Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Menta: a cseppekrõl annyit, hogy szerintem elõször adj kevesebbet. Ha az segít, akkor elég, ha nem, akkor még valamennyit. Nálunk általában a 10+5 elég volt. Ha meg nem, akkor már a 25 is kevés volt Kép
Mi is elég hamar mászkáltunk. De én még nem mertem az apján kivül mással otthon hagyni. De voltunk már így is buliban. Balu nagyon élvezte Kép Ez egyébként szoktatás kérdése! Ha megszokja, hogy bármilyen zajban aludjon, akkor nem lehet gond. Én láttam már gyereket koncerten aludni (1 éves volt).

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Nekem a mozi hiányzik nagyon, meg néha egy jó kis színház. Két és fél hónaposan még csak az apjával maradt itthon, most egy ideig külön járunk mindenhová, ami nem túl jó. Egy jó kis étterembe azért már elmennék, de szerintem ha jobb idõ lesz, könnyebben megy majd a dolog.
Mi sab simplexet vettünk, de az orvos és az okos könyvek szerint minden mindegy, a kólika majd idõvel magától elmúlik.
Alig várom.
Szerintetek nyaralni repülõvel mennyi idõs korban lehet elvinni a babát?
Ilda (10 hetes Dorka)
ilda

Sziasztok!
Ilda, mintha neked írták volna Kép
:
Jelenleg Franciaországban élek. Most várjuk az elsõ babánkat, aki várhatóan április 8-án fog megszületni.
Azt szeretném megtudni, hogy mennyi idõnek kell eltelni, hogy a babával nyugodtan tudjunk hazautazni ( akár repülõvel, akár kocsival). Most úgy gondolom, hogy minimum 5-6 hónaposnak kell lennie a gyereknek, hogy útnak tudjunk indulni. A repülõtõl egy picit félek, mert nem akarok neki fájdalmat okozni. Úgy tudom, hogy a légnyomás miatt fáj a pici füle.
Ezért inkább a kocsi mellett döntöttünk, de az is elég hosszú és nem biztos, hogy kibír egy 5-6 hónapos baba egy ilyen utat. Ezért szeretném megtudni, hogy mit javasolnak mikor érdemes nekivágni ennek a hosszú útnak

Válasz:
3 hónapos korig én nem ajánlanék repülõutat egy még szinte semmilyen oltást nem kapott csecsemõnek. Ezek a nagy forgalmú, légkondicionált, nemzetközi repülõterek szerintem egy pici babának, akinek az immunrendszere 3-4 hónapos korban bizony éppen hogy elkezd mûködni, nem éppen ideális közeg. Amire Ön gondol - fülprobléma - másodlagos, vagy egyáltalán nem is jelentkezõ probléma. A kicsit nagyobb csecsemõket is a repülõtéri várakozás viseli meg jobban, mint maga a repülés. Az is lehet, hogy egy-egy légitársaság még meg is határozza, hogy gyermekágyas anyát és újszülöttet ( 6 hétig ) nem szállít. Ezután utána kellene nézniük, hogy életkorban lefelé van –e korlátozás az igénybe venni kívánt légitársaságnál. Véleményem szerint sokkal kíméletesebb autóval utaztatni egy csecsemõt, az utat 2-3 –szor megszakítva, ill. Franciaországból jövet az éjszakát szállodában töltve. Fõleg 6 hó alatt a babák az út nagy részét átalusszák, tehát jól rögzíthetõ mózeskosárszerûben célszerû szállítani õket. Ha nem alszanak is , a mellettük ülõ anya elszórakoztatja õket. Gondoskodni kell azonban a megfelelõ plusz folyadék pótlásról és az ablaküveg megfelelõ árnyékolásáról , fõleg a nyári idõszakban. A légkondicionálót óvatosan használják, ne legyen túl nagy a kinti és a benti hõmérséklet között a különbség, viszont, jó ha az autóban nincs hõség. A huzatot köztudottan nem szeretik a csecsemõk.

Dr. Gömöri Ágnes

Mi már voltunk étteremben, persze Cumimanó is velünk volt. Elõtte megetettem, aztán mentünk a Halászcsárdába. Az mondjuk délben volt. Nagyon jól elvolt a hordozójában. És mindenki õt csodálta, hogy milyen aranyos meg jó gyerek, aztán fogta magát és elaludt.

Ágci

Kép
Ágci

Köszi Ágci!!!

Dorka júniusban hat hónapos lesz, akkoriban gondoltunk valami egyhetes dolgot. Talán jobb nyár elején, mert 7-8-9 hónaposan már nehéz lesz cipelni, viszont önállóan még nem tud közlekedni.
Ma egész nap nevetgélt, már nagyon ari hangokat ad, fõleg a pelenkázó fölött lógó madárnak, az gyógyír szinte mindenre.
Ti szoktátok méricskélni, hogy mennyit eszik a baba? Nekünk eddig volt egy kölcsönmérlegünk, azon szoktam (fõleg, mert olyan nehezen tanult meg szopizni, és most is csak bimbóvédõvel hajlandó), de szombaton lejár a bérlet, és kicsit félek. Néha már nagyon kevésnél abbahagyja, nem tudom, érdemes-e erõltetni. Szerintetek mennyire kell komolyan venni a testsúlykilogrammonkénti 150-170 grammot?
Márti! Köszi a snuglis telefonszámot!
Ilda
ilda

Kedves Ilda!
Megint én írok neked (bocsi):
az én kisfiam 6 hetesen tanult meg szopizni, addig cumisüvegbõl kapta, de mi soha sem mértük. A mérleg csak idegesítõ. És így is jól érzi magát: 12 hetesen 63 cm, és 6,5 kg.Kép
A bimbóvédõrõl próbálj meg leszokni, mert nagy problémákat okozhat. Olvasd el Lara "élményét" ezzel kapcsolatban a szopis topicban. Kb. két hete írta.
Nem lesz könnyû átszoktatni a kislányodat, de megéri!
Nagyon aranyos lehet, ahogy magyaráz a madárkának!
Gabó a fejvédõjén szúrt ki egy báránykát, neki szokta elmesélni, mi történt vele.
No, most már eldugulok.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!!!

