Új privát üzeneted érkezett!

ja. napkozbeni alvas.
hat nem is ertem igazan, hogyan jobb a 2 alvas. azaz ertem persze, tobb idonk van a haztartasra stb., de en mar nagyon orulnek, ha borisz vegleg atterne az egy alvasra, mert igy mindent ki kell centizni. igazan nem mozdulhatunk ki, miota a babakocsiban mar nem alszik ela kiscsavo. szoval a delelott elmegy azzal, hogy aliz oviba visszk, tizoraizik, f11korul jo esetben elalszik, f1korul ebred, f2korul ebed, s utana mehetnenk ki kicsit setalni, de az edeskeves barmifajta jo programhoz, mert o bezzeg ebren maradna mar estig, csak nekem ez soknak tunik meg, ezert 4 korul agybakenyszeritem, nagy nehezen elalszik, 5kor meg mar ebresztem is, ha magatol nem. de akkor meg mar sotet van a kinti programokhoz.
ha meg delelott kesobb teszem le (mert o azt is kibirna), mondjuk delben, akkor nem alszik ket orat, csak egyet, azaz 1 utan akkor is ebred, de akkor mar csak 5 korul aludna be, amit nem hagyok, ezert 1tol f9ig lenne ebren (volt mar ilyen, nem is egyszer, birta is).
szoval en ugy csinalnam a helyebe, hogy f1kor aludnek el, f3kor kelnek, s akkor delelottre es delutanra is csomo progit be lehetne tervezni. igy meg ossze vissza van szabdalva a nap!!!
nalatok hogyan fernek bele a programok?????

tenyleg, edina,
borisz is lepcsomanias, bar mar joideje megengedjuk neki, h. maga masszon fel vegig, ha eppen fel akarunk menni, csak megyunk mogotte (lemaszni meg nem engedjuk), de fentrol raccsal le is van vedve, lentrol meg korul van parnazva, ha lenn vagyunk (bar multkor athagoptt a parnakon:-)), ezert kevesbe kell parazni!

Kép
Kép
momoska

megint csak röviden, Lili nem hagy itt ülni, kicsit most nyügi.

Orsi,
szeretem a kék színt, és a színek ilyen formában nem igazán érdekelnek, hogy lánynak csak lányos színt lehet ráadni, vagy venni bármit is. sokszor van fiúsítva de nem azért mert várjuk a következőt (nem valószínű hogy lesz). A cipője is keki szinű pl. de vannak lányos színű dolgai is, de az sem feltétlen rózsaszín.

megyek csinálok neki uzsit, lehet az a baja, hogy éhes, nem sokat evett ebédre, nem volt kedvence....

KépKép
domidina

ez igaz momoska, nekem is gondom volt/van, hogy semmit nem lehet csinálni ha 2x alszik. déleőtt nem is volt baj, mert legalább megfőztem az ebédet, takarítás..stb. ezért én minden programot délutánra, ebéd utánra raktam. de 2re legkésőbb 3ra haza kellett érnem mivel már álmos volt és ő is csak ágyban tud. miután felébredt már 4 volt, jött haza apa és sehova nem mentünk... most meg egy jó ideig be leszek zárva, mondjuk ma is egy gyors séta belefért ebéd után. nekem is ki kell szellőztetnem a fejem.

akik táppal etetnek, mennyit esznek a gyerekek? nekem a doki azt mondta 200-250nél ne adjak neki többet. ő elvileg joghurtba kapja, ami sűrűbb és 180nál többet nem eszik meg. ma adtam neki babatejet (hipp, ami ugye táp csak folyékony-kaptuk vlhonnan) és megivott 200at. majd megevett egy 150-es joghurtot. pedig azt hittem áttérhetek hogy vízben oldom a tápot, de az nem csillapítja az éhségét. :(

na mára ennyi, jóéjt!
Vendég

Sziasztok!

Lili még 2x alszik, mondjuk ez annak is köszönhető, hogy korán kel, így 9-f10-kor elalszik kb. 1 órára és 2-kor viszem újra altatni, akkor is kb 1 órát alszik.
Ez tényleg gond a programoknál, mi a két alvás között szoktunk bemenni pl. a városba, vagy megyünk ki sétálni. 11-1-ig van idő, mert akkor meg ebéd van, pedig 2-f3-ig simán lenne idő, de akkor már nagyon éhes lenne. Uh. igen ez gond.
A délelőtti alvás alatt csinálom meg én is a kajáját, meg amit még lehet olyan munkát, amit mellette nem tudok.

Ilyen szempontból jó ha 2x alszik mert van idő dolgozni is,ha csak 1x aludna még ennyit sem tudnék csinálni. Igényli a társaságomat, hogy játszak vele.

Orsi,
én adok tápot lilinek reggel és este, van amikor éjjel is ha sokszor kel.
Reggel nem sokat eszik 120-200 között, de 200-at ritkán eszik meg, még akkor is ha egész éjjel nem evett.
Este 230-at csinálok neki, általában megissza, de több részletben, mert jobban érdekli ilyenkor hogy végignézzük az állatos mesekönyvét mint hogy egyen, de általában megissza. De van amikor csak 200-at.
Éjjel ha adok 200-at csinálok este, és azt megissza.

A babatejet én is néztem, de az volt ráírva hogy 1 éves kor fölött, vagy nem egyet néztünk?

Sikerült eladni a babahordozót, meg a mérleget a vateerán. A mérleget most tettem fel pár napja. Már csak a babakocsi van, de az nagyon nem akar elkelni.....

na ennyit hagyott írni. Mindig jön és várja a képeket, szereti nézegetni őket a gépen.....

KépKép
domidina

csak gyors bekukk, de látom mindenki eltünt ma
.--.,,,,,,, lili megibt produkálja magát......
Orsi, gondolom tanul és a többiek?????
igaz, most nekem sincs mit írnom. Holnap megyünk vásárolni hármasban, apa szabin van már a héten uh. nem tudom mikor jövökl
Mindenkienk jó éjszakát!

KépKép
domidina

jóreggelt!

Látom magammal beszélgetek? Merre vagytok?Én már túl a reggeli szertartáson, reggelizés, mosogatás, még egy hajmosás van hátra. Szerencsére most hogy Lili már megy, könnyebb, jön velem mindenhova, nem kell a járókába raknom, ahol sokáig nincs el magába. Nem igazán kell attól tartani, hogy úgy elesik hogy jól beveri magát, nem igazán szokott csak seggre ül, ha elveszti az egyensúlyát. Most már csak így közlekedik, alig mászik. Úgy birom ahogy totyorog. Úgy néz ki mint amikor Chaplin megy :lol:

Mint írtam ma városi programa délelőtti alvás után, ma hamar elmegy a nap. Tegnap nagyon vánszorgott az idő délután.

KépKép
domidina

sziasztok,

mi van lányok, mindenki eltűnt?? pedig ez az egyetlen jó szórakozásom ha titeket olvaslak.

