Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Valóban a kávé volt a gond, de képzeljétek mi teljesen kinõttük ezt a hasfájást. És 2 napja megint észnél vagyok, mert reggel kávézhatokKép

jóéjt

Tikk
tikk

Én is iszok már kakaót, meg eszek csokit KépKép

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Szila! Az milyen kúp volt, amit te adtál Hangának a szuri után?
Cory! Megnyugtattál, ezek szerint meg lehet szokni ezt a ciciméretet. Nekem se volt kicsi eredetileg se, de nagyon sokat nõt a terhesség alatt, és még egyszer nagyon sokat a szülés után. Hát, igyekszem megtanulni együttélni velük. Más választásom úgy sincs. Kép De akkor legalább lenne tejecske bõven! Tegnap este ugyanis rájöttem, hogy az én Picikém azért eszik keveset, mert nincs több. Kép

Laura! Köszi az üdvözlést, nagyon jól esett!

BGabi! Lemaradtam a történetetekrõl. Nincs idõm az egész topikot visszaolvasni, örülnék, ha megírnád, hogy kb. hol találom. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy nálatok mi okozta a gondot a tejecskével. Most nagyon beaggódtam, hogy nálunk is baj lesz... Kép Van valami bavált módszered a tejtermelõdés fokozására a gyakori szoptatáson kívül? Mi most ott tartunk, mist "kis pisis" Kép 1 hónapos korában, három óránként szopizunk, de félek, hogy ha a helyzet tovább romlik, akkor pótlást kell adnom, pedig nagyon nem szeretnék. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Laura! Bizony a jó cipõk: Siesta, Melania, Petejan-Cicciban stb. azok mind 5000.- Ft felett vannak, ugyanúgy a szandálok is. Mi az internetrõl találtunk egy nagyon jó cipészt, aki pontosan ilyen cipõket csinál, és az aztán pont méretre készül, és hamar megvan vele. A lányom szandija (teljesen olyan mint a Dr.Leo gyógyszandija volt) 4.800.- volt, és a cipész egyenlõre még kijön házhoz, itt veszi le a méretet, ki lehet választani hogy mibõl készüljön a felsõrész, mibõl a talp, milyen színû legyen, stb. aztán ugyanide ki is hozza a kész cipõt. Nemsokára már üzlete lesz Újpesten, szerintem jól dolgozik. A nagylányomnak egyébként a Siesta Sympatex cipõje (vízálló, egyedül eddig csak ez vált be) 13.000.- volt. Szóval a cipõk húzós árúak, addig örüljetek, amíg még nem kell a babátoknak cipõ!Kép

Rebi. Az anyatej nagyon jó mindenre, én használtam a szemre is (bevált) és a fülre is, annak is nagyon jót tett. Úgyhogy csak bátran!Kép

Ma vagyunk 4 HÓNAPOSAK! És már nagyon jól vagyunk! Bár még a Zinnatot szedjük szombatig, de aztán már csak ellenõrzésre megyünk szerdán!Kép

Az oltással kapcsolatban. Nálunk a kéthónapos oltással nagyon sok zûr volt (ezt már korábban részletesen leírtam), már az oltás beadása közben végig üvöltött, nem beszélve az utána levõ idõszakról, de a 3 hónapos oltásnál egy szava nem volt, sem közben amíg beadták, sem pedig utána. Úgyhogy szerintem az számít nagyon sokat hogy ki adja be, nálunk a másodikat már az új gyerekorvos adta be, és biztos hogy nem emlékezett a baba az õt ért korábbi inzultusra mert akkor nem tûrte volna ilyen jól. És a fülésznél is, mivel kétszer is felszúrták a fülét, hát lett volna mire emlékeznie, fõleg mivel naponta jártunk, de minden egyes alkalommal, egészen addig amíg nem kezdte piszkálni a fülész, nyugis volt, még mosolygott is. Úgyhogy nem minden gyereknél alakul már ki ilyen kicsi korban az események összekapcsolásának a képessége. (Sõt a legtöbbnél szerintem ilyenkor még nincs ez meg.) Bezzeg majd néhány hónap múlva....

Sziasztok, szép napot! Norcsi és a ma 4 hónapos Bánk.KépKépKép
norcsi
Lenti

BMárti!

Visszajött az emil amit írtam, már tegnap is, meg ma is!Kép
Nem tudod miért?

Szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

Bocs! Nem B.Márti, hanem Németh Márti!

Szóval visszajött az emilem és nem tudtam ma sem elküldeni.Kép

Norcsi.
norcsi
Lenti

BMárti!

Egy fél lázkúpot (Germicid) adtam Hangának. Simán félbevágni nem lehet, mert szétesik, szépen farigcsálni kell és így legalább egy fél megmarad. A másik fele ment a kukába.

Szila
Szila

Sziasztok!
BMárti!
Azt tudom mondani a tejcivel kapcsolatban, hogy nálunk van olyan, hogy nem telik el 3 óra sem az etetések között. Végülis, ha azt nézzük, mi sem mindig pontosan idõre éhezünk meg. Van olyan, hogy reggel 8-kor reggelizek, aztán 10 körül már megint a hûtõnél settenkedem. Szóval nem baj, ha sûrûbben eszik a kisfiad, szerintem. Pl. ha csak "tízóraizik" akkor utána hamarabb megéhezik, hisz kevesebbet eszik. De, ha aggódsz inkább olvasgass bele a szoptatós topicba, vagy kérj tanácsot onnan.

Mi hétfõn megyünk a 3 hónapos oltásra, kicsit tartok tõle.

Ágci

Kép
Ágci

Szia Ágci,

Van egy nagyon jó borogatási receptem. Az oltás után 2 órával lehet kezdeni, mert a Pocok is emlitette a baktériumokat, amik az oltás helyén bevándorolhatnak, így jobb a békesség. Utána én az eldobható melltartóbetéteket használom: levágtam egy régi zoknim tetejét, bevizezem a melltartóbetétet (akár hûtõben is elõre le lehet hûteni jó alaposan), utána ráhúzoma zoknit a combjára és alá teszem a betétet. Ez így nagyon klafi, mert nem lesz vizes a ruhája, könnyû kezelni és elég sokáig tart. Nekünk már a 2 és 3 hónapos oltásoknál is bevált, pedig elég nehezen viselte a Gergõ õket. de semmi baj nem volt már másnapra.

Amivel még elég sokat szenvedtem, az a kúp volt, mivel nem nagyon sikerült "betolni", ezért én addig tartommat az újjammal, amíg el nem olvadt. Nem biztos, hogy ez a hivatalos módszer, de levitte a lázát, szóval legalább mûködött.

Nálunk az oltások napjai egyébként eléggé sírósak, csöndesek. Sokszor én tartom a Gergõ lábát, mert õ nagyon mozgékony, és mindig elfelejti, hogy az fáj. A múltkor nagyon ari volt, mert éppen nagyon el volt keseredve, és már én is annyira sajnáltam, hogy én is elpityeredtem. Mondtam neki, hogy ne síron, mert akkor Anya is nagyon szomorú lesz, megígértem neki, hogy ez majd tutira elmúlik, erre rámnézett könnyes szemmel és elmosolyodott, mintha azt mondaná, hogy Anya, ne sírj, majd csak túlleszünk rajta.

Egyébként a szopival most ott tartunk, hogy a védõnõ ötletére megint visszatértünka 3 órás szopira. Ez eléggé bevált, gyakorlatilag nem is igényel gyakrabban. Bár nem nagyon tudom minek köszönhetõen, de megint feszülnek a melleim, szóval van tejci. Persze totál megnyugodtam már, ugyhogy ez tuti valóban közrejátszott. A gond az, hoyg észervettem, hogy az én kicsi fiam nem hajlandó egy percet sem azzal tölteni, hogy emgdolgozzon a kajáért, az elsõ mellemen max.6 percet hajlandó eltölteni, megesze ami belefolyik és annyi. Azután jön a másik, hasonló intenzitással, de azért általában itt már hajlandó valamennyit elidõzni. Így egy-egy szopi max. 20 percet tart a legnagyobb erõfeszítések árán, van, hogy 2-3x is mellet váltok. Ez nappal nem gond, de este picit idegölõ, pláne, hogy ismét elég sokszor felkel éjszaka. Most elkezdtem egy homeopátiás kúrát, remélem segíteni fog, és még jobban egyszerûsödik a dolog. A nagy hisztik most egyelõre eltûntek,(remélem már nem nagyon lesz hozzájuk ismát szerencsénk), és a gyarapodás is ismét állandósult.

Nagyon köszi a bíztatást!!!

