Új privát üzeneted érkezett!

haliho,

cic, mi az az nst?
bunny, nem vagy selejtes, ilyet meg viccbol se mondj! es kulonben is, h lehetnel az ilyen gyonyoru babaval?
es csajok, hanyadik hettol kene jojjon az elotej? egy kicsit aggodom, mert sem a cicim nincs bedurranva, se nem nott meg, se nem folyik belole semmi, pedig a kiiras szerint mar nincs egy honap a szulesig. igy aztan szoptatos melltartot sem merek venni, nehogy kicsi legyen, ha aztan megis bedurran vmikor.

KépKép
felixanyul

felixanyul:
az előtej egyáltalán nem törvényszerű, ne aggódj:) Van akinek egyáltalán nincs, attól még szülés után bőven lehet teje..
Szpois melltartónál azt mondták, fel kell próbálni egy mérettel nagyobbat, aztán berakni a kezed , és ha kényelmesen elfér, akkor jó lesz. Egyébkénr meg nagyon jól nyúlik. Legalábbis amit én felpróbáltam:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Voltunk ma vásárolni, de haza felé összetörték az autónkat:(
Egy szabálytalan, elsőbbséget meg nem adó, elég gyorsan belénk jött.:(
Annyira szomorú vagyok....
Mi jól vagyunk, amúgy..ami fontos, de ez nagyon nem hiányzott.:(

Majd írok még, ha megnyugodtam..
Puszika.

Kép
sziszike1000

sziszike:
ez durva, még szerencse, hogy nem történt semmi baj veletek!
Úgy látszik ez egy ilyen hét... méh szerencse, hogy a mai nappal vége is! Pesten amúgy is meg vannak kergülve az autósok, hát még ha jön egy kis eső, vagy front..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ma is vásárlás volt. Rájöttem, hogy gőzöm nincs, hogy miből mit kell venni. Pl. hány centis takaró kell? Milyen lepedő? (Én frottirt vettem.) Mekkora fürdőlepedő? (Vettem egy 110x110 cm-est.) És minek ágyneműhuzat egyáltalán, ha a gyerek alatt van frottirlepedő, rajta meg ruha + alvós zsák?
És hogy minden ruhát, cuccot ki kell mosni? A lepedőt, fürdőlepedőt is? És ha veszek overállt, akkor azt is? :shock: (Azt nem is tudom, hogy kell mosni...) És a textilpelusokat?
És miért van az, hogy ti mindent tudtok, én meg semmit sem? :oops: :roll:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Beus, üdv a csapatban, írj magatokról!

Bunny, nemár, a háziorvosnak fizetsz az oltásért???? Én csak akkor fizetek, ha kijön házhoz, de hát ezért is választottuk Őt, mert Ő kijön ha kell, éjjel, hétvégén is.
A pü-t megkaptam, de nekem nincs, csak eszembe jutott, hogy vkinek volt. :)
Nagyon szép család vagytok, és nem is látszol megviseltnek. :)

Sziszike
, sajnálom, hogy belétek ment vmi nemnormális. :(

Úgy látom, bevásárlós hétvége volt. Mi ma voltunk a bababörzén, de csak a nagylány kapott ruhákat és pelenkát. :)

Nem tudom Lányok, bírja mindenki a melegfrontot? Én úgy érzem, hogy lassan de biztosan kilyukad a gyomrom. :( És már több éjjel arra ébredtem, hogy felül görcsöl a méhem, mintha szíj lenne rajtam. :( Mi a frász lehet ez?

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

Snoopy
Az én zárójelentésemben az volt, hogy császárral szültem, pedig nem is.

Felixanyul
Nekem egyáltalán nem volt előtejem, a szülés után kb 1-2 nappal durrant be a mellem, ha jól emlékszem, előtte semmi nem volt. A szoptatós melltartót nem tudom, mert ami nekem volt Attilánál, az már most sem jó rám, valószínűleg majd szülés után veszek.

Tinu
Szerintem mindent ki lehet mosni mosógépben.
Nehogy azt hidd, hogy más mindent tud, én a második gyereknél ugyanúgy azt érzem, hogy semmit sem tudok, de ne aggódj, minden rendben lesz.

Bunny
Szépek vagytok nagyon.

Sziszike
Sajnálom a karambolt, de a legfontosabb, hogy ti rendben vagytok.

Üdv. mindenkinek
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva

Sziasztok4

Sziszi!
Örülök, hogy semmi bajotok!
:) . A kocsitok, szegény! Lehet még használni?

Tinu!
Az első babánál az ember úgy érzi, hogy semmit sem tud. De a gyereknek hálisten az elején nincs semmi másra igazán szüksége, minthogy ott legyen vele az édesanyja, ne fázzon és kapjon elégszer cicit. A többi mind a fogyasztói társadalom nyűge. Take it easy! Például én nem mostam ki a becsomagolt új dolgokat, ha nem voltak festettek. Törekedtem a pamut dolgok megvételére. Sose vasaltam pelenkát. Ezt szinte elvi szintre fejlesztettem. Hálisten a mosható nadrágpelust tilos is! :D . A gyerekek közül jelenleg már a Zsombinak (5éves) van ágyneműhuzatba húzható takarója, mert nagyon tetszett neki a huzat. Ha külön alszik legyen alatta légzésfigyelő (szerintem) és tudjuk, hogy mit tegyünk, ha baj van és a baba életét kell megmenteni, vagy szopis gondot megoldani. Vagy tudjuk, hogy kitől kell segítséget kérni. Válogassunk jól a gyermekorvos, védőnő, szopis tanácsadó témakörben. Szerezzünk be irodalmat.
Gyereket nem csak korrket pelenkázós fürdőkádban lehet fürdetni, de szinte bárhol, pl tisztára mosott lavórban, nagykádban, stb. Nem csak baldahinos kiságyban lehet tárolni, de az egyik kedvenc könyvem szerint (Miből lesz az orvosdoktor?) de komódfiókban is, ha kellően ki van bélelve. Egy pár ruhát kivéve szinte mindent be lehet szerezni menet közben is. Az egyik legfontosabb és hasznosabb irodalom a túlélésre a Hogyan ne legyünk tökéletes anyák? című mű. Isteni. Lehet, hogy csak könyvtárban leled meg, vagy turiban de érdemes érte küzdeni.

Felixanyu!
Ha egyáltalán nem érezted úgy, hogy nőtt volna a cicid a várandósság alatt, akkor érdemes rákészülni arra, hogy lehet, hogy küzdeni kell a tejcsiért. Az, hogy tapasztalsz-e előtejet az kb mindegy amíg a baba a pocakban van. Ha viszont kibújt, akkor Neked külön felhívom a figyelmet arra, hogy ha a baba nincsen veled, vagy nem szopizik erőteljesen, akkor a szülés után 2 órával kezdj el fejni! És ezt érdemes kétóránként megtenni. Elektromos, de kézi mellszívó is megfelel. Arra nem jó várni, hogy hátha majd minden elrendeződik. Minél előbb fejsz, minél előbb és többször szopizik a baba, annál előbb lesz tej. És persze annál több. Ha mégsem akkor kérj segítséget szoptatási tanácsadótól. A Kismamában, vagy a Szoptatásért Magyar Egyesület honlapján megtalálod az elérhetőségüket.

Mágnes!
Milyen légzésfigyelőt vettetek és hol? Ezek szerint valami világít rajta. hogyan nem működik?

Cic!
Igazán szívesen.

Bunny!
Tőlem kérdeztél a madarász utcairól? Arról szerettem volna többet megtudni én is. Merthogy szerintem a mi tanfolyamunk biztonságosabban közvetíti az ismereteket. De senki nem mesélte el eddig, hogy milyen volt...
Nagyon szépek vagytok együtt:D . Ezt a selejtest remélem még viccből sem gondoltad komolyan!:shock:

Éva!
Azért ez viszi a prímet eddig!

