Új privát üzeneted érkezett!

Boldog szülinapot, Csenge!!!

Virág
Virág (fiore)

Zafi!
Gratula Reka 8. fogacskajahoz! Kép

Bogancsi!
Tomi nagyon szofogado gyerek Kép

Eszter!
Nalunk egyik hetfon kibujt az elso fogacska, majd ra szerdan a masodik Kép De azota semmi.

Cory!
Jobbulast neki, nem irigyellek.

Csenge (Rebi)!
BOLDOG SZULETESNAPOT!

Kép

Andysj
andysj

Csenge!

Boldog szülinapot! Kép Kép Kép

Cory!

Jaj, szegény Csala, jobbulást. tuti van a levegõben valami, tegnap vitya is rosszul érezte magát!

Norci
norci

Csenge,
Boldog Szülinapot!

Kép

Szila és Hanga
szila

Kép

Kép

Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Laura! Hát, mostanában csak annyit van szegény Lacika levegõn, ameddig bevásárolni megyünk, és azt se minden nap. Lehet, hogy tényleg ez a gond, köszi az 5letet. Megpróbálom rászánni magam egy-két nagyobb sétára ebben a pocsék idõben, hátha segít.

Cory! És ha Balu nem hagyja abba a sírást 10 perc után, akkor mit csinálsz? Mert PiciLaci nem hagyja abba... Az alattunk lakó 30, én 40 percig bírtam hallgatni, de õ lankadatlanul üvöltött még akkor is. Kép Szerintem a saját üvöltésétõl nem is hallotta, hogy én énekelgetek. Persze lehet, hogy a szomszéd inkább az utóbbi miatt verte a csövet... Kép

Bogáncsi! Gratulálok Tomi szófogadóságához! Hogyan érted ezt el nála? PiciLaci direkt célfeladatnak tekinti, amit nem szabad, és õ is rámnéz, miközben csinálja, huncutul vigyorog (de csinálja!), és várja, hogy odarohanjak, és közbeavatkozzak. A gombosrongy óriási 5let, azonnal csinálok egyet én is! Kép

Márti! Nálunk is ez megy, csak szék alján volt a minõségi tanúsítvány. Kép Igazi kaland a szájában turkálni, mi van benne már megint?! Azért a csúcs eddig a parketta szegõlécébõl kihúzott szög volt... Kép Szerencsére Lacika a neki szánt kajákat is megeszi, igaz, így se gyarapszik semmit. KépKép Nem próbáltad még Árminnak a fotel aljára és a padlóközökbe tálalni a kaját? Kép
A másik is dettó nálunk is, meg se lehet mozdulni tõle, nélküle. A multkor már kínomban a mosogató csöpögtetõ részébe ültettem bele, hogy legalább az õ ebédjét meg tudjam csinálni. Az azért vicces volt. Remélem sikerült a fotó róla, ha igen, az lesz az új profil képem. Kép Ez elõtt a pokoli, nemalvós hét elõtt volt egy nagyon jó korszaka, egész jól ki sikerült takarítanom, szinte utolértem magam, de mostmár nyoma sincs az egésznek, mert ha napközben végre alszik egy kicsit, akkor mellérogyok én is. Amikor meg ébren van, akkor reménytelen bármit is csinálni tõle.

BMárti

BMárti
bmárti

Csenge!
Boldog 1. szülinapot!!!!!!

Öltöztetés:
Lányok, otthon hány fok van, hogy ennyire be kell már öltöztetni a bébiket??? Én ezeket ( bundzsák-overál-pulcsi-body-harisnya-nadrág-zokni) csak 0 fok alatt adom Doncira. Már otthon is ilyen tél van????

Alvás:
Na már le merem írni, hiszen nem egyedi dologról van szó. Nagyon hosszú ideje (hónapok óta) Doncit 8-kor letesszük az ágyába aludni, eleinte kellett neki fél óra, mire magától elaludt, most már ott tartunk, hogy negyed9-kor tuti alszikKép NA és most jön a nagy szám: egy hete van, hogy vagy átalussza az éjszakát egyhuzamban fél8-ig, vagy egyszer nyöszörög egy kicsit hajnalban. Tegnap 4-kor, ma 5-kor, de volt hogy 6-kor, ilyenkor szopik egy rendeset (megint iszonyú sok tejem lettKépKép), 10 percre rá már alszunk is, ill. õ tulképpen fel se ébred, csak szopik. És jelentem negyed 9-kor kelünk felKépKép
Nappal is hihetetlenül jól alszik. A reggeli ébredés után pont 2-2.5 órára alszik el, ilyenkor 2-2.5 órát alszik, délután meg kb 3 után ugyancsak 1-2 órát.
Már tudom, ha sírva ébred, akkor még aludna, nem pihente ki magát, ilyenkor vagy egy kis vizet adok neki, vagy cumit, és mindig visszaalszik. Ha gõgicsélve jókedvûn ébred, akkor vagyok biztos, hogy kialudta magát. Szóval kiismertem a bébimetKépKép

Tippek ill. használati utasítás:
Nekünk nagyon bevált a külön szobába költöztetés és az alvásra tanítás!!!!!! (Úgy, ahogy SZila is írta)
Még annyit, hogy mi bevetettük a cumit is!!!! Csak elalváshoz adjuk a kezébe, õ maga teszi a szájába, de mikor fél óra múlva megyek betakarni, mindig már kint van a szájából. Akiknek cicin lóg a bébije, nem gondoltatok még a cumis variációra????

Ja és igazat adok Szilának. Inkább vállalok (vállaltam) 1 hét "szenvedést", nevezzük inkább szoktatásnak, mint hogy sírjon a bébi a fáradtságtól és másnap kialvatlan legyen. Mert szerintem fontos, hogy 8-9 körül aludjanak a gyerkõcök, én nem hagynám rá, hogy még 10-kor 11-kor is játsszon. Kitõl tanulja meg, ha nem tõlem, hogy mennyit jó aludni??? (Bocs, ezzel senkit nem akartam megbántani, de szerintem ez az altatási dolog nagyon nagy részben csak tõlünk, szülõktõl függ, és ha lehet jól is csinálni, akkor miért hagyjuk rosszul menni???) Ja ha beteg a gyerkõc, fáj valamije az más kérdésKép Akkor nincs mese, jön a vigasztalás, cicizés.... De ezt mindenki érzi.

Na csak ennyi mára! Megvan a repjegyünkKép Dec.8-án érkezünk és Jan.6-ig maradunk. Ugye lesz tali???
Beja, akkor a tali megdumcsizva!!!! Elküldöd az emilcímemre a telszámodat, nem vagyok biztos, hogy megvan-e.

Puszi: Nyuszimanó és a mormota-falánk Doncija (azt nem is mondtam, hogy iszonyú ételadagokat tüntet el mostanságKép)
nyuszimano

Szia Szila!