Edina, én is nagyon bírom mikor kolos totyog. :) annyira aranyos, én pingvinhez szoktam hasonlítani. és már szinte fut, nagyon megindult ő is egyre többet megy.
örülök, hogy meg tudtatok szabadulni a felesleges baabcuccoktól.

babatej: erre az volt írva, hogy bio babatej - anyatej kiegészítő tápszer, 10 hónapos kortól. hipp.. fél l-es kiszerelésben láttam, de mi termékmintának kaptuk rossmannban 250ml-t.

most néztem a vizsgáimat, közgáz januárban minden pénteken lesz. előtte pedig angolra megyek dec 18. írásbeli, majd jan 5 szóbeli. de ezt még meggondolom. talán belefér mindkettő megtanulása.

szép hétvégét, aztán tessék írni, hogy legyen mit olvasnom unalmas óráimban!! :lol:
Vendég

lili-kolos, ne tessek igy elszaladni ezzel a szaladassal!!!! aztan, mi lesz kesobb...egy evesen meg majd ugralunk a trampolinon, mig borisz lentrol les, s a trampolin szeleben kapaszkodva irigykedi?:-)

most haragban vagyunk borisszal, mert 3 napja 7kor kel!!!!!!!! brrrr! pedig ugyanakkor alszik, raadasul alszik 7-8 orat nagyon melyen, aztan megebred, neha fel is all 4 korul, akkor visszateszem, alszik, f6korul megint ugyanez, akkor inkabb adok neki szopcsit, hatha tovabb alszik, mindig remenykedem, h. ehseg miatt ebred, hisz napkozben nem eszik, de nem: 7kor ebred, s felsirva (nem igy szokott), de utana rogton dumalgat, s 2 csukott ajto ide vagy oda, erre aliz is megebred, de valszeg faradtan ebred borisz is, mert 8kor mar olyan nyugos-siros-kezbekeredzkedos-uvoltos, h. siman lerakhatnam aludni, csak meg akkor nem evett, s ma azert meg kivartuk, mig elmegy aliz, elotte gyorsan kis reggeli, s 9kor aludt is, n12kor ebredt.
igy meglesz a napi ket alvas, tegnap is masfel orat nyomott delutan. de inkabb este aludna hosszabbat, s nappal csak egyet.
ja!!!
s csak a reggeli gyumis-turos-joghurtos kutyulmanyat eszi meg. az ebedtol (fozelek, vagy barmi mas) es az uzsitol (tejpep) elforditja a fejet, aztan nagy nehezen lenyel belole 4-5 kanallal, ha vacsizunk, mar a kenyerfalatokat, kiflit se fogadja el, undorodva elfordul, csak a paradicsom-paprika-uborka.
mintha csak a nyers etelek mennenek neki, ami sult-fott, az nem. !!! meg kellene probalnom a nyers hust?! jo kis tatarbeefstak:-)
tessek megvigasztalni, s azt mondani: majd elmulik ez a korai keles, adok meg neki egy hetet, s konyortelenul csak egyet aludhat napkozben, hatha ejjel potolja, vagy nem:-)

de amugy imadom ezt a kis hulyet, ahogy jon-megy, par hete mar nem csak autozik, hanem repulozik is, ugyanis beazonositotta, h. a matchboxok kozul, ami nem auto, az hasonlit arra, amit az egen lat (itt zugloban eleg sokat), azaz azok repulok, s tekergeti a feje felett, s ahhoz nem azt mondja, hogy brrrrrrrrrr, hanem valami olyant, hogy vzuuuuuuuuu.

ja. aliz meg beiratkozott hittanra:-) multkor mar a kanai mennyegzorol kellett beszelgetnem vele, szerencsere nem ilyen katolik, hanem okomenikus, de ragaszkodott hozza, nyarra meg majd elkuldom a krisnavolgybe par hetre, h. nyiljon elotte a vilag....van protekciom, egyik volt pasim alapitotta:-))

angollal nekem is kellene kezdenem valamit, orsi. a nemet mar szart se er, sulikban sem.

Kép
Kép
momoska

momoska,
nevetni fogsz, most vettünk Lilinek trampolint, mert az ágyon imádja amikor ugráltatjuk, gonodoltuk hátha.... persze szülinapi ajándéknak szántuk, de kibontottuk, és hát nem nyerte el tetszését, fél tőle, de majd később újra elővesszük.

Szerintem jó alvókája van Borisznak. Én nagyon kiegyeznék a 7 órási keléssel, de mostanában Lili fölkel hajnalba és hiába, van hogy f6-kor kel. Örülök amikor f7-ig alszik. És napközben sem alszik annyit mint Borisz, 9-n12-ig???? az nem semmi. Lili 1-1 órát alszik csak.

be kell fejeznem, nem hagy írni....

KépKép
domidina

én meg azért örülnék ha kolos 7kor kelne, mert akkor belefér napi 2 alvás. de mostanában fél 8kor (vagy 8) szokott, és akkor 10kor lenne csak álmos, akkor meg már nem akarom, hogy aludjon, mert a délutáni későre tolódna. ma igaz 7kor kelt, de csak azért mert nagyon forgolódott és megnézem miért és azt hitte már kelnie kell. ha nem megyek oda és nem vesz észre talán visszaalszik.
annyira forgolódik az ágyban, hogy éjjel is többször kell felkelnem hozzá megigazítani, mert teljesen fel van nyomakodva az ágy végébe, beüti a fejét és nyafog.

ma ő is sokat aludt 9től fél 11ig, majd 3-4ig. de tegnap 1x majd 3 órát.

ennyit az alvásunkből, kicsit kezdek unalmas lenni. :oops:

képzeljétek, nagyban mosogatok most délután, és érzem, hogy vízben állok. hát a mosogató alatti szekrényből folyik a víz...kinyitom, és áll a szekrényben a mosogatólé. :twisted: :twisted: vlhogy elmozdult/szétjött a lefolyócső és ömlött a víz a szekrénybe. tök jó volt.:roll: még szerencse, hogy csak ásványvizeket tartunk ott, különben minden elázott volna. Szabi meg tudta csinálin, így nem kellett hívni szerelőt.
Vendég

ezt találtam egy másik topikban, én jót mulattam rajta. tök igaz. :) 1227198659.8743.doc
Vendég

Sziasztok!
Hasonló nyűgökről én is beszámolhatok. Éjjel többször ébred, ismét, reggel f7-kor kel, persze már 9-kor alszik, akkor akár 2 órát is és ebéd után is, de jobb lenne nappal kevesebbet és éjjel folyamatosan.

Ma faramuci napja volt, mert én elmentem reggel Gerivel, mert nyílt nap volt. Apján elaludt, de amikor 10-kor megjöttem, felébredt. Akkor elmentünk sétálni, apja pedig visszament a suliba engem váltani. F1-ig kint voltunk, itthon elaludt és aludt 2,5 órát.
Enni nem akar napok óta, csak a joghurt jön be neki. Egy-két falat és mindent kiköp. Eddig ha beügyeskedtem valamit a szájába, legalább lenyelte, de most már kiköpi vagy ami még rosszabb, benyúl a szájába és az ujjaival mindent kiszed, nehogy egy morzsányi valami is maradjon :(

Az előbb elaludt a szobájában, nyűglődött egy darabig, aztán csend lett. Van egy matraca a földön, és azon aludt. Most ébredt fel, aludt egy órát.
Ő is szokott burrogni, csak épp nem autózik közben.

Ezektől a rózsaszín kislány játék csodáktól nekem is borsózik a hátam, nem tudom ki fogja megvenni Ancsinak, ha majd vágyni fog rá, mert sem én, sem az apja nem szeretjük. Gondolom nem törvényszerű, hogy minden lány vágyjon rá. Vagy??? rosszul tudom???? de akkor is van még néhány év addig.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

csak hogy Lilinek legyen mit nézegetnie, meg persze nektek is. :) Kolos vacsizik. (a gyógyszerek nem azért vannak ott, hogy a kajájába keverve leszedáljuk kolost, hanem imád velük játszani, főleg a d-vitaminos üveg a kedvence. :))
Kép

ezt pedig megirigyeltük Edinától, hogy olyan jól elkapta ahogy lili megy. épp a fürdéshez siet - ha meghallja hogy az apja engedi neki a vizet, már rohan.
Kép
Vendég

Nagyon ügyes Kolos is! És igen jó súlyban van!! :D Mit eszik egyébként? Sokát? Jól nézhet ki élőben is ahogy rohan fürödni! :) Nem is tudom eldönteni, hogy várom már vagy nem, hogy Levi is ilyeneket csináljon.
Hogy megy a tanulás? Azért haladsz vele?