Ha van ötleted, hogy hogyan lehetne rávenni a hosszabb szopizásokra, szívesen veszem.

Üdv,

Maszatka
maszatka
Dunaújváros

Szia Ágci!

Amiatt nem is aggódtam soha, hogy egyik evésre többet, a másikra meg kevesebbet evett a kisfiam, ráadásul elég jól beállt már a rendszerünk az elõtt a fránya szuri elõtt. Még akkor se aggódtam be nagyon, amikor a szuri után étvágytalanabb lett, mint szokott. A pánik akkor kapott el, mikor tegnap délután és este végre lett volna étvágya, de már nem volt elég a tejecske. Kép Remélem, hogy ha makacsul követelõzik, a cicik újraindítják a termelést...

BMárti

BMárti
bmárti

Maszatka,
majd írok ám, csak mostanában a hosszabb levélírásokra nem igazán volt idõm, ha lett volna akkor pedig a kedvesemet nem lehetett kirobbantani a gép mellõl. Talán este!

BMárti,
csak ne pánikolj, úgy még rosszabb. Ezt magamról tudom. Úgy két hete én is úgy gondoltam, na itt a vége. Persze nem tudom miért csak olyan megérzésem volt. Nagyon gyakran akart szopizni Gabó. Aztán 1-2 nap múlva -ettõl és attól, hogy nyugtattam magam, hogy nincs semmi baj- dõlt a tejem, még szinte napközben is fejnem kellett, szegény gyerek meg azt sem tudta, hogy tátsa a száját.Kép
Nem esetleg más baja is van PiciLacinak?
A nem elég tejecske mit jelent? Megpróbáltad kicsit megnyomni a cicidet és nem jött? Nemcsak lusti volt kiszopizni a hátsó tejet?

BGabi,
http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Baba ... akendo.htm
én innen vettem a kötési módokat.

Képzeljétek, tegnap hajnalban ott volt Gabó feje, ahová este a lábát raktam. Reggel márcsak a 90 fokig jutott el, de akkor meg az oldalon feküdt és úgy magyarázott.
Lassan "elindulunk!"Kép
Ágci

Kép
Ágci

BMárti,
van egy topic az Életmód részben:

Természetes úton tejserkentés.
Szerintem ott biztos van jó ötlet, ami tetszene.
No, most már eldugulok.
Ágci

Kép
Ágci

Szia Ágci!

Köszi a tippet, remélem, hogy lesz a hétvégén idõm átolvasni azt a topikot.
A nem elég tejecske alatt azt értettem, hogy PiciLaci mindkét mellemet teljesen üresre kiszopizta (megpróbáltam fejni ellenõrzésképpen, egy-két cseppet is alig tudtam kierõszakolni utána), azután hisztizve kaját követelt. Jól ismerem ezt a hisztit, része a szopizási szokásainknak. Megkapja az egyik cicit, azt nagyon szorgalmasan üresre szopizza, aztán kiköpi, és így hisztizik. Akkor átteszem a másik cicire, ahol lelkesen szopizik még valameddig, aztán lefordul róla, elnyílik a szája, és elcsurran belõle az utolsó korty tej, amit már nem tudott lenyelni, mert nem volt hova. Kép Ekkor kész a szopizás, függetlenül a mérlegeléstõl, azt szinte csak a saját megnyugtatásomra csinálom. Tegnap délután a második cicit is horpadtra szopizta, kiköpte, és újra hisztizett, de már nem volt harmadik cici. Kép Végül 4-5 percenként az egyikrõl a másikra téve 1,5 óra alatt azért kierõszakolt annyit, vagy elfáradt annyira, hogy el tudott aludni. Most az éjszakai és a reggeli bõvebb termésbõl sikerült kifejnem egy kis maradékot, azt gondosan eltettem esti pótlásnak, hogy legyen mihez nyúlni, ha szükség lesz rá. Délben még nem volt gond, remélem most se lesz, lassan 4 órája lesz, hogy legutóbb szopizott, és békésen alszik rajtam a NANDU kendõben. A 4.-es póz tényleg tuti (tiszta Káma-Szútra vagyunk! Kép), a térdével betámaszt a hasamnál, ráborul a mellemre, és a mellkasomon pihen a fejecskéje, õ meg alszik, mint a bunda. Kép Igaz, hogy a hátamon lévõ nagy bazi csomótól nem tudok hátradõlni Kép, dehát valamit valamiért...

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok

Attila holnap lesz kéthetes. Ma leesett a köldökcsonkja de még elég csúnya így is. Nekem nagyon jó dolgom van mert itt az anyukám aki mindent levesz a vállamról de a jövõ héten hazamegy, így utána minden egyszerre rám szakad. Na mindegy majdcsak megbirkózom vele valahogy.

Sziasztok tiktakora
tiktakora

Gabi!

Szerintem elég a 6 nap, mert hivatalosan 4 a minimum és ha 6 napi adag volt a kiszerelésben, akkor csak akkor folytatnám ha a hatodik nap is lázas.
Azért nagyon örülök, hogy talán nem kell szuri! Emlékszem a hugom kis korában nagyon sokszor kapott és olyan rossz volt!
Én nem tudom, hogy mitõl lehet a hasfájása? Mármint melyik kajától? De megpróbálom kisilabizálni!

BMárti!
Rajtam is most itt csüng Helen. Poén az a Kámaszutra! (Én azt kaptam a férjemtõl karácsonyra ajándékba! Kép)

Tiktakora!
Üdv köztünk! Hogy telnek az elsõ napok? Én annak idején szabályosan haldokoltam a kimerültségtõl. De most már jobb egy kicsit, szóval kitartás!

Rebi!
Szerintem a névválasztással szúrtátok el ( Kép)
Csenge nagyon csengõ-hangú lett. Így most e te füled cseng. Kép
(Ez csak viccelõdés akart lenni, remélem nem bántalak meg vele!) Szóval további jó ordítozást, elég vidám lehet nûlatok a hangulat, de komolyan!

Norcsi!
OFF
A nõvérem este fog hívni, valószínûleg holnap tud menni és ne mosd ki a huzatot, inkább szánd azt az idõt is Bánkra és a csajokra!
ON

Lányok lenne még egy kérdésem: normális az, hogy az arcán több, mint 20 kiütés van? Leírásra olyan, mint az anyatejes kiütés, de szinte csak az arcán van és két helyen több tömörül egybe.
Elvileg hányadik hétre szûnik meg a hasfájós korszak?
Na befejezem magam. De még megköszönöm a gratulációt a keresztelõhöz. Nekünk irtó egyszerû volt megszervezni, mert 2 bátyám is pap, így az egyik adott össze minket és most a másikat kértem meg a keresztelõre. Natényleg eldugulok!
MÁRCIUS VAN!!!!
PUSZÓ MINDENKINEK!!! Kép Kép Kép
Menta és Helen (mindjárt 1 hónapos)
menta

Menta!KépKépKép

Off.
Oké, várom.
De jó, hányan vagytok egyébként testvérek? Milyen volt ilyen nagy családban felnõni? Csak mert mi ketten vagyunk testvérek az öcsémmel, de szerintem a több gyerek az sokkal jobb lehet. Ezértis volt nálunk már a kezdet kezdetén eldöntött tény, hogy három lesz (bár a férjem nagyon szeretne egy negyediket is.)

Keresztelõhöz én is gratulálok, a Bánké két és fél hónapos korában volt, és nagyon klassz volt, csak egyedül õt keresztelték akkor. Még csak fel sem ébredt az egész szertartás alatt!Kép

Rebi. Te írtad ugye az árnika-krémet? Hol lehet megvenni? Bármelyik patikában vagy fitotékában?

Sziasztok, jó hétvégét mindenkinek: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Menta!
Tudtommal elvileg 3 hónapos kora körül szokik le a hasfájásról. Nekünk addig még két hét, de jobban szenved, mint valaha.

Tiktakora!
Kitartás, ennél csak egyre jobb leszKép
Nem tudja valaki, hol lehet fényképes bögrét csináltatni? Biztos elcsépelt ötlet, de gondoltuk, a dédi örülne névnapjára egy Dorkás bögrének.
Jó hétvégét mindenkinek!
Ilda
ilda

Sziasztok!

menta: Mi is éppen a keresztelõt szervezzük, csak nem tudom, ilyenkor mi a szokás. Mi úgy tervezzük, hogy inkább barátokat hívunk meg és a keresztelõ után étterembe megyünk egy kicsit bulizni. Most vasárnap nézzük meg a templomot és beszélünk a lelkésszel, remélem nem lesz baj, hogy nekünk nem volt egyházi esküvõnk. Leírnád, hogy szerveztétek ti? Köszi

BMárti: nekem az alvás és a laktoherb tea a tuti a tejserkentésre, ahogy kevesebbet alszom és többet mozgok rögtön kevesebb a tejem :-( Különben nálunk Dorka csak egy cicibõl szopizik és azt is csak 5 percet, de úgy néz ki elég neki, mert így is, ha sok tejem van, rögtön bukik egy nagyot. Szóval ti hihetetlen mennyiséget szopizhatok hozzánk képest :-) Kb. 10 hetes korában 2 héten át csinálta Dorka is ezt a nagyon éhes szindrómát, 1 hét után alkalmazkodott hozzá a mellem.