Most már úgy néz ki, hogy folyamatosan lesz itthon is net,m úgyhogy tudok írni Kép Még munkahelyrõl és pocakosan írtam párszor, persze még nem ebbe a topicba.
Külön szia Mentának, Tidujnak, tikknek ... meg még akikrõl nem tudom, hogy együtt jártunk tornára a MÁV kh-ba.

üdv. mindenkinek

Rebi (Andi) és a ma 16 hetes Csenge Kép (aki most épp az apja hasán alszik)
Rebi

Sziasztok!

Mi már többször voltunk étteremben, moziban, meg külön utakon a két naggyal, és semmilyen probléma nem volt belõle. Általában lefejtem és egy cumisüvegbõl megitatta akár az apja, vagy az Anyukám, mikor ki volt a bébiszitter. Azután kicsit bonyolódott a dolog azzal, hogy nem hajlandó elfogadni a cumisüveget, úgyhogy most már poharazunk, egyenlõre még több megy mellé mint amennyit megiszik, de azért haladunk.

Ilda. Van egy külön Repülés babával topic, gondolom Ágci is ott találta amit neked írt. Szerintem érdemes lenne ellátogatnod oda.

Rólunk csak annyit,hogy határozottan javulgatunk, tegnap délelõtt és délután is voltunk sétálni, a hasmenés is talán már szûnõfélben van. Holnap megyünk még a fülészhez, de remélem ez lesz már az utolsó alkalom.

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Norcsi!
De jó, hogy végre gyógyulgattok, úgy örülök neki KépKépKép
Viszont most mi kezdjük a Zinnatot, sajnos Flóriánnak tüszõs mandula gyulladása van KépKépKép Tegnap délután 39,6, este pedig 39,2 volt a láza. Nagyon nyûgös KépKépKép
Úgyhogy nem elég, hogy a tejemmel kínlódok, most még szegénykém is beteg.

Gabi
bgabi

Sziasztok!

Ágci, köszi szépen. Próbálkozunk keményen, de nem nagy eredménnyel. Azért nem adom fel. Szerencsére így is kitartóan eszik Dorka 120-130 grammokat és hetente kb. 20 dkg-ot nõ is. De az mindig elkeserít, amikor látom, hogy más babák ennyi idõsen 6 kg körül vannak, Dorka 10 hetesen 4400 gramm. 2970-nel született, de az elsõ héten visszaesett 2600-ra.
Képzeljétek, ma arra ébredtem, hogy 5 óra van, és most ébred csak fel Dorka. Aztán sajnos már vissza sem aludt kaja után, úgyhogy ez így fárasztóbb volt, mint éjjel egyszer 3-4 körül felkelni, aztán aludni 8-ig. De azért nagy dolog!

Gabi, jobbulást Flóriánnak!

Ugye mindjárt itt a tavasz?Kép
Ilda
ilda

Gabi!

Jaj!KépKépKép Drukkolok hogy mielõbb kilábaljatok Ti is belõle!
Sok-sok gyógypuszi Flóriánnak. Akkor most Neked sem egyszerû a kettõvel!

Puszi, és remélem hamarosan már csupa jó hírrel fogsz majd jelentkezni!Kép

Szia: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok Lányok!

Gabi,
jobbulást Flóriánna!

Konakion:
Tegnap voltunk a kéthónapos oltáson Hangával (egész jól viselte), és megkérdeztem meddig kell a konakiont szedni. Azt mondta a doki, hogy amíg CSAK anyatejet eszik a baba, addig egy héten egy ampullányit kell beadni neki.

Ilda,
már vagy egy hónapja mi sem mérjük Hangát, mert a mérleget vissza kellett vinni, de én úgy látom szépen hízogat, növöget, úgy hogy nem aggódom. Mondjuk nagyon fura volt, hogy nem kellett méregetni, elég nehezen szoktam meg az új helyzetet, de sikerült.
Tegnap megmérték Hangát a rendelésen, 5100 gr. (Az elõzõ héthez képest csak 7 dekát hízott, de amúgy jól van, és annyit eszik és akkor amikor akarja. Általában hatszor eszik egy nap, kb. 4 óránként.)

Képzeljétek, ma este 1/2 12-tõl reggel 7-ig aludt!!!!!Kép

Ágci, szép nagy baba Gabó!Kép

Hanga nem szed semmilyen hasfájás elleni szert. Igaz egyszer felírattam a doktornõvel (biztosamibiztos alapon) egy spéci gyógyszertári keveréket (nagyon olcsó!!!!), de talán ha egyszer adtam be neki. Már le is járt azt hiszem a szavatosságaKép.

Lehet, hogy azért nem hasfájós, mert viszonylag szigorúan betartom azt a Földesi Judit-féle étrendet? Ha kell valakinek, szóljatok, szívesen elküldöm. A védõnõmtõl kaptam, amikor legelõször meglátogatta Hangát.

Off: Honnan kell igazolás arról, hogy GYÁS-on vagyok, hogy a fõsulin ne kelljen költségtérítést fizetni?

Puszi mindenkinek!

Szila és Hanga
szila

Sziasztok!

Gabi! Kitartás! Flórinak gyógyulgatást!

Szila! Szerintem a tb-tõl, de szoros a határidõ akkor lehet lekéstél róla.KépKépKép
Rebi! Üdv közöttünk. Mesélj majd Csengérõl ha van idõd most már.

Képzeljétek kicsi Hanna elkezdte a fogási gyakorlatokat. Csörgõ egyik kézbõl a másikba, megtalálta a két kezét is azokat morzsolgatja akár egy órán át.Kép Azt hiszem elmúlt a "csak úgy" sírós idõszaka.
Jól elszúrták a múlt héten a 3 hónapos oltását, úgyhogy kb 2-3 hónap mire felszívódik a göb a kis lábán.

Valaki nem találkozott a babáján kis kör alakú kiszáradásos valamit? Olyan mintha sömör lenne, néha pirosabb néha nem látszik csak tapintható. Ha igen, mit csináltatok vele.

