Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok!
Meg lehet nézni a neten valahol ezt a képet??? Már az oldalam is lyukas... KépKépKép

Kanyin!
Nagyon édes a kép!!!

Zsu!
Üdv a hullámzó hasúak társaságában! Kép Nemsokára olyan vircsaft lesz Nálatok is, hogy na!

Gombi!
Hólyag-foci? Azt Mazsola is szereti... Kép Igyál mézes-citromos teát a megfázásra!

Kari!
Úgy tudom, hogy a szaunát nem ajánlják a terhesség alatt, mert a test felhevülését okozza, én nem kockáztatnék.

Pogi!
Akkor csak 8 nappal vagy előttem! Kép Csinos kismama vagy! Kép

Nálunk: megvan a cukorterhelés eredménye: az éhgyomri 4,4 lett, a kétórás pedig 4,9. Nagyon örültem neki, annyira, hogy meg is ettem egy nagy szelet "énsütöttem" Jetty-tortát!Kép A védőnéni szerint egy kicsit romlott a vérképem, de (idézem) még így is feltűnően jó. Holnap felhívom, hogy konkrétan mit is jelent ez, mert sms-t küldött, hogy mizújs.

Sziasztok

Norwell+Mazsola (24+4)

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!Kép
Na, a hozzászólásom megint elszállt, mint a győzelmi zászló!Kép
Pogácsa, üdv itt, nagyon helyes pocakod van!Kép
Kisvirág, szólj, ha megtudsz valamit szülésznő-ügyben, kíváncsi vagyok!Kép
KanyinKépirtó édes a bokszoló babád!Kép
A keményedéssel kapcsolatban annyit, h sajnos nekem is újra előjöttek, de tegnap kipróbáltam a vörösbort! És bejött!!1 dl-t ittam és utána tök jól éreztem magam!Kép (hasilag is)Nagyon tudom ajánlani! Megkérdeztem a dokim, Õ se kifogásolta.
Ma túlestem a cukroslötyi iváson. Kép Háát, ezt nem lehet megszokni így harmadszorra se.Kép meg tudja valaki mondani nekem, mikor szokott eredménye lenni??Elfelejtettem megkérdezni...Előre is köszi!
(Tényleg, Kari, Te már voltál ezen, ugyi? Milyen lett az eredmény?)
Volt uh is! Balázs baba jól megnőtt, 1,5 kg-ra saccolják így 28 hetesen.Kép (Talán nem véletlen a 113-as pocakméret...az enyém perszeKép )
Most futok továbbKép
Judit (28)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Sziasztok!

Képzeljétek, nem tudtam pénteken lebonyolítani a terh. cukit, mert a férjem nem tudott itthon maradni vigyázni Pistire, mert nem volt aki helyettesítse a mh-én. Így holnap reggel fogom megejteni a vizsgálatot, már be is szereztem a jó kis zsömit, mert itt ugyanis nem kínozzák a kismamikat mindenféle cukros lötyikkel Kép Kép Remélem, most végre összejön ez a dolog nekem is.

Pogi, üdv itt, nagyon csini vagy így pocakosan (is)! Kép Én is teljesen ledöbbentem, amikor láttam, hogy a Magne B6-ban csak 48 mg Mg van... Az kb. annyi a keményedések ellen, mint halottnak a csók... Ezek után megnéztem, egy sima Actival Max tablettában is 100 mg van, úgyhogy ha azt szedem, akkor az már olyan, mintha napi 2x1 Magne B6-ot szednék. Szal, én azóta is ennél a megoldásnál maradtam. (Amúgy nekem is javasolta a dokim, hogy szedjek napi 3x1-et, mert épp akkor keményedett be a pocim a vizsgálóasztalon, amikor nála jártam, de én még így sem szedem.) A pocakom azóta is rendszeresen keményedik, de szerintem ez teljesen normális ilyenkor, edződik a méhizomzat, ha túlzásba vinné, azt úgyis észrevenném.

Satuk, én is várom a fotót, nagyon érdekelne engem is!

Kanyin! Nagyon édesek a képek!

Kari! A Déli pályaudvarhoz közel, a Kékgolyó utcában van egy Anita kismamabolt, rengeteg kismama fürdőrucit tartanak! Szerintem érdemes lenne benézned, ráadásul az van kiírva, hogy óriási akciók vannak fürdőruhákra! (Nyilván, miután nem most van itt a szezonja.)

Judit! Tényleg szép nagy a másfél kilós baba 28 hetesen! Gratulálok! Kép

Norwell! Gratula a kiváló cukor eredményedhez! Milyen az a Jetty-torta?

Na, most már annyira felcsigáztatok, hogy ezek után én is meg fogom mérni a pocakkörméretemet Kép Legközelebb meg is írom!

Üdv, Hello (27+6)
hello

Karinak:

Én is pont hétvégén megyek pihizni a párommal, és én is most akarok beszerezni egy fürdőrucit. A kismama külünszámban van egy kép, kikerestem: 2 in 1 a bolt neve, Teréz krt.33, és a Mammmutban is vannak, azt nem tudom, hogy az 1-ben vagy a 2-ben.Az ára se durva 4990. Remélem segítettem. Mindenkinek jó napot, én ma ramatyul vagyok, életem első pofonját kevertem le a fiamnak, szörnyű érzés.

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönöm Nektek a fürdőruhás válaszokat és a szaunásat is!
Nagyon rendesek vagytok, hogy ilyen hamar válaszoltatok, így még be tudom szerezni a rucit:-)

Kitarást aki még most megy a terheléses vércukorra! és gratulálok akinek jók lettek az eredményei!

Judit,
Nekem 2 nap után megvolt az eredményem a Schöpf-be de ellenanyag és toxot is néztek az csak 1 hét múlva lesz meg.

Nem lehet egyszerű a gyereknevelés. Most olvastam el 2 különböző témájú Vekerdy könyvet is és hát mindenre odafigyelni nem egyszerű és a gyerkőcök gondolom nem könyv szerint " működnek".