Ilda: jó ez a fotós bögre ötlet! én is kiváncsi vagyok, hol lehet csináltatni

3 hónapos oltás: nekem nem mondtak konkrét idõpontot, csak azt hogy kb. 2 hét múlva jöjjünk oltásra, ha minden rendben van (mondták, mikor Dorka 11 hetes volt), így jövõ héten megyünk, bár nincs nagy kedvem hozzá. :-(((

BGabi: hogy vagytok? régen hallottam rólatok! Noémi milyen nagy már? Dorka még csak 5,25 kg és 58 cm, gondolom a te lányod, már rég utolért minket :-) Flóri meggyógyult már?

Holnap megyek nõgyógyászhoz, valami bajom van, remélem nem nagy, hajaj :-(
kellemes hétvégét, kevés esõt!
sziasztok
zsuzsi és 13 hetes Dorka
zsu26

Tikk: nagyon szép a kislányod, még csak most néztem meg :-))

bGabi: ezt a képet még nem is láttam a gyerkõceidrõl, nagyon hasonlítanak :-))

Menta: milyen pici a babád, nagyon aranyos, el sem hiszem, hogy az én Dorkám is ilyen pici volt!

szóval mindenkinek gratulálok a babáihoz!
Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Menta, szija! Most jut csak el az agyamig, hogy már te is közöttünk vagy, szia még egyszer! Kép Kép : )

Zsuzsi, Menta, Norcsi! Mi is sokat gondolkodunk a keresztelõn. A leendõ keresztszülõk már megvannak, csak az a gond, hogy nekünk nem volt templomi esküvõnk (sem).
(És sajna nem is tudunk hirtelen összeszedni annyi pénzt, amennyi az esküvõ lenne.)
A barátnõmék sem voltak házasok az elsõ gyerek születésekor, és a pap emiatt nem keresztelte meg a babát, egy ismerõs papot kellett megkérniük (pedig szerintem nem tagadhatta volna meg a keresztelést). Lehet, hogy ránk is ez vár?
Ráadásul van egy református lelkész barátunk Erdélyben, aki nagyon szívesen megkeresztelné Romit, de hát mi katolikusok vagyunk, jó lenne, ha Romi is az lenne, de a barátunkat sem szeretnénk megsérteni a visszautasítással, szóval nem tudom, mi legyen...
Bocsánat, ha kicsit uncsi voltam, csak most újra elgondolkoztattatok.

Sziasztok: Laura
Laura

Zsuzsi, Laura!

Mint írtam nekem szerencsém van, mert két bátyám is pap, így az egyik adott össze minket, a másik pedig keresztelni fog, tehát nem kellett sokat szervezkednem. Az az igazság, hogy én próbálok a szó igazi értelmében keresztény lenni (nem a külsõségek, hanem inkább a belsõ lényeg), de fontos a számomra, hogy ezt a gyerekeimmel is megismertessem. Éppen ezért választottam olyan keresztszülõt is, akirõl tudom, hogy tényleg a keresztszülõi funkciót fogja betölteni. Én úgy tudom, ahhoz, hogy megkereszteljenek valakit tulajdonképpen csak egy másik megkeresztelt egyén kell. Pl. az anyukám a koraszülött öcsémet a kórházban saját maga keresztelte meg és aztán amikor minden rendbe lett és az igazi keresztelõje volt a pap ki is hagyta a tényleges keresztelési szöveget mondván, hogy csak egyszer kell megkeresztelni. Szóval ha nem akar egy pap megkeresztelni egy gyereket azzal a kifogással, hogy a szülõk nincsenek összeházasodva az azért lehet, mert azt hiheti, hogy csak divatból, vagy "biztonságból" akarják megkeresztelni és utána nem is nevelnék kereszténynek. Szerintem nem szabadna ezért megtagadni valakitõl a kérést. Na mindegy. Addig keressetek egy normális papot, amig meg nem kereszteli. Egyébként a keresztelõ szövegében igencsak ki kell jelenteni, hogy majd úgy neveled a gyereket, meg te is hiszel ezekben stb.

Norcsi! Nekem 10 tesóm van és eddig is minden tiszteletem a szüleimé volt, de a szülés után minden tiszteletem az anyukámé! Nagyon jó nagycsaládban felnõni. Semmiben nem szenvedtünk hiányt, sem anyagiakban sem szeretetben. Persze nem vagyunk mi sem tökéletes család, de majd én megvalósítom! Kép Kép

Lányok! Írjatok légyszíves valamit az anyatejes kiütéses kérdésemmel kapcsolatban! Nyugtassatok meg! Ugye nem az Espumisantól van?
Köszi!
Menta
menta

SZiasztok, lányok!

Alug gyõztem olvasni a rengeteg hozzászólást, úgy látszik, a tavasz serkenti az írókedvet is! Nekünk annyira bejött a snugli, hogy egész héten csavarogtunk valamerre, estére meg olyan fáradt lettem, hogy már nem volt erõm írni.

Norcsi!

Nem tudom, mi lehet, ma már másoktól is kaptam SMS-eket, hogy visszamegy a mail, majd utánanézünk, mi lehet. Egyelõre azt sem tudom, amit én írok, elment-e az utóbbi három napban. Már nagyon szomorkodtam, hogy mindenki megfeledkezett rólam Kép, de ezek szerint csak a gép nem továbbítja az üzeneteimet :-)))
Bánknak nagyon boldog 4 hónaposat!!! Teljesen rendbe jött már?

Szila!
kérlek, küldd el nekem is az étrendet! (remélem, hamarosan megjavul az e-mailem, ha megkaptam, szólok, de lehet, hogy nem holnap lesz) A címem: neth@posta.net Már nagyon nehezemre esik kitalálni olyan ételt, amiben sem zöldség sem tejtermék nincs, kakaóscsigán élek! Köszi!

Menta!
Anyatejes kiütése Árminnak is csak az arcán volt/van, néha úgy néz ki, mintha erõteljesen kamaszodna, aztán egyik napról a másikra elmúlik. A hasfájás elmúlását a 3. hónap végére ígérik, de ez csak általánosságban igaz, nagyjából úgy, mint a terhességi hányás (én kilenc hónapig hánytam mindennap többször is), szóval, kitartás! De Árminnál tényleg csökkent a hasfájós esték száma, most három és fél hónapos. A keresztelõhöz gratulálok Helenának, igazán szép és különleges nevet választottatok neki!

Laura!
Köszi az autós biztatást, most hétvégén kipróbálom, megy-e a vezetés. Mi középre még sosem kíséreltük meg bekötni Ármint, eddig mindig hátul ültem vele. De ha én vezetek, jobb elõre, nem?
A gyerekcipõket én is nézegettem a múltkor, nem láttam 5000 Ft alattit, pedig még csak nem is volt mindegyik hiperszuper! Úgy látszik, ez is olyasféle kiadás, ami a többedik gyereknél térül csak meg! :-)

Rebi!
Az anyatejet én is használom orrtisztításra, sõt, mikor az arcát megkarmolja, a sebet is bekenem anyatejjel, meg a piros popsiját is azzal ápolgattam, használt!

Cory!
Örömmel olvastam, hogy más is rendelkezik az átlagosnál nagyobb mellekkel. TE hol találtál szoptatós melltartót magadnak? Nekem egy db F-es van, nappal hordom, éjjel mosom, de jó lenne még legalább egy - csak sehol sem találok. Van valami tipped?

Képzeljétek, Ármin megtanult az oldalára fordulni!!! Az elmúlt héten egyébként is nagyon sokat fejlõdött, nagyon pontosan nyúl már a tárgyakért és csodálatos változatossággal gógicsél, én egyszerûen nem tudok betelni vele!

jóéjt mindenkinek!

Márti és Ármin
márti

SZiasztok, lányok!

Alug gyõztem olvasni a rengeteg hozzászólást, úgy látszik, a tavasz serkenti az írókedvet is! Nekünk annyira bejött a snugli, hogy egész héten csavarogtunk valamerre, estére meg olyan fáradt lettem, hogy már nem volt erõm írni.