Az a baj, hogy PiciLacit egyáltalán nem vigasztalja meg az, ha bemegyek hozzá, sõt, fokozódik az örjöngés, ha meglát, és nem veszem fel. Amióta fel tud állni, azóta kitalálta az anyazsarolás tökéletes módszerét, feláll az ágyban, mindkét kezével elengedi a rácsot, és nyújta a kis kezeit, hogy vegyem fel. Ha elég gyorsan elkapom, akkor nem érkezik hanyattesni. Mivel már jó magas, ha hanyattesik, akkor iszonyúan beveri a feját a túloldali rácsba, csoda, hogy a nyaka ki nem törik. Tudom, persze, ilyenkor kellene az elkapás után határozott mozdulattal visszafektetni, csakhogy Õbabasága amint karnyújtásnyi távolságba érek, máris belémcsimpaszkodik, és csak erõszakkal lehet lefejteni rólam a kis kezeit. Ahhoz meg nincs szivem. Egyébként amikor éppen jó korszaka van, akkor pont úgy mennek a dolgok nálunk is, ahogy írtad. Este cicizés után betettem a kiságyába, bágyadtan felnézett, befordult a fal felé, és már aludt is. Éjszaka max. 2-3 alkalommal ébredt meg, általában azért, mert valami egészen lehetetlen testhelyzetbe forgolódta magát. Olyankor visszaigazítottam, cumiját odaadtam, buksiját megsimogattam, és már aludt is tovább. Lacikánál teljes rendszertelenséggel követik egymást a jól alvós és az egész éjjel hisztizõs korszakok, szinte minden átmenet nélküli váltással. Én azt gondolom, hogy ilyenkor talán lehet valami baja, mert ha közénk veszem, akkor is fel-fel sír álmában. Eddig azt figyeltem meg, hogy az ilyen iszonyú hisztis periódusok után mindig jött egy nyugis, jól alvós 8-10 nap, és utána újabb fogacskával "gazdagodtunk". Tudom, a könyv szerint semmi nem bizonyítja, hogy a fogzás fájdalmas dolog, de éppen ez bizonyítja, hogy a szerzõnek nem jöttek ki a bölcsesség fogai. Kép
Persze az is biztos, hogy ha tudná, hogy egy nyivákolásába kerül, és máris rohanok megölelgetni, az Apja is egész éjjel nyivákolna... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, CSENGE!!!
gesztenye

Boldog születésnapot kívánunk Csengének!!! Kép Kép Kép

Laura és Romola
p_laura

Csengének nagyon boldog 1. szülinapot!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKép

Alvás-hiszti-ügyben nagyon átérzem és naponta többször is átélem BMárti helyzetét! Kép Ármin olyan sikítozást csap, mintha nyúznánk, iszonyú ideig bírná! Nem próbáltuk, meddig, de pld. amikor muszáj egyedül hagyni a járókában, mert idõnként azért kell fürdenem, WC-re mennem, stb. akkor ezt a teljes idõt képes úgy végigüvölteni, hogy a végén már fuldoklik a köhögéstõl, utána fél órával is még remeg a teste a hüppögéstõl és már akkor sem tudja abbahagyni jó ideig az üvöltést, mikor kivettem, megszeretgettem Kép Aludni pedig semmiképp nem tudom letenni, míg õ nem álmos, mert mivel nem rácsoságyban alszik, felkel és játszik, tök mindegy neki, sötét van-e vagy világos. Ha mi már alszunk, õ akkor is még szokott játszani, aztán mikor elfárad, mellénk fekszik és alszik õ is. És sosem alszik egyben 8-9 óránál többet (illetve általában ez is szopikkal megszakítva), szóval, ha 11 körül alszik el, akkor kel reggel "rendes" idõben - és az az igazság, hogy ha már ilyen keveset alvó típus, akkor mi jobban örülünk annak, ha késõig van fenn, mitha hajnali 4-kor kelne, mert az nekünk nem menne!

Cory! Kiderült, mi van Csalával? Gyógyulást neki!!!!

TEgnap anyósom elvitte Ármint 2 órára sétálni (ez eddig jó), csakhogy a lábára egy cérna+ egy frottír zoknit húzott, semmi mást! Kép Olyan volt a lába, mire hazaértek, mint egy jégtömb! KépKépKép Anyósom meg mutogatta, hogy ne izguljak, az õ keze is hideg! Úgyhogy Ármin megint nagyon taknyos, ömlik az orra, köhécsel - remélem, nem betegszik vissza! Este Elmentünk Andrással és kapott Ármin igazi téli bundacipõt, meleg kesztyût, harisnyát - most már csak nekem kéne vmi jó téli sétacucc, mert én is megfagyok!

Annyi mindenkinek akartam írni, de most alszik, úgyhogy megyek inkább fõzni-fürdeni, stb!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak igy ismeretlenül irok ide. De nagyon érdekelne a véleményetek az agyhártyagyulladás elleni védõoltásról. Ti be adjátok vagy be fogjátok adni a piciknek?? Mindenki mást mond errõl. Szoval egy ujabb aggodni valo, vagy nem kell vele foglalkozni igy a tél elõtt.
sziasztok

gabimami
gabimami

Sziasztok!

cory:
Mi van a fickóddal??? Remélem, kiderült, mi a baja és jobban van!!! Kép Kép Kép gyógypuszik helyett, azt mégse illik küldenem egy apának Kép

Ma délelõtt anyósom volt itthon Tomival (míg én szervízbe vittem a Twingót) és utána alig lehetett leállítani, annyira lelkesen mesélte, miket csináltak együtt. Ráadásul elmosogatott és megvarrt néhány dolgot - amit "véletlenül" nem tettem be a szekrénybe - disznó Kép
Twingo kedden lesz kész, újabb pénzek, de talán akkor 2 évig megint lesz JÓ autóm, levizsgáztatva.

Tegnap ráadtam Tomira egy cipõt, de teljesen kiborult tõle és mindenáron le akarta szedni magáról. Így aztán még mindig nem hordunk cipõt, csak mezítláb, persze jó meleg zokniban mászkál. Remélem, nem lesz belõle gond késõbb.

Most rohanok, mert még nem fõztem! Azt már túl nagy pofátlanságnak éreztem, hogy a fõznivalót is kint hagyjam anyósomnak Kép

pussszantás!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Pici Csenge! Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk Neked! Ez a maci a tied! Kép
Menta és Helena
menta

Sziasztok!

Cengének boldog szülinapot!

Cory, a fickódnak jobbulást kívánok! Nem nagyon lehet rajtuk ilyenkor segíteni sajnos. Az én Életem Párja kb. félévente összeszedi ezt a bajt. Már többször fontolgattam, hogy rá kellene szabadítani az ÁNTSZ-t a munkahelyén mûködõ büfére... Kép Szóval ilyenkor a teljes kiürülésig megy a hasa (két nap múlva jövök én, aki hányok is), addig még a folyadékpótlást se könnyû megoldani. Ha egy kicsit csillapodnak a tünetek, akkor jöhet a tea és kicsit késõbb a háztartási keksz. 2-3 nap pihenés után szebb lesz a fickód, mint újkorában! Kép Azért gondolom, mennyire megrémültél, mikor elvágódott! Kép

Gabimami! A Védõnõvérem szerint 2 éves kor elõtt nem jó beadatni az agyhártyagyulladás elleni szurit, de utána igen. Persze ahány orvos, annyi vélemény, az lenne a legbiztosabb, ha a gyermekorvosotokat kérdeznéd meg.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Cory! Csalának sok-sok gyógyKépKépKépKép.
Bogancsi! Kép Tegnap séta közben azt hallottam, hogy az ortopédusok Tomival értenek egyet.
Gabimami! Én valszeg nem fogom beadatni, szerintem fel van fújva ez az agyhártya-ügy.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Cory!
Hogy van a párod???? Ugye kialudta már a betegséget??? Gyógyuljon meg mihamarabb!!

Márti!
Mi úgy járunk fürödni, hogy Doncit betesszük az etetõszékébe és bevisszük a fürdõbe. Mi úgy hívjuk, visszük mozizni. Borzasztóan élvezi. Mondjuk nekünk zuhanyzónk van (sajnaKép, skandi módi) és nagyon tetszik neki, hogy látja a vizet folyni. Wc-re meg nyitott ajtóval megyünk, kb 20 másodperc alatt már bent van, addig a nagyját már sikerül elintézniKép aztán meg elég ideig lekötik a mosógép gombjai. Így megy ez nálunk. Szerintem érdemes kipróbálni.