Vigyázzatok magatokra és babócákra is!
Kari
kari

SZiasztok!
Katus, a vacsiból végül ebédnek való lett (a férjem be is vágott belőle két tányérral, állítólag finom), mivel a vacsi anyukám műve lesz: rakottkrumpli darálthusival. De még az ebédből is maradt, mivel csak a férjem evett a husis tésztából: apukám és tesóm fasírt+sültkrumpi-evők voltam, anyuval ketten pedig a mamámnál kajcsiztunk. Kép
Fürdőruci: nekem van egy egyrészesem, szerintem még rámjön. Kép Igaz, úgy néznék ki benne, mint aki görögdinnyét evett egészben. Kép
Kisvirág, kérjük a nyelvvizsgás beszámolót, amint lesz rá lehetőséged!
Mézgombi, rántott gomba, nyami! Én tegnap előtt ettem olyat. Igaz, én gombamániás vagyok, könnyű lenne eltenni láb alól. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

sziasztok!
Hú, jó sokat írtatok már! Nem volt időm korábban benézni, akkora kavarodás volt itt... először is megjött a terheléses cukor eredményem: nem lett jóKép most még diétázhatok is. De komolyan, már meglepődtem volna, ha bármi is normális a terhességemben... Amúgy már túl vagyok a megzuhanáson és szokom a diétát, nem is olyan nehéz.
Kanyin, édi a babád :D
Satuk, ismerem azt a képet, és tényleg nagyon megható! Amúgy egy ismerősöm 24 hetesen megszülte 4 éve az ikreit, együtt volt a két baba 1 kiló. Csoda, h életbenmaradtak!
Kari, sztem nem érdemes a Bergonban babakocsit venni! Az egy rablás amit ott müvelnek... próbáltatok használtan szerezni? Nagyon szépek vannak fenn itt is, a babaszoba.hu-n és a babaapro.hu-n is!
Mézgombi, köszi Kép én is azért csalinkáztam el a gépet Apuméktól, hogy legyen mivel dokumentálni a pocaknövekedést, no meg majd a babát is! Kép Mondjuk kicsit régi már szegény, van vagy 6 éves már... de ahhoz képest még elég jó!
Én választottam szülésznőt, mert a dokim is pedzegette, h jobb lenne úgy. Amúgy én megkérdeztem a dokim, h mennyit szokás adni és kitért a válasz elől. Utánanéztem kicsit fórumokban, és az derült ki, h abszolúte nem vár el hálapénzt, sőt. Nagy szerencsém van vele asszem.

pogacsa

Amúgy most gondolkoztam csak ez a komikumon... pogácsa, haha, ha én azt ehetnék...
Na megyek visszavonulni, mert épp meglátogat a témavezetőm, dolgozódunk egy kicsit, azt fekve is lehet...

pogacsa

Megy a kép- szerintem szép..
(én is mentem!!)Kép

satuk

Hú, én nem emlékeztem arra, h ennyi vér is van a képen... valszeg akkor is a lényege maradt meg bennem Kép
Katus, leginkább néptánc (10 évem volt együttesben), de igazából nem vagyok válogatós etéren Kép (néptánc előtt standardot, közben hiphop-ot tanultam, legutóbb meg salsára jártunk a párocskámmal)

pogacsa

Sziasztok!
Fantasztikus a kép, az élet egy csoda, hogy bennük van a kapaszkodási reflex!

Pogácsa, üdv közöttünk, tök jó, hogy mindíg gyarapszunk, nagyon szép a pocid! Kép

Kanyin, szupi a képek, aranyos a picur, jókedvű baba lesz, mit ettél az uh előtt? Kép Kép, hogy így mosolyog.

Virág, mi a helyzet?

Judit, hú de nagy a babucid, én most kezdtem a 28.hetet, de a doki azt mondta pénteken, hogy 900 g körüli Kép

Hálapénzzel kapcsolatban, minket havonta hív be a doki, 8000 Ft.ért, a vizsgálatok, labor ilyesmi, ingyen van. Szerintetek a szülésért kell majd még, mi szeretnénk szülésznőt fogadni, mi 20 ezerre gondoltunk. Szerintetek?

Mézgombi, jobbulást neked, vigyázz magadra, tök jó, hogy mentek uh.ra, ma jelentkeztembe én is 23.-ára, alig várom! Kép

Kari, gratula a kerekhez! Kép

Norwel, a vérnyomásomat én sem értem. Megmérem, 140 főlé megy, majd öt perc mulva már 133, még öt perc 128 a felső érték, na mindegy.

Majd még jövök, most éppen tapétázik a férjem, reggel még nem volt tervbe, szalad a lakás Kép Kép

Szép estét mindenkinek!
Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Üdv!
Fényképezőgép: néhány éve vettünk egy Kodakot, és kb. fél éve a férjem vidéken talált egy másmilyet. És van videókameránk, tehát el vagyunk látva rendesen. Kép
Mi ezen a héten megyünk elvileg UH-ra, akkor majd kiderül, hogy Petike mekkorát nőtt az elmúlt négy hétben.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Megjöttem a vizsgából. Mindenkinek még egyszer köszi a drukkot rajtatok igazán nem múlt Kép.
Amúgy úgy érzem megyek még egy kanyart Kép A szóbelin 33 pontot kaptam. Ahhoz képest, hogy egyedül tanultam szerintem nem túl rossz. A labort nem tudom, de min. 9 pont kell, hogy meg legyen a 60 %. Ami ki van zárva, mert szinte semmit nem értettem a labor szövegből. Grrrr...

Amúgy az egész nap carul indult. Olyan dugóba kerültünk, hogy először már azt hittem oda sem érünk. Aztán eléggé lehangolt az egész vizsga. A vizsgáztatók végül is nem voltak szemetek, csak nem nagyon értettem mit kérdeznek Kép Amit meg értettem és válaszoltam volna azt meg félbeszakították. Érdekes volt. Szóval kicsit lehangolt.
Ezért hazafelé bementünk az Ósanba és a Corába és vigaszként vettünk 4 kisrucit, 3 zoknit és egy tök édes takarót Mogyikának Kép Most már lelkileg jól vagyok Kép

Norwell: a védőnőm nekem egyszer sem mérte meg a pocimat és szerintem nem is fogja. Nekem apa méregeti Kép Örülök, hogy jó lett az eredményed Kép

Pogi: helyes a pocakod Kép Sajnálom, hogy neked viszont nem lett jó az eredményed. Kitartást a diétához!