Norcsi!

Nem tudom, mi lehet, ma már másoktól is kaptam SMS-eket, hogy visszamegy a mail, majd utánanézünk, mi lehet. Egyelõre azt sem tudom, amit én írok, elment-e az utóbbi három napban. Már nagyon szomorkodtam, hogy mindenki megfeledkezett rólam Kép, de ezek szerint csak a gép nem továbbítja az üzeneteimet :-)))
Bánknak nagyon boldog 4 hónaposat!!! Teljesen rendbe jött már?

Szila!
kérlek, küldd el nekem is az étrendet! (remélem, hamarosan megjavul az e-mailem, ha megkaptam, szólok, de lehet, hogy nem holnap lesz) A címem: neth@posta.net Már nagyon nehezemre esik kitalálni olyan ételt, amiben sem zöldség sem tejtermék nincs, kakaóscsigán élek! Köszi!

Menta!
Anyatejes kiütése Árminnak is csak az arcán volt/van, néha úgy néz ki, mintha erõteljesen kamaszodna, aztán egyik napról a másikra elmúlik. A hasfájás elmúlását a 3. hónap végére ígérik, de ez csak általánosságban igaz, nagyjából úgy, mint a terhességi hányás (én kilenc hónapig hánytam mindennap többször is), szóval, kitartás! De Árminnál tényleg csökkent a hasfájós esték száma, most három és fél hónapos. A keresztelõhöz gratulálok Helenának, igazán szép és különleges nevet választottatok neki!

Laura!
Köszi az autós biztatást, most hétvégén kipróbálom, megy-e a vezetés. Mi középre még sosem kíséreltük meg bekötni Ármint, eddig mindig hátul ültem vele. De ha én vezetek, jobb elõre, nem?
A gyerekcipõket én is nézegettem a múltkor, nem láttam 5000 Ft alattit, pedig még csak nem is volt mindegyik hiperszuper! Úgy látszik, ez is olyasféle kiadás, ami a többedik gyereknél térül csak meg! :-)

Rebi!
Az anyatejet én is használom orrtisztításra, sõt, mikor az arcát megkarmolja, a sebet is bekenem anyatejjel, meg a piros popsiját is azzal ápolgattam, használt!

Cory!
Örömmel olvastam, hogy más is rendelkezik az átlagosnál nagyobb mellekkel. TE hol találtál szoptatós melltartót magadnak? Nekem egy db F-es van, nappal hordom, éjjel mosom, de jó lenne még legalább egy - csak sehol sem találok. Van valami tipped?

Képzeljétek, Ármin megtanult az oldalára fordulni!!! Az elmúlt héten egyébként is nagyon sokat fejlõdött, nagyon pontosan nyúl már a tárgyakért és csodálatos változatossággal gógicsél, én egyszerûen nem tudok betelni vele!

jóéjt mindenkinek!

Márti és Ármin
márti

Sziasztok!
Hosszú hallgatás után újból itt vagyok! Kicsit lemaradtam, mert sajnos nálunk a zöld kaki komolyabbá vált és kórházban is voltunk.
Szóval egy klebsiella nevû baktérium tenyészett ki a kakiban, ezért befeküdtünk a László kórházba, ahol 3 egymásutáni napon negatív lett a kaki, haza is engedtek. Aztán a következõ héten megint olyan ronda színû volt, hogy megint vittünk az ÁNTSZhez mintát, és megint benne volt a klebsiella. A dokink nem tud mit kezdeni a problémával, tápszert akart felírni! Szerintem nem normális! Miért tápszerezzem, mikor úszok a tejben éjszakánként, mert ha több mint 3 óra telik el a két szopi között, megtelik a mellem és kicsordul! Szerencsére amit fel akart írni, azt csak 6 hónapos kortól lehet adni, úgyhogy megúsztuk. De amúgy sem adtam volna neki, mert közben elmentünk egy másik dokihoz, aki alaposan megvizsgálta Rékát, az egész délelõttöt a kórházban töltöttük, megnézték jó alaposan a hasát ultrahanggal és az lett a vége, hogy valami gyulladás van a belében, de nem kell semmit csinálni, csak tovább szoptatni szorgalmasan és türelmesen várni, míg kiürül a baktérium!
De most újra itt vagyok és remélem már fogok tudni rendszeresen jönni!

Szia Rebi! Kép Jó itt látni megint!

Ja, egyébként a rossz kórházi tartózkodásnak egy elõnye van, kialakult az esti napirendünk! 8 és 9 között van a fürdetés, aztán evés és utána alvás. Van, hogy reggel 7-ig, de még megesik, hogy 4 óra körül eszünk egy keveset!
Lehet, hogy nem értetek egyet, de mi mostanában este letesszük Rékát és ha nem alszik, vagy felébred, hagyjuk sírni. Persze borzasztóan sajnáljuk, de eddig még negyed óránál nem sírt tovább, és szépen elalszik egyedül. Sokkal pihentebbek vagyunk!
Na, mára eldugulok!
Pussz mindenkinek és jó hétvégét!
Zafi
zafi

Sziasztok!!!

Huuu, mennyit írtatok... alig gyõzöm olvasni ... Sajna csak ilyen tájban jutok el ide, mert Csenge nap közben teljesen kisajátít. (Bár ma nem lehet okom a panaszra ... délelõtt a papám vitte ki egy órára, most este meg a párom szülei ... Ilyenkor végre nyugodtan tudok enni Kép )

Norcsi: szerintem mindegyik helyen lehet kapni .. én már legalább 2 fajtát láttam.

Menta: a névrõl csak annyit, hogy a papám szerint minden Csenge egy ördögfióka (tanít ugyanis, és van egy kis tapasztalata Kép ) ... úgyhogy tényleg nem várhattunk mást KépKépKép. De ez nem is lenne baj, ha 2 lenne belõlem, és felváltva tudnánk aludni. Kép

A laktoherb teáról: eleinte nagyon sokat ittam, mert jót tett a lelkemnek, hogy én mindent megteszek, hogy legyen Manónak elég tejcsi ...Csak aztán szegény olyan hasmenéses lett, hogy csak na. Aztán elhagytam a laktoherbet, és mégis van tejem. Csak sokat kell ennem, és sok húst (csak csirkét szoktam). Így igaz, hogy én nem fogyok egy grammot sem, sõt, de hát ez legyen a legnagyobb baj. Most nem ez a fontos.

na... rámjött a szómenés ... Kép .. egyelõre ennyi Kép
Rebi

Zafi sziaaaaaaaa KépKépKép

Huhhh... lehet, hogy nálunk is baci volt a zöldes kakiban? Mert ha igen, akkor már túl vagyunk rajta Kép

Ezt a hagyjuk sírni, aztán majd csak meguja ... mi is próbáltuk, de Csenge nem unta meg, hanem annyira bele hergelte magát, hogy folyt róla a víz, a takarót 2 rúgással telkesen letornázta magáról, meg teljesen berekedt a nagy üvöltéstõl. Amióta meg sikongatni is tud, azóta meg fõleg nem bírom úgy hagyni... Ennek ellenére este 5-10 perc alatt el tudom altatni. Ezért cserébe viszont nap közben csak a pocakomon hajlandó aludni... (vagy esetleg az apjáén...)
Rebi

Sziasztok!KépKépKép

Keresztelõ témakörhöz. Van egy jó topic ezzel kapcsolatban, a "keresztszülõnek mit illik venni" címmel, ami arról ugyan nem, de általában a keresztelõrõl szól. Én is oda írtam meg a tapasztalatainkat, de röviden: mindhárom gyereket simán megkeresztelték r.kat. templomban, pedig nekünk sem volt egyházi esküvõnk (én majd szeretnék). Persze elmodta mindig a plebánián dolgozó nõ (aki az adatokat rögzítette) tehát nem is a pap, hogy ugyan már esküdjünk meg, de kész, ennyi volt a gyõzködés. Szóval szerintem érdemes utánajárni.Kép

Menta. Hát az nagyon klassz lehet ilyen nagy családban felnõni. Nekem Anyukámék voltak sokan (sajnos a felnõttkort nem sokan érték meg) de a gyerekkorából csak jó dolgokra emlékszik. És Ti is sok gyereket terveztek? Nem hívott eddig még a nõvéred!Kép
Anyatejes kiütésünk nekünk is volt, hát tényleg mint egy kamasz, úgy nézett ki szegénykém, sõt néhányat még ki is kapart, úgyhogy klassz volt az összkép. Aztán egyik pillanatról a másikra elmúlt. Gondolom megszokta a kis szervezete. A hasfájásról tényleg a 3 hónapot mondják mint vízválasztót. Hát ehhez képest nálunk most hajnalban pont a hasfájás miatt volt ébresztõ. Rotyogott szegény, de nem igazán tudta kinyomni. Espumisant is adtam, meg jött a jól bevált szélcsõ is. Na akkor aztán olyan vidám volt, hogy csak vigyorgott. És a kakit is megindította. Mikor ezen túlvoltunk, még egy kis nyüglõdés, evés, aztán aludt is.Kép

REbi köszi.