Nappali alvás? Nálunk egyre gyakoribb a napi 1. Így sem alszik jobban éjjel. :( Ha rövid az az 1 akor megpróbálom még egy fél órára délután visszaaltatni. Persze ő legtöbbször 8 környékén kel reggel, szóval könnyű kibírnia ebéd utánig.

Nagyon nem értem hogy, de már megint szörcsög ez a gyerek. Pedig eszik vitamint rendesen és figyelek is erre (mármint a megfázásra), de úgy tűnik nem eléggé. :x :? :(

Milyen érdekes, hogy még Anna is ad ki hangot autózásnál (na jó Anna nem autózásnál :) ), Levi lefeljebb prdít. A legújabb a magas hangon való sikítás. Ez főleg fogócskánál van. látnotok kellene ahogy hív bennünket kergetőzni, olyan zabálnivaló!

Voltunk Manó klubban ahol a softy cipőkről volt szó. Ne tudjátok meg mennyire rondák, na és az áruk!!! Huszonezer ft!!! :shock: :shock: Elképesztő!!!
Megvolt Levi első közelharca egy játékért, amit elveszített. Bezzeg annyira "jó fej", hogy a még mozogni nem tudó 7 hóstól elszedett lelkesen minden játékot! :roll: Majd beleedződik. Bár a múltkor bátrabb volt sokkal.
Voltunk tegnap mérésen is. Átléptük végre valahára még betegséggel is a 9 kilós álomhatárt! :wink: 9300g és 75,5cm. Magunkhoz képest naggyon jók vagyunk!! :)

Képzeljétek szerdán buliztunk zenére itt kettecskén és a nagy fejrázás közben annyira összefejeltünk, hogy reccent egy nagyot az orrom és azóta is fáj. Neki is lett a homlokán egy kisebb foltocska. Szerncsére megdagadva egyikünk sincs.

KépKép
kora

Sokát=sonkát
akor=akkor, lefeljebb= legfeljebb , prdít=ordít stb. (van még)
Jó formában vagyok ismét! :wink:

Amúgy amit belinkeltél Orsi nagyon tetszett! Jókat röhögtünk Rolival!

KépKép
kora

edina,
trampolin :lol: :lol: :lol: :lol: jokor jutott eszembe:-)
s lili jobban alszik ejjelente, miota jar???? azt mondjak, van osszefugges.
egyebkent visszavonom a tegnapi panaszomat. ma nem sirt fel 4 korul es f6 korul, csak eloszor f7kor, de akkor mar nem is aludt vissza .
azaz nem vettem ki az agyabol, mert csendben elhummogott, s gondoltam, hatha visszaalszik, de azt talalta ki maganak, hogy kidobta a kutyajat, s en meg visszaadtam, mert anelkul ugyse alszik vissza, ot meg visszadontottem, na ezt megcsinalta 5x, ezert nyugiban nem heverhettem, s f8 korul meg visszaaludt a kis dog, de azt mar nem hagytam, mert utana meg aliz kelt, s keszulodnunk kellett, s nagyon nem akartam, h. borisz eppen akkor ebredjen, mire aliz elmegy oviba, mert akkor egy perc szabadidom nem lenne, ezert gonosz modon, mikor lattam, hogy bealudt, felkeltem, s felhuztam ra a redonyt, ugyhogy f10kor tettem csak le.
de napok ota amugy is olyan kis utanunkmaszos, nyugolodos, felkerdezkedos, semminemtetszos. remelem, csak ez az oszbol telbe valtos borzalom miatt.
egyebkent szerencsere a delelotti 2 oras alvasat 5 hos kora ota tartja, ezt kellene attolnunk ebed utanra, csak az nem megy.

orsi,
a menos kepen kolos nem karatesnak nez ki, mint lili, hanem szumosnak. edes:-) jo lenne, ha borisz is enne jo etvaggyal, mert most mar - mint mondtam - a kifli se nem.

evi,
en ugy gondolom nem lehet meguszni a rozsaszin lanyos izeket a csajoknal, de legyen neked igazad. bar igazsag szerint en sose probaltam a sajat izlesemet alizra diktalni, mert mint kiderult annyira mas mint en, inkabb talalja meg onmagat, mint engem magaban. az izlesesseg hatarat probalom csak kijelolni.

borisz akkor evett csak joghurtot, mikor intenziven fogzott, de tenyleg. nem volt amugy nagyon mas fogzasi tunetei akkor, csak kijott a 5.-6. foga, de milyen regnek tunik mar az is.

kora,
sulyban szinte utolertetek minket, pedig volt 1 kg kulonbseg is.

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!
Orsi,
Koli sem panaszkodhat.... találó Momoska megjegyzése... jaj már megint jön ide nem hagy írni. jó hogy el tudtam olvasni.
Tetszik ahogy vacsizik Koli, én is szeretném már hogy így egyen, odateszem neki a kajákat és ő felcsipegeti, megeszi. Azért lassan haladunk, már rágcsálja a babapiskótát, ma még a kenyérhéjat is hajlandó volt eszegetni. A banán az már ok.

Momoska
sajnos nem alszik jobban, 1x,2x biztos kel, de van hogy 3x. Tegnap mondjuk f4-kor mentem be altatni először, bár a szokásos időkben is felébredt, nyöszörgött, de nem kelt fel, visszaaludt mire bementem. Pár napja f4 körül is kel, pedig nem szokott eddig. Ma 1 órámba tellett mire elaludt végre. Bementem forgolódott, már örültem hogy egy hátsimivel megúszom, aztán 10 perc után fölült és kezdődött a menet. f7-kor kelt.

Évi,
nekem sem tetszenek ezek a nagyon csicsás játékok, habos-babos-csuparózsaszín hülyeségek. Aztán majd elválik. Én sem valószínű hogy veszek neki ilyeneket, de ahogy Momoska is írja, szerintem sem lehet ezeket megúszni, hiszen ezzel van tele az áruház, ovódáskorban később ezeket látja.... aztán ki tudja....

ennyit hagyott írni

KépKép
domidina

Sziasztok

épp a figyelmetekbe akartam ajánlani kolos combjait, de látom szembetűnő. :) jó kis hasonlat volt momoska, tényleg olyan mint egy szumóbirkózó. :)

Kora, igen sonka, sajt, kifli. de igazából csak a kiflit tudja érdemben megenni. a sonkát csak szopogatja, meg szétszedi apró darabokra és kiköpi. mind ott landol az etetőszékben. kb a sajt is így végzi, de ha puhább azt meg tudja enni.
tegbap volt először, hogy így ettünk... és bejött neki. eddig ott kuporgott a lábunknál, kunyizott kaját, játszott, bemászott az asztal alá, tologatta a székeket...stb.
Gratula levi hízásához. még 1 kg és annyi lesz mint most kolos. :) csak így tovább. és hogy halad az alvással és a fogzással?

tanulás? megyeget...3 tantárgy van (közgáz alapok, mikro, és makro), az egyiket már kivégeztem, bár nem emlékszem semmire. :twisted: :lol: még le kell, hogy ülepedjen, úgy érzem semmit nem tudok. szabi ki szokott kérdezni és nagy nehezen de emlékszem. végülis még januárig van időm, de azért kezdtem most, hogy ne kelljen 2 hét alatt kapkodni. az úgy sem menne gyerek mellett, így meg szép komótosan ,megtanulom.

megasztárt szoktátok nézni? van aki tetszik? én szeretem az ilyen zenés-éneklős műsorokat.
Vendég

Sziasztok!

Orsi!
Figyelemre méltó combjai vannak Kolosnak! Nagyon formás "kis" baba. :)
Azt hallottam, hogyha az ember tanul, akkor utána kb. 1 órára ki kell "kapcsolni" az agyat (pl. séta, alvás, a lényeg, hogy ne vigyél be más információt pl. tévével) és akkor jobban beépül a tanult anyag.