Kanyin: nagyon drága a kis boxoló. Szerintem a pocidat akarja megboxolni Kép. Szuper jók lettek a képek.

Satuk: már láttam korábban ezt a képet. Szerintem baromi klassz.

Kari: szerdán mindenképp megyek. Kell egy kis felfrissülés és kikapcsolás a tanulás után. Kép
Viszont a szaunát én nem kockáztatnám meg.

Judit: de jó, hogy túl vagy a cukis löttyön . Szép nagy már a babád Kép

Csajok én se a Magne B6-ot szedem, hanem a Béres Magnézium B6-ot. Abba 250 mg magnézim van. Olyan 2-3 naponta szedem, vagy ha nagyon fáj a pocak.

Teszek fel egy pocak képet. Most, hogy nézem nem is annyira kicsi már. Vagy lehet, hogy azért látszik ekkorának, mert elég közeli lett a kép.

Kép

Puszi nektek
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Ja azt elfelejtettem írni, hogy a vizsgáztató csaj észrevette, hogy babát várok Kép
Ezek szerint már ruciban is látszik Kép Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Üdv!
Kisvirág, drukk, hogy meglegyen az a kilenc pont! Nekem anno 10 kellett, és meglett! Kép
A pocid nagyon édi!

Íme a mai tábla:

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház nem/név testvérek
Veráska 30 Siófok 32+5 2006.04.26 Várpalotai kh. Dávid elsö baba
Pilchard 29 Kosd 31+0 2006.05.08 Nyírő Gy. Kórház Amelita első baba
Melanie77 28 Bp. XII. ker. 29+6 2006.05.16 Szt. Imre kh. Áron Anna
(2004.01.16.)
Clair 32 Bp. III. ker 29+5 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 29+4 2006.05.18 Nyírő Gy. Kórház Renáta elsö baba
Acer 32 29+0 2006.05.22 Szt. István kh. fiú fiú
(2004.10. hó)
Satuk 30 Bp. I. ker. 29+0 2006.05.22 Kútvölgyi kh. Olivér elsö baba
Tjuca 27 Budapest 28+6 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Colett77 28 Budapest 28+5 2006.05.24 János kórház Míra Máté
(2004.03.22)
Gabek 30 Bp. III. ker 28+5 2006.05.24 II. sz. Női Klinika fiú első baba
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 28+4 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 28+3 2006.05.26 Kiskunfélegyh. Julianna elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 28+2 2006.05.27 János kórház
dr. Baltschik Virág Laci
(2004.01.20.)
Csandy 34 Bp. XIV. ker. 28+2 2006.05.27 Szt. Rókus kh. Gergő első baba
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 28+0 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László Balázs 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 28+0 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. Nikolett elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 27+6 2006.05.30 Budai Honvéd kh. János,Eugénia,
Kamilla Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 27+4 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 27+3 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004.06.26.)
Szőkemelinda 26 Bp. XX. ker. 27+2 2006.06.03 István kh. Máté első baba
AnnAnn 30 Hatvan 27+1 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003.11.04)
Exdeus 23 Szeged 27+1 2006.06.04 II. Kórház
dr. Czank Zoltán Péter László elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 25+6 2006.06.13 B.csabai kh. Petra Kata
(2002.10.23)
Lreta 28 25+5 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Norwell 24 Tét 24+4 2006.06.22 Győr P.A. kh. Kende Kálmán elsö baba
Babszem27 27 24+3 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003.09. hó)
Veraa 30 23+3 2006.06.30 Szt. István kh. elsö baba
Emy82 23 Szigetszt.m. 23+2 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 23+0 2006.07.03 Újpest
szülőotthon lány Levente
(2005.01. hó)
Bogosz Bp. XVIII. ker. 22+4 2006.07.06 Szt. István kh. Emma első baba
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 21+5 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 21+3 2006.07.14 Schöpf-Merei fiú elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 20+6 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. Erika lány (2,5 év)
Tokajkincse 26 Miskolc 20+4 2006.07.20 Semmelweis kh.
Miskolc Bodza Csenge első baba
Csibemanó 27 Tatabánya 20+0 2006.07.24 Bajcsy kórház Levente Réka (19 hó)
Nyanya67 38 Budapest 20+0 2006.07.24 Szabolcs u. Blanka Krisztina Balázs
(2002.12. hó)
Szücsi_66 39 Bp. XXI. Ker 19+0 2006.07.31 János kórház
dr. Wiegandt első baba
Noémi22 27 Budapest 18+3 2006.08.04 elsö baba
Zsu11 28 Bp. XXIII. ker. 18+1 2006.08.06 Kútvölgyi kh.
Dr. Tóth Ferenc első baba
Banya 25 Pécs 17+2 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Gira 24 Szeged 16+6 2006.08.15 szegedi Nöi Klinika Réka
(2005.04.18)
Zsebecske 29 Szsztmiklós 16+5 2006.08.16 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László első baba
Déé 29 Budapest 16+3 2006.08.18 Szt. Imre kh.
Dr. Bálint Mihály első baba
Adi77 28 Pécs 16+2 2006.08.19 Pécsi Sz.Kl. első baba</pre>

Ági és
KépKép
exdeus

Kisvirág, látszik az szépen!!! Meg lassan itt a tavasz, és aki mászkálhat, majd lehet mutogatni a lengébb ruhákban, esetleg még a helyet is átadják majd a buszon...

pogacsa

Ex, az adataim:
pogacsa, 24, Budapest, 25+5, 2006.06.14. Szt Imre, Dr Bálint Balázs, Gergő, első baba

pogacsa

Üdv!
Pogácsa, betettelek. Mindenkinek jelentem, 45-en lettünk! Kép
A barátnőm dokija egy... Képzeljétek, azt mondta neki, hogy tavasszal NE egyen gyümit, helyette szedjen Elevitet. HELYETTE!!!! Bolond az ilyen???? Igazából sejtelmem sincs, hogy miért mondhatta, főleg, hogy a bnőm véreredményei teljesen jók. Csak a babája kisebb egy pár nappal.