Mindenkinek kellemmes napot.

tikk
tikk

Tikk,
igazából a tb küldött egy papírt, hogy meddig tart nekem a GYÁS. Az jó szerinted?

Szila
Szila

Szila!

Elküldenéd nekem azt a diétát?
Köszi
Ilda
ilda

Sziasztok!
Szila, légyszi, küldd el nekem is a diétát. Fogyni is lehet tõle?Kép

Tikk, próbáld meg a fürdetõkrémmel bekenni, egy nap akár többször is. Ha nem használ mindenképp mutasd meg orvosnak.
Hanna nagyon ügyi. Most már én is nagyon várom, mikor fedezi fel a kiskezét Gabó.

A beteg babáknak gyógyulást!

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ilda: egy nagyon fontos dolgot szeretnék neked mondani! Az én kisfiam 10 hetesen 4570g volt. Õ 2900-zal született. Most 5 hónaposan 7,64kg volt. Most már teljesen jó méretû. Behozzák a kezdeti lemaradást! Ne félj! Kép

cory

cory
Budapest

Szila!

Szerintem teljesen jó nekik az a papír. Csak a dokumentációhoz kell úgyis nekik.

Ágci! Már próbáltam, de nem változott, amilyen dilis voltam tegnap nem mutattam meg a doki néninek. Mindig elfelejtek valamit. Tényleg papírral kell menni tanácsadásra.Kép

Hízásról annyit hogy Hanna eleinte 25-30 dekákat hízott hetente, most meg 10-15-re beállt. Szóval mindenki másképp csinálja.KépKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Hát, idetaláltam én is... Kép PiciLaci szombaton volt 2 hónapos, de napközben még most is alig-alig hajlandó nélkülözni a társaságomat, úgyhogy sajnos nem nagyon tudtam még visszaolvasni amiket írtatok. Nagyon érdekelne ez a snugli, amirõl szó volt. Ez az a babazsák, ami a nandus honlapon van? Nekünk sajnos a kendõ nem nagyon vállt be, bár lehet, hogy csak ügyetlen vagyok. Kép

Szila, küld el nekem is azt az étrendet légyszives! (mbakos@axelero.hu) PiciLaci is sokkal kevésbé hasfájós, mióta nem eszem tejet és tejtermékeket a gyermekorvosunk tanácsára. Sõt, az "anyatejes" kiütések is eltüntek a kis arcocskájáról. Viszont ha kihagyom a tejtermékeket és puffasztó kajákat, akkor alig marad valami az "étlapon". Már nagyon unom azokat az ételeket, amikben nincs semmi titalmas alkotóelem. Kép Szóval jól jönne néhány új 5let! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Én is!
Zsuzsa
zsuzsa73

Szila!

Légyszi nekem is küldd el!Kép

Köszi: Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok Lányok!

Látom mindenki diétázni akar, de azért óvatosan, mert szoptatás alatt elviekben nem szabad fogyózni! Én is elvagyok szörnyedve magamtól, ezért a Sinkó Andrea torna kazettájára próbáltam ugra-bugrálni, de alig birtam követni. Nem értem ezeket a torna kazettákat, azt hiszik, hogy turbo nõ vagyok??? :-))

Norcsi:
úgy néz ki, hogy Dorkának mégis a foga nõ, mert szegényke mindent próbál rágni, de ezek a rágókák, még nem férnek be a szájába, így vagy a cumit vagy az ujjamat vagy a saját hüvelykujját rágja. nem elég, hogy fura, hogy már nõ a foga, az is különös, hogy a felsõ szélsõ metszõfoga nõ, mikor általában az alsó középsõ fogak nõnek ki elõször. Ki érti ezt? :-)))

Konakion:
na elmentem tegnap a beteg rendelésre a dokinénihez. Gondoltam, ha receptet akarok felíratni, mindegy, hogy mikor megyek, az a biztos, hogy a doktornõ ott lesz. Múlt héten pl. a tanácsadáson mikor a Konakion miatt mentem nem volt a dokinéni, és ezért kérdeztem csak a védõnõt és õ küldött el, hogy már nem kell. Na elmesélem a kis történetemet az asszisztensnõnek, hogy csak egy receptet szeretnék és konzultálni a dokinõvel. Erre nem engedett be, mikor egy ember sem volt a rendelõben, sõt rám csapta az ajtót !!!! Azt mondta, hogy ha nem beteg a gyerek, akkor most nekem nincs itt helyem :-( Szerencsémre, éppen öltözködött egy kismama 6 hónapos kisfiával és õ felajánlotta, hogy add nekem konakiont, mert nekik maradt egy dobozzal és õ már nem szoptat, így oldódott meg a konakion problémám. Egyre jobban úgy gondolom, hogy magán gyermekorvost választok, aki tényleg odafigyel ránk. A csipõszûrésen is azért vagyunk túl, mert egy ismerõsõm elintézte. Elegem van abból, hogy egy kiskirályoskodó vénlány asszisztensnõ miatt nem tudom elérni a doktornõt és a védõnõ is meggondolatlanul add tanácsokat :-(((

Ilda: Dorka 13 hetes lesz pénteken és most 5,15 kg. Két barátnõm is egy napon szült velem :-)) Nekik is kislányuk van, az egyik még csak 4 kg, a másik már 6 kg elmúlt. Szóval ez a hízás teljesen babára válogatja :-) Ne aggódj!

Tikk: A gyermek témán belül van ekzema topic, én is ott kaptam pár tanácsot az érzékeny bõrre. Dorkának a szemöldökénél jelennek meg piros foltok, a szeme is egy picit dagadt, szerintem a széltõl van vagy a fürdetõtõl, ezért mostanában fürdetõ nélül mosdunk, sima vizzel, csak a fenekét és a fejecskéjét mosom fürdetõkrémmel, azt is kis adagban, azóta csökken a pirosodás, igaz a DM-ben vettem krémet (Bübchen és Babylove), azt is kipróbáltam, de azt is mértékkel, mert félek, hogy arra is allergiás lehet.