Anyósod nem semmiKép Remélem Ármin nem fázott meg nagyon!! Ugye megmondtad a magadét??? Az enyém meg mindig agyonöltözteti, mert õ a 30 fokos szobában érzi magát jól, és a mi 22-23 fokunk szerinte fagyasztó. És akkor ne beszéljünk a 40!!!! fokos fürdõvízrõl, amitõl üvöltött Donci, a válasza: de hát õ ilyenben szokott fürdeni. Azt hitte, ez jó lesz a bébinek is. Hát nem volt jóKép

Puszi, megyek "szörfölni" egy kicsit. A férfinép meg alszikKép
Nyuszimanóék

Bogancsi!
Miért, mit tudsz a cipõviselésrõl?? Mesélj csak!
nyuszimano

Sziasztok!

BMárti,
én a hosszú, kiadós sétát egybekötöm a bevásárlásssal. Tízórai után megvárom a kakit, aztán öltözés, és irány a Cora. Itt gyorsan lezavarom a vásárlást, aztán megyek a parkba. Jó idõben a tó körül, v. a padon ücsörgök. Most meg kimegyek a biciklis útra (fel van túrva a park) és úgy sétálok lassan (!) haza.
Nem próbálod te is ki?
Tudom, néha nagyon nehéz nekiindulni ilyen hidegben, de nálunk (nálamKép) ez már annyira berögzült, hogy tízórai után már szinte automatikusan készülõdök. Nagyjából déltõl kettõig alszik Hanga kint a levegõn. (Elõfordul az is, hogy kevesebbet, az is hogy többet.)

Nyuszimanó,
30 fok?! Nekem már a 24 fok is kifejezetten meleg. Ja, és én is úgy gondolom, hogy legkésõbb 9kor ágyban a gyerek helye. Na nem mondom, lehetnek azért idõnként kivételek.Kép Bár azt is el tudom képzelni, hogy gyerekenként másaz alvás ritmusa (vagy úgy alakul, ahogy szoktatjuk?), nem tudom.

Márti,
anyós:Kép

Cory,
fickód hogy van? Küldünk neki gyógyokat: KépKépKépKép

Menta,
teszt?Kép

Bogancsi,
anyósod nem jár felénk az elkövetkezõ pár napban?Kép

Üdv
Szila
szila

Sziasztok!

Csak gyorsan bejelentkezem,mert valami javitani valo van a gépen és ezért nem nagyon tudok netezni.

Csengének nagyon boldog szülinapot kivanok!!!!KépKép

Nalunk is kezd zord hideg lenni.Ma 8 fok volt.

Riki egyre virgoncabb és kezdi szokni az uj izeket.
Mar megyek is!

Pussz

Edit
edith16

Sziasztok!

Elõször is:
Sok boldogságot az 1 éves Csengének!!! KépKépKép

Cory! Párodnak jobbulást! KépHogy van? Mit mondott az orvos?

Márti! Anyós Kép. Remélem, nem betegszik meg újból szegény Ármin. Mikor jöttök máááár hozzánk? Kép(Vagy menjünk mi? Persze, csak ha mindenki egészséges.)

Henke! Holnap megyünk, nem tudom mikor érünk oda, elõtte még be kell mennem az Árkádba. Majd hívlak.

A hogyan csináljunk bármit otthon gyerek mellett témához: ma szerettünk volna egy másik lánnyal üvegre ragaszható matricákat gyártani. Gondoltuk, a gyerekek (hozta az egy éves kisfiát) majd jól eljátszanak, sokat alszanak, stb... Persze õk nem így gondolták. Fejenként kb háromnegyed órát aludtak egész nap, és õket is inkább az üvegfesték érdekelte, mint bármi más. Kicsit azért haladtunk is, közben felváltva meséltünk, táncoltunk, énekeltünk, építettünk a kicsikkel. Hulla vagyok. Kedden újra megpróbáljuk, karácsonyig csak elkészülnek a képek (ajándék lesz belõlükKép).

Puszi
Andi

Andi
andi3

Negatív. Kép
M.
menta

Menta, Kép.

Szila
Szila

SZiasztok!

Párom sokkal jobban van Kép Kapott hányinger ellen valami gyógyszert, meg valami bélfertõtlenítõt. Már sokkal jobban is néz ki Kép Köszönöm a gyógyKép-okat Kép

Menta: Kép

BMárti: 10 perc üvöltés után kiveszem, megvígasztalom, és kezdjük elölrõl. Ha nagyon nem megy, akkor napközben néha a babakocsiban ringatom el.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Csenge
Boldog születésnapot! KépKépKépKép

Cory
Jobbulást a párodnak. A férjek már csak ilyenek, orvoshoz vonulni nem akarnak, de szívósak....KépKépKép

Sok mindent írtatok, témánként szólnék hozzá!

Öltöztetés
Szerintem a babákra annyi ruci kell mint ránk+ egy réteg hiszen ö nem mozog tehát nem "füti" magát./ Változatlanul nincs hoszú ö, és ü betüm bocsi a helyes írásért!/

Igen ám de mi is mások vagyunk van aki fagyosabb jobban öltözik be valaki meg lengébben. Akkor mi a mérvadó? Én pl. itt bent a 25-26 fokot szeretem ez alatt fázok. Mások szerint ez túl meleg. Ez is egyén függgö nem?
Napsugárra a minap hosszú ujjú badit nadrággal + pulcsit + kabátot és nadrágot adtam sapival éS cipÖvel. Egy órát lehettünk kint és fázhatot mert hideg volt a keze az orra piros lett sÖt a lábija is a kis cipÖben pedig be is takartam. Veszek neki egy bundás csizmácskát !

Altatás
Lehet hogy egyedül maradok a véleményemmel de miér gondoljátok hogy a kis babát tanítani kell aludni?
Ö nem akkor alszik amikor fáradt és álmos? Ez csak a felnöttek sajátja lehet?
Persze kényelmes lenne /nekem is/ ha este 8-tól reggel 8-ig aludna mint a tök, de ilyen igen ritkán van még ebben a korban. Napsugár is ébred néha 4-5 alkalommal máskor kevesebbszer. Idönként szopizik, máskor nem. Nem tudok mikor miért talán a foga vagy fél, esetleg szomjas ki tudja. Az biztos hogy a nappali alvást a levegözés nagyban segíti, csak ne lenne folyton szél meg esö.
Bizony az én lányom nagyon változó hogy mikor fekszik le. Este 8-tól éjfélig bármikor, amikor már álmos. Ettöl is függ mikor kel, illetve attól függöen hony mikor és mennyit alszik nappal hogy este mikor fekszik! Nem értem igazán miért gond ha késÖbb fekszik? Napocs ha 10-11 körül fekszik le álltalában nem ébred meg éjjel csak hajnalban, ami sokkal jobb szerintem mintha legjobb álmomból kelnék.
Természetesen egy iskolás, óvodás gyereknél már más a helyzet, de ennyi idösen....Ahány gyerek annyi féle alvás igény és ritmus. Van aki többet alszik egyszerre van aki kevesebbet, van akinek 10 óra az éjjeli pihi másnak csak 6-7. Amelyik baba sokat alszik egyhuzamban valószínüleg van értelme 8-kor ágyba dugni úgy is reggelig alszik, de amelyik nem az meg hajnalban kukorékol amit a szülök töbnyire nehezen viselnek.
Tapasztalatom szerint ha álmos elalszik, vagy mellettem az ágyon, vagy a cicin, vagy a karomban. Ha nem ,nem érdmes piszkálni, inkább lerakom játszani. Maximum egy órán belül mindenféle hiszti és sírás nélkül elvonul aludni.
Nem szeretnék senkit kritizálni, vagy lehurrogni, csak nekem furcsa volt hogy egyre többen gondoljátok azt hogy érdemes a felnött akaratát a kicsire tukmálni,én Napsugárra bízom hogy mikor fárad el és alszik.A fiaimmal más a helyzet ök mindíg egy idöben kelnek és mivel suliba és oviba járnak nem mehetnek kialvatlanul, nekik meg van szabva hogy este mikor kell aludni térni,/szünidöben nem/de ök már elég értelmesek ahhoz hogy megértsék mit miért várok el tölük.
Természetesen ha Napsi elalszik este, akkor ha ébred ,vissza is szundizik tehát ha pl. 10-kor szundi van akkor nem játszik éjfélkor csak mert már aludt kicsit. Eszébe sem jut .
Remélem nem sértettem meg senkit nem ez volt a célom!
Pusztán véleményt nyilvánítottam.