Ági és
KépKép
exdeus

Hali!
A kismamafűrdőruháról annyit, hogy elmentem direkt megnézni a Kékgolyó utcai- Anitában, hogy milyen cuccok vannak.. hát nem nyerte el a szívem a hely. Igaz, hogy 5 perccel zárás előtt voltunk- 17.25 ott, mondtuk, hgoy csak pár kérdés.. hát be sem engedtek- ajtóból válaszolgatott. Nem megyek oda többet. Ja, és 8ezertől vannak fűrdőrucik.Kép
Szerintem majd veszek valami normálisat, mert az később hordhatom.
Komolyan, egy Adidas is ennyibe kerül. Drága dolog kismamának lenni.
No joccakát mindenkinek!!

satuk

Satuk!
Az már igaz, hogy nagy biznisz ez a kismamaság, az embert mindenhol mmegkopasztják ahol lehet.
szerintem is vegyél normál fürdőrucit.
Én pl. 3 éve a durkálóba vettem egy mérettel nagyobbat mint a normál méretem. Gondolom azt nem kell mondanom, hogy mennyi pént takarítottam meg.

Hálapénz: Ezt ki találta ki, hogy a magánrendelés 10X kell!! adni szüléskor.
Mert mit csinál az orvos ha nem adsz annyit visszateszi a gyereket vagy csúnyán néz rád, vagy esetleg feljelent ( azt nem tudom, hogy hol tudna feljelenteni)?
Max annyit tud csinálni, hogy szívózik a zárójelentés kiadásakor. És akkor mi van.
Kicsit elszállt a ló nem gondoljátok?

Kép

Kép
katus73

Katus, a hálapénznek szerintem a háláról kell h szóljon. Ha megteheti vki, akkor ad, ha nem, akkor nem, ez lenne a normális. De sajnos tényleg vannak dokik, akik másképp bánnak azokkal akik nem adtak a szülés utáni kontrollokon... már hallottam ilyenről...
Azért a normálfürdőrucikkal vigyázzatok, nagyon bután tud kinézni, ha "felkapódik" a pocakon, és előrenyúlnak a láblyukak...

pogacsa

Sziasztok,
eddig csak olvasgatalak titeket, de ugy dontottem irok isKép
Mi az elso kisbabankat varjuk, augusztus 15-16 korul kell szulessen.
Nagyon jo olvasni, ahogy megosztjatok egymassal minden oromotoket, banatotokatKép
Mindenkinek jo babavarast kivanokKép
fenysugarka

Üdv közöttünk Fénysugárka!

Írd le az adataidat és Ex betesz téged is a táblába.
Írj magadról léégyszíves.Engem az érdekel, hogy nálatok is olyan-e a terhesgondozás mint Magyarországon, van-e külön orvosod stb....

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok mióta nem voltam ! Kép Hát nagyából átfutottam. Sajna mindenkihez nem tudok írni, sokan is vagyunk és kevés az időm Kép.

Üdv. Poginak és Fénysugárkának Kép!

Fénysugárka,
Na legalább mi korban közel állunk egymáshoz. Írj valamit magadról!

Nyanya,
ezek aztán a szép méretek! Kép

Banya,
mizujs?

doki-pénzek: nekem havonta 4000,-Ft a terhesgondozás (sima nőgyogyi vizsgálat 5000,-Ft), ki is van írva a váróban. A szülésért, hogy mennyit kell fizetni, sajna nem emlékszem...tudom elég hihetetlen, de amikor (1 hónapja) nála voltam és kijöttem az ajtón már abban a pillanatban elfelejtettem, hogy mennyit mondott Kép. Ez valami terhes amnézia lehetett vagy mi! Kép Olyan 40-50E Ft rémlik, de talán 40E. Nem én kérdeztem, hanem rá kérdezett, hogy akkor megtisztelem e a bizalmával...bla-bla...és mondta, hogy X Ft lesz a szülés. Majd, ha szülés téma napirendre kerül, megkérdezem. Azért azt, hogy nincs sundám-bundám köntörfalazás, az tetszik nekem. Nem szeretném, ha nekem kellene kitalálni...

Tegnap voltunk 16 hetes uh-on. Az uh. alapján minden oké. Apa kicsit butus érdeklődőnek adta elő magát, hogy minél tovább láthassuk a kicsit: Kép ...és ilyenkor már kifejlődtek az ujjai is?...stb. Ja és tegnap volt a szülinapom, ezt is elmondta a párom a dokinak, hátha megkönyörül rajtunk és kicsit tovább vizsgál Kép. A laboros csaj is rendes volt, mert rákérdeztem a toxoplasmára, azt mondta nem tartalmazza alapból a vizsgálat, de megbeszéli a dokimmal és akkor azt is megnézik.

Exdeus,
légyszi', javítsd ki a korom 29-re!

A MagneB6-ról és más vitaminokról annyit, hogy tényleg érdemes megnézni az összetevőket, mert nem jelent semmit, hogy éppen úgy hívják a készítményt, mint amilyen vitaminra nekünk szükségünk van. Attól az még lehet, hogy jóval kevesebbet tartalmaz, mint egy másik. Múltkor én is így jártam a C vitaminnal, amit a férjemnek vettem.
adi77

sziasztok! Ti meddig akarjátok szedni az Elevitet, ha szeditek egyáltalán? Én úgy feb. közepén leálltam vele, mondván, h mindjárt jön a sok gyümi (a dokim is ezt tanácsolta, meg amúgy is csak minden másnap ettem) de most, hogy a cukrom miatt nem nagyon ehetek gyümiket... hááát nemtudom...

pogacsa

Szijja Mindenkinek!
Hát-hát! Teljesen el vagyok szöntyömpölödve... Azt hittem lesz még valaki rajtam kívül, akinek nem csináltak 20 hetes genetikai uh-t, de tévedtem. Adi benned volt az utsó reményem, hogy biztosan a mi kórházunk más... Szomorú vagyok. Most mit csináljak? Engem miért akarnak kihagyni ebből? Kép És a dokinak meg hiába szólok, csak rossz néven veszi hogy minek szólok bele abba amit nem is értek... Király! Mindenesetre ha megyek vizsgálatra rákérdezek, de én ezt nem értem.
Adi! Örülök hogy jól vagytok! Mekkora a babád? Neked mondtak valami újat? Neme? Nem látták még? Nem találgatott a doki?
A szülinapodra szívből gratulálok, se sajna én nem vagyok ilyen ügyi, hogy aranyos képeket szúrjak be. De azért képzelj ide mondjuk egy nagy tortát! Kép
Fénysugárka!
Üdv köztünk!