Jóccakát!
Snoopy

KépKép
snoopy

Beus : Üdv a körünkben szép nagy pocit és egészséges kislurkót:)

Bunny: :) Nem vagy selejtes csak a babóka kívánt korábban világra jönni?Amúgy én is azt gondolom hogy semmi gond csak egy picikét nagyobb lesz a baba én nem adok neki jelentőséget hiszen eddig többször nézték a cukromat és 4.4 volt éhgyomorra és még azt sem lehet mondani hogy határon van hiszen 6-ig normálkis.Szerintem a z uh-s dokinő csak elmondta a lehetőségeket:)Gyönyörü család vagytok:)

Cic : Vigyázzatok magatokra itt a hajrában drukkolunk értetek:):):):)

Tinu: Nem vagy egyedűl az anyósom mindennel csak nyaggat hogy már mossunk ki mindent meg fertőtlenítsünk meg stb.És én úgy érzem hogy nem leszek jó anya mert ennyi mindent képtelenség megcsinálni és még majd a gyerekre is figyelni.Vagy ez normális ilyenkor két hónappal szülés előtt?

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Most megint csak a szokásos, beköszönök, nyomtatok, aztán megyek vidékre, és remélem, hogy onnan tudok olvasni / írni.....

Aztán jövő héten már full online leszek...

Mindenkinek minden jót a hétre, kevés depit, sok örömet! :) akinek már jöhet, esetleg jó babázást, a többieknek meg bababenntartást :)

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Mára kicsit jobban vagyok, köszönöm az együttérzést!

Az autónak elég kényes területei sérültek, mint pl az olajcső...eléggé folyik belőle..stb..szóval jelenlegi állapotában nem használható.

Meg lehet, majd csináltatni, de ebbe a részébebele sem gondolok, hogy mennyi lesz..

Tényleg az a lényeg, hogy mindenki jól van..:)
A többi meg, majd megoldódik!

Puszi és szebb hetet mindenkinek, mint az előző!

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Még valami eszembe jutott, írjon az, aki első babáját várja és TV-ben szeretne szerepelni..

A felvétel kedden 14:30 Állatkert. TV2 új babás műsorához keres vkit az egyik ismerősöm.

Puszi.

Kép
sziszike1000

Nika,

Nekem az anyukám ilyen mosós fertótlenítős.:) Hétvégén amit vettünk, két kis bodít, beraktam a párom fehér trikói közé (elfelejtettem, hogy külön kell mosni), hát amikor teregettünk, el volt hülve, hogy én összeraktam őket. Én meg mondtam neki, hogy "nalátod? ezért kell külön szennyestartó"-csak hogy mondjak valamit.

Rám a vasalás vár, de ma megint megyek dokihoz ctg-re. Rá fogok kérdezni, hogy nekem lesz-e fájásgörbe vizsgálva, mert a múltkor nekem csak egy görbe volt a papíromon. Ma lesz vérvétel és kenet eredményem is, remélem minden rendben.

Elvileg 3 hét múlva szülök, és semmi előjelét sem érzem, még a hasam sem zavar, csak nagyon ritkán, mikor sokat állok. MOst örülhetnék is, akkor meg miért nem?

Sziszi,
Sajnálom a hétvégén történteket, de az a fő, hogy rendben vagytok!!!Ez ugye nem az új autótók volt?Vagy nem Te kaptál egy úk kisautót?
:oops:

bunny,
nagyon jól néztek ki, persze én már a múltkor is megnéztem ezt a képet.:)De rátok nézni, öröm.:)

Tinu, ezzel az érzéssel nem vagy egyedül,de én már kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy ami nincs, az lehet, hogy nem lesz, vagy ha kell majd megvesszük.:)

csernusn

Niki: én már arra is gondoltam hogy mivel két bodyért nem inditom be a mosógépet megvárom mig meglesz majdnem minden és majd egyszerre.Anyós már mondja hogy na mikor mossuk vasaljuk ki a cuccokat.Majdhogynem már a vadi új babakocsit is szét akarta szedni hogy mossuk ki a huzatot.Mi lesz velem nem is tudodm:D:D:D:D:D szerintem baromira össze fogunk még tűzni a baba miatt.Tegnap itt volt a sogórnőm a két lányával az egyik 10 a másik 8 éves.Ne tudjátok meg anyós tömködi őket cukorka,fagyi,stvb.vel aztán meg csodálkozik hogy nem esznek délben a gyerekek.Én mondtam neki tegnap hogy az én gyerekemnek szeretném ha nem nyomkodná majd a kezébe a cukorkát.Majdnem hogy megsértődött.Tudom hogy imádja öket de a nevelési elveimet ne rombolja szét egy hét alatt.
Majd meglátjuk mi lesz van még idő de nagy harcok lesznek az tuti.:D:D:D:D:D:D

Bocsi hogy rátok zúditottam a gondolataimat:):):):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Lányok, az eljövendő nagyikra fel kell készülni. Teljesen felnőtt, józan gondolkodású anyák, akik szülői szerepükben jók voltak teljesen megkergülnek.
Alapesetben időben, az első gyanús jelre tisztázni kell, hogy a Minimanó a TE gyereked és nem az övé. Innentől, hogy ez mindenki számára egyértelmű sok gond fel sem merül. Az édességfrontra akkor is folyamatosan ügyelni kell.
Van amikor nincs más megoldás, minthogy teljes ellenőrzés alá vonod a nagyszülői ajándékozást minden fronton, vagy egyes tételeket kategorikusan megtiltasz. Ez gyakran nehezen megy sértődés nélkül. De ne reménykedj, hogy az észérvek hatnak.
A nagypapák konszolidáltabbak és kevésbé vannak elszállva. Sportos nagypapa kifejezett jellemépítő hatású az unokákra.

Zsombi kicsikorában annyira kereste a határokat, hogy a Mamát sokkal kevésbé szerette, mint a Papát, mert a Mamánál nem voltak meg a határok. Uncsitesó, aki kevésbé szereti a meghatározott területet a mamához húzott, mert bármit el tudott nála érni. Elég volt egy hisztihang, vagy egy könycseppkezdemény.

Együtt, vagy különmosás: Nem kell vele egyetérteni, de jó, ha tudjátok, hogy életben maradnak károsodás nélkül a gyermekek akkor is, ha nincs elkülönítve a ruházatuk (remélem ezt a nagyik is belátják idővel, vagy ne előttük mossatok, teregessetek). Nálunk amikor a mosható nadrágpelusba belenőttek a minik a fehér mosás úgy kezdődött, hogy az ecetes áztatóvízből a pelusok átkerültek a mosógépbe, majd előmosás, majd utána minden más fehér együtt a pelusokkal 60 fokra (csak a kórházi, vagy mentős pólók maradtak ki, ha gyanúsak voltak) amióta van dupla öblítős mosógépünk, azóta duplán öblítünk és teljesen normál mosóport használunk.

Snoopy

KépKép
snoopy

Szép hétfői napot nektek csajok és Mot!

SNOOPY: Élvezettel olvasom mindig a hozzászólásaidat, tök jó, hogy van közöttünk egy hozzáértő. Kérdezted hogy lehetne agyban reformot csinálni... hát úgy ahogy az anyatejes táplálást kezelték szerintem. De az az igazság, hogy én még ebben a régi rendszerben szültem, és szülök is, és nekem fontos, hogy az a doki legyen velem aki ismer, ismeri az "előéletemet". Mert nekem ez a normális. Majd a következő generációnak meg majd az lesz normális, hogy nem választ dokit...