Zafi gyógyuljatok most már meg!Kép

Márti. De jó hogy legalább itt jelentkeztél. Megpróbálom most is elküldeni, hátha elmegy. A lényeg: még ma szedjük az ab.-ot, aztán várunk (visszaesünk-e vagy sem, remélem az utóbbi), aztán szerdán kontroll, és ha minden oké, akkor már akár másnap megkaphatja a négyhónapos oltást. Nagyjából ennyi.

Velünk a hajnali hasfájástól eltekintve minden rendben, már nagyon jól forog hasra a kisfiam (de még csak egy irányban), sõt, volt hogy ráérzett a lendületre és tovább forgott, a hátára. Na ha így megtanul gurulni, akkor aztán vigyáznunk kell majd! És most már nem ordított hason!Kép Hasrafodult és úgy nézelõdött. Eddig ilyenkor csak ordított és sírt. Hát hiába változunk!Kép

Sajnos ronda egy idõ van, de azért mindenkinek jó hétvégét kívánok!

Norcsi.
norcsi
Lenti

Jaj Lányok! Nagyon köszönöm az anyatejes kiütésrõl a megnyugtató hozzászólásokat!!! Akkor mégiscsak lehet ez a probléma. Már azt hittem én csinálok valamit rosszul. De tényleg olyan csúnyák azok a kiütések! Hát a hasfájós korszak végét meg kénytelen leszek kivárni, bár mintha segítene valamicskét az Espumisan!

Norcsi! Tényleg tök jó sok tesóval! És mostanában nagyon sokat segítenek is, mert én nem nagyon tudok még kimozdulni (lásd a nõvérem). Mi "csak" 5-t tervezünk. Hát kiváncsi vagyok 2, ill. 3 után is ezt mondjuk-e, de amikor nagyon szarul voltam a terhességem elején, akkor félig viccesen azt mondtam a férjemnek, hogy mi lenne, ha inkább mégiscsak 3 lenne? Erre teljesen elszomorodott, hogy hát ezt már megbeszéltük és, hogy 5-t szeretnénk! Kép (Pedig neki csak 1 tesója van.)
Már úgy várom, hogy Helena is úgy tudjon forgolódni meg mindenféléket csinálni, mint Bánk vagy Ármin! Olyan jó lehet!

Rebi! Örülök, hogy úgy értetted a viccemet, ahogy szántam! Nekem is Helen olyan, hogy este szopi után általában elég szépen elalszik (bár ma este pl. 1,5 óránként kért szopit), de reggelre megérzi, hogy nappal van és akkor szinte le se tehetem. Ezért örülök a kendõnek, mert az megnyugtatja, abban is alszik és az én hátam és karom is bírja így.

Zafi!
Úgy örülök, hogy itt vagy , már hiányoltalak! Remélem Réka gyorsan elkergeti azt a ronda dögöt! Szerintem nagyon is jól tetted, hogy tovább szoptattál. Nem tudom elhinni, hogy a tápszertõl lett volna jobban! Ugye ott aludhattál te is a kórházban?

Na most befejezem! A undorító nyálkás idõ ellenére is jó hétvégét nektek!
Menta
menta

Sziasztok!

Menta! De jóóó nekeeeed! Nekem sajnos nincs testvérem, pedig mindig is nagyon szerettem volna. Így hát még gyermekkoromban elhatároztam, hogy nekem 3-4 gyermekem lesz. Hát, nem tudom, mi lesz belõle, de hogy Romola nem lesz egyke, az biztos!

Márti! Én valahogy nagyobb biztonságban találom a hordozót az autóban hátul középre rakni, mint az anyósülésre. Több kisbabás ismerõsömnek van elöl az autóban légzsák, így õk nem is tehetik elõre, és ezek a babák is jól elvannak hátul.
Gratula Árminnak az oldalra fordulásért! Ezennel véget is ért a nyugalmad. Kép Kép Kép

Zafi! Jobbulást kívánok Rékának, de jó, hogy végül is elmentetek a másik orvoshoz!
Hogy sírni hagyjátok-e: ha ez õt nem viseli meg, akkor hagyjátok. Tulajdonképpen neki sem mindegy, hogy ti ki tudjátok-e pihenni magatokat.

Rebi! A laktorherbtõl nekem is enyhe hasmenésem lesz, úgyhogy sajnos csak elég korlátozott mennyiségben tudom inni.

Norcsi! Jó, hogy írtad, hogy a kisfiad sem érezte régebben jól magát hasonfekve. Nálunk is ez most a helyzet, és már kicsit kezdtem aggódni, hogy nem fogja felemelni a fejét. (Bár ha az ölemben van, ügyesem emelgeti.) De ezek szerint, majd ha Õ szeretni hasra fordulni, Romi is elkezd majd nézelõdni. Már alig várom!

Jaj, lányok, képzeljétek el, Romola még mindig nem tudja megkülönböztetni a nappalokat az éjszakáktól. Régebben éjjel 2-3 között aludt el, azt végül is elõre hozta éjfél - fél egy közé. Már kezdtem örülni, de most a 3 hónapos oltás után megint összekutyult mindent: tegnap este fél 10-tõl aludt 11-ig, majd felkelt enni, visszaaludt éjjel 2-ig, és 2-tõl fél ötig szórakoztatott (illetve várta, hogy szórakoztassam). Ha beraktam a kiságyba, sértõdöttségének adott igen nagy hangot.

Na mindegy, ez van. Sziasztok: Laura
Laura

Sziasztok!

Norcsi!

Egyelõre nem fogom tudni elolvasni a válaszod :-( Most hívtam a szolgáltatót, azt mondja, hogy náluk van a gubanc, a jövõ hét közepére ígérte, hogy ki tudják javítani, addig várnom kell. Lehet, hogy érdemes lesz majd egy másik címet csinálni, de ezt ismeri mindenki évek óta. No, hét közepéig megpróbálok türelmes lenni.

Menta!
Nagyon klassz tényleg, hogy Ármin már mindenfélét tud csinálni, és szinte óráról órára is tanul új dolgokat! De azért néha már így is szinte nosztalgiával gondolok vissza arra, mikor "még kicsi volt" - ugyanakkor persze már azt is nagyon várom, hogy tudjon beszélni pld.

Szoptatás: Volt már valakinek olyan, hogy még nem jött meg a szülés óta a mensese, de már érezte úgy, "mintha mindjárt.., aztán mégsem", és a babája ezt az állapotot is megérezte és nem akart szopizni? Ármin éhesen sír, próbálom szoptatni, de fintorog és kiköpi, aztán ezt csinálja sokszor, de közben sír, mert éhes. Aztán végül is mindig eszik (3 napja tart ez a helyzet), de nem tudom, hogy eleget-e, hogy nem megy-e el ettõl a tej, egyáltalán, hogy mit kell ilyenkor kezdeni. Tud valaki segíteni?

Hát, valóban nagyon szutyok idõ lett így márciusra! Pedig már annyira akartunk valahová elmenni hétvégén kirándulni!

Márti és Ármin (3,5 hónapos!)
márti

Sziasztok!

Kisebb csoga történt ma. Csenge alszik... most... nap közben ... és nem a hasamon KépKépKép Itt volt egy barátunk, és csinált képeket Manóról, aztán jó nagyot játszottunk ... és egyszer csak elaludt az ölemben, és nem ébredt fel arra sem, hogy beraktam a kiságyba Kép
Hát ez az idõ tényleg elég szutyok ... lehet, hogy emiatt is alszik? Ilyenkor nekem is csak ahhoz lenne kedvem.

Menta: nálunk még nem volt keresztelõ, de lesz. Bár nem tudom, hogy Csenge hogy fogja viselni. Sajna mindenféle nedvességtõl kiakad (képzelhetitek, mit mûvel fürdetéskor)... Kép

Csenge csak most kezd el újra tekeregni oldalra. 2 hónaposan terpeszpelust kapott, és az nagyon visszafogta a mozgását. (Pedig már 3 hetesen(!) átfordult a hasára, az meg általános volt, hogy egyik oldaláról a másikra forgott.) Aztán a terpesztõl meg állandóan csak a hátán heverészett.

