is gratula neked, jó egészséget, sok tejcsit kívánok mindkettõtöknek!
Miért hagyod sírni? Szerintem nem igaz, hogy megszokja és soha nem fog egyedül elaludni, stb. Gondolj arra, hogy a babák fél évig "bajlódnak" azzal, hogy megszokják a kinti világot, és egy éves korukig az anyukájukat és saját magukat egy egységnek tekintik.
Vedd fel, tett "büfi-pózba" (a fejecskéje a szívednél legyen, így hallja a szívhangod), akkor szerintem meg fog nyugodni. Nem kell egész nap a kezedben tartanod, és ha beraktad a kiságyba, és még sír, én azt csináltam, hogy beszélgettem vele, simogattam, meséltem és olvastam neki (a párbeszédeket szerette a legjobban).

Ha pedig szerinted valami baja van, hívjál orvost! Merre laktok?

Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok!!!

Blinczi: gratula a fiadhoz! Csak csatlakozni tudok az elõttem írókhoz: ha sír, vedd fel. Ilyenkor még nem lehet elkényeztetni egy Manót. Kép

Laura: az együttfürdést tényleg csak ajánlani tudom. Az eddigi (szó szerint) végig üvöltött fürdések helyett végre kiderült, hogy nem víziszonyos a gyerek. (Mi már ettõl féltünk.) Csenge imádja, ha a pocakomon fekszik (félig a vízben, mindig attól félek, hogy nyel egyet a vízbõl, de eddig megúsztuk) - és NEVET Kép Ha esetleg úgy látom, hogy kezd kicsit megijedni, akkor közel húzom magamhoz, aminek rend szerint az lesz a vége, hogy rácuppan a cicire Kép aztán újra lehet úsztatgatni. Szóval én már remélni sem mertem, hogy a lányom a vízben fürdés közben kacarászni fog, de megértük Kép És azóta a lemosdatások sem olyan tragikusak, azt is jobban tûri. A kiskádat még nem próbáltuk újra, de egyelõre nem is akarom.

Zafi: én már meg sem lepõdöm, hogy ez a két rafinált csaj ennyire egy húron pendül Kép Fiús mamák, reszkessetek! Kép

Csenge kezgi fölöttébb megkedvelni a hangját. Ma egész nap sikongatott, és szemmel láthatóan roppantul élvezi Kép

jóéjszakát mindnenkinek
Rebi
Rebi

Sziasztok lányok,

Köszönöm a tanácsokat, ki fogom probálni õket. Azzal kapcsolatban, hogy vegyem fel és megnyugszik, hát sajnos nem, tovább ordít a drága. De nem adom fel, éreznie kell, hogy mennyire fontos nekünk a kis jóléte.

A néhány adat róla: 3060 g, 53 cm vel született, a Budai Honvéd Kórházban, 02.03.02. 8.28hkor. Állítólag könnyû szülés volt elsõ babához képest pláne. Persze azért fájt, és még mindig úszógumin ülök.

Ne haragudjatok, hogy már megint kérdezek, de itt annyi okos anya van, hátha ebbe is tudtok segíteni.
Ugyanis az én fiam nem böfizik, ill. csak elvétve. Fontos ez? Mert kaki nagyon gyakran van, és elég szeles is! Így is meg kell böfiztetni ? És ha igen, akkor mi a megfelelõ technika?

Ja, igen a fürdés nálunk egy igazi dráma, úgy ordít, mint soha. De felteszem ez normális.
Ugye?

Köszi
Blinczi
blinczi

Szia Blinczi!

Én is gratulálok!!!
Ne aggódj nagyon, az elsõ néhány hét nehéz, de aztán sokkal jobb lesz. Észre sem veszed, olyan gyorsan eltelik. Egyre kevesebbet fog sírni, és egyre gyakrabban tudni fogod, hogy éppen mi a bajaKép
Az elsõ hetekben Dorka (most 12 hetes) is nagyon sokat üvöltött és a fürdetést is elég rosszul viselte, most viszont szinte nonstop mosolyog, imádja a pancsit és nagyokat eszik.
Az nem biztos, hogy baj, ha keveset büfizik, lehet, hogy annyira ügyes, hogy nem nyel sok levegõt. Próbáld hasra fektetni az öledben és simogasd a hátát.
Jó babázást és kérdezz nyugodtan, itt mindig van valaki, aki azonnal válaszol!

Pocok, Laura! Én is ezt gondolom fülbevaló-ügyben.
Ilda

Jó hétvégét és nagy sétákat mindenkinek!
ilda

Sziasztok!