Napsugár különben egyre édesebb, minden reggel azzal kel hogy kiabál nekem,"annnnya", MEG TUDNÁM ZABÁLNI!
Egészen ügyesen jár már úgy is ha csak egyik kezét fogjuk.

Bocsesz a regényért!

Pusszancs: Dszili
dzsili

Sziasztok!

Dzsili: nálunk nem is az alvás mennyiséggel volt gond, vagy a mikor elalvással, hanem azzal, hogy Balu csak cicivel a szájában aludt el. Ez nem mûködött, mert a franciaágyról leesik, a kiságyba nem tudok mellé feküdni Kép, és ha megszoptatom, felébred, mikor letenném. Szóval valamit ki kellett találni, hogyan lehet elaltatni a kiságyban.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Bûnözök, egy pohár vörös mellett írok nektek, mert nincs nagy sikerélményem a háztartás körül. Én is mint ti, éjjel-nappal mosogatok, porszívozok, rendet rakok, de semmi látható nyoma. Ma megakartam örvendeztetni a családot, hogy végre sütök valami finomat. A jól bevált zserbó receptemet úgy elrontottam, hogy most valami 7mm vastagságú csokis, égett kekszfélét majszolok, borzasztó, pedig máskor tök finomra sikerül. Emellé még készítettem kókuszostekercset, csak egy baj volt vele, nem tudtam feltekercselni, mert ráragadt az asztalra, így óvatosan akkurátusan próbáltam henger alakúra formázni. Kiváncsi vagyok, az hogy sikerült. Pedig annyi finomat tettem bele! Kép Na jó az ebéd szerencsére sikerült.
Amíg ilyen hullafáradt vagyok nem sütök, elég a többi.

Hogy dicsekedjek, tegnap délután elmentünk a párommal és Dorkával a Centrál kávézóba kicsit lazulni. Kissé drága hely, de simán befért a babakocsi és a kávézóban is könnyedén közlekedtünk. Mindhármunknak kellemesen telt az a 45 perc. Ma meg voltunk optikusnál és Dorkával az ölemben vizsgáltattam meg magam, és tedték be a kontaklencsét. Dorka aranyosan végignézett mindent, persze amíg nem vettem az ölembe ordított.

Menta: sajnálom, hogy a teszt negatív.

Csenge: Boldog szülinapot kívánunk! Mit kaptál?Kép

Márti:
ugye azért beszéltél anyósod fejével?!!!! Szegény Ármin! Szerencsére ezek a babák sok mindent kibírnak, meglátod nem lesz semmi baja!

Altatás:
Dorka addig aludt el késõ éjszaka, amíg együtt laktunk 1 szobában, aztán mióta van saját szobája, magától áttért a este 8-körüli alvásra. Nálunk az vált be, hogy a kiságya mellé lefekszem, beteszem az ágyába a kezemet, fogjuk egymás kezét és én úgy teszek, mintha aludnék, erre õ is elalszik. Persze, ha nem fekszik le mellém, hanem játszik tovább, akkor brutálisan egyedül hagyom és üvölt kb. 10 percet max. 15-öt és elfárad, elalszik. Ilyen hisztis idõszakban, altatásnál is nyitva hagyom az ablakot, hogy megcsapja egy kicsit a friss levegõ. De éjfél után kb. 2-4 szer kell felkeni hozzá szopiért. Általában fél 7-7 kor kel fel. Napközben nagyon keveset alszik.
Szerintem a gyerekek biztonság érzetét a rendszeresség adja meg, ehhez pedig hozzá tartozik a rendszeres alvás. Fontos, hogy a baba tudjon bizonyos szokásokat, ezek támpontjai az életének, ettõl érzi jól magát. Szerintem elõször a hibát magunkbna kell keresni, miért jelzünk rosszul a gyereknek, hogy õ még igy is nem akar aludni.
megyek aludni
üdv szuzsi
zsu26

Sziasztok!

Borcsa:
Mindig is tudtam, hogy Tomi zseni, de, hogy ortopédus, azt még nem Kép

Szila:
Küldöm anyósomat! Kép

Menta:
Kép Kép Kép Ne add fel!!!

Az elõbb annyira megörültem, mert csodálatosan kisütött a nap. Rá 4 percre beborult, és leszállt a köd. Most tejföl van körülöttünk.
Nemsokára bemegyünk a városba Tomival egy kicsit vásárolgatni, mert hozzámvágtak némi pénzt a szülinapomra. Nem tudom, mit fog hozzá szólni Tomi. Ha nagyon elege van, akkor gyorsan hazajövünk.

pusz
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Menta! Most Kép vagy Kép

Nyuszimanó!
Kérdezted milyen idõ van itt, hát tegnap 2 fokban sétáltunk picit szemerkélt is az esõ.

Szila! BMárti!
Sétát boltot/piacot mi is összekötjük, kétszer nem öltözünk be és cipelem le a babakocsit. Én addig sétálok míg el nem alszik és mikor aztán még addig mikor tudom, hogy kb. most fog ébredni és utána megyek csak be a boltba, mivel most már ki kell hámozni Vilit bundazsákból
ha bemegyünk valahova, nem szívesen ébresztem fel emiatt.
BMárti erkélyetek nincs véletlenül? Én ha nagyon nem akaródzik lemenni (ami azért ritkán max. szélbe, vagy esõbe van), akkor oda megyek ki Vilivel, az is nagyon bejött.

Zsuzsi!

Múltkor írtad, hogy a Coránál nem szeretsz vezetni. Melyiknél? A Törökbálinti nekem is rémálom, ott kovályogtunk és nem volt kitáblázva rendesen. No mindegy, viszont vettem termó rugit Vilinek, köszi neked meg Szilának is a tippet a Cora tényleg elég jó bébiruhában.

Írtam, hogy Vili meg tud fordulni mindkét irányba, igaz is viszont nem mindig csinálja, inkább "szól" anyának hogy segítsen, gondolom nem baj, majd rájön megint, vagy szerepe lehet benne, hogy most hidegebb van a lakásban és a vastagabb rugik kerültek elõ? Már párszor négykézlábra is állt, de ha épp ott van valami motiváló, akkor gyorsan szeretne "odaérni" ebbõl meg az egyhelyben csalapálás lesz, ha nem arra koncentrál, akkor ikerül neki.

Még valami. Ha nem bújnám a babanetet akkor hozzátáplálás ügyben nagy ***-ban lennék. Amikor az oltáson voltunk, védõnõ és doki annyit mondott, hónap végén elkezdhetem, almával, elõször pár kiskanál lével, majd jöhet a pép, két hétig csak gyümölcs utána jöhet a fõzelék, mindennek krumpli az alapja és mehet hozzáanyatej ha van, ezzel el volt intézve.

Bocs a regényért már megint.

Norci
norci

Sziasztok!

... behalt a hálózatunk, nem tudtam másfél napig jönni... rémes volt!

