2008.11.25 11:06
Szerző: momoska
sziasztok,
tegnap 1 ora korul mar annyira nyugos volt borisz, h. a kezembol is vetegette ki magat, dobta magat hatra, sirt, aztan elvicceltem a dolgot, s megnyugodott, s osszebujva viccelodtuk 20 percet, majd kapott egy viburcolt, amit 10 perc mulva kikakalt, s mintha kicsereltek volna: egy tundermano lett, jott, tett, vett, nevetgelt, meg evett is 2 korul ebedet, aztan olyan fergeteges jokedve volt, hogy keptelenseg volt letenni aludni, ugy porgott, kezebe adtama kutyajat, dobalta ki, mi aztan elmentunk alizzal ruhat vasarolgatni, apjara biztam borisz visszadontogeteset, de neki is ezt csinalta. n4-tol probalkoztam en, apja f5kor elunta, akkor mar minek aludjon el. ugyhogy rekordot dontott: 11.10-tol este 8.25ig volt ebren nyugosseg nelkul, neha tan asitott, de az esti szopcsina, mikor elotte odaadtam a kutyat, rajott, hogy alvas jonne, akkor a kutyajat is ledobalta, s szopcsizni se akart, maszott ki a kezembol, s meltatlankodott, vegul nagy nehezen rabeszeltem, akkor meg a 4. kortyba belealudt. ejjel azert nem volt ilyen jol, vagymittomen, mert megint masfel orankent felsirt, s 3kor, meg f6 korul fel is allt.
mar tortenhetne valami. miota nem ker szopcsit ejjel, joval tobbszor felsir, s meg amikor fel se ebred, csak felsir, en akkor is rosszabbul alszom.
edina,
en is igy vagyok vele, amikor stabilan ketszer szopcsizott ejjel, akkor neha szidtam, de megszoktam. most meg hogy ilyen kiszamitahtatlanul alszik, s gyakran nem is kell felkelni hozza, sot, ha meg se nyikkan ejejl, akkor a kovetkezo felkeleses ejjelen en is sokkal idegesebb vagyok ra...aztan persze elszegyellem magam, de nem olyan hamar:-)
tejfel/tejszin bizonyos szempontbol meg "rosszabb", mint a tej, ugyanis a tejfeherje es tejzsir tartalma magasabb, tejszinneka tejcukor is, ugyhogy allergenebbek, azaz tomenyebbek, de mint tina peldajabol latjuk, az allergaiar mar fenyt derithet a tapszer es a tejpep is, nem beszelve a joghurtrol, sajtrol, turorol, csak ezek nem olyan tomenyek, s konnyebben emeszthetoek.
de a masik gond az a tejjel, hogy nem konnyen dolgozza meg fel egy kisgyerek szervezete, mert a termeszet nem neki, hanem egy 50 kg-os kisbocinak tervezte, ezert egyreszt kicsit terheli az emeszteset es a vesejet, s az osszetetel is mas, mint amit egy ilyen gyerek igenyel vitaminok/vas/feherje stb. szempontjabol, ezert persze mar lassan lehet adni, de azt szoktak javasolni, hogy min. 2 eves korig meg konnyen emesztheto, s idealisabb osszetetlu feherjebevitelrol is gondoskodjunk a kolyoknek, ha nem szopik mar. ertsd: babatej/koveto tapszer napi 2x (vagy 1x, ha eszik tejpepet is).
en aliznal ugy csinaltam (s most is ez a terv), hogy 1 eves kor utan a kajaiba (spenot!!!!:-), tesztak stb.) mar kapott tejet es lassan tejfolt is, de -mivel a korhazazasom miatt - akkor mar nem szopcsizott, napi ketszer beba3-at ivott, s - nagy mazlim volt (bar aliz nem egy valogatos fajta -, megitta rogton. kb 2 eves koraig.
kakaot nemtom. talan tina. aliz sokaig nem ivott, mert szerette a tejet. talan 4 evesen ivott eloszor. itthon azota se jut eszebe, mamameknal anyukam mindig azt kinalja fel neki, szereti. de annyira csokifuggo a lelkem, a tejet meg ugyis szereti, ezert nem gondolnam, h. kakaoval is meg szeretnek plusz cukrot bevinni a szervezetebe, mert minek...????
borisszal nemtom, mi lesz. o problemasabb evesileg.
testverkorkulonbseg:
nincs idealis. van, ami szulobarat, van, ami gyerekbarat. a feltekenyseg szerintem (foleg az elejen) sohasem kerulheto el, az lenne a fura, ha nem jonne ki ez az erzes a kolyokbol, de a merteke valtozo, nagyban fugg a gyerek habitusatol, de leginkabb a szulok hozzaallasatol.
lattam mar kis korkulonbseggel gyerekeket, akik egyaltalan nem jatszanak egyutt, azaz meg csak nem is gyerekbarat....szerintem, amikor a szulok ugy erzik, hogy most mar nagyon vagynak egy uj kolyokre, s ez az erzes melyebb, mint az ellenervek, akkor kell belevagni, s nem torodni a korkulonbseggel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2008.11.25 11:13-kor.