Új privát üzeneted érkezett!

Kép babakocsi

Ezzel a képpel is adós vagyok már egy ideje...

Kép
Kép
szana80

MÁGNES: A védőnő megnézett alulról? Hát nálunk max vérnyomás, súly mérés meg vizelet vizsgálat van! De izgalmas neked már! Karácsonyra baba lesz? De jó!!!!!!

KATAA: Na ez ismerős. Van egy sütirecept, szintén karácsonyi, amit nagyon nagyon szeretek, és tök könnyű megcsinálni. Na ezt a receptet minden évben elkérem, mert évről évre nem találom. Idén már szintén kértem. Erre nagytakarítottam a konyhát múlt héten és megtaláltam a receptet 2X !!! :lol: Benne volt a szakácskönyben cetlikre írva. Nagyon tudok én is! :lol:

MI EZ A PANGÁS? CSAK ÉN NEM AKAROK MA DOLGOZNI?

Kép
Kép
[/url]
korena73

Tunde
Hat en sem vgyok biztos ebben a tuti jo szulesinditasban, legalabbis nalunk eddig nem jott be :lol:

Magnes
Nagyon bator vagy,es a cel tenyleg az, hogy ne legyen esetleg a baba is cukros.
Korhazhol holnapra drukk es ne engedj tenyleg senkinek :wink:
Ha mar vedono:
Enyem szoren szalan eltunk,abban maradtunk 5 hete (amikor bevittem neki Alexot megmutatni,mert uj a noci es meg nem ismert minket ) hogy O hiv par het mulva.Na mosten nem eroltetem,szerintem mar csak hivom hogy megszuletett a baba es kesz.

Szana
Az also gorbed a fajas?/mert akkor az mar eleg inteznziv.Hat ahogy nezem tenyelg az,merta felso kicsit egyenes,erre mondhattak hogy nem mozgolodik a baba.

Kolena
Na akkor ebben is hasonlitunk :lol: :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa

Szana: szép a babakocsid:)

Korena fájó pont de nekem semmi ingerenciám a sütögetéshez.Valahogy nem tanultam bele de ki tudja majd a gyerek miatt lehet ráveszem magam.Főzni viszont szeretek bár néha azt sem:):):):):):):)

Mágnes: Nálatok a védőnő megvizsgál? Itt Tarjánban csak súly vérnyomás pulzus más nincs ja meg szívhang.Érdekes még nem hallottam hogy a védőnő vizsgálgat.

nika70
Salgótarján

Kata,

Nos igen, szerintem is elég komoly a fájástev. persze erről egy szót sem szólt a doki. Nem is tudom hogy kéne reagálnia a bébinek rájuk. Végülis az uh-n azt mondták, hogy minden rendben; nem mondom hogy 100% nyugalom telepedett rám...
Ha nagy gond lenne, akkor biztosan nem itt ülnék, ugye?

Nika, köszi
:)

Kép
Kép
szana80

Nika: Áááááá én sem vagyok ám konyhatündér! Kétszer- háromszor sütök egy évben. Főni sem rendszeresen szoktam. Alkotni szeretek a konyhában, utálom a rutin főzöcskét nap mint nap. De a karácsonyhoz valamiért úgy hozzátartozik a finom édes illat is..... (nálam)

KÉRDÉS: Babakozmetika. Ki mit ajánl? Anno Lilinél azt mondták, hogy a Jonson&Jonsont felejtsem el. Nagyon allergén. Valami natur cuccban gondolkodom, de nem ismerek ilyen márkákat babaápolásban. Ti mit vesztek? Vettetek már?

Kép
Kép
[/url]
korena73

Szilvi, Tinu
A korházi reform másik részéről én is hallottam. Én mivel Pomázi vagyok a Szent Imre valószínüleg nem esik bele a 3 legközelebbibe, mert kb 30 km-re van tölünk. Szóval ha éjszaka szülök (és ugye a bébik általában akkor jönnek, az én dokim már idős és nappalos) akkor az azt jelenti, hogy egy sima egyszerű szülésnél is plusz 50 ezer forint???? :shock:
Már azon gondolkozom, hogy mivel van fogadott szülésznőm nem hivatom be a dokit így megspórolom a hála pénzt és a 25 000 ügyeleti díjat.

Andy
A pelustorta nagyon jó lett :P
A tejszínhabos meg egyszerűen frenetikus :lol: :lol: :lol:

Nika
látom te is csatlakozol a kedves anyósok társaságába. Ez a téma úgy látszik örök érvényű és időről időre ujra felröppen. Az enyém sem piskóta, cukor, csoki, tv, számítógép és minden amitől agybajt kapok. Tinuval egyet értek, hogy ha a nagyszülő ugymond hétvégi nagyszülő akkor azt csinál amit akar (habár amit Snoopy írt attól is kirázott a hideg hogy a gyerekek megkergülnek a nagyszülői hétvége után) de sokunknak van mindennapi nagyija és az szerintem nem csinálhat azt amit akar, igenis tiszteletben kell tartania a nevelési elveidet. Én kb 1/2 1 éve ezen küzdök. :lol:

Tünde
Ez a sali + csoki párosításon jót nevettem.
Habár egy kicsit megnyugtattál, mert én nem vagyok amúgy egy nagy csokizós, régen 1 kockával beértem néhanapján, de most ha elémkerül 1 kocka akkor mégegy, mégyegy, mégyegy, csak mégegy ..... és elfogyott a tábla csoki. :(

Sziszi
Az összetört autóért kár, de tényleg jó hogy nincs semmi bajotok. Van másik autó tudtok mivel közlekedni?

Viki
Én is kb 20 kg szedtem fel a Csengével. És tényleg ha befejezed a szopit le lehet fogyni, csak nehogy úgy járjatok mint én. A 20 ból a szülés után 1 hónappal maradt 4. Az elején ha az embernek nincs ideje eszik egy kis csokit, kekszet stb. Szóval jött még hozzá kb 6-7. Majd most teherbe estem, ha megint összejön a 20 kg a végére akkor az már kb + 15. És mi van ha a 3. baba megint nemsokkal jön a második után :lol: :lol: :lol:
Mondjuk hál'istennek mivel 182 cm vagyok és az első teherbe esésemnél kifejezetten vékony voltam még nem látszik, de azért most már tényleg oda kéne figyelni. De hát azok az esti 1 tábla csokik :shock: :roll:
Az hogy főzted a ruhákat az azt jelenti, hogy fazékban? Hát te tényleg lelkes vagy! :lol: Szerintem az is tuti, ha berakod a mosógépbe egy 90 fokos mosásra. Én is óvtam a bébit mindentől de erre azért lusta lennék. :lol:

Kata
Nekem is lapos a mellbimbóm, de mivel a lányom egy zabagép volt (most is az) ez nem jelentett neki problémát, szerintem ő akkor is szopizott volna, ha az egész mellem befelé fordult volna
A jégkockás megoldást én nem ajánlom ugyanis a hideg nem tesz jót a tejleadó reflexnek. A szoptatós mamáknak a hideg uszodában való uszást sem ajánlják mert csökkenti a tejképződést.

Mágnes
Ezt a cukros dolgot én sem értem, mert szerintem is tök jók az értékeid. De hát mindegy az inzulin egy természetes dolog ártani biztos nem árt. Inkább legyen mint ne. Már nincs sok hátra :lol: Kitartás
Én is vörös hajú vagyok és a lányomnál egyáltalán nem sötétedett a mellbimbóm, olyan kis malac rózsaszín maradt, most a közepe egy kicsit sötét barna lett.

Snoopy
Hát jól megterveztétek a baba érkezésének időpontját :lol:
Megbeszélted vele is?

Winnie
Nekem olyan kis vér anyajegyek lettek a mellemen és a hasamon. Már a Csengénél is jött egy pár.
Én a másodikat várom és még mindig nem teljesen tiszta hogy mi a normális és mi nem. Szerintem a terhességben és a szülésben csak akkor lehet rutint szerezni, ha az ember a 10-diket várja, azt meg azért ugye mégse :lol:
Nekem a hétvégén olyan fájásaim voltak hogy össze görnyedtem és nem bírtam felállni. Oda tettem a kezem és éreztem talán a sarkát vagy a térdét. Azt hittem betojok (bocsi :oops: ) a Csengével a 9. hónapban mikor kb 3-4 cm-re kidugta a lábát nem éreztem ilyen fájdalmat. Lehet hogy most hogy a mellső falon van a méhlepény az fáj sokkal jobban?