TÜNDE: CTG- nél elektromos bizgentyűvel macerálják a babát? Hát normálisak? Atya ég, hát állatok vagyunk? Ezen teljesen elhűltem.
A Zita képek zabálni valók! Tök jó ez a montázs!! Elmúlt a görcsöd? Jobban vagy?

ANDI: Szép gazdag tortát csináltál Ügyes vagy! Már csak a tejszínhab hiányzik róla! :lol:

KATAA: Nyugis Karácsony? Az milyen? :lol: Én minden karácsonykor sírok, mert semmi nem készül el időre :lol: Az Egyszervolt nagyon bejön nálunk is!

WINNIE: A kismama rucid a képen nagyon jó. Hol vetted?

CIC: Megyek veled tüntetni én is. Komolyan gondoltam rá, hogy valami fórumot kéne találni arra, hogy meghallgassanak már végre minket is. Szabad emberek vagyunk! Olyan érzésem van mindha egy haszonállat volnék!

BEUS: Üdv itt közöttünk! Egyidősek a babáink! Én feb. 8-ra vagyok kiírva. Még mindig én vagyok az, aki a legutoljára fog itt szülni :(
Ja és én is fiút várok!! :lol: Írjál magadról bővebben!

BUNNY: Hogy csinálják azt az átmosást? Az fáj? Sokáig tart?
Mi az az amnioszalag? Ez engem mindennél jobban érdekel, de tényleg! Írd meg kérlek!

Na megyek, kicsit úgy csinálok, mintha dolgoznék. Már csak 1 hónap és otthon lógatom a lábamat majd!!!! (képletesen, mert takaríthatnékom, lakberendezhetnékem van nagyon)

Kép
Kép
[/url]
korena73

Ja van még egy oldalam! Vagyis két oldalt írtam tele, hogy kinek mit válaszolok, és most nézem kimaradt egy oldal. :lol:
Szóval:

SZISZIKE: Jaj ez a baleset! A gyerekek is veletek voltak? Megijedtek?

TINU: Ne izgulj! Mossál, ha úgy érzed mindent ki kell mosnod. Miért ne? Én is mindent ki fogok mosni, az új ruhákat is, mert mit tudom én ki fogdosta össze mielőtt én megvettem volna? Lepedő vásárlásnál is tégy úgy, ahogy jónak látod! Én veszek sima lepedőt, és teszek alá olyan műanyag alátétet vagy minek hívják.

NIKA: Én anyámmal meg apámma küzdök hétről hétre 9 éve, mert folyton tömik édességgel a lányomat. Bármit mondok sz..nak rá, mert ők a anagyszülők, és nekik ez a dolguk. Milliószor összevesztünk, mert a tekintélyemet folyton lerombolják a gyerek előtt. Egy valamit tudok betartani velük, hogy colát nem ihat. Gondolom ezt is azért tartják be, mert szerintük sem jó. Ha máshogy gondolnák, biztos titokban itatnák... rohadt bosszantó, neked nem is kell mondani.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Korena!

Minden megoldható... :D :D

Kép

Andi

Kép
andykamama

Andi!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagy vagy!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Snoopy megnyugtattál.Én is azt gondolom nem kell annyira óvni a babaákat mint michael jackson saját magát az oxigéntől.Minnél jobban óvjuk őket annál nagyobb az esély hogy allergia vagy egyébb betegségük lesz hiszen egy természetes immunreakcióra csaak úgy tud egészségesen reagálni a baba szervezete ha hagyjuk a mindennapi dolgokat a maguk útján.Ezzel nem azt mondom hogy nincs szükség a higiéniára csak nem kell fejetlenűl mindent fertőútleniteni húszszor elég azt egyszerr is:):):)

Andy nagy vagy tényleg :lol: :D
Korena: Tudom mindezt csak nem szeretek vitatkozni senkivel sem és már látom előre hogy mi lesz ezzel kapcsolatban.És én még nem is vagyok a saját lánya.Csillával a sogórnőmmel is ezt csinálja sz***ik rá hogy nem engedi meg ő ad.Nem tudom nekem a nagymamám nem volt ilyen.Mindig tiszteletben tartotta ha anyu azt mondta neki hogy ezt most ne azt most esetleg vagy mindig megkérdezte tőle.Anyu is ilyen.Az öcséméktől megkérdezi hogy adhatok e vagy sem.Mondjuk ritka az ilyen nekem nem jutott .Remélem az én babaámmal is ilyen lesz anyu bár őt ismerem nem fogja aláásni a tekintélyemet a gyerek előtt ha én nem akarom.

(Legalábbis remélem) :):):):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok

Tinu
Na akkor eredemenyes lesz a karacsonyod,en is minidgahasznos ajandek hive vagyok.a tizedig poharkeszletet mar legszivesebben vissza adnam :shock:
Bimbovedobol az Avent a legjobb,persze ha kell egyaltaln,befele fordulonal az eljen jol johet,de hozzaszoktatni nem jo a babat.

Magnes
Remelem kicserelik a legzesfigyelot,milyet vettetek?

Beus
Udv itt,gratulaa tesohoz :D

Cic
Enyem dokinal is van nst-csak a korhaz nekem 3 perc kocsival a dokino emgavaros masik vegen maganrendel,ugyhogy inkabb mar csak ide vezetnek el.Holnap reggel megyek,utana meg ott van a korhazban ott szoktunk talalkozni hogy megnezze a papirom.

Bunny
Nagyon szepek vagytok a kepen.
Ez az oltas eleg fura,es ki mondta neked hogy 4 kell belole?mert akkor talan az a doki beadna neki.

Flexinyul
Hat a cicid merete azert biztos valtozott,csak max neked nem tunik fel annyira.Vagy nem vagyalapbol sem egy ilyen fajta.En mivel vekony vagyok,igy egy szamott nott a meretem.Masok eszre veszik :wink:

Sziszike
Szegyenek,tenyleg a lenyeg hogy ti jol vagytok!!!

Tinu
En is minta lanyok,mindent kimosnek, a textil pelust is,planehogy az arcabal kozvetlenul erintekzni fog.
Az elejen kulon mostam par honapig,mert mindig osszejott egy fel/egesz gep,de utana mar nem.Most meg majd meglatjuk,szerintema vilagos ruhakkal fogom mosni a ruhait.

Tunde
Remelem azota mar jobban,vagy ,eek a frontok jonnek mennek,na nala memg semmi hatasuk..marmint szules teren :lol:

Snoopy
Tenyelg te vagy itt az otlet gazda :D Mindig jokat irsz es reszletesen.
Kepzeld fel is hivtam mar egy szopis tanacsadot,de nem igazan mondott olyat amit mar ne tudtam volna.Ugyhogy teljes magabiztossaggal allok a temahoz. Sot masodik nap bejon majd egy baratnom is segiteni.
Tanfolyam:
Az elso fel oraban csak beszelt a doki bacsi a bolcsohalal jelentosegerol.Utana jott az erdekes resze, a Babysense bemutatasa,hasznalata es aztan az ujraelesztes,azt megmutattak soxor egymas utan. (en a konyvet is megvettem es elolvastam itthon )es a vegen ki lehetett probalni.

Winnie
Jo munkat neked!!!

Niki
En mar reggel kivasaltam,kesob nem visz ra a lelek ilyen cselekedetre. Kivi vagyok mit mondtak az nst-re.