Kép
Kép
banya1

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Lányok, keresek egy képet, ha valaki tudja hol látható, légyszi írja meg! Egy nagy pocak van rajta, amin pontosan kinyomódik egy kis talpacska körvonala. Gondolom nem eredeti a kép, a méh izomzatán keresztül biztosan nem tud ennyire kivehető lenni. De nagyon édi a kép, mintha valamelyik topicban láttam volna egyszer, de nem találom. Ha valakinek meg van, tegye fel legyen szíves, Köszike!

Tegnap kezdtem a 20. hetet! Hetek óta halványan, de pár napja nagyon határozottan érzem mocorogni a babust, olyan klassz !!!

Pogácsa!
Úgy irigyeltem, ahogy a sokféle táncról írtál...Én is mindenevő vagyok/lennék ( csak amatőrként), de sajna a párom egyedül a bugit volt hajlandó megtanulni. Jó neked, ha ebben közös az érdeklődésetekKép
Az Elevitet nekem mindig mondja a doki, hogy szedjem csak...de már rosszul vagyok, ha ránézek.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Lányok, keresek egy képet, ha valaki tudja hol látható, légyszi írja meg! Egy nagy pocak van rajta, amin pontosan kinyomódik egy kis talpacska körvonala. Gondolom nem eredeti a kép, a méh izomzatán keresztül biztosan nem tud ennyire kivehető lenni. De nagyon édi a kép, mintha valamelyik topicban láttam volna egyszer, de nem találom. Ha valakinek meg van, tegye fel legyen szíves, Köszike!

Tegnap kezdtem a 20. hetet! Hetek óta halványan, de pár napja nagyon határozottan érzem mocorogni a babust, olyan klassz !!!

Pogácsa!
Úgy irigyeltem, ahogy a sokféle táncról írtál...Én is mindenevő vagyok/lennék ( csak amatőrként), de sajna a párom egyedül a bugit volt hajlandó megtanulni. Jó neked, ha ebben közös az érdeklődésetekKép
Az Elevitet nekem mindig mondja a doki, hogy szedjem csak...de már rosszul vagyok, ha ránézek.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szücsi,
Azért annyira nem volt mindig rózsás a helyzet tánc téren, eleinte nem nagyon akart olyat tanulni, amit én már tudtam, így kezdtünk bele a salsába, mindketten kezdőként Kép De persze azért csak ragadt rá némi néptánc is, szegénykémet végigrángattam jópár tánctáboron még a kapcsolatunk elején... (szerencsére nem utálta meg, pedig pedagógiailag nem volt egy jó húzás... )
Az Elevittel én is rengeteget küszködtem eleinte, alig bírtam lenyelni, az ízét is utáltam, de persze szopogattam jó sokáig mindig mert nem ment le, öklendeztem is, meg minden, és csak állva, csukott szemmel ment. De azóta nagyon belerázódtam, menni fog az Neked is!!!Kép

pogacsa

Sziasztok!

Hát, ez a kép a műtétről... hátborzongatóan szép...

Ex!
Megint bejött: új tábla, új kismama... KépKépKép

Fénysugár!
Üdv köztünk!

Szücsi!
Gratula a "mozgásérzékeléshez"! Kép Fantasztikus érzés szerintem is!

Banya!
Én úgy tudom, hogy a 18-20. hét között végzett genetikai uh kötelező! Kérdezz rá a dokidtól, és igenis erősködj, hogy márpedig ez fontos! Bár nem értem, hogy ezt egy dokinak miért kéne elmagyarázni...

Adi!
És kukis vagy nunis? Kép Lehetett látni valamit???

Dokija válogatja, hogy az Elevitet meddig szedi az ember. A sógornőm pl. már csak néhány hete nem szedi (20-ára van kiírva), tehát a doki nem ragaszkodott hozzá, hogy végig szedje, meg az utolsó hetekben csak heti 2-t szedett.
Nekem sem ment könnyen az elején, hogy lenyeljem, szerintem nem emberi nyelőcsőre tervezték a méretét... Kép

Lányok, találtam valamit a "terhességi cukorbetegség"-ről (olvassátok el, és érthető lesz, miért írtam idézőjelbe Kép), nagggyon érdekes és átgondolandó...

http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=152&cid=47361

Sziasztok

Norwell+Mazsola

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Ma megyünk doktor bácsihoz és megnézzük Mogyikát. Jajj de várom már Kép

Ex: nagyon érdekes amit a barátnőd dokija mondott. Én pont fordítva hallom a dokimtól. Egyek sok gyümit és zöldséget.

Satuk: de bunkó volt az eladó. Látszik ezek már nem a vevőből élnek...