Kata
és mindenki aki nst-re jár vagy fog járni...
Én a Csengével 3 napos túlhordással voltam nst-n és szinte tök lapos volt a fájás görbém. Szerda délben, ezek után csütörtök hajnali egykor elfojt a magzatvíz és csüt reggel megszületett a lányom :lol: Hát ennyit a lapos fájás görbéről, még a dokim is azt mondta, hogy itt pár napon belül nem lesz baba :lol:

Tünde
Lehet, hogy a Zitával nem tekergetni kellett volna, hanem kipróbálni a másik prostagladinos módszert ... :lol:

Rena
Én a Csengével az elején a Weleda natur bio kozmetikumokat használtam, nem ocsó de nagyon kiadós. De szerintem még nagyon jók a Bünchen termékek is, azok is csak tök természetes anyagokból vannak, körömvirág, mandula olaj, és még minden földi jó

KépKép
Kép
krista

Krista, hát én se vagyok ám egy nagy csokizabáló, csak ilyenkor, amikor várandós vagyok. Nekem eszembe se jutna, hogy vegyek a boltban (ha nem vagyok éppen várandós :D).
A másik postagladinos módszerhez bevallom, a 38. héten még nagy-nagy (lelki) erőfeszítések árán ávettem magam, de a 41.-en talán 1 millió Ft tudott volna motiválni, kevesebb nem. :)

babakozmetika: az én lánykámnak iszonyat kényes a bőre, így mi Babé tusfürdőt és testápolót használunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon szuper, a testápoló a kezdődő ekcémát simán elmulasztja, és nem szteroidos. Ákost is ezzel fogom fürdetni, újszülöttkortól ajánlják. Csak patikában kapható, legalábbis máshol még nem láttam. Sajnos kicsit húzós az ára, 3000Ft körül van mindkettő, de a testápoló 1/2 L, a tusfürdő 1L, szóval nagyon sokáig elég.
Ezen kívül még a Bübchen-t szokták javasolni, mert nincs benne illatanyag.

Szana, én úgy emlékszem, hogy fájás közben emelkednie "kéne" a baba pulzusának. (vagy csökkennie? :oops: )
Áhh, nemtom, de Snoopy biztos tudja majd. :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok,

Már megint csak most jutok ide, és elolvastalak benneteket.

A fájásgörbéd Szana elég intenzív, kíváncsi lennék a magamére, de biztosan lapos lenne, mert nem érzek még semmit.

Krista,
az én barátnőm ma mutatta meg a fájásgörbéjét, és neki is tök lapos volt szülés előtt is.

Snoopy,
nem semmi az az első kép, mondjuk én tudtam értelmezni.:)

MÁgnes,
sajnálom, hogy lőnöd kell magad, de kitartás és fő a pozitív hozzáállás!!!
Én egyébként inkább egy olyan napot szeretnék, amikor itthonlehetek és nem kell rohangálnom sehova. Talán a honapi ilyen lesz.

Ma pl. szervizbe voltam, mert megjött egy alkatrész a kocsihoz, amit 3 óra alatt kicseréltek, addig mondjuk elmentem a barátnőmhoz, és err mikor hazaérek és bezárom az ajtót(mert annak volt baja), ugyanúgy rossz.Kiderült hogy ők csak a bal oldali ajtózárat cserélték ki, pedig a jobboldali is rossz. És akkor még ő néz akadékoskodónak, hogy igenis töltse ki a garanciális lapot a szervízkönyvbe, meg hogy adja ide a munkalapot, stb,stb...
Most persze pénteken lehet megint menni, mert akkorra éárkezik meg a jobb oldali ajózár is. És a benzinemet ki fizeti ki, meg az időmet, amit erre pazarlok?????

Néha úgy le tudom cseszni a férjemet, amiért olyan "kötöszködő" típus (harcol a jogaiért, amik szerinte megilletik), pedig igaza van, mert a mai világban hülyének néznek mindenhol, meg átvágnak. (a lakásfelújítós sztoriainkat mágr nem is mesélem el.:((()

Snoopy,
Nálad nem császár lesz ugye? Akkor honnan tudod mikor fogsz szülni????

Kata, a puha mézeskalácsrecept engem is érdekelne, mert azt akarok sütni.:)

Ja erről jut eszembe,

nekem nem anyós témáim vannak, hanem nagymama/dédimama témák. Ákos egyik nagyiját felhívtuk Pestre, hogy pár napot legyen itt. Ő olyan igazi nagyi, süt, főz, csacsog, sorozatokat néz..... Olyan kis aranyos, akit elvielsz több napon keresztül. Erre tegnap mondja nekem (ez a nagyi), hogy a jövőhéten meg a másik jön (ő is aranyos, de két óránál többet még nem voltam vele, tanárnő volt, értelmiségi, történelem imádó, politizáló, és magyarságtudattal erősen megáldva), persze én minderről semmit sem tudtam. Felhívom a párom, és mondja, ogy ja jön, de én is tudtam róla, mert már beszéltük. Igen egyszer hetekkel ezelőtt, mikor nála szóbakerült, hogy a "kedves nagyi" jön fel, nem akartam, hogy neki rosszul essen, és tettem egy olyan kijelentést, hogy várjuk őt is szerettel. De nem egy hétre????? Mit kezdek én egy szinte idegen asszonnyal, mit fogok vele beszélgetni. Szóval vele akarok mézeskalácsot sütni.:) MErt azt tudom, hogy szokott.:)))

Lányok, már nekem is csak két és fél hetem van elvileg, néha engem is számoljatok bele a hamarosan szülő nők sorába!!!

Most megint megyek és csinálok valamit, mert a takarítás az állandó rohangálás miatt nem megy.:(

csernusn

Tünde, mi ez a sali+csoki párosítás???

És Mágnest valszínű nem nézte meg a védőnő alulról, de amikor beírja a kiskönyvbe az adatokat, akkor látja, hogy nyitva van-e, vagy sem:)
Vagy méágis megvizsgált????Én biztos nem hagynám, kis 23 éves, kezdő az enyém.

csernusn

Korena: Nálunk két éve hogy a párommal vagyok erre a sütés dologra nincs is gondom.Anyós baromi finom sütiket csinál.Karácsonykor meg pláne.Babakozmetika: azt hallottam hogy a dm-babylove termékei nagyon jók.Vagy a gabi termékek

Krista: Nekem nem hétvégi mamai lesz és éppen ezért aggódom:)

nika70
Salgótarján

úgy van, ahogy Niki mondja! Természetesen nem vizsgált meg a védőnő, hanem a záróimon látta a diagnózist :D
A védőnőnek szólni kell, hogy megvan a baba? Mikor? Elég akkor, ha hazajöttünk?
És most lehet, hogy már kérdeztem, de szita az agyam. Az NST és a CTG ugyanaz? Mikortól küldik oda az ember lányát?

Ma csináltam kakaót diabetikus cukorral.. Nem tudom az arányokat, és olyan édes lett, mint a vattacukor.. BBRrrrrr!!! :?
Ha megszületik Panna, egy doboz Szamos marcipán rendelve! :D

Niki: szerintem azért siklunk el feletted, mert a vonalzód fordítva működik. :D Nem izgulsz? És a szülésre felkészültél már? Én még nem.. Tekintve, hogy nem tudom hogyan szülök majd.. :roll:

Én babakozmetikát úgy vettem, hogy abból indultam ki, az én kényes bőrömnek mi vált be. Persze nem biztos, hogy Pannának is az lesz jó, de kiindulásnak nem rossz.:) Szóval én Niveát vettem. Legfeljebb elhasználom én, ha neki nem jó. De a babylove tényleg klassz.

krista: akkor ezek szerint mellügyileg nem én vagyok "hibrid", hanem vörös hajúaknál ez megszokott. Megnyugtattál! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Képzeljétek, az előbb írtam egy tök hosszút nektek, és elszállt az egész. Most kicsit pihenek, és megírom újra.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Na akkor most elkezdem újra.

