Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nyuszimanó! Én is pont rátok gondoltam ma reggel, mikor megláttam a havat. Ugorjatok haza, és avassátok fel a szánkót! KépKép

Bogancsi! Nekem is Zsófi mondta 6-kor, hogy havazik, és én sem akartam elhinni.Kép

Dzsili! Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, bocsi. Én arra a pár esetre gondoltam, amikor TÉNYLEG tudtam az anyukáról, hogy erõlteti a bilizést. Természetesen van olyan baba, aki magától hamarabb lesz szobatiszta (állítólag én is ilyen voltam..). Ja, Luca is pisilt már bilibe. Kép Egyszer fürdés elõtt csak úgy ráült, és már csurgott is.Kép Utána megtaposolta magát. Persze a szobatisztaság még nagyon messze van.

Rebi! Persze hogy nincs harag a taliért. Így legalább mindenki meggyógyul a következõre. Kép

Márti! Jó hallani, hogy javulgattok!Kép Ha igazán szép havat akarsz látni, gyere ki hozzánk! Itt a világ végén tényleg minden fehér.

Gyorsan elküldöm, mielõtt Luca eléri a reset gombot, nagyon erõlködik...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Beja: ez a Rákóczi úton van, a Fókusz könyvesbolt mellett. Hogy máshol lehet-e kapni, az passz. A Skálában is Libri van, ott tuti nem.

Én is nagyon szeretem az ABC Design Pilot-ot Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Lányok!

Írjátok meg melyik fajta ablakos könyv kell, szívesen segítek és talira házhoz viszem Kép !
(Kicsit lendítek anyukám forgalmán)

Mi is szörcsögünk, csakmásképp már én is indulni akartam a dokihoz (bár holnap úgy is megyünk oltásért Kép ), aztán rájöttem, hogy Vilike nem szipog, hanem a nyálával játszik Kép

Norci
norci

Sziasztok!

LAURA! De jó neked! KépKépKép Nagyon gratulálok!!! Tudósíts minden fejleményrõl, jó?!

Bánknak, Bencének boldog születésnapot!

Idillikus állapot: itt ülök a gép elõtt a tejeskávémmal, hull a hó, kisfiam szundikál... Hál'Istennek nem kell sehova mennünk, csak szegény apunak ISO-tanfolyásra.

Rebi, dehogy haragszunk! Gyógyuljatok meg, és pihend ki magad! Milyen dogát kellett írnod? És hogy fél ötkor fejezted be? Hát ez engem kísértetiesen emlékeztet valamire! Csak nem én is az utolsó utáni pillanatban szoktam megírni a megírandókat? Kép De nekem csak akkor megfelelõ mértékû az adrenalinszintem... A baj az, hogy Andrisomnak is, ezért úgy döntöttem, csak a jövõ félévben fogok hozzá a szakdolimhoz, mert két szakdolgozat egy családban (felébredt a manó) sok lenne egyszerre...
Rebi, neked mikor kell megírni? És Cory, neked?

(másfél órával késõbb)
Aranyosak vagytok, de minden vagyok, csak hõs nem! Nem hiszem, hogy más az én helyemben abbahagyta volna a szoptatást, minden más mellette szóló érven kívül már csak amiatt sem, mert még mindig ez a legkényelmesebb módja az altatásnak! Már nem fáj annyira, de fáj, úgyhogy szerintem valami nem stimmel: lehet, hogy Barninak szájpenésze van? Vagy nem jól kapja be a mellbimbót?

Egyébként Barni nyelvi fejlõdése fenomenális! Már tudatosan mondja, hogy "Ana, deje!" Kedvence a "paci", amióta ezt megtanulta, minden paci lett. Többet ért, mint hinné az ember, és folyamatosan "kérdez": mutogat tárgyakra, képekre, és el kell mondani neki, mi az, látszik, hogy emészti a kapott információt...

Viszont olyan anyás lett, mint még soha. Tegnap vendégségben voltunk, és ordított, ahogy ki merészeltem tenni a lábam a szobából... Ráadásul úgy ordít, hogy nem vesz jódarabig levegõt, párszor a frászt hozta ránk... Remélem, nem lesz semmi baja tõle, nem tudom hány másodpercig nem jut ilyenkor oxigénhez az agya...

Most kedvence az aprópénz: azt rakosgatja dobozokba, egész jól eljátszik vele egyedül - az utóbbi idõben eléggé leszokott errõl. Nem is baj, hogy nincs tali, legalább kicsit visszarázódunk a régi kerékvágásba, tudok fõzni, pakolni, (tanulni?), nyugi van itthon.

Sziasztok, majd még jövök!

Henke
gesztenye

Sziasztok!

Ez a hóesés ténlyeg tök jó. Megmutattam Hannának az ablakból nagyon sikongatás meg minden én is örültem, hogy hogy észreveszi, aztán rájöttem, hogy az ablaküveg nyûgözte le teljesenKépKép

Rebi! Gratulálok az elkészült mûhöz.

Márti! Neked talán tényleg jobb lesz elolvasni újra amit irtál.Kép

Beja és a többiek! Jobbulást.

Hanna tegnap megtette az elsõ lépéseit.Kép Állt a babakocsinál és mivel 3 napja figyelem, hogy milyen gyakran álldogál kapaszkodás nélkül meg már csak egy kézzel kapaszkodik a kanapé szélébe és úgy megy, gondoltam ráveszem jöjjön oda hozzám, hosszas tanakodás után elengedte a kocsit és kettõt lépett aztán hasraesett, de úgy kacagott, hogy csuda.Kép

Cory! Ezt a tortát kipróbálom én is.Kép

Na megyek, Manóka elaludt engem meg vár a vasalatlan ruhák kupaca.Kép

Szép hetet mindenkinek

Tikk
tikk

Sziasztok!

Henke: nekem legkorábban a jövõ félévben kell szkadolit írnom. De szerintem nem nagyon fogok, mert nincs nyelvvizsgám, szóval államvizsgázni úgysem fogok tudni nyáron. Meg még az is lehet, hogy csak jövõ decemberben lesz abszolutoriumom. Nem tudom még Kép
Balu is egész komoly dolgokat mond már. Õ még csak egymás mögé pakolja a szavakat. Pl: anya, abban enni. (Kezemben volt a bébiétele)

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Jól kialudtam magam ...Kép talán 2x2 óra sikeredett, aztán annyi. Viszont most nem is vagyok annyira fáradt, lehet, hogy majd késõbb fog kijönni rajtam .. vagy már annyira megszoktam az éjszakázást, hogy nem is lesz extra hatása .. Kép Párom bevitte a tanárnak a tématervet, de a lelkére kötöttem, hogy nagyjából azért ecsetelje a körülményeket, mert hiába olvastam át most reggel, lehet, hogy összefüggéstelen az egész. Ez most történetesen egy kiállítási tématerv (lett volna). Persze agyam most ilyenhez nincs is, hetekig gondolkodtam egyáltalán olyan témán, amihez legalább vmi anyagom is van. Anyósom többször ajánlotta, hogy rendezzek Csengérõl kiállítást, de ezt azt hiszem a tanár nem fogadta volna túl lelkesen.. Kép pedig a Csenge témában abszolút naprakész vagyok, itt helyben lenne minden anyag a megvalósításhoz ... KépKépKépKép
Szakdolgozat? Ehhe.... esetleg egy évvel ezelõttre... most halasztási kérelmet kell beadnom, hogy egyáltalán diplomázhassak majd ... Kép De fogalmam sincs, hogyan, mikor fogom megírni, ez a 4 oldal is horror volt...

... na apa nem boldogul a rosszcsonttal, mennem kell...
Mindenkinek gyógyKépKépKépKépKépKépKépKép

... ez a havazás döbbenetes.. itt most kezd el olvadni, reggel még minden fehér volt ...

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Már megint lemaradtam, mint a borravaló, két hete nem jutottam számítógépezéshez, egészen belebetegedtem már az elvonásba. KépKép

A jó hír az, hogy Lacika végre felállt, a rossz meg az, hogy azóta örökké állni akar. Döbbenetes volt, egyszer megpróbálta, és nem sikerült, három napig morfondírozott a dolgon, azután úgy állt fel, mint aki már hónapok óta gyakorol. Azóta bármi és minden mellett feláll, ami nem ugrik el elõle idõben. Két nap ácsorgás után rájött a továbbtotyogás trükkjére is, csak azt nem tudja felmérni, hogy amire átfog, az stabil, vagy nem. Pl. a minap egy a hancúrszõnyegbõl kiszedett B betûbe kapaszkodva akart tovább araszolni, persze hogy akkorát esett, mint a nagykabát. A konyhában feláll a nadrágomba kapaszkodva, azután meg se tudok mozdulni, nehogy elessen. Ráadásul a felállás, lépés és mászás tudományának birtokában azonnal a fölfelé mászás kérdése kezdte izgatni, naná, hiszen mindent fölteszek elõle magasra, amit nem szabad, õ meg csakazértis azt akarja. Egy percre se merem egyedül hagyni mostanában, gyakorlatilag a háta mögött kell legyek állandóan, még így is ki tudja játszani néha az ébreségemet egy jó nagy hanyattesés erejéig.