Csenge köszöni szépen anyujával együtt a szülinapi jókívánságokat Kép Hihetetlen, hogy eltelt egy év .. reggeltõl nosztalgiáztunk, hogy "most hívtam fel a dokit, most értünk be..."stb. Ráadásul pont tegnap adtam elõször fel Manóra a tavalyi bundazsákját... amikor hazahoztuk a kórházból, alig lehetett megtalálni benne, a lábába meg az ujjába nem is jutott gyerek... most meg tele van az overál Kép.. meg az autósülés is ... Kép... szeretnék újra egy olyan kis Minimanót!!! (Laura: most picit irigykedem ám! Kép) A tortával kapcsolatban végül úgy döntöttünk, hogy túrótorta lesz (szív alakú Kép), abba õ is beleehet, ha nagyon akar (akart)... a gyertyát nem fújta el, pedig tud fújni... egyrészt rendszeresen furulyázik, meg újabban megfújja pl. a sajtot is, meg minden egyéb kaját, amit õ pakol a szájába ... játékot nem kapott, mert már így is alig tudunk megmozdulni a játékaitól (+amiket kinevezett játéknak)... úgyhogy könyveket kapott.

Az alvás témához:
Nyilván nálunk is az az egyik ok, hogy nem alszik el idõben, mert egy szobában vagyunk. Itt meg ugye éjfélig simán van mozgás. Volt idõ, amikor vhogy elkezdett 8 körül elaludni, de akkor meg hajnali 6-kor fejezte be az éjszakát, az meg nekünk vhogy nagyon nem jó... Annak mondjuk már nem örülök, ha 11 után még fent van, mert akkor 9 körül még nem akar magához térni, keddenként meg muszáj 1/2 9-kor elindulni itthonról... Éjjel persze még szopizik 1-5 alkalommal, de az egyáltalán nem zavar.... sõt Kép

Cory
Csala remélem már teljesen jól van! Szegényke ... elhiszem, hogy nagyon megijedtél Kép

.... fúúú, még annyi mindent írnék, de ki kell használnom, hogy a többiek elmentek kicsit sétálni...

Mégegyszer köszi mindenkinek mindent! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Rebi!Kép

BOLDOG SZÜLINAPOT CSENGÉNEK!!! KépKépKép

Zafi és Réka
zafi

Az az igazság, hogy elvileg csak nyáron szeretnénk majd direkt babát. Én most abban reménykedtem, hogy véletlenül mégiscsak sikerült. Szóval ha az eszemmel gondolkozom, akkor Kép, ha a szívemmel, akkor Kép.
Egyébként ma még ráadásképpen a "Mikulás is megjött", úgyhogy teljes az "örömmöm". Vicces, mert ha elvileg 28 naponként jönne meg, mint régen, akkor decemberben pont Mikulás napján kéne megjönnie. Kép

Cory! Én is aggódom, hogy hogyan fogom majd az én mindig cicin elalvó, könnyen felébredõ lánykámat átszoktatni a kiságyába. Azt ötlöttem ki, hogy úgy terveztük, amjd amikor jön a 2. gyerkõc, egybõl egy emeletes ágyat veszünk. Na ha majd Gyõzõ megelégeli az együttalvást (remélem jó sokára), akkor majd rábeszélem, hogy vegyük meg az emeletes ágyat és az alsó részén altatom el Helenkát, oda én is beférek (nem úgy, mint a kiságyba.) Lehet kapni, valami szerkentyût, amit az ágy oldalára szerelni, hogy le ne huppanjon a baba, max. veszünk majd egy olyat is. Aztán ki tudja, lehet, hogy addig még minden megváltozik és nem lesz szükség efféle praktikákra.

Dzsili! De jó neked, hogy Napsi már mondja: anya. Teljesen egyetértek veled alvásügyben. Talán abban mégse teljesen, hogy én mindig megpróbálom 8 körül elaltatni, hogy legalább ennyi rendszeresség legyen az életében, és én úgy tudom az éjfél elõtti alvás nagyon sokat számít. Ja és akkor tudunk kettesben lenni a férjemmel is.
Menta
menta

Sziasztok!

Ma már egyszer nekiestem, hogy írok, de mire elolvastam mindent felébredt Hanna (15perc). Utána hiszti, nyûg stb. Aztán minden kiderült és jó kedve lett, hogy mi az ördög bújt bele, remélem nem kezdõdik a rágófog mizéria. nem akarok még fogakat!.Kép Aztán ebédelt, lementünk a boltba, hazajöttünk és letettem aludni. Remélem most pihen egy kicsit.

Szila! Jól tudom, hogy te is Békáson laksz valahol? mert ha igen ezt a sétaútvonalat majd megmutathatnád egyszer.Kép

Rebi! Utólag kívánnék Csengének nagyon boldog szülinapot, nem felejtettem el csak tegnap este nem jutottam ide, mert hát egyedül voltam a kicsivel és mire letettem aludni már hulla voltam.

Menta! Sajnálom, gondolom már beleélted magad egy kicsit, de majd jön.Kép

Cory! Örülök, hogy jobban van a párod. És te? kilábaltál a náthából?

Nyuszimanó! Remélem tudsz csatlakozni hozzánk a talikon amíg itthon lesztek, hátha láthatnám én is a nagyfiút.Kép

Márti! Hogy van Ármin? nem lett baja?

Beja! Bálint javulgat? Gratula a fogrecéhez.Kép

Hanna legújabb tudománya, hogy megtanulta hogy csinál a nyuszi. Szuszog és huzogatja az orrát hozzá. Szóval amikor furcsa hangot ad ki, tudom, hogy a nyuszinál tart a könyvében.Kép

Pussz mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Menta! Kép . De nyárig még van idõtök... Kép

Bogancsi! Akkor boldog szülinapot neked! Kép

Gabimamó: dokinénink szerint semmivel sincs több agyhártya-gyulladás mostanság, mint 20 éve, csak most a média felfúj minden egyes esetet és ezzel persze nem a gyógyszerfogyasztók, hanem a gyártók érdekeit szolgálják.

Nagy nap volt ma nálunk: ma volt Romi keresztelõje. Tudom, némileg késõn, de hát így alakult. Romola az elején tündér volt, aztán elunta a szertartást és ennek hangot is adott. De amikor az Atya énekelt, édes volt, mert tátott szájjal nézte. Kép

Puszi mindenkinek: Laura
p_laura

Sziasztok!

Tikk,
akkor én le vagyok maradva? Sikerült Békásra költözni? Amúgy Budakalászon lakunk.Kép Ti gyalog a 11-es mellett, a bicikliúton tudnátok jönni a Corába, onnan meg tényleg csak pár lépés a park. Mi szinte minden nap kint vagyunk, úgyhogy akár össze is lehetne hozni egy minitalit. Talán BMártit is rávehetnénk, meg Mentáékat is.

Laura,
Hanga is tátott szájjal bámulta a lelkészt, amikor a lelkész az áldást mondta.Kép S?t, még danolt is.Kép

Hanga, mikor mondtam, hogy pápá, ? integetett és mondta is hozzá, hogy pápá. Meg tegnap, amikor kérdeztem, hogy van-e kaki (mert az ebédje után mindig van, csak tegnap nem hallottam, amikor rottyolt), akkor is mondta, hogy ka-ko (vagy vmi ilyesmi)Kép, és tényleg volt kaki.Kép

És Dzsili,
nekem is annnnyaaaaaa (v. ányányá van reggel)KépKép.

Tettem fel új képet is ám róla a profilbaKép.

Szila (és Hanga, aki most fogja mindjárt kirámolni a videószekrénytKép)
szila

?=?

Szila
Szila

?= hosszú ö

Nem értem, amikor leírom, még látszik a bet?, de aztán csak kérd?jel van.

