Ilda! Romi nemrég kezdte el nézegetni a kezét. Hát, eléggé mulatságosan csinálja, ugynis õ egészen az orrához érinti a kis öklét, és úgy nézegeti. Még nem jött rá, hogy ha egy kicsit távolabbra viszi, jobban fogja látni.
BGabi! Ma megyünk doki nénihez, és lehet, hogy megkapjuk a 3 hónapos oltást. Ha így lesz, majd megírom, hogy mit kapott szegénykém. (Már elõre sajnálom.)
Pocok! Off: ne dobd ki az elõlapot, mert a biztosító csak akkor fizet, ha be tudod nekik mutatni!
Márti! Autózás: a babák nem nagyok szoktak az autóban sírni, mert nagyon élvezik az autó ringatását. Legalább is Romola csak akkor sír autóban, ha valami konkrét baja van, de sokszor el lehet terelni a bajáról a figyelmét, pusztán azzal, hogy megy az autó. Sokan csinálják azt, hogy ha este a baba nem akar elaludni, és hisztis, és nem nagyon lehet megnyugtatni, egyszerûen elviszik autózni. (Nekünk az is bevált, hogy beraktuk a hordozóba és ringattuk.) Egyébként én jobb híján már nem egyszer szoptattam autóban. Most lehet, hogy nem normálisnak tituláltok, de tapasztalatom szerint parkolóban egész nyugalmasan lehet szoptatni. Papamackónak múltkor elhúzódott egy megbeszélése, amire elkísértük, így hát kénytelen voltam a Blaha Lujza téren a parkolóban megszoptatni Romolát. De szopizott már a rendõrpalota elõtti parkolóban is. Végiggondoltam, hogy Romi úgyis bekapja a cicim egy részét, a buksijával is takarja, és a pulcsimat meg fölülrõl ráhúztam a cicimre, meg hát autóba amúgy sem lehet olyan tisztán belátni, úgyhogy nem csinálok belõle nagy gondot.
Ja, és mi hátul, középre rakjuk a hordozót, én ott találtam a legbiztonságosabbnak.
Kisbibe! Mi a tapasztalatod a mosható nadrágpelusról? Anyagilag jobban megéri, mint az eldobhatók? Hányszor cseréled egy nap?
Pocok! Mi is hurcolásszuk magunkkal mindenhova Romolát, ja, errõl jut eszembe, szoptattam már (többek között) a fogorvosi váróban is.
Hála Istennek, nem volt rajtunk kívül senki és a székeknek hátat fordítottam, tehát ha jött volna valaki, akkor sem lett volna gond. Még szerintem túl pici ahhoz, hogy otthon hagyjam az anyuval 1-2 órára. Amíg én ültem a fogorvosi székben, az apukája ringatta a hordozóban.
Ilda! Van itt a Babaneten valahol egy topic arról, hogy milyen éttermekbe lehet vinni kisbabákat, ahol nem nézik õket rossz szemmel. Olvasd el, ha érdekel.
Mennem kell, Romi felébredt. Sziasztok!