Mostanában az éjszakáink is pocsékok megint, elringatom, úgy alszik, mint egy rongybaba, keze-lába lóg, a cumi kiesik a szájából, és mégis azonnal felébred, amint a kókuszmatrachoz ér a popsija. Kistányérnyira nyílik a szeme, és úgy üvölt, mintha izzó parázsra tettem volna. Órákig kísérletezek egy-egy félórácska alvás reményében, aztán végül mindig köztünk köt ki, és attól kezdve egyikünk se alszik nyugodtan. Kb. fél óránként felsír ott is, így az Apja is felébred, de nekem legalább már nem kell felkelni hozzá. 6 órakor azután Õbabasága reggelt hirdet, cicit kér, bekajál és nagy lendülettel játszani kezd. 8 órakor meg már alig lát ki a fejébõl az álmosságtól, és délelõttönként óriásiakat alszik. A zûrös éjszakák után ilyenkor legtöbbször én is beájulok vele. 2,5-3 órát simán alszik, de volt már olyan, hogy 3,5 óra után úgy ébresztettem fel. Délután alszik még egy laza órát, vagy max. másfelet, azután jön újra az éjszaka és a cirkuszolás. Kép

Hab a tortán, hogy mindeközben még beteg is lettem, semmi komoly, csak egy laza kis megfázás, de szoptatás idején egy nyamvadt coldrex-et se lehet bevenni, a C vitamin és a mézes kamilla-hársfa tea meg nem volt éppen elsöprõ hatású... Kép Egy hétig fetrengtem lázasan, taknyosan, szétdurranó fejjel, örökké nyivákoló, nagyokat esõ gyerekkel, hát, környékezett a megbolondulás...

Ennyi panaszkodás után a lényeg, hogy már jól vagyunk, remélem az éjszakák is rendezõdnek hamarosan, és ha nappal nem alszom el Lacikával, akkor talán Babanethez is jutok néha, és jól végigolvasom, hogy kivel mi történt az elmúlt két hétben. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Hát, tényleg klassz volt ez a hóesés.Kép Én is alig hittem a szememnek. Neki is indultunk a szokásos délelõtti sétánknak, Hangust bundazsákba dugtam. Errõl jut eszembe: nagyon jó overallokat lehet akciósan venni megint a Corában. De gyalog eljutni oda kész katasztrófa. Fel van túrva az egész, a Corát mûködtetõ cég megvette a Park nagy részét Kép, és állítólag ElektroWorld lesz odaépítve, meg bõvítik a Cora parkolóját, meg ilyenek. A dühítõ az, hogy a parkból (a zöldbõl) vettek el egy csomót azért, hogy egy újabb áruház épüljönKép.

Visszafelé:

BMárti,
nem akarjátok megpróbálni megtanítani aludni? Nekünk nagyon bejött, Ágci kölcsönadta a könyvet, mi lefénymásoltuk, azt szívesen kölcsönadom nektek, ha gondolod.
Ha a torkod is fájogat, Strepsilst lehet szopogatni.

Gratula PiciLacinak a felálláshoz, továbbtotyorgáshozKép (tetszik ez a szó), visszahuppanni megtanult már? Nálunk amíg Hangus nem tudott visszaülni, tragédia volt, addig sírt, amíg le nem ültette, aztán persze megint felállt...és kezdõdött minden elõlrõlKép

Tikk,
hóeséssel én is tök így voltam reggel. Ablak mögül mutogattam a jánynak, és egy ideig eltartott, míg rájöttem, hogy az ablaküvegnek szól a mosoly.Kép Hannának is gratula az önálló lépkedéshez!Kép

Henke,
de jó, hogy Bai már így dumálKép Én is úgy veszem ám észre, hogy van egy-két dolog már, amit ha kérdezek/mondok Hangától/Hangának, akkor tudja, mirõl van szó. Kép

Beja,
táblázat módosítva.Kép
Én is nagyon megszerettem ám az ABC Pilotot, egy apró dolgot változtattam meg rajta: a két fékpedált összekötõ fém izét kiszedtem belõle, mert állandóan belerugtam, v. ráléptem. Így már tényleg tökéletes lett.Kép

Cory,
a torta nekem is tetszikKép, most már lassan összeszedem a tortarecepteket, mert aktuális lesz.

Nyuszimanó,
hogyhogy nálatok nincs hó? Vagy csak kevés van? Én már alig várom, hogy szánkózni tudjunk...Kép

Márti,
pihenj azért valamitKép!

Továbbá mindenki, aki beteg, fáradt, kialvatlan: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép.

Ja, és képzeljétek, a Corában a kiskecskés Kecskemétibõl jó sok új fajtát lehet kapni: gesztenyés pulykaKép, tökfõzelék csirkemellel, spenót pulykamellel, alma-banán gyümölcsrizs (tényleg nagyon finomak). Úgyhogy Hangusom ma tökfõzeléket evett, és egy egész üveggel befalt, úgy láttam ízlett neki.
Még valami: a Mildis fõzelékek 115 forintra vannak most leakciózva.

Üdv
Szila

ui: csak este lesz táblázat, mert ezen az átok openoffice-on nem találom a táblázathoz a sorbarendezést, és apa csak este jön.
szila

Sziasztok!

Szila, köszi, hogy beépítesz a táblázatbaKép
Pilothoz még annyit: detto, ugyanis én is megváltam attól a rúdtól, már az elsõ lépéseknél (hazafele a boltból) majdnem orra estem, ezek után döntöttem úgy, hogy az nekünk oda nem is kell.

Tikk, gratula a lépésekhezKép Ez tök jóKép Amúgy meg jót nevettem az ablaküveges sztorinKép Ezt mondjuk simán magam elé is képzeltemKépKépKép

Cory, köszi, de a Rákóczi nekünk absz. kiesik, viszont

Norci! Szija! Ez komoly, hogy "házhoz tudnál szállítani"? Érdekelne! Meg szerintem pl. Zafit is, Õ is nagyon beindult az ablakos könyvekre. Megbeszélhetnénk!

Na cupp, gyógyulást mindenkinek, akire ráfér:
Beja és Bálint
Beja

ajaj, javítok:

belerugtam=belerúgtam

És Norci,
az ablakos könyv engem is érdekel.

Szila
szila

Sziasztok!

Beja, Szila!

Ablakos könyv: ha minden igaz, komoly, anyám pont az egyik Libri boltot vezetgeti(mikor épp nem unokázik Kép (
Ma be is ugrottunk hozzá de csak a tanyás ablakos könyv volt, aszem 6 vagy hét féle van. Melyik kell kinek és hány darab? Írjátok meg a rendelést anyám meg rendel a raktárból én meg valamelyik hétfõn viszem, tõlünk útba is esik a bolt amikor talira megyünk.

Képzeljétek újabban Vilit kendõben altatom el és nem ébred fel ha kiveszem, hanem jó két órákat alszik napközben Kép, eddig ezzel hadilábon áltunk és éjjel is megmaradt u.olyan mormotának Kép Ezen felbuzdulva úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy ne csak a pelenka téma és a szellemi nihil legyen elkezdtem tárgyalásokat folytatni itthoni munka ügyben. Igazából mikor terhes voltam már akkor kaptam két ajánlatot, no most élek vele. Fordítanom tényleg muszáj lesz, mert egyszer csak vissza kell menni melózni (még ha ritkán is kell használni a nyelvet) azért elég cikis lenne idegenforgalmi referensként dolgozni, úgy hogy meg se tudok szólalni külföldiül. (Lassan már ott tartok)

Norci
norci

Sziasztok!

Áfonya,
köszi az infót a táblázattal kapcsolatban, csupán annyi baj volt, hogy a szemem nem látta a "rendezés"-tKép

Szóval itt a táblázat:

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Zsuzska(Mazsi) Bence 2001.június 16 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIV. ker.
Sophi Robert 2001.június 18 Budapest, Szent Margit Kórház tesó(3 múlt)
Zsorka Zsófi 2001.június 20 Budapest, Szent István Kórház Budapest, Soroksár
Katus Peti 2001.június 30 Budapest, SOTE II. Üllõ
ÉvaIII Máté 2001.július 18 Budapest, SOTE II. Budapest, Óbuda
Goanna Andris 2001.július 25 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XVIII. ker. Peti(1998)
Moni Viktória Kitti 2001.július 31 Szombathely
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi(sz.: 1998. december 25.)
MancsiManó Dorka 2001.augusztus 17 Budapest, Szet István Kórház Budapest, Rákoshegy
JéJé Panna 2001.augusztus 30 Frigyes (7), Kamilla (4)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Peni Benedek 2001.szeptember 23
Remama Réka 2001.szeptember 25 Debrecen, Kenézy Kórház Debrecen
Ági Bálint 2001.október 1 Budapest, BM Kórház
Momo Timi 2001.október 8 Budapest, Szent István Kórház Albertirsa
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Lara Hanga 2001.október 24 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Ildianyu Lili 2001.október 28 Szeged Szeged
Orsi Sziszó 2001.október 29 Pécs Budapest
Bencemama Bence 2001.november 1 Budapest, Kútvölgyi Kórház Diósd
Norcsi Bánk 2001.november 1 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, Kispest Annus(6), Julcsi(3)
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Christi Bálint 2001.november 9 Nagykanizsa Nagykanizsa
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
BGabi Noémi 2001.november 18 Nyíregyháza Nyíregháza Flórián(2000.január 24.)
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Kata Sári 2001.december 17 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, Gazdagrét Dani (2)
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Sylvike Bence 2002.január 9 Budapest, SOTE I. Budapest, Kelenföld (XI.)
Pocaklakó(Andi) Liliána 2002.január 21 Cegléd Nagykõrös Dávid(3múlt)
Jucusmamus Soma 2002.január 22 Budapest, Budai Honvéd Kórház Budapest, Kelenföld
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Jandora József (Kisjósti) 2002.február 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kelenföld
Szabó Borbála (Borcsa) Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Kuga Balázs 2002.március 14 Budapest,
Virág Ráhel 2002.március 14 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Ruben (5), Rebeka (4), Abigél (2)
Annamari Balázs 2002.március 20 Budapest, SOTE II. Budapest, VI. ker.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Zkati Máté 2002.március 27 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Gábor(14), Barbara(8)
Lola Ákos 2002.április 7 Budapest, SOTE II.
Teno Bálint 2002.április 12 Budapest, BM Kórház Budapest, XVI. ker. Nóri (3)
Edit Henrik Sándor 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Zsunya Peti 2002.május 8 Budapest, Szent János Kórház Budapest
Dojika Máté 2002.május 10 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budaörs
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Kanga-Zsebibaba Blanka Flóra 2002.május 27 Budapest, Szent István Kórház Budapest, VII. ker. Gergõ Tibor(3)
Kata007 Dóra 2002.május 29 Miskolc, Megyei Kórház Miskolc Anita(15), Daniella(7)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
Ildikó(Áfonya) Réka 2002.június 6 Gyõr Gyõr
Csics Peti 2002.augusztus 8 Budapest, SOTE I. Budapest, XIX. ker.
Évi Csongi 2001. Március
Eszter Ádám
</pre>

Szila
szila

Sziasztok!

Virág! Sajna nem tudtam neked reagálni egyáltalán. Átmegyek a picik és kicsik-be, amint lesz idõm...

Bogancsi! Köszönöm kérdésed, jól vagyok. Egyetlenegy dologtól van hányingerem, és az pont a babakaki-szag. Kép Így mostanában szélsebesen megy a pelenkázás, ha kaki is van benne...

Nyuszimanó: köszönöm neked is gratulációt. Kép És gratula Doncinak a mutatványokhoz! Kép

Beja: neked is köszi a gratulát, józan ésszel én sem vágnék bele mégegybe ilyen hamar... Kép Kép Kép .

Henke! Köszönöm neked is a gratulációt! Hogy mik a fejlemények? Éhes vagyok, éhes vagyok, éhes vagyok!!! (Nemrég vacsoráztam. Kép )

Tikk! Gratula Hannának az elsõ lépésekhez! Kép

BMárti! Kép Kép Kép Nem tudom, hogy lehetne ezt az altatás-gondot megoldani, de szurkolok nektek, hogy minél elõbb sikerüljön!

Márti! Mail menne, ha volna idõm...

A betegeskedõknek jobbulást kívánok!

Sziasztok: Laura
p_laura

sziasztok

szila, koszi, hogy beirtal minket is Kép. adam 2002. 03.07 -en szuletett.

norci, hogyan viseltetek az oltast? mi sirtunk az elson Kép, de a tobbit jobban elte meg adam.

henke, a te picid is olyan edi kis husi, mint adamom.

tikk, nagy gratula az elso lepesekhez! Kép

rebi, en terhesseg elott nyugos voltam, ha nem aludtam 8 orat, most meg orulok, ha a 6-7 osszejon es valahogy at is alltam erre, eleg.

menta, teszt megvolt?

adam azota allandoan nyujtogatja a nyelvet, hogy kibujt az elso foga. vettem neki szivacs jatekot, amiben kulonbozo alakzatok vannak es bele kell tenni egy keretbe a megfelelo helyre. sikerult 1-2x kivenni, szopogatni Kép a hetes szam a kedvence, azt ette allandoan. a tobbitol nem volt ilyen lelkes.

ha az elso fogacska kijott, a masodik mar nincs messze?

eszter
adamama

Sziasztok!

Elôször is gratulalok minden ügyesedô babanak!Kép

Norci!
Mi is ugye holnap lesz két hete,hogy forgunk és hat Rikinek is igen megvaltoztak az alvasi szokasai.Eddig Ô csak hason aludt,most az oldalt fekvés a kedvenc.Ha hasra rakom le,akkor tuti,hogy félalomban oldalra fordul.Néha még hanyatt is jokat tud szunditani.Reggel,ha felébred hanyatt fekve var engem keresztbe fordulva és ezerrel kaparja az agy oldalan lévô halot.Kép

Most nem tudom,hogy sajnaljam e vagy sem,de itt soha nem esik a ho.Riki elôször jövô decemberben fog havat latni,mert akkor Németorszagban leszünk.Hacsak nem februarban lesz otthon ho,mert akkor haza latogatunk.;)

BMarti!
Mostanaban Riki is csak ugy alszik el,ha elringatom,vagy persze cicin,de akkor is be kell vinni az agyaba.Szerencsére Ô nem ébred fel,ha lerakom.Remélem mihamarabb rendezôdnek az alvasi gondjaitok.

Gyogyulast mindenkinek!!!!KépKépKép

Edit
edith16

Sziasztok!
Hát úgy látszik egy darabig nem is lesz teszt, mert tegnap a Corában derült ki, amikor fizetni akartunk, hogy nincs fedezet a kártyánkon, mert nem jött még meg a férjem fizetése, viszont az én GYED-emet már elköltöttük karácsonyi ajándékokra! (Azért szerencsére még volt annyi kézpénz nálunk, hogy kifizessük az overállt.) Viszont most csütörtökig maradt 2000 Ft-unk, úgyhogy kénytelen vagyok kibírni addig. És ti is. Kép

BMárti! Laci mindig ilyen rossz alvó volt vagy csak mostanában? Szerintem ha még köztetek is ilyen sokszor felsír, akkor annak oka van. Nem lehet, hogy megint foga jön? Vagy nem tudom mi, de szerintem nem most kellene elkezdeni "aludni tanítani". De te tudod. Én nagyon-nagyon úúúútálom azt a módszert.

Márti! Örülök, hogy jó híreket hallok mindannyiótokról! Kép

Képzeljétek! Helenának már 5 foga látszik. De még 1 sem jött ki. Szegény szenved is velük rendesen. Jaj, nekem olyan tündér gyerekem van! Azon gondolkozom, hogy a következõnek hivatalosan is Tündér lesz a neve. Ugye nagyon hülye vagyok? Kép
Most nem érdekel, hogy kupi van, meg minden, én megyek aludni! Kép
Sziasztok!
Menta
menta

Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam már Nektek, de remélem emlékeztek még ránk. Néhány örömteli dolog történt velünk. Kibújt kettõ fogacskája Ancsa-Pancsának, bár inkább érezzük mint látjuk, mert állandóan eldugja, a doktornö sem látta, mert ráharapott a fém spatulára és nem engedte el.

Sikerült hosszú idõ után végre megfordulnunk, bár ezek inkább még véletlenszerûek voltak, de azért sikeresek. A gyerekorvos szerint persze továbbra sem kell aggódni, azért most már kicsit nyugodtabb vagyok.

Még mindig tanulom a vezetést, már a sokadik óránál tartok, de még nem sikerült a dolog.

Eszter! Üdvözöllek, mint druszát, és gyermekeink is elég közel születtek egymáshoz, mármint mint idõben, 2002,március 25.

Kivánunk minden betegnek gyógyulást, az izgõmozgóknak jó mozgolódást, reméljük, hogy most megint aktívabban irunk.

Sziasztok!Sztike
sztike

Sziasztok!

Eszter!
Megneztem nagyon aranyos Adam KépKépKép Nekunk egy honapja jott ki az elso ket fogacska es azota semmi.

Igen Halloween-kor egyutt mentunk a csajszikkal. Igaz Madike mar az elejen jol elaludt es csak a vegefele ebredt fel, de elvezte. Kép

Tikk!
Gratula Hanna elso lepeseihez KépKépKép Es biztos nagyon aranyos volt az ablaknal Kép

BMarti!
Gratula Lacikanak a felallashoz, lepkedeshez KépKépKép

Irigyellek benneteket a ho miatt!! Mi mar 4 eve nem lattunk igazi havat. Azaz tavaly decemberben volt egy kis hoszallingozas Dallasban, de az is csak par orara es tul meleg volt ahhoz hogy megmaradjon, leesett es azonnal viz lett belole. Kép Nagyon hianyoljuk a havat.