Szila
Szila

sziasztok

marti, arminnak gyogypuszi Kép nem mondtal ejnye-ejnyet az anyosodnak?

ha utolag is, de boldog szulinapot csengenek Kép

az alvas nalunk ugy alakul, hogy 1/2 9-kor furdunk, cumika, utana alvas es reggel 6-7 kozott ebred. szerencsere adam ugyesen elalszik magatol. mi 3 honapos kora ota kulon szobaban altatjuk, nagyon jol megszokta. napkozben csak 2-2.5 orat bir ebren lenni, utana mar dorzsoli a szemet es asitozik, ha akkor lerakom, 10 perc mulva durmol. szerencsem van? Kép

eszter es a tegnap 8 honapos adam
adamama

Sziasztok!

Nagyon sikeres napunk volt Tomival! Vettem egy pont olyan kapucnis, vízlepergetõ, nem túl hosszú kabátot, amilyet már évek óta álmodtam magamnak Kép És Tomi szuper volt végig a boltban, meg a buszon, metrón is. Odafelé Budakeszitõl aludt a Moszkva térig, visszafelé viszont folyamatosan nevetgélt, dumált, kajabált. Mindenki minket nézett a buszon Kép

Laura:
Gratulálok a keresztelõhöz!
A szülinapom csak 18-án lesz és sokadik, de azért nagyon köszönöm.

Tikk: Nagyon aranyos nyuszi lehet Hanna Kép

Menta:
Nálunk is volt emeletes ágyuk a lányoknak egészen 13 ill. 14 éves korukig, amíg a Kun utcában laktunk. Szerették és hál'Istennek sosem estek le.

Szila:
Hú, de ügyes Hanga! Tomi csak sír, ha kaki van, de rögtön. Már én is próbálkozom a kaki-kérdéssel, de nem válaszol, csak boldogan vigyorog, amint felveszem és viszem a pelenkázóhoz.

Délután együtt vittük sétálni a kutyát, mert senki sincs még itthon. Hát nem volt semmi: Tomi kenguruban, Doki kutya pórázon, de húz, mint ... Azért szerencsére "meg tudtam beszélni" vele, hogy most itt van Tomi és fogja vissza magát. Tényleg visszafogta magát! AMikor meg már a kertben odahajoltam hozzá, hogy levegyem a nyakörvét, megnyalta Tomi pofiját és boldogan csóvált. Végre nem féltékeny!

Szép estét mindenkinek!!!
bogancsi és Tomi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!
Reggel Luca tündéri volt. Kicsit becsipásodott a jobb szeme, úgyhogy némi tornával becsöpiztem anyatejcsivel. Meg az ágyunkat is Kép. Aztán kínáltam neki a cicit, õ meg sikkantott örömében, és persze kézzel-lábbal-szájjal nyúlt utána. KépKép

Nap többi részére fõleg a gutaütés volt jellemzõ. Átbuszoztam Palotára, hogy anyuval elmenjünk szemészetre. Ott két szupi alternatívát kínáltak: vagy várjunk másfél órát ott, esetleg menjünk vissza 2 óra múlva.Kép Luca persze velünk volt, plusz nekem haza kellett érnem ötre, az onnan kb. 1-1,5 óra utazás. Úgyhogy érzékeny búcsút vettünk. Jövõ kedden újra megpróbáljuk. grrr!!! Éljen a magyar egészségügy! Ja, telefonon idõpontot kérni próbáltam, nem lehet.

Menta! Kép Majd legközelebb!!
Megfejtettem az oltási naptár titkát. Nem néztem az évszámot: 2003. Kép

Márti! Küldök sok KépKépKépKépKépvitamint Árminnak, nehogy újra megfázzon.

Gratula Dokinak és Tominak a barátkozáshoz!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Menta!
Ide írnék neked, mert úgy látom itt gyakrabban megfordulsz.
Kérdeznék valamit:
Dórinak ma Zyrtec-et írt fel a bõrgyógyász. Nem részletezem miért mert kicsit hosszú lenne, hiszen már egy hónapja kinlódunk a kiütései miatt. A lényeg, hogy ma elvittem egy bõrgyógyászhoz magánrendelésre. Amikor kiváltottam akkor olvastam a betegtájékoztatón, hogy két éves kor alatt nem adható. A doki azt mondta, hogy igen. Akkor most igen, vagy nem?

Elõre is köszi!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Bogancsi,
kösziKép, de azért nem mindig válaszol ám a jány.Kép

Képzeljétek, ma elmentünk Apával a HobbyM?vész boltba. HÁt, csajok, ott annyi klassz dolog van, hogy az ember jánya otthagyhatja ingét, gatyáját. Vettem gipszes kiönt?keretet, meg festéket. Azon gondolkodom, hogy sk. karácsonyi ajándékokat fogok csinálni. Báp Apa azt mondja, hogy ezek mellékajándékként jók lesznek, de szerintem f?ajándékként is megállják a helyüket. Van egy klassz katalógusuk is, minden benne van, meg egy csomó ötlet. Tisztára bevadultam t?lük, és most roppant kreatívnak érzem magam.Kép

Pusz
Szila
szila

Sziasztok!

Szila
Á Te is annnya vagyKépKépKép Olyan jó, a fiaim elég sokára mondták csak,hogy anya, már több értelemes szót is használtak, elsQként az apát, papát ilyesmit,de engem nem neveztek konkrétan meg. Napsugár a NEM, DE, ANYA, DEJE,TÁTÁ szavakat használja a sok halandzsa mellett aminek értelme van. A pápá az a TÁTÁ.
De annyi mindent megért! Ha mondom hogy megyünk fürödni, elkezd szökdécselni, örömködni és megy vagy mászik a fürdQszobába, ahola kád szélén ugri-bugrizik. És még sok mindenre válaszol a maga módján.
Hanga édi a képen! KépKépKép

Tikk
Hanna nyuszis mutatványát én is szívesen megnézném, aranyos lehet! .)KépKépKép

Menta
Megértem a csalódásod és nagyon sajnálom de én abban hiszek hogy a dolgok nem véletlenül történnek úgy ahogy, talán jobb lesz így, hogy várat a tesóka kicsit még. Újabb hónap újabb esély ! KépKépKépKép
Az én férjem éjjel dolgozik, de megértem a szempontjaidat alvás ügyben! Mindenki szeretné idQben letenni a "lantot" amikor pihizihet kicsit, csak nem mindíg jön össze. itt jegyzem meg hogy az elmúlt két napban Napocska is alszik már idöben, viszont délután semmit!
Nálam 23 óra limit utánna már csendben pihizés, vagy extra tejcsi jön.

Cory
Nehéz ügy Balu "cici függö" lett KépKépKép Ilyen tapasztalatom nem volt talán azért mert én mindíg csak ülve szopiztatok és fekve nem keresi a cicit a gyerköcöm,így az anyuval való fetrengés bejön, nálatok gondolom nem mert Balu keresgél. Remélem sikerül megoldást találnotok ami mind a kettötöknek megnyugtató KépKépKép

Zsuzsi
"Szerintem elõször a hibát magunkbna kell keresni, miért jelzünk rosszul a gyereknek, hogy õ még igy is nem akar aludni."
Én nem gondolom hogy hibáznék azzak hogy nem kényszerítem Napsugárt ágyba csak azért mert 8 -9 óra van, vagy mert köpött a maci,/ esti mese / meg ilyenek. Valószínüleg elalszik ha 10 perceket torkaszakadtából ordít de milyen érzés lehet neki? Gondolod hogy érti, miért van lefekvés ha még nem fáradt? Hangsúlyozom egy ekkora baba! Nem egy óvodás, aki hisztizik legfeljebb!
Ha ezt az idöt aktív játékkal majd megnyugtató néhány percel töltöm ugyan az a hatás.