Winnie!
Nekem is nőtt egy csomó barna anyajegy a mellbimbó udvaromon. Meg a nyakamra nőttek lógó fibrómák, ( olyan kis bőrszínű khegyes kinövések) Bocs, hogy kicsit tudományos vagyok. :oops:

Snoopyy!
Olyan jó, hogy te ennyi mindent tudsz. Mindig szívom magamba a szavaidat, olyan jókat írsz. Nekem az egyik mellbimbób már gyerekkorom óta befelé áll, még akkor is ha fázik. De megpiszkálom, és akkor kibuggyan. Szóval bízom benne, hogy nem lesz gond vele. Alapból úgy néz ki mint a 2. kép, amit felraktál. :P

Hali!
Semmilyen tanfolyamra nem jutottam el egész terhességem alatt. Mondjuk még mindig keményen dolgozom, és az üres hetekben meg mindig van mit csinálni. Pont tegnap fedeztem fel, hogy hol van Dózsakertben a KÖzösségi Ház, ahol a kismamaklub van. Jókor.Most már nem megyek, mert attól parázok, nehogy elfolyjon a magzatvíz valami olyan helyen, mint pl. bolt, busz, vagy utca. Elég ciki lenne. Úgyhogy már nem nagyon mászkálok, csak ahová tényleg muszáj. Pedig egy szülésfelkészítőre elmentem volna, mert most azt sem tudom, hogy kell majd lélegezni. Vagy egyáltalán van ilyen.? :roll:
Ja a babakozmetikumokról írnék egy pár szót, hátha tudok nektek segíteni. Eddig az összes babakozmetikum közül a Bübchen volt a megfelelő, mert sem illatanyagot, sem paraffint, sem lanolint nem tartalmaz, és ugye ezek a legfőbb allergia kiváltó szerek. Én mivel napallergiás vagyok, ennek a babanapozóját veszem évek óta. Az idén viszont nem kaptam. De nyár óta vizsgálgatom a babakozmetikumokat, és a helyzet kiábrándítól. A bübchen-be is tettek illatanyagot, és jelenleg a boltokban árult cuccok közül nincs egy olyan sem, ami a fennt említett anyagot nem tartalmazza.
Amit a gyógyszertári termékekeről el tudok mondani, a pici babáknak aezek a legjobbak, mert ezekben tényleg nincs káros vegyszer. Ha majd nőnek a babócák, akkor lehet kiísérletezni a márkás cuccokkal. Amit Tünde említett, holnap meg is nézem, hogy mi van benne. Egyenlőre jónak tűnik. Egyébként csak az a teendő, hogy végig kell olvasni az összetevőket. Az illatanyagot Fragrance-nak is szokták irni, nem csak Parfum-nek.
Remélem sokat segítettem nektek, mint szakmabeli. :P

Szana!
nagyon szép a babakocsitok. Milyen márkájú? Mennyi volt? :lol:

Krista!
A textilpelusokat és a fürdőlepedőt, meg a műanyagokat(cumi, mellszívó és alkatrészei, cumsüvegek) főztem csak ki, és nem is szándékozom többet főzögetni őket. Szerintem az elején egyszer ki kell főzni, aztán már én is a mosógépbe fogom berakni. A műanyagokat, meg a Chicco sterilizáló folyadékban fogom sterilizálni. Mondjuk szerintem azt sem fogom túlzásba vinni, mert egy kis baci néha még használ is.

Mágnes!
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy ha hazaértünk a babával akórházból, akkor szóljak oda neki telefonon, hogy megszültem.
Hogy te milyen vagány vagy, hogy így mered magad szúrni. Nem semmi. :P

Na és most dobok fel egy 2 napos képet a pocakomról. El fogtok ájulni, mekkora bálna lettem. Nem véletlen, hogy mindenki azt kérdezni, hogy hány baba lesz. Már mondjuk az agyamra mennek ezzel a kérdéssel, de ez van. Mindenkinek akkora a pocija, amilyenre sikrül. Hát az enyém kissé túl nagyra sikerült. És még nőni fog?

kviki73

Na a kép valami miatt nem sikerült. Megpróbálom mégegyszer. Kép

kviki73

Jaj lányok!

Valami mindig kimarad, hiába a memóriazavar!!!

Valaki itta közületek a málnalevél teát? HOgy kell inni? Mikortól? Hány pohárral? :roll:

kviki73

Niki, ezt írtam:

[quote]J írta:ajj, Lányok, ma voltam védőnőnél, 1 hónap alatt 3,5 kilót szedtem fel, már 64-nél tartok. Zitát 65-el szültem...
Pedig lassan átmegyek kecskébe, szinte minden este salátát eszem. Na jó, néha lecsúszik (minden este Very Happy/Sad) 1 forró csoki habbal, 1-1 tábla csoki...
Pedig én már direkt nem veszek édességet a boltban, de Apa a múlt heti kiküldetéséből 9 tábla csokival jött haza. Sad

Viki
, huh, tényleg jó nagy ez a pocak! :)
Na itt a Babé testápoló:
http://www.pezomed.hu/termekek_babe.php ... &termek=20

védőnő: itt Győrben a kórház értesíti őket, hogy megszületett a baba. Nem mindenhol van így? :oops:

Itt az én pocakom:

Kép

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Két napig nem jár erre az ember és már alig tudom a termést visszaolvasni! :)
De ez tök jó, hogy pörögnek a események! :D :D

Viki:
Én értettem amit írtál,mert szakmabeli vagyok én is, azaz most már csak hobbi szinten.

Anyajegyek:
Felfigyeltem ezekre a tünetekre még a kezdet kezdetén, hogy olyan dolgok leptek el, amik nem voltak addig.
És ide sorolom még a májfoltot is! :(
És valóvan a bimbó körül különösen sok számomra nem odavaló dolgot látok. Vajon ez el is fog múlni? Vagy már ezek ott maradnak? HIába tanultam ezekről a dolgokról, azért nem vagyok bőrgyógyász.
Biztos ezekért is hormonok a felelősek...Vagy ki tudja..
Na ezt jól megaszontam! :D

Málnalevél tea:
Hétvégn kezdtem el inni, napi két csészével. Azt olvastam, hogy így kell inni. Vagy mégsem????

Szép estét!
Zsuzsi

Kép
zsuzsu74

Szana
Ez csak azt jeelnti hogy vannak mar joslo fajasaid,tehat par het es itt a baba.A vedono nem teved szerinte msema karacsonnyal :wink: Ugyhogy a lenyeg hogy Flowmetrian OK minden,ilyen esetben amikor eretteb a lepeny az a donto.
Na en sem vagyok szakerto,mert nem volt meg ilyenem de tobbtol ezt hallottam.

Kolena
Nekunk annoa gyogyszertari jott be,bar nehez elkenni,de aztan rajottunk a nyitjara.Meg kesobb a nivea,ami jo volt neki.Moat is gyogyszertarival kezdek es meglatjuk.

Krista
Szerintem azert minden (hetvegi/napi )nagyszulonek be kell tartani a jozan esz szerinta dolgokat.Neki sem jo ha megkergul a gyerek a sok csokitol (koztudottan felporget ) es aztan semmi ertekeset nem eszik.A kenyeztetest szerettel is el lehet erni nem csak edesseggel :D
Erdekes mert a lll honlapjan olvastam ezt a jegkockasta (persze a ruhaba tekerve azert nem olyan hideg )mega szopis tanacsado is ezt mondta.Azt hisem en ugyis maradok a mellszivonal,aztan par nap utan mar hozzaszokik a mellem a strapahoz,Alexnal is ez volt.
Csodalkoztam is hogyez en vagyok :!: :shock:

Tunde
Jot rohogtem az 1 millio Ft-on.Erdekes mert nekem igy a vege fele van hozza tobb affinitasom,a 3.trimeszterben nem sok volt.Pedig Alexnal egesz mashogy volt,akkor tomboltak a hormonok vegig :lol:

Niki
Nalam Te siman benne vagy a mindjart szul kategoriaba :D
Hat dediert nem irigy,plane a maosikert nem,de hatha kellemesen csalodsz.Mamikam olyan jo lenneha tudna jonni,de mivel mar beteges eleg neki ha otthon ellatja a haztartast.Majd kuldi a fincsi kajakat :wink:

Viki
Te viszed a palmat :!: :lol: Tenyelg szep nagy,es meg jol fent van szerintem.Enyem kb fele akkora,kb mint Tundee :D

Tunde
Zita latom ramol rendesen :lol: Fiusa pocakd neked is :D
En ma a ctg utan mondtam a dokinonek hogy itt mindenkinek olyan nagy a hasa,neke meg nem,bruhuhhu...Erre a valasz:-Igen a de a fenekuk is nagyobb :lol: Es hogy maganak az 50 kg-hoz nem is ferne el nagy pocak,az mar kenyelmetlen lenne.Hat igen igaza van,csak...tudjatok vege fele levo para...

Ja a mai nap csucs telefonja:exem,akivel bar barat vagyok,de tole aztan nem vartam volna az egyben vagy meeeg, kerdest :shock:

Megyek mert megjottek a fiuk a konditerembol.

Kata

Kép
Kép
kataa

Viki:
ez aztán a pocak!!! :D És azt nézem, hogy semmi csík nincs rajta!! Nagyon ügyi vagy, szépet növesztettetek!!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

anyós: az enyém úgy megsértődött (mert már pár hete lebeszélt vendégünk volt, amikor jönni akart), hogy én aug. eleje óta nem láttam :), és sztem leghamarabb akkor fogom, ha Ákos kibújik, de ebben sem vagyok biztos. :)
De ő is az a tipikusan tömjük a gyereket csokival, gumicukorral ebéd előtt típus, és a kólát is adom, mert úúgy szereti... :? :oops: :shock:

Kata
, igen, Zita pakol, ki-be dobozba, táskába, le-fel, stb... most éppen a boríték a menő. :)

Niki
, nem tudod az állapotodra való tekintettel lemondani a dédit? Én biztos ezt tenném, azért a vége felé befordul az ember lánya, nekem nem hiányozna egy végülis idegen néni, pláne 1 hétig??!!
És ha közben szülsz?