Megvettuk Madike elso cipocskejet. Egy konnyu kis borcipot vettunk neki. Igazabol csak arra kell, hogy ha lemegyunk a parkba akkor leallhasson a tobbiekhez. A korulottunk levo ket baba 10 honapos es ok mar fogaszkodas nelkul allnak. MOndanom sem kell, mikor mindezt Madike a babakocsibol meglatja azonnal ki akar jonni es ott alldogalni veluk, de o meg csak fogaszkodva tud allni es ezt nem erti, probalkozik, ha nem lennek mogotte biztos jo nagyot esne. De majd o is megtanulja. Kép Egyenlore nagyon erdekesnek tartja a cipot, foleg ha a kezeben tartja es jol ragdossa Kép

Sziasztok:
Andysj
andysj

Sziasztok!
BMarti! Orulok, hogy elokerultel, mert bar en sem tudtam mar regota irni - de ha tehettem vegigfutottam a hozzaszolasokat es hianyoltalak! Kép Nem irigyellek az ejszakak miatt - es sajnos en sem tudok otletet adni, mit tegyel. Megprobaltad megszoptatni amikor melletek teszed? Korabban irtad, hogy nem akarod az ejszakai szopikra visszaszoktatni... azota is ez a helyzet?
Nalunk teljesen valtozoak az ejszakak. Elofordult olyan is parszor, hogy reggel 1/2 8-8-ig aludt. Maskor meg ejjel tobbszor is felsirt. Most arra tippelunk, hogy ehes lehet - igy este meg egy extra Milupa pelyhet kap vacsira. Nalunk is elofordult az, hogy hiaba aludt mellettem akkor is fel-fel sirt.... En ilyenkor fogra vagy a pocijara gyanakszom (pl. aznap brokkolit vagy karfiolt evett).
Remelem, rendezodik nalatok a dolog!
Gratula a felallashoz es a tovabbtotyogashoz!
(megint nagyon jot szorakoztam ahogy leirtad ahogy felallt es elindult Kép Kép Kép
Kulonben Lacika jol maszott/maszik negykezlab is?
Dani inkabb kuszva kozlekedik, bar a popsijat maga ala huzza. Ha valamit nez negykezlab all meg, de ha elindul ismet konyokkel halad. De par napja o is probal allandoan felallni. Ha lefekszem a foldre imad atmaszni rajtam es belem kapaszkodva felall...

Mielott elfejetem, jobbulast!
Danimama
danimama

Márti,
tervezem, hogy ma felhívlak. Vedd fenyegetésnek! Kép Meglátom,mmenni fog-e a négy beteg gyerek meg az egy beteg férj mellett... Kép

Laura,
várunk. Kép

Virág
Virág (fiore)

menni.

V.
Virág (fiore)

Sziasztok!

Jaj, magam se gondoltam volna, hogy ennyire hiányoztatok! Kép Ahogy a friss hozzászólásokat olvasom, rengeteg érdekes és fontos dologról volt szó a közelmúltban, alig várom, hogy visszaolvasgathassak.

Szila! Az aludni tanítás módszerétõl én idegenkedek egy kicsit (köszi, a könyv megvan nekem), és nem is igazán hiszek benne. Úgy érzem, arról szól, hogy magtanulja, hogy hiába sír, nem számíthat rám. Ugyanakkor így, hogy azonnal felveszem, ha õ azt szeretné, nincs semmi motivációja az önálló visszaalvásra. Naná, hogy kellemesebb ölben elaludni... Szóval elég magambizonytalan vagyok. Ezek szerint nektek hosszabb távon is bevállt a módszer?
Visszacsücsülni nem tud még Lacika, és nem is nagyon akar. Már remeg a lába a fáradtságtól, üvölt, mint akit nyúznak, de ha leültetem, azonnal újra feláll. Amikor már nem bírom nézni a kinlódását, akkor be szoktam kötni az etetõszékbe, hogy pihenjen. Kép
Köszi a Corás tippeket is, remélem holnap reggel sikerül eljutnunk bevásárolni.

Laura! Köszi a szurkolást, ránk fér. Kép Jól értem a válaszokból, Rominak kistestvére lesz? Gratulálok! Kép Mostanában én is sokat gondolkozok azon, hogy mennyi is lenne az ideális korkülönbség, de nagyon ellentétes érvek kavarognak szegény fejemben. Kép

Edit! Lacika amióta este (fürdés elõtt) kanalas kaját eszik, azóta nem nagyon alszik el szopizás közben. Teleeszi magát még elalvás elõtt tejecskével, de amikor már tele a pocija, akkor zavarja, hogy cumikázás közben tej folyik a szájába. Kiköpi a cicit, és követeli a cumiját. Amikor magkapja, akkor befordul bele a cicim felé, mintha szopizna, és cumizgatva alszik el. Elég viccesen néz ki vele. Kép

Menta! PiciLaci alvási szokásai hullámzóbbak a viharos tengernél. 2-3 héttel ezelõtt esténként jóllakott, befordult, és már aludt is. Nem kellett 5-10 percnél tovább dajkálni. Utána egész éjjel max. 2-3 alkalommal ébredt meg, és olyankor elég volt a cumiját odaadni, és megsimogatni a buksiját, és már aludt is tovább. Ezért is gondolom, hogy nem az aludni nem tudás lehet a gond, meg abból is, hogy köztünk is fel-fel sírt. Én is a fogacskáira gyanakszom (eddig 4 van, de már szinte fehér az ínye a két következõ fölött is), vagy a sok állás miatt fájdalmas izomlázra. Az utóbbi lehet, hogy butaság, még soha sehol nem olvastam róla, hogy létezne ilyen, de én amikor görkorizni tanultam, napokig minden mozdulatra felébredtem, olyan izomlázam volt.

Danimama! Az éjszakai szopizás teljesen lekerült már a napirendrõl, és nem is hiszem, hogy éhség miatt ébredne fel Lacika. Különösen azért nem, mert már este elaludni se akar, akkor meg tuti tele a pocakja. Reggelente az Apja 6 órakor kel, olyankor szoktam megszoptatni Lacikát, amíg Laci tusol és borotválkozik. De a gyerek még olyankor se követeli, inkább a cicinek sürgõs a szopi mint Lacikának. Kép
Mászni Lacika se mászik, feláll négykézlábra, ringatja magát, feltérdel, és felállni is négykézlábazásból áll fel, de ha haladni akar, akkor kúszik õ is.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Cory, szia! Te végül is melyik ablakos könyvet vetted meg? Én kettõt vennék (Norci által), nekem az Elbújtam a tanyán (gondolom, háziállatos) és az Elbújtam az erdõben (farkas, róka, ilyenek?) tetszik... meg talán a dzsungeles (vadállatok?). Melyiket válasszam? Kép

Na, tegnap jártunk a dokinéninél, most sem sikerült belopnia magát a szívembe, ideje lenne váltani... Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy még jó, hogy elvittem Bálintot, mert nagyon piros a torka. Kaptunk szirupot meg ACC 100-at és Cebiont. Szóval ez a szitu. Amúgy Bálint jól van, semmi nem látszik rajta, csak néha a csillogó bajszaKépKép Az orrszívást elég jól tûri, egyre "finomabban" sír, mikor csinálom. Még a végén megélem, hogy el sem sírja magát...

Más... Segítsetek, tök tanácstalan vagyok! Az van, hogy Bálint mindent dobál... Mindenféle játékát, ami csak a keze ügyébe kerül. Nem tudom, miért, arra gondoltunk a párommal, hogy mivel nagyon szeret labdázni és azt elég ügyesen dobálja, talán azt hiszi, hogy mindennel ezt kell csinálni. Nem is lennék talán annyira kétségbeesve, mert gondolnám, hogy oké, majd abbahagyja, de miután engem szemendobott egy éles fakockával, az apjának meg kidobta majdnem a fogát egy kisebb Tomy teherautóval, úgy döntöttünk, hogy ez így egyáltalán nem okés állapot... És ami tényleg aggaszt, én más gyerkõcöt pl. a babatalikon nem szoktam látni így dobálni... tehát eléggé egyedinek látszik Bálint játszási szokása... Mit tegyek?????? Kép Kép Tegnap már nagyon el voltam keseredve...

Na cuppantás mindenkinek,

Beja + Dobálka
beja

Beja!

A tanyást mi is megvettük Kép , abból van ayunál, azt félre tetetem és már a köv. talira viszem is okés? Gyógyuljatok meg.

SZerintem a dobálás nem gáz, minden gyerek csinálja, lehet most már nevelgetni kell Bálintot, hogy mi az amivel lehet és mi az amit nem szabad dobálni. Bár ehhez okosabbat a nálam tapasztaltabbak mondanak majd neked.

Eszter!

Az oltásra ma megyünk, szerencsére most jön apa is, engem mindih úgy megvisel.

Sziasztok.

Norci
norci

Sziasztok!

Beja! Szerintem nem egyedi szokás a dobálózás. Zsófinak is volt ilyen dobálós korszaka, szerencsére hamar kinõtte. Még jó, mert párszor nekem is eltatálta a szememet és egyéb érzékeny részeimet. Luca is dobál néha, de nem ilyen nagyon. Õ mostanában inkább csapkod. (Henke, nem te írtam régebben, hogy Barni is?) Utána megszeretget (már ha én kaptam a pofont), és kapok egy puszit. (Már tud rendesen is puszit adni, olyan igaz cuppanósat, nem csak dobja.Kép)
A könyvek közül nekem is a tanyás meg az erdõs tetszik.Kép

Norci! Lehet, hogy én is kérek könyvet. Örülök, hogy Vili ilyen jól alszik. Luca ma fél hatkor már kukorékoltKép, de most megint alszik.