Blinczi: én is gratulálok! Kép
A fürdés az elsõ napokban nálunk is tragédia volt, de azóta imádja! Úgyhogy szerintem kitartás! Kép

cory

cory
Budapest

Blinczi!
Gratulálok neked itt is! Szerintem is vedd fel a kicsidet, ha sír! Helena 5 hetes és még mindig felveszem és fel is akarom venni jó darabig! Ha majd leesik a köldökcsonkja, akkor magasabb vízben fürdethetitek és az már jobb lesz. Próbáld ki azt is, hogy elõször úgy kezded, hogy a hasa van a víz felé, és a háta felétek. Érdekes módon Helena attól nem fél annyira.
Én két hétig szenvedtem a gátsebtõl, de TÉNYLEG el fog múlni!! Kép Kép

Rebi!
Tök jó olvasni, hogy mennyire élvezi Csenge a fürdést! Kép

Lányok!
Normális az anyatejes kiütésként, hogy egyszerûen nincs egy ép rész az arcbõrén és a feje teteje is tele van kiütéssel, sõt a fülén, a füle mögött? Én már csak ragya-babának hívom. Kép Nem, hogy múlna, egyre és egyre több lesz. Kép

További jó kitavaszodást mindenkinek!
Menta
menta

SZiasztok!

Jó rég jártam itt! Olvasni ugyan néha volt idõm, de írni nem, mert Ármin egész héten nagyon sírós volt, még tanácsadásra is elvittem, hogy nem beteg-e, vagy nem jön-e a foga, de egyik sem, azt mondták, talán a frontok meg a szél. Én is elég hülye voltam egész héten, sírós, érzékeny, fáradt és álmos, a hátam is nagyon fájt, szóval, kész katasztrófa. Aztán tegnap "kiderült", hogy miért: megjött a vérzésem. Nem örültem neki, de gondoltam, most legalább értem a hülyeségem okát. Erre mára elmúlt!!! Most akkor mi van szerintetek?
Egyébként amikor jókedvûek vagyunk (mert azért ez is elõfordul, ha más is a látszat), Ármin újabb dolgokat produkál: már mindkét oldalára biztosan fordul és meg tudja fogni a lábujjait is, nagyon mókás, ahogy kapaszkodik a lábaiba és gurul ide-oda, közben pedig magyaráz mindenfélét! :-) Vettem ma neki Keljfeljancsit, az van ráírva a dobozra, hogy 9 hónapos kortól, de én azt látom, hogy most is tetszik neki! (piszkosul drága volt!)
A sok jó tapasztalatot olvasva mi is rászántuk magunkat, hogy kipróbáljuk az együttfürdést, holnap lesz a nagy nap, és Ármin az apukájával fog együtt fürdeni, mert (szerinte) csak én tudom biztosítani a megfelelõ hátországot (vetkõzés, öltözés, stb.) Pedig én is fürdenék szívesen!

Szila!
Köszi az étrendet, megérkezett :-)! Sajnos a dolgok többségérõl tudtam már, hogy nem szabad enni, a gond inkább az, hogy az engedélyezett alapanyagokból mi készíthetõ el gyorsan, egyszerûen, ami még finom is... Ilyen tippjei nincsenek valakinek?

Blinczi!
Én is gratulálok a fiadhoz! És nagyon egyetértek a többiekkel: vedd fel, ha sír! Ha csak az a baja, hogy egyedül van, neki az is nagy baj. Ha nem büfizik, nem lehet, hogy fáj a hasa? Próbáld masszírozni a hasát, tornáztatni óvatosan a lábait (a hasa felé nyomva), azt Ármin nagyon élvezte és jót is tett neki, mert õ elég hasfájós volt, sõt, még mindig nem múlt el teljesen.

Ilda, Laura, Pocok!
Fülbevaló ügyben én is egyetértek veletek - bár mivel ugye Ármin fiú, senkiben sem merült fel, hogy kéne neki.

Márti és Ármin (Egek! 6 nap múlva 4 hónapos)
márti

Sziasztok!

Blinczi! Gratulálok nektek! Üdv. közöttünk KépKépKép Én sem hagyom sírni a babucit, csak akkor amikor nem torkaszakadtából sír, hanem csak nyafog. Olyankor tudom, semmi baja, és hamar abbahagyja. Viszont ha tényleg sír, akkor felveszem. Nem jó az neki sem, meg neked sem, ha kisírja a lelkét. Különben is tényleg gondolj arra, hogy eddig mindig veled volt, és most hiányzol neki.
Az én lányom ha nagyon nyûgös, akkor csak nálam nyugszik meg, lehetek bárhol, rohannom kell haza, ha sír.

Menta! Noéminek is szoktak lenni ilyen kiütései, mindenhol, még a fülén is, ahogy mondod. De nekünk csak szolíd pöttyöcskék, és mindig elmúlnak, majd újra kijönnek.

Egy kicsit panaszkodni is szeretnék. Flórián már gyógyuló félben van, hétfõn megy bölcsibe. Viszont Noémi szegénykém elkapta a bacit, és nagyon rosszul van, tüdõgyulladása van. Teljesen kivagyok. Ma hajnalra én is belázasodtam. Úgy néz ki, végig megy az egész családon.

Mindenkinek kellemes vasárnapot!

Gabi
bgabi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?