Nagyszulo-kenyeztetes temahoz:
Nalunk ugye csak az egyik felerol vannak kozel,hat szerencsem van mert anyuek mindenben kikerik a velemyemet es nem tomik edesseggel Alexet.Sot inkabb gyumit kap ,soxor tobbszor mint itthon.Az alvast,jatszast is ugy csinaljak mint en,ezt nagyonbirom bennuk.Apukam mivel sport edzo,tenyelg jo hatassal van a kisfiu unokakra,ezert is kezdtunk el uszni :D
Ugyhogy sajnalok mindenkit akiknek ez kuzdest jelent.

Kolena
Hat erdekes en ilyen elore gondolo vagyok,es munka mellett is jo elore bevasarolok karira,mert az a tomeg iszonyu...
Most is meg van amr minden :lol: A kajcsi resze van mar csak hatra,de az nem veszes. Ugyis mindig egy jo fogas van,nem viszem tulzasba...Sutni meg mezeskalacsot szoktam,minden mast kapok otthonrol :oops: :wink:

Jajaj,engem ma mar 5-en hivtak a kerdessel:Egyben vagy meg????
Egyenlore jol viselem,de felveszem magnora a hangom es legkozelebb csak bejatszom :wink: :D

Kata

Kép
Kép
kataa

NIKA: úgy legyen! Én sem gondoltam anno anyuékról, hogy így nem tisztelik bennem az anyát. Pedig mondtam már nekik, hogy annak idején, ha a nagymamám így szart volna az ő akaratukra, akkor botrány lett volna, most meg ők ezt csinálják velem.
Ugyanakkor kénytelen vagyok sokat oda vinni Lilit, mert az iskolai szünetekben én nem tudok otthon lenni vele, mert dolgoznom kell. Ők vannak egyedül akik ugranak bármikor amikor a segítség kell. Ezért nagyon hálás is vagyok. Na de mikor ott a lányom, teljesen megbolondul. Mindin nap kap egy kindertojást, össze-vissza eszik. Én figyelek arra, hogy ne együnk olyan kaját ami tele van mindenféle ízfokozóval, adalékkal, finomított cukorral. Na ilyenkor aztán eszik mindenből... :shock:
Szóval érted, nincs pofám nagyon vezényelni, hogy mit kaphat mit nem, mert örülök, hogy azért mégis jó helyen van. Szeretik imádják... és mindig számíthatok arra, hogy vigyáznak rá amikor szünet van.
Na de innentől már én is otthon leszek szünetben is!!!! Jaj de jó lesz!!!!!

Kép
Kép
[/url]
korena73

kataa: Alapból "önpusztító" tipus vagyok. Mindent a legutolsó pillanatban csinálok meg, bármiről is legyen szó. Na akkor meg halálra idegesítem magam, hogy kapkodnom kell és nem leszek kész időben. (azért 99,9 %-ban elkészülök valahogy) Nem nagyon vagyok normális.
Egyik évben én is készítettem mézeskalácsot. Na az olyan kemény lett, hogy azt hittem agyrázkódást kapok, ahogy ettem, mert annyira ropogott a fogam alatt :lol: Többször nem csináltam, de én is csinálok sütikét. Karácsony előtt egy héttel a barátnömmel összejövünk, és együtt sütünk amíg a gyerekeink játszanak. Nagyon szeretem ezeket a sütéseket, halálra röhögjük magunkat. Finom bort iszogatunk közben (ami most elmarad) De sosem tudunk annyi sütit sütni, hogy karácsonyra maradjon :lol: Így karácsonykor is sütni kényszerülök :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

KÉRDÉS: Nekem nincs befelé forduló bimbóm, de nem is nagyon akaródzik neki kiállni, ha értitek. Lili szoptatása nem jött össze.
Gondoltam beviszek most kézifejőt erre azt a párszáz forintos kis szocreálost (még mindig lehet kapni) De olvastam, hogy van ilyen kis kagyló, ami kiemeli a bimbót. Jó az? És akkor használjak mimbó védőt is? Azt nem szokták ajánlani..... mit tegyek? HELP ME!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!

Egy kuriózum az édességekhez: Prücs tavaly télen tavasszal 3 röpke hónapon át küzdött a középfülgyulladással. Három-ötfajta antibiotikum, lukacsossá vált dobhártya, orrcsepp, infralámpa, melegítős sapka, fülfelszúrás, minden alternatív és nyugati dolgot bevetettünk, mire rájöttünk, hogy ha a gyerek soxor kap édességet (mondjuk szülinapjakor egyszer tortát és még egyszer valami mást, mondjuk csokit) akkor fellángol a gyulladás és a gyerek üvöltve ébred és nem tud visszaaludni. Ez a gyerekünk az, aki egyébként nyakló nélkül falná az összes édes vackot, ha hagynánk, így a nagyszülőktől automatikusan többet kapott.

Ezek után megkértünk minden illetékest, hogy legyen kedves az édességeket megtartani magának, vagy hozzá fogjuk transzportálni a fájdalomtól üvöltő gyereket, hogy nyugtassa meg, adja be neki az antibiotikumot, vagy fogja le amíg felszúrják a fülét! :evil:
Azóta nem volt begyulladva a füle. Majd beszámolok róla, hogy mi történt a mostani télen...

Ezt mindenki meggondolta. Ugyan nem nagyon hisznek nekünk, mert nincsen rá orvosi magyarázat, de nem kockáztatnak.
Használjátok egészséggel a sztorit, ha úgy érzitek, hogy segíthet....

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok csajok!

Végre sikerült befejezni a nagytakarítást 8)

Most épp azon agyalok hogyan pakoljam a kórházi csomagot...nem tudom mi fog kelleni a szülőszobán? Segítene vki?

Ez a nagyszülős téma engem is izgat, ugyanis fogalmam sincs anyósomék hozzáállásáról; hiszen párom családjánál a mi kicsink lesz az első unoka; s csak remélni tudom, hogy ez nem fog együtt járni az ész nélküli 'kényeztetéssel'. Az én szüleimről tudom, hogy nagyon jól kezelik a témát, s tökéletesen bízom benne, hogy ők nem követik el ezt a hibát, anno nővérem gyermekeivel sem tették.
Majd kiderül, remélem nem lesz ebből felesleges vita.

A gyerekcuccokat én már kimostam/vasaltam; a pelusokat is. S biztosan külön fogom mosni őket egy ideig, valószínűleg a vasalásról előbb szoktatom le magam :roll:

Egyébként kezdek izgulni, holnap megyek nst-re és kontroll vizsgálatra. Babóca elképesztően sokat mocorog, aludni alig bírok, sehogy nem kényelmes, pedig nincs nagy hasam; de a forgolódás iszonyú fájdalmas tud lenni.

Kép
Kép
szana80

Rena, tökéletesen egyetértek Veled, én is kivagyok, amikor édességgel akarják tömni a gyereket. Mondjuk nálunk a tejallergia miatt nem is nagyon lehet Zitát tömni (legalább ez az egy "hasznunk" van belőle), kétféle édességet kap, babapiskótát és kekszet, de szerencsére ezt is csak én tudom, hogy milyet lehet, szóval minden más kizárva.

Kata, jajj, együttérzek Veled a telefonok miatt! :( Lesz ez még rosszabb is, pár nap, és kikapcsolva leszel! :)
Bocs, hogy ilyet kérdezek, ha nem akarsz, ne is válaszolj. A férjed is karácsonyozik Veletek rendesen?

mosás:
én anno az első mosást megejtettem külön, azóta együtt mosom a kiscsaj ruháit a miénkkel, elvégre nem vagyunk fertőzőek, és inkább a mi cuccainkat védeném az ő kakis cuccaitól. Pláne az elején. :D

Jajj, Lányok, ma voltam védőnőnél, 1 hónap alatt 3,5 kilót szedtem fel, már 64-nél tartok. Zitát 65-el szültem...
Pedig lassan átmegyek kecskébe, szinte minden este salátát eszem. Na jó, néha lecsúszik (minden este :D/:() 1 forró csoki habbal, 1-1 tábla csoki...
Pedig én már direkt nem veszek édességet a boltban, de Apa a múlt heti kiküldetéséből 9 tábla csokival jött haza. :(

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

SNOOPY: Nem fogod elhinni, de kínpomban, és tehetetlenségemben én is arra gondoltam, hogy azt hantázom, hogy nem ehet orvosilag, csak ettől nem érezném jól magam, pedig megoldana mindent....
Persze nálatok más a helyzet, ez valós ok!