Kora!
Levi szépen megindult a hízásban. Nekem még nem is tűnik olyan réginek, mikor írtad, hogy 8200 g (ha jól emlékszem)

Megasztárt én szoktam nézni kb. 8-tól, addigra végzünk az esti fürdéssel, szopival. Nekem a Fekete Dávid tetszik. Külsőre annyira nem, de hallgatni szeretem.

Mi múlt héten voltunk tanácsadáson, ott 8250 g és 74 cm volt a Dávid, ami nekem kevésnek tűnik ami a súlyt illeti, de mindenki azt mondja, hogy milyen kis formás. Amúgy meg rengeteget eszik (Sinlac pépből egy banánnal kb. 350-et simán lenyom, főzelékekből is sokat)

Hétvégén sűrű a programunk. Ma voltak a munkatársaink, holnap megyünk templom szentelésre, vasárnap meg Anyukámhoz névnapot köszönteni és még de. jön az apósom is.

Megyek mert mindjárt elalsok itt.

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Momoska sikerült már varratni másik alvóskutyát? Kiváncsi leszek mit szól hozzá borisz! :)

Régen mindig néztem a megasztárt, de most vhogy kifejezetten idegesítenek benne az emberek. Főleg az, hogy miért kell 14 éves gyereket ilyennek kitenni. Persze tudom ez csak az én véleményem és valószínű nem olyan sokan gondolják még így, de ennyi idős gyereknek még bőven van ideje rá, hogy "befusson". Még nyugodtan kellene tanulnia és élni a tinik világát. Na mindegy, nem is tartozik rám.

Huh Tina nem semmi az agyad, tényleg 8200 volt és 2 hónapja! :shock: :P Ezek szerint Dávid sem vmi hízékony fajta. Levi is sokat eszik mágis a súlya ellenére még most is a 3as libeót használjuk. Ha van egy kis időd írhatnál az allergiáról hogy derült ki stb. Érdekelne.

Cucikámnak beindult az orra rendesen! :( Szerencsére eddig más tünet nincs (koppkopp). Érdekes így mintha AKARNA aludni! Sokkal jobban látszik rajta a próbálkozás. Így eldugult orral sem kel többször mint szokott. Szerencsére, bár alapból sokat kel. :?

Fogzással jól állunk, csak a rágás maradt meg tünetnek!

KépKép
kora

Sziasztok!

Tina,
Én nem is emlékszem mikor voltunk utoljára tanácsadáson. Úgy tűni Te rendszeresen viszed Dávidot. Kellene menni? Most hogy eladtam a mérleget nem is tudom hány kg, csak kb. olyan 9,7 lehet.

Jó sokat eszik Dávid, ez igen.

Én nem nézem a Megasztárt, a régieket még néztem, de mivel nem kezdtem el nézni, így nem igazán érdekel, nem is tudnám nézni rendesen. Az elején még úgy mint Te Tina, lemaradok, aztán a végét meg azért nem mert már álmos vagyok...

Egyébként Korával értek egyet, nem is tudom mit keres ott az a kiscsaj, biztos van tehetsége az énekléshez, de ő még kiforratlan én nem nevezném igazi "sztárnak", bár ezt a szót is túlzásnak tartom. Nem lehet egy kalap alatt említeni az előző széria nyerteseivel, mondjuk a Magdival. Ő még annyira kislány, mármint nem a Magdi...

Szegény Levike, már megint ez a fránya megfázás. De szerencsére nem komolyabb, gyógyuljon meg hamar.+

Mi a fogzással leálltunk már régen, még mindig fölül 4, alul 2. De a pelenkakiütés újra előjött, pár nap után tűnőben, aztán megint. A doki a fogzással magyarázza, de én nem látok semmi változást ezen a téren. ALudni sem alszik sem jobban, sem rosszabbul. Mostanában hajnali 3-4között kel, és ez nekem rosszabb, mintha 2x kelne éjjel, mert 6-f7-kor fölkel és a kettő között olyan kevés az idő, mire elalszom, már kelhetek fel.
Ma is 6-kor kelt, persze 1 óra múlva meg már ásítozott.

JA leesett a hó nálunk, igaz nincs sok, de minden fehér. Ki is viszem ma ebéd után Lilit, ismerkedjen vele, persze ha addig el nem olvad.

KépKép
domidina

Sziasztok!

Boldog hófordulót Leventének!!!!
Jobbulást neki.

Itt is leesett a hó, de már nem sok van belőle. De a szél!!!!!!!!!!!! az baromira fúj. Ilyen időben nem szeretek kimenni, csak ha muszáj.

A Megasztárhoz nem tudok érdemben hozzászólni.

Én sem tudom, mennyi a súly Ancsának, egy biztos, jó nehéz :)

Edina, múltkor feltetted azt a képet, amikor eteted Lilit a kistányérból. Ha én tányérba tenném, amit a lányom eszik, akkor meg sem találnám az alján. Egy porcelán kis csészéből etetem, egy bébikaja változatlanul 3 alkalomra elég. Kicsit talán vékonyodott, de változatlanul jó húsban van, kézen foghatná Kolost.

Jó kis alakja van Kolosnak, jó erős, én imádom az ilyen kisbabákat, jól lehet gyúrni őket.

Aztán ha megindulnak, teljesen leolvad ez a bébiháj.

Geri is ilyen volt, 3 éves korára pedig már nagyon vékony.

Ajándékok tekintetében pedig szerintem csak a pénztárca és a szülők engedékenysége szab határt a gyerekek esetében. Amit a reklámok szajkóznak és a többieknek van, az mindenképp kell(ene). Ezt tapasztaltam Gerinél. De azért ki lehet egyezni vele és fontossági sorrendet is tud állítani.
További szép napot!

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok

sajnos itt a belvárosban nem marad meg a hó, de a szél az fúj és nagyn hideg van.

Köszi Tina, tényleg jó húsban van kolos. :) és a tippet is tanuláshoz, köszi.
Jó sokat eszik Dávid. Még jó hogy kolos nem eszik ennyit, különben már 15 kg lenne. bár...ő meg nasizik. bármit eszünk mi (alma, banán, ropi...) abból ő is kér. Ma a nagymamámnál voltunk ebédelni, őt előtte megetettem aztán asztalhoz ültünk mi is. de muszáj volt adni neki vlmit mert ott téblábolt a lábunknál és nyafogott hogy neki is kell. még a gesztenyepüréből is kért. először kiköpte aztán már kérte a következő adagot. :)

Évi, hát igen, a csapatból Anna és Kolos van az élen ami a súlyukat illeti. :) igen, mindenki ezt mondja nekünk, ahogy elkezd járni/szaladni ledolgozza a kis hurkáit.

ebben én is osztom Edina és Kora véleményét. az a kislány (akinek nagyon röhejes magyarul leírva a neve: Lüszi. :) asszem a szülei épp a dallast nézték mikor született) nem való oda. egy gyereknek legyen gyerekkora, ráér ő még megasztárkodni.

Mit szólt Lili a hóhoz?
(én is eladtam a mérleget ezért kolost a mi szobai mérlegünkön szoktam mérni, ráültetem)

Szegény Levi, már megint vlmi betegség. :(
BOLDOG 10. HÓNAPOT LEVI!!!

kolos felállt magától semmi kapaszkodás nélkül...most délután. próbálkozott már régebben is de nem jött rá hogyan kell, mert (török)ülésből akart. azt már csinálja napok óta, hogy ha áll, lehajol egy játékért, legugol és több mp-ig úgy marad majd feláll.
Vendég

Sziazstok!

Kora!
Jobbulást Levinek és
Boldog 10. hófordulót!