Na jó hosszú voltam, bocsi.
üdv mindenkinek:
zsu26 és Dorka baba
zsu26

Kedves Zsu!
Igencsak megdöbbentett, amit leírtál. Én a múlt héten igazolást kértem a kicsimnek a dokinénitõl babaúszásra. Jól néztünk volna ki, ha elküld, "hogy bocsi, ha nem beteg, akkor igazolás sincs". (Még rendesen meg is vizsgálta, ahogy szokta tanácsadáson. Pedig körzeti. Sõt már nem is ott lakunk, mert idõközben elköltöztünk, csak nála maradtunk.)
A diéta hasfájósság ellen van, csak én kérdeztem poénból, hogy fogyni is lehet-e tõle!Kép

BMárti,
a igen a snugli a babazsák. Lehet, hogy ha többször van benne PiciLaci a kendõbe, jobban megszereti.

Sziasztok:
Ágci

Kép
Ágci

Rebi, Hajni, BMárti!
Úgy örülök, hogy ti is itt vagytok!

Gabi!
Gyógyuljon meg Flórián minnél hamarabb!!

Norcsi!
Tök jó, hogy Bánk gyógyulgat! Nagyon szorítottam nektek!

Espumisanból most én is 10-15 cseppet adok evésenként. És úgy látom, hogy azért naggyából bejön!

Helena sajnos nem tud enni cumisüvegbõl, úgyhogy nálunk az kilõve, hogy más eteti, meg igazából sajnálnám megfosztani egy jó ki szopitól ilyen korán (vasárnap lesz 1 hónapos). Majd kitalálok valamit! Ha betölti az 1 hónapot veszek újra bérletet és HÉV-re szállunk! Már az is tök jó lesz.

Márti! nálunk a kendõ is tök jól bevált. Egy csomószor abban alszik el. Most is abban lóg rajtam. Próbáltad azt a formációt, hogy elölülés keresztezett kendõben? Nekünk az jött be. A nandunál az a 4-es számú.

Azt hiszem Liesel hálás lehet ennek a topicnak a snugli miatt Kép.

Tikk!
Nekem a leírásalapján ekcémának tûnik, de majd a dokinénid biztos megmondja.

Hát mindenkinek sok puszi a babáknak is, de csak virtuális, hogy nehogy tõlem kapjanak el valami nyavalyát! Kép
Menta
menta

Szila!

Engem érdekelne az étrend.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Zsu: Balu is próbált mindent rágni 3 hónaposan, és még mindig semmi. Én is biztos voltam benne, hogy a foga jön. Már kijöhetne, mert azóta többször is elõjött a fogak miatti nyûglõdés.

cory

cory
Budapest

Lányok!

Köszi a tippeket, de kenem fürdetõkrémmel és úgy tûnik csak kis kiszáradás lehet helyenként, de legközelebbszakértõtõl is megkérdezem.

Szerintetek van valami szabály, hogy milyen gyakran kell menni tanácsadásra? VAgy ahányszor akarok?

zsuzsi:nekem reggelente Norbi hiszi szintén szt hogy turbó nõ vagyok.Kép

Jó éjt

Tikk
tikk

Sziasztok!!!

Raktam fel Csengérõl pár képet az Ismerjük meg egymást-ba Kép

Torna? Na arra nekem nincs idõm, meg erõm. Nameg muszáj sokat ennem, hogy legyen tej. Próbáltam kevesebb kajálással megteremteni Manónak a tejet, de az nem vált be. Ezek után én nem fogyok a szopiztatástól, hanem még +2 kilót fel is szedtem ... Nyárra már tuti nem nyerem vissza a "versenysúlyom", de ez legyen a legkevesebb. A lényeg most az, hogy legyen tejcsi Kép

Csenge is állandóan rág valamit - többnyire a saját öklét, vagy az én kisujjamat. A csörgõk meg a rágókák még nem esnek neki túlzottan kézre. És persze folyik a nyála, mint egy bulldognak Kép (annak folyik egyáltalán a nyála?)

uhhh... ha fogzáskor még ennél is nyûgösebb lesz, akkor nekem annyi Kép
Rebi

Sziasztok!
Tikk,
nekünk a védõnéni mindig beírja a következõ tanácsadás idejét a kiskönyvünkbe. De még a terhességem alatt megbeszéltük, hogy ha szólok, nyugodtan mehetünk, akárcsak "mázsálásra" is. Igazából, ha jól érzi magát Hanna, szerintem felesleges havi 1-nél többször menni, amikor amúgy is mennétek.
Nagyon szép kislányod van, gratulálok hozzá!Kép

Szerintetek a 37,4-es hõmérséklettel kell vmit csinálni, vagy elképzelhetõ, hogy ilyen a normál hõmérséklete Gabónak?

ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Ti milyen tüneteket tapasztaltatok a 2. hónapos kori oltás után? PiciLaci hétfõn kapta meg a szurit, utána persze egész délután üvöltött, bedagadt és bepirosodott a kis combocskája, még a borogatást se tûrte meg rajta, szóval kemény délutánunk volt. Akkor még viszonylag nyugodt voltam, mert ezek természetes utóhatásnak tüntek. Viszont azóta alig eszik, a korábbi 160-180 grammos nagy zabák helyett 110-120 grammokat, utána már hiába kínálgatom a cicit, vagy be se kapja, vagy csak cumizik vele. Ráadásul hétfõ este óta furcsán nyüszizik álmában. Fel-fel sír, nyöszörög, kalimpál, pedig ilyet még soha nem csinált. Õ eddig vagy aludt, vagy nem, szinte átmenet nélkül. Ha aludt, akkor olyan volt, mint egy rongybaba, amikor meg felébredt, akkor hiába nyunnyogtam neki, hogy csak egy kicsit aludj még! Most meg alszik, aztán elkezd nyöszörögni, kapálózni, felsír, de a szeme csukva marad, ha megsimogatom a buksiját és a szájába adom a cumit, akkor átmenetileg megnyugszik, aztán újra kezdõdik, megint elõröl ugyanez, végtelen(nek tûnõ) ciklusban. Tapasztaltatok már hasonlót? Az oltás utóhatása lehet, vagy valami más baj van? Elmúlik magától, vagy tudok tenni ellene valamit? Jaj, segítsetek, vagy legalább nyugtassatok meg! Egy "Hajra, Kovács néni!"-vel is beérem! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Márti!