Érdekes hogy többen hangsúlyozzátok a napirend szerepét!
Ahol többen is vagytok már , tehát tesók is vannak nagyon nehéz fix napirendet kialakítani, hiszen nem a baba körül forog a világ. Ott vannak a többiek is, nálunk a két fiú. Nekik is vannak programjaik, ilyen edzés, olyan foglalkozás egyebek. És akkor még nem is szóltam a bevásárlásokról, és apa munkarendjéröl, no meg szabad idejéröl amikor el tud minket vinvi ide-oda. Ha lenne is napirendje az mindíg felbomlana hiszen nem lehet 5 embernek egyhez alkalmazkodnia neki is kell hozzánk. Nem beszélve arról hogy míg picik mindenki arra biztat etesd akkor ha kéri vedd fel ha sír stb. Ahogyan nö mindez mellékessé válik.
Persze neki sem káosz az élete de rugalmas. Reggel szopival kezd utána jöhet aminden egyéb, tisztába tevés egyebek. Többnyire szundít délelQtt és dél után kicsit de ez változó, nem mintha nem lenne nyugi körülötte. 3 és fél 4 óránként eszik ezt is betartjuk, és este 7 körül fürdik.
De minden egyéb változó. ha jó idö van sétálunk ha nincs akkor nem. Képzeld el, hogy ha este 6-kor elalszik az etetöszékben jóformán a vacsival a szájában, szó szerint, felébresztehetetlenül, akkor hogyan tudod 8-kor ágyba dugni. Vagy hogy ha magadból indulsz ki van egy rosszabb éjszakád amikor nem alszod ki magad valami miatt nyügösen ébredsz biztosan hamarabb ágyba kívánkozol, hát ö is .Ha kialudta magát rendesen talán csak egy kt órávak késöbb fárad el. Oda a napirend!

Én nem szeretnék egyetemes igazságokat felvonultatni mert szerintem el kellene fogadni hogy minden család másként müködik, és ami nálam jó nem biztos hogy az az egyetlen és tuti rendszer. A babának az anyuja és a családja is lehet olyan biztos pont mint a napirendje!

Üdv. Dzsili
dzsili

Sziasztok!

MOst nincs erõm olvasni! Balu este hányt Kép Fél óra alatt 4-szer. Ez fél 9 körül volt, azóta nyugi van, alszik. Egyszer ébredt 10 körül, kapott egy kis vizet kanállal, megnyugodott, visszaaludt.

Akkor egy kis vicces dolog is: Balu elkezdett vetkõztetni engem. Mindenhol, ha cicit akar, elkezdi felhúzni a pólómat Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Csenge
Utólag is boldog szülinapot kívánunk! Kép Kép Kép

cory
Kép Jobbulást a családnak! sok-sok gyógyKépKépKépKépKép

Szila
Köszi, Peti jól van.Kép

Tikk
Hanna nagyon édes ezen a képen.Kép

Annyi mindent írtatok, hogy csak hozzászólogatok egy kicsit.

Levegõztetés
Én igyekszem úgy intézni, hogy Peti még lazán éber legyen, amikor elindulunk, és csak visszaérkezésre bágyadjon el. Így ki tudom használni az alvásidõt háztartási munkára vagy egyébre. Ha igazán fáradt, akkor csak picit ébred fel a babakocsiból kiemelésre és a vetkõztetésre, és alszik szépen tovább.

Agyhártyagyuszi
Szerintem is felfújják ezt a szuri ügyet, én nem adatnám be.

Napirend
Fontosnak tartom, hogy úgy 9 körül aludjon el Peti, de ez csak 50%-ban mûködik így. Próbáltam már nagyjából rögzíteni pl. a délelõtti, délutáni alvást és így az estit is, de nem jött be. Hiába kel ugyanakkor a gyerek, 2 nap elalszik 11-kor 1 órára, délután 3-4 körül 2 órára és akkor szuper. Harmadik nap aztán hiába szeretném, egyszerûen nem hajlandó elaludni 11 körül és mondjuk csak du. 2-kor dõl ki. Próbáltam már, hogy akkor kendõvel altatom. Majd' egy órát sétáltam vele a lakásban , a derekam leszakadt, Peti meg jobbra-balra mocorgott. A levegõn sétálás sem válik be mindig. Ahogy Dszili is írta, néha este 6 körül ájul be a gyerek, mert mondjuk nap közben fél órát sikerült aludnia. Hagyom, különben csak egy nagy hiszti lenne az egész este. Ilyenkor 7-kor mindig felébresztem, hogy legalább 10-11 körül el tudjon majd aludni. Szóval ez van.
Bocs a hosszúságért, de éppen este történt, hogy elmentem egy barátnõmmel a városba beülni vhova fél 9-kor, Peti már evett, fürdött. Apával otthon maradtak. Jövök haza éjfélkor, apa kezében Peti szomorkodik. Megvártak, mert Peti egyszeûen nem volt hajlandó lefeküdni, amíg haza nem értem. Egyszerre bosszantott is, hogy miért nem alszik a gyerek, de valahogy olyan megható is volt, hogy szüksége van rám.Kép Apa idegeirõl most ne essék szó.Kép
Peti most már kapaszkodva járkál körbe a járókában, tök cuki.Kép

Lelövöm magam. Jó hétvégét!
Menta
Kép Meglásd, nyáron együtt örülünk majd a hasunknak.KépRemélem.

üdv: Gorsi és Peti
gorsi

Tettem fel új képet a profilomba. Azóta már megint rövid Peti babám haja.Kép
Gorsi
gorsi

Elalvás ügyben: azzal egyetértek, hogy kell a gyereknek a rendszeresség. Ha nincsenek meg a napi rituálék, aminek idõhöz kell nagyjából igazodnia, a gyerekek nem érzik magukat biztonságban. Rengeteg az olyan pszihiátriai beteg, akinek ez nem volt meg, és ebbõl (is) ered a betegségük. Viszont attól sem érzik magukat biztonságban, ha otthagyjuk õket az ágyban üvölteni, vagy akárcsak sírdogálni. Ilyenkor tanulják meg az, hogy nem számíthatnak bármikor az anyjukra-apjukra. Szerintem ilyenkor az a legjobb, ha a babákat (nagyobbakat) szopi, szeretgetés után (családtól függ, hány órakor) betesszük az ágyikójába, és addig simizzük a hátukat, amíg el nem alszanak. Persze ez nehéz akkor, ha a baba két kézzel csimpaszkodik a karunkba, és szinte lehetetlen lefejteni. Szerintem, ha szopizik a baba, csak úgy alszik el, és lehetetlen letenni az ágyába, de mégiscsak le kéne tenni (ami személyfüggõ, Mentának jó, ha vele alszik, nekem nem, fáj a derekam), akkor bizony be kell szoknia az ágyikójába, de nem úgy, hogy otthagyjuk. Én kedvesen, de határozottan kicsomagolódnék a gyerek szorításából, és ott ülnék az ágya mellett, míg el nem alszik. Viszont akkor mindig így, következetesen. A nappali alvást így sok gyerek társaságában nem lehet idõhöz kötni, de ha egyedül lenne Ráhel, én akkor is rábíznám, mikor álmos, akkor altatnám. (Mint ahogy most is, csak felébresztik néha a nagyok.)

Menta, Kép Lesz még + is. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Eloszor is Balintnak (Christi) Boldog szuletesnapot!

Kép

Marti!
Ugye jol van Armin?

Menta!
A teszthez Kép, jovo nyarhoz meg Kép

Laura!
Biztos nagyon aranyos volt Romola a keresztelojen Kép.

Mi is csak jovo nyaron kereszteljuk csak meg Madiket, akkor megyunk haza hosszabb idore. Itt kint nem akarjuk megkeresztelni, meg az is igazsag, hogy a leendo keresztszulok is ott vannak.