Rakok fel friss képeket Kép
Rebi

... csak nem most rögtön, mert kicsit le kellene õket kicsinyíteni ....
Rebi

ja... nálunk most az a legújabb, hogy Csenge felfedezte a lábát Kép pelenkázáskor elkapja, és markolássza a lábujjait Kép

az a bizonyos csoga meg csoda akart lenni Kép
Rebi

Sziasztok!

Zafi,
amikor esti alvásról van szó én is szigorú vagyok, és az utolsó kaja után (kb. 23 óra körül) miután a böfi is megvolt, beteszem a kiságyba jóéjtpuszikákat adok neki (egyszerûen enm lehet betelni vele...Kép) és lefekszünk mi is aludni, vagy még nézzük egy kicsit a tévét. Nem nagyon szokott sírni, néha elõfordul, de akkor mi sem vesszük ki, ott ücsörgök mellette, énekelek, popsit paskolok, stb., de õ már az ágyban marad. Ennek köszönhetõen napközben akármilyen hisztis is, éjjel mindig alszik!!!Kép

Hasonfekvés:
Nálunk sem szeretett Hanga hason feküdni, mindig üvöltött ha hasra tettem. Most meg néha ha nagyon sír, akkor megfordítom, vagy egy negyedórán át paskolgatom a fenekét és elalszikKép. Sõt néha csak úgy is hasra tudom tenni anélkül, hogy sírna, ilyenkor próbálgatja egyik oldalról a másikra fordítani a fejét, néha meg is tartja egy picit, de ez nem mindig sikerül. Viszont ha rajtam van hason (kitûnõen tud ilyenkor aludni Kép), akkor egész sokáig tudja megtartani a fejétKép.

Lányok!
Ti, akik a babával fürödtök, hogyan csináljátok?

Szerintetek mikortól érdemes külön szobában altani a picit?

Márti,
Pontosan így vagyok én is most. Tök olyan, mintha meglenne. De nem. Hanga meg csak fesztiválozik a cicin.Azért eszik, mert azt érzem, meg alszik is utána jókat. Mondjuk ez a mai nem az õ napja, olyan kis nyûgi szegény.

Szila
Szila

Sziasztok!

Márti:
nekem rögtön úgy 7. hétre megjött és Dorka azonnal megérezte, úgyanúgy viselkedett, mint a te babád. Felhívtam egy csecsemõsnõvért, ahol szültem és õ mondta, hogy próbáljam lefejni a tejet és cumisüvegbõl szoptassam meg a babát, hátha így elfogadja. Ha így sem, akkor keverjem össze a lefejt tejet régi tejjel, ami elveszi a "rossz" ízét. Szerencsére cumis üvegbõl már elfogadta a tejemet, így oldódott meg a problémám, de jó 1 hétig nyûglõdtünk ezzel. Próbáltam minden alkalommal elõször cicibõl szoptatni, de akkor üvõltött, ezért átváltottunk cumisüvegre, mikor láttam, hogy belefeledkezik a szopásba, gyorsan kicseréltem a cumisüveget a cicimre és így szerencsére elfogadta. Szóval próbálokozzál, nektek mi jön be, de legyél türelmes.

Fürdés:
Nem tudom már ki írta, hogy a babája nagyon fél a fürdéstõl, a mostani Baba Magazinban pont errõl van szó, ajánlom!

Voltam nõgyógyásznál, azt mondta még 3 hónapig fájni fog a gátsebem, mikor front van, ez természetes, ne legyek szomorú :-((( Plusz újra van szülés utáni folyásom, erre is azt mondta, ha nem múlik el, meglézerez, na ez mit jelent? :-((( Különben tök jó volt találkozni a dokival, mindenre emlékezett, kedves volt, jól esett nekem.

Száraz baba bõrre, pirosodásra a Sudocrem-et ajánlották nekem.

Voltam a Millenáris Parkban, nagyon szuper, végig lehet menni babakocsival, nagyon jó!!! Diákoknak ingyenes a belépõ és még egy órát is kapunk emlékbe! csak 1 órát tudtam lenni, mert a dokimhoz mentem, csak éppen szült, ezért 1 órával késõbb tudta meg kezdeni a rendelést, addig kultúrálódtam. :-))) Kb. félnapos program végigmenni a kiállításon.
Na ennyit errõl.
üdv: jobb idõt
zsuzsi
zsu26

Zsuzsi!

Szerintem a "meglézerezésen" azt érthette hogy van egy méhszájsebed, azt szokták lézerrel leégetni. Mindenesetre én a helyedben rákérdeznék!

A Sudocrem nekünk is nagyon bejött, most aztán bizonyíthatott, mivel szegény kisfiamnak nagyon csúnya volt a popsija, mivel a zinnattól szájpenészt kapott, plusz gyakori volt a kakija, egyszóval nagyon csúnya volt a popsija, és ez a krém rendbehozta.

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok !

Olvaslak ám titeket, de nagyon nincs idõm írni. Nekem is elkezdõdött az iskola.Nagyszülõk, illetve az apukája vigyáz Bencére.Végig eddig még nem tudtam maradni, mindig rohanok haza, hogx a szopizásra odaérjek, sajnos a tápszert nem fogadja el , szerencsére a tanárok megértõek.

Bence mostanában nagyon nyûgös,pedig már a nátha is elmúlóban van.Nagyon keveseket szopizik érzésem szerint, holnap van a mesztelen mérés, kiderül, hogy hízott-e. engem nagyon tud stresszelni ez a mérés, mert félek, hogy nem elég a tejem.Van úgy mostanában, hogy éjszaka 2óránként kezd el üvölteni, én felkelek, és adok neki cicit, elfogadja.Az a rossz, hogy már kezdtem volna megszokni, hogy átaludja az éjszakát, de csak vicc volt.

Menta!

Bencének is volt tejalergiája, idõvel szépen elmúlt, majd rá 1 hónapra ekcémás lett szegénykém, így minden fürdetés után gyógyszertári testápólóval kell kennem.de a tejallergia el fog múlni, semmit nem kell tenni vele.

Autózás téma: Hát én nagyon merész vagyok.Nagyon sok helyre megyek Bencével.Az autómba ki lehet az elöl kapcsolni a légzsákot, így oda rakom az autósülést, és már indulunk is. rendszerint elalszik.Így viszem a Babakocsit, rárakom az autósülést, így fel sem kell keltenem.

Fürdetés:Nálunk, hol velem fürdik a nagy kádban nagyon élveziKép, hol pedig a saját kádjában.Én is nagyon élvezem a fürdetést, ha velem van, jó kikapcsolódás.

Alvás: Bence kezdetektõl külön szobában alszik,ezt szokta meg.Mint már említettem elmúlt 4 hónapos, és még mindig nem alussza át az éjszakát, néha nagyon fárasztó. Van ötletetek, hogy hogyan lehetne rábírni, hogy átaludja?

Bocs a hosszú levélért!Kép

Mindenkit Puszilok: Király Kati

UI.: Kellemes, napos Vasárnapot!!
Király Kati

Sziasztok Lányok!

Sajnos még mindig kínlódunk. Flórián elég rosszul van. Most a napi két antibiotikumból az egyiket, a reggelit szuriban kapja, holnap utoljára. Tegnapra annyira romlott az állapota, olyan csúnyán köhögött, hogy a köhögésbõl öklendezés, abból meg hányás lett. Mire kiért a doktornéni már kb. 5 percenként hányt a köhögéstõl. Egy iszonyat volt. Szegényt rettentõen sajnáltam, nagyon rossz lehet ez neki. Én meg totál kimerültem. Enni alig eszik valamit, örülök, hogy legalább iszogat. A tüszõ a torkáról teljesen eltûnt. A gyulladás is szépen javul. Csak ez a köhögés, rettentõen ijesztõ KépKépKép Aludni is csak nehezen tud tõle KépKép

A tejcsim nagyon nehezen bár, de rendezõdött. Egyenlõre nem kellett még kibontanom a tápszert, már két napja nem kap pótlást Noémi. De nem bízom el magamat, mert ez a helyzet egyáltalán nem kedvez a tejcsimnek. Estére azért érezhetõen kevesebb a tejem, bár ez tudom, hogy normális, és el is tud aludni simán Noémi. Gondolom, ha éhes lenne még, akkor nem tudna elaludni. Ma reggel pl. több mint 200 grammot szopizott, csak néztem, hova fér bele ennyi Kép
Az éjszakák nagy részét átalussza, este 9-10-tõl reggel 6-fél 7-ig. Néha azért még hajnal 4-5 körül felébred, és szopizik egy picit, de ez már tényleg csak heti kb. 1-2 alkalom.