Lehet, hogy allergiát csak akartam írni? :roll:
Szóval először a tejpépnél vettem észre, hogy tele lett pöttyökkel és vörös folttal a popsija, aztán a köv. adagnál is. Akkor szünet, majd joghurt, akkor is pöttyök, vörös folt, ismét szünet, majd egy kis sajt, a tünetek ugyanezek. Elmondtam a doktornőnek és akkor mondta, hogy 1 éves koráig hagyjuk a tejtermékeket. Amikor nem adtam neki tejteméket, akkor semmi baj nem volt a bőrével.

Évi!
Dávidnak éppen ma adtam üveges kaját. A Kecskemétiből egy 220 g-osat, amit mind megevett, de előtte még bevágott kb. egy üvegnyit céklát csirkehússal, amit még én csináltam. Nem tudom hova megy bele ez a sok kaja.

Edina!
Kb. 2 havonta járunk tanácsadásra, most hamarabb fogunk menni az oltás miatt. Elvileg 1 éves korig havonta kéne, de a doktornőnél annyian vannak, hogy ha 2 havonta járnak az anyukák a babákkal még úgy is sokan vannak.

A Megasztárban a Lüszivel kapcsolatban én is egyetértek veletek. Én nem is húztam volna le így az alsó korhatárt.

Orsi!
Kolos már nagyon ügyes. Mindig elcsodálkozom, hogy már milyen dolgokat csinál. :)

Kép
Kép
tina82

jóreggelt!

BOLDOG HÓFORDULÓT LEVINEK!

Csajok, Lili átaludta az éjszakát 3/4 8 - f7-ig, már n7-kor bementem megnézni nincs-e valami baja, mert alig akartam elhinni. Persze én a szokások időkben megébredtem, aztán hajnalban már majdnem minden órában ránéztem az órára, de így is kialudtam magam.

Orsi,
Nem voltunk kint tegnap, uh a hóismerkedés elmaradt, mert nagyon fújt a szél, és a hó is délutánra elolvadt.

TIna,
Nem semmi milyen mennyiséget eszik meg Dávid! Hihetetlen. Lehet hogy akkor el kellene vinnem tanácsadásra? Viszont egy hónap múlva megint lehetne.... majd meglátom. Úgy vagyok vele, hogy nincs semmi baja, nincs probléma, kérdés......

Évi,
Az igaz hogy Lili annál azért többet eszik mint Anna, de egy bébikajás üveggel ő sem eszik meg. Igaz nem sokat hagy az alján a 220-asból, kb. olyan 160-at, de ez már jónak számít. Paradicsomos kajákból tud sokat enni, meg pépből, amit szeret abból.

KépKép
domidina

borisz beadta a jelentkezesi lapjat az elviselhetetlen gyerekek olimpiajara, most tart edzeseket. ugy tunik, az aranyeremre gyur!

a nathaja penteken mulni latszott teljesen, szombat delutanra belazasodott (egy vendegsegben vettuk eszre, ahol 3 gyerek van, gondolom, orultek nekunk), amely laz (38.5) kitartott masnap este 6ig, majd megszunt nyomtalanul, ugyan ma ejjel mar nem volt lazas de masfel orankent felsirt (kesobb mar orankent), 2x fel is allt, egyszer szopcsit is kapott f6 kor, de igy is kelt 7kor. viszont olyan almosan, h. fel oraig csak bogott szinte.
mindamelle allandoan rajtunk (most rajtam) log, s nyuszog, mig fel nem veszem, mar az etetoszekben is sir, mig elpakolom a koszos edenyeket kaja utana. s ezt mar nem csak 2 napja.
ja: kajamennyiseg!!! szerintem elen allunk a minimumban. csak o - szemben annaval - nem is hizik, sot....bar o a szopcsit se fogadja mar el nappal, ha 2 falat masik kaja belerult mar a gyomraba veletlenul. szerintem fenyevo lett, fotoszintetizal. tegnapelott mar az uborkat is visszautasitotta, tegnap mar a paradicsomot is, ma reggel meg mar a reggeli gyumolcsturojara is fintorgott. falatokat mar nem lehet adni neki, elhajitja.

gyanakszom en is a fogara, de en az inyet nem latom annyira veszelyesnek, csak a szajbanyulkalast, de mar 2 honapja szivat ezzel a fogzassal, hol latok tunetet 2-3 hetig is (nyalzas, szajbanyulkalas), aztan elmulik, aztan megint.

bar van egy elonye is annak, hogy nem eszik, es allandoan felkeredzkedik. nem olyan nehez gyereket kell cipelnunk:-)

Kép
Kép
momoska

jaja! Lili ugyes az ejszakaval! hajra lili! rafer anyara a pihenes:-)

levinek boldogot!

aliz mar naponta nezi itt lenn a vonalzoit, s teljesen boldog, h. az macijanak a keze mar hozzaer a 6hoz, de borisz-maci meg neme ri el az 1-est!:-)

Kép
Kép
momoska

Momoska, sajnálom, hogy Borisz ilyen nyűgös. Anna nem ennyire, de ő soha nem is volt maximálisan szülőbarát.
El-eljátszott egy darabig, főleg délelőtt, de aztán kellett vele foglalkozni vagy legalábbis szerette ha történik körülötte valami.

Szerintem Ancsi nem a szilárd tápláléktól hízik, ha hízik mostanában egyáltalán - szerintem nem, hanem az anyatejtől. Mert megeszi a miniadagját ebédre, szorosra zárt szájjal visszautasítja a további próbálkozásunkat, de félóra múlva már kéredzkedik is fel hozzám, egyértelmű jelzésekkel. És ezt napjában többször.
8 hónaposan mérték legutóbb, lehet el kéne mennem vele megméretni, mert azért kíváncsi vagyok.
Azt viszont megfigyeltem, hogy amióta mászik és a bútorok mellett állva közlekedik, csinosodott. Vékonyabb lett a dereka. :D

Jobbulást Boriszbabának!!!

Elfelejtettem írni, hogy Ancsi kapott már tejet, ill. evett tejbegrízt. Már van egy hete is, nem lett semmi baja. Nem neki főztem, ő egyebet kapott volna, de az nem kellett persze (tejpép), kinézte a Geri szájából, amit ő evett, adott neki és nagy élvezettel nyelte. Sokszor van, hogy megkívánja Geritől és csak tőle fogadja el, ha ő adja, tőlem nem. Aztán adtam másnap is és sokkal szívesebben ette, mint a tejpépet. Hogy miért azt nem tudom.
Tegnap este pedig virslis croissant volt a vacsora (én csináltam), Geri azt evett, persze neki is az kellett és evett is belőle valamennyit, igaz legnagyobb része a földön landolt.

Kép

Kép

háromszéki

tenyleg-tenyleg. tegnap szamba vettem, igy most kozzeteszem borisz verbalis tudasat. mi csak kis bugyutanak hivjuk (lanyhoz vagyunk szokva ugyanis)
de lehet azt is mondani: takarekos!!:-)

pa: ez a lampa, fa, maci, papucs (meg az alapszo is ez, ha csodalkozik)
ba:labda
tci: cica, cipo
adja: aliz
anja: anya
ba...ba: baba
dzi: alvoskutya
deeeeeeeeee: bárány, bar az neha báá
pápá: az pápá
háhá: kacsa
te: telefon, tehén (ez utobbi csak néha)

az hogy mikor mit mutat meg, az nagyon a veletlen kerdese ha eszreveszi a fenti dolgokat maga, akkor mondja ezeket!

Kép
Kép
momoska

A múltkor Momoskán felbuzdulva én is csináltam néhány pucér képet, íme két ízelítő:

Kép Kipróbálom csiklandós-e a bátyám :D

Kép Még az sem baj, ha revánsot vesz :)

Kép

Kép

háromszéki

evi,
annyire edesek egyutt a gyerekeid. gerinek meg itt a felig takart arcan is latszik a gyengedseg:-) gondolom, nala mar nemigazan van durca es feltekenyseg. (a kedvesem es az occse kozott van 10 ev korkulonbseg, most mar johaverok, de a kedvesem meg mindig olyan kis "apasan-kedvesen" beszel arrol, mikor az occse kicsi volt, s hogy lehetett imadni!
aliz a ket szelsoseg kozott mozog, amikor elarad rajta a szeretet borisz irant, s csak ugy nezi, neha meg is szolal: "anya, van tesom", neha ennel kicsit hevesebben is, tulsagosan is fellangol, s amikor a pokolba kivanja, foleg, ha borisz nyugos, ezert aliz nem kap 130 %-os figyelmet tolunk. na akkor nem valogat az eszkozokben. na jo, azert valogat. ...