Kata,
tedd már fel ide azt a mézes receptet, légyszike!!!
(még mielőtt 2 gyermek anyukája leszel :wink: )

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Vagyok én is, csak itt van anyu, aztán nem tudok írni.
Minden ok, baba jól van, már 2780 gramm. :lol:

Málnalevél: én hétvégétől inni fogom, bár már frankón tágultam eddig is :wink: gergővel már ittam a 34. héttől napi egy kispohárral, majd a 36.-tól napi kettővel, a 38.-on meg megszületett.
Ja, képzeljétek! Voltunk ugye dokkernál. Méhszájat nézett, valami elsimulásról beszélt, de most nézem a kiskönyvet és 2100-at írt be. Namármost nekem több hete 2110 volt. :shock: A múlkor mondta, hogy van olyan akinél záródhat, persze nem teljesen nyitottból zárttá, de mégis. Bakker a végére én lassan összenövök :roll:

Szerinte nem fog ezen a héten megszületni, de viszont a kiírási időpontot sem fogja megvárni.
Volt nst, jókat rugdosott Léna, viszont fájást nem mutatott. Ami azért is fura, mert mikor elindultunk, akkor olyan keményedéseim lettek, hogy már azon gondolkoztam, hogy vissza kellene fordulni a csomagért. De aztán lehet ettől a hülye fronttól volt, én amúgy is érzékeny vagyok rá.
Jövő héten is kell menni, de akkor csak nst, vérnyomi, vizelet, súly. Más nem lesz :cry: Pedig én csak azért szeretek dokihoz menni, mert láthatom uh-on a picit.

Kaptam beutalót megint vérvételre, teljes vérkép meg még valami. Nem tudja valaki, hogy ugye most nem kell éhgyomorra menni? Az csak a cukornézésnél van, nem?

Viki! Tünde! Szép pocik :P

Babakozmetikum: én először mint naiv anyuka, úgy gondoltam, hogy csakis a legjobbat veszem meg a gyerekemnek, és ugye mit szűr le a hülye fogyasztó a reklámok sokaságából? HOgy a Johnson a legjobb. Hát tényleg nem. Első időben tényleg a gyógyszertári a legjobb, sőt, én mostanában is ezt használom popsikrémnek, tusfürdő az változó, most már elviseli Gergő bőre. Egyszer, elfogyott a fürdetője, gondoltam egyszer belefér a J. használata. De tényleg csak egy pöttynyivel mostam át. Reggelre az egész gyerek pöttyös lett. :evil:

Súly: +23-nál tartok :oops:

Nekem a mellbimbóbirizga tuti nem fog bejönni szülésindítónak, mivel Gergő úgy alszik el, hogy gyűri-nyúzza-simogatja-puszilgatja :lol:
Snoopy :wink: Valahogy csak megoldjátok :) Azért két mentőzés közben csak hazaugrik egy menetre " természetesen csakis a cél érdekében, hősies önfeláldozással" Egyébként én is érzem, hogy lehullik egy kis teher a vállamról, hogy lesz a baba korababa, ráadásul jó súlya van. Apa nálunk is tervezi már, hogy hétvége után (ugye akkor töltöm a 37. hetet, és egyben kezdődik majd a tgyásom) majd vásárolunk-csípőset eszünk-szexelünk :wink: :lol:

Szana: füli=fülbevaló :) (már ha jól emlékszem, hogy te kérdezted) majd fotózom ám, nagyon tetszik.

Na megyek, ahoz képest, hogy nem is akartam írni, egész sok lett :) Persze anyu megkérdezte egy párszor, hogy miezmiez?

Pussz, cic
cicmerák

Na kozkivanatra a mezeskalacs recept!

Hozzavalok
75dkg liszt,35dkg porcukor,5dkg margarin,4tojas,4 evokanal mez,4teaskanal szodabikarbona,Kotanyi Mix mezes fuszerkeverekbol izles szerint (ez adja az alapizt ),kicsi so.

Tojast,margainnal,cukorral,mezzel,fuszerekkel osszekeverni es hozzaadni a szodabikarbonas lisztet.Ha meg nem gyurhato a massza akkor kicsi vizet kell hozzatenni.
A masszat beteszem egy ejjelre a hutobe.Masnap lisztezve nyujtom,mert ragadni fog :)
Kb 6 mm-es tesztara nyujtom az egeszet.Tojassargajaval bekenem a tetejet hogy fenyes legyen,utana teszem ra a diszeket,dio,mogyoro,szines cukrok.180C-os elomelegitett sutobe tenni (de ne tul surun mert osszeerhetnek sutes kozben )10 perc alatt kesz van.

Cukormaz: 1 tojasfeherje, 12dkg porcukor felverve,es egy zacsi sarkat tuvel kiszurva disziteni,ha valaki meg ezzel is akar bibelodni :wink:

Kép
Kép
kataa

Tunde
Kola,na ezzel lehet engem kikergetni a vilagbol.Alex meg sosem ivott,igaz mi sem isszuk,de pont azert mert egeszsegtelen,akkor minek adjak masok a gyereknek.
Ezert furak nekem azok az anyukaa akik hangoztatjak, hogy x evig szopott a gyerekuk,de aztan mar 2.szulinapjat a Mekiben tolti kolaval.....

Cic
Tegyel mar fel kepet,kivancsi vagyok a +23-ra :wink: Na akkor vegen neked sem lesz szerencsere korababa :D Szuper.
Nekem is mar 2 hete csak a ctg van meg vernyomi,vizelet.
Ja ehgyomorra kell menni utolso vervetelre is,a cukrot is nezik.
Strepto leletem negativ szerencsre,neked is levette a doki?

Jo ejszakat,
kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Jól összegyűlt ma estére is az olvasnivaló. :)
Én ma egész nap szinte állandóan keményedtem. Nagyon izgultam is, hogy nem rossz-e ez. De mivel ma volt az utolsó szülésfelkészítő a kórházban, oda elbattyogtam. Persze 1 óra BKV oda és 1 óra vissza. És hát nem sok értelme volt... :evil: Most már hallgatni fogok mindig magamra és nem megyek sehova, ha fáradt vagyok.
Irigylek mindenkit, aki már szülésközel van és hatalmas a pocija! Az enyém valahogy olyan kicsi. Ráadaásul szerintem tök alacsonyan van. Igaz, fejjel lefelé van a babó, de azért még nem akarok szülni semmiképp, majd csak januárban!

Kép
Kép
tinu

Feldobok egy mit pakoljak listát, ha van kedvetek bővítsétek, vagy írjátok meg, szerintetek mi felesleges

Kórházba
2 pár papucs (egyik zuhanyzáshoz, másik járkálni)
köntös, laza zokni.
elől gombos hálóruhák
törülközők
Tena inkontinencia-betét (gyógyszertárban kapható), hálós bugyi
sok folyadék, laktoherb tea
iratok: személyi igazolvány, TAJ-kártya, kismamakönyv és leletek, 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, apasági nyilatkozat, akik élettársi viszonyban élnek
textilpelenka - 2-3 db (a vállunkra büfiztetéshez, ágyra-fektetéshez)
pelenka, érdemes megtudni, hányat adnak egy napra
szoptatós melltartó, melltartóbetét, mellszívó,
telefon, telefonkártya, aprópénz, telefonszámok, fényképező
puha WC- papír, WC-ülőkére papírülőke (higiénia miatt)
a gátseb öblítésére kamillatea, vatta
felfújható úszógumi, a gátseb miatt (nekem nem volt szükséges)
kispárna
lanolin, a mellbimbó kisebesedésének megelőzésére
bimbókiemelő (ha szükséges)
hasszorító (ha van és igényled)
papírzsepi
piperecuccok: fogkrém, fogkefe, szőlőzsír, tusfürdő, antibakteriális mosakodó, fésű, arc- és kézkrém stb.
kanál, villa, kés, pohár, szalvéta, tányér, konyharuha
időtöltéshez: olvasnivaló, íróeszköz stb.

Szülőszobára

szénsavmentes ásványvíz
szendvics, ital párodnak is
szőlőcukor, citrom
törököző, kispárna
papucs
fényképezőgép, telefon
hálóing (szülés utáni tisztálkodás utánra), betét, ha nem adnának
zene

Hazajövetelkor

Nekem a párom hozta be a hazamenetel napján.
kombidressz
rugdalózó v. egyéb felsőruházat
harisnya v. zokni
kiskabát
sapka, sál, kesztyű
pléd
cumi ?
bébihordozó, autósülés
marcipan

sziasztok!