Hanna ugyanezeket produkálta néhány napig. Utána kezdett el õ is keveset hízni. Heti 5 dekákat az azelõtti 25-höz képest. Mondjuk a doki néni szerint ez csak véletlen egybeesés, de ezek szerint nem. Egyszerûen rosszul esett neki az oltás. Lelkileg megviselte és igazán nem nyugodott meg azért volt mindez. Lehet eszébejut néha.Kép
Majd elmúlik ne aggódj. Mire elfelejti jön a 3 hónapos oltás.KépKép

Ágci! Köszi, majd ritkábban viszem akkor.KépKép
A hõmérsékletet hol mérted? Popsiban 37,5 normális.

Tikk
tikk

Szia Menta!

Nem, a 4-es pozíciót még nem próbáltam. Azzal a módszerrel kísérleteztem eddig, hogy keresztben a vállamon átvetett kendõben "gömbölyû fekvés" pózba tettem PiciLacit. Ez hasonlít a legjobban ahhoz a pozitúrához, ahogyan kézben szoktam dajkálni. De így ha a lába benn van a kendõben, akkor nem tud kalimpálni, és mindkettõnknek kényelmetlenül közénk gyûrödnek a kis lábacskái. Ez nagyon utálja. Viszont ha kivül hagyom a lábait (ahogy a képen is van), akkor egyáltalán nem stabil, az egyik kezemmel folyamatosan tartani, támasztani kell, hogy biztonságosnak érezzem. Közben a kis feje fölött meg "összecsap" a kendõ, örökké el kell húzgálnom az arca elõl. Mondjuk arra így is jó, hogy ide tudjak ülni a gép elé, és a fél kezem szabad legyen, de közel sem az a stabil és biztonságos, amit én vártam tõle. Kép A 4.-es pozíciótól azért idegenkedtem, és azért nem is próbáltam ki, mert nekem q.. nagyok a melleim (mióta szoptatok F kosarú melltartót hordok), és nehéz alképzelni, hogy elférjenek egymástól a Pici és a cicik. (Egyébként ugyanezért nem vettem még kengurút.) Persze lehet, hogy ez egy teljesen megalapozatlan elõítélet, úgyhogy a következõ kendõbe tevéskor feltétlenül kipróbálom. Köszi a tanácsot!

BMárti

BMárti
bmárti

Szila megkaptam, köszi!

Menta, köszi a drukkolást, úgy látszik hatott, de azért majd inkább a fülészeti vizsgálat után nyilatkoznék.

Bmárti. Nekünk is ez volt, csak kicsit cikornyásabban, mivel még lila színben is pompázott az oltás körül, plusz abszolút SEMMIT nem volt hajlandó enni a kisfiam egészen késõ délutánig. Szóval megszenvedtünk vele. Pedig ezt hangsúlyozta a védõnõ és a gyerekorvos is, hogy ez az az oltás aminek SEMMIFÉLE mellékhatása nem szokott lenni. Érdekes, hogy azért csak itt a Babaneten is hány gyereknek volt tõle mindenféle kellemetlen mellékhatása. Mindenesetre borogassátok (legalábbis próbáld meg).

Ágci.A hõmérséklet a Tikk által írt 37,5-ig teljesen normális, mivel végbélben mérésnél 5 tizedet mindig le kell vonni, az a figyelembeveendõ érték.

B.Gabi. Ugye azért már gyógyul Flóri?KépKépKép

Sziasztok, mindenkinek szép napot! Norcsi.
norcsi
Lenti

Sziasztok!

Na, azt hiszem, mindenkinek (aki kérte) sikerült elküldenem az étrendet (lehet, hogy kétszer is Kép).

Lányok ez NEM diéta, csak egy olyan étrend, ami (remélhetõleg) megkíméli a babákat a hasfájástól, az izgató hatatású kaják kiiktatásával. Az más kérdés, hogy elõször igen karcsúnak fog tûnni esetleg a lista, hogy mit lehet enni és mit nem, de idõvel meg lehet szokni, és változatossá lehet alakítani. Esetleg nyithatnánk egy olyan topikot, amiben leírjuk a saját receptjeinket, mit szóltok hozzá?

BMárti,
Hanga kedden kapta meg a kéthónapos oltást. Mivel a mi doktornénink sajnos eltörte a lábát Kép, a helyettesítõ orvosnál voltunk. Hát kész katasztrófa az a pasi. A szakmai hozzáértését nem vitatom mondjuk, de emberileg... Azzal kezdte, hogy vagy egy órát késett.Kép 11tõl volt a rendelés, mondom, ez jó, mert délre (evésre) haza is érünk. Hát nem sikerült. Mikor végre délben megérkezett a doki, nem is köszönt, elnézést sem kért a késésért.Kép Nekem sikerült a többi anyuka elé bekéreckednem, hogy hamar végezzünk Bent a vizsgálóban ugye a gyereket le kellett vetkõztetni, de a doki még telefonált. Hanga kezdett nagyon éhes lenni, ennek hangot is adott. Üvöltött. Végig amikor megvizsgálta, és amikor a szurit is kapta. Én meg vele együtt sírtam. Amikor kijöttünk a rendelõbõl, a babakocsiban megnyugodott, hazajöttünk, adtam egy fél kúpot a fenekébe, beborogattam, kajált egy nagyot, aztán aludt. Talán egy picit nyugtalan volt. Este fürdés után megint kapott egy fél kúpot, és az utsó etetés (11) után reggel 7ig aludt!!!!Kép Ja, és biztosamibiztos, én vékonyan bekentem körömvirágkrémmel az oltás helyét (bocs, hogy ilyen hosszú voltam).

Ja, és a tetejében az orcseppjére azt mondta a doki, hogy vény nélkül is kiválthatom, hát nem sikerült, mert vényköteles Kép (nem nasivin), és a konakion receptjét nem írta alá Kép.