Henke! Olvasni és mutogatni Luca is nagyon szeret. Majd összeeresztjük a két gyerkõcöt, és amíg õk jól elbeszélgetnek Kép, mi tejeskávézunk... Nekünk most jó a csütörtök v. a péntek.

Tikk! Ablaküveg Kép Lucának is mutattam a hóesést, erre õ bõszen ugatott, mert meglátta a kutyákat.

Luca mostanában visszafejlõdik Kép, pár napja megint minden négylábú állat vau-vau. Legszebben azt mondja, hogy APA, de õ anyát is mond. (Zsófinak sokáig csak cici voltamKép). Ha valamit akart, akkor jön a kérem, vagy az addide, attõl függõen, mennyire sürgõs neki.Kép Mondja még, hogy deje, szia, köszi. Õ is mindig mutogat, meg kell neki mondani mi az. Sokszor ismétli is amit hallott, de néha mindenre azt mondja, tóta (Zsófi szerint ez tortát jelent.)

Márti! Még dolgozol, vagy már pihengetsz? Ugye már meggyógyultatok? Én igenKép, de a szédülgetés maradt....

Megyek teregetni, majd még jövök.
Puszi
Andi

Andi
andi3

SZiasztok!

Beja: mi megvettük mindet (és felraktuk õket a polcra Kép). A tengerest szerintem nem értékeli még tengeri csillag... A ház nem rossz (kutya, macska, molylepke Kép), a többi, amit írtál.

BMárti: nálunk is gáz, ha kézben elalszik BAlu, mert akkor nem lehet lerakni. A franciaágyról már kétszer leesett, tehát azt hanyagoljuk. Most az mûködik, hogy lerakom a kiságyba, melléfekszem (kivülrõl Kép), énekelgetek, mondókázok neki, és általában 10-15 perc múlva alszik. A legdurvább eddig a fél óra volt.

Mi most keltünk, úgyhogy megyünk reggelizni.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Norci! Igen, engem is érdekel a könyv! Elsõ körben a tanyás tökéletes lesz, a többin még gondolkodom. Elõre is köszi! Kép
Beja, köszönöm, hogy rám is gondoltál!Kép

Egyébként még mi is betegek vagyunkKép Sajnos épp a legnagyobb hóesésben mentünk a dokihoz, de Réka láthatóan élvezte, tátotta a szájátKép

Rebi!Kép Gratula a remekmûhöz! Abszolút megértem, hogy csak a Csenge körül forognak a gondolataid! Mióta angolórára járok, rá kellett jönnöm, hogy abszolút nem vagyok képben az aktuális dolgokkal kapcsolatban! Olyan dolgokat is elfelejtettem, amik tulképpen a munkámhoz tartoztak, még magyarul se tudok semmirõl beszélni, nem hogy angolul!Kép

Ja! Megvan Réka 8. foga is!Kép A múlt héten 3 foga bújt elõ gyors egymésutánban!Kép Szerencsére nem viselte meg különösebben. Akik már tapasztaltabbak ez ügyben: számíthatok most egy kisebb fogzási szünetre?

Pussz,
Zafi + Réka
zafi

Sziasztok!

Most jöttünk vissza az oltásról, jaj, úgy üvöltött Vilikém mint még soha potyogtak a krokodil könnyei, szerencse, hogy ott volt velem az apja, kiülönben nem éltem volna túl. Most bealudt a drágám.
Egyébként meg az alsó és a fölsõ két foga is kocog de még egy sem törte át az ínyjét, szegénykém, én meg minden nap azt hiszem, hogy no most fog kijönni a foga.

Andi!
Jó, de milyen könyvet?

Lányok ti mibe öltöztetitek a gyerkõcöket most? Tegnap én is ráadtam a bundazákot, de csak a rugira, ma nincs olyan hideg, meg kocsival mentünk, viszont a rendelõbe majd elájultam mindenki bundazsákot adott a gyerkõcre és még harsinyát és pulcsit is a rugihoz. Meg takarót meg lábszákot, meg stb.
Most én vagyok túl laza, vagy a többi 5 anyuka õrült meg?

Zafi, könyv okés. Angolóra, no ezaz én is tök kiesek mindenbõl, úgy meg elég rázós lesz visszamenni melózni, ezért kell itthonra valami.

Megyek mert sose lesz ebédem.

Anyukám most hívott, a könyvvel várni kell, mert tegnap ami volt megvásrolták, de rendeltnektek mindegyikbõl.

Csók

Norci
norci

Sziasztok!

Cory! Sajnos nálunk esetleg a szõnyegre tudnék feküdni Lacika kiságya mellett, pedig tetszene az 5leted. Bár nem biztos, hogy nálunk is bevállna, mert a multkor a végkimerülés határán megpróbáltam lerogyni az ágya mellé, és a kedvenc altatódalát énekelgetni, de õ erre örjöngve próbálta átnyomkodni magát a rácson, hogy hozzámférjen, odabújhasson. Naná, hogy megsajnáltam... Kép

Norci! Én is vékony rugira adom még mostanában a bundazsákot Lacikára, és semmi plussz pléd meg bugyolálás. Kíváncsi leszek, az a bizonyos 5 anyuka mit fog adni a gyermekére ha igazi mínuszok leszenk... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

BMárti! Mennyit van PiciLaci levegõn? Biztosan nagyon unjátok már, de a friss, hûvös levegõ nagyon elbágyasztja õket, nemcsak este. Ha nap közben legalább egy órát kint töltötök el, sokkal könnyebben elalszik majd este.

Norci! Gondolj arra, hogy most plusz 5-6 fok van. Mit csinál majd a többi anyuka -15-ben? Szerintem õk õrültek meg.

Mennem kell, sziasztok: Laura
p_laura

Sziasztok!

Lányok nagyon beindult a topik, a szokásos tempómban alig gyõzöm olvasgatni. Az az igazság, hogy Hanna átállt nagylányosan az ebéd utáni egyszeri alvásra, így átprogramozott lett a napunk. Reggeli után kicsi játék aztán öltözés és séta, a jó hideg levegõ kiveszi az erõt belõle, mert ott aztán annyi kutya meg bokor,autó ember, baba mellett nem alszik ámKép Utána hazajövünk nagy ebéd kicsi játék és magától elalszik.Így ilyenkor gyorsan végigolvasok mindent aztán futok fõzni meg házimunkázni.

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat azóta sikerült még egyszer elvonnom úgy a figyelmét, hogy elinduljon 2 lépés erejéig. Viszont halandzsázásunk kezd értelmessé változni.Kép Most már vannak ilyen szavaink: kaka (kakas), gágá, hoppá, baba (most már mutatja és mondja), me (nem) na (ez fogalmam sincs, de talán Hanna mert akkor mondja amikor szólok neki, hogy jöjjön, persze õ inkább gyorsabban megy ilyenkor.KépKép

Beja! A dobálása Bácunak tuti a labdaõrülete miatt van. Énmég így gyerkõcöt labdázni ebben a korban nem láttam. Amúgy Hanna is dobál az etetõszékbõl mindent ki, ilyenkor ha látom, hogy direkt akkor megmondom neki, hogy nem szabad visszakapja, a következõnél már elteszem és nem kapja meg. Egylõre, ha idõben észreveszem mire készül akkor rá tudok szólni, hogy nem dobja el és akkor visszateszi. Amõgy sajnállak a Dobálka okozta balesetek miat, de akkor is olyan jót kacagtam rajta.Kép
Andi Szila! Akkor nálatok se hatotta meg a gyereket a hó.Kép

Zafi! Szerintem számíthatsz. Nekünk már lassan 2 hónapja 8 fogunk van és bár duzzadnak a rágók, meg ma láttam is csúcsot még nem kezdõdött el az újabb menet szerintem, bár elkezdett megint nyugtalanul aludni, de még visszaaltatható könnyen.

Norci! Én is gondban voltam a mit adjak a gyerekre dologgal, aztán úgy döntöttem az igazi téli overált nem adom rá, mert mit adok rá -10 fokban. Szóval vastag 2 részes alatta pulcsi, mellény, harisnya meg zokni, cipõ. Amikor hazaérünk mindig gyorsan megnézem, hogy nem volt-e melege vagy nem hideg-e valamije, de semmi. A kis orra meg az arca hideg, na de attól nem lesz baja.Kép Vgy igen?Kép

Remélem mindenki jobban van már!

pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Beja: elfelejtettem írni, hogy Balu is mindent dobál Kép

Tikk: gratula a lépésekhez! Kép

BMárti: ha Balu nagyon hisztizik, szoktam neki adni 10 percet, a sírás befejezéséhez. Addig, mintha nem is sírna énekelgetek tovább.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam elújságolni: ha jól láttam, végre áttört Luca rágófoga. Lehet, hogy egyszerre kettõ is, de nem tudtam alaposabban megnézni, mert gyorsan becsukta a száját, és nem nagyon akarta kinyitni, csak ha kellõ távolságba kerültem.

Zafi! Nálunk elég nagy volt a szünet, már 7 hónaposan 8 foga volt. Azóta semmi, csak szenved egy jó ideje. Talán most vége....

