Szilvi, Tinu
A korházi reform másik részéről én is hallottam. Én mivel Pomázi vagyok a Szent Imre valószínüleg nem esik bele a 3 legközelebbibe, mert kb 30 km-re van tölünk. Szóval ha éjszaka szülök (és ugye a bébik általában akkor jönnek, az én dokim már idős és nappalos) akkor az azt jelenti, hogy egy sima egyszerű szülésnél is plusz 50 ezer forint????
Már azon gondolkozom, hogy mivel van fogadott szülésznőm nem hivatom be a dokit így megspórolom a hála pénzt és a 25 000 ügyeleti díjat.
Andy
A pelustorta nagyon jó lett
A tejszínhabos meg egyszerűen frenetikus
Nika
látom te is csatlakozol a kedves anyósok társaságába. Ez a téma úgy látszik örök érvényű és időről időre ujra felröppen. Az enyém sem piskóta, cukor, csoki, tv, számítógép és minden amitől agybajt kapok. Tinuval egyet értek, hogy ha a nagyszülő ugymond hétvégi nagyszülő akkor azt csinál amit akar (habár amit Snoopy írt attól is kirázott a hideg hogy a gyerekek megkergülnek a nagyszülői hétvége után) de sokunknak van mindennapi nagyija és az szerintem nem csinálhat azt amit akar, igenis tiszteletben kell tartania a nevelési elveidet. Én kb 1/2 1 éve ezen küzdök.
Tünde
Ez a sali + csoki párosításon jót nevettem.
Habár egy kicsit megnyugtattál, mert én nem vagyok amúgy egy nagy csokizós, régen 1 kockával beértem néhanapján, de most ha elémkerül 1 kocka akkor mégegy, mégyegy, mégyegy, csak mégegy ..... és elfogyott a tábla csoki.
Sziszi
Az összetört autóért kár, de tényleg jó hogy nincs semmi bajotok. Van másik autó tudtok mivel közlekedni?
Viki
Én is kb 20 kg szedtem fel a Csengével. És tényleg ha befejezed a szopit le lehet fogyni, csak nehogy úgy járjatok mint én. A 20 ból a szülés után 1 hónappal maradt 4. Az elején ha az embernek nincs ideje eszik egy kis csokit, kekszet stb. Szóval jött még hozzá kb 6-7. Majd most teherbe estem, ha megint összejön a 20 kg a végére akkor az már kb + 15. És mi van ha a 3. baba megint nemsokkal jön a második után
Mondjuk hál'istennek mivel 182 cm vagyok és az első teherbe esésemnél kifejezetten vékony voltam még nem látszik, de azért most már tényleg oda kéne figyelni. De hát azok az esti 1 tábla csokik
Az hogy főzted a ruhákat az azt jelenti, hogy fazékban? Hát te tényleg lelkes vagy!
Szerintem az is tuti, ha berakod a mosógépbe egy 90 fokos mosásra. Én is óvtam a bébit mindentől de erre azért lusta lennék.
Kata
Nekem is lapos a mellbimbóm, de mivel a lányom egy zabagép volt (most is az) ez nem jelentett neki problémát, szerintem ő akkor is szopizott volna, ha az egész mellem befelé fordult volna
A jégkockás megoldást én nem ajánlom ugyanis a hideg nem tesz jót a tejleadó reflexnek. A szoptatós mamáknak a hideg uszodában való uszást sem ajánlják mert csökkenti a tejképződést.
Mágnes
Ezt a cukros dolgot én sem értem, mert szerintem is tök jók az értékeid. De hát mindegy az inzulin egy természetes dolog ártani biztos nem árt. Inkább legyen mint ne. Már nincs sok hátra
Kitartás
Én is vörös hajú vagyok és a lányomnál egyáltalán nem sötétedett a mellbimbóm, olyan kis malac rózsaszín maradt, most a közepe egy kicsit sötét barna lett.
Snoopy
Hát jól megterveztétek a baba érkezésének időpontját
Megbeszélted vele is?
Winnie
Nekem olyan kis vér anyajegyek lettek a mellemen és a hasamon. Már a Csengénél is jött egy pár.
Én a másodikat várom és még mindig nem teljesen tiszta hogy mi a normális és mi nem. Szerintem a terhességben és a szülésben csak akkor lehet rutint szerezni, ha az ember a 10-diket várja, azt meg azért ugye mégse
Nekem a hétvégén olyan fájásaim voltak hogy össze görnyedtem és nem bírtam felállni. Oda tettem a kezem és éreztem talán a sarkát vagy a térdét. Azt hittem betojok (bocsi
) a Csengével a 9. hónapban mikor kb 3-4 cm-re kidugta a lábát nem éreztem ilyen fájdalmat. Lehet hogy most hogy a mellső falon van a méhlepény az fáj sokkal jobban?
Kata
és mindenki aki nst-re jár vagy fog járni...
Én a Csengével 3 napos túlhordással voltam nst-n és szinte tök lapos volt a fájás görbém. Szerda délben, ezek után csütörtök hajnali egykor elfojt a magzatvíz és csüt reggel megszületett a lányom
Hát ennyit a lapos fájás görbéről, még a dokim is azt mondta, hogy itt pár napon belül nem lesz baba
Tünde
Lehet, hogy a Zitával nem tekergetni kellett volna, hanem kipróbálni a másik prostagladinos módszert ...
Rena
Én a Csengével az elején a Weleda natur bio kozmetikumokat használtam, nem ocsó de nagyon kiadós. De szerintem még nagyon jók a Bünchen termékek is, azok is csak tök természetes anyagokból vannak, körömvirág, mandula olaj, és még minden földi jó