SZANA: De irigyellek, hogy mindjárt szülsz, a hátfájásért persze nem :?
Ezen az oldalon megtalálod a babakelengyénél azt a listát is, ami a kórházba kell. Várjál idemásolom neked a linket:

http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php#korhazba

Kép
Kép
[/url]
korena73

Korena,

Köszi, már összeszedtem mindent - remélem -, csak gondoltam külön pakolok a szülőszobára, bár fogalmam sincs, hogy kell-e oda valami cucc egyáltalán, hogy ne a nagy pakkból kelljen kikeresni...

Mindjárt szülés...na igen, egyre többet gondolok erre én is...már nagyon várom...minden nap elhangzik: már csak 25, 24, 23 nap a kiírt időpontig :D
Izgi!!!

Kép
Kép
szana80

Lányok, köszönöm a tanácsokat, meg a nyugtató szavakat! :)
Azért ma még egyszer mindent megkérdeztem a védőnőtől, ha már egyszer ott jártam... Már csak azt nem tudom, hogy normál programon mossam majd a babaruhákat? Én általában 40 fokos programot használok. Az elég, nem? Egyelőre még nem "koszosak"... Gondolom, később már érdemes esetleg magasabb hőfokot használni... A védőnő azt mondta, hogy használhatok bármilyen mosóport, csak ne használjak öblítőt. Semmilyet.

Kép
Kép
tinu

Korena teljesen igazad van.Remélem előbb utóbb közös nevezőre jutok anyóssal.Tudod két lakás választ el minket csak szóval nagyon nehéz lesz de majd meglátjuk:)

Snoopy: Örületes történeteid vannak.Viszont úgy látszik ez hatott.Remélem azért nem kell ilyen drasztikusan eltiltani de a jövőt mint tudjuk nem ismerjük:)

nika70
Salgótarján

Ja, tudom már, a nagyikról akartam még írni saját gondolatot. Szóval az én álláspontom kicsit eltér attól, amit ti írtatok. Legalábbis elmétileg, aztán majd a gyakorlat meghozza, hogy ténylegesen mit is fogok csinálni. :lol:
Szóval én egyelőre úgy gondolom, hogy nem vagyok hajlandó semmilyen harcba belemenni nagyszülőkkel. Mondjuk valszeg nem lesznek túl sokat a gyerkőccel, hiszen minden nagyszülő egyelőre dolgozó embör... Vagyis tőlem úgy kényeztetik az unokát, ahogy akarják, végülis ez a dolguk. :D Én meg otthon nevelem a saját fejem szerint, úgyis az lesz a lényeg, a gyerek abban nő fel. Ha néha megtömik édességgel és megengednek neki mindent, akkor meg mi van? Semmi. A gyerek is tudja, hogy az más, mint mikor otthon van.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Bunny! Gyönyörű a babócád, nagyon szépek vagytok a képen együtt.

Tünde! Nekem sincs még előtejem, semmi nem folyik a cicimből. De én is olvastam, hogy ettől függetlenül még lehet tej bőven a babának. A hízás ne aggasszon. Én most kezdem a 38 hetet, és 19 kilónál tartok. De már egyáltalán nem érdekel, mennyit fogok még hízni, hiszen lassan a finisben leszek, majd lemegy a szopi után és kész.

Sziszi! Nagy szerencse, hogy nem lett semmi bajotok. Az őrangyalod vigyázott rátok biztos. Örülök, hogy így történt. A kocsi meg majd meglesz. Nem adott betétlapot az az állat? Mert hát a b iztosító kifizetné a kárt.

Tinu! A cím, amit Kolena adott tényleg jó, én is a netről gyűjtöttem össze a kórházi listát. És nyugodtan moss, ha akarsz. Én már mindent kimostam, kifőztem, amit kellett. De főzni többet nem fogok. Szerintem sokkal jobb a fertőtlenítő folyadék. A cumiknak, meg a mellszívőnak. A pelusokat is most az egszer kifőztem, aztán majd a gépben fogom mosni. Mondjuk én az új ruhákat is kimostam, pont azért, mert ki tudja, ki tapogatta őket a boltban.

Beus! Üdv közöttünk! Írj magadról.

Éva! Azért az nem semmi, hogy a papírodon császár van, közben meg nem az volt. Ez hogy lehet?

Nika! Anyóssal nekem is sok a problémám, bár szerencsére jó messze van. Kitartás, és próbáld vele megértetni, hogy ez most a te gyereked, és nem az övé.

Mágnes! Milyen légzésfigyelőt vettetek, ami elromlott. Légyszi írd meg gyorsan a márkáját, mert én is a héten szeretnék venni, és nem akarok pórul járni.

Hali! Tényleg tüntetni kellene az új reformok miatt. Én most tök örülök, hogy még az idén szülök, de mi lesz majd a második babámnál. Szerintem amúgy az ember meg fogja találni a kiskaput, mint ahogy mindig is így volt ez. Legfeljebb bejelentkezek valakihez ideiglenes címre, és akkor is ott fogok szülni , ahol akarok. A dokik pedig nem nagyon fogják hagyni, hogy a jól fizető betegeik elhagyják őket. Valamilyen megoldás biztos lesz.
Ja más. Megvan a doökinő címe: Dr. Rettegi Marianna, Oroszlány, Hétfő 17-20 ig rendel. Telefonsazámok: 515-488/344, 30/9797692, 20/2632312. Szerintem hívd fel, és nézesd meg magad, mert lehet, hogy még szülé előtt tud valami jó megoldást.

Kata! Ne is törődj a sok érdeklődővel, nekem is nap mint nap megkérdezik, hogy még mindig egyben vagyok? Meg hogy hány baba lesz, mert olyan nagy a hasam, hogy mások fele ekkorával szülnek. Én már nem foglalkozom senkinek a véleményével, mert nem érdemes. Kicsit azért aggódom, hogy nehogy túl nagy legyen a baba, de hát ez van, nem tudom lefogyasztani.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

És még azon gondolkoztam, hogy lassacskán Brigó is hazaér és majd ír nekünk! Tök jó! :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
A légzésfigyelő Angelcare volt, az a változat, ami bébiőr is egyben. Kiderült ,hogy nem mi voltunk agyilag hátrányos helyzetűek, tényleg rossz volt a szülői egység. Ma visszavittük, szó nélkül kicsrélték, ott rögtön ki is próbáltuk az újat. Azért megdöbbentő, hogy original csomagban selejtes áru van.. Végül is ez nem egy kiló paradicsom, hogy előfordul benne egy két rohadt.. Nem kellen ezeket letesztelniük??
Szóval mindenkinek azt javaslom, hogy ott iziben bontsa ki, és próbálja ki, megspórol egy fölösleges utat..