Katus: igazad van. Én sem fogok 10x-es pénzt adni.
Képzeljétek a sógornőm dokija milyen bunkó volt. Mikor kiderült, hogy babát vár elment hozzá, az szépen elküldte őt az első vérvételekre stb. Mikor ment az eredményért a doki rá sem nézett a leletekre és közölte 100 e. lesz a szülés. Erre a sógornőmék összepakolták a leleteket és elmentek egy másik orvoshoz. Mindez persze a magánrendelőben zajlott. Állítólag nagyon menő ez az orvos. Én is jártam hozzá, még nagyon régen, de mikor egy petefészek gyulladást nem ismert fel az már nálam nagyon durva volt. Szerencsére én már rég leléptem tőle. De egy ilyen kér 100 ezret felháborító.Kép

Fénysugár: üdv köztünk. Kép

Adi: édes a dokid. Nem kertelt megmondta a végösszeget. És mi van akkor, ha nincs annyi pénzed? Mehetsz a süllyesztőbe?
Annak viszont nagyon örülök, hogy rendben van a babóval minden Kép
És BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT neked!!!
Kép

Szücsi: erre gondoltál?
Kép

Puszi
Kisvirág Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Pogácsa
Sajnos az én férjem a népzenét hallani sem bírja...pedig mindig mondom neki, nem tudja mit hagy ki. Azóta marad a Táncháztalálkozó a kolléganőimmel. Végül is, örülhetek hogy legalább a bugis tanfolyamot végigjárta. De nem egy őstehetségKép
Olvastam hogy 10 évig néptáncoltál. És a standardot versenyszerűen? Kislány korom óta vágytam rá, mégis kimaradt az életemből, csak egy pár tanfolyamig jutottam.
Az Elevit csak ha nagyon koncentrálok, akkor csúszik le...Kép Te szedsz helyette valami mást?

Norvell
Köszi. Olyan jó, hogy most már nem csak mások beszámolóját hallgatom errőlKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Lányok Szgoron (Szilvi) merre jár?
Tudtok róla valamit? Rég volt már. Reméljük nincs semmi baj velük.
Hahó Szilvi! Merre vagy?

Kép Kép
kisvirág_30

Szücsi, nem szedek helyette semmit, mert nekiálltam gyümölcsözni, de most újrakezdem a kétnaponta Elevitet asszem. Tényleg bele lehet jönni, nekem kb 2-3 hónap volt a tanulóidő, de már bármivel, bárhogy be tudom venni! Gyakorlás kérdése...
Standardot nem versenyszerüen, megszünt a klub mire oda kerültem volna. De nem bánom, mert így jutottam el a néptánchoz! Kép

pogacsa

Kisvirág
Igen erre! Nagyon köszönöm, nekem nagyon tetszik. Ugye szerintetek sem lehet eredeti? Kisvirág, van róla infód, hogy honnan származik a kép?

A sógórnőd dokija nagyon bunkó, megérdemelné hogy minden betege otthagyja. Nem is értem, hogy veszi be valakinek ezt a stílust a gyomra.
Nálunk a magánrendelés 5000, az UH + 2000, de mindig ad egy rakás fényképet is. A szülést nem kérdeztem, szerintem majd utólag eldöntöm, hogy állt a dologhoz. Vagy kérdezzem meg? Kíváncsi lennék, mit válaszolna - nem is csak az összeg miatt, hanem hogy milyen emberileg. Nem tűnik pénzéhesnek, amíg a kórházba jártam hozzá, soha nem utalt egy szóval sem a pénzre. A magánrendelés meg egy szolgáltatás, amiért fizet az ember, ha igénybe akarja venni. Szerintem egy korrekt orvos a szülés honorálását rábízza a kismamára.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Áruljátok már el nekem, hogy voltaképpen miért jártok magánrendelésre a kórház helyett? (Már aki jár.) Mennyivel kap többet az ember azért az alkalmankénti 5-6-7 ezer ft-ért? A labort úgyis minden doki a TB terhére végezteti, az egyéb vizsgálatokat meg ugyanúgy megcsinálják a kórházban is, ingyen, az UH-kat is beleértve. Miért jó az, hogy az ember még meg sem szült, és már 50-60 ezreket otthagyott a dokinál? Nem lenne azt jobb inkább a születendő babára költeni? Vagy csak a várakozási idő megspórolása érdekében érdemes ennyi pénzt kiadni? (Bár nálunk még a sima kórházi rendelésre is időpontot kell kérni, úgyhogy ott még ez sincs.) Na mindegy, csak kíváncsi vagyok! Kép

Satuk (és Kari is), bocsi, igazából még én sem voltam bent az Anita boltban soha életemben, úgyhogy azt nem tudhattam, hogy ilyen bunkók az eladók, meg hogy ilyen irreális árak vannak. Bár az akciós tábla ott volt az ablakban, nem? Na mindegy, csak segíteni akartam (mellesleg, van, aki simán kiad 8000 ft-ot egy kismamafürdőruháért, főleg, ha esetleg több gyermeket is tervez).

Ex, nem lehet, hogy az a doki egy lelkes BIO-termék rajongó? Kép Csak mert abban tényleg van valami, hogy ami gyümölcsöt ilyenkor tavasszal (meg télen) kínálnak, abban a vitaminokon kívül mondjuk lehet egy jó adag műtrágya és egyéb kemikália is, ami viszont nem túl szerencsés egy kismamának. Pl. az ilyenkor árult eper nehogymá ne látott volna valami mesterséges cuccot! A télálló almában meg a trópusokról behozott banánban szintén nincs túl sok vitamin. Úgyhogy, én egy picit még ezt az álláspontot is meg tudom érteni.

Most már én is túl vagyok a terh. cukron, eredmény holnap. Kíváncsi vagyok... Állandóan édességet zabálok. Ma is ebédre megettem 4 db Ischlert, pedig volt itthon fincsi bolognai spagetti is, de én ezt kívántam. Na mindegy, majd meglátjuk, mi lesz. Holnapután megyek dokihoz, lehet, hogy csak akkor tudom meg az eredményt, mert emiatt külön nem fogok holnap is bemenni a H-ba. Ja, és kaptam időpontot UH-ra, jövő csütörtökre! Remélem, az legalább jó lesz.