Kép
Kép
momoska

Valóban nagyon gyengéd Geri, de azért igazi fiútesó ám! Reakcióiból, játszási módjából látom.
Azért őt is megviselte, hogy kevesebb figyelmet kapott. Ez most kezdett enyhülni, hogy Ancsa is reagál rá és látszik, hogy imádja. Nagyon érzékeny volt, könnyen megsértődött, felkapta a vizet stb. De most mintha kezdett ismét visszaállni a régi rend :)

Nekem is van egy 10 évvel fiatalabb húgom, én is anyáskodtam fölötte. Nagyon jóban vagyunk, Geri szó szerint imádja, de úgy tűnik, Ancsi is.

Kép

Kép

háromszéki

Sokszor gondoltam arra, milyen jó lenne kicsit kevesebb korkülönbség, mert annyi elfoglaltsága van Gerinek, hogy hétközben keveset van itthon, Ancsi pedig imádja, ha együtt vannak.
Persze, kevesebb korkülönbségnél meg más problémák vannak, tudom, és nem a mostani helyzet helyeződik át, optimalizálva az együtt tölthető időt.

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok,

Évi, nagyon-nagyon helyesek a gyerekeid! de szeretném ha már itt tartanánk, hogy nekem is lenne 2, akik így birkóznak. :)

Épp a minap beszélgettem a sógornőmmel, hogy hány év korkülönbség az ideális. neki a dokija azt mondta, az anya szervezetének az a jó, ha 3 évente szül. Köztem meg húgom között épp annyi van és mi nem voltunk féltékenyek egymásra. Öcsém-húgom közt másfél és ők sem. húgom imádta a kisöcsit. tiszta anyáskodó.

nagyon jó frizurája lett Ancsinak. Kolosnak is le kéne vágni hátul de lehetetlen mert akkor azt nézni mit csinálok én hátul a fejével, és forog össze-vissza. :x

Borisznak üzenem, hogy legyen most már jókisfiú, nyugodjon le és egyen szépen különben kolos a földbe fogja döngölni. :) nagyon ügyes, hogy már miket tud mondani. kolos leragadt a baba-apa-ava-nál.

és egy hatalmas GRATULA Lilinek az átaludt éjszakáért!!!!!!!

Évi, ezt azt jelenti, hogy ancsi valószínűleg nem allergiás a tejre? az tök jó. a tejföl tejnek minősül? azért kérdezem, mert kolos evett már tejfölt, a mi kajánkban volt és elfelejtettem, de nem lett semmi baja. ezek alapján ihatna tejet is?
Vendég

Orsi, Ancsi is evett már tejfölt, többször is. Ezek szerint nem allergiás. Geri sem, ő is egyéves kora előtt ivott tejet.

Ancsinak nem én vágtam le a haját, hanem fodrász, miközben az ölemben ült és nézte, mit is csinálnak vele :) de aztán lefoglalta magát 1-2 csattal és így sikeres volt a fodrászkodás.

Kép

Kép

háromszéki

olyan imádnivalóak olyankor a gyerekek, amikor egymással játszanak, jó lehet nézni őket. Ancsinak vannak ám combocskái! Nem látszik rajta, hogy keveset eszik.

Én valamelyik nap fürdés előtt hagytam Lilit pelenka nélkül a szobájába, aztán az lett a vége, hogy egy perccel később már a padlóra pisilt. Én ezt a szőnyegpadlón nem is merném.

momoska,
sajnálom, hogy borisz most ilyen rossz időszakát éli, de vigasztaljon az hogy ennél csak jobb lehet.

Én még nem mertem adni neki tejterméket, ma vettem milli krémtúrót (sajnos félrenyúltam és karamellás) de nem adtam neki oda. De szerintem Lili sem allergiás rá, ha már eszik sajtot, túrót, joghurtot nem? A tejföllel én is megpróbálkozom hogy most írtátok, habarást lehetne akkor már csinálni azzal.

Ma voltunk megint a városba, vettem végre neki kétrészes téli cuccot (soha nem jut eszembe a neve, mindig az hogy anorák) Bababoltban vettem, hiába néztem máshol olcsóbban nem volt. Így elég drága volt! Meg zoknipapucsot hajtok már rég óta, és volt is a boltban csak nem a mérete, de lesz, uh. végre kapok.

mennem kell, megint kaka van, meg varrok. Kinőtte a kantáros farmernaciját, rövid a szára, meg kell toldanom.....

KépKép
domidina

Sziasztok!
Edina, Ancsi csak szilárd táplálékot eszik keveset, anyatejből pótolja :D

Kérdés: kakaós dolgokat mikortól ehetnek?

Képzeljétek, pár napja annyira tiltakozik, amikor ki akarom venni a kádból fürdés után. Pedig fürdik 20-25 percet, de annyira imádja, hogy úgy látszik, nem elég neki.
Feszíti magát, óbégat, néha még sír is, hogy milyen méltánytalanság érte :D
Ja, és huncutkodik. Mondom neki, na gyere, vegyelek ki, erre odaáll elém, felemeli a karját, de mire megfognám, visszahuppan nagy nevetve, persze a víz fröcsög és ezt eljátssza többször. A végén úgy tesz, mintha nem hallaná, mit mondok neki. És ha ezek után mégis kiveszem, jön a bőgés.

Az előbb megkaparintott egy félcsomag papírzsepit, most épp azokat tépkedi egészen apró darabokra, nézegeti, sodorja, de nem igazán eszi meg, figyelte. Mehetek majd takarítani, de legalább ezt is megtapasztalta :D ja és elvolt 20 percig.

Kép

Kép

háromszéki

Sziasztok!

Az átaludt éjszaka egyszeri és remélem azért nem megismételhetetlen volt, ma 3x altattam, abból egyszer ben voltam nála egy órát és az előző átalud éjszaka után sajnos elég türelmeteln és ideges voltam már.

Lilinek ma túrós tésztát csinálok, meg kap egy kis húsleves lét. Próbálkozom, kiváncsi vagyok mit szól hozzá.
Kakaót nem tudom mikortól lehet, de gondolom egy éves kor után igen, ez a bűvös szám. Ha már tejet is ehetnek akkor lehet talán kakaós tejet is adni????? Nem tudom.

Kérdés: hogy álltok a kesztyű viselésével. Próbáltátok már rájuk adni? Lili állandóan leszedi a kezéről, nem tudom mi lesz majd kint a hidegbe. Még csak idebent próbálgattam, szoktattam, ismertettem meg vele, nem sok sikerrel.