Szila
szila

Sziasztok!

Teljesen megijedtem a 2 hónapos oltásról szóló történetektõl, Dorka jövõ szerdán kapja. Most még egy kicsit náthás, de képzeljétek, ma 6-ig aludt (este 10-tõl). Viszont én fél ötkor arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj a mellem, és muszáj volt felkelnem fejni.
Szila!
Orrcseppként szerintem érdemes homeopátiásat venni, vény nélkül kapható, az a neve, hogy Luffeel, és szolidabb, mint a többi, ráadásul szerintem használ isKép
Milyen körömvirágkrémmel kented be az oltás helyét? A doki tényleg nagyon gáz!
Pocok! Boldog "szülinapot" Mankának! Te is az Andiba jártál? Sokáig én is, csak utáltam, hogy nem lehet megmozdulni az öltözõben. A környékünkön nem tudsz valami tornát?

Zsu26!

Én úgy tudom, hogy már jóval elõbb beindulhat a baba foga, bedurran az ínye, de lehet, hogy csak hónapok múlva bújik ki a fogacska. Emiatt nyáladzanak és néha szenvednek is, meg rágnak mindent, fõleg az öklüket.

Holnap márciusKépKépKép

Ilda
ilda

Sziaszstok!

BMárti: a nagy mellek nem zárják ki a kenguru használatát. Nekem eleve F-es G-s a mellem. Attól függõen, hogy milyen melltartót kapok Kép. Egyszerûen meg kell szokni, és akkor simán tudsz felette kengurut hordani. Balu pl imád a két mellem között lenni. Az egyikre szépen ráhajtja a fejét, a másikat meg simogatja. Kép

Az oltásokkal asszem eddig nekünk mázlink volt. Balu pont olyan, mint én. Ha valami nyûge van, akkor alszik. Ez így elég kényelmes, mert az oltások napját és a következõ napot kvázi végigalussza.
Nálunk a doki állandóan arra panaszkodik, hogy a gyártók túl rövid tût raknak az oltások injenkciós tûire, így õ mindig áttölti hosszútûsbe, mert állítólag a röviddel nem lehet elég mélyre adni, és attól lesznek a csomók a lábon. De ehhez én nem értek, csak azt tudom, Balunak még sose volt csomó a lábán.

cory

cory
Budapest

Ilda,

a Theiss féle körömvirágkrémet kentük, de szerintem mindegy, hogy milyen fajta, csak körömvirág legyen.

Szila
Szila

Sziasztok!

Tikk, ez igazán megnyugtató. Akkor lehet, hogy tényleg az oltás csinálja. Eddig PiciLaci is 25-30 dekákat hízott hetente, 6-tól 9 hetes koráig pont egy kilót és 5 cm.-t nõtt. Na, most örülök, ha nem fog fogyni... Kép
Kicsit már beaggódtam, hogy esetleg újra terhes vagyok, mert a Baba Magazinban olvastam, hogy az is oka lehet a szopizási gondoknak, meg azt is ott olvastam, hogy a Continuin nem az a kimondott biztonságos védekezés... Azért még nagyon korai lenne egy kistestvér... Kép

Norcsi! Nekem is mondta a Doktor Nénink, hogy semmiféle mellékhatás nem lesz. Kép Egyébként a lábacskája már teljesen rendbejött, lehet, hogy ezt elfelejtettem írni. "Csak" enni nem nagyon akar, meg ezek az álmában való felsírások aggasztanak.

Pocok! Mi az a jégzselé, és hol lehet hozzájutni? Melyik pózt nevezed kuporgósnak? Boldog "szülinapot" Mankának! Kép

Szila! Én is megkaptam, köszönöm! A mi Doktor Nénink is gyakran késik, mert a tanácsadás elõtt betegrendelése van, és onnan nem jön el, amíg minden kis beteget meg nem vizsgált. Ez végül is érthetõ. De a ti dokitok tényleg nagyon pokróc.

Cory! PiciLaci is azt csinálja, mikor dajkálom, hogy az egyik cicire a fejét hajtja, a másikat meg átöleli, nehogy valaki lenyúlja az elemózsiácskáját. Kép De nálam olyasmi, hogy "a két mellem között" legfeljebb közvetlenül szopi után, vagy melltartó nélkül létezik. Különben összeérnek a tejesköcsögök, és undok módon össze is izzadnak. Nagyon utálom. Kép Mások meg egy vagyont fizetnek, hogy ekkorára tömessék a sajátjukat. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Veget ert nalunk a jovilagKép Ma hajnalban repult haza anyukam, es most annyira furcsanak tunik, hogy harmasban maradtunk, ill. napkozben kettesben Doncival. De csak hozzaszokunk lassan, nem?

Marti!
Tunemenyes a kisfiad, igazi kis krapek vonasai vannak.

Ilda!
En is eppen tejszaporitason vagyok. Eddig napi4x-5x fejtem, nehez a cicimnek megszoknia, hogy most kb. naponta 8x van igenybeveve. Kicsit aggodom, hogy nincs eleg tej. Van valami tipped? (Pont most a te hozzaszolasod hatasara csinaltam ket szendvicset magamnak, nelkuled nem is jutott volna eszembe, hogy talan jol esne valamit enni.)

Mozibajaras- Kiruccanas temakore:
Lanyok, en nagyon irigykedek am!!!!!!!!!! Nekunk eselyunk sincs egy ideig eljutni valahova. Nagyszulok ugyebar Mo.-onKép Szoval marad a fajdalmas sohajtas: de jo lenne vegre hazakoltozni. Mar csak ezert is. Na jo, nem panaszkodom.)
Moziba szerintem fel eve nem voltunk mar, viszont az internetrol toltunk le filmeket es itthon nezzuk meg. Tegnap pl. egy halali jo filmet neztunk meg, az a cime, hogy Patkanyfutam. Nem tudom, most megy-e a mozikban, nezzetek meg, depi, gyes-betegseg ellen nagyon hatasos. En szinte bepi*iltem a nevetestol.