Na, az előbb megmértem a pocakomat, 92 cm, 28 hetesen. Ja, és képzeljétek, virágzik a karácsonyi kaktuszom! Most! Kép Azt hiszem, átnevezem "szülinapi kaktusznak", mivel szombaton leszek 35 éves, és úgy látszik, inkább ezt az időpontot tisztelte meg a kaktusz a virágaival... Kép

Üdv, Hello
hello

Kép
hello

Sziasztok!
Adi, nagyon boldog szülinapot!!!! Kép
Hello, igazából szerintem annyi a magánrendelés plussza, hogy ott CSAK rád koncentrál a doki. Igazából nem tudom, mert én csak a 4D-s uh-kért fizetek a dokinak, egyébként meg a rendelőjébe megyek, ami meg ugye TB-s, és ott nem kér pénzt.
Gyümi: lehet, hogy gyorsérett gyümi, de gyümi. És azt ne mondja nekem senki, hogy az elevitben (vagy akármi másban) nincs mesterséges anyag!
Szücsi, szerintem lehet ez a kép igazi is. Mivel hátsó fali méhlepénynél csak a méhet kell áttaposnia a bébinek. Mellső fali lepénynél persze más a helyzet.
Norwell, elolvastam a cikket. Azzal azért nem értek egyet, hogy egy kismama lelkiekben teljesen összeomlik, ha kiderül, hogy GDM-es. Attól függ, hogy ki milyen, milyen dokihoz kerül, vagy milyen társaságba (pl. fórum). Az OK, hogy maga az eredmény kétségbe vonható, de szvsz ez minden vérvizsgálatra igaz, mert elmész szerdán, kapsz egy szerdai eredményt, ami tutira nem egyezik meg azzal, amit csütörtökön csináltattál volna. És ezért fontos a rendszeres ellenőrzés!
Banya, szerintem is erőltesd ezt a 20. hetes UH dolgot. Szegeden pl. csak a Női Klinika jogosult ezt a vizsgálatot elvégezni, tehát minden kismamát oda hívnak be, ill. oda kérnek neki a tanácsadóban időpontot. Még akkor is, ha van dokija! Tehát ha más nem, kérdezz rá a tanácsadóban, hogy ez nálatok hogyan működik.
Vasárnap este hatra megyünk UH-ra, már alig várom! Igaz, ma voltam a dokinál a rendelőben, akkor csak "rápillantott" Ficergőre UH-val, azt mondta, minden rendben, a kicsi szíve 155-öt vert percenként. Kép
Még vmi: lehet, hogy én vagyok a hülye, de én is megkérdeztem a dokitól, hogy mennyi a min. nála. Persze, az is igaz, hogy ha kevesebbet ad vki, mint amit a doki mondd, akkor is max. ferde szemmel néz rá, de én úgy vagyok vele, hogy ha nincs elszállva az összeg, akkor legyen.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Leírom én is nálam, hogy volt a pénz a szülésnél. Én is megkérdeztem előtte, de azt mondta, ha valaki akar adni, rábízza. Ezek után a szülésznő 10-et kapott, mert nagyon aranyos volt, még becézgetett is közben, doki meg 40-et kapott. Különben fura, mert a doki csak a végén fontos, meg persze a biztonság érzet miatt jó érzés ha sokszor megnéz a cél előtt. Más: Kíváncsi leszek holnap megyek fürdőrucit venni, majd megírom milyen volt a felhozatal.

KépKép
KépKép
colett77

Hello:
Én azért járok magándokihoz, mert elvileg az ember csak a körzeti kórházba mehet kismamagondozásra. Namost én papíron a 2. kerületben lakom, gyakorlatilag a 11.ben, de épp folyamatban van a 8. kerületbe a költözésünk, szóval asszem nem kell ecsetelnem, h hány különböző dokihoz kellene járnom, míg egy ismételten vadidegennél szülnék. Nekem nagyon fontos, h ismerősnél szülhessek, olyannál, akiben megbízom, mert a terhességemmel több a gond mint a normális jelenség...
Amúgy úgy tünik, az én kaktuszom is ünnepli a szülinapod! :-D

pogacsa

Sziasztok Lányok!

Ma voltam én is dokinál. A terheléses cukrom 4,8 lett. A doki azt mondta, hogy ez még éhgyomorinak is elment volna. Jó, tényleg nem viszem túlzásba az édeségevést. Még jó, hogy sóértéket nem néznekKép

A magánrendeléshez. Én sokáig tb-s rendelésre jártam, amíg a dokim el nem nézett egy ferőzést, és kishíján elrákosodott a dolog. Akkor mentem át a mostani orvosomhoz, aki csak magánba dolgozik. Amúgy az Istvánban nincs nőgyogyi ambulancia, csak valami beutaló félével lehet menni. A dokik magánban rendelnek, ha jól tudom, és csak heti 1-2 alkalommal vannak bent. Ennek fejében ott szülnek a kismamáik, és ott műthetnek.
Az elevitről abszolut megoszlik a vélemény. Én már nem szedem, 3 hónapig szedtem csak, mert az eredményeim jók, és az első három hónapban alakulnak ki azok a rendellenességek, aminek a megelőzésére jó. A barátnőm a szülésig szedte, napi 1x. Neki azt mondta a dokija, hogy szedje végig.
Én a dokinál még nem kérdeztem rá a szülés árára, a kórházas topikban kérdeztem meg az anyukákat, akik nála szültek. Hogy kb. mennyi az annyi.

Kép
Kép
szõkemelinda

Elfelejtettem!
Fénysugár, üdv köztünk!

Andi! Boldog szülinapot!
Én is csatlakozom a babás képekhez:

KépKép

Kép
Kép
szõkemelinda

Sziasztok!
Pogácsa, szerintem ez nem feltétlenül van így. Ha a választott dokid nem csak magánban rendel, akkor mehetsz az ő TB-s rendelésére is kismamagondozásra. (Az más kérdés, hogy akkor is elrakja a pénzt, de legalább nem követeli meg.Kép )
Nekem még soha senki nem mondta a klinikán, hogy márpedig mars a körzeti kismamarendelésre vagy virítsam a lóvétKép

Úgy olvastam, hogy az Elevitet nyugodtan lehet szedni a szoptatás alatt is, gondot biztosan nem okoz.