Norci! Csatlakozom a többiekhez, fölösleges túlöltöztetni a babát, akkor könnyebben megfázik. És lesznek itt még nagy hidegek.... Ha nem tudom eldönteni milyen idõ van, több réteget viszek magammal, hogy tudjam variálni. (Általában egész napra megyek el itthonról rövideket sétálni nem szoktunk, itt sajnos nem nagyon lehet.)

Norci! Még kitalálom, melyiket kérem.Kép (De lehet, hogy a nagymama megvette, ezért nem mondtam biztosra.)

Puszi
Andi

Andi
andi3

Lányok!

Köszi megnyugtattatok Kép , nem én bolondultam meg, hanem a többi anyuka, jelentem sétáltunk egy nagyot egy rugi és bundazsák és Vili nem fázott, de a babakocsiba alig fér már be Kép nekem viszont lefagyott a kezem, vettem gyorsan egy kesztyût.

Az ominózus anyukák egyikével összefutottunk, volt ám nála cumisüvegben tea a 4 hónapos babójának a séta idejére.

Norci és a kiságyból egyre hangosabban kiabáló Vili
norci

Sziasztok!
Nem gyõzöm olvasni, annyit írtatok.Kép
Örülök, hogy kezd jobban lenni a csapat.

Peti 2 napja csak szopizik, nem hajlandó mást enni. Ma reggel átvágták a nyelvfékét, mert le volt nõve a nyelve. Eléggé féltem az egésztõl, de egy pillanat volt az egész, Peti szerencsére nem is sírt. Tegnap voltunk méricskén is, de hosszra semmit sem nõttünk.Kép

Norci
Sajna a párásítás nem válik be éjszaka. Egyelõre azért még kitartok és nem kezdjük el a "leszoktatást".

Gratulálunk Lucának az új fog(ak)hoz és Hannának a lépegetéshez.Kép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Köszi a nyugtatgatást, igyekszem elfogadni, hogy egy ekkora gyerek mindent dobál, bár most éppen a sarokba félretett hintát próbálja mindenáron eldobni, talán ráesik, talán nem... majd meglátjuk... majd tudósítok. Vagy lehet, hogy nem a sarokba kellett volna lehajítanom a hintát?

Cory, neharimár, hogy még mindig az ablakos könyveken lovagolokKép, de figyu... az erdõs meg a dzsungeles is jó? Most, hogy megvan Nektek már az egész, homályosíts fel lécci, hogy miben mi van... A tengeres ezexerint nem kell...

Norci, köszi a tanyásat, örülök nagyon, hogy tudsz segíteni és elhozod! KépKép
Öltöztetés: én is rugira adtam kezeslábast a minap... de semmi plusz harisnya, meg ilyenek...

Ha már fogzás: No, mi még nem a rágófogaknál, és nem a 7. és 8. fogaknál tartunk, de jelentem: sikerült "kibújnia" Bálint 3. (!) fogának, na de nem nagyon, csak ippeghogy, amúgy csak a rece látszik, de csak ha nagyon figyelem. De ott van!!! És ez a lényegKép Ja és nem a felsõ jobb 1-es jött ki, hanem a 2-es, na nehogymár sorrendben, ugye...

Zafi, gratula a 8.-hozKépKép Ilyenkor úgy irigykedem...

Cupp, megyek,

Beja+Bácu
beja

Sziasztok!

Beja: Akkor egészpontosan az ablakos könyvekrõl:

Tenger: korallban hal
szikla mögött rák
halak mögött csikóhal
hullámok közt delfin
hínárban angolna
kagylóban osztriga és gyöngy
homokban tengericsillag
elsüllyedt hajó mögött kardhal
kincsesláda mélyén polip

Kert: szikla mögött béka
csiga mögött másik csiga
földben giliszta
fészekben kismadár
lépes mézben méhecske
virágok közt pillangó
bucka alatt vakond
fûben szöcske
virágcserép mögött meztelencsiga

Erdõ: fa odvában mókus
fák mögött õz
levelek alatt süni
gödörben nyuszi
lombtakaró alatt bagoly
barlangban medve
farönk mögött róka
hegy oldalában sas
nádasban kacsa

Tanya: disznóólban malac
tyúkólban tyúk
istállóban ló
bokorban bárány
pajtában tehén
fa mögött kecske
színben csacsi
veteményesben liba
szénakazal mögött bika

Dzsungel: mama karjaiban (majommama) kismajom
falombban zsiráf
vízben víziló
levelek közt kígyó
fa mögött papagáj
nagy fûben tigris
vízesés mögött leopárd
iszapban orrszarvú
szikla mögött zebra

A házast láttátok.
Remélem nem lesz nagyon gáz a tördelés.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Én is inkább az alulöltöztetõs mamákhoz tartozom, de sosincs baj belõle. 3 napos úticsomag még jobb lenne a sétához Kép Tomi annyira nem szokott inni, hogy itthon is csak a kajákhoz iszik, napközben soha. Így aztán nem is viszek magammal itókát neki (se).
Tomiról még el kell büszkélkednem azzal, hogy szinte hihetetlenül szófogadó:
pl. a kádban a fürdés végén megfogom, hogy kivegyem és mondom neki: engedd
el a ... valamelyik játékát. Azonnal elengedi. Amikor szabadon mászkál a
földön és odaér egy konnektorhoz, közel megy, megnézi, rámnéz és mosolyog - és nem nyúl bele! Én ilyenkor mindig megdícsérem, õ meg megtapsolja magát.
Vagy: a galérián mászkál, odamegy a lépcsõhöz, lenéz, megfordul és tapsol. Annyira jópofa! Csak a pelenkázást és a sokréteges öltözködést nem szereti.
Arra csináltam neki egy "gombosrongyot": egy kis vidám állatos mintás anyagdarab, amire varrtam vagy 6 különbözõ méretû gombot, azokat szopogatja, míg öltöztetem. Amikor
végeztünk és felemelem, rögtön elengedi a rongyot. Kép Na, mit szóltok???

Zsófival most ezerrel oroszozunk, mert december elején megy az OKTV-re. Angolból is megy, az a jövõ kedden lesz, de azt maga intézi. Juli meg folyton csetel különbözõ brazil, ír, stb. palikkal az englishtown-on. Nagyon élvezi, csak a telefonszámla ne jönne havonta Kép

Békés estét mindenkinek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi óta nem írt senki? Nahát! Na majd én. Ugyanis elmaradt az elsõ órám KépKép

Alulöltöztetéshez csatlakozom! Azt mondják, mindig annyi ruhát adj a gyerekre, amennyi rajtad van, plusz talán még azt kell figyelembe venni, hogy te tolod a babakocsit, õ pedig ül/fekszik benne Kép. Tegnap én egy vastag melegítõt, alá harisnyát adtam Barnira, alatta body, rajta pulcsi, kabát, sapka volt, és amikor elaludt, betakartam a lábát.

Cory, olyan a leírásod, mint egy William Carlos Williams vers! Kép
Amúgy nekem is felkeltette az érdeklõdésemet! Hoztok egy ilyen könyvet lécci a legközelebbi talira? Nahát! Ezek szerint Balu már mondatokban beszél! Meg ragoz! KépKép

Beja! Ne aggódj!!! Barni is akkor kezdett el mindent dobálni, amikor nyáron megtanulta a labdát dobni. Néha bizony odavágott mást is, de olyankor mindig elmagyaráztam neki, hogy csak a labdát dobáljuk.
Legújabb szokása a csapkodás volt, az nekem is nagyon rosszul esett, de akkor is minden egyes alkalommal mondtam/mondom és mutatom neki, hogy ez fáj anyának, csak simizzen, stb stb. Türelem! Le fog szokni róla, fõleg, mert szerintem minden gyerek imponálni szeretne, csak még nem tudja, hogyan tegye!

Mindenkinek gratulálok az új fogacskákhoz!
Tikk, Hannának a lépegetéshez! Mikor költöztök? Nálunk is halad a ház, bár még mindig nem reménykedek, hogy karácsonyig beköltözünk. Múltkor Andris mondta valakinek, hogy decemberben szeretnénk beköltözni, és az illetõ visszakérdezett, hogy melyik évben??? Kép

Andi! Jó a péntek! Annyi, hogy 8-10-ig vezetek, úgyhogy 10 után gyertek, jó?

Annyit az etetésrõl alvás elõtt, hogy arra is vigyázni kell, nehogy túl sokat egyen a baba lefekvés elõtt, hiszen mi sem tudunk teli pocival aludni, igaz? (Mi tegnap pont így jártunk, aztán alig tudtam elaltatni Barnit)

Eszter, üdv itt! Igen, Ádám is kis hurka! Vigyázz azért, nehogy szétrágja a játszószõnyeget, itt többen írták, hogy megdézsmálta a babájuk! (Én is elraktam Barni elõl, mert szétszedni már profin tudta, de összerakni még nem, és folyton tele volt vele a szoba)

Sztike! És próbáltad már a forgalom vizsgát?

Megyek, még meg szeretnék nézni valamit, és mingyárt gyün a másik órám...
Puszi mindenkinek,
Henke
gesztenye

SZiasztok!

Olyan rég csak olvasok és nem írtam semmit, hogy most azt sem tudom, hol kezdjem el a reagálásokat!

Cory! Köszi a könyvek részletes leírását!