Ja, csatlakozom az előttem szólóhoz, gyűlt az olvasnivaló!

Köszi mindenkinek a válaszokat anyajegy, plusz egyebek ügyben. Megnyugodtam, hogy más sem tudja, mi fér bele, és mi nem. Kata, asszem megfogadom a tanácsodat, csak akkor telcsizek, ha egy fájdalom nem múlik, addig meg pihi. :)

Snoopy, én sem bírtam értelmezni az első képet, de a másodikat azt hiszem igen. akkor úgy ítélem meg, hogy az enyém nem fordul annyira be, bár nem tudom, milyen lehet egy tök befordult..... :? bocsi a részletekért, de hidegben, meg "ingerekre" összemegy, és akkor valami kiáll, akko az most jó, és ne foglalkozzak többet a témával?
ja, és még valami, ez most jutott eszembe, tök szuper, hogy ennyire "szakmabeli" vagy, és ennyit tudsz, de nem rossz is ez egy kicsit? már mint úgy értem, hogy sokkal több okod lehet parázni, mert én (mi többiek) nagy tudatlanságunkban egy csomó mindent nem tudunk, mi jöhet közbe, és persze ettől nem is félünk....bár persze ez típus kérdés is, ha nem vagy olyan paragép, mint pl én, akkor noprob. :lol:

Korena, nem jutott eszembe a név, pedig többször is koncentráltam ma, de szerencsére van itt velem egy blúz onnan, és így puskáztam: "Mammina".

tök jó, hgy felmerült a babakozmetika téma, megnt tanultam köszönöm!

Én akkor még egyet kérdeznék, most nem mosás, hanem egyéb sterilizálás témában, hogy ezt mennyire kell? PL cumit kifőzni, mindig kell? vagy csak elején? elég egy fazék vízben kifőzni, vagy kell venni sterilizálót? és mindenképpen fövő/ forró / bugyogó víz kell? vagy hogy mondjam, szóval bedobni a mikróba nem jó, ugye?

Viki, gratula a pocakhoz, tényleg hatalmas, és szép!!! úgy látszik babócád szereti a kényelmet, és jó nagy helyet csinált magának, hogy tudjon edzeni / ficánkolni!

Tünde, neked meg lemaradt a fejed a képről! :) persze, gondolom Zitáért cserébe :lol: :lol: :lol:

Hát, én anyós témához nem tudok hozzászólni. Anyuékkal úgy gondolom, nem lesz gond, anyósomat nem tudom, de igyekszünk őt majd nevelni :) szerintem lehet.....

Ti már hallottátok azt a kifejezést, hogy "tejfakasztó buli"? amikor szülés után a kispapa elmegy a heverjaival "ünnepelni". Én nemrég hallottam, és szerintem nagyon tuti. Na, apa most épp tejfakasztó bulizik a tegnap született kolléga-baba tiszteletére :)

Megint hosszú lettem :oops: , jóéjt!
(Már minden nap lassan úgy várom, hogy hátha Brigó jelentkezik röviden, vagy újabb Cic-bejelentés :)) és persze Niki, Tőled is várok már eseményt. Ha jól tudom, Kata, Niki, Snoopy, Ti vagytok legközelebb, ugye? Utána Cic? tudom, előző oldalon van tábla, csak vissza kéne olvasni, és most memorizálok :)))

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Hajnalban még eszembe jutott vagy két dolog az utóbbi időből, de mostanra ismét kimentek a fejemből. Komolyan jegyzeteket fogok készíteni még a fürdőkádban is... :D

Cukorbetegség. A babónál az az egyetlen probléma, hogy ha nagy, akkor attól nagy, hogy a magasabb vércukorszint miatt ( bár ezek szerintem nem magasak, de nem is vagyok offé terhességi cukorbetegségben) a babát serkenti plusz inzulintermelésre. Ettől a baba sejtjei felveszik a cukrot, amitől a baba nagyra nő. Ha viszont kibújik, akkor már nem jön a köldökzsinóron át sok cukor, de az inzulintermelés nagyobb mértékű még. Mit tesz a baba vércukorszintje? Lezuhan! És infúzióval (cukrossal) sem nagyon D lehet jól utána menni. Szopi-szopi-szopi ami jobban rendezi a vércukorszintet. Elvégre a gyerek erre van kihegyezve. Nem csak a tudományos írások mondják, hanem a saját tapasztalat is. Prücsnek attól volt alacsony a vércukorszintje, hogy az én véremben sem nagyon volt belőle. Nyomorú gyerek fél éjszakán keresztül kapta a cukros löttyöt a vénájába, de alig nőtt a VCszintje. Aztán végre a cicimhez engedték és sokkal hamarabb eredményt lehetett elérni az előtejjel.

Ha a gyerek jönni akar, akkor semmilyen előzetes fájásgörbe nem érdekli és kijön.
Furcsa, de a meglepetésszerű burokrepedéstől nem félek. Csak korrekt vajúdás közbeni burokrepedésem volt eddig, persze bármi megeshet.
Nem, nem csaszi lesz (még csak az kéne!!!!) de az előzetes tapasztalatok fényében úgy tűnik, hogy erre az időpontra nagy az esély. Mindamellett lehet, hogy a skac átver és a 41.héten fog megszületni....
Gyerekkel nem merem megbeszélni. Prüccsel épp egy távoli időpontban kezdtem megállapodni a megszületésre és hogy akkor majd milyen jól fogunk együtt dolgozni, mire a skac rá 5 órával felüvöltött a külvilágban. :D Majd aznap amikor alkalmasnak találom az időpontot akkor meg merem említeni....
A dokim azt mondta, hogy elsőként őt hívjam, senki mást! Ha úgy érzem, hogy nem érünk be a kórházba, akkor inkább kijön hozzánk, csak ne hagyjuk ki a buliból... :D

Babakozmetikum: legolcsóbb és legkevésbé allergén a gyógyszertári kutyult fürdetőkrém (barátnőm minden kemikáliára allergiás, az illatokra különösen, ő felnőttként is ezt használja), kezelési utasítás nincs ráírva, de szívesen elárulom egyéni felfedezéseinket....
Illetve testápoló és a popsikrémre is van a gyermekorvosnak receptje. Zsombi cirka 3 éves koráig használta ezeket. Persze popsikrémet féléves kor után ritkán, testápolót meg tán sosem. Ja! hintőpor is van!

Főzés. A műanyagoknak valóban egyszerűbbnek tűnik a sterilizáló folyadék. De sajnos én nem hiszem, hogy ha nem öblíted le, akkor jó dolog a babával kapcsolatba kerülnie. Ha meg leöblíted, akkor lőttek a sterilitásnak. Aventhez legjobb a mikros sterilező, szerintem, fél életedet megspórolhatod vele, ha meg mikróba nem tennéd akkor még a kifőzés a legtermészetesebb. Ami azt illeti az autóklávozás is jó lehet, csak erre napi szinten a háztartásokban kevés az esély! :D

Örülök, ha bárkinek segítettem a leírtakkal :) Bármikor szívesen.

A hasamat a múltkor mértem. Valaha volt derékvonalamban 100cm-t mértem. Ami nemtúl nagy. De nem aggódom, mindig elmondják, hogy milyen lent van. Biztos a fele gyerek a kismedencémben üdül. Mai esti felfedezés, a babó képes a méhemen kereszül megboxolni az egyik lábamba futó idegköteget. Így mosgolódása közben időnként elzsibbad egyik, vagy másiklábam.

Cic!
Csakhogy ennek a hazaugrásnak oviidőben kell történnie! :D
A lakásba sehol egy szobaajtókulcs! :D

Tünde!
Igen, ha a méh felkészült. Alapvetően az enyém szerintem, remélem...akkor kimutatja felkészültségét, amint abbahagyom a tablettázást. Egyik ovitárs anyukájánál kb akkora pocak van mint az enyém. Kérdezte mikor szülök. Elmondtam, mire megkérdezte, hogy még mindig szedem a gyogyit? Mondtam, hogy megígértem a nőgyógyásznak, hogy péntekig szedem (pedig szerdán abba akartam hagyni). Neki mindkét előző babájánál leállították a 36.héten. Igaz, mindkettő kibújt a gyógyszerleállítás után két nappal :D :shock: :?

No, megyek, mert még egyszer-kétszer csak ki kellene aludni magam....

Snoopy

KépKép
snoopy

Hopp, egy pár dolog:

Viki!
Gyönyörű, nagy pocid van! Ha leülsz kapsz levegőt? Mert én néha alig, pedig az enyém kisebb!