KépKép
domidina

sziasztok,
tegnap 1 ora korul mar annyira nyugos volt borisz, h. a kezembol is vetegette ki magat, dobta magat hatra, sirt, aztan elvicceltem a dolgot, s megnyugodott, s osszebujva viccelodtuk 20 percet, majd kapott egy viburcolt, amit 10 perc mulva kikakalt, s mintha kicsereltek volna: egy tundermano lett, jott, tett, vett, nevetgelt, meg evett is 2 korul ebedet, aztan olyan fergeteges jokedve volt, hogy keptelenseg volt letenni aludni, ugy porgott, kezebe adtama kutyajat, dobalta ki, mi aztan elmentunk alizzal ruhat vasarolgatni, apjara biztam borisz visszadontogeteset, de neki is ezt csinalta. n4-tol probalkoztam en, apja f5kor elunta, akkor mar minek aludjon el. ugyhogy rekordot dontott: 11.10-tol este 8.25ig volt ebren nyugosseg nelkul, neha tan asitott, de az esti szopcsina, mikor elotte odaadtam a kutyat, rajott, hogy alvas jonne, akkor a kutyajat is ledobalta, s szopcsizni se akart, maszott ki a kezembol, s meltatlankodott, vegul nagy nehezen rabeszeltem, akkor meg a 4. kortyba belealudt. ejjel azert nem volt ilyen jol, vagymittomen, mert megint masfel orankent felsirt, s 3kor, meg f6 korul fel is allt.
mar tortenhetne valami. miota nem ker szopcsit ejjel, joval tobbszor felsir, s meg amikor fel se ebred, csak felsir, en akkor is rosszabbul alszom.
edina,
en is igy vagyok vele, amikor stabilan ketszer szopcsizott ejjel, akkor neha szidtam, de megszoktam. most meg hogy ilyen kiszamitahtatlanul alszik, s gyakran nem is kell felkelni hozza, sot, ha meg se nyikkan ejejl, akkor a kovetkezo felkeleses ejjelen en is sokkal idegesebb vagyok ra...aztan persze elszegyellem magam, de nem olyan hamar:-)

tejfel/tejszin bizonyos szempontbol meg "rosszabb", mint a tej, ugyanis a tejfeherje es tejzsir tartalma magasabb, tejszinneka tejcukor is, ugyhogy allergenebbek, azaz tomenyebbek, de mint tina peldajabol latjuk, az allergaiar mar fenyt derithet a tapszer es a tejpep is, nem beszelve a joghurtrol, sajtrol, turorol, csak ezek nem olyan tomenyek, s konnyebben emeszthetoek.

de a masik gond az a tejjel, hogy nem konnyen dolgozza meg fel egy kisgyerek szervezete, mert a termeszet nem neki, hanem egy 50 kg-os kisbocinak tervezte, ezert egyreszt kicsit terheli az emeszteset es a vesejet, s az osszetetel is mas, mint amit egy ilyen gyerek igenyel vitaminok/vas/feherje stb. szempontjabol, ezert persze mar lassan lehet adni, de azt szoktak javasolni, hogy min. 2 eves korig meg konnyen emesztheto, s idealisabb osszetetlu feherjebevitelrol is gondoskodjunk a kolyoknek, ha nem szopik mar. ertsd: babatej/koveto tapszer napi 2x (vagy 1x, ha eszik tejpepet is).
en aliznal ugy csinaltam (s most is ez a terv), hogy 1 eves kor utan a kajaiba (spenot!!!!:-), tesztak stb.) mar kapott tejet es lassan tejfolt is, de -mivel a korhazazasom miatt - akkor mar nem szopcsizott, napi ketszer beba3-at ivott, s - nagy mazlim volt (bar aliz nem egy valogatos fajta -, megitta rogton. kb 2 eves koraig.

kakaot nemtom. talan tina. aliz sokaig nem ivott, mert szerette a tejet. talan 4 evesen ivott eloszor. itthon azota se jut eszebe, mamameknal anyukam mindig azt kinalja fel neki, szereti. de annyira csokifuggo a lelkem, a tejet meg ugyis szereti, ezert nem gondolnam, h. kakaoval is meg szeretnek plusz cukrot bevinni a szervezetebe, mert minek...????

borisszal nemtom, mi lesz. o problemasabb evesileg.

testverkorkulonbseg:
nincs idealis. van, ami szulobarat, van, ami gyerekbarat. a feltekenyseg szerintem (foleg az elejen) sohasem kerulheto el, az lenne a fura, ha nem jonne ki ez az erzes a kolyokbol, de a merteke valtozo, nagyban fugg a gyerek habitusatol, de leginkabb a szulok hozzaallasatol.
lattam mar kis korkulonbseggel gyerekeket, akik egyaltalan nem jatszanak egyutt, azaz meg csak nem is gyerekbarat....szerintem, amikor a szulok ugy erzik, hogy most mar nagyon vagynak egy uj kolyokre, s ez az erzes melyebb, mint az ellenervek, akkor kell belevagni, s nem torodni a korkulonbseggel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2008.11.25 11:13-kor.

Kép
Kép
momoska

Szerintem ha hideg lesz, majd eltűri. Ancsi így van a sapkával. Ha nem volt elég hideg, leszedte a fejéről, de amikor tényleg nagy szél fújt és hideg volt, hozzá sem nyúlt. :)

Kesztyűt még nem próbáltam.

Kép

Kép

háromszéki

kesztyu:
nekem is uj a problema, mert alizra raadtuk, aztan fel se tunt neki (nem is tudom, miert nyuszogtem anno, h. aliz ketemberes gyerek, mert minden masba meg olyan problemamentes vol...!)
boriszra raddatam, magasba emelte a kezet es sirt. szomoruan. 10 percig, aztan inkabb levettem. azota az apja probalkozott meg 2x, masodszorra mar joban birta. allitolag. ma nem adtam ra oviba menet, de kapott havat a kezebe. eleg butan nezett:-)

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Voltunk ma lent a doktornőnél, mert Dávidnak egyre csúnyább lett az arca, már ami a pirosságot illeti. Elocomot írt fel, amit mosakodókrémmel kell keverni. Annyira nem vagyok oda tőle, de majd csínján bánok vele.

Kakaós dolgokat szerintem 1 éves kor után lehet adni. Tejjel kapcsolatban 1 éves kor alatt én semmiképpen nem szoktam javasolni, mert a tej nehezebben emészthető fehérjét tartalmaz, mint pl. a joghurt. Én először az ételekbe szoktam javasolni rakni, aztán ha nincs gond, akkor inni. (Bár több helyről hallottam, hogy 2 éves kor alatt nem javasolják.) Nyilván ezek a dolgok nálunk nem így lesznek, tekintettel az előzményekre. :(

Kesztyűt én akkor szoktam a Dávidra ráhúzni, mikor leérünk a földszintre, ahol már hűvösebb van. Ha még itthon a lakásban próbálom, abból üvöltés van. Nálunk a sapka a sarkallatos pontja az öltözésnek. Mire bekötném, már kapja is le a fejéről. Anyósom kötött manó-sapkát, azt nagyobb sikerrel tudom a fejére húzni.

Kép
Kép
tina82

az apja jol mededzette a kolykot kesztyuileg. az ebedre ra se nezett, ezert ebed helyett kimentunk setalni, feladtam ra a kesztyut, s egy hangja nem volt, viselte, mint szukseges rosszat.
kozben arra gondoltam, h. aliz zabagep volt mindig, mint az apja. en meg kvazi iskolas koromig nem ettem...remelem, borisznak nem ez lesz sorsa, bar ketsegtelen, hogy ennek a jovomre, s a mostani etvagyamra semmi hatasa nem volt, raadasul en vagyok az egyaltalan nem valogatos tipus, aki tenyleg mindent megeszik, csak a grizes tesztat nem szeretem, mert az buza buzaval, nekem tul snassz. no ebbol csak azt akarom kihozni, h. ugyan idegesit, ha borisz nem eszi meg, amit foztem, sot teljes etkezeseket hagy ki, van hogy napi 2-ot is, de gondolom nem hulye, tudja, mi jo neki, ugyhogy most mar azt csinaljuk, h. ha az elso kanalnal elfordul, akkor rogton kiveszem a szekbol, nem kap tobbet, smast se.:-)

Kép
Kép
momoska

Helló-helló!

Köszönjük a köszöntéseket!