A nagyszülő téma nagyon fontos. Én látom, hogy anyósomék mit művelnek a másik unokájukkal. A gyerek 2 éves 3 hónapos, 11 kiló ruhában. Hogy miért? Folyamatosan a csokit adagolják neki, a mogyorókrémet kiskanállal, a gyerek utána meg nem éhes. Nem ebédel, nem vacsorázik, nem eszik gyümölcsöt.. Már most megmondtam nekik, hogy ha a gyerekemnek olyat adnak, amit én kifejezetten kérek, hogy hanyagolják, akkor nem hagyom őket kettesben az unokájukkal. Végül is a mi gyerekünk, szívünk joga eldönteni, hogy mitől akarjuk megóvni. Remélem megértették, mert harapok, ha meglátom az ellenkezőjét. :evil:

Ma voltam dokinál... Inzulint kaptam, lőhetem magam minden nap. Nem is értem, mert a reggeli utáni cukrom 7.3 lett, aminek örömködtem rendesen, de úgy látszik nem kellett volna. Sok volt a dokinak. Az éhgyomrit is sokallta, az 5.1.....
Szerdán megint fekhetek be...

Kép
Kép
Kép
mágnes

SZiasztok!

Megint jó sokat írtatok! :)

Sziszike:
nagy szerencse, hogy veletek nem történt baj és csak az autó bánta. Azért fizet a biztosító?

Tinu:
Én mindent kimostam és kivasaltam. Bennem is van, mint itt írtátok többen, hogy a boltban is összetapogatnak mindent, jó kimosni a kis cuccokat. Ha magamnak vásárolok akkor is használat előtt kimosom, mert ugya ki tudja ki fogdozta össze előtte.
A cumikat majd akkor fogom sterilizálni, ha látom, hogy szükséges-e. Addig nem, mert ha már egyszer tiszta, hova tegyem, hogy az is maradjon?

Mágnes:
Mi is angelcaret vettünk, ami bébiőr egyben. Eddig még nem próbáltuk ki. Remélem ha van vele valami gondd, akkor ki is fogják cserélni.
Megnéztem a honlapot, de a táblázatban nem láttam magam!:(

Korena:
Én is vettem egy szocos kézi mellszívót. Egyenlőre ebbe ruháztam be, pár száz forint volt csupán. Nem egy nagy durranás, ahogy kinéz, de lehet, hogy ha kell, beválik. Ha meg nem, akkor sem több ezer fotintot dobtam ki az ablakon.
Mert ki tudja, hogy egyáltalán szükséges-e mellszívó. Akár szocos, akár hipermodern kütyü.

Tényleg. Ha van előtej akkor tuti lesz is tej? Vagy ez sem biztos???

A hétvége nálunk is vásárlással telt el. Eredmény: 6 body, 2 rugi.

Most megyek pihenni, mert ez a hátfájás nem kellemes. Mi lesz itt később??? :shock:

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74

zsuzsu: akkor küldd el légyszi az adatokat, fényképet, és a párommal berakatlak!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kolena
Jaj ezen jot nevettem,szerintem az alkatodbol adodoan (en is ilyen sosem tudok leulni nyugiban tipus vagyok :wink: )vagy ilyen,hogy imadod ha a vegen sietni kell. En is ilyen voltam babak elott,aztan rajottem jobb ha elore tervezek...anyukam szerint az mar nem normalis ahogy magamban eldontom mi miutan jon, de hat nalam ez jon be :oops: :wink: :lol:
Ciki nem ciki,a tiszta lakastol meg jobb kedvem lesz, es amig az nincs meg, rohangaszok mint pok a falon :lol:
Nekem van valahol (de elokeresem ha kell)olyan receptem ami nem kemenyedik meg,tehat rogton lehet enni.Nagyon fini,en tavaly csini dobozokban adtam ilyeneket ajandekba es mindenki ette :D
Nekem is ilyen mellbimbom van,hogy nem befele de kifele sem.Azert volt jo az elejen a bimobvedo,most azt a tanacsot kaptam, hogy fejjek egy kicsit az elejen hogy kialljon es konnyebb legyena babanak.Vagy pl.ruhaba csomagolt jegkockat kell hozza erinteni egy par masodpercre szopi elott.Hat majd kiderul melyik jon be.En is neztem azt a hordhato kutyut de terhesseg alatt nem javasoljak mert ugye mehosszehuzo hatasa is lehet.Snoopy csak tud errol is okosakat mondani.!!!!

Snoopy
Nem semmi tapasztalat… De nektek akkor orvosi indokotok van ra.En csak egyszeruen a fogai miatt problaom korlatozni az edesseget. Szerencsere nem is keri,maximum pudingot,tejberizst,neha kekszet.

Szana
Lassan Te is a finsihbe vagy.Azt hiszem Cic irtegylistat,hogy mitk ell vinni aszuloszobara kulon,szoloculorra emlkeszem egyedul :wink:
De szerintem ha megkerdezed a dokit/szulesznotok majd megmondjak.

Tinu
En 60 vagy 90 fokon mosom a gyerek ruhakat,a mieinket ami sotet azt 40-eb.En azert azt mondom az elejen a folyekony mosogelt hasznald (ha mar mosopor)az tuti nem tapad mega ruhakban.Elkerulheto a mososzer allergia.
Mama azert kenyzeteti edesseg nelku lis hidd el,csak epp nem vezet be olanszokasokatamit kesobb agyerek itthon kovetelne.Mert hidd el (majd ha lesz neked is igazolsz :wink: )hogy a gyerekek konnyen rakapnanak a nekik kenyelmesre :lol:

Viki
Elvegre te is szulhetsz mar barmikor :lol: Szo szerint a kremek mellol fogsz menni a korhazba :D

Tunde
Persze karacsonyozik,O egyebkent reformatusnak van megkeresztelve.Nem vallasos senki a csaladjaban. Persze jokat nevetek,amikor kerdezik pl osztalytalkozokon,hogy kienged-e a ferjem az utcara fatyol nelkul????

Magnes
Szegenyte a szurikkal.Es be mered magadnak adni?En tuti besz..ri lennek hozza...

Zsuzsu
Kerj egy masszazst apatol,csak elmulik a hatfajas :wink:

Kata

Kép
Kép
kataa

Most csak gyorsan, majd holnap tudok írni,

Mágnes itt az excel ebben már benne van Zsuzsu is.
1163436877.76.xls

Kata nálunk azért nem volt fájásgörbe, mert azt mondták az csak a szülészeten nézik a rendelésen nem. Ez most, hogy jó-e vagy sem??

Bocsi, hogy a többieknek nem írok, majd holnap, mert a férjemnek egész nap nincs netük és ilyenkor ő szeretne itt ülni, csak én meg egész nap nem voltam ithon.:(

Egyébként nálam még semmi nincs, se kinyílás, semmi. Mondtam is neki, hogy szeritem nem fogok 2-án megszülni., pedig én szeretnék!!!!!:)

Puszi mindenkinek!

csernusn

Sziasztok!

Mellbimbó. Mindenkinek, akit illet. Az első feladat megtudni, hogy a laposság az a bimbóudvar megnyomásával homorulattá, vagy domborulattá alakul. Ha ilyenkor domborulatot mutat, akkor kevés a teendő. Fontos, hogy addigra megtanuljon bánni vele a baba mire akkora lesz, mint a medicinlabda. Ehhez pl lehet úgy a szájába adni, hogy annyira szélesen átfogva nyomod meg, hogy a babót ne zavarja, de kiemelkedjen. Ha ez nem jön be, akkor lehet egy kicsit fejni mellszívóval, hogy a vákumtól kiemelkedjen. Vagy lehet a baba születése után kagylót viselni, ami egyébként minimális kiemelkedést okoz. Szerintem jelentősebb az a szerepe, hogy amikor a baba az egyikből szopizik, akkor a másikból is folyik a tej és azt összegyűjti.
Ha a nyomásra a mellbimbó besüllyed, akkor azzal jobban meg szokott gyűlni a baja a babának és az anyukájának is. Akkor jó a Niplette. Minden ilyen segédeszköz a honlapunkon tanulmányozható. Amit legjobb várandósság előtt, vagy annak 12.hetéig használni, majd utána csak a baba kibújása után, amíg be nem lövell a tej, azaz, amíg előtejből érett tej nem lesz. Az tuti kifordítja a bimbót, csak nem biztos, hogy olyan tartós lesz a kiemelkedés, mintha elég idő lett volna heteket használni. De a kiemelkedő bimbót könyen bekapja a baba és idővel megtanulja magának is kifordítani. A bimbóvédő akkor lenne jó, ha előkerülni, ha nem csak az előbb említett hatékony megoldások nem jönnének be, hanem hatékony szoptatási tanácsadó javaslatai sem. A bimbóvédőkről is lehet olvasni a honlapon, az is ott van, hogy miért nem javasolt, vagy csak végső megoldásként.