Szila!
Megneztem a kepet. Hanga nagyon komoly lanynak nez ki a kepen Kép Es nagyon szep Kép Lesz meg gondon vele, kergetheted a fiukat el mellole KépKépKép De jo, hogy ilyen sokat beszel Kép Kis ugyes.
Szerintem is jo otlet magad keszitett ajandekot adni Kép Biztos mindenki nagyon fog orulni neki.

Tikk!
Hanna nyuszis mutatvanya biztos nagyon aranyos Kép

Gorsi!
Gratula Petinek a kapaszkodva jarasahoz!
Es milyen szep! Kép

Alvas-rendszeresseg:
nalunk valahogy ugy alakult, hogy magatol alakult ki a rendszeresseg, azaz a Madiketol. Mivel a nagylanyom iskolas, es neki idoben le kell fekudnie, igy Madike is ahhoz szokott hozza, van hogy egyutt van hogy kulon furdenek 8 - fel 9 kozott es utana jon a vacsi es alvas. Madison tobbnyire mar alva eszi az utolso kortyokat, es fel sem ebred ha berakom az agyba es alszik reggel 7-ig. Nekunk szerencsere nem kellett ot szoktatni, o sajat magatol csinalja ezt. Kép Nekunk a nappali alvasokkal voltak gondok, nem akart aludni, pedig mar alig latott. Azaz aludt a kezeben, vagy a hintaban de nem az agyban. Mostanaban nappal odafekszem melle, simizem, eneklek neki, es igy "magatol" elalszik. Bar a ferjem szerint annyira jo hangom van, hogy inkabb alomba menekul csak hagyjam mar abba az eneklest Kép

Na en is jo hosszu regenyt irtam!Kép

Jo hetveget mindenkinek!

Andysj
andysj

SZiasztok!

Megpróbálok írni, hátha Ármin kegyes lesz hozzám és alszik még egy kicsit Kép

Köszi a gyógyokat, szerencsére nem lett beteg, bár az orrfolyás-köhécselés nem maradt teljesen abba, de nem is rosszabbodott. EZ most afféle "õsztõl tavaszig náthácska" - rám legalábbis sajnos jellemzõ ez, remélem, rá nem lesz!

SZóval, Ármin nem lett beteg KépKépKép, de nagyon "elromlott" Kép: olyan ronda hisztiket vág le, naponta többször is, hogy nem tudom, mihez kezdjek vele! Szabályosan ührohamot kap mindentõl, ami csak egy kmicsit is másképp történik, mint ahogy õ elképzeli - márpedig ez azért elõfordul néhányszor Kép Sikítozik, meg sem hallja, ha szólok hozzá, ha belelovallja magát, akkor sem hagyja abba, ha felveszem, ringatom, legfeljebb ha szopit is kap - utána megvidámodik és nekliindul újra ugyanazt a gengszterséget folytatni, amit abbahagyattam vele és ami miatt az egész hiszti kezdõdött!

Ugyanakkor persze nagyon édes is KépKépKép, megtanult egy csomó új dolgot! (ezek közt jó néhány olyat, amit egyáltalán nem szabad Kép) Szinte bármire fel tud mászni, sok helyre úgy is, hogy nem kapaszkodik, illetve igen, de nem abba, amire mászik, hanem vmibe, amit cipel magával (pld. kockákkal a kezében mászik fel a csúszda legfelsõ fokára, és mikor mondom, hogy kapaszkodjon, még jobban markolja a kezében fogott dolgokat). Ha megkérdezzük: mit mond a halacska? Édesen tátog és vigyorog! Kép REngeteg mindent megért, megmutatja, hol van a keze, lába, de az orrot és szájat csak az enyémet ismeri! Mindenre azt mondja: apa, többek közt a mellemre is, mielõtt bekapná! Kép De három napja már vmi mamát is mond, ha nagyon jókedvében van! Hosszú dallamokat énekel, tapsol, táncol, puszit ad Kép... És most ismét alszik, mert az írás kezdete óta volt vagy 4 óra szünet!

Cory! REmélem, mihamarabb elmúlik a fiúk rosszulléte, te pedig meg sem kapod! Kép

Andi! Mennénk már nagyon, remélem, ha lesz hétfõn tali, oda legalább eljutunk Kép Vezetésre sajnos ködös-csúszós idõben nem vállalkozom, így hozzátok nem tudom, mikor Kép

Henke! Hogy állsz a vezetéssel? Még mindig rémálom, ha eszedbe jut, hogy vezetned kell? Vagy azért már oldódott? És hogy áll a ház?

Dzsuili! Bár mi (még Kép) nem vagyunk öten, de a napirend nálunk is elég esetleges: András úgy dolgozik az épp aktuális fõ- és mellékállásain, ahogy azt a munka diktálja, Ármin öntörvényû, én meg alkalmazkodom a fiúkhoz!Kép

ZSuzsi! Az elrontott sütikért is irígykedem! Kép Én mostanûában szinte csak melegszendvicsnyi idõre jutok ki a konyhába! Igaz, a múlt héten sütöttem én is pogit, de az nagyon egyszerû, egy mosogatás alatt készen van - hát, mondjuk nem volt épp üres a mosogató! Kép

BMárti! Ezért aztán nincs is hová ültetnem Ármint, míg fõzök! (az etetõszéet csak arra az idõre hajlandó üvöltés nélékül elvoselni, míg konkrétan eszik - se elõtte, se utána egy percig sem!)

Menta! Bocs, hogy azóta sem írtam, egyszerûen semmire sincs idõm! Kép Sarlai Katalinnal végül is nem sikerült beszélni, de közben meggyógyultam, úgyhogy most már mindegy is, kibírtam gyógyszerek nélkül! Ne szomorkodj a negatív teszt miatt, lesznek még pozitívok is KépKépKép

Bogancsi! A gombos rongyot én is megvarrom, fantasztikus ötlet! Kép

Tikk! Én is szívesen megnézném Hanna nyuszizását! Kép

Borcsa! REndelõért Kép Közelebbi miért nem jó? EZ vmi spec?

Szila! Jaj, a kreatív kézmûveskedés már nekem is hiányzik, de nem nagyon tudok rá idõt szakítani! Kép Pedig festenék nagyon szívesen, akár varrnék is, rajzolnék, bábot észítenék - sajnos Árminnak mindezek még unalmasak! TE mikor csinálod?

Laura! Keresztelõhöz gratula! Kép Hogy bírod a pocakosodást?

Na, megyek ebédet gyártani, a többieknek is jó hétvégét! Kép (Én egyedül vagyok Árminnal, mert András konferenciázik Kép)
Bocs a regényért, így sem írtam mindenkinek!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

Márti! Mail ment.
Hiszti: nálunk is fokozott hiszti van, és én valahogy egyre nehezebben tolerálom. Biztos, hogy én rontottam el valamit, hiszen kizárólag az én jelenlétemben hisztizik. Csak nem tudom, hogy lehet helyrehozni (és hogy egyáltalán: lehet-e).

Cory: tündéri lehet Balu a cici-kereséssel! Kép Férjed hogy van?

Még írnék jó sok mindent, de mennem kell.

Sziasztok: Laura
p_laura

Sziaszotk!

Márti,
még nem tudom, mikor kezdek neki, de valszeg csak esténként fogom tudni csinálni, amikor már alszik Hanga. Na pl. ezért is jó, ha már mondjuk 1/2 9-kor alszik.

Hiszti: hát az nálunk is el?fordul, de eleve úgy próbálom ezt kikerülni, hogy ha vmi tiltott dolgot csinál v. ilyesmivel játszik, elterelem a figyelmét, adok valami mást a kezébe,...stb. Ha nem sikerül ügyesen megoldanom, van egy kis sírás, de az szívszaggatóKép, aztán mintha mi sem történt volna.

Üdv
Szila
szila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?