Winnie!
Hálisten nem vagyok parázós. Viszont hideg fejjel problémamegoldós. Néha akkor is kívülről tudom szemlélni az eseményeket, amikor jobb szeretném teljesen átélni. És csak akkor foglalkozom egy bajsággal, ha felmerül. És addig nem nyugszom, amíg tőlem telhetően meg nem oldom.

A buli ezen elnevezését még nem hallottam :D . De nálunk is rendszeres és mindig kiakadok, hogy engem kihagynak egy buliból!!!! :D

Első kép: a mellbimbóudvar két szélénél ráteszem a bőrre 1-1 ujjamat és az alatta levő szöveteket is felkarolva egymás felé közelítem az ujjaimat. A mellbimbó vagy kifordul, ha elég hosszúak a tejcsatornák, vagy beljebb húzódik, ha rövidek.
Ha hidegre kiemelkedik, akkor nem lehet valódi befelé forduló. Bízd a babára, hogy mit kezd vele, de tudd, hogy milyen a jó mellrehelyezés és figyelj, hogy megy-e neki. Ha nem akkor segíts az előbb leírt módokon. Remélem semmi gond nem lesz! :D

Snoopy

KépKép
snoopy

Tünde, Kata!

Köszi, hogy megosztottátok velem tapasztalataitokat nst téren.
Bár Kata, a karácsonyt szerintem Mágnes írta, a enyém mikulásbébi :))

Viki,

Ez igen, hatalmas pocid van, az enyém kb. akkora mint Tündéé... :shock:
A babakocsit egyébként a Baby Outlet-ben vettük, 60ezerért; nagyon jó vétel volt...

Mágnes,

Nst a 36.héttől van hetente.
Az én védőnőmnek akkor kell szólnom, amikor már tudom, hogy mikor jövünk haza a kórházból; de gondolom ez mindenhol másképp van.

Kép
Kép
szana80

Tinu
Ne izelj,meg csak a 30.heten vagy ,mekkora legyen?Kulonben meg ha alapbol vekony vagy akkor nem lesz nagy :)

Winnie
En anno Chicco steril folyadekot hasznaltam,mert a labosban valo ferotlenites tok maceras,minmum 5 percig kell forrongo vizben lenni a cuccoknak,es jo vizkovesek lesznek.
Amugy meg eleg ha par naponta ferotlenitesz,en anno tuzlasba vittem,de mostmivel van mosogatogep,csak abban fogom ,mert eleg magas hofokon eleg az is.

Brigo,
Ottton vagytok mar??/Gyere ,mert kivancsiak vagyunk!!!!

Na megyek a mosogephez..

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Winnie, bevallom, a fejemet direkt vágtam le, nagyon malacképűnek találtam magam, így inkább nem mutogatom. :(/:D
Én a cumikat használat előtt kifőztem, nekem ilyen mikróba tehető van, és használat közben az etetőcumikat még kb 2x. Zita 3 hetes kora óta tápis (is), és soha nem kapott szájpenészt, meg semmi fertőzést. Sztem bőven elég jól elmosni a cumikat.

Snoopy, ezt jó tudni, hogy a gyógyszerekkel én is mikor álljak le.
Jujj, akkor én a kiírt időpont előtt 3 nappal hagyom csak abba, nem szeretnék bak gyereket. :) Elnézést minden érintettől. :oops:
No de azért az adagot nem fogom emelni. :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok,

Örülök, hogy mindenki jól van és hogy ennyi időtök van netezni. Úgy tervezem, me már összepakolom a kórházi cuccomat, hogy lássam mi hiányzik még belőle, ezért tök jó, hogy ezen az oldalon fenn van a lista.:)

Kviki,

Én aztán úgy járok kelek mindenhova, el sem tudom képzelni, hogy nekem bármelyik pillanatban elfolyhat a magzatvizem. Pedig este 9-kor tegnap az Alexandrában, úgy bekeményedett vagy kétszer a hasam, fájdalom nélük, de utána még tescoztunk is, ott már csak csoszogtam, de muszály volt, mert nem volt kajánk. ÉS ott is vagy háromszom. focilabda keménységű, amit nem lehet benyomni. Ma reggel is háromszor, de azóta nem.
Ezek már a szülés előtti fájdalom nélküli méhösszehúzódások, vagy csak a fáradságtól vannak. Én iyenkor mindig kisDanit sajnálom, hogy nem rossz-e neki, mérmint a keményedésekkor.

A pocid nem semmi, de nagyon szép formájú és a bőröd is jól bírja!:)

Kata,
piros mázet lehet kapni a boltban, mert Ákos piros tetejűt szeretne.:)

Cic,

Én is kíváncsi vagyok a pocidra!!!!

Szana,
a babakocsid tényleg szép, lassan mindenkinek összejön minden cucc, ami kell.:)

Most megyek mert egy órája keltem (nem tudom mi van velem 3 nap óta csak így 9-10 körül ébredek, eddig meg Ákost "indítottam" dolgozni), és lassan nekiállok valami látványosat is csinálni.:)

Tegnap pl hűtőt mostam, de a konyhaszekrények fele még így is hátravan.:)

Szép napot nektek!!!

csernusn

Viki,

Nekem a dokim azt mondta, nem baj, hogy nem jártam sehova, mert a légzést az lehet, hogy tudod, de a fájásokban majd egész más lesz, ééppen ezért nekem azt mondta, majd egy két fájás rámegy arra, hogy rájöjjek a légzésre, az ő segítségével. Mellesleg megjegyezte, hogyga Wc-ni tudok, akkor a szülés is menni fog (persze ezt viccesen).

És erről jut eszembe, hogy abban a kiszolgáltatott helyzetben, amikor ott fekszünk fenn, és nyomunk, milyen megalázó lehet, hogy bármi más is kijöhet nem csak a baba. Ez akkor is így van, ha kérsz beöntést????Mert nálunk választható.

csernusn

Sziasztok!

Amiről nem írtam. A szülési fájások alatt a kontrakciókor gyakran összenyomódik a köldökzsinór is, ezért olyankor kevesebb oxigén jut a babához. Ezért teljesen természetes, hogy fájásszinkron szívlassulás, bradycardia jelentkezik. Ha a fájás elmúlik, akkor jó lesz az oxigén és a szívritmus visszagyorsul. Előtte CTG, NST magasságában annyira még biztosan nem szoros a helyzet, hogy ilyenkor mit tesz a babó, az tök változatos lehet. Lehet, hogy cseppet sem érdekli a köldökzsinórját, akkor nem változik. Lehet, hogy stresszként éli meg valamennyire, akkor gyorsabb lesz a szíve. Lehet, hogy mégis beszorul a zsinór valahová, akkor lassabb lesz. De ezek nem egzakt tudományos tények, csak a logikám. A szülés alatti az biztos.

Kifőzés: minden könyv azt írja, hogy a baba szájába kerülő cuccok, sterilek legyenek amíg a skac 1 éves nem lesz. Ezt fél évig bírtam. Zsombival aki anyatejet kapott, de volt benne változatosság, hogy miből és cumizott. Prücskével nem tudom, hogy meddig bírtam volna, mert semmit nem fogadott el cicin kívül. Azt sem főzni, sem fertőtleníteni nem kell! :D
A sterilizálást a mellszívóra korlátoztam, naponta 1x. Aventem volt és van, azt Zsombival főztem, utána mikróban sterileztem.
A főzés akkor megbízható, ha 10percig van az összes eszcájg a lobogó vízben, úgy hogy a víz mindenhol belepje. Azt hiszitek ez könnyű? :D
Mind műanyag és megtelik levegővel és kibukkan. 10 perc alatt döglik ki a TBC baci egyébként. Vízkő ellen tegyetek egy fél kiskanálnyi citromsavat a vízbe. Még azt a vízkövet is leszedi, ami eddig rajta volt! :)

Pussz!
Snoopy

KépKép
snoopy

Niki, hát készülj fel, hogy a baba előttt még ez-az is kijön, a másik helyről. :D Én kaptam beöntést, és ennek ellenére is. De sztem ez csak nekünk gáz, utólag, a szülésznőknek-orvosoknak mindennapos esemény. És amúgy is, bakker, ennyi pénzért, amit a doki kap, nézegethet egy kis alólamcuccot, nem? :wink:

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Szóval lányok, akkor a johnson's babaápolási cucookat használjam el magamra? Attól csak nem lesz allergiás a baba?

Ezeket a gyógyszertári cuccokat fel kell iratni a gyerekdokival, vagy az én körzetimmel? Vagy csak bemegyek és megveszem? Az gondolom drágább, nem?

A johnson's púder sem jó?

csernusn

Niki!