Bocs a belekotnyeleskedésért!!!

sziasztok,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Kórházfüggő, hogy vállalják-e a nemkörzetis kismamák gondozását. Én a Szt Imrében szeretnék szülni, és ott nem, így muszáj volt. Tudom, h vannak helyek, ahova bárki mehet, de ez nem az.

pogacsa

Hello!
Hogy más miért jár magándokihoz, azt nem tudom, de hogy én miért azt szívesen megosztom Veled. Elöljáróban, ezelőtt soha semmilyen magánrendelésen nem voltam, gondoltam a TB ellátás úgyis jár. Most, 39 évesen, két régi vetélés után, nagy nehezen, meddőségi kezeléssel, a harmadik lombik sikerült, pedig már lassan minden reményem elszállt(amúgy összesen öt lehetőség van a lombikos próbálkozásra). Gondolom, érthető, ha jobban aggódok a baba miatt, mint aki fiatal és akkor esik teherbe, amikor csak akar. Nekem ez a doki csinálta a meddőségi procedúrát, ismeri, mire hogyan reagálok, végigkísérte az egész folymatot stb., s mellesleg csak jó tapasztalataim vannak róla. Nálunk a Meddőségi Centrumban 8-9 hetes korig követik a terhességet, azután elküldenek a kerületi terhesgondozóba. Én viszont senkit sem ismerek a lakóhelyem közelében, bezárták a kórházunkat is, fogalmam nem volt hová forduljak, és szerettem volna annál az orvosnál maradni, aki segített hogy ma babát várhassak. Azt mondta, sajnos a Meddőségiben nincs időkapacitása a terhesrendelésre, mert rengeteg a beteg - ezt tanusíthatom. Kérdeztem, van-e magánrendelés, elmondta hogy van és elmondta az árakat, és hozzátette: gondoljam meg, tudom-e vállalni, mert ő senkit nem akar kellemetlen helyzetbe hozni. Szerintem korrekt volt. És én benne bízom.
Ja, és a régi vetélések tapasztalatai eléggé megingatták a hitemet abban, hogy úgyis odafigyelnek rám. Persze az lenne a normális, de még távolról sem ez az általános.
Mellesleg 20 hetes vagyok, s a 9. héten beszéltük ezt meg. Azóta eddig kétszer hívott a magánrendelésre, másik 2 alkalommal a kórházban szakított rám időt, ingyen.
Bocsi a regényért.

Nagyon szép a kaktuszodKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Mint már írtam én is az Istvánban szülök majd, magándokinál. Természetesen drágábbak a rendelések, de engem megnyugtat, mert a terhességem előtt voltak problémáim amikkel egyik orvostól a másikig jártunk és senki nem tudott mondani semmit, viszont órákig /3-4 órán keresztül/ megvárattak, majd 3 percet szenteltek rám. Így kerültem a mostani orvosomhoz, aki tökéletesen kigyógyított, ismeri minden bajomat. Valamit, valamiért. Nekem nagyonis megéri. Szilveszterkor esküvőn voltam, én konferáltam le az egészet, úgy, hogy közben elég éles görcseim voltak a jobb petefészkem környékén. Mivel korábban vakbélgyanus voltam azonnal hívtam az orvosomat, este 10 óra magasságában. Megnyugtatott, hogy csak pihenésre lenne szükségem, mert a gyulladást csak a húzodó izmok okozzák.Én tovább aggodfalmaskodtam amit bizonyára érezhetett a hangomból, így közölte velem, hogy bármi bajom van, vagy ha csak eluralkodik rajtam a teljes kétségbeesés, hívja bátran akár egész éjszaka.
Nos... nekem mindennél többet ér ha meghallgatnak, mégha tudom, hogy nem ingyen teszik.
Viszont azért azon csodálkozom, hogy nem kér sokat a szülésért.
Mindezek ellenére tökéletesen egyetértek Colett77, én is csodálkozom, hogy miért a dokik kapnak többet...

Nem tudom, hogy tudjátok e, de március 25.-én bababörze lesz a Budapest Városközpont "A" pavilonjában. Márkás babaholmikat, lehet olcsón kapni. Csak gondoltam szólok, hátha érdekel valakit.
/www.babaruhaborze.hu
bogosz

Ja, igen, ezt én is elfelejtettem írni, hogy éjszaka közepén is felhívhatom a dokit, amire már volt pár példa. És engem a magánrendelőben is fogadott már többször is ingyen, mert ismeri az anyagi helyzetünket kb. Nála amúgy 6e Ft egy rendelés, de ebben az Uh is bármikor bennevan, és szán az emberre minimum fél órát. Meg mivel "csapatban" dolgozik a szintén nagyon jó nőgyógyász apukájával és nagybátyjával is, ha esetleg valami miatt nem lesz elérhető amikor rámjön a szülés, tudom, h ki fogja helyettesíteni.

pogacsa

Az FMH-ban asszem márc 18-án lesz börze, ha valakit érdekelne! Asszem oda még én is ki fogok ruccanni, ha addig még mindig nem költöztünk... ide kb 2 perc séta.

pogacsa

Sziasztok!

Nekem ma eddig nem jött be ez az oldal, minden más topik igen, de ez nem....na de most látom, hogy annyi hozzászólás van, hogy Nektek biztos működöttKép

Klassz ez a tappancsos képKép

Elevit: én első három hónapban naponta szedtem, aztán heti kettőt, és most már csak heti egyet. A doki javasolta így. Most magnéziumot is szedek mellé napi kettőt. A gyümölcsök még tényleg nem az igaziak, de szerintem amit nem a saját kertünkben szedünk, arról sosem lehetünk biztosak, hogy mivel kezelték....

Ex, nem tudom, hogy a táblázatban a baba kora automatikusan megy-e, de mi már 19+4-nél tartunk ...és erre büszkék is vagyunkKépKépKépHa ki lehet javítani, tedd meg légyszi!

üdv:zsu

Kép
zsu11

Sziasztok!
Én a Pluszban szoktam venni a gyümölcsöket. Igaz, hogy kicsit drágábbak, de nekem, nekünk nagyon bejött.Nem olyan mű mint a többi!
Sziasztok: Bogosz
Egyébként, nekem is van, hogy nem jön be az oldal, de ha újra csatlakozom, vagy a keresőbe írom be sikerül. Kép
bogosz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?