BGabi!
Szegeny Flori! Sok-sok gyogyKépKépKépKépKép-t kuldunk neki? Mit mond a doki, meddig fog tartani?
Mi van a tejcsivel? Valami gond van?

Kiraly Kati!
Jobbulast neked! Nalunk is ismeros szitu, hogy a bebi folyton velem van. Neha mar sirhatnekom van, mikor ejszaka mar masodszor kelek fel, es pl. nem akar elaludni. Ilyenkor olyan lelkiismeretfurdalasom van. Szornyu.

Milyen ido van otthon? Fajditsatok egy kicsit a szivemet!!! Ugye mar tavaszodik? Itt szakad a ho (kb. aprilisig meg) es mar nagggggyon unom.
Raadasul Adri baratnom hetfon repul haza Mo.-ra, es 5-6 hetig otthon lesz. Mi lesz velunk nelkulukKépKép

Vigasztaljatok egy kicsit!!!!!!!1
Pusszantas: Nyuszimano es Donci (1hetes)
Nyuszimano

Ilda! Romi nemrég kezdte el nézegetni a kezét. Hát, eléggé mulatságosan csinálja, ugynis õ egészen az orrához érinti a kis öklét, és úgy nézegeti. Még nem jött rá, hogy ha egy kicsit távolabbra viszi, jobban fogja látni.

BGabi! Ma megyünk doki nénihez, és lehet, hogy megkapjuk a 3 hónapos oltást. Ha így lesz, majd megírom, hogy mit kapott szegénykém. (Már elõre sajnálom.)

Pocok! Off: ne dobd ki az elõlapot, mert a biztosító csak akkor fizet, ha be tudod nekik mutatni!

Márti! Autózás: a babák nem nagyok szoktak az autóban sírni, mert nagyon élvezik az autó ringatását. Legalább is Romola csak akkor sír autóban, ha valami konkrét baja van, de sokszor el lehet terelni a bajáról a figyelmét, pusztán azzal, hogy megy az autó. Sokan csinálják azt, hogy ha este a baba nem akar elaludni, és hisztis, és nem nagyon lehet megnyugtatni, egyszerûen elviszik autózni. (Nekünk az is bevált, hogy beraktuk a hordozóba és ringattuk.) Egyébként én jobb híján már nem egyszer szoptattam autóban. Most lehet, hogy nem normálisnak tituláltok, de tapasztalatom szerint parkolóban egész nyugalmasan lehet szoptatni. Papamackónak múltkor elhúzódott egy megbeszélése, amire elkísértük, így hát kénytelen voltam a Blaha Lujza téren a parkolóban megszoptatni Romolát. De szopizott már a rendõrpalota elõtti parkolóban is. Végiggondoltam, hogy Romi úgyis bekapja a cicim egy részét, a buksijával is takarja, és a pulcsimat meg fölülrõl ráhúztam a cicimre, meg hát autóba amúgy sem lehet olyan tisztán belátni, úgyhogy nem csinálok belõle nagy gondot.
Ja, és mi hátul, középre rakjuk a hordozót, én ott találtam a legbiztonságosabbnak.

Kisbibe! Mi a tapasztalatod a mosható nadrágpelusról? Anyagilag jobban megéri, mint az eldobhatók? Hányszor cseréled egy nap?

Pocok! Mi is hurcolásszuk magunkkal mindenhova Romolát, ja, errõl jut eszembe, szoptattam már (többek között) a fogorvosi váróban is. Kép Hála Istennek, nem volt rajtunk kívül senki és a székeknek hátat fordítottam, tehát ha jött volna valaki, akkor sem lett volna gond. Még szerintem túl pici ahhoz, hogy otthon hagyjam az anyuval 1-2 órára. Amíg én ültem a fogorvosi székben, az apukája ringatta a hordozóban.

Ilda! Van itt a Babaneten valahol egy topic arról, hogy milyen éttermekbe lehet vinni kisbabákat, ahol nem nézik õket rossz szemmel. Olvasd el, ha érdekel.

Mennem kell, Romi felébredt. Sziasztok!
Laura

Sziasztok!

BMárti: én már hozzájuk szoktam, mert hogy nekem a terhesség alatt és a tejbelöveléstõl sem nõtt. (még szerencse, mert ZS-s melltartót már nem gyártanak!)

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Köszönöm a gyógypuszikat Flórinak Kép Sajnos még mindig nincs jól. És egyre inkább kezdek aggódni. Ma még mindig volt hõemelkedése. Az antibiotikumot meg alig tudjuk beletölteni. Félek, szuri lesz a vége. Nem is a bevétellel van gond, hanem olyan rossz az íze, hogy egyébként is nagyon köhög, ez még rásegít, így öklendezik, és párszor ki is hányja KépKépKép

Nyuszimanó!
A tejcsim egy hete majdnem teljesen elment. Most már egyre több van, de még mindig nem elég. Tegnap irattam tápszert, azt hiszem, lassan ki is kellesz bontanom. És ez elszomorít KépKépKép

Gabi
bgabi

BMárti, szija! De jó, hogy te is idetaláltál! Kép Kép Kép

Lányok! Nemrég ment el a nagynéném, és újságolta, hogy az 1 éves unokájának vett egy pár cipõt 5.500,- Ft-ért. Én ezen nagyon meglepõdtem. Õk nincsenek rossz anyagi helyzetben, ennek tudatában szeretném tõletek megkérdezni: vajon csak költekezni volt éppen kedve, vagy tényleg ennyibe kerül egy ilyen pici gyerekcipõ?

Nelly! Tanácsadásra nálunk havonta minimum egyszer el kell vinni a babákat, de lehet többször is.

BGabi! Sajna nem tudom, milyen oltást kapott Romi, mert azzal voltam elfoglalva, hogy vígasztaltam szegényt. A könyvben áthúzta a dokinõ a megnevezést, és fölé írta, hogy Tetracoq (ha jól olvasom). Egyet kapott, a bal combjába.
Most még alszik szegénykém, de azt hiszem, este meglesz a programunk.

Sziasztok: Laura
Laura

Gabi! Most olvasom csak, hogy mi történt veletek. Mielõbbi jobbulást és sok-sok tejcsit kívánok nektek!