Gyerekdokid tud mindent felírni, igen, úgy olcsóbb.
Mást én nem használnék, lehetnek érzékenyebb bőrű babák és ezt nem lehet tudni előre.
Ha pl. popsigondja van Hannának (ami szerencsére nem túl gyakori), akkor én a mai napig inkább gyógyszertári kencét veszek neki (egyébként már nem használok popsikenőcsöt, nem kell). DE a napokban valamiért Nátánnál is előjött valami bőrprobléma, és neki is gyógyszertári fürdeőt írt a dokinénink. (Náluk már nem okoz gondot más sem, csak most a biztonság kedvéért jobb volt.)
Egyébként szerintem kellemesek a gyógyszertári dolgok, Hanna popsikendőcse pl. vaníliaillatú volt, de amúgy sima popsikrém.
Az, hogy kijön-e kitolás alatt valami: hát én kétszer kaptam beöntést (kértem), de harmadszorra nem, mert úgyis volt előtte hasmenésem. A beöntés persze tutibb, és sokszor azért is ajánlják, mert segíthet a vajúdás rövidítésében. Én kérdeztem a szülésznőmet legutóbb, hogy mi van, ha nem kérek, de ő azt mondta, hogy ők megszokták, nem fog senkit sem zavarni.
Mindenesetre saját magam miatt én fogok kérni beöntést (szerintem elviselhető), ha úgy érzem, hogy szükséges, de kötelezően semmiképpen nem engedem.
Mintahogy a borotvakérdést is meg tudjuk oldani kettem a párommal itthon...

Streilizálás: fura, de én nem készülök semmivel, nekem nem volt szinte semmi ilyesmi, az a kevés meg vízforralással megoldható. Cumit nem vettem, nem is fogok, nem gondolom, hogy szükségünk lesz rá, egyik gyerekünknek sem volt (sőt be kell vallanom, eléggé cumiellenes vagyok). Fejni nem nagyon tervezem, 6 hónapig kizárólag és igény szerint szoptatni szeretnék, mindenféle pótlás nélkül, nem gondolom, hogy bármifajta cumisüveg előkerülne majd nálunk. 6 hónapos kor után meg nem kell már annyira steril környezetben tartani...

Értesítés: lehet, hogy rosszul tudom, de mintha a kórházi védőnő hivatalból értesítené a lakóhely szerinti védőnőt a szülésről. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha mi egyszer sem érteítettük volna a védőnőt, talán a hazajövetelről érdemes szólni neki. Van is valamiylen szabályuk, hogy a hazaérkezés után x idővel meg kell látogatniuk az újszülöttet...

Ja, tegnap sikeresen megszabadultam 5 kémcsőnyi véremtől. Pedig én csak egy sima vérvételt kértem a dokitól, mondván, hogy ilyesmi hiányzik a kiskönyvemből. Erre látom, higy a papírra 4 féle dolgot ír fel (köztük egy teljes vizeletet is :shock:), a nmő meg elkezdi elővenni a kémcsöveket. Először hármat, majd kihúzza a fiókot, és még kettőt :shock::D.
Csak azért volt ciki, emrt éhgyomorra mentem, és hami sem volt nálam, ráadásul egyedül, autóval... (Persze vettem gyorsan a vérvétel után valamit (valami húsosat, amitől égett utólag a gyomrom, ami már csak azért is furcsa, mert alapvetően a barackos dolgoktól szokott :D, remélem baracklekvárt nem tettek bele :D:D).)

KépKép
KépKépKép
beszti

Tünde!
Hát azt megértem, hogy a 41 héten semmi kedved nem volt a prosztagladinos módszerhez :lol: Ilyenkor az embernek már élni sincs kedve, csak SZÜLNI akár milyen nehéz csak legyen már kint.

Nika
Az enyém sem hétvégi nagyi/anyós. Csak a mienk itt lakik alattunk, ez már csak helyrajzi kérdés. Már előre félek, hogy ha megszzültik a pici a Csengét sokszor kénytelen leszek rábízni és még csak nem is fogom látni, hogy mivel tömi és mit enged meg neki :twisted:

Viki
Bocsi, tök hülye vagyok, én az értettem, hogy a ruhákat főzted ki, hogy sterilizáld :shock:
A műanyag kacatokat én is sterilizálom csak én mikrozok.

Kata
Igen igazad van, hogy nem jó sem hétvégén sem minden nap, ha csokival tömik a gyereked. Csak ha ezt a kedves mama nem képes megérteni? Már többször összevesztem vele, persze nálunk még nem nagy a gáz, mert ugye csak 1,5 éves és még nem kér, de ha az unoka tesó itt van őt tömi, ugyebár elöbb utóbb rájön, hogy akkor neki is kell. És ha szólok neki, hogy nem kéne, akkor csak mindig azzal jön, hogy majd meglátom és hogy semmit nem érnek az elvek, mert a gyerek .... Ne ilyenkor bírnám agyoncsapni. Ja és a másik kedves érv: ő már megnevelte a sajátjait, most már nem akar nevelni senkit. Az meg, hogy én így hogy nevelem az enyéimet az az én bajom :twisted:

Cic
Ezen az összenövésen jót röhögtem, habár ha én lennék ebben a helyzetben én se röhögnék. Még régebben amikor írtátok egy páran, hogy idő elött nyíltatok, akkor az jutott eszembe, hogy milyen gáz, hogy heteken-hónapokon keresztül szorongatjuk a méhszájunkat össze, de amikor viszont nyílni kéne, akkor meg aztán semmi, csk szép lassan...
Ha megszületik a kicsi és folyni fog a tej akkor Gergő hogy fogja gyürögetni, tekergetni a mellbimbódat? Mit fog hozzá szólni? :lol:

Niki
Szerintem sem megalázó a kaki dolog. Egy ismerősöm a Margitban szülésznő és rengeteget mesélt, de mondta, hogy a szemük nem rebben amikor jön a cucc.
Állítolag a kitolási szak kezedetét is hasonlóak jelzik. Én nem kértem beöntést, mert otthonról úgy jöttem el hogy volt egy atom adag hasmenésem. De amikor már teljesen ki voltam nyílva akkor derül égből villámcsapásként jött egy adag elöl egy hátul. És ezt értsd úgy hogy ennek semmi elöjele nincs, egyszer csak kint van. Semmi időd sehova menni.
A fazon igazítást én is javaslom mindenkinek otthon, mert elég csak rövidre levágni, kb 1/2 cm mert ha megszültél elég bajod lesz odalenn, nem hiányzik még egy sündisznó is a lábad közé.

A gyerek kencéket szerintem irasd fel előre. Amúgy sem árt (szerintem) előre bejelntkezni a gyerekdokihoz akit vállasztottál hogy fog-e vállalni. Persze a körzetinél ez nem téma, de én direkt a homeoshoz kértem magam és ő nagyon túlterhelt. Mondjuk nekem amúgy is kell elötte mennem hozzá, hogy adjon igazolást, hogy vállalja a bébi gondozásást, ha időelött jövünk haza.

KépKép
Kép
krista

Kata
Köszi a receptet, felírtam. :lol:
De lehet, hogy fel kéne tenni a honlapra is :lol:
Bocsi de én tök zöldfülű vagyok a sütéshez, az mit jelent, hogy a fűszerkeverékből izlés szerint, kóstolgatni kell? Én utálom a nyers tésztát megkostolni. Meg mit tudom én milyen íze lesz ha megsül? Szóval te mennyit szoktál bele tenni egy zacsiból egy ekkora adaghoz? Ja és kb mennyi lesz belöle?
Ja és jól emlékszem, hogy ez a nem kiszáradós mézeskalács recept?
Bocsi mindenkitől, aki nem sütögetős, hogy ilyen kérdésekkel nyomulok egy babázos topikon :oops: :lol:

Olvastam a Marcipán korházi listáját
Ebben csak az a gáz, hogy ez kb 3 táskányi cucc. Én is múltkor ennyivel mentem és a párom ki volt akadva, hogy ki fognak dobni minket a kórházból, hogy ez nem szálloda :lol:
Ja és az a röhejes, hogy mivel 12 órát voltam bent semmit nem használtam belölle, csak a vizet és néhány betétet, de hát ugye soha nem lehet tudni.

KépKép
Kép
krista

Sziasztok!
Nem volt időm elolvasni mindent...

csak pár szó

igen, a prevenarból 4 oltás kell a gyereknek, holnap majd bővebben

Korena

Máté mellbimbóvédővel szopik. A Rókusban erre szoktatják a mamákat, kezdetben könnyebb a babának... Máté annyira pici volt, hogy ez egyszerűbb volt...

megyek, mert sír a gyerek

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok,

Na megjottunk az uszibol,most extra faradt kisfiam meset nez.Ilyenkor megengedem neki,mert aludni nem alszik de olyan faradt, hogy keptelen jatszani is.Fel ora es megjon az ereje :lol:
Hat en ma a meleg usziban azt hittem mindjart szulok,persze igy jar az aki szules elotti napokban ilyen helyre megy.Na de ma mashogy nem tudtuk megoldani.
Most mar vegre jol vagyok,es meg ket napig remeelm nem szulok.
Bar ma megint ujra takiztam,mostam,holnap kivasalok hogy mindent rendben hagyjak itthon a fiuknak.
Ja meg meg holnap egy utolso manikur/pedikur tura.