Norci! Akkor én is szeretnék! De mennyibe kerülnek? És hol lehet megvenni? Vagy egy következõ talira holol mindenkinek? DE nem szakadsz meg a súly alatt?

Beja! Ármin is dobál, szerintem ez teljesen természetes dolog! Én sem örülök neki, mert jópárszor fejbe vágott már ezzel-azzal, de szerintem egyszerûen annak a megtapasztalására van szükségük, hogy a tárgyak felett bizonyos hatalmuk van - megfogja, eldobja, és ezt jó sokszor meg kell ismételni ahoz, hogy lássa, az egyes dolgok másként reagálnak a dobálásra! SZóval, ne aggódj!

Ami engem mostanában a leginbkább zavar: Ármin mindent megeszik! Kép Kikotorja a padlóközökbõl a tömítést, a falból a cementet, festéket, megeszi a pókot, hangyát, minden koszt, szöszöket, lehullott leveleket, bármiféle papírt, de még a fotel aljáról is lekaparta a ráragasztott minõségi tanúsítványt, szóval, mindent - kivéve a számára feltálalt kajákat, mert azokat valami születetten királyi legyintéssel küldi a fenébe!

A másik: azt hiszem, valami tanulmányi körutat kéne tennem náhányotoknál "Reggeltõl estig - házimunka, mûvelõdés, szórakozás kisgyermek mellett" vagy vmi hasonló címmel, mert úgy érzem, teljesen összecsaptak a fejem felett a hullámok Kép Egyszerûen semmire sincs idõm, a takarítással úgy állok, mintha Déva várát építeném (amit csinálok estig, elromlik reggelre), lassasn az egész nap nem áll másból, mint kajakészítés, egyórás etetés, szopi, takarítás a konyhában (már ha van olyan mázlim, hogy alszik), ebédkészítés, egyórás etetés, szopi, Ármin egy percre nincs meg nélkülem visítás nélkül, de sajnos a konyhába, fürdõszobába nem tudom kivinni, mert ott nagyon hideg van, ha egész nap bvele vagyok a szobában, nem halad itthon semmi. SZóval, egy kicsit depis lettem attól, hogy hullafáradt vagyok mindig estére, de látszata semmi a napi munkámnak! Ti hogy bírjátok?

Na, megyek vigasztalni-altatni, mert nagyon nyafizik!

Márti+Ármin
márti

Sziasztok!

A könyvek 498-ba kerülnek, és kicsik. Zsebben elférnek. Én a Libri Könyvpalotában vettem meg õket.

Norci: ja, és én is alulöltöztetõs vagyok Kép A gyerekorvos azt mondta, hogy inkább legyen náthás a gyerek sokszor, mint egyszer egy leizzadás miatti tüdõgyulladás!

Márti: takarítást hagyjuk Kép Azt már kipróbáltuk, hgoy Balu gyorsabban tudja lerámolni a könyveket a polcról, mint én felpakolni Kép

Balu mostanában 9-ig alszik reggel, viszont reggel 6-tól cicivel a szájában. 8 körül hajlandó elengedni. Nekem ettõl rettenetesen fáj minden reggel a derekam Kép Mit lehet ezzel csinálni? A fickóm nem tud masszírozni. Már többször próbálkozott, de nem megy neki Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Beja: Ádám is mostanság kezd mindent dobálni, nálunk a vészesebb napokon eltüntetem a kemény játékokat és csak a gumi, puha játékok maradnak, azt dobálhatja. A védõnõnk szerint nagyon sokszor kell eldobnia egy babának valamit, amíg rájön az eldobom-zajtcsap-leesik kapcsolatra. Szóval tök normális dolog.Ugyanilyen kinyitom-becsukom játék is.Kép

Norci: Nem öltöztetted túl! Én mindig annyi réteg ruhát adok rá, mint amennyi rajtam van. Szeles idõben amikor pedig hidegebbnek érzünk mindent akkor egy réteggel többet. Nem jó hozzászoktatni a nagyon meleg öltözékhez, mert azok a babák jóval betegesebbek, mint az "edzettebbek". Ami még bevált, hogy ha kint vagyunk nemcsak a nóziját nézem meg (az úgyis hideg), hanem benyúlok és a hátát is. Ha a háta meleg akkor nem fázik.

Tikk: gratula az önálló lépésekhez Kép Bárcsak mi is ott tartanánk már. Arra gondoltam, veszek neki egy tologatós baba-taxit, hátha ha abba megkapaszkodik akkor elõre fele is rájön a lépésekre, mert oldalazva az ágy mentén már nagyon gyorsan tud lépkedni Kép Vagy ne erõltessem a dolgot?

Zafi: de jó nektek, hogy már 8 fogon túl vagytokKép Mi mégcsak kettõn vagyunk túl annyira megkínozta szegénykémet, mi jön még?

Bogancsi: tuti az ötlet Kép Mi is kipróbáljuk, ugyis mindent a szájába vesz Ádi.

Nem tudjátok, képet felrakni a profilba freemailen keresztül is lehet?

Szila: Felraknál minket is táblázatba? Ádimami és Ádám 2002. jan.3-án született Budapesten az István krh-ban, Budapesten a XIII.ker-ben lakunk és van még egy majdnem ötéves Danim is. Köszi.

Kellemes sétát mindenkinek
Puszancs
Ádimami
Ádimami

Sziazstok!

Volt mit olvasnom ... :-) Manó ma 2x is aludt .. egyszer 25 percet, egyszer 5-öt Kép

Márti
ne keseredj el... én sem haladok semmivel itthon, vagy ha igen, estére nem látszik már, hogy a kb. fél órás szabadidõmet mennyire hasznosan töltöttem el ... Kép

Tegnap annyira jó volt... Csenge már egész jól van, amíg suliban voltam, apósom vigyázott rá ... elképesztõen nagy a szerelem kettõjük között.. KépKépKép Tudtam úgy aludni, hogy CSenge mellettem játszott, aztán egy idõ múlva elaludt õ is - mellettem ... Mondjuk én annyira KO-s voltam már, hogy arra sem ébredtem fel, hogy állítólag 2x is végig gyalogolt a fejemen ... Kép A dogám jó lett, tetszett a tanárnak ... bár az neki is feltûnt, hogy a vége felé már kicsit kevésbé sikerült az alany és állítmány egyeztetése, meg hasonlók ... :-)

.. na Csenge épp most rohamozta meg a konvektort.. kíváncsi vagyok, meddig tart ki a barrikád ..Kép

ja .. tegnap elkezdett önállóan ki-be mászni a hordozóba, és hintáztatta magát ... vagy 30x ki-be mászott, a végén már vérprofi lett ... Kép... magához szorítja a babáját, és úgy táncol vele - pont úgy, ahogy az apja csinálta vele (el is aludt a kezében Kép) ... le tudja tekerni az üvegekrõl a kupakot - most várhatom, hogy a figyelmetlenségünk miatt mikor önt kb. 2 l-nyi vizet az ágyba .. Kép Elképesztõ, mennyire kell már figyelni mindenre .... A foga viszont rettenetesen kínozhatja, éjjel sokszor felsírt, meg nap közben állandóan a kezét/ujját rágja...

... most meg már hiszti van, nem bírok többet írni ...

legyetek jók
Rebi+a majdnemegyéves sisítozó Csengebaba

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

sziazstok=sziasztok
sisítozó=sivítozó ....

rebi

Sziasztok!

Márti: könyv egész pici, ahogy Cory is írja. Nem a köv. talira viszem, hanem ha megérkezik anyukámékhoz a raktárból.

Cory ne rontsd az ületet Kép

Takarítás: hétvégén mikor apa elviszi Vilit sétálni. Csak mosni és tergetni tudok ha Vili ébre van, ha alszik pl. porszívózással nem akarom felébreszteni. Hétvégén viszont apa is szerelte a számítógépeit, végül Vilivel a kendõben porszívóztam, apa kitalálta, hogy kifele legyen a buksija, no az marhára tetszett is Vilinek, bezsebeltem a kendõbe a kezét, mert minden után nyúl, no õ kidugta oldalt és lerántotta az egyik virágot Kép kezdhettem újra a porszívózást

Öltöztetés: tegnap a rendelõben a többi anyukát látva azt hittem én öltöztetem alul a gyereket, apa szerint meg túl, (de õ nem ért hozzá Kép Kép ) pedig ált.-ban még kevesebb rétegett is adok rá, mint rám mert én extra fázós vagyok (engem anyukám tuti túl öltöztetett mindig), max. u.annyit és a plusz egy réteg meg nálam a takaró, fõleg, ha alszik.
Igaz sokat lovagolok a kérdésen, de azért nem csinálhatom rosszul, mert Vili sose izzadt még meg a babakocsiban (a kánikulát leszámítva) és beteg se volt még, ill. egyszer kicsit náthás volt mikor elkapta tõlem meg apától.

Képzeljétek ez a kendõs altatás annyira bejön Kép , ezért írok nektek ennyi kisregényt mostanában Kép
Szerintetek emögött valami pszichológiai magyarázat lehet?

Rebi!

Örülök, hogy jól van Csenge, meg a dogádnak is Kép

Borcsa!

Mi vanveletek? Mióta nálunk voltatok nem is írtál. Remélem nem az itt lét viselte meg Rékát, Lucát, estleg téged.