Laura
Laura

Sziasztok!
Laura,
én (sajnos) már láttam 10.000-15000-ért is ekkora méretû cipõt. Sõt egy bolt kirakatában CSAK ennyiért láttam. Szerintem szégyen!

A hõmérséklettel köszi, most már így megnyugodtam.

Nyuszimanó,
én is hasonlólképpen éreztem magam, mikor a szabi után visszament a párom dolgozni. De néhány hét után belejössz, és meg lehet szokni.Kép

Ágci

Kép
Ágci

Gabi!
Nagyon nehéz lehet most nektek Kép, de azért ne add fel, fõleg a szoptatást ne! Flórián meg gyógyulgasson! Drukkolok neki! Azért inkább szuri, mint valami még nagyobb baj, de hátha nem is lesz szükség a szurira!

BMárti! Nekem is ugyanezek voltak a gondjaim a gömbölyû fekvéssel, de szerencsére rátaláltam erre a 4-esre és ez tök jó. Már többször szopizott is így Kép!

Rebi!
Látom nem csak nekem van örökké ordító kislányom! Hát... ez van. De nem adnám semmiért sem a világon, úgyhogy ennyiben is maradhatunk. Gondolom te is így vagy ezzel. Kép

Norcsi!
Írtam neked mail-t, remélem megkapod!

Szila!

Ne haragudj, hogy csak most kérem, de küldenél nekem is a diétából? Én már mindent kipróbálnék, hogy segíteni tudjak Helenának!

Képzeljétek! Vasárnap lesz a keresztelõje Helenának!
Megint összejön a család, olyan jó lesz!

Na, további jó készülõdést mindenkinek tavaszra, azaz holnapra és a hétvégére! Kép Kép Kép
Menta
menta

Szila! Már meg is kaptam, nagyon szépen köszönöm!
Menta
menta

Sziasztok!!!

Nem tudom, más hallott-e ilyenrõl, de nekem a dokinénink azt javasolta, hogy ha kicsit be van dugulva a Manó orra, akkor cseppentsek bele egy kis anyatejet ... az egyrészt fel is lazítja, másrészt tele van ellenanyaggal ... Az oltás helyére meg az árnika kenõcsöt ajánlotta. Nem tudom, hogy a krémtõl e, de eddig a két oltás egyikénél sem dagadt be még egy kicsit sem a combija.
Rebi

Menta Kép

Hát ordítani azt tud... Már a kórházban is bemutatta a tudományát mindenkinek, de az a mostanihoz képest halk nyifogás volt. Ha a fülem mellett ordít, majd megsüketülök Kép Kiköveteli magának a 100%-os figyelmet KépKépKépKépKép sõt újabban sikítozik is (merõ rosszalkodásból ... csak én meg mindig frászt kapok) De most már nem veszem annyira komolyan ... mert utána legtöbbször a képembe vigyorog, tehát nem baja van, csak felháborodott ... :-))

Szerintetek meddig lehet hagyni, hogy üvöltözzön? Néha elhatározom, hogy hagyom, nehogy teljesen a fejemre nõjön .. csak annyira bele tudja lovallni magát, hogy félek, hogy meghibban ....

Amúgy ma nagyon édi volt. Kép Miután megetettem, leraktam magam mellé (ilyenkor kicsit eljátszogat egyedül is), de amikor lementem magamnak megcsinálni a kaját, elkezdett üvölteni. Amikor felmentem hozzá, közöltem vele, hogy ha ordít, amíg eszem, akkor legközelebb én is végig ordítom, amíg õ eszik ... erre elkezdett vigyorogni KépKép
Rebi

BMárti
Az, hogy álmában felsír, az az oltás miatt van, de csak annyiban, hogy álmában valószínû újra végigéli. Ahogy egyre több élmény gyûjtöget magának, egyre több mindenrõl tud álmodni.
Nálunk a 2 hónapos oltás után láz sem lett, csak épp a kakija lett neonzöld (ez most komoly!) Pánikszerû telefon a dokinéninek, aki megnyugtatott, hogy ez elõfordul, és hogy itassak 2-3x 30ml nagyon gyenge kamillateát ... Másnapra el is múlt.

A 3 hónapos oltáskor meg már elõre elkezdett üvölteni. Állítólag emlékszik rá, hogy ott vele valami csúnya dolog történt ...
Rebi

Sziasztok!

Köszi lányok mindenkinek. Flóriánnak ma már "csak" hõemelkedése volt, és délben is és este is simán sikerült bevennie a gyógyszert. Csak szegénykémnek nehezen megy az alvás, tele van mindene váladékkal, szabályosan hörög alvás közben, és alig kap levegõt.

Menta!
Kicsit OFF. 7 napig mondták hogy szedje a Zinnatot, de csak 6 napra van elegendõ. Elég ez, vagy menjek még iratni?
ON
Próbálkozz olyannal, hogy egy bizonyos ételfélét hagyj ki pár napig az étrendedbõl. Ált. a nagyon hasfájós babáknál elõfordul egy-egy dolog, amitõl nagyon görcsölnek. Van akinél a tejtermék elhagyása könnyíti meg a baba pociját, Nellynél a kávé elhagyása volt, ha jól emlékszem, nekem kakaós dolgokat nem volt szabad ennem-innom. És máris sokkal jobban lett Noémi.
Gratulálok a keresztelõhöz, kicsit irigy vagyok Kép

Tejcsim szépen kezd rendezõdni. Már csak egy zacskó van a hûtõben. Ha az elfogy, bonthatom a tápszert. Azért még reménykedem, hogy nem lesz rá szükség. Ma csak egyszer kellett pótolnom, de akkor furcsa módon sokat. 130 m-t ivott meg üvegbõl. Következõ szopinál meg 170-et szopizott. Érdekes. Minden esetre kezdem úgy érezni, hogy még van esélyünk. Kép

Lányok, akinek nem karikás hordozó kendõje van, küldene nekem egy leírást a kötözési módokról? Köszi Kép

Annyira boldog vagyok, hogy holnap március KépKépKépKép

Gabi
bgabi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?