Niki
Hat azertket ilyen huzos programot ne vallj be mar egy delutanra.Mondom en ki ugyanezt csinalja,merthat gyerek mellett mit is lehetne. Vezetek meg minden nap az oviba is..persze doki szerint mar azt sem kene...
Piros mazat a mezeskalacsra???szerintem ha tesze letelfesteket a cukormazba akkor az is jo lehet.
A gyerekdokid felirja es ti meg mar a baba nevere kivaltjatok ha megszuletik.En is beszerezte mar a recepteket,apa penztarcajaban varnak kitoltve,mar csak a szuli datum kell ra.

Beszti
Hat en azert felhivom a vedonot,hagyok neki uzit hogy mikor jovunk haza ,aztan rabizom hogy mikor jon..csak szoljon elore.

Krista
Na akkor anyos tenyleg nem egyszeru,ha nem kepes ezt megerteni....
IGen ez a nem kiszarados recept.
Hat fuszerkeverekbol,kb a zacsko felet tettem bele ha jol emlekszem.En szeretem ha a mezeskalacs intenziv izu :D Az ize olyan lesz mint amilyen a nyers tesztanak,de hidd el ez nyersen is fincsi.
Kb 3-4 tepsi lesz belole,tehat jo sok.
En ajandekba is adtam ,de igy is hamar elfogyott.
Hat neke mis van egy nagy taskam meg egy kisebb,de az is eleg sok...plane hogy ide kell babaruha is meg minden mas a babanak.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

A szülés, ha békében indul, akkor általában hasmenés készíti elő. A szervezeted sem szeretne a matériában ágyazni a babának. Nekem is így történt. Szerencsére nem jött kitolás során semmi egyéb. Igaz Zsombival tolási inger sem volt, mert ez a fordítva forgás nem vonzotta, így nem volt hajlandó lejjebb jönni.

A tatyó valóban óriási és nem is lehet soxor hová tenni. Szerintem a szülőszobait, meg az első napi cuccot érdemes bevinni, a többit majd behordják a látogatók....

A kórházi védőnő valóban értesíti a Tiédet, de az enyém azt mondta, hogy sokára, úgyhogy szóljak én is.

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Köszi a sterilizálós válaszokat, de még értetlenkedem egy kicsit: milyen az a mikrós sterilizáló? olyat lehet venni?

Tegnapi pihi után ma megint aktív babóm volt, olyan jó :)

Ettől a szülés alatti "más is kijön onnan alulról" dologról én is ódzkodom, de azzal biztatom magam, hogy tényleg, nekik ez mindennapos, csak én érzem cikinek.... Én szerintem éppen ezért majd fogok kérni beöntést.

Kata, azt hogy érted, hogy a babának is kell egy csomó cucc? az Istvánban mit adnak / nem adnak?
és az usziról jut eszembe, Ti voltatok ilyan aqua natal-on? milyen az? érdemes? és mikor?

Tök jó, holnap lejön apa is, és pénteken reggel megyünk haza, vége a vidékezésnek :) :) :)

Napközben nekem is eszemben volt valami, amit majd írni szeretnék, de persze elfelejtettem....

KépKép

KépKép
winnie27

Szép jó reggelt!

Hú csajok, tegnap délután/este annyira rosszul voltam, hogy azt hittem szülünk... :shock: de nem...viszont semmit nem aludtam. Még a végén beelőzlek Kata :roll:

Beöntés: na igen, szerintem én fogok kérni; biztos hogy ők hozzászoktak már, de engem tuti frusztrálna. Bár semmi rutinom, lehet, hogy ki sem tudom majd mondani, hogy kérek :lol:

Marcipan,

Jó, hogy leírtad a listát, az enyém talán kicsit rövidebb. Én is csak a legszükségesebbet viszem magammal, a többit majd behozza a férjem, bár így is elég sok cucc...

Kép
Kép
szana80

Jó reggelt Csajok! :)

Mielőtt visszaolvasom a "termést", egy villámkérdés? Milyen orrszívót vesztek?

Kellemes napot!!! :)
mot

Sziasztok,

Beontes:Bar nekem nem lesz a csaszi miatt szererncsere,de en is kernek, OK hogy nekik ez termeszetes de nekem annyira nem lenne kenyelmes abban a szituban...

Igen van ilyen mikrobra rakhato sterilizalo,en marlattam a neten is hasznaltat is.De ezeket nem elhet elhasznalni,es olcsobb igy.
Igen a korhazba mindent kel vinni:Neked haloing,betet,babanak ruha,furdolepedo,takaro,kissapka,pelenka a feje ala,pelanka ha nem lenn eleg amit adnak.
Meg jo hogy megemlitettem akkor es kaptal az infon :wink:

Szana
Na tolem nyugodtan beelozhetsz :lol: Engem ma hiva dokim hogy holnap mikor kell bemennem a korhazba :D Hat nem mondom hogy tegnap ejjel is jol aludtam,amikor felebredtem kattogott az agyam rendesen....

Mot
En a Csopi markaju orrszivot ajanlom mindenkinek,uveg,tehat jobban tisztan tarthato,es vekonyabb is a szivo resze,konnyebben belefer a picinke orrlukakba.Lehet hozza venni ilyen kis tisztitot (olyan mint az uvegmoso csak piciben :) )es az megkonnyiti a pucolasat.
A neten is van honlapja a boltnak akik forgalmazzak,de sok bababoltban is lehet kapni.Egyebkent a bolt IX.Tompa es Liliom utca sarkan van.

Kata

Kép
Kép
kataa

Winnie
A nev nekuli hsz a tied,bocs nem tudom miert maradt le,de neked szantam :wink:

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Mot: orrszívó-porszívó a leghatásosabb!!!
Gyógyszertárban lehet kapni.

Szana: beöntés-nálunk autómatikusan adnak..nem kérdezik akarok-e.:)
Borotválnak is, ott lent higéniai okokból..sztem ez normális-ráadásul nem fáj. Utánna 5perc vécé, de sokkal jobban-tisztábban érzed magadat. persze vannak helyzetek,amikro már ilyenkre nincs idő, de, ha van-csinálják.

winnie: sterilizáló-mikrós jó dolog:5000 körül vannak, pl NUK-os újonnan. De, nem biztos közel sem, hogy használni fogjátok. pl. mi cumiztunk..Lehet kani hideg sterilizáló folyadékot: Chicco-bárhol megveheted-hiper szinten is. Kb.1000 forint és nagyon sokáig elég.
1l és egy adaghoz 1 kupakkal kell csak-nekünk nagyon bevállt.

Úgy rohan az idő..lassan mindenki lebabázik, most lesem, mennyi dec-i baba lesz! Jó hónap volt ez a március.:)
Ma megyünk bejentkezni CTG-re és vér-vizelet vizsgálatra..a héten megtudom a kenet eredményt is.

Tegnap elintéztem a jogsit és a személyi igénylést/csináltatást!
Max. 1hét és kezemben lesz!
Az autónkat viszont tegnap a kárfelmérő totál károsnak találta.:(
Hát nem mondanám, hogy nem vagyok szomorú.:( De legalább van most egy másik autó, így azért jobb.

A másik autót is mikor megvettük, elvittük szerelőhöz, ahol kicseréltek ezt-azt , de legalább most biztonságosan megy!

Kicsit azt hiszem megfázhattam, legalábbis folyik már 1napja a nózim, no nem nagyon, de azért nem örülök neki-babónak sem tesz jót.
Most forró teázom és c-vitaminozom.:)

Puszi: Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!
Tegnap megint kórházi bulin voltam, de a dokinak nem engedtem, hogy megvizsgáljon. :D
Az uh-n kiderült, hogy még mindigkevesebb a magzatvíz. Ez azt jelenti, hogy közeleg a vég?? :lol: Panna 2400 gramm körüli!

Pár napja olyan furát érzek.. Reggel arra ébredek, hogy ha ökölbe szorítom a kezem, fáj. Először azt hittem ödémásodom, de semmi vizesedés. Aztán két napja időnként bezsibbad a kezem, lábam.. Nektek nem volt ilyen? Lehet,hogy a baba nyom valami eret? Nagyon remélem, hogy nem valami nagyobb gond. Minden esetre holnap mondom a dokimnak.

Befürödtem a házassági anyakönyvivel is. Kiderült, hogy a kórházamba 30 napnál nem régebbi kell.. Én meg júliusban kértem ki.. Szupi!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?