Valaki kérdezett tõlem valamit, ne haragudjon, de képtelen vagyok visszakeresni, hogy mit. De ha újra megírja a kérdést, válaszolok.

Most megyek, és megpróbálok az elmaradt házimunkából behozni egy kicsit.

Kellemes vasárnapot mindenkinek
Gabi
bgabi

Sziasztok!!!

A babával fürdés engem is érdekel. Ez az utolsó reményünk, hogy ha velem van a vízben, akkor nem fog annyira ordítozni szegényke. Amikor az apjának adom csupaszon, már tudja, hogy fürdés lesz, és úgy elkezd ordítozni+sikítani, mint akit nyúznak KépKépKépKép ... a Baba Magazint akkor majd megnézem ... minden megoldás érdekel. A még szomorúbb az volt, hogy egy ideig próbáltam, hogy nem fürdettem, csak lemostam, de ahogy hozzá ért a víz, pánikba esett.

Raktam fel új képeket ... Kép tudjátok, milyen nehéz volt kiválasztani a 72-bõl 12-t? Kép

jóéjt, és jó pihenést, ill. jó vasárnapot mindenkinek!
Rebi

Gabi!
Minden részvétem a tied és Flóriáné! Szegénykém, nagyon szörnyû lehet. Ez a köhögés attól lehet, hogy ráhúzódott a gyulladás a légcsövére. Kép
annak viszont nagyon örülök, hogy rendezõdni látszik a tejtermelésed. (De idétlenül hangzik Kép)Tök jó, hogy Noéminak nem kellett pótlást adnod.

Zsuzsi!
Milyen a szülés utáni folyás? Azt hiszem nekem 4 hétre megjött. Bár mondta a dokim (aki a tied is), hogy egy picit sérült a méhszájam is, ezért kérdezem.

Kati!
köszi a bíztatást! Gondolom most rád is rád fér az esti szopizások miatt. Nem lehet, hogy így reagálja le, hogy napközben már nem vagy annyit vele, mint amennyit megszokott?

Rebi! Én úgy olvastam, hogy akivel fürdik a baba az elõre megfürdik, majd a párja hozza oda a babát, fürdés, majd szintén a párod viszi el és fejezi be a procedúrát, mig te is felöltözöl. Én is úgy várom már, hogy fürödhessek, mert akkor egybõl jön az együttfürdés. Kép

Szila, Zafi!
Ti mikortól kezdétek el íly módon nevelni a gyerkõcötöket? Mármint mennyi idõs korától? Bár én nem panaszkodhatok, mert éjszaka igaz, hogy 2 óránként szopizik, de mindig elalszik böfizés után, akár úgy is, hogy még éberen fektetem le. Mondjuk õ mellettünk alszik, bölcsõben.

Laura!
Igazad van! Ha már egy gyerek van, akkor legyen legalább kettõ, mert az a gyereknek a legjobb!! (De szerintem nekünk se olyan rossz! Kép)

Majd írok a keresztelõrõl, hogy milyen volt!
Puszi mindenkinek!
Menta
menta

Sziasztok!

Menta! Én 2 évvel ezelõtt kaptam karácsonyra Káma Szútrát Életem Párjától, most meg Nandu kendõt... Kép Így változik az életünk... Kép
PiciLacin is rengeteg kiütés volt 5-6 hetes kora körül (az egész arcán, a fejbõrén, a nyakán, sõt, még a füle mögött is), és a hasa is sokat fájt. Akkor voltunk tanácsadáson, és a Doktor Nénink azt mondta, ne egyek semmiféle tejterméket, mert átmegy a tehéntej fehérjéje, és a kiütések is, és a hasfájás is attól vannak. Hittem is meg nem is, de úgy tûnik, bejött (kop-kop-kop). Egy héten belül a hasfájás is, és a kiütések is nyomtalanul eltüntek! Mostanában kezdek próbálkozni visszacsempészni dolgokat, a joghurt nem hozta elõ a bajokat, de a tejfölös gombaleves után lett három kiütés az arcocskáján.
Megkérdezhetem, milyen vallású vagy? Református egyházi szokások ügyében tudnál válaszolni egy-két nagyon buta kérdésre?

Zsuzsi! Tiszta irígység vagyok, hogy ti 5 perc alatt letudjátok a szopizást! PiciLaci 40 percnél rövidebb idõ elõtt még soha nem adta vissza önként a cicit, de mostanában van, hogy egy egész órát lóg rajta, mire eltelik végre. Elég fárasztó...
A Laktoherb teáról még nem is hallottam, én a Milupa szoptatós teáját iszom, ami q... drága, kicsit sem finom, és nem nagyon tapasztalom, hogy érne valamit. Kép Hol lehet Laktoherb teát kapni? Ha hasmenést okoz, az direkt jó lesz, az Elevittõl úgyis örökké szoruláson van. Kép
Azt már én is tapasztaltam, hogy az alvás az tuti tejserkentõ módszer, dehát napközben az nekem nem nagyon adatik meg. Kép

Márti! Én F-kosarú szoptatós melltartót az Anita szaküzletben, a Kékgolyó utcában vettem. A Soroksári úti MegaToys-ban is volt (szintén Anita), csak az nagyon nem tetszett. Azonkívül volt olyan fazon, amibõl jó volt a 80F helyett a 85E is, valahogy rugalmasabb anyagból van, és nem túl bõ körben. Szóval érdemes próbálgatni.

Gabi! Én kérdeztem, hogy mi történt veletek, és hogy van-e valami jó módszered a tejszaporításra. Mostmár sejtem, hogy mi okozhatta, hogy alig volt tejed, és jobbulást kívánok Flóriánnak! A másik kérdésre meg kaptam egy csomó hasznos tippet másoktól, de ha van valami bevált módszered, az azért továbbra is érdekelne.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti: ekkora melltartót az Anita cég gyárt pl (Kékgolyó u-ban van márkaboltjuk), de nekem a szoptatós nem jött be, csak a terhes melltartójuk. Most is azt hordom.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Menta: állítólag kinyilt egy picit a méhszájam és ezért van sárga folyásom (nem viszket, nem büdös, csak van, de elég kényelmetlen). Anyámnak is volt ilyen, õt megplasztikázták, gondolom velem is ezt akar a doki, de bízom, hogy idõvel rendezõdik ez. Hiszen csak 2 hete van ez a panaszom. Majd iszom málnalevél teát. különben nekem a szülés utáni folydogálás 3 hétig tartott, ezért fura nekem, hogy most 13 hét után újra van. Különben a dokink most elment kb 2 hétre szabadságra, ha menni akartál volna, csak március közepétõl tudsz.

Gabi: Nagyon sajnállak benneteket, borzasztó lehet látni, ahogy a pici fiad rosszul van. Mikor Dorka egyszer hányt, én nagyon megijedtem, úgy féltettem a gyereket, hogy majdnem sírtam. Csak láttam a babán, hogy így is meg van rémülve, még az kellene, hogy én sírjak. Hogy tudtad megvigasztalni szegény kisfiadat? Kiveszik a manduláját? Állítólag fiúknak érdemes kivetettni. Noémi milyen nagy már? (súly, hossz) Mielõbbi gyógyulást kívánok nektek és több tejcit Noéminek!

BMárti: nekem sem izlik a laktoherb tea (herbáriában, gyógyszertárban, DM-ben kapható), de gyümölcsteával (igazival, nem pickwick, mert abban koffein van)iszom, mert így jó lesz az íze. Nekem nem okoz hasmenést és Dorkának sem lesz tõle zöld a kakija.

Rebi: az újság ezeket a tanácsokat írja fürdetés ügyben: a fürdõszobában vetkõztesse a babát- fokozatosan eresszük a picit a vizbe- locsoljuk a kis testét, hogy ne fázzon- kevés sampont használjunk- az ölünkben tekerjük be fürdõlepedõvel-babák hidegebb vizet szeretnek mint mi (akár 32 fokosat)-nem szabad erõltetni a fürdetést, ha fél a pici, helyette mossa le tetõtõl talpig, el kell fogadni a baba félelmét. a cikk szerint a szülõk maguk is félnek a fürdetéstõl :-)) hát nem tudom mennyire segített.

na lányok befejezem, mert már sokat írtam
Üdv
zsuzsi és Dorka (13 hetes)
zsu26

Sziasztok!