Jól elszóltam magam a múltkor, hogy Levi is sokat eszik ( na nem annyit mint Dávid)! Ma alig akart enni, ki is maradt vagy 2 étkezés, és ami a leglényegesebb: szopizni sem akart!! :shock: Ez nála még soha nem fordult elő!!! Nem örülök neki, mert ugyebár neki nincs miből leadni. Remélem ez csak átmeneti és nem olyan étkezős lesz belőle, mint Borisz. :(

Az orra még mindig folyik, még mindig nem vittem orvoshoz. Lehet, hogy el kellene? Holnap felhívom a védőnőt.

Anna meg Geri: nagyon szépek a közös képen (is)!! Jó lehet nézni őket és látni, hogy így szeretik egymást! Jó kis husi Ancsi is. :)

Őszintén szólva én még nem adok neki tejterméket. Nagyon ritkán sajtot. Sajtról jut eszembe! Momoska próbáltad már a sajtos cukkinit Borisznál? Mondtad, hogy szereti a sajtot. Vagy már nem? Mindegy, nagyon finom!! Mondjuk lehet utálja a cukinit.

Levi is a zokni mellet a sapkákat és a kesztyűket is előszeretettel szedi le magáról. Ha nagyon hideg van akkor meg sem moccan, nem szed le semmit magáról, be lehet bugyolálni rendesen, de ha nem vészes a hideg leveszi a kesztyűt, a sapkát csak benn.

Volt Levinek egy 3x kelős éjjele ami tök jó volt. Még szerencse, hogy nem áltattam magam abban a hiszemben, hogy ez így is marad. Azért jól esett volna!!! :wink: Úgy látszik nála tök mindegy jön fog vagy nem. Szerintetek az normális, hogy még csak 2x aludt 3 óránál többet egyben?

Ja! Egy kérdés: nem tudjátok hol lehet venni olyan székmagasító-etetőszéket? Tudjátok amit a székre kell felerősíteni. A neten is csak olyan dzsungelosat találtam. Nekem vmi totál egyszerű kellene, mert rendes etetőszéket nem szeretnék.

KépKép
kora

jóreggelt!

Kora,
hogy normális-e? valószínűleg erre azt mondanák, hogy igen, ez is normális lehet, hiszen minden gyerek más. Lili is így alszik, 2x-3x kel és ez azt jelenti hogy 4 órát sem alszik egyhuzamba.
Tegnap meg f12-ig kelt 3x, de akkor olyan ordítást csinált, alig tudtam megnyugtatni. ILyen már volt 1x korábban. Mintha rosszat álmodott volna, vagy megilyedt volna valamitől és ezt 3x. Szerencsére mindegyik esetben hamar visszaaludt, nem kellett fél órákat altatnom. Aztán 6.15-kor kelt, úgy, hogy volt még 2x-i fölsírása, de továbbaludt. De nem tudom mi volt a baj.
Tibi is kérdezi, hogy mi baja, én meg mondom hogy fogalmam sincs. Ez is idegesíteni tud, hogy egyszerűen nem tudom miért sír! :oops:

Na hát nálunk meg ez a normális és az átaludt éjszaka vagy az 1x-i kels a fehér holló. Fogzási időszakban szerintem ez normális.

Aztán van aki meg azt mondaná, hogy ekkora gyerektől elvárható hogy átaludja az éjszakát....

Tegnap mi is kint voltunk sétálni negyed órát, nem vittem semmit (babakocsi, bicaj) csak simán sétáltunk a ház előtt. És föladtam rá a kesztyűt és nem húzta le. Persze mással volt elfoglalva, kutyák, macskák, autók stb.

KépKép
domidina

Sziasztok!
Az én lányom is gyakran ébred éjszakánként.
Van hogy éjfélig 3x, aztán szunya 6-7-ig, de volt már olyan is, hogy 2-3 körül fölébredt és úgy sírt, alig tudtam megvigasztalni. Egyszer Geri is fölébredt erre az irdatlan nagy sírásra, odajött és kinyitotta a telefonom és erre a kicsike azonnal elhallgatott. 20-25 percig eljátszott vele, aztán visszaaludt. Mivel másnap is eljátszotta ezt a felébredéses sírásos üvöltést (ill. kezdte volna), azonnal bevetettem a telós trükköt. És láss csodát, elmaradt az üvöltés. Igaz fent volt majd egy órát, de utána aztán aludt. Most éjjel már "csak" ébredt többször, de nem üvöltözött.

Ancsi nagyon szereti a kölesgolyót, nagyon bejön neki. Azt bármikor hajlandó megenni. :) Csak kiteszem neki és máris kapkodja befele. Azt akkor is ette, amikor semmi egyebet nem fogadott el. Meg egy kevés natúr joghurtot.

Kép

Kép

háromszéki

sziasztok,
kihagyom a meset az ejszakankrol, s utalom a fogzast, s mindenfele nyavajat, s kijelentem, h. a lanyok problemamentesebbek, barmennyire is imadnivalo egy ilyen kis pocsos, bar ha aliz itthon van, ugyis visszavonom ezt a kijelentest.

most azert irhatok, mert par napja felfedezte a dvd meghajto kinyitojat a gepen, s azt csukogatja, nyitogatja, kozben meg beszart, de en nem szoktam rogton kikapni belole, szeret benne lenni:-)

bar azt nem ertem, ha nem eszik, mitol kakal meg napi 2x normalis adagot.
igaz 1-2 hete meg inkabb napi 3x kakalt, ertettem is, miert nem hizik, hiszen az az adag, amit megevett, ki is jott.:-)

en nagyon nem hiszek mar abban az "adjunk minel kesobb tejet, lisztet, citrusfelet, mogyorot stb." a gyereknek, mert kulonben allergias lesz. max. annyi igaz belole, h. akkor kesobb derul ki. sot...kimutattak, h. tobb az etelallergias, miota ennyire vigyazunk, bar az osszefugges persze nem ily egyertelmu, de a legtobb kutatoorvos szerint kb. 6-7 hos korra kifejlodik annyira az emesztorendszer, hogy onnantol kezdve ilyen szempontbol, h. mire reagal erzekenyebbn, nincs sok valtozas, max a nehezebben emesztheto dolgokkal, nehezebben tud elbanni.

lassan bevezetik azt az elmeletet is, h. vegyen minel kesobb levegot a gyerek, mert akkor nem lesz pollenallergias. (az legalabb mar felveteseben igaz). de viccen kivul, ha ezt a tendenciat folytatjuk, nem jutunk el majd oda, h. elete elso - nehany - eveben oxigen satorban tartjuk a gyerekt????)

ja borisz ma reggelizett: aliz fahejas cornflakes-et szerezte meg, s ugyan nem eszik semmit, de ezt tomte magaba a dobozbol (meg a foldrol, ahova kiboritotta). kb azt reggelizte, mint aliz, csak o elore lenyomta az anyatejet, 10 perc mulva szarazon a corn flakes-et. aliz meg egyben ette a tejjel, s az is anyatej, csak bocianyukae.

Kép
Kép
momoska

Boldog 11-et, Kolos párbajtárs (aki mar erofolenyben van)!!!!!

Kép
Kép
momoska

ja.
kora,
ssztem nem kell felned levi elboriszosodasatol, mivel borisz soem volt nagyevo, anyatejbol sem, csak azt jobban hasznositotta.kb 7-8 hos kora kozott volt 4-5 het, amikor minden etkezesre megevett egy teljes adagot, de elegge kozonyosen akkor is, nem volt benne lelkesedes (ismerem a joeves jeleit, higyjetek el, aliz extra kajamanias), cserebe viszont akkor szokott le a napkozbeni szopcsirol, mert az mar nem fert bele neki, h. 3x eszik normalisan, s meg szopcsizik is.
sajtot enm szerette extran, talan orsi irta, h. kolos kapta igy a fozelekiet. borisz kapta mar mindenhogy. van, hogy megeszi, van hogy nem, most eppen nem....a bebieteleket meg kevesbe, bar ritkan kap, mert en a szagukat sem birom.

Kép
Kép
momoska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?