Tinu! Nagyik-csak akkor tudod ezt fenntartani, ha tényleg keveset találkoznak. A gyerekeink a mamánál töltött hétvége után teljesen ki vannak fordulva önmagukból. Hisztiznek, minősíthetetlenül viselkednek, követelőznek. Az egyetlen megoldás, ha érkezésük után rögvest és onnantól kb zsolozsma szerű rendszerességgel pisiled ismét és ismét körbe a határokat. És akkor még egyik sem mondja azt kedvesen, hogy akkor nem leszek a Te gyereked, hanem elmegyek a mamáékhoz. Még akkoris ha nem gondolja komolyan, merthogy nem gondolja. Bizony rosszul esik.

Orvos: dokinál ma jártam. Odaadtam neki a szülési tervet. Azt mondta, hogy igyekezni fog. El is hozza. Ha valami nem úgy történik, mert elfelejtette, akkor nyugodtan figyelmeztessem. Mondtam, hogy ennek semmi akadálya :D
Egyébként a méhszájam nem változott a 29. hét óta tök zárt, felpuhult, kicsit rövidült.
Azaz biztonságosan elértük a koraszülöttség felső határát. Megbeszéltük, hogy péntek, szombaton kongresszuson lesz, ígyhát legkorábban szombat éjszaka tervezzek szülni. Mondtam, hogy az nekünk is pont jó, Zoli akkor pont ráér. vasárnap nappal a szomszédban mentőzik, az is jó.
Úgyhogy a gyógyszert péntekig vagyok hajlandó szedni, és ahogyan én most a libidómat észlelem.... Ebből legkésőbb vasárnap baba lesz. Már nagyon várom! Az ráadásul minden eddigi tapasztalatnak megfelel. Ugyanis vasárnap lesz a betöltött 38.hét. YEEEEEEEEEEEEE!

Snoopy

KépKép
snoopy

Snoopy! Mi történik szülés előtt a libidóddal???

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!

wow, van netem!!! A szállodában, ahol vagyunk, van ingyen háló a szállóvendégeknek, és működik is!!! Sorry, hogy ennyit lovaglok ezen a net-témán, de elég függő vagyok, és úgy szenvedtem múlt héten is, hogy ne mtudtalak rendesen olvasni Titeket, csak lemaradásokkal. :( :)

Először is, üdv, Beus! Én is eléggé hátul vagyok a listán január végefelé, olyan jó, hogy lesztek még egyre többen, akiknek még magam után is lehet drukkolni :)

Kata,
ezzel együtt még 5 hetet dolgozom. De ez még vidék, utána iroda, az nyugisabb. Ill ez se molyan vészes, csak azért persze bújkál bennem a kisördög, hogy nem vagyok otthon, ha itt történik valami, stb, de elhessegetem ezeket a gondolatokat. Végülis Szolnok nincs is oan messze....
És azért szerintem egy ruhaelcsábulást majd azért megengedek magamnak :) csak győzzem kiválasztani, melyik legyen a kiválasztott :)

Cic, mi az a füli? Fülbevaló? Először azt hittem, hogy fülhallgató, aztán rájöttem, hogy valszleg nem. Kül amikor én egyszer Vivaldit hallgattam fülhallgatóval, akkor az egyik végét odatettem a pocakomra, hogy icánka is élvezhesse :)

Bunny, szuper a családi fotó!!! Nagyon édes!

Előtej: nekem szinte az elejétől van, de én sem lettem méretileg tejcsárda. A Bimbó, meg bimbó körüli rész tuti nőtt, az egész is szerintem valamennyit, de még régi melltartóim is rámjönnek.... de érzésre viszont azért szerintem kicsit bogyösödtem...

Sziszike, sajnálom ezt az őrül autós történetet! De szerencse, hogy jól vagytok!!!!!

Tinu, ugyanígy érzek, mint Te, minél többet olvasok, vásárlok, annál több kérdésem van, és nekem is ezek a tök apróságok, részletkérdések.....úgyhogy szívemből szóltál :) no meg ez a mosógépes dolog is...

Korena, nem jut eszembe a hely neve (kismamaagy, ha nem kéne most, tuti vágnám...), az a hely, ami a Nagydiófa u. és a Wesselényi sarkán van, amiről egyszer tettem fel egy hirdetést, hogy leárazás volt. Valami mamm...... no, majd eszembe jut (remélem)

Snoopy, tök érdekeset írtál megint, ez a mellbimbó dolog engem is érdekel, én nyomogatom, de tök béna vagyok, bocsánat, nekem se nem domborodik, se nem homorodik... :oops: :oops:

MÁs: szerintetek az normális, hogy nekem a mellbimbóm körül szaporodnak az anyajegyek? Egyértelműen terhesség alatt. Meg máshol is kicsit, de a bimbó / bimbóudvaron a leginkbb, ahol amúgy is barnul....

Nekünk nem volt bevásárlós hétvége, pénteken fájt a hasim, olyan furcsa érzés volt, nem görcs szerintem, hanem olyan volt, mintha "égett" volna belülről..... Mintha a nyelőcső / gyomorégésem leköltözött volna. Tapasztaltatok már ilyet? vagy ez a görcs? Aztán lepihentem, és fél-egy órán belül semmi bajom nem volt. Mindenesetre szombaton végig otthon voltam, pihiztem, azóta semmi. Tök gáz, Ti nem érzitek úgy, (főleg első babások), hogy nem tudjátok, mi normális, mi nem, mi fér bele, mi nem? Hol így, hol úgy fájdogál a hasam, így keményedik,de arra zat mondják, hogy ez nem az a veszélyes keményedés, és nyilván nem akarom hívni a dokimat minden hüólyeséggel, de nem tom, hogy mi az, amikor már kéne. Na, most én is jól kifakadtam, de nekem ez is örök dilemma....

Ja, ha már kifakadás, még pénteken írtatok sírásokról, hát én is az elmúlt két hétben 3szor fakadtam sírva a szinte semmiért....
De ha a babómról beszélek, vagy a mozgásáról, akkor is lábad könnybe a szemem.

Bocsánat, ez most extra-hosszú, kiélem másfélhetes hiányomat :)

Ma tök jó volt, egy nagyon kedves kollégáméknak / "padtársamnak" született ma babójuk. Utolsó hírünk az volt, hogy a kolléga 9-fél 10 körül reggel elrohant, aztán semmi hír..... már tökre izgultunk, de aztán este megjött az sms, hogy 6-kor megérkezett babóca, úgyhogy ez most tökre feldobott!
És mennyi ilyen jó hír vár még a következő hetekben tőletek is!!! :)

Még valami, aztán tényleg eldugulok: Ficánkám szerintem kezd lassan lefordulni, legalábbis szerintem most keresztben fekszik, mert kétfele rug rendszeresen. Tényleg, 1-2 órát el tudok lenni csak azzal, hogy rá figyelek és "játszunk", odabújik, odébb megyek néhány cm-vel, utánam jön, imádom!!!! :lol: :lol: :lol:

Na, remélem jövök holnap is, tényleg sorry a hosszúságért,

winnie

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Megpróbálok képet tenni fel ezekről a melbimbó nyomkodásokról.... Kép befelé forduló mellbimbó? Szóval, ha ilyesmit látsz akkor tényleg befelé forduló. Ha nem akkor semmire nincs szükség, vagy csak az enyhébb trükkökre.