Norci
norci

sziasztok

sztike, nem adamnak hivjak a picidet? mert akkor majdnem minden stimmelne Kép
az en picim is nehezen forog kulonben. parszor megcsinalta, de azzal annyi.

andrea, koszi Kép
mennyi ido telt el az elso 2 fog kozott nalatok?

kepzeljetek, adam ket huvelykujja iszonyuan nez ki, mert ragja. mar probaltam kenegetni a zsirral, ami az anyatej tetejere jon fel, de az nem hasznal. az orvos azt mondta, vazelint kenjek ra, de nem vagyok bolond, azonnal leszopogatja rola. tudtok tanacsot adni?

sziasztok
eszter
adamama

Sziasztok!

Öltözködés:
- ha bundazsákot/overallt adok rá, akkor a cucc alatt pulcsi+badi, harisnya (+esetleg egy kis cicagatyesz) + zokni, na meg a cipõ van. Ja, meg sapka is. Ha alszik, akkor betakarom. Mondjuk elég sokat alszik kint a levegõn, minden nap legalább egy órát, de van, hogy többet.
- ha nem adok rá bundát: harisnya, zokni, meleg gatya, badi, pulcsi, kabát, sapka. Kesztyû is mindig van nálunk.

Takarítás: Hát hadilábon vagyok ezzel én is. Amikor már nagyon gáz a helyzet, átviszem a sógornõmékhez Hangát, és akkor ripsz-ropsz rendet rakok (legalábbis megpróbálom).

Rebi,
a kézrágás nálunk is megvan, viszont foga még nincs.

GOrsi,
Peti hogy van?

Bogancsi,
szurokolunk Zsófinak ezerrel.Kép

BMárti,
hiszen éppen ez az! Megtanulja, hogy számíthat ránk, nem hagyjuk magára. Idõnként bemegyünk, megnyugtatjuk, stb. De ezt úgyis tudod, gondolom akkor elolvastad már a könyvet. Amikor elkezdtük tanítani aludni, mindent úgy csináltunk, ahogy a könyvben le volt írva. Egy hét alatt sikerült. Volt egy pár húzós éjszakánk ugyan, de megérte. Most ott vagyunk, hogy ha nagyon álmos már, és még ébren sikerül leraknom, nyekereg egy picit, aztán már alszik is. Idõnként azért elõfordul, hogy cicin alszik be, ilyenkor szépen berakom a kiságyba, és alszik reggelig. Egy-kétszer elõfordult, hogy szomjas volt hajnalban (egész máshogy sírt), ciciztünk, elengedte a csapot, én leraktam vissza az ágyikóba, kis nyeker --> és már aludt megint. Viszont, ha nem álmos, és úgy rakom le aludni, botrányKép van, és ordít. Vagyis ilyenkor álmos (mert már jóideje dörgöli a szemét, meg ilyenek), csak õ nem hiszi el.
Elõfordul néha az is, hogy megébred, ilyenkor kicsit várok, hátha visszaalszik, ha nem, akkor bemegyek, megsimogatom (pedig nem szabadna a könyv szerint), kiveszem, magamhoz ölelem (ezt se szabadna). Mert ez így jó neki: kis simi, suttogás, búgás, és már alszik is megint.
És igen, úgy érzem, hosszútávon bevált ez a módszer, hiszen anyuéknál (neki félig-meddig idegen környezet azért) is végigaludta az éjszakát.Kép

Itt van egy módosított táblázat, ha javítanivaló van, ne kíméljetek.

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Zsuzska(Mazsi) Bence 2001.június 16 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIV. ker.
Sophi Robert 2001.június 18 Budapest, Szent Margit Kórház tesó(3 múlt)
Zsorka Zsófi 2001.június 20 Budapest, Szent István Kórház Budapest, Soroksár
Katus Peti 2001.június 30 Budapest, SOTE II. Üllõ
ÉvaIII Máté 2001.július 18 Budapest, SOTE II. Budapest, Óbuda
Goanna Andris 2001.július 25 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XVIII. ker. Peti(1998)
Moni Viktória Kitti 2001.július 31 Szombathely
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi(sz.: 1998. december 25.)
MancsiManó Dorka 2001.augusztus 17 Budapest, Szet István Kórház Budapest, Rákoshegy
JéJé Panna 2001.augusztus 30 Frigyes (7), Kamilla (4)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker.
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Peni Benedek 2001.szeptember 23
Remama Réka 2001.szeptember 25 Debrecen, Kenézy Kórház Debrecen
Ági Bálint 2001.október 1 Budapest, BM Kórház
Momo Timi 2001.október 8 Budapest, Szent István Kórház Albertirsa
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Lara Hanga 2001.október 24 Szeged, Nõi Klinika Szeged
Ildianyu Lili 2001.október 28 Szeged Szeged
Orsi Sziszó 2001.október 29 Pécs Budapest
Norcsi Bánk 2001.november 1 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, Kispest Annus(6), Julcsi(3)
Bencemama Bence 2001.november 1 Budapest, Kútvölgyi Kórház Diósd
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Christi Bálint 2001.november 9 Nagykanizsa Nagykanizsa
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
BGabi Noémi 2001.november 18 Nyíregyháza Nyíregháza Flórián(2000.január 24.)
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker.
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Kata Sári 2001.december 17 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, Gazdagrét Dani (2)
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Ádimami Ádám 2002.január 3 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XIII.ker. Dani (majdnem 5)
Sylvike Bence 2002.január 9 Budapest, SOTE I. Budapest, Kelenföld (XI.)
Pocaklakó(Andi) Liliána 2002.január 21 Cegléd Nagykõrös Dávid(3múlt)
Jucusmamus Soma 2002.január 22 Budapest, Budai Honvéd Kórház Budapest, Kelenföld
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Jandora József (Kisjósti) 2002.február 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kelenföld
Szabó Borbála (Borcsa) Bátor 2002.február 25 Budapest, Kútvölgyi Kórház Budapest, XV. ker.
Eszter Ádám 2002.március 7
Kuga Balázs 2002.március 14 Budapest,
Virág Ráhel 2002.március 14 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Ruben (5), Rebeka (4), Abigél (2)
Annamari Balázs 2002.március 20 Budapest, SOTE II. Budapest, VI. ker.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Jáhneszter(sztike) Anna Júlia 2002.március 25 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Zugló Judit Réka (7)
Zkati Máté 2002.március 27 Budapest, MÁV Kórház Budapest, XV. ker. Gábor(14), Barbara(8)
Lola Ákos 2002.április 7 Budapest, SOTE II.
Teno Bálint 2002.április 12 Budapest, BM Kórház Budapest, XVI. ker. Nóri (3)
Edit Henrik Sándor 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Nõi Klinika Budapest, XIII.ker.
Zsunya Peti 2002.május 8 Budapest, Szent János Kórház Budapest
Dojika Máté 2002.május 10 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budaörs
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Kanga-Zsebibaba Blanka Flóra 2002.május 27 Budapest, Szent István Kórház Budapest, VII. ker. Gergõ Tibor(3)
Kata007 Dóra 2002.május 29 Miskolc, Megyei Kórház Miskolc Anita(15), Daniella(7)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
Ildikó(Áfonya) Réka 2002.június 6 Gyõr Gyõr
Csics Peti 2002.augusztus 8 Budapest, SOTE I. Budapest, XIX. ker.
Évi Csongi 2001. Március
</pre>

Üdv mindenkinek
Szila és Hanga (aki már szunyál majdnem két órájaKép)
szila

Sziasztok!
Megvagyunk, de mostanság alig-alig jutottam el a gépig!
Mi is voltunk szuriért. Luca megkegyelmezett nekem, csak 40 dkg-t hízott és másfél centit nõtt: lehet mégse leszek nõi súlyemelõ és ebben a hónapban ruhatárat se kellett cserélni.
(Most 7,83 kg és 71,5 cm)
Norci!
Köszi a hiányolást! Gondolom a látogatásunk "Nagy dúlás" néven vonult be a családi krónikákba...
Úgy számoltam, holnap(ma) van hónap elsõ csütörtöke. Jön valaki ligázni?

<BLINK>Csenge! Boldog szülinapot!</BLINK>
Kép

Borcsa

Csenge! Boldog Szülinapot!

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Elõször is: Csengének Boldog Szülinapot!!!

Másodszor: panaszkodni szeretnék Kép
A fickóm nagyon szarul van Kép Már úgy jött haza, hogy a munkahelyén kirakta az ebédet. Nagy nehezen hazajutott, majd itthon folytatta. Hányás, hasmenés, láz. Majd lefeküdt aludni. Ülök a gépnél, egyszer csak rohanás, ajtó csapódás. Gondoltam, szegény, megint a wc-n ül. Következõ percben wc ajtó ki, egy kis dobogás, és csak annyit láttam innen a szobából, hogy elterül a földön. Szerencsére nem ájult el, csak úgy érezte, talán vízszintesben jobb, de azt a néhány másodpercet nem kívánom senkinek, ami addig telt el, míg oda nem értem hozzá, és nem beszéltem vele. Nem tudom, mit csináljak. Ügyeletet nem engedte, hgoy felhívjam. Holnap megy dokihoz, de persze csak este fog rendelni. Hogy addig mi lesz, az passz.

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?