Bmárti, Cory!
Az Anitás tippeket köszi, megnézem ismét! Ugyanis az elõzõt is ott szereztem, csak a fazonjával nem vagyok teljesen kibékülve, mert kényelmes ugyan, csak ha már egyszer kinyitottam hogy szoptassak, nem lehet úgy visszacsukni, hogy ne gyûrõdjön össze teljesen, úgy pedig már nem tart semmit. Attól tartok, sajnos nincs nagy mellû melltartótervezõ, aki ki is tudná próbálni, milyen viselni, amit kiötlött.

Zsuzsi, Szila!
Úgy tûnik, 3 napig tartott a dolog, mára elmúlt a hasfájás és Ármin is boldogan eszik! Remélem, ez a 3 nap nem jelenti azt, hogy a jövõ hónapban már valóban megjön! Nekünk nincs eltéve "póttejünk", mert nekem a fejés egyetlen szerkezettel sem sikerült, csak kézzel, viszont úgy meg össze-vissza folyik, nem tudom még egy szélesebb szájú edénybe sem összegyûjteni, amennyit igen, az semmire sem elég.

Rebi!
A fürdéssel nekünk is elég sok gondunk volt, így aztán nagyon megritkítottuk, sõt, egy ideig teljesen szüneteltettük is. Azalatt (és most is általában) kamillás vagy csak vizes vattával lemosom, beolajozgatom, de úgy, hogy csak az a része van szabadon, amivel épp foglalkozom (csak alsótest, csak felsõtest), mert úgy vettük észre, hogy a legnagyobb gond nem is azzal van, hogy a vízben ne érezné jól magát, hanem hogy utál pucér lenni, bármilyen meleg van is. A múltkor a vízben már nagyot viháncolt, csak akkor esett kétségbe, mikor kivettük, pedig 30 fokra fûtöttük fel a fürdõszobát. Én azt várom már, hogy jó meleg legyen és az erkélyen a napon pancsolhasson, hátha úgy megszereti!

Gabi!
Flóriánnak gyors gyógyulást! :-)

Alvás: Ármin velünk alszik, mellettem az ágyban, ha éjjel szopizik, én többnyire fel sem ébredek teljesen (szerintem õ sem) és reggel teljesen kipihenten ébredek. Én nem szeretném leszoktatni az éjjeli szopiról, de néha így is átalussza az éjszakát kb. 11-6-ig. SZerintem magától abbahagyja majd, ha nem lesz rá szüksége.

Üdv mindenkinek!

Márti és Ármin (3,5 hónapos)
márti

Sziasztok!!!

Nagy öröm volt ma. A szüleimnél kipróbáltuk az együtt fürdést (nálunk csak zuhany van), és nagyon bejött. Nem volt ordítozás, meg pánik, csak az elején, meg közben egyszer riadt meg egy kicsit, és akkor rácuppant a cicire, aztán minden rendben volt. Még mosolygott is Kép .. pedig volt, amikor egészen a nyakáig ért a víz. Úgyhogy mostantól vasárnaponként fürdés az én szüleimnél, hét közbn 1x-2x fürcsizéz a párom szüleinél Kép a többi napot meg valahogy túléljük Kép

Azt a hasrafektetõs figurát majd kipróbálom a vízben is ... szárazon már nagyon profik vagyunk Kép

jóéjt mindenkinek Kép
Rebi

Sziasztok!

Képzeljétek, Hanga felébresztett kb. 3/4 órája (hangosan cuppogott, szopizta az ujját, szeme nyitva), fogtam kivettem a kiságyból (nem tettem tisztába) és (még) félhomályban elkezdtünk enni. Hát, az én kis drágám cuppogott a cicin vagy öt percig, így is noszogatni kellett, aztán egyszerûen bealudtKép. De úgy, hogy amikor a kiságyba visszatettük, meg sem moccant és alszik tovább. Nektek szokott a babci ilyet csinálni? Annyira édi:!

Én meg most szorgalmasan fejek, mert azért valamennyit evett, de szerintem nem olyan sokat...

Tegnap meg elkezdett "beszélni"Kép. Idõnként mindenféle hangokat ad ki a száján, sokszor kaja közben is. Cici a szájában, közben néz rám nagy szemeivel, vigyorog ezerrel, és beszél. Kép))))

Szila(és Hanga)
szila

Sziasztok!

Mindenkinek kellemmes hetet kívánok!
Menta:nekünk Hanna elsõ perctõl kezdve külön szobában a saját ágyában alszik, én keltem fel hozzá, meg kelek a mai napig is. De ez anyukától és babától függ. Ezt szerintem mindenki úgy csinálja, ahogy neki jól esik. Nekem Hanna napközben nem aludt, ekkor jött a védõnéni és tanácsolta, hogy hagyjam sírdogálni az ágyában. Ez be is jött 1-2 hétig amikor láttam, hogy fáradt letettem, sírt és elaludt egy 10 perc alatt. Most már magától elalszik, sírás nélkül, játék közben elfárad és elcsendesedikKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Menta,
mi az elejétõl fogva a saját kiságyában altatjuk Hangát. Na jó, a legeslegelején velünk aludt, de akkor még rengeteget sírt, nem tudtunk mit kezdeni az új helyzettel, stb.Aztán ahogy telt az idõ rájöttünk, hogy neki is, és nekünk is jobb, ha megszokja a saját helyét, nem mondom, volt sírás rendesen, de azért azt elértük, hogy már meg tudja különböztetni a nappalt az éjszakától (nappal akárhogy is viselkedik, éjjel mindig alszik). Van amikor õ is felkel egy kis kajára úgy öt körül, de aztán azonnal visszaalszik. Lehet, hogy kicsit drasztikus megoldás, de szerintem idõnként hagyni kell õt sírni, mert nem lehetünk minden egyes percben velük. Általában azért jól meg lehet különböztetni a hisztis sírást.

Együttfürdésnél hogy tartjátok a babát, mennyi ideig fürödtök?

SÜT A NAPKépKép!!!!!!

Pocok,
hol lehet ezt a malátakávét kapni? Ez nem az, ami régen is volt, olyan hengeralakú dobozban, és azt hiszem, maci volt rajta? (A nagymamám mindig abból csinálta nekünk a tejeskávét...Kép).

Szép napot mindenkinek!

Szila
szila

Sziasztok!

Szerintem nem olyan vészes a papírzacskós maláta-kávé elkészítése, bár nekem majdnem minden alkalommal sikerül kifuttatnom Kép, de nem adom fel. És egyszerre jó nagy adagot szoktam lefõzni. Nekem mikor még rendes kávét ittam (szerencsére már elég régen volt) is jobban ízlett a presszókávé mint a Nescafe.

Tényleg nagyon szép idõ van, mi már délelõtt sétáltunk is egy jó nagyot!Kép

A betegséget remélem már elfelejthetjük! Amíg betegeskedett, addig két hét alatt nem hízott semmit sem Bánkóca, de az utolsó egy hét alatt meg kapásból 315-öt!!! sikerült felszednie. Úgyhogy már 7.015 grammosak vagyunk! És már mindkét oldalra tud hátról hasra fordulni, sõt volt hogy sikerült tovább gurulnia, így nagy csodálkozására ismét a hátán landolt. Ha minden oké a szerdai fülészeti vizsgálaton, akkor már csütörtökön megkapja a négyhónapos oltásait egyszerre a 3 éves Julcsival. Hát nem tudom melyik fog jobban sírni! Remélem egyik sem!Kép

Mindenkinek további szép napot, sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziazstok!

Pocok.
Képzeld volt olyan is, hogy egymás után kétszer is sikerült ugyanazt a kávét kifuttatnom. Mondta is a párom, hogy fõzzem kuktában, na szerintem nekem ott is sikerülne kifuttatni. Szintén ezzel kapcsolatban történt minap, hogy azt hittem, hogy valamelyik gyerek a vízcsapot hagyta nyitva (teljesen olyan hangja volt), rájuk is szóltam hogy zárják már el legyenek szívesek, szegények csak néztek hogy mit zárjanak el. Mire idáig értünk, akkorra már a szag is jött, és akkor esett le, hogy a kávét sikerült immár megint kifuttatni.Kép
Köszi, szerintem Manka is nagyon hamar ráérez majd, és akkor gyõzd csak majd elkapni!Kép

Együttfürdés.
Szerintem nálunk ez legfeljebb csak majd titokban lehetséges, nehogy a két nagy féltékeny legyen emiatt. Ugyanis tuti hogy mindkettõ be akarna majd mászni, és ezt a kis lakótelepi kádban nem nagyon lehet elõadni. Viszont ha már majd biztonsággal fog ülni, akkor a két nõvérével biztos nagyon fogja élvezni az együtt-fürdést.

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?