Zitaanyu!
Szülésfüggetlen. Szerintem. Ma meg vagyok kergülve, egyfolytában Kedvesemre áhítozom, de egész nap tanított, éjszaka pedig mentőzik. Ha szombat éjjel is ilyen leszek, akkor vasárnapra tutira szülök. Elvégre az orgazmus és a melleken történt mechanikus behatások (szépen fogalmaztam? :D :oops: ) oxitocinfeszabadító dolgok, a férfiak terméke pedig a méhszájra lazító hatással van (prosztaglandin).
Ráadásul hogy a koraszülés leske réme elvonult a fejünk fölül a pszichés gátak is jelentősen csökkennek szerintem....

Akinek ez túl intim volt, attól bocsi. Nem szoktam fecsegni ilyenekről, de ha már elszóltam magam, akkor mindegy...

Snoopy

KépKép
snoopy

Van még egy másik szemléletes kép:

Kép Niplette melléklet

Ebből is lehetett kifelé fordulót csinálni. Egyébként ez plasztikaisebészi feladat szokott lenni, ha a hölgyet zavarja. De olyankor a jó ég tudja mi történik a tejcsatornákkal. Niplettel pedig semmi bajuk nem lesz.

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok lányok!

VIKI: nagyon szépen köszönöm a doki számát, örülök, hogy nő és nem férfi... Nem raksz fel fényképet a szobáról, meg magadról?
Nem mentél szülés felkészítésre?

MÁGNES: Remélem nem kell kórhzba menned. Jól vagy?

ZSUZSI: Lilivel ilyenkormár volt előteljem, és szülés után meg nem volt tejem. Most (még) nincs előtejem, de nem hiszem, hogy ez befolyásolná a dolgokat.

KATAA: Hálás volnék a receptért, mert nagyon szeretema mézeskalácsot, és a gyerekeknek is jó móka megcsinálni. Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a személyiséggel. Szóval kinőhetem? :lol:

SNOOPY: Köszi a jótanácsokat bimbó ügyben, bár én az első képet nem bírom értelmezni. Az a két ujja között az egész bimbó udvarral együtt?
Kiváncsi vagyok hogy jön be a jóslatod szülés ügyben :)

WINNIE: Türelemmel várom, hogy beugorjon a bolt címe. Együttérző vagyok veled, az én agyam is szita. A könyvvizsgáló már azt hiszi direkt szórakozom vele, mert minden megbeszélt dolognak a felét elfelejtem. Nagyon örül nekem.
Én másodszorra szülni készül kismama sem tudom sokszor, hogy mi a normális, mert ez a terhesség egész más, mint a második.
Rengeteget tőletek tudok meg most is! :lol:
Az én fiacskám is keresztben fekszik. Néha nyújtózik egy jó nagyot, és kétoldalt feszíti a hasamat. Isteni érzél. Most már inkább forgolódik, nyújtózkodik, vagyis hülyén fogalmazok, most már azt is érzem, ha így csinál. Nagyon élvezem. Megvakargatom ott a hasamat, ahova nekifeszül. erre vagy úgy reagál, hogy elhúzza magát, vagy úgy, hogy mégjobban nekifeszül. Ilyenkor elképzelem, hogy vakargatom a kis hátát, vagy lábát.... :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok,

Megvolta ctg-m,reggel fel ora alatt vegezte ma korhazban.Fajasgorbem egyenes,ugyhogy nem ugy nez ki barmi is keszulodik. Kicsit fura neke mhogyemga vegen program csaszi lesz,de hat ugy nez kis jol el van bent a melegben a baby :)
Csutortokon derul ki,vegulis mikor lesz a mutet.

Niki
Hat szerintem ezen ne aggodj,elnyeg hogya baba szivhangaj jo,es lehet hogy a fajast te is erzed majd elobb utobb.

Snoopy
Ez lenne am az idozites vasarnapra :wink: Amint latod en tudok mar tovabb is szamolni mint 38 :D

Winnie
Na akkor tenyleg vigyazz,csak pozitivan videken is :)
Hat ha fent fajt a hasad/gyomrod az lehet gyomoeges,igyal tejet vagy kis kekszet es elmulik.Minden mas egyeb fajdalomra jo a pihenes,ha nem mulik eleg akkor hivni a dokit.

Kata

Kép
Kép
kataa

Kolena
Megkeresem a receptet,igerem,csak a kerdes hogy hol?
Receptekben nem vagyok egy szepen osszeszedett ember,csak ugy behajigalom a szakacskonyvekbe es kesz :oops: :roll:

Kép
Kép
kataa

Snoopy, köszi a választ. Én azt hittem, h a libidóváltozás jelenthet vmit... Én úgy olvastam, hogy ezek, amiket írttál, csak akkor "használnak" szülésmegindítónak, ha már felkészült a méh, szóval ha amúgy is megindulna a szülés. Én aztán annyit tekergettem, birizgáltam a mellbimbóm Zitával, hogy csuda, aztán mégse akart kibújni. :(

Niki,
itt Győrben egyáltalán nem tesznek fel fájásmérőt, csak a baba szívhangját nézik. No persze ha szülsz, akkor van fájásmérés is.

Tünde

KépKép
KépKép
KépKép
zitaanyu

Sziasztok!
hazajöttem a védőnőtől. Amikor meglátta, hogy külső méhszáj nyitva, közölte, hogy kezdjek el vásárolni karácsonyra, mert esetelg a babától majd nem tudok.. :D

kata:
A szuri miatt én is paráztam kicsit. De úgy döntöttem a combomba adom. az volt a legjobb megoldás, hogy nem gondolkodtam, meg óvatoskodtam, hanem fogtam és gyorsan bedöftem.Nem is volt olyan vészes. Közben meg az járt az agyamban, hogy Panna így nem lesz óriásbaba:)
winnie:
A bimbó körüli rész nekem is besötétedett. Én ennek roppantul örülök, ezt vártam a terhesség eleje óta, tekintve, hogy nekem kicsit sem volt sötét. (vörös haj átka:pigmenthiány :? .)
A párom már mondta is, hogy a ygerek meg sem találja majd a cicim:) Na de majd most!!

korena: köszi jól vagyok, a kórház elkerülhetetlen, hetente egyszer mennem kell egy napra, de legalább nem unatkozom, és azon a napon tuti pihenek :D De megvizsgálni nem engedem magam ezután a dokimon kívül senkinek! :x

mot:
megvan a hordozó!!! Én még nem láttam ,de a párom szerint szupi!! Köszönjük szépen! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Túlestem az NST-n...rémálom volt, nem volt túl aktív a babó, úgyhogy a doki átküldött a szülőszobára, hogy ismételjék meg a vizsgálatot illetve csináljanak ultrahangot is. Persze teljesen beparáztam...NST-t nem ismételtek, mert szerintük nem volt rossz, s végül az ultrahangon is rendben volt a flowmetria...bár a lepény érettsége II-III; amiot ugye tudtam. Jövő héten megyek újra, kedden nst, szerdán ultrahang.
Kétlem, hogy az kevésbé lesz stresszes... :(

Most kicsit kiakadtam :(

Kép NST

Ez gáz?

Kép
Kép
szana80

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?